Suauu toto

"E iai lou toto maualuga" - taʻitasi, le faitau miliona o tagata i le salafa o le lalolagi mo le taimi muamua latou te faʻalogo mo i latou lava mai fomaʻi se otootoga o suʻega talu ai nei. E ese le matautia o lenei faailoga, pe faʻapefea ona taulimaina ma taofia le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi? E mafai ona e faitau e uiga i mea uma o loʻo i lalo.

I lalo o le faaupuga philistine faigofie "maualuga le suka o le toto," e masani lava ona latou uiga o le hyperglycemia - o se faailoilo o se faailoga o le mamafa o le kulukose i le plasma toto. E i ai le tele o tikeri o le malosi, o se vailaʻau eseese ma se faamamafa malosi i le maʻisuka, faʻapea foʻi ma ni faʻaʻailoga matuia. Ua maua i tagata gasegase e sili atu i le maualuga o le suka i le maualuga o le 3.3-5.5 mmol / L.

Faailoga o le Suga Sili

O le lisi masani o faailoga i fafo o le kulukose maualuga e aofia ai:

  1. O le fiainu lava.
  2. Faafuasei, le maua se tupe mama po o se gau.
  3. Uiga masani.
  4. Faʻailoga vaivai vaivai.
  5. Paʻu paʻu ma foliga mucous.
  6. Vaʻaia mataʻupu o le vaʻai, faʻavalea o le tuʻuina o maso.
  7. Arrhythmias.
  8. E le afaina le tali atu i faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi manuʻa manuʻa.
  9. Le manava o le pisapisao, o le ituaiga o gasegase.
  10. I ituaiga gasegase o le hyperglycemia, o le gasegase ogaoga, ketoacidosis, le mautonu le malamalama, ma i nisi o tulaga, e matauina.

E tatau ona malamalama o faʻamaoniga o loʻo i luga e mafai ona avea ma faailoilo o faʻamaʻi o faʻamaʻi eseese, o le mea lea, afai o le tele o faʻamatalaga leaga e iloa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma suʻe suʻega e faʻamaonia ai le faʻamaoniga saʻo.

Mafuaʻaga talafeagai

O le tele o taimi, o le mafuaaga o le faailoga o le:

  1. O le maʻi suka. I le tele o mataupu, o le faʻalauiloa faʻaalia o le hyperglycemia o le autu autu lea o lenei maʻi.
  2. Taumafa le lelei. Faʻalavelave matuia o taumafa masani, faʻapea foi ma le maualuga o le maualuga o le kalori i meaʻai, e mafai ona oʻo atu ai i gasegase o le hyperglycemia ma e le o faʻatasi ma lona maʻisuka.
  3. Manatua. O le hyperglycemia o le post-stress e masani lava mo tagata mamaʻi i le malosi o le puipuiga, e masani lava ona tetee i le talaaga o le atinaʻeina o se faʻalapotopotoga faʻapitoa.
  4. O faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi o se telefoni.
  5. Taliaina o le tele o vailaʻau - rituximab, corticosteroids, niacin, vaʻavaʻavavale vaʻaia, beta-blockers, 1-2 antiopressants, inhibitors protease, thiazide diuretics, fentimidine.
  6. O le faaletonu i le tino, vitamini o vaega B.

Mafuaʻaga o le Suga Suga i Tagata Matutua ma Tina Fafine

E pei ona faaalia i le fomaʻi, i le 90 pasene o mataupu o loʻo tumau pea le maualuga o le hyperglycemia i tagata matutua o se faʻaaliga o le maʻisuka malosi, e masani lava o le ituaiga 2. O isi mea le lelei e masani lava ona le lelei le mamanuina o le pati o le moe ma le ala, o le atuatuvale i le galuega, ma le ola le mama e ogatasi ma le oona.

O le faateleina o le maualuga o le toto toto i fafine maʻitaga e tatau ona i ai le faapitoa faapitoa - hyperglycemia iinei e ono le tumau, e fesootaʻi ma le toe fetuunaiga o le tino i suiga atoa ma suiga o le hormonal (faʻasologa o le physiological), ma atonu o se ituaiga faapitoa o le maʻisuka - o le maʻisuka faʻataʻi, lea e tupu i le taimi maʻitaga ma e masani ona mou ese atu pe a uma ona fanau. Afai o le tulaga muamua o le mataʻituina masani o le maʻi o le maʻi, ua lava, i le tulaga lona lua, o se faamaʻi e iloa i le 4-5 pasene o tamaitai i se tulaga manaia e mafai ona afaina uma ai le fomaʻi ma le soifua maloloina o le tina o loo faatalitali, maʻi.

Mafuaaga o toto maualuga i tamaiti ma tamaiti

I tamaiti o aoga amata ma le talavou, o le hyperglycemia e masani lava ona fesootaʻi ma le tele o itu - o le le paleni, le popole ma le atinaʻeina o gaioiga pisapisao ma flammatory agai i le talaaga o le faʻamalosia o le faʻaosoina o hormones counter-hormones, lea e maua mai i le tele o mea ma le tuputupu ae o le tino. E na o mataupu taʻitasi, pe a uma le faʻatagaina o mafuaʻaga o loʻo i luga, e maua fanau i le maʻisuka, e masani lava o le ituaiga 1.

O le vaeluaina o pepe faatoa fananau mai e tatau ona gauai faapitoa i ai - e mafua mai i le tele o itu, e masani lava e le fesoʻotaʻi ma mafuaʻaga masani o faʻamaoniga i tamaiti ma tagata matutua. I le tele o mataupu, o le faateleina o le toto suka e mafua mai i le malosi o le puleaina o le kulukose i pepe faatoa fananau mai ma sina mamafa o le tino. I pepe amata i aso popofou o le olaga, o le hyperglycemia o se faʻaaliga o le le lava o le hormone e malepe ai le proinsulin, e masani lava ona le tusa ai ma le tulaga o le le atoatoa o le tetee atu i le inisalini lava ia.

Ole ituaiga ole hyperglycemia e mafai foi ona mafua mai i le amataina ole glucocorticosteroids, lepsis, respiratory syndrome, hypoxia. E pei ona faaalia i fuainumera o fuainumera faafomaʻi, e sili atu ma le afa o pepe faatoa fananau mai e maua mai se tasi mafuaaga poʻo se isi i le potu maʻi tigaina e maua ai le maualuga o le suka o le suka. E ui lava i le mea moni o maualuga maualuga o le kulukose e le masani ai nai lo le hypoglycemia masani, o le ono tulai mai o faafitauli ma le lamatiaga o le oti e sili atu.

Faʻailoga

O se seti o metotia faʻamalosi e iloa ai le maualuga o le suka i le toto e aofia ai tusitusiga ma suega. Afai o loʻo e maualalo le hyperclycemia, e faigata tele ona e fuafuaina oe lava ia ma le fesoasoani a se glucometer talafeagai. I lenei tulaga, e sili atu le faʻafesoʻotai o se fomaʻi o le a ia faʻatonuina suʻega talafeagai.

  1. Taulaga anapogi. O le masani masani o le orthotoluidine, lea e fuafua ai le faʻaogaina o le kulukose i le plasma e aunoa ma le amanaia o isi vaega faʻaititia. E tuʻuina atu i le taeao i luga o se manava gaogao (12 itula ao lei faia le auʻiliʻiliga e talafeagai e teena ai mea taumafa, vailaau ma gaioiga faaletino). Afai o le uluaʻi suʻesuʻega e faʻaalia le vavaeese mai le masani, o le tagata poto faapitoa e taʻitaʻi le tagata maʻi i suʻesuʻega faaopoopo.
  2. Auala totogi. O loʻo faʻatinoina lava i tulaga o se falemai i le aso / aotelega. I le taeao, e maua le toto i luga o se manava gaogao, faʻapipiʻi i tulafono o le auala muamua, pe a uma ona tuʻuina atu le kulukose i totonu o le tino ma a maeʻa ni nai itula, ona faia ai lea o se faʻataʻitaʻiga lona lua. Afai e sili atu le maualuga o le siaki lona lua o le 11 mmol / L, o le fomaʻi e masani ona maua le "hyperglycemia".
  3. Faʻamalamalamaina le faʻaitiitia o metotia. Toto toto mo le auiliiliga e amanaʻia isi vaega - aemaise lava, uric acid, ergonin, creatinine. Faʻatagaina oe e faʻamalamalama le faʻamautinoaga ma iloa ai faʻafitauli e aʻafia ai - mo se faʻataʻitaʻiga, le nephropathy o le maʻisuka.

