Wormwood ma le maʻisuka ituaiga 2: mea tau vailaau ma faʻamaʻi

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Aspen, o lona laumei e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻataʻitaʻi, ua tupu i soo se mea. E masani ona maua i totonu o vaomatua, vaomatua, faʻamalamalamaga ma faʻamalologa. Mo le faʻaaogaina o togafitiga faafomaʻi, o fatuga ma paʻu e seleseleina i le tautotogo, ma laʻau ia Me ma Iuni.

E manaʻomia le i ai o le paʻu laʻitiiti, ma lala, ae le o se ogalaau. E masani lava e lamolemole, lanu lanumeamata i lanu. E sili atu le seleseleina i le tautotogo i le vaitau o le suavai. Ma mautinoa ia faʻamamago lelei. Ina ia aveese le pito i luga o le fafie, e tatau ona faia ni mea e faʻasaga i luga ma faʻavave ai fasi ie manifinifi. Fufulu meaʻai saunia i se mea malulu, tipi, teu malu mai le susu.

O aoga ma faʻalavelave o togafitiga a tagata

O le vailaʻau faʻasoifua maloloina e le amanaiaina se laau taua tele. Aspen e masani ona faʻaaogaina i togafitiga faʻale-aganuʻu, ma o lona faʻaaogaina i lenei vaega ua manuia tele. O le mea moni, i le laau ma ona vaega o loʻo i ai le tele o mea gaioiolosi o loʻo i ai se faʻafitauli faʻapitoa i le tino o le tagata.

Tannins (9%), kulimi, gallic acid, vailaau lanu samasama, ma enzymes e fuafua ai ona aoga aoga o loʻo maua i le cortex. Na maua ai foi se faʻalaiga masani o le aspirin - salicin.

E i ai le tele o tannins o loʻo i ai ni mea faʻamalosi ma gasegase, lea e mafai ai ona faʻaaoga sauniuniga faʻapipiʻi mo le togafitiga o faʻafitauli o gastrointestinal, fufulu o le gutu, faʻanofo, ma le toso.

O nei vailaau e iai foi sona aʻafiaga ma le aʻafiaga o le inflammatory, ua faʻaaogaina o se vaifofo mo le oona ma masima o metale mamafa ma alkaloids. Pe a fegalegaleai ma le okesene o loʻo i totonu o le ea, latou te vave faʻafefiloi ma valivali le mea i totonu o se lanu uliuli-lanu uliuli.

Paʻa vevela, fiva, mimiti ile manava, pulumu, manua ma le mumu o le masukuleti - o nei mea uma e mafai ona togafitia i le salicin i totonu o le aspen.

I le seneturi lona 19, sa mafai e saienitisi ona faʻapipiʻi le acetylsalicylic acid, o lona uiga, aspirin, mai se mea masani ma faʻalauiloa ai le tele o fualaau o fualaau fou.

Gallic acid o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka, fesoasoani e faʻavavevave faʻamaʻi manuʻa ma taofi le toto i totonu.

Erysin i le tuufaatasiga o le aspen e faasino i glycosides cardiac. E faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu, e aʻafia ai le gaosiga o le tino i le myocardium, faʻaleleia le toto, e maua ai se mea e sili ona leaga. Faatasi ai ma lona fesoasoani, tachycardia, puupuu le manava e mou atu.

O se mea inu ava malosi e le manaʻomia i le togafitiga o na tagata o loʻo faʻasaina i le taumafaina o le ava e tusa lava pe maua i vailaʻau faʻapitoa. E le gata i lea, o sauniuniga e iai le tele o tannins ma o le mea lea e i ai se mea e faʻamalosia ai, lea e matua le manaʻomia mo tagata e faigofie ona maua.

Aspen paʻu o meaʻai e gaosia ma faʻatau atu e avea o se mea faʻaopoopo meaʻai. E fautuaina mo le faʻaaogaina o se antispasmodic ma salu, e faʻamalosi ai le tino, e avea o se puipuiga o le kanesa. O faʻamatalaga e uiga i tagata na faʻaaogaina lenei mea faigaluega ua faailoa mai lona aoga.

I le faagasologa o le togafitiga ma le faʻaaogaina o sauniuniga o aspen, e tatau ona pipii atu i se meaʻai fualaau aina. E tatau foi ona le amanaʻia meaʻai ma meaʻai vevela.

O a faʻamaʻi e faʻaaogaina?

Muamua, i nuʻu, tamaiti na vaivai ina ua maeʻa le taumalulu, na tuʻuina atu i ai se vaiinu o le vevela po o le paʻu nai lo le lauti.

E faʻapefea ona faʻaipoipoina se vaifofo mo le leai o se vaitamini? E tatau ona saunia e pei ona taua i lalo. Ave se sipuni i le pito i luga o fatugaʻo po o le paʻu, sasaa le afa o le lita o vai inu ma taofi le afi mo le isi 15 minute. Ona afifi lea o ipu lea na saunia ai lauti mo le tolu itula. Ave se ipu faʻatolu i le aso, faʻamalieina le inu i le meli.

Faiga faʻataʻitaʻiga ma masini-siaki

O le toʻatele o tagata matua e feagai ma faʻafitauli eseese e fesoʻotai ma se galuega vaivai vaivai (cystitis, mimium incontinence).

Salu se sipuni se tasi (sipuni) o le vailaʻau mo le lima minute i totonu o se ipu vai. O le itula e faʻasolosolo ai, inu se afa ipu ile tolu taimi i le aso.

Faatasi ai ma le faʻaogaina o le faʻaogaina o le gland prostate, e tatau ona saunia le tincture. Tasi le selau kalama o le paʻu fou mo le 200 ml o vodka.

Afai e faʻaaogaina mea taumafa mama, o le a sili atu le ava malosi e manaʻomia - 300 ml. Faʻamalosi mo le itiiti ifo i le 2 vaiaso, faamama. Faʻaopopo le luasefulu fuga o le tincture i le 30 ml o vodka (e le o le vai!), Inu i luma o taumafataga taitasi.

I le togafitiga o fomaʻi oona, gout, rūmatism, tiga faʻatasi, faʻaaogaina se ava malosi. O le afa o le ipu tioata o loʻo faʻamalosi pea i le afa-lita o vodka mo le itiiti ifo ma le vaiaso. E tatau ona e inuina se vailaʻau i luga o se sipuni (sipunipuni) faatolu i le aso.

Vailaʻau oona ma paʻu o le paʻu

I le tautotogo, pe a mafai ona e suʻe meaʻai fou, e tatau ona e amata togafitiga o le gastrointestinal tract. I totonu o se fagu eletise, sasaa 300 g o le paʻu ma vai ma faʻafefe mo le luasefulu minute. Liligi le sua ina ia naʻo le ufiufi o le paʻu. Aveese mai le vevela ma afifi mo le afa aso. Ave i le taeao ma le afiafi i le tasi le itula ae leʻi faia se taumafataga. A uma le masina o ia togafitiga, o le galuega o le ate, pancreas, o le a faʻaleleia ai le iniseti.

Maea na maua mai i le laupapa e faʻaaogaina mo le faʻamamāina i le tulaga o le oona. O le aʻafiaga o le vailaʻau e talitutusa ma le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le carbon. O sauniuniga faʻavae a Aspen ua leva ona faʻaaogaina e fomaʻi masani mo le faʻamaʻi, e faʻaumatia ai osofaʻiga o osofaʻiga, o le afaina.

Mo le togafitiga o eczema, e faʻaaoga e le lichen se suauʻu e saunia e ala i le faʻafesoʻotaʻi o gaʻo susu ma paʻu o le laau. E mafai ona e faʻaaogaina le pefu laupapa e saunia ai se vailaʻau vailaʻau, poʻo le sasaʻa tuusao i luga o nofoaga leaga.

Ata vitio e uiga i mea faʻamalolo o aspen:

Togafiti

I le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga masani e fautuaina ai le inu o le susu o aspen i taeao uma i luga o se manava gaogao. O se sipuni sipuni o mea faʻaauau ua kuka i totonu o le ipu vai i luga o le vevela vevela. Ona faʻamalieina lea ma fufulu. O le susu e liua e ita, ae leai se mea e manaʻomia ona faaopoopo i ai. Inu se mea inu atoa i le taimi, ma o taeao uma lava.

Ina ia faafaigofieina le ala o le maʻisuka, e mafai ona e kukaina se mea e le masani ai aspen kvass. O se pusa e tolu-lita ua tumu i fasi fualaau oona, faaopoopo sina suka (kofe cup), o se sipuni o kulimi kulimi. O Kvass ua kuka mo le lua vaiaso, ma tumau i le mafanafana.

O le mea e inu ai e inu i le tele o ipu tioata i le aso, taimi uma e toe faʻatumu ai le lapisi o le vai, ma faaopoopo se sipuniti o suka suka. Lua pe tolu masina o le paʻu e le mafai ona suia.

Tala ata e uiga i le faʻaaogaina o le paʻu o se lāʻau faʻamalolo mo le maʻisuka:

Aua nei galo e uiga i le seneturi o le poto o togafitiga masani - o ana fua e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga o maʻi, ma i nisi tulaga e faʻamalolo ai foi.

Wormwood ma le maʻisuka ituaiga 2: recipes for tinctures

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le faʻaaogaina o fualaau oona mai laau mo le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina uma e le gata i vailaau faʻamaʻi, ma i se auala filemu, e pei o le togafitiga autu.

O le mea autu i le faʻaaogaina o soʻo se isi metotia o togafitiga o lo latou faʻaaogaina lea ma le maliega a le endocrinologist ma i lalo o le puleaina o suʻega toto mo le kulukose.

O vailaau mo le maʻisuka ma laau e le mafai ona suia, ae faatasi ai ma a latou tuufaatasiga e mafai ona faʻaleleia le faʻatinoina o le faʻaogaina o meaʻai ma mea e faʻaleleia ai le tino.I lea itu, ua fautuaina e aofia ai le wormwood i le togafitiga o le maʻisuka.

Togafitiga o Laupapa mo le ituaiga 2 Maʻisuka

O le faʻaaogaina o togalaau mo le maʻisuka e fesoʻotai ma o latou aʻafiaga i metabolic process, ona o le mea moni o loʻo aofia ai vitamini, meaola faʻamalosi, vailaʻau flavonoids, gaʻo oona ma mea e pei o le homone.

I le maʻisuka malosi, o sauniuniga e faʻaaogaina mai laau afu o loʻo i ai se siama laau e pei ole inulin. O lona aafiaga i le tino e tutusa ma le insulin. Inisalini-pei o loʻo faʻaaogaina ona o le mea moni e le faʻaumatia e le gastric juice, e le pei o le inisalini. E aofia ai mea faʻapitoa e pei o le inositol ma le galenin.

Laʻau o loʻo iai inulin: laʻau lanu moana, launi paʻu, laʻau centaury, laʻau laʻau, laʻau'oti ma le vao vao. O nei laau e aofia ai foi le amino acids arginine ma le guanidine, lea e faʻatasi ai ma le inositol e faʻamalosia ai le aafiaga o le hypoglycemic. O ia ituaiga laau e aofia ai le alfalfa, laʻau ma seleni.

O le tiga e mafai foi ona faʻaititia le kulukose toto. O la latou faiga o gaioiga e fesoʻotaʻi ma le faʻamalosia o le pancreas ma faletua tuusaʻo tuusaʻo e maua ai le suka-lowering hormone - insulin.

O togavao e tutusa mea e fai o le vao, o le St. John's wort, elecampane, chicory ma vao vao.

I le faʻaopoopoga, o sauniuniga o laʻau mo le maʻisuka o loʻo faʻaalia ai ituaiga mea faʻaleagaina:

  1. Latou te faʻaleleia le faʻapitoa o le tino, lea e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le kulukose e vaʻa.
  2. Faʻaleleia le gaioiga o le ate, e nafa ma le fausia o le glycogen mai le kulukose.
  3. Faʻasolo le manava o le kulukose e ala i fatugaʻo, faʻaleleia a latou galuega.
  4. Faʻaleleia le faʻalaumalie, faʻamalolo o enzymes ma talo.
  5. Faʻamalosi le aveeseina o le kulūkose mai le tino, faʻamalosia le galuega faakonekarate o le inumaga.
  6. Faʻateleina le leo ma le gaioiga faaletino.

O le lelei o togafitiga o togafitiga o lona faapalepale lelei ma le maualalo o le vevela. E mafai ona faʻaaogaina mo tagata matutua o loʻo maua i faʻamaʻi pipisi-o le atherosclerosis, angina pectoris, hypertension, ma le mamafa.

O togafitiga faʻamaʻi o le maʻisuka ua maeʻa faʻamalosi i le ave o fualaau poo inisini injections ma togafitiga.

Faʻatasi ai ma vailaau faʻasolosolo ma uluaʻi laasaga ma se ituaiga o faʻamaʻi pipisi 2, e mafai ona faʻamautu togafitiga faʻalaʻau ma meaʻai e fai ma togafitiga autu.

Manua mo le maʻisuka

O le vormwood o se vao taatele e faʻaaogaina e fomaʻi aloaia ma faʻamuamua. E tusa ma le 400 ituaiga o vormwood e eseese i mea tau togafitiga. O le taʻutaʻua e sili ona tausaafia o le vao, citrate, treleyke ma wormwood, o loʻo ola i le Crimea ma le Territory Primorsky.

Faʻaaogaina mo sauniuniga o teuteuga, meaʻai, infusions, laʻau o le wormwood, lea e aoina aʻo le i fuga. Latou te manaʻomia le vaʻaia e aunoa ma ni petioles. Wormwood e aofia ai glycosides oona - absintin ma anabsintin, vitamini, azulene, inositol, inulin.

O le tofo oona o sauniuni o le wormwood e taoto ai le gastrointestinal system, faʻamaʻa ma toe faʻaleleia le galuega a ona totoga, fasiotia pathogens. O le i ai i le tino o se faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e oʻo atu ai i faʻamaʻi o le ate, intestines, skin and allergic diseases, faʻavaivaia o le tino puipuia.

E faʻaaogaina le Wormwood e togafitia ai nei faʻaʻailoga:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Faʻaauau o le talo.
  • O se lagona o le vaivai i totonu o le manava.
  • Lanu samasama o le paʻu.
  • Faʻafefete i luga o le paʻu.
  • Renal colic.
  • Talia, vaivaiga.
  • Faanatinati
  • Le fiaai.
  • Totoina.

E faʻaaogaina le fala oona mo le malulu, latou te togafitia le tale, o le ava malosi, o le faʻafefe o le tino. Laʻau fou o le wormwood faʻamaloloina manua o le pullenti ma maʻi le faʻamalolo. E faʻaaogaina foi e togafitia ai vae o le maʻisuka.

O faʻamatalaga mo le taumafa i totonu o le wormwood o pyelonephritis, cholecystitis, pancreatitis, kanesa.Wormwood e aveesea ai le faateleina o le sogasoga, faaleleia atili le moe, ma toe faʻafefe. E faʻaaogaina foi e togafitia ai faʻamaʻi pipisi - leucorrhoea, adnexitis, i le moapo. E fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka ma le prostatitis.

Ina ia faʻamamā le tino, latou te faʻaaogaina i totonu o le wormwood, faʻafefiloi ai le ita ma faʻasaina i fafine ma se vaifofo ma se fala oona.

O le faʻaaogaina o cloves, tansy ma wormwood mai le maʻisuka e mafai ai e oe ona faʻamamā le tino atoa, toe faʻaleleia le galuega o le gall, intestines ma le pancreas, lea e faʻamalolo ai le tino, faʻaleleia le faʻatinoga, faʻamalo le paʻu ma faʻamalosia ai faiga faʻavae.

Ave faʻamalaʻau tutusa lauulu, tansy ma manua vao i tutusa tutusa. O vaega uma lava ua maeʻa ma e afa le sipuniti o le faʻafefiloi ua faʻauʻu i lalo i se ipu vai. O le anufe wormwood i totonu o lenei faiga e sili atu lona malosi, aua e ulu atu i le iniseti i le faʻatonuga e manaʻomia.

O ia faʻamamaga e faia i totonu o le vaiaso, e tusa lava po o le a le meaʻai. E tatau ona ave le fualaau faasaina 3-4 taimi i le aso. O le faʻamamaina o le tino ma le wormwood e faia i le tautotogo ma le autumn. Mo lenei mea, e faaopoopo i le ave o le paʻu, e tatau ona fai suiga i le taumafataga:

  1. Faʻesea meaʻai gaʻo.
  2. Aua neʻi 'ai ni meaʻai gaʻo ma falai.
  3. Aveese le suka atoa, falaoamata mai le falaoamata papaʻe.
  4. Mea inu ava malosi.

E fautuaina le tauaveina o le fufuluina faʻatasi ai ma le vevela o le vao ma le faʻavave. O ia faiga e tatau ona faia i aso taitasi mo le vaiaso. Mo enemas ma douching, ua uma ona saunia se fusi o le 1 tsp. wormwood ma le 1 lita o vai inu. Faʻasusu ia faʻaliliu. O loʻo faʻatinoina nei faʻatinoga ma se vaifofo mafanafana.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, ua faʻaaogaina foi le oona i le foliga o le paʻu ua lafoina i totonu o se falaoa falaoa. O le palapala palapala i luga o le pito o le naifi e taʻavale i se falaoa falaoa. O lenei faiga e toe fai 3-4 taimi i le aso mo le 2 vaiaso. O le faʻaaoga umi o taimi e mafai ona tupu i aʻafiaga itu.

O le isi filifiliga atonu o le faia o ni meaʻai mai le wormwood. Ua saunia i vodka. Mo le 100ml ave 2 tbsp. l otaota. Faʻamalosia 8 aso. O loʻo faʻaaogaina le tinini 15 faʻafefe 3 taimi i le aso. O fagu kulupulu e tatau ona faʻasusu ma tuʻu i se mea pogisa.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le mamafa o le tino e masani ona faateleina. O le paʻu o le suka i le maʻisuka e faʻaleleia ai le kulūkose toto, ona e faʻapupulaina ai le lagona o gaʻo i le inisalini. Ina ia faʻaitiitia le mamafa, faaaoga le wormwood i le tulaga o:

  • Faʻafefeteina o le suauu: o se gaʻo, faatasi ai ma se gafatia o le 0.5 lita, e tumu i lau lau fou, ua tumu i le suauʻu olive. I se nofoaga pogisa mo le 10 aso. O le kulimi lanumeamata lanumoana o inu 1 tbsp. l 30 minute aʻo leʻi faia taumafataga i taimi e tolu i le aso.
  • Vai vai: ave se sipuni sipuni o le wormwood i luga o se ipu vai vevela. Ava e pei o le lauti. Ave se ipu malamalama ao leʻi 'aʻai. Wormwood i sea ituaiga afu e faʻaleleia ai le faʻalaumalieina, faʻafefe ese le afaina, faʻagasoloina metabolic processes.
  • Fuga laulaau: e tatau ona latou tipi ma ave i le sipuni 1½ kofe i le 3 itula. A maeʻa le vaiaso, e mafai ona e fesuiaʻi i se faʻafeiloaʻiga e tolu.
  • Laʻau mūmū: ave 1/3 sipuni faalua i le aso ma le vai. A mavae le 2 aso, 1/5 teaspoon i le 3 itula. O lea ia ave se isi 4 aso. Vaevae ia le itiiti ifo i le vaiaso aʻo lumanaʻi le vasega lona lua.

Mo le maʻisuka, ua saunia se decoction o le wormwood. O le aʻa ua nutimomoia ma mamago ua sasaaina i totonu o se ipu vai inu. E manaʻomia le ave 2 sipuni tele. E tatau ona e kuka i se pusa tapuni. Ave se teuteuga, vaeluaina i le 2-3 pusa. E mafai ona 'ai i le afa itula. O le teuteuga mai le aʻa e togafitia ai le kanesa, malosi o le maʻisuka ma suiga o le atherosclerotic i totonu o vaa.

O le faʻaaogaina fafo o le teuteu o le wormwood e togafitia ai le paʻu o le paʻu, o le paʻu o le tino, paʻu, manuʻa, fatu, pulupulu, gaʻo. E faʻaaogaina le Wormwood mo mumu, e aofia ai ma faʻamatalaga faʻamalolo. Faʻataʻitaʻi ma le faʻasoʻotoga e faʻaitiitia ai le tiga o le faʻaʻoʻo, togafitia maʻi faʻamaʻi ma stomatitis.

Togafitiga ma togafiti o le wormwood e faia pe afai e faamaonia e le fomaʻi.Talu ai ona o vailaau tetele, faapea foi le faʻaaoga umi o le wormwood, e le saogalemu. O le togafitiga e le mafai ona faʻaauau mo le silia ma le 2 vaiaso. O se malologa i le va o vasega e sili ona lelei e faia i totonu o le masina.

O aʻafiaga mai pulega le pulea e mafai ona tupu i le tulaga o:

  1. Faʻafitauli o le faʻalavelave faʻalavelave: faʻavevesi, ulu o le ulu, vaʻaia o vaʻa toto, faʻasalaga ma faʻamalologa.
  2. Faʻasologa o le tino, functional, le toe faʻailoga.
  3. Naua, vili.
  4. Faʻafefe o le Allergic i foliga o fulu, bronchospasm.

O le wormwood ua solia i totonu o le maʻitaga ma le lactating women, ma le toto, gasegase mamafa, ania, ma le maualalo o le eletise i totonu o le manava. O le taimi ogaoga o le pancreatitis ma le maʻi o le peptic o se faʻalavelave matuia foi lea i togafitiga, e aofia ai le wormwood.

O le vormwood o se meaola malosi, o le mea lea, o le maʻamala ma le maʻisuka, o maʻi faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma se faʻagasolo i mea e afaina ai, e le o faʻaalia ai le wormwood. O le lagona o le tagata lava ia i le wormwood e mafai ona tupu i le amataga po o le ogatotonu o le togafitiga, i ia tulaga e tatau ona taofi.

O le tagata atamai i le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a taʻu mai ai aoga o le wormwood.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Togafitiga o le maʻisuka e tusa ai ma Bolotov

O le maʻisuka e taua, muamua lava, e ala i le solia o le gaosiga o le carbohydrate, ona oʻo ai lea o se toilalo i isi metabolic processes. O togafitiga a Bolotov i le maʻisuka o le faʻaaogaina o togafitiga fou i meaʻai ma faamalositino ina ia maua ai le taui mo le maʻi. O lenei metotia ua faʻaaogaina mo le tele o tausaga, e faʻavae i luga o se faʻamautuga patino ma tulafono faʻatino. Pe a togafitia ma le fesoasoani o sea ituaiga fuafuaga, e le mafai ona faʻaumatia se tasi mea. O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai ituaiga uma o metabolism. Na fatuina e Bolotov ni tulafono se 5 mo le maʻisuka: fiaaai, malulu, oona, siosiomaga oona, gaoioiga faaletino.

Etiology ma pathogenesis e tusa ai ma Bolotov

E tusa ai ma le Bolotov, o le mafuaʻaga o le maʻisuka o le tele o meaʻai gaʻo, gasegase vascular vascular, genetics, popole. O mafuaʻaga lisi ua mafua ai le tasi taunuuga - o se faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini. O le mafuaʻaga lea e le mafai ai e le tino maso ma le ate ona suia le suka i le glycogen, lea e mafua ai le faateleina o le suka i maualuga maualuga. O le mea mulimuli o le mafuaʻaga lea o le faaleagaina o le tele o lapisi ma le puleaina o le suka i totonu o le uila. O nei mea e mafua ai le faateleina o le eletise.

O le faʻamaʻaloga o le mafuaʻaga lea o faʻamaoniga autu o le maʻisuka: o le gutu maloʻo, o le urination faifai pea, o le mumū o le mucous membranes, o le vevela tele o le paʻu.

Toe foʻi i le laulau o mea

Taʻiala mo togafitiga o le maʻisuka e tusa ai ma Bolotov

Togafitiga e faʻaaoga ai le auala Bolotov e faʻavae i luga o le mea moni e faapea, o le pancreas e le faʻavaveina i le galuega, ae talepeina le suka i isi auala. O le auala e faʻaaogaina ai le faʻaitiitia o le eletise i isi auala, o lona uiga, afai e aveesea le acidosis, o le a galue uma metabolism i se tafaoga masani ma i se siosiomaga masani. A maeʻa, o le a faateleina le malosi o le eletise e solia ai le masani masani o le vaevaeina o mea.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻasologa o mea e maua ai fualaau suamalie

Aʻo leʻi 'ai, e tatau ona e suʻe 5 sipuni tele o fualaau faisua fou.

E tusa ai ma le auala, e tatau ona aofia i meaai ao leʻi faia ia paluga o taumafataga o taumafataga. O le tasi meaai e tatau ona le itiiti ifo i le 5 sipuni. O sea ituaiga meaʻai ei ai sona tofo faapitoa, ae e iai sona aoga aoga i luga o le gastrointestinal tract ma faʻamautu galuega talafeagai. I le keke e te manaʻomia e aofia ai fualaʻau:

Toe foʻi i le laulau o mea

Pancreas

Ina ia faʻamaonia le pancreas ma faʻafoʻi ona sela, e faʻaaoga vai inu malulu poʻo vaituloto, sosoo ai ma le mafanafana. Ua faʻamaonia ai o le malulu o le vai e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose. Aʻo leʻi faia ni vaitau eseese, e tatau ona e fuaina le maualuga o le suka i le urine ma o le a avea lea ma faailoga o le taimi na faʻaaluina i totonu o le vai.A maeʻa, e tatau ona fuafua le tele o le suka ua faʻaititia.

O le auala lona lua e toe faʻafoʻi ai le pancreas o le faʻamalosia o le eletene. Mo lenei faʻamoemoe, 2 auala e faʻaaogaina: oona oona ma faʻaputu i luga o le oona. Ina ia saunia se ipu lauti, e tatau ona e faʻafefiloi le vai i le 75 tikeri ma faʻaopopo le 0.5 tbsp. l vine, faʻaauau 2 itula ma inu pe a uma le 30 minute. pe a uma le taumafataga. O le faaosofia o le Enzyme o le pancreas e leai ni aʻafiaga o le itu, ae na ona faateleina ai lana galuega. O vaega talafeagai mo le sauniuniga o kvass ma le enzyme o loʻo tuʻuina atu i le laulau. Ina ia faʻamavae atoa le suka ma faʻaitiitia le tulaga manaomia o le inisalini o le a fesoasoani e ave le 1pp pe a uma ona 'ai. "Royal vodka" i le lauti po o lona tulaga muamua.

