Liptonorm: faatonuga mo le faʻaaoga, analogues, tau, iloiloga

Numera resitala: P Nu. 016155/01

Faailoaina o igoa o fualaau faasaina: Liptonorm®

Samoa International Nonproprietary Name: Atorvastatin

Faʻasologa o foliga: mea faʻapipiʻi

Faʻavae

O laupepa taʻitasi e aofia ai:
Gaioiga galue - Atorvastatin calcium, i se aofaiga tutusa ma le 10 mg ma le 20 mg o le atorvastatin
Tagata faʻatau: calcium carbonate, cellulose microcrystalline, lactose, between 80, hydroxypropyl cellulose, crossescarmellose, magnesium stearate, hydroxypropyl methyl cellulose, dioxide, polyethylene glycol.

Faʻamatalaga

Paʻepaʻe, lapotopoto, biconvex pusa vela. I le malologa, o papa maa e paepae pe toetoe a paepae.

Pharmacotherapeutic group: sui faila i lipid-o se inhibitor o le HMG CoA reductase.

ATX CODE S10AA05

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics
O le sui solasolo mai le vaega o statins. O le autu autu o le gaioiga o le atorvastatin o le taofia lea o le gaoioiga o le 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A - (HMG-CoA) reductase, o se enzyme lea e mafai ai ona liua le HMG-CoA i le mevalonic acid. O lenei suiga o se tasi o laasaga muamua i le filifili o le filifili cholesterol i le tino. O le taofiofia o le atorvastatin cholesterol synthesis e mafua ai le faateleina o le talileleia o le LDL receptors (lowopes lipoproteins) i totonu o le ate, faapea foi i mea e aveese mai ai. O nei atigipusa e fusifusia ia particles LDL ma aveese mai le plasma toto, lea e mafua ai ona tuuitiitia le LDL cholesterol i le toto.
O le aʻafiaga antisclerotic o atorvastatin o se taunuuga o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o puipui o toto toto ma vaega toto. O le vailaau faʻasaina e aʻafia ai le faʻaogaina o isoprenoids, o fua o le tuputupu ae o siama o le totonugalemu o totonu o toto toto. I lalo o le malosi o le atorvastatin, faʻaleleia atili le faʻalagolago i le ola o le toto i le toto. Atorvastatin e maualalo le cholesterol, lipoproteins maualalo, apolipoprotein B, triglycerides. Faʻatupulaia le maualuga o le HDL cholesterol (maualuga dipoproteins) ma apolipoprotein A.
O le gaioiga o le fualaau faasaina, e pei o se tulafono, e atiae pe a mavae le 2 vaiaso o le pulega, ma o le a sili atu le aoga pe a maeʻa le fa vaiaso.

Pharmacokinetics
Faʻasaʻo maualuga. O le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le maualuga o le 1-2 itula, o le maualuga o le maualuga i totonu o tamaitai e 20% le maualuga, AUC (vaega i lalo o le gafa) e 10% maualalo, o le maualuga o le faʻatonuga o tagata gasegase i le alcohol alcohol cirrhosis e 16 taimi, AUC e 11 taimi sili atu nai lo le masani. Mea taumafa e faaitiitia ai le saoasaoa ma le umi o le faaaogaina o fualaau faasaina (e 25% ma 9%, faasolosolo), ae o le paʻu o le LDL cholesterol e talitutusa ma le faaaogaina o le atorvastatin e aunoa ma se meaai. O le faʻaogaina o le atorvastatin pe a faʻaaoga i le afiafi e laʻititi nai lo le taeao (tusa ma le 30%). O se sootaga vavalalata i le va o le tikeri ma le fualaau o le vailaʻau na faʻaalia.
Laititi le avanoa - 14%, faʻaogaina le bioavailability of activity inhibitory against HMG-CoA reductase - 30%. O le maualalo o le bioavailability e mafua mai i le metabolism i le mucous membrane o le gastrointestinal tract ma i le taimi o le "uluaʻi fua" i le ate.
O le averesi o le tufatufaina o le 381 l, o le fesoʻotaʻiga ma pulu plasma toto e 98%.
E maua i le ate i lalo o le gaioiga o le cytochrome P450 CYP3A4, CYP3A5 ma le CYP3A7 faatasi ai ma le fausia o metabolites pharmacologically active (ortho- and para-hydroxylated derivatives, products beta-oxidation products).
O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e faasaga i le HMG-CoA reductase e tusa ma le 70% fuafuaina e le gaioiga o le felafoaʻi o metabolites.
E maua i le talo pe a maeʻa le faʻamaʻi o le hepatic ma / poʻo le faʻasologa o le gasegase (e le afaina i le gasegase o le iniseti).
O le afa o le ola e 14 itula. O le gaoioiga faʻasaʻo e faasaga i le HMG-CoA reductase e faʻaauau pea mo le 20-30 itula, ona o le i ai o metabolite malosi. E itiiti ifo i le 2% o le fua o le tautala e fuafua i le faanatinati.
E le o faʻamalosi i le taimi o le maʻi.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Primary hypercholesterolemia, hyperlipidemia ua fefiloi, heterozygous ma le homozygous family hypercholesterolemia (o se faaopoopo i le meaai).

O le gasegase i soʻo se vaega o le vailaʻau faʻamaʻi, faʻamaʻi o le ate i le gaioiga galue (aofia ai le hepatitis tumau masani, faʻamaʻi pipisi o le hepatitis), faʻateleina gaioiga o le gasegase o le gasegase (sili atu i le 3 taimi faʻatusatusa i le pito i luga o le masani) gasegase o le ate (faigata A ma B e tusa ai ma le Child-Pyug system), cirrhosis o soo se tala, maitaga, lactation, matua e oo atu i le 18 tausaga (le aoga ma le saogalemu e lei faavaeina).

Ma le faʻaeteete: tala faasolopito o maʻi o le ate, o le le lelei o le electrolyte, endocrine ma le gasegase gasegase, ava malosi, tuuga o le tino, ogaoga gasegase ogaoga (sepsis), taofiofia le taofiofi, taotoga tele, manua.

Tosiga ma le pulega

Aʻo leʻi amataina togafitiga ma Liptonorm, e tatau ona faʻafeiloaʻi le tagata maʻi i se meaʻai e mautinoa ai le faʻaitiitia o le toto toto, lea e tatau ona matauina i taimi o togafitiga ma le fualaau faasaina.
Totonu, ave i soo se taimi o le aso (ae i le taimi lava e tasi), e tusa lava po o le a le mea e 'ai.
Ole laasaga ole fautuaina ole 10 mg ile aso. Ma le isi, o le fuainumera filifilia i le tagata lava ia e faʻalagolago i le o le cholesterol content - LDL. E tatau ona suia le fuainumera i se va o le itiiti ifo i le 4 vaiaso. O le fua maualuga o aso taitasi o le 80 mg i le 1.

Peraimeri (heterozygous hereditary and polygenic) hypercholesterolemia (ituaiga IIa) ma hyperlipidemia ua fefiloi (ituaiga IIb)
Togafitiga e amata i le tui muamua ua fautuaina, lea e faateleina pe a uma le 4 vaiaso o togafitiga, e fuafua i le tali a le tagata maʻi. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 80 mg.

Homozygous hypercholesterolemia
Ole fua ole fua ole tutusa ma isi ituaiga hyperlipidemia. Ole fua muamua e filifilia taitoatasi e faalagolago i le ogaoga ole maʻi. I le tele o tagata gasegase e maua mai i le hypercholesterolemia, e sili ona lelei le mataʻituina pe a faʻaaogaina le vailaʻau i aso taitasi o le 80 mg (tasi).

I tagata gasegase ma le le atoatoa ma tagata matutua, e le manaʻomia le fetuunaiga ole laasaga ole Liptonorm.
I tagata gasegase ma le gase o le gaio, o le faʻaeteete e tatau ona faʻaaogaina e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le faʻamaloloina o le vailaʻau mai le tino. O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma potu suesue e tatau ona mataituina ma le totoa, ma afai e iloa lelei suiga faʻaleaga, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau poʻo le togafitiga.

Mai le vaʻaiga tutotonu: i le sili atu i le 2% o mataupu - le mautonu, vevela, i lalo ifo o le 2% o mataupu - maʻi tigaina, maʻi o le asthenic, misa, moe, moe, amnesia, paresthesia, neuropathy lautele, amnesia, gasegase lagona, ataxia, facial palsy, hyperkinesis, o le faʻamaualuga, leai se mafaufau.
Mai lagona: amillopia, tatagi i taliga, malogo o le conjunctiva, faʻalavelave i mea e nofo ai, afaina i mata, tutuli, glaucoma, parosia, le maua le tofo, faʻaseseina o le tofo.
Mai le cardiovascular system: i le sili atu ma le 2% o mataupu - paʻu o le paʻu, i lalo ifo o le 2% - faʻamaʻaloga, vasodilation, migraines, faʻasalaga mulimuli, toto maualuga, phlebitis, arrhythmia, angina pectoris.
Mai le polokalame o le hemopoietic: anaemia, lymphadenopathy, thrombocytopenia.
Mai le manava o le tino: i le sili atu ma le 2% o mataupu - bronchitis, rhinitis, i lalo ifo o le 2% o mataupu - pneumonia, dyspnea, bronchial asthma, maunu.
Mai le fualaau oona: I le sili atu i le 2% o mataupu - o le aisaa, le manava o le muʻu, o le tiga poʻo le manava, gasegase, gastralgia, tiga o le tino, le anorexia poo le faateleina o le fiaʻai, o le susu, belching, dysphagia, vomiting, stomatitis, esophagitis, glossitis, erosive ma ulcersia o le mucous membrane of the cavity gutu, gastroenteritis, hepatitis, siaki o le hepatic, cheilitis, ulutala duodenal, pancreatitis, jaundice cholestatic, galuega leve o le ate, totoga tuusao, melena, gums blooding, tenesmus.
Mai le maskotakeletal system: i le sili atu i le 2% o mataupu - o le gasegase, i lalo ifo o le 2% o mataupu - gaʻo vae, bursitis, tendosynovitis, myositis, myopathy, arthralgia, myalgia, rhabdomyolysis, torticollis, muscle hypertonicity, konekarate faʻatasi.
Mai le faiga o meaʻai: i le sili atu i le 2% o mataupu - siama o le urogenital, edema lautele, i lalo ifo o le 2% o mataupu - dysuria (e aofia ai pollakiuria, nocturia, e le o le mimiti o le urinary po o le taofia o le urinary), le nephritis, hematuria, toto vaginal, nephrourolithiasis, mimita, epididymitis, faʻaitiitia le libido, faʻaletonu, faʻaleagaina ejaculation.
I le vaega o le paʻu: itiiti ifo i le 2% o mataupu - alopecia, xeroderma, faʻateleina le pala, eczema, seborrhea, ecchymosis, petechiae.
Tali a le Allergic: i lalo ifo o le 2% o mataupu - vevela, vevela paʻu, contact dermatitis, seasea - urticaria, angioedema, edema mata, photosensitivity, anaphylaxis, erythema multiforme, syndrome Stevens-Johnson, lecordmal epidermal necrolysis (Lyell's syndrome).
Faailoga o le fale suʻesuʻe: e itiiti ifo i le 2% o mataupu e maua i luga o le hyperglycemia, hypoglycemia, o le faateleina o le serum creatine phosphokinase, alkaline phosphatase, albuminuria, o le faateleina o alanine aminotransferase (ALT) poo aspartic aminotransferase.
Isi: itiiti ifo i le 2% o mataupu - maualalo o tupe maua, gynecomastia, mastodynia, faʻavavevave o le gout.

Faʻasalaga

Togafitiga: e leai se vaifofo faapitoa. Faʻaaoga togafitiga faʻapitoa. Latou te faia ni auala e tausisia ai galuega taua a le tino ma fua e puipuia ai le faʻaaoga atili o le vailaau faasaina: gasegase, taumafa o le malala ua faʻaaogaina. O le siama e le aoga.
Afai ei ai ni faailoilo ma le i ai o ni aʻafiaga lamatia mo le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino ona o le rhabdomyolysis (o se itu e seasea ae matautia), o le fualaau faasaina e tatau ona vave faʻaumatia.
Talu ai o le atorvastatin e tele lava ina fesoʻotaʻi ma masini plasma, o le maʻi vevela o se auala le aoga e aveesea ai lenei mea mai le tino.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Faatasi ai ma le pulega tutusa o cyclosporine, fibrates, erythromycin, clarithromycin, immunosuppressive, anti-anti-drugs (e fesootai ma azoles) ma le nicotinamide, o le faateleina o le atorvastatin i le toto plasma (ma le lamatia o le myopathy) e faateleina. Anatikarasi faʻaitiitia le faʻasalaga e 35% (o le aafiaga ile LDL cholesterol e le suia).
O le faʻaaogaina tutusa o le atorvastatin ma le iniseti protease e taua o le cytochrome P450 CYP3A4 inisiua e faʻatasi ma le faateleina o le plasma concentrations o atorvastatin.
A faʻaaogaina le digoxin faʻatasi ma le atorvastatin i se fualaau o le 80 mg / aso, e faʻatupulaʻia le maualuga o le digoxin e tusa ma le 20%.
Faʻateleina le faʻaogaina e 20% (pe a faʻatonuina i le atorvastatin i se fualaau o le 80 mg / aso) o fomaʻi faʻamataʻu tautala e aofia ai norethindrone ma ethinyl estradiol.
O le faʻaitiitia o le lipid-lowering o le faʻatasi ma le colestipol e sili atu nai lo lena mo fualaau taitasi taʻitasi.
Faatasi ai ma le pulega tutusa ma warfarin, o le taimi o le prothrombin ua faaitiitia i aso muamua, peitaʻi, a maeʻa aso e 15, o lenei faailo e faʻasolosolo. I lenei tulaga, o tagata gasegase e ave iorvastatin ma warfarin e tatau ona sili atu nai lo le mea masani e pulea ai le taimi o le taimi.
O le faʻaaogaina o le sua o le vine i le taimi o togafitiga ma le atorvastatin e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le faʻasalalau o le vailaʻau i le plasma toto. I lenei itu, o tagata gasegase e ave le fualaau faasaina e tatau ona aloese mai le inuina o lenei sua.

Faatonuga faapitoa

Galuega gaʻo maʻi
O le faʻaaogaina o inhibitors HMG-CoA reductase e maualalo ai le lipids o le toto e mafai ona oʻo atu ai i se suiga i matūtā o meaola o le tino e faʻataʻitaʻi ai le galuega o le ate.
E tatau ona mataitu le gaioiga ile togafitiga muamua, 6 vaiaso, 12 vaiaso talu ona amata Liptonorm ma pe a maeʻa fua o fualaau taitasi, ma i lea taimi ma lea taimi, mo se faataitaiga, i le 6 masina. O se suiga i le gaioiga o le enzymes o le ate e masani lava ona matauina i le tolu masina talu ona amata le ave Liptonorm. E tatau ona siakiina tagata maʻi e maualuga le maualuga o le transaminase seia oʻo ina toe foʻi atu le maualuga o le enzyme i le masani. I le tulaga pe a sili atu ma le 3 taimi le maualuga o le alanine aminotransferase (ALT) poʻo le aspartic aminotransferase (AST), e fautuaina le faʻaitiitia o le fua o le Liptonorm pe taofi togafitiga.

Sueletal muscle
O tagata mamaʻi e faʻasalalauina le faʻaaogaina, faʻasalaga poʻo le vaivai o le muscle ma / poʻo le faateleina o le KFK o loʻo faʻatusalia se vaega lamatia mo le atinaʻe o le myopathy (ua faʻamatalaina o le tiga o le musika ma le faʻateleina o le KFK i le sili atu ma le 10 taimi faʻatusatusa i le maualuga pito i luga).
Pe a faatonuina le tuufaatasiga o togafitiga o Liptonorm ma le cyclosporine, o mea e maua mai i le fibro acid, erythromycin, clarithromycin, immunosuppressants, ma togafitiga faafomaʻi o le azole, faapea foi ma dosinate o le niacin e mafua ai le faaitiitia o le lipid levels, e talafeagai le faatusatusaina o faamanuiaga aoga ma le tikeri o le lamatiaga i lenei togafitiga ma le mataituina o maʻi oeo latou faailoga po o uiga o le tiga o le musika, faʻalavelave poʻo vaivaiga e aliali mai, aemaise lava i masina muamua o togafitiga ma faʻateleina le fua o soo se mea Reparata.

O togafitiga liptonorm e tatau ona taofia le tumau pe taofia foi ona o le atinaʻeina o se tulaga ogaoga atonu e mafua mai i le myopathy, faapea foi pe iai ni tulaga lamatia mo le atinaʻeina o le tino vaivai ona o le rhabdomyolysis (e pei o se maʻi ogaoga tuga, tuinanau tuga, taotoga tele, tiga, ogaoga gasegase gasegase ma le endocrin, faapea foi le le atoatoa o le electrolyte).
I fafine o loʻo gafa ma e le faʻaaogaina togafitiga faʻatuatuaina, e le fautuaina le faʻaaogaina o Liptonorm. Afai o loʻo fuafua e le tagata maʻi se maʻitaga, e tatau ona taofi lona aveina o Liptonorm ia le itiiti ifo ma le masina ao le i fuafuaina le maitaga.
O le tagata gasegase e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi pe a fai e le maua se tiga poʻo se vaivaiga maso, aemaise lava pe a faʻatasi ma le malaise ma le fiva.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai se taavale ma galue i auala

O aʻafiaga leaga o Liptonorm i luga o le malosi e ave ai se taavale ma galue i mea e manaʻomia ai le tele o le gauai e leʻi lipotia.

Faiga faʻapolopolo

Pepa faʻamaʻi o 10 ma le 20 mg.
I luga o le 7, 10 po o le 14 papa i le Al / PVC paʻu.
1, 2, 3, 4 paʻu i totonu o se pepa pepa faʻatasi ai ma faatonuga mo le faʻaoga.

Tulaga o le teuina

Lisi B. I se mea matutu, pouliuli i le vevela ile 25 ° C.
Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Aso faʻauma

2 tausaga Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

Faʻatau:
"M.J. Biopharm", Initia
113 Jolly Maker Chambers-II, Nariman Point, Mumbai 400021, Initia
Tel: 91-22-202-0644 Fax: 91-22-204-8030 / 31

Sui i le Rusia
119334 Rusia, Moscow, ul. Kosygina, 15 (GC Orlyonok), ofisa 830-832

Faʻatupeina:
Pharmastandard - Leksredstva OJSC
305022, Rusia, Kursk, ul. 2nd Aofaʻi, 1a / 18.
Tel / Fax: (07122) 6-14-65

Faʻavae, tuʻuina atu pepa

O le gaioiga malosi a Liptonorm o le atorvastatin. E faaopoopo atu i vailaau o ausilali: calcium carbonate, cellulose, suka gaosi, hydroxypropyl cellulose, croscarmellose, magnesium stearate, dioxide, polyethylene glycol.

Liptonorm o se papaʻe paʻepaʻe, lapotopoto, ma papaʻe papaʻe. E lua fesuiaiga o le vailaau faʻasaina ma se mea o loʻo galue malosi i le 10 po o le 20 mg.

Faʻataʻitaʻiga

Atorvastatin o le HMG-CoA reductase inhibitor. O lenei enzyme e manaʻomia mo le tino e faʻapipiʻi ai le cholesterol. O le liptonorm molecule e talitutusa lava ma lona fausaga. Huefiti fulufulu e ave mo se enzyme, aofia ai i le tali o le faʻaaogaina o le cholesterol - e taofi. I le uma, o meatotino o atorvastatin e le tutusa ma HMG-CoA reductase.

O le maualuga o le Cholesterol e paʻu. Mo le totogiina o lona le atoatoa, ua amata ona talepeina e le tino ia molemoa o loʻo aofia ai le LDL, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le latou faʻatonuga. O se isi faʻaopoopoga o le cholesterol o se mea lautele. Mo le aveina o le sterol, e manaʻomia le lipoproteins maualuga "lelei". O le mea lea, o lo latou numera o loʻo tuputupu aʻe.

O le faʻaitiitia o le cholesterol atoa, LDL, triglycerides e faʻagesegese ai le alualu i luma o le atherosclerosis. Talu ai o oloa sili atu o gaʻo gaʻo e maua ai le mafai ona faʻaputu i luga o toto toto. Pe a oʻo ina taua tele, o le a faʻapena pe faʻapipiʻi atoa foi le moli o le vaa. O le atherosclerosis o vaʻa o le fatu e taʻitaʻi atu ai i le fatu fatuga, o le faiʻai o le faiʻai, o vae - o le faʻavae o le maʻi o le gaʻo, le necrosis vae.

O le aoga o le atorvastatin e faʻaitiitia i le leai o se meaʻai pe a le mulimuli se tagata i se taumafataga e faʻamoemoe e faʻaitiitia le cholesterol. E le faʻaaluina e le tino ona lava punaoa e aofia ai le leai o le sterol, aua e sau mai meaai.

O fua o le Cholesterol e amata ona faʻatulagaina ina ua mavae le 2 vaiaso mai le amataga o le ave o fualaau. Ole taunuʻuga sili ona lelei pe a maeʻa le 4 vaiaso.

Atorvastatin metabolites ua faʻateleina ile talo, lea e maua mai e le ate. I le faaletonu o le okeni, o lenei faagasologa ua sili atu ona faigata. O le mea lea, faatasi ai ma maʻi o le ate, o le fualaau faasaina ua faatonuina lelei.

Liptonorm: faʻamatalaga mo le faʻaaogaina

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o liptonorm, o le vailaʻau ua faʻamatalaina e avea o se faʻaopoopoga i togafitiga o meaʻai mo:

  • matua hypercholesterolemia,
  • gasegase fefiloi,
  • heterozygous ma le homozygous aiga o le hypercholesterolemia o se faaopoopoga i togafitiga o meaʻai,

O le faʻaaogaina o le atorvastatin e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le taʻavale, faʻalavelave fatu i tagata mamaʻi e maua i le fatu fatu. E le gata i lea, o tagata gasegase e ave Liptonorm e masani ona manaʻomia le shunting, faʻamaʻi, falemaʻi ma faafitauli o le cardiovascular.

Metotia o le talosaga, fua

Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma Liptonorm, faʻapea foʻi i le aʻoga atoa, e tatau i le maʻi ona mulimuli i se meaʻai.

O laulau e tasi le aso / aso, e aunoa ma se faʻasino i meaai, ae masani i le taimi lava e tasi. Fautuaina e amata le fua ole 10 mg. E le gata i lea, o le suʻega e filifilia taitoatasi, ma mafaufau i suiga o suiga i le cholesterol, LDL. E le sili atu ma le 1 le taimi / 4 vaiaso e faia ai fetuunaiga o mea. Ole maualuga pito i luga ole pasi e 80 mg. Faʻatonuga o le tino i le faia o le atorvastatin, o le tagata maʻi ua faatonuina se statin sili atu ona malosi pe faaopoopo foi i isi fualaau oona e maualalo ai le cholesterol (tagata o le apalai o meaola o le bile, inhibitors absorption inhibitors).

Faʻatasi ai ma le toilalo o le ate, o le tofiaina o Liptonorm e tatau ona o gatasi ma le mataituina o le faatinoga o le tino. Afai latou te sili atu nai lo le masani, ua faʻamalo le vailaʻau poʻo ua faʻaititia se metotia.

Contraindications, aʻafiaga itu

Liptonorm ua solia i tagata e nofouta i le atorvastatin, lactose, soo se vaega o le vailaʻau poʻo le tutusa. Lisi o laulau ua solia i:

  • afaina o le ate
  • faateleina i ALT, GGT, AST e sili atu ma le 3 taimi,
  • ogaoga faʻamaʻi
  • cirrhosis
  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

Liptonorm e le o faʻatulagaina mo tina faʻamoemoe, tamaitai tausi maʻi. Afai e fuafuaina le faʻailoga, e taofi le vailaʻau i le itiiti ifo ma le masina ao lumanaʻi lenei aso. Faatasi ai ma se maʻitaga e leʻi fuafuaina, e tatau ona e taofia le tagofia o fualaau faasaina, ona faʻafesoʻotaʻi loa lea ile fomaʻi. O le a ia talanoa e uiga i mea e lamatia ai le fomaʻi, ma fautuaina ai foi filifiliga mo le gaioiga.

O le tele o tagata gasegase e mafai ona talia le fualaau. O aʻafiaga, pe afai ei ai, e agamalu, pe a maeʻa sina taimi puupuu. Ae masalo o se atinaʻega le mautinoa o mea tutupu.

Lapataiga a Liptonorm e lapatai mai ai itu nei:

  • Aua le popole i le tino, e masani lava ona le mautonu, vevela, e le masani lava o le maʻi tigaina, malaise, momoe, moe, amnesia, faaitiitia / faateleina le lagona, gasegase o le tino, faalogona lagona, le atoatoa le faamaopoopoga, gasegase o le nerve, le iloa.
  • Vailaʻau o le tino: faalua vaaiga, taliga taliga, mata matago, tutuli, glaucoma, tosina o le tofo.
  • Faiga palapala cardiovascular: masani - tiga o le paʻu, seasea migraine, faʻavaivaia, vavalo poʻo le maualuga, arrhythmia, angina pectoris, phlebitis.
  • Malosiaga o le tino: masani - o le bronchitis, rhinitis, e seasea ona maua - o le pneumonia, le bronchial asthma, maunu.
  • Faʻaogaina o mea e maua ai le gasegase, tigaina o le manava, gasegase poʻo le manava, tiga o le manava, gas, anorexia poʻo le faateleina o le manaʻo, masini mata, afu, afaina o le maʻi, vomiting, stomatitis, mimiti o le esophagus, laulaufaiva, gastroenteritis, hepatitis, hepatic colic, ulcer ulcer , pancreatitis, jaundice, gaioiga o le ate, faʻamaʻi totoʻa, goto toto.
  • Faiga o musika: e masani lava - o le gasegase, e seasea lava - o le gaʻo o le muso, pursitis, tiga faʻatasi, myositis, myopathy, myalgia, rhabdomyolysis, faʻalauteleina le musika.
  • Faiga o meaʻai: masani - faʻamaʻi pipisi o le genitourinary, o le edema lautele, e seasea lava - faʻamalosi, mumunia o fatugaʻo, gasegase vavalalata, afaina o faʻaopoopoga o suʻega, faʻaitiitia le liua, vaivai, faʻaleagaina eja.
  • Paʻu: alopecia, faʻalauteleina o le pala, eczema, gasegase, afaina toto.
  • Faʻatonuga a le Allergic: faʻamaʻi, vevela, faʻafesoʻotaʻi dermatitis, urticaria, faʻaoga o le hypersensitivity, faʻasolosolo, anaphylaxis.
  • Faailoilo o le laboratory: maualuga / maualalo le suka, faateleina CPK, alkaline phosphatase, ALT, AST, GGT, ania, thrombocytopenia.
  • Isi: gaioiga mamafa, gynecomastia, faʻavavega o le gout.

O le tele o taimi, tagata ulaula, ava malosi, gasegase e maua i le maʻisuka, vavalalata ole maʻi, maʻi o le ate, hypotension e afaina ai aʻafiaga.

Lafoaʻi Liptonorm, ma faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi pe afai:

  • ogaoga tiga o le musika pe vaivai,
  • maualuga le vevela
  • gaogao.

Fegalegaleaiga

E mafai e le fualaau faasaina ona tali atu i fualaau faasaina nei:

  • atacids (omeprazole, almagel),
  • digoxin
  • erythromycin, clarithromycin,
  • puipuiga o le puipuigaase
  • nisi o fomaʻi faʻamatala
  • fibrates
  • warfarin
  • itraconazole, ketoconazole.

Ole fualaau faasaina e le faatauina atu e falemaʻi i Rusia. Ua muta le tusi resitala. O le tau o Liptonorm i le taimi na mou ese ai mai le faatauina atu e 284 rubles i le 10 mg package, 459 rubles i le 20 mg.

Le leai o Liptonorm pharmacies e le o se faafitauli. E tele analogues o le vailaʻau faʻatasi ma le mea lava lea e tasi. E mafai ona e fesili i falemaʻi:

  • Atoris
  • Anvistat
  • Atomax
  • Ator
  • Tulip
  • Atorvastitin-OBL,
  • Atorvastatin-Teva,
  • Atorvastatin MS,
  • Atorvastatin Avexima,
  • Atorvox
  • Vazator
  • Lipoford
  • Liprimar
  • Novostat,
  • Torvas
  • Torvalip
  • Torvacard
  • Torvazin.

I le faʻaopoopoga i fualaau o loʻo taʻua i luga, e mafai ona e suʻe Liplogorm analogues e ala i le faiga o gaioiga:

  • simvastatin - 144-346 rubles.,
  • lovastatin - 233-475 rubles.,
  • rosuvastatin - 324-913 solo.,
  • fesuisuiai - 2100-3221 suʻe.

O fuainumera uma ei ai le faiga lava e tasi o le gaioiga, ae e tofu i latou ma ni mea e faʻaaoga. O le mea lea, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi suia lau vailaʻau.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Liptonorm o loʻo maua i foliga o papamaʻa: faʻapipiʻi i se atigi papaʻe, lapotopoto, biconvex, i le malologa - paʻepaʻe pe toeitiiti lava paʻepaʻe (14 pcs. I le paʻu, 2 paʻu i le pepa pepa).

O le gaioiga malosi o le vailaau faasaina o le atorvastatin (i le ituaiga masima calcium). I le 1 papalama e aofia ai le 10 po o le 20 mg.

Tagata faʻatau: crosscarmelose, hydroxypropyl cellulose, magnesium stearate, i le va o le 80, lactose, hydroxypropyl methyl cellulose, cellulose microcrystalline, dioxide titanium, calcium carbonate, polyethylene glycol.

Faʻatulagaga ma fua faʻatatau

O le mea autu o le Liptonorm o le Atorvastatin calcium trihydrate i le ituaiga masima calcium. I totonu o ona vaega fesoasoani e aofia ai:

  • calcium carbonate
  • Twin 80,
  • MCC
  • meaai faaopoopo E463 ma le E572,
  • kesi gaʻocarmellose,
  • Lactose
  • vai mama.

Liptonorm ua gaosia i le laulau. O pusa tioata o le 10 mg poʻo le 20 mg o loʻo maua i le aofaiga o le 7, 10, 14, 20, 28 poʻo le 30 pcs.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le vailaau ua faatonuina mo le faateleina o le cholesterol. O lona gaioiga e faʻamoemoe i le taofiofi o le lipid content i le toto. Liptonorm e tatau ona faʻaaogaina i le vailaʻau na faʻamatala e le fomaʻi.

O le fualaau faasaina liptonorm e tele naua faatinoga. O fualaau faasaina e maua ai le lipid-lowering and anti-atherosclerotic effect. O le faʻaitiitia o le lipid-o le fualaau faasaina Liptonorm o lona tino galue e fesoasoani i le faʻasaina o le cholesterol ma le aveesea o vaega o le LDL mai le plasma toto.

O le aʻafiaga o le atherosclerotic e faʻavae i luga o le mea moni e mafai e le vailaʻau ona taofia le tupu aʻe o sela i vaʻa toto ma faʻaititia le mea o loʻo iai i le lipid toto. Ona o le tele o ituaiga o gaioiga, o le fualaau faasaina e tatau ona faʻamaonia mo maʻi nei:

  • genis predisposition i luga o le lipid mataupu,
  • dyslipidemia,
  • hetero - poʻo le homozygous ituaiga o le aiga hypercholesterolemia.

Liptonorm e le tatau ona fenumiai ma le fualaau mo le mamafa o le lipon lipon Liponorm. I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o le mea mulimuli o se meaʻai faʻalaʻau, e na o tupe pau lava e faatauina atu.

Faʻaiʻuga

Afai o le gasegase e le amanaʻia le faʻailoa poo le sili atu i le fua faatonuina ole laupepa, e mafai ona aʻafia ia i aʻafiaga o aʻafiaga. Faʻaauau le tausisia o tulafono o togafitiga e ono mafua ai le faatoilaloina mulimulitaia faiga ma okeni:

  1. CNS O faʻaalia autu o se faʻaletonu o le faʻalavelave faʻalavelave o le atuatuvale ma le vevesi o le moe. I tulaga vavalalata, e maua e tagata gasegase faʻamaoniga e pei o le moe i le moe, asthenia, ataxia, paresis ma le mamanuina, e oʻo atu ai i le faʻavauvau faʻavaivaia.
  2. O le tino leo. O faailoga o le soliga o latou gaioiga e manatu ai o le afaina i le mata, le lava o le malulu o le manava, leai se lagona pe a taumafa, leai se malosi e iloa ai mea manogi.
  3. Faiga o meaʻai. Ole maʻi faʻaleagaina ma le vavalalata, faʻafitauli o le urination, o le atinaʻeina o le le atoatoa i le taimi o le togafitiga, faʻaititia le malosi o gaioiga sili ona taatele ile togafitiga ma Liptonorm.
  4. Lymphatic system. O se togafitiga faafomaʻi e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi toto - lymphadenopathy, anemia poʻo le thrombocytopenia.
  5. Toto fualaau. O le le tausisia o tulafono ole fofo ole laulau e tusa ai ma faatonuga e mafua ai le atinae o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma le ate, lea e faʻaalia e ala i le afaina, faʻalavelave, vili faʻamaʻi, pulu hepatic, ma le hepatitis.
  6. Polokalama cardiovascular. O tagata maʻi e ono aʻafia i le maualuga o le toto, angina pectoris, faʻamalosi o le pusa.
  7. O le faʻaogaina o mea. O aʻafiaga faʻamataʻu faʻamaʻi ma mea faʻafuaseʻi e aʻafia ai le faʻamalosi, timaʻi, seborrhea, eczema, seasea o le urticaria poo le faʻalavelave anaphylactic.

Faatonuga mo le faaaogaina

Liptonorm o se sui o le kulupu o fualaau oona ua faʻaaoga i le togafitiga o le tele o le maualuga o le paleni lipid. Atorvastatin - o le vaega taua, o loʻo i ai le malosi o le lipid-lowering, o lona uiga, e fesoasoani i le faʻaititia o le lipid content in the blood. O mea o loʻo i totonu o le toto e tulaʻi pe tusa pe a ma le 1 le itula talu ona maeʻa le talosaga. I le taeao, o lenei fuainumera e tusa ma le 30% le maualuga nai lo le afiafi.

O le taunuuga mai le faʻaaogaina o fuainumera e matauina pe a mavae le 14 aso. Ole taunuʻuga pito i maualuga e maua pe a uma le 1 masina o le faʻaogaina.

O le aveina o vailaau e le faʻalagolago i le aoga o meaai i le tino. Pau lava le tulaga e fesoasoani i le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le faʻaaogaina lea o meaʻai i aso taitasi i le taimi e tasi. O le tagata maʻi e le tatau ona sili atu i le masani - 10 mg i le aso. O le soona fai i aso taitasi e mafai ona afaina ai le ola maloloina ma faʻaosofia ai ni mea e le manaʻomia.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau i fomaʻi ona mataitu galuega ole ate. O fautua latou te fautuaina lapataiga ma asiasi soo i se fomaʻi e mataitu galuega ole ate mo le tolu masina muamua ina ua uma le togafitiga. E mafai ona faia le fetuunaiga i ni nai vaiaso talu ona amata togafitiga, ae le tele taimi e sili atu i le 1 taimi i le masina. I le taimi o lona taliaina, e tatau i fomaʻi ona faia i le 6 masina. pulea suiga i le paleni o le enzyme.

E tusa ai ma tuutuuga o le faʻaaogaina, e tatau ona teuina ia laulau i se nofoaga malulu. Faʻataʻitaʻiga o le vevela faatagaina ile potu +25 tikeri.

Faaaoga i le taimi o le maitaga

O le gaioiga malosi o le vailaau faasaina e faasaina mo gasegase i le taimi o maitaga ma aʻo faagasolo le lactation (susu) ona o le aafiaga le lelei i le tino o le pepe fou. Afai o loʻo fuafua e le tagata maʻi se maʻitaga, e sili atu le lafoaʻi o ia mo le tele o masina. O tamaitai i le taimi o togafitiga ma Liptonorm e le tatau ona lafoaia le togafitia.

O isi faʻasalaga e aofia ai le laʻitiiti ma le talavou. O faʻamatalaga e uiga i togafitiga o tamaiti ei ai fualaau faasaina i le taimi nei e le o maua.

Tau fualaau faʻatau

O le tau o le fualaau faasaina Liptonorm ua fuafua i le tele o tulaga - o le numera o paʻu i totonu o le pusa, vailaʻau, ma isi. I le averesi, o le 10 mg pepa e mafai ona faatauina i le falemaʻi mo le 200-250 ruuga. Le tau o se pusa e 28 pcs. 20 mg taʻitasi o le 400-500 rubles.

I totonu o Iukureini, o le tau o se fualaau faasaina i se vailaau e 20 mg o le 250-400 UAH.

Analogs Liptonorm

E ui lava i le mea moni o Liptonorm o se fualaau sili ona lelei, e le talafeagai mo tagata uma. O le gasegase i se vaega o le vailaʻau ma faʻasolosolo e lua mafuaʻaga autu mo le suiina i se faʻalautele taugofie.

O vailaʻau nei o loʻo i ai i analogues a Liptonorm:

Faʻaaogaina faʻamatalaga

O faʻamatalaga e uiga i lona faʻaaoga e taʻu mai ai o fomaʻi e masani ona faʻamaonia le fualaau faasaina i le tagata maʻi e aunoa ma ni faʻamatalaga auiliili e uiga i foliga o lona pulega ma aʻafiaga aʻafiaga.

Tamara, Moscow: "I aso muamua ina ua uma ona ave pills, sa amata ona ou tiga i loʻu manava, ona taoto ai lea i loʻu manava, ma ni nai aso mulimuli ane - gasegase ma le vomia. Ou te lei faʻafeiloaia nei faʻaaliga i le ave o Liptonorm. Talu ai ua ou mafatia i le le mautonu o le gastrointestinal tract talu mai loʻu laitiiti ma sina suiga i laʻu meaai, na vave ona ou liliu atu i se gastroenterologist. Faʻafetai i le fomaʻi, na ou iloa le mea na mafua ai le le mautonu i le manava, ae ou te popole pea e uiga i le fesili. Aisea na le lapataia ai aʻu e laʻu fai meaʻai i mea e mafai ona tupu? "

Catherine, Novosibirsk: "O loʻu mamafa mamafa ua i ai ia te au talu mai loʻu tausaga talavou, ae na o le 30 o ou tausaga na ou filifili ai e tausi aʻu lava ma saili le mafuaaga o loʻu faafitauli. O suʻesuʻega i fale suʻesuʻe ua faʻaalia ai le mafuaʻaga o le maualuga o le cholesterol ma o le meaʻai fua na faatonuina aʻu Liptonorm.I le aso muamua, na siitia loʻu toto i le 150. O le aso na sosoo ai i le taeao o le mamafa na masani, ae ina ua uma le aoauli na toe oso i le 160. Ina ua uma lena sa ou filifili e toe faitau i faatonuga ma i le faaiuga sa ou malamalama i le mea na tupu. O loʻu maualuga o le toto maualuga o se itu o togafitiga. Na taofia le taofiofi na o le 5 aso talu ona amata le togafitiga. "

I le otootoina o iloiloga uma o loʻo i luga i luga o le faʻaaogaina o laupepa Liptonorm, e tatau ona faʻamauina e talafeagai le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina. Muamua, e mafua mai i le mea moni e faapea o le vailaʻau e aʻafia i le vaega o fuainumera e mafai ona faʻaitiitia ai le faateleina o le cholesterol. E pei ona e iloa, o le tofiga poʻo le faalēaogāina o soʻo se sui sui o le hormonal e na o le fomaʻi e mafai ona faʻatinoina.

Lona lua, o le vailaʻau o loʻo i ai le tele o faʻalavelave faʻaleagaina ma aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, ogatotonu totonu o le tino, cardiovascular ma isi faiga taua. E tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu se vailaʻau, faʻamatalaina uma uiga o le talosaga, ma logoina le tagata maʻi e uiga i faʻafitauli faigata.

Tosiga ma le pulega

Aʻo leʻi faʻatulagaina Liptonorm ma le vaitaimi atoa o lona faʻaaogaina, e tatau i le tagata maʻi ona tausisi i se meaʻai e maua ai se faʻaitiitia o le toto toto.

O le fualaau faasaina e faʻaalia i le tautala 1 taimi i le aso, e tusa lava po oa taumafataga, i le taimi e tasi.

Ole fua muamua o le aso masani e 10 mg. Ma le isi, o le fuainumera e faʻafetaui taʻitoʻatasi, e faʻavae i le cholesterol o loʻo maua i lipoproteins maualalo. Ole taimi ole vaeluaga o suiga ole suiga e le tatau ona itiiti ile 4 vaiaso. Ole maualuga pito i luga o le aso e mafai ona faatagaina ile 80 mg.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga e aʻafia ai le fualaau (masani - sili atu i le 2%, seasea - itiiti ifo i le 2%):

  • O le mea e masani ai - faʻavalea, le mautonu, e seasea ona maua - malaise, maʻi o le asthenic, o le moe, maʻi tigaina, moe i le mafaufau, le gasegase o le mafaufau, le neuropathy lautele, ataxia, paresthesia, maʻi o le tino, le mafaufauina, hyperkinesia, amnesia, faanoanoaga, le iloa
  • Faiga palapala cardiovascular: masani lava o le tiga o le faʻanoanoa, seasea lava o le vaʻaia o le meli, arrhythmia, vasodilation, faʻateleina o le fatu, angina pectoris, faʻateleina le toto, phlebitis,
  • Vailaʻau mataʻutia: vailaʻau faʻamago, glaucoma, vaʻaia o le mata, amblyopia, faʻalavelave i mea e nofo ai, parosia, tatagi i taliga, tutuli, faʻalavelave o le tofo, leai se tofo,
  • Malosiaga o le tino: masani - rhinitis, bronchitis, e seasea lava - mai i le gaʻo, pneumonia, lela maso, dyspnea,
  • O mea e maua ai fualaau oona: masani - cheilitis, gasegase toto, gasegase ma ulcerative o le mucosa, o le stomatitis, o le glossitis, o le gutu malolo, o le tenesmus, constipation or diarrhea, mugisis, flatulence, nausea, gastralgia, belching, tiga abdominal, vomiting, dysphagia , esophagitis, anorexia poo le faateleina o le fiaʻai, ulia ulutala, gaʻo, gastroenteritis, siama siama, galuega levevave, jalestice cholestatic, pancreatitis, melena, blooding rectal,
  • E masani lava - o le hematuria, nephritis, nephrourolithiasis, dysuria (e aofia ai le mimita o le mimita poʻo le taofia o le urinary, nocturia, pollakiuria, faʻamalosia), faʻasalaga, gasegase vavalalata, epididymitis, ejaculation, faʻaititia le libido, faʻaletonu,
  • Fomaʻi gasegase: masani - faʻasolosolo, seasea - tendosynovitis, bursitis, myositis, myalgia, arthralgia, torticollis, vae vae, konekarate soofaatasi, gasegase musika, myopathy, rhabdomyolysis,
  • Hematopoietic system: lymphadenopathy, anemia, thrombocytopenia,
  • E le o se mea e tupu mai - e le o se mea e masani ona tupu - o le sosolo, o le seborrhea, xeroderma, eczema, petechiae, ecchymosis, alopecia, itching, fesuiaiga o le tino, contact dermatitis, rarely - edema facial, angioedema, urticaria, photosensitivity, erythema exudative multiform, erythema erythema Stevens-Johnson syndrome, anaphylaxis,
  • Faailoilo o le falemaʻi: seasea - albuminuria, hypoglycemia, hyperglycemia, faʻateleina le gaioiga o le phosphatase alkaline, fatu o le creatinine phosphokinase ma le gasegase transaminases,
  • Isi: e seasea ona maua - mastodynia, gynecomastia, tupe mama, faʻamaʻaloga o le gout.

Faatonuga faapitoa

I le faagasologa atoa o togafitiga, o le mataituina ma le faaeteete o faailoga o falemaʻi ma fale suesue o galuega a le tino e tatau. Afai e iai ni suiga faʻapitoa o le pathological, e tatau ona faʻaitiitia le fua o le liptonorm poʻo le faʻaaogaina foi o lona tino.

A o lei faatonuina le fualaau faasaina, ona ono 6 ma le 12 vaiaso talu ona amata le togafitiga, pe a uma le fua o fualaau taitasi, faapea foi i taimi uma i le vaitaimi o togafitiga (mo se faataitaiga, i le 6 masina), e tatau ona mataitu le galuega o le ate. O se suiga i le gaoioiga o le enzyme e masani lava ona matauina i le tolu masina muamua o le aveina o Liptonorm. I le tulaga o le faateleina o le gaioiga o le gasegase o le gasegase, o maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga vavalalata vavalalata seia oʻo ina toe faʻaleleia faʻamau. Afai o le aoga o le alanine aminotransferase (ALT) poʻo le aspartate aminotransferase (AST) e sili atu ma le 3 taimi sili atu nai lo le tau tutusa mo le hyperplasia o le tino, e fautuaina e faʻaitiitia le fualaau poʻo le taofi le vailaʻau.

E tatau ona faʻatusatusa le faʻamoemoega ua faʻamoemoeina ma le tikeri o le lamatiaga pe afai e tatau ona faʻatonu le liptonorm i se tagata maʻi e maua le cyclosporine, erythromycin, clarithromycin, immunosuppressants, derivatives acids fibroic, acidic nicotinic (in doses that have lipid-lowering effet), agents antifungal o derivole azole. Afai o iai ni faailo o le tiga o le maso, vaivaiga, poʻo le faʻalavelave, aemaise lava i nai masina muamua o togafitiga poʻo le faateleina o le fualaau o soʻo se vailaʻau, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o le maʻi.

Afai ei ai tulaga faʻalavelave mo le atinaʻeina o le faʻalavelave faʻapitoa e mafua mai i le rhabdomyolysis (e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻasalaga faʻaleagaina, faʻafitauli ogaoga o le tino ma le endocrine, faʻamaʻi ogaoga ogaoga, faʻalavelave, taotoga tele, le lelei o le eletise), faʻapea foi ma le tulaga ogaoga e mafai ona taʻu o le atinaʻe o le myopathy, liptonorm e tatau ona faʻamuta pe faʻaaoga atoa.

O le tagata maʻi e tatau ona lapatai e uiga i le manaʻomia ona vave faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe afai e te faʻavaivaia le vaivai poʻo le tigaina o le muscle, ma aemaise lava pe afai o mai faatasi ma le malaise ma / poʻo le fiva.

E leai ni lipoti o aʻafiaga le lelei o Liptonorm i luga o le malosi e ave ai taavale ma faia galuega e manaʻomia le gauai.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Immunosuppressants, soosogal agents e mafua mai i le azole, fibrates, cyclosporine, erythromycin, clarithromycin, nicotinamide e faateleina ai le maualuga o le atorvastatin i le plasma toto ma le lamatiaga o le atinaʻe o le myopathy.

O le maualuga o le mea galue a Liptonorm ua faʻapupulaina foi e le iniseti CYP3A4.

Anatekarasi faʻaitiitia le maualuga o le atorvastatin e 35%, ae le afaina ai le gaosiga o le cholesterol i lipoproteins maualalo.

Pe a ave Liptonorm i se aso o le 80 mg i le taimi lava e tasi ma le digoxin, o le faʻatupulaia o le mea mulimuli i le toto e faʻatupulaʻia e tusa ma le 20%.

Liptonorm, ave i aso uma o le 80 mg, faʻateleina le faʻaogaina o fomaʻi faʻamaʻi e aofia ai le ethinyl estradiol poʻo le norethidrone e 20%.

Ole aʻafiaga o le faʻamaʻi o le tuufaatasiga o le atorvastatin ma le colestipol e sili atu nai lo aafiaga e mafua mai i fualaau taitasi taʻitasi.

I le tulaga o le faʻaaoga faʻatasi o warfarin i aso muamua o togafitiga, ua faʻaitiitia le taimi o le prothrombin, ae a maeʻa le 15 aso, o lenei faʻamaoniga, e pei o se tulafono, faʻamaonia. Mo lenei mafuaʻaga, o tagata gasegase o loʻo mauaina se faʻatasi tutusa e tatau ona pulea le taimi o le gathronbin e sili atu nai lo le masani.

I le taimi o togafitiga, e le o fautuaina e faʻatau le sua o le vine, talu ai e mafai ona fesoasoani e faʻateleina le faʻateleina o le atorvastatin i le plasma toto.

Tuua Lau Faamatalaga