Pomelo - manuia pe afaina ai tagata mamaʻi maua i le maʻisuka?

O le tele o fualaau aina e tele naua le suka, o lona uiga o loʻo i ai se faasino igoa maualuga, lea e matautia mo le maʻisuka. O fualaau olive o le isi mea.

Afai e saʻo le filifiliga, o le faʻaaogaina o fualaʻau suamalie o le a maua ai le tino ma vitamini e sili ona lelei i le tuufaatasiga o minerale. I le taimi lava e tasi, o le a le afaina ai le kalori i totonu o le lisi o aso taʻitasi ma o le a le faatupuina ai se lamatiaga tau soifua maloloina.

Matou te suʻesuʻeina i aso nei pe ono mafai ona 'ai se pati ma le maʻisuka ma pe fia le taumafataga e fafaga i le aso e sili ona lelei.

Fualaau Faʻamatalaga

O le laau ua lauiloa i atunuu Asia ma Europa mo le tele o seneturi. I totonu o Amerika, e totoina i ni mea laiti, ae i Saina, Initonesia, ma Isaraelu, o loʻo i ai faʻatoʻaga tele o fanua.

O le fatu o le pomelo e tupu i luga o se laau e tasi o le igoa e tasi e oo i le 15 mita le maualuga. O le fua o le fua tele lea i totonu o fualaau suamalie. E pa'ū i luga o atinaʻe o fefaʻatauaʻiga o lanu tetele. Ae e eseese ituaiga o le mamafa o le tasi fualaau aina e oʻo atu i le 10 kilokalama.

O foliga mai o le puro o le taufaasese. O le tele o le voluma o loʻo nofoia e se paʻu mafiafia. O le vaega o meaʻai e sili atu nai lo le afa o le voluma. O le suamalie malie ma le manaia o le a tuʻuina atu sina taimi itiiti o le oona. O lenei uiga o le pomelo ma lona mamalu. E faʻaaogaina se meatotino piquanti mo le faia o meaʻai, o sauʻai fou ma fafo.

O Pomelo e masani ona faʻaaogaina i meaʻai a Saina ma Taialani.

Faʻamanuiaga mo le tino

E faʻapefea ona fesoasoani le pati i le maʻisuka ituaiga 2? Afai o le citrus e le mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi ma e masani ona faʻatagaina e le masini digestive, o lona uiga, faʻaaogaina i se aofaiga faatapulaaina, o le a le afaina ai ni faafitauli.

I se isi itu, o se popo e maua i le maʻisuka e aoga i le tele o auala:

  1. Fesoasoani e faasaʻo le mamafa o le mamafa (faʻamalo o le kalori 100 g o le oloa - na o le 35 kcal,
  2. Saturate atoatoa i filo o meaʻai,
  3. Fesoasoani i le malepelepe o gaʻo faafetai i le enzymes aofia ai i le tuufaatasiga,
  4. Faʻaleleia toto,
  5. E faʻamalosia ai le faiai, puipuia ai le atinaʻeina o se paʻu,
  6. Faamalosia puipui o toto toto,
  7. Faʻamāina le manaʻoga mai toxins ma pathogens,
  8. Fesoasoani e faʻateleina le puipuiga a le tino
  9. Fesoasoani e faʻamaonia tulaga maualuga o le hormonal,
  10. Faateleina le tele o le hemoglobin i le toto, puipuia ai le atinaʻeina o le anemia,
  11. E fesoasoani Pomelo i le "fufuluina" o pusa cholesterol mai vaʻa, faʻateleina le susulu o vaa ma faʻamautinoa le masani ai o le toto.


Afai e te leʻi faʻaaogaina se pulu, ona muamua lea o le taimi muamua e sili atu le fesili i lau fomaʻi.

Auala e filifili ai ma 'ai fua

E faalagolago i le ituaiga filifilia, o le pele o se pati paʻu e mafai ona malamalama samasama, lanumeamata ma moli. O le pamela ma le maʻisuka e maua ai le maualuga o le aoga, e tatau ona e gauai atu i nai vaega i le taimi o le faʻatau.

O le pele o le fualaau aina e tatau ona ola ma e lanu, ae e le faigata foi. E leai ni pona po o ni nofoaga malogo e faatagaina. I luga o le tipi, o le anufe e mafiafia, papaʻe, mago. O le pulupulu vevela paʻu suamalie e manaia tele le suamalie citrus.

O le mea laititi o le fualaau aina e faailoa ai se togafitiga talafeagai. O le faʻatauina o sea fua e le aoga.

O le tofo o le pati pulu e fou, ma e le mafaamatalaina le oona. E mafai ona e faʻaititia le tiga pe afai e te aveesea le septum aʻo leʻi 'ai. O le faasinomaga faʻavae o le oloa e 30 iunite. 150-200 g i le taimi e manatu e saogalemu mo le maʻisuka.

Tasi le sua mai le pulu, faʻaaoga fua e avea o se faʻaopoopoga i fualaʻau fualaʻau, saunia saula. Pomelo i le maʻisuka malosi e sili atu ona lelei ona 'ai, ina ia maua ai e le tino ni fiva, fualaʻau laau ma elemene taua o le oloa e mauoa.

Delicious Chicken ma Pomelo Salad

E lelei, ae leai ni meaʻai. O le tofo vevela e mafai ona faateia ai tagata asiasi i le laulau fiafia.

  • 1 moa moa,
  • 150 g pomelo
  • Laisi letus
  • Ni nai nuts cashew
  • Se sisi sina kuka
  • Se fuālaʻau o le suauʻu olive mo le faʻatauina.

Faʻasese le fusi ua tipi i totonu o fiva. 100 g pomelo e vavae ese mai le vaega. Tuu mea uma e lua i luga o lau laasisi, fufuluina i ni kulimi ma le kulimi kuka. Squeeze le sua mai le 50 g citrus ma faʻafefiloi ma le suauu olive, sasaa ai se meaʻai.

Sapalai o le Falemaʻi

O le isi meaaiʻai meaai e faʻapipiʻi ai manuia mo le tino ma le tofo tele.

  1. Half o le broom
  2. 200 g suamalie ma le kuka,
  3. Meʻamea moa fuamoa (2 fasi vaega),
  4. 2 sipuni kalu kulimi
  5. Uma ma masima.

Faafefiloi meaʻai ua kuka ma tipi ma tipi i ni fasi vaega pulu. Faʻaopopo le porotini gaʻo. Faʻafefiloi le sua o le pati ma le kulimi kulimi ma faʻaoga mo le faʻaofuina.

Auauna atu i se pusi i totonu o mata tioata. Faʻasusu i le pi.

Tuua Lau Faamatalaga