E fia suauu gaʻo o loʻo suitulaga ai?

O le lomiga o le gaosiga o mea e gaosia ai caloric e faʻateleina e le gata o taʻaloga, faʻataʻitaʻiga, gasegase e maua i le maʻisuka, oi latou e mulimuli i le ata.

Passion mo laʻau suamalie e oʻo atu ai i le fausiaina o mea sili ona lelei. O lenei gaioiga e fesoasoani i tupe mama.

Mo lenei mafuaaga, o le lauiloa o mea suamalie, lea e mafai ona faaopoopo i ipu eseese, mea inu, o loo ola ae o loo iai a latou mea maualalo i le kalori. I le faʻamamaina oa latou meaʻai, e mafai ona faʻaitiitia le tele o meaʻai i le taumafataga e fesoasoani i le gaʻo.

O a mea latou te faia?

O fualaau suamalie suamalie e maua mai i vine ma fua. O le vailaau e maua i le meli masani.

E maua mai i le calorie, e toetoe lava pei o le suka, ae o loʻo i ai se tulaga maualalo e mafai ai ona maualuga le kulūkose i le tino. Xylitol ua vavae ese mai le pefu o le mauga, ua maua mai le sorbitol mai fatu fatu.

O le stevioside e maua mai se laau stevia. Ona o lona pupula tele, ua taua o le mutia meli. O suamalie suamalie e mafua mai i se tuufaatasiga o vailaʻau faʻasolosi.

O i latou uma (aspartame, saccharin, cyclamate) sili atu nai lo mea suamalie o le suka i le fia selau taimi ma e maualalo le kalori.

Faʻasalaga Fomu

O le suamalie o se oloa e le o iai le suauu. E faʻaaoga e faʻamama ai ipu, meainu. E mafai ona maualuga le kalori ma leai le kalori.

O mea suamalie e gaosia i foliga o le paʻu, i totonu o laulau, lea e tatau ona faʻasaʻa ae leʻi faʻaopopo i le ipu. O suamalie suamalie e le taatele. O nisi o oloa na faatauina atu i faleoloa e aofia ai meaʻai suka.

O loʻo maua le suamalie:

  • i fualaau. O le toʻatele o tagata e faʻaaogaina sui e sili ona latou fiafia i le laulau. O le afifiina e faigofie ona tuʻuina i totonu o se ato; o le oloa o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o koneteina faigofie mo le teuina ma le faʻaaogaina. I le pepa lanu, saccher, sucralose, cyclamate, aspartame e sili ona maua,
  • i pulu. O mea faʻale-natura mo le sukacralose, o loʻo i ai i luga o le paʻu i luga o le paʻu. E faʻaaogaina e faʻamamafa ai meaʻai suamalie, cereals, cheese cheese,
  • i totonu o le suavai. O suamalie suamalie o loʻo maua i foliga o sipuni. E maua mai i le suka suka, o le chicory, o le atiseti o atisiliko. O suauu e aofia ai le 65% sucrose ma minerale o loʻo maua i mea e masani ai. O le tutusa o le vai e mafiafia, viscous, o le tofo o le ufiufi. O nisi ituaiga o sipuni ua saunia mai le sipopo. Ua afaina i sua oona, oona, elemene citric ua faaopoopoina. O ia mea suamalie e faʻaaogaina i le gaosia o mea faʻafefiloi, falaoa.

Liquid stevia extract ua i ai se tofo masani, ua faaopoopo i meainu e suamalie ai. O se auala faigofie o le faʻasaolotoina i se foliga o se fagu tioata faʻamalama faʻatasi ma se tagata faʻasalalau o mea suamalie o le a talisapaia. E toʻalima togi e lava mo se ipu vai. E leai ni calories.

Calorie Synthetic

E toʻatele e fiafia i analogues o laʻau suamalie, latou te maualalo le kalori. Le tele lauiloa:

  1. aspartame. O le kalori o mea e tusa ma le 4 kcal / g. E tolu selau taimi e sili atu ai le suka nai lo le suka, o lea e matua itiiti lava se mea e manaʻomia e faʻamamafa ai meaai. O lenei meatotino e aʻafia ai le tau o le gaosiga o oloa, e siitia tele pe a faʻaaogaina.
  2. saccharin. E aofia ai le 4 kcal / g,
  3. talofa. O le suamalie o le oloa e fa selau taimi sili atu nai lo le suka. O le tau aoga o mea taumafa e le o atagia. O le kalori o loʻo i ai foi pe a ma le 4 kcal / g.

O le kalori matāʻupu o le natura

O mea suamalie faalenatura e i ai le eseesega o kalori ma se lagona o le suamalie:

  1. fructose. E sili atu le suamalie nai lo le suka. E aofia ai le 375 kcal mo le 100 kalama.,
  2. xylitol. E malosi lona suamalie. O le kalori mea o xylitol o le 367 kcal mo le 100 g,
  3. sorbitol. E lua taimi e itiiti ifo le suamalie nai lo le suka. Malosiaga o le malosi - 354 kcal mo le 100 kalama,
  4. stevia - meaʻai suamalie. Malocalorin, o loʻo maua i kapula, papa, syrup, paʻu.

Faʻafitauli Anagata Suauu Carbohydrate mo Maʻisuka

E taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ina ia tumau pea le paleni o le malosi o meaʻai latou te 'ai.

O le maʻisuka e fautuaina mea suamalie:

  • xylitol
  • fructose (e le silia le 50 kalama i le aso),
  • sorbitol.

Laau o licorice e 50 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka; e faʻaaogaina mo le oona ma le maʻisuka.

Laasaga i aso uma o suka suka i aso taitasi i le kilokalama o le mamafa o le tino:

  • cyclamate - e oo atu i le 12.34 mg,
  • aspartame - e oʻo atu i le 4 mg,
  • saccharin - e oo i le 2.5 mg,
  • potassium acesulfate - e oo atu i le 9 mg.

O meaola o le xylitol, sorbitol, fructose e le sili atu i le 30 kalama i le aso. O tagata matutua e le tatau ona sili atu i le 20 kalama o le oloa.

O meaʻai suamalie e faʻaaogaina i le tala o le taui o le maʻisuka, e taua le amanaʻiaina o mea aoga caloric o le vailaʻau pe a ave. Afai ei ai le gaioiga, afaina, susu, e tatau ona faʻamalo le vailaʻau.

E mafai ona toe maua mai se mea suamalie?

O mea suamalie e le o se auala e leiloa ai le mamafa. O loʻo taʻuina atu mo le maʻisuka aua latou te le siitia maualuga le kulukose o le toto.

Ua faatonuina i latou i le fructose, aua e le manaomia le inisalini mo lona gaosiga. O mea suamalie faalenatura e maualuga tele i calorie, o le mea lea o le faasaunoa ia i latou ua afaina i le mamafa.

Aua le faʻatuatuaina le tusi i luga o keke ma meaʻai: "fua maualalo-kalori." O le faʻaaoga soo o suka, o le tino e totogi ona o lona le lava e ala i le gauai atu i le tele o kalori mai meaai.

Faʻaleagaina o le oloa faʻagesegese ona faʻagasolo faiga faʻavaomalo. E tutusa lava mo le fructose. O lona sui faifai pea o selu e taʻitaʻi atu ai i le mataʻutia.

Totoina o suka suka

O mea suamalie e le mafua ai le manava o le inisalini e ala i le faaosofia o le tofo, e mafai ona faʻaaoga i le masimama, ma le mamafa o le mamafa.

O le aoga o suamalie e fesoʻotaʻi ma mea maualalo i le kalori ma le leai o se gaʻo gaʻo pe'ā faʻaaogāina.

Taaloga taʻavale e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le suka i le taumafataga. O meaʻai suamalie e sili ona lauiloa i le tino.

Tagata taaalo faaopoopo i latou i meaai, cocktails e faʻaitiitia ai calories. O le sui sili ona taatele o le aspartame. Ole aoga ole malosi e toetoe lava a leai se mea.

Ae o lona faʻaaoga faifai pea e mafai ona mafua ai le gaioiga, vevela, ma le faaletonu vaaia. Saccharin ma le sucralose e le o lauiloa i tagata taaalo.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i ituaiga ma meatotino o mea suamalie i le vitio:

E sui le suka pe a 'aina e le mafua ai ni fesuiaiga ogaoga i le maualuga o kullukose plasma. E taua tele mo tagata gasegase e gauai atu i le mea moni o togafitiga masani e maualuga i le kalori ma e mafai ona saofagā i tupe maua.

O le Sorbitol e faʻagesegese lemu, mafua ai le gaosiga o le gas, le manava ita. O tagata gasegase oona e fautuaina e faʻaaoga mea suamalie (aspartame, cyclamate), ona e maualalo le kalori, ao le fiaselau taimi e sili atu ona suamalie nai lo suka.

O mea faanatura (fructose, sorbitol) e fautuaina mo le maʻisuka. O loʻo faʻagesegese lemu ma e le faʻafefeina ai le inisalini. O suamalie suamalie o loʻo maua i foliga o laupepa, sipuni, paʻu.

O le suamalie na muai fuafuaina mo le maʻisuka. Ae o le taimi nei o loʻo 'aina e i latou e manaʻo e aveesea le mamafa. E i ai se uiga?

NATURALS MA ARTISTS
O mea suamalie e masani ma faʻafefiloi. Muamua e aofia ai le fusi, sorbitol, xylitol, stevia. O i latou uma lava, sei vagana ai le stevia, e matua maualuga lava i le kalori ma faateleina le suka o le toto, e ui lava e le tutusa ma le suka mama.

AISE A LE TATOU TATAU

Sa faia e saienitisi mai le University of America le tele o suʻega i tamaʻi ma iloa ai o manu e fafagaina le yogurt suamalie e masani ona sili atu le tele o kalori ma maua ai le mamafa vave nai lo manu na fafagaina i le yogurt tutusa ae o le suka masani.

O sui o le gaosi (saccharin, cyclamate, aspartame, acesulfame potassium, sucracite) e le afaina ai le suka toto ma e leai se aoga tau aoga. O i latou ia, i le teori, e mafai ona avea ma fesoasoani lelei mo i latou e filifili e aveesea le mamafa. Ae o le tino e le faigofie ona faaseseina. Manatua le meaʻai e faia pe a uma ona e inuina se fagu o colaʻai! O le lagonaina o se tofo suamalie, e faatonu ai e le faiʻai le manava e saunia ai mo le gaosiga o gaʻo. O le mea lea o le lagona fiaai. E le gata i lea, i le filifili ai e suitulaga le suka i se mea suamalie taua i le lauti poʻo le kofe, e itiiti se mea e te mauaina.

I le tasi vaega o le suka faamama, na o le 20 kcal.

E tatau ona e taʻutino atu o se mea faatauvaa le faʻatusatusa i le tele o calories o se tagata e sili ona mamafa e masani ona faʻaalu i le aso.
O le mea moni e le o faʻamausaliina le suamalie i le mea na tupu: i le Iunaite Setete, e tusa ai ma le New York Times, meaai maualalo ma meainu mo le sili atu i le 10% o meaʻai uma, ae ui i lea, o Amerika e tumau pea le malosi o le malo i le lalolagi .
Ae ui i lea, mo suti suamalie, aemaise lava i latou e maua i le maʻisuka, o mea suamalie o le faaolataga moni. E le gata i lea, latou, e le pei o le suka, e le faʻaumatia ai le nifo nifo.

FAʻAALIGA PE AOAO
Faatasi ai ma mea suamalie faalenatura, e manino mea uma. E maua i fua ma fua, ma i le faʻaogaina lelei e saogalemu ma maloloina.

