Gaioiga mo le maʻisuka

O taaloga i le taimi lenei, ua e matauina? O aʻu uo uma e fiafia tele i ituaiga eseese o faamalositino, ma ou te le o toe i tua - ou te suesue i taimi uma i totonu o le potu ma le faiaoga ma au, i le fale. I le taimi muamua sa faigata ona e pulea oe lava. Ou te malamalama lelei ia i latou oe tuuina atu ia i latou lava le folafolaga e "amata i le Aso Gafua": o ia lava na pei o lena - ma na ia amata ma le tele taimi. E na o le tasi lava le fautuaga: e tatau ona e maua se taaloga mo le maʻisuka o le a talosagaina oe. O lea e te taumafai e aua nei misia se lesona se tasi!

Afai e te le fiafia i toleniga e ala i le asiasi atu i le falemaʻi na o ni nai taimi, e le o lona uiga o oe o le paie pe "e le tuuina atu" ia te oe. E foliga mai, ua na o le filifili "e le o lau" taaloga. I le tagata lava ia, sa ou taumafai i le tele o mea: tamoe, ma Pilates, ma se pusa o le tino. O le mea na i ai, na ou taofi i yoga, aua e faʻaitiitia ai le popole ma e fesoasoani e faʻaleleia lelei, e oo lava i le aau, aua e taʻu maia ia te aʻu le malosi ma vave faʻavaivaia le vaivai i totonu o le tino.

O fea ma le taimi e te alu ai mo taaloga e oʻo ia te oe. E sili atu le faigofie mo aʻu ou te alu i taʻaloga i le taeao, aua o aʻu o se uluaʻi manu. Ae ou te iloa le toatele o tagata e le o sauni e ala i le lua itula muamua atu ma o atu i le faletaalo ae lei amataina le galuega, o lea latou te faia i afiafi. O iinei e tatau ona e taulai atu i ou lagona ma manaoga.

Na ou matauina foi o le tele ou te alu i taaloga e maua i le maʻisuka, o le tele foi lea ou te manao e taofiofi lenei fati! O le mea lea, i le taumafanafana ou te tietie ai i le tele o uila ma tamoe, faia yoga i luga o le auala, ma i le taumalulu ou te alu i le kiona ma uo ma alu i le rink. O le tausaga lenei na ou tamoe ai i se malafoni atoa o le 42.2 km, i nai tausaga ou te fuafua e alu i totonu mo le triathlon. I le tulaga lautele, e leai soʻu taimi e faʻavaivai ai!

Ae ou te manatua pea o le malosi tele o le tino e faigata ai ona pulea le kulūkose o le toto, o lea ou te taumafai ai e fua le maualuga o laʻu suka i le taimi: Ou te faia muamua ao lei amataina, pe a maeʻa aʻoaʻoga, ma le afa itula pe a uma le amataga o le vasega. Ma i le tulaga o se paʻu mataʻutia i le kulukose o le toto, e masani lava ona i ai fua o fualaau suamalie ia te aʻu. E le gata i lea, ia mautinoa pe mafai ona e auai patino i taaloga i le maʻisuka, ou te fautuaina oe e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi amataina aʻoga pe ae filifilia lau lava taʻaloga.

Ou te faʻamoemoe na musuia oe e oe e alu i totonu mo taaloga! Na o aʻu lava ou te fai atu o le mea autu i soo se pisinisi o se masani. Taumafai e aua nei galo le taʻaloga o se avega mamafa - ma o se taunuuga o vasega masani o le ae le gata o se tagata matagofie, ae o le fiafiaga sili foi ma le ola maloloina lelei!

Faʻatino sini mo le maʻisuka

Aʻo le i tuʻuina atu fautuaga i le faʻamalositino mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, e tatau ona e malamalama pe aisea e taua tele ai le iloa.

Afai e te malamalama i mea aoga e aumaia e se tino ua aʻoaʻoina, ona sili atu lea o le faaosofiaga e aumai taaloga i lou olaga.

O loʻo i ai mea moni e faʻapea o tagata e faʻamalosia le galue malosi faaletino e avea ma laiti i le taimi, ma o taaloga e tele sona sao i lenei faagasologa.

O le mea moni, e le o le mea moni, ua na o le paʻu o lo latou paʻu e sili atu ona lemu nai lo tupulaga. I ni nai masina o suʻesuʻega faʻaletausaga, o se tagata e maua i le maʻisuka o le a foliga lelei.

O mea lelei e maua mai e se tagata maʻi mai faamalositino faifai pea e faigata ona faʻamaualuga. E le o toe umi ae lagona e se tagata ia lava, lea o le a mautinoa ai o ia e faaauau pea ona mataʻituina lona ola maloloina ma auai i faʻatinoga faaletino.

E i ai taimi e amata ai ona taumafai tagata e taitaia se olaga ola malosi, aua "e tatau." I le avea ai o se tulafono, e leai se mea e maua mai i taumafaiga faapena, ma vave ona le aoga ia vasega.

E masani lava ona sau le fiaʻai ma le 'ai, o lona uiga, o le tagata e amata ona sili atu ma sili atu ona tutusa ma lana gaioiga faaletino ma le taaloga i le lautele. Ina ia faapena, e tatau ona e filifili:

  1. o le a le ituaiga gaoioiga e faia, o le a le mea e aumaia ai le fiafia
  2. pe faʻapefea ona e ulufale i aʻoga faaletino i lau faasologa o aso uma

O tagata e aafia i taaloga e le o ni faʻalapotopotoga faʻapitoa, ae "mo i latou lava" - ei ai ni faʻamatalaga e le mafai ona faʻamaonia mai lenei mea. O faamalositino faifai pea e atili ai ona e mataalia, sili atu le soifua maloloina, ma e oʻo lava i le laʻitiiti.

O tagata e toaaga mai e le masani ona feagai ma "faafitauli o le soifua maloloina", e pei o le:

  • toto maualuga
  • fatu oso
  • osteoporosis.

O tagata malolosi, e tusa lava pe o latou matua, e itiiti ifo ni mea e manatua ai le mafaufau ma sili atu ona malosi. E oo lava i lenei tausaga, latou te maua le malosi e taulimaina ai o latou tiutetauave i sosaiete.

O le faamalositino e tutusa lava ma le teufaafaigaluegaina i totonu o se teuga tupe. O le afa itula uma e faʻaalu i le asō e faatumauina ai lou soifua maloloina ma foliga o le a totogiina i le tele o taimi i le taimi.

O ananafi, o se tamaloa ua vaivai, aʻe i luga o se faasitepu, ma o le taimi nei o le a ia savali filemu i le mamao e tasi e aunoa ma le manava ma le tiga.

A taʻalo i taʻaloga, e foliga ma lagona e se tagata le laʻitiiti. E le gata i lea, o faʻamalositino e faʻaleleia le tele o lagona lelei ma saofagā i le faʻamautuina o le tino.

Faamalositino mo le maʻisuka ituaiga 1

Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma se talafaasolopito umi o maʻi ao leʻi amataina lenei polokalame togafitiga e afaina mai i le suka toto mo le tele o tausaga. Eseesega e afaina ai le atuatuvale ma le le lava o le vaivai. I lenei tulaga, e masani lava e le o muaʻi taʻalo i taaloga, ma o le mea moni, o se olaga faʻalauiloa e na o le faʻateleina ai o le tulaga.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le faamalositino e i ai se aafiaga fefiloi i le suka o le toto. Mo nisi itu, o le faamalositino e mafai ona faateleina le maualuga o le suka. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona pulea lelei le suka, e tusa ai ma tulafono.

Ae i tua atu o le masalosalo, o tulaga lelei o le aʻoga faaletino e sili atu nai lo le tulaga o le aʻoga. Ina ia faatumauina le manuia lautele, e tatau i le maʻisuka ona faʻaaogaina le ituaiga 1.

Faatasi ai ma le malosi ma masani ai faamalositino, o le soifua maloloina o le maʻisuka e sili atu ona lelei nai lo tagata masani. O le faia o taʻaloga i le tulaga o le amateur o le a atili ai ona malosi le tagata, o le a ia maua le malosi e galue ai ma faataunuu ona tiute i le fale. O le naunau, malosi ma le manao e pulea le ala o le maʻisuka ma tau ai o le a faaopoopoina.

O le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona auai i taʻaloga, i le tele o mataupu, sili atu ona mataituina a latou meaʻai, ma e le misia fua o le toto.

O le faʻamalositino e faʻatupulaʻia le faʻaosofiaina ma faʻamalosia ai se uiga tauagafau i lou soifua maloloina, lea ua faamaonia i le tele o suʻesuʻega.

Faamalositino e avea o se sui mo le inisalini i le maʻisuka ituaiga 2

O le faamalositino e taua tele mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2. O le maʻi e faʻapupulaina ai le lagona o sela i le inisalini, o lona uiga o faʻaititia le inisalini. Ua uma ona faamaonia e saienitisi se seti o maso maso o se taunuuga o le malosi o le aʻoga e maualalo ai le tui insulin.

Ole maualuga o masini e le faateleina i le taimi o taʻaloga cardio ma le tauvaga, ae o le faʻalagolago ile inisalini e faʻaitiitia.

E mafai foi ona e faʻaaoga Glukofarazh poʻo Siofor papa, lea e faʻalauteleina ai le lagona o sela i le inisalini, e ui lava i lea, e oʻo lava i nai taʻaloga faʻaleaoga masani e faia i taimi uma o le a sili atu ona lelei le faia o lenei galuega nai lo papa mo le faʻaitiitia o le suka.

O le faʻamalosia o insulin e tuusaʻo saʻo ma le fua o le maso maso ma le gaʻo i luga o le puimanava ma le manava. O le mea lea, o le tele o le gaʻo ma le vaivai o le musika o se tagata, o le vaivai tele lea o le lagona o ona sela i le inisalini.

Faʻatasi ai ma le faʻateleina o le malosi, o le a manaomia ai le mamafa o tui o inisalini.

O le itiiti ifo o le inisalini i totonu o le toto, o le itiiti o le gaʻo o le a teuina i le tino. Inisalini o le hormone autu lea e faʻafefe ai le gau o le mamafa ma e aofia ai i le teuina o gaʻo.

Afai e te faʻaauau pea aʻoaʻoga, ona maeʻa lea o ni nai masina, o le a atili ai ona faʻapupulaina le lagona o sela i le inisalini. O suiga o le a faafaigofieina ai le leiloa o le mamafa ma avea ai le faagasologa o le faatumauina o le maualuga o le toto toto.

E lē gata i lea, o le a faʻaaogaina isi o peta totoe. I le aluga o taimi, o nisi o maʻisuka ua filifili e taofi le tuiina o le inisalini.

I le 90% o mataupu, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona aʻafia le tui o le inisalini pe afai latou te faʻavalevalea e mulimuli i le faʻatinoina o le tino ma aua le mulimulitaia se taumafataga maualalo.

E mafai ona e alu ese mai tui o le insulin mo le maʻisuka, ae e tatau ona e tali atu, o lona uiga o le tausisia o se soifua maloloina lelei ma e masani ona auai i taaloga.

O le aoga sili ona aoga mo le maʻisuka

O faamalositino e talafeagai mo le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i:

  • Malosiaga - siitia le mamafa, fausiaina o tino
  • Cardio - sikuea ma pipiʻi.

O le cardiotraining e faʻamaonia ai le toto maualuga, e puipuia ai le fatu ma faʻamalosi ai le fatu cardiovascular. Atonu e aofia ai:

  1. uila
  2. aau
  3. Soifua manuia
  4. uila, ma isi.

O le tele o le taugofie o ituaiga lisi o aʻoaʻoga cardio, o le mea moni, o se faʻalauiloaina o le soifua maloloina.

O se polokalame faʻaleleia lelei faaletino mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona ausia ni tulaga taua:

  1. E taua le malamalama i tapulaʻa e tulaʻi mai i le maʻisuka faafitauli ma ia tausisia,
  2. O faʻatauga o taʻaʻaloga taugata taugata, lavalava, mea faigaluega, o se saofaga i se vaitaele poʻo le falemaʻi e le saʻo,
  3. O le nofoaga mo aʻoaʻoga faʻapitoa e tatau ona maua, o loʻo i ai i le nofoaga masani,
  4. O faamalositino e tatau ona faia ia le itiiti ifo i isi aso uma. Afai ua maeʻa le litaea, o le aʻoga e mafai ona faia i aso uma, 6 taimi i le vaiaso mo le 30-50 minute.
  5. O faamalositino e tatau ona filifilia i se auala e fausia ai le musika ma faateleina ai le tumau,
  6. O le polokalame i le amataga e aofia ai ni nai mea laiti, i le aluga o taimi, o lo latou faʻalavelave faʻapupula,
  7. E le faia faʻataʻitaʻiga faʻamaʻipeʻa mo aso e lua i le laina i luga o le muscle lava e tasi,
  8. E leai se manaʻoga e tuliloaina faamaumauga, e tatau ona e faia i lou fiafia. O le faʻafiafiaina o taʻaloga o se tulaga e le manaʻomia mo vasega e faʻaauau pea ma aoga.

I le taimi o faamalositino, e maua ai e se tagata ia endorphins - "hormones of happiness". E taua le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona e lagona lenei faʻalautelega o le faʻaleleia.

A maeʻa ona e iloa le taimi e maua ai le fiafia ma le fiafia mai vasega, o loʻo i ai le talitonuga o le a faʻaauau le toleniga.

O le mea lautele, o tagata e aafia i aʻoga faaletino latou te faia lenei mea mo lo latou fiafia. Ma o le leiloa o le mamafa, faʻaleleia o le soifua maloloina, ma le mataʻina o foliga o le isi itupa - o mea uma nei e na o ni mea faʻapitoa, "itu" aʻafiaga.

O le faʻaititia o le tui o le inisalini

Faatasi ai ma faamalositino faifai pea, a maeʻa ni nai masina o le a iloagofie ai o le inisalini e sili atu ona lelei le maualalo o le maualuga o le suka i totonu o le toto. O le mafuaʻaga lea e mafai ona faʻaitiitia faʻaititia ai le tui tui o inisalini. E faʻaaoga foi lenei i tagata e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

A maeʻa le faʻamalositino masani, o le a matauina le masani o le suka i totonu o le toto mo le isi lua vaiaso. E tatau ona iloa lenei mea e na maʻi na tui i le inisalini ina ia mafai ai ona fuafua ma le manuia.

Afai e alu se tagata mo le vaiaso ma o le a le mafai ona ia faʻatinoga faʻamalositino, ona oʻo ai lea i le insulin i le taimi o le taimi o le a le faʻaleagaina.

Afai e maʻi le maʻi suka mo le lua vaiaso pe sili atu, e tatau ona ave le togafitiga e ave ai tui tetele o le inisalini ma ia.

Mataʻituina o le maualuga o le toto i totonu o tagata e faalagolago i le insulin

Ole tuusaʻo faʻapitoa e aʻafia ai le toto suka. Faatasi ai ma nisi o mea, o faamalositino e mafai ona faateleina le suka. O lenei mea e mafai ai e le maʻisuka ona puleaina le malosi o tagata e faalagolago ile inisalini.

Ae ui i lea, o aoga o le aʻoga faaletino mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka sili atu nai lo mea le lelei. O se tagata e maua i le maʻisuka o le e musuina le gaioiga faaletino e faia ma le loto i ai e ia lava ia i le tulaga o se tagata maʻi.

O taaloga taʻavale e mafai ona mafua ai faafitauli mo tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau oona e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas. E matua fautuaina lava e te le faʻaaogaina nei vailaʻau, e mafai ona suia e isi metotia o togafitiga o le maʻi.

O faamalositino ma taaloga e fesoasoani i le toto maualuga o le suka, ae o nisi taimi, e tau atu i se faateleina.

O faʻafitauli o le faʻaitiitia o le suka i le toto e aliali mai i lalo o le aafiaga o le gaioiga faaletino ona o se faʻaopoopoga i sela o le puipuiga, o kiliva o le glucose.

Ina ia mafai ona faaititia le suka, e tatau ona matau nisi o tulaga i le taimi e tasi:

  1. gaoioiga faaletino e tatau ona faia se taimi talafeagai,
  2. i le toto e tatau ona e tausia pea se tulaga talafeagai o le inisalini,
  3. Ole amataga o le toto ole suka e le tatau ona maualuga tele.

Savalivali ma taʻavale, lea e fautuaina e le tele o tagata atamamai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, toetoe lava a le faateleina le suka suka. Ae ei ai isi ituaiga o gaoioiga faaletino e mafai ona faia lenei mea.

Tapulaʻa i aʻoaʻoga faʻapitoa mo le maʻisuka faafitauli

O le tele o aoga o le gaioiga faaletino mo tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2 ua leva ona lauiloa ma iloa. E ui lava i lea, e iai ni tapulaa e manaʻomia ona e iloa.

Afai e māmā lenei mea, e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga, e oʻo atu i tauaso poʻo le osofaʻi o le fatu.

O se maʻi maʻi suka, pe'ā manaʻomia, e mafai ona faigofie ona filifili le ituaiga o gaoioiga faaletino e fetaui lelei ma ia. E tusa lava pe ese mai ituaiga uma o faʻatinoga, e le filifilia e le maʻisuka se mea mo ia lava, e mafai lava ona e savali i le ea fou!

Ae e te leʻi amata taʻalo i taʻaloga, e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. E taua tele le asiasi atu i lau fomaʻi, e pei foi ona faia se suʻesuʻega faaopoopo ma talatalanoa ma se cardiologist.

E tatau i le tagata mulimuli ona iloilo le lamatiaga o le fatu fatu ma le tulaga o le tino o le tino. Afai o mea uma o loʻo i luga o loʻo i totonu o le tulaga masani, e mafai ona e taʻavale i taaloga!

O le a le ituaiga taaloga e fautuaina mo le maʻisuka?

I le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o se taʻaloga e faʻaumatia ai le avega i luga o le fatu, gaʻo, vae, ma mata. E tatau ona e alu i totonu mo taʻaloga e aunoa ma le tele o taʻaloga ma faʻasalaga. Talosaga faatagaina, volleyball, malosi, badminton, uila vili, tennis laulau. E mafai ona e faasee, aau i totonu o le vaitaele ma faia taʻaloga.

O le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻaauau pea le tino faaletino. e le sili atu i le 40 min. E tatau foi ona faaopoopo i tulafono e puipuia ai oe mai se osofaiga o le hypoglycemic. Faʻatasi ma le ituaiga 2, o vasega uumi e le faʻasalaina!

E mafai ona ou aina apu i le maʻisuka?

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o le fesili o le filifilia o meaai lelei o se mea moni o le olaga ma le oti. O pi o se tasi o na fua o le a mautinoa ai le faʻavaivaia o le tino e le faʻamaʻi le maualuga o le aoga ma sili atu le leaga. Ae e le o lona uiga o apu o loʻo maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai i le le faʻaumatia.

E lelei tele apples mo le soifua maloloina o tagata. E mafai ona faʻamatalaina faasaienitisi i le tulaga o lo latou aoga mo le tino o le tagata, ae o tagata masalosalo e mafai ona faatalitonuina tagata masalosalo mo ni mafuaaga sili atu, o le mea moni e le mafai ona faafitia o le apu mama ma le sua o le apu o oloa ia e mafai ona maua e tamaitiata e fafagaina ai pepe.O le mea lea, o le fesili "e mafai ona 'ai le apu i le maʻisuka" o le a sili atu ona sao ona faʻatulagaina e pei ona taua i lalo - "pe o le a le aofaʻi ma pe o le a le ituaiga apu e mafai ona faʻafeiloaia i totonu o meaai i aso uma o tagata gasegase."

Tipi Suka

I vailaau, o loʻo i ai se mea faapena o se "faasinomaga glycemic." O lenei faʻamaufaʻailogaina e fuafua ai le fua faatatau lea o loʻo faʻaaogaina ai le maʻisuka i le taimi o se taumafataga i le kulukose. E fautuaina e fomaʻi ia maʻi e tagata 'ai meaʻai ma se faʻasologa faʻapitoa i totonu o le 55 iunite. O oloa e iai se faʻamaufaʻailogaina e oʻo atu i le 70 iunite e mafai ona faʻafefiloi i totonu o le mea taumafa i ni mea laiti, ma o oloa e maua ai le maualuga o faʻamaumauga mai le taumafa o le maʻisuka e tatau ona faʻaumatia atoa.

E i ai i le apelima se fuainumera o le tusa ma le 30 iunite, o lea e mafai ai e le maʻisuka ona ulu i totonu o le taumafataga, e pei o le tele o fualaau faisua ma fualaau: pea, oranran, fualaau, cherries, plums, peaches, e aunoa ma le fefe i le oso malosi i le kulūkose i le tino pe a uma ona 'ai.

E i ai le tele o vitamini i le peel ma le pulupulu o apu, ma le macro- ma micronutrients e aoga mo le tino o le maʻisuka:

  • vitamini A, E, PP, K, C, H ma le atoaga o vitamini B,
  • iodine
  • fumela
  • paluka
  • calcium
  • zinc
  • fulufulu
  • magnesium
  • sodium
  • uʻamea.

Ae peitaʻi, pe ae aofia ai soʻo se fua o au mea taumafa, e toetoe lava o taimi uma e te alu ai i totonu o le mailei. E mafua mai i le mea moni o soʻo se fualaau aina (ma apu e le o aofia ai) e aofia ai le 85% vai, e tusa ma le 11% o carbohydrates, ma le 4% totoe o palatini ma gaʻo. O lenei tuufaatasiga lea e maua ai le kalori o meaʻai o le apples 47-50 Kcal mo le 100 g o fualaau aina, o le mafuaaga autu lea o le fiafia tele o tagata fai meaʻai mo i latou.

Ae o le maualalo o le kalori o loʻo le o se faailoga o le maualalo o le kulukose i totonu o fualaʻau, e na o le faʻamaonia ai le leai o ni meaʻai i mea taumafa e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻavaeina ma le teuina o suauʻu gaʻo i le tino. Ma le maualuga o le suka i totonu o le toto, e ui lava i le maualalo o le kalori o meaʻai i apu, pe a faʻaumatia, e ui lava e lemu, ae o loʻo alu pea. O le mea lea, pe a aofia ai i latou i le maʻi, e manaʻomia le siakiina pea o le kulūkose o le toto.

Ae ui i lea, o le aofia ai o apu i le taumafa o le maʻisuka e sili atu nai lo le tauamiotonuina. I mea uma, oa latou fua o loʻo i ai le faʻaputu atoa o fiber - pectin, o se tasi lea o faamama sili o le tino, e masani ona faʻaaogaina i totonu o le tino e mafai ona aveese uma mea leaga mai ia mea.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o lenei meatotino a le pectin o se meaalofa moni a le Atua, faatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ai ona faamama le toto, faʻaitiitia le maualuga o le insulin i totonu. I le faʻaopopo i le faʻamamāina o le tino, pectin o loʻo i ai se isi mea taua tele mo le maʻisuka o loʻo faʻamalosia e tumau pea i se taumafa faifai pea - o le mafai ona vave faʻapalapala le tino.

I le a le ituaiga e sili ona aoga ai apu

E tusa ai ma fomaʻi, o le maʻisuka, o apu e mafai ona faʻamafu uma ma tunu, mago pe gaosia (susu). Ae o apple jams, faʻasao ma compotes e solia. Ae ui i lea, o ituaiga lisi o apu na mafai ona faʻatagaina e faʻalauteleina ai meaʻai a le tagata maʻi.

O le mea pito sili ona aoga mo le maʻisuka o le a kuka apu.

I lalo o le togafitiga i le vevela o le vevela, o fualaau aina e taofiofi uma ai vitamini aoga ma minerale, ae o le aofai o le kulukose ma aemaise lava le vai e ulu atu i le tino ua faaitiitia. I le taimi lava e tasi, o kulimi tao taofi uma lava o latou tofo ma le manogi ma e mafai ona avea ma sui lelei mo oloa faʻasaina mo le maʻisuka, e pei o suamalie, sukalati, keke, ma isi.

E ala i le faʻamamaina o apu ma le maʻisuka e tatau ona togafitia i se aofaiga o le faʻaeteete. O le mea e faʻapea, pe a faʻamago le fuga, o lona mamafa e faʻaitiitia ona o le leai o se vai i le fua, ma o le aofaiga ole glucose e tumau pea e le suia. O le mea lea, o le maualuga o le kulūkose i le mea eleʻele e faʻatupulaʻia tele, ma e tatau ona manatua pea lenei mea. O le mea lea, e sili atu le aua le tago faʻamago saʻo aʻai mo le maʻisuka. Ae e mafai ona latou tautua lelei mo le faia o paluga apu mama i le taumalulu e aunoa ma le suʻi suka. O le a le itiiti ifo le suamalie nai lo se masini mama, ae sili atu le soifua maloloina.

O le faaiuga mulimuli pe o le a leai ni apu (faapea ma soʻo se meaʻai) o loʻo aofia i le taumafa o le maʻisuka maʻi pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi ma le tausimaʻi. O le faia toatasi o se meaʻai mo se faʻamaʻi o lona uiga o le mafaufau ia te oe lava, ma e le aoga tele i soʻo se tasi.

Ia faʻamaoni ma faʻaeteete, faʻatulagaina le mataupu faavae o le "aua le afaina," ma o le a lelei mea uma ia te oe.

Faamalositino mo le ituaiga 2 ma le ituaiga 1 Tisuka Moliso

Gaoioiga faaletino o se tasi lea o vaega e sili ona taua o togafitiga manuia o le maʻisuka, o ituaiga muamua ma lona lua. E fesoasoani i le faʻaleleia atili o le gaosiga o le gaʻo ma faʻavave le aveʻesea o le kulukose, ma faʻaititia ai le toto toto.

E ui i lea, e taua le malamalama o le gaioiga faaletino i le maʻisuka e le gata ina maua ai ni faʻamanuiaga, ae e afaina foi pe afai e sese le filifilia ma e aunoa ma le amanaia o le maʻi, aemaise lava pe afai o se tamaitiiti.

O le mea lea, ao leʻi amataina aʻoaʻoga tau taaloga, e tatau ona faʻamautinoa tonu mea e mafai ona faʻatagaina i le maʻisuka, pe faʻafefea ona faʻapipiʻiina ma togafitiga o le insulin ma pe o le a le mea e faʻasaʻo ai.

O aoga o faamalositino masani i le maʻisuka e matua lelei lava. Latou te fesoasoani i le tagata maʻi ia ausia taunuuga lelei nei:

Faʻaititia le maualuga o le suka. O gasegase galue malosi e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le inu o le kulukose, lea e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

Faʻamalie le mamafa o le mamafa. O le maualuga o le tino i le maʻisuka e fesoasoani e faʻaumatia ai paʻu faaopoopo, o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le toto maualuga. Ma faapena foi:

  1. Faʻaleleia atili o le cardiovascular system. O le maʻisuka ei ai lona aʻafiaga i le gaioiga o le fatu ma toto toto. Faʻaaogā togafitiga e faʻaleleia ai lo latou soifua maloloina, e aofia ai vaʻa, o loʻo aʻafia tele i le maualuga o suka,
  2. Faalelei le metabolism. O faʻamalositino masani i le maʻisuka e fesoasoani i le tino e sili atu ona faʻaleleia meaʻai ao faʻateleina le faʻaitiitia o toxins ma isi mea leaga.
  3. Faʻateleina le lagona o le tino i le inisalini. O le malosi o le insulin o le mafuaaga autu lea mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. O faamalositino faaletino e lelei ona foia lenei faafitauli, lea e matua faaleleia atili ai le tulaga o le maʻi.
  4. Faʻaitiitia o le cholesterol toto. O le maualuga o le cholesterol o se vaega faaopoopo i le atinaʻeina o faʻafitauli i le maʻisuka. O faʻatinoga faʻatinoga e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol, lea ei ai sona aoga aoga i le cardiovascular system.

E pei ona mafai ona iloa mai i luga, o taaloga e fesoasoani e faʻaleleia lelei ai le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ma puipuia le faʻalauteleina o faʻafitauli.

Uluai faʻataʻitaʻiga

A e leʻi amataina taʻaloga taʻavale, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi. E faʻaaoga lenei mea i tagata uma e maua i le maʻisuka, e oo lava ia i latou e leai ni faitioga faʻapitoa.

O le suʻesuʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi i se tagata maʻi e tatau ona amanaʻia pe a faia se fuafuaga mo vasega i le lumanaʻi. O le tagata gasegase e tatau ona lafoai soʻo se ituaiga o gaioiga faaletino, lea e ono faʻaleagaina lona tulaga.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona faia ni suʻesuʻega faʻamaonia faʻamaonia, e aofia ai:

  • Electrocardiogram Mo faʻamatalaga talafeagai, e manaʻomia faʻamaumauga o le ECG, i se tulaga toʻafilemu ma le taimi o faamalositino. O lenei mea o le a mafai ai e le tagata gasegase ona faʻaalia soʻo se faʻalavelave i le galuega a le loto (arrhythmia, angina pectoris, hypertension, faʻamaʻi faʻamaʻi ma isi),
  • Suesuega Orthopedic. O le maʻi suka e mafai ona i ai sona aʻafiaga i le tulaga o sooga ma le faʻamau. O le mea lea, ao leʻi amataina taʻaloga, e tatau ona e mautinoa o le tagata maʻi e leai ni faʻalavelave ogaoga,
  • Ophthalmologic examination. E pei ona e iloa, o maualuga maualuga o suka e mafua ai le atinaʻeina o mata. O nisi o gaioiga e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o totoga o le tagata maʻi ma mafua ai ona sili atu le tiga. O se suʻesuʻega o mata o le a faʻaalia ai le i ai o faʻamaʻi.

Fautuaga

E naʻo le 30 minute o le savali i se sosoʻo vave e mafai ona fesoasoani i lou tino e faʻaleleia le kulukose mo le lua aso e sosoo ai.

O le gaioioiga faʻaletino e faapitoa lava le aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, talu ai o loʻo tau le lelei e tetee i le inisalini i faʻamalosi.

O le tele lava e filifilia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le gaoioiga faaletino lea:

  1. Savalivali
  2. Vaa
  3. Tietie i se uila
  4. Taʻaloga
  5. Faʻatasi:
  6. Taaloga siva.

O mataupu nei e tatau ona i ai i le fatu o soo se taaloga:

  • Faiga masani. O gaoioiga faaletino e tatau ona aofia ai le tele o vaega musika pe a mafai,
  • Le faʻaauau o gaoioiga faaletino. Laititi, ae o gaoioiga faaletino i aso uma o le a aumaia ai le tino sili atu le aoga nai lo aʻoaʻoga e seasea ona maua,
  • Faʻafetaui o gaoioiga taʻaloga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taua tele le aua nei faoa le tino i le gaioiga faaletino, aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu tele i le suka o le toto ma le atinaʻeina o le hypoglycemia. E le gata i lea, o le aʻoga malosi e mafai ona mafua ai manuaga tau taaloga e faʻamalolo mo se taimi umi i le maualuga maualuga, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2.

O le filifiliga o le sili atu le lelei o le tino faaletino e tatau ona faʻatinoina taʻitoʻatasi, e fuafua i tausaga, tulaga o le soifua maloloina ma le tikeri o le malosi o le tagata. O le mea lea, afai o le tagata gasegase e le taalo i taaloga, o le umi o ana suʻesuʻega e le tatau ona silia ma le 10 minute.

I le aluga o taimi, o le umi o le taʻaloga o taaloga e tatau ona faʻatupulaʻia lemu seia oʻo i le 45-60 minute. Ua lava lenei taimi e maua ai le lelei sili ona lelei mai le faʻamalositino.

Ina ia mafai ai e le tino faʻapitoa ona aumai faʻamanuiaga manaʻomia, e tatau ona masani. E tatau ona tuʻuina atu taʻaloga ia le itiiti ifo i le 3 aso i le vaiaso ile vaitau o le sili atu i le 2 aso. Faatasi ai ma se taimi umi i le va o taʻaloga, o le malosi o le faʻaleleia o aʻoga faaletino e mou ese vave.

Afai e faigata i le tagata gasegase ona tausisia le faʻatulagaga o vasega o vasega na o ia lava, e mafai ona ia auai i le vaega mo tagata maʻi suka. O le alu i taaloga i le kamupani a isi tagata e sili atu le faigofie ma sili atu ona manaia. E le gata i lea, o aʻoaʻoga i vaega o togafitiga e faʻatinoina e tusa ai ma fuafuaga ua faʻasaʻo faapitoa mo le maʻisuka ma i lalo o le vaavaaiga a se faiaoga poto.

O le faamalositino e sili ona aoga mo le togafitia o le maʻisuka i tamaiti. E masani lava, e fiafia tamaiti i taaloga i fafo ma le fiafia tele. E ui i lea, e taua le faʻamautinoa o le aʻoga e le maua ai e le tamaʻi manuʻa tuga, aemaise lava i le paʻu i le ulu, lea e mafai ona amataina ai le atinaʻe o maʻi mata.

Mo le mafuaʻaga lenei, e tatau ona alofia ai le faʻafeiloaʻi o taʻaloga e pei o le lakapi po o le hockey, faʻapea foi ma soʻo se ituaiga martial arts. O se tamaitiiti e maua i le maʻisuka o le a aoga mai taaloga taʻitasi, e pei o taʻaloga, aau, poʻo le faaseʻe.

E lelei pe afai na te le taulima na o ia, ae i le kamupani a uo o le a mafai ona matauina lona tulaga.

Lapataiga

I le gaioiga faaletino e taua tele le mataʻituina ma le totoʻa lou lava soifua maloloina.

O le maʻisuka ma le gaioiga faaletino e mafai ona ola faʻatasi ma le siaki pea o le suka. E taua le malamalama o le faagaioia o le tino e malosi lona aafiaga i le suka o le toto ma o se mafuaaga taatele o le hypoglycemia i le maʻisuka.

O le mea lea, pe a taʻalo taʻalo e taua tele le i ai i taimi uma, mo se faʻataʻitaʻiga, le Touch Touch e tasi Touch Ultra, lea o le a fesoasoani e fuafua le fesuiaʻiga o le kulukose i le tino. O se mafuaʻaga mataʻutia e faʻavave ai le faʻamalositinoina, e tatau ona avea ma faʻamafanafanaga nei:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Paʻa i totonu o le loto
  • Tigā tiga ma le vevela,
  • Le lava le manava, faigata le manava,
  • Le mafai ona taulai atu i le vaʻaia, lua o mea faitino,
  • Naua, vili.

Mo le aoga lelei o le suka e tatau ai:

  1. Fuaina lona tulaga, aʻo leʻi aʻoga, i taimi o taʻaloga ma vave loa ona maeʻa,
  2. Faʻaititia le faʻasologa masani o le inisalini aʻo leʻi amataina ma peʻa maeʻa foi ona faʻamalositino, ma ia mafaufau i le malosi ma le umi o faʻatinoga. Mo le taimi muamua ma lona lua atonu e faigata ona faia saʻo, ae i le aluga o taimi, o le a aʻoaʻoina e le tagata maʻi le faʻasolosolo lelei o le inisalini,
  3. O nisi taimi e ave se dipole o le gaʻo i le taimi o faamalositino e faʻaleleia le malosi o le tino ma puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia. O lenei meaai e tatau ona faaopoopo i le isi taumafataga.
  4. I le maʻisuka, o le gaioiga faʻaletino e tatau lava ona fuafuaina i le taimi muamua ina ia maua e le tagata maʻi le taimi e saunia lelei ai mo latou. Afai o loʻo ia te ia se uta e leʻi faʻasalalau, ona manaʻomia lea e le tagata gasegase ona 'ai se isi faʻaopoopoga o mea inu gaʻo ma faʻaitiitia le fua o le insulin i le isi tui.

O nei faatonuga e sili ona taua mo le maʻisuka ituaiga 1, talu ai i lenei tulaga o le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia e sili atu le maualuga.

Contraindications

O le gaioiga faaletino e le o taimi uma e aoga mo tagata e maua i le maʻisuka. Taaloga ua solia i tulaga nei:

  • Toa maualuga e oo i le 13 mM / L, e faigata i le i ai o le acetone i le urine (ketonuria),
  • O se maualuga o le suka suka e oo atu i le 16 mM / L e tusa lava pe leai se ketonuria,
  • Faatasi ai ma le hemophthalmia (mata o le tino) ma le taofiofi o le tino,
  • I le ono masina talu ona maeʻa le faʻataʻitaʻiga o le laser retinal coagulation,
  • O le i ai o se maʻi maʻi pipisi o le maʻi suka,
  • O le maualuga o le maualuga ole maualuga ole maualuga o le toto,
  • I le leai o se lagona malamalama i uiga o le hypoglycemia.

E le o mea uma faaletino e talafeagai lelei mo tagata e maua i le maʻisuka. E tatau i le maʻisuka ona aloese mai taaloga e mafai ona mafua ai ni manuʻa matuia poʻo le atuatuvale, faʻapea foi ma le le faatagaina oi latou e tali atu i fesuiaiga o le suka i le taimi tatau.

O nei taaloga e aofia ai:

  1. Suavai, tafe,
  2. Aʻe mauga, malaga uumi,
  3. Faʻamatalaga, tautau faʻasolosolo,
  4. Taʻalo eleelea (soʻo se mea e faʻaeʻe ai le mamafa)
  5. Aerobics
  6. Hockey, lakapi ma isi taʻaloga faʻafesoʻotaʻi,
  7. O ituaiga uma o tauiviga,
  8. Foafoaga ma martial arts.

O gaoioiga faʻaletino tatau e le gata ina maualalo ai le suka o le toto, ae puipuia foi le atinaʻeina o faʻalavelave ma faʻaleleia atili ai le lelei o le ola o le maʻisuka maʻi.

O le a faʻamalamalama manino e le fomaʻi i se vitio i totonu o lenei tusiga se faasologa o faʻatinoga o le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka o le toto.

O le ava malosi e siitia pe vaivai ai le suka o le toto

Mo tagata e sili atu i se soifua maloloina, o fesili e uiga i le faʻatagaina o le inu ava malosi e le tulai mai. Ae o le tele o le maʻisuka e fiafia i le taliina o le fesili pe faapefea ona afaina le maualuga o le suka i le ava malosi. I le isi asiasiga i le endocrinologist, e taua le fesili pe mafai ona inuina le ava malosi.

Le mafutaga i le va o le ava ma le kulukose

E tele suʻesuʻega ua faʻamaonia ai o le ava malosi o le maʻisuka e mafai ona amio le mautonu i le tino. E faʻalagolago lava i ituaiga ituaiga inu. O nisi oi latou e mafai ona faaitiitia le maualuga o le kulukose, o isi e taitai atu ai i le faateleina o le faateleina o faailoga.

Afai matou te talanoa e uiga i le faʻamalosia ma isi suamalie suamalie, ava malosi (ava aloaia fafine), ona mafai lea ona e inu i le faʻamaoni. Champagne e tatau ona lafoai atoa. O nei meainu e mafai ona faʻaititia maualuga le kulūkose. O se malosi malolosi malosi o le ava malosi e ese ai le galue.Cognac, vodka e mafai ona maualalo le suka. O le uaina malosi ei ai lona aafiaga tutusa.

Aua nei galo o le tikeri o le faʻaalia e faalagolago ile aofaiga o le ava. I le iloa pe o le ava e maualuga pe maualalo le suka o le toto, e tatau ona e manatua o le tele o lou inu, o le sili atu ona aoga o le ava i luga o le suka. O le aafiaga o le a faʻalagolago i le setete o isi totoga i totonu: ate, pancreas, fatugaʻo. E le mafai ona fai saʻo pe faapefea ona aafia le setete o se tagata faapitoa i le ava malosi.

O le tele o mea inu ava malosi e afaina ai foi le tulaga o le maʻisuka. Afai o se tagata ua afaina i le ava malosi, ona i ai lea o se tulaga lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemia. Ae o le kulukose e mafai ona paʻu i tulaga ogaoga e oʻo lava i le leai o se vaisu: inu vai i le taimi.

E le o iai penefiti ma gaʻo i le ava malosi.

O le kalori i totonu o le uaina vevela (mumu) o le 64 Kcal, o le mea o le carbohydrate o le 1, le numera o iunite falaoa e 0.03.

E masani ona maua i le uaina mūmū le 76 kcal ma le 2.3 g o vailaʻau. O lona faasinomaga igoa o le 44.

Ae e le faasaina le suamalie suamalie. O lona kalori o le 78 kcal, ao le aofaʻi o carbohydrates e 9, o le aofaʻiga o XE 0.75.

100 g o le pia o le pia e 45 kcal ma le 3.8 g o carbohydrates, o le aofai o XE 0.28. E foliga mai e le maualuga le faatinoga. O le tulaga matautia o le gafatia o se fagu fagu e 500 ml. I le faʻaaogaina o faʻatatauga faigofie, e mafai ona e faʻamautuina pe a uma ona inu le 1 fagu pia, 225 kcal, 19 g o carbohydrates ma 1.4 XE o le a ulufale i le tino. O le faasinomaga faʻavae o lenei vaiinu e 45.

Faalatalata lata mai

Pe a inuina le ava malosi, o le kulutose faitau faitau vave le paʻu. Afai e matua maualalo le maualuga, ona mafai lea ona tupu mai le hypoglycemic coma. O le lamatiaga o le maʻi suka ma le ava malosi e le mafai ona maitauina uiga o le hypoglycemia. Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le suka e matauina:

  • soona inu tele
  • gatete
  • vavao
  • le le mautonu le matelaina
  • faʻanoanoa vaaia
  • vaivai,
  • faʻaleagaina.

O nei faailoga e mafai ona fenumiai ma le inupia. Afai e le iloa e le maʻisuka pe faʻaitiitia le vailaka o le toto pe leai, atonu e le mafai ona ia pulea le tele o le ava malosi. Ae o le lamatiaga e le gata i se faaitiitia o le suka. Faatasi ai ma le tolopoina o le ava mai le tino, ua maualuga le maualuga o le suka. O loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le hyperglycemia.

E le fautuaina le inuina o le ava i le maʻisuka ona o le mea moni e faasaga i le talaaga o lona taumafa, o le fiaʻai e faateleina tele. O le tagata e faamuta ona pulea mea ma le tele o lona faaaogaina.

Tagata e maua i le maʻisuka maualuga e tele lava ina mamafa. Ona o le le lava o le inisalini ma le le lelei o le inu o le kulūkose, ua faʻaleagaina ai le metabolism. Aʻo faʻaaogaina le maualuga o le kalori ava malosi, o le tulaga e naʻo le leaga.

Mafuaaga mo le faasaina

Peitai o endocrinologists e faʻasaina le faʻaaogaina o le ava e le gata ona e iai sona aafiaga i le kulukose. O mafuaʻaga mo le faʻatagaina o loʻo taoto i le mea moni e faapea o mea inu ava malosi:

  • afaina ai le tele o sela,
  • aʻafia le afaina o le pancreas,
  • faʻaumatia neu e ala i le faia o le le lelei i luga o le tino,
  • faavaivaia le fatu o le fatu, faateteleina le toto toto.

E tatau i le maʻisuka ona vaʻaia lelei le tulaga o le ate. I le uma, o ia lea e nafa ma le gaosiga o le glycogen. E tatau ona puipuia le hypoglycemia: i tulaga ogaoga, o le glycogen e oʻo i le ituaiga glucose.

O le inuina o le ava malosi e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le pancreas. O le faagasologa o le gaosiga o le inisalini e faʻalavelaveina, ma o le tulaga o le maʻisuka e mafai ona iloa lelei atu i le taimi sili ona puupuu.

I le iloaina o le aafiaga o le ava malosi i le suka o le toto, o nisi tagata e talitonu e mafai ona e inuina i sina aofaiga itiiti i aso taitasi e tuuitiitia ai lou glukose concentration. Ae o sea manatu e matua afaina lava. E masani ona aʻafia le tino atoa i le masani ai o le ava malosi. O le iʻuga, o le maualuga o le suka e sili atu ona faʻamaonia, ae e le mafai ona pulea le tulaga o le maʻi.

Faʻatagaina Tulaga Masani

Afai e te fuafuaina se taumafataga lea e manaʻo ai se tagata o loʻo maua i le maʻisuka e auai, e tatau ona ia muai iloa po oa mea inu ma po o le a le tele e mafai ona ia inuina. E tatau ona maitauina i le taimi lava lea e mafai ai e le endocrinologist ona inuina na o le ava pe a fai e leai ni osofaiga matuia ma o le faateleina tele o le maualuga o le suka i le taimi nei.

E tatau ona manatua o le malosi malosi o le ava e maualuga-kalori. Faatasi ai ma lenei mea i le mafaufau, o le aso e mafai ona faatagaina vodka ma cognac ua fuafuaina. E oʻo atu i le 60 ml.

Afai o tatou talanoa e uiga i le uaina ua mamago, i le gaosiga o le gaioiga e leʻi faaopoopoina ai le suka, ona mafai ai lea e le maʻisuka ona inu se ipu atoa. O le tulaga o le a le suia tele mai le 200 ml o le uaina vaivai. E sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai mūmū mūmū: i totonu oi latou o mea o vitamini ma mea e manaʻomia e sili atu.

E mafai ona inu le pia i ni mea laiti: e le tatau ona e inuina le sili atu ma le tasi le ipu.

Tulafono mo le inu

E tatau i le maʻisuka ona iloa le auala e inuina ai le ava malosi i le suka maualuga. E matua faasaina lava:

  • Inu le ava malosi i se manava gaogao
  • faʻafesoʻotaʻi le faʻaaogaina o le suka-lowering tablets and alcohol,
  • a 'ai le ava malosi,' ai meaʻai ma le tele o mea inu,
  • inu meainu suamalie.

O le meaʻai e le tatau ona faʻamalosi, ae lelei. E fautuaina e fomaʻi le siakiina o le suka pe a uma ona inu le ava ma ao le i momoe. I le filifili ai e inu sina meainu laitiiti, o le maʻisuka tatau ona mautinoa o loʻo i ai se tagata e lata ane ia te ia o loʻo iloa e uiga i le siama ma mafai ona fesoasoani i se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O faamalositino e mafai ona maua ai le maualuga o le suka, o lea e le mafai ai ona e faatinoina pe a uma se ipu uaina poo se ipu vodka.

Ava malosi ma suʻega

Afai e fuafuaina suʻega toto ma urine i le 2-3 aso e sosoo ai, ona e aloese lea mai le inuina o le ava malosi. O le ava malosi e afaina ai le ituaiga o meaola o le toto, o le mea lea, o le lamatiaga o le faia o se faaletonu sese o le siama. E tusa ai ma taunuuga o iloiloga le saʻo, e mafai ona latou fautuaina togafitiga.

  1. I se suega lautele o le toto, e ono faʻaitiitia le hemoglobin. I le taimi lava e tasi, o le faailo o le cholesterol ma le maualuga o le toto mumu e faateleina.
  2. E talitonuina o taunuuga o le suʻega mo le syphilis ma le HIV e le faʻatuatuaina pe afai o le tagata inu i le ava malosi i totonu o le 72 itula talu ai.
  3. Aʻo le i faia togafitiga fuafuaina, ua siakiina se faailo e faʻaalia ai le metabolism i le ate. O lona aoga o le a faʻesea pe afai o se tagata inu ava malosi i le aso na muamua atu (i le 48 itula talu ai).
  4. O le ava malosi e aafia ai le suka. Ona o lenei mea, o se faʻamaonia saʻo e le mafai.

E oo lava i tagata soifua maloloina, ao le i fuafuaina le malaga i le falemaʻi e tatau ona mumusu e inuina ava malosi.

Afai ei ai se mea ua fai ma vaisu a se tagata, o lona uiga o le hypoglycemia, coma ma le oti mulimuli ane o le a faateleina.

E le fautuaina e le Endocrinologists ia maʻisuka e inu ava malosi. E mafai ona e faʻaaogaina na o mea e le masani ai ma i ni tapulaa faʻapulaʻa. I lenei tulaga, e manaʻomia le pulea pe faʻafefea ona suia le fua o le kulukose. O se mea e manaʻomia muamua mo soʻo se mea inu oona o se meaʻai lelei. O le inu i se manava gaogao e matua faasaina.

E mafai ona ou taʻaloga i le maʻisuka ituaiga 2?

O le maʻi suka o le solia lea o le gaioiga masani o le tino na mafua ona o le faʻaleagaina o mea leaga, amioga leaga, faʻalavelave ma nisi faʻamaʻi. O togafitiga o le faʻamaʻi e tele lava ina ola, o lea e tatau ai i le maʻisuka ona toe iloilo atoa o latou ituaiga olaga.

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, e faaopoopo atu i vailaʻau ma mea taumafa, o faamalositino faaletino e tatau ona aofia ai i togafitiga faigata. E taua tele le taʻalo i taaloga ma le maʻisuka, aua o le a aloese ai mai le atinaʻeina o faʻafitauli ma faʻaleleia ai le soifua maloloina o le maʻi.

Ae o le a le mea saʻo e fai mo taʻaloga mo le maʻisuka? Ma oa ituaiga o uta e mafai ma e le tatau ona folasia i le tulaga o se faʻamaʻi faapena?

E faʻapefea ona faia faʻamalositino masani i le maʻisuka

O le aganuu e faʻamalosia ai uma gaioiga faʻasolosolo e tutupu i le tino. E fesoasoani foi i le malepelepe, susunuina o gaʻo ma faʻaititia ai le suka o le toto e ala i le puleaina o lona faʻamaʻiina ma le taumafaina. E le gata i lea, afai oe taʻalo i taaloga ma le maʻisuka, o le a faʻaleniina le tulaga o le physiological ma le mafaufau, ma o le a faʻafouina foi le gaosiga o le porotini.

Afai e te tuufaatasia le maʻisuka ma taʻaloga, e mafai ona e toe faʻafouina le tino, faʻamalosi le fuainumera, faʻateleina le malosi, faʻamalosi, lelei ma faatea ese le le mautonu. O le mea lea, o le 40 minute na faʻaalu i aʻoaʻoga faʻale-tino i aso nei o le a avea ma ki mo lona soifua maloloina taeao. I le taimi lava e tasi, o le tagata e aafia i taʻaloga e le fefe i le atuatuvale, mamafa ma le maʻisuka faafitauli.

Mo le maʻisuka e iai le ituaiga insulin-dependent o le maʻi, e taua foi le faagaioiga faaletino. O le mea moni, i se olaga e le masani ai, o le faʻafitauli o le faʻamaʻi e naʻo le leaga, o lea e faʻavaivaia ai le maʻi, ua paʻu'ū i le atuatuvale, ma o lona maualuga o le suka e masani ona fesuisuiai. O le mea lea, endocrinologists, i luga o le fesili pe mafai ona auai i taʻaloga i le maʻisuka, tuʻuina atu se tali lelei, ae tuʻuina atu o le filifiliga o le avega o le a avea ma tagata taitoatasi mo tagata maʻi.

Faʻatasi ai ma isi mea, o tagata e aʻafia i le malosi, tenisi, taʻavale poʻo le aau i le tino na oʻo i ai ni suiga lelei:

  1. toe faʻafouina tino atoa i le tulaga faʻapitoa,
  2. puipuiga o le atinaʻeina o le cardiac ischemia, toto maualuga ma isi faʻamaʻi matautia,
  3. mu tele gaʻo,
  4. faateleina le faatinoga ma manatua,
  5. faʻafouina o le toto, faʻalelei le tulaga lautele,
  6. toomaga o le tiga
  7. leai se naunau mo le 'ai,
  8. elekene o endorphins, faagaeetia ma le saofaga i le faatulagaina o le glycemia.

E pei ona taʻua i luga, o le a le faʻaitiitia le mamafa o fatu fatu, ma o le a sili atu ona faigofie le faasologa o faʻamaʻi. Ae e taua le aua nei galo o le avega e tatau ona faʻalelei, ma e saʻo le faʻamalositino.

E le gata i lea, faatasi ai ma taʻaloga masani, e faʻaleleia le tulaga o sooga, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai foliga vaaia o faʻafitauli ma tiga, e faʻapea foʻi le atinaʻe ma le alualu i luma o faʻamaʻi faʻapitoa. E le gata i lea, o gaioiga o le physiotherapy e faʻateleina ai le faʻatulagaina ma faʻamalosia ai le tino atoa o le musika.

O le mataupu faavae o le faatosinaina o le maʻisuka i luga o le tino, o le faia lea o le kulūkose 15-20 taimi e sili atu le malolosi nai lo le taimi e malolo ai le tino. E le gata i lea, e oʻo lava i le maʻisuka ituaiga 2, faʻatasi ai ma le oona, e oʻo lava i le savali umi (25 minute) e lima taimi i le vaiaso e mafai ona matua faateleina ai le teteʻe o sela i le inisalini.

I le 10 tausaga ua tuanaʻi, o le tele o suʻesuʻega sa faʻatautaia le iloiloina o le soifua maloloina o tagata o loʻo taʻitaʻia se olaga ola. O taunuʻuga na faʻaalia e puipuia ai le ituaiga o maʻisuka lona lua, ua lava lea e faʻamalosi ai i taimi uma.

Sa faʻatautaia foʻi suʻesuʻega i ni vaega se lua o tagata e iai le faʻalavelave maualuga o le atiaʻe o le maʻisuka. I le taimi lava lea e tasi, o le vaega muamua o mataupu e le o nofoaafi, ma o le lona lua faalua itula i le vaiaso na vave ona faia savali.

I le aluga o taimi, na foliga mai o le faʻaogaina o le tino e faʻaitiitia ai le maʻisuka ituaiga 2 e 58%. E maitauina e faʻapea, i tagata matutua, o le aʻafiaga e sili atu nai lo le gasegase talavou.

Ae peitai, o le dietotherapy e taua tele i le puipuiga o le faamai.

E masani lava, i le faʻatinoga, o le fesili e tulaʻi mai pe mafai ona taʻalo i taaloga ma le maʻisuka. O lenei masalosalo e malamalama. Ae peitai, e le o se mea faalilolilo i soo se tasi o le maʻisuka ma le taʻaloga e tutusa lelei le faʻatusatusaga o manatu. Fautuaga e uiga i aʻoaʻoga tau taʻaloga e le gata ina fesootaʻi ma togafitiga e pei o le maʻisuka. O gaoioiga faaletino e fautuaina mo soo se tasi, e tusa lava pe o se tagata maloloina. Ma o taaloga i le maʻisuka e matua taua lava i na tagata.

Ae ui i lea, aʻo leʻi amataina le aʻoga, e tatau ona e talanoaina le mataupu ma lau fomaʻi. O lenei manaʻoga e mafua mai i le mea moni e faapea o se faʻamaoniga e pei o le maʻisuka, e iai le tele o faʻailoga e uiga i lenei ituaiga poʻo le ituaiga o faʻamalositino.

O le malamalama ile auala e aʻafia ai se tino faʻapitoa i le gasegase o le faʻamaʻi e mafua ai le faʻaalia o le faʻaopoopoga faaopoopo mo toleniga taʻaloga. E tele mea moni e faʻamaonia ai o le faia pea o le tino e fesoasoani i le mea moni o le tino o le tagata ua amata ona tupu laʻititi laʻitiiti.

O le mea moni, e le mafai e se tasi ona fai mai o le taʻaloga o se auala faʻapitoa e toe faafoi atu ai se tagata i lana talavou muamua. Ae peitai, faatasi ai ma le malosi faaletino, o le faasologa o le matua ua amata ona faifai malie. Ma, a mavae le tele o masina o toleniga masani, o se tagata ua maua i le maʻisuka o le a sili atu lona lelei.

O mea lelei e faia i le faʻaauau pea o aʻoaʻoga tau taʻaloga e matua faigata lava ona faʻateteleina. E le o toe mamao ae mafai ona lagona e se tagata le lelei o le soifua maloloina. Ma o lenei mea, e le masalomia, o le a avea ma mea e faʻamalosia ai ina ia faʻaauau i lenei auala e tausia ai le soifua maloloina o se tasi.

I le faʻatinoga, e masani ona tupu e le vave amata ona fiafia se tagata i taaloga. E tupu malie lenei mea. Ina ia mafai ona tupu lenei mea i se tikeri sili atu o le tulaga e ono tupu, e tatau ai:

  • filifili pe o fea taaloga e sili ona fiafia i ai le tagata,
  • ma le auala e mafai ai ona faia le faamalositino o aso taitasi o se vaega taua o le olaga.

O na tagata o loʻo auai i faʻamalositino i se tulaga faifaipea, e masani lava e le feagai ma faafitauli e fesootaʻi ma le matua, e pei o le maualuga o le toto maualuga, faʻalavelave fatu ma le osteoporosis.

O tagata malolosi, e tusa lava pe o latou matua, e itiiti lava se mea e ono mafatia ai mai mafaufauga mafaufauga ma sili atu le malosi o le tino.

O tagata mamaʻi ua leva ona maua i le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo mafatia i ni mea faifai pea i le toto kulukose mo le tele o tausaga. O nei eseesega e taʻitaʻia ai le mea moni e maʻi le tagata maʻi i se tulaga faʻavaivai ma se tulaga masani o le vaivai. Ma i lenei tulaga, o se tagata e le o se mea atoa e oʻo i le malosi faʻaletino. Ae ui i lea, o se olaga ola e na o le pau lava le lelei o le soifua manuia ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 1.

E taua le faamamafaina o le maʻi o le maʻisuka ituaiga 1, taʻalo taʻavale e afaina ai le tulaga o se tagata maʻi. I lalo o le aʻafiaga o nisi itu, o le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona faateleina. Ina ia aloese mai sea ituaiga iuga, e tatau ona mulimulitaia nisi tulafono.

E ui lava i lea, o le lelei o le faʻaalia i se tuufaatasiga e pei o le taʻaloga ma le ituaiga 1 o le maʻisuka e mafai ona puipuia se mea e itiiti ifo. Taʻaloga tau taʻavale e manaʻomia mo ia tagata gasegase e tausia ai le soifua maloloina lelei.

Afai e te taʻalo malosi i taimi taʻalo, o le a sili atu le lagona o le maʻisuka nai lo se tagata soifua maloloina. O le a mafai e taaloga ona faʻatagaina se tagata o loʻo i ai se maʻi e pei o le maʻisuka ina ia sili atu le malosi, lea o le a mafai ai ona latou taulimaina lelei o latou tiute, i le fale ma le galuega.

E le gata i lea, o le maʻisuka tino maloloina ma se manaʻo sili atu e pulea le ala o le faʻamaʻi ma tetee i ai. I faʻatalanoaga, o suʻesuʻega ua faʻamaonia e faʻamaonia ai o le gaioiga faifaipea e taʻitaʻi atu ai i se uiga sili atu ona taua i lona soifua maloloina.

Leai se mea sili ona taua o le taaloga i le ituaiga lona lua o le maʻi suka.O gaioiga faaletino ma se maʻi o le maʻisuka e mafai ai ona faʻalauteleina le lagona o sela i le insulin, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini. E pei ona faʻaalia i le tele o suʻesuʻega, o le tuputupu ae o sel maso e ala i le malosi o le aʻoga e mafua ai le faʻaititia o le faʻamalosia o le insulin.

I le faaopoopo atu i taʻaloga, o vailaau faʻasaina e pei o Siofor poʻo Glucofage e saofagā i le faʻalauteleina o le lagona o sela i le inisalini. Ae ui i lea, e oʻo lava i faʻamalositino faigofie, ae faʻaauau pea ona foia lenei faafitauli e sili atu nai lo fualaau faasaina, o lana gaioiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia le maualuga o le suka i totonu o le tino.

E le gata i lea, o le aʻoaʻoga a le tino e mafai ai ona faʻatautaia ma laʻititi laʻititi o inisua o inisalini. O le itiiti ifo o lenei hormone o loʻo i totonu o le toto, o le itiiti ifo o le gaʻo o loʻo teuina i le tino. I le uma, o le inisalini lea e le mafai ai e se tagata ona aveesea le tele o gaʻo.

O aʻoaʻoga faʻaauau mo le tele o masina e faʻapupulaina ai le lagona o sela i le hormone, ma o le taunuuga o le a faʻaaogaina ai le faagasologa o le leiloa o le mamafa.

I le faʻatinoga, i le 90% o mataupu tau fomaʻi, o inisalini injections mo le maʻisuka ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e tatau ona naʻo le taimi latou te teena ai le gaioiga ma le taumafa maualalo. O nei vaega o le a mafai ai ona faia e aunoa ma ni faʻalavelave faʻasalaga.

E masani lava, o maʻi e maua i le maʻisuka togafiti pe o fea o taʻaloga e mafai ona aoga i lo latou ola maloloina. I le amataina, e tatau ona malamalama o avega faaletino uma e mafai ona avea ma malosiaga po o le papa poʻo le cardio. O faamalositino faatasi ai ma pusafana, faapea foi ma pusa-ups po o sikuea, o loo i ai i le muamua. O cardio loads e aofia ai falemaele, aau, uila po o le malosi.

O le toʻatele o tagata tomai faapitoa i le maʻisuka latou te manatu o le tamoe o le sili lea ona aoga mo nei maʻi. Ae peitai, afai e amata le maʻi o le maʻi, ona mafai lea ona suitulaga ia te ia i le savali, ma faasolosolo malie le umi o le umi o nei malaga i le 5 minute.

Ina ia lelei le taʻaloga i le tulaga o se maʻi suka, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o le fiafia i na ituaiga taʻaloga e pei o:

  • siva - e le gata ina faʻatagaina oe e ausia se tulaga lelei faaletino, ae faʻaleleia atili ai lou uiga,
  • O se ituaiga o avega taugofie ma faigata e savali. Ina ia mafai ona ausia le aafiaga, e tatau ona savali pe a ma le 3 kilomita i aso uma,
  • aau e maua ai e oe le avanoa e atiina ae ai le musika, fufulu maso maso, faapea foi le malosi o le tino ma le soifua maloloina,
  • O le uila o le uila e mafai ona teena le oona, ae ua solia i prostatitis,
  • E mafai ona e faʻasolosolo vave le mamafa o le kulūkose.

Ae ui i lea, o nisi ituaiga o faamalositino e le o faʻaalia mo le maʻisuka. I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i le tele o taʻaloga, mo se faataitaiga, faʻapipiʻi, faʻapea foʻi ma faʻatinoga i le mea e maualuga ai le maua o manuʻa. E le gata i lea, o le suka suka, e faʻasaina le tosoina ma tulei luga, faʻapea foi le siitia o le faʻasalalauga ma se tele tele.

E le o se mea faalilolilo, o le maʻisuka togafitiga testosterone i alii e faʻaititia, e mafua ai ona faʻaitiitia le malosi. O nei suiga uma e saofaga i le faaputuputuina o le tino o le tino ma le atinaʻeina o le ituaiga lona lua o le maʻi suka.

O le mea lea, ina ia faʻaaogaina ai le valea o le testosterone, e faaopoopo atu i taumafa talafeagai, o aoga faaletino foi e talafeagai. O le mea lea, o le maʻisuka ma le taʻaloga e mafai ona tuʻufaʻatasia. E taua tele lou le galo e uiga i fautuaga a tagata tomai faapitoa ma faʻavasega faʻamalositino faʻatasi ai ma le sao lelei.

O taaloga o se vaega taua o togafitiga o le maʻisuka. Ona o le malosi o le tino i totonu o le tino, o le gasegase i le inisalini e faateleina, o le aoga o le gaoioiga a lenei hormone ua faateleina. Taʻaloga i le maʻisuka faʻaititia le lamatiaga o le atiina ae o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular, retinopathies, faʻasaʻo le toto, ma faʻaleleia lipid (gaʻo) metabolism. O le mea autu e le o le faʻagalo lea maʻisuka ma taʻaloga - e maualuga lava le lamatiaga o le hypoglycemia. E taua foi le manatua o le maualuga o le suka mai le 13 mmol / l, o le faamalositino e le faaitiitia, ae faateleina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona ogatusa ma fautuaga faafomaʻi o le a faʻamautuina ai lona ola.

Fuafuaina faamalositino mo le ituaiga 1 Maʻisuka

E ui lava i fautuaga, o le aofaiga ole inisalini e faʻaumatia ma 'ai XE e filifilia taitoatasi!

E le mafai ona faʻatasia le faʻamalositino ma le ava malosi! Maualuga maualuga o le hypoglycemia.

I le taimi o taʻaloga poʻo le faʻamalositino masani e aoga tele le pulea o le mamafa o le avega i luga o le fatu. E 2 auala:

  1. Le tele o taimi e mafai ona faatagaina (numera o luʻu i minute taitasi) = 220 - tausaga. (190 mo le tolu sefulu tausaga, 160 mo le onosefulu-tausaga)
  2. E tusa ai ma le moni moni ma le maualuga e mafai ona talia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e 50 ou tausaga, o le maualuga o le telefoni e 170, i le taimi o le mamafa o le 110, ona e punouai lea ma le maualuga o le 65% o le maualuga aupito maualuga (110: 170) x 100%

I le fuaina o lou loto, e mafai ona e iloa pe faʻamalositino le tino pe leai.

O se suʻesuʻega faʻapitonuʻu sa faia i totonu o le lautele o le maʻisuka. E aofia ai le 208 maʻisuka. Na fesiligia le fesili "O le a le ituaiga taʻaloga e te faia?“.

  • 1.9% sili atu le siakiina o siaki po o le fusi,
  • 2.4% - tennis taʻaloga ma savali,
  • 4.8 - soka,
  • 7.7% - aau,
  • 8.2% - malosi faaletino. avega
  • 10.1% - uila afi,
  • malosi - 13.5%
  • 19.7% - isi taaloga
  • 29.3% e le faia se mea.

O a faʻafitauli faaletino e manaʻomia mo le maʻisuka ituaiga 2

Faʻafetai i tagata uma! E malamalama tagata matutua uma lava o le gaioiga o le ola, ma o se gasegase gasegase o se mea tatau foi.

E mafai ona taʻalo i taaloga e maua i le maʻisuka ituaiga 2? O a gaoioiga faaletino (taʻaloga) e sili atu ona talafeagai pe a taʻalo i taaloga? O le a ou taumafai e tuuina mai se tali i lenei fesili, ae o le a ou le faia lenei mea, ae faatasi ai ma se fomai e toe faaleleia.

O le aso nei, o le matou malolo o se fomaʻi o fomaʻi toe fuataʻi, o se tasi o loʻo faauu i le Iunivesite Faʻafomaʻi a le Setete o Grodno (Belarus), o se tagata poto faapitoa i matata o le soifua maloloina, o se matai o le massage ma le faʻamalositino, o se pule VK Group "Laasaga Soifua Maloloina" - Artem Alexandrovich Guk.

O loʻo nofo nei o ia i le 'aʻai o Novorossiysk ma galue i le Mercy Medical Center. Tulaga faʻapitoa - ituaiga ituaiga massage, manava manava, faʻaoga faʻavalava, meaʻai paleni e faʻasaʻo ai le tupu o le tuputupu aʻe.

Sa malie o ia e taʻu atu ia te oe, o le au faitau o le blog "Sugar e Lelei!", E uiga i ituaiga o gaoioiga faaletino ma taaloga i le maʻisuka. Ua matou galulue faʻatasi, faʻatautaia se semina i luga o le initaneti i le tuputupu aʻe o le hormone ma lona tiute mo se tagata matua, ma o le asō ua ou filifili ai e toe fai le mea na tupu, na o se faʻamatalaga tusitusia mo tagata uma. O lea, ou te tuʻuina atu le fola ia Artem Alexandrovich lava ia.

O faamalositino ma taaloga mo le maʻisuka ituaiga 2

E mafai e se tasi ona ulutala se tusiga - "Maʻisuka ma Taʻaloga". Ae, e pei ona iloa e le tele o tagata, o gaoioiga faaletino ma taaloga e tutusa uma lava mataupu, ma i le taimi e tasi, e le tutusa. O le manatu muamua e lautele ma e faatatau i soʻo se galuega faʻatulagaina ole musika o le skeletal mo le teteʻe.

E ui o le lona lua o lona uiga o ituaiga eseese o le muscle, e faʻaogaina ai le tino atoa, ma, e tatau ai, ina ia ausia le maualuga (TUATUSI LE MAXIMUM.) Maua o nisi tomai faʻapitoa. O le tali i le fesili "e mafai ona taʻalo i taʻaloga e maua i le maʻisuka?" Peʻa lava ia - o le maʻisuka ma taaloga e le fetaui, vagana ai, o le mea moni, o loʻo taumafai se tagata mo le lelei o le ola.

Faʻaavanoa fai se faʻasalalauga e sili atu le aafia o le tusiga i le tino i le maʻisuka ituaiga 2. E mafua ona o ituaiga 1 ma le ituaiga maʻisuka ituaiga 2 e eseese mafuaʻaga, ma faʻamaʻi o togafitiga, ma togafitiga. O le tuufaatasiga o nei ituaiga e masani lava o le faateleina o le maualuga o le kulukose o le toto nai lo le masani, faapea foi ma le microcirculatory disorders (microangiopathies), lea e afaina ai le tele o gaʻo o gaʻo ma toe foi.

Ua aafia foi vaʻa tetele ma vaʻaia, mafua ai le atherosclerosis. O lona uiga o le aʻafiaga o faʻamaʻi fatu fatu ma le faʻamaʻi. O tulaga masani mo ituaiga uma o le maʻisuka o le polyneuropathy. O lona atinaʻe e faafaigofieina e le microangiopathy o loʻo taua i luga, lea e aveesea ai neura o meaai masani. Ae, i se tulaga sili atu, o le tagata solitulafono o le maualuga lea o le kulukose, lea e afaina tonu ai le namu.

Glucose e faia uma nei togafiti eleelea ona o le maualuga o le faʻamoemoe o loʻo pipii mau i vailaʻau eseese o le nerve process, vasiolum vascular, faʻapea foʻi ma palatini ma toto toto. I le masani ai, o lenei mea e solia ai mea tau vailaau o puipuiga, ma o lea la o faagasologa uma e faalagolago i nei puipuiga. Ae o aʻafiaga e lua o ni tagata e fausiaina ma faʻafoeina mea uma o vailaʻau. I le aotelega, tatou te iloa ai o le sili atu o le kulukose e faʻavaeina uma le fausaga ma le galuega. Checkmate ile maualuga ole maualuga.

E mafai ona auai i "taʻaloga" (faʻaleleia le soifua maloloina) i le maʻisuka

O le mea moni o le gaioiga faaletino i le maʻisuka ituaiga 2 e aoga e leva ona lauiloa e tagata uma o lea e oo lava i le pati e faʻalogo ai. A uma mea uma, e masani lava ona lelei mo le toetoe o soʻo se maʻi, sei vagana ai mataupu o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi poʻo le vaivai tele o le tino. E naʻo le tatau ona faʻamaʻo lelei le avega ma filifili lelei a latou ituaiga.

Aisea e fesoasoani ai faamalositino i le maʻisuka

O le mea moni, o faʻamanuiaga o aʻoaʻoga musika mo le maʻisuka ituaiga 2 e vavalalata vavalalata ma le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi. O le eleele o lona atinaʻe o se vailaau o gasegase, ae o le mea autu autu e mafua ai le faʻalauteleina o le maualuga o sela ma glucose. O lenei faateleina i le kulukose e faaosofia ai le inisalini, lea e auina atu ai glucose i totonu o le masini.

O lona uiga, insulin - o se ituaiga o ki i le faitotoa. I luga o potu taʻitasi o loʻo i ai le tele o ia faitotoa ma se loka i foliga o se inisalini receptor. I le tali atu i le faʻaauau pea o le tele o mea, ua faʻapenaina ai auala puipuia, aua o le kulukose maualuga ei ai le TOXIC (.) Taunuuga. O le kulimi e amata ona suia ia loka i luga o faitotoa (suia o le faʻaopoopoina o le inisalini talini), poʻo le faʻamafaʻi foi o faitotoa ua mate (o le selu e faʻaaogaina vaega o ona lava talini). O le taunuʻuga o se faʻaitiitia o le lagona lelei i le gaioiga o le inisalini.

O le mea lea e amata ai le malie. E le mafai e le kulukose ona ulu i totonu o sela, o lona uiga o lona maualuga i le toto e le faʻaitiitia. Ma o le maualuga o le kulukose, o le malosi o le faaosofia o le gaosiga o le inisalini. O lenei mea e mafua ai le mamafa ma le faʻaogaina o le masini faʻapipiʻi. O lea la ua i ai pea le maualuga o le kulukose, e ui i le maualuga o le inisalini. Mai lenei taimi, o faʻafitauli uma o le maʻisuka o loʻo taʻua i luga e amata ona atiaʻe.

E pei ona taʻua muamua, o le eleele mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 o genetics, ma fatu - o le sili atu o le kulukose e ulu atu i le toto. Aemaise lava e tatau ona faamamafaina le matafaioi o le sooga o le "vave" gaʻo. E taʻua foi i latou o le gaʻolaʻo ma i ai se faasinoala maualuga. O fua nei e faʻapupulaina le kulukose o le toto i se vaitau puupuu lava. E mafai ona tatou fai atu o taimi uma lava e faʻaaogaina ai le "sugar" blow. Matou te manatu e toetoe o nei oloa uma o ni mea lelei, o lona uiga o le tele o tagata latou te 'ai ma' ai i ni vaega tele.

I lenei tulaga, o le mea silisili ma le mea muamua e fai, o le lafoai lea o meaai ma le maualuga o le faasologa o igoa, ma e masani lava ona faʻaitiitia le aofai o gaʻo. Ae, i le faitauina o le lisi o nei oloa, e toaitiiti tagata e filifili e faatofa atu i nisi oi latou. O le mea lea, o le laasaga saʻo o le a faʻaitiitia ai le faʻaaogaina, ma alu e fuafua B.

O le faafitauli o le sili atu o punaoa ua lelei ona foia e ala i le faateleina o lo latou faaaogaina. E le gata i lea, e manaʻomia le tafe mo le lelei.

Ma, ioe, o le gaioiga faaletino o le a faia lelei lenei galuega. A uma mea uma, o maso o loʻo galue malosi o le a faʻaaogaina se taua tele o le kulukose. Pe a malolo musele, latou te manaʻomia foi le malosi e lagolago ai le ola, ae o lenei mea e laʻititi lava le malosi ma e aveesea mai gaʻo gaʻo. O le mea lea, na o le faʻamalosia faʻamalosi tino faʻapitoa e mafai ona laveaʻi ai sela mai le suka maualuga.

O a aoga o le faamalositino mo se tagata ua maua i le maʻisuka

Ae peitai, e aoga mo le tele o okeni ma faiga:

O a ituaiga o faamalositino e sili atu ona talafeagai mo le maʻisuka

E tumau pea e talanoaina pe faapefea ona filifili le ituaiga o toleniga mo le maʻisuka. E mafai ona e tufatufa uma atu uta i le itiiti ifo ma le lua: mana (vave, vale) ma le malosi (smoother, umi).

Malosiaga e maua ai le faateleina o le malosi, ma saofaga i le fausiaina o musika. Malosiaga e faʻaaogaina i faʻavavega pupuu ma sui i le malologa. I lenei tulaga, o le aofaʻi o le faʻaogaina e itiiti ifo i lo le mamafa o uta.

Maliega o nei ituaiga o avega: manua mo sooga, ligaments, aafiaga leaga i luga o le fatu ma le toto. E sili atu le talafeagai mo tupulaga talavou. Le itiiti ifo seia oʻo i le 50 tausaga, ma pe afai o aʻoga sa faia pe o loʻo faia talu mai le talavou. O aʻoaʻoga e fautuaina i lalo o le vaavaaiga a se faiaoga tomai.

O aʻafiaga malosi e faʻapupulaina ai le malosi, faʻamago ma faʻamago le tino. E faia mo se taimi umi ma saofagā i le tele o calorie o le afi, ma e le gata o gaʻo, ae o gaʻo foi. I aʻoaʻoga malosi, e leai ni tumutumu maualuga i le adrenaline rush. O lona uiga e maua e le fatu se avega lanu ma le talafeagai, lea o le a na ona faʻamalosia ai.

O le malosi o le tino e sili atu lona malosi. I le taimi o le faʻamaʻaloga, o le tele o otaota gasegase e alu ese mai le tino, ma ma le manava loloto, o le faʻamalosiga o le faʻamalosia. O le puʻu ma le ligamentous apparatus e sili atu le aʻafiaga ma le leaga o aʻafiaga, lea e na o le saofaga i le faʻamalosia.

E manino lava, o le malosi o uta e sili ona lelei. Ae e tele foi ituaiga o ituaiga. Ua i ai nei se mataupu o le tofo ma mafaufauga. Ioe, o isi faafitauli faʻalesoifua maloloina, pe afai ei ai, e tatau ona mafaufauina.

O nisi tagata e fia tamoe, ae o nisi e leai. O le tamoe e faʻasalaina mo nisi ona o faʻafitauli i le vaimini poʻo pito i lalo. Afai e le sau le taʻavale, ona ono oʻo mai lea o se uila po o se uila. O aʻoaʻoga faʻalelei e aofia ai foʻi le aau, oso i luga, faʻavae ma na o le savali umi (ia le itiiti ifo i le itula) i se fua faatatau laʻititi poʻo sina maualuga.

O nai upu e tatau ona faʻamatalaina e uiga i ituaiga o avega e pei o yoga, Pilates ma faiga masani. Ua mamanuina e sili atu nai lo le faaletonu i le taimi o le vavao, galue i sooga, ma paleni le tulaga o le lotoifale. Latou te faʻaleleia le pulea e le tagata o ia lava ma faʻalogo i gaioiga e tutupu i le tino.

E sili atu ona taulai atu i le toe faaleleia. O faʻataʻitaʻiga matagofie ia e manaʻomia ai se taulaiga faʻalogo ma le faʻaeteete. E aoga tele e faʻaaoga i soʻo se mataupu. Ae, latou te le muina le tele o kalori.

O nei faiga e mafai ona faʻaleleia ai le malosi o le tino, pe afai e faʻaaoga lelei. O lona uiga o le a faʻatautaia le faʻatautaia o le nofoaafi ma le faʻatautaia o le nofoaafi ma le sili atu ona lelei ma aoga Toe faʻaleleia pe'ā maeʻa le faʻamalositino. O le filifiliga aupito sili ona lelei e fesuisuiaʻi ma le faʻaosoosoina o aʻoaʻoga.

Mo i latou e leʻi faia se mea mo se taimi umi pe leʻi faia foi se mea, e mafai ona faigata aemaise i le vaiaso lona lua ma le tolu. O le mea moni, o le maualuga o le inisalini e taofia ai le liusua o le tino o le tino ma i se tulaga aoao, faatasi ai ma suiga ogaoga i le tino, o loo i ai pea le tetee.

O le faiga tuai e manino lava le taumafai e faatumauina lona mana i luga o metabolism. Ae, talitonu mai ia te aʻu, o se faiga faifai pea e faʻaleleia ai le masani, ona e faia ai lea o ni taumafaiga maualalo. O le paleni o hormones o le a suia, ma faatasi ai ma gafatia o le tino.

O le mea e gata mai ai, o le a le o se taimi o le a teu ai le tino atoa e pei o le sua suamalie suamalie ma musumusu ai alofaga alofa.E tusa lava pe i ai se laʻititi laʻititi, faʻafitauli vaivai faalelagona, pe na o se manaʻoga le lelei, e mafai pea ona e faʻamalositino.

Leai se mea e te faitio ai ia te oe lava pe taumafai foi e lafo faʻamalosi le agavale. E na o na i aso faapena e sili atu le lelei o le aʻoga atili, aemaise i le amataga o le lesona. O nei aʻoga e faʻafefe ai le loto ma faʻamalosia ai le talitonuga o le tagata lava ia. O le ai ai isi aso o le a faigofie ma lelei le avega.

O le taunuʻuga ma lona aoga, o le mea moni, e faʻalagolago i le tele o vala, ae o le mea sili ona taua ma le taʻavale i o tatou lima, poʻo le ulu. E leai se tasi na te taofia i tatou mai le gaoioi o tatou vae ma vae, e leai se tasi o taofia i tatou mai manava. Pau lava le eseesega o nisi taimi e agi le matagi i le itu lava e tasi, ma o nisi taimi e agai i ai. Ma o le tagata lava ia e saoloto e filifili - ia tumau pea i le ala, pe ia fiu ma toe foi mai!

O LE SOIFUA MALOLOINA !! MEA TATOU IA AVEA MA LE KOMITI.

Ou te faafetai ia Artem Aleksandrovich mo se auiliiliga auiliili ma le aofia ai o le faafitauli o le gaioiga faaletino i le olaga o se tagata ma le maʻisuka ituaiga 2. O le a sou manatu i lenei mea? Faatali mo au faʻamatalaga. E mafai ona e fesiligia lau fesili, ma Artem Aleksandrovich o le a fiafia e tali oe.

O lena mea uma mo au. Ua i ai nei lau meaai i le faiʻai, e pei ona latou fai mai ai. Kiliki i luga o pāoloa faʻasalalau i lalo e taʻu i au uo ma aiga. Laisene e maua ai tala fou e ala i le imeli ma kiliki i luga o faʻamaufaʻailoga faʻaagafesootai saʻo i lalo o le tusiga.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Lebedeva Dilyara Ilgizovna

Talofa, Lyudmila. Afai e leiloa le mamafa i le amataga o le maʻi ma e te manaʻomia le inisalini i le taimi muamua, o lona uiga o loʻo i ai lau ituaiga o maʻisuka. Afai e te le manaʻomia ona susunuina le gaʻo, ona mafai lea ona faʻaopoopo faʻamalosi ma le malosi. I le fesili o le eseesega o faailoga. E tele nuances. Matou te le o ni robots poʻo masini faʻatulagaina, matou te sili atu ma sili atu le faigata. E tali atu o matou tino i le tele o mea, e amata i meaai na e 'ai i le aso na muamua atu, e faaiu i le taamilosaga o le masina. E le gata i lea, e tatau ona manatuaina e faapea o le mita e tuʻuina atu foi se mea sese. I le tuufaatasiga o mea taua, o faailoga e mafai ona eseese. Ma faaletino. e manaʻomia le uta, aua o mea lelei uma o okeni ma faʻalavelave e tutupu ma soʻo se totoga, e tusa lava poo le a le ituaiga.


  1. Peters-Harmel E., Matur R. Maʻi suka. Faʻamatalaga ma togafitiga, Practice - M., 2012. - 500 c.

  2. Balabolkin M. I., Lukyanchikov V. S. Falemai ma le togafitiga o tulaga ogaoga i le endocrinology, Soifua Maloloina - M., 2011. - 150 p.

  3. "O ai ma le a le mea o loʻo i le lalolagi o le maʻisuka." Tusitaulima na tusia e A.M. Krichevsky. Moscow, lolomiina fale "Faletusi Tutotonu Ata", 2001, 160 itulau, e aunoa ma le faamaotiina o se taamilosaga.
  4. Lodewick P.A., Biermann D., Tuchey B. Man ma le maʻisuka (faaliliuina mai le Igilisi). Moscow - St. Petersburg, Faleomoli Faʻamatalaga, Nevsky Dialect, 2001, 254 itulau, 3000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

O a ituaiga taaloga e lauiloa i tagata maʻisuka?

O se suʻesuʻega faʻapitonuʻu sa faia i totonu o le lautele o le maʻisuka. E aofia ai le 208 maʻisuka. Na fesiligia le fesili "O le a le ituaiga taʻaloga e te faia?".

  • 1.9% sili atu le siakiina o siaki po o le fusi,
  • 2.4% - tennis taʻaloga ma savali,
  • 4.8 - soka,
  • 7.7% - aau,
  • 8.2% - malosi faaletino. avega
  • 10.1% - uila afi,
  • malosi - 13.5%
  • 19.7% - isi taaloga
  • 29.3% e le faia se mea.

Tuua Lau Faamatalaga