Yoga ma le soifua maloloina o tagata

O le Yoga o se vaega taua o aganuu a Initia ma measina faalelalolagi a tagata.

O le sini sili o le yoga o se tulaga o le pulea atoa o se tagata i luga o lona tino, mafaufau ma le agaga. I se tulaga lautele, o le yoga ua malamalama o se tuufaatasiga o faatinoga faaleagaga ma le faaletino e faatatau i le malamalama o le tagata lava ia ma le faaleleia o le tagata lava ia.

E tele vaega o yoga (raja yoga, karma yoga), ae i fafo atu o Initia, o le yoga e masani lava ona malamalama i le naʻo le faʻaaogaina (faaletino) o le aʻoaʻoga, lea e taua hatha yoga.

O le a le yoga

Hatha Yoga - o se auala o le faʻaleleia faaletino o le tino, faʻavae i luga o ni tulaga patino. E aofia ai foi le manava manava (pranayama) ma le puleaina o isi galuega a le physiological. O se tagata o loʻo galue malosi i le yoga, na te faʻaalia se vaega taua o lona taimi e faʻatino ai. Yoga e aofia ai togafitiga masani lelei: faʻamamāina o le nasopharynx, pusa o le tino, intestines ma le tino atoa. E talitonuina o le faʻamamāina o le tino e taʻitaʻia ai le faʻamamaina o le mafaufau ma le agaga.


E tele ituaiga fesuiaiga o hatha yoga - o nisi o suiga o tafaoga faamasani, e fetaui ma manaoga o le tagata nei. O se tulaga toetoe lava a le manaʻomia o togafitiga o le yogic is considered classes - o se metotia e faʻamoemoe i le taofi o mafaufauga ma ausia le lotogatasi atoatoa.

I totonu o le lalolagi i Sisifo, o le yoga e sili atu ona aoga nai lo le faʻamoemoega faaleagaga. O le Yoga ua manatu o se auala sili ona lelei mo le faatumauina lelei o le tino faaletino: o vasega masani e fesoasoani i le atinaʻeina o le gafatia o le vaʻalaʻau ma vae, puipuia faʻamaʻi o le masukalokeletal system ma isi maʻi.


Faʻamatalaga faafomaʻi:o tagata e faʻatino le yoga e itiiti lava le maʻi, e tele atu le malosi o le loto ma foliga laʻititi nai lo le tausaga o latou tusifolau. Gymnastics Indians paleni gaioiga o le physiological, mafaufauga ma lagona.

O vasega o le yoga e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le tino ma le gaioiga, faaleleia le metabolism.

E talitonuina o hatha yoga e fesoasoani i le puipuiga ma togafitiga o faʻamaʻi e pei o:

  • Osteochondrosis,
  • Arthritis ma arthrosis,
  • Prostatitis
  • O faʻamaʻi pipisi
  • Faʻailogaina Endocrine,
  • Faʻailogaina o faʻataʻitaʻiga (e aofia ai le maʻisuka).

O le faavae o le faatinoga o le hatha yoga o ni mea faapitoa e taua o asanas. O tulaga faapitoa o le tino e faʻaaogaina ai le malosiaga i totonu (prana) ma maua ai se aoga aoga i galuega taua uma. O tulaga taʻitasi e maua e faiaoga a yoga anamua e faʻavae i luga o se malamalama loloto o le tino ma le tino.


O le a le maʻisuka? O a mafuaaga ma uiga?

E mafai ona ou inu lauti mo le maʻisuka? O fea lauti e sili atu le soifua maloloina ma e iai ni tapulaa?

Inisiua insulin: injections inisalini e mafai ona leai se tiga, taimi ma le leai o se fua

Toe i totonu o mea

E mafai ona ou faia yoga ma le maʻisuka?

O togafitiga faʻaonapo nei mo le maʻisuka e faʻatatau i le maualuga o le tau e mafai ona maua mo soʻo se faʻafitauli o le gasegase mafua ona o le le lava o le inisalini poʻo le le mautonu o sela ma masini i lenei hormone. Faataitaiga e faaalia ai o le sili ona lelei o se togafitiga atoatoa.


E sili atu le lagona o tagata maʻi pe afai e tele togafitiga togafitiga e faʻaaogaina i le taimi e tasi:

  • Togafitiga talafeagai tau fualaau faasaina,
  • Taumafa i meaʻai
  • Faʻaleleia o soifuaga
  • Gaioiga faaletino.

O le aoga o aafiaga o le maʻisuka ua leva ona faamaonia. O gaoioiga faaletino e faaosofia ai le gaioiga o mea uma i totonu, e aofia ai le pancreas.


O le seneturi tausaga o le yoga i le tuufaatasiga ma suʻesuʻega faaonaponei ua faaalia ai o le faia pea o nisi o yoga e le gata e le afaina ai tagata mamaʻi, ae e faaitiitia ai foi le uiga o le maʻi.

E moni lenei mea mo tagata e maua i le maʻisuka e mafua mai i le le atoatoa o le pancreatic.

O nisi o pusa tuusao e aafia tuusao i le pancreas, faʻateleina le pulelaʻi faaopoopo o le inisalini. E le gata i lea, o le yoga e fesoasoani e togafitia ai maʻi o le maʻisuka e pei o le maualuga o le toto ma le le atoatoa o le tino.

I le faaopoopo atu i le faʻaleleia o le aafiaga o le pancreas, o le yoga e aofia ai maso, ligaments ma fascia o le tino, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le gaʻo o le suka mai le plasma, e mafua ai le maualuga ole kulukose.

O le aafiaga o le yoga i luga o le tino ua suesueina auiliili e fomaʻi a Initia. O i latou uma na auai i le vaega o mataupu oe na faʻatinoina yoga mo le tolu masina na matua faʻaleleia atili lo latou tulaga oi ai nei i le faaiuga o le vaitaimi.

  • Ua paʻu le maualuga o le suka
  • Na toe foʻi mai faʻamaʻi mamafa i le masani,
  • Uiga masani
  • Cholesterol ua paʻu
  • Ua faʻaleleia le tulaga o le vascular system.


O faiga masani a Yogic e amata ai le mamanu o le tino, ma o le manava manava e fesoasoani e toe tufatufaina ai le malosi. O faiaoga tomai o yoga e talitonu o le ki mo le toe faaleleia o se tuufaatasiga o manava manava ma le vavalo solo: o nei gaioiga e faaosofia ai le tino o le endocrine. Ma le isi, o le yoga e fesoasoani e faapaleniina le tulaga i totonu o se tagata, lea e taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Toe i totonu o mea

O a yoga asanas (postures) sili ona aoga mo le maʻisuka

O le faia o yoga i le maʻisuka e fautuaina i lalo o le taʻitaʻiga a se tagata poto masani, ma o tulafono lautele mo le maʻisuka o loʻo faʻatinoina faʻamalositino e tatau ona mulimulitaia. E tatau i tagata maʻi ona mataʻituina ma le totoʻa lo latou soifua mālōlōina ma i se faailo laʻititi o lona leaga, taofi vasega. E tatau foi ona i ai ni kulukose pepa ia te oe pe afai ei ai se faaletonu o le suka i le hypoxia - hypoglycemia.

E fautuaina le faia o le asanas i isi aso uma, ae o le manava e mafai ona faia i aso uma. E tatau ona faia ia asana mo le pe tusa o le 1-5 minute: afai ei ai se manaʻoga e aluese mai se tulaga - alu loa loa. O se tasi o mea taua autu mo le aoga o vasega o se lagona o le mafanafana faaletino. Afai o vasega o se avega ma mafua ai lagona le lelei - taumafai nisi auala o togafitiga.


Aisea e faia ai se suʻega toto mo le fibrinogen ma le prothrombin? O a nei faʻaʻailoga e talanoa ai?

O le a le fuafuaga o le gaioiga mo se maʻisuka? E faʻafia ona e asiasi i nisi fomaʻi ma o le a le auala autu mo togafitiga ma le puipuia o faʻafitauli?

Mumu mumu: e uiga i mea aoga ma faʻaaoga mo le maʻisuka, faitau lenei tusiga

O lea la, o asanas sili ona lelei o Hatha Yoga mo le maʻisuka:

  • Matsyendrasana. Nofonofo i luga o le fala ma vae faʻaloloa, punou le vae agavale i le tulivae ma tuu le vae i tua o tulivae saʻo. Liliu le tino i le itu tauagavale, tuu le lima taumatau i le ogavae tauagavale, ma tuu lou lima tauagavale i luga o le fola i tua o le papa. Toe fai le tulaga mo le isi itu.
  • Vajrasana. Nofo i luga o ou mulivae ma lou tua e saʻo saʻo. Lomi ou alofilima i se moto ma tuu i luga o le pito i lalo. Tui lou ulu i luma seia e paʻi i le fola i lou muaulu. A maeʻa lena mea, faʻaalu lou manava: faʻaleleia lau 'au e tafe ai.
  • Chakrasana (uili). Taʻu i tua, malolo i luga o le fola ma ou alofilima i tua o ou tauau ma ou vae i autafa o papa. Sii lou tino i luga o le fola ma punou. Taofi le asana mo le 3 minute. I le faʻaopoopoga i ona aafiaga aogā i luga o le pancreas, o le uili e osofia ai le faʻaleleia o le ate ma faʻaitiitia ai le gaʻo susu i le manava.
  • Pashchimottanasana: nofo i luga o le moega, faʻalautele ou vae i luma. Faʻaoʻo ou lima i luga o le vavaevae o ou tamatamaivae, aʻo e lue lou ulu. Faʻamau le tulaga i le tulaga sili ona maualalo o le ulu.
  • Malasana. Faʻasaʻo vae vae i ou vae, punou tulivae ma fusi lou tino ina ia paʻi lou manava i ou sulu. Faʻapotopoto ou alofilima i luma o lou fatafata, talotalo lou vae ma sili atu ma faʻaititia lau pelvis i lalo, oomi lou manava i ou sulugatiti.
  • Sarvangasana - tuʻu faʻamau. O le mea e faʻaosofia ai le tino o le manava ma le lauroid gland.

Ole aisa autu mo le ituaiga I ma le maʻisuka ituaiga II: o faamalositino masani o le a matua faaleleia ai lou tulaga. O vasega masani o yoga na fesoasoani i nisi o gasegase ina ia faʻaumatia atoa le togafitiga o le insulin.

Ae ui i lea, o le fuataga e tatau ona mataituina lelei: o le tino malosi e mafai ona afaina ai le manuia o le tagata.

I le faʻaopoopoga i faʻatinoga latou lava, o le faʻamalologa o le maʻisuka e maua mai i le massage massage: o lenei faiga e faʻaosofia ai le gaioiga o gaioiga uma, e aofia ai le paʻu. Massage e faʻaleleia ai le tafe toto o le tino ma faʻavaveina ai le faiga o gataifale.

O vasega o le Yoga e tatau ona matua malilie faatasi ma le fomaʻi. Masalo ma le maʻisuka matuia, e le aoga le faʻamalositino. Soʻo se isi lava faʻamaʻi i totonu o le gaioiga laititi e fesootaʻi ma le maʻisuka o se faʻalavelave foi mo le faia o yoga.

Lua ituaiga o maʻisuka

- Afai o le inisalini e gaosia i ni vaega laiti pe leai foi, e le mafai e le tino ona feagai ma le gaioiga o le kulūkose ulufale, o le maualuga e maualuga. I lenei tulaga, o le inisalini e faʻaopoopoina ile faʻaopoopoga. O lenei ituaiga o maʻisuka ua taʻua o le insulin-dependent (IDDM) ma e mafai ona tupu i tagata ua leva i le laʻititi ma le talavou, e oʻo atu i le 30 tausaga. E tupu i le 10-15% o mataupu.

- O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e taʻua o le leʻo insulin-dependent (NIDDM). Ua lava le inisalini e gaosia, ae o le a le toe faʻaaogaina le tino, ma e leai se aoga. O lenei ituaiga e maua i tagata matutua ma ua manatu o "maʻisuka matutua." E tupu i le 80-90% o mataupu ma e maua i le 90-95%.

Mafuaaga o le maʻisuka

• Vaʻaia i maʻi ona o maʻi i le ituaiga. Afai e maʻi se tasi o matua, o lona uiga o le ae maʻi e tusa ma le 30%.
• Ova tetele (ituaiga 2 maʻisuka). O le malamalama o se tagata i lo latou vavave i le faʻamaʻi ua taʻu mai ai le manaʻomia ona mataʻituina o latou mamafa.
• O faʻamaʻi o le pancreas e afaina ai le peta.
• Faʻanoanoa. O tagata e iai le maʻisuka i le maʻisuka e tatau ona aloese mai le faʻalagona o le maʻisuka.
• Iniseti faʻamaʻi - rubella, chickenpox, flu. E mafai ona latou faia se sao taua i le atiina ae o le faʻamaʻi.
• Tausaga. A maeʻa faʻamaʻi na faʻavaivaia ai le tino puipuia o le tino, e faʻatasi ai ma le tele o meaʻai, e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.

Yoga mo le maʻisuka

I le iloiloina o le mea o loʻo i ai le tino i le tino ma mafuaʻaga e aʻafia ai, o le faatinoga o le yoga o le a maua mai ia i tatou taunuuga nei:

• Faʻasaoina o mafatiaga i le tino
• Faʻalelei le toto
• O foliga vaaia o le oona i totonu o le tino o le manava ma le faʻaleleia o otaota
• Faʻatoʻilaloina o le faʻalavelave faʻamalosi
• Faʻafefe o neura o tua ma fatuga
• Faʻateleina le teuina o gaʻo susu
• Faʻaleleia le mafai gafatia o le tino

TAIMI FAATASI! Afai o le gaioiga faʻale-tino e aʻafia ai i se suiga tele i le suka o le toto, e tatau ona e faʻatalanoa ma se tagata tomai faapitoa o loʻo vaʻaia le gasegase o lou maʻi aʻo leʻi amataina le faiga.

Yoga mo le maʻisuka. Polokalama faamalositino

O vailaʻau nei ma manava o le a fesoasoani i le faʻamautuina o le suka toto:

1. Kapalabhati. O le tua e saʻo. Le pito i luga o lou ulu e faʻalautele. O le masani ona le manava ma le manava malosi, aʻo tuleia le ea mai le manava. Faʻavave umi atu nai lo le vevela. E tamoe mai le 5 i le 20 minute. Faʻamaʻa le vavau. Toni le pito i luga.

2. Baghi pranayama poʻo le faʻaaoga tutusa o bandhas (fale). Toe manava atoa, malosi malosi. Tui lou ulu, oomi lou auvae i lou fatafata, taofi lou manava, toso lou manava ma luga, faʻamalosi ou muso pelvic floor. A e manaʻo e inu, sii lou ulu ma manava.

E faia i le 6-8 taimi. Fesoasoani e faʻamamā le ea. E fautuaina foi mo maʻi o le manava.

Le faʻamaonia i le fatu fatu ma le maualuga o le toto maualuga!

3. Faalilolilo faigofie aʻo nofo. O le tua e saʻo. I luga o le inhalation, o le pale e oʻo i luga, ao tatou sola ese tatou te liliu le tino. Faatasi ai ma manava taitasi matou te fafagu i ai, ma manava taitasi matou te o atu ai i se malosi malosi. 5-7 manavaina o taamilosaga i itu taʻitasi.

4. Faʻaaliaina o le vailaʻau. Lima i tua o lou tua, pusi ma faʻalosolo i tua, ao lemu lemu ma toe faʻafoʻi lou ulu i tua, faʻaloʻo maso o le ua. 3-5 manavaina o taamilosaga.

Matou te taui atu le faʻafefeteina e ala i le agai i luma ma le saʻo, matou te faʻalauteleina o matou ulu i luma.

5. Aupega: "upsite" chatasana dandasana, "pito i lalo" talatalanoaga tasasana ", adho mukha shvanasana.

Fuafuak, faamamafa maualuga. Ua malo le manava, ua lelei foliga o muso vae (4-5 manava).

Chaturanga Dandasana. Faʻagasolo malie ou lima i luga o lou alofilima ma tautau (4-5 manava), tulei, faʻaloʻo ou tua

Toʻitoʻi faʻasaga. O le siʻusiʻu e alu i luga ma luga, o loʻo faʻasaga le pito i tua o vae, o tuʻulilima agaʻi i le fola. O le tua e le punou, o se laina malosi i le tino atoa. Ulu ma le ua i se tulaga malolo filemu. 4-5 faʻamalositino alaga.

Matou te toe faia uma le suiga i le tele o taimi - le pa, talatalanoaga dandasana, adho mukha schwanasana.

6. Utkatasana. Matou te latalata atu i le pito o le fala, punou tulivae ma sulu, tuu i lalo le pelvis i le maualuga o tulivae, manava i luga o sulu, o lima o loo taoto mai i luma oi matou e tutusa ma le fola, o le pito i lalo o loo taatia i lalo ma lalo ifo o matou. I se mea sili atu ona faigata, tatou te sii o tatou lima, ma siitia le tino. Lima o se faʻaopoopoga o le tino. Ua tuʻuina ifo le pito i lalo. 5-8 manavaina o taamilosaga.

7. E leai se isi. I luga o le faʻamaga, liliu le tino i le itu taumatau, matou te faʻamalosi le tauagavale tauagavale i tua o le tulivae taumatau, ave ni nai manava ma vevela, ona matou toe foi atu lea i le utkatasana tutusa i le isi itu. 2-3 taimi suia o itu.

8. Totoina o luma o le tino. Matou te tulei i luma sulu i luma, mai ogavae vae o le manava ma le fatafata o agai i luma ma luga, o le ua ma le ulu o loʻo agai i tua.

Matou te taui atu le taufaaleaga e ala i le oomi i luma ma tamatamailima ua lokaina i le loka.

9. Matsyendrasana (filifiliga). Matou te nonofo faʻatasi ma se tua i tua, o vae saʻo i luma oi matou. Tatou punou le vae taumatau i le tulivae ma fusi le fusila, vae i tua o tulivae tauagavale. O le vae tauagavale ua punou, o le vae i le pito o le itu taumatau. I luga o le inu, o le pale e oʻo i luga, i luga o le exhale matou te tatalaina le tino. 4-5 manava loloto. Sui le itu.

O le togafitiga o lenei asana e malosi tele. O le mea e tu i luga ma tuʻuina atu le malosi i musele o tua. I le faia, o le aʻa o neura i le tuilala ua mulumuluina, o le manava o le manava ua faʻaaogaina ma ua faʻaaoga le pancreas.

E fautuaina foi asana i le tulaga o le faamausaliina, le galala ma le tulaga o le le atoatoa o le galuega. Ina ia maua se taunuʻuga maualuga, e tatau ona faia faʻatasi ma isi mea.

10. Salamba sarvangasana. Ua tosoina le auvae i luga ia te ia lava, o le ua ma le pito o le ulu o loo paʻu i le fola. 12-20 manava atoatoa.

11. Matsyasana. Faʻapipiʻi i luga o lou alofilima, sii aʻe lou ulu ma paʻii le pale o le fola, ao tatala le pusa. E malolosi malosi, vae ua faʻaloaloa, faʻaloloa lima.

Asana e le na o ni nai taimi e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le sarvangasana, o le taimi lea e faʻafefeteina ai tua o le soroid ma le parathyroid, ae aʻafia foi ona aafia ai o latou pito i luma. E i ai le aafiaga i luga o maso o le manava, lea e aoga mo le maʻisuka. E faʻaleleia ai ma faʻamaloloina mea leaga faʻapitoa, sulu le paʻu o foliga, faʻamaonia le taamilosaga, o le mafuaʻaga lea e sili ona lauiloa i fafine.

12. Fusiua ao taoto i lalo. Matou te nonoa le tulivae sao i le pusa ma liliu lemu i le agavale. Matou te faaloaloa atu le lima taumatau i le itu, vaai i le lima taumatau.

Matou te faia le isi auala. Ona matou faʻaogaina lea o le tino atoa i schavasana.

E aoga le yoga i le maʻisuka?

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Yoga mo le maʻisuka o se avanoa e taulimaina ai faʻamaʻi pipisi. O le seneturi o tausaga o togafitiga masani ua faamaonia ai le maualuga o le aoga o faamalositino faapitoa i togafitiga o le tele o faamai. Yoga ma le maʻisuka e matua fetaui lelei lava ma le filifiliga sao o mea faigata. O le mea moni, ina ia mafai ona amata vasega, e tatau ona faia ni feutagaiga a tagata tomai faapitoa, lea, o le amanaia o uiga o le tagata maʻi, o le a tuuina atu fautuaga talafeagai. O le auala o lenei auala i le togafitiga o le faamai o le feeseeseaiga lea i le va o tagata tomai faapitoa, ae i soo se tulaga o le a le afaina ai, ae e mafai ona fesoasoani, ma lelei tele.

Aisea e filifili ai yoga

O le atinaʻeina o le maʻisuka i totonu o tagata e fesoʻotaʻi ma faʻalavelave faʻaleagaina ma le le lava o le gaosiga o le insulini hormone poʻo lona faʻamalosiina i sela. O le iʻuga o suiga faʻapitoa i le toto, o le maualuga o le suka e maualuga lona maualuga, lea e mafua ai le ogaoga o aʻafiaga mo le tino atoa. O le le atoatoa o le inisalini e mafua mai ona o le faʻafitauli o le pancreatic, lea e nafa ma le gaosiga o le hormone.

O se tasi o mea taua i le togafitiga o le maʻisuka (faatasi ai ma meaai) o gaoioiga faaletino. O le togafitiga faaletino e maua ai le gasegase o le muscle, lea, i le isi itu, faʻaauau ai gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino, faʻalauteleina ai le faʻaogaina o le kulukose (suka). O nei mea uma e sili atu ona lelei le taumafaina o le insulin i le tino ma le aoga o lona auai i le malepe o gaʻo. Ae ui i lea, o le faafitauli o le gaioiga faaletino e fuafuaina e le aʻafiaga o aʻafiaga, aemaise lava, le faʻamalosia o hormones e aʻafia ai le inisalini, lea i nisi tulaga e mafua ai le ketoacidosis. E sili atu le lamatia le faʻaaogaina o le togafitiga i le i ai o faʻafitauli o le cardiovascular system.

O le tino o le yoga (poʻo le togafitiga o le yoga) e aofia ai elemene o gaoioiga faʻaletino, ae i se tulaga e le mafai ona latou faʻaleagaina. E le gata i lea, o le aʻoaʻoga o le yoga e aofia ai i se faasologa o faʻatinoga faʻataʻitaʻiga manava faʻapitoa e faʻamautuina ai le gaioiga o le tele o okeni. O nei mea uma e mautinoa ai le saogalemu atoatoa o le metotia ma le lelei o le tau faasaga i le maʻisuka ma faʻamaʻi o le natura fatu.

Yoga ma le maʻisuka e mafai ona mafaufau faʻatasi i togafitiga faafomaʻi, i le amanaʻiaina o mea nei o faʻatinoga ma faʻatinoga i se tagata:

  • faalauiloaina le toefuataiga o suauu pancreatic, faaleleia atili o latou gaosiga o le inisalini,
  • faatulagaina lelei o galuega o le gastrointestinal system,
  • o se faaitiitia o le manaoga o le tino mo inisalini,
  • faaitiitia le manaʻo, lea e mafai ai ona faʻafeiloaʻi faʻasalaga i mea taumafa,
  • faaleleia atili o le metabolism carbohydrate,
  • faaitiitia o le tino ma le cholesterol,
  • faʻatalanoaina o le faʻatinoina o le faiga o le endocrine,
  • aoga aoga i luga o le cardiovascular system.

Suʻi maʻi Yoga

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaogaina faʻalavelave eseese e iai se taulaiga patino. O se tasi o vaega pito sili ona faigofie ae sili ona taua o le pranayama. I le aotelega, e 8 auala o faʻatinoga faʻatinoina o loʻo faʻaalia, e faʻavae i le loloto o le manava i ona pogaiisu. O le auala autu o le Nadi Shodhana pranayama, lea e maua ai se lagona toʻafilemu i le tino, fesoasoani e tumau ai i se tulaga faigata, lea e aoga mo le maʻisuka.

O le faʻaleleia o le okesene ma le aveesea o le carbon dioxide mai le toto e maua ai le Bhastrika Pranayama system. Bhramari pranayama ei ai se aafiaga malosi i tulafono faatonutonu a faiʻai. O isi faʻalavelave e aoga foi i le maʻisuka: Kapalabhati pranayama, Agnisara kriya, Bahya pranayama, Udgit pranayama.

O le masani o galuega a le pancreas ma le manava e maua i le faʻaogaina o auala o Yogamudrasan ma Mandukasan. I le faatinoga o le Yogamudrasana, ua talia le lotus, ma ua faatinoina Mandukasana ao nofo i totonu o se taimane. Afai o nei metotia ua tuufaatasia ma le pranayama, ona, i le mataupu faavae, ua lava lea mo togafitiga lelei. Ae peitaʻi, ina ia faʻamalosia taunuʻuga na maua, e mafai ona e faʻaaoga isi metotia o yoga:

  1. Ardha Matsyendrasana, poʻo le tulaga o le fesuiaʻiina o le koluma. O lenei metotia e manaʻomia ai le toleniga, ae a maeʻa le faʻataʻitaʻiga e le mafua ai ni faigata. O le mea pito sili ona taua, o le faʻamalositino e fesoasoani e faʻaitiitia le faʻaleagaina o le pancreatic. I le faʻaopoopoga, o le feʻau e fesoasoani i le faʻamaopoopoina o le pule falesa, faʻamalositino fatugaʻo, gaʻo laiti, gaʻo ma le ate. I le faagasologa o vasega o le faʻamautuina o le gaʻoina ma le faʻamamaina o toxins mai le tino ua saunia.
  2. Pashchimottanasana. E faia i se tulaga pe a nofo se tagata i luga o se fala. O loʻo faʻaloaloa atu vae, ma o latou limamatua ua puʻeina e lima, ao ulu atu i lalo i tulivae. Ole numera ole toe fai ole 3-4. O lenei tulaga e faʻaleleia ai le gaioiga o le pancreas, ate ma gaʻo.
  3. Sarvangasana, poʻo le tauaso. O lenei tulaga e faʻaleleia ai le toto i fuluu o le fuluʻi ma le parathyroid, lea e aʻafia ai le carbohydrate, protein, vailaʻau ma gaʻo gaʻo. O se taunuuga, o sela o totoga eseese e maua ai le malosi faaopoopo.
  4. Halasana, po o le suotosina. O lenei faʻamalositino e faʻaleleia ai le gaʻo ma faʻafefeteina, faʻamalosia ai le faʻaogaina o meaʻai, e maua ai le fofo i totonu o totoga eseese. O galuega a le fatu ma le ate e maua ai se faʻaopoopoga faaopoopo.

O le a le mea e mafaufau i ai i le vasega

Soo se tino o le tagata ei ai sona lava uiga patino, aemaise lava pe'ā faʻaalia i se maʻi ogaoga. O le aʻafiaga o le yoga e mafai ona maua ai ni mea e le manaʻomia, ma o le mea lea e lelei ai le amataina o vasega i lalo o le taʻitaʻiga a se tagata poto faapitoa e masani ai e le gata i le yoga technician, ae faʻapea foʻi ma uiga o le maʻisuka. O faʻataʻitaʻiga muamua o le a faigata, ma o mea uma e fai ma masani pe a uma le 1-2 masina o vasega masani.

Pe a faʻaaogaina le yoga o se togafitiga mo le maʻisuka, e tatau ona e manatuaina se tulaga taua: o le a aoga naʻo le tuʻufaʻatasia ma meaai lelei ma le talafeagai o le inisalini (ia vaʻaia le hypoglycemia).

Afai e aliali mai se ulu o le ulu ma le totoʻa i le taimi o le faamalositino, ona tatau loa lea ona taofi vave, ma toe fai pe a maeʻa se malologa lelei.

I le yoga, e taua le ola maloloina. O faamalositino e tatau ona faia i isi aso uma, ae o le aʻoga manava e tatau ona faia i aso uma. O le umi o faamalositino taitasi e 2-6 minute, ae pe a foliga mai o le le mautonu mai le tulaga, e mafai ona e alu i soo se taimi. O se taunuuga lelei e fesoasoani i le massage yoga e faʻalauteleina ai le metabolic process ma faʻasaʻo ai le toto.

O le tele o faʻamaʻi pipisi e mafai ona avea ma se faʻalavelave mo le faia o yoga. E matua talafeagai lava le gaioiga ma le maʻisuka i se tulaga faʻatauvaʻa. Aua nei faia ni faʻatinoga ma le faʻamaonia tele o faʻamaʻi masani, aemaise lava i le i ai o nephropathy poʻo le retinopathy.

Kalmyk Yoga

I le tau faasaga i le maʻisuka, ua matua faʻaaogaina le Kalmyk yoga talu ai nei. O lana metotia na atiina ae e V. Kharitonov ma e faavae i luga o le manava saʻo. O mea taua e pei o le maliu o le oti i le manava o loʻo taofiofia mo le 5-7 minute, faʻapea foʻi ma le faʻafouina o le faiʻai pe a faʻaaogaina le ea ma carbon dioxide.

Kalmyk yoga e aofia ai se faʻataʻitaʻiga. Amataina o le tulaga: tu sao i se tulaga malolo. A e vevela, faʻapipiʻi le tino e aunoa ma le punou o le tua (o le tino o loʻo ave le pepa o le g). E faʻamaeʻa le faʻamalolo ma o le isu e fusi e le lima. Ona faia lea o se sikuea, ma le tua i tua e tutusa ma le fola.

Ole numera o sikuea e 7-12. O le aofaʻi ma le loloto o le sikuea e faʻalagolago i le saunia faaletino o le tagata. A maeʻa le toe fai, ona faia loa lea o le faʻaleleia ma le faʻamalosi o tua. E masani ona toe faʻaleleia le manava ile 50-60 sekone. O faʻatasiga faapena e faia i le 3 aso i le aso ao leʻi faia ni taumafataga pe leai foi i le 2-2.5 itula i le maeʻa o le aoauli.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga lea e tatau ona tauivi ma metotia faʻavae. E fesoasoani le Yoga e faʻaleleia le tulaga, faʻaleleia le gaosiga o lou lava inisalini, lea e mafai ona faʻaitiitia le malosi o le maʻi. E taua tele o le yoga e le o se mea e tasi le taimi e fiafia i ai, ae o aʻoaʻoga masani i se polokalame faʻapitoa.

E mafai ona faʻaitiitia faʻamaoniga o le maʻisuka ma le yoga?

I le maʻisuka, o togafitiga eseese ma faʻamaopoopoina e mafai. Soʻo se tasi o metotia i lenei tulaga e faʻaalia ai se meaʻai, ave vailaʻau, faʻateleina le gaioiga faaletino, poʻo togafitiga faʻatasi ma se pusa Saina. I nisi tulaga, o tagata gasegase latou te faia ni faiga e pei o le homeopathy poo le hirudotherapy. Ae peitai, o le a se mea e mafai ona faia e le yoga e faʻaaoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2? E faapefea ona ia faʻaalia o ia lava? E uiga i lenei mea ma sili atu mulimuli ane i le tusitusiga.

O se tasi o metotia pito i leva o le faamalositino o le yoga, lea e mafai ona faatumauina uma galuega a le tino ma le mafaufau o se tagata i se tulaga maualuga, e pei o sukalati. O le tele o faʻamaʻi e mafai ona pulea tonu e yoga. O nei siama e aofia ai le maʻisuka, lea, e pei ona e iloa, o le "tina o maʻi uma."

O le maʻisuka ua faia pe a le mafai e le tino ona fatuina se aofaiga tele o le insulin. A uma mea uma, o ia lea e fesoasoani e talepe le suka pe a uma le pancakes. E le gata i lea, o lenei hormone o le a mafai ai ona fetuutuunai le fua o le suka i totonu o le toto, liliu i le malosi. Ona o le eseesega o le fua faʻatusatusa o le hormone i le tino o le tagata, o le kulukose o loʻo faʻaoʻo i totonu o le toto. O nei mea uma e mafua ai se numera taua o faailoga, e aofia ai:

  • fia inu tele i le vine,
  • lagona le lava
  • paleni mamafa
  • urinating masani ma le tele o isi faʻafitauli.

O le Yoga o se fesoasoani aoga i le togafitiga o le maʻisuka, ma e maua lenei mea e ala i le taina o totoga o le tino. E uiga i le lafoaia o le mea e taʻua o le glandular system, lea e nafa ma le mafuaʻaga o le faamai, taofi e le pi.

E tele manava ma auala eseese i yoga. Fai mai tagata popoto latou te maua se avanoa e toe faʻafoʻi ai le pancreas ma fesoasoani ai e maua se fua faatatau lelei o le insulin. O ia lea e taua mo le pulea o le fua o le kulukose i totonu o le tino.

Yoga ma ona faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona toe faʻafoʻisia ia sela i le pancreas, ma faʻamalosia ai foi mo le gaosiga o le inisalini. O le Yoga ei ai sona aafiaga lelei i le faiga o endocrine o vaʻalele ma mafai ai ona faʻasalalau hormoni. O nisi o gasegase o le maʻisuka atonu e faigata mo tagata amata, o lea e sili ai le faʻaogaina o auaunaga a se faiaoga.

O vasega a le Yoga o le a sili atu ona faigofie pe'ā uma le lua i le tolu masina. A maeʻa lena, o le a sili atu ona saʻo le fesuiaiga i masaniga faifai pea, e pei o se faʻasologa mo le maʻisuka. E le o se faalilolilo le aoga tele o Yoga Asanas ma fesoasoani e le gata ina pulea, ae ia puipuia ai le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua.

E uiga i faigata ma nuances

O faigata i le faia o yoga, e pei lava o isi faʻamalosi malosi i le tino, e mafai ona matua eseese lava.

E taua le maitauina o le faʻaaogaina o ituaiga uma o faʻamalositino e ono sese le faia e aunoa ma le fetuunaiga o le taumafa ma le tui o le inisalini.

O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le tupu o se mea e pei o le hypoglycemia.

O le tulaga tuʻuina atu e mafai ona tupu e le gata i tagata maʻi o le ituaiga lona lua, ae faapena foi i le maʻisuka o le lona lua. E le gata i lea, o faafitauli tutusa e masani lava ona faia i totonu o na gasegase e maua inisalini. E tatau foi ona manatua e faapea:

  1. soʻo se gaioiga faʻapitoa e tuʻuina mai faatasi ma le gau tele o le tino. E tupu lenei mea pe a faʻasaʻolotoina le vevela ma le vevela o le ea,
  2. o se taunuuga, o se aofaiga tele o le vai e tatau ona onā i le aso - a itiiti ifo ma le tasi ma le afa lita.

E tatau ona amanaʻia le mea moni e faʻapea o le maʻisuka ei ai se vailaʻau i maʻi o le paʻu, ma, o le mea lea, e fautuaina e ave se mafanafana mafanafana pe a uma soʻo se gaoioiga faaletino. E le gata i lea, e tatau ona e silasila totoa i le tulaga o loʻo i ai vae. E fautuaina e le maua e totini ma seevae ni faʻailoga e mafai ona tuʻuina atu ai meaʻai ma gaʻo.

O laʻau pito i lalo e tatau ona mulumulu i se fasimoli e le mautonu i le taimi o le togafitiga vai ma fufulu faʻamago. E moni lava lenei mea mo le va i le va o tamatamailima. Naʻo le tulaga lenei, o le yoga o le a aoga tele ma aoga i le 100%. O le a se mea e mafai ona fai e uiga i na faʻatinoga o loʻo faia i le faʻavae o le yoga?

E uiga i faʻatinoga: pranayama ma isi

Muamua, e tatau ona matauina le pranayama. O nei mea e matua manaia le manava. Latou te maua se numera tele o mea lelei. E aofia ai masani masani o le pranayama, e mafai ona togafitia le maʻisuka. I Hatha Yoga, e valu auala masani o le pranayama, lea, e pei ona e iloa, ua aoga i le togafitiga o latou mafatiaga mai le maʻisuka.

I totonu o le faʻavae o le pranayama, o le manava faʻatasi ma le fesoasoani o sunʻisuʻi, poʻo Nadi Shodhan Pranayama, o le auala sili lea e saunia ai. Ole ituaiga o yoga, o le mea moni, e aoga i le maʻisuka, e faia tonic i le ogatotonu o le tino, i se tulaga lautele, lea e faaitiitia ai le vavave o le maʻi. E fesoasoani foi i le faʻailoina o le maʻisuka.

Ua faʻaalia foʻi suʻesuʻega e faʻapea o auala e pei o Bhastrika ma Bhramari Pranayama e maua ai avanoa mo maʻi maʻisuka uma ina ia faʻamalolo. O lea:

  • Bhastrika pranayama e faʻapupulaina ai le okesene o le fua o le okesene ma faʻaititia ai le aofaʻi ma le faʻaopoopoga o le carbon dioxide i totonu o le toto,
  • O Bhramari foi e iai sona lagona filemu e le gata i le faiʻai, ae faapena foi i luga o le mafaufau.

O loʻo i ai isi faʻataʻitaʻiga masani e maua ai se avanoa e togafitia ai le maʻisuka. Aʻo leʻi feutagaʻi ma faʻataʻitaʻiga uma, o le maʻisuka e tatau ona suʻesuʻe ma faʻatino auala o le manava loloto, faʻafeiloaʻi ma manava, ma faʻavavevave le manava ma le bandha ma se tagata faigaluega Guru.

E tatau foʻi ona e iloa o faʻatinoga e pei o Yogamudrasana ma Mandukasana.

O nei aiaiga ia e faalagolago i ai le yoga e iloga i le mamafa i totoga i totonu.

E moni lava lenei mea mo le manava ma le paʻu. O le auala lena e faaosofia ai a latou gaoioiga.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Yogamudrasana o loʻo faia i se tulaga tuʻufaʻatasi i le tulaga lotus. O le Mandukasana e tatau foi ona faia ao nofo, ae i le tulaga o Vajrasana, po o le tulaga o le taimane. Ina ia mafai ona fesoasoani i le togafitiga o tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, faapea foi ma isi faafitauli e fesootaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o auala faʻaalia o pranayama ma Mandukasan ma Yogamudrasan e tatau ona sili atu.

I le taimi lava e tasi, o le yoga e tele naua e mafai ona faʻatagaina e faʻaaoga isi vaʻavaʻa ina ia mafai ona faʻateleina le manuia o le tino ma le maʻisuka. O le mea lea, o le aafiaga o le yoga e le o masalosalo ma o le a avea ma se auala sili e le gata ina puipuia, ae ia togafitia foi le tino.

Se auala e le masani ai i le maʻisuka

O le avea ma se maʻisuka, ua faamalosia ai tagata e suia tumau o latou olaga masani. O le togafitiga lautele e fuafua i le tetee atu i le le lava o le gaosiga o le inisalini, lea e tuusaʻo tuusaʻo ma faʻafitauli o le tino.

Togafitiga e aofia ai foi le gaioiga faaletino, ao fesoasoani le musika e faʻaitiitia ai faʻafitauli o le tino.

Mai le faatinoga o yoga, e mafai foi ona e filifilia ni gaoioiga e faaosofia ai le pancreas (o ia lea e nafa ma le gaosia o le inisalini), ma o le galuega o le endocrine e latalata i le masani.

Amata vasega e ala ile matauina o tulafono:

  • Ae e te leʻi amataina, e tatau ona faʻamaonia lau fomaʻi,
  • e tatau ona e amata vasega i ni faatinoga faigofie, faasolosolo malie le faateleina o le avega,
  • afai e le galue nisi o asanas, ona mafai lea e oe ona faaleleia oe lava pe talanoa atu i se faiaoga poto masani (e sili ona masani i le maʻi).

Yoga e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, ae e oo lava i le 1 o le a fesoasoani i le faʻaleleia lelei o le soifua maloloina.

Yoga faasaga i le maʻisuka ma faʻamalositino masani o le a taʻitaʻia ai suiga iloga i ni nai masina:

  • faafitauli i le mamafa, fatu ma toto toto o le a faaitiitia,
  • galuega gastrointestinal function will improve,
  • o le a faʻaitiitia le fiaʻai, ona mamafa ai lea,
  • o le a faʻapupulaina le metabolism o le carbohydrate,
  • o le setete o le endocrine ma le popole o le a faʻaleleia,
  • e mafua mai i luga, o le a faʻaitiitia le fua o le inisalini i aso taitasi.

O le Yoga e tatau ona faia le itiiti ifo nai lo aso uma, ae o le lelei ma le mafaufau loloto e sili atu i aso uma.

Contraindications: o le maʻisuka faʻamaʻi tele, nisi o maʻi tuga faʻatasi ma le faʻamaʻi, faʻafitauli i foliga o nephropathy ma le retinopathy. E le gata i lea, o vasega e tatau ona mafua ai lagona lelei.

Faatinoga a Pranayama

O le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 e mafai ona faʻatinoina ma le saogalemu Pranayama. O faʻamalositino o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faiga o le endocrine, aemaise pe a tuʻufaʻatasia ma le gaioiga faaletino.

  1. Bhastrika pranayama o le a faʻamalosia ai le toto i le okesene, faʻaitiitia le mea o loʻo i totonu o le carbon dioxide i totonu o masini.
  2. O le manava a Bhramari o se mea e sili ona lelei i le tino.
  3. Le manava malosi ma le tuai o le 4-5 sekone ile faʻamaina.

O Pranayama uma e faia i le 10 taamilosaga, ae e manaʻomia lou faia o se faʻafesoʻotaʻiga lelei (Sukhasana, Padmasana).

Faiaoga Sili a le Yoga mo le maʻisuka

O le lisi o asanas atonu e fesuisuiai e fuafua i le malosi faaletino, tausaga ma le i ai o le oona i le tagata maʻi. Afai e tupu le faʻalavelave, e tatau ona vave faʻavevesi poʻo le faʻamaeʻaina le faamalositino ao le i talanoa i se fomaʻi. O le umi o faamalositino taitasi e mai le 1 i le 5 minute.

Ole aʻafiaga ogaoga ile tino (e aofia ai le paʻu ma le ate) e mafua mai i le fesuisuiai. Fautuaga faʻasolo mai: Parivritta triconasana, Ardha Matsyendrasana, o se faʻamatalaga faigofie e nofo ai (mo amataga).

Faamalositino ole vailaau - vyayama. O faʻatinoga faʻapitoa ia e aafia ai vaega eseese o sooga ma maso. O nei gaioiga e taʻua o aʻoga poʻo mafanafana aʻo leʻi faia vasega autu. O tagata e mafatia i le maʻisuka e tatau ona amata ma le faʻaeteete. O le taimi muamua e mai i le 10 i le 30 minute.

Ma o mea nei:

  1. Dhanurasana.
  2. Matsyendrasana.
  3. Setu Bandhasana.
  4. Halasana.
  5. Vajrasana.
  6. Pavanmuktasana.
  7. Naukasana.

Mafaufau loloto (mafai ona tuʻufaʻatasia ma le mantras ma le pranayama) e mafai ona faʻaitiitia le faʻalavelave ma le faʻavevesi, lea e matua taua tele mo le maʻisuka.

O massage o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le toto ma faʻavave ai luga le metabolism.

Faʻatasi ma meaʻai talafeagai, o le teenaina o masaniga leaga ma le tausisia o le pulega, o vasega o yoga e sili atu le lelei o le soifua maloloina ma faʻaleleia ala taua mo le maʻisuka. Ina ia faʻaleleia le aafiaga, o le umi o le mamafa e tatau ona oʻo atu i le 45 minute. E le gata e tasi le yoga, ae o le savali foi, aau, ma isi.

Maʻi Suka Asanas

O faʻalavelave faʻalavelave yoga e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka o:

• Nauli. Aʻo suʻesuʻeina lenei metotia, amata i ni nai pasese, faʻafeiloaʻi ona aumai i le aofaiga e mafai ona e faʻamaeʻaina i le taimi. I lenei mataupu, o le tele o pasi na faia - o le sili atu lea mo gaioiga uma i totonu, ioe, ma le tausisia ma le atoatoa o le au.

E sili ona lelei le faia o Nauli i luga o se manava gaogao pe o le autu foi i se vaelua tele i le va o taumafataga (ia le itiiti ifo i nai itula)

• Asanas e iai sona malosi malosi i gaioiga o le tino, e pei ole mayurasana ma padma mayyurasana

• Suʻega loloto o ushtrasana, urdhva dhanurasana, ma isi mea, e mafua ai le faʻamalosia o le pito i luma o le tino

• Faʻagasolo i luma luma, mo se faʻataʻitaʻiga, yoga mudra, fesuiaiga mulimuli o agoni stambhasana, etc.

• Asanas e tele sona aafiaga i gaioiga o le tino i taimi o fesuisuiai, mo se faataitaiga, vatayanasana, yoga dandasana, ashtavakrasana, ma isi.

• Pepa o loʻo i ai le aʻafiaga o le faʻaleleia o le toto ma le lolovaia ona o le tulaga o le tino, e fai ma faʻataʻitaʻiga, pinki mayurasana, adho mukha vrikshasana, urdhva padmasana i sarvangasana ma soʻo se isi tulaga ua fesuiaʻi, e sili ai ma padmasana

Fautuaga Ayurveda mo le maʻisuka

Ua manatu Ayurveda i le maʻisuka o se soliga o le suavai i le lautele. Fautuaina e vavaeese mea taumafa ma le maualuga o le cholesterol, gaʻo manu mai meaʻai. E le gata i lea, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i oloa o loʻo i ai se faasinomaga maualuga, o ia oloa e vave faʻavave le toto i le kulukose.

E ala i le fausiaina o masani ile tasi i le vaiaso e suʻe ai le tino, faʻapipiʻi i fualaʻau fualaau ma faʻatapulaʻa meaai pe a uma le 19.00, o le a faafaigofieina ai le fesiitaiga o le fesuiaiga i se mea paleni paleni taumafa.

E taua le gauai atu i le oona oona. Turmeric o se tasi lea o vaifofo sili e mafai ona maualalo ai le toto suka. Inu 1-3 gr. ao leʻi fafagaina faatolu i le aso, e te saofagā i le toe faʻaleleia, faʻaaoga masani.

O le le atoatoa o le ava malosi, ulaula ma le kofe o le a faateleina ai le lelei o le masani ai ma mea taumafa i le tele o taimi.

Ona o le le lava o le malosi e 'ai ai le sipuni, o tagata o loʻo i ai lenei faʻamaʻi e feagai ma se faʻalavelave tele o le fiafia. O tagata sili atu matutua ua faʻaputuina le tele o lagona le fiafia e lagona e leai se mea e sili ona manaia, faʻaolaina ma fiafia i le olaga. Faataitaiga i aso uma, o le iloaina o lona tino ma lagona fou, o le yoga e aoao atu i lea laasaga ma lea laasaga e agai atu ai i le fiafia ma le faamalieina lelei o le olaga, ma mafai ai ona tatou faasoa atu le fiafia fiafia ma o tatou aiga.

Ia soifua maloloina ma lelei! Yoga tatala le fatu!

Tuua Lau Faamatalaga