TATAU FAʻATASI E TATAU ONA FAʻATASI

I le 70 o le seneturi talu ai, o se lagona ua salalau i le salafa o le lalolagi: o le saccharin i inumaga tele (175 g / kg le mamafa o le tino) e mafua ai le kanesa o le oona.

Ae o le aʻafiaga o suamalie suamalie i luga o le soifua maloloina e le o malamalama atoatoa. O le tele o suʻesuʻega sa faia i luga o meaola falesuesue, lea na faʻaalia ai o le "kemisi lelei" e aʻafia ai le tele o faʻaʻau ma okeni ma mafai ai foʻi ona afaina ai le kanesa. O le mea moni, i nei suʻesuʻega uma, na faʻaaogaina fua o "synthetics", o le faitau selau o taimi e maualuga atu nai lo le faatagaina. Ma le mea mulimuli, o masima suamalie ua masalomia o aafiaga le lelei. E i ai masalosaloga e mafai ona latou faatupuina le gaioiga, vaivave, vaivaiga, faʻalavelave popole, faʻalavelave faʻaogaina, faʻamaʻi mai. E tusa ai ma le American Association for the Control of Drug and Food (FDA), i le 80% o mataupu, o nei faailoga e fesootaʻi ma le aspartame.
Ae peitai, e le i faʻamautuina pe i ai ni taunuuga umi o le latou faʻaogaina-o suʻesuʻega tetele e uiga i lenei mataupu e leʻi faia. O le mea lea, i le asō o le faʻataʻitaʻiga mo fegalegaleaiga ma vailaʻau faʻamalolo e pei ona taua i lalo: e sili atu i fafine maʻitaga ma tamaiti ona le 'aina, ae le faʻaleagaina le isi. Ma mo lenei mea e tatau ona e iloa le saogalemu saogalemu ma uiga o tagata taʻimua taitasi.

NATURAL FOUR
Fructose
E taua foi o fua, poo fualaau suamalie. Faʻaaogaina i vine, fualaau aina, meli. O le mea moni, o le carbohydrate tutusa e pei o le suka, na o le 1.5 taimi le suamalie. O le fua faʻamatalaga o le fructose (le tikeri o le maualuga o le suka i le toto pe'ā uma ona e 'aina le oloa) e naʻo le 31, ao le suka e tutusa ma le 89. O le mea lea, ua faʻamaonia lenei suamalie mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
Faʻaauau
+ E manaia le suamalie.
+ E lelei le suauu i le vai.
+ E le afaina ai le nifo.
+ E manaʻomia mo tamaiti e maua mai i le suka.
Faʻasologa
- E leai se mea e sili atu ona maualalo i le suka.
- Faʻaitiitia le malosi o le tetee i le maualuga o le vevela, e le faʻafefe le kuka, o lona uiga e le fetaui lelei mo le faʻaaogaina o kuluga uma e fesoʻotaʻi ma le mafanafana.
- I le tulaga o le maualuga, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le acidosis (o se suiga o le paleni-faavae o le tino).
Laasaga e mafai ona faatagaina: 30-40 g i le aso (6-8 teaseti).

Sorbitol (E 420)
Faʻatasi i le kulupu sili atu o ava malosi, poo polyols.

Xylitol (E 967)
Mai le kulupu tutusa o polyols pei o le sorbitol, faatasi ai ma meatotino uma e sosoo mai. E na o le suamalie ma le kalori - e tusa ai ma nei faailo, e toetoe lava a tutusa ma le suka. O le Xylitol e sili ona maua mai fatu o sana ma fatu paʻu.
Faʻatau ma faʻasoa
E tutusa lava ma le sorbitol.
Laʻau maualuga e mafai ona tuʻuina i aso taʻitasi: 40 g i le aso (8 teaset).

Stevia
O se laau laʻau o le aiga o Compositae i Paraguay, o le tulaga aloaia o se suamalie ua maua lata mai nei. Ae na vave ona avea ma se lagona: o le stevia e 250-300 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, ae, e le pei o isi suamalie masani, e le oi ai ni calories ma e le faateleina ai le suka toto. E leʻi aafia i le metabolism le 'autaʻi vavalaʻau (o le mea e taʻua o le tino o le stevia) ma na faʻaumatia atoatoa mai le tino.
E le gata i lea, e lauiloa le stevia mo ona faʻamalologa: e toe faʻafoʻiina le malosi pe a uma le popole ma le vaivai, e faʻaosofia ai le inisalini, faʻamautuina le toto, ma faʻaleleia le faʻamaʻiina. O loʻo faʻatau atu i le tino o le paʻu ma le sipuni mo le suamalie o ipu.
Faʻaauau
+ O le vevela, e talafeagai mo le kukaina.
+ E faigofie ona soluu i le vai.
+ E le faaumatia ai nifo.
+ E le afaina ai le toto toto.
+ Ua faamaloloina meatotino.
Faʻasologa
- O se tofo faapitoa e le fiafia i ai le toatele.
- Le malamalama lelei.
Laasaga maualuga e ono mafai ona faatagaina: 18 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino (mo se tagata e mamafa 70 kg - 1.25 g).

TUSI MUAMUA
Saccharin (E 954)
Na amataina le vaitau o suamalie suamalie. Saccharin e 300 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ae o taumafa vavalalata e iai le tofo oona. O le pito sili ona lauiloa o le saccharin na tupu i tausaga o le Taua Lona II o le Lalolagi, pe a le lava le gaʻo. I aso nei, o lenei sui e gaosia i le tulaga o laumei ma e masani ona tuʻufaʻatasia ma isi mea suamalie e malelemo ai lona oona.
Faʻaauau
+ E leai ni calories.
+ E le afaina ai le nifo.
+ E le afaina ai le toto toto.
+ Le fefe i le vevela.
+ Totoga lelei: tasi pusa o le 1200 papaa e suitulaga i le 6 kilokalama o le suka (18-20 mg saccharin i le tasi papa).
Faʻasologa
- Tino le lelei o le tofo.
- Faʻatulafonoina i le le atoatoa ma le faʻagasolo e faia ni maa i totonu o fatuga ma fatuga.
Laasaga e ono mafai ona faatagaina: 5 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino (mo se tagata e mamafa 70 kg - 350 mg).

Sodium cyclamate (E 952)
30-50 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. E i ai foi le kesikaimi cyclamate, ae e le lautele ona o le oona oona. Mo le taimi muamua, o mea matagofie o nei mea na maua i le 1937, ma na amata ona faʻaaogaina e avea ma suamalie i na o le 1950. O se vaega o mea sili ona manaia na faatauina i Rusia.
Faʻaauau
+ E leai ni calories.
+ E le afaina ai le nifo.
+ E tumau i le maualuga o le vevela.
Faʻasologa
- E mafai ona maua ni tali mai le paʻu.
- E le fautuaina mo fafine maʻitaga, tamaiti, faʻapea foi ma latou o loʻo mafatia i le le atoatoa ma faʻamaʻi maʻi urinary.
Laasaga e mafai ona faatagaina: 11 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino i le aso (mo se tagata e mamafa 70 kg - 0.77 g).

Aspartame (E951)
O se tasi o meaʻai sili ona faʻaaogaina i le lalolagi, e tusa pe tusa o le kuata o "kemisi lelei". Na muamua faʻapipiʻiina i le 1965 mai ni mea amino se lua (asparagine ma phenylalanine) ma le methanol. Sugar e tusa ma le 220 taimi e suamalie ma, e le pei o le saccharin, e leai se tofo. O le Aspartame e masani ona le faʻaaogaina i lona mama, e masani ona fefiloi ma isi mea suamalie, e tele lava i le potassium acesulfame. O uiga lelei o lenei duo e sili ona lata i le tofo o le suka masani: potassium acesulfame e mafai ai ona e lagonaina vave le suamalie, ma o le aspartame o le a lafoaia se fiafiaga mulimuli ane.
Faʻaauau
+ E leai ni calories.
+ E le afaina ai nifo.
+ E le faateleina ai le suka o le toto.
+ E lelei le suauu i le vai.
+ O le tino e solo i lalo i amino acids o loo aafia i le gataifale.
+ E mafai ona faʻalautele ma faʻaleleia le tofo o fualaau aina, o lea e masani ona aofia ai i le tuufaatasiga o le suimui.
Faʻasologa
- Lema e le maluelue.A o le i faaopoopoina i le lauti poʻo le kofe, e fautuaina e faʻamaalili i latou.
- E faʻasaina mo tagata o loʻo mafatia mai le phenylketonuria.
Laasaga maualuga e ono mafai ona faatagaina: 40 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino i le aso (mo se tagata e mamafa 70 kg - 2.8 g).

Acesulfame Potassium (E 950)
200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka ma e matua tetee lava i le vevela maualuga. Ae ui i lea, o le acesulfame potassium e le lauiloa e pei o le saccharin ma le aspartame, ona e le lelei le solu i totonu o le vai, o lona uiga e le mafai ona e faʻaaogaina i meainu. E masani ona fefiloi ma isi mea suamalie, aemaise lava ile aspartame.
Faʻaauau
+ E leai ni calories.
+ E le faaumatia ai nifo.
+ E le afaina ai le toto toto.
+ O le malosi o le vevela.
Faʻasologa
- E faʻaumatia.
- E le fautuaina mo tagata o loʻo mafatia mai le le atoatoa, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi e tatau ai ona faʻaititia le mea e maua ai le potassium.
Laasaga maualuga e ono mafai ona faatagaina: 15 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino i le aso (mo se tagata e mamafa 70 kg - 1.5 g).

Sucralose (E 955)
E maua mai i le suauu, ae o le suamalie e sefulu taimi sili atu i lona tupuaga: o le sucralose e tusa ma le 600 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka. O lenei suamalie e matua sosolo i totonu o le vai, tumau pe a vevela ma e le faʻaumatia i totonu o le tino. I totonu o le faleoloa o mea taumafa o loʻo faʻaaogaina i lalo o le ituaiga Splenda.
Faʻaauau
+ E leai ni calories.
+ E le faaumatia ai nifo.
+ E le faateleina ai le suka o le toto.
+ O le malosi o le vevela.
Faʻasologa
- O nisi tagata e popole o le chlorine, o se mea e ono lamatia ai, o se vaega o le mole Sucralose.
Laasaga maualuga e ono mafai ona faatagaina: 15 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino i le aso (mo se tagata e mamafa 70 kg - 1.5 g).

Aisea e manaomia ai le suka?

O mea suamalie e masani lava (mo se faʻataʻitaʻiga, xylitol, sorbitol, stevia) ma le mea e fai (aspartame, sucralose, saccharin, ma isi).

E lua a latou mea aoga: latou te faʻaititia le kalori o meaʻai ma e le faʻateleina le maualuga o le kulukose
i totonu o le toto. O le mea lea, o le suka o loʻo faʻatulagaina mo tagata e sili atu i le maʻisuka poʻo le maʻi gasegase.

O nisi mea suamalie leai ni calories, lea e faʻamaonia ai i latou e taumafai e mataʻituina a latou mamafa.

Faʻailoa meatotino o le tele o mea suamalie e sili atu i le suka e faitau selau pe o le faitau afe foi taimi. O le mea lea, latou te manaʻomia le itiiti ifo, e faʻaitiitia ai le tau o le gaosiga.

O le amataga o le faʻaaogaina o le suka i le afa muamua o le seneturi lona lua na mafua ona o lo latou tau maualalo, ma o le faʻaitiitia o le kalori o le mea muamua na avea ma mea lelei ae lua.

E fia calorie i le suamalie?

O le makaina "e le oi ai le suka" i luga o oloa ma suamalie e le o lona uiga o le leai o ni kalo i totonu oi latou. Ae maise lava pe a oʻo mai i mea suamalie masani.

O le kulimi masani e aofia ai le 4 kcal mo le kalama, ma le suia o le sorbitol masani e aofia ai le 3.4 kcal mo le kalama. O le tele o mea suamalie masani e le sili atu le suamalie nai lo le suka (xylitol, mo se faataitaiga, o le afa e suamalie), o le mea masani mo le masani lelei o le mea e manaomia sili atu nai lo le faamamaina masani.

O lea latou te aʻafia ai le kalori o meaʻai, ae latou te le faʻaleagaina nifo. Tasi se tasi stevia, lea e 300 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka ma e aʻafia ai sui e leai ni kalori.

E iai se mea matautia e sui ai le suka?

O mea manogi e masani ona avea ma autu o le hype i totonu o le lomitusi. Muamua - e fesootaʻi ma mea e mafai ona maua i le tino.

"I totonu o le lomitusi a atunuu i fafo, sa iai lipoti o lamatiaga o le saccharin, ae o tagata saienitisi latou te lei mauaina ni faamaoniga moni o lona tino," o le tala lea a Sharafetdinov.

Ona o le gauai atu i taunuuga o le faʻaaogaina o suauu aspartame O le taimi nei, masalo, o le mea sili ona suʻesuʻeina le suamalie. O le lisi o mea suamalie e faʻatagaina i totonu o le Iunaite Setete ua aofia ai nei mea e lima: aspartame, sucratini, saccharin, acesulfame sodium ma le neotam.

US Food and Drug Administration (FDA) tagata tomai faapitoa tautino atu oi latou uma e saogalemu ma mafai ona faʻaaoga i le gaosiga o meaʻai.

"Ae le o le cyclamate e le fautuaina mo fafine maʻitaga, talu ai e mafai ona afaina ai le pepe," o le tala lea a Sharafetdinov. - E ui lava i lea, o mea suamalie, e pei o le suka masani, e le mafai ona faʻaleagaina».

Mata o le a latou fesoasoani e aveesea le mamafa?

O le isi itu faitioga o le ono mafai ona afaina i le fia ai ma le taumafaina o isi meaai sugary. Ae sa faia e saienitisi suʻesuʻega ma maua ai o le suamalie moni lava fesoasoani e tau le mamafa mamafa, talu ai e masani lava e le afaina ai le manaʻo.

Ae peitai, o le leiloa o le mamafa ma ni mea suamalie e leai ni mea taumafa e mafai ona faia pe afai o le aofaiga atoa o kalori ua uma ona faʻapulaʻa.

"I le auala, o mea suamalie e i ai se aafiaga tele," o le faamanatu atu lea ia Sharafetdinov. "O lea, o le faʻaleagaina o suti o loʻo iai nei mea e mafai ona taʻitaʻia ai."

Novasweet, Sladis

E mafai ona faʻatau mai le suamalie o le Novasweet i ni mea se lua: faatasi ai ma le acid ascorbic ma le Novasweet Gold. Muamua o loʻo faʻaalia mo le tausisia o le puipuiga o le maʻisuka, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kalori o mea taumafa, faʻaleleia mea taua. Ina ia maualuga le aoga, e le sili atu ma le 40 kalama e faʻaaogaina i le aso.

O le auro e tusa ma le tasi ma le afa taimi sili atu le suamalie nai lo se sui masani o suka. E masani ona faʻaaogaina mo ni meaʻai suamalie ma malulu. O lenei vailaʻau e mafai ona taofiofi le susu, lea e mafai ai ona tumau pea le umi o le meaʻai ma e le o se mea faʻapitoa.