Taunuuga talafeagai

O le Hyperglycemia ua na o se faailoga lea e faʻaalia ai se faaletonu i tino poʻo le maʻisuka. Ae peitai, e le o lona uiga o le faateleina o le suka o le toto e leai ni faʻafitauli. O le itu sili ona leaga o lenei tulaga faʻaleagaina o le ketoacidosis. O lenei soliga o le gasegase o le gaʻo e matua faateleina ai le maualuga o le tino o le ketone i le plasma o le toto, e masani ona tetee i le tala o le maʻisuka i soo se ituaiga o le taufaasese, lea e mafua ai le ketonuria, arrhythmia, faaletonu o le manava, le vave le alualu i luma o gasegase vaivai o loo i ai i le tino, faamalolo. I nisi o tulaga, i le leai o se fomaʻi talafeagai talafeagai, e maua ai le gaʻo maʻi / hyperglycemic, ma pe a mavae le pa'ū o le pH (tino o le tino) i le 6.8, maliu maliu.

E faapefea ona faʻaititia le toto suka?

O le togafitiga o le Hyperglycemia e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose maualuga, ma le togafitia o le maʻi na mafua ai lenei tulaga faʻaleaga.

Fomaʻi ma vailaʻau e faʻaititia ai le suka o le toto:

  1. Faʻatonu le tuiina o le inisalini. O le suʻega e filifilia taitoatasi, i le tulaga o se faʻamuamua, o fualaau faʻamaʻi faʻamaunuʻu e vave ona mafai ona faʻaaogaina - faʻaaogaina, humulin.
  2. Le faʻaaogaina o vailaʻau o le hypoglycemic oral. Vaega o fualaau faasaina e faavae i luga o fesoasoani o benzoic, tagata saogataoloa, inhibitors A-glucosidase, amino acids phenylalanine, sulfonylureas - maninyl, metformin, ma isi.
  3. Inu tele. O se vaifofo vaivai o le suāuʻu masini i ituaiga ogaoga o le hyperglycemia.
  4. Gaoioiga faʻaletino (faʻatasi ai ma ni mea vaivai o le maʻi).
  5. I le taimi o le taimi - o se taumafataga maloloina.

Meaʻai ma Meaʻai

Talu ai o le hyperglycemia faifai pea i le tele o mataupu o se faʻaaliga o le maʻisuka, o se taumafa lelei e taua mo le togafitiga lelei o le faafitauli.

E taua tele le tausisia o se taumafa i le tulaga o le siakiina o le maʻisuka ituaiga 1. O le faavae o se tuusaunoaga i le taumafataga e faʻavae i luga o vailaʻau faʻamalosi faigofie, ma le paleni maualuga ole taumafa i calories, gaʻo ma pulu.

Suauu toto e faaitiitia ai meaai

O le tele o oloa i le maketi i totonu o le lotoifale, ma le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona filifili i latou o loʻo i ai le numera sili ona maualalo. E tatau ona malamalama e leai se meaai e maualalo ai le suka - o mea uma e masani ona iloa o meaʻai laiti-glycemous e masani ona le faʻatupulaia lona maualuga, ae le mafai ona tutuli ese le tagata mai le hyperglycemia.

  1. Seafood - o lobsters, crabs ma spiny lobsters o loʻo i ai se tasi o faʻamaulalo sili ona maualalo.
  2. Sogi faʻasusu - aemaise lava tofu.
  3. Kapisi, zucini, elekini, letus leaves.
  4. Laʻau, soya, broccoli.
  5. Musika.
  6. O nisi ituaiga o fualaau aina - lemoni, avocados, vine, cherries.
  7. Kukama, tamato, pepa logo, seleni, kapiti, asparagus, horseradish.
  8. Aniani tupu fou, Ierusalema atisikoke.
  9. O nisi o ituaiga o mea manogi - faʻamaʻi, pepe, namonona.
  10. Ouau - linseed poʻo raspovye.
  11. O meaʻai faʻamalosi e aofia ai leki, nati (walnuts, cashews, almonds), ma cereals (oatmeal).
  12. Lentils

O oloa uma o loʻo i luga e aofia i le "lanu meamata" ma e mafai ona e faʻaaogaina e aunoa ma le fefe mo tagata e maua i le hyperglycemia.

O vailaau faʻaonaponei e faʻavasega le taumafa o se tasi o mea autu i le faʻamaoniaina o le lelei o le ola ma le soifua maloloina o tagata gasegase i le hyperglycemia, lea e taʻalo i se vaega autu i le togafitiga o le maʻisuka ma mafai ai ona maua se taui lelei mo le gaʻo.

Mo tagata mamaʻi ua maua i le ituaiga muamua o le maʻisuka, o mea taumafa e taua ma taua. I le maʻisuka ituaiga 2, o mea lelei e tatau ona masani ai le faasaʻoina o le mamafa o le tino.

O le manatu faavae o se taumafataga o se areto falaoa, e tusa ma le 10 kalama o meaʻai. Mo tagata ua maua i le hyperglycemia, ua faʻatautaia ai laulau faʻataʻitaʻiga e uiga i lenei tulaga mo le tele o meaai i aso nei o loʻo i ai i le taumafataga.

I le fuafuaina o le faʻaaogaina i aso taitasi o ia oloa, e taua tele le vavaeeseina o soʻo se meaʻai lelei, suamalie, suka ma faʻatapulaʻaina le pasta, falaoa papaʻe, rice / semolina, faʻapea meaʻai ma gaʻo vailaau, faʻalautele ile meaʻai gaʻo ma le tele o meaʻai ma e le faʻagaloina le paleni o gasegase oona gaʻo / faʻamalolo.

E fautuaina le 'ai faʻatasi o mea taumafa, faia o se meaʻai mo aso taʻitasi mo le tolu vaega ma 2-3 faʻatagaga faaopoopo. O se seti i aso taʻitasi mo le 2,000 calories mataʻutia mo se tagata e maua i le hyperglycemia e aunoa ma ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ma o se lisi faʻaalia e aofia ai:

  • Breakfast 1 - 50 kalama o le falaoa uliuli, tasi fuamoa, 5 kalama o pata, o le ipu susu, 40 kalama o gaʻo susu.
  • Breakfast 2 - 25 grams o le falaoa uliuli, 100 kalama o le fualaau aina suamalie ma le maualalo.
  • Taʻotoga - 50 kalama o falaoa faʻatagaina, 100 kalama o le aano o aano ma pateta, 20 kalama o fualaau mamago, 200 kalama fualaau faisua ma le 10 kalama o le suauu manogi.
  • Snack - 25 kalama o le falaoa uliuli ma le 100 kalama o fualaau suamalie / susu.
  • Taumafa - 25 kalama o le falaoa, 80 kalama o iʻa o ituaiga o meaʻai maualalo po o iʻa o le sami, 100 kalama o pateta, fualaau faisua ma fualaau aina, 10 kalama o le suauu manogi.
  • A o lei alu i le moega - 25 kalama o falaoa ma se ipu malulu o le terf.

Soo se suiga o oloa e mafai ona maua e le kalori tutusa i totonu o vaega faavae autu e fa:

  1. Fualaau faisua, fualaau aina / suamalie, falaoa, falala.
  2. Palu le laumei, iʻa laititi-gaʻo / aano o manu.
  3. Paʻu kulimi, kulimi, pata.
  4. Milu / fuamoa ma isi mea e aofia ai meaʻai eseese.

O le faʻaaogaina o suamalie, lauiloa tele i le amataga o le seneturi fou, o loʻo faitioina nei e le tele o vaega o tagata fai meaʻai ona o le maualuga o lo latou kalori, o lea matou te le fautuaina ai le faʻaaogaina, i ni tulaga ogaoga, e faʻaaogaina le faatapulaaina i au meaai i aso taitasi.

Suauu toto

O le faʻaogaina o le suka i totonu o le toto, ma le sili atu o le kulukose i totonu o le tino e tatau ona faʻatulafonoina faʻapitoa ina ia mafai ona faigofie ona maua e le tino le mea autu o le malosi, ae i le taimi lava e tasi, e leʻi faʻasalaina i le urine. Afai ei ai le soliga o le metabolism i totonu o le tino - e mafai ona faaalia i totonu o le maualuga o le glucose o loʻo taʻua o le hyperglycemia, ma atonu o se mea maualalo - hypoglycemia.

Toa maualuga

O le Hyperglycemia o se maualuga o masini plasma sugar content. O le faateleina o le suka o le toto atonu e foliga mai masani, ae o le a avea ma ituaiga o mea e fetuunai ai le tino lea e maua ai le malosi i le tisipenisione, o lona uiga pe a faʻaumatia, e mafai ona faateleina ai le muscle, fefe, faʻavevesi, tiga ogaoga ma isi. O lea faʻavae i le suka o le toto e masani lava ona tumau mo se taimi puupuu, e pei ona uma ona faʻamatalaina muamua, e fesootaʻi ma le mamafa o le tino.