O mea aoga
Faʻavae 1Faʻavae 2
CelandineRhodiola rosea
NutmegBlueberry, Arnica
GorchakSchisandra
SophoraO le cinquefoil ua faʻatuina
Bean PodsNoric mata
MulleinLily ginseng
HawthornFaamolemole
ChicoryEleutherococcus
Euphorbia toto le vaoAralia maualuga
EuonymusHare ma le sami kale
Burdock
Fualaau aina ma fualaʻau ma le suluPear
Apple
Tusi manu
Muliki

Toe foʻi i le laulau o mea

Togafitiga Faapitoa Meaʻai

Mea taumafa o se vaega taua o le puleaina o le maʻisuka i lenei faiga.

O mea taumafa e sili ona taua i le togafitiga o le maʻisuka, aua e mafai ona e faʻaogaina le lafoaʻi ole vailaʻau o le suka mo le maʻisuka ituaiga 2. O gasegase e tatau ona vavaeese meaʻai ma gaʻo mai le meaʻai. O se tasi foi auala e faʻafefe ai le pancreas. O meaai e tatau ona aofia ai se tele o fiber ma fiber, lea o le a faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o le gaʻo. O oloa aoga e aofia ai:

  • iʻa
  • karite ma lentils,
  • fatu fatu ma fatu fatu,
  • lala

Toe foʻi i le laulau o mea

Gaoioiga faaletino

O le faamalositino e le gata ina faaitiitia ai le mamafa, ae e fesoasoani foi i le tatalaina o endorphins i totonu o le toto, lea e faaleleia ai le lagona, ae faaitiitia foi le suka o le toto. O avega mo tagata maʻi taʻitasi e filifilia taʻitoʻatasi e faalagolago ile tausaga, ituaiga o maʻisuka, mamafa. Ae e iai tulafono lautele:

  • O galuega faaletino e le tatau ona muamua nai lo le 30-40 minute. pe a uma le taumafataga.
  • O le avega o le avega e maualuga.
  • E le faatagaina le galulolo.

Toe foʻi i le laulau o mea

Sweatshop togafitiga

Sweatshops using the sauna e faʻavae i luga o le malosi o le maualuga ma le vaʻaia o le vai. Ae o lenei foi ei ai ona lava tulafono. E tusa ma le 10 minute e nofo ai i totonu o le potu vaʻa, ma vave loa ona oso i totonu o le vai malulu ma toe foi atu i totonu o le sauna. I taimi o malologa, e fautuaina e inu leona suamalie i le wormwood po o le pi pi. E faʻatagaina e 'ai ni fua o le a fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka i le urine e le silia le 1-2%. Ae e le tatau ona e aʻafia i le faʻatinoga, talu ai o se suiga vave i le vevela o le popole mo le tino.

Oona e maua ai le maʻisuka ituaiga 2: e mafai ona inuina vormwood mo tagata mamisuka, iloiloga, recipes, photos

Talu ai nei, o le numera o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ua faasolosolo malie pea. O lenei faʻamaʻi e le faʻamalolo e mafua ai le solia o le carbohydrate, gaʻo ma le protein i le tino. O lenei tulaga e lamatia ai le le na o le soifua maloloina ae faapea foi le ola o tagata.

O le faʻaaogaina o le wormwood i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le faafitauli ma faʻaleleia le soifua maloloina o le tagata. Ae afai e faʻaaoga sese, o faʻafitauli e mafai ona aliali mai. O le mea lea, ao leʻi amataina togafitiga, e tatau ona suʻesuʻe uma meatotino a lenei fale.

Wormwood po o Chernobyl o se laau e le masani ai o le aiga Asteraceae. O loʻo faʻaalia i se pupuʻu pupuu, sili ona maualuga ma sina tamaʻi susu. O laʻau e tuʻuina i luga o laina uumi.

O fasi pepa taʻitasi ua vaevaeina i ni vaega se lua pe tolu. I le faaiuga o Iulai po o le amataga o Aukuso, e i ai fugalaau laiti i luga o le laau. E i ai ni foliga lapopoa ma e faʻaputuina i mea faʻapitoa. E tele ata e faigofie ona maua i le Initaneti.

O le vao o le wormwood ei ai sona foliga tulaga ese, lea e fuafua ai ona faʻaleagaina meatotino. O le maualuga o le faʻalauteleina o meaʻai e maua i totonu o le eletise o le laau. Faatasi ai ma vaega e taua i le soifua maloloina o le tagata, e mafai ona tatou iloatinoina:

  1. Glycosides. E i ai lo latou tofo, lea e faʻaolaina ai le tino o meaʻai. E mafai e Glycosides ona taofiofi le gaioiga o trichomonads, yeast and chlamydia.
  2. Flavonoids. O nei vailaau o loʻo faʻavasegaina o vailaau faʻamaʻi masani. Latou te feagai lelei ma microflora pathogenic, faʻaitiitia le mumū, ma faʻamaʻi.
  3. Ole suāsusu taua. Faʻamalo le gaioiga o le fatu maso. Faʻaleagaina tele le tulaga o le faʻalavelave popole.
  4. Tannins. Siitia le vave faʻamalolo o manua. Fesoasoani i le mimitiina, gasegase ma faʻamaʻi pipisi.
  5. Organic acids. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faʻamamaina le tino o toxins ma toxins, faʻamaonia le faʻamalolo ma faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o wormwood e aofia ai le tele o elemene ma vitamini. Latou te faʻaolaina le tino o le tino ma faʻaleleia le faʻatinoina o totoga uma.

Faaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2

O le tuufaatasiga o wormwood e aofia ai inulin. O lenei vailaau e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2. Pe a ulu atu i le gastrointestinal tract, ua fusifusia le kulukose, lea e sau ma meaai. Na le maua e ia le malosi e ulu ai i le toto. O le iʻuga, e faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

Inulin ole vaega ole gaioiga ile gaʻo. E tasi le taimi i totonu o le toto, e salalau solo i le tino atoa ma fafaga ai sela ma le malosi. Faatasi ai ma le leai o se inulin, e lagona e le tagata le lofituina, e masani lava ona ia moe. O vaifofo faigofie e fofo ai le wormwood e mafai ona foia lenei faafitauli.

O Glycosides foi e taua tele i le togafitiga o le maʻisuka.

Latou te faʻamalosia le gaioiga o le tino tutotonu o le tino ma le faʻasalaga. Ona o lenei mea, e pulea ai e le tino le susunuina o gaʻo ma vave faʻavaveina faiga faʻavae. Glycosides ei ai se aoga aoga i le gaioiga o fatugaʻo. E fesoasoani lea i le faʻamalolo o le fula, lea e masani ona o mai faatasi ma le maʻisuka.

Faailoga ma le faʻailoga

Oona mumū i le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi ma faʻamalo ai aʻafiaga leaga. O le mea lea, o tagata atamamai e mautinoa lava le taliina o le fesili pe mafai ona maua e le maʻisuka mea inu ma mea e faʻaogaina ai lenei fale. O le mea autu o le mulimuli i le fua ma tausisia togafitiga fautuaina o vailaʻau. A leai, o le soifua maloloina o le tagata lava ia e ono afaina.

Ua iloa e le au atamamai ni faʻamaʻi saʻo i togafitiga o vormwood:

  1. Tina ma le susu. O mea malolosi o le a tuʻuina atu mai le tina i le tamaitiiti, lea o le a afaina ai lona atinaʻe.
  2. Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le toto totoʻa ma le anemia.
  3. Faʻailoa pancreatitis ma gasegase o gastritis.
  4. O le faʻaalia o faʻamaʻi i le fale.

O le faʻaaogaina o Chernobyl i nisi tulaga e mafua ai le atiina ae o aʻafiaga o itu. O nisi tagata o loʻo i ai le ulu o le ulu, o le le mautonu, ma le foliga mai o le gafa. I le tulaga o le maualuga, o le vomiting matuia e tatalaina, osofaʻiga i le osofaʻiga. E mafai ona mafua ai le solia o le ate ma fatuga.

Fualaau faʻapitoa

O isi tagata tomai faapitoa i vailaau faʻasaienisi ua atiaʻe le tele o fualaau lelei mo le maʻisuka o le wormwood:

  1. Wormwood tii
    Sue se sipuni sipuni o mea mamago mama i se ipu vai inu. A maeʻa le afa itula, e inu le laʻau tipolo. Faia lelei nai lo le 'ai.
  2. Eleele o le wormwood
    O le tasi-vaetolu o le sipuniti o le vao mago ma le eleele i totonu o le kofe kofe e foloina ma fufuluina i vai mama. O lenei faiga e faʻatino faalua i le aso. Lua aso mulimuli ane, ave le lima o le sipuni i le tolu itula. O le umi o le umi o le togafitiga e 6 aso. A maeʻa lena, faʻaalu se vaiaso malolo ma toe fai le kosi.
  3. Wormwood falaoa
    O le vao wormwood ua faʻamamaina i totonu o se mea fai keke.Se kuata o le sipuniti o le mafuaʻaga o le paʻu o loʻo tuʻuina i luga o se fasi falaoa ua tao mai le falaoamata o le falaoamata atoa. Lue i totonu o se polo. E tatau ona 'ai ma sina vai. O togafitiga faapena mo le lua vaiaso.
  4. Oona suamalie ma le meli ma Cahors
    O le faʻamaloloina o vailaʻau o le a fesoasoani e faʻamaonia le suka o le toto i le maʻisuka ituaiga 2. Selesele lua ma le afa kilokalama o le wormwood fou. Tuʻu atu laau i luga o se suʻi meaʻai. Faʻaaogā le kulimi, faʻafefete le sua mai le mea e maua mai ai. Vaʻaia le afa o le lita o Mata masani ile ogaumu. Faʻasusu se ipu malamalama o le meli i totonu. I le mea na tupu ai, ia ulu i le vormwood juice. Liligi le paluga i se fagu tioata ma se faleoloa i se nofoaga malulu. O lea fofo o le maʻisuka e inu i le aofaiga o le 20ml faalua i le aso mo aso e tolu. A uma lena, latou te malolo mo aso e tolu ma toe faʻaauau togafitiga.
  5. Wormwood ma le suauu olive
    O le afa-lita le fagu ua tumu atoatoa i le wormwood fou. Liligi le suāuu olive ma susulu i le pouliuli pe a ma le 10 aso. O le taunuuga o le wormwood fusion e ave faʻatasi ma le sipunipuni tolu taimi ile aso afa ile itula ao le i taumafa.

Alexander, 55 tausaga

"Sa fautuaina e se uo le tea wormwood mo le maʻisuka. Na ia gaosia e tusa ai ma tulafono uma ma inu pea. I le vaiaso mulimuli ane, na ia matauina ai se alualu i luma taua.

Na amata le mou ese o Edema, toe foʻi mai le toto i le masani, ua mou atu le vaivai. O pasi na pasia, na aliaʻe, o le suka sa pa'ū i le tele o vaega. Na matauina foi e le fomai se faaleleia i loʻu tulaga.

O le taimi nei pe a uma le malologa ou te manaʻo e faʻataʻitaʻi le suāuʻu suauʻu o le wormwood. "

Ekaterina, 40 tausaga

"Na i ai ni nai tausaga talu ona ou iloa e uiga i loʻu maʻi mataʻutia. Sa ou taumafai i le tele o meafaigaluega, e aofia ai le faʻavae i luga o le vao. O lenei laau na 'ai i lona tino mamā, faʻamamaina i le vai.

Ina ua mavae sina taimi, sa amata ona mafatia tiga o le ulu tiga ma le vevela. Na fai mai le fomaʻi e mafai ona avea lenei mea ma itu e aʻafia ai le wormwood. I le taimi lava e tasi, e leʻi suia le maualuga o le suka.

Ina ua uma ona ou inu le paʻu, na toe foi mai loʻu tulaga maloloina i le masani. Ma o lea togafitiga e le fetaui ma au. "

"Mo le tele o tausaga sa ou mafatia i le maʻisuka. Na ou mauaina uma "alofa" o le alofa o lenei faamaʻi. O vailaau faafomai e lei sili atu ona lelei. Sa ou filifili e liliu i isi vailaau. Sa ou tau atu i se fua mo ni meaʻai i le uaina, vao ma le meli. Sa tonu ia te au e faataitai.

Sa ia kuka ma inu malosi e tusa ai ma faatonuga. O le alualu i luma e lei leva ona oo mai. Le fia inu, oso i le toto, mama le manava, fula. Na toe i ai foi se manao e ola ma fiafia i le olaga.

O lea ou te fautuaina tagata uma o loʻo mafatia i le maʻisuka e taumafai ai e fai le vao. "

Oona ma le maʻisuka

I faʻamaʻi vailaʻau, o loʻo i ai le tele o suʻega faʻamalolo eseese. E tatau ona tuʻufaʻatasiga faapitoa vormwood mai le maʻisuka. O togafitiga ma lenei vao na faia foi eo tatou tuaa.

Sa taʻua e tagata faamalolo o le "laau a le Atua", talu ai o le laau e mafai ona oʻo i le maualuga o le lua mita. Na talitonu foi e faaopoopo atu i mea tau togafitiga, o le laau o loo i ai se mana togafiti e tuliesea ai agaga leaga.

E mafai ona faʻatau sau faʻataʻitaʻiga o le wormwood ma i matou i le tau o le 250 rubles.

Mea aoga

E mafai ona tatou talatalanoa tele e uiga i mea aoga o le laau ma o mea uma lava e faapitoa mo le maʻisuka. O le tuufaatasiga o le laau e aofia ai e le gata na o meaola faalenatura o le amino, ae faapea foi ma vaega tannic ma suauu taua taua.

E tatau ona maitauina o le totoina o le suauʻu taua e faʻamalosia ma vitamini A ma B.

E aofia ai foʻi le acid ascorbic ma isi mea faʻapitoa, lea i se taimi pupuu e fesoasoani e faʻaitiitia faʻaitiitia ai le kulūkose toto.

E taua le iloa! Faʻaleagaina togafitiga masani i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

Ituaiga 2 maʻisuka - o se togafitiga matautia o le pancreas, lea o loʻo i ai le solia o le metabolism masani ma le faʻaleagaina o le tele o totoga ma tino.

E le pei o le maʻisuka ituaiga 1, lea e toetoe a le mafai ona teena, aua e mafua mai mafuaʻaga faʻavae (faʻasologa o le genetic, patronism pancreatic), ituaiga 2 maʻisuka, i le tele o mataupu, mafua mai i le oona, ma le mamafa o le mamafa o se elemene autu o togafitiga.

A le o lea, o le togafitiga faʻamalosi e faʻatatau i le faʻamautuina o le maualuga o le suka. Ma e naʻo vailaʻau e aofia ai, ae faʻapea foi taumafa lelei.

O fualaau mo le maʻisuka e mamafa tele ma e tele aʻafia itu. O se tulaga taua mo le saogalemu o togafitiga o le usitai malosi i le tui. O le mafuaaga o lenei maʻi e manaʻomia ai se auala faʻapitoa ma faʻaeteete. Faʻamautinoaina o le saogalemu e faʻaoga ai togafitiga faʻavae e toetoe a le mafai.

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga faʻatoʻa: mea faʻapitoa

1) Faʻaogaina o le kālati i le ava malosi.

Faʻamatalaga faʻapitoa: E tusa ai ma tusitala, o le faʻaaogaina o meaʻai o le kalaka i le ava malosi / uaina / vodka fesoasoani e faʻaititia ai le toto toto. E mautinoa e leai se gaioiga poo se ava malosi e maua ai se aafiaga faapena.

I le mea lava ia, e fesoasoani le garlic i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa, ae naʻo pe afai e mulimulitaʻia le taumafa lelei. Ae o le ava malosi, o le ethanol e faʻapupulaina ai le mafai ona mafai ona maua mai i le siakiina o le kulūkose (ma, e pei ona e iloa, o le faiga autu lea mo le atinaʻeina o le maʻisuka).

Faʻaaogaina o le ethanol mo togafitiga faʻasolosolo, o le tagata maʻi e aʻafia le lamatiaga o le siitia o le suka i le maualuga o le maualuga.

O le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga faa-tagata e tatau ona faia ma le atamai. O sea fua e sili atu nai lo le aveina o se tagata i le tuugamau nai lo le fesoasoani.

2) Faʻasalaga o paʻu.

Faʻamatalaga faʻapitoa: togafitiga ole maʻisuka.

Ae o se fua puipuia mo le atherosclerosis (lea e tupu mai i le maʻisuka ona o le lipid le atoatoa ma le lipoprotein metabolism, lea e tau atu i le faaputuputuina o le "leaga" cholesterol i totonu o le toto ma le fausia o gaʻo i luga o puipui o toto toto) e lelei. E le lelei le tauivi ma le cholesterol leaga.

E le masalosalo le talavai, ae aoga i le faʻalavelaveina o le faʻamaʻi (atherosclerosis).

3) O le ava malosi o aniani.

Faʻamatalaga faʻapitoa: o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga faʻaleaganuʻu e pei o aniani ua faia talu mai aso anamua, e ui e lei malamalama tagata i aʻa o le faafitauli.

O eleni o se punavai o le suka, ma ona o le esters o lo o aofia i totonu o le fualaʻau, ua faaitiitia le permeability o silasila siaki mo le kulukose. O le autu o le fua o le ethanol.

E pei ona taʻua muamua, o le faʻaaogaina o le ethanol i le maʻisuka e matua leaga lava.

4) O se faʻafefiloi o le falala ma le kefir.

Faʻamatalaga faʻapitoa: E fautuaina le Buckwheat mo le maʻisuka. Ae o ia lava, e le mafai ona afaina ai le toto toto. E oo lava i le tagata ese e foliga mai o le fautuaga e faaaoga le fatty kefir.

O meaʻai gaʻo susu e iai le maʻisuka ituaiga 2 e matua faʻasaina. O le mea moni e faapea e le mafai e le tino ona gaosia le gaosiga o gaioiga saʻo, ma e "faʻafefe" le tele o meaʻai i totonu o se mea gaʻo.

I le mulimuli ai i lenei fua, o le tagata maʻi o le a maua le 10-15 kilokalama faaopoopo ma o lona soifua maloloina o le a sili atu ona leaga.

5) La brevekka suamalieina i le vai inu.

Faʻamatalaga faʻapitoa: Lavrushka e na o le faʻapipiʻi e faʻapipiʻi ai pe a kuka i suauu ma faʻaoʻo. E faʻapefea ona mafai ona fesoasoani lau laʻau i le maʻisuka, ma atonu o le a le mafai ona fai mai e le phytotherapists.

6) 'ai le sua pateta.

Faʻamatalaga faʻapitoa: faʻaleagaina. Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga faa-tagata, e pei o le pateta, e mafai ona oo atu ai i le sili ona leaga o taunuuga. O le patate juice o se faleteuoloa o le malo.

I totonu o le tino, o le suauu e faʻamalūlūina i le kulukose. O le taunuuga e. O le maʻisuka e le faʻaaogaina vailaʻau, ae o le suka o le suka, lea o le a siitia ai le kulukose toto i tulaga le talitonuina.

E le gata i lea, ia latou fualaʻau, e fautuaina lelei e le au phytotherapists le inu 2 ipu tioata o le pateta i le taimi.

O le fua e matua matautia lava. Nai lo le fetaui mo le pule.

7) Brew lilac ma fualaau mata.

Faʻamatalaga faʻapitoa: lilac ua fautuaina naʻo mo faamoemoega matagofie, i foliga o fugalaau. Lilac fatu e leai se togafitiga o le maʻisuka. E faʻapea foʻi ma fatu o le sunflower.

8) Puni mumu.

Faʻamatalaga faʻapitoa: O fualaau pipi e le aoga i le maʻisuka. O le isi mea o le mea lea e tatau ona faʻaaogaina ipu o pia ina ia aofia i le taumafa o le maʻisuka. O paʻu mumu ma paʻepaʻe e aofia ai le tele o meaola e pei o manu. I taimi e le talafeagai ai le faʻaaogaina o gaʻo manu i ni aofaiga tetele - o se sui sui.

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga faa-aganuu: gaʻo ma isi fualaau

Faʻamatalaga faʻapitoa: gaosi suamalie, i nisi itu, e mafai ona faatonutonu le suka toto. Ae ina ia lava le gaioiga o mea gaioiolosi, e tatau ona faʻaaogaina i ni aofaiga e le mafai e se tagata nofofua ona iloa. E tusa ma le 1.5-2 lita i le fua.

2) O fatu suamalie na tumu i pia.

Faʻamatalaga faʻapitoa: pia, e pei, ioe, soo se isi lava ava malosi e solia i le maʻisuka, e matua leai lava se aoga o fatu pulu i le maʻisuka. Latou te mauʻoa i elemene ma mea aoga, ae le mafai ona tuʻuina atu se faʻaitiitia o le suka o le toto.

3) Horseradish faatasi ma laʻau ma tamato e aʻafia ai le maʻisuka.

Faʻamatalaga faʻapitoa: Lue le seoli mai le maʻisuka! O le mea moni, o le horseradish ma le garlic e fesoasoani i le paʻu mamafa, o lona uiga e mafai ona latou fesoasoani faʻafuasei i le tau faasaga i le maʻisuka ituaiga 2. Ae na o le leai lava. O vaega e le mafai ona latou fofoina le maʻisuka. O lenei fua e le o se togafitiga faʻaleaganuʻu, ae o sauniuniga mo le taumalulu.

4) Faʻatasiga o selu oso.

Faʻamatalaga faʻapitoa: o le fofo e fesoasoani tele mai le malulu, ma e oʻo lava i le taimi muamua, na o le taimi muamua lava, talu ai o le rosehip o loʻo iai le vitamini C. O lona aoga i le maʻisuka e leʻi faʻamaonia.

5) Totoina o le oona oona.

Faʻamatalaga faʻapitoa: vevela vevela o loʻo aofia ai le tele o suauu taua. E i ai a latou mea e tetee ai ma le le fiafia. O le mea moni, o le taulimaina o le maʻisuka o le wormwood e sili atu i le malosi.

O se mea e maofa ai le faʻafia ona fai mai e le "faʻapitoa" phytotherapists le faia o ni tusitusiga. Soo se tincture ua saunia mo le ava malosi, ma o le ethanol o se tasi o fili sili ona leaga o le maʻisuka.

O ia fautuaga e tuʻuina mai e tagata e le atoatoa ma e le mamao mai vailaau, poʻo le faʻaaogaina, poʻo le lagolagoina o le talitonuga o le evolusione ma le natura filifilia e fia faʻaitiitia le faitau aofaʻi.

Faʻamatalaga faʻapitoa: E masani lava i luga o le upega o loʻo i ai se fautuaga e 'ai 20-30 kalama o le fefete faʻasaga. O lenei togafitiga o se tala malie. Yeast fungi i totonu o le manava ma le gaogao o le a amata amata ona matua faʻateleina. Nai lo le faʻaleleia atili o le soifua maloloina, o le a maua e se tagata le faʻamalosi, afaina, tiga ma le tele o isi lagona le lelei.

O le fua e valea ma le aoga.

7) Vaʻai lauʻau o le manuʻi manu pe aloe nai lo le insulin.

Faʻamatalaga faʻapitoa: ma le faateleina tele o le suka o le toto, e manaʻomia le tuiina o le inisalini i se taimi vave e mafai ai. A o gasegase le tagata maʻi, o loʻo taumafai lona tino e tausia le metabolism, a itiiti mai i se tulaga maualalo. Aua nei faatuai e ave le fualaau faasaina. E mafai ona oti lenei mea.

E le mafai e le manulele manu pe aloe ona suia le inisalini, o se fautuaga valea lea.

Mea aoga ma leaga i le tuufaatasiga o le vao, o latou mea totino ma faʻailoga. Wormwood - mo le togafitiga o faʻamaʻi eseese ma le gau o le mamafa

E masani ona faʻaogaina le wormwood i vailaʻau faʻapitoa.

O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ai le wormwood mo togafitiga, talu ai o loʻo aofia ai le tele o meaola o meaola.

O le tuufaatasiga o lenei vaovao e matua eseese lava ma e mafai ona avea o se vailaau ma mea inu, o lona uiga o le solia o le wormwood e tatau ona suesueina e le itiiti ifo nai lo lona aoga.

Fofo faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2

E masani lava o lenei ituaiga faʻamaʻi e tuʻuina atu ai i le tagata maʻi se tele o faʻalavelave, ma o le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le inisalini e manaʻomia i taimi uma. Ae ui i lea, i nisi tulaga, e fautuaina e faʻaaoga metotia faʻamaonia, pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

Mo le toe faʻafoʻiina o le paleni o le acid-base, e mafai ona e faʻaaogaina le suauu masani. E manaʻomia lenei mea e toetoe lava o maʻisuka uma lava. O le suamalie i lenei tulaga e avea o se alkali ma faʻaitiitia le gaʻo sili atu. E tatau ona faia i aso uma ao leʻi leva ona 'ai. O le mea e tasi e lua ni sipuni laiti.

Afai i le tautotogo e mafai ona aoina se numera talafeagai o lelala buds, ona mafai lea ona faʻaaogaina o se vailaau. Mo lenei mea, o mea masani e faʻamago i totonu o se nofoaga pogisa e tatau ona kuka i le vai inu ma ave se sipuni se tasi. Mo le tasi le lita o le vai e tatau ona le itiiti ifo i le tasi le sipuni tele o mea faʻaaoga. O se vailaau e tatau ona ave a itiiti ifo faalua i le aso.

E mafai ona e faʻaitiitia le faʻalavelave na mafua mai i le faʻamaʻi ma le fesoasoani o linden poʻo aniani. E tatau ona e liligiina ni nai aniani tipi ma ni ipu tioata se lua ma ia tumau pea lenei paluga mo le iva i le sefulu itula.

