Tiogamma analogues ma tau

(o le igoa lona lua o le lipoic alpha).

O le mea autu e gaosia ai le eletise e manaʻomia e le tino mo le ola atoa.

O faʻamaʻi o loʻo faʻaalia ai le pulega, aʻafiaga o le ava malosi i oga o le nerve, o le gasegase ogaoga o le tino. O se vaega faapitoa o lenei meaola i totonu o le tino ua gaosia i se tulaga tutoatasi, ae i luga o tausaga, ua faaitiitia le tulaga o le gaosiga, ma ua faateleina le manaoga. Faʻaopoopoina i le alita lipoic acid e mafai ona faʻamalolo maʻi ma faʻaleleia le lelei o le olaga.

O tapenaga o meaola o le thioctic o loʻo maua i le tulaga o laupepa, faʻamavaega saʻo, o se mea na saunia mo le iniseti ma se mea faʻapitoa mo le sauniuni o se fofo. O vailaʻau faʻamaʻi Alpha-lipoic e maua mai i falemaʻi e ala i le na o le faʻauluina.

O analogs thiogamma e gaosia e kamupani faʻapitoa i falemaʻi i nisi o atunuu. Matou te lisi mea masani i la matou maketi.

  • Korilip
  • Corilip Neo
  • Lipoic acid
  • Lipotioxone
  • Tiolepta.

  • 300 (Siamani),
  • Faʻauʻuga 600 (Siamani),
  • Neyrolipon (Ukraine),
  • O le vaʻaia 600 T (Siamani),
  • Thioctacid BV (Siamani),
  • Espa lipon (Siamani).

Thiogamma poʻo le Thioctacid?

O le thioctacid o se vailaʻau faapena e faʻavae i luga o le mea lava e tasi.

O le fusi o le talosaga a Thioctacid e talafeagai:

  • togafitiga o neuropathy,
  • maʻi ate
  • gaʻo gaʻo gasegase gaʻo,
  • atherosclerosis,
  • inupia,
  • gasegase gasegase.

A maeʻa ona suʻeina le tagata maʻi ma faʻamautu se faʻamatalaga maʻoti, e maua e le fomaʻi se tulafono mo le tagofia o fualaau. I le avea ai ma tulafono, o togafitiga e amata i le puleaina o ampoules o le vailaʻau faʻasaina o le Thioctacid 600 T i le 1600 mg mo le 14 aso, sosoo ai ma le faʻafofoga tautala o Thioctacid BV, 1 le papa i aso taitasi aʻo leʻi 'ai.

O le foliga o le BV (faʻavavevave vave) e mafai ona suitulaga i iniseti oona, talu ai e mafai ai ona faʻateleina le digesti o le vaega galue. O le umi o togafitiga e umi, ona e manaʻomia e le tino ona maua le gaioiga galue i taimi uma, ia mautinoa le atoatoa o le galue.

Paʻu o mea faʻamaʻi

Pe a faʻafoʻosaʻoina, o le fua o le faʻatagaina o fualaau faasaina i totonu o le tino e taua. E tasi le faʻamalama e faʻamanuiaina i le 12 minute, talu ai le fua faʻatatau o le pulega o fualaau faasaina e 2 ml i le minute. O le gaioio o le Thioctic e tali mai i le malamalama, o lea e aveesea ai le ampoule mai le afifi naʻo leʻi faʻaaogaina.

Mo le faʻaleleia lelei, o le Thioctacid e mafai ona faʻaaogaina i foliga faʻapitoa. Mo lenei mea, o le moli o le vailaau faʻasaina ua faʻasaina i le 200 ml o le saline o le physiology, puipuia le fagu mai le la ma sasaina i le toto mo le 30 minute. Aʻo taofia le puipuiga lelei mai le la, o le Thioctacid ua faʻamaonia e teuina mo le 6 itula.

O le maualuga e vaaia i le maualuga o fua o le fualaau faasaina, e mafua ai le inupia. E molimauina i le nausea, vomiting, maʻi tiga, maʻi pipisi o le okeni, maʻi o le thrombohemorrhagic, le siama ma le faateia.

O le taumafa i le tulaga o togafitiga ua faʻasalaina, aua e oʻo atu ai i le oona malosi, faʻavevesi, faʻanoanoa, ma se mea e ono tupu.

Afai e maua nei faailoga, e manaʻomia le taimi e tatau ai ile falemaʻi ma galuega ile falemaʻi e manaʻomia ile fufulu.

Pe a faʻatupu le fua o le Thioctacid 600 T, aʻafiaga aʻafiaga e tutupu pe a faʻafoe vave le vailaʻau.

E mafai ona tupu felafolafoaiga, masalo o le faateleina o le mamafa o le intracranial, apnea. Afai o le tagata gasegase ua i ai se tagata le faapalepale i le fualaau faasaina, o lona uiga o foliga vaaia o mea e afaina ai le tino, mo se faataitaiga, o le paʻu o le paʻu, o le tuai, anaphylaxis, o le Quincke's edema, e le maalofia. O loʻo i ai se mea e ono le mafai ona faʻaaogaina le plateti, o le foliga mai o le totoʻa faʻafuaseʻi, le afaina o le paʻu i luga o le paʻu.

Pe a ave ipu o le Thioctacid B, o nisi taimi e faʻalavelaveina tagata gasegase e ala i le gasegase o le tino: leu, vomiting, gastralgia, le lelei o le manava. Ona o le meatotino a Thioctacid, o le uʻamea ma elemene taʻitasi e fusia faatasi ma le uʻamea, calcium, magnesium poʻo le vitamin-mineral complex complexes ua faʻasaina.

O tagata o loʻo ave pe inu vailaʻau e faʻaitiitia ai a latou suka toto e tatau ona manatuaina o le thioctic acid e faʻapupulaina ai le fua o le kulukose, o lea e tatau ai ona e suʻesuʻe ma le totoa lau maualuga o le suka ma fetuutuunai le fua o mea e gaʻo ai le suka.

Ona o le tupuga o siama faʻamalosi e mafai ona faʻaaogaina, o le Thioctacid e le faʻafefiloi ma fofo a Ringer, monosaccharides ma fofo o vaega o sulfide.

E faʻatusatusa i le Tiogamma, o le Thioctacid e itiiti lava le faʻamaʻiina, e aofia ai naʻo le susu, tamaitiiti ma le le faʻamaonia o vaega o le vailaʻau.

E i ai se mea e sili atu le taugofie ma lelei nai lo Tiogamma? Iloiloga o analogues ma faatusatusaga o fualaau faasaina. Tiogamma analogues ma tau

Tiogamma: faatonuga mo le faʻaaogaina ma iloiloga

Igoa Latina: Thiogamma

ATX Code: A16AX01

Mea gaosi gaosi: Acetio o le Thioctic (Thioctic acid)

Faʻamaumauga: Verwag Pharma GmbH & Co. KG (Worwag Pharma GmbH & Co. KG), Beblingen, Siamani

Faʻamatalaga faʻamatalaga ma le ata: 05/02/2018

O le Thiogamma o se fualaau faasaina lea e faatonutonuina le lipid ma le carbohydrate metabolism.

E i ai se mea e sili atu le taugofie ma lelei nai lo Tiogamma? Iloiloga o analogues ma faatusatusaga o fualaau faasaina. Faʻasalaga ma faʻavae faʻapitoa. Analogs i le tuufaatasiga ma faailoga mo le faʻaaoga

O le thiogamma o se vailaʻau faʻasaina ma fualaau faʻasaina lea e faʻafoisia ai le carbohydrate ma le lipid metabolism.

O le gaioiga malosi o le vailaʻau o le gaʻo (alpha-lipoic). O se vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi lea e fusifusia ai faʻamalolo saoloto. O le gaioio o le thioctic ua faia i le tino i le taimi o le oxidative decarboxylation o alpha-keto acids.

O le thioctic acid e puleaina ai le gaʻo ma le lipid metabolism, faʻaleleia le galue o le ate ma faʻaosofia ai le metabolism cholesterol. E i ai le faʻamaʻi, hypoglycemic, faʻamaʻiloga ma le hypocholesterolemic. Faʻaleleia le lelei o meaʻai o neu.

Alpha-lipoic acid fesoasoani e faʻaitiitia ai le kulūkose toto, faʻalauteleina le faʻasalaga o le glycogen i le ate ma faʻatoʻilaloina le faʻamalosia o le insulin. I le faiga o le gaioiga, e latalata i vitamini o vaega B.

O suʻesuʻega i fusi o loʻo maua i le maʻisuka e mafua i le gasegase o le tino, ua faʻaalia ai o le gaioiopi o le a faʻaitiitia ai le fausiaina o mea e gata ai le glycation, faaleleia atili ai le tafe toto, ma faʻalautele ai le maualuga o antioxidants physiological pei o le glutathione. O faʻamaoniga faʻapitoa e taʻu mai ai o le thioctic acid e faʻaleleia ai le gaioiga o le neuron.

E faʻaaoga lenei mea i faʻafitauli faʻapitoa i le polyneuropathy o le maʻisuka, e pei o le maʻi o le maʻi, paʻuʻese (faʻamafana, tiga, tafe, faʻaitiitia lagona). O aʻafiaga e faʻamaonia e suʻega faʻapitoa o falemaʻi na faia i le 1995.

Pepa o le tuʻuina atu o fualaau faasaina:

  • Pusa - 600 mg o le mea galue malosi i totonu taʻitasi,
  • O se fofo mo le tausia o matua o le 3%, ampoules o le 20 ml (i le 1 ampoule 600 mg o le mea galue),
  • Thiogamma-turbo - fofo mo le faʻafefete o matuaefa 1.2%, 50 ml ipu (i le 1 talo 600 mg o mea gaʻo).

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le a le mea e fesoasoani ia Tiogamma? Faʻamatala le fualaau faasaina i mataupu nei:

  • Paʻu o le ate gaʻo (gaʻo susu gaʻo),
  • Hyperlipidemia o le amataga e leʻi iloa (gaʻo maualuga)
  • Paʻu faʻateleina oona (faʻaleagaina o le ate),
  • Fofo ole gaʻo
  • O le faʻamaʻi pipisi o le ate ma ona taunuuga,
  • Hepatitis o soʻo se amataga,
  • Faamaʻi o le faamaʻi hepatic,
  • Cirrhosis o le ate.

Faatonuga mo le faaaogaina o Thiogamma, fuataga

O fualaau e ave faʻaalia, i luga o se manava gaogao, faʻamamaina i se vaega itiiti o le vai.

I le tausaga, o le togafitiga e mafai ona toe faia 2-3 taimi.

O le vailaʻau e faʻatonutonu ai iv i se fualaau o le 600 mg / aso (1 le amp. Faʻatatau mo le sauniuniga o se fofo mo le faʻafefeteina o le 30 mg / ml poʻo le 1 fagu o se vaifofo mo le faʻafefeteina o le 12 mg / ml).

Pe a faia se mea e afaina ai, o le fualaau faasaina e tatau ona taofiofi lemu, i se fua faatatau e le sili atu ma le 50 mg / min (lea e tutusa ma le 1.7 ml o le mafaufau mo le sauniuniga o se vaifofo mo le afaina o le 30 mg / ml).

Ia saunia se fofo e afaina - o mea o loo i totonu o se tasi o le ampoule o le concentrate e tatau ona palu faatasi ma le 50-250 ml o le 0.9% sodium chloride solution. O le fagu faʻatasi ma le fofo ua saunia e fofoina i se faʻamalama puipui, lea e oʻo mai ma le vailaʻau. O le fofo ua maeʻa e mafai ona teuina mo le silia ma le 6 itula.

Afai o loʻo faʻaaogaina se fofo sauniuni faʻapipiʻi, o le fagu vailaau faʻasaina ua aveeseina mai le pusa ma vave ona ufiufi i se faʻamalama puipui. O le folasaga e faia tuusao mai le fagu, lemu - i se saoasaoa o le 1.7 ml / minute.

Faʻaiʻuga

O le thiogamma e mafai ona fesoʻotaʻi ma aʻafiaga nei:

Mai le faʻaogaina o meaʻai: pe a tago i le vailaʻau faʻamaʻi - dyspepsia (e aofia ai le gaoioi, vomiting, sulu).

  • Mai le itu o le togafiti tutotonu: e seasea lava (pe a uma le iv) - faʻasalaga, diplopia, faʻatautaia vave - faʻateleina le mamafa o le intracranial (o foliga mai o le vaivai i le ulu).
  • Mai le toto totoga: e seasea lava (pe a uma le iv) - faʻamaʻi toto i totonu o mucous membranes, paʻu, thrombocytopenia, vevela hemorrhagic (purpura), thrombophlebitis.
  • Mai le manava o le tino: faatasi ai ma le saoasaoa / i le folasaga, e faigata ona manava.
  • Tali a le Allergic: urticaria, faʻasologa o le tino (e oʻo i le atinaʻe o le faʻalavelave anaphylactic).
  • Isi: o le hypoglycemia e mafai ona atiaʻe (ona o le faʻaleleia atili o le kulūkose).

Contraindications

O le Thiogamma ua faʻailogaina i mataupu nei:

  • tamaiti ma tagata talavou i lalo o le 18 tausaga,
  • maʻitaga o maitaga
  • lactation period
  • glucose-galactose malabsorption, lactase deficiency, galactose o le galactose faʻapitoa (mo papa),
  • hypersensitivity i mea autu poo vaega o ausilali o fualaau faasaina.

E le mafai ona ave le ava malosi, talu ai i lalo o le aafiaga o le ethanol, o le ono tulai mai o ni faʻalavelave matuia mai le faʻalavelave o le tino ma le fualaau oona.

Tau o falemaʻi a Moscow: Faʻafitauli o le thiogamma 12 mg / ml 50 ml - mai le 197 i le 209 rubles. 600 mg tablets 30 pcs. - mai le 793 i le 863 rubles.

Taumamao mai le aapa atu o tamaiti, puipuia mai le malamalama, i le vevela e oo atu i le 25 ° C. O le soifua maloloina o le 5 tausaga. I falemaʻi, o loʻo maua ai se faʻamaumauga.

O analogues o le vailaʻau faʻasaina ua tuʻuina atu, e tusa ai ma fomaʻi faʻalaʻau, ua taʻua "synonyms" - fualaau faʻafefeteina o loʻo i ai le tasi poʻo le sili atu foi o mea gaosi e tasi e ala i aʻafiaga i le tino. Pe a filifilia ni upu tutusa, mafaufau ile tau e le naʻo latou tau, ae faʻapea foi le atunuu o gaosiga ma le talaaga ole gaosi oloa.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

I le avea ai o se coenzyme o complexes mienchondrial multienzyme, e aofia ai i le faʻaitiitia o le oxidative decarboxylation o le pyruvic acid ma le alpha-keto acid. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻateleina ai le glycogen mea o loʻo i totonu o le ate, faʻapea foʻi ma le faʻafoʻiina o le tui o le insulin.

Auai i le faʻatonutonuina o le lipid ma le metabolism o le gaʻo, e aʻafia ai le gaosiga o le cholesterol, faʻaleleia le galue o le ate, ei ai le aafiaga o le ate, i le tulaga o le oona ma le mamafa o masima ma isi inisua. E i ai le faʻamaʻiloga, popo, faʻasolosolo, ma le hypoglycemic. Faʻaleleia laina uʻamea.

I le gasegase o le maʻisuka, o le thioctic acid e faʻaleleia ai le tafe o le toto, ona faʻaleleia ai lea o le mea o le glutathione i le tau o le physiological, lea e maua ai se faʻaleleia atili o le tulaga o le tino o le nerve filo i le polyneuropathy o le maʻisuka.

Lisi o analogues

Faʻalogo lelei! O le lisi o loʻo aofia ai upu tutusa o le Tiogamma, e tutusa foliga tutusa, o lea e mafai ai ona e filifilia le suiga o oe lava, ia e manatu i le fomaʻi ma le fualaau o vailaʻau na faatonuina e le fomai. Tuuina atu le fiafiaga i gaosi oloa mai Amerika, Iapani, Europa i Sisifo, faapea foi ma kamupani iloga mai Europa i Sasae: Krka, Gideon Richter, Actavis, Aegis, Lek, Hexal, Teva, Zentiva.

Faiga faʻapolopolo (e ala i le lauiloa)Tau, siaki.
Tiogamma
P - p mo le fausiaina 12 mg / ml 50 ml fl N1. (Solufarm GmbH & Co.KG (Siamani)219.60
P - r d / inf 12mg / ml 50ml fl No. 1 (Solufarm GmbH ma Co.KG (Siamani)230.50
Tab 600mg N30 (Artezan Pharma GmbH & Co.KG (Siamani)996.20
600mg Numera 30 tap p / o (Dragenofarm Apotheker Puschl GmbH (Siamani)1014.10
Fofo mo infusions 12mg / ml 50ml fl N1 (Solufarm GmbH ma Co.KG (Siamani)2087.80
Alpha lipoic acid
TALAʻI FAʻAMAITI 100 mg - 100 mg, 30 pcs.293
Alpha-Lipoic Acid
Faʻavae
Palota 300
Ampoules 300 mg, 12 ml, 5 pi.497
Oral, tablets 300 mg, 30 pcs.742
Fuataga 600
Amele 600 mg, 24 ml, 5 pi.776
Lipamide
Lanu lipamide ua ufiufi, 0.025 g
Lipoic acid
Lipoic acid
30mg Numera 30 o le p / o Kvadrat - S (Kvadrat - S OOO (Rusia)79
Lipoic Acid Coated Tablets
Lipotioxone
Neuro lipone
300mg No. 30 pulou (Farmak OAO (Ukraine)252.40
Oktolipen
300mg pulou N30 (Pharmastandard - Leksredstva OAO (Rusia)379.70
30mg / ml amp 10ml N10 (Pharmastandard - OJVA OJSC (Rusia)455.50
30mg / ml 10ml Nu. 10 faʻamoemoe mo le sauniuniga o se fofo mo le faʻasusu (Pharmastandard - Ufa vit.z - d (Rusia)462
600mg No. 30 tab (Pharmastandard - Tomskkhimfarm OJSC (Rusia)860.30
Faigafaiva
O le totoa 600
O le totoa 600 T
Amele 600 mg, 24 ml, 5 pi.1451
Thioctacid BV
600 mg tablets, 100 pi.2928
Acoa thioctic
Acoa thioctic
Vailaʻau Faʻaoctic Acid-Vial
Tiolepta
Tab 300mg N30 (Canonfarm Production CJSC (Rusia)393.60
Tapa p / p. Pe a ma le 600mg N60 (Canonfarm Production CJSC (Rusia)1440.10
O le tolu
Pusa tioata vali 300 mg, 30 pcs.300
Ampoules 300 mg, 10 ml, 10 pi.383
Pusa tioata vali 600 mg, 30 pcs.641
La lipon lipine
600mg Numera 30 tab (Pharma Wernigerode GmbH (Siamani)694.10
600 mg / 24 ml amp N1 (ESPARMA GmbH (Siamani)855.40
600 mg / 24 ml amp N5 (ESPARMA GmbH (Siamani)855.70

28 tagata asiasi na lipotia mai i le aso

E faʻafia ona tatau ona ou ave Thiogamma?
O le tele o tali e masani ona faʻaaogaina lenei vailaʻau 1 taimi i le aso. O le lipoti o loʻo faʻaalia ai le tele o isi tagata tali mai latou te tagofia lenei fualaau faasaina.

Sui%
Faatasi i le aso2278.6%
2 taimi i le aso517.9%
3 taimi i le aso13.6%

33 tagata asiasi na lipotia se fua

Sui%
501mg-1g1545.5%
11-50mg618.2%
201-500mg515.2%
6-10mg39.1%
51-100mg26.1%
101-200mg13.0%
1-5mg13.0%

E toalima tagata asiasi na lipotia aso faaiu

O le a le umi e maua ai e Thiogamma se faʻaleleia atili i le tulaga o le maʻi?
O le au suʻesuʻe i le tele o mataupu ina ua maeʻa le masina e tasi na lagona le faʻaleleia. Ae atonu e le fetaui lenei mea i le vaitaimi o le ae faʻaleleia ai. Vaʻai lau fomaʻi pe o le a le umi e te manaʻomia ai lau vailaʻau. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai iuga o se suʻesuʻega i le amataga o se galuega aoga.

Sui%
1 masina240.0%
> 3 masina240.0%
1 aso120.0%

E toavalu tagata asiasi na lipotia taimi o le taliaina

O le a le taimi e sili ona lelei e ave ai Tiogamma: i luga o se manava gaogao, muamua, mulimuli ane, poʻo le meaʻai?
E masani ona lipotia mai e le aufaasālalau le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i luga o se manava leʻo Ae ui i lea, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se isi taimi. Ua faaalia i le ripoti pe a ave e le vaega totoe o tagata gasegase togafitiga.

Faʻasologa o Taimi

O le faʻamatalaga i le itulau na faʻamaonia e le fomaʻi Vasilieva E.I.

O le Thiogamma o se auala e faʻatonutonu ai le gaʻo gaʻo ma lipid metabolism. Faʻamatala lenei vailaʻau i le maʻisuka. O le tuufaatasiga e aofia ai le thioctic acid. E maua i le pepa, tuʻufaʻatasiga mo fofo ma vaifofo ia i latou lava. O le vailaʻau e maua mai i se faʻamaumauga.Mafaufau i le faailoga autu, faapea foi le thiogamma, faatonuga mo le faaaogaina, tau, iloiloga, mea tutusa.

Polyneuropathy o le maʻisuka

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le Tiogamma 600 o le polyneuropathy o le maʻisuka. E atiina ae i tagata e maua i le maʻisuka. E mafai foi ona tupu aʻo leʻi tupu le faʻamaʻi. E faʻaalia o ia lava o suiga i le tino o le tino, o le tiga o le fesuisuiai ma le malosi, o le tingling sensing, numera o le mu i le tino atoa, ae masani lava i vae.

O le fualaau faasaina e faia e aveese ai faailoga, faʻaleleia atili le lagona o fiva, ma ia puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi, e aʻafia ai ma le mai.

O fomaʻi e fai mai e uiga i mataʻupu

Fomaʻi o Sciences Faʻataʻitaʻi, Pipi Ata Malazov EA:

Ua ou galue i le taotoga palasitisi mo le tele o tausaga. O le tele o tagata lauiloa na mananao e foliga laiti e pasi mai ia te au. I le taimi nei, o le taotoga palasitino ua le toe aoga ona faasaienisi e le tumau, o le tele ma sili atu o auala fou mo le toe faafouina o le tino ua aliali mai, ma o nisi o na mea e aoga tele. Afai e te le manaʻo pe leai foi se avanoa e te faigaluega ai i le taotoga palasitino, o le a ou fautuaina se tutusa lelei, ae o se tau maualalo-tau e mafai ai.

Mo le silia ma le tasi le tausaga i le taimi nei, o le vailaau faʻataʻitaʻi mo le toe faʻafouina o le paʻu NOVASKIN, lea e mafai ona maua, o loʻo i luga o maketi Europa NO . I tulaga o le aoga, e tele taimi e sili atu nai lo le inisiua Botox, e le o taʻua ituaiga uma o kulimi. E faigofie ona faʻaaoga ma o le mea e sili ona taua o le ae vaʻai vave lava. A aunoa ma se faʻaopoopoga, o le a ou fai atu o siʻumiʻumi laiti ma le loloto, o ato i lalo ifo o mata e toetoe lava a lata mai. Faafetai i le aafiaga intracellular, o le paʻu ua toe faʻafouina uma, toe faʻafouina, o suiga e faigofie lava.

O mafuaʻaga o le maʻi ua manatu i tulaga e mafua mai i togafitiga o le maʻisuka. Aemaise lava:

  • O toto o le suka suka e mafua ai faʻalavelave ogaoga i le tino atoa,
  • O mea e le paleni meaai, hypoxia,
  • Le tagofia o mea taumafa ma vitamini,
  • Taumafa masani o le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka, o le polyneuropathy e faʻamautu ma i le faaiuga e mafai ona faʻafitia. E i ai ni vaega o lenei faʻamaʻi: faʻapitoa, falemaʻi.

I le faasolosolo, o le vaega muamua lea, aemaise lava le le maitau o faailoga - naʻo se numera le mautonu.

I le laasaga lona lua, o le falemaʻi, e tele faʻamaoniga ua uma ona faʻaalia e faalagolago ile foliga o le maʻi - tiga matuia, tiga faifai pea, leai se tiga, amyotrophic.

I le vaega lona tolu, ua amata ona faʻalavelave faʻafitauli. O se tasi oi latou o maʻi pipili i le vae pito i lalo. I le 15% o tagata gasegase, e tatau ona aveese vaega o loʻo aʻafia, o lona uiga, o le toesea o loʻo faia. O le Polyneuropathy e togafitia i fualaau oona, e aofia ai:

  • Vitamini
  • Alpho-Lipolic Acid,
  • Aldose reductase inhibitors,
  • Faʻauʻau faʻamaʻi
  • Galue,
  • Antibiotics (pe afai oi ai se sui sooupu)
  • Polokalama ma le potassium.

Pharmacokinetics ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi

O lenei mea o se metabolic agent lea ei ai se faʻamaʻi pipisi o loʻo fusifusia ai faʻamalolo saoloto. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o mea e tatau ai ma vailaʻau o loʻo faʻapipiʻiina i le tino o le tagata maʻi. E galue foi e avea o se coenzyme, auai i faiga faʻaoʻo. Fesoasoani e faʻaitiitia le kulūkose toto ma faʻalauteleina le maualuga o le glycogen i le ate. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona foʻia le faʻamalosia o le insulin.

O le thioctic acid i Thiogamma e talitutusa lava i le biochemistry i vitamin B. Latou te fesoasoani e auai i le gaʻo gaʻo ma lipid metabolism, faʻamalosia le metabolism o le cholesterol, ma faʻaleleia galuega ole ate. O le mea lea, o le puipuiga o le ate e aliali mai, faapea foi ma le hypoglycemic, hypocholesterolemic ma le hypolipidemic aafiaga. I totonu o neurons, e faʻaleleia ai le trophism. Tuuina atu le tau, faatonuga mo le faʻaaogaina, Thiogamma i le faiga o se vaifofo mo iv fesoasoani e faʻaitiitia aʻafiaga o itu ma fesoasoani matuia e faʻaleleia le soifua maloloina.

A maeʻa ona ave le papa o le Tiogamma, e toetoe lava o le gaioio o le gaioiokawa e vave lava ona vave faʻaaogaina i totonu o le tui. Afai e te ave se laulau i le taimi lava lea e tasi ma meaai, ona faʻaitiitia lea o le faagasologa o le faʻamamaina, e tusa ma le itula. E le gata i lea, o le bioavailability e 30%. I le tui malosi, Thiogamma, e tusa ai ma fomai, ua matua gauai uma i le 10-11 minute.

O le fualaau faasaina e maua ai se aafiaga muamua-pasese, fausia ai ni metabolites. E mafua mai le 90% o fatugaʻo. O le afa-ola e 20-50 minute, e fuafua i uiga o le tino maʻi.

Talosaga

O le vailaʻau e faʻafofo tautala i le 300-600 mg i le aso. E ave laumei e aunoa ma le mimiti ma sina vai. O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i se va o le 600 mg. I le amataga lava o togafitiga, ua fautuaina le puleaina o le fualaau faasaina. faia i aso taitasi mo le 2-4 vaiaso, e fuafua i faʻamaoniga ma faʻasologa o le fomaʻi. A maeʻa ona faʻaaogaina le fualaau faasaina i luga o se pepa o le Tiogamma i le aofaiga ole 300-600 mg. Pe a faʻaaogaina le vailaau faʻasoa, e tatau ona fai le gasologa lemu - 50 mg / min.

E tusa ai ma faatonuga O le Thiogamma Turbo e faʻafoe matua pe afai o se tali.

Faʻaaogā i mataupu pe a faʻamaonia le solia o le lagona ma e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka atoa le neuropathy.

Pe a faʻafefiloi le concentrate i le solvent, o le sooupu e faʻatinoina vave e faʻamausali lona aoga. Ia mautinoa e puipuia le fofo mai le susulu o le la.

I le pepa, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi, e masani lava pe'ā uma ona faʻasolo. O le umi o togafitiga e 1-4 masina. Faatonuga mo le faaaogaina o Thiogamma o loo faapea mai e mafai ona ave le vailaau e tusa lava po o le a le meaai, ae o meaai, e faaitiitia le faagasologa o le absorption, e pei ona taua i luga.

O lea la, o feutagaiga ma le fomaʻi aoga e talafeagai i lenei mataupu.

Sauniuniga ma le faʻafoega o se fofo faʻasolo

Ina ia saunia le fofo Thiogamma mo le puleaina o le fualaau faasaina i le 20 ml (e tutusa ma le 600 mg o le thioctic acid) ua fefiloi ma le 50-250 ml o le 0.9% sodium chloride solution. O loʻo faʻatinoina e pei o se faʻasolosolo ile 20-30 minute. E faia i fagu faapitoa e tuʻuina i totonu o pusa paʻu puipui e faʻapipiʻiina i vailaʻau (o latou uliuli i lanu ma faia i le polyethylene).

Afai e faia mai le 50 ml o vavao, ona vaʻaia saʻo lea o le fagu mai le fagu o loʻo i ai le fofo. E tatau foi ona tuu i se mataupu faapitoa puipuia e faia i le polyethylene uliuli.

Faʻamataʻuga itu

O aʻafiaga pe'ā uma ona faʻaaogaina vailaʻau o loʻo iai. E i ai i latou e pasi atu i latou lava ma faia soʻo se faiga e faʻaumatia ai latou e fai ma filifiliga:

  • Gaʻo gasegase: gaʻau, vomiting, nausea - o lona uiga, dyspepsia,
  • CNS: diplopia, faʻavevesi, ma le vave faʻafoega o se vailaʻau faʻasaina - faʻateleina le mamafa, o le lagona o le vaivai i le ulu,
  • Hematopoietic system: o le hemorrhages i luga o le mucous membranes, o le gasegase o le hemorrhagic, thrombocytopenia and thrombophlebitis,
  • Malosiaga o le manava: faʻateleina le pulega - faigata le manava.

Ae ei ai tulaga e mafai ai ona manaʻomia se fesoasoani ogaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e se tagata maʻi ona atiaʻe le hypoglycemia ona o le faateleina o le faʻaaogaina o le kulukose, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le maʻi e oʻo atu i le faʻalavelave anaphylactic.

E le tele naua faʻasolega i Thiogamma i totonu o laulau poʻo vaifofo. O le mea moni, o mea nei o le tino o le tino o le tagata i nisi taimi o le olaga:

  • Lactation
  • Toto
  • Tausaga a tamaiti
  • Vaʻavaʻavega.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Tiogamma e le mafai foi mo tagata o mafatia mai:

  • Mai le lactate cidosis (ma e tusa lava pe leai, ae e faigofie ona faʻaosooso),
  • I le ogaoga o soliga o le ate ma fatugaʻo, o le fea gaioiga ma aveese le fualaau faasaina,
  • O le faʻamaʻi o le myocardial, lea o loʻo i totonu o se gaioiga mataʻutia (o aʻafiaga ogaoga atonu e tupu ona o vaivaiga o le tino),
  • Faʻalavelave faʻaleagaina o le cardiovascular poʻo le respiratory,
  • I le ava malosi,
  • Faʻamalalaina
  • Faʻalavelave faʻalavelave i le toto i totonu o le faiʻai (ona o le aʻafiaga o aʻafiaga i foliga o le mamafa o le intracranial).

E tusa ai ma le laʻitiiti, e taua le faʻamalamalama e leai ni faʻamaoniga faapitoa, e leʻo iai ni suʻesuʻega i lenei vaega o tagata.

Thiogamma mo foliga

O le mea e faʻalavelave ai, ae o se vailaau ogaoga e pei o le thiogamma mo foliga, e tusa ai ma manatu o tagata suʻesuʻe o le cosmetologists, e mafai foi ona faʻaaogaina. E tusa ai ma i latou, o se vailaau sili ona lelei e foia ai le maunu o le a fesoasoani ia te oe vave vave toe toe faʻaleleia.

Alpho-lipolic acid e fesoasoani e faʻagesegese ai le matua, faʻaitiitia faʻafefe, toe faʻafouina le paʻu, faʻamalolo le mumū, faʻaitiitia pores ma isi.

O le thiogamma mo foliga e faʻaaogaina i le avea ai ma sela, faʻamasino i iloiloga a tagata faʻatau, ma fafo. O le auala pito sili ona faigofie o le faʻaaogaina i le paʻu ma le paʻu lima. O le vasega e 10 aso, ma o le faʻatinoga e faia i aso uma.

O se tasi e fautua mai o fai le faalua i le aso, ae le o le faaaogaina o fualaau faasaina e le o saunia, ma o le mea lea e le mafai ai ona iloa le tali a le tino. I le lautele, o le thiogamma mo foliga na maua ni iloiloga lelei. Ae na i ai tagata faʻafesoʻotai o loʻo fai mai e masani ona latou atinaʻe aʻafiaga o le natura o mea e le mautonu-aemaise lava, urticaria ma e oʻo lava i le faʻalavelave anaphylactic. O le mea lea, e le fautuaina le mea faigaluega mo ia faamoemoega.

Metabolic drug. O le vailaʻau (α-lipoic), o le antioxidant (o loʻo fusifusia ai faʻamalosi saoloto), o loʻo faʻapipiʻiina i le tino e ala i le oxidative decarboxylation o le alpha-keto acid. I le avea ai o se coenzyme o complexes mienchondrial multienzyme, e aofia ai i le faʻaitiitia o le oxidative decarboxylation o le pyruvic acid ma le alpha-keto acid. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻateleina ai le glycogen mea o loʻo i totonu o le ate, faʻapea foʻi ma le faʻafoʻiina o le tui o le insulin.

Auai i le faʻatonutonuina o le lipid ma le metabolism o le gaʻo, e aʻafia ai le gaosiga o le cholesterol, faʻaleleia le galue o le ate, ei ai le aafiaga o le ate, i le tulaga o le oona ma le mamafa o masima ma isi inisua. E i ai le faʻamaʻiloga, popo, faʻasolosolo, ma le hypoglycemic. Faʻaleleia laina uʻamea.

I le gasegase o le maʻisuka, o le thioctic acid e faʻaleleia ai le tafe o le toto, ona faʻaleleia ai lea o le mea o le glutathione i le tau o le physiological, lea e maua ai se faʻaleleia atili o le tulaga o le tino o le nerve filo i le polyneuropathy o le maʻisuka.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le gaioio o le gaioio e vave tele ma e toetoe lava a gaogao atoa mai i le mea o loʻo i ai meaʻai. A 'ave faʻatasi ma meaai, faʻaititia le absorption. O le taimi e oʻo ai C max (4 μg / ml) e tusa ma le 30 minute. Lafoaʻi - 30-60% ona o le aafiaga o le "uluaʻi fua" e ala i le ate.

E faʻafefiloi i le ate i le faʻamaʻiina o le oxidation faʻatasi ma le tuʻuina atu.

O le vailaʻau o le thioctic ma ona metabolites e faʻasalaina e gaʻo (80-90%), i se aofaiga itiiti - e le suia. T 1/2 o le 25 min.

Faʻatonu i totonu o le 600 mg (1 lepa) 1 taimi / aso.

O pusa e ave i luga o se manava gaogao, e aunoa ma le mimiti, ma se vaega itiiti o le vai.

O le umi o togafitiga e 30-60 aso, e fuafua i le ogaoga o le maʻi. E ono mafai ona toe faia le togafitiga 2-3 taimi i le tausaga.

O le aʻafiaga o teteega mataga leaga e tuʻuina atu e tusa ai ma le faatulagaga o WHO:

Faʻataʻitaʻiga

Acio lipoic acid - o le antioxidants (o loo fusifusia ai free radicals), ua faia i le tino e le oxidative decarboxylation o le alpha ketoxylate. I le avea ai o se coenzyme o complexes mienchondrial multienzyme, e aofia ai i le faʻaitiitia o le oxidative decarboxylation o le pyruvic acid ma le alpha-keto acid.

E fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻateleina le kulūkene i totonu o le ate, faʻapea foʻi ma le faʻafoʻiina o le tui o le insulin. O le natura o le gaioioiga o meaola e latalata i vitamini B.

Auai i le faʻatonutonuina o le lipid ma le carbonabate metabolism, faʻaosofia ai le gataifale o le cholesterol, faʻaleleia le galuega o le ate. E i ai le faʻamaʻiloga, hypolipilic, hypocholesterolemic, aafiaga o le hypoglycemic. Faʻaleleia laina uʻamea.

O le faʻaaogaina o le trometamol tiso o le thioctic acid i vaifofo mo le puleaina o le iv (i le faia o se mea e le faaituau) e mafai ona faʻaitiitia ai le matuia o mea leaga.

Faʻaiʻuga

Tali atu i le Allergic (urticaria, pruritus, faʻalavelave anaphylactic). Nausea ma le muʻamuʻu (pe a fai le tautala, e tele lava ina faʻaaoga le trometamol masima).

Faʻasalaga ogaoga - faʻamaʻi i le mucous membranes, paʻu, thrombocytopathy, vevela oona (purpura), thrombophlebitis, faʻateleina o le intracranial (vave faʻafoega), faigata le manava, hypoglycemia (ona o le faʻaleleia o le glucose), faʻasalaga, diplopia, intracranialis toto maualuga

Thiogamma poʻo le Faʻailoga?

O le kamupani analog ua resitaraina i Siamani, o le a gaosia le vailaau galue i Saina. O loʻo i ai se manatu sese e faapea, o le suʻesuʻega sili atu ona lelei tupe, ae e le saʻo lenei mea.

Faʻamatalaga ampoules

O le ituaiga o faʻamalolo o le ampoules ma fuamoa ma se fua o le 300 mg, o le numera o laupepa i totonu o le pusa e laʻititi lava, o lona uiga e tatau ona e faʻaaogaina masani masani o le vailaʻau ina ia maua ai i aso taitasi se fualaau o le alpha-lipoic acid. O lona uiga, o le tau o le kosi e faateleina.

Thiogamma poʻo Oktolipen?

O se faʻataʻitaʻiga o le gaosiga a Rusia i se taugofie mo le afifiina. Ae pe a faʻatusatusa le tau o le kosi, e manino lava o le tau o togafitiga o loʻo i le tulaga o tau sili atu taugata.

O le lautele o Oktolipen e laʻititi tele, talu ai e na o le lua lava faʻamatalaga mo le faʻamaoniaina-o le maʻisuka ma le polyneuropathy.

E faʻatatau i vailaʻau o le vaega B.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

  • fofo mo le afu: manino, lanu samasama po o le lanu samasama (50 ml i se fagu tioata, 1 po o le 10 fagu i totonu o se atigipusa pusa),
  • taulai atu mo fofo mo le afu: o se fofo manino o lanu lanu samasama-lanumeamata (20ml i totonu o se atigipusa tioata tioata, 5 ampoules i se fata, 1, 2 po o le 4 pale i totonu o se pusa fagu),
  • O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, poo le 10 paʻu i totonu o se pepa pepa).

O le gaioiga malosi o le vailaʻau o le thioctic:

  • 1 ml o fofo - 12 mg (600 mg i le 1 fagu),
  • 1 ml o le mafaufau - 30 mg (600 mg i le 1 ampoule),
  • 1 papalama - 600 mg.

  • fofo: macrogol 300, meglumine, vai mo tui,
  • taulai: macrogol 300, meglumine, vai mo tui,
  • o meaʻai: colloidal silicon dioxide, sodium croscarmellose, cellulose microcrystalline, simethicone (dimethicone and colloidal silicon dioxide in ratio 94: 6), lactose monohydrate, talc, magnesium stearate, hypromellose, composition shell: hypromellose, sodium lauryl sulfate, talc, talc.

Faatonuga faapitoa

I le taimi o togafitiga, e tatau ona matua aloese mai le aveina o le ethanol.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, aemaise lava i le amataga o togafitiga, e tatau ona maua pea le siakiina o le kulukose toto.

O le fualaau faasaina o se mea e mafai ona maua, o le mea lea, e tatau ona aveese ampoules mai le afifiina i le taimi lava lea ao le i faaaogaina.

Fegalegaleaiga

Faʻaitiitia le aoga o le cisplatin.

Faʻaleleia aafiaga o le inisalini ma vailaʻau o le hypoglycemic oral.

E le ogatusa ma vailaau ma le dextrose fofo, tuufaatasia (aofia ai a latou fofo) ia e tali atu i le disulfide ma le vaega SH, le ethanol.

O le ethanol ma ona metabolites e faateleina ai le aʻafiaga o aʻafiaga i itu.

Pharmacodynamics

O le gaioiga malosi o le vailaʻau o le gaʻo (alpha-lipoic). O se vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi lea e fusifusia ai faʻamalolo saoloto. O le gaioio o le thioctic ua faia i le tino i le taimi o le oxidative decarboxylation o alpha-keto acids. O se coenzyme o tele multisezyme complexes i le mitochondria ma e aofia ai i le oxidative decarboxylation o le alpha-keto acid ma le pyruvic acid.

Alpha-lipoic acid fesoasoani e faʻaitiitia ai le kulūkose toto, faʻalauteleina le faʻasalaga o le glycogen i le ate ma faʻatoʻilaloina le faʻamalosia o le insulin. I le faiga o le gaioiga, e latalata i vitamini o vaega B.

O le thioctic acid e puleaina ai le gaʻo ma le lipid metabolism, faʻaleleia le galue o le ate ma faʻaosofia ai le metabolism cholesterol. E i ai le faʻamaʻi, hypoglycemic, faʻamaʻiloga ma le hypocholesterolemic. Faʻaleleia le lelei o meaʻai o neu.

Pe a faʻaaoga le meglumine masima o le acel-lipoic acid (e iai se mea e le faaituau) i fofo mo le puleaina o le tino, e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o aʻafiaga itu.

Fofo mo le fefete ma mafaufau mo le sauniuniga o se vaifofo mo le afaina

O le fofo, e aofia ai le sauniuni mai le mafaufau, e faʻatonuina i se auala vavalalata.

Ole fua ole aso o Thiogamma e 600 mg (1 le fagu vaifofo poo le 1 ampoule o le mafaufau).

O le vailaʻau e faʻatonutonu mo le 30 minute (i le fua faatatau e tusa ma le 1.7 ml i le minute).

Sauniuniga o se vaifofo mai se faʻamoemoega: o mea o loʻo i le 1 ampoule e faʻafefiloi ma le 50-250 ml o le 0.9% sodium chloride solution. I le taimi lava e uma ai sauniuniga, o le fofo e tatau ona vave ona ufiufi i le mea o loʻo iai faʻamalama. E le sili atu i le 6 itula le teu.

A faʻaaogaina le fofo ua saunia, e tatau ona aveese le fagu mai le afifi pepa ma vave ona ufiufi i se faʻamalama puipui. O le fusi e tatau ona faʻatino saʻo mai le fagu.

O le umi ole togafitiga e 2-4 vaiaso. Afai e manaʻomia, faʻaauauina togafitiga, o le tagata gasegase e faʻafeiloaʻi i le laulau papalama o le vailaau.

Fofo ma taulai

  • mai le endocrine polokalama: o se faʻaitiitia o le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto (faʻalavelave vaaia vaaia, soona inu tele, vevela, maʻi vevela),
  • i luga o le vaega o le totoga tutotonu: solia poʻo le suia i le tofo, faʻasalaga, faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • mai le polokalame o le hemopoietic: faʻavavela o le hemorrhagic (purpura), thrombocytopenia, thrombophlebitis, pine o le hemorrhages i le paʻu ma mucous membranes,
  • i luga o le vaega o le paʻu ma le tino o le tino: eczema, vevela, vevela,
  • i le vaega o le totoga o le faʻaaliga: diplopia,
  • afaina o le maʻi: urticaria, faʻaleleia o le tino (faʻavauvau, malulu, tigā) e oʻo atu i le atinaʻeina o le faʻalavelave anaphylactic,
  • tali i totonu o le lotoifale: faʻafefe, ula, fula,
  • isi: i le tulaga o le vave faʻafoega o le fualaau faasaina - faigata le manava, faʻateleina le mamafa o le intracranial (o loʻo i ai se lagona o le mamafa i le ulu).

Pepa lalaga

E tatau ona faia faʻatalanoa papapu i luga o se manava gaogao: faʻafelemu atoa ma inu tele vai.

O le umi o togafitiga, faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi, o le 30-60 aso.

Afai e talafeagai, 2-3 taimi i le tausaga, e mafai ona e taitaia vasega masani.

Faʻaiʻuga

Fofo ma taulai

  • mai le endocrine polokalama: o se faʻaitiitia o le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto (faʻalavelave vaaia vaaia, soona inu tele, vevela, maʻi vevela),
  • i luga o le vaega o le totoga tutotonu: solia poʻo le suia i le tofo, faʻasalaga, faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • mai le polokalame o le hemopoietic: faʻavavela o le hemorrhagic (purpura), thrombocytopenia, thrombophlebitis, pine o le hemorrhages i le paʻu ma mucous membranes,
  • i luga o le vaega o le paʻu ma le tino o le tino: eczema, vevela, vevela,
  • i le vaega o le totoga o le faʻaaliga: diplopia,
  • afaina o le maʻi: urticaria, faʻaleleia o le tino (faʻavauvau, malulu, tigā) e oʻo atu i le atinaʻeina o le faʻalavelave anaphylactic,
  • tali i totonu o le lotoifale: faʻafefe, ula, fula,
  • isi: i le tulaga o le vave faʻafoega o le fualaau faasaina - faigata le manava, faʻateleina le mamafa o le intracranial (o loʻo i ai se lagona o le mamafa i le ulu).

Pepa lalaga

O le thiogamma e masani ona tuʻuina lelei. E seasea lava, e aofia ai i mataupu taʻitasi, o aʻafiaga o loʻo i lalo:

  • afaina o le maʻi: urticaria, vevela o le paʻu, faʻavaveina, faʻaleleia o le tino i le atinaʻeina o le faʻalavelave anaphylactic,
  • mai le faʻaogaina o le tino: tiga o le manava, gaioiga, manava, vomiting,
  • mai le endocrine system: o se faʻaitiitia i le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto (faʻalavelave vaaia, faʻalauteleina o le pala, vevela, maʻi vevela).

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • ethanol ma ona metabolites: o le aʻafiaga o le thioctic acid ua faʻavaivaia,
  • cisplatin: faʻaitiitia lona aoga
  • glucocorticosteroids: o loʻo faʻaleleia atili o latou aʻafiaga faʻamaʻi-inflammatory,
  • inisalini, vailaau oona o le hypoglycemic: o le a faʻaleleia ai o latou aʻafiaga.

O le thioctic acid e fusifusia ai metasini (uʻamea, magnesium), o le mea lea, pe a manaʻomia, o le faʻaaogaina o sauniuniga e aofia ai ia mea e tatau ona mataʻituina mo le le itiiti ifo i le 2 itula ile va o doses.

O le gaioio o le thioctic e gaoioi ma masini masi, mo se faataitaiga, faatasi ai ma se vaifofo o le lapisi (fructose), ma o le mea lea ua mafua ai ona fausia ni complexes.

I le faʻaogaina o se fofo faʻafefete, o le Thiogamma e le ogatasi ma fofo e tali mai ma le disulfide ma le vaega SH, o le solution a Ringer ma le solution ole dextrose.

O vailaʻau nei e tutusa lelei ma Thiogamma: Thioctacid BV, Lipoic acid, Tiolepta, Berlition 300, Thioctacid 600T.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Taumamao mai le aapa atu o tamaiti, puipuia mai le malamalama, i le vevela e oo atu i le 25 ° C.

O le soifua maloloina o le 5 tausaga.

O lenei itulau o loʻo tuʻuina mai ai se lisi o analogues uma o le Tiogamma i le tuufaatasiga ma le faʻamaoniga mo le faʻaaogaina. Se lisi o analogues taugofie, ma e mafai foi ona e faʻatusatusa tau i falemaʻi.

  • O le tau sili ona taugofie o Tiogamma:
  • O le tala sili ona lauiloa o Tiogamma:
  • ATX faʻavasegaga: Acoa thioctic
  • Gaoioiga aoga / fatuina: thioctic acid

Analogs e ala i le faʻamaoniga ma le auala e faʻaoga ai

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
--230 UAH
mummy20 solo7 UAH
Alder tree34 tusi6 UAH
folasia o tagata1736 solo71 UAH
Chamomile officinalis33 solo7 UAH
Mountain ash43 solo--
27 solo--
----
Togalaau30 tusi7 UAH
Laʻau moa, Hypericum perforatum, Chamomile--4 UAH
bioglobin----
Mountain ash, Rosehip----
Atetone nitricum, Acidum arsenicosum, Pulsatilla pratensis, Stryhnos nux-vomiсa, Carbo vegetabilis, Stibium sulfuratum nigrum203 suʻe7 UAH
--12 UAH
dalargin----
dalargin--133 UAH
tuufaatasiga o le tele o mea galue--17 UAH
Marshmallow, BlackBerry, Peppermint, Plantain tuʻu faʻatasi, Hamomile, Laisene lemu, Laumei masani, Common fennel, Hops----
Hypericum perforatum, Calendula officinalis, Peppermint, Chamomile mo togafitiga, Yarrow35 suʻe6 UAH
O le cinquefoil ua faʻatuina150 paʻu9 UAH
Kelp----
lecithin--248 UAH
tuufaatasiga o le tele o mea galue--211 UAH
sea ​​buckthorn--13 UAH
tuufaatasiga o le tele o mea galue----
Chokeberry68 solo16 UAH
Valerian officinalis, Fausiaina o upega, Peppermint, Taluina o oona, Fafaga tele, Chamomile, Chicory, Rosehip----
Hawthorn, Kaleula officinalis, Manu masani, Peppermint, Plantain tele, Chamomile, Yarrow, Hops----
fusi masani, pepa oona, vailaʻau vailaʻau, lalagaina e le lavalavili, tafe oona36 solo7 UAH
Commonlandine masani26 tusi5 UAH
enkad----
----
--20 UAH
fale--42907 UAH
miglustat155,000 solo80 100 UAH
sapropertin34 453 suʻe35741 UAH
57 tusi5 UAH
67 solo7 UAH
albumin meaai paʻu2 lau5 UAH
Calendula officinalis, Chamomile mo togafitiga, Laisene le lavalava, Vaega tolu-vaega, Sage, Vailaʻau faʻasaʻi eucalyptus48 solo7 UAH
485 suʻe7 UAH
70 solo--
toto foai--7 UAH
vitreous1700 tusi7 UAH
fale potopati o mea eseese31 suʻe7 UAH
--20 UAH
fale potopati o mea eseese3600 tusi109 UAH
uridine triacetate----
uridine triacetate----

Eseesega o mea, atonu e fetaui lelei i faʻaaliga ma auala e faʻaaoga ai

UlutalaTau i RusiaTau i Ukraine
Vaʻalele masani, Elecampane tall, Leuzea safflower, Dandelion, Laina lemu, Rosehip, Echinacea purpurea--15 UAH
Actinidia, Artichoke, Acino Acid, Bromelain, Ginger, Inulin, Cranberry--103 UAH
valine, isoleucine, leucine, lysine hydrochloride, methionine, threonine, tryptophan, phenylalanine, pantothenate calcium----
--7 UAH
levocarnitine54 solo335 UAH
levocarnitine1010 solo635 UAH
levocarnitine--156 UAH
levocarnitine--7 UAH
levocarnitine--7 UAH
--7 UAH
levocarnitine--7 UAH
----
----
levocarnitine16 tusi570 UAH
ademethionine----
ademethionine400 tusi292 UAH
ademethionine63 rub7 UAH
ademethionine--720 UAH
ademethionine--7 UAH
ademethionine--7 UAH
maualuluga10 solo7 UAH
imiglucerase67,000 rub56242 UAH
agalsidase alpha148,000 rub86335 UAH
agasite le beta158,000 rub28053 UAH
laronidase29,000 paʻu289798 UAH
alglucosidase alpha----
alglucosidase alpha49 600 suʻe--
halsulfase75 200 suʻe64 646 UAH
idursulfase131,000 rub115235 UAH
velalucerase alpha142,000 rub81 770 UAH
thaliglucerase alpha----

Ina ia faia se lisi o analogues taugofie o fualaau taugata, tatou te faaaogaina tau e maua ai le sili atu i le 10,000 falemaʻi i Rusia atoa. O le faʻamaumauga o fualaau faʻasaina ma a latou analogues e faʻafouina i aso uma, o lea o faʻamatalaga o loʻo maua i la tatou upega tafaʻilagi o loʻo masani pea e pei o le aso nei. Afai e te leʻi mauaina se tutusa tutusa o oe, faʻamolemole faʻaaoga le suega i luga ma filifili se vailaʻau e te fiafia iai mai le lisi. I luga o itulau oi latou taʻitasi o le a e maua ai filifiliga uma mo faʻataʻitaʻiga o vailaʻau moʻomia, faʻapea foʻi tau ma tuatusi o falemaʻi o loʻo avanoa ai.

Aoaoga a Tiogamma

FAATULAGAGA
i luga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina
Tiogamma

Faʻataʻitaʻiga
O le mea galue malosi Thiogamma (Thiogamma-Turbo) o le gaʻo (alpha-lipoic). O le gaioio o le thioctic ua faia i le tino ma e avea o se coenzyme mo le gaosiga o le eletise o le alpha-keto acids e le oxidative decarboxylation. O le vailaʻau o le thioctic e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le glucose i le toto toto, e fesoasoani i le faʻaopoopoina o le glycogen i hepatocytes. O le gasegase o le gasegase poo le leai o le gaioiose gasegase e matauina ma le tele o le faaputuga o nisi o metabolites i le tino (faatusa, tino ketone), faapea foi i le tulaga o le inupia. O lenei mea e mafua ai le vevesi i le laina ole glycolysis o le ea. O loo i ai i le tino le thioctic acid i le tino e 2 ituaiga: faʻaitiitia ma faʻamaʻi. O ituaiga uma e lua o le tino e galue malosi, e maua mai ai le faʻasao ma le faʻasao.
O le vailaʻau o le thioctic e faʻafoeina ai le metabolism o carbohydrates ma gaʻo, e afaina ai le metabolism o le cholesterol, ei ai lona malosi o le hepatoprotective, faaleleia ai le ate. Aafiaga aoga i le toe faʻafoʻiina o gaioiga i gaʻo ma okeni. O mea tau vailaʻau o le thioctic acid e tutusa ma aafiaga o le vitamini B i le taimi muamua o le ate, o le thioctic acid e maua ai suiga tetele. I le maua lelei o le fualaau faasaina, o le a maitauina ai suiga taua o tagata taitoatasi.
A faʻaaogaina i totonu, e vave lava ma e toetoe lava o le gaogao atoa mai le masini vai. E maua mai le metabolism i le oxidation o le filifili o le thioctic acid ma lona tuufaatasiga. O le afa o le ola o Tiogamma (Tiogamma-Turbo) e 10 mai i le 20 minute. Faʻaitiitia i le urine, faatasi ai ma metabolites o le thioctic acid o loʻo faʻatuputeleina.

Faailoga mo le faʻaaogaina
Faʻatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka e faʻaleleia ai lagona o le tino.

Metotia o le talosaga
Thiogamma-Turbo, Thiogamma mo le vaavaaiga a matua
O le Thiogamma-Turbo (Thiogamma) e fuafuaina mo le vaavaaiga a le matua e le afaina ai le afaina. Mo tagata matutua, o se fualaau o le 600 mg (mea e aofia ai le 1 vili poo le 1 ampoule) e faʻaaoga i le aso. O le fausiaina e faia lemu, mo le 20-30 minute. O le togafitiga e tusa ma le 2 i le 4 vaiaso. I le lumanaʻi, e fautuaina le faʻaaogaina o Tiogamma i totonu o maʻa. O le tausia o matua o Thiogamma-Turbo poʻo Thiogamma mo le afaina o loʻo faʻatulagaina mo ni maʻi le mautonu e fesootaʻi ma le polyneuropathy o le maʻisuka.

Tulafono o le tausia o matua o Thiogamma-Turbo (Thiogamma)
O mea o loʻo i totonu o le 1 fagu o Thiogamma-Turbo poʻo le 1 ampoule o Thiogamma (600 mg o le vailaʻau) o loʻo faʻamavaeina i le 50-250 ml o le 0.9% sodium chloride solution. Le fua o le afaina o mea inu - e le sili atu ma le 50 mg o le thioctic acid i le 1 minute - o lenei mea e tutusa ma le 1.7 ml o se vaifofo o Tiogamma-Turbo (Tiogamma). E tatau ona faʻaaogā se sauniuniga faʻapitoa i le taimi lava e uma ai ona faʻafefiloi ma se solvent. I le taimi o le faʻasolosolo, e tatau ona puipuia le fofo mai le malamalama e ala i se mea faʻapitoa faʻamalamalama-puipuiga.

Tiogamma
O fualaau e fuafua mo le faʻaaogaina i totonu. E fautuaina e faatonuina le 600 mg o le vailaʻau 1 taimi i le aso. E tatau ona foloina atoa le laulau, e tusa lava po o le a le meaʻai, faʻamamaina i se vai na lava. O le umi o le togafitiga o pill e mai i le 1 i le 4 masina.

Faʻaiʻuga
Ogatotonu o le tino: i se mea e seasea tupu, a maeʻa ona faʻaaogaina le fualaau faasaina i le ituaiga o mea e afaina ai, e mafai ona maua ni maso maso.
Seni leo: solia le lagona o le tofo, diplopia.
Hematopoietic system: purpura (vevela hemolrhagic fosh), thrombophlebitis.
Faʻafoʻiina o le eletise: gaioiga o le tino e mafua ai le afaina o anaphylactic, eczema poo urticaria i le nofoaga o tui.
Faiga faʻaoga (mo fualaau o Tiogamma): faʻaaliga vailaʻau.
Isi: afai o le Tiogamma-Turbo (poo le Tiogamma mo le tausiga o matua) e faʻatonuina faʻafuaseʻi, faʻalavelave ile manava ma le lagona o le faʻamalosia i le ulu e mafai - o nei gaioiga e taofi pe a uma le faʻaitiitia o le fua faatatau. E mafai foi: hypoglycemia, vevela, vevela, afu, tiga i totonu o le loto, faʻaitiitia le kulukose o le toto, taoto, vaʻaia le vaʻai, maʻi tiga, vomiting, tachycardia.

Contraindications
O tulaga faʻamaʻi e faigofie ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le lactic acidosis (mo Thiogamma-Turbo poʻo Thiogamma mo le faʻatonuina o matua),
tausaga o tamaiti
maʻitaga ma lactation
afaina o le gasegase i le thioctic acid poo isi vaega o Thiogamma (Thiogamma-Turbo),
ogaoga o le hepatic poʻo le faʻaleagaina o le tino,
gaioiga mamafa o le faʻaleagaina o le myocardial,
faʻaogaina o auala o le manava faʻanatura poʻo le le atoatoa o le cardiovascular,
faʻamaʻi
o le ava malosi,
faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular.

Toto
I le taimi o le maʻitaga po o le susu, e le fautuaina le faaaogaina o Thiogamma ma Thiogamma-Turbo, talu ai e le lava le poto masani i le togafitiga o fualaau faasaina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau
O le aoga o fualaau oona ma le insulin e faateleina i le tuufaatasiga ma Thiogamma (Thiogamma-Turbo). O le Thiogamma-Turbo poʻo le Thiogamma solution e le ogatasi ma se solvent e aofia ai mole kulukose, talu ai o le vailaʻau o le thioctic o loʻo faʻapipiʻiina ai faʻalavelave faʻapitoa ma glucose. I faʻataʻitaʻiga in vitro, o le gaioiosi gaʻo e faʻaaogaina i faʻalavelave faʻamaʻi ionic. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se kulupu faʻatasi ma le cisplantine, magnesium, ma le uʻamea e faʻaititia ai le aafiaga o le mea mulimuli pe a faʻapipiʻiina ma le gaioiopi. O mea faʻamalosi e aofia ai vailaʻau e fusifusia i vaega o le disulfide poʻo vaega SH e le faʻaogaina e faʻaitiitia ai le solution Thiogamma-Turbo (Thiogamma) (faʻataʻitaʻiga, Ringer's solution).

Faʻasalaga
Faʻatasi ai ma le maualuga o Tiogamma (Tiogamma-Turbo), maʻi tiga, vomiting, ma le nausea e mafai. O togafitiga o se faailoga.

Faiga faʻapolopolo
Tiogamma Turbo
O se vaifofo mo le faʻamamaluina o matua i le 50 ml ipu (1.2% thioctic acid). I le afifi - 1, 10 fagu.E aofia ai faʻamatalaga faapitoa faʻamaonia.

Tiogamma tablets
600 mg pepa ua maeʻa faʻaaogaina mo le faʻaaogaina totonu. I totonu o le afifi o le 30, 60 papa.

Faʻamatalaga Thiogamma mo le faʻaogaina
O se fofo mo le tausiga o matua i ampoules o le 20ml (3% thioctic acid). I totonu o le pusa - 5 ampoules.

Tulaga o le teuina
I se nofoaga e puipuia mai le malamalama, i le vevela o le 15 i le 30 tikeri Celsius. O le vaifofo ua saunia mo le afaina o mea leaga e le o noatia i le teuina. O faʻamalolo ma ipu e tatau ona na o le uluai afifiina.

Faʻavae
Tiogamma Turbo
Mea aoga (i le 50 ml): thioctic acid 600 mg.

50 ml o le vai o le Tiogamma-Turbo infusion solution o le meglumine salt of acid alpha-lipoic i le aofaiga o le 1167.7 mg, lea e tutusa ma le 600 mg o le thioctic acid.
Tiogamma
Mea aoga (i le 1 papa): thioctic acid 600 mg.
Mea faʻaopopo: faʻamalositini o le kicloidal, microcrystalline cellulose, talc, lactose, methylhydroxypropyl cellulose.
Tiogamma
Mea gaʻo (i le 20 ml): thioctic acid 600 mg.
Mea faaopoopo: vai mo tui, macrogol 300.
20 ml o le vaifofo o le Tiogamma e aofia ai le meglumine salt of acid alpha-lipoic i se aofaiga e 1167.7 mg, lea e tutusa ma le 600 mg o le thioctic acid.

Pharmacological group
Hormones, o latou analogues ma fualaau faasaina
O fualaau faasaina o le hormone ma fualaau faasaina oona
Malosiaga o le hypoglycemic supent

Gaioiga galue
: Acoa thioctic

Filifiliga
I luga o se fagu faʻatasi ai ma le Thiogamma-Turbo ua faʻavaivai, o loʻo tuʻuina atu ai mataupu faapitoa mo le puipuia o le malamalama, lea e pipii atu i le vailaʻau. O le faʻamautu o le thiogamma e puipuia i mea puipui puipui. I le togafitiga o tagata gasegase, o le maualuga o le kulūkose e tatau ona fuaina i taimi uma, e tusa ai ma le tatau o le inisalini ma vailaʻau o le hypoglycemic e tatau ona fetuunai e aloese ai i le hypoglycemia. O le togafitiga o le thioctic acid e faʻaititia ma le faʻaaogaina o le ava (ethanol). E leai isi lapataiga taua.

O faʻamatalaga uma e tuʻuina atu mo faʻamoemoega faʻamatalaga ma e le o se mafuaʻaga mo le faʻatonuina o le tagata lava ia pe suia se vailaau.

O analogues o le vailaʻau faʻasaina ua tuʻuina atu, e tusa ai ma fomaʻi faʻalaʻau, ua taʻua "synonyms" - fualaau faʻafefeteina o loʻo i ai le tasi poʻo le sili atu foi o mea gaosi e tasi e ala i aʻafiaga i le tino. Pe a filifilia ni upu tutusa, mafaufau ile tau e le naʻo latou tau, ae faʻapea foi le atunuu o gaosiga ma le talaaga ole gaosi oloa.

Faʻataʻitaʻiga

O le elemene aoga autu o le sauniuniga o vailaau mo togafitiga Tiogamma, e tusa lava po o le a le faʻasalaga, o gaioigapoʻo alpha lipoic acid (lua igoa o le mea lava lea e tasi e masani ona galue malosi). O se vaega masani lenei o le metabolism, o lona uiga, e masani lava ona fausia lenei acid i totonu o le tino ma galue e pei coenzyme o complexes mitochondrial malosi o le malosi o le pyruvic acid ma le alpha-keto acids i luga o le ala o le faʻasaina o le oxidative decarboxylation. O le gaioio o le thioctic foi e afaina tele, talu ai e mafai ona ia fusifusia faʻasalaga saoloto ma puipuia ai lela mai lo latou faʻaleagaina i lenei auala.

O le matafaioi o le vaega o le fualaau faasaina e taua foi suauu gaʻo. E fesoasoani tele e faʻaitiitia ai le kulukose i le toto ma le faʻapipiʻi o le glycogen i totonu o le ate. Talu ai ona o lenei meatotino, o le thioctic acid e faaitiitia ai siama, o lona uiga, o le tali a le physiological i lenei hormone e sili atu ona malosi.

Auai i totonu tulafono faatonutonu o le lipid metabolism. O le aʻafiaga o le gaioiga galue i luga o le metabolism e avea o se sui o le hypocholesterolemic e sili ona lauiloa - o le eletise e faʻaitiitia ai le taamilosaga o le maualuga ma le maualalo o le suavai ma le pasene o lipids maualuga i le maualuga o le toto). O lona uiga, o le thioctic acid e i ai se tasi meatotino atiatherogenic ma fufulu le micro-ma le macrocirculatory bed o sili atu gaʻo.

Faʻaleagaina o aʻafiaga O se sauniuniga mo vailaau faʻapitoa e mafai foi ona iloa i tulaga o mea oona ma le mamafa o sima ma isi meaola. O lenei gaioiga e atiina ae ona o le faʻaagagaina o gaioiga i le ate, ma o le a faʻaleleia ai lona galuega. Ae ui i lea, o le thioctic acid e le saofaga i le vaivai o ona fanua faasao, ma e oo lava i le isi itu e malosi mea faʻamaʻiloga.

E tatau ona maitauina o loʻo faʻaaogaina malosi fualaau o le alpha-lipoic, talu ai ona o fesoasoani o loʻo fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻavaeina o metabolites glycopes mulimuli ma faʻalautele ai le anotusi i tulaga faʻale-tino. E faapena foi ua faʻaleleia neura faga ma le tafe o le toto, e mafua ai le faateleina o le tulaga agavaa i le setete o le nerve filafesa lautele ma puipuia ai le atinaʻeina o se tasi o le maʻisuka (o se iunite nosologia lea e atiina ae ona o le faaleagaina o koluma namu faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose ma ona metabolites).

I totonu o ana fale faʻamalosisi (hepato- ma neuroprotective, detoxification, antioxidant, hypoglycemic ma le tele o isi) thioctic acid e tutusa vitaminiVaega B.

O le vailaʻau o le galala po o le alpha lipoic ua maua ai le lauiloa tele i cosmetologyona o galuega nei i le falemaʻi feagai ma paʻu, lea e masani ona faigata ona tausia:

  • aveese hypersensitivity,
  • fufusi le paʻu paʻu faʻaitiitia le loloto o le mafiafiafaia ia latou le vaaia e oo lava i itu faigata e pei o tulimanu o mata ma laugutu,
  • faʻamālōlōina foliga o (uamea) ma maʻila, talu ai, aʻafia i totonu o le mea faʻapipiʻi, e faʻaolaina ai le masani ai o le faʻaogaina o auala faʻaoga,
  • fufusi pores i luga o foliga ma faatonutonuina le mafai gafatia mataʻu matagama faʻamalieina ai faafitauli o le paʻu poʻo le paʻu lanu,
  • galue e avea o se mana malosi malosi o le tupuga mai fatu.

Thiogamma, faatonuga mo le faʻaaogaina (Metotia ma metotia)

O faatonuga mo le faaaogaina o le Thiogamma e matua ese lava e fuafua i le fomai o fualaau faasaina.

600 mg pepa e faʻafofoga tautala, tasi aso i aso uma. Aua neʻi faʻatau, aua o le atigi faʻanoanoa atonu e faaleagaina, e fautuaina e inu i sina vai. O le umi o le vasega o loʻo faʻatulagaina taʻitoʻatasi e le fomaʻi, aua e faʻalagolago i le tulaga o le maʻi. E masani lava o fualaau e ave mai le 30 i le 60 aso. O le toe faia o se togafitiga togafitiga e mafai ona vave 2-3 taimi i le tausaga.

Tiogamma Turbo faʻaaogaina mo le tausiga o matua e ala i le afaina o meaola suamalie. O aso taitasi o le 600 mg 1 taimi i le aso - fuafua i mea o loʻo i totonu o le tasi fagu poo le ampoule. O le faʻatomuaga e faʻatinoina lemu, i luga o le 20-30 minute, ina ia alofia ai aʻafiaga mai le vave faʻaopoopoga o le fualaau faasaina. O le togafitiga o lenei ituaiga o fualaau faasaina e mai i le 2 i le 4 vaiaso (o le puupuu le umi o togafitiga faasao e mafua ona o tulaga maualuga o le maualuga o le plasma concentration pe a mavae le tausiga o matua).

Faʻalautele mo le sauniuniga o faʻalavelave faʻaleagaina faʻaaogaina e pei ona taua i lalo: o mea o loʻo i totonu o le 1 ampoule (i le tulaga o le eletise gaosi autu - 600 mg o le thioctic acid) e faʻafefiloi ma le solution 50% o le sodium chloride (isotonic (0.9 pasene). I le taimi lava e uma ai sauniuniga o le faʻafefiloi o togafitiga, o le fagu e ufiufi i se faʻamalama-puipuiga (e aunoa ma le toilalo, e tasi le tulaga i le pusa o fualaau faasaina i le faatulagaga o fualaau faasaina). I le taimi lava lea, o le fofo o loʻo fofoina e le afaina o le suamalie e oʻo i le vaitau 20-30 minute. O le taimi aupito sili e teuina ai le vaifofo Tiogamma sauniuni e le silia le 6 itula.

E mafai ona faʻaaoga le thiogamma mo le tausiga o le paʻu. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga fomaʻi mo fomaʻi i vailaau (o le ampoules ma le mafaufau mo le sauniuniga o mea faʻaleagaina e le talafeagai e pei o se mea gaosia, aua e mafai ona mafua ai ni faʻamaʻi o le tino ona o le tele o le vaega o loʻo galue). O mea o loʻo i totonu o le fagu e tasi e faʻaaoga lelei i luga o le paʻu atoa ile faalua i le aso - ile taeao ma le afiafi. Aʻo leʻi faʻaogaina, e fautuaina e fufuluina i le mafanafana, vai pafe ina ia faamama ai le faitotoa ulufale o pusa mo le loloto o le ulu o le gaioiokawa.

Analogs o Thiogamma

Tafaoga mo ATX Level 4 code:

O analog o le thiogamma e aofia ai se vaega tele o vailaʻau faʻapitoa, ona o mea ua maua i togafitiga ua sili ona lauiloa. E sili atu le faigofie ona faʻaaoga fualaau faʻasaina mo le puipuia o neuropathy ogaoga nai lo le togafitia i se taimi mulimuli ane ma se auala e le faʻaogaina ai, e uia ai se auala umi ma le vaivai o togafitiga fualaau. O le mea lea, faatasi ai ma le Tiogamma e faʻaaogaina:

Tiogamma: faatonuga mo le faʻaaogaina ma iloiloga

Igoa Latina: Thiogamma

ATX Code: A16AX01

Mea gaosi gaosi: Acetio o le Thioctic (Thioctic acid)

Faʻamaumauga: Verwag Pharma GmbH & Co. KG (Worwag Pharma GmbH & Co. KG), Beblingen, Siamani

Faʻamatalaga faʻamatalaga ma le ata: 05/02/2018

O le Thiogamma o se fualaau faasaina lea e faatonutonuina le lipid ma le carbohydrate metabolism.

Tuua Lau Faamatalaga