Suauu toto e tusa ma le 10

Suauu toto 10, o le a le uiga? O lenei faailoga o loʻo faʻaalia ai se maualuga o le kulūkose ua faʻamaʻi i le toto. E tele auala e faʻaititia ai le fua faatatau. Ina ia maua le maualuga o le suka o le toto, e tatau ona e foaʻiina le toto mo le suʻeina muamua i le taeao muamua pe a uma le taumafataga. E tatau i tagata matutua ona faia lenei auiliiliga e tusa ma le 3 taimi i le tausaga. Pe a iloa le maʻisuka, e faʻaaogaina se masini fale mo fua o aso taitasi o le faailoilo: e faigofie ma e le taugata.

Toa maualuga

Maua maualuga le suka o le plasma o le hyperglycemia. O se faʻalautelega faʻaalia e mafai ona avea ma masani, ae o le a naʻo se gaioiga faʻatinoga a le tino e toe faʻafouina ai le malosi o le tino.

O le faateleina o le kulūkose e faateleina:

  • ao faagasolo le malosi faaletino,
  • fefe
  • fiafiaga
  • ogaoga tiga.

O faamaʻi o le endocrin system faatasi ai ma le faateleina o le kulukose e mafua ai le faateleina o le faamatuu atu o le suka i totonu o le siosiomaga o le tino, lea e leai se taimi e gaoioi ai i le malosi.

I le hyperglycemia, o le metabolism ua faʻaleagaina, o le mea lea:

  1. Ua faʻaititia le faʻatinoga o le polokalame puipuia.
  2. Faʻafitauli ma le solia o galuega a le tino, innervation.
  3. E masani lava, o taunuuga e faʻaalia i le va o le pancreas ma le i ai o le suka i le uila.
  4. E le gata i lea, o le maualuga o le suka e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le tino ma le faʻamalolo o oloa gasegase matautia, lea o le a afaina ai le tino.

O le maualuga o le hyperglycemia e toetoe lava leai se aafiaga le lelei i le tino, ae afai o le suka e maualuga tele, o lona uiga e mafatia le tagata i le fiainu ma inu i le tele o suavai, e mafua ai ona masani ona faia le urination. I lenei tulaga, e aveese e le tino le suka ma le urine, ma o le mucous membranes ua matua matutu.

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi tele o le maʻi e aliali mai:

  1. Naua ma le vomiting.
  2. Tauvalea.
  3. Tele vaivaiga.
  4. O nisi taimi e le iloa ai le mafaufau, o se faailoga lea o le hyperglycemic coma, lea i nisi tulaga e muta i le oti.

O le toto mo suʻesuʻega e tatau ona faia i luga o se manava gaogao. Afai o le faailoga e maualuga atu i luga atu o le 5.5 mmol / l, ua faia e le fomaʻi se suʻesuʻega o le hyperglycemia.

O faʻapogai autu o le maʻi o:

  • fiainu
  • matagogo
  • faʻaauau faifaipea
  • vevela paʻu,
  • faʻaaliga i totonu o se puao
  • o se tulaga o le vaivai faifai pea ma le moe,
  • toesea mamafa mo le leai o se mafuaaga
  • toe faʻaleagaina o manua
  • tingling i vae
  • faʻamaʻi pipisi ma faʻaleagaina e faigata ona togafitia,
  • vave le manava
  • sosogi o le acetone mai le ooto,
  • lagona le mautonu.

Ina ia iloa lau kulūkose, e tatau ona e anapogi i le suʻega toto.

O lenei metotia e i ai ni mea le lelei:

  1. Faatasi ai ma lenei suʻesuʻega, faatoa mafai ona e fuafuaina le kulūkose i se taimi atofaina. O vaiaso uma lava, e mafai ona eseese ia faailoga.
  2. O le auala i le falemaʻi, aemaise i le vae, e mafai ona faʻaititia ai le fua. E mafua ona o le ea fou e maua ai le toto toto. O le vai inu i le taeao ae leʻi alu ese le fale e aʻafia ai: faʻafefe ai le suka.
  3. O le faailo e mafai ona faʻaleleia mo se taimi umi, ae o gaoioiga faaletino faʻafuaseʻi e mafai ona faʻaititia, ma o le taunuuga o le suʻesuʻega o le a sese.

O le masani o le suka i se tagata maloloina e i le va o le 3.3 i le 5.5 mmol / L. O le faateleina o le suka e tupu pe afai o le kulukose e maua mai i meaʻai e le o faʻamalosi atoa. Ma le isi, o le maʻisuka e mafai ona i ai le insulin, o lona uiga, o le pancreas e le lava le insulin (o le ituaiga muamua). O le lona lua o loʻo faʻaalia i le le lelei o le inisalini.

O le umi o le siʻitia o le faailoilo e taʻitaʻia ai faʻafitauli ogaoga. O le tasi oi latou o le toto e matua televave ona o le tele o kulukose. O lenei mea e aʻafia ai le faʻaaogaina o le toto e ala i capillaries ma mafai ona taʻitaʻia ai le thrombosis.

O se tagata maʻi ei ai le tele o faʻaaliga iloga: mai le 4 i le 10 mmol / l. E masani lava ona faʻaalia le faʻaalia masani o se mea e seasea ona tupu, ae o le pito i luga o se ituaiga masani mo le maʻisuka. Faatasi ai ma nei tapulaa, o le a mafai e se tagata ona puipuia o ia mai le tele o faafitauli mo le tusa ma le 10 tausaga. Ina ia siaki pea lou toto toto, e tatau ona e faatauina se glucometer ma fua i aso uma.

Ina ia faʻaitiitia le faʻamaoniga, e tatau ona faʻaopoopo ni metotia. Muamua lava, e tatau ona e tausisia uma faʻamaumauga a le fomaʻi ma faʻaleleia lelei lau lava meaai. O se faasologa tatau lelei i aso uma e mafai ona faʻaititia ai le suka o le toto ma tausia i lenei setete mo se taimi umi.

O le a le mea e fai pe a maualuga le kulukose? O le faateleina o le kulukose o se mea lea e talanoa ai i se fomaʻi agavaa. O nisi taimi o le maʻisuka e le o faʻatasi ma faʻamaoniga maʻoti, ae sili atu ona lelei le maua o ni fautuaga. E taua tele le fetuʻunaʻi o meaʻai e faʻaitiitia ai le gaosiga o gaʻo.

O le mamafa tele e aofia ai taumafa maualalo-caloni e aofia ai le tele o meaai e iai vitamini, minerale, ma isi elemene taua. O le lisi o aso taʻitasi e faʻaalia ai le faʻaogaina o faʻamalosi ma gaʻo faatasi ma gaʻo. E faʻamaʻaʻaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavale. I totonu ole laulau faʻasologa o fuainumera, o ia mea gaʻo e tatau ona iai i avanoa mulimuli.

Pe a faʻapipiʻi se meaʻai maloloina, e tatau ona e matua gauai atu i le taimi o taumafataga ma a latou tautua:

  1. O le sapalai o meaʻai e tatau ona lapoa i le aofaʻi atoa o le aso, ae tatau ona tuʻuina atu i ni vaega laiti.
  2. Paʻu i le va o 'aiga e tatau ona faia mo le tusa o le tolu itula.
  3. E sili ona lelei le faia e tusa ma le 6 aʻai i le aso: meaʻai ma mea autu. O lona uiga e le mafai ona e 'ai i ni meaʻai mama, meaʻai vave ma suauu.
  4. E aoga tele le 'aina o fua.

Ole aofai o calories e faʻaaogaina o le a faʻalagolago i le faavae o le tagata ma le maualuga o lana gaioiga faaletino. O le meaai e tatau ona aofia ai le faʻaaogaina o ipu fuālaʻau, meaʻai fuatini ma fua. E taua foi le inuina o vai e tele e faʻaitiitia ai lou suka toto.

I le maualuga o le suka, o oloa nei e tatau ona lafoai:

  • mama mama
  • mea inu gaʻo
  • falaoamata ma isi oloa gaosia,
  • gaʻo
  • ulaula
  • ava malosi
  • vine ma vine ma vine,
  • pata ma kulimi kirimoli ma kulimi.

E tatau ona 'ai le kuka ma le susu, tunu ma fuʻu. I le taimi lava e tasi, i le saunia o ipu e tatau ona i ai se aofaiga maualalo o masima ma gaʻo fuālaʻau. E tatau ona e 'ai i le 2 itula aʻo leʻi moe. E fautuaina e inuina vai ma lauti, kofe uliuli e aunoa ma le suka ma le faʻaaogaina o laau ile sua suamalie fou.

Muamua, afai e te maua le suka maualuga, e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi. O le a fesoasoani o ia e faʻafetaui le taumafataga, faʻatonu uma suʻesuʻega talafeagai ma taʻu atu ia te oe pe faapefea ona aloese mai lenei mea i le lumanaʻi. I le taimi lava e tasi, e taua le mataʻituina le maualuga o le kulukose i lou lava aiga, ina ia le faʻaosofia ai ni faʻafitauli le lelei e mafai ona faalavelave i le olaga i aso faisoo.

O se suʻega toto suka na faʻaalia le tulaga 10 - o le a se mea e tatau ona ou faia?

O le maualuga o le glycemia o se faʻaaliga fesuiaʻi. E mafai ona fesuisuiai e faʻatatau i le matua, i le ao, ao lei amataina pe a maeʻa taumafa poʻo gaoioiga faaletino. E masani lava, o suʻesuʻega e faia i luga o se manava gaogao e maua mai ai faʻamaoniga saʻo. Afai o le auiliiliga na faʻaalia ai le maualuga o le suka o le toto - o se mea lea e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi. Faatasi ai ma le sauniuniga sao ma faʻatautaia saʻo suʻesuʻega, o lenei uiga o lona uiga o loʻo maʻi tigaina le tagata.

Suauu toto 10 - o le a le mea e fai i le isi?

Muamua, e tatau ona e mautinoa o saʻo suega e saʻo. E i ai le tele o mafuaʻaga e mafua ai se faʻateleina o le glycemia, ae leai se uiga e maua ai le maʻisuka:

  • gaoioiga faʻapitoa faaletino po o le tele o toleniga taʻaloga
  • ogaoga o le mafaufau poo le atuatuvale
  • ogaoga manua, gau, tiga tiga
  • afaina poʻo le manua o le faiʻai
  • fatu fatu
  • taotoga
  • maʻi ate
  • maʻitaga

E le gata i lea, e mafai ona tupu se faailo maualuga pe a 'ai e le tagata maʻi se mea, inu ava malosi poo le ava malosi i totonu o le 8-10 itula aʻo leʻi ave le toto mo le kulukose. Ae ui i lea, o le suka toto 10 e tusa lava pe a uma ona 'ai o se faailoga faʻalavelave. O le vave anapogi i se tagata maloloina e 3.3-5.5 mmol / L. A maeʻa ona 'ai, o le a mafai ona tulaʻi i luga le 7.5 mmol / L. O le fuainumera 7.8 i le 11.1 mmol / lita o loʻo faʻaalia ai le i ai o vaʻaia. O le mea lea, o se suʻega toto mo le suka o le 10 mmol / l e maua ai le aiā tatau e faia ai se uluaʻi suʻesuʻeina o le maʻisuka ma auina atu le tagata mo se suʻesuʻega atili, lea o le a faʻamalamalama ai le ituaiga o faʻamaʻi. O le ae manaomia le pasia o se toe iloiloga, mataʻituina ma le faʻaeteete uma mea e manaʻomia, ma pasi se suega o le toleniga o le kulukose.

I le tele o tulaga, 10 le suka toto o le maʻisuka. O lenei faailo o se ituaiga o le tapunia. Faatasi ai ma nei faailo, o fatugaʻo ma fatuga o le urinary atoa e amata ona mafatia mai le faateleina o le maualuga o le kulukose. Faatasi ai ma le fesoa- soani o le faia soo, o le tino e taumafai e aveese le glucose maualuga - o le auala lea e atiina ae ai glucosuria. I lenei setete, e lagona ai e se tagata le malise, fia inu pea, palago, gutu, leisa ma le le mautonu. Afai e te le faia ni mea faʻanatinati, o loʻo i ai le le malamalama, atiina ae i se maʻi o le maʻisuka.

Suauu toto 10 e tele, ma o tamaitai o loʻo faʻamoemoe o le fananau mai o se pepe e tatau ona faʻaeteete i lenei taunuʻuga. Ona o le soliga o le tulaga masani o le hormonal background, o le maʻisuka le mafai ona tupu, o le mea lea, faatasi ai ma se mea e mafua mai i le gasegase po o le vavae ese mai le masani, o faailoga glycemic e tatau ona faamauina i se fomaʻi. Togafitiga ma le inisalini po o isi vailaau mo le suka toto i totonu o fafine maʻitaga e seasea ona tusia - na o le tulaga e matua le lelei le soifua maloloina. E masani lava, o se taumafataga e faʻamatalaina i le faʻasaʻo poʻo le le faʻatagaina o oloa e aofia ai le '' vave 'o gaʻo, faʻapea foʻi le gaioiga faʻapitoa. Afai e tusa lava ma ia faʻamaoniga e lagona e se fafine le masani, e leai se mafuaaga e fefe ai i le maʻisuka. A maeʻa le fanau mai, i le tele o tulaga, toe foʻi le glycemia i le mea naʻo ia - e aunoa ma togafitiga.

Afai e maua le suka toto i le 10 mmol / L i totonu o se tamaitiiti, e tatau ona fafagu se alagao. I pepe faatoa fananau mai, o le glycemia e le tatau ona maualuga atu nai lo le 4.4 mmol / L, ma i tamaiti ei lalo o le 6 tausaga - luga atu o le 5 mmol / L. O lea osooso malosi e mafai ona avea ma se faailoga o se maʻi ogaoga o le pancreas, ate, fatugaʻo, e manaʻomia vave togafitiga.

Suauu toto 10: togafitiga o le maʻi

Afai e te masalomia le maʻisuka, e tatau ona e suʻeina le ituaiga o faʻamaʻi o le maʻi. Afai e maua le ituaiga 1, ona pau lea o togafitiga lelei o le iniseti o le inisalini ma le faʻaaogaina o isi gaʻo ma le tausiga o fualaau. O seta Beta na toetoe lava a leiloa le malosi e gaosia ai le hormone; e mafai ona ulu atu i le tino mai fafo - i le tulaga o le injections.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le toto toto o le 10 o lona uiga o lenei mea o se tulaga e le amanaia. Faʻaiʻuga o le suʻega, faʻamaʻi o gaʻo, vaʻa gataifale, faʻalavelave faʻaleagaina, o loʻo i ai se toʻilalo mamafa po o se mea mamafa mamafa, se vaaiga vavalalata.

E tele togafitiga togafitiga e mafai:

Seiloga ole a le fesoasoani mea uma o loʻo i luga, o le tagata maʻi e faʻamaonia le insulin. Afai e matauina le suka o le toto i se taimi patino, e tatau ona e filifili po o le a le mafuaʻaga o le oso. I le avea ai o se tulafono, o se mea sese lea e fai pe o se lagona faʻalagona malosi. I lenei tulaga, e tatau ona e iloiloina le lisi ma faʻaitiitia mea e faʻafefe ai.

O le mea moni, o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona taumafai e ausia faailoga o tagata soifua maloloina, ae e faigata tele. O le mea lea, afai e mafai ona taofi le suka i le lautele o le 4-10 mmol / l, e tatau i le tagata maʻi ona taumafai e faatumauina le soifua maloloina lelei, puipuia ai faafitauli ma ola i se olaga fiafia atoatoa.

O le hemoglobin glycated: masani mo le maʻisuka ituaiga 1-3

O le siakiina o le hemoglobin paʻu e fai mo le maʻi suka. I le maʻisuka e le mafai ona maua se ata atoa o le maʻi o le maʻi e aunoa ma se suʻega mo le hemoglobin glyc. O lenei auiliiliga faapitoa ua faaalia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ia mautinoa e fai lenei auʻiliʻiliga ma, pe a iai se masalosaloga o le i ai o le maʻisuka, talu ai e sili atu ona faʻamaonia pe a faʻatusatusa i le fua o le maualuga o le suka ma le faʻataʻitaʻiga mo le faʻapalepale kullukose.

Talu ai ona o le maʻi suka e oso i taimi uma i le maʻisuka, e tatau ona faia faʻataʻatia faʻatasi ma le va o le 3 masina. O lenei mea o le a mafai ai ona e siakiina pea le maualuga ole kulukose ma fai ai taimi talafeagai. E tatau ona faia le auiliiliga i le taeao i luga o se manava gaogao. Afai o le suʻega e faʻatino i le taimi lava pe a uma le tui o le toto poʻo le gasegase ogaoga, ona mafai loa lea ona faʻasese le molimau. O le mafuaʻaga lea, i ia tulaga, e sili atu le tolopoina o le tuʻuina atu o le auʻiliʻili mo 2-3 vaiaso. O maualuga maualuga e mafai ona faʻaalia ai le maʻisuka poʻo le iai o le anemia.

O le faʻatulagaga masani e fuafuaina e tusa ai ma taunuʻuga ua maua:

  1. Mai le 4.5-6.5% o le masani.
  2. 6.5-6.9% - maualuga maualuga o le maua o le maʻisuka.
  3. E silia ma le 7% o le maʻisuka ituaiga 2.

O le maualuga o le hemoglobin glycated o loo faailoa mai ai o le faateleina o le faaumiumi o le glucose e matauina i totonu o le toto. O lona uiga o metotia na faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka e le lava. O se faailoga lea o suiga faifai pea o le pathologia i le tino, o le faaletonu o le gaʻo gaʻo ma le maʻi lava ia.

O loʻo i ai se laulau faapitoa mo le fuafuaina o le numera o vaega o le suka i totonu o le toto ma le hemoglobin glycated:

E tofu lava ma ona lava faitotoʻa

Ona fai mai lea o fomai. O fuainumera laina laina mai le 5.5 i le 10.0 mmol / L. Faʻamatalaga o ou tuaoi e faigofie lava.

E tatau ona lafoai le vevela, ona fua lea o le maualuga o le suka i le toto.

A maeʻa le afa itula, o le faʻatonuga o le kulūkose i totonu o le uila ua fuafuaina. O mea uma lava e tusia i le tulaga o se laulau e siaki ai le faʻaogaina. E lima aso e lava mo se suʻega agavaa.
Afai o le glukose i totonu o le toto e lata i le 10 mmol / l., Ae e leʻo i le urine, ona le sili atu lea i luga le tapuni tuaoi. A iai le suka i le plasma ma le urine, o le tapuni e manino lava le solia i luga.

Aisea e tupu ai le suka, o faailoga

A o, i le taimi o le auiliiliga mo le suka, o le maliega o suʻega o suʻesuʻega o falemaʻi ma le maualuga o le maualuga o le toto o le 10 mmol / l ma le maualuga, e tatau ona vaavaai mo mafuaʻaga mo lenei faʻaopoopoga.

O le maualuga o le suāuʻu pe a uma le 'ai ua matua faateleina. I se tagata soifua maloloina, o le glucose concentration e faʻaitiitia i itula uma, ae i le maʻisuka e le tupu lenei mea.

O le faateleina o le kulukose e mafai ona aʻafia ai e le gata i se "faʻamaʻi manuia", ae faʻapea foʻi ma:

  1. Faʻafitauli Hormonal
  2. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi: cardiovascular, gastrointestinal tract, faiʻai, teu faʻafefe,
  3. Meaai ma mea oona,
  4. Faamalolosia o taʻaloga poʻo le leai foi o se avanoa
  5. Ava malosi ma fualaau faasaina
  6. Le mautonu o le tino,
  7. Toto
  8. O le tele, le amanaiaina o meaai,
  9. Manuaga ma taotoga,
  10. Le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi, vailaau faʻamalosi, faʻamalo ma le fanau mai.

Ole taulaiga faapitoa e totogi i fafine maʻitaga, ona o nisi fafine e ono maua i le maʻisuka latent, lea e faʻaalia tonu lava i le faagasologa o le fanauina o se tamaititi.

Ina ia faia le faʻamaonia saʻo, e manaʻomia le faamaninoga.E fautuaina le tagata maʻi e suʻe se suʻega o le faapaleni o le kullukose, o se suʻega faʻamaʻi mo le suka. O le suʻega o le toleniga o le kulukose e aofia ai le suʻega muamua ma le maeʻa o se "suamalie" avega i le tulaga o se tali kulukose.

  1. O vaivaiga lautele o le tino,
  2. Tauvalea
  3. Faʻaleagaina
  4. Tesea
  5. Naua, vili,
  6. Manava, matagogo,
  7. Paʻa i vae
  8. Paʻu o le paʻu, lona mago,
  9. Faʻaitiitia le faʻaaliga
  10. Uiga masani
  11. Manua faʻamaʻi leaga.
mea ↑

E faʻapefea ona maualalo le maualuga o le suka, o le a fesoasoani?

I ituaiga eseese o le maʻisuka, o togafitiga ua faatonuina. I le maʻisuka ituaiga 1, na o le pau lava le auala o le a fai ai togafitiga insulin. O le le lava o le inisalini e tatau ona toe faʻatumu i le tui, ma o le a fuafuaina e le endocrinologist. E tāua tele le tausisia o taumafa talafeagai, e pei o se taumafa maualalo, e le o le mea autu, ae o se auala fesoasoani mo togafitiga.

O le togafitiga o meaʻai e taua foi mo tina maitaga e maua i le maʻisuka le tumau, talu ai e mafai ona togafitia i le inisalini po o le suka i lalo o fualaau oona i taimi e sili ona taua. I le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o meaai ma le maualuga o le faʻasologa o igoa ma le gaioiga faʻaletino, o le suka i le tino o se fafine maʻitaga e mafai ona pulea lelei. E masani lava, a maeʻa ona tuʻuina atu, o le faʻaititia o le kulukose o le fafine e faʻaitiitia.

O le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona taatele, o ona aʻafiaga e afaina ai fatugaʻo, masini cardiovascular, ma totoga o mea toto.

O se tagata gasegase ua maua ni taunuuga le mautonu o le suʻega e le iloa le mea e fai pe afai e maualuga le suka o le toto. Ia mautinoa e talanoa ma se endocrinologist. O le a filifili e le fomai le metotia o togafitiga, ma mafaufau i tausaga, mamafa, vaega o alii ma tamaitai. O le togafitiga e aofia ai:

  • o le faʻaaogaina o fualaau oona lea o loʻo faʻatatau i le faʻaitiitia o le suka,
  • se taumafataga maualalo maualalo
  • faamalositino masani
  • togafitiga o faʻamaʻi pipisi,
  • faʻamalosia le tetee.

O le hyperglycemia taimi e afaina ai totoga i totonu, o lea e tatau ona togafitia i le vave e mafai ai.

O meaai paleni ole gaosiga e le gata o meaai faapitoa, ae o se meaʻai paleni. E sili le lelei ona 'ai faʻatasi, e oo i le ono taimi i le aso. Fualaau faisua ma fualaau aina e tatau ona fai sina togafitiga vevela. O lapisi e fufulu, vela, e le tele lava - uʻu pe tao. Ae o le falai, ulaula, pipi e le aofia ai le meaai. Aai i le aso, o le fua mo ipu, o lo latou mamafa e mafai ona faamaumauina i le tusi o meaai.

E fautuaina e faʻamalosia le taumafa i fualaau faisua ma fualaau 'aina, susu-susu, meaʻai e maualalo le gaʻo o iʻa po o iʻa, iʻa o le sami, legumes, mushrooms, cereals.

Faʻesea atoa:

  • pasta
  • palu fua o meaʻai,
  • meaʻai anapogi vave
  • nisi o fualaʻau ma fua: pateta, sana, vine, tangerines,
  • fualaau mamago
  • saisi, pailani,
  • cane po o le sugar sugar,
  • suamalie fou na viliina pe afifiina.

Nai lo o le suka masani, o meaʻai suka o loʻo tuʻuina i lauti poʻo ipu suamalie: fructose, stevia, aspartame, xylitol, saccharin. O nisi taimi e mafai ona e togafitia oe i se fasi sukalati po o se sipuni o le meli.

Ina ia faʻaitiitia le pasene o le kulukose, e faʻaogaina ai togafitiga faʻaleaganuʻu, faʻapitoa o togavao, teas, decoctions.

Suauu maualuga: mafuaʻaga

O le suʻega toto mo le suka o loʻo faia i luga o se manava gaogao, aʻo le taumafataga mulimuli e tatau ona faia i le 8-10 itula. Sauniuni mo suʻesuʻega, latou te le fautuaina inu ava malosi, fualaau, poʻo le faʻataʻitaʻiga o togafitiga o le physiotherapeutic.

Afai o le suʻeina o le toto na saʻo, e le aofia ai le mea sese, ma le maualuga o le suka i le toto e 10, ona mafua ai lea o le faateleina i:

  • faʻafitauli faʻaleagamoni
  • faʻamaʻaloga o faʻamaʻi: faiʻai, fatu, ate, pancreas, thyroid gland,
  • le mautonu o le faʻalavelave faʻalavelave: popolega, faʻavaivaia lagona,
  • meaai ma mea oona,
  • taua faaletino faaletino pe i lo latou toesea atoa,
  • ava malosi ma le ulaula tapaa,
  • maʻitaga
  • le lelei, meaʻai,
  • o le faʻaaogaina o fualaau faasaina: togafitiga, fomaʻi, hormones, faʻasologa o fanau,
  • manuʻa
  • taotoga taotoga.

E tusa lava pe le o ave le toto o le tagata maʻi i luga o se manava gaogao, o se faailoilo o le 10 mmol / L o loʻo maualuga pea le maualuga. A maeʻa, o le itula pe a maeʻa le taumafataga, 7.8-8.9 mmol / L o le a masani, ma i le aluga o taimi, e tatau ona faʻaitiitia le faailoilo.

Ina ia le faʻamaonia pe faʻamaonia le maʻisuka, e manaʻomia nisi suʻesuʻega faaopoopo. E fautuaina le suega o le faapaleni o le kulukose, faapea foi ma se suʻega o le urine mo le suka.

O maualuga maualuga o le suka i fafine maʻitaga ma tamaiti e sili ona lamatia. Aʻo faʻamoemoe le tamaititi, o le faʻasalaga faʻasalaga e faʻalavelave, ma o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe.

Faailoga o le Hyperglycemia

O le faʻaleagaina o le tino e faʻaalia e:

  • tulaga masani o le soifua maloloina: moe, vaivaiga, le fiafia, atuatuvale, le fiafia,
  • televave masani
  • lagona o le fia inu pea, gutu malulu,
  • vevela paʻu, paʻu, faʻauʻu,
  • maualalo le malamalama
  • faʻaoga faifaipea,
  • telegese le faʻamalolo manuʻa
  • tiga faʻatasi
  • taoto ma vili.

Suauu toto 10 mmol / l, e pei ona fai mai, o se laina laina tuaoi, ae mo tagata uma lava e gasegase o le pito i lalo o se mea e ese si ese. O le mea lea, e tatau ona e iloa lau laasaga. Ua fuafuaina e tusa ai ma le polokalame:

  • Faʻataʻitaʻiga faʻatauvaʻa
  • Fua o le suka i le toto,
  • A maeʻa le 30 minute, fua le kulūkose i le urine,
  • Faʻamaumauga uma i le laulau.

O suʻesuʻega faʻapitoa e faia mo le 3-5 aso ma suʻeina. O lea la, afai o le kulukose i totonu o le toto e 10 mmol / l., Ma e maua i le urine, ona faʻateleina lea o le faito. Afai o le kulukose o loʻo i totonu o le toto, ae ua toesea i le uila, ona le solia lea o le laasaga.

O le a le mea e fai pe afai e maualuga le suka suka

Afai e masalomia e le endocrinologist le maʻisuka i le tagata maʻi, e tatau ona fuafua le ituaiga o faʻamaʻi. A maua le maʻisuka ituaiga 1, naʻo le togafitiga o le inisalini. Talu ai ona ua le mafai e le tino ona faʻaauau le gaosia o le inisalini, pe o le a le mafai ona maua le siama, e tatau ona tuʻuina atu i luga o se mea e pei o se tui.

Mo fafine maʻitaga ei ai le faasinoala o le 10 mmol / L, o togafitiga ma le inisalini poʻo isi vailaau faʻasaina o le suka o loʻo faʻamatalaina i tulaga e le masani ai. E tatau ona fesoasoani meaai lelei, sei vagana ai nai mea inu gaʻo ma taʻaloga, o se fafine e mafai. A maeʻa le fanau mai, o le maualuga o le suka e masani lava ona toe foʻi i le masani

Afai o le maualuga o le suka o le 10 mmol / l e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o sea tulaga e afaina i le atiina ae o faamaʻi fatuga, vaʻa i luga o le sami, faʻaogaina o meaʻai, o se mea maoaʻe pe leai se mamafa, faʻaitiitia le faʻaaliga.

E faapefea ona maua le maualuga o le suka i le maʻisuka ituaiga 2? E filifilia e le fomaʻi togafitiga mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, ma mafaufau i ai: mamafa, itupa, tausaga, malosi faaletino.

Vaʻaia togafitiga faʻaalia. E tatau:

  • faaaoga fualaau faasaina e maualalo ai le toto toto,
  • mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo
  • aloese mai le atuatuvale ma le popole popole,
  • faamalositino e le aunoa
  • ia faia se togafitiga tutusa o maʻi faʻamaʻi,
  • faʻatasi ma metotia faasaienisi o togafitiga, e mafai ona e faʻaaoga tagata.

O tagata e maua i le hyperglycemia e tatau ona iloa le auala e faʻaititia ai le suka suka i le fale. O le faʻaitiitia vave o le suka e matua taua lava, talu ai o le hyperglycemia umi e oʻo atu ai i le faaleagaina o totoga i totonu.

O le taumafa-maualalo o le gaosiga meaai o le faavae lea mo le togafitiga o ituaiga uma o le maʻisuka. Afai ei ai le maʻisuka ituaiga 1, o le togafitiga o meaʻai e taʻua o se auala faʻaauau mo togafitiga, ona faʻatasi ai lea ma le lona lua o le auala autu.

E taua foi le filifilia o meaai ei ai se fuainumera maualalo maualalo, o lona uiga, oi latou ia, pe a fufulu, o le a le faateleina le suka o le toto.

O le maʻisuka e faʻaalia i le lima i le ono taimi le malosi. O le lisi e tatau ona aofia ai meaʻai ua tunu, kukaina le kuka, e itiiti lava - suʻi ma tao. O meaai falai ma ulaula e faasaina. E mafai ona e mafaufau i mea na e 'ai ma le fesoasoani o se tusi talaʻai, lea e faʻamaumau ai fua o ipu ma o latou mamafa mulimuli.

E faatagaina faʻamaʻi:

  • buckwheat
  • Tomato ma kukama
  • radisa ma le radis,
  • zucchini ma le isalaʻelu
  • garlic ma le sipisi,
  • paka
  • musika
  • greens
  • lanumeamata lanumeamata
  • Ierusalemaichokei.

E le mafai ona faʻaaoga: pasta, falaoa paʻepaʻe, pata, gaʻo ma gaʻo gaʻo, ulaula masima ma paluga, pateta, sana, vine, fualaau mamago, pusi po o gaʻo canga, selu, pulu, ava malosi, fuʻa suamalie.

O le kulimi masani e suia i le suka: fructose, xylitol, stevia. Afai e manaʻo ai, e mafai e le nifo manogi ona fiafia i se fasi keke sukalati, keke kuki o fale, o sina meli.

O togafitiga faʻapitoa e fesoasoani e faʻaititia le suka. Laʻau ma laau totō e maualalo ai le suka toto: elecampane, vaʻavaʻavao, upega, masiʻi, fufusi, saito o le sana, fua o le lime, vort St. John's, sorrel, plantain.

I le tulaga o le le aoga o ia togafitiga, o le inisalini e le mafai ona faʻatuina.

Tuua Lau Faamatalaga