E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le toto suka

O le faateleina o le suka toto e afaina ai le soifua maloloina o tagata taitoatasi. E tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaitiitia vave le toto suka ma lelei i le fale.

Faʻamatalaga laiti, e mafai ona faia le faʻaitiitia oe lava. Afai e tulaʻi le suka toto i se faʻamaoniga ogaoga, e manaʻomia le togafitiga faʻamalosi ma le mataʻituina e se tagata poto faapitoa.

Mafuaaga o Suga Suauu Maualuluga

O mea leaga nei e mafua ai le faateleina o le kulukose o le toto:

  • tiga o le endocrine,
  • maʻi ate
  • le lelei o le pancreas,
  • le i ai o le lapisi o soo se tikeri,
  • faʻamaʻi mafua mai i faʻamaʻi pipisi,
  • ogaoga o le 'ai, aua o gaʻo paluga vave e aʻafia ai le toto toto,
  • faʻalavelave faʻalagona faifai pea poʻo faʻalavelave faifai pea,
  • le faʻaaogaina o le ava malosi i fua taua,
  • muaga o le maʻi.

E pei ona mafai ona e malamalama, e tulai mai le suka toto mo mafuaaga eseese. I le taimi lava lea, o taimi talafeagai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaitiitia o le soifua maloloina.

O mataupu faavae o meaʻai lelei

O le mea masani, o meaʻai lelei e faʻaleleia ai le soifua maloloina. Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata o loʻo taʻitaʻia se olaga le tauagafau poʻo le mafatia mai le faʻalavelave faifaipea, faʻatagaina le tele o faʻafitauli o le 'ai.

O le iloiloina o nisi o mataupu faavae e taua tele i le faʻaitiitia o le suka o le toto:.

  1. Meaʻai e faʻalauteleina ai le suka e faʻaaogaina mai le lisi. O nei mea e aʻafia ai le suka ma oloa faʻatasi ma ana mea. E fautuaina le lafoaia o le meli, e ui lava e taua tele meatotino.
  2. O meaai maualalo o le faasinoupuina o meaai e aofia ai i le taumafataga. I le taimi lava e tasi, e tatau ona fesuisuiai le meaai, o le mea lea ua mafai ai ona 'ai le aano o manu ma ituaiga o iʻa, fualaau aina, fualaau faisua ma fualaau faisua, otaota, fatu fatu atoa. O fua, avocado, lemoni, cherry, blackcurrant, fualaau aina, e aoga, i fualaau faisua - zucchini, paukini, kāloti, beets ma radishes.
  3. E fautuaina e aofia ai mea taumafa ma mea maualuga fiber i totonu o le taumafataga. O le a latou aveesea le kulukose mai le tino.
  4. O le aofaʻi o le gaʻo tumu ua faʻaitiitia i le pito maualalo. Latou te faʻateleina le puipuiga o le tino i le inisalini.
  5. I le sauniuniga o ipu eseese e faʻaaoga ai le suauʻu olive. O le suauʻu suauu e sili atu ona leaga.
  6. E le tatau ona faatagaina se lagona o le matelaina. Mo lenei mafuaaga, e tatau ona masani ona 'ai meaai: 3 taumafa autu ma 2-3 meaʻai. E fautuaina e filifili ni vaega laiti.
  7. Le faʻaleleia o le manava o le kulukose mai le tino, inu tele. Inu seʻia oʻo i le 2 lita o le vai i le aso.

O nei faʻavae o meaʻai lelei e taua tele i le faʻaitiitia o le suka o le toto.

Faʻalelei togafitiga tagata

O togafitiga faʻapitoa e faʻaleleia ai le soifua maloloina ma le suka maualuga. Ae ui i lea, o togafitiga faa-tagata e na o le fetaui ma togafitiga, o lea e le mafai ai ona faatapulaaina i:

  1. O suavai masani fualaʻau suamalie e taua le aoga. O le taumafataga e aofia ai le paukini, tamato, pateta, sua o le squash. Ave i latou i luga o se manava gaogao. E fautuaina e ave fagu fualaau faalua i le aso.
  2. E lelei Chicory mo le suka maualuga. Chicory suia le kofe, lauti. E faatagaina e ave le paʻu chicory ma faʻaiʻu i le vai vevela, faʻamalosi. Ona inu ai lea o le chicory o se mea inu masani. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina le aʻa o le chicory: sasaa se sipuniti o le aʻa ma se ipu vai vevela, faʻapipiʻi mo le 10 minute, faʻaauau. Ona latou inu lea o le sipuni sipuni o le lapisi sauni i luma o le aiga.
  3. O le tea Rosehip ua manatu e aoga. O sua e sasaa mai i le vai, faʻaauau i se po i totonu o se vevela. O lena lauti masani ua manatu e aoga.
  4. E fautuaina foi le teuteuina o le suka i le faaitiitia o le suka. O le suka e kukaina i totonu o le vai vai mo 15 minute, faʻaauau. O le faʻaaogaina o sea suauu o le oatmeal ua manatu e aoga.
  5. O le sua sauerkraut e taua lelei. O le taunuuga o le a matauina i le masani ona faʻaaogaina le suka tipolo. E fautuaina e inuina le vai e tolu taimi i le aso, tasi vae tolu o se ipu malamalama.
  6. Kefir ma le kinamona e masani ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le toto suka. O le sipuni o le sukanamon eleele ua faaopoopo i se ipu malamalama o le kefir, ua maeʻa faʻafefiloi. E fautuaina e inu i se mea inu i le po.
  7. O togafitiga faʻavae eseese e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le suka o le toto. Faʻaaogaina o le lilac buds, root chordion, root burdock, vineberry ma fua o lauʻau, upega, clover. Mai i na laau toto, teuteu teuteu. E faʻatagaina le faʻaaogaina o infusions i luga o le faavae o le ava malosi, sosoo ai ma le afaina i se nofoaga malulu, pogisa. Ina ia saunia se sui vave vave, o le a sasaa atu laʻau i le vevela vai, ma faʻaosoosoina mo ni nai itula. O le togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. O le umi ole togafitiga e 4 vaiaso, pe a maeʻa ona faia lea o le 1-3-vaiaso.

O isi togafitiga e faatoa faia pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi. Soʻo se faaputugatupe e faʻaaogaina pe a maeʻa ona iloilo le tulaga ua faʻamoemoeina o le aoga.

Faamalositino i le suka maualuga

O aʻoaʻoga saʻo masani e tatau. O se olaga ola malosi e fesoasoani e faʻasaʻo le suka toto. I lenei tulaga, na o le faʻamalositino faaletino talafeagai e faatagaina. E taua le maitauina: o gaioiga mamafa o taaloga e taʻitaʻia ai le faateleina o le suka e oʻo lava i tagata soifua maloloina.

Faʻateleina le suka, e fautuaina taaloga nei:

  • aau
  • vai vailaʻau
  • malaga masani ma se suiga faifaipea i le saoasaoa,
  • faanatinati vave
  • taʻavale solofanua, sikola faʻasaʻe, faimalaga,
  • aʻoaʻoga ma se paʻu laʻititi (masani ona faʻaaoga ai paluga e oʻo atu i le 2 kilokalama),
  • faʻamalositino i le taeao ma se mafanafana o kulupu uma o maso,
  • gymnastics e faʻamalosi ai le faʻaleleia o le tino,
  • Yoga

O vaega o aʻoaʻoga o loʻo i luga e fesoasoani i le satu o gaʻo ma okeni ma le okesene. E tusa ai ma lenei polokalame, o le susunuina o le gaʻo ua faʻaaogaina, o le maualuga o le suka o le toto e faʻapitoa.

O gaoioiga faaletino e tatau ona masani. O le vaivai tele e faasaina.

O faʻamalositino na faia pe a maeʻa se taumafataga. E masani lava, o le umi o le aʻoga e 20 minute - 1 itula i le aso. E fautuaina e taulai atu i le tulaga o le tagata.

O se olaga malosi ma se taʻaloga e manatu e aoga i le auala saʻo ma le faʻafetaui. E le mafai ona e faia ma le faʻaeteete le gaioiga faaletino, e pei o le isi, e ono mafai ona faʻaitiitia le tulaga o le soifua maloloina.

Filifiliga o le suka i le toto

Iloiloina e se fomaʻi e mautinoa ai le faʻaitiitia o le suka o le toto. I lenei tulaga, o le pasia o se suʻega o le toto ua manatu e fautuaina i le noatia ma le fai fuafua i aiaiga nei:

  • faia se fuataga o fuataga i luga o se manava gaogao, talu ai o le taeao o le a taitai atu ai i le le saʻo o taunuuga,
  • le teenaina o le kofe ma le lauti 12-18 itula ao lei faia le suʻega, aʻo manatu le malosi o meainu,
  • leai se popolega faalelagona, aua e mafai ona oso faafuasei le suka,
  • teenaina o le galue malosi faaletino, lea e masani ona oʻo atu ai i le faateleina o le toto suka.

O le tausitusi mo tulaga uma ua taua i luga ua fuafuaina ai le mafai o se suʻega toto mo le suka. O le a faia e le fomaʻi se suʻega, o le a mafai ai ona e maua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le lumanaʻi, e fautuaina e amanaʻiaina fautuaga a le fomaʻi mo le lelei o le faamai, e puipuia ai se faʻalauiloa le tatau o le toto suka.

O le mataituina faifaipea o le soifua maloloina ma le soifua maloloina o le filifiliga sili lea mo le tele o tagata gasegase.

Iloaina le faʻaitiitia o le suka i le vave ma le lelei i le fale, e tatau ona e manatua e uiga i le pulea lelei o le setete o le soifua maloloina ma le taua o se olaga lelei.

Faʻatau le tusitala o le meafaitino. O le tusiga na ausia e le 134 tagata.

Tuua Lau Faamatalaga