Le faʻaogaina o le totoa mo le maualuga o le cholesterol

O le togafiti ua faʻaaogaina mo le sili atu ma le lua afe tausaga e togafitia ai le fatu ma vasesal. O uluai meatotino o le laau mataʻina na maua e tagata faʻamaʻi faʻasalalauga, mulimuli ane na avea le faʻaogaina o le faʻamaʻi ma vaega taua o aʻoaʻoga a Ayurveda.

O nisi suʻesuʻega ua faʻaalia ai e le gata ina faʻamalosia le fatu o le muscle ma le toto toto, ae mafai foi ona faʻaitiitia ai le cholesterol toto. O aoga o nei mea totino e taua tele: o le masani ona faʻaaogaina ia i latou e faʻaitiitia ai le lamatiaga o ia tulaga faigata e pei o le faʻaleagaina o le myocardial, maliu matelaina, ma le taʻavale.

Aisea e faʻapipiʻi ai le cholesterol i lalo?

Ginger o se fatu tulaga ese. Mo lona manogi suamalie ma le suamalie e taua o le tupu o mea manogi, ma ona meaola-o se vaifofo mo le fiaselau o faamai. O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai le faʻaaogaina o le aʻa fou ma le magoina o aʻa i le toto ina ia mafai ai ona faʻaumatia le maualuga o le cholesterol maualuga i le toto ma mai le atherosclerotic plate. Gaoioiga faʻapitoa e fesoʻotai ma:

  • aʻafiaga i le faʻaaogaina o le tino (faʻamalositiga agaʻi e tetee i le faʻavaeina o toto ma nonoa le toto),
  • tuusao sao i le fesuiaiga o le cholesterol.

Le aʻafiaga o le togafitia i le cholesterol metabolism

I se tulaga sili atu, o le faʻaitiitia o le cholesterol e tupu ona o mea o loʻo i ai i se aofaiga tele o suauu tāua ma mea e lua o loʻo faʻaaogaina i le aʻa o le laau: gingerol ma le shogaol.

Gingerol (mai le Igilisi ile tamaititi) - o se vaega o le phenolic, lea o loo i ai i ni aofaiga tele i aʻa ma i se vaega itiiti i le vaega terasitila o le laau. Faatasi ai ma suauu taua ma tuufaatasiga o meaola, gingerol e maua ai mea manogi o se uiga manogi manogi fou ma o lona "mea manogi". E le gata i lea, o se vailaʻau faʻasolosolo o le capsaicin - o se vailaau o loʻo i totonu o le vevela vevela, ma e mafai ona faʻaititia le fua faatatau o metabolic process in the body.

Gingerol e matua aʻafia i le fesuiaiga o le cholesterol, faʻateleina lona gaioiga e ala ile ate. Suesuega in vitro (in vitro) ua faʻaalia ai e mafai e se vailaʻau ona faateleina le aofaʻi o faʻaleleia mo le lipoproteins o le cholesterol i luga o le hepatocytes. E tasi le taimi i le ate, o le cholesterol e avea ma se tasi o vaega o le talo ma ua alu ese mai le tino. Gingerol foi e faatonutonuina ai le gasegase, faatelevaveina ai maʻi o le tootoo laitiiti, ma o se vaega o le cholesterol eo mai faatasi ma meaai e le o aafia i le toto.

Afai e mago le manogi, pe a faʻaitiitia le tele o le susu, gingerol e liliu i le shogaol. O Chagall o loʻo i ai mea tutusa ma e mafai ona faʻaitiitia le cholesterol e ala i le faʻavaveina o le gaʻofale gaʻo.

Le aʻafiaga o le faʻaoʻoina o le tino i luga o le faʻavae toto

Ginger o se tasi lea o soʻo e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino ma faʻavaveina le toto. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o mea manogi i meaʻai e tupu:

  • Faʻaitiitia le thrombosis. Pulu toto - toto toto - o se tasi o mafuaaga autu mo le atiaʻe o le atherosclerosis. O se vavaevae i luga o le nofoaga o le faaleagaina o le vaa e "tosina" ai molimula lipoproteins e tumu i le cholesterol ma fesoasoani i le fausia o ni atherosclerotic plate. O le mafiafia o le toto, o le sili atu ona afaina i toto toto, ma le maualuga o le tui o le toto e maualuga atu. Ginger e afaina ai le plasma ma e matua faʻaitiitia ai le thrombosis. O le cholesterol o loʻo taʻavale i totonu o le toto e itiiti ifo i luga o puipui o maʻa, ma o le atherosclerosis e le taatele.
  • Faʻavaveina o le tafe toto. O le isi mafuaaga mo le lafoina o le cholesterol i luga o pa o arteries o le faʻagesegese o le tafe toto. O le ginger e faateleina ai le toto, e aofia ai le microvasculature, ma le cholesterol e leai se taimi e fai ai ni pusa.
  • O faʻaleagaina o mea totino o le laau e lauiloa lautele: faʻamalosia le faʻamalosia o siama uma ma puipuia ai aʻafiaga o aʻafiaga saoloto. O le puipui pito i totonu o arteries e sili atu ona malosi, ma o le microdamage i totonu o lona fausaga e le masani ona tupu. E mafua ai foi le faʻaitiitia o le cholesterol ma atherosclerotic plate. Cholesterol i lipoproteins, e leʻo tuʻuina i luga o le toto toto, e momoli atu i le ate ma alu ese e aunoa ma se afaina mai le tino.

O le mea lea, o faʻamalositiga i luga o le cholesterol i vaega e lua: faʻaitiitia faʻaitiitia ai lona maualuga i totonu o le toto ma faʻaleleia ai mea o le toto o le toto, e puipuia ai le fausia o ni atherosclerotic plate. Ona o lenei mea, e oʻo lava i tagata matutua, o le maualuga o le cholesterol o loʻo i totonu o tulaga aupito sili ona lelei, ma o le toʻatele oi latou e le manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau oona.

O le faʻaaogaina masani o le faʻaogaina i le foliga fou pe malogo e maua ai le soifua maloloina ma le umi.

Fualaau o le ginger i lalo o le cholesterol

Fautuaga faʻapitoa o vailaʻau faʻapitoa e fautuaina e aofia ai le faʻapipiʻi i au meaʻai i aso taʻitasi, aua e mafai ona e faʻaopopoina i toetoe lava o se ipu. O le aʻafiaga o le a tuʻuina atu ai se laʻau manogi ma le vevela i le lauti poʻo le lomonade, ma o le a avea foi ma se faʻaopoopoga lelei i iʻa, aano o manufasi poʻo moa. E mafai ona faʻapipiʻi faʻamaʻi le eleele i le faʻamamaina i le toetoe lava o soupisi, vasega muamua ma le lua, ma pusi e pei o kuki, muffins ma pies ma se pine o le totoa o le a avea ma se manogi suamalie ma suamalie. Ae o fua o togafitiga faʻaleaganuʻu mo le faʻaitiitia o le cholesterol, e masani ona faʻaalia i totonu o le faʻamaʻi faatasi ma lemoni ma le meli - o oloa e aoga i le atherosclerosis e taua tele.

Maualuga Cholesterol Ginger Tea

Ina ia saunia se lita o mea inu o le a e manaʻomia:

  • aʻa fou ile fatu - pe tusa ma le 2 cm,
  • afa lemoni
  • meli e tofo ai.

Taʻu le aʻa, ma taumafai e aveese faʻamalosi pe a mafai, ma faʻafetai i se mea lelei. 2 sipuni tele o aʻa aʻago mo se lita o vai inu, faaopoopo le sua o le lemoni, meli ma tuu mo le tusa o le itula. Taʻu le mea inu ma inu 200ml tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O lena laʻau lelei ma maloloina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma le maʻi cardiovascular.

Afai e te faʻamago le lauti ma faʻaopopo i ai ni nai lala o le mint, e te maua ai se meaʻai vevela ma vai inu e tutusa lelei mea aoga ma faʻafefe ai le fia inu i le taumafanafana.

Contraindications ma aʻafiaga itu

I le tulaga lautele, o le faʻaoʻoina o le totino e faʻafefe lelei ma e masani lava e le mafua ai aʻafiaga e le manaʻomia. Ona o le aʻafiaga o le choleretic, e le o fautuaina mea manogi mo tagata gasegase i maʻi gallstone ma le cholecystitis faafuaseʻi faifai pea. E le gata i lea, o le le faʻamaonia o le tagata lava ia o se faʻalavelave i le faʻaaogaina o le mea totino. Ma le faʻaeteete, e fautuaina e faʻaaoga le aʻa o le laau i le taimi o le maitaga - e le sili atu ma le 10 g o le ginger poo le 1 g o le palapala mago i aso taitasi. E ui lava o le mea manogi o se tasi o togafitiga lelei mo le gasea i le toxicosis, o se numera tele i totonu o fafine maʻitaga e ono mafua ai le maualuga o le eletise o le manava ma le manava.

O aʻafiaga o fualaau faasaina e aofia ai:

  • stomatitis, afaina o le mucosa oral,
  • fofola vavae.

Isi mea aoga o le faʻasili

O le "togafitiga mo le fiaselau faʻamaʻi" e le gata ina maualalo ai le cholesterol, ae aʻafia ai foʻi le tino atoa.

O aoga aoga o le faʻaoʻoina e aofia ai:

  • faʻaleleia le 'ailaina: o meaai e vave faʻavavevaveina, e aunoa ma le mautu mo se taimi umi i totonu o le manava,
  • faateleina ai mea puipuia o le tino,
  • faʻaleleia le gasegase
  • toe faʻafoʻi le afaina o le toto i gaʻo uma ma fusi,
  • fesoasoani e faʻamalolo le bronchospasm i le fomaʻi,
  • e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa: o suʻesuʻega maeʻaeʻa o le gaioiga o le gingerol ma le shogaol ua amataina nei,
  • faʻaitiitia le malosi o le paʻu o le manstrual i fafine,
  • faamama avega muamua o le malulu ma le inupia,
  • puipuia mai siama ma mamanu,
  • fesuisuiai le vaelua tautala pe a le mafai ona fufulu ou nifo.

O le maualalo o le kalori i le aʻa ma le aʻafiaga o le aʻafiaga i le faʻaaogaina o le gaosiga e faʻaaogaina ai se meafaigaluega taua i le tauiviga mo le lotogatasi. E fautuaina le inu o le Ginger mo tagata o loʻo taumafai e aveesea le mamafa, aemaise lava i latou o loʻo i ai ni faʻafitauli faʻaleaga.

E taua le matauina o lena mea, e ui lava i le tele o mea aoga, o le faʻalavelaveina, faʻalauiloa le atherosclerosis, le mea e leaga ai, o le a le fofo. Mo le togafitiga o tulaga ogaoga eo faatasi ma le leai o se toto e maua i le fatu po o le faiʻai, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo le filifilia o togafitiga faʻamalosi atoatoa.

Ae o meaʻai manogi e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le cholesterol i mataupu pe a fai si laʻititi ona faʻaititia. O le a sili atu le puipuia o faʻalavelave matautia o le atherosclerosis - le faʻauʻuina o le myocardial ma le stroke.

E faʻafesoʻotai le cholesterol lalo

Ginger o se faleteuoloa o mea aoga ma faʻamalolo. E i ai sona aoga aoga i le tino, faʻaitiitia le cholesterol ma faʻaleleia le soifua maloloina.

O vaega o loʻo maua ai le fesoasoani i aʻa aʻa:

  • faaleleia lou fiaʻai
  • faaosofia ai le gataifale
  • faaleleia le galue o le toto,
  • fesoasoani i faʻamalositino,
  • mu le gaʻo.

E aofia ai foi ituaiga eseese o vitamini, minerale ma amino acids.

O lenei ua oʻo i le taimi e tali ai le fesili, pe o le aʻafiaina o le aʻa e faʻaitiitia le cholesterol?

O le leai o papa i totonu o vaa e faalagolago i le toto cholesterol. I se tulaga maualuga, o le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi pipisi e maualuga. O le paluina o toto toto e taʻitaʻia ai i faʻamaʻi o se natura talitutusa. O le tele o taimi, o lenei faafitauli e faʻaaoga i tagata e 45 tausaga ma matutua atu. Faʻatasi ai ma faʻafitauli, e faʻamautuina vailaʻau ma faʻamautuina se meaai malosi.

O le togafiti e faʻaitiitia ai le cholesterol ua fautuaina e avea o se meafaigaluega faaopoopo.

Faʻaaogaina o mea totino o le faʻaogaina

Iloiloina aʻa, sa iloa e saienitisi pe tusa ma le 400 ituaiga o vaega taua, e aofia ai amino taua (tryptophan, threonine, methionine, leisin, valine), lea tatou te maua na o meaai. E i ai suauu taua i totonu (e oʻo i le 3%), elemene o elemene (calcium, potassium, sodium, iron, magnesium, zinc, phosphorus), niacin, complexities complex (C, B1, B2).

O le aoga o le togafiti e faatusatusa i le kalaka, e ui lava o lona vevela, o le tart, le tofo muʻesea e le mafai ona faʻatusatusa i se manogi manogi ma le mulimuli o le kalaka.

E sili atu le maualuga o le cholesterol? O le aʻa o se mea e faʻaaogaina mo gaioiga faʻavaomalo uma:

  1. Faalelei le metabolism ma le faagaoioia o le vaega o meaʻai,
  2. Faʻaitiitia le faʻasalaga o le cholesterol matautia,
  3. Suafa gaʻo
  4. Faaitiitia le kulukose o le toto
  5. E iai le antibacterial, tale, anthelmintic, laxative ma tonic mafai,
  6. Faaleleia le toto
  7. Faʻamālōlō le faʻavave
  8. Faʻaitiitia le mamafa o le toto
  9. Faamalolo maʻi suka
  10. E togafitia faʻamaʻi paʻu
  11. Aveese toxins
  12. Faateleina feusuaiga
  13. Faʻamālōlōina le gasegase ma le faʻasologa o le rūmāmati.

O togafitiga faʻale-aganuʻu ua leva ona faʻaaogaina togafitiga mo le cholesterol - e puipuia ai lona tele. Na ia aitalafu i ona togafitiga faafomaʻi i gingerol, o se mea e foliga mai o phenol e maua mai ai le aʻa o le mint.

Gingerol (mai le Igilisi "faaogaina", o lona uiga o le "faapaleniina") ua faatelevave le gataifale, faaliliuina o le cholesterol sili atu i meaola suamalie, ona maua ai le malosi o le malosi o le gasegase ma le anti-inflammatory, ona o le lelei o le antioxidant e taofia ai le matua o le tino ma le atiina ae o neoplasms.

Ginger ma cholesterol o ni tagata tetee, ae o le aʻa e le gata ina aveesea ai pusa, e lelei ona aveesea le ava malosi, meaai, ma toxins radiation. Fainu i lenei mea manaia manogi e faaleleia ai le leo, lagona, ma le soifua lelei. Ina ia lelei le aveesea o le cholesterol, ua lava lea e oʻo ai i le 2 g aʻa i aso taitasi.

E mafai ona e aoao atili e uiga i mea aoga o le faʻamafaʻi mai lenei vitio.

O ai e le faʻaaogaina le lauti o ginger

E le fetaui mo tagata uma le tuʻufaʻatasi i lalo o le cholesterol. O le faamamaina o vaa ua solia:

  • Faʻatasi ai ma le maʻi paʻu,
  • I le tafe o totoga eseese, aemaise lava i le afaina ai o le tino,
  • Mo le maʻisuka ma tagata e leai se faʻafitauli o le kulukose, pe afai o le meli o loʻo i totonu o fualaau,
  • I faalavelave ogaoga o le cerebrovascular,
  • I le lona tolu o masina o le maitaga,
  • Afai e maualuga le vevela,
  • I le tulaga o le allergy i soʻo se mea e gaosia i le tuufaatasiga,
  • I le taimi o le maitaga ma le lactation.

O le tea o le Ginger o se vai faamalolo: o le tele o meaʻai e mafai ona faʻaleagaina ai maʻi lesesese, fiva. Aua le inu ao le i momoe, aua o ana mea totino e mafai ona mafua ai le le moe.

Faʻaaoga le togi i le cholesterol maualuga ile 3 itula ao le i momoe. Afai ei ai ni masalosaloga e uiga i le setete o le soifua maloloina, o le uiga o mea e aʻafia ai, o togafitiga e tatau ona amata i se fuataga itiiti ifo.

Cholesterol Ginger: Fua o Filifiliga

O le sauniuniga o ia ituaiga ipu e le manaʻomia ai tupe faʻaalu tetele o taimi ma tupe, ma lelei, faʻamasinoina e iloiloga, e maualuga. E mafai ona faʻaaogaina mea faʻalautele (aʻa) e faʻamago ma i totonu fou.

O le rhizome atoa e tatau ona faʻamaʻo saʻo faʻatasi ma le peel, talu ai o loʻo i ai le tele o mea aoga. A maeʻa, ona tipi lea o le aʻa i ni fasi ie manifinifi. E mafai ona e faʻaopopoina se ata i le aga masani poʻo le teasbal teas.

O se aoga taua o fua o le mea moni e mafai ona togafitia oe e aunoa ma le faalavelaveina: o le totino, le meli, lemoni, mite, nati, o se vaega o mea fefiloi, e mafai ona maua i taimi uma.

O fualaau aupito sili ona lauiloa mo togafitiga o togafitiga faʻapitoa e tuʻuina atu i le laulau.

UlutalaO mea aogaAuala fai kukaLe faʻaaoga
O se faʻafefiloi o le leaga rolling cholesterol¼ tsp uʻamea paʻu

nati - 5 pcs. (sili atu - walnuts)

1 tbsp. l meli.

Faʻafefiloi mea uma, tuʻu i le pusaaisa mo le 24 itula.E tusa ai ma le 1 tbsp. l ao lei faia le taumafataga.
Faʻamatalaga masani3 tbsp. l aʻa faʻasusu

1.5 l o le vai, pepa uliuli (i luga o le pito o se naifi),

4 tbsp. l fou (lemon, oran),

2 tbsp. l penisini.

Togi le mint ma tuu i totonu o le vai inu (1l), faʻapipiʻi mo le 15 minute.

Faʻaopopo mea totoe (sei vagana ai le meli).


Inu mea uma i se aso, e mautinoa lava vevela.
Tonic sua1 tsp pau (pe 1 le sipunipuni o aʻa).Sasaa mea gaʻo mafolafola ma vai inu (1 ipu tioata). Ufiufi ma tumau 10 minute.I le taeao ao leʻi faia taumafa - 100 ml. O le malologa e mo le aso.
Tea ma lemoni1 tsp o le paʻu (po o le 1 tbsp. l. aʻa aʻa),

30 ml o le sua o le tipolo.

Faʻatasi ma le vai inu (1l) ma faʻamalosi se itula.


E inu 2 gaʻo / aso.
Multivita-mine mixga300 g aʻa

300 g o le meli.

Taʻu meaʻai sauniuni (faatasi ai ma le peel) faʻatasi ai ma se mea e gaosia ai, faaopoopo le meli. Teu i totonu o se pusaaisa, se ipu fagu.Puipuiga: 1 tbsp / aso, togafitiga: 1 tbsp. 3 p. / Aso.

Oona
Rhizome - 1-2 pcs.Sook the raw materials, grind, squeeze through cheesecloth.Inu 2 r / Aso, 1/8 tsp.

Ina ia maua se taunuʻuga moni, e tatau i se tasi ona tausisia le tekinolosi gaosiga, e aofia ai le vailaʻau. O le a le tele o le inu o le la ma le ginger mo le cholesterol? O le umi ole vasega o togafitiga e 30 aso.

Afai e te le lava i le paluga, e mafai ona e taumafai e faʻasalalau au mea taumafa:

  • Faʻaopoopoga i falaoʻo (oat, buckwheat). E le talafeagai le sisi: o le cereal o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga e sili ona maualuga, e faʻapupulaina ai le suka toto ma aunoa ma le meli.
  • E le aoga le suavai suamalie mo ia ituaiga mea taumafa, e tuʻu saʻo i le lauti i se vevela lelei.
  • I le faʻaopopo atu i mea faʻafefiloi ma aʻa, o loʻo faʻaaogaina foi le suāuʻu paʻu e aveesea ai le cholesterol ma le paʻu o mea mamafa. Mo se tasi fualaau, o se mataua o le suauu e faʻaopoopo i le meli (1 tsp) e lava, lea e tatau ona 'aina muamua aʻo leʻi' aʻai.
  • E faʻapipiʻiina foi le faʻamaʻi e pei o se meaʻai i aano o manufasi, salati, vailaʻau.

I le faʻaopoopoga i vaʻa toto, o faʻataʻitaʻiga ua faʻamalosia e puipuia ai le puipuiga a le tino, o lea la e aoga tele mo le malulu ma le malulu. O le maualuga o le cholesterol, e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti, ae tatau ona vavae le fualaau.

Faʻaopoopoga meaʻai ma le faʻaoga - i luga o lenei vitio

Vaega o togafitiga o fualaau aina

O le aʻa o Ginger, i le avea ai ma se tulafono, e alu atu i faleoloa o supamaketi mai se tagata fai fafo. Mo le puipuia o le polokalama, o nei oloa e maua ai le gaosiga kemisi.Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi o le oloa i se mea maualalo, e mafai ona e saluina mea lago i se foliga malulu (1 le itula), i le fufulu muamua.

O le masini mai se aʻagogogo e mafaufauina e saogalemu i lenei itu. O le togafiti ile eleele e iai mea e sili ona aoga: 1 tsp. o le paʻu e tutusa ma le 1 tbsp. l mea fou fou.

Ginger o le a fesoasoani i le maʻisuka e maua ai se taumafa malosi se meaʻai fou, saturate le tino i mea aoga, ma fesoasoani e pulea le suka suka. E sili ona lelei le gaosia o le sua poo le lauti. O togafitiga e tatau ona malilie i ai le endocrinologist, talu ai ona o le faʻaaogaina o fualaau e maua ai le suka e mafai ona faʻaleleia ai le aʻafiaga o fualaau.

E le aoga le togafitiga mo tagata uma e mamaʻi fatu: e mafai ona mafua ai le tachycardia, faʻaitiitia le toto maualuga. E tatau i tagata maʻi ona faʻaaoga fua faʻatau ma le faʻaeteete.

E susunuina lelei le ginger, fesoasoani i le saogalemu o le mamafa. O le meafaigaluega e mafai ona faʻaaoga ai gaʻo maualuga, maʻisuka ma tagata uma o loʻo aʻafia le soifua maloloina i le faafitauli o le mamafa tele. Ina ia faasaʻo le mamafa, ia inu i le 2 lita o le tinging tea i aso taitasi, ae le sili atu i le 250 ml i le taimi.

Ina ia faʻateleina le taunuʻuga, faʻaopopo i le lauti, soup ma le salati ma le faʻamaufaʻailogaina ua saunia.

Mo le faʻamalosi e aveese le LDL, faʻapipiʻi i le cholesterol o loʻo faʻaaogaina foi i lenei fua: 1 laulau mo sauniuniga. sipuni o aʻa, tipi i totonu o paʻu, sasaa vai inu (1 l) ma faʻafefiloi i se vevela (5 itula). Inu se meainu i le aso.

O se suamalie maloloina e saunia i mea taumafa taumafa ma le faʻaogaina. Saunia mea e aofia ai: aniani, pepa suamalie, kāloti, seleni, pateta (2 pi.), Garlic (1 clove), ginger (3g). Liligi i totonu o le gaʻo e leai ni gaʻo. Kuki seia kuka, faamasani i le masima ma le pepa. O eleni, garlic, pepa e mafai ona muaʻi falai i le suāuʻu olive.

E le mafai ona e suia le aofaʻi, talu ai o se faʻaopoopoga, mo se faataitaiga, o pateta vave faʻaitiitia ai meaʻai o le ipu, ma o le tele o le faʻamafaʻiina o le a tuʻuina atu ai le le mautonu. Faʻafetai i le i ai o le faʻamaʻi, o le moli malamalama e lelei le faʻaleleia ma e fesoasoani i le faʻavaveina o le saturation, lea e taua mo se taumafa maualalo-kalori.

Faʻaauau le faʻafefiloi o meaʻai faʻafefiloi - i luga o lenei vitio

Ae ui i lea, o le phytotherapy ma le aʻa o le aʻa e masani ona faʻaaogaina mo le puipuiga: i le togafitiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi, o se taumafataga e aʻafia ai le aʻa e mafai ona faʻaitiitia ai faʻamaoniga.

Aisea e maualalo ai le cholesterol i le falemaʻi

O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le togafiti e fesoasoani e faʻafetaui ai le hyperlipidemia. O loʻo aʻafia le gaosiga i le maualuga o le gingerol. O lenei vaega faʻapitoa o loʻo i ai aafiaga nei:

  • Accelerates lipid metabolism. I le taimi o togafitiga, e faʻapupulaina ai le lagona o le ate le ate. Latou te sili atu le malosi e maua lipoproteins le maualalo, lea e avea ma se tasi o vaega o le talo ma ua vave ona alu ese mai le tino.
  • Faʻaleleia le faʻafefeteina, faʻalavelave o le tootoo laiti, toe faʻafoʻi le microflora o le intestinal. Ona o lenei mea, o se vaega o le cholesterol e maua mai i meaʻai e le o aʻafia i totonu o le toto, ae ua televave ona alu.
  • Toto le toto. Faatasi ai ma le faateleina o le viscosity o le toto, totoga o le toto i luga o pusa cholesterol, o le lumenia o le toto e faaitiitia vave. O le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻalavelave lamatia o le ola e faʻapupulaina ai: afaina o le fatu, taʻavale, faʻavalea.
  • Faʻateleina le mamafa. I le 90% o mataupu, o le maualuga o le toto maualuga e faʻatasi ma le le lelei o le toto. Faʻatasi ai ma le hyperlipidemia, faʻagesegese le tafe o le toto e taʻitaʻia ai le vave faʻavaeina o atherosclerotic plate, faʻateleina le atinaʻe o le atherosclerosis. O le faʻamamafa e maualalo ai le toto, faʻavaveina le tafe toto, o le meaʻai e leai se taimi e faʻapipiʻi ai vaa.

O le ginger o se malosi malosi e faʻamalosia: faʻamalosia ai siama siaki, puipuia ai aʻafiaga o faʻamalositino matautia, faʻamalosia ai le mimiti o le gaʻo. O le malosi o puipui puipui lapisi e vave faʻaleagaina. O le Cholesterol e le faʻamautu ile luga o vaʻa maloloina, ae ulu atu i le ate ma vave ona alu ese mai le tino. Ua faʻaititia le maualuga o se mea lamatia, ua faʻaititia le tulaga lamatia o le atherosclerosis.

Fualaau faʻamaʻi mo le maualuga o le cholesterol

E faʻaaogaina le aʻa o le ginger ma faʻamago. Faʻasusu i le peel. O aʻa vevela e teuina i totonu o le vai vevela mo 15-20 minute aʻo leʻi faʻaaogaina.

O le paʻu o le uʻamea eleele e sili ona faʻaaoga e avea o se mea manogi, lea e faʻaopoopoina i le saunia o meainu ma pusa. E mafai ona faʻaaogaina e fai ma sui i rhizomes fou pe mamago. E iloga i lona tofo: i le eleele, e sili atu ona mu, oona. 1 tsp pauva suia 1 tbsp. l aʻa fua.

Faʻasologa Faʻataʻetaʻe

3 tbsp. l Laʻau aʻa e sasaa le 1 lita o le vai malulu, aumai i se vevela. Lave i le vevela vevela mo le 15 minute. Susū i le 40 0 ​​C, faaopoopo le 2 tsp. meli, inu fafata / aso. Mo le tofo, e mafai ona e faaopoopoina le moa, fasi pepa o lemoni, moli.

E mafai ona e tago i le lanu meamata e avea ma faavae o le vaiinu. I luga o se tapuni masani 500 ml, tuu le 2 tsp. lauti ma le tele o le susu, fatuga o le rhizome. Inu nai lo le lauti masani. Aua nei inu i le afiafi, aua o le vai inu malosi malosi.

O le tea e faʻaaogaina i aso uma mo le 1.5-2 masina.

Ginger tea

O le aʻa, tipi i ni fasi vaega laiti, sasaa 3 ipu vai inu, faʻafefete i luga ole vevela mo le 20 minute. Faʻafiafia, inu 50 ml. Mo le aso latou te inu uma ai le fala o le kuka. Fausia lelei i aso uma.

O le togafitiga e 20-30 aso. E fesoasoani tele le broth i le maualuga o le cholesterol, maualuga o le toto, o le meaʻai.

Ginger Tincture

E tasi le aʻa itiiti e tipi i ni fasi manifinifi. Liligi vodka i le fua faatatau o le 0.5 l mo le 200 g o meafaitino. E mafai ona faʻaaoga se tincture i se mea pogisa mo le 14 aso. Lulu i nisi taimi. Filu aʻo lei faʻaaogaina. Mo le tofo, e mafai ona e faʻaopopo i ai leisi sliced ​​lemon slices, 2-3 tbsp. l meli.

Fainu le tincture mo le 1 tsp. faalua / aso. O le togafitiga e 1 le masina. Faʻaaogaina le faʻaitiitia o le cholesterol, faʻateleina le puipuiga, ma puipuia ai le malulu.

O se faʻafefiloi e vave faʻaititia le cholesterol

Ave 1 tbsp. l salu (rhizomes) (e mafai ona suia i le 1 lepp powder), 5 kulimi nutolivali, 1 tbsp. l meli. O meaʻai e fefiloi, faʻavelaina mo le aso. Ave 1 tbsp. l 2-3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga.

Muamua iuga e aliali mai ile 7 aso o togafitiga. Peitai, o le togafitiga e faaauau mo le tusa ma le 1.5 masina e faamautu ai le tulaga.

Laʻau faʻafefete

O le ae manaomia se tasi ogatotonu ogatotonu, faʻamaʻaina, 2 cloves garlic, pasi atu i le lomitusi. O meaʻai e fefiloi, tuu i totonu o se vevela, sasaa le 1 lita o le vai inu. Faʻamalosia 4 itula. Filu, inu le mafanafana poʻo le malulu i le 2 ipu / aso ao leʻi 'aʻai.

O le togafitiga e 14 aso. A mavae le 7 aso malolo, e mafai ona toe faia le togafitiga. Laʻau faʻamaʻi ma le faʻaogaina o le faʻavaveina o le gataifale, susunuina gaʻo. Fesoasoani i le hyperlipidemia, oona.

Ginger Cinnamon Fainu

O le togafiti e matua aoga lava i le tuufaatasiga ma le kirimoni. Ina ia saunia se vaiinu, ave le 0.5 tsp. suamona aina, 1 tsp. uʻu paʻu, sasaa 250 ml o le vai vevela. Faʻaosooso 2 itula. Inu i le taimi ao leʻi 'aʻai. Afai o le tofo o le meainu e matuai vevela, faaopoopo 1 lepp. meli.

O le togafitiga e 2 vaiaso. O le Cholesterol ua faaitiitia ona o le televave o le metabolism, o le aveesea o toxins, toxins, lipoproteins maualalo o le tino.

O le aʻa o le vine e lelei tele i le oatmeal, buckwheat, vela vela, salati fualaʻau. Ae tatau ona mataʻituina le tatau. O vailaʻau nei e mafaufauina saogalemu: 50-100 g o aʻa fou, 4-6 g o le paʻu, 2 l o le lauti / aso.

Fualaau aoga

O lenei aʻa toto e mafai ona fou ma mago. E mafai ona faʻaaogaina le ginger i le maualuga o le cholesterol i le fale. Matou te lisiina mea taua a tagata faʻapitoa mo le togafitia o mea totino.

Toa ma le tipolo. Toto le aʻa fou, e mafai ona e faʻaaogaina se fatu. 2 tbsp. l faamalolo togalaau fualaʻau fuʻu le 1 lita o le vai inu. Faʻaopopo fasi pepa o le lemon ma le 1 tbsp. l suamalie vai faʻatasi ma se paʻu, e mafai ona e faia soʻo se ituaiga. 15 minute o le a ave le lauti e momomo ai. E mafai ona faʻaaoga uma i le mafanafana ma le malulu foliga. O le togafitiga e 1 le masina. O aso uma e manaʻomia ai le inu 1 lita o se vai inu lelei. O le faʻaitiitia o le cholesterol o le a pasi vave.

O se faʻafefiloi o le faʻaoʻo ma le nati. O aʻa fou e tatau ona kukaina. Faʻafefiloi 2 tbsp. l o le taunuuga o le supasiga ma le 3 tbsp. l meli o soo se vasega. Faaopopo le 6-7 walnuts i le pulupulu, pe a uma ona tapunia. Tuu le paluga mo se aso i se nofoaga malulu. I totonu o le 2 masina, ave 1/2 tbsp. l ao leʻi faia le taeao.

Faʻasoʻotoga o le faʻamaufaʻailoga ma le namonon. Faʻamau le aʻa fou i luga o se falaoa lelei ma sasaa le 2 l o le vai inu. I le mea e tupu mai i le pito i luga o le naifi faaopoopo i ai le alumini ma le 1 tsp. laʻau lanu meamata. O le afaina e tatau ona aumai i se vevela. A faʻamalieina sina mea itiiti, e mafai ona e faʻaopoopo 4 tbsp. l honey ma le sua o le afa o lemoni. Ave se ipu malamalama o le afu 3-4 taimi i le aso.

Ginger inu. O le fua sili lea ona faigofie ma sili ona manaia. O le kukaina sea ituaiga fua e le faigata. 1 tsp mea suamalie eleele e tatau ona sasaa i le vai vevela ma faʻaopopo 1 lepp. meli. E tatau ona faʻafefe le vai mo le 2 itula, mulimuli ane ua sauni e inu.

O se faʻafefiloi o le kalakeke ma le faʻaoʻo. O aʻa fou e tatau ona kukaina. Faaopoopo 1 lepp. galati gaosi, sua o le lemon ma 3 tbsp. l meli. Mo le 2 aso, o le paluga e tuʻuina i totonu o le pusaaisa. A o leʻi faia le taeao, ave le 1 tbsp. l Faatasi i le aso. O le faʻaaogaga e 1 le masina, mulimuli ane e tatau ona e faia se lua vaiaso malolo ma toe fai le kosi. O lenei metotia o togafitiga e mafai ona faia faʻa-tasi i le tausaga.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le faʻaitiitia o le cholesterol ma le faʻaoʻoina:

  1. O tagata o loʻo i ai faʻamaʻi o le manava ma le gaʻo o le natura erosive poʻo le natura e le fautuaina e faʻaaoga aʻa. E faʻaaoga lenei mea i tagata e maualuga le eletise ma gastritis.
  2. Ole faʻamaʻi o le maʻa poʻo se mea e faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o le togafiti. Talu ai o loʻo i ai i totonu o le faʻamaufaʻailoga vaega o meaʻai, o fualaʻau aʻa e mafai ona oʻo atu ai i le faʻapipiʻiina o le talo.
  3. Afai e faʻamalosi e tafe toto, ona faʻasaina lea o le faʻamaʻi, aua e mafai ona aafia ai le viscosity o le toto.
  4. Mo le puipuia o aʻafiaga le lelei i luga o le fatu, e le fautuaina tamaitai e maʻitaga e ave le aʻa o le fatu.

Afai ei ai se mea se tasi o mea o loʻo i luga, e tatau ona e aloese mai le faʻafeiloaʻi, pe i ai se maualuga maualuga o faafitauli tau le soifua maloloina.

O fua aʻa e totoina ai le toto, e fesoasoani e aveese toxins ma toxins mai le tino.

E taua le manatuaina o le faʻamafaʻiloga ua naʻo se tagata faʻasaga, e le faʻaumatia le faʻaaogaina o vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi. O lenei fofo faamaloloina o tagata ua na o se faaopoopoga i togafitiga autu. Aua neʻi galo e mataʻituina au mea taumafa. E sili atu le teena o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma masaniga leaga.

O le meaai e tatau ona sili atu fualaʻau ma fua. Faʻatasi ai fautuaga uma a le fomaʻi, o le faʻaitiitia o le toto cholesterol o le a le umi se umi.

Ginger root o se fofo mo le maualuga o le cholesterol

O le togafiti o se fualaʻau laʻau e iai se tofo faapitoa, e masani ona faʻaaoga i le kuka.
I le faaopoopo atu i le tau gastronomic, o le mea totino e manaia mo ona meatotino o vailaau faʻasolopito.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o fualaau faisua e faʻaaoga e faʻafaigofie ai le cholesterol toto. O le Cholesterol ginger e faʻaaogaina i le tele o vailaau vailaau. E tele naua meaʻai mo le faʻaaogaina o le lauti.

Ginger e iai sona aʻafiaga aoga i le tino ona o ona meatotino sili ona taua:

  • faʻaleleia manaoga
  • faʻavavevave faiga faʻavae,
  • faatulaga le cholesterol,
  • faaleleia atili o le motulima, faʻaleleia le galue ile manava,
  • ei ai lona faʻafitauli faʻaleaganuʻu ma lautele,
  • faatasi ai ma le maso ma le tiga faʻatasi o loʻo i ai se faʻalogona faʻalogiga,
  • faateleina le puipuiga a le tino,
  • faaitiitia le lagona o le taotoga o tupuaga eseese.

O le a fesoasoani le ginger i le faʻavaeina o se metabolism, e faʻaitiitia ai le tele o le cholesterol i le toto ma le faateleina o le susunuina o gaʻo

O nei ma isi uiga lelei o le faʻaoʻoina e mafua ona o ona vaega o loʻo iai. O fualaʻau aʻa e aofia ai le tele o vitamini ma minerale. E le gata i lea, o loʻo i ai mea taua o le amino, o suauu taua ma isi vailaʻau, faafetai i le, e mafai ona faʻaalia ai le faʻamalosi o lona tino.

Lower cholesterol

O le tulaga masani o le cholesterol i totonu o le toto e mautinoa ai le leai o se plaque i totonu o vaa, lea e mafua ai le maʻi cardiovascular. Faʻatasi ai ma le tele o le cholesterol, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻalavelave faʻavavelave e faʻateleina le faʻatupulaia

O le maualuga o le cholesterol e masani lava ona matauina i tagata e silia i le 45 tausaga. I lenei tulaga, o vailaʻau e faʻamatalaina, e aofia ai le tagofia o vailaʻau - statins, lea e maualalo ai le cholesterol ma se taumafa malosi.

E le gata i lea, ina ia faʻamaonia le cholesterol, o vailaʻau faʻapitoa e fautuaina le faʻaaogaina o aʻa.

Recipes mo le sauniuniga o vailaau faafomai mai le togafiti

O aʻa o le togafiti i fua o togafitiga faʻaleaganuʻu o loʻo i ai i ituaiga eseese - fou, mago, gaʻo ma isi. O nisi nei o fualaau mo le faʻaaogaina o le ginger i lalo o le cholesterol.

Lono lemoni. E tatau ona nutimomoia fualaau faisua fou e ala i le faapipiiina i luga o se mea lelei. Tuu ni mea se lua o sipuni o falalaʻau i totonu o se pesini ma sasaa le tasi lita o vai vevela vevela.

Ona faaopoopo lea o ni nai fasi pepa o le lemon ma se sipuni sipuni o le meli ma se paʻu i le lauti. Tuʻu le lauti e faʻaaoga mo le 15 minute. O le tea e mafai ona mafanafana pe malulu. O se lita ti lauti e tatau ona onā i le aso, ma i le aso e sosoo ai e saunia ai se vaiinu fou.

O le tea e tatau ona faʻaumatia i totonu o le masina. O lea e vave faʻaitiitia le cholesterol.

O le togafitiga sili ona faigofie ma sili ona manaia ua manatuina o se mea e inu ai le fale

Galu-nut nutuse. O aʻa fou e tatau ona kukaina. Faʻafefiloi lua sipuni o le pulupulu pipi ma le tolu soup sipuni o le meli, faʻaopoopo i ai le 6-7 mafiafia i le faʻafefiloi ma faʻamalosi le vailaau mo se aso i se nofoaga malulu. E fautuaina e ave fualaau faasaina i aso uma i le afa o le sipuni sipuni aʻo leʻi faia le taeao. O le togafitiga e lua masina.

Ginger-cinnamon infusion. O fualaau faisua fou e maua mai i fualaau aina. O le pulupulu ginger e sasaa mai i le vai vevela vevela i totonu o le lua lita. Ona faʻaopopo lea o le kinamoni i luga o le pito o le naifi, o le sipuni o le laulaʻau laulaʻau i le paluga.

Aumai le mea e tupu i le afaina ma tape ese. Tuu sina mea itiiti ma le faʻafefiloi ma faʻaopoopo le fa faʻamaʻapu o le meli ma le sua o le afa o lemoni. O le afaina e tatau ona ave i se ipu tioata 3-4 taimi i le aso.

Ave se fusi e aofia ai le totini, ma o le cholesterol o le a amata ona paʻu i le vaiaso lona lua o le suʻega.

Ginger inu. O lenei fua e faigofie lava ona saunia. I lenei tulaga, o loʻo faʻaaogaina togalaau mago. O le sipuniti o le faʻaoʻo e sasaa i le vai vevela. O le sipuniti o le meli e faʻaopoopoina i le paluga ma inu le vai i se vevela mo le lua itula. Ona latou inu ai lea i ni tamai sipuni.

Faʻafefiloi faʻafefiloi. E lua ni punetini o le aʻa o le fatu ua palu faatasi ma le tasi sipuniti o le kalama eleni fou. Faaopopo le sua o le lemoni e tolu ma le tolu o sipuni o le meli i le paluga. O le vailaʻau e faʻaosoina mo aso e lua i totonu o le pusaaisa.

Ave le fualaau faasaina se tasi soup sipuni i le aso, sili atu i le taeao ao leʻi faia le taeao. O le vailaau e ave mo le masina, ona faia lea o se lua vaiaso, ma toe faia le togafitiga.

Togafitiga ma le faʻafefiloi-faʻafefiloi faʻafefiloi e tatau ona faia i le taʻitasi i le tausaga.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le faʻamaʻi ma le maualuga o le cholesterol

Faʻaaogaina le togafiti i aso nei e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. O se tasi o faafitauli e feagai ma tagata o le maualuga o le cholesterol. I le faʻatalanoaga a le fomaʻi, e tele tagata gasegase e fiafia i: e mafai ona faʻapipiʻiina mo le maualuga o le cholesterol, o le a aoga ma afaina ai le tino?

Faiga Faʻavae

O le aʻa o le oloa e faʻaaogaina e le gata o se mea e faʻaalu ma se vaega o le tele o ipu, ae faʻapea foi mo togafitiga e faʻaaoga ai togafiti a tagata.

O isi vailaau faʻapitoa e fautuaina e faʻaaogaina le aʻa fou o le faʻaogaina o le aʻa e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le cholesterol i totonu o le tino, e fesoasoani foi i le faatea ese o atherosclerotic plate. O ona faʻamalositino o loʻo faʻatusalia e se faʻalapotopotoga eseese.

Gaioiga tau mea e faʻatatau:

  • faʻatasi ai ma se aafiaga ile faagasologa o le tui o le toto i totonu o le tino - o le oloa ei ai sona aʻafiaga i fusi toto, faʻavaveina toto,
  • faʻatasi ai ma le tuusao i le fesuiaiga o le cholesterol.

Ginger ma cholesterol o fili e le faʻasalaina. O le aʻa e aofia ai le 3% o suauu e tatau ai, ona o lona manogi manogi. O le laititi o le oloa ua faʻaalia ona o le gingerol - o se mea e pei o phenol. Gingerol e faia le galuega o le faatelevaveina o le liua o le leaga o le cholesterol i meaola suamalie, lea e faaitiitia ai lona fua faatatau i le totoga o le tino.

O vaega nei o loʻo i ai i le faʻaoʻoina:

E taua tele foi i amino aoga taua:

E tusa ai ma le tuufaatasiga o vaega aoga, e mafai ona fetaui lelei le aʻafia o le aʻa ma le kāleti, ae e leai se malosi o le manogi. Ae ui i lea, e mafai foi ona fasi fasipolo, aua e masani ona faʻaaogaina i taimi o faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi.

O le isi oloa e maua ai le cholesterol ma e faʻaaogaina e puipuia ai le faʻamaʻi toto. Ginger fesoasoani e puipuia ai le vevela masini ma le maualuga o le cholesterol ma faaitiitia le lamatiaga o le angina, stroke, atherosclerosis. E mafai ona fufulu le tino o toxins ma toxins.

O fomaʻi fautua mai e faʻaaoga le totini i le paʻu, e sili atu ona aoga nai lo le fou.

O le togafiti ua taʻua o se mea vevela lea, pe a 'ai, e faʻamafanafana le tino. O le tagata gasegase e faʻaleleia ma le faʻaleleia faiga faʻava-o-tino, e alu ese atu le maualuga o le cholesterol ma le tele o gaʻo. O le tino o loʻo toe malosi, lagona lelei, faʻalautele lagona.

Pe a inu le la, ua tuʻuina atu toxins, o le fatu ma le vascular system e faʻamaonia. E faʻaaogaina foi le ginger mo mea taumafa ma le mamafa o le mamafa.

Le aʻafiaga o le togafitia i le cholesterol metabolism

Ua faaitiitia le Cholesterol ona o mea o loo i totonu o le laau o se aofaiga taua o suauu taua ma 2 mea gaosi - shogaol, gingerol.

Gingerol o se vaega o le phenolic, o loʻo i ai i se tulaga sili atu i aʻa nai lo le vaega terasitila o le laau.

Faʻatasi ai ma suauʻu ma faʻalaʻau faʻasosolosi, gingerol e faʻapipiʻi mea manogi i lona uiga o le manogi fou o le manogi fou, o le mea e fai ai le suʻifuʻi. O se vailaʻau faʻasolosolo foi o le capsaicin.

O lenei vailaʻau o loʻo maua i le vevela mumu pepa, lea e faʻatele ai le saoasaoa o le metabolic process in the body.

Gingerol o se tagata malosi i le cholesterol metabolism, faʻalauteleina lona vavave i potu o le ate. E tusa ai ma suʻesuʻega, e mafai e le gingerol ona faateleina le numera o lipoprotein receptors i luga o le hepatocytes e aofia ai le cholesterol. O le aʻafia i lenei auala i totonu o le ate, o le cholesterol o se tasi lea o vaega o le talo ma lafoaʻi ai le tino.

E le gata i lea, faʻafetai i le gingerol, o le faʻaogaina o le gasegase e faʻatulafonoina, o le faʻaogaina o le atigilima laiti e faʻavave. O le vaega o le cholesterol eo mai ma meaʻai e le o aʻafia i le toto.

Pe a faʻamago le totogo, o le tele o le susu e faʻaitiitia ma gingerol ua liua i le shogaol. Shogaol o loʻo i ai mea tutusa, e faʻaitiitia ai le cholesterol ona o le saoasaoa o le gaʻo gaʻo.

E faapefea ona faʻaititia le cholesterol?

E aofia ai le faʻamaʻi mai le cholesterol i le taumafataga e fautuaina e tagata tomai faapitoa i vailaau faʻasaienisi, aua e mafai ona faaopoopo le meaʻai i ipu eseese.

I le faʻaaogaina o se aʻa fou, e mafai ona e faʻaopopoina se meaʻai vailaʻau i lauti, lemonade. E le gata i lea, o le meaʻai o le a fetaui ma le tele o fua o loʻo faʻaaoga iʻa, aano o manu, moa. E faʻapipiʻi le gaosiga o le eleele i se mea e faʻafeiloaʻi ai i le toetoe lava o soupeti uma, itu ipu. O le faʻaopopoina o sina meaʻai i pastry, e mafai ona e faʻaleleia lona tofo ma le manogi.

O meaʻai e faʻaaoga i lalo ifo o le cholesterol e masani ona aofia ai le meli ma le lemon, lea e aoga foi mo le atherosclerosis.

Faaaogaina o kuka

  1. Taina o le ginger Ina ia faia le tinge tea e tatau ona e faʻafefe 2 le sipuni. Ona sasaa lea o le lita o le vai inu. Faaopopo le sua o le lemon ma le meli ia tofo. Tuuese le lauti mo le tusa o le itula.

Inu le tii e tatau ona faalua i le aso. O se laʻau aoga lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis, fatu ma vascular vascle.

O le faʻaopopoina o se totoa o le mint i le lauti e maua ai se meaʻai faʻaleleia, mea inu vevela lea ei ai mea aoga tutusa.

I le taumafanafana, o le lauti e faʻamalo ai le fiainu.

  • Faʻafefete
    Ina ia faia le togafiti, sasaa se pine o le oloa ma se vai inu. Inu ia mafanafana pe a uma le 'aiga o le taeao. O le isi, toe faʻafeiloaʻi le suavai i vai inu ma inu pe a uma le 'aiga o le afiafi. Le faia o sea faiga mo le afiafi.
  • Suauu gaosi
    Faatagaina e 'ai sina suauu taua i le meli pe a uma ona' ai.
  • O le taofiofi i aso taitasi i lalo ifo o le cholesterol, e le gata ina mafai ona maualalo ai, ae maua ai foi le faʻamautuina lelei o le faailo, lea e taua tele mo le tino.

    E mafai e le ginger ona faʻaleleia aʻafiaga o meaʻai eseese i le taua i le lalo ifo o le cholesterol. Afai o le faʻamalo o le cholesterol e sili atu i le masani, e le vavaeeseina e le mea manogi, ae o le a aumaia le fua o le leaga ma le lelei o le cholesterol i laina.

    Contraindications

    E masani lava, o le faʻaoʻoina o le togafitiga e talia lelei, e toetoe lava a le afaina ai aʻafiaga. Ae peitai, e le mafai ona ave pe a iai ni faʻamaʻi:

    • gallstone faamaʻi
    • o le cholecystitis o se mea masani faʻavave,
    • Esophageal reflux,
    • manava o le manava
    • ulcerative colitis
    • maualuga le vevela
    • maʻitaga, susu susu,
    • tasi le le faapalepale.

    I le taimi o le maitaga, ua fautuaina e faʻaaoga le aʻa ma le faʻaeteete tele. E le sili atu ma le 10 kalama o aʻa fou pe 1 le kalama o le paʻu i le aso. E ui lava o le oloa ua manatu o se vaifofo aoga mo le gasegase i taimi o gasegase, faatasi ai ma se aofaiga tele, o se tamaitai maʻitaga atonu e ono tupu le maualuga o le manava o le manava.

    O itu nei e mafai ona mafai:

    • stomatitis
    • afaina o le mucosa,
    • manava manava

    Faʻaaogāina o se mea taugofie

    Talu ai ona o le maualalo o le kalori o le aʻa ma le aʻafiaga o le faʻaaogaina o metabolic processes, o lenei oloa e taua tele i le tauiviga mo le lotogatasi. E fautuaina le inu o le ginger mo i latou e mananao e aveesea le mamafa, aemaise lava mo le faʻafitauli o le tino.

    E faʻapefea ona ave le togafiti e faʻavave le mamafa o le mamafa? I le faʻaitiitia o pauna faaopoopo ma le leaga o le cholesterol leaga, e tatau ona e mulimulitaʻi i se mamanu patino o le inuina o se vai, tiʻeti e faʻalagolago i le aʻa. E tatau ona e inu 2 lita i le aso. Aua e le sili atu i le 250 mg le fualaau.

    Fuafuaga o le paʻu o le paʻu i le lauti tinge.

    1. A maeʻa le moe, inu 1 ipu.
    2. A o lei faia le taeao - 1 ipu.
    3. Aʻo leʻi 'aulia le aoauli pe a uma le' aiga o le taeao, e tatau ona e inu 2 ipu, i se taimi i le taimi.
    4. A o lei faia le aoauli, 1 le ipu.
    5. A maeʻa le 'aiga o le aoauli ma ao leʻi faia le' aiga - 1 ipu.
    6. Nai lo le tagofia o le 'aiga o le afiafi, inu 1 ipu 3 itula aʻo lei moe. Afai e le lava lenei mea ina ia lava, e mafai ona e 'ai se salati ma le faʻaogaina.

    Mo le leiloa o le mamafa, e tele fua o fua, o le faʻavae o loʻo faʻapipiʻi. E i ai a latou feeseeseaiga, i le auala e sauniuni ai ma le mamanu o le faʻaoga.

    Mo le gau o le mamafa, latou te saunia ai sou sou, broths, salads. Tea ma meainu e mafai ona ave i le aso atoa, ae o le salata ma le soup na o le 1 le taimi.

    E masani lava, ina ia leiloa le mamafa, latou te faʻaaogaina le fua masani masani masani. Cholesterol, pe a faʻaaogaina, e vave ona alu. Inu le vai e tatau ona vevela.

    E tatau ona faʻapalapala le 1.5 lita o le vai, ona tuʻu lea o le 3 sipuni tele o le faʻamafaʻi, 2 sipuni tele o le moa gaʻo. Tuu le paluga e kuka ai mo le 15 minute. Aveese le vai mai le vevela ma le vevela.

    O le isi, tuʻu se pine o le pepa uliuli, 2 sipuni tele o le meli, 4 sipuni tele o le suamalie fou o le lemoni poʻo le moli. Aua nei tuʻu le meli i le fufuluina o le vai, a leai o mea aoga uma o le a mou atu.

    O le gaioiga o sea meainu o le a aumaia ai le manaʻoga: o le cholesterol e alu, o le tele gaʻo e susunuina ma mamafa le mamafa.

    I le faamasani ma uiga o aʻa, o le a manino ai o lenei oloa ma le maualuga o le cholesterol e aoga tele.

    E fesoasoani foi i le faʻaaogaina o le suamalie, fesoasoani i le gaosia o le sua pia, o loʻo i ai se mea e faʻaogaina ma faʻaleleia ai le faʻaogaina o siaki i le bronchitis.

    Ua lauiloa o aʻa e maualalo ai le lamatiaga o le kanesa, o lea e masani ona fautuaina e avea o se faʻasolosolo, aua o loʻo i ai mea e faʻaleagaina ma le faʻaleagaina.

    (15,00 mai le 5)
    Lolomi ...

    Le faʻaogaina o le totoa mo le maualuga o le cholesterol

    • E faʻafesoʻotai le cholesterol lalo
    • Fualaau aoga

    O le Cholesterol ginger o se vailaʻau sili lea e faʻaaoga i togafitiga masani. O le aʻa o le ginger e iai sona tofo malosi. I le maualuga o le cholesterol maualuga, e fautuaina ai le inu o le lauti mai lenei togalaau.

    Ginger mo le cholesterol: o le faʻaaogaina o aʻa aʻa ma le maualuga o le cholesterol

    O le aʻa o le ginger e avea o se "togafitiga mo le fia selau faamaʻi" ua leva ona faʻaaogaina i tagata mo togafitiga ma le puipuia o le tele o faamai. O le cardiovascular system e le o se faʻalavelave. Cholesterol ginger o loo faʻaaoga nei. O le mafai ona faʻaitiitia lona maualuga i le toto ona o le tino faapitoa o lenei aʻa.

    Faʻamatalaga Faʻaumilo

    O mea aoga a Ginger e faʻaleleia ai le tafe toto

    Ginger o se faʻalavelave atoa o vitamini ma minerale. I lona tuufaatasiga, e tusa ma le 400 mea gaioiolosi na maua e iai le aoga aoga i le tino.

    O aʻa aʻa o:

    1. Vitamini o vaega A, B ma le C, e taua tele mo le faatumauina o le faʻatinoga masani o faiga uma.
    2. O mea taua o le suauʻu e tusa ma le 3%, o loʻo i ai se faʻamalologa. O ni mea e sili ona taua e aʻafia ai le ola maloloina o tagata.
    3. O minerale e pei o le potassium, calcium, magnesium, uʻamea ma le zinc.
    4. Aano amino taua (leucine, tryptophan, methionine, valine, threonine).
    5. O vai afi o le vasega o le terpene.
    6. Gingerol, faʻalauteleina le faagasologa o metabolic processes.

    Le faʻaaogaina o le faʻamaʻi i lalo ifo o le cholesterol

    O le vailaʻau faʻasolosolo o le toto ei ai sona aafiaga taua i le galavai o vaʻa toto, faʻapea foi ma galuega a gaʻo, ate, metabolic ma endocrine. Afai e le o se tasi o auala o loʻo i luga, ona amata lea ona faaputuputu mea leaga.

    A oʻo i luga le maualuga o le lipoproteins maualuga ma maualalo le maualuga o le toto, i se isi faaupuga cholesterol, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaeina o paʻu ma le pisia o toto toto. E fautuaina le faʻaaogaina o le mea totino e kukaina lelei ina ia faʻasalalau ai ona anotusi ma ia maualalo le cholesterol.

    Ina ia malamalama pe faʻapefea ona faigaluega faʻamaufaʻailoga ma le maualuga o le cholesterol, e tatau ona suʻesuʻe auʻiliʻili auiliiliga o galuega i totonu. O le faʻateleina o le cholesterol e faʻapupulaina ona o le faʻalavelaveina o nisi o galuega tauave o mamanu:

    1. O le totoga eletise e faaitiitia ai le tafe toto, lea e tau atu i le poloka o toto toto.
    2. Gaioiga gaioiga e faʻavaivaia, o se taunuuga e le maua ai le tele o le cholesterol.
    3. O le gasegase o le gasegase e mafua ai le leaga o le vevela o le talo, ona o le tele o le cholesterol sili atu e le o ese mai le tino.

    O le aoga o le faʻamaʻi mo le maualuga o le cholesterol e faʻamalamalama, aua e faia i ni itu. Faʻafetai i vaega taua e lua o le gingerol ma le shagola, o taualumaga nei e tupu:

    • O le toto toto, lea e fesoasoani i le faʻamamaina o paʻu ma le faʻaitiitia o le numera o fusi toto.
    • O le faagasologa o le faagasologa o le cholesterol e faaleleia, pe a faaleleia ai le ate.
    • E faʻasolosolo ai faiga faʻasolosolo, o se taunuuga o le maualuga o le lipids maualuga ua alu ese mai le tino.

    O le iʻuga, o le cholesterol metabolism e faʻamaonia pe a fai e aʻafia le aʻa.

    O le faʻaaogaina o le faʻamaʻi ma le maualuga o le cholesterol e mafai ona foia ai lenei faafitauli, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina o le toto toto. O se vailaau aoga mo le atherosclerosis, talu ai ona o le faʻaaogaina o aʻa laau e faʻaleleia ai le microcirculation, ma o le taunuuga o nei mea e le o faia.

    Ma talu ai ona latou tosina atu i luga o fualaʻau o le cholesterol, e le tupu lea mea ma o le tele o mea e alu ese mai le tino.

    O le mea lea, o le fesili pe fesoasoani fesoasoani i le togafiti ma le cholesterol e iai se tali mautinoa: Ioe! E le gata i lea, o le afaina o vaa ua taofia, talu mai le faavaeina o paʻu i puipui e le tupu.

    Contraindications ma taunuuga talafeagai o le faʻaaogaina

    E faʻaitiitia le glucose o le ginger ma faʻafefe

    O le togafitiga o se mea lelei e maualalo ai le cholesterol ma faʻamamaina ai vaʻa toto. Ae o loʻo i ai vasega o tagata e faʻaaogaina lona faaaogaina:

    1. tagata o loʻo pagatia mai maʻi mai le maʻi poʻo isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract,
    2. ma le toto
    3. mafatiaga mai le maʻisuka, talu ai i le tele o fualaau mo le sauniuniga o le faʻaoʻoina mo le cholesterol o loʻo i ai le meli o se mea faaopoopo,
    4. i le vevela maualuga
    5. i le i ai o vavaega i le gaioiga o le cerebral,
    6. maʻitaga i le kuata mulimuli,
    7. i le taimi o le fafaga,
    8. i ai ni faʻamaʻi i faʻafitauli eseese, talu ai o lenei oloa malupuipuia e mafai ona mafua ai se tali le mautonu,
    9. mafatiaga mai cholelithiasis, talu ai o le faʻaaogaina o fualaau faisua e mafua ai le faʻaogaina o maa.

    O tagata e pagatia i meaʻai, e tatau ona mafaufau ma le totoa i le faʻaogaina o lenei aʻa. E mafua lenei mea i le mea moni e faasolosolo lava ina faʻaolaina i totonu o le tino ma mafai ai ona tupu se tali pe a mavae sina taimi.

    I le tulaga o le faamaligi toto, e le fautuaina le tui i le cholesterol, aua e faʻaitiitia ai le toto, lea e mafai ona faʻateleina ai le faafitauli.

    E tusa lava poʻo le faʻaititia o le cholesterol poʻo le faʻaleagaina, o le a faʻalagolago lava i le metotia. O lona faʻaaoga e tatau ona amata i ni voluma laiti ma faʻalauiloa sina mea itiiti i ipu. Ma ona o lenei mea o se mea masani, e le faigata ona fai lenei mea.

    O le tele o teineiti e fiafia i le fesili, e mafai pe leai foi ma le cholesterol aʻo maʻitaga. E fautuaina e le au atinaʻe le aveina i ni nai tootoo, talu ai ona tele le faʻaoga e mafai ona faʻalauteleina le leo o le matua, lea o le a afaina ai le fetus.

    I le tautalagia o aʻafiaga o le itu, latou te le o auai. O le mea sili lava o le faʻaaoga lelei lea o fua o aʻa. Afai e sili atu le tui, e faʻalavelave le moe, fiva, stomatitis ma le galala e mafai ona tupu.

    O fualaau aupito sili ona lelei ole togafiti e faʻaitiitia ai le cholesterol

    O le inu ma le faʻaleleia atili o le faʻaleleia o le leo ma le soifua manuia o se tagata

    O lea la o le faʻamaʻiina o le cholesterol e le afaina ai, ae naʻo le aoga, e aoga tele le matauina o tekinolosi. Ave mo nei aʻa e lua ma lau mago. Ia mautinoa o mea aoga uma e tatau ai mo le faʻafaigofieina o le fesuiaiga o le cholesterol o loʻo teuina i totonu.

    1. Ginger Nut Paste.
      Mo le kukaina, faʻaaoga meaʻai mamago. E tatau ona faʻafefiloi le 1 tsp. pulupulu paluga, 20 paʻu mafiafia ma le 5 tbsp. meli. Teu le falala ua maeʻa i totonu o le pusaaisa. Faatau 1 tbsp. ao leʻi faia le taeao.
    2. Faʻafefiloi ma le kulimi ma le silati
      O le faʻapenaina o togafitiga faʻapenei e faʻaititia ai le cholesterol ma puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis. O le kālati ua kukaina e fefiloi ma le 2 tbsp. fua mai fualaʻau aʻa fou ma le 3 tsp meli. O le sua o le 1 lemoni ua togi i le paluga. E tatau ona e tausisi i le paluga mo le 2-3 aso i se nofoaga pogisa. E tatau ona faia ao lei faia le taeao mo le masina.
    3. Soupeti Ginger
      O le 'ai o le supa talimalo o le a fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto ma fai mai e leai se mamafa mamafa. 2 pateta e tatau ona tipi i totonu o le susu. Seʻesea, fusi le sipisi ma kāloti i le suāuʻu olive. Faʻasalaina lelei le 2 'au o le karika ma le talo.Faʻaopoopo mea uma i le faʻafefete ma sasaa le ½ tbsp. uʻuina le totoa po o le afa o le tsp mago. Faaopopo le masima ma le pepa e tofo.
    4. Ginger Tea
      Ae o le vaifofo pito sili ona aoga mo le tele o faafitauli o le tanuina o le la (e aofia ai le cholesterol).

    Ina ia kuka, e te manaʻomia:

    1. 3 tbsp sosogi totoa
    2. 2 tbsp suauu miti lelei
    3. 1.5 lita o vai
    4. 100 ml o lemoni poo le sua moli,
    5. se pine o le pepa uliuli.

    Ginger ma le mint languish i le vai mo le 25 minute. I le faaiuga, ua faaopoopo le sua suamalie ma le pepa. O le inu i lenei mea vevela e tatau mo se aso. A o lei faaaogaina, faaopoopo 1-2 lepu. meli i totonu o se ipu malamalama.

    O le faʻaaogaina o aʻa laau e aoga i le amataga o le faafitauli. Afai e amata le faʻamaʻi, ona tatau lea o le faʻaogaina o tagata tomai faapitoa e talafeagai.

    Tuua Lau Faamatalaga