E mafai ona 'ai le meli i luga o se meaai?

O le meli o se meaola masani o le lagomeli. Mo se taimi umi, o loʻo faʻaaogaina e tagata le oloa o le beekeeping i meaʻai, ina ia mafai ona toe faʻafouina ma tausia le soifua maloloina o le tino. O le manatu o tagata fai meaʻai e uiga i le faʻaaogaina o le meli mo le paʻu o le mamafa na vaevaeina.

Ae ui i lea, o le toʻatele oi latou e mafaufau i lenei suamalie e faʻaaoga pe afai e te manaʻo e aveesea le mamafa. O le i ai o minerale ma vitamini e le o toe faia i soo se oloa..

Manatu o meaʻai taumafa

E tele ituaiga o meli, ma e aʻafia ai le tofo o le oloa. E ui i le eseesega ma le lavelave o fualaau suamalie, o nisi o meatotino o uiga lelei ia o ituaiga uma.

E taua tele le meli o le meli.

Meli e tolu selau vaega eseese, e selau o latou o loʻo i ai i foliga taʻitasi. O le oloa e aofia ai elemene e 37. O le tuufaatasiga o minerale e latalata i le tagata.

Natalia Fadeeva, PhD i Fomai Faʻafomai, endocrinologist, nutritionist, manatu o le oloa o se mea taua i le aveesea o le mamafa. Ua talitonu le fomai e mafai e le fomaʻi ona faʻaitiitia le mamafa o le tino.

Nutritionists, pe a faatonuina mea taumafa, e le aofia ai le suka, ma talitonu e mafua ona o le faʻaaogaina o le faʻalaumalieina o otaota, o le gaʻo e le o faʻamalosi ma sili atu le mamafa. Ae e aliali mai o lenei suamalie ei ai lona faʻafeagai atoatoa ma le faʻaaogaina, e le gata ina mafai ona faʻaititia le mamafa o le tino, ae faʻamaloloina foʻi le tele o faʻamaʻi.

O aoga o le meli mo le mamafa o le mamafa

E tele mea aoga aoga:

suka suia. I le faagasologa o le kuka, e mafai ona suia le suka i le meli. O le oloa e aofia ai le 71% glucose ma le fructose, o lea e faigofie ona faʻaaogaina e avea o se suamalie masani,

punavai o le malosi. O se sipuni sipuni o laʻau suamalie e tusa ma le 65 calories, o le tele o tagata e faʻaaogaina e fai ma puna o le malosi. O gasegase o loʻo gaosia i le glucose i se taimi vave e meaola sili ona faigata, ona o le faigofie o le faʻaleleiaina,

paleni mamafa. E ui o le oloa o le caloric, ae o le faʻaaogaina o le soluble i totonu o le vai vevela vevela, e faʻateleina ai le gaʻo gaʻoi totonu o le tino. E mafai foi ona e faʻaaogaina le suamalie i le tuufaatasiga o le sua o le tipolo ma le kinamona,

punavai o vitamini. O loʻo aofia ai le tele o vitamini ma minerale e aoga mo le tino. O a latou mea e aofia ai ma le tele e fesoʻotaʻi ma le tele o fugalaau faʻaaogaina mo le tausia o lafumanu. E masani lava o le oloa e sili ona tumu i le vaitamini C, calcium ma le uʻamea,

vailaʻau faʻamaʻi. Faʻaaogaina e avea o se togafitiga faʻapitoa e mafua mai i ona malosiaga mamai ma antibacterial mamana,

meatotino faʻamaʻi. E fesoasoani i le faʻaleleia o le tulaga lautele o le faʻamaʻiloga e faʻafetai i aʻafiaga e mafai ona faʻamalosi lelei ai faʻamalolo saoloto mai le tino,

tausiga o paʻu. E toʻatele fafine mai i le salafa o le lalolagi e sili atu le susu ma le meli mo le 'aiga o le taeao, latou te mautinoa o lenei tuufaatasiga e maua ai le paʻu paʻu ma le lamolemole.

Le faʻaaogaina o le meli pe a faʻaitiitia le mamafa

O le a le tele o le meli e mafai ona e maua i luga o se meaai ina ia le lelei? O le tele o le taumafaina o se mea suamalie ao mulimuli i se taumafa e tatau ona fuafuaina i se tulaga tutoatasi, fuafua le numera o kalori i le aso. O le pipii mau i le taumafataga e le aoga, o le mea lea, ua fautuaina e le sili atu le tele o tulafono faatagaina.

O le faateleina o lenei aofaiga e mafai ona afaina ai le mamafa o le tino ma taitai atu ai i se sao vave faaopoopo o pauna.

I le afiafi, e le fautuaina le 'ai.

E mafai ona 'ai le meli i le po i le paʻu mamafa? O le taimi aupito sili e faʻaaoga ai lenei oloa i le taeao, ona o loʻo i ai se tele o mea inu gaʻo ma tuʻuina atu i le tino se vaega o le malosi manaʻomia.

E toatele tagata e fiafia e inu susu i le po i le faaopoopoina o le meli, ae e seasea ona faia lenei mea. O le tino e maua ai le malosi lea e le o faʻaaogaina ma o le a faʻaalia i le sili atu pauna i luga o le manava. E le gata i lea, o lenei mea o le a faia ai se avega mamafa ma le mamafa i le faʻaogaina o meaʻai, lea o le a le maua ai se manuia i le po.

Ua iloa lena mea o le suamalie ua leiloloa meatotino faʻaleagaina pe a faʻasese i totonu o le vai vevela. O le mea lea, o le fua mo le suamalie o lauti ma le meli o le a le masani ai. Nai lo lena, o lenei vaiinu e latalata i le mea ua taua o le "tea tipi." Teu tiiti ma le faʻaopoopoga o le faʻaoʻoina o le totoa fou ua faʻamatuʻuina i le gaʻo gaʻo.

Ae "pe a uma le meli" e lelei tele le 'ai i se oloa e maua ai le maualuga o le polotini, ma le tele o fiva, mo se faʻataʻitaʻiga, o le fafagaina o aano o manu ma fualaʻau.

Mea leaga

E pei foi o isi oloa, i le faaopoopo atu i ona uiga aoga, o le meli foi e tele ona faʻailoga e faʻaaoga ai. O se tasi o nei mea o le le faʻaaloalo, lea e faamaumauina i le 3% o tagata o le lalolagi.

