LUNALDIN (LUNALDIN) faatonuga mo le faʻaoga

- ona o le lamatiaga o le lamatiaga o le manava o le tino, o le faʻaaogaina o Lunaldine e faʻasaina i tagata mamaʻi e lei mauaina muamua le opioid togafitiga,

- tulaga e mafua mai i le ogaoga o le manava o le manava poʻo le faʻalavelave faʻamaʻi pipisi,

- e oʻo atu i le 18 tausaga

- Faʻaaogāina o le gaioiga i le mea galue malosi poʻo soʻo se mea faʻaleaga.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

Lunaldin e tatau ona na o tagata gasegase e tatau ona faʻamaonia i le togafitiga o le opioid, faʻaaoga mo le tiga faifai pea e mafua mai i le kanesa. O tagata maʻi e taua o le faapalepale o le opioid pe afai latou te a itiiti ifo i le 60 mg o le morphine i le aso e tautala ai, 25 μg o le fentanyl i le itula i se mea e tasi pe tutusa foi ma le fua o le isi opioid mo le vaiaso pe sili atu foi.

E tuʻuina saʻo i lalo o laulaufaiva papaitusi i lalo o le laulaufaiva. E le tatau ona foloina, gaosia ma faʻamaʻi le laulau, e tatau ona faʻamavae atoa le vailaʻau i le vaega lua. Ua fautuaina tagata maʻi e aua le 'ai pe inu seivagana ua uma ona faʻamavae uma le papaitusi sublingual.

O tagata maʻi o loʻo feagai ma le susu, aʻo le i aveina Lunaldin e faʻaaoga le vai e faʻafefe ai le mucosa.

O le togi sili ona lelei e fuafuaina mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi e ala i filifiliga ma le faʻalemu lemu o le fua. Ina ia filifilia se fualaau oona, e mafai ona faʻaaogaina ni meaʻai e aofia ai mea o loʻo gaosia. O le fua muamua e tatau ona 100 μg, i le faagasologa o le faʻasalaga e faasolosolo malie ona faʻalauteleina pe a manaʻomia i le tele o vailaau oi ai nei. I le taimi o le faʻasologa o fua, o maʻi e tatau ona mataʻituina lelei seia oʻo ina ausia le togi sili ona lelei, o lona uiga, seia oʻo i le taimi e ausia ai le togafitiga tatau.

Faʻataʻitaʻiga

Lunaldin o se faʻataʻitaʻiga lelei, poto, faʻataʻitaʻiga μ-opioid. O aʻafiaga autu o togafitiga o faʻamaʻi ma vailaʻau. O le gasegase e tusa ma le 100 taimi sili atu nai lo le morphine. O le Lunaldin e iai lona aafiaga masani i luga o le tino, o le manava ma le gastrointestinal systems, o masani ai o le opioid analgesics, lea e masani lava mo fualaau o lenei vasega.

Faʻaiʻuga

A faʻaaogaina Lunaldine, e tatau i se tasi ona faʻamoemoe e le o ni manaʻoga le masani ai o le opioids, o le malosi o nei gaioiga, i le avea ai o se tulafono, e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina umi. O aʻafiaga matuia o aʻafiaga e aʻafia ai ma le opioid faʻaaogaina o le faʻalagona o le manava (lea e mafai ona oʻo atu ai i le manava faʻafuaseʻi), faʻaitiitia le toto maualuga, ma le teʻi.

Mai le faʻalavelave faʻalavelave: faʻafia ona masani - faʻalavelave faʻafuaseʻi o le manava, faʻaogaina o le tino, e oʻo i le faʻamalosi faʻafuaseʻi.

Mai le faʻalavelave o le tino ma aʻafiaga aʻafia: o le tele o taimi - o le maʻi tigaina, lemoe, ma le tele - faʻalavelave o le fatugalemu o le tino (e aofia ai pe a maeʻa le taotoga), faʻalavelave faʻafefeteina o le fatugalemu, popole, , e le masani ona faʻatuina - fenumiai, euphoria, faʻanofo, tiga o le ulu, maualuga le toto.

Mai i le fualaau oona: tele taimi - gasegase, vomia, le masani ona maua le pala, spasm o le sphincter o Oddi, faagesegese o le gaogao gaosiga, le mausali, biliary colic (i tagata mamaʻi na i ai se talafaasolopito o ia mea).

Faatonuga faapitoa

Ona o ni aʻafiaga ogaoga ogaoga atonu e ono tutupu i le taimi o togafitiga ma meaola e pei o Lunaldin, e tatau i tagata gasegase ma tagata tausi maʻi ona malamalama lelei i le taua o le ave saʻo o Lunaldin, ma ia iloa foi a gaioiga e tatau ona faia pe a aliali mai ni uiga e le mautonu.

Aʻo leʻi amataina togafitiga ma Lunaldin, e taua tele le faʻamautuina o le faʻaaogaina o fualaau oona opioid ua faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le tiga.

Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai taavale ma taʻitaʻia auala:

Lunaldin e ono aʻafia ai le mafai gaioiga e faʻatino ai faʻalavelave faʻalavelave, e pei o le aveina o se taavale poʻo le faʻaaogaina o masini.

O tagata maʻi e tatau ona fautuaina e aloese mai le avetaavale ma le faʻaaogaina o masini, e pei o le vevela, moe, po o le faʻalauiloa vaaia e mafai ona tupu ao ave Lunaldin.

Fegalegaleaiga

O le taumafataga o le kulimi, o le gasegase, o le vailaʻau oona, o le vailaʻau oona, o le gasegase o le musika, o vailaau faʻasaina, ma isi mea e aʻafia ai le tino, ma e iai foi le aʻafia ma le faʻasao. afaina (CNS faanoanoaga, faʻamaʻi solo, vaʻaia o le mafaufau, bradycardia, faʻamalologa o le manava ma isi).

Faaleleia le aafiaga o fualaau faasaina. Beta-blockers e mafai ona faaitiitia le taimi ma le ogaoga o le maualuga o le tali atu i le taotoga o le loto (e aofia ai le sternotomy), ae faateleina le tulaga lamatia o le bradycardia.

Buprenorphine, nalbuphine, pentazocine, naloxone, naltrexone e faʻaitiitia ai le aafiaga mataga o Lunaldin ma faʻaitiitia lona aʻafiaga i totonu o le nofoaga faʻanatura.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

E maua i le tulaga o le sublingual (mo le solo i lalo o le laulaufaiva) laupepa o eseese dosages (mcg) ma fai:

  • 100 - lapotopoto
  • 200 - ovoid,
  • 300 - tafatolu,
  • 400 - faʻaaliga
  • 600 - semicircular (D-foliga),
  • 800 - laulaʻau.

E tasi le laupepa o loʻo i ai le mea galue - fentanyl lemon micronized ma vaega fesoasoani.

Pharmacokinetics

O le vailaau faʻasaina ua maualuga lona faʻaleleia, o lea e vave faʻavavevave ai i le vavalo o le tautala nai lo le vaega o meaʻai. Mai le sublingual region, e faʻaaogaina ile 30 minute. O le leai o se avanoa e 70%. O le maualuga pito i luga o le toto o le fentanyl e oʻo atu i le faʻavaeina o le 100-800 μg o le vailaau faʻasaina pe a uma le 22-24 minute.

O le sili atu o le fentanyl (80-85%) e fusifusia ai i masini plasma, lea e mafua ai lona aafiaga puupuu. O le tele o le tufatufaina o fualaau faasaina i le paleni e 3-6 l / kg.

O le mea autu o le biotransformation o le fentanyl e tupu i lalo o le aafiaga o enzymes o le hepatic. O le auala autu o le faʻamalositino mai le tino o le urine (85%) ma le talo (15%).

O le afa o le vaeluaga o se mea mai le tino mai le 3 i le 12.5 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina o Lunaldin

O le faʻamaoniga sili mo le faʻaaogaina o Lunaldin o le faʻaaogaina o vailaau mo togafitiga faʻapitoa i faʻamaʻi pipisi e maua i togafitiga o le opioid.

O le faʻamaoniga sili mo le faʻaaogaina o Lunaldin o le faʻaaogaina o vailaau mo togafitiga faʻapitoa i faʻamaʻi pipisi e maua i togafitiga o le opioid.

Ma le faʻaeteete

Faʻateleina le faʻaeteete e manaʻomia pe a faatonuina le Lunaldin i tagata gasegase e ono oʻo i le tele o faʻamaoniga o le sili atu o le CO₂ i le toto:

  • faateleina le mamafa o tui,
  • coma
  • matala le malamalama
  • neoplasms o le faiʻai.

Lapataiga faapitoa i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona mataituina i le togafitiga o tagata e manua manu, faʻaaliga o bradycardia ma tachycardia. I tagata matutua ma le faʻavaivai, o le tagofia o fualaau e mafai ona tupu ai se faʻaopoopoga i le afa-ola ma le faʻalauteleina o le lagona lelei i mea e fai. I lenei vaega o tagata gasegase, e tatau ona matauina le faʻaalia o faailoilo o le inupia ma fetuunai le fua i lalo.

I tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino ma le hepatic, o se vailaau e mafai ona mafua ai le faateleina o le tele o le toto i totonu o le toto (ona o le faateleina o lona bioavailability ma le taofia o le faamamaina). E tatau ona faʻaaogaina le vailaau faʻamaʻi ma le faʻaeteete tele i tagata maʻi e:

  • hypervolemia (faateleina le maualuga o plasma i le toto),
  • toto maualuga
  • faʻaleagaina ma le afaina o le mucosa ofo.

Faʻataʻitaʻiina Lunaldin regimen

Tofi i tagata gasegase ma le faapalepale faapalepale i meaola, ave le 60 mg o le morphine i le tautala pe 25 μg / h o fentanyl. O le ave o le fualaau faasaina e amata i se fualaau o le 100 mcg, ma faasolosolo malie le faateleina o lona aofaiga. Afai i totonu ole 15-30 minute. A uma ona ave se laulau o le 100 μg, e le taofi le tiga, ona ave lea o le laulau lona lua ma le aofaiga tutusa o mea galue.

O le laulau o loʻo faʻaalia ai auala faʻapitoa mo le faia o se fualaau o Lunaldin, pe afai o le fua muamua e le aumaia ai le toomaga:

Muamua fua (mcg)O le faʻasologa lona lua (mcg)
100100
200100
300100
400200
600200
800-

O le ave o le fualaau faasaina e amata i se fualaau o le 100 mcg, ma faasolosolo malie le faateleina o lona aofaiga.

Afai a maeʻa ona ave le fualaau maualuga, e le ausia le malosi o le analgesic, ona faʻasolosolo lea o le fuasegase (100 mcg). Aʻo filifilia se fualaau i le vaitau o le titration, aua neʻi faʻaaogaina sili atu i le 2 papa maʻa ma se osofaʻiga se tasi o le tiga. O aʻafiaga i luga o le tino o fentanyl i se fua o le sili atu i le 800 mcg e le i iloiloina.

I le faʻamaoniga o le sili atu ma le fa vaega o le tiga ogaoga i le aso, e sili atu ma le 4 aso i le laina, o se faʻasologa o vailaʻau o se faʻasolosolo faʻataʻitaʻiga opioid faasologa o loʻo faʻatulagaina. Pe a suia mai se tasi faʻamaʻi i le isi, o le faʻasalaga faifaipea o le togi o loʻo faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma se suʻega o suʻesuʻega a le tagata maʻi.

Faatasi ai ma le mutaaga o le tiga paxysmal, ua taofia ai le aoga a Lunaldin. Ua faalēaogāina le vailaʻau, faʻaitiitia le faʻaititia o le tui, ina ia aua nei mafua ai le faʻaalia o le faʻamaʻi mai.

Fale gasegase

O le vailaau faʻamaʻi e mafai ona i ai se aʻafiaga faʻaleagaina i le motumotu o le intestinal ma mafua ai le mautinoa. E le gata i lea, e masani ona matauina mea nei:

  • matagogo
  • tiga i le manava,
  • gaioiga
  • fomaʻi faʻafitauli
  • faʻalavelave ile manava,
  • le faʻaalia o maʻi pipisi i luga o le mucosa,
  • solia o le gaioiga,
  • anorexia.

E le masani ai le tele o le gaosiga o le kesi, e mafua ai le afaina ma le afaina.

Ogatotonu o le tino

E masani lava ona tulaʻi mai i le ogatotonu o le tino:

  • asthenia
  • faanoanoaga
  • tigā
  • solia o le tofo, vaʻavaʻai, iloa lelei,
  • faʻailoga
  • valea
  • fenumiai,
  • moe malulu,
  • se suiga tele o lagona
  • faateleina le popole.

O le le atoatoa o le mafaufau e le masani ai.

Mai le cardiovascular system

Ole tali faʻaleagaina e ono:

  • faʻanatinati,
  • mimilo maso o puipui o toto toto (vasodilation),
  • tides
  • lanu mumu
  • arrhythmia.

E ono mafai ona faʻaalia ni faʻalogona faʻaleagaina e ala i le faʻaogaina o le masalosalo, le faʻaleagaina le gaioiga o le myocardial, o le mamafa o le fatu (bradycardia) poʻo le faateleina o le fatu (tachycardia).

O se tali atu i le fualaau faasaina e mafai ona faʻaalia i le tulaga o:

  • faʻaalia o le paʻu - vevesi, sasa,
  • mumu ma le fulafula i le nofoaga o tui.

I tagata gasegase e iai faafitauli o le tino o le hypobiliary, o le biliary colic, e le mafai ona afaina le talo. Faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina, o mea ua fai ma vaisu, mafaufauga faalemafaufau ma faaletino (faalagolago) e mafai ona atiaʻe. O se aʻafiaga le lelei i le tino e mafai ona mafua ai le faʻafeusuai i feusuaiga ma faʻaititia le libido.

Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

O le vailaʻau e aʻafia ai le aʻafiaga o le tino ma le totoga o le tino, o lea i le taimi o togafitiga e tatau ai ia Lunaldin ona musu e ave taavale, galue i auala ma gaoioiga e manaʻomia ai le mafaufau, vave le faia o faʻaiuga ma le vaaia o mea.

O le vailaʻau e aʻafia ai le aʻafiaga o le tino ma le totoga o le toto, o le mea lea, ao faagasolo togafitiga ma Lunaldin, e tatau ona e teena le aveina o taavale.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le suʻeina o vailaʻau e manaʻomia ai se paleni faʻasili. O le togafitiga faʻasolosolo ma le fualaau faasaina i le taimi o le maʻitaga e mafai ona mafua ai le tolopoina o le pepe fou. O vailaʻau e aʻafia ai le puipui o le placental, ma o lona faʻaaogaina i le taimi o le fanau mai e matautia tele mo le gasegase o le pepe ma le pepe fou.

O le vailaʻau o loʻo maua i susu susu. O le mea lea, o lona tofiga i le taimi o le fafagaina e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le pepe. O fualaau faasaina i le lactation ma le taimi o gasegase e faʻasinoina pe afai o faʻamanuiaga o lona faʻaaogaina e sili atu nai lo tulaga lamatia mo le pepe ma le tina.

Faʻaaogā mo le toe faʻaaogaina o le galuega

Talu ai ona o le ala autu o le puleaina o fualaau faasaina ma ona metabolites e maua i le urine, i le tulaga o le le atoatoa o le galuega, o le tuai i lona manava, faaputuputu i le tino, ma le faateleina o le taimi o gaoioiga e mafai ona matauina. O nei maʻi e manaʻomia le puleaina o le plasma o le fualaau faʻasaina ma le faʻasoasoaina o fualaau faʻateleina ma le faʻalauteleina o lona voluma.

Talosaga mo gaioiga o le ate

O le vailaau e faʻamalosi i le talo, o le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻi o le ate, hepatic colic, o le umi o le gaioiga o le mea e mafai ona tupu, lea, afai e mulimuli le faasologa o le faʻatonutonuga o le vailaʻau, e ono mafua ai se faʻalavelave. Mo ia ituaiga o gasegase, e tatau ona ave togafitiga ma le faaeteete, ma matau le taimi ma le metotia na fuafuaina e le fomai, ma faia suʻesuʻega masani.

Faʻasalaga

I le tulaga o le maualuga o Lunaldin, o aʻafiaga o le vavalalata ma le faʻalagona o le manava ua faʻalauteleina, e oʻo lava i lona tu. Fesoasoani Muamua mo le faʻaleagaina o:

  • toe iloiloga ma le faʻamamaina o le vaʻa tautala (faʻaogalua) mai tuʻugamau o le laulau,
  • iloiloga o le lava gasegase,
  • manava manava, e aofia ai le osofaia ma le faamalosi faamalosi,
  • tausia le vevela o le tino
  • le faʻaofiina o le suavai e faʻaleleia mo lona gau.

O le vaifofo i le opioid analgesics o Naloxone. Ae e naʻo le faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le faʻalavelave i tagata e leʻi faʻaaoga muamua le opioids.

Faʻasalaga tuusaʻo, o vailaau faʻasolo o le plasma e faʻaaogaina e faʻasaʻo ai le toto maualuga.

O le vaifofo i le opioid analgesics o Naloxone.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

Paʻu pepa o lanu paʻepaʻe, foliga lanu.

1 le
micronized fentanyl citrate157.1 mcg,
lea e fetaui ma mea o loʻo i ai i fentanyl100 mcg

Tagata faʻatau: mannitol, microcrystalline colloidal cellulose (o se tuufaatasiga o le 98% microcristalline cellulose ma le 2% colloidal anhydrous silicon), sodium croscarmellose, magnesium stearate.

10 pi - paʻu (1) - pusa pepa.
10 pi - paʻu (3) - pusa pepa.

tab. sublingual 200 mcg: 10 po o le 30 pcs.
Pulea. Leai: 9476/10 o le 02.11.2010 - Ua maeʻa

O pepa laiti e papaʻe, ovale.

1 le
micronized fentanyl citrate314.2 mcg,
lea e fetaui ma mea o loʻo i ai i fentanyl200 mcg

Tagata faʻatau: mannitol, microcrystalline colloidal cellulose (o se tuufaatasiga o le 98% microcristalline cellulose ma le 2% colloidal anhydrous silicon), sodium croscarmellose, magnesium stearate.

10 pi - paʻu (1) - pusa pepa.
10 pi - paʻu (3) - pusa pepa.

tab. sublingual 300 mcg: 10 po o le 30 pcs.
Pulea. Leai: 9476/10 o le 02.11.2010 - Ua maeʻa

Sublingual tablets of white color, triangular in shape.

1 le
micronized fentanyl citrate471.3 mcg,
lea e fetaui ma mea o loʻo i ai i fentanyl300 mcg

Tagata faʻatau: mannitol, microcrystalline colloidal cellulose (o se tuufaatasiga o le 98% microcristalline cellulose ma le 2% colloidal anhydrous silicon), sodium croscarmellose, magnesium stearate.

10 pi - paʻu (1) - pusa pepa.
10 pi - paʻu (3) - pusa pepa.

tab. sublingual 400 mcg: 10 po o le 30 pcs.
Pulea. Leai: 9476/10 o le 02.11.2010 - Ua maeʻa

Pepa laiti o lanu paʻepaʻe, foliga o taimane.

1 le
micronized fentanyl citrate628.4 mita,
lea e fetaui ma mea o loʻo i ai i fentanyl400 mcg

Tagata faʻatau: mannitol, microcrystalline colloidal cellulose (o se tuufaatasiga o le 98% microcristalline cellulose ma le 2% colloidal anhydrous silicon), sodium croscarmellose, magnesium stearate.

10 pi - paʻu (1) - pusa pepa.
10 pi - paʻu (3) - pusa pepa.

tab. sublingual 600 mcg: 10 po o le 30 pcs.
Pulea. Leai: 9476/10 o le 02.11.2010 - Ua maeʻa

Sublingual tablets of color color, "D-shaped" form.

1 le
micronized fentanyl citrate942.6 mita,
lea e fetaui ma mea o loʻo i ai i fentanyl600 mcg

Tagata faʻatau: mannitol, microcrystalline colloidal cellulose (o se tuufaatasiga o le 98% microcristalline cellulose ma le 2% colloidal anhydrous silicon), sodium croscarmellose, magnesium stearate.

10 pi - paʻu (1) - pusa pepa.
10 pi - paʻu (3) - pusa pepa.

tab. sublingual 800 mcg: 10 po o le 30 pcs.
Pulea. Leai: 9476/10 o le 02.11.2010 - Ua maeʻa

O pepa laiti e paʻepaʻe, foliga faʻapipiʻi.

1 le
micronized fentanyl citrate1257 mcg,
lea e fetaui ma mea o loʻo i ai i fentanyl800 mcg

Tagata faʻatau: mannitol, microcrystalline colloidal cellulose (o se tuufaatasiga o le 98% microcristalline cellulose ma le 2% colloidal anhydrous silicon), sodium croscarmellose, magnesium stearate.

10 pi - paʻu (1) - pusa pepa.
10 pi - paʻu (3) - pusa pepa.

Pharmacodynamics

Lunaldin o se faʻataʻitaʻiga lelei, poto, faʻataʻitaʻiga μ-opioid. O aʻafiaga autu a le Lunaldin o ni faʻalavelave ma faʻafefe. O le faʻamalosi o Lunaldin e tusa ma le 100 taimi e maualuga atu nai lo le morphine. O le Lunaldin e iai lona aafiaga masani i luga o le tino, o le manava ma le gastrointestinal systems, o masani ai o le opioid analgesics, lea e masani lava mo fualaau o lenei vasega.

Ua faailoa mai ai i tagata mamaʻi ua maua i le tiga e maua ai pea le tausiga o opioids, fentanyl e faaitiitia ai le malosi o le osofaiga o le tiga (15 minute talu ona uma le pulega), pe a faatusatusa i le placebo, lea e faaitiitia ai le manaomia o fualaau oona. O le saogalemu ma le aoga o le fentanyl na iloiloina i tagata gasegase oe na mauaina le fualaau faasaina i le taimi lava na tupu ai le tiga. O le faʻaaogaina o le fentanyl i le vaʻaia o le tele o tiga e leʻi suʻesuʻeina i totonu o faamasinoga. Lunaldin, e pei o agonists uma o le acupioid receptor, e mafua ai le aʻafiaga o le faʻaogaina o le toto ile respiratory center. O le lamatiaga o le faʻanoanoa o le manava o le tino e sili atu ona maualuga i tagata taitoatasi e lei mauaina muamua ni opioids, pe a faʻatusatusa atu i tagata mamaʻi na muamua feagai ma tiga ogaoga ma na latou maua togafitiga uumi i le opioids.

O le opioids e masani ona faateleina le leo o musele malie o le urinary tract, e mafua ai le faateleina o le umi o le urination po o le faigata ona fai. O le opioids e faʻaleleia ai le leo o musele malie o le vaega o meaʻai, faʻaitiitia le motumotu o le intestinal, lea atonu e mafua mai i le faʻamalosia o le fentanyl.

Faaaoga i le taimi o le maitaga

O le saogalemu o Lunaldin i le taimi o le maitaga e lei faavaeina. O togafitiga uumi i le taimi o le maʻitaga e mafai ona mafua ai le "tolopoina" o faʻamaoniga i le pepe fou. O le lunaldin e le tatau ona faʻaaogaina i le taimi o le fānauga (e aofia ai le vevela), talu ai ona e sopoia le placenta ma e mafai ona afaina ai le manava i le tamaititi poo le pepe fou.

O le lunaldin e alu i le susu o susu ma e ono iai sona aʻafia ma le manava i tamaiti tausi susu. Lunaldin e mafai ona faʻaaoga i tamaitai tausi maʻi pe afai o le aoga o le tagofia o le fualaau faasaina e sili atu nai lo le lamatiaga i le tina ma le tamaitiiti. E fautuaina e taofi le susu ao fai le fualaau.

Tosiga ma le pulega

Lunaldin e tatau ona na o tagata gasegase e tatau ona faʻamaonia i le togafitiga o le opioid, faʻaaoga mo le tiga faifai pea e mafua mai i le kanesa. O tagata maʻi e taua o le faapalepale o le opioid pe afai latou te a itiiti ifo i le 60 mg o le morphine i le aso e tautala ai, 25 μg o le fentanyl i le itula i se mea e tasi pe tutusa foi ma le fua o le isi opioid mo le vaiaso pe sili atu foi.

Lunaldin pepa palapala sublingual tuʻu saʻo i lalo o le laulaufaiva i le loloto e mafai ai. O fualaau Lunaldin e le tatau ona foloina, vela ma faʻamaʻi, e tatau ona faʻamavae atoa le vailaau i totonu o le vaega lua. Ua fautuaina tagata maʻi e aua le 'ai pe inu seivagana ua uma ona faʻamavae uma le papaitusi sublingual.

O tagata maʻi o loʻo feagai ma le susu, aʻo le i aveina Lunaldin e faʻaaoga le vai e faʻafefe ai le mucosa.

O le togi sili ona lelei o Lunaldin e fuafua mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi e ala i filifiliga ma se faʻagasolo malie o le fua. Ina ia filifilia se fualaau oona, e mafai ona faʻaaogaina ni meaʻai e aofia ai mea o loʻo gaosia. O le fua muamua o le Lunaldin e tatau ona 100 μg, i le faagasologa o le faʻasalaga e faasolosolo malie ona faʻalauteleina pe a manaʻomia i le tele o vailaau oi ai nei. I le taimi o le faʻasologa o fua, o maʻi e tatau ona mataʻituina lelei seia oʻo ina ausia le togi sili ona lelei, o lona uiga, seia oʻo i le taimi e ausia ai le togafitiga tatau.

Ole fesuiaiga mai isi teuteuga-aofia ai sauniuniga mo Lunaldin e le tatau ona faia i se fua faatatau 1: 1 ona o le eseese o talaaga o le absorption o sauniuniga. Afai e fomaʻi mai siama mai isi fualaau oona, e tatau ona faia le faʻasalaga faʻasalalau e faaaoga ai Lunaldine.

Ua fautuaina le faasologa o loʻo mulimuli mai mo le filifilia o fualaau oona, e ui lava i tulaga uma e tatau i le fomaʻi ona amanaia manaʻoga o le maʻi, tausaga, ma faʻamaʻi pipisi.

O tagata gasegase uma e tatau ona amata togafitiga i le tasi mita 100 mcg. Afai e le ausia se faʻamalositiga talafeagai i totonu o le 15-30 minute pe a maeʻa ona fai se tasi o laupepa sublingual, e mafai ona e aveina se laulau lona lua o le 100 μg. Afai a maeʻa ona ave le 2 pauna o le 100 micrograms ua lava le toomaga tiga, e le mafai ona ausia, mafaufau e faatupulaia le fualaau i le isi vaega o le fualaau faasaina i le isi mea o le tiga. O le faʻaopoopoga o le fualaau e tatau ona faʻatinoina lemu seia oʻo lava ina maua le toomaga tiga. O le faia o le faʻasalaga e tatau ona amata i se pepa e tasi ole sublingual. O le isi tusi lua sublingual e tatau ona faia pe a maeʻa le 15-30 minute pe afai e le lava le toomaga tiga. O le fua o se pepa faaopoopo sublingual e tatau ona faateleina mai le 100 i le 200 mcg ona oʻo lea i se fualaau e 400 mcg pe sili atu. O loʻo faʻaalia lenei i le ata o loʻo i lalo. I le laasaga o le filifiliga, o le faʻasalaga e tatau ona le sili atu ma le lua (2) pepa i lalo o le mea e tasi.
Fai (mcg) o le muamua Dose (mcg) o faʻaopoopoga
pepa i lalo ifo o le lua (subordual), i le mataupu o
mea e tupu i se osofaʻiga o tiga e manaʻomia ona ave
15-30 minute pe a uma le uluaʻi piliki


100 100
200 100
300 100
400 200
600 200
800 -

Afai e lava le toomaga o le tiga e maua i se maualuga maualuga, ae o aʻafiaga e le manaomia, e foliga mai e le taliaina, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se fuamosa ole taimi (faʻaaogaina o le papalama sublingual 100 microgram). O mea e sili atu nai lo le 800 mcg e le i iloiloina i faamasinoga. Ina ia faaitiitia le lamatiaga o ni uiga le lelei e fesootai ma le faaaogaina o fualaau faasaina ma fuafua le togi sili ona lelei, o le mataituina ma le faaeteete o le tulaga o le maʻi i le taimi o le tatau ona tatau ona tatau.

A uma ona fuafuaina le togi sili ona lelei, lea e mafai ona sili atu ma le tasi le papa, e togafitia togafitiga o togafitiga e faʻaaogaina ai le toto ua filifilia ma faatapulaa le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i le maualuga o le fa doses o Lunaldin i le aso.

Afai o le faʻafoʻi (faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina) i se fua tutusa tutusa o Lunaldin e sui tele, e ono manaʻomia le faʻaleleia o fualaau ile faatumauina o le tino lelei. Afai e sili atu ma le fa vaega o le tiga e matauina i le aso mo le sili atu ma le fa aso sosoo, e tatau ona fetuunai le fualaau.

umi o le opioids e faʻaaoga e faʻaitiitia ai tiga tiga. Afai e suia se vailaau o le opioid ua leva ona suia pe ua suia lona fua, o le a tatau ona toe faʻatulagaina le dose ole Lunaldine ma faʻasaina e filifili ai le fualaau lelei mo le maʻi.

Faʻaauau le faʻasalaga ma le fuaina o fualaau o painkillers e tatau ona faia i lalo ole vaavaaiga faafomai.

Afai e le toe manaomia e le tagata maʻi le fualaau o le opioid, o le fua o le Lunaldin e tatau ona amanaia ao le i amataina se faaitiitia lemu i le fua o le opioids e faaitiitia ai aafiaga talafeagai o le "aveeseina". Afai e faʻaauau pea ona faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi e togafitiga e togafitia ai maʻi, ae le toe manaʻomia togafitiga mo osofaʻiga o tiga, e mafai ona taofia loa Lunaldin.

Faaaoga i tamaiti ma talavou

Lunaldin e le tatau ona faʻaaogaina i gasegase i lalo ifo o le 18 tausaga le matua ona o le le lava o le saogalemu ma le aoga.

Faaaoga i tagata matutua

O le faia o le faʻasalaga e tatau ona faʻatinoina ma le faʻaeteete tele. O tagata maʻi e tatau ona mataituina ma le faaeteete mo faailoga o fentanyl toxicity.

Faʻaaogā tagata gasegase i le gaʻo malela poʻo le galuega faʻataʻi

O tagata maʻi e faʻaleagaina le ate poʻo le gaioiga e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa mo faailoga o fentanyl toxicity i le tulaga o le faʻasalaga o se fualaau o Lunaldin.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau

O le taumafataga o le kulimi, o le gasegase, o le vailaʻau oona, o le vailaʻau oona, o le gasegase o le musika, o vailaau faʻasaina, ma isi mea e aʻafia ai le tino, ma e iai foi le aʻafia ma le faʻasao. afaina (CNS faanoanoaga, faʻamaʻi solo, vaʻaia o le mafaufau, bradycardia, faʻamalologa o le manava ma isi).

Faaleleia le aafiaga o fualaau faasaina. Beta-blockers e mafai ona faaitiitia le taimi ma le ogaoga o le maualuga o le tali atu i le taotoga o le loto (e aofia ai le sternotomy), ae faateleina le tulaga lamatia o le bradycardia.

Buprenorphine, nalbuphine, pentazocine, naloxone, naltrexone e faʻaitiitia ai le aafiaga faʻamalosi o le fentanyl ma faʻaumatia ai lona aʻafiaga i le nofoaga o loʻo i totonu o le manava.

Benzodiazepines faʻalautele le faʻamalolo o le neuroleptanalgesia.

E tatau ona faʻaitiitia le fua o le fentanyl ao faʻaaogaina insulin, glucocorticosteroids, antihypertensive drugs. MAO inhibitors faateleina le faʻalavelave faʻafitauli matuia.

O le faʻaogaina ole musika e puipuia pe faʻaitiitia ai le faʻavaivaia o le musika, faʻavave o musika ma le m-anticholinergic activity (e aofia ai le pancuronium bromide) faʻaitiitia le lamatiaga o le bradycardia ma le faʻamaoniga (aemaise lava pe a faʻaaogaina beta-blockers ma isi vasodilators) ma e ono faateleina ai le tulaga o le tachycardia ma le maualuga, m-anticholinergic (e aofia ai le suxamethonium) e le faʻaitiitia ai le lamatiaga o le bradycardia ma le vavalalata faʻasalaga (aemaise lava i le talaaga o le talafaasolopito o le cardiological avega) ma faʻateleina lamatiaga o aʻafiaga ogaoga mai le cardiovascular system.

Tina ma le lactation

O le saogalemu o Lunaldin i le taimi o le maitaga e lei faavaeina. O le togafitiga umi i le taimi o le maʻitaga e mafai ona mafua ai le tolopoina o faʻamaoniga i le pepe fou. O le Lunaldin e le tatau ona faʻaaogaina i le taimi o le fanau mai (e aofia ai le vateare section), talu ai ona laasia le placenta ma e mafai ona mafua ai le faʻalagona o le manava i le tamaititi poo le pepe fou.

Lunaldin e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le maitaga pe afai ole sili atu le manuia o le tina nai lo le ono lamatia ile tamaititi.

Fentanyl ua faʻamalosi i le susu o susu ma e mafai ona mafua ai le atuatuvale ma le manava o le tino i totonu ole pepe. O le mea lea, fentanyl e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le susu pe afai o le faamanuiaga e sili atu ona sili atu le lamatiaga i le tina ma le pepe.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Fentanyl o loʻo faʻafesoʻotaʻi e le CYP3A4. O fualaau faasaina e taofiofi ai le gaioiga o le CYP3A4, e pei o le vailaʻau o le macrolide (e pei o le erythromycin), azole antifiotics (eg, ketoconazole, itraconazole), po o le initaneti protease (e pei o le ritonavir), e mafai ona faateleina le bioavailability o le fentanyl, ma faʻaitiitia ai lona vaʻaia, ma , faʻaleleia, poʻo le faʻateleina le umi ole togafitiga o le opioid. O le sua o le vine e lauiloa e taofia ai le CYP3A4. Fentanyl, o le mea lea, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina le initeti CYP3A4 i le taimi e tasi.

O le faʻatulagaga tutusa o isi vailaʻau o loʻo i ai le faʻavaivai o le tino, e pei o isi fualaau o le morphine (faʻamaʻi ma vitussive vailaʻau), vailaau mo faʻamaʻi, masiʻi musika, antidepressants, H 1 histamine faʻatoʻo faʻamaʻi pipisi ma aʻafiaga, palapito, filemu (mo se faataitaiga, benzodiazepines) , fualaau momoe, antipsychotics, clonidine ma faʻalapotopotoga e fesootaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le aʻafiaga o le faʻalavelave o le tino. O le faʻanoanoa o le respiratory depression, e mafai ona matauina le manatu.

E faʻaleleia e Ethanol le aʻafiaga o aafiaga o fualaau o le morphine, o lona uiga o le faʻaaogaina o le ava malosi poʻo fualaau faʻasaina o loʻo iai le ava malosi ma le fualaau faasaina Lunaldin e le fautuaina.

E le fautuaina le Fentanyl mo le faʻaaogaina o tagata gasegase ua maua le initaua MAO i le 14 aso talu ai, talu ai ua faʻapupulaina se faʻaopoopoga o aafiaga o le opioid analgesics ma faʻamaʻi MAO.

O le faʻaaogaina faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga o le talipita (e aofia ai le keloxone) poʻo le partial opioid resonor agonists / adtagonists (e aofia ai le buprenorphine, nalbuphine, pentazocine) e le fautuaina. E maualuga lo latou mafanafana mo tagata faʻamaʻi o le opioid ma e maualalo le faʻaogaina o le gaioiga ma o le mea lea o le a faʻaitiitia ai le aafiaga faʻamalosi o le fentanyl ma e mafai ona mafua ai le faʻamalosoloina o faʻamaʻi i tagata maʻi o le opioid.

E mafai ona faʻalauteleina le faʻaaogaina o le manava o le festanyl i le ate, e pei o le carbamazepine, phenytoin ma le hexamidine (primidone), faʻateleina ai lona manava mai le tino. O tagata e maua togafitiga faʻatasi ai ma nei mea e faʻamalosia ai le tino e ono manaʻomia ai ni maualuga maualuga o fentanyl.

Tuua Lau Faamatalaga