Meli piliki i le maʻisuka ituaiga 2

O maʻi suka e masani ona le fiafia pe a latou iloa o le a latou tausisia se taumafataga io latou olaga uma, ae leai se aoga! O le tele o fualaau lelei ma maloloina e le tuua a latou meaʻai, o taumafa foi o loo iai i totonu ia i latou. Ae o le faafitauli lenei: e le mafai ona 'aina uma. Ma o le a le tala a fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o le millet i le maʻisuka ituaiga 2? Taumafa pe teena?

Porridge mo le maʻisuka - mo pe tetee

E tele ni microelements ma vitamini i fua o le cereal. E le na o le mafai, ae manaʻomia foi ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2. Ae i lenei tulaga, e tatau ona e gauai atu i le ituaiga o falaoa, aua e le mafai e tagata uma ona o mai faatasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le teuteuga e matua faasaina i lenei faʻamaʻi, aua o loʻo i ai ni vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie ma e aʻafia ai foi le tino e pei o le suamalie.

OatmealE aofia ai hormones lipotropic e puipuia ai le faʻavaeina o le gaʻo susu i le ate. E le gata i lea, o le oatmeal o le "inisalini" toto, ma o lona taumafa malosi, e mafai ai ona e faʻaitiitia le fua o aso taitasi o inisalini i fafo.

E fesoasoani i le aveesea o le cholesterol sili atu. E faʻaleleia ai foi le galueaina o le gastrointestinal tract, lea e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2. E le gata ina 'ai i le faʻapaologa, ae faʻapitoa foi ona faia ni mea faʻapitoa.

AUA! E taua le manatuaina o loʻo tumau pea i le carbohydrate ma tele lava ina le aoga.

BuckwheatE i ai le tele o le fiber, o le toto toto e toetoe lava a le oso aʻe pe a faʻaumatia. Faʻavave malie le gasolosolo masoā o gaʻo, o lea o le a leai ni oso malolosi i le kulūkose pe a faʻaumatia.

O Buckwheat foi ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le tino. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i lona tuufaatasiga o loʻo i ai le faʻasalalau, vitamin B ma le fuatini fualaau faisua. Latou te faamalosia puipui puipui.

E le mafai e Buckwheat ona faʻafeiloaʻi fesuiaiga o le kenera; e le faʻaaogaina faʻamaʻi vailaʻau mo lona totoina. O le mea lea, e mafai ona mafaufauina o le agavaʻa faʻaleaganuʻu.

FugaLow-calorie ma lelei digestible. O loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga faigofie tele, o lea e faʻaititia ai le tele o le kulukose i totonu o le toto. Faʻatagaina i le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2, aua e faʻaitiitia ai le mamafa ma faʻaleleia ai le tino ma vitamini eseese.
MilletO se tasi o faʻatoʻaga sili ona lelei mo le maʻisuka.

Sei o tatou talanoa atili e uiga i toga o vao. O lona fuainumera faʻamamafa o le 71. E fautuaina e le 'aufailaʻau taumafa le avea o se faavae mo teuteu i le taumafa o le maʻisuka. O lenei falaologa o loʻo i ai meatotino nei:

  • O lona vaega autū o le maso, lea e manatu o se vailaʻau gaʻo,
  • O le faʻateleina o le phosphorus i le millet e toeitiiti lua taimi o lona aofaiga i aano o manufasi,
  • E tusa ma le ono o le ono o le tuufaatasiga o le falaoa o le amino acids, lea e liua le tino i totonu o fualaʻau fualaʻau,
  • E mauoa i vitamin B, vaega gaʻo ma lipotopic hormones, vitamini PP, E, D, retinol, carotene, iron ma le silikoni.

E toʻatele tagata atamamai e talitonu o le falaoamata saito e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka.

O le a le faʻaaogaina o le falaoa o le sana mo le maʻisuka ituaiga 2?

  1. Faamalosi maso
  2. Faaitiitia% gaʻo tino
  3. E faʻaalia ai le tele o allergens ma mea oona.

O fualaau o le saito e sau i le tele o ituaiga. O le mea pito sili ona aoga mo le maʻisuka o le a avea ma falaoamata mai le suauʻu ua faʻamaluluina muamua.

E le fautuaina e fomai lenei ituaiga o cereal i ni vaega o tagata gasegase. E aofia ai:

  • Faanatinati i lagona,
  • Tagata e maualalo le manava o le tino,
  • Tagata maʻi e iai le hypothyroidism
  • Faʻaipoipo ma faʻamalosi fafine.


E faʻafefea ona kuka falale?

O le millet e maua i le maʻisuka e mafai, ae tatau ona saunia lelei ina ia mafai ona teuina uma vaega taua i totonu. O le a le mea e taʻitaʻia pe a kuka le falaoa?

  • E sili ona lelei le kuka i le vai. Afai e te manao e faaopoopo le susu - e mafai ona faia i le faaiuga o le kuka. E le tatau ona vaivai.
  • Faʻasusu le grits aʻo leʻi kuka. Aisea e manaomia ai lenei mea? O gaʻo uma ua tumu i le malo, lea e aofia ai polysaccharides (faʻapea foi le suka). Na ia teuina fatuga taitasi ma e mafai ona e aveesea e ala i le oloina o fatu i totonu o se paluga poʻo lima i lalo o se vaitafe.
  • Ioe, leai se suka! I le faatagaga a le fomaʻi, e mafai ona e faʻaopopo 1 le sipuni o le meli (faʻapitoa, e le o le faʻaogaina) i le mea na maeʻa.
  • Aloese mai le kuka atoa o le falaoamata. O le susulu o se auala sili ona lelei e kuka ai, e fesoasoani e faʻamaonia uma elemene ma vitamini i totonu. Ina ia faia lenei mea, sasaa se vaega o le cereal i le susu vevela (naʻo pe a mafai) poʻo vai. O le isi filifiliga lelei o le a faʻafefe lefir.

O le isi itu taua - e tatau ona e faʻaitiitia le aofaiga o le pata pe aveese uma. Ina ia sili atu le suamalie ma sili atu ona lelei lona tofo, e mafai ona e faaopoopoina fualaau faisua ma fualaau aina suamalie. O le kulimi ma apu, pi, sea buckthorn ma viburnum e alu lelei lava ma le falaoamata saito.

I se tasi taimi e tatau ona e 'ai e sili atu nai lo le 200-300 gm (pe tusa ma le 5 sipuni). Afai o le falaoise e foliga mai e le o faʻamaonia - e mafai ona e faʻaopopo (ia le faʻaleagaina) se mea manogi poʻo le xylitol.

Togafitiga o le maʻisuka o le Millet

E tasi le auala lauiloa, e tusa ai ma faʻamatalaga a tagata e faʻaaoga, fesoasoani e faʻaumatia faʻamaoniga o T2DM.

O le fua e pei ona taua i lalo: ua fufulu ma faamamago le kuka o le saito, ma ua maeʻa ai le eleele i se tulaga o falaoamata.

O le mea na faʻamaʻaina e ave i le 1 sipunni i le aso ma fufulu i le aofaiga tutusa o susu. O togafitiga e le itiiti ifo i le masina.

Taiala o Meaʻai

I le polokalame o meaʻai, o vaega taua o mea taumafa e tatau ona i ai i le fua faatatau lenei:

  • Carbohydrates - e tusa ma le 60%,
  • Fats - e le sili atu i le 24%,
  • Puipuia - 16%.

O aso uma lava e tatau ona e 'ai i meaʻai e mauʻoa i fiber ma filo. Latou te le o pagatia i le gastrointestinal tract, aʻo tuuina atu se lagona o le atoatoa. O lo latou manuia o le faʻaitiitia o le faʻafefe o le gaʻo ma le kulukose, o lona uiga o le manaoga mo le inisalini i totonu o le tino e faʻaitiitia ai lava. O aso uma e tatau ona e faʻaumatia pe tusa o le 40 kalama o na fiva. E mafai ona maua mai i:

  • Musika
  • Pumpkins
  • Peni
  • Paranesi
  • Paluga o le oatmeal ma le falaoa.


O filo uma e tatau ona maua i le tutusa o fualaau aina ma fualaau faisua / fua.

Suauu falaoamata

Ua uma ona e faitau e uiga i le pauka ma le falaoamata saito. O lana fua lenei:

  • 200 gr o le millet,
  • 200 ml o le susu ma le vai,
  • 100 gr kekekin
  • Xylitol po o le suauu pe a manaʻo ai.

I le taimi muamua, ua fufulu le falaoa. A maeʻa lena, ona sasaa lea i le vai ma aumai i se vevela, taoto i totonu o se falala ma toe fufulu. Toe faʻatumu i le vai, i le taimi nei ua faaopoopo se suka (e mafai ona e faʻaaoga stevia).

O le falaoʻo e faʻapipiʻi, ona aveeseina lea o le pulu. E paʻu pe a ma le 10 minute. I le taimi lea, o le elekei e vevela ma tafe (pe tusa ma le 3 cm). Ua faaopoopo i le falaoamata ma ua kuka mo le isi 10 minute (aua neʻi galo e oso). Ua faia!

O le isi fua e aofia ai le fafagaina o le ogaumu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  • 1 apu
  • 1 pear
  • Lemon zest (afa lava)
  • Se pine o le masima
  • 250 gr millet,
  • 2 tsp fructose
  • 300 ml masima po o susu susu.



E fufulu foi le millet i lalo o le vai tafe, ona sasaa lea i totonu o se apa. Ua sasaaina le susu ma ua faaopoopoina le fala. O nei mea uma e oʻo mai i se mea e vevela, pe a maeʻa ona vave aveeseina mai le ogaumu. O le pea ma le apu o le a tosoina ma taʻe (o le malosi o le ituaiga, o le pito i lalo o le pusa). Latou te faʻafefiloi ma lemoni i le falaoʻo, o le faʻafefiloi ua faʻafefiloi lelei. Ona liligiina lea i totonu o ipu vevela, e ufiufi i afifi ma auina atu i le ogaumu, vevela i le 180 tikeri. Ua kuka le ipu mo le 40 minute. Le fiafia tele!

O le a se isi mea e mafai ona e faia i le maʻisuka?

O le tagata gasegase o le a le 'ai na o ni mea vaʻai, a saʻo? E mafai foi ona e faaopoopo i lau meaai:

  1. Meaʻai maualalo-gaʻo - manufasi felelei, pipi, e mafai ona 'aina faʻolu i le vaiaso,
  2. Milu ma susu susu - oloa i aso uma,
  3. Toa, tao tao po o fualaʻau 'aina,
  4. Vegan Soups
  5. Laʻau mama ma aano o manu,
  6. Pipi falaoa - faalua i le aso.

E tatau ona vavae ese mai oloa faʻaaogaina:

  1. Oona suamalie ma aano o aano o manu,
  2. Alu
  3. Rice groats
  4. Pasta
  5. Meaʻai ma le manogi
  6. Puele ma isi uila,
  7. Malamalama o meaʻai gaʻo: jam, sipuni ma buns, vine, vine,
  8. Mayonnaise
  9. Faʻamafa i meaʻai (sosisi, iʻa, sola, aano o manu).

O lona soliga ua tumu i le glycemic coma ma e oʻo lava i le oti.

I le faaopoopo atu i se taumafa paleni, e fautuaina le faʻaaoga masani o vailaʻau faʻamaʻi poʻo meaʻai.

Taaloga taʻaloga, togafitiga faafomaʻi, leai se popolega ma mea taumafa o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻaaliga o le maʻisuka ituaiga 2 ma o le ae lagona le lelei. Tausia lou ola maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga