Parsnip mo le maʻisuka: e faapefea ona aʻafia le suka?

I foliga, o le parsnip e talitutusa ma se kālati sinasina lapopoa ma se vaega pito i luga o le aʻa o le aʻa. O lona aʻa malosi papaʻe ei ai sona tofo suamalie ma se manogi uigaese, ma i lona matagofie tulaga e pei o se seleni seleselega po o se pakasipi.

O le parsnip e mauoa i suauu mamele ma gaʻo vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie, ma faʻaaogaina ai le tele o togalaʻau i lenei itu. Parsnip o loʻo i ai le fua faatatau lelei o minerale: potassium - e oo atu i le 460 mg%, calcium - e oo atu i le 50 mg%, phosphorus - e oʻo atu i le 73 mg%, magnesium - e oo i le 22 mg%, iron-up to 0.6 mg%, ma isi.

O fua o le parsnip root e aofia ai sugars e oo i le 14%, o palatini - e oo atu i le 2%, vitamini C - e oo i le 20 mg%, B1 - 0.1 mg%, B6 - 0.1 mg%, PP - 0.9 mg%. Ae o le parsnip e sili ona talisapaia ona o lona maualuga o le vitamini B2, lea e aofia i le malosi o le gaosiga o le tino, e faʻamalosia ai le gaioiga o gaʻo o le endocrin, ma aʻafia ai le tupu aʻe ma le atinaʻe o le tino o le tamaititi. O lanu lanumeamata o le parsnip e matua tele lava lona aoga i vitamini C - e oo atu i le 110 mg%.

Maʻi suka ma togafitiga

I le mea muamua e tilotilo i ai, e mafai ona faʻamauina o le faʻaaogaina o le suka e faʻaititia ai le suka o se mea faigofie, aua o le togafitiga o le inisalini o se faʻalavelave faigata. E le faʻafefe faʻalavelave ma mafua ai le tele o faʻalavelave i maʻi.

sili atu le faigata nai lo le na ona foloina o se piliki. Ae e oʻo lava i lenei tulaga, e mautinoa lava e tatau ona e iloa pe faapefea, o afea ma po o le a le tele e ave ai se fualaau faasaina. E tatau ona e manatuaina le tele o gaoioiga faaletino ma

, aua o le tele o tagata gasegase, o le maʻisuka ua toeitiiti lava o se auala o le ola.

Faapea ua maua e lau fomaʻi le maʻisuka ituaiga II. A maeʻa ona e masani i le suʻega, na ia faʻamaonia se meaʻai mo oe, faʻatasi ai ma se fuainumera itiiti poʻo le fua ole fualaau faʻapitoa pei o le maʻisuka. E foliga mai e tasi le meaai o le a lava.

I isi tulaga, afai e te foliga mai o le mamafa tele, e tatau lava ona e le maua le mamafa. I le maʻisuka ituaiga II, e le talafeagai le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e mafai ona e pipii atu i meaai maualalo-calorie ma le mamafa masani. O le tauivi o le gaʻo e le o se mea faigofie, ae o lenei tau e aoga le manumalo pe afai e te alofa i lou soifua maloloina.

Faamalologa meatotino

Ioe, o le taua o meaʻai o le parsnip e laʻititi, ae o mea faʻamalolo e maualuga. O le parsnip o se siama, antipyretic, expectorant, diuretic, manaʻoga faʻaleleia ma faʻalauteleina ai meaʻai.

Parsnip o loʻo i ai le tele o suauu taua e fiafia i le tino o le tagata. Parsnip e faaosofia ai le manaʻo ma faʻaleleia le faʻamaʻiina, aemaise lava faʻamaʻi pipisi o loʻo faʻatasi ma colic.

I vailaau faasaienisi, o le fualaau faasaina Pastecinacin ua saunia mai fatu parsnip, e faaaoga mo le angina pectoris, neurosis, faapea foi ma spasms o le gastrointestinal tract, o paile, pulu ma fatuga.

O aʻa ma fualaau parsnip o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka - o loʻo i ai le malosi o le suka ma faʻamalosi ai vaʻa toto, lea e taua foi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

I vailaau faʻataʻitaʻi, o aʻa o le parsnip e faʻaaogaina e togafitia ai le urolithiasis, bronchitis ma le laryngitis, o le diuretic ma le painkiller, e togafitia ai nisi o faʻamaʻi fafine.

Afai ua uma ona faatonuina oe i se vailaʻau

E tatau ona faia ni laulau e tusa ma le lua i le tolu taimi i le aso, masani i le taeao ma le afiafi, aʻo leʻi 'ai.

A maeʻa lau papa, e le silia le itula, e tatau ona e 'ai. A le o lena, e mafai ona tupu itu eseese, lea e mafai ona faitauina i lalo.

A maeʻa ni vailaʻau o vailaʻau, e ono tupu mea nei:

  1. Lelei o le a mulimuli mai. O lenei mea e tatau ona faʻamaonia e le auiliiliga. Afai e faafuasei ona le lelei ia suega - ua faateleina e le fomaʻi le fualaau o vailaau. A uma lenei mea, na o oe e tatau ona e mulimuli i se meaʻai ae le o le maelega i le gaioiga faaletino.O faʻalavelave e pei o le hyperglycemia e le tupu, o lou tulaga e mausali, faʻafitauli masani e mafai ona tutupu e tusa ai ma tausaga. O le a le mulimuli le oti.
  2. O faʻamaʻi e le faʻaaoga atoa, e ui lava i le tofoina o le tulaga. O loʻo e popole pea e uiga i vaivaiga, pala, ma isi. E foliga mai, ua faatonuina e lau fomaʻi se vailaau vaivai. Ua faatonuina oe i se vailaʻau malolosi pei o le mannyla. (Afai e te solia le taumafataga, ona faʻaitiitia lea o le aʻafiaga o le fua o le suka e alu ai seia oʻo ina mou atu).
  3. Mo se taimi e te totogiina ai le maʻisuka, ae na iʻu ina ua faʻamaoniaina oe i se vailaau vaivai. A mavae ni nai masina poʻo ni tausaga, o le a amata ona e ave le tele o fualaau mo le lelei. E matua faʻasaina le ola tutoatasi ile tele o vailaʻau ma e leai sona aoga. O le fualaau faasaina o le a na o oe e afaina pe mafua ai aʻafiaga. Atonu e le tali atu lou tino i fualaau o se taunuuga o mea ua fai ma vaisu. Po o lou maʻi e faʻaauau pea ona alualu i luma. I lenei tulaga, e tatau ona e mautinoa mautinoa se fomaʻi.
  4. E te faia togafitiga malosi ma e te lagona lelei. Ae o lou tulaga e faʻaleagaina ma e te toe lagona le leaga. Ole manini sili ona malosi e le fesoasoani ia te oe. Leai se mea e tatau ona faateleina le fualaau! E faanatinati le fesuiaiga i togafitiga insulin. E foliga mai ua uma ona e amataina le hyperglycemia - o ou vae ua afaina, ua amata ona e vaai leaga. O le mea autu e le o le faatuai. O lau ala e taoto ai ma le fomaʻi e suʻe ai le mea na tupu: pe oe maua le maʻisuka ituaiga II, pe faʻaoga pea loʻu maʻisuka. I le tulaga muamua, e le galue le PSM, ma o lau faʻaipoʻa o loʻo lamatia. E fautuaina e alu i le falemaʻi.
  5. Afai e maua oe i le maʻisuka ituaiga I, e leai se mea e te alu i ai, ma e manaʻomia lou fesuiaiga i le insulin. I se isi tulaga, o le ae faʻamoemoe vave vave mai se maʻi suka, poʻo ni faʻalavelave masani e ono fasiotia ai oe i se taimi vave pe mulimuli ane. E mafai ona maua oe i le maʻi fatu, fatuina poʻo le le atoatoa o le vaʻavaʻai, vae vaivai, gaʻo fatugaʻo. Maliu mai le nephropathy e ogaoga, e sili atu le ogaoga nai lo le lavea ma le fatu fatu. O le mea lea, vave ona sui atu i tui inisalini. Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, o faʻalavelave faʻafuaseʻi ona tupu vave (5-7 tausaga).
  6. O le suʻesuʻega e faʻaalia ai o loʻo i ai oe i le maʻisuka ituaiga II, ma e oʻo lava i fualaau sili ona mamana e le fesoasoani. E tele tali i le faafitauli:
    • o le avanoa mulimuli o le tolopoina o le inisalini o le PSM togafitiga (sulfonylurea preparations) ma se vailaau faʻasaina tetele,
    • hypoglycemic drugs ma le inisalini togafitiga. I le taeao - maʻa, i le afiafi - inisalini (10-20 UNITS),
    • lafoaia o fualaau aina e fiafia i le inisalini mo se vaitaimi o le tasi i le lua. I le taimi lea, o le pancreas o le a mafai ona "malolo", ma atonu o le ae toe foi atu i fualaau oona, lafoai le inisalini.

O le a le kulimi sao mo le maʻisuka? Faitau atili i lenei tusiga.

Le vaifofo mo le lumanaʻi - ituaiga 1 o le maʻisuka

Parsnips i luga o skewers

Parsnip i skewers 1 kg parsnip, sua o le 1 lemoni, 2-3 tbsp. punetini fuā suamalie,? ipu vai, 1 ipu o le kulimi oona, 1 sipuniti o masima, letus. Parsnip aʻa mama, fufuluina, faaopoopo vai i le sua o le tipolo ma tuu i le potu vevela 30-40

O le Parsnip Parsnip o se aganuu lelei ma lauolaola o le aiga o le au taufaasese. E maua i le vaomatua i le mauga ma le vanu, faapea foi ma le gaogao. I totonu o ituaiga o meaola, o le mea sili ona taatele o le totoina o parsnip,

O le Parsnip Parsnip o se laau laʻau e lua-ma le lauiloa o le aiga faamalu. E maua i le vaomatua i le mauga ma le vanu, faapea foi ma le gaogao. I totonu o ituaiga o meaola, o le mea sili ona taatele o le totoina o parsnip,

PASTERNAC Totoga mai le aiga e tasi ma kāloti. E i ai se aʻa papaʻe, ma o le uʻamea e uumi, saʻo, vaapiapi, paʻepaʻe, lipine, sulu.O le parsnip e sili ona lelei ma e manaia lona tofo. E lua ituaiga o parsnip - o loʻo i ai se aʻa umi ma lapotopoto.

E lelei lelei le maʻisuka mo le maʻisuka?

O se tasi o laau e sili ona aoga mo le maʻisuka e mafai ona manatu tonu i le chicory. O loʻo i ai se mea tulagaese ma ni meatotino e aʻafia ai le tino o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka malosi (DM). O le a tonu le aoga o lenei laau mo tagata o loʻo mafatia i le faʻaleagaina?

  • O le tuufaatasiga o meatotino o meaola ma aoga
  • Chicory: faʻamanuiaga ma mea leaga (video)
  • E mafai ona ou faʻaaogaina le chicory i le maʻisuka
  • Faʻasolosolo
  • Togafitiga Chicory
  • E faʻafefea ona kuka le aʻa o chicory
  • Le faʻaogaina o aʻa
  • Faʻamatalaga i le faʻaaogaina o chicory
  • Faʻailoga ono mafai

O le tuufaatasiga o meatotino o meaola ma aoga

Chicory o se laau totino, o vaega uma ia e manuia ai le tino o le tagata. Mo togafitiga togafitiga, o mea nei e mafai ona faʻaaoga:

  • aʻa
  • laulaʻau ma mea
  • fugalaau.

O le tele numera o mea e aoga mo le maʻisuka o loʻo maua i aʻa o le laau.

O aʻa ma lau o le chicory e aofia ai le 60% o sea polysaccharide e pei o inulin. Ona o lenei mea, e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea faʻaopoopo e fai ma sui o le suka ma le malo.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le laau e aofia ai:

I le taumafataga o le maʻisuka, e masani ona faʻaaogaina laulaʻau, lea e faʻaopoopoina i ituaiga uma o salakeke.

O le faʻaaogaina o le chicory ei ai sona aoga aoga i le tele o totoga ma tino o le tino. Talanoa e uiga i mea aoga o lenei laau e mafai ona umi se umi. O le mea lea, o le uʻamea ma le potassium, o se vaega o le laau, ei ai se aafiaga lelei i le fatu ma le cardiovascular atoa, e mafai ai ona e taulimaina lelei ni maʻi ogaoga e pei o le atherosclerosis, ischemia, tachycardia, vasodilation, ma isi.

Vitamini o le kulupu B e faʻasalalau le faʻatinoina o le tino, ma maua ai ni mea toʻafilemu, ma tuʻuina atu i se tagata se tauʻavega o le malosi ma le malosi.

O le faʻaaoga masani o le chicory ei ai sona aoga aoga i luga o le galuega a le vaega o meaʻai. O tagata e faʻaaogaina le chicory e seasea ona faitio i soʻo se faafitauli ma o latou manava ma le gaogao.

E le gata i lea, o le laau ua i ai sona aafiaga e tetee atu ai i le inflammatory, e maua ai le vave faʻafouina o mea afaina ua mafua ona o meatotino antimicrobial.

E mafai ona ou faʻaaogaina le chicory i le maʻisuka

Na iloa foʻie o tatou tuaa o le chicory e matua aoga ma e aoga mo le maʻisuka. I le avea ma sui o se mea e pei o le inisalini, o le chicory o loʻo faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa ma togafitiga i lenei maʻi. O lona masani masani e maua ai:

  • O le faʻaitiitia o le suka o le toto, faʻasologa o le glycemia. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le tulaga masani o le suka o le toto e fuafua ai le ola, o lona uiga lelei, o le i ai poʻo le leai o ni faʻafitauli eseese o le maʻisuka. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o le chicory i se vaega itiiti e ono mafai ai ona faatumauina le maualuga o le suka i totonu o tapulaa masani, e puipuia ai le gasegase faafuaseʻi o le hyperglycemic.
  • Toto toto, faʻaitiitia o le cholesterol ma le aʻafia o fusi toto ma pupuni. O le iʻuga, o le a faʻaitiitia le atherosclerosis, o loʻo faʻaleleia le tulaga lautele o vaa. Ona o le faʻaleleia atili o metabolic processes i totonu o le tino, o le maualuga o le mea ua taʻua o le "cholesterol leaga" ua faaitiitia.
  • Faʻaitiitia le mamafa. O le natura masani o inulin o loʻo i totonu o le laau e fesoasoani i le vave faʻavaveina o le tino e aunoa ma le taumafa tele o calories, lea e sili ona taua mo tagata maʻisuka e mamafa tele. O Chicory e avea o se mea suamalie lelei, e mafai ai ona e faʻaogaina le tele o mea taumafa ma meaʻai.

Ona o le malosi e vave faʻapalapala ai le tino, e fesoasoani le chicory i tagata e maua i le maʻisuka, e sili atu le faigofie ona tausisi i le taumafataga na fautuaina e le fomaʻi ae le o le "mafatia" tele, ia maua le popolega tele e uiga i tulaga o loʻo i ai i meaai.

Isi mea aoga o le chicory i le maʻisuka:

  • faʻasolosolo le faiga o le cardiovascular system,
  • faʻateleina le maualuga o le metabolism,
  • ua i ai se fomaʻi aloaʻia, faʻaleagaina o le antimicrobial,
  • e maua ai se faʻataʻitaʻiga faigofie ma le faʻamalosi,
  • faʻaleleia leo o le paʻu, toe faʻafouina le epidermis,
  • siitia le faʻamalolo vave o manua,
  • aoga aoga i le faagaioia o le tino (e mafai ai ona e feagai ma le neurosis, le mautonu, faateleina le popole, ma isi).

Faʻasolosolo

E ui lava i le mea moni e faʻapea, o le meaʻai faʻaonaponei faʻapitoa e ofoina atu le chicory i ituaiga eseese ma ituaiga i le maʻisuka, o le mea e sili ona lauiloa i se foliga e mafai ona faʻaaogaina. Ua faatauina atu i le tele o faleoloa ma falemaʻi. O lona tau e maualalo, ma o le tele o le maʻisuka e mafai ona mafai ona aofia i totonu o le taumafataga se mea taua aoga faaopoopo i le foliga o se paʻu e maua mai aʻa o se laau toto.

O le chicory soluble e mafua ai lona lauiloa e le gata i ona aoga aoga, ae faʻapea foʻi ona faigofie ona faʻaaogaina. Ina ia saunia se mea inu faavavega, na o le liligi ifo o le vai i luga o le vai ma tuʻu ai mo ni nai minute.

Fomaʻi fautuaina le faʻaaogaina o chicory soluble e aunoa ma ni mea faʻaopopo poʻo ni mea leaga (faʻataʻitaʻiga, cinnamon poʻo koko), talu ai o loʻo iai mea e sili atu ona aoga. O le tofo lelei o le chicory soluble e mafai ai ona e inu e aunoa ma le faaopoopoina o le suka.

E vave ona tofo le chicory pei o le kofe. Ae peitai, e le afaina ai le tino e pei o caffeinated drinks.

O le mea moni, o se vai inu e le mafai ona mitamita i le aofaiga tutusa o micro ma elemene aoga o le "mama" chicory. Ae ui i lea, o sea meainu ei ai sona aafiaga aoga i le tino, i le maua o se gaioiga malu ma le faʻamalolo.

O le chicory vave o le mea sili lea e suitulaga i le kofe ma le lauti, e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata maloloina atoatoa.

I le faʻaopoopoga, o le chicory soluble e fesoasoani e faʻaititia ai le toto toto, faʻagasolo ai faiga faʻavaomalo.

Isi meatotino aoga o chicory soluble, lea e fautuaina ai mo le maʻisuka ituaiga muamua ma lona lua:

Faʻavae ma aoga aoga

I foliga vaaia, o le parsnip e talitutusa lava ma kāloti, ae o loʻo i ai foi lona paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paʻu lanu samasama. O lenei fualaau faisua ua faamatalaina i se suamalie suamalie ma le manogi o manogi manogi, manatuaina o le pasili ma le seleni. O le mea lea, o aʻa papaʻe e masani ona faʻaaoga i le kukaina o se mea manogi.

Parsnip o loʻo i ai se aofaiga tele o gaʻo - 9.5 g mo le 100 g o oloa. I le faaopoopo atu i ai, o lenei aʻa e maua mai i le fuainumera maualuga, e 85. Ae e ui lava i lea, e le faasaina aʻa papaʻe ona aofia ai tagata mamaʻi i le maʻisuka.

O le mea moni e faapea e ui lava i le maualuga o le sugars ma le maso, o le parsnip e maumau i le fiva laau, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma le kulicoticic acid, lea e fesoasoani e faʻaititia le toto suka. Ma faʻafetai i se faʻalavelave atoa o vitamini ma minerale, e tatau ona faitau le parsnip e se tasi o fualaau fualaʻau sili ona aoga.

Le tuufaatasiga o le paʻepaʻe papaʻe:

  1. O le Nicotinic acid, acid ascorbic, vitamini B (B1, B2, B5, B6, B9), carotene, vitamini E ma H,
  2. Calcium, potassium, magnesium, sodium, phosphorus, uʻamea,
  3. Pectini (fiva suauu meaai),
  4. Pastinacin (antispasmodic ma antidepressant),
  5. Polyunsaturated fatty acids,
  6. Organic acids
  7. Flavonoids,
  8. Ole suāsusu taua.

Ona o lona tuufaatasiga tele, o parsnips o loo i ai se lisi matagofie o meatotino aoga lea ua umi ma faamanuiaina le togafitiga o le maʻisuka. O le faʻaaoga masani o aʻa papaʻe i meaʻai e fesoasoani tele i le maualalo o le toto toto ma le cholesterol.

Parsnip fesoasoani e faamalosia puipui o toto toto, e aofia ai capillaries lautele.O lenei mea e taofia ai le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka, ma o le mea lea e puipuia ai le tagata maʻi mai suiga e le mafai ona suia i le retina ma le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻalavelave e pei o le maʻisuka vae.

O le maualuga o le potassium i parsnips o loʻo i ai se malosi faʻamalosi i le fatu o le fatu, aveese le tele o vai mai le tino ma faʻaitiitia le toto maualuga. O se puipuiga lelei lea o le maualuga o le toto maualuga ma le atherosclerosis, faapea foi ma taunuuga pito sili ona ogaoga o le maʻisuka - o le infarction myocardial and stroke.

E masani ona faʻaaogaina le lanu paepae e togafitia ai faʻamaʻi fatu fatu ma le tino atoa o le tino, lea e matua afaina ai le suka maualuga. O lona agavaʻa o le diuretic meatotino e fesoasoani e faʻamaonia ai le gaosiga o le gaʻo ma fesoasoani e solo i maʻa i urolithiasis. O le malosi o le antispasmodic meatotino e aʻafia ai le faʻaleagaina o le tiga o le tino.

O le teuteuina o aʻa o le parsnip o se malosi malosi ma fesoasoani e taulimaina le paʻu o le malosi ma le lelava masani lea e masani ona matauina i tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka. O le aveina o lenei vailaau masani e fesoasoani e toe faʻafoʻisia ai le malosi ma oʻo ai foi ina faʻalautele le musika.

Parsnip mo le maʻisuka e masani ona faʻaaoga e avea o se mea e le mafai ona faʻamalosi. E matua faateleina ai galuega puipui a le tino, puipuia o le tagata maʻi e le gata i malulu malulu, ae mai maʻi foi. O lenei mea e sili ona taua mo le gasegase o le carbohydrate, ona o le maualuga o le suka o le toto e faaleagaina ai le tino puipuia.

O aʻa papaʻe ei ai sona aoga faapitoa i le faiga o le endocrine, faʻamaonia le faʻatinoga o le pito o le endocrine, e aofia ai le pancreas. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaleleia atili le gaosia o le insulin ma faʻaleleia atili ai le glucose.

O le mea lava lea e tasi o le parsnip e fesoasoani e foia lelei ai le faʻaleagaina o feusuaiga, lea e masani ona faitioina ai tagata maʻi maua i le maʻisuka. O le faateleina o le pulefaʻatasia o hormones o feusuaiga ma le faʻaleleia atili o le toto i totonu o faʻamaʻi, o lenei aʻa e maua mai ai le malosi faʻafeusuaiga i alii ma feusuaiga i tamaitai.

O le faʻaaogaina o lenei laau e fesoasoani e faʻateleina ai le metabolism, aemaise lava, faʻateleina le metabolism gaʻo. Parsnip root vegetables e faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai, faateleina le faʻamalositino o le gastric juice ma faʻafaigofie le faʻaaogaina o meaʻai taumafa. E le gata i lea, o aʻa papaʻe e fesoasoani e faʻamamā ai le tino, faʻamalosi ai le faʻaumatia o toxins ma toxins.

O se mea taua tutusa o le parsnip o lona mafai ona taulimaina le atuatuvale, atuatuvale ma le le fiafia. O lenei gaioiga o fualaʻau aʻa e aoga tele mo tagata o loʻo mafatia i maʻi ogaoga, e pei o le maʻisuka.

Ma, ioe, e le mafai e se tasi ona toilalo e matauina le mea ofoofogia a le parsnip - ia faʻamalolo vave le tagata maʻi i soʻo se faʻamaʻi o le tino, e aofia ai le bronchitis, foma ma le maʻi.

Ona o le faʻaitiitia o le puipuiga, o le maʻisuka e sili atu ona faʻafano i faʻafitauli o le manava o le tino ma o le parsnip o le a fesoasoani i le saoasaoa vave i le toe faʻaleleia.

Parsnip mo le maʻisuka

Ou te manaʻo e ofoina atu se fua faʻataʻitaʻiga mo i latou e maua i le maʻisuka (ituaiga II). Aua le faʻavaivai pe afai e iai le suka 8-8.5 mmol / l. E mafai ona faʻaititia i le 4.5-5.5. Ina ia faia lenei mea, ia faʻamama le pani.

I le taeao, i soo se taimi talafeagai, e kuka ai le 0.5 lita o le susu susu susu. E ui ina mafanafana le susu, faʻamalie le 100 g o le parsnip rootled root i totonu o se fatu lalaga.

Faʻapipiʻi le parsnip pulp i totonu ole 2-3 minute. Ua saunia le taeao. O le falaoamata o le a foliga mai e suamalie, ae aua le faʻafefeina oe. A maeʻa ona e 'ai, e le tatau ona e inuina pe' ai se mea mo 3-4 itula.

O se tautua e mafai ona vaevaeina i ni atopa se lua, ae e leai foi se mea e 'ai pe inu i le va.

O lenei taeao e tatau ona saunia i aso taitasi mo aso e tasi, le aoauli ma le afiafi - ia tofo.

Mo le faamamaina uma, e te manaʻomia le 3 lita o le susu ma le 600 g o le parsnip rootled peeled. E maeʻa faʻamamaina i le 6 masina. Fofo le toto mo suka i taimi taʻitasi.

"Maʻisuka vaivai".

Ma e uiga i le maʻisuka.

Togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻa-aganuu

Falemaʻi mai le maʻisuka

maua se meaalofa mo le FREE!

Tusi "FAʻAMALUINA O LE MEDICINE MOLIMAU"

O lau i-meli o le a saogalemu. E mafai lava ona e tapeina lau i-meli mai la matou 'upega tafaʻilagi.

Odessa parsnip

Odessa parsnip "Parsnip? Ou te leʻi faalogo muamua i se tusisolo. Ae talu mai le laʻititi, ou te iloa: "O le siva i iʻa ma le kanesa, / A pasili ma le parsnip," - Na tusia e Taffy le faʻanoanoa e tali atu i se tusiga e uiga i solo matagofie a Boris Pasternak. Mulimuli ane, o le tusitala ma le tusi a le tusisolo

Parsnip I Eleni ma Roma Anamua, o le parsnip ua taʻua o le "parsnip" sa faaaoga mo meaai ma mo togafitiga faafomai. O le Eleni anamua, i le mafaufau o le parsnip o se laau togafitiga taua, fautuaina e ai e toe malosi ai le malosi ina ua mavae se gasegase, taaloga

Parsnip I Eleni ma Roma Anamua, o le parsnip ua taʻua o le "parsnip" sa faaaoga mo meaai ma mo togafitiga faafomai. O le Eleni anamua, i le mafaufau o le parsnip o se laau togafitiga taua, fautuaina e ai e toe malosi ai le malosi ina ua mavae se gasegase, taaloga

Parsnip ma le pata ma falaoa

Parsnip ma le pata ma le falaoa O meaʻai 120 g o le parsnip, 20 g o le pata, 10 g falaoa, pasesa (po o le dill, poo le cilantro, masini), masima. Metotia o sauniuniga Otiʻoti parsnips i totonu o ni tamai pipi, faaopoopo le masima, masima ma kuka seia mama.

Parsnip Parsnip faʻamautuina le metabolism, e aofia ai le maʻisuka. I le isi itu, o loʻo i ai le agamalū, maualalo i le suka, ma i le isi itu, e faʻamalosia ai toto toto, lea e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Togafitiga Chicory

E pei ona taʻua muamua, ua fautuaina le chicory mo le faʻaaogaina o le maʻisuka ona o lona mafai ona faʻasaʻo le maualuga ole kulukose toto. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo puipuiga, ae faʻapea foʻi mo togafitiga o faʻamaʻi o le 1st ma le 2nd ituaiga.

Faatasi ai ma le ituaiga faʻamaʻi lona lua, o le chicory e fesoasoani i le faʻaitiitia vave o le suka o le toto ma lona vave tuputupu aʻe. I le maʻisuka ituaiga 1, e faʻaaogaina e faʻaititia ai le fualaau o le fualaau autu.

E ui lava o vaega uma o le laau e aoga mo le maʻisuka, ae o le aʻa e sili ona aoga. O lona taumafaina i le maʻisuka e taua tele i le puipuiga ma le togafitia o le maʻisuka i ituaiga muamua ma le lua.

Ia mautinoa e faitau: tulafono mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

E faʻafefea ona kuka le aʻa o chicory

Ina ia maua le malosi maualuga o aʻafiaga mai aʻa o le laau, e mafai ona e saunia se "vailaau" oe lava. Ina ia faia lenei mea, faʻagogo le aʻa o le chicory, māmā le falai i totonu o se pani. A maeʻa - fuga ma faʻafefiloi i le vai. Ona faʻaalu ese lea o le faʻafefiloi o mea e faʻafefiloi ai se mea o totoe, lea e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea ua maeʻa.

Togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka ma togafitiga faa-tagata

O le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua o loʻo faasino atu i faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo. Ae ui i lea, e faitau miliona tagata ola i se soifuaga e ui lava i le faʻamaʻi. O le mea taua o le amataina lea o togafitiga puipui i se taimi talafeagai. I lenei tulaga, o le a mafai ona e "fegalegaleai" ma le faʻamaʻi ma faatea ese ni faʻalavelave le lelei.

O le mea moni, e le mafai ona faʻaumatia atoa le maʻisuka i le fesoasoani a metotia a tagata. Ae ui i lea, e mafai ona latou faʻaleleia lelei lau tulaga, faʻamalosi tino uma o le tino ma tuʻuina atu ia te ia le malosi e tau ai le faʻamaʻi.

Faʻasagaga o le Parsnip Fale

O fua o le parsnip root e faigofie lava ona fai i le fale.

Ina ia togafitia se malulu malulu ma faʻaleleia le gaosiga o le pulupulu, e faʻaaogaina se teuteuga o parsnip root crops. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona e sasaa atu le sipuni se tasi o fualaʻau 'aina aʻa i le 2 ipu vai, faʻapipiʻi i totonu o se pusa faʻamaufaʻaloga mo le 12 minute, faʻamalosi i se nofoaga mafanafana mo le 2 itula, faʻalavelave.Ave le 0.3 ipu 3 taimi i le aso 20 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Mo le togafitiga o faamaʻi fatu fatu ma le vaivai o le gastrointestinal tract, 1 le sipunipuni o fualaʻau matalaina e tatau ona faatumulia i 2 ipu vai inu, kuka i totonu o le vai vai mo 10-12 minute, ona tauanau lea i se nofoaga mafanafana mo le 1 itula ma maeʻa. Ave le 0.25 ipu o le afu 3 taimi i le aso i le vaiaso muamua o togafitiga 20 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Faatasi ai ma se malologa lautele, e faaosofia ai le manao, i le avea ai ma se mea e gaosi ai, e tatau ai ona faʻafefiloi 2 sipuni tele o fualaʻau matala ma le 3 punetini o suka, sasaa le 1 ipu vai inu ma tumau i se nofoaga mafanafana mo le 8 itula. Faʻaaoga le 1 sipunipuni 4 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Ina ia faʻaleleia le malosi, faʻaaogaina le ava malosi o le parsnip root. Ina ia saunia, e 1 le sipunipuni o fualaʻau matalaina e tatau ona sasaa atu i le 1 ipu vodka, faʻaauau pea i se nofoaga mafanafana ma le pouliuli mo le 10-12 aso, faʻapipiʻiina. Ave le 20-30 pa'ū 3-4 taimi ile aso.

Ma ia faʻaleleia le malosi, e te manaʻomia 2 tbsp. sipuni tele o fualaʻau afaina fualaʻau fuʻu 1 le vai inu, ia tumau i se nofoaga mafanafana mo le 3 itula, aʻa. Ave le 0.3 ipu 3-4 taimi i le aso 15 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Mo le faʻaaogaina i fafo, 3 sipuni tele o fualaʻau aʻa, fuʻuina i totonu o se fatu, faʻamalu ile vai inu, afifiina i le 2-3 laulau o le kulimi pe tuʻu i totonu o se ato ma faʻaaogaina i ni mea manua. O le aʻa o aʻa e fefiloi ma laau afu ma le meli. Faʻaaogāina i tumutumu faʻamalosi mo le toe faʻaofi.

O le maualuga maualuga o le calcium i aʻa o parsnips e fesoasoani e puipuia ai ponaivi ma fao, ma o le chlorine o loo i ai e aoga mo le togafitia o mama ma le bronchi.

E le tatau ona faʻaumatia le parsnip i le tele o faʻamaʻi i gasegase gastrointestinal, faʻaogaina o le inflammatory ma cirrhosis o le ate, fafine maʻitaga, tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matutua ma tagata e silia i le 60 tausaga.

Ua e faamasani oe lava i ni tulaga e fesootaʻi ma le alualu i luma eseese o le maʻi. Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga II e le faigofie. O le faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga II e mama nai lo le ituaiga o le maʻisuka e matua faʻamaoni lava.

O le maʻisuka ituaiga II e le o se lamatiaga matautia pe afai e aliali mai o ia lava i se foliga malie pe a maeʻa ona onosefulu tausaga. Faatasi ai ma se tulaga mausali o le maʻi, maliu ma le mamafa o le gau, o le faʻaaogaina o laau afu ma le suka, o le faʻamaʻi e faigofie lava.

O togafitiga e mafai ona oʻo atu ai i le tele o aʻafiaga faʻaleagaina.

  1. Afai e te inuina le inisalini e faʻamalosi ai fualaau faasaina, hypoglycemia, o le faʻafefe o le faʻafefe i se foliga o le vevela ma le fulufulu, faapea foi ma le vevela, e mafai. O le gasegase ma le le mautonu o le gastrointestinal tract, o suiga i le toto ma isi faafitauli e ono le mafai ona taofia.
  2. O le faʻaaogaina o biguanides, aemaise lava pe afai o le tagata maʻi ua solia lenei vaega o vailaau faʻasaina, ua afaina i aʻafiaga e tasi. O nisi oi latou e mafai ona taʻitaʻi atu i le lactic acidosis (coma faatasi ai ma se faʻateleina o mea o le lactic acid i totonu o le toto, faatasi ai ma se taunuuga e ono tupu). O faʻamaoniga i le faʻailoaina o le lapopoa o le faʻailoga ma le toilalo o le ate, vaisu i le ava malosi poo le ava malosi, faʻamaʻi o le tino cardiovascular.

Mafuaaga ma faailoga o le maʻisuka ituaiga 2. O le a le eseesega i le va o faʻamaʻi mai le maʻisuka ituaiga 1?

Taʻi maʻi fomaʻi i le fale. Faitau atili iinei

E talafeagai le amanaia o le tele o faʻasalaga mo le faʻaaogaina o vailaʻau o le hypoglycemic, pe a le faʻaaogaina nei vailaʻau e le mafai pe le manaʻomia. O le mea moni, o le autu o le faʻailoga o le a avea ma ituaiga I le maʻisuka.

O le faʻaleleiina o oe lava i tulaga nei e taua tutusa. A oʻo ina faʻamaʻi faʻamaʻi le maʻisuka ituaiga II ma faʻamaʻi pipisi poʻo manua, faʻapea foi i mataupu e manaʻomia ai togafitiga o taotoga, e le tatau ona ave faʻamalosi tino hypoglycemic.

e sili atu le faʻaaogaina o togafitiga insulin. O le inisalini e faʻaaogaina i mataupu uma pe a fai e le faʻamaʻi le tagata maʻi.I le tulaga o le maʻitaga, e masani lava ona faʻafeiloaʻi tamaitai i togafitiga o le inisalini, pe faʻaaogaina le inisalini pe a maʻi le taoto.

Saili lou tulaga lamatia mo le atiaʻe o le maʻisuka!

Ave se suʻega i le initaneti mai i le endocrinologists

Laʻau toto

O togafiti ma totogifuaʻau o le maatulimanu o soo se togafitiga faʻaleaganuʻu. O laau taʻitasi e iai mea faʻapitoa faʻamalolo, lea o le a tatou faʻaogaina e togafitia ai le maʻisuka.

1 tbsp o fua o le talone manulele masani e tumu i le ipu e tasi o le vai ma tuu i totonu o se afi mumusu. A uma le kuka, ia faʻafefete le susu i le isi 3 minute, ona ave lea mai le ogaumu. E tatau ona tuʻuina le susu i le itiiti ifo i le 2 itula, a maeʻa lea e mafai ona fufulu.

I le faagasologa o le masina, e tatau ona faia le suāsusu i aso uma, 3 taimi aʻo leʻi 'ai, i le fua o le 1/2 ipu mo faʻafeiloaʻiga taʻitasi.

Ina ia faʻafesoʻotaʻi le maʻisuka, e mafai ona e 'ai 7-8 ato o fugalaau fugalaau i le tele o taimi i le aso.

O Cinquefoil, faʻasuni aʻa ma lanu meamata e ave i le tutusa tutusa ma fefiloi. 1 tbsp o le aoina e sasaa mai i le tutusa o le vai inu ma tuu mo le afa itula. O se fuataga e toʻatasi - o le kuata kuata - e tatau ona faʻaalu 5-6 taimi i le aso ao leʻi 'ai.

Teuga i lalo o le suka

O le isi aofaʻi e aofia ai vaega nei: o le paʻu (1 le vaega), pi pi, o le vaomago, fasi lauulu lanu meamata (2 vaega vaega taitasi). O le faʻafefiloi e tatau ona nutimomoia ma gaosia 3 tbsp. i totonu o ipu tioata e tolu, fufulu le afi ma vela mo le 20 minute i le vevela vevela. O le faʻapelu ma fufulu otaota o loʻo faʻaalu faatolu i le aso mo le 3 tbsp. ao le i ai.

Matou te tago i fua fou i le fua faatatau o le 1: 1 (i totonu o se ipu tioata uma), sasaa 2 ipu vai inu ma tuu e faʻaaoga mo le 2 itula. Faʻaaogaina faʻasoifua maloloina i aso uma mo le afa ipu tioata 30 minute ao leʻi faia se taumafataga.

O le afa o le ipu tioata e mama ma mamago e tatau ona faʻafefiloi ma nisi o lima o laulaʻau paina lanu. E sasaa le supalu i le 1.5 lita o le vodka ma faʻaoga mo le 14 aso. Lulu le fusi i aso uma.

O se oloa gaosi ua fautuaina ina ia faia e pei ona taua i lalo: 1 tbsp. afa itula ao le i faia meaai ile 3-4 doses. O le tasi laasaga o le vasega togafitiga e tumau i le masina, a maeʻa ona tatau lea ona fai se malologa mo 2-3 vaiaso. I le tulaga lelei, e tatau ona e alu ile 2-3 vasega.

Veronica officinalis mo maʻi suka

Veronica officinalis herb e mauoa i lectin, o le mea lea ua fautuaina ai mo le maʻisuka e aunoa ma le toilalo. E le gata i lea, e mafai e lenei laau toto ona taofiofia faiga le lelei i fatugaʻo ma faʻamalolo le paʻu o le paʻu - maʻi e masani uma i le maʻisuka.

O le mea sili ona aoga i Veronica officinalis o lona suavai. E tatau ona inu i le fou mo le 2 tsp. i taeao uma i luga o se manava gaogao. Afai ua maeʻa le vaitau, e mafai ona faʻatau sau vao mamago i se fale talavai ma vaevae i le fua o le 1 tbsp. i totonu o se ipu vai inu, ma tuʻu ai mo le 15 minute. E tolu taimi i le aso mo le 1 tbsp e faʻafefeteina. afa itula ao lei faia le taumafataga.

O le faʻaopoopoga o nisi mea manogi i meaʻai e mafai ona faaleleia atili ai le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O lenamamoni o le auro auro mo tagata uma o loʻo iai faafitauli o le suka. O lenei mea manogi e faʻamaonia ai le faʻafefe o le gaʻoina o gaʻo, faʻamautuina le maualuga o le faʻasaina o le inisalini.

O le mea moni o loʻo i ai le proanthocyanidin, lea e faʻaleleia ai le gaioiga o lenei hormone ma faʻasalalau le pancreas. E mafai ona faaopoopo i le kofe, lauti poo cocktails.

Turmeric e tutusa lona aʻafiaga i le kinamona: faʻatasi ai ma le faʻaaogaina masani, e faʻamautinoa ai le faʻamautuina o galuega faʻapitoa ma maua ai se aoga aoga i le toto. 1 tsp O le turmeric ua faʻamaʻapeʻa i totonu o se ipu tioata vai ma faʻaalu 4 taimi ile aso afa afa itula ao lei faia se taumafataga.

Maʻi Suka

O le parsnip root, e pasi i se fatu laulaau, e tatau ona kuka mo le 3-4 minute i le 0.5 l o le susu. O le oloa maeʻa e tatau ona faʻamaʻaʻaina atoa, ma a maeʻa - aua le inu pe 'ai mo le 4 itula.O le 6-aso o le togafitiga e mafai ona toe faia pe a maeʻa le masina.

O se tasi o filifiliga sili ona lelei o le taeao taeao mo le maʻisuka o loʻo faʻamalieina le salamata o le artichoke Ierusalema. O le oloa e tatau ona nutimomoia i luga o se fatulaʻau, faaopoopo se mataua o le olive olive ma le sua o le tipolo. O sea salad o le a amata le pancreas ma o le a avea ma se amataga lelei i lau taeao.

Maʻisuka Flaxseed Balm

O lenei vaifofo o se tasi o nai mea e talafeagai mo le faʻaitiitia o le tulaga o le maʻisuka ituaiga 1. Faatasi ai ma le faʻaaogaina umi, o le a maua ai se lelei sili atu, e mafai ai ona e faʻaititia le aofaʻi o inisalini i aso taitasi.

Ave 2 tbsp. lūlū fatu ma togi i totonu o se mea e fai ai le kofe, sasaa le 1/2 lita o le vai inu, faʻafefiloi ma faʻavela mo le isi 5 minute i lalo ole tapuni. I le tapeina o le afi, tuu le susu i lalo e aunoa ma le aveeseina o le tapuni. O le vevela vevela susu e inu i le 30 minute ao lei faia le taeao o le taeao. Afai ei ai ni faʻafitauli i le vaega o meaʻai, e mafai ona e inuina le fualaau faasaina faatasi ai ma le mafiafia.

O le aoga aoga e mafai ona matauina i le lua masina talu ona amata le vasega. O faailoga muamua o le soifua maloloina maloloina o le mumu lea o foliga ma se lagona pagatia o le matelaina.

A maeʻa nei faʻaʻailoga, e mafai (i lalo o le vaavaaiga tatau a se fomaʻi) ia faʻaitiitia le faʻaititia o le inisalini. O le atoaga o togafitiga e ono masina.

Ina ia faʻamalosia le taunuʻuga, e tatau ona faʻafefeteina le susu i le vaiaso i le gasologa o le tausaga.

O pi, e pei o Veronica officinalis, o loo i ai lectines - e taua mo mea tino e faamautu ai le gaosiga o gaʻo susu ma maua ai le toto toto. 2 pcs paʻu paepae e tatau ona tuua i le po i totonu o se ipu vai. I le taeao i luga o se manava gaogao e tatau ona e faʻaaogaina pi ma inu vai.

Fua o le eleele mo le gaosiga o meaʻai

Millet grains, eleele i totonu o le mea e fai ai le kofe, e tatau ona faaluaina i le aso ao lei faia ni taumafataga, ma fufulu i le susu. O le vasega e tumau i le vaiaso, e mafai ona toe faaluaina le tele o taimi pe a maeʻa le lua vaiaso.

Mo le ipu o le kefir, ave le 1 tbsp. buckwheat, eleele i se mea e fai ai le kofe. Tuu le paluga i le po, ma i le taeao, vevela, inu ao lei faia le taeao (tusa o le afa itula).

Miliki ma le pati

Suauu o le sana (1 le sipunipuni) e tatau ona faatumuina i le afa ipu tioata susu ma tuʻuina le oloa. E tatau ona faia i aso uma 5 minute aʻo leʻi 'ai 2 tbsp. O le togafitiga o aso.

Pia pia mo le maʻisuka

Ina ia saunia, e te manaʻomia le aʻa o le horseradish (pe a ma le 20 cm le umi), 9 cloves o le kālati ma se lita o le pia fou. Fufuluina laʻu meaʻai ma fefiloi faatasi ma le peel, faʻafefiloi ma le kalama eleka ma tuʻu i totonu o le fagu 1 lita. Liligi le pia.

E faʻamaufaʻailoga le fagu i se tapuni ma tuʻu i se mea pogisa mo aso e 10. O le vailaau oona o loʻo faʻamamaina. O aso muamua e lua tatou te 2pp. faaputugatupe faalua pe tolu i le aso ao lei faia taumafataga, i aso na sosoo ai, ia faaopoopo le fualaau i le 1 tbsp. faatolu i le aso.

O le umi ole togafitiga e 1 masina.

Aua nei galo o le maʻisuka e le malulu, ma soo se togafitiga togafitiga e tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi maʻi.

Fualaau faisua mo le maʻisuka. 3 aʻa laau mo le faʻaitiitia o le suka

Fualaau aina mo le maʻisuka e taua, aua o se paleni taumafa e aafia ai le soifua manuia o le maʻi. O le maʻi suka o se maʻi ogaoga o le endocrine e tatau ai i se tagata ona tausia se meaai.

Ma o le filifiliga sao o oloa o le a mafai ai e oe ona faʻaauauina se olaga lelei atoatoa. Fualaau faisua - aoga ma faʻaleleia le siosiomaga, lea e taua mo le maʻisuka, o le a fesoasoani i lenei.

E le faigata ona tupu i latou, ma o le malosi o le togafitiga o nei mea e lelei tele.

Fualaau faisua mo le maʻisuka e fesoasoani i paleni paleni ma maua ai se faʻamalologa

Maʻisuka Fualaʻau: Parsnip

O Parsnip ua lauiloa mo ona aoga aoga mai aso anamua. Laʻau paʻepaʻe, e pei ona taua lenei fualaau aina i se isi auala, e faatatau i meaai maualalo-kalori - o le faavae o le taumafa o tagata gasegase.

O fua o le aʻa e maua ai minerale uma ma vitamini.Parsnip fesoasoani e faʻaititia le toto toto, faʻamautuina le gastrointestinal tract, lea e taua tele pe a maʻi.

I le faʻaaogaina faifaipea o le fualaʻau, o le atinaʻeina o faʻafitauli e mafai ona puipuia.

Parsnip - o se aʻa vevela, o le faʻaaoga masani e fesoasoani e faʻaitiitia ai le suka toto

I fafo, o parsnip e pei o kāloti, ae o le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paʻu samasama vaivai. E tofo suamalie, faatasi ai ma se manogi manogi o le seleni. O le fausaga o aʻa o le aʻa e aofia ai le pectin, carotene, suauu taua, meaola, B vitamini.

E ui lava i le mea moni e faapea, o le fualaau aina ei ai sona faasinomaga maualuga, o loʻo i ai se tele o filo fualaʻau. Pe a faʻaumatia, e faʻaititia le maualuga o lona suka. E fesoasoani foi le aʻa sinasina i le tau faasaga i le cholesterol.

E faʻamalosia ai toto toto, ma puipuia ai le amataina o le maʻi o le maʻisuka, faʻaletonu o le tino ma faʻafitauli i le tino o le maʻisuka vae.

E fesoasoani Parsnip i le tele o faʻafitauli o le maʻisuka

Potassium, lea o loʻo i ai i le paʻepaʻe papaʻe, faʻamalosia ai maso o le fatu, faʻaitiitia le toto maualuga, ma o lea e puipuia ai le tupu mai o le faʻaogaina o le myocardial ma le stroke. O se mea lelei tele lenei, o loʻo i ai sona fua, e fesoasoani i le faʻatinoina lelei o le tino o le tino, fesoasoani e toe faʻafoʻisia le malosi, faamama le tino o toxins.

Ma o se tasi o mea sili ona taua aoga o le parsnip, e taua mo le maʻisuka, o se aafiaga aoga i le pancreas, lea e fesoasoani i le tino e maua ai le insulin.
O le parsnip o se fualaau suamalie manogi, e talafeagai mo le tele o ipu - soup, sosoʻo fuamoa, salati, musigil, faʻatasi ma fualaau faisua uma.

E mafai ona 'aina uma le vevela ma le vevela.

Fualaau faisua mo le maʻisuka: sikola

Scorzonera, e le pei o le parsnip, ei ai le isi itu, o lea ua taua ai foi o le aʻa uliuli. O se meaola lelei lea e avea ma aʻa uʻamea ma lanu uliuli po o le uliuli ma le paʻepaʻe. E le o tufatufa atu fualaʻau i Rusia, e ui lava o lona tofo ma meaʻai e maualuga tele, ma e talisapaia lenei mea i Amerika ma Europa, lea e aofia ai le aʻa i le taumafa a tagata nonofo.

Scorzonera e lauiloa i Amerika ma Europa, ae e le lauiloa i Rusia

I le meaola vevela - o se tamaoaiga o inulin, lea e aofia ai le fructose. Faʻafeiloaʻi e faʻasolosolo le totoina o le toto; e fesoasoani levulin e faʻatonutonu ai le gutu o le endocrin.

O nei mea uma e aoga tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. I tala faʻasolopito, aemaise lava Tibetan, aʻa lanu e matua lauiloa lava. E pei o le parsnip, o le scorzoner o se mea sili ona lelei.

E faʻamālōlōina le manua, e faʻafilemuina le tino o le tino, ma e faʻaaogaina e puipuia ai le tino. O le aʻa o le aʻa e maua i le potassium, magnesium, phosphorus, iron, ma vitamini.

Scorzonera e mauʻoa i inulin - inisalini masani

Scorzonera e aoga mo tagata o loʻo mafatia i le tele o meaʻai, faʻafitauli o le tino, vailaʻau, atherosclerosis, anemia ma le tele o isi faʻamaʻi. O le aʻa o le aʻa e faigofie lava ona uʻuina e le tino.
Afai e te susunuina le suauu i totonu o le suauu, o le a pei o le asparagus e tofo ai.

Fualaau aina suamalie - fualaau suamalie mo ipu lona lua, fualaau aina mamago e faʻamalosia ai le sua, laʻau laiti - o le faavae mo salakeke. I lona tulaga masani, o le aʻa o le meaola e pei o se kapisi, o lea ao leʻi faʻaaogaina e sili atu ona lelei i le suamalie i le masima ma faʻafefe.

I fualaau malogo, o le aʻa aʻa e faʻaaoga e fai ma sui o le kofe.

Maʻisuka Fualaau 'aina: Ierusalema atisisei

O le eletise talo - e pei ona taua e tagata Ierusalema atisolake - i lona aʻa o aʻafiaga o loʻo i ai se faleteuoloa o mea aoga: pectins, fiber, proteins, amino acids, potassium, carotene, iron. O le fanau mai o aʻa o le aʻafiaga o Pasila, ua silia ma le lua seneturi talu ona silia i le lua seneturi i Rusia, ma i le taimi muamua sa na o le laulau o aiga mauoa o loo avea ma se ipu suamalie. Aʻo le i faia le taua, na togafitia i latou mo maʻi fatu.

O le atiseti o Ierusalema mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e sui ai pateta

E pei o le scorzonera, i le atisichoke i Ierusalema o se maualuga o mea inulin o le inisalini masani lea. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le oloa o loʻo i ai sona aʻafiaga faʻapitoa, talu ai ua faʻaititia le maualuga o le suka. I metabolic processes, inulin sui glucose, fesoasoani i le pancreas e maua ai le inisalini.

Mo tagata e maua i le maʻisuka, e taua le mataʻituina o le tino - o le mea e masani ona masani ona aʻafia ma le maʻi, o le isi mea totino o le eleele - paulalo o le cholesterol - e lelei mo le tino.

O le atisikoke a Ierusalema e faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, ate, ma faʻateleina le gafatia galuega. O le aʻa o le aʻa e maua ai se mea ofoofogia - e le faʻaputuina ai mea mamafa ma metotia mamafa.

O lenei mea e faʻatusatusa lelei ma pateta, aemaise lava talu ai o se oloa faʻamalosi e faʻasaina mo le maʻisuka. O le atisikoke a Ierusalema atonu e sui ai le fualaau aina lauiloa.

O le toisina o le Ierusalema e le faʻaputuina ai mamafa mamafa ma metotia mamafa

O le tofo o le artichoke o Ierusalema e suamalie. E mafai ona faʻaaogaina i soo se ituaiga: tao tao, kuka, falai, i le ituaiga o fusi. Mo le maʻisuka, o le aʻa o le aʻa e aoga tele mo le 'ai faʻatau.

O le suamalie suamalie o loʻo i ai foi lona malosi.

O le fualaau faisua ua lelei teuina i totonu o le eleele, ae afai e manaʻomia, i le taimi o le seleselega i le tautoulu, e tele aʻa e mafai ona tuʻuina, e oʻo mai i le tautotogo ma le taumafanafana o le tausaga a sau, o le ai ai fua fou i luga o le laulau.

Fualaau aina mo le maʻisuka o le a fesoasoani e filifili se endocrinologist

O nei fualaau faisua mo le maʻisuka e le mafai ona suia. O le togafitiga o mea taʻitasi ua faʻamaonia, o le mea autu o le saʻo ma tatau ona ulufale i totonu o le lisi. Muamua e tatau ona e feutagai ma se meaʻai po o le endocrinologist, o le a fesoasoani i le faia o se paleni taumafa.

Parsnip mo le maʻisuka: e faapefea ona aʻafia le suka?

Parsnip poʻo le paʻepaʻe papaʻe o se laau totino lea o ona meatotino aoga sa masani i aso anamua. O fualaʻau ma parsnip leaves e masani ona faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi eseese o totoga o le tino ma tino. O mea faʻamalolo o lenei aganuʻu fualaʻau ua faʻamaonia e le aganuʻu ma aganuʻu.

Parsnip e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, fesoasoani i le faʻasaʻoina o le suka toto, faʻamalosia vaʻa toto, faʻaleleia le tino o le tino ma le faiʻai, faateleina le puipuiga, faʻaleleia le faʻafouina o paʻu ma faʻamautuina galuega o le gastrointestinal tract.

O le mea lea, o le faʻaaogaina masani o parsnip o le a fesoasoani e taofi le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma puipuia le tupu mai o faʻafitauli. O le mea lea, o tagata uma e gasegase i le faʻaaogaina o le kulukose e tatau ona iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga le parsnip mo le maʻisuka i le kuka ma mo togafitiga faafomaʻi.

Fualaau faʻapitoa

E tele suʻega faʻapitoa e faʻaaoga ai le parsnip e fesoasoani e faʻaitiitia le toto suka i le tulaga masani ma faʻaleleia le paʻu i le maʻisuka ituaiga 2. Ae o le falaoʻo mai se aʻa paʻepaʻe ua i ai le malosi sili ona lelei.

Parsnip porridge.

Ina ia saunia, o le a e manaʻomia le 1 fualaau toto e tusa ma le 100 g ma le 0.5 l o susu susu. Tui le aʻa o le laau mai le paʻu pito i fafo ma faʻafefiloi i luga o se mea faʻapipiʻi. Liligi le susu i totonu o se fagu ma tuʻu i luga le afi. A oʻo i le susu o le susu, sasaa le parsnip i totonu ma tuu le kuka mo le isi 3 minute.

Tuu le meaʻai i totonu o se ipu ma 'ai nai lo le' aiga o le taeao poʻo le 'aiga o le afiafi. E mafai ona maua e Porridge se suamalie matagofie, e le tatau ona taufaʻatau i le maʻisuka. O nei meaai e le mafai ona faateleina le suka o le toto, ae o le a fesoasoani e faaitiitia le maualuga o le kulukose i le tino.

A maeʻa lenei taumafataga, e taua tele le aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai ma meainu, e aofia ai vai, mo le 3 itula. O le faagasologa o togafitiga ma lenei togafitiga faa-tagata e 6 aso. I le taimi lea, o se tasi o meaai autu e tatau ona suia i aso uma ma le falaoamata mai le parsnip root.

O togafitiga faʻasoifua maloloina e fesoasoani i le faʻagaoioia o le pancreas, faʻamaonia le faʻamalositino o le inisalini ma faʻamamā le tino o toxins. E mafai ona e toe faia lenei kosi i le ono masina, lea o le a ausia ai le taunuʻuga e sili ona lelei.

O le vai parsnip e faʻamalosia ai puipui o toto toto ma faʻamaonia le tafe toto i vae. E fesoasoani foi i le faʻasaʻoina o le fatu, faʻaitiitia le toto maualuga ma e oʻo lava i le taulimaina o le fatu. O se meatotino faapitoa o lenei vailaʻau o le faʻaleleia lea o le tino o le tino ma faʻaleleia le faʻatinoga.

Ina ia maua le suavai fou, e mafai ona e faʻaaoga na o aʻa o le laau. Laʻau ma laulaʻau o parsnip o loʻo i ai mea e mafai ona faʻalavelave ai le tagata maʻi. E mafai ona e faia le suamalie mai se paʻepaʻe papaʻe e aunoa ma se suʻi. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona kukaina fualaau aina, ona tuu lea o le mea e maua ai le paʻu i le gau ma faapipii i luga ma lou lima.

Ave le vai inu vailaau e tatau ona 2 teaseti faatolu i le aso 30 minute ao le i taumafa. O togafitiga faapena o le a vave ona maua ai ni taunuuga lelei ma o le a faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi.

O lea mai le parsnip leaf ei ai lona aoga i le faʻaogaina o le tino o le tagata, faʻasaʻo le atuatuvale ma le atuatuvale, faʻaleleia o lagona ma faʻatumu i le malosi tele. O lenei vai inu lelei e fesoasoani e taulimaina e tusa lava pe ogaoga le atuatuvale, neurosis ma isi popolega atuatuvale.

Ina ia faʻaleleia le lelei o lenei meafaigaluega, o lau o le parsnip e mafai ona faʻafefiloi ma le lanu o le lime. O lenei vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona suamalie i sina vaega o le meli.

Mo le faia o le lauti, e tatau ona e 1 tbsp. se sipuni o laʻau mamago o le laau, faʻatumu i le afa lita o le vai vevela ma tuʻu i luga o le taele vai mo le 10 minute.

Faʻasusu le mea inu ma inu se kuata i le luasefulu minute ao le i fafagaina faatolu i le aso. O le auala lautele o togafitiga e 2 vaiaso.

Parsnip ipu

E pei ona e iloa, o le maʻisuka, fualaau faisua e tatau ona fausia ai le faavae o meaʻai. O le mea lea, o le parsnip o le mea aupito sili lea ona talafeagai mo se taumafataga maloloina, aua o loo i ai sina vaega o kalori, ae e fesoasoani e saturate le tino o le maʻi ma vitamini ma minerale.

E mafai ona tuʻufaʻatasia ma soʻo se ituaiga fualaau faisua, mo se faʻataʻitaʻiga, kāloti, kalapulaʻau ma kapisi papaʻe, kohlrabi, ituaiga uma o aniani ma laau. E le gata i lea, o le paʻu paʻepaʻe o le a avea ma se faʻaopoopoga sili atu i aano o manufasi, iʻa ma le fuʻa ipu.

Mai ia mea e mafai ona e kuka ai sau suamalie suamalie, salakeke ma fualaau faisua. O le parsnip e tutusa lava le lelei i le kuka ma le kuka ma le kuka. Ma o lona tofo le masani ai o le a tuʻuina atu ai soʻo se ipu o se meaʻai faʻafefiloi faapitoa ma le susunuina o le gutu.

Laʻau parsnip ma fualaau faisua.

O lenei mea faigofie-e-kuka-kuka e le gata e suamalie, ae o le loto foi, ma i le taimi lava lea e aofia ai nai kalori.

  • Parsnip - 200 g,
  • Kāreti - 200 g
  • Kohlrabi kapisi - 200g,
  • Zucchini - 200 g
  • Chives - 1 paipu,
  • Olive olive - 2 tbsp. sipuni
  • Povi uli ma le masima e tofo ai.

Taʻu fualaau faisua ma tipi i totonu o ni fasi lapopoa. Faatumu le fagu i le vai ma aumai i se vevela. Tuliaʻi fualaau faisua i totonu o le vai inu ma faataga le kuka mo le tusa o le 5 minute seia oʻo i le afa kuka. Faʻasusu ma faʻavasega fualaʻau i luga o se fata tao tao.

Tauu i le suauu, masima ma le pepa, ma auina atu e tao i totonu o le ogaumu i le 220 ℃ mo le afa itula. Mo le tunuina o taga, e tatau ona faʻafefiloi fualaau faisua i taimi taʻitasi. Uʻu le fuālaʻau 'aina ma fuamoa lanumeamata mataʻu ma ia avea o se falaoa poʻo se isi ipu.

Parsnip soup.

O lenei manogi suamalie ma manogi suamalie o le a valaʻau i le tele o tagata gasegase. O soup e mafai ona faʻaaoga e avea o se taumafataga mo se maʻisuka.

  1. Laititi laisi
  2. Faʻaofuofu o le kele
  3. Ginger root ginger - 1 tīpun,
  4. Masi falaiti
  5. O le afa o le seleni seleni,
  6. O se pine o lou lau
  7. Parsnip roots - 3 pcs.,
  8. Laʻau o le fualaʻau - 0.5 l,
  9. Olive olive - 2 teaseti,
  10. Toa ma le uliuli pepa.

Tipi le aniani, kāloti, seleni ma le kalaka i ni tamai kopa ma le suāuʻu i le suāuʻu olive seia oʻo ina vaivai le fualaʻau. Taʻu le parsnip, tipi i ni liʻo lapoa ma togi i totonu o le susu. Ufiufi, faʻaitiitia le vevela ma faʻafefiloi mo le kuata o le itula.

Tuu mea uma i totonu o se mea e faʻafefeteina ma faʻafeiloaʻi i se tulaga tutusa. Taʻu le suasusu ma le pasili fou ma le dill aʻo leʻi faʻauuina. Ina ia atili tofo le tofo o le sua, e mafai ona e faʻaopopoina se sipuni o le kulimi suamalie e leai sona gaʻo.

Parsnip puree ma le cauliflower.

O lenei ipu e foliga mai e matua manaia lava ma o le a fesoasoani e suia palu pateta, lea e solia i le maʻisuka.

  • Ulu o le Kafailaʻau
  • O aʻa e lua o parsnip,
  • Laʻau susu - 3 tbsp. sipuni
  • Toa ma le uliuli pepa.

Faʻamau aʻa ma aʻa i totonu o ni fasi pepa lapopoa, vaevae le kapisi i totonu o meaʻai. Cook vegetables in a double chailer mo le 15 minute. A faʻamalūlū fualaau faisua, faʻapipiʻi faʻamaʻi i se vailaʻau mamā. Faʻaopopo le susu susu, masima ma le pepa, ma faʻafefiloi lelei. Afai e sili atu le mafiafia o le pateta pateta, faaopoopo nisi susu.

Auauna i le vevela. O lea ituaiga puree vailaʻau e mafai ona avea ma se meaʻai lelei tele mo le gaʻo o aano o manu ma iʻa e maualalo.

O faʻamatalaga e uiga i mea aoga o le parsnip o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Parsnip mo le maʻisuka

E tele meaʻai e fesoasoani i le maʻisuka e faʻataʻatia ai le faʻamaʻi ma faʻamalosia le tino. Parsnip ma le maʻisuka e maualalo ai le kulukose toto ma faʻamalosia ai toto toto, e ui o lenei fualaau aoga e le o lauiloa.

Aʻo leʻi aofia ai lenei oloa i lau taumafataga, ia fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi e aloese mai faʻafitauli faigata.

Uiga aoga

O lenei laau ua lauiloa talu mai taimi anamua, ae i lo tatou taimi ua le taliaina lona lauiloa. I foliga vaaia, e foliga tutusa ma se kālati lapoa, na o le paʻepaʻe i le lanu ma le suamalie-oona. O lona tuufaatasiga e aofia ai le tele o minerale aoga ma vitamini.

O lenei fualaau faisua ua i ai mea nei:

  • antipyretic,
  • tagata faʻamoemoe
  • diuretic
  • siama.

O fuālaʻau taua e aofia ai le faʻalauteleina o le manaʻo ma faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai i le tino. Mai le maʻisuka e faʻaaogaina e avea o se suāsusu mūmū vaivai ma le vailaʻau malosi.

E mafai ona faʻaaoga lenei fualaau aina i le kuka, e pei o le pasili poʻo seleni seleni. E seasea ona totoina e le Faatoaga lenei laau, ae mafai ona maua i le maketi. E sili atu le filifilia o tamaʻi laʻau laʻitiiti laʻitiiti - latou te le maua se tofo malosi. Mo aʻa tetele, o le ogatotonu e le talafeagai mo meaai: e matua faigata lava, ma o le a lafoina i fafo.

Togafitiga ma togafitiga a tagata

I le togafitiga o le maʻisuka, e masani ona faʻaaoga e le parsnip se fua o le susu. O lenei ipu e aoga mo le maʻisuka i le taeao o le taeao. Ina ia saunia, e tatau ona e kukaina le 0.5 l o le susu ma le faaopoopo i ai le 100 g o le parsnip root muamua ma faamamaina.

O le vevela ile vevela vevela mo le tusa ma le 3 minute, tatou te maua ai se taeao lelei. O le ipu e foliga mai o le falaoʻo ma susu, suamalie i le tofo. E tatau ona 'ai le vaega atoa, ma mo le 3 itula e le' ai pe inu ai se mea. O ia tausamiga e tatau ona saunia mo se vaitaimi e 6 aso ina ia mafai ai ona faia se faasologa atoa o togafitiga, lea afai e tatau ai, e toe faia pe a maeʻa le masina.

Parsnip mo le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina ma isi fualaau faisua e faamalūlūina ai lona tofo malosi. E mafai ona e saunia se salati manogi: 200 g o pakete parsnip, faapipiiina i luga o se fatu laulaau, faʻafefiloi ma le 10 g o le vine o le horseradish ma le 3 apu, tipi i ni fasi keke. Season salati i le mayonnaise ma teuteu i aniani aniani.

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o le parsnip e masani ona faʻaaogaina e avea o se falaoa i luga mo aano o manufasi:

  1. Suauu 3 ipu ipu susu.
  2. Faaopopo i ai 600 g mafuli ma tipi i ni fasi fasi parsnip aʻa ma sina suāuu olive.
  3. O le ipu e kuka i le vevela vevela seia oʻo ina kuka lelei le aʻa.

E mafai ona e kukaina se suamalie suamalie ma le faʻaopoopoga o lenei fualaʻau manogi. O le omoni e falaiina i anisi o gaʻo meaʻai, kāloti, parsnips ma lapisi. O fualaau faisua uma e faʻaaoga lelei.

A mavae le pasi, e faaopoopoina i le susu, lea e kuka ai le araisa. I le faaiuga, faaopoopo le masima ma le susu i le supa.

E aoga le aofia ai o le suavai i menus mo le maʻisuka. O loʻo i ai le acel lipoic acid, lea e aofia i le faʻagasolo o le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto. O ona lau o loʻo i ai le tele o minerale aoga ma vitamini, o le mafuaʻaga lea e masani ona faaopoopoina i salakeke, soupasi, ma paluga pe a mate.

O le fualaau aina o se mea maualalo-kalori, e mafai ona faʻaaogaina uma mo le togafitiga o le maʻisuka ma mo lona puipuiga. Ae ona o le maualuga o mea o le oxalic acid, e le fautuaina e faʻaaogaina mo maʻi fatu fatu, rūmatism ma gout.

E ui lava i ona faʻamalologa, e le fautuaina le parsnip mo meaai i le tulaga o gasegase gasegase, o le cirrhosis o le ate ma nisi o mea e le lelei.

O lenei fualaau aina e le tatau ona 'aina e fafine aʻo maʻitaga ma lactation, tagata matutua ma tamaiti ei lalo o le 6 tausaga. Ina ia aloese mai faʻafitauli e le manaʻomia, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi aofia ai le parsnip ma le sipuni i le lisi.

O le kopiina o mea e faaaoga i luga ole laiga e mafai ona fai e aunoa ma se faatagaga i le tulaga o

setiina o se fesoʻotaʻiga faʻasino igoa i luga o la matou 'upega tafaʻi

Faʻalogo! O le faʻasalalauga faʻasalalau i luga o le 'upega tafaʻilagi mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le o se fautuaga mo le faʻaaogaina. Ia mautinoa e talanoa i lau fomaʻi!

  • E uiga i le tuatusi
  • Fesili i le tagata atamai
  • Faʻamatalaga faʻamatalaga
  • Mo tagata faasalalauina
  • Maliega a le tagata

Le faʻaogaina o aʻa

E mafai e le maʻisuka ona saunia le tele o meaʻai suamalie ma ola maloloina lelei mai aʻa.

Inu mai aʻa. 30-40 g o aʻa eleele o chicory sasaa 0.5 lita o vai inu. Fufulu le afi ma faʻapipiʻi mo le 10-15 minute. Ma - vevesi ma malulu i le vevela o le potu. O se mea inu suamalie e tatau ona inu 1/3 ipu 2-3 taimi i le aso.

Faʻaaogaina o aʻa. 2-3 sipuni tele o le paʻu chicory paʻu 2 mo vai inu ma tuʻu ai mo ni nai itula. Inu 0.5 ipu e oo i le fa taimi i le aso.

Inu i le chicory ma le susu. E saunia i le auala lava lea e pei ona taua i le fua muamua, ae faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le susu, sili ona fiafia i mea manogi ma isi fualaau maloloina.

E leai se suka e tatau ona faaopoopo i ia meainu. Nai lo lena, e mafai ona e faʻaaogaina suamalie. Latou te le faʻamaina le inu, ae i le taimi tutusa i nisi taimi e faʻaleleia lona manaia lelei.

E ui lava i faʻamanuiaga uma o le chicory, o mea inu mai lea mea e tatau ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻamapulaʻa ina ia le afaina ai le tino.

Tincture mo le soloia o manuʻa. I le maʻisuka, o le aʻa o le chicory e talafeagai e le gata mo le 'ai, ae faʻapea foʻi mo le faʻaaogaina i fafo. Afai e iai ni manuʻa e le faʻamalolo i luga o le paʻu, e mafai ona e saunia le mea nei: 10-15 g o aʻago vao o loʻo sasaaina i totonu o se ipu tioata e 40 ml o le ava malosi. Ufiufi le fagu ma tuʻu i se mea pogisa mo le 7-10 aso. A maeʻa le taimi lenei, e mafai ona faʻaaogaina le tincture mo le soloina o fasi manua ma maʻi paʻu.

Faʻamatalaga i le faʻaaogaina o chicory

I le lautele, o le chicory o se vaovao lea e sili ona taliaina e le toʻatele o tagata. O le autu o le faʻaseseina i lona taumafaina o le le faʻaaloalo. I nisi vaega o tagata, o le 'aiina o se laau e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi, e ui i le mea moni o le chicory e le aʻafia i le ituaiga o allergens ma mafua ai ona seasea ona afaina.

O le tele o taimi, e mafai ona aliali mai ona o se aofaiga tele o vitamini C i lona tuufaatasiga.O le mea lea, o tagata e le taliaina ni fualaau suamalie e tatau ona faʻalauiloaina se aoga aoga i totonu o le taumafataga ma le faʻaeteete tele, ia mataituina lelei le tali a le tino i se oloa fou. Afai na matauina e se tagata ina ua uma ona ia taumafa i meaai i soo se ituaiga, na ia atiina ae ni faailoga o le mea e ai i le mea e 'ai (fagu, mumu, mumu o le paʻu, ma isi), e sili atu le teena o lenei oloa. E le gata i lea, o le chicory ua solia i tagata:

    Mafatiaga mai nisi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e masani lava o se ulupo o le manava ma duodenum. I lenei tulaga, aʻo leʻi faʻaaogaina o le a le sili atu le lelei le feutagai ma se gastroenterologist.

E le gata i lea, o le chicory e tatau ona lafoai ao ave soʻo se vailaʻau, talu ai e faʻaitiitia ai le aoga o fualaau faasaina ma lona faʻaaogā e le tino.

Faʻailoga ono mafai

O nisi tagata atamamai e mafaufau e le o se laau aoga tele, lea i lalo o nisi tulaga e ono afaina ai le soifua maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • E mafua ai le faʻaititia atili o le faʻafitauli i luga o le cardiovascular system, o le mamafa o le mamafa ma e oʻo lava i le arrhythmia (naʻo pe a inu i le susu). E ui i le mea moni e faapea o se tuufaatasiga o oloa e foliga mai e masani lava, e sili atu le inu i nei meainu e lua eseese mai le tasi i le isi.
  • Faatasi ai ma le le pulea lelei o mea, o le chicory e mafai ona afaina tele ai le gaioiga o le ate ma le tino o le tino, ma mafua ai ona le fiafia nisi tagata.
  • I nisi vaega o tagata, o le 'aina o le chicory e mafai ona taʻitaʻia ai le fiaʻai tele.
  • O Chicory ei ai le meatotino o le faʻavaveina o le toto o le tagata, lea e le saogalemu mo tagata o loʻo mafatia i le thrombosis.

O le tele o fomaʻi e talanoa e uiga i le tele o mea aoga faʻaaogaina o le laau, o le taʻua o le vao vavalalata o le "mea ua mate."

I soʻo se tulaga, o aoga ma faʻamaʻi o chicory e 100% faalagolago i le tele o mea e taumafaina e se tagata. O le vailaʻau aupito sili ona lelei e le sili atu ma le tasi le ipu o meaʻai inu i le aso. A leai, o se mea ofoofogia e mafai ona le aoga ma e afaina foi.

Ina ia mafai ai e le chicory ona aumaia le tino na o faamanuiaga, ae le o se afaina, o lona taumafaina e tatau ona faatulagaina lelei. Afai ei ai sina masalosaloga o aafiaga le lelei o vao i luga o le tino, e taua le taofi le ave i se vave vave ma saili le fautuaga a se fomaʻi.

Meaʻai mo le ituaiga 2 Tomaʻi suka

O le faafitauli ogaoga o le maʻisuka o loʻo mafatia mai le ituaiga lona lua o faʻamaʻi o le gaʻo. O taumafataga maloloina e fuafua i le tetee atu i le mamafa o le maʻi. E manaʻomia e le tino o le tino le tele o le inisalini. O loʻo i ai se liʻo mataʻutia, o le sili atu o le homone, o le tele foi o le numera o sima gaʻo. O le faamaʻi e vave ona tupu mai le gaioiga malosi a le inisalini. A aunoa ma lena, o le vaivai o le gaioiga o le pancreas, e oso i luga o le uta, e taofi atoatoa. O le mea lea e liliu ai se tagata i se inisalini e faalagolago i le inisalini.

O le tele o le maʻisuka e puipuia mai le aveesea o le mamafa ma le faatumauina o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, faʻamatalaga masani e uiga i meaʻai:

Ma o vailaʻau 'eseʻese ma gaʻo

Tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faʻaaoga le aofaʻi o le protein e avea ma tagata soifua maloloina. E leai ni meaʻai mai le taumafataga atoa pe faʻaaoga foi i ni tapulaa faʻapulaʻa. O tagata gasegase o loʻo faʻaalia meaʻai gaʻoloʻo e le televave le faateleina o le toto suka. O ia ituaiga o gaʻo e taʻua o le telegese pe faʻalavelave, ona o le fua o le absorption ma mea o loʻo i totonu o fiva (fila) i totonu.

  • cereals (buckwheat, millet, pele bela),
  • leki (peas, soya),
  • fualaau 'aina e le o le faʻamalaʻau (kapisi, greens, tamato, radishes, turnips, squash, paukena).

E leai se cholesterol i ipu fuālaʻau. O fualaau faisua e toetoe lava a leai se gaʻo (zucchini - 0.3 g, dill - 0.5 g mo le 100 g o oloa). Kāreti ma beets e tele fiber. E mafai ona 'aina e aunoa ma ni tapulaa, e ui i lo latou fiafia.

O se lisi faʻapitoa na fuafuaina mo aso uma i luga o le taumafa maualalo mo le maʻisuka ituaiga 2 o le 1200 kcal / aso. E faʻaaogaina ai oloa ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. O le tau faʻatauaina e faʻaaogaina ai meaʻai ma a latou gasegase e faʻataʻitaʻi ai le tele o mea taumafa ina ia mafai ona fesuiaʻi ipu i le lisi o aso taʻitasi. O le mea lea, o le faasinomaga glycemic o le falaoa paʻepaʻe e 100, peʻa lanumeamata - 68, susu atoa - 39.

I le maʻisuka ituaiga 2, o tapulaa e faʻaaoga i oloa e maua ai le suka mama, pusa ma falaoa e gaosia mai le falaoamata lelei, fua suamalie ma vine (faʻi, vine), ma fualaau faisua (pateta, sana).

E ese feeseeseaʻi i latou lava. O mea ola e maua ai le 20% o taumafa i aso taʻitasi. I le mavae ai o le 45 tausaga, o lenei tausaga o le maʻisuka ituaiga 2 e taua tele, e fautuaina e sui le vaega o paletini manu (lafumanu, puaa, tamai mamoe) ma fualaau aina (soya, mushrooms, lentils), iʻa laititi ma iʻa.

Faʻamatalaga faʻapitoa o kuka e fautuaina mo le maʻisuka

I le lisi o taumafataga o togafitiga, o le maʻi o le pancreatic endocrine o loʻo i ai le numera o le laulau 9. E faʻatagaina tagata faʻamaʻi ona faʻaaoga suauu synthesized (xylitol, sorbitol) mo meainu suamalie. I le fua a tagata, o loʻo i ai ipu ma le fructose. Manugofie o le natura - o le meli o le 50% o le suauu gaʻo. O le maualuga o le fructose o le 32 (mo le faʻatusatusaga, suka - 87).

E i ai le faʻaaogaina o tekinolosi i le kukaina e mafai ai ona e mataʻituina le tulaga talafeagai mo le faʻamautuina o suka ma faʻaititia ai foi:

  • vevela o le mea taumafa
  • faʻateleina oloa
  • le faʻaaogaina o palatini, televave gaʻo,
  • taimi faʻaaoga.

O le faateleina o le vevela e faatelevaveina ai le faagasologa o gaioiga o meaola o le tino i totonu o le tino. I le taimi lava e tasi, o meaʻai o mea taumafa vevela e vave ona ulufale atu i le toto. O meaai e maua i le maʻisuka e tatau ona mafanafana, inu lelei. O le faʻaauau pea, o le faʻaaogaina o oloa laʻau mūmū e aofia ai filo mamafa e faʻamalosia. O lea, o le glycemic Index of apples is 52, o le sua mai ia i latou - 58, oran - 62, sua - 74.

O le tele o fautuaga mai le endocrinologist:

  • maʻisuka e tatau ona filifili fatuga atoa (e le o le semolina),
  • tao tao pateta, aua le masaa,
  • faʻaopoopo mea manogi i ipu (palapala lanu uliuli, paumone, turmeric, fatu lūlū),
  • taumafai e ai meaʻai gaʻo i le taeao.

O meaʻai e faaleleia atili ai meaʻai ma fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le toto. Calories mai meaʻai gaʻo e 'ai mo le' aiga o le taeao ma le aoauli, e pule le tino e faʻaalu seʻia oʻo i le iʻuga o le aso. O le tapulaʻa i luga o le faʻaaogaina o le masima laulau e faavae i luga o le mea moni e faapea, o lona tele o loʻo teuina i totonu o sooga, e fesoasoani i le atinaʻeina o le maualuga. O le faʻateleina o le faʻaosoina o le toto o se faailoga lea o le maʻisuka ituaiga 2.

Totogi sili ona lelei mo meaai maualalo-kalori

O meaʻai, salakeke, sandwiches e faaopoopo atu i ipu i luga o le laulau fiafia. E ala i le faʻaalia o le fatufatuaʻi ma le faʻaaogaina o faʻamatalaga o oloa e fautuaina e tagata maʻi endocrinological, e mafai ona e 'ai atoatoa. O meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le mamafa ma le numera o kalori o se ipu, o mea taʻitasi. O faʻamatalaga e mafai ai e oe ona amanaʻia, fetuutuunai pe a talafeagai ai, o le aofaiga o meaai e 'ai.

Sanuisi ma le vevela (125 Kcal)

Lulu le kulimi kulimi i luga o falaoa, tuʻu le iʻa, teuteu i se ipu o koko kāpeti ma fufuluina i gaʻo lanu meamata.

  • Rye falaoa - 12 g (26 Kcal),
  • sisi na gaosia - 10 g (23 Kcal),
  • fusi vao - 30 g (73 Kcal),
  • kāloti - 10 g (3 kcal).

Nai lo le togafiti o sisi, ua mafai ona faʻaaogaina se oloa maualalo-kalori - o se faʻafefiloi o le paluga o fale. Ua saunia i le auala lenei: masima, pepa, gaʻo tilati ma le pasesa ua faaopoopo i le 100 siʻisi falaoa gaʻo. 25 g o se tuufaatasiga eleele lelei e 18 kcal.E mafai ona teuteuina se sanuisi i se lala o le basil.

Fuamoa oona

Lalo i le ata, lua pale - 77 kcal. Faʻasinoa ma le faaeteete ia fuamoa ua gaosia i vaega e lua. Mash fafo le isu ma se vavae, faʻafefiloi ma le kulimi kulimi maualalo ma le gaʻo lanu meamata. Faamasima, faaopoopo le pepa lanu uliuli e tofo ai. E mafai ona e teuteuina le meaʻai i olive poʻo le tuʻuina o olive.

  • Egg - 43 g (67 Kcal),
  • aniani lanu meamata - 5 g (1 Kcal),
  • kirimigi 10% gaʻo - 8 g poo le 1pp. (9 kcal).

Iloiloga Autu o fuamoa, ona o le maualuga o le cholesterol o iai i totonu, e sese. Latou te tamaoaiga i le: polotini, vitamini (A, vaega B, D), o le faʻalavelave o fulufulu fuamoa, lecithin. O le le faʻatagaina atoa o se oloa maualuga-kalori mai le fua mo le maʻisuka ituaiga 2 e le talafeagai.

Caviar Squash (1 vaega - 93 Kcal)

O le zucini talavou faatasi ai ma se fasi mumu vaivai e tipi i totonu o poloka. Faaopopo le vai ma tuu i totonu o se apa. E manaomia e le vai le tele ina ia ufiufi fualaau faisua. Cook zucchini seia vaivai.

Tulifili tila ma kāloti, kuka lelei, fuga i le suauʻu manogi. Faaopopo le zuciniini uamea ma falai fualaau faisua i tomato fou, kalaka ma laau. Toto mea uma i se mea faʻafefiloi, masima, e mafai ona e faʻaaoga mea manogi. Ina ia faʻapipiʻi i se multicolo mo le 15-20 minute, e sui le multicolo i se mea e puipui ai le vaʻaiga, lea e tatau ai ona faʻateleina le caviar i taimi uma.

Mo 6 fesoasoani a le caviar:

  • zucchini - 500 g (135 Kcal),
  • aniani - 100 g (43 Kcal),
  • kāloti - 150 g (49 Kcal),
  • moa fualaʻau - 34 g (306 Kcal),
  • Tomatoes - 150 g (28 Kcal).

I le faʻaaogaina o le lapisi matamuli, e faʻamaʻapeʻaina ai ma faʻamaʻapeʻa. Pululokiniki poo zuciniini e mafai ona suia lelei le fualaʻau.

O le fua maualalo-kalori mo le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona lauiloa.

Leningrad pipi (1 auaunaga - 120 Kcal)

I totonu o le falaoa o manu e faaopoopo ai vine vine, pateta pateta ma kuka seia oʻo i le afa-kuka kuka. Grots carrots ma parsnips i luga o se fatu laumei. Faʻatuʻu fualaau faisua ma aniani tipi i le pata. Faaopopo tumama salupa, suamati mama, faga laulaau ma sosolo i le broth, tipi i totonu o kupita. Auauna i le piko ma laau.

Mo le 6 taumafa o le sua:

  • vine groats - 40 g (130 Kcal),
  • pateta - 200 g (166 kcal),
  • kāloti - 70 g (23 Kcal),
  • aniani - 80 (34 Kcal),
  • parsnip - 50 g (23 Kcal),
  • pulu - 100 g (19 Kcal),
  • suamati juice - 100 g (18 Kcal),
  • pata - 40 (299 Kcal).

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, i fua o kulupu muamua, ua kuka ai le fala, e le o le gaʻo pe sili atu gaʻo ua aveesea. E mafai ona faʻaaoga i le vaitau o isi meaʻai ma le isi.

Faʻataʻitaʻiga le faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka

I totonu o se lisi na faʻapipiʻiina mo le vaiaso, i se tasi aso ma le taui lelei mo le suka suka, e mafai ona e maua se nofoaga mo le taumafataga. E fautuaina oe e le meaʻai taumafa e te kuka ma 'ai ma le fiafia. O mea taumafa e tatau ona aumaia ai se lagona manaia o le atoatoa, faamalieina mai meaai e tuuina atu i le tino e ala i meaai suamalie e kuka mai le paluga (pancakes, pancakes, pizza, muffins) e tusa ai ma fualaau faapitoa. E sili le lelei ona tao falaoa i le ogaumu, ae aua le falai i le suauu.

Mo le suʻega e faʻaaogaina:

  • falaoamata - suamalie pe fefiloi ma le saito,
  • kusi sisi - gaʻo e leai se gaʻo poo le kuka (suluguni, cheese cheese),
  • fuamoa moa (e tele le cholesterol i le isu),
  • musumusu mai o le suamalie.

Dessert "Cheesecakes" (1 vaega - 210 Kcal)

E masani ona faʻaaogaina le siʻisi sisi (e mafai ona e faʻasalalau i totonu o se fai meaʻai). Faʻafefiloi le meaʻai susu ma le falaoamata ma fuamoa, masima. Faʻaopopo vanilla (paina). Faʻasusu le paluga lelei ina ia maua ai se mea e tutusa lelei, tuʻu i tua o lima. Sue fasi fasi (ovals, circles, sikuea). Fuga i le suauu manogi vevela i itu uma e lua. Faʻavave kekecakes i luga o pepa pepa solo ina ia mafai ona aveese le gaʻo sili atu.

  • kalu le maualalo-gaʻo - 500 g (430 Kcal),
  • falaoamata - 120 g (392 kcal),
  • fuamoa, 2 pi. - 86 g (135 kcal),
  • moa fualaʻau - 34 g (306 Kcal).

O le tautua o keke keke e fautuaina i fua, fua. O lea la, viburnum o se punavai o le acid ascorbic. O le siama ua faʻaalia mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le toto maualuga, o le ulu o le ulu.

O le faʻamaoniga o le maʻisuka faʻamanuiaina tagata e le mafai ona gasegase ma faʻafitauli matuia ma tuai. O togafitiga mo le maʻi o le pulea o le kulukose o le toto.A aunoa ma le malamalama i le aafiaga o mea eseese i luga o le fua faatatau o le faʻaaogāina o gaʻo mai meaʻai, o latou fuainumera maoaʻe, ma le kalori o meaʻai, e le mafai ona faʻatinoina le lelei. O le mea lea, ia tausia le soifua manuia o le tagata maʻi ma ia puipuia ai le maʻisuka faafitauli.

Olka-Fasolka_K РІСчР Р Русский Рейтинг@Mail.ru
Parsnip faʻamautuina le metabolism, e aofia ai le maʻisuka.

I le isi itu, o loʻo i ai sona aʻa laiti maualalo, ma i le isi itu, e faʻamalosia ai toto toto, lea e taua tele mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka.
Talu ai o le parsnip ei ai sina tofo pisi, e masani ona tuʻufaʻatasia ma isi fualaau faisua pe kuka i sina gaʻo susu.
O parsnip ipu e ese le matagofie ma se manogi faapitoa.

Parsnip salad
Tipi le parsnip i luga o se fatulaʻau, faʻafefiloi ma apu apu, faʻapipiʻi le sukalati, gati ma le vaitau ma le mayonnaise.
Mo le 4 tautua: 200 g o le parsnip, 2-3 apu, 40 g o le horseradish root, 40 g o leisi poo le sipuni lanumumu, 3 punetēpu o le mayonnaise.
Vailaʻau suamalie ma parsnip

Parsnips ua saunia, lapisi, kāloti, gaʻo tipi lelei, sautotogi ma le suauu manogi, ona tuʻu lea i totonu o le susu.
Faaopopo leisi ma kuka mo le 30-40 minute. I le iuga, sasaa le susu vevela i totonu o le supa ma faaopoopo le masima.
Mo le 4 tautua: 120 g o le parsnip, 1 kāroti, 1 turnip, 1/2 aisa, 1 sipunamu o le suauʻu fualaau, 11/2 i le 2 ipu o le suka, 11/5 ipu o susu, 2 sipuni tele o araisa.
Poached Parsnip
Parsnips sliced, sliced ​​seia suavai, i sina vaega o susu ma le faaopoopoina o le suauu olive. A o auauna atu, fufuluina i laau, sa avea o se falaoa o le itu mo aano o manufasi.
Mo le 4 fesoasoani: 600g o le parsnip, 3 ipu o susu, 11/2 sipuni tele ole suāuu olive.
Maʻisuka Pumpkin Recipes
Tipiʻi Suka
Fualaau mo Mushroom mo maʻi suka
Suesuega o atiseti o Ierusalema mo le maʻisuka
Lua vasega ma itu ipu mo le maʻisuka
Punaoa http://saharniydiabet.ru/

E seasea faaaoga le parsnip mo togafitiga faafomaʻi, ae masani ona faʻaaoga i le kuka e pei o se taumafataga vevela mo meaai. Ae o le afaina o aʻa e aoga i le pata, aemaise lava i le gastric ma le gutu pepe. I aso tuai, na faʻaaoga ai e le alii i totonu o le nuʻu faʻaoga o parsnip roots i luga o le moonshine e faʻalauteleina ai lagona ma faʻafefe ai le manaʻo. O Parsnip sa faʻaaogaina e toe faʻafoisia ai le malosi o tagata maʻi mamaʻi. I nei tulaga, o le aʻa o le aʻa na maua i le 100 ml ma le 1 tbsp. sipuni o le meli 3 taimi i le aso 30-40 minute aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e 30 aso.
Ae e toaitiiti tagata e iloa o le parsnip, aemaise lava aʻa, e mafai ona faamatuu atu le toto o vaʻa toto. E faʻaaogaina mo le maualuga o le toto, angina pectoris, maso maso. O parsnip infusions ei ai se aafiaga leaga, o lea e faʻaaoga ai mo le neurosis, faʻapea foi ma le faʻaleleia o le moe. O pakete parsnip foi e iai sona aafiaga faʻapitoa.

E mafai ona e faʻaaoga aʻa o le parsnip mo togafitiga faafomaʻi i ituaiga nei:
Faʻauu: 2 tbsp. sipuni tele o aʻa paʻu e sasaa ai le 0.5 lita o le vai inu, ia taofi i totonu o se pusa tapuni mo le 30 minute ma inu 100 ml 3 taimi i le aso ao lei faia taumafataga.
Suauu: 3 tbsp. sipuni tele o aʻa nutimomoia e fefiloi ma le 3 sipuni tele o le sugar granulated, sasaa 200 ml o vai inu ma kuka i totonu o le vai vai mo 15 minute. Ave 2 tbsp. punetipi 20 minute aʻo leʻi 'ai meaai e faʻalautele ai le manaʻo ma toe faʻafoʻi le malosi.
Talosaga: 3 tbsp. sipuni o aʻa e 1 le ipu vai inu, tuu mo le 5 minute, maunu. O le vaega malosi e faʻaaogaina e pei o se mea e afaina, ma o mea e faʻaaogaina e faʻaaoga i nofoaga tiga, pe a uma ona tuʻuina i totonu o se ato.

Victor Kosterov, Phytoapitherapist, Ph.D. aʻoaʻoga faʻasaienisi.
Moscow vaega Punaoa http://101sovet.org.ua/

Parsnip kuka

Pepa parsnip O meaʻai: 600 g o le parsnip, 0.6 l o le susu, 2 sipuni tele o le suāuu olive. 2. Faʻavae sauniuni: fufuluina le parsnip, tipi i fasi pepa ma faʻafeu i le susu susu, faʻasalalau i nisi taimi, ona tuʻu lea i luga o se meaʻai.

Parsnip kuka

Pepa parsnip O meaʻai: 600 g o le parsnip, 0.6 l o le susu, 2 sipuni tele o le suāuu olive. 2. Faʻavae sauniuni: fufuluina le parsnip, tipi i fasi pepa ma faʻafeu i le susu susu, faʻasalalau i nisi taimi, ona tuʻu lea i luga o se meaʻai.

Parsnip o se vailaʻau antipyretic. Parsnip togafitiga

Parsnip o se togalaau fualaau faasaina a le Metitirani o le aiga o le au taufaaleaga, lea na faʻailoa mai ai fale faʻamalolo.

Parsnip o se fale e lua tausaga. I le tausaga muamua o le olaga, o le parsnip o se aʻa o le fatu ma le basal rosette o laulaau, ma i le lona lua o tausaga o le ola - fualaau fugalaau ma samasama poʻo fugalaau lanumeamata ua aoina i faamalu.

Parsnip fuga i le taumafanafana, ia Iuni-Iulai. O ona aʻa paʻepaʻe ei ai lona tofo fiafia ma le oona ma se manogi uiga ese.

O Parsnip ua lauiloa talu mai aso anamua. I Roma anamua, sa matua talisapaia lava meaʻai ma faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. I le Vaitau Tutotonu, na tufatufa atu i Europa Tutotonu.

Fomaʻi o le taimi tuai o le tele o atunuu ma tagata na filifilia le parsnip o se vailaʻau faʻamalo faapitoa ma tuʻuina atu e toe faʻaleleia seʻia oʻo i le toe faʻaleleia atoatoa.

I Rusia, ua leva nei i le 1600, ua ola le parsnip i togalaau ma 'aina e pei o se tidbit. I le togalaau lauiloa Izmailovsky o Tsar Alexei Mikhailovich, o le vaega o loʻo nofoia e le parsnip na sili atu ma le 3 taimi sili atu nai lo le nofoaga o loʻo nofoia e kāloti. Mulimuli ane, na tulei ese le pateta mai le togalaau a Rusia e le gata o le parsnip, ae o le masiofo foi o le togalaau.

I aso nei, o laʻau e le sili ona lauiloa i le au faifaatoaga ma le au faifaatoaga - e tupu tele lava i le greens.

Taua! I le taimi o togalaau ma le seleselega, aemaise lava i le vevela ma le timuga o le tau, e tatau ona ave le tausiga, talu ai ona o le suauu taua e natia e le vailaau o laulaau e mafai ona mafua ai le mumu e tatala ai vaega o le tino, e pei o vao.

I foliga, o le parsnip e talitutusa ma se kālati sinasina lapopoa ma se vaega pito i luga o le aʻa o le aʻa.

O lona aʻa malosi papaʻe ei ai sona tofo suamalie ma se manogi uigaese, ma i lona matagofie tulaga e pei o se seleni seleselega po o se pakasipi.

O se mea lelei tele ma e le masani ai, fualaʻau paleni. E tusa ai ma le aofaʻiga o meaʻai, o le parsnip e sili atu ona aʻafia ai kāloti.

O le parsnip e mauoa i suauu mamele ma gaʻo vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie, ma faʻaaogaina ai le tele o togalaʻau i lenei itu. Parsnip o loʻo i ai le fua faatatau lelei o minerale: potassium - e oo atu i le 460 mg%, calcium - e oo atu i le 50 mg%, phosphorus - e oʻo atu i le 73 mg%, magnesium - e oo i le 22 mg%, iron-up to 0.6 mg%, ma isi.

O fua o le parsnip root e aofia ai sugars e oo i le 14%, o palatini - e oo atu i le 2%, vitamini C - e oo i le 20 mg%, B1 - 0.1 mg%, B6 - 0.1 mg%, PP - 0.9 mg%.

Ae o le parsnip e sili ona talisapaia ona o lona maualuga o le vitamini B2, lea e aofia i le malosi o le gaosiga o le tino, e faʻamalosia ai le gaioiga o gaʻo o le endocrin, ma aʻafia ai le tupu aʻe ma le atinaʻe o le tino o le tamaititi.

O lanu lanumeamata o le parsnip e matua tele lava lona aoga i vitamini C - e oo atu i le 110 mg%.

Antipyretic fualaau faasaina

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi lea o loʻo salalau i totonu o le faitau aofaʻi ona o:

  • le lelei
  • popolega masani
  • olaga le mautonu.

O loʻo faʻamatalaina i se auala umi umi, e masani ona oʻo atu i le le atoatoa ma le atinaʻega o faʻalavelave ogaoga. Ae o le taimi faʻaaogaina o vailaʻau oona e mafua ai le lelei.

Ituaiga o maʻi suka

Muamua, e tatau ona e malamalama i le mafuaʻaga o le maualuga o le kulukose i le toto, o a aʻafiaga e aafia ai lenei. o le suka e faʻatulafonoina e le insulin o le hormone, lea o loʻo faʻapipiʻiina i sulu o le pancreas. E manaʻomia ina ia maua ai e le siama ni kullukose ma faʻaaogaina e gaosia ai le malosi.

A faʻaleagaina le tino o le gland pe iai foi ni mea faʻalavelave faʻalavelave, o le faʻavaeina o le inisalini e taofi, lea e mafua ai ona le lava ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o mea inu i gaʻo. O se taunuuga o lenei mea, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le toto suka-o le maʻisuka o le uluaʻi ituaiga o atinaʻe.

Faʻatasi ai ma se olaga le mafaagaeetia, o maso e le tele se galuega, o lea latou te le manaʻomia ai le malosi.

O se taunuuga o lenei mea, o le inisalini e mafai ona faʻaitiitia, ma e le mafai e maso ona faʻaaoga le kulukose, lea e faʻateleina ai le toto.

O suauu pancreatic e amata ona galue i le tapulaa oo latou gafatia, lea e tau atu i lo latou oti, o lenei mea e atili ai ona aʻafia ai le maʻi. O ia gaioiga e fesootai ma le maʻisuka ituaiga 2.

Faailoga o le maʻi suka

O le tele o faʻamaoniga o le uiga o se maʻi suka:

  • matagogo
  • fiainu
  • faʻaauau faifaipea
  • fiaaai
  • maualuga le toto maualuga.

I le i ai o nei faailoga, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai ma faia se suʻega.

Inisalini i le togafitiga o le maʻisuka

O le fualaau faasaina, lea e tutusa ma le inisalini masani, e faia mai totoga o puaa po o povi. I le faaaogaina o siama ma se geniu ua suia, o le inisalini ua faanumeraina, lea e latalata i le fausaga i le tagata. O nei mea mulimuli e mafai ona maua ai le faʻamaualuga faifai pea i le toto, lea e faʻamaopoopo ai le maualuga o le suka.

O le inisalini e tui i totonu o le gaʻo o le tino i lalo o le paʻu e faʻaaogaina ai sina tui tui inisalini. O lenei faiga e faia e tagata mamaʻi. O meaʻai e fuafuaina e le fomaʻi ma faʻalagolago ile itupa, tausaga, mamafa o le tino, mamafa ma e tatau ona fetaui ma le tele o mea taumafa e 'ai.

Ituaiga o suka e faaitiitia ai togafitiga

O tupe uma e faʻatatau i le faʻaitiitia o le suka toto ua vaevaeina i ni vaega:

  • Faʻasalalau. Pe a tago i nei vailaʻau, o le a sili atu le vave faʻasaʻoina o le inisalini mai siama faʻamaʻi.
  • Sensitizers. Faʻaleleia le lagona o nisi vaega o le gastrointestinal tract i inisalini.
  • Alpha glucosidase inhibitors. Aua nei faatagaina le inisalini ina ia gauai i vaega patino o le gastrointestinal tract.
  • O fualaau faʻasolo fou e fesoasoani i le tuʻuina atu o insulin.

Tusa o le sulfonylureas

O vailaau faafomai o lenei ituaiga e masani ona faaaoga i le togafitiga faafomaʻi mo le maʻisuka. O lo latou masani ona faʻaaogaina e fesoʻotaʻi ma le tele o faiga faʻavae.

  • Muamua lava, e i ai so latou faatosinaga i luga o sela o le pancreas, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le tuufaatasiga o le hormone.
  • O le isi aafiaga e fesootaʻi ma le faateleina o le lagona o le toto e faalagolago i le insulin i le inisalini, lea e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le kulukose e fusi ma faʻaitiitia lona maualuga ile toto.
  • E le gata i lea, o nei fesuiaiga o le sulfanilurea e fesuisuiaʻi ai le gaioiga o meaola o le ate, o se tasi o totoga taua e faatonutonu ai le faaputuputuina ma le faasao o le suka. O se taunuuga o le faʻafeiloaʻi i le ate, o le tino o loʻo teuina i le kulukose.

O vailaʻau faʻaonapo nei na maua mai le sulfonylureas ei ai se taimi umi umi o le itiiti ifo ma le 12 itula. O lenei mea e mafai ai e oe ona ave 2 taimi i le aso, 1 papalama aʻo leʻi 'aʻai.

O nisi meafaigaluega e faʻaopoopoina ai ni mea lelei se tele. O nei mea e aofia ai le glidiazinamide, lea, e faaopoopo atu i le maualuga o le suka, e aafia ai le puipui o tamai vaa, faʻaleleia ai lo latou gafatia. O le aʻafiaina o mea oona i le plasma, e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le atherosclerosis, lea e masani ona faʻatasi ma le maʻisuka.

E le gata i lea, e suia ai le faʻaaogaina o mea totino o le toto, e puipuia ai le tele o paʻu o le toto, o se faʻalavelave masani mo tagata mamaʻi i lenei faʻamaʻi, ma e iai foi se aafiaga lelei i le mamafa.

O lenei vaega e aofia ai le Himeperid ma le glycidone.

Methyl glinides

Ole vaega lona lua ole vailaʻau ole methyl glinides. E aofia ai fualaau oona e pei o le Nateglineide ma le Repaglinide, ma o le lona lua o loʻo sili atu ona lelei i lana gaioiga.

O vailaʻau uma e faʻamalosia le gaosiga o le insulin. E vave ona gauai i totonu o le gastrointestinal tract, o le aafiaga o le aveina e mafai ona matauina pe a mavae ni nai minute.

O le gaioiga e le o toe umi, e tusa ma le itula, o lea e tatau ai ona e inu se pulu i taumafataga uma.

Sensitizers

O lenei vaega o vailaau faʻasaina e vaevaeina foi i le lua: biguanides ma thiazolidones.

O vailaau faafomai o lenei ituaiga ua faatonuina ma le lapatai, ona e tele o latou aafiaga. Ae ui i lea, o la latou gaosiga o le suka-gaioiga o gaioiga e fetaui lelei mo le faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2.

Biguanides e faʻamalosia le metabolism o le gaʻo ma faʻamaonia le kulukose toto i totonu o mea lautele e pei o muso.

O le aʻafiaga e le o luga o sela o le gland, o lona uiga latou te le maualalo, ma o le a umi atu lo latou ola.

O latou, e pei o le sulfanilurea, e faʻaleleia le gasegase o le galala, ma puipuia le tino mai le atherosclerosis. Latou te fesoasoani foi i le paʻu o le mamafa, lea e taua i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O se tasi o sui o lenei vaega o metformin, lea o loʻo avanoa i le pepa laupepa. E lua ituaiga o nei vailaʻau:

Faʻaaoga metformin, pei o isi laupepa o lenei ituaiga, e faʻamalosia pe a uma ona 'ai. E lua taimi masani, ma 3 taimi pe a filifilia le filifiliga umi.

Thiazolidones

O vailaʻau o le vaega lona lua e aofia ai Rosiglitazon ma Pioglitazon. A aveina i latou, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le lagona o le gaʻo o le tino i le inisalini.

Latou te maua le paleni lelei, o le maualuga o le faʻamoemoe e ausia i le va o le 1 i le 4 itula. E i ai a latou faʻailoga, e mafai ona faʻaalia le foliga o aʻafiaga i itu.

O le umi o le faʻaaogaina o nei fualaau faʻatele e faʻapupulaina ai le aʻafia o le kanesa.

Uiga e aʻafia ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le inumaga

O vailaʻau o loʻo aofia ai nei vailaau o vailaau o meaola, o enzymes ia e manaʻomia e talepe ai suga i totonu o vaega laiti.

O lenei ituaiga vailaʻau e tatau ona faia i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga, aua o le a maua ai le sili ona lelei. Glucosidase blockers e masani ona faʻasolosolo faʻatasi ma isi vailaʻau, talu ai latou lava e le o le suka, e na o le faʻaitiitia o le kulūkose.

O se tasi o sui o le kulupu o glucobai. O lenei vailaau o loʻo avanoa i le laulau, 2 pusa o le 50 mg e faʻaaogaina aʻo leʻi 'ai.

Laʻau faʻatoʻaga

I le faaopoopo atu i vailaʻau, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻaleaganuʻu i lalo o le suka. O se lelei lelei o le suka-maualalo o lo o maua i fualaau faasaina e aofia ai vaega nei:

  • Onamamoni
  • Walnuts
  • Aspen Bark
  • Clove
  • Acorns
  • Laʻau o le Burdock
  • White mulberry
  • Sophora Japanese
  • Dandelion ma isi.

O recipes mo le sauniaina o togafitiga faʻavae e mafai ona maua i luga o le Initaneti, ae aua nei galo e uiga i le lapataiga. O nei vailaʻau e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o le maʻi, o le mea lea, ao le i aveina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O a fualaau faʻamalosi e faʻamaonia ai le mamafa o le toto i le maʻisuka?

O le faateleina o le suavai e tele lava ina tupu i tagata gasegase e maua ai le gaosiga o le metabolism carbohydrate. O lenei faagasologa o se mea e mafua ai le faateleina o le mamafa o le atinaʻeina o le maualuga. Ina ia puipuia aʻafiaga, faʻaaoga meafaigaluega nei:

  • diuretics - lasix, dicarb,
  • siaki faʻapitoa - sikuea,
  • paʻu o le calcium - felodipine,
  • vailaʻau faʻamaʻi angiotensin-liua le enzyme - benzazepril.

O le vaega muamua o fualaau oona e aafia ai fatugaʻo, faʻaleleia le manava o le vai mai le tino, ma faʻaitiitia ai le mamafa.

O fualaau ole lua ma le tolu ituaiga e aʻafia ai totoga maso o toto toto poʻo ni faʻaleleia, faʻalauteleina le lumenene o le moega vascular, ma faʻaitiitia le mamafa.

O le vaega lona fa e poloka ai se enzyme e faʻamalosia ai angiotensin, o se vailaʻau faʻatasi ma se aʻafiaga faʻalauiloaina.

E le masani ona faʻaaogaina le poloka o le enzyme o le renin, lea e aʻafia ai i le faʻavevesiina o faʻamaʻi e mafua ai le faateleina o le mamafa. E taua le manatua o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le toto maualuga e mafai ona faia ma le faʻatagaga a se fomaʻi.

O aʻafiaga ma mea e le manaʻomia

O le tele o kulukose-faʻaitiitia o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, o lona uiga o le faʻaitiitia o le maualuga o le toto i lalo o le masani. O lenei tulaga e faʻaalia ai lava ia:

  • fatu fatu
  • mamafa mamafa
  • vaivaiga
  • vavao
  • leai se mafaufau.

I tulaga ogaoga, o le coma e mafai ona tupu ona o le le lava o meaʻai e ulu atu i le faiʻai.

O aʻafiaga o le aveina o le sulfanylurea o aʻafiaga e aʻafia ai:

  • agamalū vaivai
  • o se mea leaga e masani ona aliali i luga o le ua ma lima, i se tulaga e le masani ai, o le dermatitis e mafai,
  • i tagata e maua i gasegase o le gastrointestinal tract, o le vailaʻau e mafai ona o mai faatasi ma le manava, tiga lemu, leisa, ma le tele o vomiting.

Biguanides e mafai ona mafua ai mea nei e le manaomia:

  • mumu o le paʻu, suamalie,
  • afaina o meaʻai - gaioiga, vili, fusi,
  • mea e le mafai ai ona faʻasalalau - faʻasolosolo maumaututu ma manava,
  • faʻateleina o le gaʻo ma le faʻamafanafanaga o le tino,
  • se lagona o le tofo metotia i le gutu.

Tusa 2 le maʻisuka faʻamalosi maʻi: lisi

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le fomaʻi, e pei o se tulafono, e le gata o se soifua maloloina, o gaioiga malosi, ae faʻapitoa foi i vailaʻau faʻapitoa i le tino, e mafai ai ona faʻamaua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O vailaʻau e filifilia e faʻavae i luga o le tulaga lautele o le tino o le tagata maʻi, glucose i le toto ma le urine, uiga o le maʻi ma le i ai o faʻamaʻi laiti.

I aso nei i faleoloa faʻapitoa e mafai ona e mauaina se lisi tele o fualaau oona fou o loʻo ave mo le maʻisuka ituaiga 2.

I le taimi nei, e tatau ona filifili fua o le suka e maua ai le suka pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi, talu ai e tatau ona le na o le amanaʻiaina uma o faʻafitauli o le maʻi, faʻaleagaina, ae faʻapea foi le fua talafeagai.

Le pulea le faʻaaogaina e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina.

E taua le mafaufau e le faaaogaina fualaau i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti ma filifilia taitoatasi mo le maʻisuka i fafine maʻitaga.

O suauu maualalo o suauu o le au matutua ma le tupulaga fou ua vaevaeina i ni ituaiga se tolu, e eseese i latou i le vailaʻau ma le auala e aafia ai le tino.

Sulfonamide togafitiga

  • O vailaau faʻapitoa o le hypoglycemic in the diabetes e fesoasoani i le sili atu ona gaosia ma gaosia le inisalini i le toto.
  • E le gata i lea, o nei vailaʻau e faʻaleleia atili ai le lagona o le tino, ma e mafai ai ona maua le tui o le inisalini.
  • Sulfanilamides e faʻapupula le aofaʻi o suʻi resitara i luga o sel.
  • Suavai vaivai o le suāvai e fesoasoani e paʻu i lalo ma faʻaitiitia le faʻavaeina o le kulukose i le ate.

Mo se taimi umi, o le maʻisuka sa faʻaaogaina fualaau faʻatau muamua. Ina ia saunia mo le manaomia i aso taitasi mo vailaau faafomai, e tatau i tagata gasegase ona ave mai le 0.5 i le 2 kalama o sulfonamides, o se tulaga maualuga lava.

I aso nei, ua faʻatautaia ai fualaau faʻataʻitaʻi e lua-tupulaga e sili atu ona aoga.

O a latou suʻega e laʻititi lava, lea e tau atu i le itiiti o aʻafiaga.

I le avea ai o se tulafono, o nei fualaau oona ei ai lona aafiaga i le tino mo le 6-12 itula. E ave le 0.5 laulau i luma poʻo le maeʻa o faalua i le aso.

I nisi tulaga, ua faatonuina e le fomaʻi le tagofia o le fualaau faasaina faatolu i le aso e ausia ai se faaitiitia malie o le kulukose toto.

E ese mai i le mea moni latou te maualalo le suka o le toto, o nei fualaau oona ei ai le aoga aoga i luga o toto, faaleleia atili o latou toto ma puipuia ai le faaleagaina o tamai vaa. E aofia ai laupepa mo le faʻaitiitia o le suka o le lua-tupulaga, e vave ona faʻaumatia mai le tino ma e le faʻavaveina ai fatugaʻo, puipuia o totoga o le tino mai le atinaʻeina o faʻafitauli ona o le maʻisuka ituaiga 2.

I le taimi nei, o ia vailaʻau o le hypoglycemics e pei o sulfalamalu e iai a latou faʻailoga:

  1. O lenei vailaʻau e ono le talafeagai mo tagata uma.
  2. Latou te taumafai e le faʻasalalauina i tagata matutua, o ia o loʻo vavave lemu fualaau mai le tino. A leai, o le fualaau faasaina e mafai ona faaputuputu i le tino, lea e masani ona oo atu ai i se tulaga o le hypoglycemic ma le coma.
  3. Sulfanilamides e mafai ona fai ma vaisu pe a mavae sina taimi ona o le lima tausaga talu ona faʻaaogaina le fualaau faasaina, o le faʻaitiitia o le lagona o le tagata responsive tissue io latou aafiaga e faʻaititia. O se taunuuga, o le a le toe maua e le au le aoga le aoga.

E aofia ai le le lelei o foliga o le fualaau faasaina o le mea moni o le sulfonamides e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli o le hypoglycemic. O le malosi o le hypoglycemia e mafua mai i fualaau faasaina o le chlorpropamide ma vaega glibenclamide. Mo lenei mafuaʻaga, o le vailaʻau na faatonuina e le fomaʻi e tatau ona mataʻituina lelei ae le o le tagata lava ia.

E taua le manatuaina o le glycemia e mafai ona taʻitaʻia ai le masani ai ona matelaina, faʻaaogaina o le ava, malosi malosi faaletino, ma aspirin. O le mea lea, ao leʻi amata ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e uiga i le i ai o faʻamaʻi.

O ai o loʻo faʻaalia mo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina?

O fualaau suamalie o le suamalie o lenei ituaiga o loʻo faʻamaonia i mataupu nei:

  • I le togafitiga o le maʻisuka o le ituaiga muamua, pe afai o le togafitiga o le soifua maloloina e le mafai ai ona faaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma o le tagata maʻi e le mafatia i le mamafa.
  • Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga muamua, pe a fai o le tagata maʻi e iai le gaʻo.
  • Ma le maʻisuka o le maʻisuka o le ituaiga muamua.
  • Afai e le lagona e le tagata maʻi le aʻafiaga o togafitiga o le inisalini mo le maʻisuka ituaiga 1.

I nisi o tulaga, o le sulfonamides o loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma le inisalini. E talafeagai lenei mea ina ia faʻaleleia ai le aafiaga o le inisalini i le tino ma faaliliu ai le maʻisuka lē mausali i totonu o se tino mautu.

O le uluai tupulaga sulfanilamides e mafai ona ave muamua, i le taimi ma le maeʻa o se taumafataga. I lenei tulaga, o le vailaau e faʻatau taʻitasi. Ae e te leʻi amataina le fualaau, e tatau ona e suesue ma le totoʻa i faatonuga.

Latou te faʻaaogaina fualaau faasaina o lenei ituaiga ma le faʻaeteete tele i fualaau faasaina, talu ai ona o le ave sese o le fualaau faasaina e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le kulukose toto, o mea e afaina ai le tino, naʻo, vomiting, faʻalavelaveina o le manava ma le ate, ma le faʻaitiitia o le leukocytes ma le hemoglobin.

Biguanide togafitiga

O vailaʻau faapena e maua ai le suka-maualalo ei ai le eseesega o le tino, o le taunuuga o le suka e mafai ona vave faʻavaveina i maso maso. O le faʻasaga i biguanides e fesoʻotaʻi ma se aafiaga i luga o faʻataʻitaʻiga cell, lea e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini ma fesoasoani e faʻasaʻo le suka toto.

O nei vailaau o le suka-maualalo e tele mea lelei:

  1. Faʻaitiitia le kulukose o le toto.
  2. Faʻitiʻitia le tagofia o le kulukose i totonu o le inumaga ma lona faʻamaʻoloto mai le ate.
  3. O vailaʻau e le faatagaina le kulukose e fai i totonu o le ate.
  4. O le vailaʻau faʻateleina le numera o le faʻaleleia e malamalama i le insulin.
  5. O fualaau e fesoasoani e faʻavae i lalo ma susunuina le gaʻo o le tino e le manaʻomia.
  6. I lalo o le faatosinaga a le fualaau faasaina, toto toto.
  7. O le manava o le maʻi e faʻaititia, lea e mafai ai ona e maua le mamafa.

Biguanides e le afaina ai le gaosiga o le inisalini, fesoasoani i le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o masini, faʻateleina le aʻafiaga o le inisalini na faʻalauiloa pe o iai i le tino. O lenei mea e oʻo atu i le mea moni e faʻapea, e le faʻaitiitia e sela a latou faʻasao.

Ona o le faʻamautuina o le gaosiga o le inisalini i le tagata gasegase, ua faʻaitiitia ai le manava tele, lea e sili ona aoga mo le maʻisuka ma i latou e mamafa pe mamafa. Talu ai ona o le faʻaitiitia o le inu o le kulukose i totonu o le inumaga, o le maualuga o lipid fractions i totonu o le toto e faʻamaonia, lea e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis.

Ae ui i lea, o biguanides ei ai se faʻafitauli. O nei fualaau faasaina e mafai ai ona maua mai le gaosiga o le galala i le tino, lea e tau atu ai i le tino o le hypoxia ma le matelaina o le okesene.

O le vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le maʻisuka i luga o tagata matutua ma i latou o loʻo iai faʻamaʻi o mama, ate ma le fatu. A leai, e mafai ona maua e tagata gasegase le vomiting, gasegase, vavalalata, tiga o le manava, ma allergies.

Biglawides e faasa ona faʻaaoga:

  • Tagata mamaʻi e silia i le 60
  • i le i ai o soʻo se ituaiga hypoxia,
  • i le tulaga o gasegase faʻamaʻi ma fatugaʻo fatugaʻo,
  • i le auai o soʻo se taotoga tuga, faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi.

Biguanides e masani ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e maua ai le maʻisuka o le maʻisuka ituaiga 2, ma le mamafa masani o le tino ma le leai o se uiga o le ketoacidosis. E le gata i lea, o nei fualaau oona e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka, o lona tino e le taliaina le sulfonamides pe o se vaisu i lenei fualaau faasaina.

Biguanides, o loʻo i ai le igoa "tolopo" i le igoa, e aafia ai le tino i se taimi umi atu nai lo fualaau masani. E tatau ona e ave le vailaau pe a uma ona 'ai, se taga faigofie - faatolu i le aso, gaoioiga faaumiumi - faalua i le aso, taeao ma le afiafi.

O lenei ituaiga o vailaʻau e aofia ai vailaʻau e pei o le palebit ma le glyformin. E le gata i lea, o nei fualaau oona e faʻaaogaina e tagata soifua maloloina e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino.

Vailaʻau e faʻalavelave ai i le faʻafefe o le kulukose i totonu o le manava

I aso nei, o nei vailaʻau e le o salalau i Rusia, ona o lo latou taugata tele. I le taimi nei, i fafo atu, o nei fualaau oona e sili ona lauiloa i le maʻisuka ona o lo latou maualuga tele. O le sili ona lauiloa o le glucobai fualaau.

Glucobai po o le acarbose, e mafai ai ona e faʻagesegeseina le faagasologa o le faʻaaogaina o le kulukose i le inumaga ma lona ulu atu i totonu o toto. E fesoasoani lea i le maualalo o le suka i ituaiga uma o le maʻisuka. E le gata i lea, o nei vailaau e faʻaititia ai le tele o triglycerides i le toto, lea e atiaʻe ai le insulin i le tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, lea e masani ona oʻo atu i le atherosclerosis.

O le tele lava o taimi, o le kullucobai ua fautuaina mo le maʻisuka ituaiga 2 o le autu poʻo togafitiga faaopoopo e faʻatasi ma sulfonamides. I le maʻisuka ituaiga 1, o lenei vailaʻau e faʻaaogaina faatasi ma le faʻaofiina o le inisalini i totonu o le tino. I lenei tulaga, o le inumaga o le inisalini e faʻatonuina ua faʻaitiitia.

Talu ai o lenei vailaʻau e le mafua ai se tali atu i le hypoglycemic, e masani lava ona faʻatonuina kullucobai mo tagata matutua. I le taimi nei, o le fualaau faasaina e mafai ona i ai aʻafiaga, e pei o ogaumu ma afaina.

Glucobai e le tatau ona ave mo tagata mamaʻi i lalo ifo o le 18 tausaga, ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, i le taimi o le maʻitaga poʻo le susu. E aofia ai le vailaʻau e le fautuaina mo le faʻaaogaina i gastroparesis e mafua mai i le neuropathy o le maʻisuka.

O togafitiga faʻamaʻi e faia i le popo fou o le 0.05 gutu le tolu taimi i le aso. Afai e tatau ai, o le fua o le fualaau e faasolosolo malie lava i le 0.1, 0.2 poʻo le 0.3 kalama tolu taimi i le aso. Ole tele ole vailaʻau e le fautuaina. E tatau ona faʻagasolo malie le fua, i se faasologa o le tasi i le lua vaiaso.

Glucobay e faapitoa lava ao le i faia taumafa e aunoa ma le ulaina. E tatau ona fufulu le vailaʻau i sina vai itiiti. O le gaioiga o le fualaau faasaina e amata vave lava pe a uma ona ulu atu i le manava.

Auala e faʻaaoga ai fualaau o le suka

O se vailaau e pei o Manilin mo le maʻisuka e tusa ma le afa itula ao lei faia se taumafataga. Glucobai e na o le taimi o le a 'ai, e mafai ona' aina faatasi ma le muamua meaai. Afai e galo le tagata maʻi e ave le vailaʻau aʻo leʻi 'ai, e faʻatagaina e ave le vailaʻau pe a uma le' aiga, ae le silia le 15 minute mulimuli ane.

I soʻo se tulaga, pe a galo le gasegase e ave le suka i lalo o le suka, e faʻasaina le faʻalauteleina o fua o vailaʻau i le lumanaʻi.E tatau ona e inu naʻo le fualaau o vailaau faʻasaʻo ua faatonuina e lau fomaʻi.

Aveina o suka i lalo o le suka i le taimi o maitaga

I le taimi o le maʻitaga, o le faʻaaogaina o vailaʻau e maualalo ai le suka e solia, talu ai e mafai ona latou ulu atu i le placenta i le fetus ma e iai se aʻafiaga i le atinaʻeina o le tamaititi e leʻi fanau mai. Mo lenei mafuaaga, o le maʻisuka i fafine maʻitaga o loʻo togafitia e le suʻeina o le inisalini ma le faʻaaogaina o se taumafataga maloloina.

Afai ei ai i le fafine le maʻisuka ituaiga 2 ma na togafitia muamua i fualaau oona, o le a faasolosolo malie ona alu atu i le inisalini. I le taimi lava e tasi, o le fomaʻi e faʻatautaia le mataituina lelei o le tagata maʻi; o suʻega toto ma suʻega suʻeina e faia i taimi uma. O le inisalini o loʻo faʻamatalaina i lena tulaga lea na ave ai le fua o le suka.

Ae ui i lea, o togafitiga autu i le mea muamua o le faʻatonutonuina lea o le meaai ma faʻafetaui le lisi.

O se fafine maʻitaga ua maua i le maʻisuka e le tatau ona sili atu nai lo le 35 Kcal i le kilokalama o le mamafa i le aso. O le aofaʻi o le protein i le kilokalama o le mamafa e mafai ona oʻo i le lua kalama, o gaʻolaʻo - 200-240 kalama. Fat - 60-70 kalama.

E tatau ona lafoai atoa le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi vave, e aofia ai meaʻai o le falaoamata, semolina, mea faʻafiafia, suamalie. Nai lo lena, e tatau ona e 'ai meaai e iai vitamini A, B, C, D, E, minerale ma fila.

Tuua Lau Faamatalaga