E faʻapefea ona togafitia tumau le pancreatitis ma mafai ai

Soʻo se faʻamaʻi tuga, lea e aofia ai le pancreatitis, faʻafesoʻotaʻi le fesili a le tagata maʻi pe mafai ona ia faʻamalolo atoa ma toe foi i lona olaga masani. O le mea e leaga ai, o loʻo i ai le tele o maʻi, o le faʻamaeʻaina atoa o le a toetoe lava a le mafai. Ma o le mafuaʻaga mo sea faʻaaliga e le faʻalagolago i le tomai o fomaʻi poʻo isi mea. O loʻo taoto i faʻamatalaga patino o le faʻamaʻi lava ia.

E le mafai ona tuʻuina atu se tali le mautonu i le fesili e uiga i le avanoa e maua ai se vailaau atoatoa mo le gasegase o le pancreatiti. O le aʻafiaga o le faʻamaʻi o le a faasolosolo taimi le tumau ma o ona faʻasalalauga faʻavaitaimi o le ai ai i taimi uma. Ae ui i lea, e le tatau i le tagata maʻi ona togafitia lenei faʻamaʻi e le atoatoa. Ina ia ausia taunuʻuga e manaʻomia, e tatau i se tagata ona faia taumafaiga uma e suia ai lona ata i le aʻa ma tausisi i tulafono ma tulafono a le fomaʻi mo le tele o tausaga. E le mafai e tagata uma ona mulimulitai i ai. Ae i nisi tulaga, e mafai lava ona faʻaumatia faʻaaliga o le pancreatitis ma le gasegase umi mo se taimi umi.

O le a le mea e tupu i le pancreas ma lenei maʻi?

Pe a oʻo mai le osofaʻiga muamua o pancreatitis, e vevela le uʻamea, eli ana lava mea e le mafai ona toe faʻaaogaina atoatoa ana hormones ma fesoasoani i le gaʻoina. Faatasi ai ma nei faiga, o mea ua afaina ua suia e isi fausaga, ma o le galuega atoa o le okeni e le mafai.

O se asiasiga muamua i se fomaʻi i le taimi o se osofaiga e faʻamalosia ma e tele lava ina fuafuaina le isi faʻamatalaga o le maʻi. E na o le auala lava lea e mafai ai ona puipuia le faʻalauteleina o lino gaʻo. Afai e le aafia le tele o tisipesa i le faamai, ona talanoa lea e uiga i le fofo atoatoa o le maʻi.

E mafai ona faʻamalolo lelei atoatoa le pancreatitis?

O le gasegase o le pancreatitis e mafai ona fesuisuiai le mamafa, ma o le tulaga lea e tele lava ina fuafua ai isi suʻesuʻega mo le toe maua mai o le maʻi ma le ono mafai ona maua le maʻi.

Faatasi ai ma se foliga filemu o le pancreatitis, ua aafia ai se vaega laitiiti o le gland, lea e masani lava ona faaalia i totonu o lona interstitial edema ma e faigofie ona mafai ona mafai. I nisi tulaga, o lenei vasega o le faamai ua maua ai ni faʻamatalaga lelei, o le faʻamaʻi e le masani ai, ma pe a uma fautuaga a le fomaʻi i le tagofia o vailaʻau, mulimuli i se taumafataga ma faasolosolo malie le faalauteleina, aveesea o amio leaga ma suia ai se ituaiga olaga, e mafai e le tagata gasegase ona mafaufau i se gasegase atoatoa pancreatitis. Faatasi ai ma le le atoatoa o togafitiga poʻo le le tausia o nei tulafono uma, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻasolosolo pea, ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina atoatoa o le faʻaitiitia o le lelei.

Ole faʻalavelave ogaoga o lenei faʻamaʻi o loʻo iai faatasi ma se lapoʻa tele o le gland, lea e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faʻalavelave i le lotoifale e pei o le pancreatic necrosis ma le siama o le tino, o foliga mai o kystes poʻo abscesses. O nei fesuiaiga e le mafai ona faʻaaogaina ma e mulimuli atu i le faʻafoʻiina o suʻalaʻau i isi fausaga ma le solia o ana galuega tauave. O le faʻamaʻi i ia tulaga e avea ma taimi masani ma o lona togafitiga atoatoa e le mafai i taimi uma.

I le gasegase ogaoga o le pancreatitis, o suiga nei e le mafai ona suia e mafai ona tupu i totonu o le gland:

  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le suavai i totonu o le gland pe latalata i le pancreatic avanoa,
  • Necrosis of gland tissue, faatasi ai ma le faʻaalia o se uaea tapulaa pe afaina o mea oti,
  • Pe a afaina le fatu o le necrosis, o le a tupu aʻe le pancreatitis o le purulenti, lea e faʻateleina ai le maliu o le maʻi,
  • O le toesega o le pancreatic, faatasi ai ma le faaputuputuina o le tuleia i totonu o le gland po o ni mea e susulu ai,
  • O se uila sese, faatasi ai ma le faaputuputuina o le vai inu i totonu o puipui fefiloi po o granulations.

O se faʻafitauli faʻafitauli o le tino pancreatitis e leʻo taimi uma e mafai ai ona togafitiga togafitiga ma e mafai ona avea ma mafuaʻaga mo le tofiaina o taotoga. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o alofiti poʻo gaʻau, o gaioiga e pei o cystogastrostomy, masini e faʻafeiloaʻi i le cystic, vai faʻamalo, ma isi mea e mafai ona faia. Ma le necrosis pancreatic, faʻalagolago i lona tele, o le necrectomy (tootoga taotoga) poʻo le pancreatic resection. O faʻalavelave faʻapitoa e faʻaleagaina ai le valoʻaga mo le faʻamamaina atoatoa o le pancreatitis, o le maʻi e faʻavaivaia, ma o le malosi e faʻaitiitia ai ona faʻateleina o le a faʻalagolago lava i le tele o le faaleagaina o le okeni ma le tausisia o fautuaga uma a fomaʻi.

E mafai ona faʻamalolo e faavavau le pancreatitis le tumau?

O le tele o tagata gasegase o le pancreatitis, ole fesili ole fesili e ono mafai ona togafitia le maʻi, fesiligia le fomaʻi pe mafai ona latou toe foi i le taimi muamua o le 'ai ma le ola, ulaula poo le inu ava malosi. O le tali i ia tulaga e le mautonu - soʻo se soliga o le taumafa na faatonuina e le fomaʻi, o le atuatuvale po o masaniga leaga o le a le faʻatagaina ai oe e faʻaumatia le maʻi, ma o le a maua e se tagata le faʻalavelave o le faʻamaʻi e tusa lava pe o le a le faʻamalologa umi. O le aʻafiaga o le toe faʻafoʻi o loʻo i ai e oo lava i na gasegase e mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

E faʻapefea ona togafitia le faʻamaʻi faʻavavau? E faʻapefea ona suia le olaga o le tagata maʻi? E naʻo le tausisia lelei o ia fautuaga e mafai ona faʻaumatia atoa ai le pancreatitis, maua ai le maualuga o le faʻamagaloina ma faʻaitiitia le numera o faʻasalaga i se mea itiiti:

  1. Tuʻua le ava malosi ma le ulaula.
  2. Taofiofia le tausisia o meaai ma taumafa ua faatonuina.
  3. O le maualuga o le faʻaaogaina o tulaga faigata.
  4. Faʻasologa faʻasolosolo faafomaʻi ma togafitiga puipui.

Taumafa mo le pancreatitis le tumau

O le taumafa i soo se laasaga o le pancreatitis o se vaega taua o togafitiga. O le lisi o oloa faʻatagaina ma faasaina ma le fuafuaina o le auala oa latou sauniuniga e tatau ona faʻatinoina e le fomaʻi. O le mafuaʻaga lea pe a faʻasilasila atu se oloa i totonu o le meaai, e sili atu le muamua ona talanoa i se fomaʻi.

Mataupu faavae autu o meaʻai mo tagata gasegase e maua i le pancreatitis

O le vaega autu o le taumafa o tagata gasegase o le pancreatitis e masani ai o cereals, o fualaau faisua ma fua. O meaai faʻatasi ai ma sina suka maualuga e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga, ma e tatau ona faaitiitia mea o loʻo iai i meaola manu ma cholesterol. O meaai e tatau ona maeʻa maeʻa ma e tatau i le tagata gasegase ona faʻaalia le suʻesuʻeina o ia lava i le faʻapalepale o ipu taʻitasi. O le tautua o meaai e tatau ona laiti, ma se vaega faʻafefete - 5-6 taimi i le aso.

O tagata maʻi e maua mai i le pancreatite e maualalo le aoga mai le cereal (aemaise lava o le buckwheat ma le oatmeal). E mafai ona faʻafefete le falaoa i se foliga laititi, ma mai meaʻai a manu e mafai ona faʻaaoga ai vela vevela, povi, lapiti, toso ma moa moa (leai se paʻu). O ipu meatau e tatau ona fufulu pe vela. A filifilia le iʻa, e tatau ona tuʻuina atu i pike, cod, pike perch ma carp. O lapisi mai ai e tatau ona saunia e ala i le kuka.

O meaʻai susu, e mafai ona faʻaaoga le kusi falaoamata, inu susu susu, o sina mea itiiti ole kulimi suamalie ma le pata mo le faʻaofuina o ipu, kulimi suamalie, le lelei ma le malu. E mafai ona faʻaaogaina le kulimi mo le kuka.

O laumei e faʻafeiloaia i totonu o le taumafa i le foliga o se uʻamea uʻamea ma kuka poʻo i le sauniuni o paluga, moli po o meaʻai o aano o manu. E le mafai ona e 'ai e sili atu ma le 1 le moa po o le 2 salu o le kuluga i le aso.

O inuinu e tatau ona lelei le manaia. O lenei mea e mafai ona avea ma fualaau suamalie, fualaau e le o le acidic e faʻamamaina i le vai, teuteuga o le ola vao po o fualaau mamago, tea vaivai.

I le pancreatitis e masani ai, o le faʻaaogaina o nei ipu e faʻasaina:

  • Meaʻai ma fualaʻau tuʻufaʻatasia faʻatasi ai ma togafitiga,
  • Meat po o ni iʻa,
  • Meaʻai gaʻo
  • O falaoa, meaʻai vevela, pi, suamalie poʻo meaʻai vevela,
  • Fale faʻafiafia
  • Falaoa Brown
  • Fualaau suamalie ma vine,
  • Teu, sukalati ma koko,
  • Mea inu gaosini ma kvass,
  • Alu

O le lisi o meaai faasaina e mafai ona suia e lau tausi soifua maloloina. O nei tapulaʻa e faalagolago i le ogaoga o le maʻi.

O le taofiofi tumau i le pancreatitis tumau e mafai ona avea o se vaega autu i le faʻamaeʻaina atoa o le faʻamaʻi, le puipuia o lona toe faʻafoʻi ma le amataina o se faʻamalologa umi ma tumau. O le le tausisia o fautuaga a le fomaʻi e uiga i meaʻai ma amioga leaga i le tele o mafuaʻaga e ono mafua ai le faʻamaʻi o le maʻi.

Togafitiga faafomaʻi

O le tele o asiasiga i le fomaʻi mo le tausia o le tausiga e faalagolago i le ogaoga o le faagasologa o le pancreatite o le gaʻo:

  • Faʻatasi ma se auala agamalu - 2 taimi i le tausaga,
  • I tulaga tauagafau i tulaga ogaoga, 3-4 taimi i le tausaga.

Pe a suʻeina se tagata maʻi, e amanaʻia e le fomaʻi ana faitioga, tulaga lautele, suʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega o le toto mo enzymes pancreatic ma le suka. E le gata i lea, o le tagata maʻi e tofia e faia se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o feces ma ultrasound o le pancreas, ate ma le biliary system.

O faʻamaumauga na maua e mafai ai e le fomaʻi ona tusia se fuafuaga mo le faʻatautaiga atili o le maʻi. O le tagata maʻi e mafai ona tuʻuina atu fautuaga e uiga i le manaʻomia mo le faʻasaʻoina o meaʻai, togafitiga e le toe faʻafoʻi ma togafitiga.

E mafai ona faʻamaloloina le pancreatitis ma fofo faʻaleaganuʻu?

I le aufaasālalau ma i luga o le Initaneti, e tele auala e aveesea ai pancreatitis ma le fesoasoani a togafitiga faʻalautele ma meaʻai. O le taumafa o le pateta, o le propolis, o le jelly, o le tele o tapenapenaga o laʻau, tipu o le monastery ma supplements o meaai (Tiens, Evalar, Siberian Health, Vision, etc.) e mafai ona aofia i le togafiti poʻo le puipuia o le pancreatitis, ae o lo latou faʻaaogaina tutoʻatasi e le mafai saunia "faamalologa faavavega." O le faʻaaogaina o nei tupe e tatau lava ona malilie faatasi ma le fomaʻi, o loʻo taulai atu i faailoilo o le auʻiliʻiliga ma le maʻi.

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo poʻo meaʻai mo le togafitiga o le tino o le maʻi e le taliaina. O le maʻi pancreatitis e tatau ona togafitiga faafomaʻi, i se falemai ma naʻo lalo ole vaavaaiga faafomai. I le lumanaʻi, faatasi ai ma le amataina o le faʻamagaloina faifai pea, e mafai e le fomaʻi ona aofia ai ia tupe i le fuafuaga o togafitiga, ma ia amanaʻia uma faʻamatalaga talafeagai ma faʻasalaga mo le taliaina.

Fitosbor Numera 1

O togavao e ave i le tutusa tutusa.

O lenei tino-aoina o loʻo i ai se faʻalavelave faʻapitoa ma ei ai le antispasmodic, choleretic, resenerative, anti-inflammatory, satu ma le faʻamalosia. O lona faʻaaogaina o le a faʻamaonia ai le lomiina o otaota, faʻaitiitia le faʻavauvau i totonu o le manava ma le popole, lea e masani ona matauina i maʻi ma pancreatitis. E mafai ona e faaopoopo lau lauti i vao ma saunia togafitiga teas mai le mea e tupu mai ai. E fautuaina e ave le faʻasoga poʻo le lauti mai na laau ae leʻi 'ai le 100 ml. O ia ituaiga o togafitiga puipuia, faʻatasi ai ma isi fomaʻi fautuaga, e mafai ona taofia le faʻamalosia tele o le maʻi.

Fitosbor Numera 2

  • Valerian rhizomes - 3 vaega,
  • Rhizomes o elecampane - 2 vaega,
  • Vaʻaia o solitulafono - 1 vaega,
  • Fennel seeds - 1 vaega.

O lenei tino-aoina o loʻo i ai se mea e toʻafilemu, toe faʻaleleia, faʻafeololo malie, antispasmodic, anti-inflammatory ma toe faʻafouina. O faʻataʻitaʻiga faʻamalositino o lona pulega o le a faʻaitiitia ai le faʻateleina o le gasegase o le faʻalavelave o le tino, faʻamaonia le lomiina ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

Fitosbor Numera 3

  • Pepalama - 2 vaega,
  • Yarrow - 1, 5 vaega,
  • Calendula - 1 vaega,
  • Pusa anufe - 1 vaega.

O lenei tino-aoina o loʻo i ai se choleretic, anti-inflammatory, regenerating, salu filemu, faʻamautuina le motilima o totoga o meaʻai ma le faʻamalositino o enzymes pancreatic. O le togavao e mafai ona faʻaaogaina e puipuia ai le faʻavevelaina o le mumū o le pancreatic ma faʻamaonia ai le faʻalaumalie i lona ala masani.

Fitosbor Numera 4

  • Birch buds
  • St. John's wort
  • Immortelle
  • Chamomile fugalaau.

O togavao e ave i le tutusa tutusa.

O lenei tino-aoina o loʻo i ai se faʻamatalaga faʻaleagaina o le inflammatory ma o loʻo i ai le antispasmodic, choleretic, meaʻai, faʻamafanafana ma faʻamalosia ai le faʻamalolo o aafiaga o le enzymes pancreatic. O le auala o lona pulega e mafai ona avea ma se puipuiga lelei e tetee atu i se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi ma e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaogaina o meaʻai ma le le toʻa i totonu o le manava, faʻamaonia le tuʻufaʻatasiga ma le vevela o le talo, faʻaitiitia le popole ma le tele o isi mea le maalofia e matauina i le pancreatitis.

Fitosbor Numera 5

  • Fua o fatu - 3 vaega,
  • Vavaega o le solitulafono - 3 vaega,
  • Immortelle - 3 vaega,
  • Chamomile fugalaau - 1 vaega.

O lenei aoina o le tino e mafai ai e oe ona faʻagaoioi le gaosia o elemene pancreatic ma talo, faʻamaonia le tuufaatasiga o le talo, faʻamalo le vaʻaia o muso mumu o sphincters o le gallbladder ma le biliary tract, faʻamaonia le lomiina ma faʻaitiitia le tele o ona faʻaʻailoga. O lea ituaiga meafaigaluega e mafai ona faʻaaoga uma e avea o se vaega o le togafitiga atoatoa o le pancreatitis masani, ma mo le puipuia o ona faʻavavega.

O togafitiga faʻapitoa e faʻavae i togafitiga o togafitiga mo togafitiga faʻasolosolo o le pancreatitis masani e tatau ona filifilia e se fomaʻi poʻo le phytotherapist, ma ia amanaʻia uma faʻamatalaga talafeagai ma le faʻasaʻo. O le umi o le faʻatagaina ma le tele o aʻoaʻoga o togafitiga faʻapitoa e faʻapitoa mo tagata maʻi taitoatasi.

Aafiaga - 21 tausaga. O loʻo ou tusia tala ina ia mafai e se tagata ona maua faʻamatalaga saʻo e uiga i se faʻalavelave faʻaleagaina i luga o le Initaneti, malamalama i le fatu o le faʻamaʻi ma puipuia ai mea sese i togafitiga.

Faʻamatalaga

Faafetai lava tele, oe fesoasoani i le faʻamatalaga e le o mea uma ua leiloloa, e te manaʻomia e tau ma faaauau pea ona e ola.

Hello Natalya! E mafai foi ona ou fautuaina e te faitau atili i taimi uma ia tusitusiga i luga o se uiga lelei ma lou fiafia mo togafitiga faafomai (tusiga, pesepesega, tusiga tala tausaafia, ma isi). Alu vave.

Ina ia mafai ona e lafoina faʻamatalaga, faʻamolemole resitala pe ulufale i totonu.

E mafai pe leai?

Ina ia malamalama pe mafai ona faʻamaloloina e le pancreatitis e faʻavavau, e tatau ona e talatalanoa e uiga i le auala e faʻaleleia ai lenei maʻi. O le mea lea, o le pancreatitis e mafua ona o le mumū o sulu o le pancreas, ona o le mea na solia ai lo latou amio saʻo ma ua latou le toe aoga e pei o muamua.

I lenei tulaga, o le mea e le afaina ai le manava e aofia ai le papa pancreatic, lea e tuʻuina atu ai le sua pancreatic i le duodenum. O se taunuuga o lenei mea, e masani lava ona tutupu mai i luga ia mea, e mafua ai ona vavalalata le lumenene o le kiona ma inu ai le suasite, lea e aofia ai elemene oona, ia amata ona faaputuputu i totonu o le gland, amataina le faiga o le loliina i totonu. O le taunuuga o lenei mea e sili atu le faaleagaina i sela o le okeni ma le solia o lona gaioiga.

Ma o le talanoa pe mafai ona faʻamalolo atoatoa le pancreatitis, e tatau ona maitauina o siama uma o le tino o le tagata ua i ai le meatotino o le faʻamalologa. Ae ui i lea, faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei maʻi, o le faʻaleagaina o sela o le pancreatic e sili atu le vave nai lo lo latou toe faʻaleleia. I le taimi lava e tasi, o le metabolism ua faʻalavelaveina i le gland ma o le faʻafouina o faagasologa e telegese lemu.O se taunuuga o lenei mea, o loʻo i ai vaega i le pancreas ua maeʻa ona faʻaaogaina, ma, o le mea e leaga ai, e le mafai ona toe faʻafoʻisia.

O fea e amata ai?

Manatua le mea autu: o le pancreatitis e le mafai ona faʻaleleia, ma e le mafai ona faʻaumatia atoa! Ma e le tatau ona e faʻalagolago i faʻasalalauga eseese ma pou i luga o le Initaneti, o loʻo faʻamatala manino mai ai le ala na togafitia ai e le tagata le pancreas e ala i le faʻaogaina o se tasi poo le isi fofo. Soʻo se fomaʻi o le a taʻuina atu ia te oe e le mafai ona faʻamaʻi lenei faʻamaʻi, pe o se mea e masani ona masani ai pe faʻapitoa.

I lenei tulaga, e mafai ona e taofia le toe faʻafoʻi o le maʻi, faʻaauau i nisi tulafono:

  • Faatasi ma mo tagata uma ona lafoai masani leaga. O le tapaa tapaa ma le ethanol o loʻo i totonu o le ava malosi e afaina ai le gaioiga o le pancreas ma faʻaleleia ai le atinaʻeina o faiga faʻaleagaina i totonu, lea e mafua ai ona faʻateleina faʻalavelave le faʻamaʻi.
  • Faʻaauau pea ona tausisia se taumafataga maloloina. E moni, o tagata uma e gasegase i le pancreatitis e tuʻuina atu i ai se meaʻai, o lona uiga o le faʻaaogaina o mea taumafa e maua ai le faʻaosofia ma le faʻaosofiaina o aafiaga i le pancreas. Soo se mea sese i meaʻai e mafai foi ona oʻo atu ai i le maʻi.
  • Aua le tagofia ni vailaau e aunoa ma le malamalama o se fomaʻi. Atonu o le tulafono sili lea ona taua. E pei ona taʻua i luga, e tele lava le faʻasalalau o loʻo i ai faʻamaʻi sili ona lata mai e mafai ona faʻamalolo atoatoa le pancreatitis. E toatele tagata e talitonu ia te ia ma amata ona ave vailaau, o lona mafuaʻaga e leai sona manatu. A uma mea uma, e taua mo i latou le maua o se taunuuga. Ae ui i lea, o le le atoatoa o togafitiga e mafai ona faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi ma faʻapogai ai le faʻaleagaina o le tino. O le mea lea, e tatau ona e tagofia fualaau faʻasaina naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi. Ma e le gata ina faʻaaogaina i vailaau mo le pancreas, ae faʻapea foi i mea e faʻaogaina, faʻamalosia ma le faʻamalosia o isi.

E tusa lava pe mulimuli se tagata i nei tulafono faigofie, o le a le mafai ona ia faʻaumatia le pancreatitis e faʻavavau, ae o le a mafai ona galo ia te ia le tele o faʻamaʻi o le maʻi mo le tele o tausaga ma taʻitaʻia se olaga masani.

Tulafono lautele mo togafitiga o pancreatitis

Le togafitiga o le tino pancreatite poʻo le faʻasalaga o taimi masani o tulafono lautele:

  • Afai e osofaia se osofaiga mataga, e tatau ona vave faʻaitiitia le gaosia o enzymes digestive e le pancreas. O le mea lea, pe a oʻo mai tiga, e leai se mea e tatau ona e faia i sauniuniga o le enzyme, ae e tatau loa ona e valaʻau i se 'au taʻavale. O osofaʻiga e tupu mai i le pancreatitis e na o tulaga tumau lava e aveesea.
  • O le taimi lava e tupu ai se osofaiga, e tatau ona e lafoaia atoatoa le faʻaogaina o soʻo se meaʻai, e aofia ai "mama". I lenei vaitau ma le 2-3 aso e sosoo ai, e tatau ona pipii atu i se meaʻai fiaai. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le pancreatic ma faʻaitiitia le mamafa o le tiga.
  • A uma ona e taofia le osofaʻiga, e tatau ona e mulimuli i se taumafa malosi mo le 4-6 vaiaso, ma a maeʻa ona e toe foʻi i lau masani masani, ole a manaʻomia ile taimi ole togafitiga togafitiga e puipuia ai le alualu i luma ole maʻi. Afai o le tagata gasegase e masani lava ona tele taimi e sili atu ona faigata, o se taumafa malosi e faʻatatau i se faʻaauau pea.

O le taimi lava e ulufale ai se tagata i le falemaʻi, o loʻo faʻamatalaina le togafitiga e faʻamoemoe e faʻamalolo ai spasms o loʻo tupu i totonu o le pancreatic ducts. Mo lenei, "No-shpa" poʻo le "Papaverine" o loʻo faʻaaogaina. Ina ia faʻamalieina le tiga, e faʻaogaina ai le faʻamaʻi. Ma ia taofia le atinaʻeina o faʻafitauli i le taimi o le faʻamalosia, e faʻaaogaina ai le antibacterial therapy.

A maeʻa le osofaʻiga o le vevela ma faʻavaivai le tulaga o le maʻi, e faʻaaoga sauniuniga o le enzyme e fesoasoani i le pancreas e taulimaina ana galuega seia oʻo ina toe malosi. I le taimi lava lea e tasi, ua faalēaogāina le taumafa taumafa ma o le tagata gasegase e faʻafeiloaʻi i meaai maualalo-kalori. Aʻo e toe faʻafoʻisia le taumafataga o taimi uma lava e faʻafetaui. O nei oloa po o na oloa ua faʻaopoopoina i se meaʻai. O lenei mea e mafai ai e oe ona faasolosolo malie le saunia o le pancreas mo uta ia o le a ia taulimaina atili.

A maeʻa ona faʻamalolo, o le tagata maʻi e tatau ona faia ni vailaau faʻapitoa ma tausisia se taumafa malosi. O le a le umi e alu ai lenei mea e faʻalagolago i uiga patino o le tino ma lona mafai ona toe faʻaleleia. E le gata i lea, o le taumafataga o le maʻi e faʻalauteleina, ma faasolosolo malie lava le toe foʻi mai o le tagata i le auala masani o le olaga. Ae e le faʻaaogaina lea i le faʻaaogaina o fualaau faasaina. I le tele o tulaga, e tofia i latou i le olaga atoa.

E tatau ona malamalama o faʻamaʻiga faʻafuaseʻi o pancreatitis, o le oti o nisi o sela o le pancreatic e tupu. O taimi uma lava, e faigata atili ai ile tino ona faʻafetaui ona tiute. O le mea lea, ua fautuaina tagata maʻi e faia pea lava pea tapenaga o le enzyme ma tausisia se taumafataga maloloina. Afai e le amanaia nei tulafono, ona maua ai lea o se tulaga mausali o le faamagaloga ma o le toesea le umi o faʻasalaga o le a faʻafitauli.

Meaʻai auiliili

O le taumafataga o se vaega taua o le togafitiga o le pancreatitis ma le gasegase maaleale. O lona tausiga e faʻamaonia uma i le faʻamagaloina ma i le taimi o le faigata, ona o le mea e 'ai e se tagata ma lona isi tulaga e faalagolago i.

E pei ona taʻua i luga, i le taimi o se osofaiga mataʻutia, o loʻo matelaina le matelaina. E fautuaina e pipii i ai mo ni nai aso. A o faagasolo lenei vaitau ua faatagaina ai e inu na o le vai i ni mea laiti ma i taimi masani.

A maeʻa ona aveese le osofaiga o le tiga, o meaʻai e faʻavae i luga o mataupu faavae o le fafagaina o se pepe e ono masina le matua, ae vagana ai le susu. A o faagasolo lenei vaitau e mafai ona faʻaaoga:

  • laʻau manogi vaivai (e tatau ona faʻafefe)
  • mamae mixes
  • O fualaau aina suamalie fou, naʻo le leai o se faʻalautele ma laiti (e le sili atu ma le 1.5 tioata o sua o fualaʻau ua faatagaina e inu i le aso).

I le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma le osofaʻiga, e mafai ona faʻaaogaina naʻo ipu kuka poʻo fuālaʻau e aunoa ma le faaopoopo o masima ma isi mea manogi. E mafai ona e kuka i latou mai pateta, araisa, lentils, fuamoa moa, ma isi. E pei ona toe faaola e le tino, o aano o manu ma iʻa, ma gaʻo susu ma gaʻo susu, o loʻo faʻaopoopoina i le taumafa. O se lisi sili atu auiliili o meaai faatagaina pe a maeʻa le vevela e tatau ona tuʻuina mai e se fomaʻi.

O le mea pito sili ona taua mo tagata uma o loʻo mafatia i le pancreatitis o le malamalama lea o meaʻai e matua faasaina ona 'ai, e puipuia ai le maʻi mai le alualu i luma ma taofia ai ona faʻateleina. O nei oloa e:

  • meaʻai uma ma iʻa,
  • meaai falai ma gaʻo
  • gaʻo
  • meaai e mafai ona kuka
  • ulaula meaʻai
  • piko
  • saisi,
  • oloa faʻapipiʻi
  • Pulu tao
  • gaʻo susu ma gaʻo susu.

Afai e teena e le tagata gasegase leaga ma masani ona lauga atu i se taumafataga maloloina, o le a mafai ona galo ia te ia ona o se taimi umi ma tumau lona ola maloloina mo le tele o tausaga!

Fofo faʻapitoa

Mo le puipuia o le faʻavavevaveina o pancreatitis ma le tupu mai o faʻafitauli i lona talaaga, i le faaopoopo atu i meaʻai ma le faia o sauniuniga o le enzyme, e mafai foi ona faʻaogaina isi vailaʻau. Ae peitai, e tatau ona faia lenei mea pe a uma ona e feutagai ma lau fomaʻi.

Ina ia taofia le toe faʻateleina o le faʻamaʻi, o isi vailaʻau e fautuaina ai le faʻaaogaina masani o le suavai faʻamalosi o le kulupu papaʻe e leʻi faʻasalaina. O vine mai nati, vine vine ma curcumin e aoga tele mo le pancreas.

Ina ia faʻaitiitia le faʻaletonu i le itu tauagavale o le hypochondrium, e mafai ona e inu i le vao teas na saunia e lo latou Helichrysum, wormwood poʻo musika auro. O le tele o mea aoga e fesoasoani i le galuega o le digestive tract e maua foi i fatu apricot. I le gasologa o le aso, e fautuaina e 'ai le 15 nucleoli, vaevaeina i totonu ole 3-4 doses.

O le buckwheat vaʻaia foi e lelei. Ua saunia e pei ona taua i lalo: ua sasaa le cereal i totonu o se ipu loloto, sasaa i le vai vevela (e tatau ona ufiufi atoa le tao) ma tuu i le po i se nofoaga mafanafana. I le taeao, o le a saunia buckwheat mo le faʻaaogaina. E pei ona fautua mai le fomaʻi, e tatau ona faʻatagaina mo le 'aiga o le taeao ma le' aiga o le afiafi.

O le decoction fesoasoani foi i le pancreatitis. O ona fatu i le aofaʻi o le ipu e tasi e tatau ona sasaa i se lita o vai ma faʻapipiʻi i luga o se afi mumū. A maeʻa le 3 itula, e manaʻomia le faʻamamaina o le falaoamata e maua ai. E tatau ona ave 100 ml i luma o le taumafataga.

Afai ei ai se faʻafitauli i le suʻesuʻeina o le pancreas, o isi vailaʻau e fautuaina ai le lua-vaiaso o togafitiga ma le pateta. Ina ia saunia, e tatau ona e ave sina pateta, fufulu i lalo o le vai taʻavale, faʻafefe ma patipati le sua mai le mea e maua mai ai. Tau lava ona inu i le taimi lava lena. A maeʻa le 10-15 minute, o le a leiloa uma ana mea aoga. E tatau foi ona ave le sua o le patato ao leʻi faia taumafataga.

O loʻo i ai pea le tele o vailaʻau faʻapitoa e mafai ai ona faʻatoʻilaloina se tagata osofaʻiga o pancreatitis. Ae ia manatua e mafai ona e faʻaaogaina, e pei o vailaʻau, na o le faʻatagaga a se fomaʻi. Afai e mulimuli le tagata maʻi i ana fautuaga uma ma e le solia le faʻatagaina, o le a mafai ona faigofie ona "faʻaauau" ma le pancreatitis ma taʻitaʻia se olaga masani.

Se vaega o le anatomy ma le physiology

O le pancreas o se palanymal (e le o se mea faʻapitoa, faatasi ai ma le faʻaogaina o totonu o le faʻapitoa) o le okeni, lea e aofia ai ni vaega:

Pancreas - fausaga ma galuega

O vaega uma e tusa pe tusa ma le 13-15 cm le umi ma o se pulou pulumu pulumu lea e pei o se miti "tuu i ona tafatafa" i foliga. O le gaʻo o le gland e toetoe lava a oʻo i lona umi atoa, ma tuʻu ai le okeni, faʻatasi ma le talolele (choledochus).

O totoga faapitoa e mafai ona maua ai nisi mea i totonu o le tino o le tagata ua vaevaeina i totoga o ituaiga o le exocrine (faʻamalologa i fafo) ma le endocrin (faʻataʻitaʻiga i totonu). O faʻalapotopotoga o loʻo galulue i itu uma e lua e faʻaalia foi.

Laulau. Ituaiga o lauulu i totonu o le tino.

Gland typeItuaiga o mea na tuʻuina maiFaamatalaga o gaoioiga a le tinoFaataitaiga
Glands o togafiti a totonu.O le faalilolilo o hormones eseese.Puleaina le gaioiga o le tino e ala i hormones, ua faʻamalolo ai hormones i totonu o le toto toto poʻo le tafe o le lymp.O loo matou talanoa e uiga i le hypothalamic, pituitary, epiphyseal structures, thyroid, parathyroid, suprarenal, glands.
Glands o faasee i fafo.O le mea faalilolilo o mea e le o ni mea e faʻamalolo (afu, pala, loimata, colostrum, susu susu, ma isi).E i ai a latou auala na faʻapipiʻiina ai le mea lilo i luga o le paʻu poʻo totonu o le lumenia o totoga gaogao.Sue, salivary, lacrimal, mammary glands.
Laʻau fefiloi.O le faalilolilo o ia ituaiga e lua o loʻo tu i fafo.O hormones e ulufale i totonu o le toto e iai foi ni mea fiafia mo se isi mea faalilolilo.Fofo, fuʻa, pancreas.

Endocrine Gland Topography

O le pancreas e nafa ma le lua o mea sili ona taua ile tino. O ia Exocrine galuega O loʻo faʻatatau i le gaosia o enzymes e faʻaumatia ai mea taumafa autu: amylases (faʻaumatia meaʻai gaʻo), lipases (gaʻo) ma proteases (protein). I le itu galuega endocrine nafa ma le gaosiga o le tele o hormones:

  • inisalini (faʻaitiitia le suka o le plasma)
  • glucagon (faʻatupulaʻia le mea o loʻo i ai suga i plasma)
  • somatostatin (e aʻafia ai isi vaʻaiga, faʻasaina a latou pule faitalia)
  • polypeptide pancreatic (faʻaleleia le faʻamalositino o le gastric juice)
  • feteʻenaʻi (faʻalautele le fiaai, faʻaosoina le manaʻo).

O le matafaioi a le pancreas i le gaogao

O le uʻamea e mafai ona "vavae" i soo se laasaga o soʻo se galuega. Ae ui i lea, o loʻo i ai le vaega sili ona taatele ma sili atu ona taua o faʻamaʻi e tatau ona taulai faapitoa i:

  • maʻisuka malosi
  • hypoglycemia tumau,
  • pancreatitis
  • pancreatic necrosis,
  • totogo tumutumu,
  • pancreolithiasis.

Faʻailoga o le faʻalavelaveina o uʻu ma maa

O le maʻi suka

I totonu o le fausaga o le pancreas, o se ituaiga faapitoa o fausaga e iloga - Langerhans β-sela. Latou te nafa ma le gaosia o le inisalini. I le isi itu, o lenei hormone e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose e sene, ona o le glycogen e faʻaputu i le ate. I lalo o lana gaioiga, o le gaʻo o le tino i totonu o le tino e paʻu lemu. E le gata i lea, e faʻaolaina ai gaioiga gaosia e fesoʻotai ma faʻamalositino, e faʻalavelave ai le malepelepe o fausaga faʻamalosi. E aʻafia ai foʻi le metabolism o gaʻo, faʻamalosia le faʻapipiʻi o meaʻai gaʻo ma faʻaitiitia le faʻaleagaina o gaʻo.

O le tele o motu o Langerhans o ni peta beta

O le maʻi suka o se maʻi gasegase o le gaosiolosi e mafua mai i le maualuga o le kulukose o le toto. O le faʻavasegaga autu o le maʻi e vaevaeina ai i ni ituaiga se lua. Muamua, pe inisalini faalagolago i le maʻisuka - O le mea lea e tupu tele ai le hormone. I lenei tulaga, tatou te talanoa e uiga i togafitiga o le pancreas. I le lona lua, o le maualuga o le insulin e tumau pea i totonu o tapulaa masani pe mafai foi ona siitia, ae leai ni tali i totonu o sela.

E i ai le isi filifiliga - maualuga le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e le tupu ona o le galuega a Langerhans sela ua faʻalavelaveina, ae ona o isi togafitiga o le pancreas. E i ai se aafiaga le faʻaaogaina i luga o lona galuega mulimuli, lea e mafua ai le maʻisuka.

Faailoga o le ituaiga 2 Tisuka

O le maʻisuka ituaiga 1 e mafua ona o osofaiga a le autoimmune faasaga i le pancreas, faʻaumatia o sē β, e masani lava pe a mavae ni faʻamaʻi poʻo ni faʻamaʻi pipisi. O le faʻamaʻi e masani lava ona atiaʻe i se laʻitiiti, faʻalelei, faʻaalia o ia lava i faʻamatalaga faʻapitoa faʻataʻi.

O lenei filifiliga e le sili atu le lelei nai lo le maʻisuka ituaiga 2, aua e le faasaʻoina e ala i le faʻaofiina o le inisalini i totonu o le tino. Ma, o le mea e leaga ai, o le aso e le mafai ona togafitia le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua. Ae ui i lea, o loʻo i ai auala aoga mo le faʻasaʻoina o le tulaga o se tagata maʻi ma faʻaleleia lelei le tulaga o le ola.

E matua taua lava le mulimuli i se taumafataga mo le maʻisuka:

  • taumafataga o mea taumafa e fuafua mo le olaga,
  • solia o mea taumafa e lamatia ai ni faafitauli ogaoga,
  • E manaʻomia le faʻatonuina o kalori (meaʻai kalori, meaʻai paleni o mea taumafa ma mea taumafa na filifilia e le diabetetist),
  • e tatau ona 'aina i le taimi faʻamaonia faʻamaonia ma i se faʻamatalaga manino - o lenei mea e faʻatautaia ai le puleaina o le suka toto ma le filifilia o se tui o le inisalini,
  • o meaʻai gaʻo e tatau ona tausia i se mea maualalo,
  • fuainumera faʻamavae 4-6 taimi i le aso i le taimi e tasi e fautuaina.

Maʻisuka Meaʻai

E na o le tasi le togafitiga o fualaau mo le maʻisuka ituaiga 1-inisalini togafitiga. O fualaau o le suka i lalo o le suka i lenei tulaga o le a le aoga. O le filifiliga filifiliga e tatau ona faia faʻapitoa e na o se endocrinologist, o le fua e tatau ona fetuunai masani. E taua le manatuaina o le maualuga o le inisalini e taʻitaʻia ai i se vailaʻau o le hypoglycemic, o lona uiga o le pulega e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete.

Pancreatitis

O le pancreatitis o se faʻaogaina o le mimiti i le pancreas, lea o loʻo faʻaauau pea ona alualu i luma, o loʻo faʻaalia i le faʻaumatia o le tino o le tino ma mafua ai ona paʻu i ana galuega o le exocrine ma le endocrine.

E i ai ni nai mafuaaga mo le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi, ma e masani lava ona atiae mo le leai o se mafuaʻaga.Ae ui i lea, e tatau ona faʻamaonia nisi o mea taua e sili ona taua i le etiology o le maʻi.

  1. Ava malosi. O le ethanol e matua afaina ai le tino o le tino, mafua ai le edema, mumū i totonu, ma faaleagaina ai lona fausaga.
  2. Le i ai o maʻa i totonu o le gallbladder ma au. Afai o le siama e pipii i choledocholithiasis, lea e pasi atu i le tino o le tino i le pancreatic gland, ona mafai ai lea ona totoina le mumumu.
  3. Hypercalcemia.
  4. Cystic fibrosis.

O le pancreatitis e mafai ona faʻalavelave ma faʻalologo, faatasi ai ma taimi o le faʻavavevave ma le faʻamagaloina. O le pancreatitis faʻapitoa foi e vaevaeina i ni ituaiga eseese (e mafua mai, falemai, suiga o le tino i le okeni ma le ituaiga o le atoatoa o le galue). O nisi o faailoga o le maʻi:

  • fusi tiga poʻo tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium,
  • taoto, vomia e le faigofie ai,
  • "Oona", faʻamalo le stool - steatorrhea,
  • toso
  • fufulu, ma isi.

O le metotia o le togafitiga ua filifilia e faalagolago i le tulaga o le tagata. E mafai uma ona faia faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi ma taotoga. O le tulafono autu i togafitiga o pancreatitis o le malulu, fiaai ma le filemu.

  1. Taumafa i meaʻai. I le 12-14 itula i le maea ai o le osofaʻiga muamua o le osofaʻiga poʻo le faʻamalosia, e fautuaina le fiaʻai, pe a maeʻa - matua matua. I nisi o gasegase mulimuli ane, o se taumafa malosi e ese mai le gaʻo, falai, mea vela ma le vevela ua fuafuaina - laulau Numera 5B.
  2. Fiafia Ua faʻamalo le ava malosi, ua fautuaina e taofi le ulaula.
  3. Faʻamamaga tiga. Antispasmodics (drotaverin, papaverine, mebeverin), o mea faʻapitoa (platifillin) e masani ona faʻaaogaina.
  4. Faʻataʻitaʻiga o vailaʻau (rabeprazole, pantaprazole).
  5. Faʻamālōlōina o togafitiga pe afai e manaʻomia (saline, colloids poʻo tioata faʻatasi ma le manava).
  6. Enzymes. I le tulaga o se faʻaitiitia o le galuega o le gland, o loʻo faʻamatalaina ai enzymes digestive. E masani lava o Creon, Pancreatin, ma isi.

Faʻaauau mea faʻapitoa o pancreatiti. I le tulaga o le tino pancreatitis (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa se taumafataga ma le taumafa malosi), e mafai ona maua se fofo atoatoa. O le a fesuisuiai ma mumū o le a faʻaitiitia, o le a toe faʻaleleia le gland, ma faʻatasi ai ma le faʻaaloalo i se taumafataga le lelei, e leai se toe faʻafoʻi. Ae o le pancreatitis e le mafai ona faʻamalolo e faʻavavau, naʻo le pulea.

Ae peitai, e mafai ona togafitia le lua pancreatite - o se tasi e atiae e avea o se tali i se vaega patino. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le pancreolithiasis - o le faʻavaeina o maa i le pancreas ma lo latou faʻaogaina o le Duo (pancreatic duct) - ua faia ai le pancreatitis. Faʻaitiitia o le faafitauli - aveese ia maa, e mafai ona e faʻamaʻo ese le pancreatitis.

Le togafitiga e faʻaaogaina mo le maʻi pancreatitis

Pancreatic necrosis

Pancreatic necrosis o se faʻamaʻi mataʻutia lea e atiaʻe e avea o se taunuuga o le pancreatitis pe o le faʻateleina o le pancreatitis poʻo le avea o se maʻi tutoatasi. I lenei tulaga, o le amiosaʻo o le faalilolilo o fausiaina o le gland ua solia ma o le gaioiga o ona enzymes uma o loʻo faasaga tonu i ai. E foliga mai o ia lava na te iloa. E manaomia vave le togafitiga faafomaʻi, taotoga: o le autopsy ma le alavai o le aloese, pe afai ei ai, faia le mea e tupu ai, o le mea e le o le tino o le gland, ma le faapipiiina o alavai. O gaioiga toe faia o le a manaʻomia foi e fufulu ese le toega. O lenei togafitiga, ioe, o le a le pasi e aunoa ma se faailoga. Ae ui i lea, ei ai tulaga pe a uma ona ola maʻi le necrosis i se olaga umi, ma matauina fautuaga uma e uiga i meaʻai, togafitiga o le enzyme, ma isi.

O le isi faʻalavelave o pancreatitis o pancreatic cyst formation. O isi faʻafitauli faʻaleagaina mo lona atinaʻe o le gasegase o le okeni, palanyma hemorrhage. O le uila o se lua i totonu o se okeni ua tumu i soo se mea. I lenei tulaga, o le "cocktail" o suauu gland ma enzymes digestive. Togafitiga i lenei tulaga e masani ona vave. O togafitiga faʻasaʻo e faʻaalia e naʻo se laasaga sauniuni, pe a iai se faʻaogaina o le tino i totonu o le okeni. E tele metotia mo le aveeseina o kystes, e le gata i le laparoscopic (e ala i punctures e faaaoga ai masini vitio), ma le avanoa lautele (taotoga faʻamaʻi ma se faʻaoga). O le filifiliga o le metotia e faʻatatau e fuafua i le tulaga o le tino. A maeʻa le faʻaaogaina o le cyst ma le pancreatitis, e mafai ona mafaufauina le soifua maloloina.

Pancreatic neoplasms

O le mea e leaga ai, o fesuiaiga o le vevela e taatele i aso nei, e le gata i le leaga ma le leaga. O a latou faailoga e eseese lava.

Laulau. Faailoga o suiga o le tino.

FaailogaPene BenignOona leaga
Fuʻu mamanuVailaau e sili atu i luga, ma le suia, e le suiaMoli mumu mumu, faʻaogaina, leiloloa faʻamaoni
Tului tuputupu aeTese teleFaʻafeiloaʻi vave
Tuugalaʻau i totoga tuaoiLe mafaiAtonu ma masani
PaʻuE amata mai i le amataga ma e faʻaalia ma le malosi. E mafua lenei mea ona o le le mafai o le paʻu e ola i fafo atu o lona lava kapoti. E masani lava e manino, faʻaauauE foliga mai ua leva ona tuai. E le o faʻamau, e le tumau
Lagonaina o le le mautonuE i ai, aemaise lava i le tuputupu ae o le totoE leʻo taimi uma
Carbohydrate metabolismFaʻasolosolo tele le vevela, faʻaleagaina ma le faʻamalosi malosi o le okeniFaʻasolosolo tele
Faʻasologa o meaʻaiE masani lavaE seasea
Faailoga o le onosaʻi lauteleLeai lavaAtiae mai amataga

Pancreatic tumo

Faatasi ai ma ni neoplasms mama, o le togafitiga e lelei tele. E mafai ona aveese le tumutumu i auala eseese ma, o se taunuuga, togafitiga atoatoa. E le tupu i taimi uma, o faʻafitauli foi e tupu, ae i le tele lava o tulaga e manuia le faʻamaʻi.

Ae o le togafiti faʻamalosi o lenei okeni o se faafitauli ogaoga. I le fesoʻotaʻi ma le tuai o suʻesuʻega ona o le malosymptom, o le nofoaga faʻapitoa o tumutumu, ma uiga o le okeni lava ia, o le maʻi e masani lava ona iloa muamua i le tulaga e le mafai ona faʻaleleia. Ae peitaʻi, afai e maua le maʻi i le taimi, o loʻo i ai se avanoa e tau ai: togafitiga o le chemotherapy, faʻamalositino togafitiga i le nofoaga ua afaina. O le auala autu e faʻaauau pea ona faʻaogaina togafitiga. Faatasi ai ma se tulaga lelei o tulaga, o le kanesa e mafai ona faamaloloina atoatoa ma e le toe faʻaaoga.

Carcinoma Pancreatic

Togafitiga o faʻamaʻi pipisi o se faʻalavelave faigata ma o nisi taimi e le mafaamatalaina. E le o taimi uma, e tusa lava pe i ai se ata faʻataʻitaʻi masani ma se tali lelei i togafitiga, o le manuia o togafitiga e mafai ona faʻamaonia. E le gata i lea, o se fofo atoatoa mo faʻamaʻi, o lona uiga, e mamao lava mai taimi uma e mafai ai. O le mea lea, e taua tele le faia uma o auala talafeagai mo le puipuia o faʻamaʻi o lenei okeni.

E mafai ona galo atoa le faʻamaʻi?

E le mafai ona tali le fesili, ona e faalagolago i le ogaoga o maʻi, i luga o le avanoa o le fesuiaiga i se faiga masani. O le maʻi palacreatitis e aʻafia ai se vaega laitiiti o le pancreas, o le maʻi e faʻaalia mai na o ia i se tamai fula. E le faigata ona fofoina lenei tikeri. O le faʻataʻitaʻiina o le maʻi, o se tulafono, e lelei, pancreatitis e le alu i se faiga masani.

Afai e tausisia e le tagata maʻi fautuaga uma a le fomaʻi, faʻaaoga togafitiga faʻataʻitaʻiina, mulimuli tonu i se taumafataga, lafoai uma amioga leaga, ona mafai lea ona e fuafua i se fofo mo le maʻi. Afai e le tausisia e le tagata maʻi fautuaga a se fomaʻi, ona mafai lea e le pancreatitis ona faigofie ona alu i le taimi masani, ma o le faʻamaloloina mo se fofo atoatoa e avea ma mea le lelei.

I le taliaina o se faʻamaʻi o le tele, pe a oʻo mai le tumutumu o le kyosese, o siama na afaina, e le o se mea e mafai ona ausia i le toe faaleleia atoa, aua o le mea e leaga ai, o le faʻaleagaina o gaioiga e tutupu i totonu o le okeni e le mafai ona faʻafitia. E faigata tele ona togafitia tumau pancreatitis, e pei o nisi taimi e mafua ai faʻafitauli nei:

  • tissue necrosis
  • le atinaʻe o purulent pancreatitis,
  • faʻaleleia o le suavai i le paʻu,
  • fomaʻi pancreatic
  • se uila.

Meaʻai i le maeʻa ona faʻasaʻo mai le falemaʻi

A maeʻa ona faʻamalolo mai le tagata maʻi mai le falemaʻi, e masani ona fautuaina o ia e aloese mai meaʻai vevela, suamalie, taumafa, ava ma ulaula. O nei fuataga e masani lava e le lava e toe faʻafoʻi ai le pancreas.

Afai ei ai se osofaiga a pancreatitis mo le taimi muamua i lona olaga, ona i ai lea o se maualuga maualuga o le aveesea o le maʻi e faʻavavau. Afai e le mulimulitaʻia fautuaga uma, e mafai ona alu le faʻamaʻi i se foliga masani e le o iloa e le tagata maʻi.

Ina ia aloese mai sea atinae o mea tutupu, e tatau ona e usitaia fautuaga nei:

    O mea e mafai ona e 'ai e puipuia ai le atinaʻe o le faʻamaʻi

Pe a fesiligia pe o le a le mea e 'ai ma le pancreatitis ina ia puipuia le atinaʻeina o faʻalavelave ma ola ai i se olaga filemu, e toʻatele le au fai meaʻai e tuʻuina mai fautuaga nei:

  • E tele finauga e uiga i tomato mo tagata mamaʻi ma pancreatitis. Ae ui i lea, ua fai mai fomai uma o le toto o le tomato e le afaina ai, e le faʻasaina foi i le suʻu, ae le o le tulaga o le vevela,
  • kosi faila e mafai ona afaina ai le pancreas, e le afaina ai le tino le kuka o le kapeti. Ofeʻau ma falaoamata suka, musika, o le a faʻaita foi
  • fualaau suamalie, apu oona, siamu plum, plum, e le manaomia
  • faatapulaaina o le faaaogaina o strawberries, suauu, pineapples o le a le afaina ai le tagata maʻi,
  • fuamoa e tatau ona 'aina i fua faʻatatau. O fuamoa moa e le tatau ona faʻaumatiaina e le sili atu ma le 2-3 i le vaiaso, e mafai ona sili atu le lapoa, 1-2 fuamoa i le aso,
  • o le a aoga mo le taumafaina o lefitiva leʻo, falaoa, sisi,
  • totoʻa manu
  • faʻaiʻu iʻa
  • sina fasi falaoa paʻepaʻe
  • toli
  • faʻatau
  • toli.

I le tausaga talu le osofaʻiga o pancreatitis, e faʻasaina ona 'ai:

  • sweets ma le sukalati
  • vine sua
  • ava malosi i soo se aofaiga
  • iʻa falai
  • iʻa fagota
  • gaʻo, meaʻai taumafa,
  • oloa gaosi susu,
  • penina penina ma le millet
  • popo fou
  • suka.

E sili atu le kukaina o meaai mo se ulugalii, e sili atu le tuʻuina atu i le pepa, ma e le manaʻomia ai se numera tele o enzymes mo lona gaosiga. O ipu vevela ma vevela e afaina ai le tino.

Fai mai le 'ai meaʻai e tusa lava pe iai se osofaʻiga o pancreatitis i le itiiti ifo ma le tasi, ona tatau ai lea o le vaega faʻasalaga ma le masani ai.

O le mea lea, o meaʻai e leai se taimi e faʻamaʻi ai i totonu o le vaega o meaʻai, ma le itiiti ifo o enzymes digestive e manaʻomia e faʻasolo ai. O le autu o mea taumafa e taua tele i faʻamaʻi o le pancreatic, talu ai o le inisinia lea e aʻafia ai le isi itu o le maʻi.

Fualaau faʻapitoa mo le faʻamaʻi

E tele suʻega lauiloa e fesoasoani e faʻaumatia lenei faʻamaʻi. O fomaʻi faʻapitoa e tatau ona faʻatasi ma masani. Aʻo fesiligia pe faʻapefea ona togafitia le pancreatitis masani e faʻaaoga ai auala eseese, e tali mai fomaʻi e le mafai ona e faʻaaogaina oe lava ma faʻamoemoe mo le faamalologa atoatoa, o lea e mafai ai ona e toso ese taimi taua, o loʻo tele atu le avanoa e atiaʻe ai le taimi masani o le maʻi.

O le taliaina o isi fualaau e tatau ona malilie i le fomaʻi. A maeʻa ona faʻamagaloina, e mafai e se fomaʻi ona fautuaina se faʻaaogaina umi o togalaau e fesoasoani e faʻamalosia le iuga.

O fualaau pito sili ona faʻaoga ma aoga e aofia ai mea nei:

  • O le tutusa tutusa o St. John's wort, motherwort, peppermint. 1 tbsp. l sasaa le paluga ma le 1 ipu fufuluina vai ma tumau mo le 30 minute. O lenei aofaʻiga e faʻamalolo ai spasms, toe faʻaleleia le tino, faʻafouina le gaosiga o le talo, ma e iai sona aʻafiaga. E mafai ona faʻamaonia le faʻalaumalie, faʻaitiitia le faʻamafanafanaga o le manava. Afai e te faaopoopo lau lauti i le faʻafefeteina togafiti, ona mafai lea ona e inu i le ½ ipu aʻo leʻi faia le lauti nai lo le lauti. Afai o lenei aoina e ave mo le 3 masina, ona mafai lea ona puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli.
  • Ave ni vaega se tolu o le rhizomes o valerian, 2 vaega o le elecampane, 1 le vaega o fualaau o violet ma fennel fatu. 1 tbsp. l o le tuufaatasiga ua sasaa atu i le ipu e tasi o le vai inu, tuu mo le afa itula. O lenei aoina e mafai ona maua ai se lagona filemu, faʻavave. Afai e ave mo le 1 masina e avea o se faʻasologa, ona mafai lea ona e faʻamālōlōina le popole, i luga o le faʻamalosi, faʻamalosia galuega a le tino, ma faʻamaonia le faʻaogaina o le tino.
  • Ave ni vaega se lua o le pepa moli, 1 vaega o calendula, marsh onamamoni, yarrow. 1 tbsp. l aoina mo le 1 ipu vai inu, ia tumau mo le 30 minute. O lenei tino-aoina o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga lelei, toe faʻaleleia, faʻafefe-inflammatory, faʻamafanafanaga. E mafai ona faʻafaigofieina le gaosiga o enzymes digestive. E masani lava, o le tuufaatasiga e faʻaaogaina i le pancreatitis e le masani ai e aloese ai mai le atinaʻeina o toe faʻafoʻi, i le gasegase ina ia le alu le faʻamaʻi i le taimi masani.
  • 3 vaega o le oona, o meaola laiti o violet, immortelle, 1 vaega o le chamomile o loo faaaogaina. 1 tbsp. l o le aoina e sasaa mai i le 1 ipu fufuluina vai ma faʻafesoʻotaʻi mo le 30 minute. O lenei tuufaatasiga e mafai ona faʻamaonia le lomiina o meaʻai, faʻamalo faailoga o le faʻamaʻi, faʻaitiitia le gaogao, faʻagaoioia le gaosiga o le talo. E mafai ona faʻaaoga uma i totonu o le laʻititi laʻititi ma i le togafitiga o se aʻoga masani.

O le toe malosi mai le pancreatitis e le o lona uiga o le faʻaleleia o le soifua maloloina i se setete faapea o le a mafai ona toe foʻi atu i masaniga leaga. E mafai ona e ausia le leai o se toe faʻafoʻi ma se toe foʻi i se olaga atoa, ae i le taimi lava e tasi e malamalama ai e tatau ona e mulimuli i se taumafataga ma suʻega faafomaʻi masani.

Tuua Lau Faamatalaga