E tasi le selau kalama o le mea e suitulaga e aofia ai le 400 kalori, e mafai ona fai ni pusa paʻu o le 650 po o le 1200 fasipepa, e tutusa ma le suamalie o le sipuni o le suka masani. I le gasologa o le aso, e fautuaina e le au fai meaʻai e faaopoopo le maualuga o le 3 pauna mo 10 kilokalama mamafa. O le suamalie e le maumau meatotino i le taimi o togafitiga vevela, e teuina i le vevela e le silia ma le 25 tikeri, e le tatau ona sili atu le 75% i le maualuga o le ea.

Sugar sui Sladis e lauiloa i Rusia, e alofagia e tagata gasegase mo lona lelei o aʻafiaga i:

  • le polokalame puipuia
  • pancreas
  • le manava.

O le vailaʻau e fesoasoani e faʻamautinoa le lelei o le gaioiga o le ate ma fatuga.

O fualaau faasaina e aofia ai le tele o minerale, vitamini, e aunoa ma se maʻisuka e le mafai ona ola masani. O le faʻaaogā masani o se mea suamalie e fesoasoani e faʻaititia ai le tele o le inisalini ma isi vailaʻau e manaʻomia e togafitia ai le gasegase o le gaʻo.

O se mea e le mautonu e faaopoopo foi i le maualalo o le kalori, faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina, e le aʻafia ai Sladis i le glycemia. O le faʻaopoopoga e maua i se tau, aʻo le lelei e le mafatia, o le sui ua faia e tusa ai ma tulaga faʻavaomalo faavaomalo.

O le suamalie o le tasi papafa e tutusa ma le tofo o le tasi teaspoon o le suka, e le sili atu ma le tolu laulau e fautuaina i aso taitasi mo le maʻisuka. O le faʻaopoopoga e gaosia i le faʻatulaga lelei, e mafai ona ave faʻatasi ma oe e faigaluega pe malolo.

Sladis o loʻo faʻaalia e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata mamaʻi na mafatia mai:

  1. afaina o le tino
  2. maʻi tumau o le faʻaogaina o meaʻai,
  3. chronic pancreatitis
  4. tigaina o le intestinal.

Soʻo se oloa a le kamupanī e tatau ona filifilia e fuafua i le ituaiga o maʻisuka, o le ogaoga o le maʻi ma manaoga o le tino maʻi.

Sladis e ofoina se suka e suitulaga i le lactose, sucrose, fructose, acid tartaric poʻo leucine.

Acesulfame, saccharin, aspartame

Tagata mamai e iai soʻo se ituaiga o maʻisuka e tatau ona nofouta e leai se sao o le suka suka o Acesulfame. E 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ma o le tau e sili atu ona taugofie, o le mafuaaga lea ua faaopoopo ai le vailaʻau i se ituaiga o oloa eseese.

Ae o le acesulfame e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le tino, faʻalavelave o le manava, i nisi o atunuu o le lalolagi ua faasaina.

Saccharin o se sui taugofie mo le suka, e leai ni calories; e 450 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le kulukose i le suamalie. E oo lava i sina vaega itiiti o mea faaopoopo o le a avea ai meaai ma meaʻai ma suamalie. Saccharin e le lelei foi, o suʻesuʻega faasaienisi ua faʻaalia e avea ma se faʻalavelave mo le atinaʻeina o le kanesa o le vevela.

O se talanoaga eseese o le saogalemu o le faʻaaogaina o le aspartame. O nisi fomaʻi e mautinoa o le mea moni e matua saogalemu lava, o loʻo i ai le malosi:

O isi e finau faapea o nei vaega e mafua ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga o le tino.

E foliga mai o le faʻaaogaina o le suka gaosi ua suia i le maʻisuka e mafua ona o le maualalo o le kalori o loʻo i ai i aʻafiaga le lelei. E tatau ona faia faʻatasi le mea faʻapitoa i luga o meaʻai e masani ona suʻesuʻeina ile meaʻai masani, ae i se faʻatapulaʻa faʻapulaaina.

O faamatalaga e uiga i mea suamalie o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga