Aiseā e te faʻavalea ai le maʻisuka

I le maʻisuka, o le metabolism e faʻalavelaveina, ma mafua ai suiga i le tino.

O le mafuaaga lena e faigata ai le ola o le maʻisuka e le gata i le faateleina o le toto i le toto, ae faapena foi isi faigata.

Mata, fatugaʻo, ate, nifo, fatu, vae - faigata mai le tele o totoga ma tino. O se tasi o tulaga sili ona faigata o le valea. O le mea e lelei ai, ma le maʻisuka, e faigofie ona puipuia ma faʻaitiitia.

Hypoglycemia

O le mataʻu o le suka o le toto e mafua mai i le tele o pulega o inisalini, anapogi faaumiumi, taumafa ava malosi, o aʻafiaga o nisi fualaau oona e faʻaaogaina mo le maʻisuka, poʻo le malosi malosi tele.

Mo le galuega faʻamaopoopoina a le tino, o se faʻaogaina lelei o le kulukose i totonu o le faiʻai ma isi totoga e talafeagai. A le o lea, o le maʻi suka e tali atu i le vevela, faʻaitiitia o le toto, vaivaiga ma le moe.

Faiva i le cardiovascular system

O le maʻi suka e leaga le afaina o le fatu ma toto toto, mafua ai le siama, o lona uiga, le leai o se okesene.

E le gata i lea, o le maʻisuka e mafua ai le le manava o le fatu, lea e faʻaalia i le saoasaoa o le pulupili, o lona uiga, i tachycardia. O nei tulaga uma e lua e mafua ai le matelaina o le okesene o le faiʻai, o lea e tupu ai le valea.

Filifiliga eletise

E masani lava, o le maʻisuka e pagatia i le masani ai. O le puipuiga lenei o le tino: o le auala lenei e aveesea ai le faasiliga o le suka.

Ae ui i lea, o le mea lea e mafua ai se itu leaga: o le tagata e leiloa le eletise (potassium, magnesium) i totonu o le urine.

Latou te taua mo le lelei o le faʻatinoga o le tele o totoga, aemaise lava mo le fatu. O le iʻuga, e taofi le galue saʻo, lea e faʻaalia ai lava ia i le faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le faiʻai e sili ona mafatia i lenei mea, o le iloa o le leai o se okesene, lea e tau atu i le vevela.

O fea e manaʻomia ai se fomaʻi?

Faatasi ai ma le masani ai o le vevela, o se suʻesuʻega lautele e talafeagai. O le ki i togafitiga lelei, aua a aunoa ma le faailoaina o le mafuaʻaga, e na o togafitiga faʻapitoa o le a faia, e maua ai se taunuuga le tumau.

I le maʻisuka, e ono tupu ai le vevela, ae e mafai foi ona tupu i isi faʻamaʻi, o le i ai o le maʻisuka e le o iloa lelei: osteochondrosis o le tino, siama faʻamaʻavale, faafitauli i le vavalaʻau o le tino, faʻamaʻi o le taliga i totonu, mea faʻalavelave faʻapitoa, cerebrovascular accident, multiple sclerosis ma isi.

Aʻo leʻi taʻuina atu le faafitauli i le maʻisuka, e tatau ona vaʻavaʻai i tulaga uma e ono tupu ai le valevalenoa. O ni faʻamaoniga o le ogaoga o gaioiga i totonu o le tino, o le mea lea, latou te manaʻomia ai le faʻaeteete totoʻa ia i latou lava.

O togafitiga e aofia ai gaoioiga masani mo le maʻisuka.

Ae ui i lea, i le i ai o tulaga faaopoopo na mafua ai le valea, o se togafitiga faapitoa o loʻo faʻatatau i le faʻafefeina oa latou mafuaaga:

  • Maʻi maʻi fatu lilo. O se taunuuga o le gaioiga o fualaau e tutusa, o le toto i le fatu e faʻaleleia, ma o lona mafuaʻaga o le okesene.
  • Neuropathy o le fatu. O lenei faʻamaʻi e mafai ona togafitia i fualaau faasaina e faʻaleleia ai le faʻamalosi o le namu.
  • Le lava o le eletise. A leai se elemene i totonu o le tino, toe faʻaleleia togafitiga e faia. I lenei tulaga, e tatau ona faia sauniuniga e aofia ai le eletise ole misi: potassium ma le magnesium. E tatau ona manatuaina o lo latou mauaina e mafai ona na o le leai lava o nei elemene, e faʻamaonia e le suʻega toto. A le o lea, o le soona inu ma le oona i nei vailaau e ono mafai, lea e mafua mai i faigata ogaoga.

O togafitiga e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi pe a uma ona suʻe atoa le maʻi.

Puipuiga ma fautuaga

Mo le puipuia o le faʻavevelaina, o le maʻisuka e tatau ona mulimulitaia uma faatonuga a le fomaʻi. O le mea e lelei ai, e faigofie ma mafai ona malamalama i ai, o nisi taimi e le mafai ona taʻua e uiga i le puipuia o isi faʻamaʻi.

E aofia ai mea nei.

  • Faʻaaloalo i le taumafa.
  • Faʻaauau meaʻai taumafa.
  • Tapulaʻa i luga o le faʻaaogaina o lauti ma kofe.
  • Aveina o vailaau talafeagai.
  • Gaoioiga gafatia talafeagai.
  • Faʻalo le ulaula.
  • Teenaina o le ava malosi. O se faʻasesega o le taumafaina o le 70 ml o le uaina mumu, e tasi i le vaiaso.
  • Faʻataʻitaʻiina metotia o le taulimaina o aʻafiaga o le atuatuvale.
  • Tulaga masani o galuega ma le malologa.

Afai e tupu le vevela, e taua le taoto i lalo. E masani lava e malosi, o lea e faigata ai i se tagata ona tausia le paleni. O le pa'ū e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, aemaise lava i le i ai o mea taua (tuaoi poʻo maʻa). O le faʻasauā i le ulu e ono oʻo atu ai i le le atoatoa poʻo le oti.

I le taimi o le osofaiga, e taua le taulaʻi i le manava ina ia toʻa. O le faʻalavelave o le nerve e mafai ona faʻateteleina ai le tulaga, o lea e tatau ai ona e taulimaina.

O le mea moni, soʻo se ituaiga o maʻisuka e manaʻomia ai le toe gasegase toe faʻaleleia lona ola e tusa ai ma ona manaʻoga, ae e fetaui lelei ma ia e pulea ma togafitiga. I le mauaina o tulafono faigofie, o le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina i lona tulaga fou ma ola i se olaga atoa.

Tuua Lau Faamatalaga