O vailaau faʻamalosi e tatau ona faʻaumatia vave aʻo leʻi 'ai i aso uma. O se tasi fualaau e eseese mai le tasi i le lua teaspoons.

Lime broth ua saunia i le auala lava e tasi, e lua ipu ipu vai e tatau ona paʻu i luga o le lua punetini o mea e masani ai.

O le faatumauina o le maualuga o le suka i totonu o tapulaa masani mo le ituaiga lona lua o le maʻisuka e mafai ona faia i le faʻaaogaina o le maʻisuka. Mo le sauniuniga o vailaʻau, e faʻatagaina e faʻaaoga naʻo talavou ma e tatau ona faʻaaogaina raw groats, e le o faʻamalosi, e taua tele lenei mea.

E tatau ona liligi atu i le afa-lita o le susu o le povi ma tuu ai i le po. I le taeao, 'ai nai lo le' aiga o le taeao.

I le leai o se meaʻai, e mafai ona e faʻaaoga fatu lino, ae o le auala e saunia ai vailaau i lenei mataupu e eseese lava. Grinded two tablespoons large o fatu lūlū e manaʻomia ona liligi atu i le afa-lita o vai inu, aumai i se vevela ma kuka mo le lima i le fitu minute.

E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi ua maeʻa ona faʻafefiloi i le taeao i luga o se manava gaogao mo le sili atu ma le onosefulu aso sosoo. I le faʻatusatusaina, e fautuaina e 'ai le susu o le susu o le susu, kāpisi ma le uila.

O le isi togafitiga aoga mo lenei maʻi o le celandine. / E fautuaina e selesele i le tautotogo, ma sili atu i le masina o Me.

Ina ia saunia le vailaʻau, e tatau ona faʻatumu se kuata o le fagu lita i le mutia vao o le celandine ma faʻatumu le fagu i le pito i luga ma le vai inu. E tatau ona ave le fala oona i aso uma e tusa ma le luasefulu minute ao lei faia se taumafataga, ma e tatau ona faia lea faatolu i le aso.

O le fualaau o vailaʻau e mafai ona ave i le taimi e tasi le selau piliona. Tasi le vasega e sefulu aso, sosoo ai ma le lima aso malolo.

E fautuaina e toe faia togafitiga e tusa ma le faatolu i le tausaga.

Nai lo le inisalini, e mafai ona faʻaaoga lelei pi. O le sefululima o nei pi i le afiafi e tatau ona faʻafefiloi i totonu o se ipu vai mama, ma 'ai i le taeao i luga o se manava gaogao, pe a uma ona faʻafefe muamua le vai. E le gata i lea, e fautuaina le faaopoopo o pi i ipu eseese ma inu i mea teuteu eseese, mo le sauniuniga e sili ona lelei e faaaoga ai launi pi, ae le o fualaau aina.

Wormwood: mea tau togafitiga ma faʻasagaga. O faʻamalologa o le faʻamaʻi o le maʻoti i le maʻisuka, oncology, gynecology.

O le Wormwood o se laau laʻau o le aiga Asteraceae ma ei ai lona manogi ma lona tofo. Wormwood o se mutia oona ma e aofia ai glycosides, tannins, starch, resins ma suauu taua.

E eseese mea tau togafitiga ma togafiti o togalaau, e faalagolago ile ituaiga o laau.Faatasi ai ma i latou, vormwood masani, oona, lemoni, siliva ma Austrian.

O i latou taitoatasi e ese le tutusa ma le aafiaga i le tino o le tagata.

Faamatalaga faʻatau

I le natura, e eseese ituaiga o manua, e 400 igoa. O mea aoga e vavae ese mai ia mea mo le togafitiga o le niumonia, paʻu faʻatasi, faʻamala o le bronchia ma isi faʻamaʻi. Ae o le tele o ituaiga o wormwood e afaina ai le tino ona o mea oona. O le mea sili ona taatele o vao ma vormwood masani.

Wormwood e oʻo atu i le 1 mita, ma o lona aʻa e faʻalaʻau ma le uamea. O laʻau e lapotopoto faʻatasi ma ni manoa umi, fugalaau lanu samasama, ma ni ato laʻititi e faʻatupuina ai le lautele o mea leaga.

O fua e lanu enaena, laitiiti. E toto le laau ia Iulai ma Aokuso.

O le vormwood o se mutia oona o laau oona, lea e afaina pe a faʻaaogaina le talafeagai. Na fua mai fua i Aokuso ma Setema.

E tupu le vao i Eurasia ma Amerika i Matu. E mafai ona maua i luga o auvai o se faatanoa, i vaomatua, luga o auala ma fanua.

Wormwood e faʻaaoga mo togafitiga faʻapitoa i le tele o atunuu o le lalolagi. O loʻo i ai faʻamalosi tino ma keratin.

E i ai le manava oona. O meatotino aoga o le laau o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa.

O lona igoa lona lua e papaʻe pe moni. O le laau e tele faʻasolega, o lea e tatau ai ona e faaeteete i le faʻaaogaina.

O le wormwood e masani ai o se laau lauiloa, o lona maualuga e oʻo i le 1.5 mita. O le faʻamatalaga o le laau e eseese, ae o ona vaega o loʻo faʻaaogaina foi i vailaau faʻasoifua.

E i ai ni mea laiti laiti e maua mai i lanu samasama po o le mumu e aoina i se pulumu. E fuga mai le amataga o le taumafanafana ia Setema.

E masani ona tupu i luga o le auala auala masani i luga o le auala, i luga o eleele ma auala. O le suauu taua o le laau e faʻaalia ai faʻamalolo ma fesoasoani e toe faʻafoisia le puipuiga.

E faatusatusa i se gaoioiga i le tolauapiga. I le taimi o le seleselega, e tipiina ma mamae le laau.

Thujone, o se vaega o le laau, ei ai sona aafiaga matautia i tagata. O mea faʻamalolo o le wormwood ua leva ona faʻaaogaina mo togafitiga o fale ma togafitiga faʻalautele.

I totonu o tagata faʻaleaganuʻu ma aganuʻu masani, o lenei ituaiga o wormwood e faʻaaogaina nai lo le oona.

Le faiga o gaioiga ma le tuufaatasiga

O lenei mea totino o loʻo i ai se mea faʻalavelave, e aofia ai le i ai o se numera tele o mea e aoga i le tino o le tagata. O vaega o lenei vailaʻau oona e aofia ai glycosides, mea manogi eseese, vitamini A ma le B, faʻapea foʻi ma inulin.

O le mea pito sili ona taua mo le maʻisuka o le iai lea o se aofaiga taua o inulin i totonu o vao. O le aoga lelei o lenei vailaau i luga o le tino o se tagata o loo maua i le maʻisuka ua faamaonia faʻasaienisi. O le vailaʻau e lua ona aafiaga lelei.

E tasi le taimi i le manava, e mafai e le inulin ona fusifusia glucose e sau ma meaai. Glucose e le o aʻafia i puipui o le manava, o loʻo pasi i se isi tulaga i luga o le vaega o meaʻai. E tusa ai ma lea, o le tele o le mea e le ulufale i le toto, o lona uiga o le tele o le inisalini e manaʻomia e ave ai le kulukose i sene e faʻaititia. O le mea lea, o le vao o le wormwood e faʻaitiitia ai le suka o le tino, faʻaleleia ai le soifua maloloina o le maʻi, ma le faʻaitiitia o le inisalini e aofia ai vailaʻau.

Faʻasalaga faʻapitoa i le inumaga, inulin e ulufale i totonu o le toto. O iinei na te faʻatinoina ai lona lua o galuega sili ona taua - e faʻapipiʻi ai sela ma le malosi. Faatasi ai ma le le lava o le inisalini, e nonofo ai tagata soifua i le faaitiitia o le "soldering energy", e mafua ai le le lelei o le soifua maloloina, le mautonu, vaivaiga, ma le tele o taimi faigata. Inulin e mafai ona ulu i totonu o sulu ma tuʻuina atu ia i latou le malosi e aunoa ma le auai o oloa o le gaosiga o gaioiga. O lenei mea e faʻaleleia ai le soifua manuia o le tagata maʻi ma tausia le malosi o ona siama.

E le gata i lea, o le wormwood ei ai se aafiaga lelei i le maʻisuka ma ona o le i ai o glycosides i lona tuufaatasiga.O nei mea e galue e avea ma mea e faʻafefeteina ai, e aʻafia ai e le gata o le totoga tutotonu, ae faapena foi le tino atoa o le tagata.

Ua susunuina le susu, toto toto ma gaioiga o le fatu ua faaosofia, ua faaleleia le metabolism. O se aofaiga tele o glycosides e afaina ai le faatinoga o fatugaʻo, faamamaina le tino o toxins ma isi mea leaga.

O le lagolagosua ma le faʻaleleia o aʻafiaga o loʻo i ai foi i luga o le fualaau oona, e fesoasoani i le faʻaleleia o le manava ma le gaogao, le faʻamautuina o le nofoa. O le urinary system foi e faʻagaoioia ai lana galuega i lalo o le malosi o vaega taʻitasi o le mutia, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le aofaʻi o le suavai na tele ina faʻapupulaina e le tagata maʻi ma le maʻisuka.

Le faʻaleleia o faiga faʻasolosolo e mafua ai ona paʻu i le mamafa o le tino. O se vaega taua lea mo le puipuia o le maualuga o le toto maualuga i le maʻisuka, e masani ona tupu aʻe i le maualuga o le toto. E le gata i lea, o le faʻasaina o le mamafa e fesoasoani e faʻaititia ai le aofaʻi o le kulukose.

Pepa ma metotia o le talosaga

Ae peitai, ina ia mafai ona i ai nei aafiaga sili ona aoga i metabolic processes i totonu o le tino, e tatau ai le saʻo ona faaaoga fualaau faasaina mai le wormwood.

E tatau ona malamalama i le auala e saunia ai nisi o oloa i luga o lenei faʻavae, ma le auala e faʻaaoga ai.

E masani ona taua tele le tele o taimi ma le tele o taimi, lea o le a mafai ai, i le tasi itu, ona faʻaalia aafiaga aoga o le wormwood, ae, i le isi itu, e puipuia aʻafiaga leaga o le aʻafiaga o ana mea gaʻo i le tino.

E lua ituaiga o vailaʻau e faʻaogaina fualaau. Le tele o le faʻaaogaina o tautala. I lenei tulaga, o le vailaʻau vailaʻau e faʻaaogaina i foliga o teas ma infusions. E le masani ai, ae sili ona lelei enemas mai mea e maua mai le wormwood.

O metotia uma e lua ua latou faaopoopoina ma toso. O le mea moni, o Enema, e sili atu le faigofie mo le faʻaaogaina nai lo le faʻaaogaina o le inu. Ae o a latou taga e amata muamua atu, ma e masani ona mafai ona sili atu ona faalauiloaina.

O le inu o infusions e faavae i luga o le wormwood e sili atu ona faigofie ona ave, i se faaopoopoga, latou te sili atu ona fusifusia glucose e sau ma meaai.

Ae ui i lea, o le gaioiga o ia tupe e masani ona faatuai, ma o le aofaʻi o aʻafiaga lautele e lautele atu nai lo le faʻaaogaina o se siama.

O le auala mo le faia o isi vailaʻau e tatau ona tuʻufaʻatasia ma nisi suiga o mea taumafa i le taumafataga. E tasi le vaiaso ao le i amataina nei taualumaga, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina, ma e sili atu le vavaeeseina o ipu o aano o manufasi mai le taumafataga, aemaise lava i latou na saunia e faʻaaoga aano o manu.

E matua faasaina le inuina o le ava malosi. O nei fua uma e talafeagai mo le puipuia o le ate. O le mea moni, o le faia o soʻo se sauniuniga e faʻavae i luga o le wormwood e oʻo atu ai i se avega faaopoopo i lenei tene sili ona taua o le tino o le tagata, o lea e le tatau ai ona e faʻalauteleina le avega - e mafai ona oʻo atu ai iʻuga ogaoga.

E le fautuaina foi le faʻaaogaina o meaʻai keke mai le falaoamata papaʻe i le togafitiga ma le wormwood. O lo latou faʻaaogaina masani e mafua ai ona faʻafitauli i le tino o meaʻai, lea e sili atu ona le mafai ona aloese mai le maʻisuka.

Faʻataʻitaʻiga faigofie

Mo le faʻafofoga tautala, e faʻaaogaina ai fualaau faigofie ma lavelave, faʻatagaina le faʻaaogaina o le wormwood mai le maʻisuka ituaiga 2. E fautuaina e muamua mafaufau i fua faigofie faigofie, e pei o mea nei.

O le mutia vao e tatau ona nutimomoia i se paʻu. Ave le 1 sipuni, ia mautinoa e alu faatasi ma le tele o vai. O le togafitiga e oʻo atu i le 1 masina, ona faia ai lea o se malologa.

E faʻataʻitaʻiina foʻi le faʻaaogaina o le wormwood ma falaoa tao mai le falaoamata. Ina ia faia lenei mea, teuteuina lelei e ala i le faʻaaogaina o se masini vali poʻo se kofe kofe. Ma le isi, e tusa ma le kuata o le sipuniti o le paʻu o loʻo tuʻuina i luga o sina fasi falaoa ma fuli i foliga o se polo. Ua ave le vailaʻau mo le 2 vaiaso.A uma lenei mea, e tatau ona e malolo mo le itiiti ifo ma le masina.

O le isi auala e ave ai le otaota o le wormwood o le faʻaaogaina lea o le 0.5 kalama o le vailaʻau aʻo leʻi faia taumafataga taitasi. E faʻamaluina le paʻu i le vai, e le sili atu i le lua punetini o le vai mo se tasi o tautua vao.

Decorations ma infusions

O nei oloa e sili atu le faigata ona saunia, ae sili atu ona gauaiina e le tino nai lo le paʻu faʻamaina.

O le sipuni sipuni o le wormwood ua sasaaina i se ipu vai inu ma ave i totonu o le afa tioata. E tatau ona inu i le fua muamua ao lei faia taumafataga taitasi.

O le suauu suauu o le wormwood e aoga foi. Mo le fufuina o le suauʻu, o le afa lita lita o lau laau fou e sasaa mai i le suauu ma faʻafesoʻotaʻi mo le 8 i le 10 aso seia oʻo ina fuga mai le suauu. E tatau ona e inu 1 sipunipuni o le suāuʻu faatolu i le aso.

O le ava malosi e lauiloa foi. E masani lava, o le ava malosi ma le uaina o loʻo faʻaaogaina. Manua mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina i le ava malosi ma le inu o le uaina.

2 sipuni tele o le wormwood ua nutimomoia ma sasaa i vodka, i le fua faatatau o le 100 ml o le vai i le 1 sipunifi o le paʻu. O le fagu paʻu ua tumu i se pogisa, mafanafana mo le itiiti ifo i le vaiaso.

E tatau ona e ave le 60 isu i le aso. O le vasega o le faʻatagaina e lua vaiaso. O lea ituaiga siaki e mafai ona teuina mo se taimi umi, ae tatau ona luluina i lea taimi ma lea taimi.

O le uaina o le vine e pei ona mulimuli mai. 2.5 kilokalama o laau fou e aunoa ma ni aʻa e nutimomoia i se mea e teu ai manu. O mea laititi e faʻaaogaina i soo se auala faigofie. O le suamalie e mafua ai le fefiloi ma le lua lita o le suavai masani ua vevela i le 50 tikeri. Faʻasalaga faʻafefiloi o loʻo teuina i se nofoaga malulu malulu.

Mo le faaaogaina i fafo

I le faaopoopo atu i le mea moni o le vao o le wormwood e faʻaitiitia ai le suka i totonu o le tino, o oloa e faʻavae i luga o lea mea e mafai foi ona faʻaaogaina e togafitia ai vae o le tino lea e tupu i tulaga ogaoga o le maʻisuka. Mo nei faʻamoemoega, o loʻo faʻaaogaina le faʻaogaina o vao.

O le filifiliga sili mo ia togafitiga o le faʻaaogaina lea o se teuteuga o se sipuni sipuni o wormwood o aʻa. O le togafitiga e oʻo atu i le tolu masina. Afai e leai ni aʻafiaga leaga, o togafitiga e mafai ona faʻaauau pea.

O le faʻaogaina o laʻau vao wormwood e faʻaaogaina foi. E nutimomoia, tuu i totonu o le mea e gaosi ai, fai sina paluga aʻo lei faʻamalolo le suavai ma tuʻu i luga o se paʻu o loʻo paʻu i le maʻi suka. A maeʻa le 30-40 minute, ona aveese lea o le fusi. O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina mo le tolu masina, pe a uma ona fautuaina e ave se malologa faalemasina.

Contraindications ma aʻafiaga itu

O le anufe o le wormwood e iloga i mea tau vailaʻau ma faʻasalaga mo le maʻisuka. O mea gaosi o le laau e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata.

  • i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • totoga ma le anemia,
  • tino pancreatitis ma gastritis,
  • tasi le le faapalepale i mea gaosi.

O se tagata faʻaaogaina le wormwood mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai foi ona atiaʻe nisi o aʻafiaga.

O nei mea e aofia ai le le mautonu, tiga o le ulu, ma le faʻailoga. E mafai ona gaoioi le inu ma le fulufulu, faʻapea foʻi ma le tele o gasegase. O nisi taimi ei ai faafitauli i le galuega o fatugaʻo, faapea foi ma le tiga i le ate.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i mea uma e faʻamalolo ai le wormwood i le vitio:

I le lautele, o le wormwood e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le toto toto, lea e avea ai ma mea aoga mo le maʻisuka, e aofia ai le ituaiga 2. Ae ui i lea, faatasi ai ma le mea moni o le vao vao e faaitiitia ai le suka i totonu o le tino, o loo i ai foi le tele o aʻafiaga, lea e faatapulaaina ai lona faaaogaina i tagata gasegase.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Manua e faasaga i le maʻisuka: o faʻaoga o le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-tagata

Ua leva ona malamalama tagata i aoga o le laau wormwood, o loo ofoina atu i meatotino maaleale ma lautele e faaaoga ai e togafitia ai faamaʻi eseese.

Faʻasoloina i le vao vevela ma le endocrine, e aofia ai faʻaaliga o le maʻisuka.

O le mea moni, o fomaʻi i aso anamua e leʻi manuia i le faʻatoʻilaloina atoa o lenei faʻamaʻi matautia, ae o mea moni o le faʻaleleia o le soifua manuia o le maʻisuka, lea na faʻamaonia ai le wormwood, na tusia.

O aso nei, o loʻo faʻaaogaina togafitiga lagolago, lea e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau eseese e faʻavae i luga o lenei laau e fai ma faʻaoga i togafitiga faafomaʻi o le tetee atu i le maʻisuka. O le a le mafuaʻaga o le wormwood mo le maʻisuka ituaiga 2? Ads-pc-2

Togafitiga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ituaiga: faaiuga

O le tele o faʻamatalaga ua fautuaina i le Initaneti e leai se mea e sili atu nai lo le mea fou a fomaʻi-fomai.

O nisi o togafitiga fautuaina e mafai ona avea ma se fesoasoani lelei i le tau faasaga i le maʻisuka, ae na o le le tuusao, talu ai latou te fesoasoani i na o le tau faasaga i le sili atu o le mamafa.

I le lautele, pe a fai e filifili le tagata maʻi e fesoasoani i fesoasoani a tagata, o loʻo i ai se numera o fautuaga:

  • Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le ethanol atoatoa. Ava o soo se ituaiga o le fili o le maʻisuka.
  • Manatua e uiga i le taumafai e suʻe se isi mea i le insulin. E le mafai lenei mea.
  • A o le i faia se vaifofo, talanoa i lau fomaʻi. Le togafitiga o le maʻisuka e le o se ula ma e tatau ona e faʻalatalata i ai.

    O le mea pito sili ona taua, o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona aoga faʻatasi ma togafitiga masani.

    Wormwood tincture - mea tau togafitiga ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina

    O le Wormwood (Artemisia absinthium) o se laau laʻau faʻamalosi o le aiga o Compositae. O vaega uma o loʻo pito i luga o loʻo faʻaaogaina fualaau: laulaʻau, gaʻo, fugalaau.

    E masani ona maua mai le suauu o le Wormwood mai laulaʻau ma pito i luga o fuga vine. I le taimi nei, e 28 vaega eseese na maua i le manoa o le wormwood. I le taimi lava e tasi, 18.6% o le aofaʻi o le beta-thujone, o se vailaʻau e iai mea e ono lamatia.

    O le faʻateleina o le thnjone e faʻapupulaina tele ma le faʻafefeteina o wormwood i le ava malosi. O le mea lea, o le absinthe o se mea matautia le inu ava malosi i le Iunaite Setete ma le tele o isi atunuu o le lalolagi. Ae o le wormwood extract without thujone ua faaopoopo i ava e pei o vermouth, i soo se mea lava.

    O isi vailaʻau faʻasolosolo i totonu o le tuufaatasiga o lenei togafiti o vailaau faʻasaina, eleʻele ascorbic, azulenes, carotenoids, flavonoids, lignin, eleʻele phenolic, tannins, sesquiterpene lactones, etc.

    O a nei mea aoga aoga?

    Gaioiga o le Anthelmintic

    Wormwood o se tasi o laau lauiloa e sili ona lauiloa mai faʻamaʻi i totonu o le tino o le tagata. Ua uma ona faamautuina o vaega oona o le laau (thujone, isotujon) e mafai ai ona le mafai ona gafatia le ola o parasite i totonu o le manava o le tagata. Ma o le sesquiterpene lactones e faʻavaivaia atili ai anufe ona o le le lelei o aʻafiaga i le gaioiga o faʻamaʻi o latou sela.

    I le taimi lava e tasi, o le wormwood e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaosiga o le keke, lea, e tusa ai ma nisi o manatu, ua leva ona fesoasoani e aveeseina anufe.

    Wormwood e sili ona aoga i ituaiga ituaiga o parasite e pei o:

    E faʻapefea ona ave le wormwood mai faʻamaʻi?

    Wormwood o se tasi o laau sili ona oona i le lalolagi. Ma o le asō, o le toʻatele o tagata e manaʻo e faʻaaogaina i le pepa faʻapipiʻi. Ae maise pe a oo mai i tamaiti, e masani ona avea ma afaina i anufe.

    O le auala e faʻaaoga ai capsules anthelmintic ma le wormwood e masani lava ona faʻaalia i faatonuga. I le avea ai ma tulafono, e mai le 1-2 capsules i mea taumafa 1-3 taimi i le aso, e fuafua i le aofai o fuamoa o le wormwood i capsules ma le tausaga o le tagata e mauaina.

    E mafai ona e maua ni faʻamatalaga auʻiliʻiliga i le auala e inu ai le wormwood mai faʻamaʻi i lona foliga masani mai lenei vitio.

    Feteenaʻi ma siama faʻamaʻi ma funga

    Wormwood e le gata na te aveeseina anufe parasitic mai le manava, ae faasao foi mai siama pathogenic ma sigi.

    I le taimi nei, ua faʻamaonia le aoga o le laau e aʻafia ai aʻafiaga o le siama E. coli ma Salmonella, lea e masani ona afua ai le afaina o mea taumafa.

    I le faʻaopoopoga, o le wormwood o loʻo i ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tui e mafua mai i le fefete-pei o Candida albicans.

    Fesoasoani i togafitiga o le maʻi a Crohn

    O lenei vailaʻau faʻamaʻi e fesoasoani i tagata e mafatia i se maʻi ogaoga e pei o le maʻi o Crohn. Faatasi ai ma lenei maʻi, ua faamalosia tagata e faʻaaogaina i taimi uma vailaʻau faʻamalosi e tetee atu ai i le fomaʻi o loʻo i ai le tele o aʻafiaga itu.

    Ua faailoa mai e saienitisi Siamani o le faʻaaogaina o le vormwood decoction o le 500 mg tolu taimi i le aso e mafai ai ona faʻaitiitia le fualaau o mea faʻamalosi ua faia, ma i le tele o tulaga e le mafai ona faʻaaoga.

    SIBO Symptom Management

    O isi maʻi o le manava na fesoasoani i ai saienitisi e maua ai le wormwood e le o se taimi ua leva. E taʻua o le "maʻi o le tele o le siama o le siama i le tootoo laiti," pe puupuu foi le SIBO (tamai inisini bacterial overgrowth).

    O le fatu o le faʻamaʻi o le tele naua o meaola ninii e aliali mai i totonu o le togafiti laiti.

    O loʻo lauiloa o le intestinal bacterial microflora e tatau mo le ola o tagata. Ae ui i lea, o meaola ninii e manaomia e ola ai i totonu o le ogaoga tele. I le maaleale e le tatau ona tele naua. Afai o le tufatufaina masani o siama ua afaina ma o le tootoo laiti ua avea ma sefanua mo se numera tele o microorganisms, ua atiina ae le SIBO.

    O aʻafiaga o lenei maʻi faʻafuaseʻi o loʻo poloka ma faateleina le faʻaleleia o le kesi, paʻu, manava, solia o le faʻaleleia o elemene, ma isi.

    Latou te taumafai e togafitia le faʻamaʻi faʻamaʻi. Ae ui i lea, e le mafai ona ausia ni faʻamanuiaga lelei i la latou talosaga. Ma afai e aliaʻe, ona tele lea o aʻafiaga i itu.

    O le vormwood miti mo le togafitiga a le SIBO e faʻaaogaina faatasi ma isi vailaʻau faʻamaʻi togafitiga, e masani lava nai lo loume, oregano (oregano) ma le barberry. I lenei tulaga, o le togafitiga faʻamalosi e tutusa ma le faʻaaogaina o le vailaʻau o le rifaximin, naʻo le leai o aʻafiaga.

    Wormwood faasaga i le kanesa

    I le 2012, o le gafatia o le vtemisinin, lea e mauoa i le wormwood, e fasiotia ai suauu o le susu o le kanesa o le susu, na maua, ae e leai ni aʻafiaga leaga i siama soifua maloloina lata ane.

    O le molécula masini o le gaioiga o le artemisina i luga o siama tumutumu o loʻo mulimuli mai. Artemisinin fegalegaleaiga ma molini mole uʻamea. O le gaioiga e maua ai le tele o faʻamalolo e leai se totogi e faʻaleagaina ai le membrane ma fasiotia ai le cell.

    Talu ai o le numera o molelaʻau uʻamea i siama o le kanesa e sefulu taimi sili atu nai lo suauu masani, latou te oti pe a faʻaalia i le artemisinin.

    Malaria togafitiga

    Mai aso anamua, o le oona o le vao o le togafiti e sili ona aoga mo le malaria. Ma o le mea e ofo ai, o le artemisini na maua mai i lenei vailaʻau faʻamalositino o le numera tasi lea e fofo ai mo togafitiga o faʻalavelave faʻalavelave o lenei faʻamaʻi pipisi.

    E pulea e Artemisina le malaria i le auala lava lea e tasi e faʻaitiitia ai tumaʻi pipisi. Plasmodium malaria, pei o neoplasms mama, e tele le uʻamea. O le a oo i totonu ia Artemisinin, e gaoioi i le uʻamea, e fai ma faʻamalositino malosi e faʻaumatia ai le membrane o sela o le parasite.

    Faʻailoga mo le faʻaaogaina o le vormwood ma le lauti mai ai

    E ui lava i le mea moni e faapea o faʻamalologa o mea leaga o le vao e aofia ai le malosi e tau ai le kanesa ma togafitia ai le maʻi o Crohn, e le mafai ona faʻaaogaina lenei vao mo nei faʻamoemoe i lou lava aiga. E mafai ona lamatia ma leai se aoga.

    O le mea lea, e tatau ona lisi mea e fesoasoani i le wormwood e pei o le lauti poʻo le tincture ma lona faʻaaogaina fale.

    • faaleleia atili o le gastrointestinal tract, muamua, faateleina le gaosiga o le talo ma le faateleina o le 'ai,
    • aveeseina o le susu, aemaise lava pe afai e faaaoga i le mint ma le caraway fatu e pei o le lauti
    • faiga faʻafeusuaʻi
    • le taua faasaga i le neurasthenia, faamamaina le popole tele ma popolega masani.

    E faʻapefea ona faia le teas ma le tinctures

    O aso nei, o loʻo maua i le vao le ituaiga o ituaiga o ituaiga o fualaau: o mea taua, capsules, tablets, tinctures, extracts liquid. E mafai foʻi ona e faʻatau sau vao fou pe matutu mo sauniuniga a le teas ma infusions.

    O le mea aupito sili ona lelei o le faʻaaogaina o mutia matutu, e pei ona leai, pe toetoe a leai, e ono aʻafia i totonu o le tino.

    Le faia o le lauti po o le afua mai i vao vao vao, e tatau ona e faia laasaga nei.

    1. Liligi le ½-1 sipuniti o vao vaovao mamago o le wormwood ma vai inu.
    2. Faʻaosooso mo le 5-15 minute. O le tele o le mutia e te tuʻuina ma le umi e te tumau ai, o le sili atu ona oona ma malosi o le vai o le ai ai. O le afa o le sipuni ma le 5 minute o le lauti, tasi le sipuni ma 15 minute ua uma ona fai ma faʻamatalaga faafomai.
    3. E ui i le mea moni o le wormwood o le oona, e le mafai ona suamalie. Na o le tiga e mafai ona aoga tele ia te ia. Ae peitai, e mafai pea ona faʻaleleia le tofo o le mea inu. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo le mint, cumin poo le anise i ai.

    E mafai foi ona e saunia le sosolo o le wormwood.

    10-20 mativa o le vevela extracta e sasaa ai se ipu vai.

    E mafai ona e maua ni auala se tolu e fai ai fualaau faasaina i le vitio o loʻo i lalo.

    Faʻaiʻuga

    Afai e te faʻaaogaina le wormwood i fua o loʻo faʻatuina mo le taimi atofaina, e leai ni aʻafiaga e tatau ona tutupu. Ae peitaʻi, afai e sili atu i le tui ma / poo le taimi e faʻaaogaina ai fualaau oona, o aʻafiaga e lua e mafai ona tupu:

    • taoto ma vili
    • popolega
    • tigā
    • vavao
    • vevesi, faʻalavelave, faoa faamalosi.

    O mea faʻamalolo o vao vao e afaina mai le malaria o togafitiga i le puleaina o kanesa.

    Ae ui i lea, i le fale, e masani ona faʻaogaina le vao o le wormwood e faʻaleleia ai le 'ailaina, faʻalautele le manaʻo, faʻaleleia le gaosia o le talo, ma avea foi o se anthelmintic.

    Talu ai o le wormwood o se vailaʻau faʻamalosi malosi, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. Mātauina le tuʻuina atu ma le taimi o le ulufale. I le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻatalanoa se fomaʻi.

    Le faʻaaogaina o wormwood mo togafitiga o faʻamaʻi eseese

    E masani ona faia eo tatou augatama le togafiti o le wormwood. Na taʻua e tagata lenei laau "o le laau a le Atua." O le vao sa taua o se laau ona o lona maualuga maualuga; o le maualuga o le laau e oʻo i le 2 mita. Na talitonuina, e faaopoopo atu i mea tau vailaau, o le laau e mafai ona tuliesea agaga leaga ma puipuia mai mata mataga ma mea leaga.

    O le Wormwood o loʻo i ai se mana malosi tele, e oʻo lava i lona manogi manogi e toe maua ai le malosi o se tagata maʻi

    Toe i totonu o mea

    Leleaina o meaʻai

    O togafitiga o le Wormwood e faʻaaogaina e fufulu ai le tino o parasite. E le gata i lea, o le aoga o togafitiga e maualuga.

    Mo togafitiga, o le mutia o le vormwood mago ua faʻaaogaina. Aʻo le i aveina, o le mutia mago ua paʻu i le paʻu. E manaʻomia lou 'ave vao o vao e pei o le palapala vevela. O lenei metotia o togafitiga e tatau ai ina ia mafai ai e le laau i totonu o se faʻasalaga e afaina ai siama ona pasia uma le gastrointestinal tract, faʻamaʻaina ole pusa.

    Ave le vao i luga o le 1 sipuni e aunoa ma se mauga. O se vaega o le vormwood mago ua tuu i le gutu ma fufulu ile vai. E faʻaauau pea ona faʻaauau pea le faagasologa i taimi uma 2-2.5 itula. Aofaʻi o faʻasalaga i le aso - 5-6 taimi.

    A maeʻa aso e tolu, e tatau ona e 'aina ni manua tolu pe fa taimi i le aso. Faʻaauau pea le 4 aso sili atu. Meaʻai e mafai ona faʻaaoga e pei ona masani ai, na o fualaʻau fua e tatau ona sili atu. I se tulaga lautele, o le togafitiga e tasi le vaiaso.

    O le faʻapamaina o le tino e tatau ona faalua i le tausaga - i le tautoulu ma le tautotogo.

    O togafitiga vao e tatau ona faʻapipiʻiina faatasi ma enemas mai le fua o le togavao e tasi ma le tosoina (mo tamaitai). Faia se enema i le aso, ma faalua faalua ile taeao ma le afiafi.O le fulu mo nei taualumaga ua saunia e pei ona taua i lalo: sasaa le lua teaseti o le gaogao vao mamago i totonu o le lita o le vai vevela ma tuu e faamalolo. Faʻasolo le mea e faʻaaoga, faʻaaoga le mafanafana.

    O nei togafitiga o le a faʻatagaina ai oe e faʻaumatia e le gata i anufe, ae faʻapea foʻi ma meaʻai, siama o ituaiga eseese. Ole lapisi ma le palasi e tele foi mea e faaleagaina.

    O le vao o le wormwood e fesoasoani e aveesea ai siama, sigi ma anufe o ituaiga eseese

    Toe i totonu o mea

    Togafitiga o le kanesa

    Mo le togafitiga o le kanesa, e faʻaaogaina ai se teuteuga o aʻa.

    Tipi le aʻago o le wormwood, tipi 2 sipuni tele o le aʻa nutimomoia ma se ipu vai vevela ma faʻafefete i luga o le vevela mo le 10 minute ma tapuni le tapuni, faʻaauau pea seia lelei, ma faʻalavelave.

    Wormwood e ave 3-4 taimi i le aso, 2 sipuni vaʻa afa itula ao le i 'ai. E tatau ona inu le kuka i le aso e tasi.

    O le inu o le wormwood ua fautuaina mo le kanesa o le faʻasaʻo, manava, fatu. Faʻatasi ma le kanesa uterine mo le faʻalanu, faʻaopoopo 1 le ipu vai inu i le 1 ipu o le suka ma aumai i le lita e tasi. Douche i aso uma.

    Toe i totonu o mea

    Tetele togafitiga

    O lenei laau o se auala sili ona lelei e faʻatau ai le gaʻo. O le tofo oona o le laau e faʻaleleia ai le mea o loʻo i ai meaʻai, faʻaleleia le gasegase ma faateleina le leo o le tino atoa. Wormwood mo le gau o le mamafa o loʻo faʻaaogaina i le ituaiga o suauʻu, vaiinu o le vai, otaota vao mamago. I le taumafanafana, e mafai ona e 'aina fualaau fou.

    1. Suauuina o suauu. Toto se laau fou ma faatumu i se fagu lita, faaopoopo le suauu olive ma palu i ai, ma tumau i se mea pogisa mo aso e sefulu, ona togi lea ma sasaa i totonu o se fagu. O le suauu o le a paʻu le lanumeamata. Inu se sipuni tele tolu taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.
    2. Suafa vai. Ave se ipu vai vevela (e le o le vai inu) i luga o se sipuni sipuni o le mutia, faʻamalosi, ave le vao mo le mamafa o le mamafa i le aso afa afa itula ao le i taumafa. O le faʻamalolo e fesoasoani i le mea moni e faʻaumatia e le laau mea leaga uma o meaola ninii, faʻamafiesea siama. O le iʻuga, ua faʻagaoioia le toto, faʻaleleia le metabolism, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le toto ma le kesi.
    3. Tui le laʻau fou o le laau i se mea e fai ai le kofe ma ave 1/5 sipuni i le tolu itula. Faaauau lenei tofiga mo se vaiaso. A maeʻa le vaiaso, ona faʻaititia lea o le aofaʻi o atopaʻu ma ave faatolu i le aso. Faaauau pea isi vaiaso e tolu.

    Talu ai ona o le mutia e faaosofia ai le fiaai, o aso muamua muamua e sefulu o le a faʻalavelaveina e se lagona faifaipea o le fiaaai. E tatau ona foia e le inu i le 1.5-2 lita o le vai i le aso. I le taimi lea, o le oloa o le a aveese uma ai le paʻu mai le tino, o le mama, o le fou o le a faʻaalia.

    Faʻaaogaina le palapala mago pe a le maua le vao fou. O le paʻu e ave i le tasi vaetolu o le sipuni faalua i le aso, faʻamamaina i le vai. O lea ave aso lua. I le aso lona tolu, faʻalautele le fualaau ma ave le lima o le sipuni i le tolu itula. Faʻaauau le faʻaauau mo isi aso e fa. Fai se vaiaso malolo ma toe fai le kosi.

    O le vormwood mo le mamafa o le mamafa e le tatau ona faia e tina maitaga ma tina lactating, ma le maʻi o le tino, gastritis, anemia.

    E tatau ona matua mataituina le fua ma le umi o le vasega. Afai o le soifua mālōlōina ua matua faigata lava ao ave le vao, taofi le ave loa.

    Ina ia saunia se vai e afu, ave 1 tbsp. se sipuni o mutia ma sasaa se ipu vai vevela

    Toe i totonu o mea

    Faaaoga mo le malulu, bronchitis, tale

    Mo le togafitiga o le malulu, o le tale e faʻaaogaina uma ai le ava malosi ma le faʻafefe o le vai.

    Mo le inu malosi o le ava i le afiafi i totonu o le afa-lita le fagu lua 2 sipuni tele o laʻau ma sasaa se ipu vodka. Ufiufi le fagu ma tuu i totonu o se vai vai taele. Suauu mo le 20 minute, ona tape lea o le vevela ma alu e faamalolo seʻia oʻo i le taeao. I le taeao, faʻafefete ma inu i le vao e fa taimi i le aso e tusa ai ma le polokalame:

    • 1 fua - 30 ml,
    • 2 popo - 15 ml,
    • 3 inumaga - 15 ml,
    • 4 atumaga - 30 ml.

    Ua faoa faamalosi vailaau taitasi ma fualaau aina. O le a oʻo mai le aafiaga moni i aso e lua. Bronchitis ma le tale o le a mou atu.

    E faʻamamafa le vai e pei ona taua i lalo: 1 sipuni vaovao o le mutia e sasaa mai i le 200 ml o le vai vevela, faʻaalu mo le afa itula. Inu le wormwood e tatau ona i ai i le afiafi ao leʻi faia le aiga o le afiafi. O le togafitiga e le sili atu ma le lua vaiaso, ae o le tale o le a pasi ile vaiaso.

    E tatau ona faʻafaʻi le fagaina o le wormwood i aso e fa i le aso e tusa ai ma se faiga manino

    Toe i totonu o mea

    Wormwood - togafitiga faafomaʻi ma le faʻaaogaina, suʻega o togafitiga faʻasolo, togafitiga

    I le tusiga tatou te talanoaina ai le wormwood, talanoa e uiga i mea faʻamalolo ma le faʻaaogaina o le vailaʻau vailaʻau. O le ae iloa pe faʻapefea ona faʻaaogaina le wormwood mo faʻamaʻi, tale, papillomas, gastritis, pancreatitis, maʻisuka ma le oncology, faʻapea foi le faʻaogaina o le mutia i le gynnecology ma faʻaleleia ai le soifua maloloina o tagata.

    Wormwood (Latina Artemisia absinthium) - o se laʻau oona lanu o le lanu siliva ma le manogi malosi ma le vevela oona. O le Wormwood o le aiga o Astrov. O se tasi lea o fualaau pito i sili ona tuai. I luga o le faavae o le wormwood faia ai le absinthe.

    Ua taʻua foi le Wormwood o le wormwood moni, paʻepaʻe, fanua poo togalaau, vao oona, oona, pepa vao.

    E foliga foliga foliga

    Foliga vaaia (ata) o vormwood oona O le pagala paʻu e oʻo atu i le maualuga o le 50-200 cm, e masani ona tupu e pei o se vao, ei ai ona aʻa ma faʻasaina ai pine ma le faʻasalaga siliva.

    O fua o le laau e saʻo, e fai sina puʻe. I le pito i luga, o la latou paranesi, i le faavae latou te faʻapupuina ai pine mama.

    O laʻau pito i lalo e faalua ona faʻafefeteina ma faʻi tolu faʻasalaga. O laʻau ogatotonu e faʻapuupuu, e faalua ona faʻasalaga. O lau pito i luga e toetoe lava a le lava, cirrus pe faalua ona vavae ese. O laina uma lava o lau laumei o loʻo vaʻaia manino, faasolosolo laina.

    O fugalaau fugalaau e lanu samasama. Faiga faʻavae - pistilla, median - bisexual. Fugalaau e aoina i ato folasi 2.5-3.5 mm le lautele.

    O ato e aoina i pusi itu taʻitasi i luga o lala paʻu. Cysts e fai ai se faʻaogaina o se mea faʻapitoa. O le afifi i ato o loʻo faʻataina, o laulaau e lautele-faʻalanoa. O le atigipusa e fetaui.

    I le vaega Europa o Rusia, e fuga mai le vao vao mai ia Iuni ia Iulai.

    O le fua o se 'auʻau o se lanu enaena, 1 mm le umi. O le foliga o le achene e foliga mai i se mea e sili ona umi, e foliga mai e tumu i luga o le ape ape i luga o se fausaga. Fualaau aina wormwood mai ia Aokuso i Setema.

    O fea e tupu ai

    O le lauʻeleʻele o le wormwood o Europa, Aferika i Matu ma Asia i Sisifo. I Rusia, o le mutia e salalau mai le Europa o le atunuʻu e oʻo atu i le auvai o vaitafe Ob ma Yenisei; i le itu i matu, o lona nofoaga e oʻo atu i Kandalaksha ma Arkhangelsk. Ua totoina Wormwood i Amerika i Matu, Europa i Saute.

    O le laau e sili ona lelei le susu ma le eleele mauoa ma se mea e le faaituau. Laʻau e tupu i luga o le eleele ma tuaoi, i luga o auala, lata i fale, i luga o laufanua, i tafatafa o le vaomatua.

    Vailaau faʻamaʻi

    O le vailaʻau o vormwood oona ua lafoaʻi:

    • sesquiterpene lactones,
    • vailaau oona,
    • ascorbic acid
    • malic acid
    • succinic acid
    • Saponins
    • flavonoids
    • ese,
    • vailaau oona
    • tannins
    • suauu palu
    • taua o suauu
    • faʻatau.

    Auala e aoina

    O ogalaau wormwood e seleseleina muamua pe oʻo i le taimi o le fugalaau. Seleselese selesele i laasaga e lua. O laʻau e ola i aʻa e vaʻaia e aunoa ma ni aʻa seʻia oʻo ina fuga le vao pe a faʻaauau pea. O pito i luga e vaeluaina le umi o le 20-25 cm.

    O le laau o loʻo tuʻuina atu i totonu o ato poʻo luga o pepa, faʻamago i totonu o le fale poʻo lalo o se faʻavaa, poʻo le masini malo i le vevela o le 40-50 tikeri. I le vavalo lelei o le wormwood, e tatau ona vavae faʻamago.

    Teu meafaitino e fai i totonu o ni ato poʻo ni atigipusa laupapa. E lua tausaga le ola o le taligalu.

    Foliga vaaia (ata) o le dried wormwood

    Triata mai faʻamaʻi faʻasamaʻi faʻasamaʻi ma pulu

    Mai i anufe, o le wormwood ua faʻasaina i le paʻu, na muaʻi faʻafefiloi ma le pulumu ma le cloves. O laau totō uma e malolosi a latou mea e gaosia i le gataifale, latou te faʻaumatia meaʻai ma faigofie ai ona aveesea mai le tino.

    O mea aoga:

    1. Wormwood - 1 sipuni.
    2. Laʻau o le fatu - 2 sipuni.
    3. Tansy - 4 punetini.

    E faʻafefea ona kuka: Faʻafefiloi vaega uma ma olo i luga o le paʻu i totonu o se paluga poʻo se mea e teu ai le kofe.

    Auala e faʻaoga ai: Aumai le vailaau e pei ona taua i lalo - i le 1 aso 1 teaspoon aʻo leʻi faia le taeao, i le aso 2 - 1 teaspini i le taeao ma i le aoauli, mai le 3 i le 10 aso - 1 teaspoon 3 taimi i le aso.

    Fuga o le tincture

    Mo le malulu ma le tale latou te faia se siʻosiʻomaga o le wormwood. O le vailaʻau e iai aʻafiaga faʻaleagaina, antispasmodic ma antitussive, ma faʻamalosi ai foi le polokalama puipuia.

    O mea aoga:

    1. Wormwood - 1 sipuni.
    2. Vodka - 200-250 ml.

    E faʻafefea ona kuka: Faʻasi le vao oona ma vodka i totonu o se ipu tioata. Faʻamalosi mo le 3 vaiaso i se nofoaga pogisa. Laumua aʻo lei faʻaaogaina.

    Auala e faʻaoga ai: Aumai se siʻosiʻomaga o le 20 ml, faʻafefe i le vai, 2-3 taimi i le aso.

    Tincture o papillomas

    Tinomi o le wormwood e faʻafefe papillo ma e le faatagaina neoplasms e alu i se faiga leaga.

    O mea aoga:

    1. Wormwood lūlū - 100 g.
    2. Vodka - 500 ml.

    E faʻafefea ona kuka: Sasa vodka paʻu i totonu o se fagu tioata. Faʻamalosi le fualaau mo le 10-14 aso i se nofoaga pogisa. Laumua aʻo lei faʻaaogaina.

    Auala e faʻaoga ai: Ave le tinotu o le wormwood 5 faʻafefe 4-6 taimi i le aso mo le 2 vaiaso.

    Decoction mo le ate

    E faʻaaogaina le wormwood e faʻamama ai le ate mai toxins ma toxins, puipui ai totoga o okeni ma faʻalauteleina le faʻafouina o le faʻafouga. E le gata i lea, o le wormwood e faaleagaina ai meaʻai e afaina ai le ate.

    O mea aoga:

    1. Wormwood - 5 sipuni.
    2. Suavai suamalie - 2 l.

    E faʻafefea ona kuka: Sasaa le wormwood ma le vai inu i totonu o se fafie. Faʻaauau le mumu le afi ma faʻapipiʻi mo le 3-5 minute. Liligi le suauu na faia i le vevela ma faʻaauau mo le 2-3 itula. Faʻasaʻo le fualaau faasaina aʻo leʻi faʻaaogaina.

    Auala e faʻaoga ai: Ave se teuteuga i le afa afa 2 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

    Faʻatauga mo gastritis

    E faʻaaogaina le faʻamaunuʻu o le wormwood mo le gastritis ma le faʻaitiitia o le eletise o le suka gastric. O le fualaau faasaina e faaosofia ai le gaosiga o le eletise o le eleele, faamamaina ai le mumū ma faaleleia ai le galala.

    O mea aoga:

    1. Wormwood - 1 sipuni.
    2. Suavai suamalie - 2 tioata.

    E faʻafefea ona kuka: Sasaa le vai inu i luga o le vao vao wormwood, ma faʻamalosi mo le 20-30 minute. Laumua aʻo lei faʻaaogaina.

    Auala e faʻaoga ai: Inu le 100 ml o le faʻamaʻi faʻasaina o le wormwood e faatolu i le aso 30 minute ao lei faia se taumafataga.

    O se teuteuga mo pancreatiti

    Faatasi ai ma le pancreatitis, o le decoction o le wormwood o loo faaaogaina. O le fualaau faasaina e faaosofia ai le gaosia o le sua i le pancreas ma aveeseina ai lona mumu, faamamaina ai le tiga ma faatelevaveina ai le faagasologa o le toe faaleleia.

    O mea aoga:

    1. Wormwood - 1 sipuni.
    2. Suavai suamalie - 1 ipu.

    E faʻafefea ona kuka: Sasaa le wormwood i le vai e kuka ai le sua, tuʻu i luga le afi ma faʻafefete mo 3-4 minute. Fafaga le susu mo le 45 minute. Faʻasaʻo le fualaau faasaina aʻo leʻi faʻaaogaina.

    Auala e faʻaoga ai: Ave 1 le sipunipuni o le susu i le aso 20 minute aʻo leʻi 'ai.

    Tincture mo le maʻisuka

    Wormwood e aofia ai inulin, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le kulukose toto. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e faʻaaogaina ai le anufe o le wormwood.

    O mea aoga:

    1. Wormwood - 2 sipuni.
    2. Vodka - 100 ml.

    E faʻafefea ona kuka: Liligi le wormwood i totonu o se koneteina tioata, faʻatumu i vodka ma faʻasolo mo le 7 aso i se nofoaga pogisa. Lulu le tinikoa, sasa ma sasaa i se fagu mama.

    Auala e faʻaoga ai: O le inu i le aso e tasi e toʻasefulu ma le tolu (3) o le tolu o aso i le aso ao leʻi 'aʻai.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina foi le faia o ni enemas ma le faʻafefeteina o wormwood.

    O mea aoga:

    1. Wormwood - 35 g.
    2. Suavai suamalie - 2 tioata.

    E faʻafefea ona kuka: Sasaa vai inu i luga o le vailaʻau vailaʻau, tuʻu ai mo le 15-20 minute, aʻa.

    Auala e faʻaoga ai: Fai se teema ma se faʻafefiloi mafanafana.

    Oncology infusion

    Faaaoga le vao mo le kanesa.O loʻo i ai le vailaʻau o le artemisinin, lea e faʻaumatia ai le uʻamea uʻamea lea e faʻaopoopoina ai vaega ole kanesa. O le faʻafeteina o faʻamaʻi o le eleele, faʻaaoga le fusi o le laau.

    O mea aoga:

    1. Wormwood - 1 sipuni.
    2. Suavai suamalie - 2 tioata.

    E faʻafefea ona kuka: Sasaa le wormwood i le vai fefe ma tumau mo le 30-45 minute. Laumua aʻo lei faʻaaogaina.

    Auala e faʻaoga ai: Ave le fua o wormwood 3-4 taimi i le aso, 100 ml aʻo leʻi 'ai.

    Faʻasoʻotoga i le gynnecology

    I le kenekolo, o le fusi o le wormwood e faʻaaogaina e togafitia ai fiberroid uterine. O le laau e faʻateleina le tuputupu ae o le paʻu ma faʻaititia le tele, faʻaleleia le soifua manuia o fafine.

    O mea aoga:

    1. Wormwood - 10 g.
    2. Suavai suamalie - 1 ipu.

    E faʻafefea ona kuka: Sasaa le wormwood ma le vai inu, faʻapipiʻi le oloa mo le 30 minute i totonu o se vai vai. Fafaga le susu mo le 30 minute. Laumua aʻo lei faʻaaogaina.

    Auala e faʻaoga ai: Inu se faʻasalaga o le 250 ml 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

    Faʻatauga mo alii

    Wormwood e mafai ona faʻaaogaina e faʻamalosi ai le soifua maloloina o tagata - faʻateleina le malosi ma faʻaleleia le fausiaina. Mo lenei faʻamoemoe, ia faʻaaoga le faʻaogaina o le laau.

    O mea aoga:

    1. Wormwood - 1 sipuni.
    2. Palu vai - 1 ipu.

    E faʻafefea ona kuka: Sasaa le wormwood ma le vai inu ma alu mo le 10 minute. Faʻasaʻo le fualaau faasaina aʻo leʻi faʻaaogaina.

    Auala e faʻaoga ai: Fainu uma le kuka kuka i le 3-5 'ai i le aso.

    O le ae iloa atili e uiga i le vao oona i le vitio:

  • Tuua Lau Faamatalaga