O le a le mea suamalie e faia i: tuufaatasiga ma le kalori

O tagata e mataituina o latou fuainumera ma le soifua maloloina lautele e masani ona mafaufau e uiga i le kalori mea o latou meaai. O le asō o le a tatou iloa ai le vaega o suamalie ma suamalie, ma talanoa foi e uiga i le numera o kalori oi latou i le 100 kalama poʻo le 1 papa.

O mea uma e maua i le suka e vaevaeina i le natura ma le gaosia. O nei mea itiiti e itiiti ifo le kalori, e tusa lava pe latou te maua se mea e le aoga tele. E mafai foi ona e vaevaeina nei mea faaopoopo ile maualuga-kalori ma le maualalo-kalori.

Polyols

Fructose - 1.7 taimi sili ona suamalie nai lo le suka ma e leai se tofo. Ma le lelei o mea taumafa, e ulu atu i le tino o le tagata ma fua o fua, fualaʻau ma fualaau faisua, ae e faʻafefe 2-3 taimi lemu. I totonu o Amerika, ua leva ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie i le gaosiga o meainu suamalie ma mea taumafa. Ae ui i lea, o suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia ai o le tele o le faʻaaogaina o le fructose e avea o se mea suamalie mo tagata e maua i le maʻisuka ma le gaʻo, e le faʻamaoniaina, aua o le faagasologa o le metabolism i le tino o le tagata ua liua i le kulukose.

Polyols

Maoaʻi maualuga-kalori

O meaʻai suamalie a Caloric ma mea suamalie e aofia ai le sorbitol, fructose, ma le xylitol. O i latou uma, faʻapea foʻi ma mea taumafa na faʻaaoga pe saunia faʻatasi ma i latou, o loʻo maua ai le maualuga o le kalori. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o le aoga o le malosi o oloa gaosiga e mafua tonu lava i le faʻaaogaina o suka poʻo ona sui. Afai o loʻo e suʻe se suālaʻau e leai ni meaʻai, e mautinoa e le o oe le fructose. O le aoga o lona malosi e 375 kcal mo le 100 kalama.

O le Sorbitol ma le xylitol e itiiti sona aafiaga i le suka o le toto, o lea e masani ona fautuaina i latou mo le maʻisuka. E ui lava i lea, o le faʻaaogaina o nei mea suamalie i le tele o mea e le tatau ona mafua ona o le tele o le kalori:

Calories per 100 g

Low Calorie Sweeteners

O nai calories laiti o loʻo i totonu o le suka gaosi, ma e sili atu ona suamalie nai lo le suka faigofie, o lea e faʻaaoga ai i latou i laʻasaga maualalo ifo. O le taua o le sili ona maualalo e faʻamatalaina e le o ni numera moni, ae o le mea moni e faapea, i totonu o le ipu tii, nai lo le lua punetini o le suka, ua lava lea e faʻaopoopo ai ni papa laiti se lua.

O mea e sili ona masani ai le maualalo o le suka i lalo ifo o calorie:

Sei o tatou agai atu i le aoga caloric o suamalie suamalie:

Calories per 100 g

Faʻavae ma aoga aoga o le suamalie Milford

Milford sugar substitute e aofia ai: sodium cyclamate, sodium bicarbonate, citate citrate, sodium saccher, lactose. Milford suamalie ua atiae e tusa ai ma tulaga faatauaina o le Europa, e tele tusi faamaonia, e aofia ai mai le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi.

O le mea muamua ma le autu o lenei oloa o le lelei o le puleaina o le toto suka. Faatasi ai ma isi mea lelei o le suamalie o Milford o le faʻaleleia atili lea o le faʻatinoina o le tino o le tino, le lelei o aafiaga i totoga taua i tagata uma o le maʻisuka (gastrointestinal tract, ate ma gaʻo), ma le faʻamautuina o le pancreas.

E tatau ona manatua o le suka e suitulaga, e pei o fualaau faasaina, ei ai tulafono faʻavae mo le faʻaaogaina: o le taumafa i aso taitasi e le silia ma le 20 papa. O le faʻaaogaina o le ava pe a le taliaina se mea suamalie.

