Sugar 18 o le a le uiga

O le oso i le glycemia e afaina tele ai le soifua manuia o le maʻi, mafua ai faʻalavelave ma e mafai ona afaina. I tulaga ogaoga, e oʻo atu ai i le oti poʻo le le atoatoa o maʻi. O le tele o taimi, o le maualuga o le kulukose e tupu pe a uma ona 'ai meaai e le lelei e aofia ai vailaʻau faʻamalosi, lea e faʻasaina le maʻisuka. O le a le mea e fai pe afai o le suka toto e sili atu i le faʻamaonia 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 20 mmol / l, o le a le tulaga lamatia o lenei tulaga ma o a ni taunuuga e mafua ai?

Mafuaaga o le Hyperglycemia i Tagata Soifua Maloloina

Afai o fua o le auiliiliga na faʻaalia ai le maualuga o le suka i le toto atoa 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, o le a le uiga, o le maʻisuka ma o le a le ituaiga? I tagata e leʻi maua muamua le maʻisuka, o le hyperglycemia e mafua mai i:

  • inflammatory, kanesa o le pancreas,
  • mafatiaga mafatia
  • mala o le endocrine
  • inflammatory ate the pathologies: o le hepatitis, cirrhosis, tumutumu pipili,
  • faʻafitauli faʻaleagamoni
  • le atinaʻeina o le ituaiga I poʻo le maʻisuka ituaiga 2.

Ina ia faʻamaonia le siakiina, e maua e tagata gasegase le lua faʻataʻitaʻiga o le toto, faia suʻesuʻega faaopoopo i luga o le glycemia postprandial, glucose tolerance, hemoglobin glyc, C-peptide. O taunuuga o le a fesoasoani e fuafua ai le maualuga o le suka o le tagata gasegase muamua ma pe a uma ona 'ai, tusa lava pe o loʻo galue le pancreas, pe o aʻafia e inumaga le inisalini. Seiloga pe a maeʻa ona ou iloa pe faʻafitia le maʻisuka. E le gata i lea, o se suesuega o ultrasound, o se auiliiliga lautele o le urine ua faatonuina. Fefaʻatalanoa ma se endocrinologist, fomaʻi suʻesuʻe, le neuropathologist.

O le vave ona alu atu le tagata maʻi i le fomaʻi mo se fesoasoani, o le saoasaoa o le togafitiga o le a faʻamatalaina ma le itiiti ifo o le faʻavaeina o faʻafitauli faigata.

Mafuaaga o le Hyperglycemia i Maʻisuka

E mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le maualuga ole kulukose:

  • le mafai ona mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo,
  • lafoaʻi inisalini injections po o le inu fualaau,
  • tulaga popole
  • leai se gaoioiga faaletino,
  • solia o mea taumafa
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
  • viral, malulu poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • leaga masani
  • maʻi o le pancreas
  • ave ni vailaʻau maʻoti: hormones, diuretics, contraceptives,
  • togafiti o le ate.

Toa maualuga i le toto i le tulaga 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, o le a le mea e tatau ona faia ma e matautia? Muamua lava, e tatau ona faʻaumatia mea leaga na mafua ai ona oso i le glycemia. Afai e galo le tagata gasegase e tui se inisalini puupuu pe inuina se vailaau faafomai, e tatau ona e faia lenei mea i se taimi vave e mafai ai.

E le mafai ona e talepeina le meaai, faatasi ai ma se inisiua tutoatasi, o le a fesoasoani le gaioiga faaletino. O lenei mea o le a faatelevaveina ai le faʻaaogaina o le kulukose e le gaʻo maso.

O le mafuaaga sili ona taatele o se meaʻai poo le solia o masaniga i aso taitasi, faʻamaʻi. Faʻamālōlōina o meaai a le tagata maʻi o le a mafai ona aumaia le maualuga o le glycemia i le masani i totonu o le 2-3 aso.

Aisea e le aoga ai le inisalini

O nisi taimi o maʻi e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e fesili i le fomaʻi i se fesili: "Ou te masani ona tuʻuina atu ni injections, ma o le suka e tumau i le tulaga 10, 12, 13, 14, 16, 17, 18, 19, 20 mmol / l, o le a le mea e fai, ? Atonu e tele mafuaʻaga mo le le atoatoa o le togafitiga o le inisalini:

  • o le fua o le fualaau faasaina ua filifilia le saʻo,
  • le tausisia o le taumafa ma le tui,
  • le teuina lelei o ampoules inisalini,
  • faʻafefiloi o insulini eseese i totonu o se tasi o tui,
  • nofoaga o tui, solia o tekonolosi,
  • inisiua i le faamaufaailoga
  • soloina o le paʻu i le ava ao le i faia le fualaau faasaina,
  • vave aveeseina le nila mai le paʻu pe a uma le tui.

Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga toto 1, o loʻo faʻamatalaina e le fomaʻi le auala e tatau ona tui lelei, o le fea vaega o le tino ma isi mea faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le soloina o le paʻu i se vaifofo e faʻaititia ai le lelei o le vailaʻau, pe a uma ona tui le inisalini, e tatau ona e faʻatali 10 sekone aʻo leʻi aveeseina le nila, a le o lea e ono leʻa le vailaʻau.

Afai e te togiina le injections i le nofoaga lava e tasi, faʻamaufaʻailogaina le fomu, o le fualaau faasaina, pe a ulu atu i se laasaga faapena, e alu malie lemu. E tatau ona e iloa pe faapefea ona faʻafefiloi ituaiga insulin, o fea o nei mea e mafai ona tuʻufaʻatasia, ma e le o. E tatau ona teu i totonu o le pusaaisa se pulou matala.

I le tulaga o se fua saʻo, e tatau ona faia se faasaʻoga, i le feutagai ma lau fomaʻi. E le mafai ona faia lenei mea tutoatasi, talu ai e mafai e le hypoglycemia ona atiaʻe. Afai e le lelei le vaai a le tagata maʻi ma e le mafai ona saʻo le iloiloga o le aofaʻi o fualaau faasaina, e tatau ona fesiligia aiga mo se fesoasoani.

Ketoacidosis

O le a le lamatiaga o le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le a se mea e mafai pe afai o le glucose e 10, 12, 14, 16, 17, 18, 20, 21, 22, 30 mmol / l ma o le a le uiga? O maualuga maualuga o le suka, lea e teuina i le tulaga e tasi mo se taimi umi, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le ketoacidosis. E taumafai le tino e faʻaaoga le sili atu o le kulukose e ala i le gauia o gaʻo, o se taunuuga, o tino o le ketone ua faia, ma ua inu le tino.

E tatau ona togafitia le ketoacidosis i se falemai. Ua faʻamalosia le togafitiga o insulin, o le le lava o le suavai i le tino, potassium ma isi elemene e misi, ua faʻamalieina, ua toe faʻaleleia le paleni o le acid-base.

Faʻasologa faʻamaʻi

O le a le tulaga lamatia o le maualuga maualuga o le suka i le toto 10, 12, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 25, 27, 30 mmol / l, o le a le mea e tatau ona fai pe afai e tulai mai ia faailoga, ma o a ni taunuuga? O se faʻalauteleina tele o le glycemia e mafai ona oʻo atu ai i se maʻi o le maʻisuka (le lava o le mafaufau, leai se mafaufauga), lea e atiina ae i le ao.

Afai oi ai ni faailoilo o coma, e tatau loa ona e talanoa i lau fomaʻi! O tagata gasegase e togafitiga i le potu maʻi tigaina.

O le maualuga o le suka i le toto 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 30 mmol / l, o le a le mea e lamatia ai? I tagata gasegase e iai le inisalini-tutoatasi o le maʻi, o le hyperosmola coma e sili ona matauina, e leai ni faailoga o le ketoacidosis. O le toto e mamafa ona o le maualuga maualuga o le suka. O gaioiga faʻapitoa, faʻaleagaina o le tino, gasegase ogaoga, maua o vailaʻau, gasegase, faʻaleagaina o le myocardial e mafai ona faʻaleagaina ai le maʻi.

O le maʻi o le Hyperosmolar e sili atu le lemu nai lo le ketoacidosis, e le o faʻamaoniaina faailoga. E leai se manogi o le acetone, manava manava, vili. O tagata maʻi e popole e ala i le faifai pea, o le sogasoga o le mimiti e le toe faʻamalolo ona o le faʻamala. E maua e tagata maʻi le faʻanofoina o le tino, e aunoa ma le faatuaoia, le mafaufau i le tautala, o le vavave o mata, ma le maʻi o nisi o muscle groups. Ole togafitiga o le hyperosmola coma e talitutusa ma le ketoacidosis.

Maʻi faʻamaʻi

O le maualuga o le suka i totonu o le toto (10, 20, 21, 25, 26, 27, 30 mmol / L), lea e tumau mo se taimi uumi poʻo le masani ona oso i le glycemia e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli mai le popole, cardiovascular, genitourinary system, faʻaaliga

  • maʻisuka vae
  • polyneuropathy o pito i lalo,
  • angiopathy
  • retinopathy
  • afaina toto
  • gangrene
  • toto maualuga
  • nephropathy
  • coma
  • afaina.

O ia faʻafitauli e faʻalologo, alualu i luma, e le mafai ona faʻamalolo, o togafitiga e faʻamoemoe e faatumauina le maʻi ma puipuia ai le faʻaleagaina. O faʻamaʻi e mafai ona oʻo i le vavaeina o vae, tauaso, faʻalavelave toe faʻalavelave, afaina o le fatu, stroke, faʻasologa faʻatasi.

O le maʻi suka o soo se ituaiga e manaʻomia ai le puleaina lelei o meaʻai gaʻo, o le vailaau oona, faʻaleleia lelei o le soifua maloloina, e tatau ona maitauina aso masani ma taumafa, ma e tatau ona lafoaʻi masaniga leaga. E naʻo le auala lenei e mafai ai ona maua le taui o le faʻamaʻi ma faʻalavelave matuia.

Tulaga masani o le toto suka

O lea la, o le a le mea e fai pe a maualuga le suka i le sili atu ma le 15 ma le 20 iunite? E ese mai i le mea moni e tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi, e tatau ona e iloiloina vave le meaai mo le maʻisuka. E foliga mai, o le suka toto e osofaʻia tele ona o meaʻai le lelei. E aofia ai mea uma e tatau ona e faia e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, pe afai e oʻo atu faʻamaumauga i se tulaga taua.

O le faʻaitiitia o le toto mai le 15 ma le 20 iunite i se tulaga masani e mafai ona mafai naʻo se taumafataga e maualalo ifo ai le kapiti. Afai o le suka suka oso i le suka, e leai se isi paleni taumafa e mafai ona fesoasoani.

Faailoga o le 20 iunite poʻo le sili atu le lipoti o le lamatiaga e lamatia ai le maʻi pe afai e le amataina togafitiga. A maeʻa ona suʻeina ma maua mai iuga o suʻega, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga ma mea taumafa, lea e faʻaitiitia ai le toto toto i le maualuga o le 5.3-6.0 mmol / lita, o le masani lea mo se tagata soifua maloloina, e aofia ai le maʻisuka.

O se taumafataga maualalo-gaosiga o le a faʻaleleia le tulaga o le maʻi mo soʻo se ituaiga o maʻisuka, e tusa lava po oa ni faʻafitauli o loʻo maua e le maʻi.

O le masani o le tulaga ua matauina i le aso lona lua po o le tolu pe a uma se suiga i meaʻai.

O le mea lea, o le a faʻaitiitia ai le suka o le toto mai le 15 ma le 20 iunite i se tulaga maualalo ma aloese ai le atinaʻega o faʻamaʻi lua e masani ona o ma le maʻisuka.

I le eseesega o le taumafataga, e aoga le faʻaaoga o fualaau faapitoa mo le sauniaina o ipu e le gata ina maualalo ai le toto suka, ae faʻaleleia ai foi le tulaga o se tagata i le maʻisuka.

Mafuaaga o Suga Suauu Maualuluga

E mafai ona faʻaititia le suka i le toto ona o le maʻitaga, ogaoga ogaoga poʻo le faʻalavelave mafaufau, ituaiga uma o faamaʻi lua. O se mea lelei, afai e maualuga le kulūkose i le 15 po o le 20 iunite, e mafai ona tatou mafaufau i le mea moni e faapea o se faailoga lea e faʻalautele ai le faʻalogo i le soifua maloloina. E masani lava ona tulai mai le suka toto pe afai o le maʻi o loʻo i ai faʻafitauli i le gaosiga o gaʻo.

O le mea lea, o mafuaaga autu mo le faateleina o le kulukose toto i le 20 pe sili atu iunite e iloga:

  • Taumafa le lelei. A maeʻa ona 'ai, o maualuga toto o le suka e maualuga lava, talu mai le taimi nei o loʻo i ai se gaosiga gaosi o meaai.
  • Le lava gaioiga faaletino. Soo se faamalositino ei ai lona aafiaga aoga i le suka o le toto.

E aofia ai mafuaʻaga e mafai ai ona faʻafitauli uma ituaiga o le soifua maloloina, lea e vaevaeina e faʻatatau i le aʻafiaga o le okeni.

  1. O faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le gaosia o le hormone e mafai ona mafua ai le maʻisuka, pheochromocytoma, thyrotoxicosis, Cushing maʻi. I lenei tulaga, e maualuga le maualuga o le suka pe afai e faateleina le tele o le hormone.
  2. Pancreatic diseases, e pei o pancreatiti ma isi ituaiga o tuma, faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini, lea e oʻo atu ai i faʻafitauli faʻapitoa.
  3. O le aveina o vailaau faapitoa e mafai foi ona mafua ai le faateleina o le kulukose toto. O nei vailaʻau e aofia ai hormoni, togafitiga, togafiti fanau ma fomaʻi.
  4. Faʻasologa o le gase, lea e teuina ai le glycogen, e mafua ai le faateleina o le toto suka ona o se faaletonu o le tino. O nei faʻamaʻi e aofia ai le cirrhosis, hepatitis, o le tino.

Mea uma e manaʻomia e le tagata maʻi pe afai e maualuga le suka i le 20 iunite pe sili atu foi, o le faʻaaogaina lea o mafuaʻaga o le solia o le tulaga o le tagata.

O le mea moni, o se tulaga e tasi o le faateleina o le kulukose i le 15 ma le 20 iunite i tagata soifua maloloina e le faʻamaonia ai le i ai o le maʻisuka, ae i lenei tulaga, e tatau ona faia mea uma ina ia le faʻalavelave le tulaga.

Muamua lava, e tatau ona e toe asiasi i au meaʻai, faia o taʻaloga masani. I lenei tulaga, o aso uma e te manaʻomia e fua ai le suka o le toto ma se glucometer e aloese ai mai le toe faʻafouina o le tulaga.

Glucose o le toto

Suauu toto e masani lava ona fuaina i luga o se manava gaogao. E mafai ona faia se suʻega toto i le falemaʻi i le fale suesue ma i le fale e faʻaaoga ai se glucometer. E taua le iloa o meafale fale e masani lava ona faʻapipiʻiina e fuafua ai le maualuga o le kulukose plasma, ae i totonu o le toto, o le faailoga o le a maualalo i le 12 pasene.

E tatau ona e faia le auʻiliʻiliga i ni nai taimi pe afai o se suʻesuʻega talu ai na faʻaalia ai maualuga maualuga o le toto i luga aʻe o le 20 iunite, aʻo le maʻi e leʻi maua i le maʻisuka. O lenei mea o le a mafai ai ona puipuia le atinaʻeina o le faʻamaʻi i le taimi ma faʻaumatia uma mafuaʻaga o le maʻi.

Afai o le tagata maʻi ua maualuga le kulukose o le toto, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonu se suʻega o le faapaleni kullukose e fesoasoani ai e fuafua le fomaʻi o vailaʻau. E masani lava, o sea suʻesuʻega ua faʻataʻitaʻiina e le aofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka i le tagata maʻi ma ia iloa ai le soliga o le suka o digesti.

O le suʻega mo le faapalepale o le kulukose e le o faʻamaonia i tagata uma, ae sili atu i le 40, o le mamafa o tagata gasegase ma i latou o loʻo aʻafia i le maʻisuka ua latou maua.

Ina ia faia lenei mea, o le tagata maʻi e suʻeina se suʻega toto mo le suka i luga o se manava gaogao, mulimuli ane ua ofoina atu o ia e inuina se ipu tioata o le kulukose. A mavae le lua itula, toe faia se suʻega toto.

Mo le faʻatuatuaina o taunuʻuga ua maua mai, e tatau ona tausisia aiaiga nei:

  • O le vaitau mai le taumafataga mulimuli i le suʻega e tatau ona sili atu i le sefulu itula.
  • A o leʻi foaiina atu le toto, e le mafai ona e auai i le tino galue malosi ma avega mamafa uma i luga o le tino e tatau ona le aofia ai.
  • E le mafai ona vave suia le meaai i le afiafi o le auiliiliga.
  • Taumafai e aloese mai popolega ma popolega.
  • Ae e te leʻi sau i le auʻiliʻiliga, e fautuaina e faʻaalu ma moe lelei.
  • A uma ona inu le kulūkose, e le mafai ona e savali, ulaula ma 'ai.

O le faaletonu o le kulukose e maua pe afai o le auiliiliga na faʻaalia ai faʻamatalaga i luga o se manava gaogao e tusa ma le 7 mmol / lita ma pe a uma ona inu le kulukose 7.8-11.1 mmol / lita. Afai o laʻasaga e sili atu le maualalo, aua le popole.

Ina ia iloa le mafuaʻaga o se tasi taimi o le faateleina o le suka i le suka, e tatau ona e maua se ultrasound o le pancreas ma faamagalo le suʻega toto mo enzymes. Afai e te mulimuli i fautuaga a fomaʻi ma mulimuli i se taumafataga o le soifua maloloina, o le a vave ona faʻamautuina faitauga kullukose.

I le faaopoopo atu i suiga i le maualuga o le kulukose o le toto, e mafai e le tagata maʻi ona aʻafia i faʻamaʻi nei:

  1. Uiga masani
  2. O le gutu gutu ma le fiainu,
  3. O le vaivai, vaivai ma le vaivai o le setete,
  4. Faateleina pe, i se isi itu, faʻaititia le manaʻo, aʻo paʻu mamafa le mamafa pe mauaina,
  5. E faʻavaivaia le faʻaoga o le tino, ao maʻi manua o loʻo faʻamaloloina,
  6. E lagona e le maʻi maʻi le faʻavave o le ulu
  7. O le vaaiga mamao ua faasolosolo lalo ifo
  8. O le lalagaina o loʻo mataʻituina i luga o le paʻu.

O ia faʻaʻailoga e faʻaalia ai le faateleina o le suka o le toto ma le manaʻomia e faʻaogaina vave.

Taumafa o meaai mo le maualuga o le kulukose

Ina ia pulea le suka o le toto, o loʻo i ai se taumafataga faʻapitoa faapitoa e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le taumafa o mea taumafa e mauoa i meaʻai gaʻo. Afai o le tagata maʻi e maualuga lona mamafa o le tino, e aofia ai se fomaʻi e faatonuina se taumafataga maualalo-kalori. I lenei tulaga, e tatau ona toe faʻatumu le taumafataga ma oloa e iai vitamini ma meaʻai.

O le lisi o aso taʻitasi e tatau ona aofia ai meaai ia e aofia ai le aofaʻi sao ole protein, gaʻo ma gaʻo.Pe a filifilia ni ipu, e tatau ona e taulai muamua i luga o le lisi o fualaau oona, lea e tatau ona i ai i le maʻisuka uma. E mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi o le maʻisuka ae naʻo le soifua maloloina lelei.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, e tatau ona fetuunai le taimi ole taumafa. E fautuaina e 'ai soo, ae i ni vaega laiti. E tatau ona tolu taumafa taua ma tolu taumafataga i le aso. Ae ui i lea, e tatau ona e 'ai na o meaai lelei, e le aofia ai tupe meataalo, meaʻai ma mea manogi, e afaina ai le soifua maloloina.

O le meaai autu e tatau ona aofia ai fualaau faisua, fualaau aina ma meaai protein. E taua foi le mataituina o le paleni o le vai. Afai e maualuga maualuga le kulūkose, e tatau ona lafoaia atoa le faʻaaogaina o mea suamalie suamalie, meaai ulaula ma gaʻo, ava malosi. E fautuaina foi le vavaeina o vine, vine ma fig mai le taumafataga.

Suga Suauu 17: Mafuaaga ma Taunuuga

E mafai ona e pulea le glycemia i le fale e faʻaaoga ai se masini faigofie faigofie - o se glucometer. Afai e te lagona le sili atu ona leaga, e mafai ona e vave faia se suʻega toto ma iloa le mafuaaga.

O le a se mea e mafua ai le iuga: toto toto 17 ma o le a le mea matautia? O lenei faailo ua manatu o se faʻalavelave matuia ma ogaoga. O le faateleina o le suka e mafua ai le faaleagaina o le tino o le tino, le mama o le fatu, o le oso i le toto maualuga. O se taunuuga, o nei uiga e mafai ona mafua ai le le mautonu, o le leiloloa o mafaufauga masani, ketoacidosis, ma le coma.

O le kulūkose o le toto o le 5.0-6.5 mmol / l, ma oso i luga aʻe o le 12 e mafai ona mafua ai le atinaʻe vave o faʻamaʻi o mata, fatugaʻo, fatu cardiovascular, ma faafitauli o vae. Ae e le tatau ona e vave taumafai e "aumai i lalo" le maualuga o le glycemia, talu ai e mafai ona e faʻaosofia se faʻalavelave sili atu ona ogaoga - hypoglycemia.

Ina ia mafai ona iloa vave le maualuga o le suka o le toto ma puipui ai se faailo o le 17, e tatau ona e faaeteete ia aua le misia na faailoga:

  • Suafa gase ma le gutu malulu
  • e le masani ona faʻaauau pea,
  • vaivai, vaivai, moe,
  • afaina, le atoatoa,
  • tiga o le ulu ma le vevela,
  • vevela paʻu paʻu ma paʻu mucous membranes,
  • popole le popole popole po o le le mautonu,
  • numera o pito, veins i vae, lagona o le vaivai,
  • taoto ma vili e oo lava i luga o se manava gaogao,
  • o foliga vaaia i foliga o lanu samasama ma tupuga o paʻu.

O nei faailoga e mafai ona taʻu mai ai le amataina o le faʻamaʻi poʻo le faateleina o le glycemia, e tatau ona latou taulai atu i ai.

O le mafuaʻaga o le faʻaalia o ia faailoilo e mafai ona tele. O nisi e mafua mai i suiga o tausaga, ma o nisi e mafua mai i le olaga, ao isi e mafua mai i le solia o meaʻai ma fualaau. O le vaega aʻafia e aofia ai tagata:

  • tausaga matua
  • faʻatasi ai ma se gasegase i le maʻisuka,
  • mamafa tele
  • e taʻitaʻia ai se olaga ola solo,
  • i le noatia ma le fai fuafua i le atuatuvale faifaipea, lagona le lava le moe,
  • lagonaina lagona le lelei - ita, ita - poo le atuatuvale ma le le fiafia,
  • e le o le oti
  • le faʻamaoniaina o le inisalini poʻo le le fuafuaina o le fua saʻo o le vailaʻau,
  • mamafa tele le mamafa o le mamafa pe maua le mamafa.

Afai o le suka toto 17 - o le a le mea e fai?

O le filifiliga sili lava o le valaʻau i se faʻalavelave tupu faʻafuaseʻi. O se tulaga ogaoga lenei. I le maʻisuka ituaiga 1, o le lactic acid poo le coma malala e mafai ona atiaʻe, ma le maʻisuka ituaiga 2 - loloto le faʻavaivaia, le mautonu le mafaufau ma le fatu. Ina ia aumaia le faʻamaʻi i se setete e matua lamatia, e sili atu ona faigofie le faia o puipuiga. O le tausisia o fautuaga faigofie e puipuia ai faafitauli ma tausia le soifua maloloina lelei.

Ina ia faatumauina se tulaga faamalieloto e tatau ai:

  • mo faʻamaʻi pipisi ma le malulu, vave togafitia
  • aloese mai le malolo, mumu, manuʻa,
  • togafitia faʻamaʻi maʻi faʻamaʻi, puipuia faʻasalaga,
  • matua mulimuli i faatonuga a se tagata fai meaʻai,
  • lafoai masani leaga,
  • auai i taaloga taugofie, savali atili i le ea fou,
  • aloese mai fualaau oona ma fualaau faasaina.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le toto suka mai le 17 i le masani i le fale

Afai o le mita e faʻaalia le 17 poʻo le isi maualuga, e tatau ona tuʻu ifo le suka toto. E le gata i lea, o ia tulaga masani e puipuia mo se taimi umi.

Ina ia ausia le tulaga masani ma tausia, e tuuina mai e fomaʻi ni numera o fautuaga.

E tatau ona mataituina meaʻai. Ina ia faia se meaʻai i aso uma, filifili meaai ma se faʻamaumauga maualalo maualalo pe faʻaogaina. O nei mea e aofia ai le aano o manu ma iʻa, seafood, pumpkin, kāpeti, kukama fou, tamato, paukini, pasesa ma fatulaʻau aʻa ma gogo, musigilima, fatu, nati, pears, apples, bananas, bran, lettu, aniani ma le garlic, legumes , fua o suamalie. O mea taumafa e pei o pipi ma almonds e mafai ona faatonutonu ai le glycemia, ae ona o la latou kalama maualuga i luga o le kalorie, e tatau ona faʻaumatia sina mea itiiti.

E tatau ona e tuʻuina atu le mayonnaise ma sauga e faʻavae i luga o le kulimi, kulimi mumu, susu ma falai ipu, oloa mai falaoamata o saito ma falaoamata o meaʻai, muffins, sweets, fua suamalie, mea inu gaʻo, ulaula ma sisi. Ole vaega ole aso e tatau ona vaevaeina i 3 inumaga, ae ole 5-6.

Faʻaaoga taimi e inu ai vailaʻau ma vailaʻau e fesoasoani e tau ai le faʻamaʻi. O se tasi o mea pito sili ona aoga o se teuteuga o le paʻu aspen. E faigofie lava ona saunia: mo le 1 sipunipuni ma se mauga o le paʻu paʻu, e te manaʻomia le 500 ml o le vai. E tatau ona kuka le paluga mo le afa itula, faʻatuputeleina mo le 3 itula, ona faʻasolo ai lea. E manaʻomia lou suʻeina o se teuteu ao lei 'ai - mo le 20-30 minute - 50-70 ml taʻitasi. O pipi mumu ma le kalone elelise ua taua foi o togafitiga aoga i le tau faasaga i le faamaʻi.

Aumai i le tino se avega mamafa talafeagai, lea o le a faʻaleleia atili ai le tulaga lautele, aveesea le mamafa o le mamafa ma faʻaitiitia le glycemia.

I le noatia ma le fai fuafua i nei tulaga, e le tatau ona e fefefe i meaʻai i le suka.

Maʻisuka E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka
iraAso: Aso Lua, 06/08/2010, 14:08 | Savali # 1
Tali ni nai fesili:
• E masani ona e fia inu?
• E te lagona le susu i lou gutu?
• E masani ona e manaomia le urinate (aemaise i le po)?
• Ua e faʻateleina lou fiaʻai talu ai nei, ua e 'ai atili?
• Ua e leiloa le mamafa e ui lava i le tele o meaʻai?
• O e popole e uiga i le paʻu o le paʻu?
• Talu ai nei, ua e atiina ae le vaivaiga, faaletonu le lelei?
• Talu ai nei, ua sili atu ona e maʻi i le tele o faamaʻi pipisi (furunculosis, cystitis, bronchitis, ma isi)?
• Faʻanoanoa oe: faʻapouliuli le vaʻai ("veli paʻepaʻe" muamua
mata), faʻalavelaveina ma tingling i vae, mamafa i vae, gaogao o maso o le tamai povi, faʻamalolo lemu o manua.
Afai e te mauaina ia uiga, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi! O le maʻi suka o se maʻi matuia tele.
O le a le fefefe o lena E tupu aʻe le suka? Mafaufau i le faiga o totonu o lenei maʻi.
Suga, e pei o isi gaʻo, o se punavai o le malosi e manaʻomia mo le taua o le tino. Ina ia mafai ai e le suka ona ulu i totonu o le masini, e manaʻomia le insulin, lea e maua mai e le pancreas. E masani ona tupu lenei mea (faatasi ai ma le faʻatinoina masani o lenei faiga).
Ma o le a se mea e tupu pe afai, mo nisi mafuaaga, ua taofia le pancreas i le gaosia o le inisalini, pe ua fua mai ai se hormone (le atoatoa)?
O mea nei e tupu:
Sugar (glucose) e tumau i totonu o le toto ma e le ulufale i totonu o le masini.
O siama o le tino e le lava meaʻai e maua.
Taumafai e maua meaʻai e le o iai, e taumafai ai siaki tino
maua le suka (glucose) i se isi auala: i le aveesea o le kulukose e ala i puipui o toto toto. O puipui o toto toto e sili atu ona pala ma pala, lea e mafua ai le tafe toto. Faʻaleagaina o toto toto e taʻitaʻia ai faʻafitauli o le maʻisuka.
iraAso: Aso Lua, 06/08/2010, 14:09 | Savali # 2
Tesega maʻisuka o loʻo taʻoto i le mea moni e le o iai muamua. E le gata o le maʻisuka lava e matautia, ae o ona aʻafiaga, ae o nei faʻamaʻi ogaoga o vaʻaia, fatugaʻo, vaʻa toto, pito i lalo. Afai e le popole le tagata gasegase i le tausisia pea o le maualuga o le suka o le toto, o le maʻisuka faafitauli e tupu malie lava. O tagata maʻi e amata ona popole e uiga i le tingling ma le paʻu o pito, le malulu o vae ma le solia o lagona. I le lumanaʻi, talu ai ona o le faʻamaʻi totoʻa, ua atiaʻe ai le faaleagaina o vascular vascular, lea e mafua ai le gangrene maʻisuka ma le tipiina o le tino. E taua le matauina o le leai o se tiga i vae e le o lona uiga o le leai o ni vaa ua aafia.
O le maʻi suka e aʻafia ai le retina, o le gaʻo, veins ma capillaries o le mata e sili ai le tauaso e mafai. I le maʻisuka ituaiga 1, o le leiloa o le vaai atonu e le o aliali mai mo se taimi umi, ma a mavae le tusa ma le 10 tausaga, faʻafuasei ona e mauaina oe lava. Ae paga lea, faatasi ai ma le ituaiga 2, ua amata ona teena le amataga.
Faʻatasi ai ma toto toto ua afaina, o le gaioiga o le tino e le afaina, ua taʻua o le le atoatoa o le tino ua aliali mai, pe a le mafaia e fatuga ona fausia ma aveese le maiga mai le tino.
Talu ai o le inisalini o le hormone o loʻo tausisia pea le puipui o le tino, ma lona le atoatoa i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le faʻaleagaina o le myocardial, stroke, ma le fatu o le fatu e tele taimi e ono tupu.
Afai o le tagata maʻi e maualuga le suka i le toto maualuga mo se taimi umi, e mafai ona atiaʻe se maʻi o le maʻisuka.
Faailoga o le Maʻisuka
O mea autu o le maʻisuka e aofia ai le tele o le galala, o le gutu malolo, o le faifai pea o le paʻu, vaivai, faʻalauteleina o meaʻai, paʻu vevela, paʻu o le mamafa, vaʻavaʻavaʻaʻi, musele maso, mimiti ma tingling i pito, faʻamaʻi o fao poʻo vae, po o le tipiina, vevela, faʻaleagaina le tino.
iraAso: Aso Lua, 06/08/2010, 14:17 | Savali # 3
Mafuaʻaga o le maʻisuka:
Vaʻaiga faʻasologa. E tatau ona faalēaogaina isi mea uma e aʻafia ai le atinaʻe o le maʻisuka.
Mafuaaga Taumafa mamafa mamafa.
O nisi faʻamaʻi e mafua ai le faaleagaina o sela beta e maua ai le inisalini. O nei faʻamaʻi faʻamaʻi - pancreatitis, kanesa o le pancreatic, faʻamaʻi o isi gutu endocrine.
Vailaʻau faʻamaʻi (rubella, chickenpox, faʻamaʻi o le hepatitis ma nisi faʻamaʻi, e aofia ai le maʻi). O nei faʻamaʻi pipisi o loʻo avea ma mafuaʻaga mo tagata o loʻo lamatia.
Le popole popole. O tagata i tulaga lamatia e tatau ona aloese mai popolega ma lagona faʻalavelave.
Tausaga. Faatasi ai ma le siʻitia o le matua mo tausaga uma e sefulu, o le maʻisaga o le maʻisuka ua faateleina.
Faiga o le maʻisuka:
TUSI FAʻAMATALAGA I
Inisalini-faalagolago (maʻi maʻisuka o tagata talavou, maʻisuka ile manaia). E masani ona tupu muamua ao lei oʻo i le 40 tausaga. O le gasegase o le faamaʻi e matua faigata ma i tulaga uma e manaʻomia togafitiga faʻatasi ma le insulin.
Mafuaʻaga: o le tino e maua ai faʻamaʻi e faʻaleagaina ai sela o le tino e maua ai le inisalini.
Tusa o le maʻisuka o se maʻi o le olaga atoa, ma na o le pau lava le auala e tausia ai le insulin i luga o le tino e ala lea i le togiina pea i totonu o le tino e faʻaaogaina se tui poo isi masini na atiaʻe mo lenei faʻamoemoe. O le tuiina o le inisalini e mafai ai e le tagata maʻi ona tausia se olaga masani, ae peitai, mo se tui lelei o le tuiina o le inisalini o le a faia i lona olaga atoa. O le faʻatulagaga o le inisiua ma le aofaiga ole inisalini e faʻatinoina e mafai ona faʻamoemoeina e se tagata tomai faapitoa. Ae a maeʻa aʻoaʻoga faʻapitoa, e mafai e le tagata gasegase ona fua le fua o lona suka ma suia le fua o le insulin, e fuafua i faitauga o le glucometer. I lenei tulaga, o le togafitiga o le inisalini e avea ma avega mamafa, ma ua maua e le tagata maʻi le avanoa e ola ai i se olaga sili atu ona lelei: eseese le taumafataga ma faamalositino.
DIABETES TYPE II
E le o le insulin-e faalagolago (maʻisuka matutua, maʻisuka gaʻo).E tupu i le mavae ai o le 40 tausaga, e masani ona teteʻe i le tulaga o le mamafa.
Mafuaʻaga: pe a tele le mamafa, o leuala ua tumu i meaʻai ma ua leai se lagona i le inisalini.
"O lenei faʻamaʻi e le mafai ona ola, ae e mafai ona e faʻatasi," - o upu ia e faʻalogo mai le fomaʻi e tagata fou uma i tulaga o le maʻisuka. I le taimi muamua, o se taumafa o loʻo faʻamatalaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga II. Le isi, e tatau ona e mulimuli i fautuaga a le fomaʻi. O le tele o taimi, e fautuaina e faʻaitiitia le mamafa (2-3 kg i le masina) i le masani ma tausia i le olaga atoa. Afai e le lava le taumafataga, ona faʻaaogaina lea o suālaʻau maualalo ma, i ni tulaga ogaoga, i le inisalini.
O ai o loʻo lamatia
I le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, o nisi tulaga taua e iloagofie:
• Tausaga e silia ma le 40 tausaga. O le toʻatele o tagata i lenei vaitau o loʻo iai ni suiga faʻa-hormoni, o loʻo i ai le tele o meaʻai gaʻo, o le a faʻagesegese le latou gasegase, ma e pagatia le pancreas.
• O le mamafa. O le numera o le tino (BMI = mamafa kg / maualuga mg) e silia ma le 30 ma se pasene maualuga o le mamafa o le tino.
• Soifuaga masani.
• Meaʻai le paleni ma le tele o gaʻo ma gaʻo kulū faigofie.
• Toto maualuga toto -140/90 mm RT. Art. ma luga.
• Maʻi maʻi fatu.
• Faʻailoga. Afai o se tasi o matua po o tinamatua (tama matua) na gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, ona e maua ai lea o le tele o aʻafiaga o le maʻi.
• O le maʻisuka faʻalanesa i le taimi o le maitaga.
• O le iai o se pepe e sili atu i le 4 kilokalama le faʻatupulaia o le maʻisuka i lona tina.

Taumafa ola maloloina mo le maʻisuka
O ia mea e pei o le suka, jam, honey, sweets e le aofia ai le meaai. O le manaʻoga mo gaʻo mea e sili ona lelei e faamalie ai
ona o falaoa, falalaʻau, fualaau faisua ma fua.
Nai lo le suka, xylitol, o se pentahydric ava malosi, o loʻo aofia i le taumafataga. O le Xylitol e tutusa ma le suamalie i le suamalie, o a latou mea e maua ai caloric e toetoe lava tutusa (1 g o le xylitol e maua ai le 4 kalori). O le masani o le xylitol mo tagata mamaʻi 40-50 g. O Xylitol foi e iai sona aafiaga agamalu ma e faʻaosofia ai le puleaina o talo.
I tagata mamai e maua i le maʻisuka, faatasi ai ma le le atoatoa o le gaosiga o le maʻisuka, e faʻalavelaveina foi le gataifale gaʻo. O le mea lea, o le gaʻo i totonu o le taumafataga e faʻaititia i le 70-80 g, lea e le itiiti ifo ma le 30 g e tatau ona avea o suauʻu manogi (sana, sunflower, olive).
Ina ia faʻaleleia le galuega o le ate, e tatau ai ona faʻalauiloa atu ia ituaiga o le protein e pei o le kuka, iʻa iʻa ma le tele o iʻa e leai ni iʻa i le iodine i le taumafa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.
I maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo i ai le le atoatoa o nisi vitamini, aemaise lava ole acidic ascorbic ona o le le lelei o le gaʻoina e le tino, faapea foi ma le vitamini A ma le vaega B. O le mea lea, o le meaai e tatau ona aofia ai le faateleina o nei vitamini.

iraAso: Aso Lua, 06/08/2010, 14:21 | Savali # 4
O fua o maʻisuka ma togafiti e kuka ai ua fautuaina.
Falaoa - e masani lava o le rye, bran poʻo se ituaiga taumafa faʻapitoa - protein-saito ma le palatini (200-300 g i le aso).
Nisi falaoa - faʻafefete i le togafiti, sisi, fasi paʻu paʻu, sausage o le maʻisuka, kuka ma iʻa aspic, salati mai sau fou ma sau sau, kukama, tamato ma fuālaʻau manogi.
Soup - i le susu, fualaau faisua, pata o le cereal, aano o manu ma le ponaivi ma aano o manu ma iʻa e fai (1-2 taimi i le vaiaso) faatasi ai ma le tele o pata, pasta, fualaau faisua, e le o ni meaʻai suamalie (kapisi, zucchini, pateta), leki.
Lisi Meat - lafu povi, vela, puaa vela, anufe o le lapiti, moa i le kuka poʻo le tao tao. Lafumanu mai iʻa - cod, pike, carp masani, faʻauluʻu o le saffron, navaga, isi iʻa e maualalo maualalo, e masani ona kuka pe tao.
Fuamoa - o se vaega o ipu poo i le ituaiga o omeletini (1-2 pulu i le aso). Mea gaosi susu - ituaiga uma o gaʻo susu, sei vagana ai le manogi suamalie, kulimi mumu ma kulimi - i ni tapulaa faʻatapulaʻa.
Lisi ma le itu ipu mai palu - i fua faʻatatau (e masani lava mai le oat, buckwheat), o laumei e faatagaina. Lisi ma le itu o ipu mai fualaau faisua - fualaau faisua e aofia ai sina siʻosiʻomaga Sugars e faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, ituaiga uma o kāpeti (paʻepaʻe, cauliflower, Brussels, Savoy), zucini, kukama, radishes, lettu, tamato. Pe a faʻaaogaina beets, kāloti, lapisi, rutabaga, ua uma ona fufulu pe kuka i le pepa faʻapipiʻi e aveese ai le suka maualuga. Fua ma fua - ituaiga o meaʻai e le i faʻasalaina i le fagu, kuka ma tao tao e aunoa ma le suka.
Sauces - luga o fualaau faisua ma vai vaivai mashroom, faʻapea foʻi ma aano o manu ma iʻa. Meainu ua saunia e aunoa ma le suka poo le faaopoopoina o le xylitol poo le sorbitol: lauti, lauti ma susu, kofe kofe, sua suamalie ole suamalie, sauerkraut juice.
Taumafa - 5-6 taimi. E masani lava ona masani ai meaʻai. Suavai maualalo - 1.5-2 lita. O ipu uma e kukaina i le mea e kuka ma kuka.
Vagana: kuki, pata, suamalie, iʻa, tamai mamoe, povi, pailani, meaʻai faʻafefete (ulaula, paluga).

Faataʻitaʻiga o lisi mo se tagata maʻi i le maʻisuka mo le 1 aso:

Muamua o le taeao: falala falaoa, fasi pasi, xylitol tea ma susu, pata, falaoa.
Taʻaloga: kusi falaoa, se ipu malamalama, falaoa, pata, lauti.
Taʻaloga: suauu fualaʻau, meaʻai tunu ma pateta, apu.
Taumafa: zrazy mai kāloti ma le siʻisi sisi, iʻa fagota i le kapeti, lauti.
I le po: se ipu malamalama o le kefir.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 latou te mauaina le inisalini, lea e mafai ai ona latou faʻatagaina sina malologa i le taumafataga, ma mafaufau i le fetuutuunaiga o le fua o le insulin o loʻo faʻatonutonuina. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 latou te le maua i taimi uma le togafitiga o le inisalini, ma e masani lava latou te manaʻomia se meaʻai ma fualaau faʻasaina e puipuia ai le faʻaaogāina o gaʻo i totonu o le inumaga e faʻafetaui ai le maualuga ole kulukose toto. O le mea lea, mo i latou, o le meaai e tatau ona sili atu ona mamafa.

iraAso: Aso Lulu, 06/09/2010, 12:00 | Savali # 5
Mai le maʻisuka taumafai e ave se decoction o clover. Clover e aoina ai le laau atoa: fugalaau ma mea manogi, malogo lelei, olo. 1 sipuniti o clover mo se ipu vai inu, tuu mo le tusa o le itula, maunu. Inu le afa itula ao leʻi 'aʻai mo le 1/3 ipu. O se meafaigaluega lelei lea e fesoasoani ai i lalo le suka. Ave se masina, ona malolo mo se masina ma isi.
Faʻatasi ma le maʻisuka faʻafefiloi 2 vaega o le laʻau laʻau ma se solofanua tifaga, 1 le vaega o le mutia o le'oti ma se laʻau o le plantain. 2 sipuni tele o le paluga mo le 300 ml o le vai inu, tuu mo le 3 itula, maunu. Ave le 1/2 ipu 3 taimi i le aso. O le togafitiga e umi. Faʻaalu se 10 aso malolo pe a uma le 3 vaiaso o togafitiga.
O elemene o le a fesoasoani e faʻaitiitia le toto suka ma tausia i se tulaga tumau: E tatau ona e ave le aniani eleni e 6, pele ese, ma tuu ai na o le tasi le mama mama, tuu i totonu o se ogaumu ua muaʻi faʻamanaina ma tao ai seia mama. Tolu taimi i le aso, 15-20 minute ao leʻi faia se taumafataga, ia 'ai 2 aniani aniani.
• Ave ni laʻau e 10, tipi ese le fasi paʻepaʻe ma tipi i se naifi, tuʻu i totonu o se fagu ma liligi le 2 lita o le uaina mama mama. Tuu mo le lua vaiaso i se nofoaga pogisa, malulu, faʻavevesi ai taimi o le fagu. Ona togi ma inu 30 ml pe a uma se taumafataga. O lenei uaina e fesoasoani e pulea le maualuga o le suka. O le mea moni, e le tatau ona e faʻaleagaina, ae 3-4 taimi i le tausaga e mafai ona e kuka i se vaega ma inu saogalemu i le tincture.
FaʻatauAso: Aso Toonaʻi, 06/19/2010, 00:47 | Savali # 6
Ira, faamolemole taʻu mai pe na e faalogo i se mea e uiga i le suāuʻu maa. I luga o le 'upega tafaʻilagi o loʻo tuʻuina atu ai se fua mo le togafitia o le maʻisuka, ma se fofo atoatoa. O le a sou lagona e uiga i lenei mea. E mafai i le mataupu faavae.
Sa ou talatalanoa i luga o le Initaneti ma feiloai i igoa e lua o Brakshun ma Maskan.
Afai e saʻo lenei mea, o fea oi latou e tatau ona sili atu? Pe o le mea lava e tasi? Ma i se tulaga aoao, o le a le tau e tatau ona i ai. Na ou feagai ma se eseesega tele mai le 30 i le 100 rubles. mo le 1g. O faʻamatalaga nei mai faleoloa i le initaneti. E le o manino po o fea oi latou e ofoina mai se oloa lelei.
iraAso: Aso Toʻonaʻi, 06/19/2010, 19:29 | Savali # 7
Faʻatau, Ou te le iloa se mea e uiga i le faatauina atu ma le lelei o suauʻu maa i luga o faleoloa i le initaneti. ma faʻamatalaga e uiga ia te ia:
Suauʻu maa - O se lanu samasama lanu samasama lea e maua i totonu o papa. O le suāuʻu maa o se faʻamaʻi masani. E mafua mai i le vailaʻau faʻamaʻi, o se folasi masani lea e aofia ai le tele o eleelea ole solu tio salima o maa na latou faia. Gaʻo suauʻu maa: o le gasegase toto, gastritis, enterocolitis, manava o le toto, gaioiga o le inflammatory i le vevela, maʻa fatuga, maʻisuka, radiculitis, goto toto, masima (e masani lava o le gasegase o le tino), maʻi paʻu, mumu, ufiufi, afaina o faʻaopoopoga, fibromyoma, faʻaleagaina, pullentonia pneumonia, tuma. Lelei mo le kanesa o le paʻu i fafo.
Le togafitia o le suāuʻu maa solo i totonu o vai inu i le vevela o le potu. A mavae 2-3 aso, faʻamafe. E mafai ona faʻaaogāina faʻasalaga mo faʻamauluga ma le faʻaoga. O le vaifofo ua faia i le fua faatatau o le 3 g o le suauu maa i le 3 l le vai, ma ia mafaufau i le soifua manuia o le tagata maʻi. Aʻo leʻi togafitiga, e tatau ona suʻe le tali a le tino i le suauu paʻu (mo soʻo se faʻamaʻi), lea e sili atu ona faʻaaogaina i ni atigilima (o se tioata i le ao) ma le maualalo (1 g i le 3 l) mo ni nai aso i le laina pe a uma le taumafataga. Ona inu loa lea aʻo leʻi 'ai, ma faʻateleina pea le fua ma le faʻaogaina o le fofo. Mo le faiga o le le fiafia i totonu o fatugaʻo, vevela, maʻa fatuga, gastritis, faʻamaʻi faʻamaʻi, ma le teuina o salts, urticaria, manava, ave le 3 g suauu maa i le 2 l vai, ave 10-12 aso, ona 3 g i le 1 l vai ave 12 aso. Fai se malologa mo le 1 masina ma toe fai le vasega 2-3 taimi.
Faʻatasi ma le maʻisuka (mea e fiafia i ai oe) e tatau ona ave le 3 g suauu maa i le 2 lita o vai. O le togafitiga e 80 aso. O le togafitiga e manaʻomia ai le 72 g o le suāuʻu maa. Mataitu le paʻu o le suka, lea 7 aso uma e faia ai se suʻega toto mo le suka. Ave le insulin e pei ona faatonuina e se fomaʻi. Mo le maʻisuka maʻoti, amata togafitiga ma le suauʻu maa ma se tali maualalo maualalo. O le togafitiga e 3-4 masina. I le tulaga o le maʻi o le peptic, ave le 3 g suauu maa mo le 600 ml o le vai. O togafitiga e aoga i le masani poʻo le maualalo o le eletise. I le taimi lava e tasi, e tatau ona togafitia enemas: 3 g suauu maa i le 1 lita o le vai, fai 1-2 taimi i le vaiaso (pe a maeʻa le faʻamamaina o le vai), e tatau ona sui mai le fofo o le suauʻu maa e tatau ona suia i enemas mai le teuteuina o laau. O le togafitiga e 1 le masina.
Mo mu, oti, sinusitis, kanesa o le paʻu faia se fofo o le 3 g suauu maa i le 300 ml vai. Faʻaaoga mo mea manogi, solo i le tele e mafai ai.
Mo le kanesa o le ate, fatugaʻo, faʻamaʻaloga faʻamalo, pneumonia, fiberroid uterine, mastopathy, otaota, solo 3 g suauu maa i le 1 lita o vai. Ave 1 tbsp. 3 taimi i le aso 30 minute ao lei faia taumafataga. O le togafitiga e 5-6 masina.
Mo le mastopathy, kanesa o le pulumu, o le kanesa o le kanesa, o loʻo faʻamalosi ai: 3 g suauu maa mo 200 ml o vai, faaopoopo le 1 sipuniti o le meli. Faʻafefete gau ma faʻaoga i ni mea manua. I le tulaga o le afaina, myoma, faʻaaoga se vaifofo o le suauʻu maa mo tampons: 3 g suauu maa mo le 500 ml vai. Fai ni pulu i le po.
Faʻalogo i le le taua o faʻamatalaga!
Pe a togafitia i le suāuʻu maa, e le mafai ona e faʻaaogaina: ava malosi, vailaʻau, puaa, tamai mamoe, pato, kusi, lauti malosi, kofe, koko, sukalati, radisa, radisa.
iraAso: Aso Sa, 07/11/2010, 00:38 | Savali # 8
Faʻatasi ma le maʻisuka o le tele o tagata gasegase ua paʻu i luga o latou lima, vae, tino. O le taimi lava e te lagona ai se mea, togi se 20-25 galu o le 3% hydrogen peroxide i totonu o se tioata 100-kalama ma vai faʻafefe. Faʻamau i luga o le sipuni i totonu o lenei fofo ma solo le vaega o le aisa. Aua le faʻaaoga malosi, aua e teu! Faafefiloi 50 g o le suauu buckthorn sami ma le 100 g o le birch tar, togafitia le nofoaga ua afaina i se paluga.Faʻafefiloi 100 g o le suauu matala mai le la ma le suauu buckthorn. Lubricate sore spots. O pustules i luga o lima ma vae o le a fesoasoani e aveesea le suauu e afua mai i le faʻaogaina o musika auro, aloe ma lau o Kalanchoe. I totonu o le afa-lita fagu, tuʻu mea uma i vaega tutusa, faʻatumu i le suauu masani e leʻi faʻaaogaina. Faʻaosooso i se mea pogisa i le vevela o le potu mo le 15-20 aso, luluina. Laei i le po. Mo le puipuia, ia faʻaaogaina se vaega manifinifi o lenei suauʻu pe tusa ma le 1-2 taimi i le vaiaso i le tino atoa, lea e masani ona tupu ai le suamalie ma le paʻu, e aofia ai pustules. Ma se isi togafitiga mo maʻi paʻu e mafai ona faʻaaoga mo le puipuia. I totonu o le pusa 100-kalama ma le propolis tincture, faʻaopopo 30 silė o le 3% hydrogen peroxide. Faʻatasi i le vaiaso, faʻaaoga se tui e togafitia ai le tino atoa, e amata mai i le ua .. I le maʻisuka, e mafai ona atiaʻe se vae o le maʻisuka. Laei ni solo lelei, seevae vaivai e aloese mai ai. Fufuluina ou vae i aso uma i le vai mafana, solo solo. Tausia ma le faaeteete ou fao. 2 taimi i le masina, togafiti fao ma le iodine poʻo le afa o le ulu o le kalakeke ina ia leai ni mea malie. I se tulaga lautele, soʻo se manua, o le faʻaalia o maʻi o le tino e tatau ona avea ma mafuaʻaga tatau mo le asiasi atu i se fomaʻi - o isi faʻafitauli e le mafai ona alofia. Asiasi i lau fomaʻi i masina uma. Manatua le ava malosi.
iraAso: Aso Sa, 07/11/2010, 00:41 | Savali # 9
Le maualalo o le toto suka ave pi. Taumafa atu pi pi i salakeke, soup, ipu autu. I le taeao, 'ai ni fasi pepa paʻepaʻe se lua e faʻafefiloi i le afiafi i se ipu 100-kalama o le vai faʻafefe. Ina ia saunia sea vai, faʻagogo soʻo se fagu vai i totonu o le pusaaisa mo le aso 1
FaʻatauAso: Aso Gafua 12.07.2010, 21:52 | Savali # 10
Ira! Ou te matua maofa lava i le auala e te maua ai se malamalama loloto ma le atoatoa! Ou te ifo atu ia te oe ma faafetai atu mo le fesoasoani tele ma le le lelei o oe e tuuina atu ai i tagata lau fautuaga ma fautuaga. O le olaga o le a sili atu ona matagofie, matagofie, manaia pe ana fai e tele tagata e pei oe!
Ia faamanuia oe e le Atua!
iraAso: Aso Lua, 07/13/2010, 20:54 | Savali # 11
Lauvaʻa, faafetai mo au upu alofa. Faaaoga lou soifua maloloina ma ia e fiafia!
iraAso: Aso Sa, 10.24.2010, 18:18 | Savali # 12
TREATING DIABETES

Aumai se sipisi tele, pi, tuu i totonu o se fagu ma sasaa susu. Tuu le afi, aumai i se vevela ma kuka seia oʻo ina vaelua le sipuni. Fufulu le susu ma 'ai le sipisi. E fautuaina le kukaina o se togafitiga faʻapitoa 2 taimi i le masina. Toe faia le vasega i le tele o taimi ma o lau "suka" e tatau ona toe foi i le masani.

iraAso: Aso Gafua, 11/22/2010, 12:38 PM | Savali # 13
Tea e vave faʻaitiitia le toto suka
Ave le 1 tsp. penisini po o lemoni pulu, laulaʻau lanu moana, laʻau o le laʻau, o le vao vao, laʻau pi, sasaa i totonu o se vevela ma sasaa vai inu,
I le po atoa e maua ai le aoina, ma i le taeao e inu i le afa itula ao lei faia le taeao.
A maeʻa lena lauti, o le suka o le suka e faʻapala vave i le 2 iunite.
iraAso: Aso Lulu, 11/24/2010, 10:14 | Savali # 14
Aisea e tulai mai ai le maʻisuka?
O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka o se faʻaogaina o le maʻisuka, lea e afua mai i se faaletonu i totonu o le tino puipuia, lea e maua ai i totonu o le tino siama o loʻo faʻaumatia ai.
Mafuaaga o le maʻisuka e le o le insulin
O le maʻisuka e masani ona tupu i tagata gasegase, ae e tupu foi i tagata ei ai le mamafa o le tino (e tusa ma le 15% o tagata uma). O le faʻasolosolo ona amataina le maʻi ma ua i ai se faʻalauiloaina o le faʻatoʻaga.
Aiga. O tagata e maua i le maʻisuka i le aiga o le a sili atu ona atiaʻe le maʻisuka.
Fualaau ma le mamafa. Faʻatauga, aemaise lava gaʻo gaʻo i meaʻai, ma le gaʻo. O le mea e sili ona mataʻutia o se "pulumu" puʻu. O le gaʻo lea e faʻapupula i le manava o le manava e paʻu i lalo i gaʻo gaʻo, lea e vave oʻo i le toto ma faʻalavelave i le gaioiga o le inisalini. Fai mai fomai: mo tagata atoatoa, ua lava le leiloa 7-8% o lo latou mamafa e faaitiitia ai le lamatiaga o le le atoatoa o le tino.
Toto maualuga. O le tuufaatasiga o le maualuga o le maualuga o le toto ma le maʻi suka i le 2-3 taimi e faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o le fatu fatu o le fatu, stroke, le le atoatoa.Ua faaalia i suʻesuʻega o le togafitia o le maualuga o le toto maualuga e faʻaitiitia ai lenei tulaga lamatia.
Tausaga. O le maʻisuka ituaiga II e masani ona taʻua o le maʻisuka matutua. I le 60 o ona tausaga, e 12 tagata uma e maua i le maʻisuka.
Mafuaaga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka:
maʻi o le pancreatic,
gasegase pe gasegase pancreatitis,
siama o le mumps, rubella, hepatitis,
fafagaina o le pepe i masina muamua o le olaga ma susu susu,
o se mea na mafua ai le tupuga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

iraAso: Aso Lua, 12/14/2010, 11:47 | Savali # 15
Mea inu faʻamalolo mo le maʻisuka.
Ina ia saunia, ave i le tutusa o le mamafa o pi pi (e aunoa ma ni fatu), lanu lanu moana, fatu o le flax ma fuamoa lanumeamata, seleseleina ma mago i le vaitau pe a vevela. 3 tbsp. l lapisi faʻafefiloi 3 tbsp. vai vevela, faʻapipiʻi mo le 15 minute, ona malulu ma faʻalavelave.
Ave se teuteuga o le 1/3 po o le 1/2 tbsp. 3 taimi i le aso ma meaai. O le ae faʻamasino le faʻaleleia atili e le mou ese o le gutu ma le fiainu.

O le a le uiga o le suka?

Muamua lava, e tatau ona fai mai o le suka i le tusa ma le 18 iunite o se tulaga maualuga, lea e mafua mai i aʻafiaga leaga, ma le ono mafai ona iai ni faʻafitauli eseese.

Afai e le amanaia le tulaga, o le tupu aʻe o faʻamaʻi leaga, faʻaleagaina o le tulaga, o se taunuuga o le le iloa o le maʻi, ua pa'ū i totonu o se paʻu. Le lava le togafitiga talafeagai e faʻateleina ai le lamatiaga o le oti.

O le masani i togafitiga faafomai o le fesuiaiga o le suka mai le 3.3 i le 5.5 iunite. Afai o se tagata ua i ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, o lenei mea o loʻo taʻu mai ai le masaniga o le gaʻo, ma le tino atoa.

O nei faailoilo o loʻo i totonu o le vai ola, o lona samoa na faia mai le tamatamailima. Afai e aveesea le toto mai se vein, ona siitia lea o faailo e 12% pe a faatusatusa i nei tulaga faatauaina, ma e masani lava.

O lea la, faamatalaga e uiga i le maualuga o le suka:

  • Aʻo leʻi 'ai, e tatau i le tagata ona maua le suka e sili atu i le 5.5 iunite. Afai e sili atu le maualuga o le kulukose, o le a faailoa mai ai se tulaga o le hyperglycemic, o loo i ai se masalosaloga o le maʻisuka poo se vailaau muamua.
  • I luga o se manava gaogao, o le maualuga o le suka e tatau ona le itiiti ifo i le 3.3 iunite, pe afai ei ai se eseesega i le itu pito i lalo, o loʻo taʻu mai ai le tulaga o le hypoglycemic - o le maualalo o le suka i le tino o le tagata.
  • Mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, o le sugar sugar o latou lava ia, ma o lenei faʻamatalaga e aʻafia tonu lava le tapulaʻa pito i luga. O lona uiga, afai o le masani mo se tagata matua e tusa ma le 5.5 iunite, ona oʻo lea i le 5.2 iunite. Ma o pepe faatoa fananau mai e itiiti lava, e tusa ma le 4.4 iunite.
  • Mo tagata e silia i le 60, o le tapulaa aupito maualuga o le 6.4 iunite. Afai mo se tagata matua 35-45 tausaga o lenei mea e tele, ma e mafai ona talanoa e uiga i fomaʻi, sosoo ai ma se tagata maʻi e 65-tausaga le matutua, o lenei tulaga taua ua manatu o le masani.

I le taimi o le maitaga, o le tino o le fafine ua tuʻuina atu i se avega faapitoa, e tele faʻataʻitaʻiga o mea tutupu i le hormonal e tupu i totonu, lea e mafai ona aʻafia ai le sugar sugar content, e aofia ai ma le tele.

Afai o se fafine i le taimi o le maitaga ei ai le maualuga o le kulukose o le 6.3 iunite, o le mea masani lea, ae o se eseesega tele i le itu pito sili e te popole ai, o le mea lea e tatau ai ona faia ni mea e tumau ai le suka i le tulaga manaomia.

O le mea lea, o le suka suka e eseese mai le 3.3 i le 5.5 iunite. Afai e siitia le suka i le 6.0-7.0 iunite, o le a faailoa mai ai se setete.

I luga o nei faailo, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻe o le maʻisuka.

Tulaga masani o le kulukose i totonu o le tino

O fua o suāuʻu e le o ni faʻamaumauga tumau, e masani lava ona fesuisuiaʻi e fuafua i meaʻai a se tagata e faʻaaogaina, gaioiga faaletino, popolega ma isi tulaga.

A maeʻa ona 'ai, o le suka e faateleina i le toto o soʻo se tagata, e oʻo lava ile tino maloloina. Ma e masani lava o mea o loʻo i totonu o le kulukose i totonu o le toto pe a uma se taumafataga i alii, o fafine ma tamaiti e mafai ona oʻo atu i le 8 iunite.

Afai i totonu o le tino e le faʻavaivaia le gaioiga o le pancreas, ona faasolosolo malie lea o le suka, i totonu o ni nai itula talu ona 'ai, ma faʻamautu i le tulaga manaomia. A iai ni faʻaleagaga faʻapitoa i le tino, e le tupu lea mea, ma o le maualuga o le kulukose e maualuga pea.

O le a le mea e fai pe afai e taofi le suka i le tusa ma le 18 iunite, pe faapefea ona faʻaitiitia lenei ata ma fesoasoani i le maʻisuka? I le faaopoopo atu i le mea moni e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi, e tatau ona vave iloilo lau lisi.

I le tele o mataupu, e le tusa ai ma le tulaga o le ituaiga lona lua o le suka, o le maualuga o le suka e mafua mai i se taumafa le lelei. A maua le suka i le 18 iunite, e fautuaina e le fomaʻi faiga nei:

  1. Laʻu meaʻai laiti E tatau ona e 'ai na meaʻai e aofia ai se vaega itiiti o meaʻai gaʻo, maso. Faʻalautele lau meaai i fualaau faisua fou ma fualaau.
  2. Gaoioiga faaletino lelei.

O nei fuataga e fesoasoani i le faʻafaigofieina o maualuga o le suka i le tulaga manaʻomia, ma faʻalagolago iai. Afai o mea taumafa ma gaoioiga faʻaletino e le fesoasoani e foia ai le faafitauli, ona pau lea o le ala e faʻafaigofie ai le suka o le faʻaitiitia lea.

E tatau ona maitauina o vailaau e filifilia e tusa ai ma ata o falemaʻi taitasi o le maʻi, o le faʻafitauli o le maʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, ma le tausaga o le maʻi, e faʻamalosia, pe a iai se talaʻaga o faʻafitauli.

O le filifiliga o vailaʻau, fuataga, taimi faʻaaoga o le aia tatau a le fomaʻi auai.

O le faʻaaogaina e aunoa ma le pulea o fualaau oona i luga o le fautuaga a "uo ma le poto masani" o le a taitai atu ai i ni faʻafitauli eseese.

Aisea e "osooso" ai le suka?

E pei ona taʻua i luga, o le suka pe a maeʻa se taumafataga e iai se uiga e faʻalauteleina, ma e masani lava mo soʻo se tagata. I totonu o se tino maloloina, o lona tulafono faatonutonu masani a le tino ua mataituina, ma o ia lava e faaitiitia i le tulaga manaomia.

Ae peitai, e le o se mea e tupu i le maʻi o le maʻisuka, o le mea lea e fautuaina ai le faapaleniina o lau meaai ma le lisi i se auala e le faʻaosofia ai le "oso" i le glucose, ma e tusa ai ma lea mea, e le faateleina ai le ono tulai mai o faafitauli.

O le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le tino o le tagata e mafai ona faʻaolaina ona o mafuaʻaga faʻapitoa. O nei mea e aofia ai le 'ai, faʻalavelave matuia, atuatuvale le popole, tele le faʻamalositino ma isi tulaga.

O le faateleina o le tino i le suka i totonu o le tino o le tagata, o se fesuiaiga o le masani, e pei o meaai, e faʻaitiitia faʻapitoa, e aunoa ma le mafua ai o ni aʻafiaga leaga. I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o maʻi nei e mafai ona mafua ai le faateleina o le suka i le suka:

  • Hormonal le toilalo i le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le vaitau o le uluaʻi masina o le maʻi poʻo le manopause, o sui o le faʻafeusuaiga saʻo e faʻapupula atili ai faʻamaoniga o le suka i totonu o le tino. I le aluga o taimi, afai e le o toe iai ni maʻi faʻapitoa, o mea uma lava o le a faʻasalalau ia lava.
  • O faʻasologa o le endocrine e mafua ai faʻalavelave faʻafuasei i le tino. Pe a faʻatupulaʻia le maualuga o hormones i le toto, o le a faʻapupulaina foʻi le kulukose i totonu.
  • O le solia o le gaioiga o le pancreas, faʻavae o le toto o le tino e fesoasoani i le faʻaitiitia o le gaosia o le insulin, i le faasologa, o gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino ua faʻalavelaveina.
  • O le suʻeina o vailaʻau e faʻateleina ai lau suʻega suka. O i latou nei o corticosteroids, drug diuretic, some antidepressants, tranquiszers ma isi fualaau.
  • Gaʻo maʻi ole gaʻo - o le hepatitis, tino o le toto, cirrhosis ma isi maʻi.

O mea uma e manaomia e se tagata maʻi pe a fai e 18 ona vaega o suka o le faʻaaogaina lea o le punavai, lea e mafua ai lenei tulaga faʻaleagaina. E pei o faʻataʻitaʻiga, faʻamalo mai le punavai e taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le suka.

Afai o le tagata gasegase e tasi le tulaga o le faateleina o le kulukose i le 18 iunite, e le o toe maua nei le maʻisuka, ma e le o se setete prediabetic. Ae ui i lea, ua fautuaina ia "tausi lelei" ma pulea au suka.

O le a le sili atu le le lelei le faia o ni puipuiga - mea lelei ma paleni paleni, faia o taeao, asiasiga masani i le fomaʻi.

Faʻateleina le kulukose toto - o lona uiga ma pe faʻapefea

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le o tagata uma e iloa le mea e manatu i ai le kulukose o le masani ma pe o faailoga e iloa ai le maʻisuka. I le tasi itu, e lelei lenei mea: o lona uiga e leai ni faafitauli i le endocrine polokalama ma o lenei autu e le manaia. Ae o le isi itu, o se uiga le lelei lea i le soifua maloloina o se tasi, aua e le mafai e se tasi ona vavalo mea o le a tutupu a taeao. O le mea lea, ao leʻi filifilia le mea e fai pe afai e maua se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, e tatau ona faamasani oe i tulaga faatauaina o faailoga masani ma faailoga e faailoa ai mea le talafeagai ma mafuaʻaga o latou foliga vaaia.

O se aganuu le mafaufau i faitauga o le glucometer i le va o le 3.3 i le 5.5 mmol / l e pei o le physiological. O lenei tulaga faatauaina e le faalagolago i le matua; o le mea lea, e tutusa lava mo tamaiti ma tagata matutua. I le gasologa o le aso, o nei fuainumera e suia, lea e faalagolago i le tele o mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai le faʻamalositino, lagona faʻalagona poʻo meaai.

Faatasi ai ma mafuaʻaga mo le oso i le suka toto o loʻo i ai faʻamaʻi, maʻitaga poʻo le ogaoga faigata. I totonu o se piriota taimi, o mea uma lava e faʻamaonia, ae o nei suiga ua avea ma se taimi e sili atu ona taulai atu i lou soifua maloloina. I le tulaga lautele, o faailoilo e faʻaalia ai le tuputupu aʻe o le kulukose e faʻaalia ai mea le talafeagai i le gaosiga o gaʻo. O le mea moni, o mataupu tuʻufaʻatasi e le o maʻisuka, ae o loʻo i ai mafuaaga taua e toe iloilo ai le uiga i meaʻai ma ola. E masani lava, o le toto sampling mo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega suʻesuʻega o loʻo faia i luga o se manava gaogao. I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina glucometers feaveaʻi. Pe a faʻaaogaina masini taʻitasi, e tatau ona amanaia se tasi tulaga: e faʻalogo e iloilo le plasma, ma i le toto o le faailoga e laʻititi i le 12%.

Afai o le fua muamua ua faamaonia ai le maualuga o le suka, ae leai ni faailoga o le maʻisuka, ua fautuaina e faia se suʻesuʻega i nisi taimi. O lenei mea o le a fesoasoani e iloa vave ai le amataina o le faʻamaʻi, pe a oʻo ina le mafai ona toe faʻaaogaina le faʻafitauli uma. I nisi tulaga, pe a faʻaitiitia le aofaʻi o le kulukose mai tulaga masani, e fautuaina e faia se suʻega faʻapitoa e fuafua ai le faapalepale e faʻavae ai le fomaʻi o vailaʻau. E ui lava o faʻamaoniga e faʻaalia ai le i ai o faʻamaʻi o loʻo fesiligia e ono aʻafia.

Suʻega faʻapalepale

E tusa lava pe faʻalauteleina le faʻamaoniga o se mea manogi, e le o taimi uma e faʻaalia ai se faafitauli. Ae ui i lea, ina ia faʻamasinoina se faʻamaoniga poʻo le faʻatuina o se setete, o le a faia se suʻega faapitoa. O loʻo faʻamatala ai suiga e pei o le faaletonu o le kulukose ma le tuputupu ae o le anapogi. O le suʻesuʻega e le o faʻaalia i tagata uma, ae mo tagata e sili atu i le 45 tausaga le matutua, o le mamafa o tagata ma i latou o loʻo lamatia, e tatau ona faʻatagaina.

O le taua o le taualumaga o loʻo mulimuli mai. Manipulations e faia i le auai o le kulukose mama (75 g). O le ala mai i le taeao, e tatau i se tagata ona foai le toto mo le suka i luga o se manava gaogao. Ona ia inu ai lea o se ipu vai lea e faʻavaivai ai le vailaʻau. A maeʻa le 2 itula, ona toe faʻaaogāina lea o le faʻaogaina o le biomaterial. Mo le faʻatuatuaina o taunuʻuga, e taua le ausia o tulaga nei:

  • E le itiiti ifo i le 10 itula e tatau ona alu i le va o le meaai mulimuli ma le taimi e suʻe ai.
  • I le afiafi o le suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe, e faʻasaina le taʻalo i taʻaloga ma le mamafa o galuega faaletino e tatau ona vaʻaia.
  • E le mafai ona e suia le masani masani i le sili atu ona soifua maloloina.
  • E fautuaina e aloese mai le tupu mai o tulaga faigata ma lagona atuatuvale.
  • I le po, e taua le lava o le moe ma sau i le falemaʻi malolo, ae le o se suiga i galuega.
  • A uma ona faia se vaifofo ma le kulukose, e le faʻamalosia e savali, e sili le nofo i le fale.
  • I le taeao e le mafai ona e popole ma popole, e tatau ona e toʻafilemu ma alu i le fale suesue.

O le solia o le faapaleni o le kulukose e faailoa mai iʻuga:

  • itiiti ifo i le 7 mmol / l - i luga o se manava gaogao
  • 7.8-11.1 mmol / L - pe a uma ona faʻaaoga se vaifofo suamalie.

O fuainumera i le itulagi o le 6.1-7.0 mmol / L (i luga o se manava gaogao) ma le itiiti ifo i le 7.8 mmol / L (pe a uma le toe sampling) e taʻu mai ai se eseesega. Ae ui i lea, aua le vave popole. E amata i le, o le ultrasound o le pancreas ma le suʻega toto mo enzymes ua faʻamatalaina. I le masani ai, latou vave amata ona mulimuli i se meaʻai ma faʻataunuʻu fautuaga uma a se fomaʻi. E le o toe mamao, o le faʻaititia o le suka i le tino e mafai ona faʻaitiitia.

O faʻamatalaga nei ma suiga i le soifua manuia o le mafuaʻaga lea mo suʻega suʻega:

  • Uiga masani.
  • Gutu gutu, fia inu le mautonu.
  • Lelava, vaivai ma vaivaiga.
  • Faʻateleina pe faʻaitiitia le manaʻo (o se paʻu mamafa mamafa po o lona maua o se uiga).
  • Faʻaitiitia le faʻamaʻi, le tupuga o manuʻa le lelei, faʻamaʻi ma isi mea leaga ile epithelium.
  • Faʻasalaʻi masani poʻo le vaʻaia o le vaʻai.
  • Lalagaina i luga o le paʻu poʻo foliga mucous.

O fua na faʻaalia e mafai ona taʻu mai ai ua oʻo i le taimi e fai ai taga, ma o le meaʻai o se tasi o le ki.

Fautuaina Meaʻai

Muamua, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ma maua ni fautuaga mai ia te ia. E oʻo lava i le leai o ni faʻamatalaga iloga o le faʻamaʻi, o le a taulai faapitoa le tausiga i meaʻai. Mo lenei mea, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa na fuafuaina, o le tulafono autu o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo.

Faatasi ai ma le tele o le mamafa o le tino, o tane e faia i meaai maualalo-kalori. Ma le isi, aua nei galo e uiga i vitamini ma isi mea aoga. O pulu, gaʻo, ma gaʻo (faʻagasolo lemu ma aoga) e tatau ona i ai i taumafa i aso taitasi. O se faailoga o le "lelei" o le carbohydrate o lona tulaga pito i lalo ifo i le laulau GI (glycemic index), lea e amata mai i le taimi nei ona avea o se soa tumau i le umukuka. E tele se taimi e faʻapipiʻi ai meaʻai. E taua le 'ai e le aunoa, o lona uiga, e masani lava, ae i ni vaega laiti. Mavae le avanoa i le va o taumafataga e le silia le 3 itula. Le lelei, 5-6 taumafataga i aso taitasi: 3 autu ma 2-3 taumafataga. O le mea e matua faʻasaina ona fai o le 'ai lea o meaʻai ma meaʻai, meaʻai vave ma inu suamalie suamalie.

O le tele o calorie e faʻaaogaina e faʻalagolago i le gaioiga faaletino o le maʻi ma lona tino. I le maualalo o le gaioiga ma / poʻo le mamafa, o meaai maualalo-kalori e faʻaalia i le tele o fuālaʻau i totonu o le taumafataga. Ia mautinoa ia 'ai meaai ma fualaau. O se nofoaga taua o le tausia o le paleni o le vai. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e lafoaia meaai e faʻapupulaina le kulukose. Muamua, o le suka mama, o mea inu faleoloa suamalie, o falaoamata o meaʻai ma oloa gaosia, mea gaʻo ma ulaula, ava malosi. O fua, vine, fig, vine e le manaomia. O le a tatau ona tuʻuese le pata, kulimi kirimoli, kulimi mama ma le tele o meaʻai.

E fautuaina ina ia 'ai le kuka, faʻasusu, tao ma gaosia mea taumafa ma le itiiti ifo o le masima o masima ma fuamoa. Meaʻai e mafai, ae o le gaʻo vaaia e tatau ona vavae ese mai ai. O le taumafataga mulimuli o le 2 itula ao lei momoe. O meainu, tea e leai ni meaʻai ma le kalama uliuli, o meaʻai ma mea teuteu, o mea inu fou ua mafai ona faatagaina. Ma o le mea e sili ona taua, afai e maua e fomaʻi ua sili atu le glucose i le tino, e leai se mea e te fefe ai. Masalo o se mea le tumau ma o se mea e maua ai se isi avanoa e suia ai se mea i lou lava olaga, ia sili atu le faʻamoemoe ma amata ona e tausia oe lava ia.

Toto toto mai le 18 i le 18.9: o le a le uiga o le maʻisuka?

Toto toto 18, o le a le uiga? Afai o le maualuga o le kulukose i luga o se manava gaogao e faaalia ai le 18 iunite, o lenei mea e faailoa ai se tulaga maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto, lea e mafua mai i faafitauli ogaoga.

Aʻo faʻapipiʻiina le fua o le kulukose i se maualuga maualuga mo se vaitaimi umi, o suiga leaga e matauina i totonu o le tino o le tagata, o se taunuuga o le faʻalauteleina o faʻafitauli masani o le maʻi.

O le ki i se soifua masani ma atoatoa e uiga i le talaaga o le maʻisuka o le siakiina faifai pea o le suka i totonu o le tino, tausia o faailoga i le tulaga manaomia. Ausia le manuia i le tauia o togafitiga e fesoasoani i meaai talafeagai, gaoioiga faaletino.

O lea la, e tatau ona e mafaufau i faailo o le kulukose i luga o se manava gaogao, ma saili foi pe fia le suka e tatau ona i ai pe a uma ona 'ai? E le gata i lea, e tatau ona e iloa le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka.

Sugar research

I le avea ai o se tulafono, o le kulūkose e faʻatulagaina i taimi uma i luga o se manava gaogao, o lona uiga, i se taimi muamua aʻo le i 'ai. Ole suʻega e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o se masini mo le fuaina o le kulukose i totonu o le toto poʻo le ave i soo se fomaʻi.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Afai e tasi le suʻega suʻe na faʻaalia ai le taunuuga o le 18 iunite, o loʻo i ai masalosaloga o le i ai o togafitiga, ae o le tusia o faaiuga i luga o se suʻesuʻega se tasi e saʻo ma sese.

Ina ia faʻamaonia pe faafitia le uluaʻi suʻesuʻega, e fautuaina e le fomaʻi ni togafitiga faʻapitoa e le faia ai se mea sese i le faatulagaina o le siama.

I le suka i le 18 iunite, o mea nei e ono mafai ona faʻatalanoaina:

  1. Toe suʻesuʻeina le toto i luga o se manava gaogao. E fautuaina e faʻaalu i le tele o taimi i aso eseese.
  2. Suʻega o aʻafiaga o suāuʻu. Muamua, e ave le toto mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao, pe a uma ona tuʻuina atu le kulukose i le vai e inu ai, ona toe foʻi lea, pe a mavae ni nai taimi, e tosina toto.
  3. Fuataga mo le hemoglobin glycated. O lenei suʻesuʻega e mafai ai ona e suʻeina le suka i le tolu masina talu ai.

Afai o le suega o le toleniga o le glucose na maua ai se taunuuga o le itiiti ifo i le 7.8 iunite, o loʻo taʻu mai ai o le maʻi e masani lava. I se tulaga o loʻo i ai taunuuga e amata mai i le 7.8 i le 11.1 iunite, e mafai ona faʻatonuina se setete predabetic. E silia i le 11.1 iunite o le maʻisuka.

O le mea e leaga ai, o le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ma o mea uma e mafai ona fai e se fomaʻi e faʻamaonia ai togafitiga talafeagai ma tuʻuina atu fautuaga talafeagai. O le vaega atoa o le gaioiga o loʻo i lima o le tagata maʻi, o ai e tatau ona tausisi i mataupu faavae o togafitiga o le maʻisuka ma pulea glucose indicators. E na o le pau lea o le auala e aloese ai mai faʻalavelave.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo tuʻuina atu ai fautuaga mo le faʻaitiitia o le suka o le toto.

O le a le maʻisuka?

O le maʻi suka o se suka maualuga maualuga. I totonu o le maʻisuka, o le vaega o meaʻai e le o aʻafia i suauʻu ona o le le lava o le inisalini, pe ona o le mea moni, e le mafai e lela ona faʻaaoga atoa le inisalini na faia i totonu o le tino. Talu ai ona o le suka e tumau i totonu o le toto, o lona maualuga e aunoa ma togafitiga o le a faʻaauau pea ona faʻatupulaʻia O le maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, o le vaega o lea mea o le a pasi i le urine, o le mea lea o le igoa "maʻi suka", o lona uiga "pasi i se mea", "leak" ma le "mitusitus", o lona uiga "suamalie pei o le meli". Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le gaosiga o le suka, o isi metabolic process are also disturbed. E lua ituaiga o maʻisuka. O le tasi oi latou ua taʻua o le maʻisuka e faalagolago ile inisalini, poʻo le maʻisuka ituaiga 1, o le isi - le maʻisuka e le o le insulin, poʻo le maʻisuka ituaiga 2.

Inisalini faalagolago i le maʻisuka

I lenei ituaiga o maʻisuka, o faʻalavelave faʻalaʻau e maua ai le inisalini ua le manuia.Pe a oʻo mai le pancreas itiiti pe leai foi ile insulin, e le mafai ona aʻafia e le tino le suka mai le toto, e "matelaina", ma tumau le maualuga o le suka i le maualuga. O le mea lea, o le inisalini e tatau ona tuiina i lalo o le paʻu, mai le mea e aʻafia ai i le toto. I le taimi nei, e le mafai ona maua se ituaiga o inisalini e mafai ona ave e le gutu, aua inisalini i totonu o le manava e le toe faʻaaogaina. O le maʻisuka faʻalagolago i le insulin i le tele o faʻaaliga e faʻaalia lava ia i le talavou po o le tamaitiiti. Afai e tupu aʻe lenei maʻi, ona le toe mafai lea ona toe faʻaleleia ia sela e maua ai le inisalini.

O le mea lea, mo le olaga, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e manaomia le inisalini ma meaʻai.

Ole tele o le inisalini e manaʻomia i aso taitasi mo tui e faalagolago ile tele o mea. Afai o le inisalini i totonu o le tino e le o gaosia uma, ona tatau lea ona tui e sui ai le leai o se inisalini masani. Afai o le tele o le inisalini e gaosia e le tino lava ia, ona faia ai lea o iniseti o le inisalini mo lona le atoatoa i le tino. O mafuaʻaga o le faʻaaogaina o le inisalini e ala i siama pancreatic e leʻi manino. O le taua o le agavaʻa e taʻalo i se vaega, ae o le maʻi e toetoe lava a le maua i le tuusao, ma o le mea lea, e le manaʻomia ai e le maʻisuka ona lafoaʻi a latou fanau.

Le maʻisuka e le o le insulin

I lenei ituaiga o maʻisuka, e le faʻavaivaia ia inisalini e gaosia ai le inisalini. O siama e maua ai le inisalini, ae ui i lea, e masani lava e leai ni aoga e pei o tagata soifua maloloina. Ae peitai, o le mafuaaga autu mo le maualuga maualuga o le suka i tagata mamaʻi o se faaletonu, ona e le mafai ona faia e le inisalini lona gaioiga: o naʻo musika ma gaʻo e faʻaaogaina ai le insulin e maua mai i le pancreas. O se taunuuga, e na o sina vaega itiiti o le suka o le toto e faʻaaogaina i sela. O le le atoatoa o le inisalini e taua ole "insulin resistance". O le maʻisuka e aliali mai, ae o lenei ituaiga o maʻisuka e le faʻailoaina le maʻisuka, o le mea lea ua masani ai le sili atu ona "sili atu ona lelei" nai lo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le maʻisuka e le o le insulin-toto e masani lava ona atiina ae i tagata matutua ma matutua. I nisi tulaga, o mea taumafa ma mea mamafa (pe a fai e sili atu le mamafa) toetoe lava faʻamautuina atoa le toto suka. O le tele o tagata mamaʻi, e ui i lea, e manaʻomia ona faia ni fualaau faapitoa, o nei vailaʻau e le o iai le inisalini, ae o vailaʻau o loʻo i ai e masani ona fesoasoani e faʻaleleia le gaosiga o le inisalini i le tino, ma atonu foi e faʻaleleia atili le gaioiga o suauu oona e maua ai le inisalini. E taua le iloa o le maʻisuka "maʻamaʻa" e manaʻomia ai le vaʻaia lelei ina ia mafai ai ona aloese mai faʻamatalaga tuai ma faafitauli le talafeagai i le olaga i aso faisoo. O upu "le maʻisuka e le o le insulin-toto" e mafai ona fetaui ma le mea moni i le amataga o le faamai. Mulimuli ane, e ono manaʻomia le inisalini pe afai o le sini o le pulea lelei o le suka. E iai foʻi taimi e manaʻomia ai e le tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka-maʻisuka ile inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, i tulaga faʻalavelave pe a uma le taotoga. O le mafuaʻaga o lenei ituaiga o maʻisuka e le o manino lelei, ae peitai, o le fatufatuaʻi e sili atu lona taua nai lo le maʻisuka e faalagolago i le insulin.

Tulaga masani po o le vavae ese

Tulaga masani o le kulukose (i luga o se manava gaogao) e mai le 3 i le 5.6 mmol / L. O faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga e ono faailoa mai ai le hyperglycemia ma le atinaʻe o le maʻisuka. Mo se faʻamaoniga saʻo e tatau ona faia se numera o suʻega.

E tasi le vavaeesega mai le masani (poʻo le tele) e le lava mo se iloiloga faʻamaonia o le tulaga. O le faateleina o le suka pe a uma ona 'ai (aemaise lava pe a uma ona faʻaaogaina le "saoasaoa"). O le atinaʻeina o togafitiga o loʻo faʻaalia e ala i faʻasalaga faʻatasi ma le faʻaitiitia o le soifua lelei.Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e maua ai le hyperglycemia tumau, o le mea autu lea o lenei togafitiga.

Vaega o le hyperglycemia
Faigofie6.7-8.3 mmol / L
Faʻaalia8.4-11.1 mmol / L
Uma11.2-16.5 mmol / L
Maʻisuka muamua> 16.6 mmol / L
O le hyperosamola coma> 33.0 mmol / L

Suauu toto 18-18.9 mmol / l e faʻaalia ai se atinaʻe o le muaʻi maʻi o le maʻisuka.

Faailoga o le tikeri o le hyperglycemia e tutusa lona natura ma e ono fesuisuiaʻi i tulaga taitasi e faalagolago i le tulaga o le tino ma le ala o le maʻi.

Maʻisuka muamua

O le Latin prefix prae- (pre-) o lona uiga o muamua atu se mea. O le faaupuga "precoma" o loʻo faʻaalia ai se tulaga maualuga o le hyperglycemia. E ese mai i le coma i le mafaufau pea o le tagata gasegase o loo manatua, ae ua i ai nei i se tulaga o le valea, le mautonu.

O le a toe faʻafoʻi mai le tali o le refflex (e mafai e se tagata ona tali atu i tiga, malamalama, fuamalie).

  • matuai galala
  • faʻamaʻi
  • polyuria
  • hypernatremia,
  • hyperchloremia
  • puupuu le manava
  • vaivai / momoe,
  • vevela paʻu, paʻu mucous,
  • mata e avea ma mea vaivai
  • le faʻamalosia o mata foliga.

Precoma e taʻu mai ai le amataga o le coma.

O le hyperosamola coma

O se tulaga iloga o lenei ituaiga o maʻi suka o le leai lea o le ketoacidosis (e masani lava ona tupu i le maʻisuka ituaiga 1, e faʻaalia i le manogi o le acetone).

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Coma e le vave tupu, talu ai e lua vaiaso e mafai ai ona fai muamua. O aʻafiaga o le iʻuga o le faʻaleagaina o le tino (vailala) e mafua mai i le maualuga o le kulukose, le gasegase eletise eletise.

O le hyperosmola coma e masani ona tupu i le maʻisuka mai le 40 tausaga. Aveesea mai se coma e faʻatinoina. O le autu autu o le toe faʻaleleia (iv drip - hypotonic solution), faʻapea foi ma le puleaina o le inisalini i le maʻisuka. O le hyperosmolar coma e atiae i le maʻisuka ituaiga 2.

E tatau ona iloa ma amata togafitiga o le hyperglycemia i le taimi. Faʻatasi ai ma le tuai ona iloa o le hyperosmola coma, o le atiina ae o aʻafiaga e le mafai ona faʻafitia, e mafai, e oʻo atu i se taunuʻuga leaga.

Mafuaʻaga talafeagai

Coma e mafai ona atiae e oʻo lava i tagata e leai se faʻamaʻi o le maʻisuka. O le mea lea, e tatau ona siaki ma fomaʻi mafuaʻaga mo lagona le mama, siaki le maualuga o le suka. O le le atoatoa o le inisalini ma le faʻamalaina o le mafuaʻaga lea o le hyperosmola coma.

Faʻaiʻuga mafuaʻaga o le faʻamalaina o le tino:

  • faamai pipisi / faauma faaumiumi,
  • taʻavale totoʻa, faʻaitiitia toto,
  • afaina o le gastrointestinal (faatasi ai ma le vomiting ma le manava faʻamalosi),
  • afaina, mumu,
  • aveina o togafitiga, immunosuppressants, glucocorticoids.

O le tulai mai o le hyperglycemia e mafai ona faaosofia ai le soona taumafaina o "meaʻai" vave, faapea foi ma le le lava o le fua o le suka-lowering drugs.

Faʻamatalaga ma togafitiga o le maʻisuka

O se faʻamaoniga o le maʻisuka o le faateleina o le kulukose, lea e mafua ai suiga faʻapitoa i le tino. O lona uiga o le gaioiga o gaʻo tetele uma ma faiga faʻalavelave.

E lua ituaiga o lenei faʻamaʻi, e fuafua i le tulaga o suauu pancreatic e natia ai le insulin. Eseesega e ala i le ituaiga o maʻisuka e mafai ona faigata. I lenei tulaga, latou te taulaʻi atu i le soifua manuia lautele o le tagata maʻi, faʻatonu togafitiga faʻamaʻi ma se filifiliga a le tagata lava ia o le inisalini ma / poo le hypoglycemic drugs.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le tino ua toetoe lava a leai se malosi e faʻamalosi ai lona lava inisalini, lea e mafua ai le hyperglycemia. Togafitiga e aofia ai le togafitiga o le homone - o le pulea o le inisalini, e fuafua i le aofaʻi o carbohydrates faʻaumatia, o le faʻatusatusaina o le XE ma le GI. O le maualuga o le hyperglycemia i lenei ituaiga o maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o ketoacidosis.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o loʻo faʻamaloloina le inisalini, ae o le gasegase o sela i lenei hormoni ua faʻavaivaia. E mafua ai foi ona faateleina le kulukose toto.

O le maʻi suka e faʻasaʻoina e ala i le maʻisuka mea taumafa faʻatasi ai ma le faʻaaogaina faatapulaaina o mea '' 'afaina' 'leaga' (paluga, suamalie suamalie, falaoa paʻepaʻe, pasta, sweets, suauu mama). Ma le fesuiaiga mo "mea ola maloloina" gaʻololo o loʻo i totonu o mea masani (fualaau aina, alalaʻau enaena, buckwheat, fualaau faisua, vine).

O le taua tele i taumafa o le maʻisuka o le i ai o fiva laau i nei oloa. O le fiva e fesoasoani i le faʻamamaina o le tino, faʻasaʻo le faʻamalosi, faʻaleleia le tulaga o le microflora o le intestinal, fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le mamafa. E moni lenei mea mo le maʻisuka ituaiga 2, ona o lenei maʻi e masani lava ona o faatasi ma le tupuga o le oona ma le le mautonu i le vaega o meaʻai.

O le gaioiga faʻaletino faaletino e fesoasoani foi i le faʻamautuina o le suka, e pei o muso ao galue malosi e amata ona faʻaaogaina le kulūkose, faʻaititia le maualuga i le toto.

Ona o le leai o se aoga o le maʻisuka meaʻai ma faamalositino - faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o vailaʻau o le hypoglycemic e maualalo ai le toto suka ua faʻatulagaina. E tāua le tausisia o vailaau faatonuina o vailaʻau ma tulafono faatonutonu. Afai e solia le tulafono, ona lamatia ai lea o le maʻi o le maʻisuka.

O le a le mea e fai e faʻaitiitia ai le suka o le toto

E faʻalagolago i le maualuga o le suka. O le faateleina o le kulukose e oʻo atu i le 10 mmol / l i le maʻisuka e faʻamaʻoina i mea taumafa ma le faʻasaina o le "anapogi" ma le "afaina" o gaʻo, faapea foi ma le tino. O le hyperglycemia taimi e togafitia i togafitiga o le inisalini ma fualaau oona.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka ina ia puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ma faʻafitauli matuia i le tino.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Le faiga o le gaioiga o papa

Pe a filifilia le fualaau sili ona lelei, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻia le faʻaaogaina o lona aafiaga i luga o le metabolism. O se aganuʻu le faʻamalamalamaina 3 ituaiga o fualaau.

Faʻaosoina le pancreas e faʻamalosi ai inisalini - Maninil, Novonorm, Amaril, Diabeton MV. O fualaau taʻitasi e iai ona lava uiga, o tagata gasegase ei ai lagona faʻalauiloa.

Novonorm e puupuu le taimi o le gaioiga, ae o le vave, ma ua lava le ave Diabeton ma Amarilu i le taeao. E aoga le faʻatonuina o Novonorm pe afai o le maualuga maualuga o le suka e "nonoa" i mea taumafa, e mafai ona faʻatonutonu le maualuga pe a uma ona 'ai.

Mafuaaga mo le maualuga o le suka

Afai o fua o le auiliiliga na faʻaalia ai le maualuga o le suka i le toto atoa 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, o le a le uiga, o le maʻisuka ma o le a le ituaiga? I tagata e leʻi maua muamua le maʻisuka, o le hyperglycemia e mafua mai i:

  • inflammatory, kanesa o le pancreas,
  • mafatiaga mafatia
  • mala o le endocrine
  • inflammatory ate the pathologies: o le hepatitis, cirrhosis, tumutumu pipili,
  • faʻafitauli faʻaleagamoni
  • le atinaʻeina o le ituaiga I poʻo le maʻisuka ituaiga 2.

Ina ia faʻamaonia le siakiina, e maua e tagata gasegase le lua faʻataʻitaʻiga o le toto, faia suʻesuʻega faaopoopo i luga o le glycemia postprandial, glucose tolerance, hemoglobin glyc, C-peptide.

O taunuuga o le a fesoasoani e fuafua ai le maualuga o le suka o le tagata gasegase muamua ma pe a uma ona 'ai, tusa lava pe o loʻo galue le pancreas, pe o aʻafia e inumaga le inisalini. Seiloga pe a maeʻa ona ou iloa pe faʻafitia le maʻisuka.

E le gata i lea, o se suesuega o ultrasound, o se auiliiliga lautele o le urine ua faatonuina. Fefaʻatalanoa ma se endocrinologist, fomaʻi suʻesuʻe, le neuropathologist.

O le vave ona alu atu le tagata maʻi i le fomaʻi mo se fesoasoani, o le saoasaoa o le togafitiga o le a faʻamatalaina ma le itiiti ifo o le faʻavaeina o faʻafitauli faigata.

E mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le maualuga ole kulukose:

  • le mafai ona mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo,
  • lafoaʻi inisalini injections po o le inu fualaau,
  • tulaga popole
  • leai se gaoioiga faaletino,
  • solia o mea taumafa
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
  • viral, malulu poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • leaga masani
  • maʻi o le pancreas
  • ave ni vailaʻau maʻoti: hormones, diuretics, contraceptives,
  • togafiti o le ate.

Toa maualuga i le toto i le tulaga 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, o le a le mea e tatau ona faia ma e matautia? Muamua lava, e tatau ona faʻaumatia mea leaga na mafua ai ona oso i le glycemia. Afai e galo le tagata gasegase e tui se inisalini puupuu pe inuina se vailaau faafomai, e tatau ona e faia lenei mea i se taimi vave e mafai ai.

E le mafai ona e talepeina le meaai, faatasi ai ma se inisiua tutoatasi, o le a fesoasoani le gaioiga faaletino. O lenei mea o le a faatelevaveina ai le faʻaaogaina o le kulukose e le gaʻo maso.

O le mafuaaga sili ona taatele o se meaʻai poo le solia o masaniga i aso taitasi, faʻamaʻi. Faʻamālōlōina o meaai a le tagata maʻi o le a mafai ona aumaia le maualuga o le glycemia i le masani i totonu o le 2-3 aso.

E mafai ona faʻaititia le suka i le toto ona o le maʻitaga, ogaoga ogaoga poʻo le faʻalavelave mafaufau, ituaiga uma o faamaʻi lua. O se mea lelei, afai e maualuga le kulūkose i le 15 po o le 20 iunite, e mafai ona tatou mafaufau i le mea moni e faapea o se faailoga lea e faʻalautele ai le faʻalogo i le soifua maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga