E mafai ona 'ai le kelo i le maʻisuka

Maʻisuka Melon

Fualaau faisua ma fualaau aina mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na vaevaeina i ni vaega, e fuafua i le anotusi o gaʻo. O le vaega muamua e aofia ai suamalie, lemoni, fualaau aina, melons, strawberries, strawberries ma fualaau.

I le avea ai o se tulafono, e mafai e le maʻisuka ona 'ai meaai mai le vaega muamua e aunoa ma ni faʻamau. E aofia ai le 2-5% o le carbohydrates. Ae o vaega o loʻo totoe ua mamafa tele se avega mo se maʻi maʻi, e tatau ona aloese mai ai. E taua foi le manatuaina o le fualaau e mafai ona fegalegaleai ma le tele o vailaau, o lea e tatau ai ona faʻaaogaina i ni tapulaa maʻoti.

  • Taumafa Melon mo le ituaiga 2 Mateʻo
    • O le maʻisuka ituaiga 2, o ona faailoga ma taunuuga
    • Ituaiga 2 maʻisuka meaʻai
    • E mafai ona ou 'aina le kelo ma le maʻisuka?
  • Le faʻaaogaina o le tilo ma le melonini i le maʻisuka
    • E mafai ona 'ai le tilo ma le melonini i se maʻi suka
    • Mea aoga
    • O le a le mea e tatau ona mafaufau pe a faʻaaoga?
    • Momordica mo le maʻisuka
    • Faʻafefea ona faʻaaoga?
  • Melo mo le maʻisuka i tamaiti
    • Melon mea
    • Fautuaga mo le faaaogaina
    • Maʻisuka Melon
    • Ituaiga 1 maʻisuka
    • Tusa 2 le maʻisuka malosi
    • Faaiuga
  • E mafai ona ou 'aina le kelo ma le maʻisuka?
  • E fia le melon e mafai ona e 'ai mo le maʻisuka?
    • Meaʻai ma Vitamini mo Melon Diabetic
    • Melo e faʻamalolo le maʻisuka - momordica
    • Manulauti meaai

Taumafa Melon mo le ituaiga 2 Mateʻo

E le mafai ona teena le osofaʻiga a Aokuso i le maketi ae le faʻatau mai ni fua lanu, melons. O se mea manogi faamalolo o le melonini o le a maua ai se uiga lelei ma faʻaleleia ai le tino ma elemene talafeagai. Faatasi ai ma i latou e mafai ona afaina ai melolo, o loo i ai le toatele o tagata e maua i le maʻisuka. E mafai ona 'ai le kelo i le maʻisuka ituaiga 2, seʻi tatou taumafai e faʻataʻitaʻi.

O le maʻisuka ituaiga 2, o ona faailoga ma taunuuga

O o tatou tino o se mea faigata. O faʻamalolo i totonu o le okeni e tasi o loʻo atagia mai i faʻaaliga e leʻi mafaufauina. O le mea lea, o le faʻaauau pea o togafitiga, televave, togafitiga o taotoga, mafatiaga ma le le lelei o le siʻosiʻomaga e mafai ona taʻitaʻia ai le inosia o le inisalini e le faʻaaogaina mo le gaosiga o suka, ma e mafua ai le le atoatoa o le suauu atoa.

O se tasi o faʻataʻitaʻiga mataʻutia o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 o le afaina mai le le lelei o taumafa. Tagata e faʻaaoga meaai vave, maua se meaʻai i luga o le tamoe ma gaʻo ao latou mafaufau i taunuuga. A maua loa, o le maʻisuka e le toe mafai ona faʻamalolo.

E maua e se tagata se faailoilo i foliga o faailoga nei:

  • faʻaoga faifaipea ma faʻamalosi,
  • susu ma le galala malosi i le ao ma le po,
  • vevela paʻu i nofoaga vavalalata,
  • umi le faʻamalolo o manuʻa i luga o le paʻu.

I le maʻisuka ituaiga 2, e le tuiina le inisalini, aua e le tali atu i ai ia sela. Faatasi ai ma le hyperglycemia, o le suka e mafua mai i le urine, ma ua faateleina lona gaosiga. Afai e te le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, o le maʻisuka e ave 10-15 tausaga. I vaega mulimuli, o le vavaeina o vae ma le tauaso e tupu. O le mea lea, na o se taumafa malosi ma le lagolago faafomaʻi e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi ma faʻaʻumiʻumi le ola.

Ituaiga 2 maʻisuka meaʻai

O le faʻamaʻi e masani ona o faatasi ma le mamafa, e tusa lava po o le a le mafuaʻaga o lona tupu. Ma o le mea muamua o le a faʻaitiitia ai le tulaga o se faʻaitiitia o le tino o le tino. Ina ia faia meaai lelei mo calories mo le maʻisuka, e tatau ona e manatu o mea sili ona matautia e maua ai le gaʻo i le faagasologa o le gaosiga o le suka.

E sili atu le taua! E tuʻuina atu gaʻo gaʻo i le faʻaogaina o le tino i se pepa, ae faʻasaʻoloto ma ulu i le toto. O nisi oi latou e malolo mo se taimi umi, o le toto toto e maualuga lemu, o isi e maua vave le gaʻo ma o se mea matautia, e mafai ona tupu se pu. Vaega, fiber ma cellulose, i se tulaga lautele, e le faʻaumatia.

O le mea lea, na latou ave le kulukose e avea o se faasinomaga ma tuu atu i ai o se faasino igoa o le 100. O lona uiga, e vave ona ulu atu i le toto, masalosalo ai le suka. E tusa ai ma le laiga GI o oloa, o le glycemic index of melon is 65, o se maualuga maualuga. O lona uiga pe afai e te faʻaaogaina se fasi melonini i le 100 g, faʻaititia le suka o le toto, e maua le 6.2 g, pe'ā e 'ai atili, e faʻalautele le taimi e fuafua i le fualaau.

I le faaopoopo atu i le GM, o le fua o se iunite falaoa. I le taimi lava e tasi, o oloa uma e tutusa i le aofaʻi o carbohydrates i le 1 cm keke fasi falaoa e vavae ese mai se falaoa masani. O le maʻisuka e le tatau ona sili atu nai lo le 15 XE i le aso atoa.

Ua mamanuina le taumafa ina ia le sili atu le paleni taumafa i le aofaiga ole XE. O le tau o le melonini e 39 Kcal mo le 100g. O lenei vaega e tutusa i le taua i le 1 XE ma mo lona gasologa e te manaʻomia 2 iunite o inisalini.

E mafai ona ou 'aina le kelo ma le maʻisuka?

O le maʻi suka e lua ituaiga. I le tulaga o le maʻisuka inisalini, e tatau ona fuafua pe fia le insulin e manaʻomia mo le gaosia o le oloa, ma faʻaititia le tele o inisiua. Po o le 'ai o le kelo, e le aofia ai isi meaʻai e tutusa i le paleni gaʻo.

Lapataiga: I le tulaga o le maʻisuka, o le melonini e mafai ona faʻaumatia i ni tapulaa faʻamapulaʻa, ia manatua e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o suga, ae o le 40% o suauʻu o loʻo faʻatusalia e le sukasela, e le manaʻomia ai le inisalini.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o mea e sili atu ona faigata. Inisalini o loʻo i ai i totonu o le tino, ae le faʻamaunuuina lona aoga. O le mea lea, o le melo mo ia tagata gasegase o se oloa e le manaomia. Ae talu ai ona o se mea itiiti e fesoasoani i le gaosia o hormones o le fiafia, ona oʻo lea i lagona o le 100-200 g, pe a aofia i le lisi, e le afaina. E le gata i lea, o le melo e iai sona aafiaga tele ma le totogia.

I le taimi lava e tasi, o le a sili atu ona faigata le lisi o kalori, talu ai o le oloa e maualalo-kalori. Masalo o sina paʻu mamafa. Faatasi ai ma isi fualaau (tangerines, pears, apples, strawberries) i se vaega itiiti, e faaleleia ai le lagona, lea e taua mo le maʻi.

O suʻesuʻega faafomaʻi e leʻi oʻo mai, ae i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatele, o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le toto ma le fesoasoani o le meloniki ma le momordica ua faʻapupulaina le lauiloa. O le ituaiga e taatele i Asia. O Momordica ua aumai i Rusia i le lanumeamata. Fua o se foliga uiga ese, laitiiti.

Latou te matua vevela lava, ma le tiga na aoina i totonu ma i lalo o le vailaʻau. O le pulupulu lava ia e na o sina mea itiiti lava. i se tasi taimi e fautuaina e 'ai se kuata o le fausua ua afaina. I atunuu o loʻo tupu ai lenei meloni, e faʻaumatia i le atoatoa.

Initia oe na iloa le aoga o le kelolo oona ua talitonu o polypeptides o loʻo i totonu o le tamaititi e fesoasoani i le gaosiga o le inisalini.

O le moli melonesa o se fofo mo tagata lautele mo le faaleleia o le tulaga o le maʻi ma mafai ona afaina pe afai e maualalo le maualuga o le suka. O le mea lea, o feutagaiga ma se fomaʻi e se endocrinologist aʻo leʻi faʻaaogaina le oloa e manaʻomia.

O le fesili pe o le kelo e mafai ona fofo taʻitasi mo le maʻisuka e faʻatatau i le maʻi o le maʻi. Ae ui i lea, ei ai auala e le matautia tele ai le kelo mo le maʻisuka.

E mafai ona e 'ai se fualaau lema:

  • o le aofai o le suka e itiiti ifo
  • o fualaau aina e le o fualaau aina e maualalo ile kalori,
  • afai e te faʻaopopoina se suāuʻu popo, o le suka e ulu atu i le toto maso lemu.

E mafai ona e faʻaaogaina se afifi o fatu melonini, lea e faʻaaogaina e avea o se diuretic, e faʻamamā ai totoga uma. O lea ituaiga mea e faʻaaogaina e na o le faʻaaogaina masani. O le sipuni sipuni o fatu o le a gaosia i le 200 ml o le vai inu, faʻafefiloi mo le 2 itula ma inu i le aso i le 4 vaeluaina. O le fua lava lea e tasi o le a fesoasoani e faʻamalo le ala o le malulu.

E mafai ona 'ai le tilo ma le melonini i se maʻi suka

Mo se taimi umi, e le fautuaina e fomai e aofia ai fua i le lautele ma le suamalie aemaise lava i le taumafa a tagata gasegase. O le mafuaaga e faigofie: latou te aofia ai le tele o mea 'oloʻo' 'vave' 'ona o le gaʻo, lea e tupu ai le maualuga o le toto suka.

O suʻesuʻega faʻapitoa lata mai na faʻamaonia ai o lenei manatu e sese. O fua ma fualaʻau e mafai ai e oe ona faʻamautu le kulūkose, ma tuʻuina atu ai i le tino le tele o mea aoga: fiva, elemene elemene, vitamini. O le mea taua o le faʻaaogaina o le fuainumera o fuainumera o fualaau taʻitasi ma matau nisi tulafono, lea o le a tatou talanoaina i lalo.

Tip! O vai ma melons o ni taimi lelei e fiafia ai tagata matutua ma tamaiti, ma e matua faigata lava ona teena. E tatau? O le mea moni, latou te aofia ai le suka, ae maualalo foi le kalori, o loʻo mauoa i minerale, o loʻo i ai le tele o faʻamalolo, o le mea lea, o loʻo faʻaaoga lelei i le taumafa o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 tagata gasegase.

A faʻaaogaina nei meaalofa o le natura, e fautuaina e fomaʻi le gauai faapitoa atu i le faʻaalia o le tino ma ituaiga o faʻamaʻi. Aʻo leʻi amata ona e 'ai le tilo ma le melonini, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

Mea aoga

O le tele o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka na maitauina e tusa lava pe a uma le 800 g o le pulupulu pipi, e tumau pea le glycemia. E le o se mea e ofo ai - e tele naua le vai ma le fiber, nai calories, e tamaoaiga o ia:

  • C - faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, o se faʻamaʻi masani
  • A - faʻafaigofie le galuega ole ate
  • PP - faʻafouina puipui o toto toto, fafagaina le fatu
  • E - lagolagoina le toe faaleleia o le paʻu

  • paluga - faʻafaigofie le gaioiga o le loto
  • calcium - e maua ai le malosi i ponaivi ma nifo
  • magnesium - o loʻo i ai se lagona toʻafilemu i luga o le fatugalemu o le tino, faʻafefe ai le manava, faʻaleleia le faʻalaumalie, faʻaitiitia le cholesterol
  • fuamosa - faʻaleleia galuega faʻava-o-tino i sela

  • e maua ai se gaioiolosi gaioiolosi i gaʻo ma okeni

E tatau ona e amata taumafa i le tilotila ma fasi keke, ona siaki lea o le glycemia, manuia ma faasolosolo malie le faateleina o le tautua. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le saʻo lelei o le inisalini e mafai ona 'ai e tusa ma le 1 kilokalama o le pipi i le aso.

Ole melon e le o se mea maualuga-kalori oloa, ae e tele naua le "saoasaoa" gaʻo, ma o le mafuaaga lea e fautuaina ai e sui i isi ipu maualuga i luga o le lisi. E manaʻomia le filifilia o ituaiga meaola e le faʻamaonia.

O fua e tele naua:

  • faʻamaopoopo le kulukose ma le cholesterol
  • faʻafoe le mamafa o le tino
  • faʻamālōloina le microflora o le intestinal, faʻamamaina
  • aveese ia toxins leaga

  • tele le faʻaleleia o le gataifale
  • faʻaauau le gaosia o le pancreas ma le inisalini
  • toe faʻafoʻi le ponaivi
  • Faʻasalalau le faʻaogaina o le tino

3. ole gaʻo (B9)

  • fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosi, e oʻo lava i lagona faʻalagona
  • afaina ai le soifua o le ate

  • faaleleia le toto
  • faʻaleleia puipuiga a le tino
  • faʻagasolo le system endocrine

Ma faʻafetai i le agamalu, o lenei tama e aumaia le fiafia ma e fesoasoani i le gaosiga o endorphins - "hormones of happiness." E le gata i lea, o fatu e mafai ona gaosia e pei o lauti o loʻo i ai foʻi uiga faʻalelei.

O le a le mea e tatau ona mafaufau pe a faʻaaoga?

Ae e te leʻi 'ai i le tilo ma le melonini, e tatau ona e manatua le maualuga maualuga o faʻamaumauga o nei oloa. O le talipuni e aofia ai le 2.6% glucose, e tusa ma le faalua le tele o le fructose ma le suauu, faatasi ai ma le tikeri o le ola ma le ola, o le aofai o le kulukose e faaitiitia, ma le faateleina o le suauu. A filifilia se fualaau o le insulin, e tatau ona manatua lenei mea.

O le silotilo e mafai ona faia se puʻupuʻu puupuu, ae iloagofie i le suka. A maeʻa ona faʻaaogā le mimini i totonu o le tino, e tupu le hypoglycemia. Mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le a matua mafatia lava, aua o le faagasologa e o faatasi ma se lagona tiga o le fiaaai.

O lona uiga, o le faʻaaogaina o suauu e fesoasoani e aveesea ai le mamafa, ae i le taimi lava lea e fafaguina ai se tuinanau tuinanau moni ma e mafai ona faʻaosofia ai le solia o le taumafataga. E tusa lava pe mafai e se tagata ona tetee atu, o le a ia maua le ogaoga o le popole ona o le fiaai tele. Ina ia faaitiitia lagona le lelei, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fualaau e le faʻasalalau poʻo sina fua e le o fua mai. I le averesi, e fautuaina e ai le 300 g o lenei meaʻai i le aso.

Faatasi ai ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi, e mafai ona faʻamalo le silotilo o se vaega o se meaʻai faʻamaonia ma le amanaʻiaina o iunite falaoa. 1 le iunite o loʻo iai i le 135 g o le pulupulu pulu. Ole tele o taumafaʻai e tatau ona fetaui ma le aofaiga o le inisalini e faʻatonutonuina ma le gaioiga faaletino ole maʻi. O nisi o le maʻisuka e mafai ona 'ai e tusa ma le 1 kg i le aso e aunoa ma ni aʻafiaga leaga.

Taua: O le melo o le a avea ma se faʻaopoopoga sili i le lisi pe a fai o le maʻisuka e le o se mea e tupu. O lona aafiaga i le tino e talitutusa ma le siloti: o le mamafa o le tino e faaitiitia, ae o le maualuga o le kulukose i le toto e fesuisuiai ma, o se taunuuga, ua faateleina le manaʻo. E le mafai e tagata uma ona foia se lagona malosi o le fiaaai. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga pito i luga o le pulupulu oloni i le lisi o aso taʻitasi e 200 g.

Faatasi ai ma se maʻi o le insulin, o loʻo aofia ai i le taumafataga faatasi ai ma isi oloa. 1 le falaoa e tutusa ma le 100 g fualaau aina suamalie. E tusa ai ma lenei mea, o se vaega e fuafuaina i le gaioiga faaletino ma le aofaiga ole inisalini.

O le tele o fiva e mafai ona faʻaosoina ai le fermentation i totonu o le manava, o lea e le tatau ona e 'ai i luga o se manava gaogao poʻo isi ipu.

Momordica mo le maʻisuka

Momordica, poʻo, e pei ona taʻua ai, ua leva ona faʻaaogāina ma le faʻaaogaina e le fomai masani togafitiga faʻaleagaina togafitiga faʻaleagaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka. O lenei mea totino o se malolo mai motu, ae mafai ona ola i totonu o tatou latitudes. O se mea faʻapipiʻi faʻafefeteina e tumu i laulaʻau lanumeamata lanumeamata, mai fugalaau e foliga mai ai fugalaau.

O le gaʻo o le fetus e mafai ona faigofie ona fuafua i le lanu. E lanu samasama, togitogi i manoa, ma le paʻu paʻu ma fatu tetele. Loto, ua vaevaeina i ni vaega se tolu ma tatala. A aunoa ma se faʻasesega, o vaega uma o le laau ei ai lona uiga oona mulimuli, manatua le oona o le paʻu kukama.

O le Momordica e mauoa i le calcium, phosphorus, sodium, magnesium, iron, B vitamins, faapea foi ma alkaloids, gaʻo fualaʻau, resins ma phenols e talepe ai le suka.

O vailaau faʻamalosi e manuia ai faʻamaʻi faʻasolosolo, pathogens, aemaise lava i le genitourinary system, ma faʻaleleia ai le soifua manuia o tagata mamaʻi i le maualuga o le toto, faʻamalosia le 'aiina lelei.

Lapataiga: Lafu, fatu, ma fualaau aina e faaaoga e togafitia ai le maʻisuka. O nisi o suʻesuʻega ma suʻesuʻega ua faʻaalia ai o fualaau oona mai lenei fale e faʻaleleia ai le inisalini, gaosiga o le kulukose i sela, ma le faʻaitiitia o le toto o le cholesterol toto.

O vailaʻau na saunia mai vaega fou ma mago o momordica ua pasi suʻesuʻega i fale suʻesuʻe, i le taimi na faʻatūina ai:

  • o se fualaau mai fualaau aina e le o fuaina i luga o se manava gaogao e mafai ona faʻaititia le kulūkose e le 48%, o lona uiga, e le maualalo le aoga i vailaʻau vailaʻau
  • o teuteuga o le melo e faʻaleleia ai le aʻafiaga o fua o le suka
  • o vaega taua o le momordic ei ai le aoga aoga i le vaʻaia, ma o le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga ua telegese lemu.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

O le auala pito sili ona faigofie o le tipiina lea i fasi pepa, fuga faʻasusu i le suālaʻau fuālaʻau ma faʻaaoga e avea o se falaoa i luga mo aano po o iʻa. I le taimi o le vevela o togafitiga, ua leiloloa se vaega taua o le oona, ma e ui o le ipu e faigata ona taʻua o le manaia, e matua aoga lava. E le gata i lea, e mafai ona veleina meloni Merani, faaopoopo i sina salu, fua o fualaau faisua.

Mai laulaau e mafai ona e faia ai se ti laʻau vailaʻau poo se meainu e pei o le kofe. Lea e pei ona faapenei: sasaa se sipuni atoa o laulaau gaosi i le 250 ml o le vai inu ma tuu mo le 15-20 minute. Ina ia togafitia le maʻisuka, e tatau ona e inuina se meainu faapena i le aso e aunoa ma ni mea suamalie.

O le suamalie fou e aoga tele i le maʻisuka. E masani lava ona togiina ma vave ona ave. O le aso e 20-50 ml. Mai fualaʻau mamago, e mafai ona e inuina se mea inu e pei o le kofe. E tasi le sipuniti o fatu e tatau ona sasaa i se ipu vai inu ma faatagaina e tu mo le 10 minute.

Tip! E oʻo mai lava i fua o le meloni a China, e mafai ona e saunia se taotoga faʻamalolo.O fualaau aina e tatau ona faʻasaʻoloto mai fatu, tipi i ni fasi pepa, faʻatumu le fagu ma ia sasaa vodka ina ia ufiufi uma ia vine. Faʻaosooso mo le 14 aso, ona faʻaaoga lea o se mea e faʻafefeteina e liliu ai le paluga i le palu ma ave le 5 i le 15 g i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga.

E mafai ona seleseleina fualaau aina ma laulaau mo le taumalulu, pe a oʻo i le taimi, e pei o se tulafono, e sili atu le vevela o le maʻisuka. Faʻaaoga malosi o le natura e faʻafefe ai faʻamaʻi ma tausia le soifua manuia.

Melon mea

O le meleni e le gata o se mea lelei, ae o se mea maloloina foi. Maloni e aofia i le 20 mg% vitamini C, carotene - e oo atu i le 0.40 mg%, potassium - 118 mg, iron e oo atu i le 1 mg ma le 9-15% le suka. O loʻo aofia ai foi le paluuʻu, gaʻo ma le pectin. O le taloni o se mea maualalo-kalori - na o le 39 kcal. Melon fatu ei ai lona aafiaga lelei.

Fautuaga mo le faaaogaina

  1. Melo e tatau ona 'ai i le 2 itula talu ona' ai.
  2. E tele ni fiva, e tatau ona maeʻa maeʻa.
  3. E le tatau ona togafiti le malulu, ona o le faʻalavelaveina o le faʻalaumalie, i le isi itu, i le isi itu, o le mealilo e leʻi teuteuina e sili atu ona faʻaalia i lona manogi ma lona tofo.
  4. O le kuluna o se fualaau suamalie (o lona aiga sili ona vavalalata o se kukama), o le mea lea e le tatau ona 'aina i le taimi e momoe ai (alu i le faletaele i le po).
  5. E le mafai ona e faʻateleina le tele o mea - e mafai ona mafua ai le tiga i totonu o le iniseti ma faʻaauau le faʻavalea.
  6. Aua le 'ai i luga o se manava leai.
  7. O isi oloa e le mafai ona tuʻufaʻatasia i ai - o se mea e eseʻese, ma le lava meaʻai.
  8. Afai e te togi i totonu o le pani o le a kuka ai le aano, o se melonini o le anufe, o le mea lea o le a faasolosolo malie atu le gaʻo.

Tusa 2 le maʻisuka malosi

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e faʻauʻu i le 200 g keke tilo i le aso, pe afai o le meloni o se mea suamalie suamalie (faifaatoaga tuʻufaʻatasi, toso). Mo isi ituaiga o melonini, o lona aofaiga e mafai ona faateleina i le 400 g i le aso.

Melon i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina ma le faaeteete, ona o le tele o meaʻai gaʻo na faʻaofiina i totonu o le taumafa i le tusi talaʻai.
Afai e te avatu i se tamaititi se melonini, ia manatua uiga o lona faʻaaogaina (e le mafai ona e 'ai se melonini i luga o se manava gaogao, aʻo lei alu i le moega ma e le tatau ona faʻaopoopoina i isi oloa)

O faʻamanuiaga ole melonini

O se tasi o ituaiga pito sili ona manaia o le meloni - momordica ("melon oona"), e pei ona taʻua e fomaʻi masani, e togafitia ai le maʻisuka, ae o lenei mea moni e lei faia i vailaau, talu ai e leʻi lava le suʻesuʻeina e le saienisi o le meloniki oona. O lenei ituaiga "oona oona" e tupu i Asia ma India.

O tagata nofo Initia e faaaoga le momordica o se fofo mo le maʻisuka. E tele ni polypeptides i lenei ituaiga lauloni. O nei mea e fesoasoani i le fausia o le inisalini.

E taua le mafaufau o le mafai ona aveesea le maʻisuka ma le fesoasoani o le "melon oona" e le i faavaeina, o le mea lea, e le mafai ona e suʻe i le fualaau a le tagata lava ia. I le tulaga e iai se manaʻoga e faʻaaoga lenei metotia o togafitiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E faʻaaoga muamua lea i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Manatua nisi o manatu:

  1. melo e aveese mea leaga mai le tino,
  2. sa faʻaaogaina e avea o se diuretic,
  3. e mafai foi ona e 'ai fatu o melonini, ae le na o le tino,
  4. E mafai ona gaosia fatu i le ituaiga o lauti ma faʻaaogaina e pei o ni meaʻai.

Taua! E le gata i lea, o faʻamaina fatu melonini e faʻamalosia ai le toto, ae o le lelei e aʻafia ai le maualuga o suka i totonu.

O le melonini e mauʻoa i le fiber, lea e lelei mo le faʻamautuina o le gaioiga o totoga ma le faʻaleleia o le gaioiga o le tino atoa. Ae e tatau ona manatuaina o le keloni ei ai sona tofo lelei, mo lenei mafuaaga, mo le maʻisuka, aemaise 2 ituaiga, o lenei oloa e tatau ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa.

O fomaʻi fautuaina le 'ai o le melo i le ao pe a uma ona' ai, ae le o luga o se manava gaogao, aua o loʻo i ai le tele o fructose, pe a 'aina i le tele, o le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka maʻi e mafai ona sili atu ona leaga.

E tatau ona manatua i le mafaufau e le faʻatagaina e le au atamamai le faʻaaogaina o le melonini mo le maʻisuka, ae ui i lea e latou te fautuaina e aua neʻi 'ai tele, ae tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau e maualalo ai le kulukose toto.

E faʻafefea ona 'ai se melo?

Ua faaalia i suʻesuʻega e 105 kalama o le melonini e tutusa ma le 1 fala falaoa. O le melonini o loʻo i ai le vitamini C, lea e fesoasoani e faamalosia ai ponaivi ma le cartilage, ma e iai foʻi le potassium, lea e faʻamautuina ai le gaosisisini o le suauu. O loʻo i ai le tele o siama lapopoa, faʻaaoga i le faʻavaeina o le toto.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia le puleaina o le faʻaaogaina o gaʻo i le paluga o fualaau aina. Latou te manaʻomia le faʻamalosia e faalagolago i le gaʻo o calories.

E fautuaina le tausia o se tusi faʻataʻitaʻi o mea taumafa o mea taumafa ma faʻamaumau faʻamaonia meaʻai. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona faigata, ona e mafai ona 'ai e le sili atu ma le 200 kalama o le tamaititi i le aso.

E leai se mea e tatau ona e 'ai i le manava e leai se aoga ma isi meaʻai, o le a aʻafia ai lau soifua maloloina. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e tatau ona aofia ma le faʻaeteete fua uma o la latou meaai.

E pei ona taʻua muamua, o fualaʻau melonini e aoga mo le maʻisuka ma se tagata soifua maloloina, ma o le toʻatele lava o tagata e na ona lafoina. Ina ia saunia se fofo mai fatu melonini, e tatau ona e ave le 1 sipuni o fatu, sasaa i le vai inu ma tuu ai mo le 2 itula. Ona mafai ai lea ona faʻamaʻi fa fafa i le aso.

O lenei mea faigaluega o loʻo i ai sona aafiaga lelei i le tino, e fesoasoani ai e faʻamamaina. I lenei tulaga, e lagona e le maʻi le taua tele o le malosi. Faʻatasi ma faamaʻi fatu fatu, malulu, tale, o le fatuina o le melon grains e saunia i le vave ona toe faʻaleleia.

E le mafai ona taʻuina atu o le melonini i pancreatitis e faʻatagaina foi, ae faʻatasi ai ma ona lava tulafono o le taumafaina.

E fia le melon e mafai ona e 'ai mo le maʻisuka?

O le meloni o se mea feteenai i le taumafa o le maʻisuka. O se tino na faʻavaivaia e se faʻamaʻi mai lona aofia i totonu o le taumafataga e mafai ona avea o se faamanuiaga poʻo se faʻaleagaina. E faalagolago tele i metotia o sauniuniga ma le faʻaogaina o lenei fale.

O le taimi sili e 'ai ai le velo e amata ia Aokuso. O le masina lenei e fua mai ai fua, e aunoa ma le "fesoasoani" faʻaleagaina o soʻo se kulimi ma isi vailaʻau faʻamalosi. E tele ituaiga o melonini.

O le iloa lelei ia i matou o fualaau aina, e maua mai i le 60-65 iunite. O le maualuga lea o le ata, lea e taʻu mai ai pe a faʻaaogaina le kelo, e tatau ona iloa e le maʻisuka le fua ma faʻaeteete.

Fautua a fomai

O loʻo i ai fautuaga a se tagata tausi meaʻai, mulimuli ane e mafai ona faʻaitiitia le leaga o le aʻafia o le kelo i le maʻisuka.

  • Afai e le o le melolo, e le tele le fufuluga i totonu.
  • O fualaau laititi e lanu meamata o le a itiiti ifo le maualuga o kalori, o lea e tatau ai ona e faatauina se melonini e le maalofia, lea o le a faaitiitia ai le lamatiaga o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto.
  • O le melonini o loʻo i ai le fructose, lea e vave ona tuʻuina i totonu o le toto, mo le mafuaʻaga lenei ua fautuaina ai mo tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka e faʻaaogaina sina laʻau o le niu i le kukaina, talu ai o lenei oloa e faʻaitiitia ai le fua o le absorption o le kulukose i totonu o le toto.
  • O le kuluna e tatau ona 'aina e avea o se oloa faʻapitoa. Pe a ulu atu i totonu o le manava ma isi meaʻai, melonini e mafua ai le faʻamalosi, ona o se taunuuga, o se lagona le fiafia e aliali i totonu o le inumaga. Mo lenei mafuaaga, e tatau ona e 'aina lenei fualaau e leʻi muamua atu i le itula pe a uma le isi taumafataga.
  • O le maʻisuka e le mananao e faʻasao ia i latou lava le fiafia o le faʻaaogaina o le tuiloʻo e tatau ona vavalalata isi meaʻai ma le i ai o le fusi ma le gaʻo.
  • E taua le mafaufau o le maʻisuka, e tatau ona 'aina le melonini ma le faʻaeteete, mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai o le maualuga o le suka e matua faateleina, e tatau ona e vavaeeseina lenei oloa mai le meaai.

Afai e te 'ai le kelo i ni vaega laiti, o le kulūkose o le a siʻitia na o sina vaega. E fautuaina le maʻisuka e feutagai ma a latou fomaʻi e fuafua ai le taumafataga, ma le tuufaatasiga talafeagai, lea o le a iai ni vailaʻau oona ma le meaʻai.

E faatagaina le maʻisuka?

Tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona feutagai ma se fomaʻi agavaa aʻo leʻi aofia ai le kelo ia latou meaʻai. O le mea moni, e lua ituaiga o suka suka, ma afai e iai le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona e 'ai ma le saogalemu i lenei meaʻai i ni tapulaa faʻapulaʻa, e le aofia ai isi meaʻai e tutusa i le paleni o le carbohydrate, ona faʻateleina ai lea o le maʻisuka ituaiga 2. E le manaʻomia le taumafa, ona o le inisalini o loʻo i totonu o le tino e le o faʻataunuʻuina lona aoga autu - e le maua ai le toto toto. Ae ui i lea, fai mai fomaʻi o le a le afaina tele se melonini, ae o le a na o le faʻaleleia o lou loto ma oʻo ai foi i le saofaga i le mamafa o se mea itiiti.

O le mea sili ona matautia mo le maʻisuka e le o fua tele fua, aua o loʻo i ai sina suka, ma e maualalo lona kalori.

O a ituaiga o melo e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ma pe faapefea?

E matua saogalemu lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o se meloni velo a Saina e taʻua o le momordica. E le gata i lea, o lenei ituaiga e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga o le maʻisuka. O lona aoga e mafua mai i le malosi e faʻafoe ai le maualuga o le kulukose ma faʻalautele ai le gafatia o le tino o le tagata e maua ai le hormone. Momordica e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻaitiitia le cholesterol ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O le kulimi mumu e faʻamaonia ai le tafe toto ma faʻaitiitia le toto suka.

O le kuluna e mafai ona 'ai e le gata i le fou, ae pei foi o se mea manaia.

E masani lava, o laʻau ma fualaau 'aina e faʻaumatia. Latou te faia siamu, vaitau eseese ma marinades, ma faaopoopo i salati. O laʻau e faʻaaogaina e faia ai mea faʻaleaga, lea e sili atu ona puipuia mai le maʻisuka. O fua e nutimomoia ma sasaa i vodka, a maeʻa ona tuʻuina lea e faʻafesoʻotaʻi mo le 2 vaiaso. Fomaʻi fautuaina muamua e ai se fasi melonini ma siaki le maualuga o le suka i le plasma. Afai e le tupu lona faateleina, e mafai ona e toe faia i le aso e sosoo ai, ae a maeʻa ona 'ai le 100 g o le fetus, ona toe siaki lea o le kulukose. O le mea lea, e mafai ona e aumaia le faʻaaogaina o le oloa i le 200 g i le aso.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

E ui lava i faʻamanuiaga sili o le melonini, e tatau ona faʻaaogaina ma le lapatai e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata gasegase e iai faafitauli faigata. Afai e 'ai tele le fausua, o le a mafua ai le hypervitaminosis, lea e lamatia mo le atinaʻeina o faafitauli ma le loto ma le loto. E le gata i lea, a maeʻa ona 'ai se melonini, o le tiga o le manava, paʻu, afaina ma le paʻu e ono aliali mai. O le melonini e sili ona afaina i tagata o loʻo mafatia i le faʻaleagaina.

E foliga mai ia te oe o le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Meaʻai ma Vitamini mo Melon Diabetic

Magnesium, carotene, ma le potassium e faia ai se fusi eseʻese o minerale o loʻo i totonu o le meloni. Vitamin A, C ma le tele o le Vitamin B e faʻalagolago i lenei eseesega.

Fautuaga! Ae i le taimi tatou te fiafia ai i le suka i totonu o le melon ma mea o lona kalori. O le tele o suka o loʻo i ai i totonu o lenei tama o loʻo tuʻuina atu i foliga o fructose. I le faʻaaoga lelei o le meloni, o le maualuga o le suka o le toto e maualuga lava. Ae aua nei galo e uiga i nisi vaega o le maʻisuka. O le mea lea, pe a faʻalauiloa le melonini i le meaʻai fualaau o le maʻisuka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

O faʻataʻitaʻiga meloni kaloni o le a faʻafiafia ai i latou e mataʻituina lo latou mamafa. E tasi le selau kalama o lenei fatu e na o le 34 calories le aoga.

Melo e faʻamalolo le maʻisuka - momordica

Ioe, o loʻo i ai se ituaiga meloni, lea e aoga e faʻaaoga e fai ma siama mo le maʻisuka. O le melolo oona o Momordica ua salalau i atunuu Asia. I Initia ma Filipaina, e faʻaaogaina e fai ma togafitiga mo le maʻisuka. Ona o le maualuga o mea o polypeptides, o fua o le momordica o loʻo i ai le malosi e faʻatele ai le faʻasaʻoina o le inisalini.

Faatasi ai ma se fua faatatau saʻo o le momordica - o le tagata lava ia mo tulaga taʻitasi - o le 'aina o se melonini o lenei ituaiga e mafai ona faʻamautuina le maualuga o le suka o le maʻisuka. Ae ui i lea, o lenei aafiaga e le maua vave ma e le talafeagai le faalēaogāina o vailaʻau faʻasaina i le taimi o togafitiga ma le momordic.

I soʻo se tulaga, afai e te filifili e faʻaaoga Momordica o se vailaau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi!

Tuua Lau Faamatalaga