Afai o le hyperglycemia e tumau mo se taimi umi ma se maualuga maualuga o le kulukose, lea e sili atu ai le maualuga o le suka i totonu o le toto e sili atu i le fua lea e pulea ai e le tino, ona tupu ai lea ona o maʻi o le endocrin system. E mafai foi ona i ai ni aʻafiaga leaga, lea o le a atagia mai i le tulaga o le faaleagaina o le masini vai o le pancreas ma le faamatuu atu o le kulukose i totonu o le uila.

O le Hyperglycemia, e pei ona uma ona fai mai, o le faateleina o le toto toto pe afai o le fua faatatau o le excretion e sili atu nai lo le fua o le ave faamalosi e lona tino, lea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le tino ma le faasaolotoina o oloa gasegase matautia, ona mafai ai lea ona mafua ai le inuina o le tino atoa.

O le maualuga o le hyperglycemia e masani lava e le afaina ai le tino, ma pe a sili atu le maualuga o le suka, o le a amata ona pagatia le tagata i le galala tele, lea e mafua ai ona inu i le tele o vai, o le faifaipea faifaipea, lea e aveesea ai le suka mai le tino ma le urine, ma o se taunuuga o le mucous membrane o le tino ua mago, pei o le paʻu. O se ituaiga ogaoga o le hyperglycemia e mafai ona oo atu ai i le gasea, vomiting, o se tagata ua gase ma taofia, o le leiloa o se mea e mafai, ua uma ona faailoa mai le amataina o le hyperglycemic coma, lea e mafai ona oo atu ai i le oti.

I le avea ai o se tulafono, o le hyperglycemia e naʻo mo maʻi faʻamaʻi, e pei o le maʻisuka, faʻalautele lauroid function, mo faʻamaʻi o le hypothalamus - o le vaega o le faiʻai e nafa ma galuega uma o le gaioiga faasee i totonu, atonu e mafua ona o nisi o faʻamaʻi ate.Faʻasolosolo le maualuga o le hyperglycemia, o le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi e amata, lea e oʻo atu ai i lagona o le vaivai tele, o le tino puipuia o le tino e amata ai le le lelei, o le faasologa masani o le pulusive inflammatory i le tino e amataina, galuega faʻafeusuaiga ua faʻalavelaveina, ma o le toto i mea uma ua faʻalavelaveina.

Afai o le suka e maualuga atu nai lo le 5.5 mmol / L (i luga o se manava gaogao) - o le hyperglycemia (maualuga maualuga). Suʻeina i le maʻisuka

Suga Suauʻu 8 - O Le A Le Uiga

O le Hyperglycemia o lona uiga o le taua o le suka o le 8 ma le luga o loʻo faailoa mai ai se tali patino o le tino pe a manaʻomia e suʻavaʻa ma okeni se malosi faaopoopo.

Atonu e tele mafuaʻaga mo lenei:

  • malosi malosi faaletino e taitai atu ai i galuega gasegase malosi,
  • ogaoga popolega ma popolega, e aofia ai lagona o le fefe,
  • mafaufau loloto-lagona faalemafaufau,
  • tigaina tiga.

E masani lava, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e oʻo i le 8.1-8.9 mol, e puupuu lava (pe a le maua e se tagata le maʻisuka). O le tino e tali atu i avega na maua.

Afai o le suka i totonu o le toto 8 o loʻo taofia mo se taimi umi, o lona uiga o le kulūkose maualuga e maualuga, ma e le lava le taimi e gaosia ai le malosi i le taimi. O iinei tatou te talanoa ai e uiga i faafitauli e fesoʻotaʻi ma le endocrin system ma le faʻasoesa o le pancreatic. O le iʻuga, o faʻafitauli e tulaʻi mai ma gaioiga faʻasolosolo e taʻitaʻia ai le tuʻuina atu o toxins e inu uma ai totoga i totonu ma faʻalavelave ai le faʻatinoina o faiga taua uma.

I le maualuga o le suka o le 8 i totonu o le toto, o isi tuutuuga e aafia ai se faailoga taua e mafai ona masalomia:

  1. Faʻasologa o faʻamaʻi. O le mea masani, o le hepatocytes e fausia ai le glycogen mai mea o le glycosylating o loʻo i totonu o le ate. E mafai ona avea ma se vaega faʻaagaga o le kulukose pe afai e taofia le ulu atu i le tino. I faiga le lelei ma le faʻaleagaina e tupu i totonu o lenei totoga, o le faʻaogaina o le glycogen e matua faʻaitiitia, lea e oʻo atu ai i tulaga maualuga o le suka i totonu o le toto.
  2. Toto. Pe a ave se tamaititi, e maualuga le maualuga o lemoni. Faʻafetai i lenei mea, e mafai e le tino o le fafine ona saunia mo le avea ma tina, fanau, fafagaina. Ae o nei suiga e i ai se aafiaga leaga i luga o le pancreas, e aofia ai le vaega e maua ai le inisalini. O le siitia le tumau o le suka i fafine maʻitaga ua faatagaina. Ae afai e oʻo ile tapulaʻa e 8 mol pe sili atu, ona tatau lea ona faʻamaonia le fafine i le endocrinologist ma faia se suʻesuʻega faaopoopo, talu ai o nei taunuuga e le o se mea e masani ai, ae faʻaalia ai le atinaʻeina o se maʻi e taʻua o le maʻisuka ituaiga.
  3. O nisi fualaau. O tagata e tagofia vailaʻau mo se taimi uumi, e pei o fomaʻi faʻamataʻu, vailaau faʻamalosi, ma neurotropes, antidepressants, tranquilizers, sedatives, e ono oʻo i le faʻavaitaimi le tumau i le suka o le toto. E le afaina lenei mea. O le taimi lava e taofi ai togafitiga fualaau faasaina, o le a toe foi i le masani mea o loʻo i ai i le faʻaaogaina o fualaau.
  4. Faamai Endocrine. O le tulaga o le hyperglycemia e mafai ona tupu i faʻamaʻi pipisi i le pituitary gland, veteal cortex, faʻapea foʻi ma le faʻateleina o lauroid function. Ona o le tele o hamoni ua faʻatuʻaina i totonu o le toto, faʻaleagaina o le inisalini, ma le tuʻuina atu o glycogen mai le ate ma le faʻavaveina o le kulukose i le toto e faateleina.

I le amataga o le togafitiga, e leai ni aʻafiaga matuia. A oʻo le suka i le maualuga o le 8 -8.2 mol ma le maualuga, e manaʻomia e le tino se tele o le vai. O le tagata gasegase e masani ona fiainu ma masani ona alu i le faletaele. A oʻo i le susu, o le suka sili atu e maua, ae o le mucous membrane ua faʻamago ese ma le paʻu.

I tulaga ogaoga o le hyperglycemia, lea e maualuga ai le maualuga o le kulukose i le 8.8 mol, o loo i ai faailoga iloga:

  • faʻafefe, faʻaitiitia le faʻatinoga, moe,
  • maualuga tulaga lamatia o le leiloa o le malamalama,
  • lagona o le latalata mai o le vomiting
  • gagging.

O nei mea uma o loʻo faʻaalia ai le lamatiaga o le hyperglycemic coma, lea e mafai ona muta i le auala sili ona faanoanoa.

E tatau ona ou fefe

E tusa ai ma fuainumera mai le maʻisuka ma aʻafiaga e aʻafia ai, e tusa ma le lua miliona tagata e maliliu i le tausaga. Afai e te le faia ni metotia ma e te le sailia se fesoasoani agavaa, o le maʻisuka e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga, faʻafefe faʻaleagaina le tino o le tagata manua. E aofia ai:

  • gangrene maʻisuka
  • nephropathy, polyneuropathy, neuralgia, faʻaleagaina o toto, vaʻaia maualuga o le atherosclerosis, stroke, sechemia,
  • faʻaleagaina o totoga vaaia i le vavae ese o le tino ma le aʻafia o le tino,
  • gasegase metabolic
  • afaina toto
  • hypoglycemia,
  • le atinaʻeina o le oona,
  • oncopathology.

Toeitiiti lava o nei maʻi uma e tupu i se tulaga ogaoga, ma e maʻi le maʻi mai le faʻamaʻi, pe tumau pea le le atoatoa mo le tele o lona soifuaga, le mafai ona galue ma tausia lona ola e aunoa ma le fesoasoani a isi. O le mea lea, e taua tele le faʻamaonia o togafitiga i se taimi talafeagai ae le o le oʻo mai i tulaga ogaoga.

Faailoga mataʻutia mo le atinaʻeina o se maʻisuka maʻi e le mafai ona le amanaiaina o:

  • o se lagona o le mago i totonu o le vevela ma le galala, lea e masani ona i ai,
  • fai soo o galuega mo le leai o se mafuaaga,
  • suamalie ma paʻu i luga o le paʻu,
  • vaivai ma le le fiafia,
  • veli, puao i mata,
  • le faʻamaloloina o maʻi laiti i lima ma vae,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi ma viral e le tumau umi ma e faigata ona togafitia,
  • lagona o le acetone pe a inuina le ea fou.

O ia ituaiga o mea e taʻu mai ai faʻamuamua, pe a oʻo mai le glycemia i le taeao i luga o se manava gaogao masani, ma faʻaleleia pe a uma ona 'ai. E tatau ona iai pe afai e ausia le mamafa o le suka i le 7 mol.

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i luga aʻe o le 8

Afai, faatasi ai ma le faʻasolosolo pea o suʻega o le toto, ua maua ai le maualuga o le suka i le 8.3 pe sili atu (o le masani i luga o le manava gaogao o tagata matutua e 3.5-5.6 mol), e matautia. O le tagata gasegase e tatau ona faia se suʻesuʻega faaopoopo ma ia mataituina e se endocrinologist.

E taua le malamalama o le kulukose e mafai ona tuʻuina i lalo e ala i le taʻitaʻia o se soifua maloloina lelei ma faʻaauau i se meaʻai faapitoa. Ma le suka 8.4 mol ma sili atu 8.7 e manaʻomia:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  • gaoioiga faaletino: faamalositino, sopo, taaloga, aau,
  • meaʻai meaai: o le faʻaaogaina o mea taumafa maualuga i mea e gaosia ai le suamalie, o le suia o meaʻai manu ma fualaau aina. E le gata i lea, ua fautuaina tagata maʻi e filifili meaai e maua i le fiber, mataʻituina le mea e maua ai le kalori o meaʻai, lafoaia o mea inu ma meainu inu, lea e faʻalautele ai le manaʻo ma faʻafefe ai se lagona fiainu - faitau pe faapefea ona 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2,
  • teenaina o masaniga leaga: soʻo se ava malosi e iai le tele o gaʻo, lea e mafua ai le oso malosi i le kulukose i le toto - e uiga i le ava malosi ma le maʻisuka.

O auala taliaina o le kukaina ma le toto maualuga maualuga o le suamalie, fufulu, kuka, uila. O meaai falai e tatau ona lafoai ese.

Naʻo se tagata poto faapitoa o le a faʻamatalaina patino mea e tatau ona fai pe afai o le suʻega o le toto na faʻaalia ai le maualuga o le suka o le 8-8.6 mol ma le maualuga. Mo tagata maʻi taitoatasi, ua filifilia a latou lava togafitiga, e aʻafia ai uiga o le tino, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, le ogaoga o le togafitiga.

Muamua, o le fomaʻi e fuafua le ituaiga o maʻisuka. Afai o le ituaiga muamua lenei pe a le faʻamaloloina le inisalini e le pancreas, e manaʻomia le togafitiga toe sui. Ae o nei mea, o le iniseti o le inisalini e faaumiumi (pe a aoga le vailaau mo le 24 itula) ma puupuu (pe a faʻaaogaina le vailaʻau i le taimi lava e tasi). O loʻo faʻatulagaina faʻatasi ma tuʻufaʻatasia, faatasi ai ma se filifiliga a le tagata lava ia.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o le inisalini e le lava le faʻasalalau. O le a le mea e fai i lenei mataupu? O le a faatonuina e le fomai se meaʻai, suālaʻau vaivai, mea teuteu ma meaʻai faʻasolosolo faʻamaʻi - mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaau faʻataʻitaʻi.

E le tatau ona e fefe pe afai o le maualuga o le suka mo le taimi muamua na faia ai le auiliiliga na ausia le maualuga o le 8.5 mol pe sili atu foi. E taua le toe toe suʻesuʻeina o le auʻiliʻiliga ma faailoa mai mafuaʻaga o lenei tulaga. Faʻatasi ai ma se faʻamaoniga faʻamaonia, e le mafai ona tuai le togafitiga. O metotia faʻaonapo nei o le maʻisuka togafitiga e mafai ona faʻalauteleina ai le soifua o le tagata maʻi ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

O le a le uiga o le maualuga o le suka toto i le 8 mmol?

O le Hyperglycemia o se tulaga lea e sili atu ai le maualuga o le suka i totonu o le tino i le masani. O lenei fesuiaiga e le o taimi uma e faʻaleagaina ai le natura. I nisi tulaga, e manaʻomia e le tagata le tele o le malosi, i le itu, o lona tino e manaʻomia ai nisi kulukose. I isi tulaga, o le mafuaaga mo le faateleina o le suka o le:

  • maualuga gaioiga faaletino, lea na mafua ai le faateleina o le gaioiga o le musika,
  • tofo i popolega atuatuvale, tulaga atuatuvale,
  • le tele o lagona
  • tiga syndrome.

I tulaga faapena, o le maualuga o le suka i totonu o le tino (mai le 8.1 i le 8.5 iunite) o se mea masani, aua o le tali a le tino e masani, e le afaina ai taunuuga leaga.

Aʻo le maualuga o le suka o le 8.8-8.9 iunite, o lona uiga ua le toe gaoia lelei le suka, ma o loʻo i ai se faʻafitauli o faʻafitauli. O mafuaaga mo lenei mea atonu e aofia ai:

  • faʻaleagaina le mea faʻapipiʻi,
  • tiga o le endocrine.

O se taunuuga o le glycemia i tagata, e mafai ona vaivai le metabolism, ma o le vai inu o le tino i lona aotelega e mafai ona tupu. I le tulaga sili ona leaga, o oloa gasegase oona e mafai ona atiaʻe ma mulimuli ane ona oona.

Faatasi ai ma le uluai ituaiga o le faamai, e le tatau i se tasi ona fefe i ni taunuuga matuia. Ae, afai o le tele o le glucose e televave ma e matua faateleina, ona manaʻomia ai lea e le tino se tafega masani o soo se vai, ma e masani ona amata ona asiasi i le faletaele. I le taimi o le urination, e maua ai le suka maualuga, ae i le taimi lava lea e tasi, o le mucous membrane ua sili atu ona solo.

Afai o le fuaina o le kulūkose i luga o le manava gaogao, o faʻamaoniga i luga o le 8.1 - 8.7 na maua - o lona uiga o le maʻi e mafai ona maua i le maʻisuka. E taua le manatuaina o le maʻisuka e mafai ona i ai le suauu toto pe a uma ona 'ai - 8.

Faailoga e mafai ona taʻuina ai se ituaiga ogaoga o le hyperglycemia:

  • moe
  • le tulaga o le leiloa o le malamalama,
  • taoto ma vili.

O se faʻamaʻi faapena e mafai ona aliali mai ia i latou o loʻo i ai faafitauli i le endocrine, e maʻi i le maʻisuka. E mafai foi ona tupu mai le afaina ona o se faamai - o le hypothalamus (faafitauli i le mafaufau).

O se taunuuga o le maualuga o le kulukose, o le metabolic process is disturbed in the body, o le mea lea, i se tulaga aoao, o le a faʻavaivaia le faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi, pulusulu le mumū, ma o le a faʻalavelaveina le tino gaioiga.

O le mea muamua lava e tatau ona e iloa e uiga i le aofaʻi o le suka e sili atu i le 8.1 iunite o le mea na faʻaosofia ai le faateleina o sea faailoga. O se tagata soifua maloloina e le afaina i le maʻisuka ei ai le toto toto o le 3.3 - 5.5 iunite (i lalo o se suʻesuʻega i luga o se manava gaogao).

I nisi tulaga, o faailoga o le 8.6 - 8.7 mmol / L e le mafai ona faʻaalia ai le maʻisuka. I lenei tulaga, e taua le faia o se suʻega maeʻaeʻa o le maʻi, e tofia se suʻega lona lua. O faʻamaoniga sese e ono aliali mai pe a foaʻiina e le tamaʻitaʻi maʻitaga le toto, na faʻamaualuga le tagata maʻi ao lei tuuina atu le toto, faʻalauteleina le tino, ave vailaʻau e faʻalautele ai le suka.

Afai o le suka toto e 8, o le a le mea e fai

A oʻo i le umi o le maualuga o le suka, o le 8.3 - 8.5 mmol / l, ae o le tagata gasegase e le faʻaaogaina ni auala e faʻaititia ai lona aofaʻi, o loʻo i ai se faʻalavelave faʻafitauli.

Ua faʻalavelaveina faʻafitauli o le gasegase, ma le maualuga o le suka o le 8.2 latou te faʻagesegese ai. Mo le faʻaleleia atili o le metabolism ma faʻaititia ai le maualuga o le suka, e tatau ona faʻaopopo le faʻamalositino i le masani i aso taitasi i se auala sili ona lelei. E le gata i lea, o le tagata maʻi e tatau ona savali atili, faia togafitiga faʻapitoa i le taeao.

O tulafono muamua e faatatau i le malosi faaletino o se tagata e maualuga le suka e faapenei:

  • e tatau i le tagata maʻi ona faʻaaoga i aso uma,
  • teenaina o amioga le lelei ma ava malosi,
  • se tuusaunoaga i le taumafataga o le tao, mea e gaosia ai, gaʻo ma meaʻai vevela.

E mafai ona e puleaina le maualuga o le suka, mo lenei mea e te manaʻomia e faʻatau ai se glucometer lea e mafai ai e oe ona siaki ma pulea le malosi o le kulukose.

Afai, i le taimi na tuʻuina atu ai suʻesuʻega i luga o se manava gaogao, na maua ai o le toto e aofia ai le 7-8 mmol / l o le suka, e tatau ai, muamua lava, ia mataʻituina ma le totoʻa faailoga. O togafitiga vave ma togafitiga faafomaʻi e mafai ona amata ai le maʻisuka ituaiga 2. E sili atu le faigata ona togafitia, e umi se taimi, ae o le faʻafitauli o faʻafitauli e le faʻamaloloina.

Ole togafitiga o le Hyperglycemia e naʻo lalo ole vaavaaiga a fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa o loʻo faʻamaonia soʻo se vailaʻau, faʻamaonia le taumafa o le maʻi ma le gaioiga faaletino. O se tasi o itu tāua o togafitiga o le 'ai lelei lea, lea e faʻaitiitia ai le tele o mea leaga e mafai ona faʻaleleia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.

I se tulaga muamua, o vailaʻau e mafai ona faʻataʻitaʻiina i se tagata (na o ni mea e le masani ai), lea o le a taofia ai le gaioiga o le ate i le gaosiga o le kulukose.

Taumafa mo le suka toto 8

O le maualuga o le suka i le tino - 8.0 -8.9 iunite - e le o se faailoga o le maʻisuka. Ae peitai, faatasi ai ma le le atoatoa o uiga faaalia i lo latou soifua maloloina, o nei faailoilo e mafai ona faateteleina ai le tulaga, mafua ai le maʻisuka atoa.

Togafitiga o lenei faʻamaʻi e faʻatagaina. O se tasi o vaega autū o le lelei lea o meaai. Ua fautuaina e le au atamamai i lenei mataupu, usitai i tulafono nei:

  • faʻaopoopo meaʻai fila-tamaoaiga i lau'aiga,
  • mataʻituina ma le faʻaeteete calories 'aina i le aso,
  • faaitiitia le avega i luga o le pancreas e ala i le filifilia o meaai ia e aofia ai le aofaʻi maualalo o mea e mauagofie ai gaʻo vailaʻau,
  • e tusa ma le 80% o fualaau aina ma fualaau faisua e tatau ona i ai i le taumafataga,
  • e pei o le taeao e mafai ona e 'aina faʻatoʻa kuka i le vai (sei vagana ai suka),
  • taofi le inu pia gaʻo.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o metotia kuka: kuka, taʻavale, tao tao, uila.

Afai e le mafai e se tagata ona tuʻuina saʻo le meaʻai, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata fai meaʻai, o lē o le a tusia i lalo se lisi o vaiaso, ma mafaufau i tulaga taʻitasi ma le ituaiga tagata soifua.

Afai o le faateleina o le suka o le toto, e tatau i se tagata ona pipii i le olaga saʻo i lona olaga atoa. I lenei tulaga, e tatau ona e mafaufau:

  • taumafa ma taumafa taumafa,
  • glucose concentration
  • numera o gaoioiga faaletino
  • soifua maloloina lautele o le tino.

O se tagata ei ai faafitauli i le suka e tatau ona toe iloilo lona ituaiga olaga. E taua le iloiloina o fautuaga mai lau fomaʻi. I lenei tulaga, i ni nai vaiaso o le a mafai ona maualalo le suka i se tulaga masani.

E taua tele le mataʻituina o lou soifua maloloina, faʻatino faʻataʻitaʻiga i le taimi ma faʻatalanoa se fomaʻi pe a oʻo mai faʻamaoniga o le hyperglycemia. O le togafitiga a le tagata lava ia i lenei tulaga e mafai foi ona afaina ai le tulaga lautele o le soifua maloloina, talu ai ona o le tele o le maualuga o le suka e mafai ona faaosofia ai le foliga o le hypoglycemia (maualalo le suka), lea e leai foi se aoga mo le soifua maloloina.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amataina osofaʻiga faʻapitoa, na toe foi moni mai aʻu e le falemaʻi mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 ou tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Fua o mea manogi 8.1-8.7, o le a le uiga o lenei mea?

O lona uiga o le maualuga o le suka i le tino o le tagata. I le isi itu, o lenei tulaga atonu e le o se faiga faʻaleaga, aua e faʻavae i luga o se talaʻaga eseʻese.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia e le tino le tele o le malosi nai lo le mea e manaʻomia muamua, i le faasologa, e manaʻomia ai nisi kulukose.

O le mea moni, e tele mafuaʻaga e maua ai le maualuga o le suka. Ma, i le avea ai o se tulafono, o le tele naua o le uiga o se mea le tumau.

O mafuaʻaga nei e iloga:

  • O le mamafa o le tino, lea na mafua ai ona faateleina le gaioiga o musika.
  • Manatua, fefe, atuatuvale popole.
  • Le mautonu le lagona.
  • Paʻu maʻi, mumu.

I le faʻamuamua, o le suka i totonu o le tino 8.1-8.5 iunite i tulaga o loʻo i luga, o se faailoga masani. Ma o lenei gaioiga o le tino e masani lava, pe a tulaʻi i le tali atu i le avega na maua.

Afai o se tagata ua i ai le kullukose o le 8.6-8.7 iunite na matauina mo se vaitaimi umi, o lenei mea e na o le tasi lava le mea - o mea mama e le mafai ona gaosi atoatoa le suka.

O le mafuaʻaga i lenei mataupu e ono oʻo i le maʻi o le endocrine. Po o le, o le aioiolo e mafai ona sili atu ona ogaoga - faʻaleagaina le mea faʻapipiʻi, o se taunuuga lea ua leiloa ai a latou galuega i sela o le pancreas.

Ua maua i le hyperglycemia o sē e le mafai ona aʻafia le mea e maua mai ai le malosi.

I le itu, o lenei mea e mafua ai le soliga o faiga faʻasolosolo ma le soona inu mulimuli ane o le tino o le tagata.

Glucose masani masani

A o lei e iloa le auala e togafitia ai, pe afai o le suka i totonu o le tino e sili atu i le 8.1 iunite, ma pe tatau ona togafitia se tulaga faapena, e tatau ona e iloilo po o a faailoga e te manaʻomia e taumafai ai, ma mea e masani ai.

I se tagata soifua maloloina e le maua i le maʻisuka, o le fesuiaiga lenei e manatu masani: mai le 3.3 i le 5.5 iunite. A e ui o le toto na faia i luga o se manava gaogao.

Afai e le aʻafia le suka i le maualuga o le cellular, o le a amata ona faaputuputu i le toto, lea e mafua ai ona tulai mai le faitauga o le glucose. Ae, e pei ona e iloa, o ia lea o le punavai autu o le malosi.

Afai e maua le maʻi i le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o lona uiga o le gaosiga o le inisalini e le gasegase e le o faʻatinoina. I le ituaiga lona lua o togafitiga, o loʻo i ai le tele o hormone i le tino, ae e le mafai ona iloa e sela, talu ai ua le toe mafai ona latou gafatia.

O le maualuga o le kulukose o le toto i le 8.6-8.7 mmol / L e le o se faʻamaoniga o le maʻisuka. E faalagolago tele i le taimi na faia ai le suʻesuʻega, o le a le tulaga na i ai le tagata maʻi, pe na mulimuli i fautuaga ae leʻi ave le toto.

O faʻasologa mai le masani e mafai ona matauina i mataupu nei:

  1. A maeʻa ona 'ai.
  2. I le taimi o le fanauina o le tamaititi.
  3. Manatua, gaioiga faaletino.
  4. Aveina o fualaau (o fualaau e faʻatele ai le suka).

Afai o le suʻega o le toto na muamua atu i mea na lisiina i luga, ona o faailoga o le 8.4-8.7 iunite e le o se finauga e fiafia i le maʻisuka. E foliga mai, o le faateleina o le suka e le tumau.

E mafai e faʻatasi ai ma le faʻasoasoaina faifai pea o le kulūkose, o faʻamaufaʻailoga e faʻasaʻoina i tapulaʻa manaʻomia.

Glucose Sensitive Test

O le a le mea e fai pe a tumau le suka i le tino mo se taimi umi i le va o le 8.4-8.5 iunite? I soʻo se tulaga, e tusa ai ma iuga o se suʻesuʻega se tasi, e le iloa e le fomaʻi se maʻi suka.

Faatasi ai ma nei meaʻai o le suka, o le a fautuaina e faia se suʻega o le gasegase e mafai ona faʻaaogaina e le suka. O le a fesoasoani i le faʻamaonia atoatoa o le i ai o le maʻisuka, poʻo le faafitia o le masalosalo.

Ole suega ole toleni kulukose e mafai ai ona e iloa le maualuga o le suka i totonu o le toto e tulaʻi pe a uma le inuina o gaʻo i totonu o le tino, ma pe o le a le aofaʻi o fuataga e faʻasolosolo i le tulaga manaomia.

O le suesuega e faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

  • O le tagata gasegase e tuʻuina atu le toto i se manava leai. O lona uiga, aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e le tatau ona 'ai e le itiiti ifo ma le valu itula.
  • Ma, a maeʻa le lua itula, toe ave le toto mai le tamatamailima poʻo le vein.

E masani lava, o le suka i le tino o le tagata pe a maeʻa le avega o le kulukose e tatau ona itiiti ifo i le 7.8 iunite. Afai o faʻamasinoga o suʻega toto e faʻaalia ai o fuainumera e mai le 7.8 i le 11.1 mmol / l, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le faaletonu o le glucose.

Afai o suʻesuʻega o suʻesuʻega e sili atu i le 11.1 iunite e sili atu i le suka, ona na o le pau lea o le maʻisuka.

Sugar e sili atu ma le 8 iunite, o le a le mea e tatau ona faia muamua?

Afai o le suka e i ai i le lautele o le 8.3-8.5 mmol / L mo se taimi umi, i le leai o se gaioiga, ona amata lea ona tupu le taimi, lea e faateleina ai le ono tulai mai o ni faafitauli i le talaaga o ia faailoga.

Muamua lava, o tagata tomai faapitoa faafomai e fautuaina le tausia lelei o metabolic process in the body. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le suka 8.4-8.6 iunite, latou faʻagesegese. Ina ia mafai ona faatelevaveina, e tatau ona e aumaia se gaoioiga faaletino sili ona lelei i lou olaga.

E fautuaina ina ia maua i totonu o le tulaga sili ona pisi 30 minute o le aso e te manaʻomia e tuuto ai i taʻaloga poʻo le savali. O togafitiga faʻale-tino e sili atu ona faʻamoemoeina i le taeao, vave loa ona moe.

O le faʻatinoga e faʻaalia ai, e ui i le faigofie o lenei mea na tupu, e aoga tele, ma e fesoasoani e faʻaititia le glucose i le tulaga manaomia. Ae, e tusa lava pe a uma le faʻaitiitia o le suka, e taua le aua neʻi toe faʻatulai mai.

O le mea lea, e tatau ona e tausisi i tulafono muamua:

  1. Taaloga i aso uma (tuai le taʻavale, savali, uila vilivae).
  2. Teʻena le ava malosi, tapaa tapaa.
  3. Faʻesea le faʻaaogaina o mea faʻafiafia, tao tao.
  4. Vagana ai gaʻo ma meaʻai vevela.

Afai o le fua o le suka o le maʻi e eseese mai le 8.1 i le 8.4 mmol / l, ona fautuaina lea e le fomai se meaʻai e aunoa ma le toilalo. E masani lava, e saunia e le fomaʻi se lomiga lolomiina lisiina meaai ma tapulaa talafeagai.

Taua: o le suka e tatau ona pulea taʻitasi. Mo le fuafuaina o le suka toto i le fale, e tatau ona e faʻatau se glucometer i se fale talavai lea o le a fesoasoani i le siakiina o le malosi o le kulukose, ma fetuʻunaʻi lau mea taumafa i le gaioiga faaletino.

Paleni paleni

E mafai ona tatou fai atu o le glucose i le va o le 8.0-8.9 iunite o se laina tuaoi e le mafai ona taʻua o le masani, ae le mafai ona fai atu le maʻisuka. Ae ui i lea, o loʻo i ai se tulaga maualuga o le a suia le tulaga vavalalata i le maʻisuka atoa.

O lenei tulaga e tatau ona togafitia, ma e aunoa ma le toilalo. O le avanoa e te le manaʻomia le inuina o fualaau, talu ai e lava le suia o lau meaʻai.

O le tulafono autu o mea taumafa o le 'ai lea o meaʻai e maualalo le faʻaogaina o fuainumera ma e aofia ai sina vaega tele o meaʻai gaʻo. Afai o le suka i totonu o le tino e 8 iunite pe sili atu foi, o mataupu faavae paleni o loʻo fautuaina mai:

  • Filifili meaʻai e mauʻoa i fiber.
  • E manaʻomia ona e siaki le calories ma le lelei o mea taumafa.
  • Ina ia faʻaitiitia le avega i luga o le pancreas, filifili meaai ia e aofia ai se vaega itiiti o gaʻo paluga faigofie.
  • O le meaai e tatau ona aofia ai le 80% o fualaau aina ma fualaʻau, ma le 20% o meaʻai uma.
  • Mo le taumafataga o le taeao, e mafai ona e 'ai faʻatoʻaga eseese i luga o le vai. O se tuusaunoaga o le alalaupapa alalaisa, aua o loʻo i ai le tele o mea e pala.
  • Faʻatau le inu o mea inu, ona e tele mea e mafai ona faʻaosofia ai le malosi o le galala ma le fiaai.

E tatau ona maitauina o auala talafeagai o le kukaina o le kuka, tao tao, sisi i luga o le vai, tafe. E fautuaina e teena soʻo se meaʻai o lana kuka e kuka ai.

E le mafai e tagata uma ona faia a latou lava lisi i se auala e lelei ma maloloina, ma e lava le tele o minerale ma vitamini o loʻo faʻaaogaina.

I lenei tulaga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata fai meaʻai e tatau ona faatulaga le lisi mo le tele o vaiaso aʻo lumanaʻi, e tusa ai ma tulaga taʻitasi ma le olaga.

Preditebetes: aiseā e te le faʻamaonia ai fualaau?

O le mea moni, e tele tagata e faʻaaogaina i le mea moni e faapea afai ei ai se faʻamaʻi, ona faʻasolosolo ona faatonuina lea o se tasi pe lua vailaʻau, lea e vave fesoasoani e faʻamaonia le tulaga ma faʻamalolo le maʻi.

Faʻatasi ai ma se faʻamuamua, "o sea tulaga" e le aoga. O vailaau faafomai e le o taimi uma e aoga ai, o le mea lea e le o faatonuina mo le suka 8.0-8.9 iunite. O le mea moni, e le mafai e se tasi ona fai mai mo faʻamatalaga uma o le falemaʻi lautele.

E na o mataupu e le masani ai e mafai ona fautuaina pepa. Mo se faʻataʻitaʻiga, Metformin, lea e taofia ai le gafatia o le gaosia o le kulukose.

Ae ui i lea, e i ai nisi o uiga leaga:

  1. E solia ai le gaioiga o le digestive tract.
  2. Faateleina le avega i luga o fatugaʻo.
  3. Faʻaauau le atinaʻeina o le lactic acidosis.

O suʻesuʻega faasaienisi ua faaalia ai afai e te "tuʻituʻi" le suka i le 8 iunite ma vailaau, o le gaioiga o fatugaʻo e matua faʻaleagaina, ma o le a oʻo lava i le taimi latou te ono toilalo.

O fomaʻi i le tele o mataupu o loʻo faʻasalalau togafitiga e le o faʻatau fualaau, lea e aofia ai se soifua maloloina-faʻaleleia o meaai, gaoioiga lelei atoatoa, ma le siakiina pea o le suka.

Soifuaga

Faataitaiga e faaalia ai afai e te mulimuli i fautuaga uma a lau fomaʻi, ona saʻo lea i le 2-3 vaiaso e mafai ona e faʻaititia le maualuga o le suka i le tino i le tulaga manaomia.

O le mea moni, e tatau ona mulimulitaʻi lenei olaga i le olaga atoa, e tusa lava pe leai se faʻaopoopoga i le kulukose.

Mo le siakiina o lou tulaga, ua fautuaina e teuina se tusi faʻamaumauga faʻatasi ma faʻamaumauga nei:

  • Meaʻai ma masani masani i aso taʻitasi.
  • Glucose concentration.
  • Laasaga o gaoioiga faaletino.
  • Lau manuia.

O lenei tusi o se auala sili lea e fesoasoani e pulea ai lou suka toto. Ma e fesoasoani i le matauina o mea sese mai le masani i le taimi, ma faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma ni mafuaʻaga ma ni mafuaʻaga.

E taua le faʻalogo ia te oe lava ma lou tino, lea o le a mafai ai e oe ona faigofie ona fuafua faailoilo muamua o le maualuga o le kulukose, ma fai ni puipuiga i le taimi. O le vitio i lenei tusiga o loʻo otootoina ai le talanoaga e uiga ile maualuga o le suka.

Mafuaʻaga mo Fua o le Sugar

I vailaau, o lenei tulaga e taua o le hyperglycemia. O se aganuu le talanoa i ai pe a maualuga le maualuga o le suka i le 6-8. O le a le mea e fai pe a maua se tali faapena? Muamua, aua e te popole. O se faʻapuʻupuʻu puupuu i le suka o le toto atonu o le taunuuga o le faʻalauteleina o faʻaaliga i le mafatiaga.

E le gata i lea, o faʻamaʻi ma tulaga nei e mafai ona mafua ai le hyperglycemia:

  • Faʻailoga o se natura faatosina.
  • Aveina o vailaau faapitoa, aemaise lava steroids.
  • Toto
  • Maʻi faʻamaʻi.
  • Se meaai e le paleni.

Afai o le suka o le toto e 8, o lona uiga o nisi ituaiga o faaletonu ua tupu i totonu o le tino (sei vagana ai le taimi o le maʻitaga). O se faʻapuupuuga puupuu o le faailo e mafai foi ona taʻu mai ai tulaga e ono lamatia ai le ola o le tagata. O nei mea e aofia ai le faʻaleagaina o le myocardial, epilepsy, angina pectoris.

Ae peitai, o le mafuaaga autu o le hyperglycemia o le maʻisuka. O le maʻi e lua ni auala autu o le atinaʻe. O le pathogenesis o le ituaiga o le maʻisuka o se faʻafoʻi tau le tagata lava ia. I lalo o le faatosinaga a se vaega faʻaosofia, o le puipuiga o le tino e ave tino o le tino i fafo ma amata ona osofaia i latou. O faʻamatalaga muamua o faʻamaʻi o maʻi na tupu i le taimi o le faʻaleagaina o le tusa ma le 80% o suauu pancreatic e mafua mai le gaosia o le inisalini.

I le ituaiga II o le maʻisuka, o lenei hormone e gaosia i aofaiga masani. O le pathogenesis o le faʻamaʻi e faʻavae i le faateleina o le faʻamalosia o le inisalini. I se isi faaupuga, o siama o le tino e le faʻavaivai i ai.

Faʻaaliga faʻapitoa

Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto (8 pe sili atu), o le tulaga lautele o le tagata e faatiga.

O faʻapogai autu o le hyperglycemia:

  • Taimi masani o le urination. E le gata i lea, o le numera o le urine ua faateleina foi.
  • Faʻafitauli leaga.
  • Faʻal ¯ e fia inu, mucous susu i le vavau o waha. O le tagata maʻi e iloa le tele o manaʻoga mo vai e oo lava i le po. Afai o le tele o le vai inu i aso taitasi e sili atu i le 5 lita, e masani ona talanoa e uiga i se tulaga e pei o le polydipsia. O le uiga o le maʻisuka ma o lona uiga o le fia inu e le mafai ona tineia.
  • Taimi masani o le ulu tiga.
  • Nausea
  • Faateleina le manaʻo ma faʻalauteleina le tele o auaunaga. E ui lava i lea, o le mamafa o le tino e faaitiitia.
  • Mafaufauga faʻalagona-faʻalagona.
  • Tauvalea.
  • Se manogi faapitoa o le acetone mai le ooto.
  • O le vave vave o le vaivai.
  • Paʻu paʻu, paʻu.
  • Laveʻa le faʻamalosiina o manuaga laiti.

O le a le mea e fai pe afai o le suka toto e 8 i tamaitai? A maeʻa le fomaʻi, e taua tele le faia o se suʻega e le fomaʻi. E afua mai i le mea moni e faapea, e le o se mea e faigata ona togafitia i le tulaga o le faateleina o le suka i tamaitai, o faamai pipisi o totoga totoga e masani lava ona tulai mai. E tusa ai ma mea e tatau ona fai pe afai o le suka e 8 i totonu o le toto i alii. I lenei tulaga, e le mafai ona e aloese mai le asiasi atu i se urologist. O le manaʻomia mo le suʻega a lenei tagata tomai faapitoa e mafua ona o le maualuga o le lamatiaga o le faaleagaina o le erectile.

Afai o le maualuga o le suka e oʻo atu i le 30, o le maʻi o loʻo faʻasolosolo malie. O loʻo ia te ia ni faʻavevesi, faʻaletonu o le manava, faʻaleagaina o le loto, ma mafaufauga ua leiloloa. I ia tulaga, e masani lava ona pa'ū se tagata i se au.

Faailoga masani

E tatau ona siaki pea le suka i le toto. O le auiliiliga tutusa o loʻo aofia i le lisi o mea e tatau ona fai e avea o se vaega o le suʻesuʻega faafomaʻi, aʻo leʻi faʻamaʻi ile falemaʻi ma aʻo leʻi faia soʻo se ituaiga o taotoga.

Tulaga masani masani mai 3.2 i le 5.5. Ae ui i lea, o nisi nuances e tatau ona amanaia. O nisi taimi e maua ai e se tagata se faaiuga e taʻu mai ai o le toto toto e 7.8. O le a le mea e fai, pe aisea ua tupu ai lenei mea ma po o ai e faafesootai o se lisi laitiiti o fesili e tulai mai. I le taimi muamua, e tatau ona e mautinoa o le sauniuniga mo le auʻiliʻiliga na faʻatinoina. O lea la, toto toto 7.8, o le a le mea e fai? E taua le manatua pe i ai se mea moni o le 'aina o mea taumafa i le 8-12 itula ao leʻi aoina mai meaola. E pei o le faʻatinoga, o le faʻamaoniga o le 7.8 e tele lava ina iloa i tagata e le foaʻiina le toto i luga o se manava gaogao. E le gata i lea, o le tumau i se tulaga fiafia e mafai ona aafia ai lona siʻitia.

E taua le mafaufau i tausaga. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le maualuga o le toto.

TausagaFaailoilo ua faʻaalia i mmol / L
Mai le fanau mai i le 4 vaiaso2,8 - 4,4
Mai le 4 vaiaso i le 14 tausaga3,3 - 5,6
14 - 60 tausaga4,1 - 5,9
60 - 90 tausaga4,6 - 6,4
90 ma le tele o tausaga4,2 - 6,7

E taua le iloa o le masani mo le toto vevela e maualuga atu nai lo le toto capillary. I lenei tulaga, e oʻo atu i le 6.1 e le o se tau faʻaleaga.

Faʻamaumauga masani

Ina ia maua le maualuga o le suka o le suka, ua faatonuina e le fomaʻi se suʻega suʻega. Ina ia mafai ai e le faʻamoemoe ona faʻatuatuaina pe'ā mafai, e tatau ona faia ni fuafuaga sauniuni:

  • 8-12 itula ao le i tuʻuina atu le biomaterial e tuʻuina ai soʻo se taumafataga. Faʻatagaina na o le inu mama vai mama.
  • Aloese mai le oo i tulaga faigata.
  • Mo le 3 aso, le aofia ai le gaioiga faaletino.
  • Aua le ulaula i le aso o le toto foaʻi.

E le gata i lea, e taua tele le logoina o le fomaʻi e uiga i vailaʻau uma ua ave. O nisi mea aoga e mafai ona aʻafia ai le taunuʻuga o le suʻesuʻega.

Afai o le faʻamatalaga ua maua e maualuga atu nai lo le masani, o le a taʻu atu e le fomaʻi le mea e fai. Sugar 8 i le toto o se faʻalavelave e faʻafesoʻotaʻi ai se tagata e finau. I lenei tulaga, e masani ona masalomia le atinaʻe o le maʻisuka i le tino o le maʻi. E faʻamaonia e se endocrinologist i le taimi muamua le faʻaaogaina o se siaki ma talanoa e uiga i le mea e fai pe a maua le suka o le toto. E sili atu suʻesuʻega faʻapitoa ua faʻamaonia e faʻamaonia pe taofiofia ai le maʻisuka.

Glucose toleni test

I le faʻaaogaina o lenei auʻiliʻiliga, e mafai ona iloa le maʻisuka i le amataga o lona atinaʻe. O le tele o taimi, e faʻamaonia pe afai ei ai ni masalosaloga na tulaʻi mai i le taimi o le faʻamatalaina o se suesuega o meaola o le suauʻu fesoʻotaʻi.

Suʻega o suʻega:

  • O le tagata maʻi na oʻo mai i le taimi na atofaina i totonu o le fale suesue, lea na ia aveina ai le toto capillary. O meaola faʻapitoa e tatau ona faʻamautinoa i luga o se manava gaogao. E le taliaina foi le inu.
  • I le taimi lava e maeʻa ai le tuʻuina atu o le biomaterial, e tatau i le tagata maʻi ona faʻaaoga le 200 ml o le kulukose.
  • O le toto e ave 3 isi taimi - 1, 1.5 ma le 2 itula pe a uma ona inu.

E masani lava, le maualuga o le suka i le taimi lava e maeʻa ai le fofo. A maeʻa sina taimi, e amata ona faasolosolo lemu. Ua iloilo e le fomai le iuga mulimuli. O le aoga o le 7.8 o le masani. Faailoga i le lautele o le 7.8 - 11.1 faʻaalia ai vailaʻau. O se tau e sili atu nai lo le 11.1 o loʻo faʻaalia ai le i ai o togafitiga. Afai o le suka toto e 8, o togafitiga e le manaʻomia i taimi uma. Ina ia faʻamaonia le suʻesuʻega, e fautuaina le suʻesuʻega e toe faia.

Gasegase hemoglobin glycated

E tusa ai pe afai o le suka toto e 8-9, o le a le mea e fai. Ole mea patino o se suʻesuʻega i le hemoglobin glycated.

I luga o totoga o totoga mumu mumu taitasi o se fila uʻamea. A oʻo mai le suka i le tino, faʻafeiloaʻi ai le hemoglobin. O le vaega mulimuli ua taua o le faasologa o le glycation. O le taunuuga o lenei tali o le faʻavaeina o le hemoglobin glycated. O lona faailo e tumau pea e le suia mo le 120 aso, lea e mafua ona o mea taua o le lio o le toto toto. I se isi faaupuga, o le suka toto e mafai ona faʻatusatusa i nai masina talu ai, ae le o se taimi faapitoa.

O tau i le va o le 4 i le 9% e masani. O le fesuiaiga mai le masani luga e faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka.

O le toto toto 8 e manaʻomia ai togafitiga togafitiga. O le le amanaiaina o lenei tulaga e tau atu ai i taunuuga le mafaagaloina.

Afai o le suka toto e 8.5, o le a le mea e fai, fai mai le fomaʻi, e faʻavae i luga o taunuʻuga o suʻesuʻega ma uiga patino o le soifua maloloina o le maʻi. Ina ia faʻaitiitia le fua faatatau i le masani, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • Faʻatonu lau meaʻai.
  • Ia mataʻituina pea le sao o le suka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau se glucometer ma suʻe suʻega.
  • Faʻaaogā lou tino i taimi uma. E taua le manatuaina o toleniga maualuga e pei lava o se mea leaga e pei o se olaga e le o se gaoioiga faaletino.
  • Faʻaauau ona mataʻituina le mamafa o le tino.
  • I le taeao ma le afiafi, fua le mamafa o le toto e faʻaaoga ai le tonometa.
  • Faʻaaoga vailaʻau maʻoti e tusa ai ma le faʻatulagaga o fuataga.

Ae o fualaau faasaina. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le suka toto e 8.3, o mea e le talafeagai e fai o le liliu atu i isi vailaʻau. I se tulaga faapea, e tatau ona ave togafitiga.

Pe a suʻesuʻeina le maʻisuka o le type I, o le faʻatonuina o le inisalini o loʻo faʻaalia. I le taimi lava e tasi, o le a manaʻomia lenei mea i le olaga atoa.

O le maʻisuka ituaiga II e le manaʻomia ai le faʻaofiina o le inisalini, talu ai ona o le tino e maua ai le hormone i le tele o mea. I lenei tulaga, o le pulega o fualaau faasaina ua faailoa mai ai ona o vaega taua o le a fesoasoani i se faaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le suauu fesootai. O le tele lava o taimi, e faatonuina e fomai Siofor.

Malosiaga Mana

O le faia o fetuunaiga i meaʻai o se laasaga tāua lea i soʻo se togafitiga e maua ai le hyperglycemia. O le sini autū o le taumafataga o le faaitiitia o le aofaʻi o mea taumafa e faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le taumafaina e tatau ona matua vavalalata i taimi masani. E le tatau ona galo ia i tatou mea inu ava. O aso uma e tatau ona e faʻamalosi pe tusa ma le 2 lita o le vai mama. O le aofaʻi o le kalori i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 2400 kcal.

O oloa nei e tatau ona aofia i le lisi autu:

  • Porridge mai masini eseese.
  • Meat ma iʻa o ituaiga meaʻai maualalo.
  • Laʻau e le faʻamaonia ma fua.
  • Sogi ma pata.
  • Mea gaosi susu.
  • Legumes.
  • Seafood.

Faʻesea mai le meaai e te manaʻomia:

  • Meat ma iʻa o ituaiga gaʻo.
  • Pasta.
  • Tina suamalie ma fua.
  • Fale faʻafiafia
  • Mea gaosi susu.
  • Le gaʻo.

Afai o le suka e totoina i totonu o le toto o se fafine maʻitaga, e tatau i le tina faʻamoemoe ona mulimuli i mataupu faavae o se taumafataga maualalo. E mafua ona o le mea moni e faapea i le taimi o le gaioiga, o le tele o vailaau e faʻasaina.

Faʻatau auala

E taua le malamalama o le faʻaaogaina o auala e le faʻaaogaina o le auala autu o togafitiga e le taliaina. Afai o le suka toto e 8 pe sili atu, e le mafai ona tufatufaina atu vailaʻau. O le faʻaaogaina o isi vailaʻau faʻasoifua maloloina e mafai ona faʻatagaina, ae e manaʻomia ona naʻo le avea o se auala fesoasoani mo togafitiga. E le gata i lea, e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi.

O fua sili ona aoga:

  • Aumai le 10 g o aʻa ma le 25 g o lau paina. O mea laititi e tatau ona muamua faʻamago ma nutimomoia. Faʻafefiloi lelei ia mea. Sasaa mea gaosi meaʻai ma le 250 ml o vai inu. Kuni le fagu ma afifi i se palanikeke poʻo se solo mafanafana. Faʻamauina mo le 3 itula. Faʻaauau le mea e maua ai le vai. Faʻaalu 6 taimi i le aso, 15 ml pe a uma se taumafataga. Togafitiga e tatau ona faʻatinoina ao lei amataina ni suiga lelei.
  • O vaifofo sili ona tautaua mo le faʻaitiitia o le suka o le toto o le aniani gaʻo. E tatau ona e 'ai i luga o se manava gaogao i le taeao i le taimi lava e uma ai le kuka. O le umi ole togafitiga e 1 masina. I le avea ai o se tulafono, pe a mavae le 30 aso, toe foi mai le faasinusili o le suka i le masani.
  • Ave 15 g Iapani sophora fatu. Tuu i totonu o se fagu tioata ma se gafatia e 1 le lita. Sasaa i mea gaosi 600 ml o vodka e aunoa ma ni mea faʻaopopo. Tuu le fagu i se mea pogisa. A maeʻa le 30 aso, o le a saunia le oloa. E tatau ona e faʻaalu faatolu i le aso mo le 5 ml. O le umi ole togafitiga e 1 masina.

E taua le manatuaina o soʻo se vailaʻau vailaʻau o se gasegase mafai. Afai ei ai ni faailo o se tali e le manaomia, o le togafitiga o le hyperglycemia ma togafitiga faa-tagata e tatau ona maeʻa.

I le faaiuga

I lalo o le aʻafiaga o soʻo se mea e faʻavevesi ai, o le siʻitia o le maualuga o le suka i le suavai pipisi e mafai ona tupu. Afai o le faailo e 8 pe sili atu, o se aga masani le talanoa e uiga i le atinaʻe o le maʻisuka i le tino o le maʻi. Ina ia faʻamaonia le siama, o le kullusese toleniga ma le suʻega o le toto mo le hemoglobin glycated ua faʻamaonia. O se endocrinologist e aafia i togafitiga o togafitiga. I le ituaiga o loʻu maʻisuka, o le pulega o le inisalini i le olaga atoa o loʻo faʻaalia. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o sela na maua ai e oti i le faagasologa o se tali a le autoimmune. I le maʻisuka ituaiga II, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina vailaʻau o ona vaega malosi e fesoasoani e faʻavasega ai le maualuga o suka. I tulaga uma lava, o meaʻai e faʻaalia.

Tuua Lau Faamatalaga