O le isi faʻagata e faʻaaoga i tagata e maua i le maʻisuka. Maualuga Maualuga Maualuga Tusiga Faʻasaʻo, lea e sili ona matautia i le iai o se faʻamaʻi faapena.

Faʻatonuga o oloa

E masani lava, o mea e maua mai i le kulū e le ogatasi ma protein ma meaʻai, e mafua ai le faʻamalosi. O se tuusaunoaga i le tulafono o le meli. O le oloa e aofia ai mea e puipuia ai le pala. I nai togi, e fetaui ma le tele o meaʻai (sei vagana ai manu).

Faia ni lauti faʻamalaʻau ma se paluga meaʻai.

Ae o le meli o se mamanu malosi malosi, ma taumafa i aso uma e le manaʻomia.

O nisi taimi e inu faʻatasi ma le meli faʻatasi ma le meli pe faaopoopo i ai se sipuni o le meli i falaoʻo po o salati.

E faʻafefea ona ou suia le meli i le paʻu mamafa

E taʻua e le fualaau taumafa le agave syrup o se meli sili ona lelei. O le syrup agave o se suka masani ma e maua mai le sua o le Mexican cactus, faʻaaogaina i le gaosiga o lequila - aganuʻu lanumoana. O le faasinomaga o le syrup e 20. O le galuega o le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto pe a uma ona 'ai e sili atu le maualalo nai lo, mo se faataitaiga, i le meli (GI = 83) poo le suka (GI = 70), ma le suamalie suamalie e mafai ai ona faʻaitiitia le maualuga o le fuafasi e faʻaaoga.

O isi meatotino aoga o le syrup agave o lona meatotino antibacterial. Faʻaaogaina i le faʻamautuina, o le syrup e le saofaga i le faʻasaʻoina o le inisalini ma fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le paʻu o tagata mamafa e faʻaopoopoina le mamafa o le mamafa i le faʻaleleia atili o le tino, mauaina o le malosi ma le tumau. E le tatau ona faʻatapulaaina oe lava i le 'aina o mea e te fiafia i ai.

E sui le meli mo le suka i le taumafataga? E talileleia e tagata e taumafa meaai. O le oloa e le maua ai le tele o kalori e pei o le suka, ae sili atu i le aoga i le tele o taimi. 100 kalama o le oloa e maua ai se tagata ei ai le tasi vaesefulu o aso manaomia mo le malosi. O le meli o loʻo faʻaleleia i totonu o le tino ma faʻaleleia ai le gaioiga.

E mafai ona i ai le meli i luga o se meaai?

O le suia o le suka i le meli e mautinoa lava o se vaifofo lelei, ae e fetaui i le taimi, mo se faataitaiga, o se meaʻai fuatini? O le mea moni, e ui lava i le mea moni o se meaʻai masani e aofia ai se numera faʻamaumauga o vitamini maloloina ma minerale, e toetoe lava a lelei e pei o meaʻai gaʻo i totonu o calories.

Mo le 100 kalama o le nectar bee, pe tusa ma le 330 kcal (mo le faʻatusatusaga, o le aofaiga tutusa o le suka e aofia ai le 398 kcal).

E mafai e le meli ona i ai se meaai mo le paʻu mamafa? Ioe, pe afai e le faasaina e tulafono o se taumafa faapitoa. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma meaʻai o le detox, o le faʻaaogaina o fualaau aina fou ma fualaau faisua e aunoa ma ni mea suamalie faaopoopo e faatagaina.

I luga o se meaai a Ducan

O lenei ituaiga o taumafa ua manatu o se tasi o sili ona aoga ma mataalia. A aunoa ma ni faʻamaumauga faapitoa, e mafai ai ona e le maua le mamafa ona o le saʻo lelei o faʻatauga o oloa. O le faagasologa o le leiloa o kilokalama e vaevaeina i ni vaega se fa:

E mafai ona i ai le meli i se meaai a Ducan? O le meaai e le maua ai ni togafitiga o le meli. E mafai ona e togafitia oe lava i ni teasusu lua o le pipi anufe ma le tipi o le la i le tulaga o le faʻamalosia, ae i se isi taimi, e le faatagaina le faʻaaogaina o le oloa.

O le a le tele e mafai ona faʻaalu i le aso

Pe a faʻamaonia le fesili pe mafai ona maua le meli pe a leai se taumafataga, o le a tatou iloiloina pe faʻafefea ma po o le a le tele e faʻaaoga ai. Talu ai o le faagasologa o le leiloa o kilokalama e amata faʻapitoa i le leoa o le kalori, e taua le aua le faʻamalosi. I se isi faaupuga, e tatau ona e matua mataʻituina au lava meaʻai, mafaufau i le kopa ma aua le alu i tua atu o le tapulaʻa.

O le masani masani mo tamaitai e eseese i le va o le 1200-1500 kcal, mo alii - 1500-2000 kcal. O le fuainumera saʻo e faʻalagolago i uiga faʻapitoa faaletagata, faʻapea foʻi ma le olaga.

O le a le taimi e talia

"Ina ia leiloa le mamafa, e tatau ona e taofi le 'ai aʻo leʻi moe!" - E fia taimi na e mauaina ai lenei faʻamatalaga? Ma i nisi tulaga, e aoga tele, ae le o le meli.

E foliga mai e ese ma ofo, ae e mafai ona e faʻaumatia ni paʻu faaopoopo e ala i le amata ona faʻaaoga se mea manaia mo le po. E faʻafefea ona ou 'ai? E leai se sili atu ma le tasi le sipuni sina meaʻai i le taimi.

E masani lava, faʻafefiloi le meli ma susu susu. O lea ituaiga milkshake o le a faʻafilemuina le faʻalavelave o le tino ae alu loa e moe. E le gata i lea, e televave ai le malosi o le gataifale, amataina le faagasologa o le leiloa o le mamafa i le tulaga o le cellular.

O aoga o le leiloloa o le mamafa

Meli o le pau lea o le suamalie e manaʻomia e le tino i le taimi o le taumafataga. E taua tele i vitamini aoga ma minerale, e mafai ai ona e faatumauina le fua o le vaega o vaega i le tulaga saʻo, e faamalie ai lou fiaʻai i se taimi talafeagai ma fesoasoani i le faʻafitauli o le mafaufau.

O le a tonu le mea e aoga mo le:

  • osofaʻia lelei le faʻaleagaina o mea leaga ma le faʻalavelave i le vaega o meaʻai, e avea o se puipuiga o maʻi pipisi ma isi maʻi,
  • faʻamaonia le faʻafefeteina, faʻatonutonu ai manaʻoga,
  • e puipuia ai le teuina o gaʻo, faʻamalosia le pulefaʻatasia o le pisa o le peta,
  • tuʻuina atu i le tino le malosi o punaoa, lea e sili ona taua i taimi o faigata ogaoga o le mafaufau,
  • faʻaleleia le aveesea o toxins ma toxins, tuʻuina atu se faʻamamaina saogalemu,
  • faaleleia atili lagona, puipuia o le atinaʻeina o atuatuvalega ma popolega e faasaga i le talaaga o se tapulaa faifai pea i calories ma meaai,
  • tauivi ma vaivaiga ma le vaivai faifai pea,
  • saturates le tino ma mea e foliga mai o le gaʻo vailaʻau, lea e nafa ma le lagona o le "nofo malie".

E taua le maitauina o tagata e maua i le maʻisuka poʻo le vavave i ai e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete tele. I le avea ai o se tulafono, ao faagasolo le taimi o le taumafataga, e le o fautuaina i latou e faʻaaoga lenei meaʻai, aua o lenei mea e mafua ai le oso i le suka toto.

Faatulagaina ma le malosi o le malosi

Meli o se mea masani. O le tuufaatasiga e aofia ai minerale eseese, amino acids, alkaloids ma enzymes:

Faʻalogo lelei! O le meli o loʻo maua ai meaola faʻasaina ma vitamini A, B1, H, E, PP. O le tele oi latou e seasea, e manaʻomia e le tino.

Taumafa tau taumafa i le 100 kalama o le oloa

Squirrels0.8 kalama
FatsE le oi totonu
Carbohydrates80.3 kalama
Calories328 kcal

Faamanuiaga ma le afaina

O le mamafa o le mamafa e le gata o se faʻafitauli matagofie - muamua lava, o se faafitauli faʻaletonu. O le iniseti e vaevaeina i ni mea mamafa ma o se faʻamaʻi. O le tauivi o le mamafa o se tauʻa mo le soifua maloloina.

O le meli o se oloa tulaga ese lea e sui ai vailaau eseese ma togafitiga mo le tele o faʻamaʻi. Na te faamaloloina le tino ma ei ai lona aoga aoga i luga o ona faiga uma.

O le mea lea e avea ai le meli ma se meafaigaluega taua i luga o le auala e faʻamaonia ai le mamafa.

Mea aoga o le meli:

  • O se vailaau masani.
  • Faʻaauau le puipuiga o le tino.
  • Faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai.
  • E i ai lona aʻafiaga.
  • Fesoasoani i le togafitia o maʻi mata.
  • Fufulu toto toto.
  • Faʻaitiitia le arrhythmia, isi fatu fatu.
  • Faaleleia le faagasologa o le totoina.
  • Toe faʻafouina le gataifale.
  • Aafiaga aoga i luga o metabolism.
  • Soothes, ei ai sona aoga aoga i le tino.

Afai e suia le suka i le meli, o suiga o le a amata ona tupu i le tino. O le soifua maloloina o le a faʻaleleia atili, o le toto o le a faʻasolosolo lelei, lea e taua mo fesuiaiga i le mamafa o le tino. O lenei oloa e maua ai le manaia lelei, fesoasoani i le tino ia maua le paʻu o le mamafa ma le itiiti o le faaleagaina o le soifua maloloina.

E le gata i lea, e iai sona aoga aoga i luga o le tino. O le faagasologa o le leiloa o le mamafa o se mea mamafa mo le tino. O le a faʻaitiitia e le meli le tulaga, fesoasoani i se tagata ia lagona le mafanafana i le vaitau o le faoa.

Meli po o le suka? O le a le mea sili atu ona aoga ma aoga i le aveesea o le mamafa?

E masani lava, oi latou e mulimuli i se taumafataga faapitoa pe filifilia se meaai mo le paʻu o le mamafa, o le fesili e tulaʻi mai, lea e ono fenumiai - o le a le mea e faʻaaoga ai le meli po o le suka i le taumafataga? O le tali le mautonu i lenei fesili, ioe, o le meli. Ma o le mea o lenei oloa e fesoasoani i le susunuina o gaʻo faʻasao i le tino. Ae le gata i lea, o loʻo i ai isi aoga taua aoga o le meli:

  • faʻamaonia le lelei o le faʻatinoga o le vaega o meaʻai,
  • aveese ia toxins mai le tino,
  • o le meli ae le o le suka i le taimi o le paʻu o le mamafa, e faʻavaveina ai le gaosiga o le talo i totonu o le manava ina ia mafai ona vave faʻapalapala ma faʻaalu ai le gaʻo gaʻo ma gaʻo susu i totonu o le manava,
  • fesoasoani lelei e faʻafetaia ai maʻi vaivai vaivai,
  • ma ona o le mea moni o le meli o se mea manaia, o le manaomia o suka ma ipu suamalie e faʻaititia.

Meli po o le suka pe a aveesea le mamafa - o le a le mea e filifili ma pe faʻapefea ona 'ai le meli e aveesea ai le mamafa?

O loʻo i ai se mea masani, pe a faʻaaogaina ma le atamai, e tusa lava pe i ai se meaai malosi, e fautuaina ina ia aofia ai i au meaʻai. E uiga i le meli masani.

Amber togafitiga e le gata o se aoga sili ona aoga i luga o le fatugalemu o le tino, ae o loʻo faʻamaonia ai foi galuega a le vaega o meaʻai, faʻaleleia le gaogao, faʻaleleia lagona, ma faʻateleina le teteʻega o le tino i faʻamaʻi ma fomaʻi. Ae ina ia aloese mai le tele o taunuuga le lelei, e le fautuaina e aofia ai i aso uma meaai sili atu nai lo le 2 tbsp. telefoni tele o le oloa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa ma le 50 kalama o se oloa e mafai ona taofia ai se fiaai malosi, faʻapea foi le leai o vitamini ma minerale i meaai.

Anava anapogi. O le a le mea aoga mo le aveesea o le mamafa?

E fautuaina e faʻaaoga se sipuniti o le meli i luga o se manava gaogao pe a uma ona ala i luga ma aʻo le i momoe, ma i le aso e faʻaaogaina se vaiinu o le meli-lemoni (e mafai ona e faʻaopopoina aʻa aʻa), lea e fesoasoani tele le mamafa o le mamafa ma vave tele le metabolism.

O le ave o le meli ma le vai i le taeao i luga o se manava gaogao e faʻaleleia ai le galo ma faʻaleleia le maualuga o le malosi mo le aso atoa. O le a le mea e tatau ai ona inu vai ma le meli i luga o se manava gaogao matou te tusia ai i se tasi oa matou tusiga: Suavai ma le meli i le taeao i luga o se manava gaogao: manuia pe leaga?

E faʻafefea ona 'ai le meli e leiloa ai le mamafa?

I le faaiuga, pe faʻafefea ma pe o le a le fua o le meli ina ia le afaina ai le fuainumera o le togafitiga, ae, i se isi itu, e fesoasoani i le gau o le mamafa?

Aua le faʻaleagaina le meaʻai o le amber, 2-3 sipuni kuka i le taeao, i le vai, i le aoauli, e faʻamalieina ai se fiaai tele, ma i le afiafi e faʻamautuina le gaʻoina, ua lava.

O lenei ua e iloa pe mafai ona faʻaaoga le meli mo le gau o le mamafa nai lo le suka. O i latou e tatau ona leiloa na o nai pauna o le mamafa mamafa e mafai ona faʻaaogaina le '' aiction 'meaai mo i latou lava. Ina ia faia lenei mea, na o oe e tatau ona 'ai saʻo i le aso, faʻagata le faʻaaogaina o meaai suamalie, ma le aofia ai le suka mai le meaai (mo se faataitaiga, mo le lauti ma le kofe).

Meli ma ona foliga

Meli, pe a natura, o le a le gata ina aoga, ae o le faamalologa foi, o le a fesoasoani i le aveesea o le tele o faaletonu ma tulaga faaletonu. O oloa aoga o le oloa e masani ona faaaoga i dietetics, vailaau ma le cosmetology.

E tele ituaiga o meli, o ituaiga e faalagolago i le itulagi e aoina ai pollen, o le auala e fafagaina ai pi ma le vaitau.Mai nei faailo, na ia maua ai uiga patino, tofo ma isi meatotino e le oi isi oloa. E fesoʻotaʻi foi ma le lelei ma le afaina o le maʻisuka i le tino.

E ui lava i le faateleina o le suamalie, o le faavae o le meli e mamao mai le suka, ae o le fructose. E le mafai e lenei vailaau ona aʻafia le maualuga o le suka o le toto, e mafai ona e faʻaaogaina le meli ae le o le suka mo le mamafa o le mamafa.

E talitonuina o le meli o loʻo maua ai le tele o kalori meaʻai, ae faʻafeagai ma le pito i tua o lenei mea, e matua aoga lava ona o le leai o gaʻo ma cholesterol. E le gata i lea, o loʻo aofia ai le tele o uʻamea, acid ascorbic, magnesium, potassium, vitamini B ma E.

I le faʻaopoopoga, o le oloa e maua ai filo, mea lilo, polotini, gaʻo.

Talosaga paʻu o le mamafa

Ina ia faʻaitiitia le mamafa, e mafai e le maʻisuka ona 'ai meainu o le meli, o le sauniuniga o ia tupe e le mafua ai ni faigata. O le a manaʻomia lou 'ave se sipuni sipuni o le meli, faʻamamafa i totonu o se ipu vai inu vevela ma sina sina suamalie o le tipolo.

E tatau ona mafanafana le vai, e le manaomia le kukaina o se vai inu, talu ai o le a faʻaumatia ai mea taua uma, o le a le aoga le tuufaatasiga. Inu inu se itula ao leʻi oʻo i taumafataga.

E i ai se faʻatusatusaga o se fua e mafai ai ona e maua le mamafa, ua faatagaina e faʻaaoga le meli i le susu. O isi vaega e tatau ona tuʻu i totonu o le vai inu: lemoni, faʻamafa. E faigofie lava le meafaigaluega, ae e sili atu le mamafa ma le vave tele.

Ave ni nai sipuni se tolu o le totoa o fatulaʻau, sasaa se ipu vai, tuu i luga o le afi, ia faagesegese ona aumai i se vevela. Aʻo sauni, o le vai:

  • faamamaina mai vaega malolosi
  • malulu
  • faaopoopo se sipuni o le meli ma le aofaiga tutusa o le sua o le tipolo.

O le suamalie e fesoasoani e aveesea le mamafa pe afai e faʻaaoga foi i fafo. O maʻi suka e mafai ona faʻaaogaina le meli, afifi poʻo le taele. Faʻatau lelei massage ma le cellulite, faʻaleleia le toto, saturates sela e maua ai le okesene, faʻaleleia le suamalie o le lymph mai le gaʻo.

E aoga le faʻaogaina o le meli i vaega o faʻafitauli, e pipiʻu i alofilima seʻia maeʻa ona pipii le oloa i le paʻu. O le taualumaga e faʻaumatia ai toto toto, faasaʻo le fuainumera.

A maeʻa le faʻamalosi, ona fufulu lea o le tino i se solo taele, e faʻamaluina le paʻu i le suāsusu poʻo le suāuu pepe.

Muamua e tatau ona e mautinoa e leai se faʻailoga mo le maʻisuka i faatonuga mo le faʻaaogaina.

Meli ma le maʻisuka

Faatasi ai ma le hyperglycemia, e faatagaina ai gasegase e 'ai naʻo le meli lea e aofia ai le maualalo o le kulukose. O le faʻamanuiaga e faalagolago i lenei faʻaaliga. I le faʻaaogaina o se oloa e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino, e tatau ona e taulai atu i le ogaoga o le maʻisuka.

Afai o le togafitiga e maua mai i se foliga malu, o le faasaoga o le maualuga o le suka e mafai ona na o se paleni taumafa, o nisi taimi e lava lea, e leai se mea e manaʻomia mo togafitiga. I lenei tulaga, e mafai ona maua le tele o vitamini ma minerale.

E leai se faʻaeteete faʻaeteete e tatau ona faʻaaogaina le tele o le meli, e 'aina i ni vaega laiti ma e le masani ai, o se faʻaopoopoga i meaai autu. I le aso, ia tausia le mamafa, e mafai ona faʻatagaina e le sili atu nai lo se kulupu kinumalie o le meli.

E sili atu le aoga mo se tagata maʻi maʻisuka e filifili ai le meli e aoina i le tautotogo, e aofia ai le tele o fua. Ina ia aua nei faia se mea sese i le filifiliga, e tatau ona faatauina le oloa i nofoaga ua faamaonia. Mo le gau o le mamafa, e lelei le 'ai o le meli faatasi ai ma honeycombs, o le beeswax ei ai se aafiaga lelei i le digestibility:

O le meli lelei e mafai ona iloa e ala i lona tumau, e faʻalemu lemu, tumau le vai ma lelei mo se taimi umi.

O le meli sili ona aoga mo le maʻisuka, e aoina mai le chestnut, paʻepaʻe acacia, heather ma sage. Afai e te faʻaaogaina le oloa e avea o se mea suamalie, e fautuaina e taulai i le numera o iunite falaoa. E tasi le XE o loʻo iai i ni nai sipuni se lua o le meli.

A leai ni faʻasalaga, e faaopoopoina le meli i salati, mea inu, ma le lauti nai lo le suka.

E ui i faʻamanuiaga faʻapitoa o le soifua maloloina, e tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina le glycemia pe a uma ona 'ai se meaʻai o le palu.

Mea aoga ma leaga

Faatasi ai ma le maʻisuka ituaiga lona lua, o le meli e fesoasoani e aveesea le mamafa, e faigofie ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie nai lo le sodium cyclamate, sucratini, sucracite (faasili). Nai lo meaai suamalie, o le meli o loʻo i ai se aoga aoga i le faagaioia o le faʻaogaina o masini toto, vaʻa toto, faʻamamaina le tino o le faʻaputuina ma le faʻamaʻiina o le toto o le cholesterol toto, faʻalauteleina le gafatia o toto, fesoasoani e aveesea le mamafa.

E tusa ai ma iloiloga, o mea taua o mea meli e faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu, aveese le microflora pathogenic i le tino, faateleina le puipuiga puipuia, ma faʻaolaina vave le faʻamālōlōina o manua ma manua, lea e taua mo le maʻisuka.

O se mea masani e faʻaleleia ai le soifua manuia lautele o se tagata maʻi i le hyperglycemia, toe faʻafoʻisia le faʻaogaina o le tino. O le meli o le a avea ma se mea e sili ona faʻaleagaina o mea oona, o vailaau e aʻafia ai le tino.

Mo se tagata e maua i le maʻisuka, o le meli e maua ai se aafiaga lelei e ala i le faʻamamāina o le tino. Mo se vailaʻau faʻamalolo mo le mamafa o le mamafa:

  • e tatau ona e ave se ipu malamalama vai ma se sipuni o le meli,
  • inu vai i taeao uma i luga o se manava gaogao.

Ina ia faʻafilemuina le faʻaoga o le tino, o le suamalie e tatau ona faʻaumatia aʻo le i momoe, lea o le a avea ma fofo mo le le mautonu. O le meli e faʻateleina le taua, o le fiva laʻau e maua ai le malosi ma le malosi, faʻafefea le faʻaogaina o le afi mo le malulu poʻo le faʻataʻi tiga.

E tatau ona manatua e uiga i le lamatiaga o le vailaʻau mo nisi vaega o tagata gasegase. Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga lona lua ma le ogaoga o le manua, e solia ai le meli, aemaise lava i le tele o le faaleagaina o le pancreas, pancreatitis.

O le meli o le a afaina ai le gasegase o gaioiga i oloa o le tausiga o le beekeeping, o se gasegase i ni faaletonu faapea. O le puipuia o le atinaʻeina o caries, togafitiga faʻaleagaina i luga o le tino, masi mucous pe a uma ona faʻaaogaina, ua fautuaina e fufulu maeʻaeʻa le vavagana o le waha i vai mama.

O mea aoga ma leaga o le meli o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Taumafa suamalie i le po pe leai foi

O le faʻaitiitia o le mamafa e masani lava ona faʻatapulaʻa ai meaʻai. O lenei mea e tupu ile 16-18 i le afiafi. E fesoasoani i le aveesea o le mamafa. O le tino ua faamalosia e ave le malosi mai le gaʻo o le tino. O lenei tulafono e le tatau ona aafia ai le meli.

E mafai ona aina le meli i soo se taimi o le aso ma le mamafa o le mamafa, e aofia ai le po. E sili le faaopoopo i ai o le sipuni uma i vai mafanafana ae e te lei alu i le moega: 30-40 minute ae e te lei alu e moe.

E faigofie ona faʻamatala. E iloa e se tagata le mafatia faaletino ma le mafaufau. O le inu vai mafanafana ma le meli i aso uma ao lei moe, o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o le atuatuvale. O le taunuuga e foliga mai vave lava: o se tagata e lagona le toʻa, e moe faigofie.

O le tuufaatasia o lenei metotia ma le aromatherapy ma le self-hypnosis e mafai ona ausia ai le manuia tele. Lulu mumu, saunia le tino mo le moe. O le tutusa lava ia e taua: e suamalie le vai mafanafana ma le meli.

O le faatumuina o le tino ma se suamalie mafanafana suamalie o loʻo i ai se aafiaga malolo. Mo sina taimi o loʻo i ai se lagona o le nofo fiafia ma le fiafia. E i ai le aoga aoga i luga o le tino, o lagona faʻalagona o se tagata.

Contraindications

Meli, e pei o meaʻai uma, ei ai le faʻasaʻo.

O nei mea e aofia ai le le faʻaaloalo, tamaiti ei lalo ifo o le tolu tausaga, ma le maʻisuka.

E le fautuaina le faʻaaogaina o se togafitiga mo faʻamaʻi tuga o le faʻaogaina o meaʻai. I lenei tulaga, e tatau ona e taulai atu i le meaai na faatonuina e le fomai.

Honey Fat Burning Recipes

E tele suʻega mo le faʻaitiitia o le mamafa ma le meli. O le faʻaaogaina o ia metotia, o le meli e faʻapipiʻi le tino i mea aoga, lea e fesoasoani i le faʻamalologa.

O meaʻai e masani ona faʻaumatia le tino, faʻavaivaia ai le tino puipuia. O le faʻaaogaina o fualaʻau mumu e mumu ai i le gaioiga o le leiloa o le mamafa o le a fesoasoani e aloese mai lenei aafiaga.

Sueina o le aso ma susu

O lea utaina e faia i le 1-2 taimi i le vaiaso. Afai ei ai faafitauli i le lactose tolerance poʻo soʻo se faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e oo lava i tamaiti laiti, e tatau ona e maua se faatagaga a se fomaʻi.

Tulafono mo le lauina i luga o le meli ma le susu:

  1. I le aso o le utaina, e mafai ona e inuina le lauti ma susu ma le meli, i le taimi lava e i ai se lagona fiaai.
  2. Mo le taumafataga o le taeao, latou te fautuaina le inu 1 lita tii.
  3. O le taimi mulimuli e mafai ona e inu ai ile afa itula ao le i momoe.

Taua! Afai ei ai lagona le lelei pe tiga i totonu o le manava, o le lafoaia e suia i se mea sili atu le agamalu.

Sueina i apu

O lenei ituaiga lafoaʻiga o se isi mea. 12 apu e mafai ona faʻaumatia i le aso. Ua faamamaina mai le tumutumu, tipi i ni vaega, ua faasusuina ma le meli i luga. 2-3 leotele sipuni ua lava. Ma le isi, tao ni apu i le ogaumu mo le 10-15 minute.

O le mea e maua ai le meaʻai e vaevaeina i le 6 vaega tutusa, faʻaaogaina i le ao, ao lata mai le tausaga. E mafai ona e inu naʻo vai mama.

I le 1 aso, o le faʻaaogaina o le a ave mai le 0.5 i le 1.5 kilokalama, e fuafua i le taumafa taumafa.

Meli taumafa

Faʻafetai i lenei taumafataga, e mafai ona vave faʻaitiitia le mamafa ma leai se afaina i le soifua maloloina.

  • Inu le vai mafanafana ma le meli i aso uma i le taeao, ao le i ai taumafa, ma i le afiafi, pe a uma le taumafataga mulimuli.
  • E aina le paluga o le meli pe a uma le 'aiga o le afiafi.
  • E faatagaina e 'ai meaai i le tolu taimi i le aso: e aunoa ma le' ai.
  • E le aofia ai fatu, pateta, gaʻo, falai, suamalie.
  • E mafai ona inu le tea i le meli, e aunoa ma le suka.
  • E faia le 'aiga o le afiafi e fai ma meaʻai e mafai: e na o fualaau faisua po o salati fua.
  • E tolu taimi i le vaiaso, e talafeagai le gaoioiga faaletino - o se faʻaopoopoga lenei mai le au fai meaʻai. Ma o le faagasologa o le a vave ona alu.
  • Taimi o le vasega - e le silia le tolu vaiaso.
  • E tasi se vaiaso e tuʻuina atu e alu ese ai le taumafataga. O le taimi muamua na faʻasaina ai meaai e faʻaosooso lemu i le taumafa.
  • E talitonu tagata e taumafa fualaau taumafa ina ia mafai ona faamautuina le taunuuga, e tatau ona tuua ni vaega se lua o le taumafataga, ae aua le lafoaia i latou i le olaga atoa: ia fai i taimi uma le taumafataga ma salati mama ma sui ai le suka i le lauti ma le meli. O le a le gata ina fesoasoani le faʻamalosia o foliga, ae e fesoasoani foi i le soifua maloloina ma le umi o le ola.

Sini Autu

O le feteenaiga, ae o le saʻo saʻoga e fautua mai ia te ia lava: o le meli maualuga-calorie o se tasi lea o oloa sili ona lelei mo le gau o le mamafa.

Afai e saʻo lelei, faʻatasi ma le faʻatinoina o meaʻai ma meaʻai, o le a sili atu nai lo mea uma e te faʻamoemoeina.

O le meli o loʻo i ai le tele o vitamini ma le soifua maloloina, amino acids, ma minerale.

E i ai le gafatia e faʻalauteleina ai le gasegase, faʻamamaina le faʻaogaina o meaʻai ma faʻamalosolo faʻasalaga i le auala.

O aoga o le oloa mo le leiloa o le mamafa e taua tele: e mafai ona e alu i luga o se meaai a le meli, fuafua le aso anapogi mo lenei oloa.

E afaina pe afai e te le faaaogaina, ma afai ei ai ni faʻailoga mai le tino: maʻisuka, faʻalogo tagata taitoatasi i vaega.

O se vailaau lautele lea na faia e le natura mo le soifua maloloina ma le matagofie o le tino o le tagata.

O aoga o le meli mo le mamafa o le mamafa

Meli po o le suka mo le mamafa o le mamafa? Tino - o le lona lua. Mafaufau i mea aoga o le meli mo le mamafa o le mamafa. I le taumafataga, o lenei oloa e matua taua tele, e pei o se meaʻai, e fesoasoani i le susunuina o le tele o gaʻo. O le a la le aafiaga:

  • e fesoasoani i le faʻamautuina o le galuega o le gastrointestinal tract,
  • aveese ia toxins mai le tino,
  • faʻavaveina le gaosiga o le talo mo le vave faʻaaogaina o gaʻo,
  • fesoasoani e foia ai le gasegase vaivai faifai pea,
  • faʻaleleia lagona, faʻafefe popolega,
  • ona o le saturated o meaʻai gaʻo, e aveesea ai le manaʻoga mo laʻau suamalie.

E mafai i le meli pe a aveesea le mamafa

E masani lava o le leiloa o le mamafa o tagata e fiafia i laʻau suamalie ma suamalie, lea e le faigofie tele ona faʻaaoga, o lenei toilalo e mafua ai le atuatuvale. E mafai ona 'ai le meli ao loma le mamafa? O le tali o le ioe, ae le o ni vaega tele. O lenei oloa e maualuga le kalori, o lona uiga o le malosi o le meli masani i le 100 g e tusa ma le 350 Kcal. O le mea lea, oi latou e tuʻuina i latou lava le galuega o le leiloa o le mamafa e tatau ona sili atu nai lo le 50 g o soo se ituaiga i le aso, o le 3 teaseti atoa. E fautuaina e faʻaaogaina, suia i le suka, faaopoopo i le oatmeal, casseroles, isi ipu.

E mafai ona 'ai le meli i le po

Aveina o le meli i le po mo le mamafa o le mamafa, o le ae foia foia faafitauli e lua i le taimi e tasi:

  • afu, aveese le tele o le vai mai le tino,
  • faʻaitiitia le manaʻo mo le tuai o meaʻai, faʻamautinoa se moe lelei lelei, lea e mafua ai le paʻu o le mamafa ona o le le lava o le manaʻo ona o le faʻavave.

O le a le tele o le meli e mafai ona e leiloa i le aso

E i ai foi se mea e taʻua o le faʻamalosi meaai, lea e faʻavae i luga o le taumafaina o 1-2 sipuni o le meli i le afiafi ao leʻi oʻo ile moe. I le taimi o le moe, o lenei oloa e galue o se "suauʻu papa," e fafagaina ai le ate, faʻasaʻoina le suka o le toto, faia ai hormones o le toe faʻaleleia i luga o le faagasologa o le faʻafefiloi o pauna faaopoopo, faʻaleleia o le metabolism.

Fesili pe mafai ona 'ai le meli aʻo galo le mamafa ma le tele o le meli e mafai ona i ai i luga o se meaʻai ua ola maualuga i luga. E mafai ona e oʻo atu i le 50 g. E aoga mo le faʻaitiitia o le mamafa e faʻamautu ai le paleni o minerale, ia maua ai se lagona o le nofo malie. E mafai ona faʻaaogaina le oloa o le pini i soʻo se meaai sei vagana ai le gaʻo-gaʻo (o loʻo aofia ai le kulukose, o le carbohydrate). E le faʻaaogaina i le meaai a Ducan. O lenei metotia o le leiloa o le mamafa o loʻo faʻavae i luga o le 'ai o le protein e le oi totonu oa tatou oloa, o lea afai e te tago i ai, e mafai ona e faʻaleagaina le faiga o le metabolic lea e faavae ai le gaoioiga o lenei taumafa.

Faʻafefea ona aveesea le mamafa ma le meli

I le avea ai ma sui o le suka, e masani ona fautuaina le meli mo se meaʻai mo le paʻu o le mamafa. Faʻafefea ona faʻaaogaina, faatasi ai ma mea e faʻapipiʻi ai, o le a tatou mafaufau atili. E tele se numera o filifiliga:

  • sui le suka i meainu (e le tatau ona e faʻagaloina o le vevela e le sili atu ma le 40 tikeri),
  • fatufatu ni pusa moli faatasi ai ma le tuufaatasiga o lemoni, vai, sipuni o le roʻe, faʻaoʻo,
  • o le tuufaatasiga o lemoni ma le garlic faatasi ma ia, e faaopoopo atu i le faamalologa, faamama le intestine,
  • na ona 'ai se sipuni i taeao uma i luga o se manava gaogao e faʻapipiʻi le tino i se aso faigaluega ma vave ona ala.

Moli vai

Le tuufaatasiga o le vai ma le meli, suavai meli mo le mamafa o le mamafa ma le toe faafouina o le tino - o se filifiliga faigofie, tulaga ese. O lenei oloa e tutusa i le tuufaatasiga i le plasma toto, lea e maua ai io tatou tino le digesti atoatoa o vaega uma o le meli. E faʻamaonia le lomiina o meaai, faʻaleleia le ate, aveese le toxini, toe faʻafoʻi le tino, faʻaititia aʻafiaga, antiviral, aʻafiaga, faʻaitiitia le avega i luga o le fatu, toto toto, fufulu le paʻu, ma tuʻuina atu le malosi.

Ginger with Lemon and Honey

Faʻaaogā faʻaogaina le ginger i lemoni ma le meli mo le mamafa o le mamafa. E lelei tele le kukaina o se meaʻai mafanafana ma inu i taeao uma. O le ginger e faʻapupulaina ai le fua o le metabolic i le mea lea e leʻo gaʻo ai le gaʻo, ma faʻamalosia ai le lemoni faiga faʻasolosolo i totonu o siama. Ina ia saunia se vaiinu i le auala lenei: tilotilo le aʻa ma le tasi lemoni (poo le sua o le tipolo) ma faatumu i le vai vevela, faamama pe a maeʻa le mafanafana ma faaopoopo le suamalie (e le sili atu i le tolu punetuni ile lita o le vai). O le fualaau mo le tasi fualaau e 200 ml, o le masani i aso taitasi e le sili atu ma le faatolu i le aso.

Milu ma le meli i le po

E iloa o le susu e faʻaumatia le fiaaai, fafagaina le tino i le faigofie o digestible protein, ma susu gaʻo e le o le mamafa o le tino. Milu ma le meli i le po mo le mamafa o le paʻu e talafeagai e fai ma taumafataga faigofie mo i latou i luga o se meaai. E mafai ona suia le susu i le kefir i lenei paluga. O le inuina o se meaʻai i le po e faʻaitiitia ai le mamafa, e te faʻamamaina ai le tino, e maua ai se aoga aoga i le metabolism ma le gaʻo gaʻo.

Tea ma le meli

I le gasologa o le aso, e le tatau ona galo ia te oe le lauti ma le meli mo le mamafa o le mamafa. O le mea pito sili ona taua iinei o le manatuaina lea o le a leiloa lona aoga aoga i le vevela i luga ifo o le 40 tikeri, o lea e tatau ai ona e faʻaopopo i na o le susu ma inu ai. O lenei meafaigaluega e aofia ai sina vaega tele o kalori ma e aʻafia ai le mamafa o le mamafa e ala i le faʻamautuina o le metabolism.Faʻaaogaina le fautuaga nai lo se taumafataga o le afiafi - ia faʻapipiʻi sina sipuni o le meli i se ipu uliuli poʻo le lanu meamata. O lea lauti o le a fesoasoani e saili, o se taunuuga, o se moe vave ma le maualuga.

E mafai e le meli ona i ai se meaai mo le paʻu mamafa? O le tali o le ioe, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma le kinamoni. O le mauaina o le paluga paluga o nei meaʻai i taeao uma ao le i ai, o le a maua ai le lelei sili ona lelei. O le tuufaatasiga o le meli ma le kinamona e le faatagaina ai le gaʻo e faaputuputuina ma e le mamafa ai le manava. E le gata i lea, e tatau ona i ai se 'aiga mo le taeao ma le' aiga o le afiafi. Afai e te faʻaopopoina le faʻagasologa faaletino ma se paleni paleni mea taumafa i le taumafa o le meli, o le taunuuga o le a le tuai ona aliali mai o se ata tusi. O se fuataga auiliili mo le sauniaina o se vaiinu o se laasaga i lea site-site-step video i lalo ifo.

Honey ma le Apple Cider Vinegar

E le itiiti ifo le faʻamafaʻailoga fiafia - o le meli ma le apple cider vinegar mo le mamafa o le mamafa. O le meatotino a le apple cider vinegar o le faaosofia lea o le metabolism ma faateleina le fua o le vaevaeina o gaʻo ma gaʻo, o le a faʻaitiitia ai le fiaai, aemaise lava le fiafia i laʻau suamalie. O le oloa o le paluga o loʻo i ai iinei e avea o se mea suamalie ma se fale teu oloa o amino acids, vitamini, minerale. O le kuka e pei o lenei: faʻafefiloi le vailaau oona, meli le tasi sipuni tele ma se ipu vai (ia mautinoa ia matau le fua). Fainu i le tolu taimi i le aso.

O le fea meli e sili atu mo le paʻu mamafa

Talu ai o le oloa e eseese i le taimi o le aoina ma le tuufaatasiga, o le fesili e masani lava ona tulaʻi mai i le mea e sili ona lelei le meli mo le mamafa o le mamafa. E aupito sili ona aoga ma sili ona aoga o le tautotogo. E aofia ai le itiiti ifo o le calories, o loʻo tumau pea i totonu o le vai mo se taimi umi, o lea e vaeluaina atili ai. O le faagasologa o le leiloa o le mamafa e faigofie ma faʻaauau ona o mea e maua ai na o mea mama gaʻo ma elemene.

Vitio: Suavai faʻatasi ma le meli ma le paina mo le mamafa o le mamafa

Diana, 43 tausaga. I le taimi muamua, na ia iloa e uiga ia te ia na o ia o se fesoasoani faamaoni mo le malulu, o se auala e faamalosia ai le puipuiga. Na ou faalogoina se viiga mai se uo e uiga i le meli ma le kirnamona, na tonu ia te au e faataitai foi, ae na ou manatu o le numera o kilokalama o le a toesea e laitiiti. O se taunuuga, faatasi ai ma se fua masani masani o le mamafa o le 87 kilokalama i le 15 tausaga mulimuli, i le 2 masina o le aoga, na leiloa ai le 4 kilokalama. Faʻaauau pea le faʻaauau.

Martha, 27 tausaga na ou faalogo ai e uiga i le taumafa meli mo se taimi umi. Scarecrow contraindication - o le mafai ona tupu se tali atu. Ou te leʻi 'ai lava i le tele o lenei oloa - Ou te leʻi fiafia i ai. Ae na ou suʻesuʻeina le tele o tusitusiga, o iloiloga, na oʻo mai i le faaiuga o le tele o faʻaopoopoga, o faʻapotopotoga ma oloa eseese e mautinoa lava e aoga le taumafai ma e tatau lava ona talafeagai. A uma mea uma, o se avanoa lenei e leiloa ai le mamafa e aunoa ma le kemisi, faʻaaogaina naʻo le natura.

Katerina, 35 tausaga ou te 'ai ai mea uma ma ia ma inu lauti ma le faʻaogaina. E aoga tele, aemaise i le taumalulu. E tusa o le meaʻai meli ou te faʻalogo mo le taimi muamua. Sa ou iloa o ia lava e le maualuga le maualuga-kalori nai lo le suka, ae pei o isi tagata uma, sa ou manatu o se taumafataga e aofia ai le teena atoa o selu. Ma e aliali mai e oʻo lava i le taimi o le gau o le mamafa e mafai ona e 'ai ai le meli! Mea uma mai lenei aso o laʻu auala e sili ona fiafia e aveesea ai le mamafa!

Slimming Honey Recipes

O mea nei o se filifiliga o fualaʻau aupito sili ona mataalia ma lelei o le meli lea e fesoasoani i le faʻaaogaina o kilokalama.

O lenamamoni o se mea sili ona lauiloa i totonu oi latou o loʻo leiloloa le mamafa, amataina faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia vave ma sili atu le faigofie. Faʻatasi ai ma le nectar bee, e sili ona aoga i le taimi o taumafa mama, talu ai e faʻaitiitia ai le leaga o latou aʻa i le tino.

Ina ia faia se mea manaia faapitoa, o le a e manaʻomia mea nei:

  • 40 kalama o le kinamona
  • lua punetini o le meli
  • lita o le vai vevela.

E sasaa le patamoni i le vai tafe ma tuu mo le afa itula, ona faaopoopoina lea o le meli i totonu ole vai vai. O mea uma lava o loʻo faʻafefiloi ma faʻafefiloi i se mea pogisa mo se aso.

O le oloa maeʻa e faʻaaoga i aso taʻitasi ile afa itula ao le i faia taumafataga taitasi. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻasalalau le faʻalaumalieina, vave faʻavaveina le metabolism.

Honey i le tuufaatasiga o le sua o le lemoni o se meafaigaluega tulaga ese lea e sili atu ai le faʻafefe o paʻu moni i luma o tatou mata. Ina ia saunia, o le a e manaʻomia:

  • 30 kalama o le meli
  • lita o vai mafanafana
  • tasi le fualaʻau lapopoa-toto.

Vili le meli i le vai mafana ma tuʻu ese. Tipi le lemoni mai le pele, faʻapala le sua. Sue le limon ma le vaega o le meli, sasaa mea uma i totonu o se pusa faamaufaʻailoga. Faʻasalaga, faaopoopo le 'agu i le "cocktail".

O lenei fualaau faasaina e tatau ona faia i aso uma i luga o se manava gaogao. E ui lava i le aoga o le faʻasalalauga, e iai le tele o faʻailoga ma tapulaa. Aemaise lava, e le fautuaina e faʻaaogaina mo tagata o loʻo i ai faafitauli i le gastrointestinal tract, o loʻo mafatia i gastritis poʻo maʻi mamate.

Tuua Lau Faamatalaga