E faʻafefea ona fufulu le pani i le fale

O tino taitasi e auai i se galuega patino. E toatele e aveesea toxins, toxins ma mea leaga. O i latou uma e tatau ona teuina ma le faʻaeteete, e aofia ai le pancreas, aua o loʻo faʻatino ai le galuega aupito sili ona taua i le gasegase. Mo lenei mea, o le faamamaina taimi o le pancreas i le fale ua fautuaina. O le toilalo i le faagaoioia o lenei okeni e tau atu ai i le tele o pathologies: maʻi suka, gastrointestinal disorders, etc.

Sauniuniga aʻo leʻi faʻamamāina le pancreas

E i ai nisi tulafono lautele e tatau ona e mulimuli i ai pe a fufulu lau paʻu. A o le i faia lenei faiga, e tatau ona saunia le tino, aua o le fufulu mama o le ate ma isi totoga e le fautuaina. Mo tagata amata, o le taumafataga ua suia atoa. Muamua fufulu le ate. O nisi meaai (falaoamata, gaʻo) e matua vavae ese mai le meaai.

I le taimi sauniuni, e masani ona faia aso anapogi. E tasi le taimi anapogi i aso taitasi e aoga tele. E faasaina na o tagata e maua i le maʻisuka.

I ni nai aso ao lei amataina le auala faʻamamaina, o meaai leaga e le aofia ai le meaai. Nai lo o le lauti, o meaʻai o le vao e onā.

Vaega o le fufuluina o le pancreas

O le faamamaina o le pancreatic e aofia ai le inu tele o vai i le vaitaimi lea. E aoga tele mo le tino. E tatau ona inu le vai i le sili atu ma le tolu lita i aso uma. Ae na o le vevela, punavai poo minerale (e aunoa ma le kesi) vai e talafeagai mo le faamamaina. Afai o nisi mafuaaga e le mafai ai ona inu vai, e faigofie ona suia i fualaau aina mama, ae leai se suka.

Auala masani o le faamamaina

O le faamamaina o pancreatic faatasi ai ma togafitiga faa-tagata e aofia ai le tele o fua o le lisi. E mafai ona e aveese le tuiina ma le toxins mai le okeni ma le fesoasoani o le launiu. Ae maise lava pe afai ei ai le faateleina o le kulukose toto. E tatau ona e ave le 10 laisa o le pasili ma sasaa le 300 ml o vai ua tunu. O le vai ua faʻaaogaina mo se aso. Ona tatau ai lea ona inu le fagu i le afa itula ao leʻi 'ai, 50 g i aso uma. A maeʻa le fofo, e saunia se mea fou. O le vasega o le faamamaina e lua vaiaso.

O se auala "lelei" e faia ai lenei faiga - faatasi ai ma le fesoasoani o tafaoga. Latou te 'ai i sina mea itiiti i le taeao i luga o se manava gaogao. A maeʻa le 30 minute, ona sosoo lea o le taeao. A maeʻa le faʻamamāina o le pancreatic, o le tino lava ia o le a faʻatagaina oe e te iloa i le tulaga o le mumusu e faʻaaoga aso.

O le faʻamamaina o toxins pancreatic e mafai ona faia e faʻaaoga ai le teu. O se ipu o le cereal e fufulu mama mai otaota, ua tumu i le 500 ml o kefir. O le mea e maua ai le paʻu ua vaevaeina i ni vaega se lua. O le tasi e aina mo le taeao, o le isi mo le 'aiga o le afiafi. O le vasega o le faamamaina e sefulu aso. Ona oʻo mai lea o se malologa puupuu. Ona toe fai lea o le vasega. E tatau ona e faalua i le tausaga.

E tele mea taua mo le faʻamamaina o lau paʻu. O le aʻa o le laau e fesoasoani i le gaosia o le talo, ei ai lona aoga i le ate. O le fua o le fusi e faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi, talu ai e faʻalagolago i le matua ma le mamafa o le tagata.

O le isi faamama sili o le garlic. E i ai sona aafiaga lelei i le tele o okeni. Faʻafoʻisia le maualuga o le kulukose, e puipuia ai le salalau o siama faʻamaʻi, faʻaleleia le gaioiga faʻamalosi. E mafai ona e faʻaogaina le keleka i soʻo se (talafeagai). E aveese lelei ai toxins.

Pasili ma susu e fesoasoani e toe faʻafoʻisia e le gata i le paʻu, ae o le tamaʻi foi. Mo se teuteuga, e te manaʻomia le lua kilokalama o laau afu fou, lea e pasi atu i se mea e fai ai meaʻai manu pe gaosia i totonu o se mea e gaosia ai le sua. Ona sasaa lea o le paluga i le 4 lita o le susu, ua kuka mo le itula ma le afa. O le taunuuga o se falaoʻo e 'aina i aso e tolu. A maeʻa ia faʻamamaga, e tatau ona e inuina le tele o vai, e sili ile vai minerale. O lenei metotia o le aveeseina o toxins e matua faʻamalūina ai le tino, toetoe lava a vaʻaia atoatoa le masima.

Faʻamamaina fafo fafo pancreatic

O le faʻamamaina o le pancreas i le fale e mafai ona faia i fafo. E manaʻomia e aniani ia aniani, lea e pasi atu i se mea e teu ai manu. O le mea e maua mai ai le afaina o loʻo afifiina i le gau mai le tele o laufanua. E faʻaaogaina le pipiʻi i le pancreas ma e leʻo faʻateʻaina seia oʻo ina avea le kulumu ma le kulimi ma vevela o le tino. O le faagasologa o taualumaga o aso taitasi mo aso e tolu.

Drug Cleansing

O le faamamaina o le pancreas i le fale ma le fesoasoani o fualaau faasaina e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le tele o mea o le a aafia ai le filifiliga o fualaau mo togafitiga: o le i ai o faʻamaʻi, o latou tikeri (agavaʻa, ogaoga, agamalu), tausaga.

Faatasi ai ma tapenapenaga faʻamamaina, o togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaaogaina i foliga o teuteuga, mea faʻaleagaina. Talu ai o le gaoioiga a le pancreas e vavalalata vavalalata ma le galuega o le ate, muamua lava, o le aveesea o toxini ma toxins. Mo lenei mea, o fualaau faapitoa ma fualaau o ausilali ua faatonuina.

O le taumafataga o aso e tolu-aso o se auala lelei e faamama ai lau meaʻai i le fale e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. I lenei taimi uma e tatau ona e 'ai na o pears. O aso uma, lima fua. O isi oloa, fualaau faisua ma fualaau aina e faasaina. O meaai e tolu-aso e tatau ona aofia ai pears, aua o loʻo i ai mea e faʻaaogaina ai siama oti mai le mucous membranes o le pancreas, ate, ma le vevela.

E fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o okeni e maeʻa le fiaai mo le lua aso. Pe a sui i se taumafataga, e faʻaaogaina mea leaga mai le meaʻai i laasaga: muamua gaʻo, vela, ona suka, ulaula meaʻai, ma isi. Mo sina taimi, e tatau ona e lafoaia paluga, sausa, ma aano o manu. Le leaga le aafiaga i luga o meaʻai inu gaosi, meaʻai, mayonnaise, sauʻai eseese.

Nai lo o le laʻau masani, o le sami buckthorn o loʻo gaosia. E lua teaseti o vine mamago ua sasaa mai i le 400 ml o vai inu. Faʻafesoʻotaʻi mo se aso, ona faʻamaua lea o le vai ma inu i aso e lua. Afai e manaʻomia, e mafai ona toe faia le faiga o le faiga. Nai lo o le sami buckthorn poʻo le lauti masani, e faʻapipiʻi ai meaʻai o laau. O le tele o taimi, o se faʻafefiloi o:

  • rose pupuni,
  • wormwood
  • aulaʻau
  • chicory
  • immortelle
  • laʻau
  • yarrow
  • celandine
  • suauu sana.

O nei mea uma e tuʻuina i totonu o le pusa e tasi o le 2 sipuni tele. Afai e leai ni laau afaina, ona tuufaatasia ai lea oi latou. Ma le isi, e tatau ona e sasaʻa le afa lita o le vai inu i totonu o le fagu. Ua faʻafefete le susu mo le aso. Ona ia inuina lea o se tasi ipu i se tasi ipu malamalama i le taeao ma i le mea e tasi i le afiafi. O le faʻamamaina e 30 aso.

Hepatic parenchyma o se faamama pe a faʻaputu i ai meaʻai ma meaʻai. Faatasi ai ma togafitiga lē talafeagai poʻo le faʻamaʻaloga, mea oona, nai lo le alu ese mai le tino, e mafai ona amata faʻaputu i se isi itu. O le mea lea, soʻo se togafitiga a le tagata lava ia e matautia. O le togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Fale faʻamamā fale

O le tuʻuina atu o le pancreas e manatu o se faiga faigata ma tele-tulaga. Ole faʻamalosiga ile tulaga o le fale e naʻo le taimi lava e filifilia ai e le fomaʻi ma o le tagata gasegase e suʻe atoa le suʻega, lea e faia i totonu o se falemaʻi faapitoa mo suʻesuʻega.

E taua foi le manatu e faapea, pe a avea ni mea faʻapitoa o mea faʻapitoa, o le a le toe mafai ona toe faʻafouina le faʻalavelave faʻafuaseʻi. O lenei faiga i le tulaga sili ona lelei o le a le maua ai le lelei, ma i le tulaga sili ona leaga o le a faaleagaina ai le tino pe afai ua le saʻo le faatinoga ma ua le saogalemu le vaega.

O le a faʻamatalaina e le fomai pe faapefea ona faʻamamaina lelei le pancreas i le fale, faʻaopopo atu, o le a ia taʻuina atu ia te oe le meaʻai tatau ai meaai tatau ao leʻi maeʻa ma maeʻa.

I le taimi o le faʻalavelave faʻalavelave, o le aʻafia o le maʻisuka e faʻatupulaia, o le galuega o le ate e faʻaleagaina ma ua faʻalavelave le faagasologa o meaʻai. I le i ai o se manatu i le faasao saʻo o le okeni i totonu o le fale, o le a faʻaleleia atili ai le faatinoga o le gland ma puipuia ai faigata.

O le mataupu faavae o le faamamaina i le tulaga o le fale o le faia muamua lea o le faagasologa o le manava atoa ma gaʻo, ate. I le faagasologa o le togafitia, o le aveeseina o toxins, elemene leaga ma toxins o loʻo faia.

O le faʻataʻitaʻiga o se faʻafitauli faigata mo le tino, lea e mafai i nisi o tulaga e liliu i le uunaʻiga mo le faʻafouina o le tagata lava ia. O nisi taimi o sea faasologa e mafai ai ona e aloese mai le faaaogaina o fualaau faasaina e ala i le faatumauina o le malosi o le tino.

Ae ui i lea, o nisi taimi ona o masaniga le lelei, e manaʻomia le faʻaleleia atili o le gaosiga o le enzyme. O le leai o se mea e taʻitaʻia ai faailoga o pancreatitis, lea e manaʻomia ai le lagolago o fualaau. Ua fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o fualaau oona i totonu o le fale, o loʻo aofia ai ia enzymes ma le lava faʻatulagaga e pei o elemene na gaosia e le tino.

E manaʻomia le vailaʻau pe'ā tatau ona malolo le gland pancreas. Faafetai i le auala, ua taofia le Vaega o le vai o le pancreatic, o le tau faasaga i faaaliga leaga o loo tauina.

O le faʻamatalaga o le faʻasaʻoina o le okeni i le tulaga o le fale e saogalemu, faʻamalolo ma faʻamalolo.

Ina ia aua nei afaina le tino ona o se taunuuga o le taualumaga, e tatau ona e usitaia tulafono:

  • faia le faʻaaogā faamama 1 taimi, maualuga 2 mo le 6 masina,
  • taimi fautuaina mo le tau mafanafana,
  • sauni i luma o le solo.

O le aano o le taimi sauniuni i le faʻaaogaina o se aofaʻiga o le suavai mo le 30 aso. E manaʻomia lenei mea mo le faʻavaveina o le faʻafouina o fulafula gland pancreatic. E leai se tapulaa maualuga i le faʻaaogaina o le vai, ma le itiiti ifo o le 3 lita pe sili atu.

O tulaga autu o le taualumaga:

  1. Na o le faamamaina o le minerale, punavai ma vaieli vai e faʻaaogaina. O le inuina o le lauti, e le o amanaia le suavai, aua e le mafai ona latou faʻamamaina le tino e pei ona faʻamoemoeina.
  2. E faatagaina e suia le vai i totonu o se tamai voluma e ala i le inu o se teuteuga o fualaau mamago.
  3. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, ia mafaufau e tatau ona e faʻaititia se togi maualalo, aua e leʻo tuʻuina i le compotes.
  4. Aʻo leʻi fufulu, e tatau ona ave faʻamala, mea gaʻo, kofe, ava malosi mai meaai.
  5. O le faamamaina o taualumaga e faia i le 2 auala - i totonu o vein ma fafo. Masalo o le faaaogaina o metotia i le taimi e tasi.

O le faamamaina o pancreatic e ala i metotia a tagata

E mafai ona fufulu le paʻu i auala masani mai vailaʻau masani. O vailaʻau faʻasaina ua mamanuina e faʻamama ai le pancreas i le fale mai toxins, elemene matautia, faʻaputuina ona o le le lelei o mea taumafa ma le tele o le ava malosi, e matua ese lava.

Mea faʻamamaina le ate ma le paʻu:

  1. O se tasi o togafiti sili ona lelei o le faamamacase o le fiaai. 2 aso e lava mo le tiga le tiga i totonu o le okeni e alu ese ai.
  2. Le faʻaaogaina o aso. Faʻafetai i le oloa, ua toe faʻaleleia lelaʻau. Latou te manaomia e faʻaalu i aso uma e oʻo i le 15 fasi vaega. Fufulu ma mama ao leʻi faʻaaogaina, fautuaina 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. I aso o le faʻaaogaina o tafaoga, ia 'ai ni pears i le aofaiga e 15 fasi tupe i le aso. E fesoasoani tele i le aveeseina o siama totoga oti mai le tino ma maua ai se aoga aoga i luga o le microflora intestinal.
  3. O lau laʻau e fesoasoani i le toe faʻafoisia o le tino. O le a manaʻomia lou suʻe 10 pepa i le 500 ml thermos i le aso. Inu fafasi 3 taimi i le aso mo le 50 kalama
    talafeagai mo le 14 aso. O le faʻaleleia o le a vaaia pe a uma ona pasia suega.
  4. Buckwheat porridge e faia i se metotia faapitoa. E tatau ona liligi le 250 ml o le falala ma le kefir i le po. O le oloa o le a faʻafefe ai le kefir ma avea ai ma mea vaivai. 'Ai le afa o le falaologa i le taeao, ma tuʻu le malologa mo le afiafi. I le ogatotonu o le aso e mafai ona faʻatagaina e 'ai ni nai apricots. Togafitiga ole maʻi pipisi e tusa ma le 10 aso. O ia togafitiga ma buckwheat e fautuaina i lea tausaga i lea tausaga, o le a mafai ai e le pancreas ona faia lelei lana galuega, ma o le tino o le a soloia toxini ma toxins.
  5. Onosa compress. Faʻasalaina lelei le aniani ma faapipii i le vanu o le sami, pe o fea e maua ai le okeni maʻi. Faʻaauau le pipiʻi seʻia oʻo lava ina faʻamafanafana le masini. O le togafitiga e 3 aso.

O le taofiofia o le okeni i le tulaga o le fale, aua nei galo e uiga i le meaai. I le taumafataga o loʻo iai:

  • tunu araisa
  • aano manu,
  • Lulu Paʻu
  • semolina porridge
  • pears, apu.

E mafai ona ave ni masini vailaʻau fualaau suamalie, masima ma mea manogi e faaopoopo i ni mea laiti.

O vaega e laiti ina ia aua nei faʻateleina le manava. I le avea ai ma se vai, filifili vai manino, vai masani mai kāloti, beets, ma inu vai i luga o sipuni o le rose, sitisi suauu.

O nei meainu e fesoasoani i se faʻamaʻi lelei o le ate ma le paʻu.

Pasili ma susu e avea o se auala e tausia ai le soifua maloloina

E tutusa le lelei o le faʻafefiloi mo le faʻasalaga i totonu o le fale - masini ma susu ma le pakesa. Ave aʻa e oo i le 2 kilokalama ma susu susu 2 lita.

O aʻa ua fufulu mama, mamago, ma eleele i totonu o se mea e gaosia. I le isi, ua tumu le masini i le susu ma kuka mo le itula. O le sauniuniga o le gaosiga o le a faʻaalia i le tele o mea.

E tatau ona vaelua le masini kuka i le 3 aso. E tāua, e faaopoopo atu i lenei vailaʻau, e le taliaina le faʻaaoga i lenei aso.

Ina ia taofia le tino mai le faʻamalaina, e tele se vai o loʻo faʻaaogaina.

E faʻafefea ona fufulu le pancreas

I le avea ai ma tuusaunoaga mai toxins ma toxins i le tulaga o le fale, e faʻaaogaina ai laʻau mo le pancreas.
Latou te faʻaaogaina nei laau lelei tele i togafitiga faʻaleaganuʻu i le fale:

  • rose lapisi
  • aulaʻau
  • immortelle
  • wormwood
  • celandine
  • mint
  • laʻau
  • chicory
  • yarrow.

Ina ia saunia le vailaʻau, faʻafefiloi uma afaina ile 2 punetēpu ma fuʻu i totonu o se vai vevela 500 ml o le vai kuka. I le gasologa o le aso, o lenei teuteuga ua faʻaaogaina, ma a uma ona sauniuni, e faʻaaogaina se ipu malamalama i luga o se manava gaogao i se foliga mafanafana ma le ipu e 1 ae leʻi alu i le moega. O le togafitiga faafomaʻi ile fale e tasi le masina.

E i ai foi ia fualaau mai vailaʻau faʻamaʻi:

  1. Laʻau faʻasolo fatu e maua ai sina 2 sipuni laiti ma faʻapipiʻi 250 ml o le vai kuka, faʻafefete mo le 5 minute, ona tuʻu ese lea i le mea faʻapipiʻi. Taumamafa i le ogatotonu o le aso, ia fai ni sipuni laiti. Faʻaauau le faʻataʻitaʻiga i le 3 vaiaso, ona faʻalavelave lea i le mauaina ma le toe togafiti.
  2. O le a avea le 2 sipuni laititi laitiiti ole laʻau o buckthorn ma faʻasaina i le 500 ml o le vai inu e pei o le lauti. A uma le kuka, e faʻafefe le susu mo le itula. Inu, vaevae i le 4 taimi. E faʻaaogaina e fufulu ai le pancreas mo se vaitaimi uumi e pei o le lauti vela.
  3. O le tuufaatasiga o laau mai le aʻa o le laisene ma le salu, o le eleele i se mea e gaosia ai, sage ma le rose vao, ua ave i le lava voluma. Faʻatasi le kulupu e pei o le lauti ma vai inu ma tumau. E tatau ona e inu 85 kalama 15 minute ao le i fafaga i le masina. Ona manaʻomia lea e faʻavevesi mo le 10 aso ma toe fai togafitiga.
  4. Arbor e fesoasoani e faamama le tino. Uu se sipuni tele o le oloa i le 250 ml o le vai, ufiufi le tapuni ma tuu mo se itula, ona toso lea. Inu le fua na mafua ai le afu 3 taimi i le aso ao leʻi faia le taumafataga i le 85 kalama. Togafitiga e faia mo le 3 vaiaso, ona faʻavevesi lea mo le 12 aso. E mafai ona toe fai le faiga 2-3 taimi. A mavae le 3 masina, o le a amata ona matauina suiga o le tino, o le a toe amata le gaioiga o le ate ma le paʻu, o le manava ma le gaogao o le a sili atu le lelei.

Ina ia faʻasaʻo le okeni i totonu o le fale, latou te masani ona faʻaaoga fualaau faʻasaina o loʻo i ai ni enzymes e faʻasaʻo ai le vaevaeina o meaʻai ma gaʻo, gaʻo, gaʻo:

O le a le mea e fai pe a afaina le pancreas:

O fualaau uma ua faatonuina e na o se fomaʻi, o togafitiga a le tagata lava ia e le taliaina.

Pancreatic Pancreatitis

O togafitiga o pancreatitis e aofia ai ituaiga o faʻamaʻi e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi, ona o lenei faʻamaʻi e taua tele le puleaina o lau taumafataga.

E fautuaina e faʻaaoga meaʻai nei mo pancreatitis:

  • cereals kuka i luga o le vai, liligi i le susu susu i se vaega itiiti,
  • laʻau moa
  • vela
  • susu
  • yoghurts
  • fualaau suamalie fou ua suamalieina i le vai,
  • kefir
  • iʻa.

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻasaolotoga i le tulaga o le fale:

  1. A uma ona fafagu i luga o se manava gaogao i le taeao, faʻaaoga le 150 kalama o le susu ma le meli. A uma ona ave le oloa, aua e te inuina i le vai ma e le 'ai sei 4 itula. A maeʻa le 4 aso, o le a le toe faʻavaivaia le tiga i le paʻu o le paʻu, o le a lagona le malamalama mama i totonu. O le faletalimalo e 30 aso, fai sina malologa puupuu.
  2. Ina ia mafai ona sili atu ona lelei gaioiga o le okeni, e tatau ona faʻaalu 3 aso i le faaiuga o le togafitiga autu e faʻaaoga fua. Pau naʻo lou manaʻo e 'ai le pears mai le 3 i le 5 fasi pepa i le aso. O elemene o loʻo i ai e fesoasoani i le aveesea o siama oti mai le mucosa, ate, gabless, gland.
  3. Faʻafetai i le fausiaina o pese pese, e mafai moni lava ona faʻateʻa ese le cirrhosis o le ate, pathologies o le gland. Mo le faia o le togafitiga, e manaʻomia le matutu ma fufulu le 1 sipuni o le laumei o le pese, sasaa 200 grams o vodka. E tatau ona faʻamalosi le vailaau mo aso e 10, luluina i aso uma. Mo faʻamaʻi o le ate ma le pancreas, e fautuaina e inu 1 sina sipuni i aso uma i le afiafi mo le tusa o le 3-4 masina.

Puipuia o pathologies o le okeni i le taimi o le faʻamamāina o le tino i totonu o se fale e aofia ai:

  • tuuese o masaniga leaga,
  • le sauniuniga o avanoa aoga (infusions, decoctions),
  • mea tau soifua maloloina - laulau taumafa,
  • taumafa paleni taumafa,
  • aʻoaʻoga faaletino
  • malologa, faatulagaga faʻatonu,
  • aveesea le popole.

Aʻo leʻi faʻamamāina ile fale, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a tuʻuina tali i fesili i le fufulu ma taʻu atu ia te oe oloa e faʻaaoga i le pancreatitis ao faagasolo ile fale.

Faailoga mo le faamamaina

Faʻasolosolo i le faʻaogaina o le maʻisuka, o le lamatiaga o le atiaʻe o se maʻi e maua ai le maʻi suka, o le lelei o le ate e faʻaitiitia, faʻalavelave faʻaleagaina i le faiga o meaʻai. Aʻo leʻi faia le faagasologa o le faʻamamāina o le pancreas, e taua le faamasani oe lava ia i faʻamatalaga e talanoa i mea e manaʻomia muamua o le maʻi.

Malfunctions ma fomaʻi i totonu o le gland (pancreatitis) autu e faʻavaeina e faʻatatau i mea eseese:

  • meaai le lelei ma le le aoga o le suka, meaai gaʻo ma ulaula, meaʻai.
  • ava malosi
  • gallstone faamaʻi
  • le i ai o parasite i le tino o le tagata.

Iloiloga o sauniuniga faʻamamaina lelei

O le pancreatitis o se maʻi e mafua mai i gasegase ogaoga o le inflammatory processes o le pancreas. O enzymes e gaosia e le gland e le mafai ona ulu atu i le duodenum 12, ae tumau i totonu o le gland, faʻaumatia. Faatasi ai ma le faamai, e mafai ona fausia maa. E tele taimi latou te faia ai ni ala tetele.

Ua faatonuina e fomaʻi fualaau e taulai i le toe faʻafoisia o galuega masani a le pancreas, o loʻo aofia ai le enzymes e faʻamaonia ai le faagasologa o le faʻapalaina ma le faʻaitiitia o gaʻo, proteins ma gaʻo. E manaʻomia le togafitiga o le Enzyme e toe faʻafoʻi ai le pancreas. E taua le le faia o se siama e oe lava ia ae le o le faatonuina o fualaau e aunoa ma le auai o se fomaʻi. Seiloga e uma le suʻeina o suʻesuʻega talafeagai ma faʻamalamalamaga ma le faʻamaʻi o le maʻi, e faatonuina e le fomaʻi se suʻega faamamaina.

Faʻaaogaina Faʻamaʻi Vailaʻau

Pancreatin
Faiga o vailaʻauO loʻo aofia ai enzymes i meaʻai e fesoasoani e faafaigofie ai le faʻapalaina o gaʻo, gaʻo ma pulu, faʻateleina le faagasologa o le absorption i totonu o le inumaga laiti, ma faʻaleleia le faʻalaumalie.
FaʻasologaMo se tagata matua:

  • maualuga 21 tab. i le aso.

  • matua atu i le 4 tausaga - tasi le laulau. mo le 14 kilokalama o le mamafa o le tino.
ContraindicationsMaualuga maualuga i fualaau faasaina.

O fafine maʻitaga ma faʻamalosia tamaitai e faʻatagaina e faʻaaoga vailaʻau i mataupu o faʻamanuiaga vavalalata mo lo latou tina e sili atu nai lo le taufaamatau matautia i le pepe.

Kreon®
O vailaʻau faʻapitoa e maua i foliga o gelatin capsules i totonu o se atigi solu.
O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e tutusa ma le aafiaga o le fualaau faasaina Pancreatin.
O fuataga mo tagata matutua ma tamaiti ua faatonuina e se fomaʻi. Ole fua ole Kreon atonu e eseese.
ContraindicationsMaualuga maualuga i fualaau faasaina.

O fafine maʻitaga ma faʻamalosia tamaitai e faʻatagaina e faʻaaoga vailaʻau i mataupu o faʻamanuiaga vavalalata mo lo latou tina e sili atu nai lo le taufaamatau matautia i le pepe.

FESTAL®

(Festal®)

Talosaga faʻapitoa: taʻavale.

Faʻapipiʻi: mea faʻapipiʻi.

Mea gaosi galue: Pancreatinum.

Le numera o papa maʻa: mai le 20 i le 100 fasi pepa.

Faiga o vailaʻauO le vailaau e togafitia ai le le atoatoa o le galuega o le exocrine, lea e nafa ma le faaseeina o le suamalie i totonu o le duodenum na faia e le pancreas e mafua mai i le pancreatin ma le galuega biliary o le ate ona o le elele elemene.
FaʻasologaMo se tagata matua:

1-2 papa e tolu taimi i le aso. O se faʻaopoopoga o fuataga ua faʻamatala e le fomai pe a manaʻomia.

Mo tamaiti: e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi.

Contraindications
  • faateleina le laasaga o le mataalia i vaega o le vailaau faasaina,
  • pancreatitis
  • afaina o le ate,
  • le i ai o le hepatitis
  • se maʻi lea e tulai ai le maualuga o le bilirubin i le toto (hyperbilirubinemia),
  • lanu
  • gallstone faamaʻi
  • faʻalavelave i le faʻalauteleina o mea o loʻo i totonu o le vaega o meaʻai,
  • malosi e tauaveina
  • tamaiti ei lalo o le tolu tausaga.

E mafai ona faʻaaogā sauniuniga faʻapitoa. Po o le alu i se vaitau o togafitiga ma injections o magnesia (magnesium sulfate), platyphylline hydrotartrate, cerukcal (metoclopramide, raglan). A e faʻatau se vailaʻau, faʻalogo i le maua o faʻamatalaga aloaia ma aua nei galo e faitau.

Tusia masani mo le faʻamamāina o le pancreas

O a auala e faʻamamaina lelei ai le paʻu e aunoa ma le faʻaleagaina o le soifua maloloina ma aganuʻu faʻaleaganuʻu ma aoga? O fualaau o fale mo le faʻamautuina o le pancreas i le fale o se aoga aoga mo le lagolagoina o isi metotia o togafitiga. O metotia lelei a tagata, taimi e tofotofoina ai, o le a fesoasoani e foia le faafitauli i le fale ma auala lelei. Mo auala o le a e manaʻomia ai se seti faigofie o faatinoga o yoga ma mea nei: laʻau bay, pasili, susu, buckwheat.

Fagavai lau

O le laʻau o le Bay o se mea e faigofie ona maua e fesoasoani ai e faʻamamā le pani o le tagata. O le fusi e faʻaaoga i totonu.

Fua: saunia 10 laulaau o le laau, o le tele e tatau ona fai ma ala. Faʻamauina i latou i lalo o le vai tafe. Tuu i totonu o se vevela, sasaa 1.5 tbsp. vai vevela. Tuu le faʻamalosi i le po, i le taeao tatou te amataina le faiga.

Taeao i le taeao ole gaioiga: faʻamama le mea faʻafefete i totonu o le ie susu ma ave le 50 g aʻo leʻi amataina se taumafataga.

Tausiga lelei: ≈ 14 aso.

Pasili + susu

Na faʻalogo mea uma e uiga i aoga o le susu ma le pasili. O le pasi masani e fesoasoani e faʻamama le pancreas e ala i le fegalegaleai ma le susu. Fuga i le susu e fesoasoani e fufulu ponaivi ma sasa.

Fua: saunia lua kilokalama o aʻa o le laau ma tolu ma le afa lita o susu. Faʻamamaina aʻa, maeʻa, teuteuina muamua aʻa faʻatasi ma se mea e faʻafefeteina poʻo se mea e teu ai meaʻai. Tuu le lapisi fasi i totonu o le pani, faʻatumu i le susu, kuka i le vevela vevela seia oʻo ina faʻafefe (≈ 1 itula).

Ua fuafuaina le vasega mo le 3 aso, e le aofia ai isi mea taumafa mai meaai.

O le faʻamamaina o le Buckwheat o le a aveesea ai toxins mai le tino. Laasaga taʻitasi i le laʻasaga algorithm o taga:

  1. Cook 1 tbsp. vele ma vili ese lapisi.
  2. Liligi le fala o le 0.5 lita. kefir (nonfat).
  3. Tatou vaevaeina le paʻu ua fulafula i totonu o ni vaega tutusa se lua.
  4. O le vaega muamua o le taeao, o le lona lua o le 'aiga o le afiafi.

E taua le ave o le taumafataga mo le 'aiga o le afiafi 2 itula ao lei momoe.

Ua fuafuaina le vasega mo le 1 masina. I le taimi lea, o aso muamua muamua e 10 e faʻamamaina e ala i le tagofia o le falaoʻo, pe a uma - se malologa (10 aso). I le taimi o le faʻalavelaveina o le taumafataga falaoamata, e tatau ona e 'aina fua e ono o le apricot i aso taitasi i aso uma. O taualumaga faifaipea e mafai ona faia i le maeʻa o le 6 masina.

Mo togafitiga i fale mo le faamamaina vave o le pancreas i lalo o tulaga masani, pulupulu masani, aso, suauu olive, avo, fualaau suamalie e fua i luga o fualaau mamago (pe a fai ni fualaau suamalie, aua le faaopoopo ai le suka), o le susu ma le meli o le a talafeagai.

Fua ma se paluga: 2 tbsp. mea sasaa ua sasaaina 2 tbsp. vai inu, ufiufi. Matou te maitauina 60 minute, faamama i le gau. O le suavai suamalie ua fuafuaina mo le taumafaina i le 3 r / d aʻo le i aveina taumafa e tusa ai ma le Art.

Ina ia ausia se lelei aoga pe a faʻaaoga le lanu ma le meli, e tatau ona inu vai i aso taʻitasi mo le umi o le masina.

Meaʻai: vevela 0.5 l. susu (gaʻo gaʻo - 2.5%) ma faaopoopo le 1 meaai. l meli. Matou te inuina le inu i le taeao i luga o se manava gaogao 4 itula aʻo leʻi 'aʻai.

Sugar e mafai ona suia i le sorbitol. Aʻo leʻi faʻaaogaina se tasi o fualaʻau ua taʻua i luga, matou te fautua atu e faʻatalanoa se tagata gastroenterologist e uiga i faʻamaʻi ma faʻafitauli.

Contraindications e faamama ai

O le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o ituaiga eseese o le fufulu mama e mafai i le leai o ni faʻamaʻi. O tina maʻitaga ma tina e mafai ona faia se faʻatasiga tutusa ma le faʻatagaga a se fomaʻi. O le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻatagaina i mataupu o faʻamanuiaga vavalalata mo le tina, e sili atu i le lamatiaga o le pepe. Aua e te mafaufau ia oe i tulaga o lenei ituaiga faafitauli i tamaiti. E taua mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le tino e faʻasaʻo ai se mea e faʻafefe pe a filifilia se auala e faʻamamā ai. A leai, o se tulaga oti e mafai. O le faʻaaogaina o nisi oloa faʻamamaina e faʻasaina mo jaundice, faʻamaʻi o le gallstone, solia pe a faʻalauteleina mea o loʻo i totonu o le vaega o le digestive, mausali e ave ma faʻamalamalama tele i vailaʻau o vailaʻau ma nisi o mea aoga.

Pancreatic maʻi

Ina ia faʻamamaina le pancreas, e tatau ona e malamalama pe faapefea ona aoga. O le pancreas ua faʻaputuina e pei ona taua i lalo: o enzymes e maua mai i le ala mai le parenchyma i le manava e fesoasoani ai e saili meaʻai malolosi.

Afai e tapunia nei tapuni mo nisi mafuaaga, o le a amata ona eli le gland lava.

O lenei mea e mafua ai le tiga ma le tiga o le gaʻo. Ua faʻaumatia ona sela, ma ua mate le okeni atoa. Ae e oʻo mai lava i lenei tulaga, o le tagata lava ia e lamatia le oti, talu ai ona o le maʻi e mafua ai le tiga matuia e mafai ona mafua ai le faateʻia, o se taunuuga e mafai ona taofia ai le loto. O lenei maʻi ua taʻua o le pancreatitis. E mafai ona faʻasolosolo, gasegase, ma e le lelei.

O le faapipiiina ma le vaeluaina o paipa i le pancreas e mafua mai i le ava malosi, ulaula, o le tele o meaʻai gaʻo, suamalie, sukalati, kofe ma mea inu suamalie i taumafa a tagata.

E le gata i lea, o le faaletonu o le pancreas e oʻo atu ai i le maʻisuka. Ma o le uiga o lenei mea o le faʻagesegese le faʻaaogaina o puipui o toto toto, e mafua ai le tele o faʻamaʻi, e masani ona iu i le maliu o se tagata poʻo le tosoina o ona vae.

E faʻafefea ona filifili se metotia faamama

O le faʻamamaina o pancreatic o se faʻalavelave faʻalavelave ma le tele-level process. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona e alu i ai e aunoa ma le faʻasaʻo muamua o le ate ma fatuga mai le tui.

O le faamamaina o le pancreatic i le fale e tatau ona faia naʻo le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi ma ina ua maea le suʻega atoa na faia i totonu o se nofoaga faʻapitoa mo suʻesuʻega. E tatau foi ona e malamalama o le a le mafai ona toe faʻafoʻi le soifua maloloina o le tino e ala i le faʻaaogaina o mea faʻapitoa o mea faʻapitoa. I le tulaga sili ona lelei, o le a leai se aoga, i le sili ona leaga - e mafai ona e faaleagaina le gland i le faiga sese ma mea matautia o le vailaʻau. E faʻafefea ona faʻamamā le pani i le fale, e tatau i le fomaʻi ona faʻamatala, ma o le a ia talanoa e uiga i se meaʻai faapitoa i luma ma pe a maeʻa le faʻatinoga.

Pancreas Cleaning Methods

O le auala e faʻamamaina ai le pancreas mai toxins ma mea leaga e faʻapupulaina ona o le le lelei o taumafa ma le faʻaaogaina o le ava malosi e matua eseese lava:

  1. Fagavai lau. O le toe faʻafoʻiina o galuega faʻapitoa e faia e pei ona taua i lalo: 10 laulaʻau o loʻo gaosia i le 0.5-lita thermos mo le 24 itula. Faʻaaoga le tincture e tatau ona 50 g 3 taimi i le aso ao leʻi faia ni taumafataga mo le 2 vaiaso. O se faʻaleleia atili o le soifua maloloina e mafai ona iloa mai iʻuga o suʻega o le toto.
  2. Aso. O le oloa e sili ona faʻafoʻisia ai selatini pancreatic. E tatau ona e 'ai 15-16 fua i aso uma. Aʻo leʻi 'ai, aua nei galo e fufuluina fualaau mamago ma faʻafefe. E fautuaina e 'ai aso e afa itula ao lei faia se taumafataga. I na aso pe a 'ai e le tagata maʻi ni fua, e tatau ona e' ai le pears - e oʻo i le 15 fasi pepa i le aso. O lenei fualaau e fesoasoani e aveese ai siama pancreatic maliu mai le tino ma maua ai se aafiaga aoga i luga o le microflora intestinal.
  3. Buckwheat Ua saunia Porridge e tusa ai ma se auala faapitoa. E talafeagai le liligiina o se ipu susu ma fufulu i le po ma le kefir. I le taimi lea, o le buckwheat o le a faʻafefe ai le vai ma faʻamamafana ai mo le taumafa. O le afa o le falaoamata e tatau ona 'aina mo le' aiga o le taeao, ma le malologa mo le 'aiga o le afiafi. A o faagasolo le aso, e mafai ona e 'aina ni nai apricots. O ia togafitiga e tatau ona 10 aso mulimuli, ona tatau loa lea ona faʻavevesi ma toe amata i le isi 10 aso. O lea ituaiga masina o le "buckwheat" e te manaʻomia e faʻatulagaina oe lava ia tasi i le tausaga, ona maeʻaeʻa lea o le pancreas, ma o le tino lava ia o le a faʻamamāina o toxins ma le tele o gaʻo.
  4. Pasili Ina ia saunia se auala mo le faamamaina o le pancreas, e te le manaʻomia le pito i luga o le mutia, ae o aʻa. E tatau ona pasia i latou e ala i se suʻi meaʻai ma sasaa 3 lita o susu. O le mea e tatau ai ona faʻafefiloi e tatau ona kuka seia oʻo ina faʻafefe. O lenei falaologa e tatau ona 'aina 3 aso mo le' aiga o le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi. E le mafai ona e 'ai se mea sei vagana ai o ia i le vaitau lenei. A maeʻa lenei fufulu mama, e tatau ona e inuina le tele o vai oona, talu ai ona o le falaleti e aveese ai suauu aoga mai le tino.
  5. Uma masani. O le fua o lenei laau, saunia e ala i le faʻatusatusaga i le lauti masani, o lona uiga, 1 lepp. faaputugatupe mo le 0.5 l o le vai e kuka ai le sua, ave 3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga, 100 ml. Ole togafitiga e 3 vaiaso, ona faia ai lea o se malologa mo le 1 vaiaso ma toe faia le vasega. Ma e oʻo atu i le 3 taimi, o lona uiga, o le faʻamamaina i lenei auala o le a ave 3 masina. I lenei taimi, e le gata o le pancreas, ae o le ate, ma le gastrointestinal tract uma o le a avea ma masani.

A o faʻamamaina le pancreas i le fale, e le tatau ona galo se tasi i le meaʻai. E leai se mea e tatau ona e ai ai, gaʻo falai. O meaai piʻu ma ulaula e faʻasaina. E tatau ona aloese mai le puipuiga ma mea inu. E le mafai ona e 'aina le kapeti i soo se ituaiga: e ui lava i le tele o vitamini i lenei fualaau faisua, o loʻo i ai le sua o loʻo aʻafia ai le pancreas.

O le meaai e tatau ona aofia ai:

  • tunu araisa
  • meaʻai aano o manu
  • uʻu tao tao
  • apu ma pears
  • semolina porridge.

E mafai foi ona e faʻaaoga soʻo se suamalie fualaʻau ma sina vaega o masima ma mea manogi. Auaunaga e tatau ona laʻititi: aua nei sili atu le mamafa o le manava, aemaise i le po.

E sili ona lelei le inu vai manino poʻo suamalie masani - kālati, falala, pulupulu o le rosehip po o faʻasalaga o sana.

O nei meainu e fufulu lelei le ate ma le gall vladder from excess bile.

I le taimi o le fufuluina, e tatau ona lafoai le ulaula ma inupia le ava malosi, a leai o galuega uma e faia i lenei itu e mafai ona mafaufauina e le aoga. E tasi le ipu o le ava malosi e mafai ona sopoia taumafaiga a le tele o masina. O le ava malosi o le fili sili lea o le pancreas, o lona uiga e tatau ona amata ona faʻamamāina pe a uma le masina e tasi o le faʻasao mai lona faʻaaogaina.

Faaiuga ma Faaiuga

O le faʻaeteete ma le faʻaeteete i lo latou soifua maloloina e aofia ai i tagata faʻapitoa poʻo i latou ua amata ona leiloloa ma ua latou lagonaina le "alofa" o le ate mama ma le paʻu i luga ia i latou lava.A maeʻa le osofaʻiga o pancreatitis, e masani lava ona toe mafaufau tagata i o latou olaga e faamuamua. Ae sili atu le aʻoaʻo mai i mea sese a isi, ia aofia i le puipuia o faʻamaʻi ma puipuia lou ola maloloina.

Faʻapaʻu le pancreatic i le laʻau bay

I le tulaga pe a faʻavaivaia le pancreas, ma o loʻo i ai le soliga o le suka i totonu o le toto, o le faʻamamaina o loʻo faʻaaoga e faʻaaoga ai laupepa.

Faatumu ni faga faʻaiʻu se 10 i totonu o se vevela, faʻatumu i le 300 ml o le vai kuka, latalata ma alu e faʻafesoʻotaʻi mo se aso.

A maeʻa, faʻamago le fusi, ave i le 50 kalama (leai se isi) afa itula ao leʻi 'aʻai. O le taimi lava e maeʻa ai le faʻasolosolo, alu i le isi vaega na saunia muamua.

O le mea lea, ave le faʻasologa mo vaiaso e lua.

E lelei pe afai e te suʻeina se suʻega toto aʻo leʻi amata ona e inu i lea mea ina ia mafai ai ona e lagona le eseesega i le setete o le toto pe a maeʻa togafitiga ma le fua. O taunuuga o suʻega o le a faʻaalia ai ia te oe suiga lelei o loʻo tutupu i lou tino.

Faʻafoʻisia le malosi o le pancreas

Mo le toe faʻafouina o sela, o lenei auala masani muamua e talafeagai. I le mulimuli ai i lenei metotia, e tatau ona e 'aina aso i luga o se manava gaogao i taeao uma mo vaiaso e lua (mai le 6 i le 10 itula). Muamua, e tatau ona fufuluina aso ma tuʻu i luga o laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe. E tatau ona 'ai se numera tele o aso, ae le itiiti ifo ma le sefululima tausaga, faʻafefe malie ma le faʻaeteete. A e lava, o le ae lagona ai oe lava ia. O aso e inu ai e tatau ona avea ma punavai mama poo vai lelei.

A maeʻa le 30 minute, a uma ona 'ai, e mafai ona e' ai le taeao. I le taimi o le faʻamamaina o sela o le pancreatic, e le mafai ona suia lau lisi masani, ae 'ai e pei ona masani ai. Na o le pau le auala e ave ai meaʻai, falaoa ma ulaula mai meaai. Faatapulaaina foi le taumafaina o aano o manu. A maeʻa se taimi o le aso, o le a toe maua ai sela o le pancreatic, o le a faʻamaonia le kulumalu.

Ina ia faʻaleleia le faʻatinoina o suauu pancreatic, pe a maeʻa le togafitiga autu, e tatau ona e faʻaalu aso e tolu. O nei aso e tatau ai ona e 'ai naʻo le pears, i le aso,' aina ni lapopoa se tolu, poʻo le lima laʻau. O le poto masani e faaalia ai, e faaopoopo atu i paʻu, e leai se mea e manaʻomia i nei aso e tolu. Aua o vailaʻau o loʻo i totonu o paʻu e fesoasoani i le faʻaumatiaina o siama vaivai mai le mucosa e faʻapipiʻi ai le manulele ma gasegase palapala, e oo lava ia i latou e alu ese mai le pancreas, ate, ma le gall vess. A o vaʻai i foliga o lenei fua matagofie, e mafai e se tasi ona faʻamatalaina lona aafiaga.

Buckwheat Pancreatic Cleansing

Ave se tasi ipu tioata, fufulu lelei ma sasaa 0.5 lita o le kefir. E tatau ona faia lenei mea i le afiafi.

I le taeao, vaelua le mea e maua ai le falaoamata i ni vaega se lua. 'Ai se tasi vaega nai lo le' aiga o le taeao, o isi itula e lua ao le i momoe. Fai lenei mea mo le 10 aso. Ona malolo ai lea o le 10 aso. Ma le isi e kuka ai le tao.

I le taimi o le malologa, e lelei le 'aina o le 5 nucleoli mai se apricot. O le umi o le faʻamalosia o le pancreatic e tasi le masina. O le faia o nei faiga, o le ae lagona ai le malamalama. O togafitiga faʻalelei e lelei e toe fai 1 i le 2 taimi i le tausaga.

Fufulu le gland i le pasesa ma le susu

O lenei faamamaina e faʻamamaina atoa ai le vavae ma ponaivi. Aumai le 2 kilokalama o pakasa vaʻa fou, pasi atu i se mea e fai ai meaʻai ma sasaa le 3.5 lita o le susu. Tuu le ogaumu ma kuka mo le tasi ma le afa itula, seia oʻo ina maua le falaoa. O le mea e maua mai ai e tatau ona 'aina mo aso e tolu, ae leai se mea e mafai ona' aina.

Lapataiga A maeʻa lenei fufulu mama, e tatau ona e inuina vai inu mo ni nai aso, talu ai o lenei metotia e sili ona faʻasaina le tino.

Pasili ma susu e avea o se auala e tausia ai le soifua maloloina

Pasili i le faʻatasi ai ma meaʻai susu e fesoasoani e fufulu ai le pancreas, ponaivi ma tafatafa. Mo le 2 kilokalama o aʻa pasili, e tatau ona e ave le 3.5 lita o susu susu. O aʻa e lelei ona fufuluina, mago, vevela ma eleele i se mea e teu ai meaʻai poo se mea suamalie.

O le mea e maua ai le faʻafefiloi e sasaa i le susu ma kuka i luga o le vevela seʻia oʻo ina faia se vaega mamafa ma le tutusa (tusa o le 60 minute). O le mea e tupu mai e tatau ona 'aina mo aso e tolu, ae le mafai ona' aina nisi meaʻai. E taua le mafaufau o lenei metotia e mafua ai le faʻamalolo. O le mea lea, a maeʻa le vasega e tatau ona e inuina le tele o vai.

Tuua Lau Faamatalaga