Toto toto toto

Ina ia maua e le fomaʻi le maʻisuka, e tatau i le tagata gasegase ona faia se suʻesuʻega.

Pe a pasia se tasi o suʻega talafeagai, o le suka i le toto veʻa e mafai ona taʻu mai ai le leai o se maʻi.

Ae o le a le mea e tatau ai? Pe faʻalagolago le faʻaʻailoga ile tausaga, soifua maloloina o tagata? O loʻo taʻua lenei mea i lenei tusiga.

Faʻamatalaga o le maʻisuka

Ina ua masalomia e le fomai le maʻi o le "suamalie," na ia auina atu o ia mo se isi suesuega. Ina ia iloa pe o le a le tele o le kulukose i totonu o le toto, e tatau i le tagata maʻi ona maua se tasi o suʻega nei:

O le suʻega ole toleniga kullukose e faia i le faia o le toto vevela. Lua itula ao leʻi faia le suʻega, e inu e se tagata vai suamalie i suka. O le auiliiliga o le sili atu nai lo le 11.1 mmol / l ua faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O le suega o le hemoglobin glycated (HbA1c) e faia mo le 3 masina. O le aano o le auiliiliga o le fuafuaina lea o le pasene o hemoglobin glycated i le toto. O loʻo i ai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo i le va o le kullukose ma le maualuga o le suka, o le hemoglobin foi e faateleina. Afai o le avega maualalo e lalo ifo i le 5.7%, ona ola maloloina lea o le tagata.

O le suʻega o le kulukose toto e faia i le taeao i luga o se manava gaogao. Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina e te le 'ai se mea ae le o le mamafa o oe lava i le gaioiga faaletino 10 itula aʻo lei oʻo i le toto sampling. E mafai ona ave le toto mai se tamatamailima pe mai se vela. O le suʻega e faia i le fale suesue. O le maualuga o le kulukose i se tagata maʻi maʻi e eseese mai le 3.9 i le 5.5 mmol / L (faʻatasi ai ma le samples) ma e oʻo atu i le 6.1 mmol / L (faʻatasi ai ma le samato toto).

Ina ia faʻamaonia lelei, e le lava le tasi suʻesuʻega. O lea suʻesuʻega e manaʻomia ona faia i le tele o taimi. O nisi taimi atonu e le amanaʻia e le tagata maʻi tulafono o le suʻega, mo se faʻataʻitaʻiga, 'ai le sisi i ni nai itula ao leʻi oʻo i le toto sampling, ma o le taunuuga, e tusa ai, o le a sese.

I le tulaga o le siakiina o le maualuga o le kulukose (hyperglycemia), e auina atu e le fomaʻi le tagata gasegase e faia se suʻega mo le maualuga o auupega GAD ma le C-peptide e fuafua ai le ituaiga o togafiti.

E tatau i le maʻisuka ona mataʻituina a latou kulukose i aso uma. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o le siaki e faia i luma o taʻiala taitasi, e pei o le inisalini togafitiga, o lona uiga, 3-4 taimi i le aso.

O maʻi e maua i le ituaiga lona lua o le maʻisuka siaki le faʻailoga ia le itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso: i le taeao, pe a uma ona 'ai se itula mulimuli ane, ma i le taimi e moe ai.

O le faʻagasologa mo le samplesina toto mai se vein

Pe a faatonuina e se fomaʻi se suʻega o le toto mo le suʻega o le suka, e faia e le suʻega fale suʻesuʻe se suʻesuʻega e faʻaaoga ai se tagata suʻesuʻe. I le faaopoopo atu i ai, o lenei masini e manaʻomia ai le toto sili atu nai lo toto toto.

Aʻo leʻi pasia le suʻega, e tatau i le tagata maʻi ona aloese mai le 'ai (10 itula), o le mea lea e faia ai le suʻesuʻega i luga o se manava leai. E tatau foi ona e lafoai le mamafa o le tino ma le popole. Afai e le amanaia nei aiaiga, e mafai ona faʻasese le auiliiliga.

Aʻo leʻi faʻapipiʻiina le toto, o le lima o le tagata maʻi e siakiina ma se tafaoga i luga ae o le tulilima ma ua fai mai e faʻamalo ma leʻo le lima. A maeʻa ona vaʻaia e le tausiso se vela i le lafu, ona faʻaofi lea o se nilalalala. Ona ia lafoina lea o le taamilosaga ma aumai ai le aofaiga sao o le toto vevela i totonu o le suauu. Ona faʻaaogaina lea o le fulufulu mamoe ma le ava malosi i le vaega o tui ma fai atu i le tagata gasegase e punou lona lima e taofi le toto vevela i le vave vave.

A maeʻa lenei faʻataʻitaʻiga, e suʻe e se fomaʻi le toto oona mo le faaputuputuina o le kulukose i totonu. O tulaga masani masani e ese mai i toto maua mai le tamatamailima. Afai o le tuaoi i le taimi o le suʻega o le toto capillary e 5.5 mmol / L, ona oʻo ai lea i le ita - 6.1 mmol / L.

O le faʻamoemoega o lenei auiliiliga o le fuafuaina lea o le tulaga vavalalata (prediabetes) poʻo le maʻisuka.

O le mea lea, o tagata o loʻo lamatia ma se tausaga matua (40-45 tausaga) e fautuaina e suʻe suʻega toto mo le suka i totonu o le sili atu faalua i le tausaga.

Glucose toto toto

O le faateleina o le kulukose o le toto e mafua mai mo mafuaaga e lua: i le tulaga o le pancreatic gland malfunction, faapea foi i le tulaga o se suiga i le lagona o suauu taatele i le inisalini.

O mea taua e pei o le ulaula tapaa, ava malosi, popolega, ma le le maloloina o mea taumafa e afaina ai le maualuga o le suka.

A oʻo ina maua faʻasalaga o se suʻega o le toto i se tagata matua, e mafai e se tasi ona tusia faaiuga nei:

  • mai le 3.5 i le 6.1 mmol / l - le masani masani o tulaga taua i se tagata soifua maloloina,
  • mai le 6.1 i le 7 mmol / l - se suiga i le kulukose (i luga o se manava leai),
  • mai le 7.8 i le 11.1 mmol / l - se suiga i le kulukose (pe a uma ona 'ai),
  • sili atu i le 11.1 mmol / l - le i ai o le maʻisuka malosi.

E leai se eseesega i le va o faailo mo le tamaʻitaʻi ma le tama. Na o le matua tausaga e afaina ai le eseesega i tulaga masani masani. Ma o lea la, o tulafono mo vaitausaga eseese o le:

  • mai le 0 i le 1 tausaga (pepe) - 3.3-5.6 mmol / l,
  • mai le 1 i le 14 tausaga - 2.8-5.6 mmol / l,
  • mai le 14 i le 59 tausaga - 3.5-6.1 mmol / l,
  • 60 pe sili atu - 4.6-6.4 mmol / L.

E le gata i lea, o le suka i le taimi o le totoina o le toto i totonu o le maitaga e ono maualuga le maualuga - mai le 3.3 i le 6.6 mmol / L. Talu ai ona o le mea moni e sili atu ona nofouta le tino o le tina faatalitali ile inisalini. O le maʻisuka faʻamamaina o nisi taimi e atiaʻe ai se vaitaimi o le 24-28 vaiaso. I le tele o tulaga, e pasi peʻa fanau, ae o nisi taimi e pasi i le isi ituaiga o maʻisuka.

Faailoga o le Glucose Maualuga

O nisi o faʻamaoniga e mafai ona taʻu mai ai le hyperglycemia. E tatau i se tagata ona mataala i faailo o lona tino aua o faailoga nei e mafai ona faailoa mai ai le i ai o le maʻisuka:

O le fiainu, palago ma le masani ai. A oʻo i luga le maualuga o le suka, o le a mamafa le mamafa i luga o fatu. Latou amata amata ona sili atu le malosi o le malosi ma ave le vai o loʻo misi mai le tino o le tino. O se taunuuga, e manaʻo se tagata e inu, ona laveaʻi ai lea o ia.

Tesea ma le moe. Talu ai o le kulukose o se punavai o le malosi, pe a le o iai, e amata ona "matelaina" ia siama. O le mea lea, e tusa lava pe laiti mea mamafa, e lagona le vaivai o le tagata maʻi.

E le gata i lea, e manaʻomia e le faiʻai le kulukose, ma le leai o se mea e mafua ai le valea. E le gata i lea, ona o le gau o gaʻo, ua tulai mai ai tino o le ketone - toxins e afaina tele ai le aoga o le faiʻai.

  1. Sogi o vae. O le maʻi suka e masani lava ona o faatasi ma le faateleina o le toto. O nei aʻafiaga e lua e aafia ai le gaioiga o fatuga, o se taunuuga, o le suavai e le o atoatoa ona aveesea mai le tino ma e faasolosolo malie ona faatupulaia.
  2. Tingling or limbord o vae ma lima. Faʻatasi ai ma le alualu i luma o le maʻisuka, o le faʻaleagaina o le namu e oʻo mai. O le mea lea, o se tagata, aemaise lava i suiga faafuasei i le vevela, e mafai ona lagona nei uiga le lelei.
  3. Vaavaaiga vaaia i le maʻisuka. O lenei uiga e seasea lava. Ae i le tulaga o le suʻeina o se ata le mautonu, o pogisa ma isi faaletonu, e tatau ona e vaʻai vave i se fomaʻi. O lenei tulaga e mafai vave ona tupu i le retinopathy - faʻaleagaina ai vaʻa o le retina.
  4. Laveʻa faʻamaʻi umi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona faʻaalia foliga eseese o le paʻu. Pe a faʻafesoʻotaʻi nofoaga na afaina, e mafai e le tagata gasegase ona faia se siama. Papateria, faʻateleina i ia manua, tuʻuina atu mea faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻalavelave i le faʻamalolo vave.
  5. O isi faʻailoga o le paʻu mamafa ma le manaia lelei, o le gasegase o le gastrointestinal tract.

Afai o le maʻi o loʻo i ai faʻamaoniga pito i luga, e tatau ona asiasi atu i se fomaʻi e mafai ona iloa le maʻi.

Faʻailogaina o le hypo- ma le hyperglycemia

Aʻo suʻesuʻeina le toto vevela, o le faateleina o le kulukose e le o taimi uma e fesootaʻi ma se faʻamaʻi "suamalie" o le ituaiga muamua poʻo le lua. O le siitaga poʻo le faʻaitiitia i totonu o le suka o loʻo aʻafia ai i le tele o mea o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

MafuaʻagaSiʻitia le suāuʻuFaʻaitiitia le suāuʻu
Pancreatic Vai· Faʻasologa poʻo le faʻaogaina o le pancreatitis.

Pancreatitis ma faʻamaʻi pipisi (cystic fibrosis, hemochromatosis).

Inisulinoma, hyperplasia, arsenoma, adenoma ma isi faamaʻi.
Faamai o le EndocrineO lona maʻi-Cushing syndrome, pheochromocytoma, acromegaly, thyrotoxicosis ma isi.Adrenogenital syndrome, hypothyroidism, hypopituitarism, maʻi a Addison.
Aumai vailaau eseeseLe faʻaaogaina o kulukosecorticoids, estrogen, thiazide, caffeine.Le faʻaaogaina o amphetamines, anabolic steroids, propranolol.
Hypo ma le hyperglycemiaHyperglycemia e mafua mai i le gaioiga o le tino (faʻaitiitia, popole, ulaula).· O le hypoglycemia faʻamaʻi e mafua mai i faʻafitauli autonomy, gastroenterostomy, postgastroectomy.

· O le maualuga o inisalini poʻo vailaʻau o le hypoglycemic.

Fefe.

Faʻasolosolo e atiaʻe i le ate ma fatugaFaʻafitauli faʻapitoa, ate ma le fatu fatu.Faʻailoga o le ate (o le i ai o le hepatitis, hemochromatosis, cirrhosis).
Isi faʻafitauliFaʻalavelave faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina o le myocardial.• Faʻaogaina o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, ava malosi, chloroform, arsenic, antihistamines.

• Le lelei le taumafa (matelaina, malabsorption).

• Kanesa (faʻavae i totonu o le manava po o le eleele, fibrosarcoma).

• Fermentopathy - suiga i le faʻapalepale kulukose.

E i ai le tele o pathoces e mafua ai faʻalavelave i le toto suka. O le mea lea, afai e aliali mai ni uiga masalomia, e tatau ona e alu faʻanatinati i le fomaʻi, o le a faʻasaʻo oe i se suʻega toto ma faia le faʻamaonia saʻo. O le vitio i lenei tusiga na paʻi i le suʻeina o le toto.

Tuua Lau Faamatalaga