Contraindications Milford

O le Sweetener Milford ua solia i le taimi o le maitaga ma le lactation, e le fautuaina mo tamaiti ma tamaiti (calorizator). E mafai ona tupu se faʻafefe o le maʻi. O se mea manaia, o le, faatasi ai ma ona aoga aoga, o se suauu e mafai ona oo atu ai i le togavao aua o le faiʻai e leai se kulukose ma talitonu o loo fiaaai, o le mea lea, oi latou oe suia le suka e tatau ona pulea lo latou fiaai ma le maelega.

Milford suamalie i le kuka

E masani ona faʻaaogaina le suka i le Milford e faʻamalie ai mea vevela (lauti, kofe poʻo koko). O le oloa e mafai foi ona faʻaaogaina i fualaʻau, sui i le suka masani.

E mafai ona e aoao atili e uiga i suka ma le suauu mai le vitio "Soifua Maloloina" i luga o le vitio "Sweeteners Make Obesity".

Fale Lautele Faleoloa Sweeteners

Matou te fuafuaina le mea o le kalori autu o mea suamalie ma suamalie, ma o lea o le a matou agai atu i le taua o meaʻai faʻapitoa ua matou maua i luga o fale teu oloa.

O se tasi o mea sili ona taatele o sui a le Milford, o loʻo tuʻuina atu i se vaega tele:

  • Milford Suess e aofia ai cyclamate ma saccharin,
  • Milford Suss Aspartame e aofia ai le aspartame,
  • Milford ma inulin - i lona tuufaatasiga sucralose ma inulin,
  • Milford Stevia e faʻavae i luga o le Stevia leaves extract.

O le aofaʻi o kalori i nei suamalie e eseese mai le 15 i le 20 mo le 100 g. O le kalori mea o loʻo i luga o le papa e tasi e foliga mai e leai, e mafai ona le amanaiaina i le sauniuni o le taumafataga.

E iai foi se eseesega o le meaʻai, o loʻo faʻalagolago i le ituaiga faapitoa. E ui lava i le tuufaatasiga, ae o le aoga caloric o Fit Parade o supplements i le 1 papaitusi e toetoe lava a leai.

O le tuufaatasiga o le suamalie o le RIO e aofia ai le cyclamate, saccharin, ma nisi vaega e le faateleina ai le kalori. Ole numera o kalori i totonu o le faʻaopoopoga e le sili atu ile 15-20 ile 100 g.

Mea suamalie Calorie Novosvit, Sladis, Sdadin 200, Twin Sweet e tutusa foi ma le maualuga o le taua ile 1 papa. E tusa ma le 100 kalama, o le aofai o kalori e seasea ona pasia le faailoga o le 20 kcal. Hermestas ma le Great Life e sili atu tau taugofie ma sina mea e maualalo ile kalori - o lo latou malosi ole a tau i totonu o le 10-15 kcal mo le 100 kalama.

O mea suamalie o le kalori ma le mafuaaga o lo latou faaaogaina i le aveesea o le mamafa

O le lomiga o le gaosiga o mea e gaosia ai caloric e faʻateleina e le gata o taʻaloga, faʻataʻitaʻiga, gasegase e maua i le maʻisuka, oi latou e mulimuli i le ata.

Passion mo laʻau suamalie e oʻo atu ai i le fausiaina o mea sili ona lelei. O lenei gaioiga e fesoasoani i tupe mama.

Mo lenei mafuaaga, o le lauiloa o mea suamalie, lea e mafai ona faaopoopo i ipu eseese, mea inu, o loo ola ae o loo iai a latou mea maualalo i le kalori. I le faʻamamaina oa latou meaʻai, e mafai ona faʻaitiitia le tele o meaʻai i le taumafataga e fesoasoani i le gaʻo.

O fualaau suamalie suamalie e maua mai i vine ma fua. O le vailaau e maua i le meli masani.

E maua mai i le calorie, e toetoe lava pei o le suka, ae o loʻo i ai se tulaga maualalo e mafai ai ona maualuga le kulūkose i le tino. Xylitol ua vavae ese mai le pefu o le mauga, ua maua mai le sorbitol mai fatu fatu.

O le stevioside e maua mai se laau stevia. Ona o lona pupula tele, ua taua o le mutia meli. O suamalie suamalie e mafua mai i se tuufaatasiga o vailaʻau faʻasolosi.

O i latou uma (aspartame, saccharin, cyclamate) sili atu nai lo mea suamalie o le suka i le fia selau taimi ma e maualalo le kalori.

O le suamalie o se oloa e le o iai le suauu. E faʻaaoga e faʻamama ai ipu, meainu. E mafai ona maualuga le kalori ma leai le kalori.

O mea suamalie e gaosia i foliga o le paʻu, i totonu o laulau, lea e tatau ona faʻasaʻa ae leʻi faʻaopopo i le ipu. O suamalie suamalie e le taatele. O nisi o oloa na faatauina atu i faleoloa e aofia ai meaʻai suka.

O loʻo maua le suamalie:

  • i fualaau. O le toʻatele o tagata e faʻaaogaina sui e sili ona latou fiafia i le laulau. O le afifiina e faigofie ona tuʻuina i totonu o se ato; o le oloa o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o koneteina faigofie mo le teuina ma le faʻaaogaina. I le pepa lanu, saccher, sucralose, cyclamate, aspartame e sili ona maua,
  • i pulu. O mea faʻale-natura mo le sukacralose, o loʻo i ai i luga o le paʻu i luga o le paʻu. E faʻaaogaina e faʻamamafa ai meaʻai suamalie, cereals, cheese cheese,
  • i totonu o le suavai. O suamalie suamalie o loʻo maua i foliga o sipuni. E maua mai i le suka suka, o le chicory, o le atiseti o atisiliko. O suauu e aofia ai le 65% sucrose ma minerale o loʻo maua i mea e masani ai. O le tutusa o le vai e mafiafia, viscous, o le tofo o le ufiufi. O nisi ituaiga o sipuni ua saunia mai le sipopo. Ua afaina i sua oona, oona, elemene citric ua faaopoopoina. O ia mea suamalie e faʻaaogaina i le gaosia o mea faʻafefiloi, falaoa.

Liquid stevia extract ua i ai se tofo masani, ua faaopoopo i meainu e suamalie ai. O se auala faigofie o le faʻasaolotoina i se foliga o se fagu tioata faʻamalama faʻatasi ma se tagata faʻasalalau o mea suamalie o le a talisapaia. E toʻalima togi e lava mo se ipu vai. Calorie Free .ads-mob-1

O mea suamalie faalenatura e talitutusa lava i le aoga o le malosi i le suka. Faʻasolosolo toetoe lava leai ni calories, poʻo le faailoga e le taua.

E toʻatele e fiafia i analogues o laʻau suamalie, latou te maualalo le kalori. Le tele lauiloa:

  1. aspartame. O le kalori o mea e tusa ma le 4 kcal / g. E tolu selau taimi e sili atu ai le suka nai lo le suka, o lea e matua itiiti lava se mea e manaʻomia e faʻamamafa ai meaai. O lenei meatotino e aʻafia ai le tau o le gaosiga o oloa, e siitia tele pe a faʻaaogaina.
  2. saccharin. E aofia ai le 4 kcal / g,
  3. talofa. O le suamalie o le oloa e fa selau taimi sili atu nai lo le suka. O le tau aoga o mea taumafa e le o atagia. O le kalori o loʻo i ai foi pe a ma le 4 kcal / g.

O mea suamalie faalenatura e i ai le eseesega o kalori ma se lagona o le suamalie:

  1. fructose. E sili atu le suamalie nai lo le suka. E aofia ai le 375 kcal mo le 100 kalama.,
  2. xylitol. E malosi lona suamalie. O le kalori mea o xylitol o le 367 kcal mo le 100 g,
  3. sorbitol. E lua taimi e itiiti ifo le suamalie nai lo le suka. Malosiaga o le malosi - 354 kcal mo le 100 kalama,
  4. stevia - meaʻai suamalie. Malocalorin, o loʻo maua i kapula, papa, syrup, paʻu.

Faʻafitauli Anagata Suauu Carbohydrate mo Maʻisuka

E taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ina ia faatumauina le paleni o le malosi o meaʻai latou te 'ai

  • xylitol
  • fructose (e le silia le 50 kalama i le aso),
  • sorbitol.

Laau o licorice e 50 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka; e faʻaaogaina mo le oona ma le maʻisuka.

Laasaga i aso uma o suka suka i aso taitasi i le kilokalama o le mamafa o le tino:

  • cyclamate - e oo atu i le 12.34 mg,
  • aspartame - e oʻo atu i le 4 mg,
  • saccharin - e oo i le 2.5 mg,
  • potassium acesulfate - e oo atu i le 9 mg.

O meaola o le xylitol, sorbitol, fructose e le sili atu i le 30 kalama i le aso. O tagata matutua e le tatau ona sili atu i le 20 kalama o le oloa.

O meaʻai suamalie e faʻaaogaina i le tala o le taui o le maʻisuka, e taua le amanaʻiaina o mea aoga caloric o le vailaʻau pe a ave. Afai ei ai le gaioiga, afaina, susu, e tatau ona faʻamalo le vailaʻau.

O mea suamalie e le o se auala e leiloa ai le mamafa. O loʻo taʻuina atu mo le maʻisuka aua latou te le siitia maualuga le kulukose o le toto.

Ua faatonuina i latou i le fructose, aua e le manaomia le inisalini mo lona gaosiga. O mea suamalie faalenatura e maualuga tele i calorie, o le mea lea o le faasaunoa ia i latou ua afaina i le mamafa.

Aua le faʻatuatuaina le tusi i luga o keke ma meaʻai: "fua maualalo-kalori." O le faʻaaoga soo o suka, o le tino e totogi ona o lona le lava e ala i le gauai atu i le tele o kalori mai meaai.

Faʻaleagaina o le oloa faʻagesegese ona faʻagasolo faiga faʻavaomalo. E tutusa lava mo le fructose. O lona sui faifai pea o selu e taʻitaʻi atu ai i le mataʻutia.

O le aoga o suamalie e fesoʻotaʻi ma mea maualalo i le kalori ma le leai o se gaʻo gaʻo pe'ā faʻaaogāina.

Taaloga taʻavale e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le suka i le taumafataga. O mea manogi suamalie e sili ona lauiloa i totonu o le tino .head-mob-1

Tagata taaalo faaopoopo i latou i meaai, cocktails e faʻaitiitia ai calories. O le sui sili ona taatele o le aspartame. Ole aoga ole malosi e toetoe lava a leai se mea.

Ae o lona faʻaaoga faifai pea e mafai ona mafua ai le gaioiga, vevela, ma le faaletonu vaaia. Saccharin ma le sucralose e le o lauiloa i tagata taaalo.

E uiga i ituaiga ma meatotino o mea suamalie i le vitio:

E sui le suka pe a 'aina e le mafua ai ni fesuiaiga ogaoga i le maualuga o kullukose plasma. E taua tele mo tagata gasegase e gauai atu i le mea moni o togafitiga masani e maualuga i le kalori ma e mafai ona saofagā i tupe maua.

O le Sorbitol e faʻagesegese lemu, mafua ai le gaosiga o le gas, le manava ita. O tagata gasegase oona e fautuaina e faʻaaoga mea suamalie (aspartame, cyclamate), ona e maualalo le kalori, ao le fiaselau taimi e sili atu ona suamalie nai lo suka.

O mea faanatura (fructose, sorbitol) e fautuaina mo le maʻisuka. O loʻo faʻagesegese lemu ma e le faʻafefeina ai le inisalini. O suamalie suamalie o loʻo maua i foliga o laupepa, sipuni, paʻu.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia: "Faʻasese le mita ma suʻe suʻega. Leai Metformin, Diabetes, Siofor, Glucophage ma Januvius! Talia o ia i lenei mea. "

O le faʻateleina o le faʻaaogaina o le masani, masani lauiloa o le suka, lea e sili ona lauiloa, atonu e le o toe mamao ona oʻo atu i le tele o meaʻai. I lalo o le faatosinaga o le gasegase o le carbohydrate, o le mamafa e le tupu vave. Ma talu ai ona o le tele o suka, o le faʻavaeina o ia ituaiga o mea lelei, lea e inosia e tagata uma sei vagana ai sumo fagatuaga, e faʻatupulaʻia tele, ma le gata i lea, i lalo o le faatosinaga o lenei mea suamalie, toetoe lava o mea taumafa uma e avea ma gaʻo. O le mafuaʻaga lea i aso nei, nai lo le suka gaʻo, o loʻo faʻaaogaina pea le suamalie faapitoa. O le lelei o nei mea suamalie, o le muamua, o mea maualalo i le kalori. O le a le tele o calories oi ai i le suka? Faʻafefea ona faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai gaʻo e ulufale mai i totonu o le tino?

E faʻalagolago lava i le a le ituaiga o mea ma le tele e faʻaaoga. O meaola faalenatura, lea e sili ona taatele, e le eseese tele mai le suka i totonu o latou kalori. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fructose e tusa ma le 10 kalama e aofia ai le 37.5 kalori. O le mea lea, e le o se mea suamalie o le a fesoasoani i le gaʻo o tagata e aveesea le mamafa e tusa lava po o le a le tele o latou taumafai. E moni, e le pei o le suka, o le fructose o le natura e tolu taimi e vaivai nai lo le aafia i le faateleina o le kulukose i totonu o le tino. E le gata i lea, o mea suamalie uma, o le fructose e sili ona fetaui mo le maʻisuka ona e le manaʻomia ai le insulin e faʻaaoga ai.

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O le mea lenei.

O le faʻaaogaina o sauniuniga faʻapitoa i luga o mea masani o le mea moni lea o le faʻamaonia o nei mea, e sili atu ona suamalie nai lo le suka, e leai se mea pe faʻaitiitia i se tapulaa maualuga.

Aspartame o se tasi o na fualaau oona e sili ona maua i le lalolagi o suamalie suamalie. O lenei fualaau faasaina ei ai le kalori maualuga o meaola gaʻo ma pulu, e taʻua o le 4 kcal / g, ae ina ia lagona ai le suamalie o le tofo o lenei vailaau e le manaʻomia ona faaopoopoina. Ona o lenei mea moni, o le aspartame e le afaina ai le kalori o meaʻai.

O le isi mea e sili ona lauiloa, e maualalo le kalori o mea lelei. E pei o le tele o isi mea, e aofia ai le 4 kcal / g.

O le suka e suitulaga o le suklamat e lauiloa foi. O lenei vailaau e 300 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka tatou te iloa, ma o lona mea e le o le 4 kcal / g, e tusa lava po o le a le tele e te faaaogaina, o le a le afaina ai le mamafa. Ae ui i lea, e taua le aua le sili atu i le metotia.

O mea nei o le xylitol suauu, sili atu ona lauiloa o le E967 taumafa faaopoopo. 1 g o lenei oloa e le sili atu nai lo le 4 kilokalo. I le suamalie, o le vailaʻau e toetoe lava a tutusa ma le sologa lelei.

E faʻaaogaina foi le Sorbitol.Malosiaga i fua o le suamalie e tusa ma le lua taimi e itiiti ifo i le kulukose. E fia calories i lenei mea? E aliali mai o le sorbitol e na o le 3.5 kcal mo le 1 gram, lea e mafai ai foi ona faʻaititia le mea o lo o gaosia ai gaʻo ma kalori i lau taumafataga.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

Leai se toe iloiloga ma ni faamatalaga! Faamolemole taʻu mai sou manatu pe faamanino se mea ma faaopoopo atu!

Suga ma isi mea suamalie na le mafai ona maua i tagata masani o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi i le Vaitau Tutotonu, talu ai na maua mai i se auala faigata. Naʻo le taimi na amata ai ona gaosia le suka mai beets na maua ai le oloa i le ogatotonu ma le mativa. I le taimi nei, o fuainumera o loʻo fautua mai ai e ai le tagata e tusa ma le 60 kilokalama o suka i le tausaga.

O nei tulaga faatauaina e taufaamatau, ona o lena calori sugar i le 100 kalama - e tusa ma le 400 kcal. E mafai ona faʻaititia le calorie i le faʻaaogaina o ni mea suamalie, e lelei tele le filifilia o mea faʻapitoa nai lo fualaau faʻatauina i totonu o vailaʻau. E le gata i lea, o le tele o kalori o le suka ma ituaiga eseese o le a tuʻuina atu auiliiliga, ina ia mafai ai e tagata uma ona latou filifilia se mea maualalo ile kalori.

O le aofaʻi o le kalori ma le BJU o le suka e mafai ona faʻatusalia i le laulau:

Mai i luga, o loʻo mulimuli mai e fautuaina e faʻaititia le faʻaaogaina o le oloa - e faʻamaonia foi lenei mea e le tuufaatasiga.

Tuuina atu:

  • e tusa ma le 99% o le aofaiga atoa o le tuufaatasiga ua tuuina atu i le mono-ma le disaccharides, lea e maua ai le kalori i le suka ma le suauu,
  • o le vaega na totoe e tuʻuina atu i le calcium, uʻamea, vai ma le sodium,
  • o le suauu suamalie e i ai sina eseesega o le tuufaatasiga, o le mafuaʻaga lea e le sili atu i le 354 kcal lona kalori.

O le suauu manogi e sili atu ona lelei e faʻatau mai na o gaosiga mai Canada, aua o lenei atunuu e mafai ona mautinoa le lelei o le oloa.

Ina ia saʻo le fuaina o le aofai o kalori i totonu o se kuka kuka, e tatau ona e tuʻuina atu faʻamaumauga nei ma tulaga faatauaina:

  • 20 g o oloa ua tuu i totonu o se sipuni sipuni,
  • ae vagana ai i totonu o se sipuni seʻi o le ai ai se oloa faʻatasi ma se paʻu, o le ai ai le 25 g,
  • 1 g le suka ei ai le 3.99 kcal, o lea i totonu o le sipuni se tasi e aunoa ma le pito i luga - 80 kcal,
  • afai o se sipuni o le oloa o loo i luga, ona faateleina lea o calories i le 100 kcal.

A e kukaina ma le faʻaopoopoga o suka sukalala, afai e te manaʻo e leiloa le mamafa, e tatau ona amanaʻia le tau o le malosi o le oloa.

Mafaufau i teaseti, o faʻataʻitaʻiga nei o kalori e mafai ona iloga:

  • o se sipuniti e aofia ai le 5 i le 7 g o se mea e le o se mea e gaogao,
  • afai e te faitau i calories i le 1 g, ona i ai lea o le sipuniti mai le 20 i le 35 kcal,
  • mea suamalie e faʻaitiitia ai faʻamaoniga e ¼ le vaega, o le mafuaʻaga lea e mafai ai ona faʻaititia le faʻaaogaina o alauni aso ma faaleleia le soifua maloloina.

E taua tele e le gata ina iloa le tele o calorie i le 1 teaspoon o le suka, ae ia fuafua foi le CBFU o le oloa. Sweeteners ei ai ni calories itiiti, ae le mafai ona mitamita i se fatuga sili ona aoga.

Talu ai ona ua latou faaopoopoina le tele o vaega o le gaosiga o vailaau e faaitiitia ai le kalori. E mulimuli mai e sili atu le lelei o le sua o le natura nai lo le suia i se suauu.

O le faʻaitiitia o calories e taʻitaʻia ai le suamalie i le manaʻomia e suʻe nisi meaʻai lelei. Mai iinei, o le suka, po o le lanu enaena o le oloa masani, ua avea ma tagata lauiloa.

E fiafia ia i latou e mananao e aveesea le mamafa, ae ia faatumauina lo latou ola maloloina, taumafai e teena, lea e foliga mai e sese ma le aoga. O le faʻamaonia o le kalori i lenei tulaga o se faailoilo o le 378 kalori i le 100 g. Mai iinei e faigofie ona faʻatusatusa le aofaʻi o kalori i totonu o le sipuni tele ma le teaspoon.

Motugaafa: Ina ia faatumauina lau fuainumera, e fautuaina e inu lauti e aunoa ma le suka. Afai e le mafai, e manaʻomia se mea suamalie, e sili atu le tuʻuina atu o se mea e sili ona lelei i se suamalie masani. E aofia ai le meli, o le kalori o loʻo sili atu i le tasi sipuni.

O le taua o meaʻai o le cane gaosi e itiiti ifo nai lo le tulaga papaʻe masani, o le mea lea o tulaga nei nei kalori ua iloga iinei:

  • o se sipuni tele naʻo le 20 g ma le 75 kalori,
  • se sipuni - o lenei mai le 20 i le 30 kcal o le suka suka,
  • o le faaitiitia o le aofai o kalori o loo i totonu o le tuufaatasiga - e tele atu minerale, o lea e lelei ai le tuuina atu o le fiafia i le ituaiga o le fatu nai lo le paʻepaʻe.

E le mafai ona e faʻaaogaina le ituaiga suka i le tele naua, mafaufau e uiga i se gau gau.

E maualalo le suamalie i Sweeteners nai lo ituaiga o suka. Ae fautuaina i latou e faʻaaogāina pe a faʻapea o le faʻasalaga o pepa poʻo le paʻu e sili atu le maualuga, o lona uiga e mafai ona e faʻaititia sina kalori.

Sucrose e mafai ona faʻaleleia le lagona, o lea e fautuaina ai e faʻaaoga i le taeao. E faatagaina e faaopoopo se sipuniti o suka poo se mea suamalie i kofe, lea o le a fesoasoani i le fiafia i le taeao, amata faiga faʻasolosolo ma faʻamaonia le galuega o totoga i totonu.

E fautuaina e filifili ituaiga eseese, e aofia ai le xylitol, sorbitol, fructose. E faʻaalia foʻi le alofa, e aofia ai le saccharin, aspartame, cyclamate sodium, sucoslose e taatele. O suamalie suamalie e leai se aoga o mea taumafa, ae e le o se mafuaaga lea e faʻaaoga ai i le tele ma le faʻatapulaʻa. O suamalie suamalie e mafua ai le taumafaina, lea e fuafuaina e le tuufaatasiga - latou te aofia ai le tele o mea leaga e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o se tui vevela ma se mea e afaina ai i le faʻalavelave anaphylactic.

Ina ia taʻitaʻia se olaga ola maloloina, e tatau ona mataʻituina le masani i aso taʻitasi o sugar granulated. E mafai ona faʻatagaina tagata e le sili atu i le 9 teaseti o le oloa i aso taitasi, e na o le 6 tamaitai, aua e telegese le gaosiga ma e sili atu ona lelei le atoatoa. E le o lona uiga o le oloa o loʻo faʻaaogaina i lona mama ma le faaopoopoina o leuti ma isi meainu, ipu. I lenei tulaga, o le vaega e amanaia pe a aofia ai i le tuufaatasiga o isi oloa - o nei mea e le gata o suamalie, ae o sua foi, fualaau faisua, fualaau faisua, fua o le falaoamata.

O le faʻaaogaina o le sugar granulated o le faʻagaoioia lea o le gaioiga o totoga i totonu, faʻapea foi ma le pulefaʻatasia o le hormone o le fiafia ma le fiafia. E ui lava i mea e faʻaaogaina, ae o le sugar granulated o se vailaʻau gaʻo e leai se suavai, ae faʻaopoopoina ai le aofaʻi o le kalori.

Taua: O le tele o taumafa e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o caries, o le faʻaopoopoga o gaʻo gaʻo, le aveesea o minerale ma le calcium mai le tino.

O fesili ole aofaʻi kcal i suka ole suʻega auʻiliʻili, ole tele ole aoga e aoga ma leaga ile tino ole tino. E le tatau ona e gauai atu i tulaga o kalori. E lava le lafoaia o meaʻai suamalie ma faʻamalosi-ia faʻaaoga mea e gaogao ma le faigofie ona gaosia, ma, pe a faʻaaogaina, e gaosia i gaʻo ma e le oona le tino mo se taimi umi.

E le na ona tatou talanoa e uiga i meaʻai suka: e afaina i le soifua maloloina, ma "o latou kemisi mama" ma "na o maʻisuka".

O le a le suka o loʻo i ai, o le tala lea a Andrey Sharafetdinov, o le ulu o le matagaluega o faʻamaʻi gasegase o le Falemai o le Nutrition Research Institute o le Russian Academy of Science Sciences.

O mea suamalie e masani lava (mo se faʻataʻitaʻiga, xylitol, sorbitol, stevia) ma le mea e fai (aspartame, sucralose, saccharin, ma isi).

E lua a latou mea aoga: latou te faʻaititia le kalori o meaʻai ma e le faʻateleina le maualuga o le kulukose
i totonu o le toto. O le mea lea, o le suka o loʻo faʻatulagaina mo tagata e sili atu i le maʻisuka poʻo le maʻi gasegase.

O nisi mea suamalie leai ni calories, lea e faʻamaonia ai i latou e taumafai e mataʻituina a latou mamafa.

Faʻailoa meatotino o le tele o mea suamalie e sili atu i le suka e faitau selau pe o le faitau afe foi taimi. O le mea lea, latou te manaʻomia le itiiti ifo, e faʻaitiitia ai le tau o le gaosiga.

O le amataga o le faʻaaogaina o le suka i le afa muamua o le seneturi lona lua na mafua ona o lo latou tau maualalo, ma o le faʻaitiitia o le kalori o le mea muamua na avea ma mea lelei ae lua.

O le makaina "e le oi ai le suka" i luga o oloa ma suamalie e le o lona uiga o le leai o ni kalo i totonu oi latou. Ae maise lava pe a oʻo mai i mea suamalie masani.

O le kulimi masani e aofia ai le 4 kcal mo le kalama, ma le suia o le sorbitol masani e aofia ai le 3.4 kcal mo le kalama. O le tele o mea suamalie masani e le sili atu le suamalie nai lo le suka (xylitol, mo se faataitaiga, o le afa e suamalie), o le mea masani mo le masani lelei o le mea e manaomia sili atu nai lo le faamamaina masani.

O lea latou te aʻafia ai le kalori o meaʻai, ae latou te le faʻaleagaina nifo. Tasi se tasi stevia, lea e 300 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka ma e aʻafia ai sui e leai ni kalori.

O mea manogi e masani ona avea ma autu o le hype i totonu o le lomitusi. Muamua - e fesootaʻi ma mea e mafai ona maua i le tino.

"I totonu o le lomitusi a atunuu i fafo, sa iai lipoti o lamatiaga o le saccharin, ae o tagata saienitisi latou te lei mauaina ni faamaoniga moni o lona tino," o le tala lea a Sharafetdinov.

Ona o le gauai atu i taunuuga o le faʻaaogaina o suauu aspartame O le taimi nei, masalo, o le mea sili ona suʻesuʻeina le suamalie. O le lisi o mea suamalie e faʻatagaina i totonu o le Iunaite Setete ua aofia ai nei mea e lima: aspartame, sucratini, saccharin, acesulfame sodium ma le neotam.

US Food and Drug Administration (FDA) tagata tomai faapitoa tautino atu oi latou uma e saogalemu ma mafai ona faʻaaoga i le gaosiga o meaʻai.

"Ae le o le cyclamate e le fautuaina mo fafine maʻitaga, talu ai e mafai ona afaina ai le pepe," o le tala lea a Sharafetdinov. - E ui lava i lea, o mea suamalie, e pei o le suka masani, e le mafai ona faʻaleagaina».

O le isi itu faitioga o le ono mafai ona afaina i le fia ai ma le taumafaina o isi meaai sugary. Ae sa faia e saienitisi suʻesuʻega ma maua ai o le suamalie moni lava fesoasoani e tau le mamafa mamafa, talu ai e masani lava e le afaina ai le manaʻo.

Ae peitai, o le leiloa o le mamafa ma ni mea suamalie e leai ni mea taumafa e mafai ona faia pe afai o le aofaiga atoa o kalori ua uma ona faʻapulaʻa.

"I le auala, o mea suamalie e i ai se aafiaga tele," o le faamanatu atu lea ia Sharafetdinov. "O lea, o le faʻaleagaina o suti o loʻo iai nei mea e mafai ona taʻitaʻia ai."

O le suamalie e faʻaaogaina e faʻaititia ai le tau o le gaosiga. E le gata i lea, latou te suia le suka i le maʻisuka ma le mamafa. Faamaonia le suka e suitulaga mo le soifua maloloina e saogalemu pe afai faʻaaoga ma le faʻaeteete - pei o soʻo se mea suamalie.


  1. Baranov V.G. Taʻiala i Vailaʻau Faʻaleleia. O faamai o le endocrin system ma le metabolism, Lolomiina o fale o lomiga faafomai - M., 2012. - 304 p.

  2. Boris, Moroz und Elena Khromova Faʻasalaga le tumau i fomaʻi iniseti i gasegase e maua i le maʻisuka / Boris Moroz und Elena Khromova. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2012 .-- 140 p.

  3. Dietetic cookbook, Universal Scientific Publishing House UNIZDAT - M., 2014. - 366 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga