E fia calorie o loʻo suitulaga i le suka?

O meaai mo le maʻisuka e manaʻomia e le gata ina faʻamaonia ai le maualuga o le suka toto, ae ia ausia ma tausia le mamafa sili ona lelei. Talu ai ona o lenei faʻamaʻi o le tele o gasegase muamua ua i ai faafitauli i le mamafa o le tino, o se tasi o sini o le tele o meaai mo le maʻisuka o le mamafa o le mamafa. E masani ona faʻasaina le suāsusu mo le faʻaaogaina i le maʻisuka, aemaise lava mo na gasegase e manaʻomia le aveesea o le mamafa. Mo le tele o tagata, e faigata tele i le mafaufau ona matua teena le sapalai latou te masani ai. E mafai ona e sau i le laveaʻi, ae faʻaaogaina, e tatau ona e mafaufau i ni numera taua.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

E mafai e mea uma e suamalie ona fesoasoani i le aveesea o le mamafa?

E lua ituaiga o suauu suamalie, lea e eseese i le auala o le gaosiga ma le punavai o meafaitino mataʻutia: o mea faʻapitoa ma natura. O faʻataʻitaʻiga o le suka suamalie e maua ai le maualalo o le kalori, e maua mai i le kemisi. O mea suamalie faalenatura e faia mai fualaau aina suamalie, fualaau faisua po o mea laʻau. O loʻo aofia ai vailaʻau faʻamalosi, e le mafua ai le maualuga o le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata, ae i le taimi lava e tasi, o le caloric content of these products is often high.

E faʻapefea ona filifili se aoga ma i le taimi e tasi e sui ai le suka e sui ai le paʻu o le mamafa? Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se oloa faapena, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa ona meatotino, le aoga o le malosi, faitau e uiga i faʻasalaga ma foliga o le faʻaaogaina, ma feutagai ma se fomaʻi.

Talia suamalie

O le tele o mea masani o le suka e maualuga i le kalori, o lea e le mafai ai ona e faʻaaogaina i ni aofaiga tetele. Ona o lo latou malosi taua, e mafai ona latou taitaiina atu i se seti o paʻu faaopoopo i se taimi puupuu. Ae faʻatasi ai ma le faʻaaogaina tatau, latou te mafai lelei ona suia le suka (talu ai e tele taimi e suamalie) ma faʻaumatia se manaʻoga malosi e 'ai se mea suamalie. E le gata i lea, o lo latou gafatia e le mafai ona faʻaaogaina o le maualuga maualuga lea o le saogalemu ma e itiiti lava le lamatiaga o aʻafiaga.

Fructose, e le pei o le kulukose, e le mafua ai ona oso i le suka o le toto, ma o lea e masani ona fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka. Ae o le mea nei o le kalori o lenei oloa e toetoe lava a tutusa ma le suka faigofie - 380 kcal mo le 100 g. Ma e ui lava e 2 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le mea, o lona uiga o le tele o le fructose i meaai e mafai ona vavaeeseina, o le faʻaaogaina o lenei oloa e le manaʻomia mo i latou tagata e mananao e faasolosolo lemu le mamafa.

O le craze mo le fua o le suka nai lo le masani masani e taʻitaʻia ai le mea moni o tagata e taofia le siakiina o aumaga ma le masani ona latou faʻaaogaina. E le gata i lea, o le fructose e vave faʻavaveina i le tino, ma faʻateleina ai le manaʻo. Ma talu ai ona o le maualuga o lona kalori ma le faʻaleagaina o le gataifale, o nei mea uma e mautinoa lava e taʻitaʻia ai foliga o isi pauna. O lenei vailaʻau i nai atigi pusa e saogalemu ma aoga, ae, o le mea e leaga ai, o le a le aoga le leiloa o le mamafa.

Xylitol o se isi mea suamalie masani lea e sau mai fualaʻau ma fualaʻau. O se gaioiga tumau o le metabolism, ma i se vaega itiiti e masani ona faʻapipiʻiina i le tino o le tagata. O se mea tele faaopoopo ma le xylitol o lona faapalepale lelei ma le saogalemu, talu ai e le o se mea mai fafo i lona fausaga vailaʻau. O se isi mea lelei matagofie o le puipuiga o le nifo mai le atinaʻe o caries.

O le faʻamatalaga faʻaogaina o le xylitol e tusa ma le 7-8 iunite, o lea o se tasi o mea suamalie sili ona taatele o loʻo faʻaaogaina i le maʻisuka. Ae o le mea e maua mai le kalori o lenei mea e maualuga - 367 kcal mo le 100 kalama, o lea e le tatau ai ona e ave faʻatasi.

Stevia o se laau e maua mai i le gataifale masani le suauu suamalie faalenatura. E manaia le suamalie ma se tamaʻi meaʻai.

O lona faʻaaogaina i meaai e le o faʻatasi ma se suiga matuia i le suka o le toto, lea e taʻu mai ai se faʻamaulalo maualalo o le oloa.
O le isi mea faaopoopo o le stevia o le leai lea o aʻafiaga leaga ma aʻafiaga i luga o le tino o le tagata (i lalo ole suʻa fautuaina). Seʻi oʻo i le 2006, o loʻo iai pea le mataupu o le saogalemu i le pito i tua o le eleele, ma o le tele o suʻega a manu na faia i lenei mataupu, ma o le taunuuga e leʻi molimau i taimi uma mo le oloa. Sa i ai tala e uiga i aʻafiaga leaga o le stevia i le genotype tagata ma le gafatia o lenei suamalie e mafua ai suiga. Ae i se taimi mulimuli ane, pe a siakiina tuutuuga mo nei suega, na maua ai e saienitisi le faaiuga o taunuuga o le faataitaiga e le mafai ona manatu e taua, talu ai na faia i tulaga le talafeagai.

E le gata i lea, o lona faʻaaogaina e masani ona taʻitaʻia ai se faʻaleleia atili o le manuia o tagata gasegase ma le maualuga o le maʻisuka. O faʻamalositino o le stevia e faʻaauau pea, talu ai o mea uma lava o lenei togavao e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina. Ae ona o le maualalo o le kalori o le oloa, o le tele o endocrinologists ua uma ona mafaufau i le stevia e avea ma se tasi o mea sili ona saogalemu o le suka lea e le taitai atu ai i le mamafa.

Erythritol (erythritol)

O le Erythritol e aofia ai na tagata suamalie na amata ona faia e tagata mai mea masani masani i luga o se fale gaosi oloa i se taimi talu ai nei. I totonu o lona fausaga, o lenei vailaau o se vailaʻau polyhydric. E le suamalie le tofo o le erythritol e pei o le suka (pe a ma le 40% le itiiti), ae o lona kalori e na o le 20 kcal i le 100 g. O le mea lea, mo le maʻisuka o loʻo mamafa pe na o tagata e mananao e aveesea le mamafa, e mafai ona lelei lenei suamalie isi i le suka masani.

Erythritol e leai se aoga i le gaosiga o le inisalini, o le mea lea e saogalemu mo le pancreas. O lenei mea suamalie e leai lava ni aʻafiaga o le itu, ae ona e leʻi leva ona faʻaaogaina, e leai se faʻamautuina o faʻamatalaga i lona aoga i le faʻatusatusaina o augatupulaga. E lelei le faʻafeiloaʻi e le tino o le tagata, ae i luga o le maualuga (sili atu ma le 50 g i le taimi) e mafai ona mafua ai le manava. O se mea taua tele o lenei mea e suitulaga, o le tau maualuga faʻatusatusa i tau o le suka masani, stevia poʻo le fructose.

Synthetic Sweeteners

E le o iai ni calories o meaʻai suamalie, ma i le taimi lava e tasi e faʻaalia ai le suamalie. O nisi oi latou e 300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O lo latou ulufale atu i totonu o le vavagana o le tautala e mafua ai le faaosofiaina o tagata e talia le laulaufaiva, lea e nafa ma le lagona o se tofo suamalie. Ae, e ui lava i le kalo calorie, e te le manaʻomia le aofia i nei mea. O le mea moni o le fesoasoani mai o suamalie suamalie, o se tagata e faaseseina lona tino. E 'ai o ia e taua o meaai lelei, ae e le aumaia ai le aafiaga o le saturation. O lenei mea e mafua ai le matelaina tele, lea e faateleina ai le lamatiaga o le le maua o meaai.

O nisi saienitisi latou te talitonu o mea e le o gauaiina e le tino, ma, o le mea moni, e ese mai i le tino, o se mea muamua e le aoga ma e le afaina i tagata. E le gata i lea, o le tele o gasegase gaosia o le suka e le mafai ona faʻaaogaina mo le taoina ma ipu vevela, aua i lalo o le aafiaga o le vevela maualuga e amata ai ona latou faʻamalolo mea vevela (e oʻo i le tino).

Ae i le isi itu, o le tele o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ua faʻamaonia le saogalemu o se numera o suālaʻau faʻasaina, i lalo o le vailaʻau fautuaina. I soʻo se tulaga, ao leʻi faʻaaogaina lenei mea poʻo lena suamalie, e tatau ona e faitauina ma le totoa ia faatonuga, suesue i itu e ono aʻafia ai ma talanoa i se fomaʻi.

Aspartame o se tasi o mea suamalie e sili ona taatele, ae le o se auala e filifili ai mo na gasegase oe mananao e aveesea le mamafa. E leai ni calories ma e fiafia i le lelei, ae pe a oʻo i lalo, o le tele o le amino acid phenylalanine e faia i le tino. O le phenylalanine e masani lava ona aofia ai i le filifili o le tele o gaioiga masani e tutupu i le tino o le tagata, ma ei ai galuega taua. Ae faʻatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, o lenei amino acid e aʻafia ai le aafia i le metabolism.

E le gata i lea, o le saogalemu o lenei suamalie o se fesili tele lava. A vevela, aloaia aloaia le formaldehyde mai lenei mea (o loʻo i ai ni mea e maua ai le carcinogenic, faʻapogai ai mea e afaina ai ma meaʻai). O le Aspartame, e pei o isi mea suamalie, e faʻasaina mo le faʻaaogaina i fafine maʻitaga, tamaiti ma tagata gasegase.

O lenei mea suamalie e poloka ai se elemene taua i totonu o le iniseti - alkaline phosphatase, lea e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ma le maʻi gasegase. Pe a taumafa aspartame, e lagona e le tino se suamalie suamalie (o lenei vailaau e 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka) ma sauniuni e gaosia ai meaʻai gaʻo, lea e le o mai i totonu. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le sua oona ma le solia o le masaniina o otaota.

Ua eseese le au saienitisi i le saogalemu o lenei suamalie. O nisi oi latou e fai mai o lona faʻaaogaina mai lea taimi i lea taimi ma i le faʻamautuina o le a le afaina (pe a faʻapea o le a le aʻafia i togafitiga faʻamafana). Fai mai fomaʻi o le faʻaaogaina o le aspartame e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le maʻi tigaina tumau, faʻafitauli tau fatugao ma e oʻo lava i le foliga mai o maʻi mama. O lenei mea suamalie e mautinoa e le talafeagai mo le gau o le mamafa, ae faʻaaogaina pe leai foi i le maʻisuka e leai ni faafitauli i le mamafa tele o se mataupu e manaʻomia ona foia faatasi ma le fomaʻi.

Saccharin e 450 taimi sili ona suamalie nai lo le suka, o lona kalori o loʻo i ai 0 kalori, ae o loʻo i ai foi se mea e le fiafia, e le fiafia tele. O le saccharin e mafai ona mafua ai se mea e oso ai le maʻi i luga o le tino, faʻafefete, ma le ulu (aemaise lava pe a sili atu le maualuga o masini fautuaina). Na talitonu muamua foi o lenei mea na mafua ai le kanesa i meaola suesue i manuʻa suʻesuʻega, ae na mulimuli ane teenaina. Na faʻaalia e Saccharin le faʻaleagaina o le tino i luga o togaiti pe afai o le tele o le mea manogi e faʻamalieina e tutusa ma le mamafa o le tino o le manu.

E oʻo mai i le taimi nei, e talitonuina ole a leai ni vailaʻau e leai se aʻafiaga ma le gasegase o le tino. Ae i soʻo se tulaga, aʻo leʻi faʻaaogaina le laulau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata gastroenterologist, ona o tagata mamaʻi ma faʻafitauli o le gastrointestinal tract, o lenei faʻaopoopoga e ono mafua ai se faʻalavelave sili atu o faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi.

E faʻavaivaia le gaioiga o le tele o enzymes i totonu o le manava ma le manava, e mafua ai ona faʻalavelaveina le faagasologa o le faʻaogaina o mea taumafa ma e ono ono afaina ai le tagata i le vaivai, afaina ma tiga. E le gata i lea, o le saccharin e faʻalavelaveina le faʻafefe o vitamini i totonu o le inumaga laiti. Ona o lenei mea, o le tele o metabolic processes ma le taua o gaioiga o meaola o meaola ua faaleagaina. I le faʻaaoga soo o le saccharin, o le aʻafiaga o le hyperglycemia e maualuga, o lea i le taimi nei e le o fautuaina e le endocrinologists lenei faʻaopoopoga i le maʻisuka.

Cyclamate o se suauu suamalie lea e leai se aoga taua, ma e sefulu taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka. E leai se faʻamaoniga aloaia e mafua tonu ai le kanesa poʻo isi faʻamaʻi. Ae i nisi o suʻesuʻega, na maitauina ai o le cyclamate e faʻaleleia aafiaga leaga o isi mea oona i meaʻai. E faʻaleleia ai le gaioiga o manu oona ma mutagens, o lea e lelei ai le teena o lenei mea.

Cyclamate e masani lava o se vaega o meainu vevela ua gaosia, ma e mafai foi ona faʻaaogaina e saunia ai vevela vevela, aua e mafai ona faʻafeteʻena suiga i tulaga vevela. Ae na tuʻuina atu e leʻo taimi uma e mafai ai ona iloa tonu le fatuina o oloa na saunia ai meaai, e sili atu le sui o le suālaʻau suka ma le saogalemu.

O le suamalie ma le cyclamate e i ai sona suamalie suamalie, ae e le mafai ona faanatinatiina atoa le fiainu. A maeʻa, e tumau pea le lagona o le sugaryness i le gutu, ma o le mea lea e manaʻo ai se tagata e inu. O le iʻuga, o le suka o le maʻisuka e tele naua vai, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻe o le edema ma faʻapupula ai le avega i fatugaʻo. E le gata i lea, o le cyclamate lava ia e afaina ai le faiga o le urinary, talu ai e maua mai i le urine ia penefiti. Mo le gau o le mamafa, o lenei faʻaopoopoga e le manaomia foi, aua e leai ni mea e ola ai ma e na ona faaosofia ai le fiaai, mafua ai le fiainu ma faafitauli faʻafano.

O le sucralose e faatatau i suamalie suamalie, e ui lava e mafua mai i le suka masani (ae o le natura e le oi ai se carbohydrate e pei o le sucarlose). O le mea lea, i le tele ma le tele, o lenei suamalie e mafai ona mafua mai i mea uma e le faʻaogaina. O lenei vailaʻau e leai se mea e maua ai le kalori ma e le o aʻafia i le tino i soo se auala, 85% o lea mea e alu i totonu o le iniseti e le suia, ma o le 15% totoe o loʻo faʻateleina i le urine, ae latou te le tuʻuina atu foi i latou i soʻo se suiga. O le mea lea, o lenei vailaʻau e le aumaia ai ni faʻamanuiaga pe afaina i le tino.

E mafai e le sucralose ona faʻafetaia le maualuga o le vevela pe a vevela, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo sauniuniga o meaʻai taumafa. O se filifiliga sili lea mo i latou o loʻo mananao e aveesea le mamafa ma i le taimi lava e tasi e tausia ai i latou lava i meaʻai suamalie. Ae o lenei suka e sui ai e leʻo aunoa ma ni faaletonu. E pei o isi suamalie ole zero-kalori, sucralose, o le mea e leaga ai, e tau atu i le fiaʻai tele, ona o le tino e na o se suamalie manaia, ae le o le malosi. O le isi mea le lelei o le sucralose o lona tau maualuga lea pe a faatusatusa i isi mea e tutusa lelei, e le masani ai i luga o fale teu oloa. E ui lava i le saogalemu o aiga ma mea lelei uma o lenei suka, e tatau ona e manatua o se mea e le masani ai mo o tatou tino, o lea e le tatau ai ona e faʻaleagaina.

O le mamafa o le tagata e tatau ona taumafai e faʻamalieina lo latou galala mo laʻau suamalie ma fualaau lelei i fuainumera maulalo poo le faʻaogaina o fuainumera. Ma afai o nisi taimi e te manaʻo e togafitia oe lava ile malamalama mama, ona sili atu lea ona faʻaaoga se vaega itiiti o mea e masani ai ma le suka.

Calorie artificial sweeteners

I nei ona po, e tele mea manogi (synthetic) suamalie. Latou te le aʻafia le maualuga o le kulukose ma maualalo le kalori.

Ae faatasi ai ma le faateleina o le fua o le suamalie i le tele o tulaga, ua aliali ese mai ai foliga o le tofo. I le faaopoopo atu i ai, e faigata ona fuafua le saogalemu o le vailaʻau mo le tino.

O sui o le suka gaosi suamalie e tatau ona faia e tagata o loʻo tauivi ma le mamafa, faapea foi i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka (type I ma II) ma isi maʻi o le pancreatic.

O suamalie suamalie sili ona taatele e masani ona:

  1. Aspartame I lenei vailaau o loʻo i ai le tele o feeseeseaiga. O le vaega muamua o saienitisi ua talitonuina o le aspartame e saogalemu atoatoa mo le tino. O isi e talitonu o le malosi o le toto ma le aspartic, o se vaega o le tuufaatasiga, e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le tele o pathologies ma tuma. O lenei suamalie ua matua faʻasaina i le phenylketonuria.
  2. Saccharin. O se mea suamalie le taugofie, o lona suamalie e sili atu i le suka pe a 450 taimi. E ui e le aloaia le faʻatagaina o fualaau faasaina, o suʻesuʻega suʻesuʻe ua faʻaalia ai o le taumafa saccharin e faʻapupulaina ai le aʻafia o le kanesa o le vevela.Faatasi ai ma le faʻailogaina, o le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi ma tamaiti e oʻo i le 18 tausaga ua iloga.
  3. Cyclamate (E952). Na maua mai talu mai le 1950 ma e masani ona faʻaaoga i le kuka ma le togafitiga o le maʻisuka. O mataupu na lipotia pe a suia le cyclamate i le gastrointestinal tract i ni vailaʻau e maua ai se aafiaga teratogenic. E faasaina le ave o se mea manogi i le taimi o le maitaga.
  4. Acesulfame potassium (E950). O le vailaau e 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, e matua vevela lava i suiga o le vevela. Ae le o le lauiloa e pei o le aspartame poo le saccharin. Talu ai o Acesulfame e le mafai ona faʻaaogaina i le vai, e masani ona faʻafefiloi ma isi mea.
  5. Sucrolase (E955). E maua mai le suauu, e 600 taimi e sili atu ona suamalie nai lo suka. O le suamalie e solo lelei i le vai, e le faʻapala i totonu o le manava ma e mausali pe a vevela.

O le laulau o loʻo i lalo o loʻo maua mai ai le suamalie ma le kalori o mea suamalie faʻamalosi.

Suafa SuafaTaliaFaʻafiafiaga kalori
Aspartame2004 kcal / g
Saccharin30020 kcal / g
Cyclamate300 kcal / g
Acesulfame Potassium2000 kcal / g
Sucrolase600268 kcal / 100g

Calorie Natural Sweeteners

O mea suamalie faalenatura, e faaopoopo i le stevia, e maualuga tele-kalori.

Pe a faʻatusatusa i le suka masani lelei, latou te le malosi tele, ae o loʻo faʻateleina pea le glycemia.

O mea suamalie faalenatura e faia mai fua ma fualaʻau, o le mea lea, i le faaogaina, e aoga ma e le afaina i le tino.

Faatasi ai ma sui e tatau ona faailoaina e faapea:

  • Fructose. I le afa seneturi ua mavae, o lenei mea na o le pau lea o le suamalie. Ae o le fructose is high-calorie, aua o le oʻo mai o mea faʻapipiʻi e suitulaga i le maualalo o le aoga o le malosi, o le a faʻaititia ai le lauiloa. E faatagaina i le taimi o le maitaga, ae e le aoga pe a leiloa le mamafa.
  • Stevia. O se laau suamalie e 250-300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O lau lanumeamata o stevia e 18 kcal / 100g. Ole mole o le stevioside (o le vaega autu o le suamalie) e le auai i le metabolism ma ua matua aveesea atoa mai le tino. O Stevia e faʻaaogaina mo le vaivai o le tino ma le mafaufau, faʻamalosia ai le gaosiga o le inisalini, faʻamaonia le taʻa toto ma le faʻaogaina o le iniseti.
  • Sorbitol. Faatusatusa i le suka e itiiti le suamalie. O le vailaʻau e gaosia mai apu, vine, mauga ma le pulu. E aofia ai i le maʻisuka oloa, o le nifo ma le suʻamuʻu. E le faʻaalia i le maualuga o le vevela, ma e mafai ona sosolo i le vai.
  • Xylitol. E talitutusa i le tuufaatasiga ma meatotino i le sorbitol, ae tele caloric ma suamalie. E maua mai le vailaʻau mai fatu fatu ma fatuga o sana. Faatasi ai ma vaivaiga o le xylitol, e mafai ona iloga le le fiafia o le tino.

E 399 kilokaloka i le 100 kalama o le suka. E mafai ona e faamasani i le suamalie ma le kaloricia o mea suamalie masani i le laulau i lalo.

Suafa SuafaTaliaCalorie sweetener
Fructose1,7375 kcal / 100g
Stevia250-3000 kcal / 100g
Sorbitol0,6354 kcal / 100g
Xylitol1,2367 kcal / 100g

Sweeteners - aogā ma faʻalavelave

E leai se tali mautinoa i le fesili o le suamalie e filifili. A filifilia le sili ona lelei o le suamalie, e tatau ona e gauai atu i tulaga e pei o le saogalemu, o se tofo suamalie, o le mafai ona faia le vevela ma se vaega itiiti i le gaosiga o gaʻo.

SweetenersO faʻamanuiagaFaʻafitauliLaasaga i aso uma
Faʻafiafia
AspartameToeitiiti leai ni calories, solu i totonu o le vai, e le mafua ai le hyperglycemia, e le afaina ai nifo.E le o le malulu (o le vailaʻau e malu i lalo aʻo leʻi faʻapipiʻi i le kofe, susu poʻo le lauti);2.8g
SaccharinE le afaina ai nifo, e maualalo le mea i le kalori, e talafeagai i le kukaina, ma e matua tamaoaiga.E faʻasaina e ave faʻatasi ma le urolithiasis ma le faʻaletonu o le tino, o loʻo i ai se fasi uamea.0.35g
CyclamateE leai se mea e faʻaoga ai calorie, e le oʻo i le faʻaumatia o le nifo, e mafai ona tatalia le maualuga o le vevela.O nisi taimi e mafua ai mea e oso ai, e faʻasaina i le le atoatoa, i tamaiti ma fafine maʻitaga.0.77g
Acesulfame PotassiumE leai se mea e faʻaoga ai calorie, e le afaina ai le glycemia, faʻafefe-vevela, e le taʻitaʻia ai le caries.E le mafai ona faʻamalosia, faʻasaina i le le atoatoa.1,5g
SucraloseE itiiti ifo calori e sili atu nai lo le suka, e le faʻaumatia ai nifo, e vevela le vevela, e le faʻapogaia ai le hyperglycemia.O loʻo iai se mea faʻasaʻa - chlorine.1,5g
Faanatura
FructoseTalia suamalie, faʻamavae i le vai, e le taitai atu i caries.Caloric, faʻatasi ai ma le maualuga e taʻitaʻi atu i le acidosis.30-40g
SteviaE solu i totonu o le vai, faʻafefe i suiga o le vevela, e le faʻaumatia ai nifo, e faʻamalolo ai meatotino.E i ai se tofo faapitoa.1.25g
SorbitolE talafeagai lelei mo le kuka, solu i totonu o le vai, ei ai lona aʻafiaga, e le afaina ai nifo.E mafua ai aʻafiaga o le itu - manava manava ma le faʻamalosi.30-40g
XylitolE faʻaaogaina i le kuka, solu i totonu o le vai, ei ai lona aʻafiaga, e le afaina ai nifo.E mafua ai aʻafiaga o le itu - manava manava ma le faʻamalosi.40g

E faʻavae i luga ole lelei ma mea e le lelei ile suālaʻau, e mafai ona e filifilia le filifiliga talafeagai mo oe lava ia. E tatau ona maitauina e aofia ai i le taimi nei faʻatasi ai ma mea suamalie o mea faʻaonaponei, mea e tele, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Sweetener Sladis - Cyclamate, Sucrolase, Aspartame,
  2. Rio Gold - cyclamate, saccharin,
  3. FitParad - stevia, sucralose.

I le avea ai o se tulafono, o mea suamalie e maua i ni mea se lua - suauu suauu po o le papa. O sauniuniga vai e le masani ai.

Sweeteners mo pepe ma fafine maʻitaga

E tele matua e popole pe mafai ona latou faaaogaina mea suamalie ao laiti. Ae ui i lea, o le tele o fomaʻi e ioe e lelei le afaina o le ola maloloina o le tamaititi.

Afai e faʻaaogaina se tamaititi i le 'ai o le suka i le leai o ni faʻamaʻi tuga, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻisuka, ona le tatau ai lea ona suia le masani masani. O le mea taua o le mataʻituina pea o le suka o le suka e faʻaaogaina ina ia puipuia ai le taumafa.

I le taimi o le maitaga ma le lactation, e tatau ona e matua faʻaeteete i mea suamalie, talu ai o nisi o ia mea ua matua solia. O nei mea e aofia ai le saccharin, cyclamate ma nisi. Afai ei ai se manaʻoga sili, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e uiga i le aveina o lenei mea poʻo le suitulaga.

O fafine maʻitaga ua faʻatagaina e ave mea suamalie faalenatura - fructose, maltose, aemaise le stevia. O le a faʻamanuiaina e le vaega mulimuli le tino o le tina ma le tama i le lumanaʻi, faʻasalalau le metabolism.

O nisi taimi o mea suamalie e faʻaaoga mo le paʻu mamafa. O se fofo sili ona lauiloa o Fit Parade, lea e faʻaumatia ai le naunau mo lauusiusi. E na o le tatau lava ona le sili atu nai lo aso o le suamalie.

O mea aoga ma leaga o mea suamalie o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga