Paʻu o le povi mo le maʻisuka: faʻafefea ona ave falaoa pipi?

Le aoauli lelei, au uo pele! O aso nei tatou te paʻi atu i togafitiga o le pollen pipi mo le maʻisuka. O le autu o loʻo faigata pea ma e taua le faʻafesoʻotaʻi lelei o le fesili. Ma pe faʻapefea ona fai le pollen pe a tupu i le maʻisuka? Muamua mea muamua.

O le pollen polenisi ei ai mea taua. E faʻaaoga lelei, mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, ma mo le puipuia o meatotino o le mulimuli.

E mafai ona e faʻatonuina i taimi uma ia pollen paʻu i Ukraine mai ia i matou i le valaʻauina o se tasi o telefoni i lalo:

Ae o le pollen e faʻavae i luga o le sucrose, ma o lenei mea e faʻavaeina ai le faafitauli: o pollen poli faatagaina i le maʻisuka? Atonu e le masalomia o lenei oloa o le beekeeping e le gata ina faatagaina, ae ua fautuaina foi mo le togafitiga o lenei faamai matautia.

O le oloa tulaga ese e aofia ai le tele o mea e sili ona malosi, lea, pe a faʻamalosia e se tino maʻi, amata la latou lelei ma le faʻamalolo. O le polenisi o povi e toetoe lava o mea uma e tatau ai i mea faʻamalosi ma mea tau minerale, e faaopoopo atu i lenei mea, o le oloa e faʻamalieina ai se aoga aoga o proteins, carbohydrates, amino acids, enzymes and fat.

Togafitiga o Pollen Bee mo le maʻisuka

O le tele o oloa o le pia e faasaina ona 'ai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ae talu mai aso anamua, na faʻaaoga e tagata nei mea e togafitia ai le maʻisuka. Ina ia aloese mai masalosaloga ma lagona le lelei, e manaomia e le tagata maʻi ona feutagai ma le fomaʻi talafeagai e uiga i le talafeagai o lenei togafitiga.

E taua foi le mafaufau o le togafitiga o le maʻisuka i le pollen paʻu e tatau ona faia i naʻo togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faʻasoloina.

O le polini o le povi o le a aoga mo maʻi, peitaʻi pe a fai e le faʻaaoga e le tagata maʻi se tasi o ituaiga o lenei mea - paga. O ia foi o loʻo i ai le tele o meaʻai suka, o le mea autu o le faʻaseseina i le faʻaaogaina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E mautinoa e le aoga le aveina o lenei purg.

O le polu o le povi mo le maʻisuka e faʻaaoga fou poʻo le paʻu. A faʻaaogaina le vaega, e leai se mea e fautuaina e faʻaumatia ai; e fautuaina e taofi mo se taimi uumi ma le faʻamoemoe i luga o le laulaufaiva seia maeʻa ona gauai. O togafitiga e faia i vasega e tatau ona fuafuaina faʻatasi ma le fomaʻi. E masani lava o le umi o le faʻaaogaina o se mea uiga ese e tasi le masina, ae mafai ona faia fetuunaiga i lenei togafitiga. Ma o le faʻamaʻi e le alualu i luma, e fautuaina, pe a maeʻa foi le talanoaga ma le fomaʻi, ia toe faia le vasega ua maeʻa faʻatonuina faatolu i le tausaga.

O le fua, e pei o se tulafono, e 1 le sipuni, e lava le faʻaaoga i lea aso ma lea aso, ae sili atu i le taeao. E taua tele le amanaʻiaina o faʻamatalaga patino o togafitiga ma le faia o vailaʻau faʻasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e lelei le ave o le pollen i le propolis po o le pine pine ma fugalaau. O le mea pito sili ona taua, e tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o le polu polu i le maʻisuka malosi e tatau ona faʻaaoga pea ma tumau. O lona uiga, afai o le maʻi ua amata togafitiga, ona le tatau ai lea ona misia i le afa o le ala. Tino taua i lenei togafitiga ma uiga i totonu i se taunuuga lelei. Afai e te talitonu mausali i le mana ma faamanuiaga o vailaau masani, o le a le avea le faʻamaʻi ma se mea tiga i le olaga o le tagata.

Mo nisi faʻamatalaga auiliili poʻo le mauaina o le pollen bee, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi e numera telefoni o loʻo lisi atu i lalo:

Ia soifua maloloina ma fiafia.
Ma le faamaoni, The Cheerful Hornet Family Apiary

O le a le aoga o le paʻu mo le maʻisuka?

O le aoga autu o le pollen polu e maua ai le maʻisuka, o le tino lea e toe faʻaleleia ai le tino ma fuainumera tele o vitamini aoga ma isi vaega. O se taunuuga, e amata ona lelei le galue, o okeni taʻitasi e sili ona lelei le faʻatinoga o galuega ua tofia i ai.

O lea la, o le aoga autu mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka e pei ona taua i lalo:

  1. E faʻaleleia le faʻamalosia o le protéini, faʻapea foi ma isi metabolic processes. E taʻitaʻia ai e le pancreas le inisalini o le hormone ma le malosi tele, i le faasologa, o le maualuga o le suka o le toto e amata ona paʻu.
  2. O loʻo i ai se faʻamalosiaga lautele o le polokalama puipuia.
  3. O le meafaigaluega e le itiiti ifo le taua i le tauina o faʻamaʻi eseese, faʻapea foʻi ma siama.
  4. Faʻafetai i le faʻatautaia o metabolic processes, ua tumu le tino i le aofaʻi saʻo o le malosi.
  5. E i ai faafitauli i le moe, e taʻua o le le mautonu.
  6. Ua maua le malosi o ponaivi.
  7. O le galuega o le fatu ma toto toto ua maua lelei.
  8. O le vaivai e pasi.
  9. O le vaʻai mamao e faʻapitoa.
  10. Lulu ma le paʻu ua maua le lelei ma malosi.
  11. E i ai se isi faʻafitauli teteʻi.
  12. Lelei ma le vaʻaia.

Ua na o le lisi autu o mea tau vailaau ua maua i lenei mea faigaluega.

Ae e tusa lava pe faʻavae i lenei faʻamatalaga, e manino lava o le poli polga e aoga tele i le taimi o togafitiga o le maʻisuka.

O le a le umi e tatau ona togafitia?

Ae mo le vaitaimi lea e tatau ai ona ave le pollen i le taimi o le togafitiga o le maʻisuka, ona masani lea o lenei vaitau e ono masina. Ae o le mea muamua vaaia o le a vaaia i le vaiaso pe a uma le amataga o togafitiga. E tatau ona maitauina o tagata e faʻaaogaina fualaau ina ia faʻaitiitia o latou kulūkose e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa a latou maualuga o suka.

O le mea moni, e tusa lava pe a mavae le vaiaso muamua pe a uma le amataina o le pollen, o le toto toto e amata ona paʻu malie. O le mea lea, i le vaitau lenei e taua tele le suʻesuʻe ma le mataʻituina le kulūkose.

I le auala, o le tele o tagata gasegase latou te tuʻuina atu a latou manatu e faapea, i ni nai masina, o meaʻai o le paluga o loʻo i luga na fesoasoani ia i latou e toe faʻafoʻiina a latou suka i le tulaga saʻo. O se taunuuga, na latou mafai ona lafoaia atoatoa le faʻaaogaina o fualaau oona lea ei ai le galuega tutusa.

I le fesoʻotaiga ma se gaioiga lelei o le pollen, e tatau ona ave i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E tatau i le fomaʻi ona siakiina e le aunoa le fua o le aveina o le suka-lowering drugs, ma afai e tatau ai, fetuunai i le itu o le faaitiitia.

O le amata togafitiga faʻatasi ai ma lenei meafaigaluega e tatau foi pe a maeʻa se asiasiga i le fomaʻi.

O a tulaga e sili atu ai le teena o le togafitiga ma le paga?

O le mea moni, e pei lava o isi fofo, o loʻo i ai foʻi ni faʻasagaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le fautuaina e faʻaaogaina mo tagata gasegase o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi o le eleele. Ma faʻapea foi pe a fai o le maʻi na i ai sona maʻi pipili.

Ioe, e aunoa ma se masalosalo, o le pollen mo le maʻisuka e aoga tele, ae afai o se tagata maʻi e iai se tasi e le faʻaaloalo i oloa gaosi, o le togafitiga ma lenei sui e sili ona lelei e le tatau ona faʻatinoina. Ina ia iloa pe oi ai se allergy pe leai foi, e faigofie tele, ia tuu sina vaega o le meli i lou tapulima ma faʻatali se sefulu pe sili atu ile sefulu lima minute. Afai e le maua le mumu, ona faʻaaoga lea o le mea faigaluega. Ae, o le mea moni, e sili atu le pasia o se auiliiliga talafeagai i se fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa ma faʻatuina le i ai o allergens e se metotia faʻapolofesa.

O le isi faʻalavelave e faʻasalalauina le oona o le vevela. E faʻapea foi le maualalo o le toto toto.

I se tulaga lautele, e ui lava i nisi faʻasagaga, o le pipi o loʻo maua ai se aoga sili ona aoga ma sili ona aoga e lava lona aofai o mea tau vailaau. Aʻo fafagaina puaa, e oso i le toto toto, e le taua foi, ma o se mea taua tele.

O le mea lea, o lona faʻaaogaina e lauiloa i tagata maʻi ma faʻamaʻi eseese, e aofia ai i latou e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga.

Auala e ave ma pe faapefea ona teuina lafumanu

Ina ia faʻaaoga lelei le vailaʻau, e tatau ona e malamalama pe faʻapefea ona teuina saʻo, faʻapea foi pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

Muamua lava, e tatau ona malamalama o le fugalaau fugalaau mo le maʻisuka e tatau ona teuina i se nofoaga malulu ma malulu. Fautuaina mo lenei faʻamoemoega e suʻe se nofoaga faʻalilolilo i le fogafale poʻo le potu. O lenei nofoaga e tatau ona faʻamago, aua e tusa lava pe itiiti le susu o le a fesoasoani i le fausia o le siaki.

Ae, afai tatou te talanoa e uiga i le auala e faʻaoga lelei ai le mea, ona e manaʻomia lea ona e malamalama o loʻo i ai se tofo oona, o lea e sili ai ona faʻaopopo i le meli masani. E le tatau ona galo ia i tatou o le falaoa pipi o le paluga, e pei, ioe, o le meli lava ia, ua leiloloa ona mea uma e faamalolo ai.

Ae, o le mea moni, o le pollen e mafai ona faʻaaogaina i lona tino mama. I lenei tulaga, e tatau ona tuʻuina i lalo o le laulaufaiva ma faʻaleleia seia oʻo ina faʻamavae atoa. E masani lava, e sefulu ma le luasela granul ua lava. E taua le malamalama e tatau ona e ave i luga o se manava gaogao. Ae na o le taimi nei e le mafai ona e faʻaaogaina i lona mamanu lelei ao le i momoe, atonu o le a le mafai ona tupu le le mautonu.

E faʻatatau i mea uma o loʻo taʻua i luga, e manino lava o le papa mo le maʻisuka o se mea aoga tele togafiti. E le gata i lea, e mafai ona faʻaoga uma i le mama ma le faaopoopoina o le meli. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻafefiloi anufe i meaʻai taofi ma le meli e aunoa ma le suka.

Aʻo le i faia togafitiga tuusaʻo, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma saili pe o le a le faʻamaoniga. Ma ia aua foʻi neʻi galo le pulea o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma, pe a tatau ai, fetuutuunai le fua o le vailaau o le suka, lea ua faatonuina mo tagata uma e maua i le maʻisuka.

O aoga ma tulafono o le faʻaaogaina o puaa i le maʻisuka o le a aofia i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga