E faʻafefea ona togafitia le vae i le maʻisuka

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "auala e togafitia ai le vae o le maʻi suka" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Laʻasaga vae faʻatasi ma le maʻisuka: o le a le mea e fai, mafuaʻaga o le fulafula

O le maʻi suka e tau atu ai i faʻalavelave faʻalavelave umi o le maʻi poʻo le le lava o taui. O le neuropathy sili ona taatele o pito i lalo.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le taʻiala autu mo le atinaʻeina o le polyneuropathy o le maʻisuka o le manua i le puipui vascular e le maualuga o le kulukose toto. O le le maua o le toto ma le faʻavaivaia o le amio lelei o fiva namu e taʻitaʻia ai le vae o le maʻisuka.

O se tasi o faailoga o le neuropathy e fulafula mai pito i lalo. O faʻafitauli o le faʻalavelave popolega e le na o le pau lea o le mafuaʻaga e mafua ai le faitioga o tagata gasegase o le vae pito i lalo e tumu i le maʻisuka.

O le fulafula i luga o vae e tupu pe a oʻo i le tele o sela ma avanoa faʻapitoa e tumu i le suavai. O vae, e pei o vaega pito maualalo o le tino, e maua ai le avega silisili i le tulaga saʻo.

O le lūlūina o vae ma vae e faʻalagolago lava i le tele o faʻaopoopoga o le vai i totonu o le tino, ma luga o le mafai ona gafatia o pa puipui, o le gaioiga o le vevela ma le toto.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le gase o le tino i le maʻisuka e mafai ona i ai ni tikeri o le malosi:

  • Pastous vae ma vaega pito i lalo o le vae pito i lalo: pe a tui i luga o le paʻu o le pito i luma o le vae pito i lalo, o loʻo tumau pea se alagaititi laʻititi, faʻapea foʻi ma le mea o loʻo i luga o totini.
  • O le fulafoaga i le lotoifale e mafai ona tasi le itu poʻo luga uma o vae i le itu o tapuvae, tapuvaevaevae.
  • Sogi o le vae maualalo i le maualuga o le tulivae. Pe a faʻamalosi mo se taimi umi, e tumau pea se tootoo. O le fetogi atonu e i luga o vae uma e lua pe na o le tasi foi.
  • Faʻafitauli o le paʻu i le talaaga o le edema. O fesoʻotaʻiga faʻateleina e mafai ona ufiufi i vavae, lea e atiina ae ai ni manua faʻamalolo ma maʻi pipili.

Faʻatasi ai ma se taimi umi i se tulaga saʻo, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia malosi o le tino, o le edema i le pito i lalo o le vae pito i lalo e mafai ona aliali mai i le afiafi, e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o le malosi o le hydrostatic i luga o vaa ma le faʻaogaina o le microcirculation. O lea ituaiga o tusitusiga e tuusaʻo e aunoa ma togafitiga.

Feʻau e paʻu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le gaioiga o le gaioioiga o le cardiovascular system, faʻatoʻa fatugao, vaʻa vevela ma gasegase, faʻapea foʻi ma se faʻaaliga o le gasegase poʻo le purulent inflammatory process in the tissues.

O le le mautonu ma le togafitia o le puipui vascular e aofia ai le polyneuropathy syndrome. O le fulafula e masani lava ona sili atu ona faʻaalia i le atinaʻeina o se fomaʻi eseese o lenei faʻalavelave.

O le faagasologa e maua mai i le faaleagaina o puipui o toto toto lea e teuina ai le gaʻo ma le calcium i luga o puipui, o palasisolalala e faia i totonu o le lumenene o le gaʻo. Faʻaitiitia le faʻaleagaina o le toto, siama i totonu o veins e fesoasoani i hemorrhages i le paʻu ma le faʻatulagaina o le edema.

Faʻatasi ma le neuropathy, atonu o le a fulafula, sili atu ona faʻalogo i luga o le tasi vae. O le paʻu e malulu ma malulu. O tagata maʻi e faitio i le tiga pe a savali, faʻalavelave, faʻaitiitia le lagona, faʻalauteleina le mago ma le mafiafia o le paʻu, foliga vaaia o le pa'ū i luga o le mulivae.

I le tulaga o le alualu i luma, ulupulu e fai i luga o vae po o vae, lea e le malolo mo se taimi umi

O le cardiac edema faʻatasi ai ma le le atoatoa o le tino e iai ni uiga uiga ese:

  1. E masani lava ona i luga o vae e lua.
  2. Edema i le amataga o le laʻititi, ma le faʻasesega ogaoga - faʻafefe, faʻalautele i tulivae.
  3. O le fetogi i le taeao e faaitiitia ma faateleina i le afiafi.

O le edema fomaʻi i le taeao e mafai ona avea ma tasi o faʻamaoniga o le nephropathy o le maʻisuka. I le faʻaopoopoga i vae, o lima ma laumata maualalo e mafai ona fuga. I le taimi lava e tasi, o le fulafula o le tino e sili atu ona logoina nai lo sulu. Faʻaleagaina o fatugaʻo i le maʻisuka e masani ona maua mai i tua o le toto maualuga.

O loʻo maua i le maʻisuka e mafai ona fulafula i faʻamaʻi vein - veinsose veins ma thrombophlebitis. Edema e tasi pe sili atu ona faʻamaonia i luga o se tasi o vae, faʻaauau pea, mafiafia. Faamalosi pe a maeʻa le umi. Le tele o tapuvae fao. A maeʻa ona faʻaitiitia se tulaga faʻavave.

I faʻamaʻi o le tino o le tino, o taunuuga o le erysipelas, o le edema tele ma le mausali, ua le afaina i le taimi o le aso poʻo se suiga i le tulaga o le tino. O le fausiaina o se "aluga" i tua o le vae o le uiga lea.

O le gasegase o le maʻisuka e tupu i le fula o le tapuvae po o tulivae. I lenei tulaga, o le edema i le lotoifale, naʻo le itu o le sooga mumu, e o faatasi ma le gasegase vaivai ma tiga aʻo faagasolo.

Aisea e tumu ai vae i le maʻisuka ma le mea e fai?

Edema o le faʻapipiʻiina o le lymph i totonu o le musele ona o le faʻaleagaina o gaioiga e aʻafia ma le solia o le paleni-masima. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le suavai e tele lava ina tumau i totonu o le tino, e mafua ai le foliga mai o le fulafula ogaoga.

Edema e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka vae, faʻaitiitia le lelei o le olaga ma faʻapogai ai le le faʻavauvau. O le faʻaalia pea o le fulafula e manaʻomia ai togafitiga ma puipuiga.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona suʻe pe aisea ua tumu ai vae i le maʻisuka, ma faʻaumatia le mafuaʻaga o lenei faʻalavelave.

O mafuaʻaga o le edema i le maʻisuka e masani lava ona masani ai:

  • neuropathy, e mafua mai i le togafitiga o faʻamavae,
  • le maua le toto i le vae ona o le fatu le fatu, afaina o le fatu, vasospasm,
  • vailaʻau vevela e faʻalavelave i le masani masani o le pipisi o le pipisi,
  • fusi ni seevae mausali, fusi faʻamau ma vaʻa o vae,
  • paleni o paleni oona, e aofia ai. ao maitaga
  • angiopathy, e mafua mai i le maualuga o le faaleagaina o vaʻa o vae,
  • le talafeagai ma le le lava o meaʻai, le faʻaaogaina o meaʻai, masima ma le vai i ni aofaiga tele,
  • gasegase gasegase, vai le masima masima,
  • fatuga o meaʻai ma mea faʻalavelave
  • mamafa tele, popolega, le lava le moe, maualalo o le gaioiga faaletino, ma isi.

E masani lava, o le vae tusitusia i le maʻisuka ua uma ona tuʻufaʻatasia mafuaaga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻalavelave le faʻaleagaina o maʻi cardiovascular, ma isi. O le mafuaaga lea o togafitiga faʻaonapo nei e manatu ai o le faʻanoanoa e le o se faʻamaʻi ese, ae o se faailoga masani o le tele o faʻamaʻi.

E le gata i lea, i le 40% o mataupu, o le edema i le maʻisuka e aliali mai pe a iai se soliga o le toto i pito i lalo, i le 20% - ona o le atinaʻe o neuropathy. I lenei tulaga, le lelei o meaai paleni, fusi faʻamaʻa, leai se vitamini o le a matua faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. I lenei tulaga, e taua tele le suʻeina o le vae e faʻaaoga ai faʻavae faʻapitoa.

Kiliki i luga le ata o loʻo i lalo e aoao atili ai e uiga i iniseti o le maʻisuka ma faʻatonu i latou mo le tuʻuina atu i le fale poʻo le meli.

Aisea e lamatia ai le maʻisuka vae o le neuropathic i le maʻisuka?

I nisi tulaga, o le edema e le afaina ai le maʻisuka ma e manatu le tagata e natura mo a latou siama.

O lenei manatu e sese, aua i le gasologa o le taimi, o le le fiafia tele e mafai ona oo atu ai i se taunuuga ogaoga:

  • o le toto e tafe mai ona o le tuiina o toto toto e se vai,
  • o le paʻu o le tino o loʻo vaivai,
  • e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le verombosis loloto loloto,
  • o le mumū o le afi e foliga mai i vae,
  • togafitiga ole vae o le maʻisuka e le aumaia ni taunuuga lelei,
  • manuʻa, maʻila, ulupea ma ulupatua i luga o tamatamaivae faʻamaloloina i le maʻisuka mo se taimi umi.

Edema i le tele o tulaga o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le maʻi suka. O le faʻaauau pea o le faʻaleleia o le suavai i totonu o le tino o le tino e mafua ai le atinaʻeina o lenei maʻi matautia, lea e iu lava ina pasi atu i le tulaga o le gangrene.

Sogi o vae i le maʻisuka: o le a le mea e fai i le faailoga muamua o se maʻi?

Pe a togafitia le edema, e taua le aua neʻi misi faailoga muamua o le maʻi, lea e foliga mai e taʻu mai ai faafitauli i le suavai.

O nei faailoga e aofia ai:

  • le toʻa i vae aʻo tu ile vae,
  • tingling, tingling, pulsations i le malolo,
  • "Faʻasalaga o le tino e leai ni faʻafitauli"
  • mumu o tapuvae ma vae,
  • faaitiitia i le aofaiga o lauulu i luga o vae,
  • o le foliga mai o paʻu suavai ma sana.

Afai o ou tamatamaʻi vae e afaina i le maʻisuka ma ua amata ona sosolo seevae o aso taitasi ma mafua ai le le faʻavauvau, o lona uiga o le faailoga muamua lea o le fulafula. Lelei le paʻu i le maʻisuka, o le a le mea e fai muamua?

Afai e masalomia le fula, o togafitiga ma le puipuiga e tatau ona amata vave ona taofia le atinaʻeina o le maʻi.

O se asiasiga i le endocrinologist e manaʻomia ina ia suʻe ai mafuaʻaga o le faʻamaʻaloga o le vai ma le lymph i vae ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

A maeʻa ona iloa le mafuaaga o le fula, o le a faatonuina e le fomai togafitiga talafeagai.

I le toetoe lava o mataupu uma, o le fulafula o vae i le maʻisuka togafitiga faafomaʻi e faigata ma o loʻo faia i vaega nei:

  1. Tulaga masani o le toto suka.
  2. Togafitiga poʻo se toomaga mo le faʻaletonu o le urinary.
  3. Faʻaleleia atili o le cardiovascular system.
  4. Taumafa paleni paleni, galue malosi faaletino.
  5. Aveesea o isi mea le lelei e faaoso ai le edema (ulaula, fai seevae sese, maualalo le gaoioi, ma isi.

O le endocrinologist o loʻo faʻamatalaina fualaau e faʻasaʻoina ai le suka toto ma le toto, e pei foi o togafitiga - togafitiga e aveese ai le tele o le vai.

Faʻataunuʻuina o le hormonal, ua faia ai se togafitiga faʻafouina o le hormone faapitoa, ma o faʻamaʻi e faʻavae i luga o se mea faʻapipiʻi ua faatonuina e faʻaitiitia ai le tiga o le faailoga.

Ina ia faʻaitiitia le fulafula, e mafai ona e faʻaaogaina se suāuʻu manogi faʻapitoa lea e aofia ai le eucalyptus poʻo le mint. O le suāuʻu e sisi i le paʻu o vae 1-2 taimi i le aso.

Kiliki i lalo le ata o loʻo i lalo e saili atili ai e uiga i kulimi kirifa o kirifa ma faʻatulagaina mo le faʻafeiloaʻiga ile fale poʻo le meli.

A maeʻa le aveeseina o le edema, e masani lava ona faatonuina e fomaʻi ia togafitiga o le physiotherapy, o le faamoemoega o le faʻaleleia atili o le toto i vae. O ia auala e aofia ai le magnetotherapy, electrophoresis, galu o le UHF ma le suavai mama.

Faʻalogo! Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, o le fulafula o vae ma le fulafula, ona mafai lea ona faia le massage vae mo le maʻisuka e fai ma fua puipui. Massage i le taimi laititi o le fulafula e mafai ona oʻo atu ai i le thromboembolism - o se tulaga e maualuga le lamatia o le oti.

Sogi o vae i le maʻisuka: togafitiga ma isi metotia

I le tele o tulaga, o togafitiga faʻavae mo le maʻisuka vae e fesoasoani e aveesea ai le faʻanoanoa. O le faʻafaigofieina o le masima ma le faʻavaveina o le suavai mai le tino, o le a fesoasoani i le taele mai le vort St. John's, burdock, hydrastis, faʻapea foi ma soʻo se laau ola.

Ina ia saunia le taele oe manaʻomia e 5-6 tbsp. punetipi o fualaau ma sasaa le 2 lita o vai inu. O le taimi e faʻasolo ai e 20-40 minute. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faʻaititia lelei ou vae i totonu o se pesini ma se vaifofo faʻamalolo ma tausia i latou iina mo le sili atu ma le afa itula.

A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona faʻamagoina vae i se solo e aunoa ma le afaina ma ave se tulaga faʻasaga.

O le inu mai togalaau faʻamaʻi ma se mea e sili ona leaga e fesoasoani foi. Ina ia saunia, e tatau ona e 'aʻafia le aʻa o le ginseng, o oats poʻo lau laʻau, ma pei ona faʻaalia i luga o le afifi. Ave le broth i taimi uma 2-5 taimi i le aso.

O le isi togafitiga o tagata aoga e faasaga i le edema: lalaga ni ato o le tele o vae mai le ie ie ma sasaa ai le birch malogo pe fou i totonu ia i latou. O le lau o laulaau e tatau ona fetaui ma le vae ma le pito i lalo o le vae pito i lalo.

I lalo o le faatosinaga o laulaau, e amata ona afu le vae, faʻasaʻo le tele o vai. O ia sauniga e fautuaina e toe faia i aso taitasi mo le 5-7 aso. Faamolemole ia maitauina o lenei metotia e i ai ni faʻasalaga: o se faʻalavelave i le thrombosis, ulia ma manuʻa i luga o vae.

Ole fesili ile auala e vave faʻavave ai le vae o le maʻisuka, e toatele tagata e oʻo mai i fautuaga leaga e fautuaina e faʻaaoga togafitiga.

Aisea e le aoga ai lenei mea? O le mea moni, o le faʻaaogaina le pulea o togafitiga e maua ai naʻo se aafiaga puupuu: a maeʻa ona ave le pulu, o le a faʻaitiitia le fula, ae a mavae ni nai itula, o le a toe foi mai i se faiga e sili atu ona leaga.

E mafua lenei mea i le mea moni o le suavai ua faʻamavaeina mai le tino "faʻamalosi" ma e leʻo saʻo le faiga o le tino. O le faʻaaoga pea o togafitiga e taʻitaʻia ai i le mea moni o le a latou le toe gaoioi ma mafua ai le afaina ai le fatu ma le ate.

Faatasi ai ma le maʻisuka, o vae e fufula, o le a se mea e tatau ona ou faia e puipuia ai le fulafula?

Puipuiga o le edema i le maʻisuka e faapenei:

  1. Tuʻuina o totini pepe poʻo tights, o le faʻaogaina o fusi e faʻaaogaina (pe a leai ni faʻasalaga).
  2. Tausia lelei i aso uma se vae o le maʻisuka i le fale, faʻaaogaina o meafaigaluega faapitoa mo le maʻisuka.
  3. Faʻaaloalo i se taumafataga, o le taumafa aupito maualalo o masima ma mea inu gaʻo.
  4. Faʻaaloalo i le inu ava: inu 1-1.5 lita o vai mama i le aso, aua le inu vai i le po.
  5. Gymnastics ma le faatumauina o le maualuga o le afi.
  6. Aloese mai le vevela ma le maualuga o vae.
  7. O le maʻitaga maʻoti o maʻisuka ma togafitiga mo faʻamaʻi pipisi.
  8. Faʻaaogā seevae lelei i le lapoa ma le maʻi suka.

Faitau atili e uiga i le vae o le maʻi suka mo lenei maʻisuka.

Ina ia aua le fausiaina le vae i le maʻisuka, e tatau ona totogia faapitoa le auala o le afi. E oo lava i nai gaoioiga faaletino e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le edema i le 2 taimi.

A e savali, e manaʻomia lou suʻeina atoa o le vae, faʻaaoga faʻapitoa faʻapipiʻi. O le mulimuli i fautuaga mo le puipuia ma le faʻaaogaina o mea uma mo le maʻisuka vae, e mafai ona faʻaitiitia le fulafula o pito ma puipuia ona foliga.

O lo tatou faleoloa i luga o le initaneti o loʻo aofia ai togafitiga sili ona lelei ma faʻaonapo nei mo le maʻisuka. Matou te faʻatagaina uma Rusia e ala i le faila i lou fale, e tuʻuina atu le faʻatagaina o poloaiga ma meli. Kiliki i le ata oi lalo ma saili atili.

O loʻo faʻamatalaina i le tusitusi le auala e togafitia ai le vae i le maʻisuka. O le faamai ua manatu o se faamaʻi matautia e mafua mai i le le lava o le homulini insulin e maua mai i le pancreas. O le inisalini o le Hormonal e mafai ona mafua ai le le atoatoa i le soifua maloloina o le tino: tino ma tino.

O le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate e mafua ai le faateleina o le suka i le toto, ma o le a le mafai ona toe gafatia e le tino le glucose excretion. O lenei mea e mafua ai le faʻavevesi o le fesuiaiga o le vai, salts, proteins ma gaʻo i totonu o le tino. O se faʻalavelave o suiga faʻasalaga ma suiga faʻaleagaga ua fautuaina ina ia faia ma le le lava o togafitiga talafeagai. O faigata faigata e tulai mai e aunoa ma togafitiga:

  • afaina muamua
  • faʻaleagaina o le myocardial ma le toilalo o le fatu,
  • ogaoga leaga i mata mata,
  • maʻi faʻalavelave.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le fatu ma vascular system, o loʻo faʻaaogaina ai vaa ma capillaries, e afaina ai le fesuiaiga e mafua mai i le siama o le suka mai le tino. O le faapipiiina o toto toto i autafa o mata e tau atu ai i le tauaso. O le faapipiiina o le aotelega o laʻau e mafua ai le le atoatoa. Afai o le gaʻo ma le gaʻo o le faiʻai e afaina, e tupu aʻe fatu, e oʻo atu ai i se tulaga o le muaʻi afaina.

O le maʻisuka faafesootai tulaga faigata i pito i lalo; vae vae e mafai ona aliali mai.Edema o le vae ua manatuina o le faailoga muamua lea e iloa ai le solia o le toto, o le masani o gaioiga i le pito i lalo o se tagata o loʻo maua i le maʻisuka.

E i ai mafuaaga mo le faatoilaloina o pito i lalo ma le fula o vae i tagata e maua i le maʻisuka:

  • afaina, e mafua ai le faaleagaina i vaega taua o le vae i le maʻisuka,
  • angiopathy, aafia ai toto toto o le tino,
  • neuropathy, e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le namu i le maʻisuka.

O mea taua i le arthropathy o le fulafula o vae ma le mumu. Legma edema ma le maʻisuka e tupu mai i ni faʻafitauli eseese, e aofia ai faʻamaʻi o le fatu ma le vascular system associated with diabetes. A aunoa ma se togafitiga, o le edema masani o le vae ma le maʻisuka e tau atu i:

  • suiga i le fausaga o tamatamailima,
  • subluxation.

O le gasegase o le maʻi e mafua ona o le maʻisuka ua taʻua o le "maʻisuka vae" i vailaʻau o loʻo iai nei. Soo se tasi e maua i le maʻisuka e manaʻomia e siaki pea le tulaga i vae. Taʻitaʻi i le lisi lisi o syndromes:

  • tiga i vae,
  • fula o se tasi o vae,
  • numera o vae
  • faaitiitia le tulaga gafatia o vae,
  • agavaʻa, faʻamalosi o le paʻu i luga o le vae,
  • telefoni masani
  • se suiga i fao ma le fausaga o le vae.

Ma o le maʻisuka e mafai ona fuafua le fula o le vae, ua lava lea e faʻaaoga ai le mamafa ma se tamatamailima tamatamai lima i le mea e malolo ai. Faatasi ai ma le edema o pito i lalo, ae le o le fulafula, o se laititi e aliali mai i le eria. E tatau ona mou atu pe tusa o le luasefulu po o le tolusefulu sekone. Ina ia togafitia le vae o le vae i le maʻisuka, e tatau ona e faia se taimi atofaina ma se fomaʻi.

O le togafitiga mo le fausiaina o vae, e pei o le maʻisuka, e manaʻomia se faʻataʻitaʻiga lautele e aofia ai:

  • vavalalata vavalalata o le maʻi ma le fomaʻi,
  • togafitiga faafomaʻi
  • taumafa ma meaai,
  • tausia o le tino i se setete maloloina ma aoga.

Pe a faʻamalolo le vae, e tatau ona e faia se taimi vave ma se fomai tipitipi ma se endocrinologist. O le a suʻesuʻeina e le fomaʻi le tino, fuafua le maualuga o le faaleagaina o vae, faʻamaonia togafitiga talafeagai ma togafitiga. O le tagata maʻi o le a maua fautuaga e fesoasoani i le tausiga lelei o vae pito i lalo, pe a talafeagai ai, o le a faia e le fomai togafitiga togafitiga o vae i se antiseptic, faaaoga ituaiga ituaiga o meaola maloloina po o le tipiina o sana.

I le maʻisuka ma le edema, e fautuaina e fomaʻi e toe faia le taualumaga mo le suʻeina o le vae pe a ma le tasi i le tausaga. O le tulaga masani ma togafitiga e aofia ai:

  • suesuega faaletino ma le suʻega,
  • faalogo i le pulupulu i vae
  • Suesueina o vaalele o vaega taitasi o vae laiti,
  • Iloiloga faataitai o le neurology o le tulivae,
  • pulea o ituaiga eseese o le gafatia,
  • ENMG (elemene eletise faaeletonika).

Puipuiga o le fulafula o vae uma i le maʻisuka

Iloiloina o vae o se tagata e maua i le maʻisuka e aofia ai mataupu faigofie, ae aoga, mulimuli i tulafono, o loʻo i ai se avanoa sili e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi tuga. I le puipuia o le edema o sooga vae ma isi faailoga o le maʻi, e aloese ai tagata mai le leaga. O le puipuia o le vae vae i tulaga nei:

  1. O se suʻesuʻega masani o le vae i aso taitasi, lea e manaʻomia ai le gauai tele ile vae, tasi, avanoa i le va o tamatamai vae,
  2. Tausiga o le tumama i aso uma e aofia ai le fufuluina o ou vae. Laveina e faia i se fasimoli le tutusa i le vai malulu. Ona fautuaina lea e fufuluina vae i ni felafolafole malie ma se solo vaivai na faia i le ie masani. O mea suamalie mo le maʻisuka e fautuaina ina ia le aofia ai.

Le togafitiga ma le tausiga o pito i lalo o se tagata ua maua i le maʻisuka

Tausiga o le maʻisuka ma le tausiga o vae:

  • Aveesea o le faʻamau i fao ma se faila fao ma le malosi. O le faʻatonuga e faʻaaoga ai le tele o microtrauma,
  • O le faʻaaogaina o suauʻu manogi mo le aoauli,
  • Faʻasagaina o vaega faʻamaʻalosi ma le faʻamaina,
  • O le asiasiga o seevae i aso uma mo le i ai o pulupulu, tagiauvale o le solaʻau, lavea o se maamaa ma mea ese mai fafo e mafai ona gaosia pe tuu ni manua i luga o le paʻu o le vae,
  • Tuʻuina o seevae sili atu faʻalelei
  • Valaʻauina o se fomaʻi pe a oʻo mai faailoga o se mea malie: vevesi, mumu, susunuina,
  • Massage o pito pito i lalo ma le faʻaaogaina o le suāsusu e tatau ai,
  • Le faʻatinoga o falemaʻi ma faʻalositino,
  • Faʻaaofiofia le malologa ma mea taumafa, fuafua i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o suka ma meaai e aofia ai le ituaiga o mea e manaʻomia.

Manatua, o togafitiga faʻatasi ma le fesoasoani a vailaʻau e le mafai ona maua ai le tele o faamanuiaga i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka nai lo le faʻalavelave ma le faʻalauteleina o togafitiga. O taumafataga masani ma faʻamalositino faʻatasi ai ma masai i le taimi sao e aunoa ma le faatuai o le a fesoasoani i le tagata galo e galo le fausiaina o vae i le maʻisuka, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, laveaʻi ni siama e faalagolago i le inisalini ma le faaleagaina.

Edema o se faʻaopoopoga o le suavai i totoga poʻo i le intercellular space. O mafuaʻaga mo ia ma faʻafitauli o loʻo faʻaalia ai atonu e eseese. I le maʻisuka, o lenei faailoga o loʻo i le 2nd nofoaga pe a mavae le TAS. Aisea e tumu ai vae i le maʻisuka? O le maʻisuka - o loʻo faʻaalia mai i le hyperglycemia tumau, ma o lenei mea e masani ona oʻo atu ai i le solia o puipui o toto toto. O le suauu e na o loimata e vavaeina ai puipui, faateleina le mafai ona gafatia o toto toto ma faaitiitia o latou leo.

O suavai paʻu i totonu o le toto e totoe e aunoa ma se mea e toso mai ai vaa i totonu o le intercellular space. O le plasma e tu ai iinei ma taofi ai le vai lava ia. E tusa ai ma tulafono o le fisiki, o le vai e faʻamauina i vaʻa mamao mai le loto - o vaʻa ia o vae. E le gata i lea, o meaʻai ma le okesene e maua ai i totonu o siama o gaʻo ma okeni e faʻaleagaina ma isi mea e tutupu. E tupu uma nei mea e pei o se kiona. Edema e masani lava ona alu e alu i le fomaʻi ma saili mafuaaga. Vavaeese o le edema - i totonu ma le lautele. Edema i le maʻisuka ua sili atu ona tele i le lotoifale i le natura. I totonu o le maʻisuka, o mafatiaga uma o calibers, ma le maʻisuka ituaiga 1, e sili atu capillaries e afaina ma microangiopathies e atiina ae. I le maʻisuka ituaiga 2, ua afaina tele laʻau ma veins ma ua tupu ai le macroangiopathy.

Ae o aʻafiaga o soʻo se edema e le faʻaleagaina e matua ogaoga. O le faʻaleagaina o toto toto ua faʻaalia i le mea moni o le mea mulimuli o lo latou lumenia ua naʻo le tataʻi. Afai e afaina i mata, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le vaʻai i le tauaso, ma le faʻamaʻi fatuga - o le nephropathy e faʻapupulaina i le gaʻo faʻapala, o le faaleagaina o vaʻa gataifale e taʻitaʻia ai le MI ma le sasa. I le 90% o mataupu, e aʻafia ai vaʻa o vae ma faʻalautele ai le TAS.

Afai e tumu le vae i le maʻisuka, o se faailoga o le solia o le toto ma le tulafono faatonutonu. O le tamatamailima, vae poʻo le vae pito i lalo e mafai ona fuga. O le faailoga e le faia ai ni eseesega o alii ma tamaitai. O le vaivai e aʻafia ai le tulaga o le tino atoa. O le tagata gasegase e le maua le sili ona le fiafia: e le mafai ona savali saʻo ona o le tiga, e le mafai ona ia ofuina seevae masani, tu i ona vae, ma taoto masani. Afai e oso le vae, e masani ona faalavelave le moe.

O le aveeseina o na seevae e tusa lava pe a maeʻa le itula o le savali pe a maeʻa foi ona tu i ou vae, e mafai ona e vaʻaia le foliga uma i luga o le paʻu o vae.

Le leai o togafitiga e taʻitaʻia ai le mea moni e tupu mai i le fatu vet thrombosis. O ia faailoga e mafai ona iloa ai le mea na tupu: o le edema e le aoga ma tasi le vae ua sili atu ona mamafa, o le fulafula i le taeao ua le o iai, ma ua i ai nei i le ao, o le paʻu o vae ua mumu, o se lagona le mautonu i vae, pe a tutu tiga i vae ma tamai povi. E iai foʻi faʻafitauli o le edema e aofia ai suiga o solo. O le mafuaaga o le edema e tatau ona suʻesuʻeina ma ave. A aunoa ma le iloa o mafuaʻaga, e le mafai e se tasi ona faʻafefeteina vae, mo se faʻataʻitaʻiga. Afai o le thrombosis, e mafai ona maua mai se tui toto ma pipii i totonu o veau o tino taua ma taitai atu ai i le oti. Mo se faʻataʻitaʻiga, TELA.

E tatau ona mataala: faʻamafanafana, tagiau, tingling i vae, fesuiaiga o pito - latou faʻalautele pe faʻapuʻupuʻu, tamatamailima, paresthesias foliga mai o fetolofi fetolofi ma numera, o le lagona o le vae e faʻaitiitia, e masani ona paʻu i luga o le paʻu, . Ina ia faʻamaonia le i ai o le edema, ia na ona lolomiina se tamailima i luga o le paʻu. Faatasi ai ma le edema, o fossa forms, lea e le faʻasaʻo mo ni nai sekone.

I le faaopoopo atu i le mumu ma le tiga i totonu o vae, o le paʻu o vae e tupu, o manua afaina ma vavae i vae e le toe malolo mo se taimi umi. I le maʻisuka ituaiga 2, o foliga, lima ma le manava e mafai ona fufula atili.

Ia mautinoa e faia se suʻesuʻega auʻiliʻili i fafo ma le faʻamalo, faʻapipiʻi le taimi e faʻalanu ai le fossa, e siakiina e le neurologist ituaiga uma o le paʻu o le paʻu o vae. E mafai ona faʻamaonia ni suʻesuʻega faʻavaomalo eletise.

E taua le manatuaina o le vae o le maʻi suka o soo se ituaiga o le a le alu ese lava na o ia ma e te le tau faatali e pa'ū. O le mea lea, o le vae o le gasegase - o le a le mea e fai, togafitiga e tatau ona atoatoa ma aofia ai le le na o le inu fualaau, ae mulimuli foi i se taumafataga e maualalo le gaosu, taofi le ulaula ma inu, ma isi.

Faatasi ai ma le hyperglycemia, o se mafuaaga, o le sini o le faʻaitiitia ma faʻasaʻo le suka o le toto. O le mafuaaga o le edema e tatau ona taofiofia muamua. Edema o vae ma le togafiti o le maʻisuka: o le suka e mafai ona faʻamautuina i le ituaiga 1 inisalini, ma le 2 pusa ma le PSSP. Afai o le mafuaaga o loʻo i ai i le ofuina o seevae sese, e tatau ona e suia i le lautele ma le faʻalelei, faʻaaoga faʻavae faapitoa e faʻaitiitia ai le avega i luga o vae.

I le taimi o le maitaga, e le mafai ona aveesea le fula ma e le o faʻamaonia togafitiga. O togafitiga talafeagai e mafai ona filifilia e se tagata tomai faapitoa. Faʻamatalaina fualaau e faʻaleleia ai le toto, faʻamalosi puipui o toto toto ma faʻaitiitia le toto suka. O se faʻaopoopoga faʻatagaina i lenei mea o le masima e leai se totogi, tausisia o le puleaina o le vai, ma faʻaitiitia ai le tino. O le fesuisuiai masani ma le matuia e manaomia ai le tofiaina o ni togafitiga. Ae o loʻo i ai se itu e aʻafia ai: latou te aveesea mea aoga ma mea elemene mai le tino. O lenei mea matautia e le lelei ma afaina ai le tulaga o le maʻi.

Afai o le mafuaʻaga o le CCH, lea e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka (o le maʻisuka fatu), faʻaaogaina o le faʻaleleia o le gaioiga fatu.

  1. Ava le inhibitors (angiotensin-liliu le enzyme) - latou te fesoasoani e faʻaitiitia le toto toto. O Captopril, Blockordil, Amprilan, Enalopril, Lisinopril.
  2. Epiotensin II tagata faʻamaʻi vaʻaia - ua faʻataʻitaʻiina pe afai e le fetaui le inhibitors ACE. O a latou gaioiga e tele lava ina tutusa. O le valsartan sili ona masani ai. O le maʻisuka ituaiga 2, o Zentiva, Diovan ua faʻamatalaina foi.
  3. O diuretics o Veroshpiron ma Furosemide sili ona lauiloa. Faʻatasi ai ma le malosi, faʻamaʻi ma le suauu - e matua le mafai lava ona togafitiga ma togafitiga.
  4. Ina ia faʻamaonia ma faʻaleleia le tulaga, o vitamini ma meaʻai e faʻatagaina.

Togafitiga faʻapitoa: mo tiga o le neuropathic - Ketorolac, Ketorol, ma isi. I le uluai laasaga o togafitiga o le inisalini, e mafai ona foliga mai le edema, ae latou te pasi na o latou. Faailoga o lea osofaʻiga o le faaletonu o le vaai, fulafula i mata, perineum, lima. Aua nei e faatonuina ni togafitiga mo oe lava, aua e mafai ona alu le edema, ae o le a toe foi mai i se faiga e sili atu ona faalauiloaina. O le suavai ma le pulega le pulea e faʻamalosia e le malosi ma e le o lelei le gaioiga o gaʻo. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o togafitiga e taʻitaʻia ai le mea moni e le tali atu fatugaʻo ia i latou ma faʻaleagaina ai le fatu o fatugaʻo ma le ate.

Afai e leai se faʻailogaina, e tatau ona faʻaofuofu ni totini faʻamalosi poʻo ni tights. Tausiga o vae e tatau ona faia i aso uma lea e siaki ai le tulaga o vae ma le togafitiga o vae i auala faatagaina.

Ole taumafa ole masima ma suga faigofie, aua le inu vai i le po, ae faʻaaoga pe tusa ma le 1.5 lita o vai mama i le aso, aua le soona inu ma aua le sili atu i luga o le vae, ia faia i aso uma, faamalositino ma gymnastics mo vae, faʻamaʻi faʻapipiʻi faʻapitoa i le maʻisuka, faʻafeiloaʻi masani le uila ma le toto. E oo lava i gaoioiga laiti faaletino - savali, uila - faʻaitiitia le ono aʻafia o le fausiaina e le afa. E tatau ona e savali pe a ma le 3 km i le aso ma le laasaga faifai pea. O togafitiga faʻale-tino e faʻagaoioi ai le toto ma faʻalauteleina le leo o tamai vaa. Latou te galulue malosi ma faʻasalalau le sili atu o le susu. E talafeagai le lafoai o le ulaula tapaa, faʻaitiitia le atuatuvale, togafiti faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi i se taimi tatau.

O le maʻisuka mitusitus e amataina ona o se suiga o le faiga o le endocrine.

O le pancreas e amata ona sili atu le leaga o hormones.

O le inisalini e mafai ona mafua ai faafitauli o le gaosiga o le kulukose.

O se taunuuga, o le faateleina o le suka i le toto e tulai mai. O lenei tulaga e afaina ai fiva namu, toto toto. E masani ona faʻavaivaia le lolovaia o le lymph, o le fula o le tino e tupu i le maʻisuka. E uiga i le auala e faʻafefe ai le popole mai pito maualalo pito i lalo e faʻaaoga vailaau ma togafitiga masani, o loʻo taʻua i lenei tusiga.

O le foliga mai o le edema i pito i lalo e aafia i le tele o mea.

Mafuaaga masani o le vae o le gaʻo i le maʻisuka:

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i nisi o tulaga, o le tagata lava ia e tuuaia, aʻo ia taʻitaʻia se olaga le saʻo.

Tusi mai a matou au faitau

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa faigata ia te au ona ou vaai atu i le mafatia, ma o le manogi manogi i totonu o le potu na mafua ai ona ou le fiafia.

I le faagasologa o togafitiga, o le tina matua na suia ai lona lagona. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

E pei o maʻi uma, o le fulafula o pito i lalo o loʻo i ai ni faʻamaoniga.

Matou te lisiina faailoga muamua:

  • pe a tu se tagata, e lagona e ia le le toʻa i ona vae,
  • o loʻo i ai le pulsation i se tulaga toafilemu, tingling, tingling,
  • e le o toe i ai ni vae vaevaega
  • lanu mumu, tapuvae,
  • fulufulu lauulu o le a laʻitiiti
  • saito, suavai suamalie,
  • e le fetaui le vae i totonu o seevae,
  • o ou tamatamailima e le mautonu
  • seevae tuai amata ona sisi.

Ina ia iloa le mafuaʻaga o le faʻafitauli i le faʻafefe o le vai, e tatau ona e alu i le fomaʻi ma taitaia se faʻamaʻi.

Afai e fesuisuiaʻi vae i taimi uma, e manaʻomia e togafitiga togafitiga. O le soifua maloloina o ia tagata e mafai ona lamatia tele. Afai e tele le vai i le intercellular space, o le paʻu o le paʻu e faʻaitiitia. E oʻo mai ni manua ogaoga ma ni faʻafitauli matuia. Talu ai ona o le maʻisuka e oʻo lava i se mea e itiiti lava ona vavaeina ai le maʻi mo se taimi umi, o le ono mafai ona faʻamaʻi pipisi ma suppuration.

E faʻapefea ona tumau le suka i le 2019

Afai e le o togafitia le maʻisuka ma ua fetogi vae, e mafai ona faʻapipiʻi toto i totonu o vaʻa i le aluga o taimi.

E mafai ona e fuafuaina i latou i tulaga nei:

  • o le maualuga o le fula i luga o vae e eseese,
  • i le taeao e lagona e se tagata le masani, lata ane i le afiafi o loo fulafula,
  • o le paʻu o oʻu vae ua liu mumu
  • lagona le mautonu
  • pe a tu se tagata, e tiga lona vae,

Afai e tupu mai le thrombosis, e le taliaina le massage vae. O fua e le fesoasoani i le aveesea o le valevale e mafua ai faʻafitauli. O le thromboembolism e mafai ona atiina ae ma le tele o aafiaga ogaoga i le vaega ua aafia. O lenei tulaga e leaga.

Faasolo i luga le tamailima i luga o le faafitauli o le paʻu. Faatasi ai ma lenei aafiaga, o le a aliali mai ai sina faʻavaivai laitiiti, lea o le a faʻaumatia pe a maeʻa le 20-30 sekone. O lenei tulaga e ese mai le tumutumu.

O faʻamatalaga e faia e se endocrinologist ma se fomai tipitipi e faapitoa i totonu o toto. O tagata faʻapitoa e fuafua le natura o le liona o vae, faʻamaonia vailaʻau ma le vasega o le pulega.

Matou te lisiina nisi metotia o togafitiga:

  • o le pulupulu i luga o vae ua faʻalogoina
  • meafaigaluega ultrasound ua faʻaaogaina,
  • Toe siaki i le sooga tulivae, siaki,
  • o le maualuga o le gasegase o le tino ua fuafuaina,
  • ata eletise.

E maua e tagata maʻi ni faʻamalosi e fesoasoani ai i le faatulagaina lelei o le tausiga o vae. Afai e tatau ai, togafitiga faʻamalosi ma togafitiga faʻapitoa, o loʻo faʻaaogaina le ointments. Aveeseina o sana e fai.

A maeʻa le suʻesuʻeina, ona fuafua lea e tagata tomai faapitoa le togafitiga talafeagai.

O le faʻamalosia o togafitiga e aʻafia ai le faʻaaogaina o metotia nei:

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

  • tulafono faatonutonu o le aofaiga o suka i totonu o le toto,
  • faʻamaʻalogaina o faʻafitauli i le polokalama urinary,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o toto,
  • meaai, taaloga,
  • faʻamaʻalogaina o faʻafitauli le lelei e mafua ai edema.

Afai e mulimuli le tagata maʻi i fautuaga uma a le fomaʻi, ona pasi lea o le edema o pito i lalo i le vave e mafai ai.

O le endocrinologist o loo faatonuina ai fualaau e mafai ai ona e fetuunai le maualuga o le suka, toto toto.

E aofia ai:

  • Diuretics.
  • Diuretics
  • O le togafitiga o le toe suia o le tino e faia pe a suia le tele o nisi o hormones.
  • E faʻaaogaina suʻesuʻega e faʻaitiitia ai le tiga.
  • O gels e sili ona taua ma uu e fesoasoani e faʻaitiitia le fula. Faʻamau faʻapipiʻi ia tupe pe faalua i le aso.

A maeʻa le faʻamaʻalogaina o le faʻafefeteina, o tagata tomai faapitoa e masani ona faia le physiotherapy e taulai i le faʻamautuina o toto i vae:

  • Faʻasologa o le eletise
  • UHF faʻamalosia nei
  • vailaau suavai
  • magnetotherapy.

O massage e naʻo le puipuia o le maʻisuka. Afai e malosi tele le fula, e mafai ona tupu mai le thromboembolism pe a maeʻa ona faʻaalia le masini. O lenei tulaga e faʻateleina ai le oti.

O vailaʻau faʻapitoa o se vaega taua o le togafitiga faʻamalosi o le vae o le gaʻo i le maʻisuka. E uiga i le auala e togafitia ai le vae o le edema i le maʻi suka i le faʻaaogaina o togafitiga faʻalapotopotoga, ua tusia i lenei mataupu.

Le faʻamautuina o le masima masima vai ma faʻaosofia ai le aveeseina o vai vai, taʻele ma vailaʻau faʻalaʻauina:

Faatonuga mo le sauniaina o ia taele:

  1. I totonu o se koneteina o le a fufulu ai vae, faaopoopo le 6 sipuni tele o meaʻai mamago, sasaa le 2 lita o vai inu, e tusa ma le 40 minute e faʻamavae ai.
  2. A maeʻa lena mea, e mafai ona e uuina ou vae i totonu o le vai mo le 30 minute.
  3. Ona solo lemu lea o vae. E tatau ona taoto i lalo mo le 20-30 minute.

E i ai isi filifiliga mo le faʻaitiitia o le vae i le maʻisuka:

  • Teuteuga o fatu laulaau. O mea taumafa e kuka mo le 15 minute i luga ole vevela vevela. Ona faʻaaoga lea o le vai mo le tusa ma le 3 itula, faʻamamaina, faʻaalu 3 taimi i le aso, 100 milliliters mo le 5 aso.
  • Taualumaga. Faaopopo le 1 kilokalama o le masima i se pakete vai, faʻaosooso. O le solo e tatau ona faʻafefiloi i le vai, ona tosoina lea ma afifi i le pito i lalo, taofi mo le tusa ma le 2 minute. E tatau ona e fai 10-15 toe fai. O lenei metotia o le a fesoasoani e aveesea le tiga o le vae.
  • Taumamafa i mea taumafa faʻaleleia. E mafai ona suamalie, aniani, paka, seleni, pasili, ma isi.

Faatasi ai ma le edema, e mafai ona e faia se masini moli e faʻalautele ai le toto. Mo lenei faiga, e te manaʻomia se paluga togafitiga.

  • suauu
  • fuamoa mata
  • mafanafana.

O lenei paluga faʻaaoga e faʻapipiʻi ai vae. O le massage e faia mo le 10-15 minute. A maeʻa lena, faʻapipiʻi polo, totoa o le ie, e tatau ona e taʻoto i lalo mo le afa itula. Ole auala e fesoasoani e faʻaleleia ai le pipisi o le pipisi, aveese le tele o le vai. Faʻatasi ma le thrombosis vascular, o vae e le mafai ona faʻamalosi.

Ina ia faʻafeteina le vae i le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaogaina le tincture ma le cayenne pepa extract. Capsaicin, o se vaega o sea vailaʻau, e faʻamalosia ai le faʻamalolo, toto toto. Tinese ua saunia i totonu o le 2 vaiaso. E faʻamalosi faʻamalosi mo se vaiaso, tasi sipuni tele i aso uma.

Mo le puipuia o le vae o le fatu o le maʻisuka ituaiga 2, o nisi fautuaga e tatau ona mulimulitaia.

E aofia ai:

  • Mataʻitū lelei, faʻataʻitaʻiga o faʻamaoniga.
  • I aso uma, mulumulu ou vae, tausi lelei lou paʻu i le susu.
  • O aso uma e asiasia vae, vae. Iniseti, faʻasalaga, tipi e tatau ona iloa i se taimi talafeagai.
  • E tatau ona tipi fao, lea e faasolosolo malie ona paʻu i totonu o le paʻu, e mafua ai le mumū.
  • Puipui le foliga mai o le malie i auala talafeagai.

Pe a matauina soʻo se faʻamaoniga, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

O le puipuia o le edema e faia faʻatasi ma fautuaga a le tagata lava ia:

  • E tatau ona e faia ni seevae ni nai lapo tetele. Mo le maʻisuka, faʻapitoa faʻapitoa e faia.
  • E le mafai e le totino pepe ona faʻamalosia le faʻaleleia.
  • Mai le taumafa e tatau ona e le aofia ai meaai e aofia ai le tele o meaʻai ma masima.
  • E tatau ona e inu 1.5-2 lita i le aso. O le inu o le vai ao le i momoe e le manaomia.
  • Gaoioiga faʻapitoa e fesoasoani e faʻaleleia faiga faʻavae.
  • Aua e te faʻaali ou vae i le soona inu poʻo le vevela.
  • O togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi masani ma le maʻisuka o loʻo faia.

O lea o le a iloa e tagata uma pe faapefea ona togafitia le fulafula o le maʻisuka saʻo.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Alexander Myasnikov ia Tesema 2018 na tuuina mai ai se faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa


  1. Udovichenko, O.V. Maʻisuka vae. Taʻiala mo fomaʻi / O.V. Udovichenko. - M .: Tomai faʻapitoa, 2016. - 253 p.

  2. Kogan-Yasny V.M. Sugama, Tusitusia a le Setete o Fomaʻi - M., 2011. - 302 p.

  3. Evsyukova I.I., Kosheleva N.G. O le maʻi suka. Tina ma pepe fou, Miklosh - M., 2013 .-- 272 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga