O le a le taimi o se suʻega toto e faʻamatalaina mo le fructosamine ma pe faʻapefea ona saʻo?

Fructosamine o se faʻalavelave o le kulukose ma faʻalaʻau toto, e tele lava i albumin.

Faatasi ai ma le faateleina o le kulukose o le toto, e fusifusia ai i aʻafiaga toto. O lenei faiga e taua o le glycation poʻo le glycosylation. Afai o le maualuga o le kulukose i le toto e tulai mai, o le aofaʻi o le polotini glycated, fructosamine, e faateleina. I le taimi lava e tasi, o le kulukose e fusifusia i le hemoglobin o le toto mumu, o le hemoglobin glycated ua fausiaina. O le tulaga ese o le tali o le glycosylation e faapea o le flucose + albumin faʻalavelave e masani ona i totonu o le toto ma e le faʻamavae, e tusa lava pe toe foʻi mai le kulukose i le masani.

E mou ese le Fructosamine mai le toto pe a uma le 2-3 vaiaso, pe a tupu le palatini. O le toto mumu mūmū e i ai lona olaola o le 120 aso, o le mea lea o le hemoglobin glycina o loʻo "taofiofia" i le toto. O le mea lea, fructosamine, i le avea ai o se sui o protein, o le maualuga o le kulukose i le toto mo le lua i le tolu vaiaso.

O se kulūkose faifaipea, e latalata ile masani masani, e taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e fai ma faavae mo le puipuia o ona faʻafitauli. O le siaki i aso uma o lona maualuga e faia e le tagata maʻi. O le faʻaaogaina o le fructosamine e faʻaaogaina e le fomaʻi e mataituina ai le togafitiga o loʻo faʻatinoina, e iloilo ai le usitaia e le tagata maʻi fautuaga tuʻufaʻatasia i meaʻai ma fualaau.

O sauniuniga mo le auʻiliʻiliga e le aofia ai le anapogi ona o le fructosamine e atagia ai le kulūkose mo le tele o vaiaso, ma e le faalagolago i le maualuga o le kulukose toto i le aso e faia ai le suʻega.

O le naunautaiga o le fructosamine e faia e iloilo ai le maualuga o le kulukose i se taimi puupuu, lea e taua pe a suia le togafitiga togafitiga e vave ona iloiloina lona aoga. O lenei faʻamatalaga o le a faʻamalamalamaina i nisi o tulaga, pe a mafai e le auiliiliga mo le hemoglobin glycated ona tuʻuina atu le sese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le anemia o le uamea poʻo le faamaligi toto, o le hemoglobin i le toto e faʻaitiitia, itiiti le glucose e fusifusia i ai ma le maualuga o le hemoglobin glycated, e ui o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua faateleina. O le mea lea, o le auiliiliga mo le hemoglobin glycini i lenei mataupu e le o malamalama.

O le faʻamautinoaina o le fructosamine e mafai ona maua ai se faʻasalaga le saʻo ma se faʻaitiitia o le palatini i le maʻi o le nephrotic. Ole fua tele o le ascorbic acid e faʻaleagaina ai le fructosamine.

Faamatalaga lautele

E iloa le glucose, pe a faʻafesoʻotaʻi ma proteins, e fausia ai le malosi. O le lavelave o le palatini fatutini ma le suka e taʻua o le fructosamine. Talu ai o le umi o le albumin i totonu o vaa e tusa ma le 20 aso, o faʻamaumauga mai le suʻesuʻega i luga o le fructosamine e faʻatagaina ai i tatou e faʻamasino le maualuga o le suka i totonu o le toto i lenei vaitau.

O lenei auiliiliga e faʻaaogaina i le siamaina, faʻapea foʻi ma le togafitiga o maʻi maua i le maʻisuka. O se suʻesuʻega o loʻo faia i luga o mea o loʻo iai i le kulukose e fesoʻotaʻi ma le toto, ina ia mafai ai e le fomaʻi ona faʻamasino le aoga o le togafitiga.

O faʻamanuiaga

Le siakiina o le tulaga o le maʻisuka, e masani ona faʻaaogaina se suʻesuʻega e iloa ai le maualuga o le hemoglobin glycosylated. Ae i lalo o nisi tulaga, o se suesuega i luga o le fructosamine e sili atu ona malamalama.

  • O le mea lea, o le auiliiliga e maua ai faamatalaga e uiga i le tikeri o le totogi i le 3 vaiaso talu mai le amataga o togafitiga, aʻo faʻaaogaina faʻamaumauga i luga o mea o loʻo maua i le hemoglobin glycosylated, e mafai ona e maua faʻamatalaga i luga o le maualuga o le suka i le 3-4 masina ua tuanaʻi.
  • O se suʻesuʻega i le fructosamine e faʻaaogaina e iloilo ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka i fafine maʻitaga, talu ai o lenei tulaga e mafai ai ona sui vave toto, ma isi ituaiga o suʻega e le talafeagai.
  • O suʻesuʻega i le fructosamine e taua tele i mataupu o le toto maualuga (pe a mavae ni manuaga, gaioiga) ma le anemia, pe a faʻaitiitia le numera o lela mumu.

O aʻafiaga o le suʻesuʻega e aofia ai:

  • o lenei suʻega e sili atu le taugata nai lo fasi pepa o le kulukose,
  • o le auiliiliga o le a le iloa pe afai o le tagata maʻi ua faaitiitia le masani ile albumin plasma.

I le tele o tulaga, o se suʻesuʻega i luga o le fructosamine o loʻo faʻatulagaina i le taimi o suʻesuʻega o tagata gasegase ua maua i le maʻisuka. O le auʻiliʻiliga e mafai ai e oe ona faʻamasino le maualuga o taui mo le maʻi ma iloilo le aoga o le togafitiga. Afai e manaʻomia, e mafai ona fetuunai vailaʻau vailaʻau i luga o faʻamasinoga.

Fautuaga! O le auʻiliʻiliga e taua foi mo tagata mamaʻi o loʻo iai isi faʻamaʻi ua iloagofie, lea e ono mafua ai se suiga i le maualuga o le suka.

E mafai e le endocrinologist poʻo le fomaʻi ona auina atu suʻesuʻega i le fructosamine.

E le manaʻomia ni sauniuniga faʻapitoa mo le auʻiliʻili, talu ai o le suʻesuʻega e faʻamoemoe i le suʻeina o le kulukose i vaiaso talu ai ma e le faalagolago i le maualuga o le suka i le taimi o le toto sampling.

Ae ui i lea, e fautuaina e ave samples i le taeao i luga o se manava gaogao, e ui o lenei manaoga e le faʻamaoni. Mo le 20 minute ao lei faia le faʻatonuga, e valaʻaulia le tagata maʻi e nofo filemu, maua le lagona faʻalagona ma le faaletino. Mo le suʻesuʻega, e maua mai le toto mai se vein, o le puncture e faia i le tulaga o le tulivae.

Tulaga masani ma mea sese

Mo se tagata soifua maloloina, o le masani masani o le fructosamine o le 205-285 μmol / L. Mo tagata gasegase ei lalo ifo o le 14 tausaga le matua, o le masani o lenei mea e laʻititi maualalo - 195-271 μmol / L. Talu ai ona o le suʻesuʻega i luga o le fructosamine e masani ona faʻaaogaina e iloilo ai le aoga o le togafiti o le maʻisuka, o faʻataʻitaʻiga nei e amanaia (μmol / L):

  • 280-320 o le masani, faatasi ai ma nei faailoilo, o le maʻi ua manatu ua totogiina,
  • 320-370 - o nei mea maualuga, o le faʻamaʻi ua manatu e le o faʻamalosia, e mafai e le fomaʻi ona manatu e tatau ona faia fetuunaiga i togafitiga,
  • E sili atu ma le 370 - faatasi ai ma nei faailoilo, o le maʻi ua manatu e taufaasese, e tatau ona toe iloilo le auala e togafitiga ai.

Afai e faʻaaoga le suʻesuʻega i le faʻataʻitaʻiga, o lona uiga o le maualuga o le fructosamine o se faailoga o le hyperglycemia, lea e mafua ona mafua mai i le maʻisuka. Ae ui i lea, o lenei tulaga e mafua mai isi faʻamaʻi, aemaise lava:

  • O le maʻi a Itenko-Cushing,
  • faiʻai o le faiʻai pe manua,
  • hypothyroidism.

O le maualalo o le fructosamine mea e masani ona fesoʻotaʻi ma le faaletonu o le proteinin protein, o se tulaga e matauina pe a:

  • maʻisuka nephropathy,
  • afaina o le nephrotic.

Fautuaga! O laʻititi laʻititi o le fructosamine atonu e mafua mai i le tagata maʻi e maua ni maualuga o doses o le acid ascorbic.

O se suʻesuʻega i luga o le fructosamine e faia e iloilo ai le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto mo 2-3 vaiaso. O le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaaogaina i le faagasologa o le faʻamaonia o faʻamaʻi ma iloilo le aoga o togafitiga i le togafitiga o le maʻisuka.

Suesuega Vaʻaia

Fructosamine o se porotini o le plasma o le toto ua faia e avea ma se taunuuga o le glucose e le o le enzymatic. O le auiliiliga mo le fructosamine e mafai ai e oe ona fuafua le aofaʻi o lenei polotini glycoated (glucose tuʻuina) i totonu o le toto.

O aʻafiaga uma o le toto e aofia ai i lenei faagasologa, aemaise lava le albumin, o le porotini e oʻo atu i le 60% o le aofaʻiga o pulu plasma toto, faʻapea foʻi ma le hemoglobin, o le protein sili ona maua i totonu o lela mumu (toto mumu). O le tele o le kulukose i totonu o le toto, o le sili atu o le polotini glycated ua fausiaina. O se taunuuga o le glycation, ua maua ai se fale mautu - o le kulukose o loo i ai i le tuufaatasiga o le protein i le taimi atoa o lona lio. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le fructosamine o se auala lelei mo le toe iloiloina o le kulūkose, o le a mafai ai e oe ona maua le maualuga o lona toto ile vaitaimi.

Talu mai le umi o le ola o le toto mumu e tusa ma le 120 aso, fuaina o le hemoglobin glycated (hemoglobin A1c) e mafai ai ona e fuafua le maualuga o le kulukose o le toto i le 2-3 masina mulimuli. O le faataamilosaga o le ola o le puipuiga o le whey e puupuu, e tusa ma le 14-21 aso, o lea o le auiliiliga mo le fructosamine e atagia ai le maualuga o le kulukose i luga o se vaitaimi e 2-3 vaiaso.

O le faatumauina o le maualuga o le kulukose o le toto e lata i mea masani e mafai ona fesoasoani e aloese ai i le tele o faʻalavelave ma faʻaleagaina faʻaleagaina e maua i le hyperglycemia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka (DM) (maualuga toto kulukose). O le maʻisuka lelei o le maʻisuka e maua ma tausia i aso taʻitasi (pe sili atu foi ona faʻaauau) le siakiina o le kulūkose. O tagata e mauaina le inisalini e mafai ona mataʻituina le aoga o togafitiga ma le hemoglobin glycated (HbA1C) ma le fructosamine.

Suesuega sauniuni

O le toto e tuʻuina atu mo suʻesuʻega i luga o se manava gaogao i le taeao (o se mea e manaʻomia), tea poʻo kofe e le aofia ai. E talia le inu vai manino.

O le vaeluaga o le taumafataga mulimuli i le suʻega e tusa ma le valu itula.

20 minute aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, o le maʻi e fautuaina le malologa faʻalagona ma faaletino.

Faamatalaina o Tali

Tulaga masani:

Iloiloina le aoga o togafitiga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e lagolagoina e le maualuga o le fructosamine:

  • 280 - 320 μmol / l - maʻisuka totogiina,
  • 320 - 370 μmol / l - maʻi suka maualalo,
  • E silia ma le 370 μmol / L - faʻamaʻi pipisi.

Faateleina:

1. O le maʻi suka.

2. Hyperglycemia ona o isi faamaʻi:

  • hypothyroidism (faʻaitiitia le galuega o le thyroid function),
  • O le maʻi a Itenko-Cushing,
  • faiʻai le faiʻai
  • faiʻai o le faiʻai.

Faʻaitiitiga:

1. O le maʻi o le Nasrotic.

2. O le maʻisuka nephropathy.

3. Faʻaalia o le acid ascorbic.

Filifili fua e faʻalavelave ai oe, tali fesili. Saili pe o le a le matuia o lou faafitauli ma e tatau ona e vaai i se fomaʻi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina faamatalaga na tuʻuina mai e le site medportal.org, faamolemole ia faitau tuutuuga o le maliega a le tagata e faaaogaina.

Faʻasalaina iuga

Iloiloina le aoga o togafitiga i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e aofia ai le faʻailoaina o taunuuga:

  • 286-320 μmol / L - maualalo o le maʻisuka (togafitiga faʻapipiʻi le toto toto),
  • 321-370 μmol / L - maʻisuka faʻaogaina (o se tulaga vavalalata, e faʻaalia ai le leai o togafitiga),
  • sili atu i le 370 μmol / l - faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka (o se faʻalavelave matautia i le kulukose ona o se togafitiga le lelei).

Faʻaiʻuga o le aʻafiaga i le iuga

  • Faʻaauau ole acid ascorbic (i se foliga mamā poʻo se vaega o sauniuniga), cerruloplasmin,
  • Lipemia (o le faateleina o le toto toto),
  • Hemolysis (faʻaleagaina i le toto mūmū mumu e mafua ai le tuʻuina atu o le hemoglobin).

Faʻafefea ona pasia le auiliiliga

O le le mautonu o le aoga o le auiliiliga mo le fructosamine o lona maualuga maualuga. E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo sauniuniga, talu ai o le taunuuga e toetoe lava a le aʻafia i le taimi o le toto sampling, meaai, gaioiga faʻaletino ma le popole i le aso o le faʻasalaga.

E ui lava i lea, e fai mai fale suʻesuʻe i tagata matutua e tutu i le 4-8 itula e aunoa ma ni meaai. Mo pepe, o le taimi anapogi e tatau ona 40 minute, mo tamaiti ei lalo o le lima tausaga le matua - 2.5 itula. Afai e faigata mo se tagata maʻi ile maʻisuka e teteʻe ai i sea taimi, o le a lava le aloese mai le 'aina o meaʻai gaʻo. O suauʻu, meaola gaʻo, pusa tioata, sisi e faʻalauteleina ai le maualuga o le lipids i totonu o le toto, lea e mafai ona taʻitaʻia ai iʻuga e le faʻatuaoia.

E tusa o le afa itula ao leʻi faia le suʻega e tatau ona e nofo filemu, puʻe lou mānava ma mālōlō. Leai se ulaula i lenei taimi. O le toto e mafua mai se vein i le itu o le tulilima.

I le fale, e le mafai ona iloiloina i le taimi nei, talu ona le toe faʻaaogaina pusa suʻesuʻe ona o le maualuga o le fua. I luga o le gasegase o tagata gasegase, e mafai ona ave le vailaʻau e le aufaigaluega suʻesuʻe ile fale, ona tuʻuina atu lea mo le suʻega.

Iloiloina o tau

I le maʻisuka, o le faatonuga mo le auiliiliga e tuʻuina atu e le fomaʻi - o se fomaʻi aiga, fomaʻi poʻo le endocrinologist. I lenei tulaga, o le suʻesuʻega e leai se totogi. I totonu o faletusi pisinisi, o le tau o le auiliiliga mo le fructosamine e laʻititi maualuga atu nai lo le tau o le anapogi glucose ma e toetoe 2 taimi sili atu le tau nai lo le fuafuaina o le hemoglobin glycated. I vaega eseese, e eseese mai le 250 i le 400 rubles.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

O le a le fructosamine?

Fructosamine o se oloa o se taimi umi e faʻaalia i le glucose sili i luga o le polotini. Faatasi ai ma le faateleina o le kulūkose, o le albumin ua sugared, ma o lenei faagasologa ua taʻua o le glycation (glycosylation).

O le glycosylated protein e alu ese mai le tino i totonu o le 7 i le 20 aso. O le suʻega o le suʻesuʻega, o le fuataga o fuainumera faʻamatalaga e maua mai - ua suʻesuʻeina le tulaga o le maʻi ma, pe a tatau ai, faʻaleleia togafitiga.

Faailoga mo suʻesuʻega

O le suʻesuʻega o le faʻaogaina o le fructosamine na faʻatinoina talu mai le 1980. O le suʻega e faʻamatalaina mo tagata ua masalomia le maʻisuka. O le suʻega e fesoasoani i le taimi e faʻamaonia ai togafitiga, pe a tatau ai, e mafai ona fetuunai togafitiga - ia filifili le fualaau o vailaʻau. Faʻafetai i le suʻega, o le maualuga o le taui o le faʻamaʻi o loʻo suʻesuʻeina.

O le auʻiliʻiliga e talafeagai foi mo tagata mamaʻi ma isi faʻafitauli o le gataifale ma faʻatasi ai ma maʻi faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka e mafua ai le faateleina o le toto suka. O le suʻesuʻega o loʻo faʻatinoina i totonu o soʻo se falesuesite faʻapipiʻiina ma meafaigaluega talafeagai.

E ui lava o le suʻesuʻeina o le hemoglobin glycated e sili atu ona taatele, o lenei suʻesuʻega e tele lava ina faigata ona fai. O le suega o le fructosamine e sili atu ona faigofie ona faia i faʻamatalaga nei:

  • o le maʻisuka maʻisuka (o se togafitiga e maua i le taimi o maitaga), pulea le maʻisuka maualuga I-II tikeri i fafine maʻitaga. E mafai ona faʻatautaia se suʻesuʻega o le fructosamine i le taimi e tasi ma suega kulukose e pulea ai le suka toto ma le fua saʻo ole inisalini,
  • hémololic anemia, anemia - i le tulaga o le leiloa o le toto mumu, o le suega mo le hemoglobin glycina o le a le atagia ai le sao atoatoa o taunuuga, o le mea lea, o tagata tomai faapitoa e faia le suʻesuʻega mo le glycosylated protein. O le faailoga lea e faʻamaonia ai le maualuga o le kulukose,
  • pulega faʻapuʻupuʻuga vave,
  • filifilia o se fualaau talafeagai o le insulin i le taimi o togafitiga insulin,
  • faʻamaoniga o faʻafitauli o le gaosiga o gaʻo i tamaiti,
  • sauniuni o tagata gasegase i le maualuga o le gaʻo o le suka i totonu o le toto mo togafitiga faʻapope.

O a mea e mafai ona aʻafia ai le iuga

O le suʻega o le suʻega o nisi taimi e faʻasese ai O faʻamatalaga le saʻo o loʻo matauina i mataupu nei:

  • maualuga i totonu o le tino vitamini C, B12,
  • hyperthyroidism - faʻatupulaia le gaioiga o le lauroid,
  • hyperlipemia - faateleina le gaʻo toto
  • suauu o le hemolysis - faʻaleagaina o paʻu o le toto mumu,
  • fatuga o le fatu po o le ate.

Afai ei ai le hyperbilirubinemia o le maʻi, e aafia ai foi le sao atoatoa o le suʻesuʻega. E masani lava, faatasi ai ma le faateleina o mea o le bilirubin ma le triglycerides i le toto, o le taunuuga e faateleina.

Tulaga masani masani

O le aoga masani o le fructosamine o loʻo faʻaalia ai le leai o le maʻisuka i totonu o se tagata poʻo le aoga o togafitiga togafitiga. O le palasima glycosylated protein o le:

  • tagata matutua - 205 - 285 μmol / l,
  • tamaiti ei lalo o le 14 - 195 - 271 micromol / l.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi, o tulaga taua masani mai le 280 i le 320 μmol / L. Afai o le maualuga o le fructosamine e oʻo atu i le 370 μmol / l, o le mea lea o loʻo taʻu mai ai se faʻavaega o maʻi.O le maualuga o tulaga faatauaina o le sili atu i le 370 μmol / L o loo faailoa mai ai le gasegase maualuga o le maʻisuka, o se tulaga taufaamatau e iloa ai le faateleina o le maualuga o le kulukose e mafua mai i le le manuia o togafitiga.

O fua masani o le fructosamine e tusa ai ma le matua o loʻo faʻaalia i le laulau:


Tau tausagaManatu, μmol / L
0-4144-242
5144-248
6144-250
7145-251
8146-252
9147-253
10148-254
11149-255
12150-266
13151-257
14152-258
15153-259
16154-260
17155-264
18-90161-285
Tamaitai o le vaitaimi o faʻasologa161-285

Faʻateleina Tulaga Faatauaina: Mafuaʻaga

O maualuga maualuga o le fructosamine ua faailoa mai ai le faateleina o le suka o le plasma ma le paʻu tutusa i le inisalini. I lenei tulaga, o togafitiga e tatau ona fetuunai.

O mafuaʻaga mo le faʻalauteleina o le glycosylated protein e mafua mai i le i ai o patho nei:

  • maʻisuka ma isi faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻavaivaia o le kulukose,
  • toe le manuia
  • siama i le thyroid horron,
  • myeloma - o se maʻi e tupu mai i le plasma toto,
  • meaʻai o le ascorbic acid, glycosaminoglycan, antihypertensive drugs,
  • hyperbilirubinemia ma maualuga triglycerides,
  • faateleina le maualuga o le immunoglobulin A,
  • gaioiga ogaoga i totonu o le tino,
  • le atoatoa o le tino, faaletonu o mea taumoni,
  • afaina o le faiʻai o le manua, taotoga o taotoga lata mai.

Ole suʻesuʻeina ole falemaʻi e leʻo faʻavaeina ile suega - o taunuʻuga o le suʻega e ogatusa ma suʻesuʻega ole suʻesuʻega ma suʻesuʻega.

Faʻitiitia Taunuuga: Mafuaʻaga

O le faʻaitiitia o le fua o le fructosamine e le masani ai nai lo luga. O le faʻaitiitia o le maualuga o le oloa e mafua mai i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le porotini i le plasma toto ona o le le atoatoa o le faʻasologa poʻo le aveesea mai le toto. E mataʻituina se tulaga faʻaleagaina i faʻamaʻi nei:

  • faʻamaʻi fatu fatu faʻataʻi,
  • hyperthyroidism syndrome,
  • taumafa o le vitamini B6, acid ascorbic,
  • nephrosis ma se faaitiitia i le plasma albumin,
  • cirrhosis o le ate.

Aotelega

O le suega o Fructosamine e sili atu ona faʻatuatuaina nai lo metotia tuai suʻesuʻega, aʻo le faʻapipiʻiina o le toto e faigofie ma e manaʻomia ai se sauniuniga laiti. O suʻesuʻega mo le fructosamine faʻafaigofie ai le mafai ona iloilo le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le maʻisuka ma isi tulaga faʻaleaga, ma mafai ai e oe ona fetuunai togafitiga togafitiga.

O le a le suʻesuʻega na faʻaaogaina?

O le suega HbA1C e sili atu ona lauiloa, e masani ona faʻaaoga tele i togafitiga faʻapitoa, talu ai o loʻo i ai le faʻamaoniga mautinoa o le faʻalauteleina o le maualuga o le A1c maualuga e fesoʻotaʻi ma se tulaga lamatia maualuga o le atinaʻeina o nisi o faʻafitauli o le maʻisuka, e pei o faʻafitauli o le mata (diatinic retinopathy) , lea e mafai ona oʻo atu ai i le tauaso, faʻaleagaina ai fatugaʻo (maʻisuka nephropathy) ma neura (neuropathy o le maʻisuka).

O le American Diabetes Association (ADA) latou te iloa le aoga o le siaki pea o le maualuga o le suka ma maua ai le sili atu ona siaki le tagata lava ia i le glycemia pe a le mafai ona saʻo le fuaina o A1c. Fai mai le ADA o le taua o le fua o le fructosamine e le manino e pei o le fuafuaina o le A1c.

O mea nei o mataupu ia e sili atu le aoga o le faʻaaogaina o le fructosamine nai lo le A1c:

  • O le manaʻomia mo suiga faʻavavevave i le fuafuaga togafitiga mo le maʻisuka malosi - fructosamine e mafai ai e oe ona iloilo le aoga o taumafa poo fualaau faʻasoifua togafitiga i nai vaiaso, ae le o masina.
  • I le taimi o le maʻitaga, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka - o le fuafuaina o taimi fructosamine ma glucose e fesoasoani i le pulea ma fetaui i suiga manaʻomia mo le kulukose, insulin, poʻo isi vailaʻau.
  • Faʻaitiitia le ola o sela mūmū mūmū - i lenei tulaga, o le suʻega mo le hemoglobin glycated o le a le saʻo lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le anemia hemolytic ma le toto, o le averesi o le ola o le toto mūmū mūmū ua faʻaititia, o le mea lea, o taunuuga o le auʻiliʻili ile A1c e le atagia ai le tulaga moni o mea. I lenei tulaga, o le fructosamine ua na o le pau lea o le faailoga e atagia lelei ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  • O le i ai o le hemoglobinopathy - o se gafa po o se suiga faʻapitoa poʻo le solia o le fausaga o le hemoglobin protein, e pei o le hemoglobin S i le mania meli, e aafia ai le fua saʻo o le A1c.

O afea e faʻatulagaina ai le suʻesuʻega?

E ui i le mea moni o le suʻega mo le fructosamine e seasea faʻaaoga i togafitiga faafomaʻi, e mafai ona faʻamaonia i taimi uma e faʻamoemoe ai le lōia e siaki suiga i le maualuga o le kulukose o le toto ile maʻi ile 2-3 vaiaso. E sili ona aoga pe a amata ona atiaʻe se fuafuaga o le maʻisuka togafiti poʻo pe a faʻafetaui. Fuaina o fructosamine e mafai ai e oe ona suʻeina le aoga o suiga i meaʻai ma gaoioiga faaletino poʻo le faʻaaogaina o fualaʻau maualalo.

O le fuafuaina o laʻasaga o le fructosamine e mafai foi ona faʻaaoga i taimi taʻitasi pe a mataʻituina se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaoga se suʻesuʻega o le fructosamine pe a manaʻomia le mataʻituina o faʻamaʻi, ma o le A1c e le mafai ona faʻalagolagoina ona o le faʻaitiitia o le ola pe talu ai ona o le i ai o le hemoglobinopathy.

O le a le uiga o le iuga?

O le maualuga o le fructosamine o lona uiga o le maualuga o le kulukose o le toto i le 2-3 vaiaso muamua ua faateleina. O le mea masani, o le maualuga o le fructosamine, o le maualuga o le maualuga o le kulukose o le toto. O le siakiina o le tulaga o tulaga faatauaina e sili atu le malamalama nai lo le faamaonia na o le tasi le maualuga o le fructosamine. O se masani mai i le masani i le maualuga o loʻo faʻamaonia ai le le lelei o le pulea lelei, ae o loʻo faʻaalia ai le mafuaaga. E mafai ona toe iloilo ma fetuʻunaʻi le faʻamalositisi ma / poʻo le faʻamalositisi ina ia faʻamaonia le maualuga ole kulukose. O se tulaga faigata poʻo se maʻi e mafai ona siitia maualuga le kulūkose mo sina taimi, o lea la e tatau ona mafaufau i nei mea pe a faʻamatalaina taunuʻuga o le suʻesuʻega.

O se tulaga masani o le fructosamine o loo faailoa mai ai o le glycemia o loo pulea lelei, o le fuafuaga o togafitiga o loo i ai nei e aoga. I le faʻatusatusaga, pe afai ei ai se uiga o le maualuga o fructosamine, ona faʻaalia ai lea o le sao o togafitiga ua filifilia mo le maʻisuka.

Pe a faʻamatalaina taunuuga o le auʻiliʻiliga mo le fructosamine, e tatau foi ona suʻesuʻeina isi faʻamatalaga o falemaʻi. E mafai ona maualalo le maualalo o fua o le fructosamine ma le faʻaitiitia o le aofaʻiga o protein i totonu o le toto ma / poʻo le albumin, i tulaga e fesootaʻi ma le faateleina o le palatini (fatu fatu fatu ma fatufiti). I lenei tulaga, atonu e i ai se eseesega i le va o taunuuga o le siakiina o le kulukose i aso taitasi ma le iloiloga o fructosamine. E le gata i lea, o tulaga masani poʻo latalata-masani o fructosamine ma A1 e mafai ona maitauina i fesuiaʻiga faʻafuaseʻi i le kulūkose, lea e manaʻomia ai le mataituina e le aunoa. Ae ui i lea, o le tele o tagata gasegase e iai le puleaina o le maʻisuka e maualuga le maualuga o fructosamine ma A1c.

Afai ou maua le maʻisuka, pe tatau ona ou suʻeina se fructosamine?

O le toatele o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona pulea a latou faʻamaʻi e faʻaaoga ai le A1c suega, lea e atagia ai le tulaga o lo latou glycemic status i le 2-3 masina mulimuli. O se suʻesuʻega i le fructosamine e mafai ona aoga i le taimi o le maitaga, pe a maua e se fafine le maʻisuka, faʻapea foi i tulaga e faʻaitiitia ai le toto o le toto ma le totoglobinopathies.

Maliega a le tagata

Medportal.org maua ai auaunaga i lalo o aiaiga o loʻo faʻamatalaina i lenei pepa. Amata ona faʻaaoga le 'upega tafaʻilagi,' e te faʻamaonia ua e faitauina faʻamatalaga o lenei Faʻasinoala a le Tagata Faʻasaga ao leʻi faʻaaoga le 'upega tafaʻilagi, ma talia uma tuutuuga o lenei Maliega i le atoaga. Faamolemole aua le faʻaaogaina le 'upega tafailagi pe afai e te le malilie i nei tulaga.

Faamatalaga o Auaunaga

O faʻamatalaga uma e lafoina i luga o le 'upega tafaʻilagi e na o le faʻamatalaga, o faʻamatalaga e maua mai i punaoa tatala e mo le faʻamatalaga ma e le o se faʻasalalauga O le upega tafaʻilagi a medportal.org e tuʻuina atu ai auaunaga e mafai ai e le Tagata ona suʻe fualaau i faʻamaumauga mai le falemaʻi o se vaega o se maliliega i le va o falemaʻi ma le upega tafaʻilagi med medal.org. Mo le faʻaogagofie o le faʻaaogaina o le 'upega tafaʻilagi, o faʻamatalaga i vailaʻau ma meaʻai e faʻamalosiina ma faʻaititia i se sipelaga e tasi.

O le upega tafaʻilagi a medportal.org e maua ai auaunaga e mafai ai e le Tagata ona suʻeina falemaʻi ma isi faʻamatalaga faafomaʻi.

Tapulaa o noataga

O faʻamatalaga tuʻuina i le sailiga o taunuuga e le o se ofo lautele. O le puleaina o le site medportal.org e le faʻamaonia ai le saʻo, atoatoa ma / poʻo le talafeagai o faʻamatalaga faʻaalia. O le faʻafoega o le site medportal.org e le tali atu mo le afaina poʻo le faʻaleagaina e ono mafai ona e mafatia ai mai le avanoa i ai poʻo le le mafai ona maua le 'upega tafaʻilagi poʻo le faʻaaogaina poʻo le le mafaia ona faʻaaoga lenei' upega tafaʻilagi.

I le taliaina o tuutuuga o lenei maliega, ua e malamalama atoatoa ma malilie e faapea:

O faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e mo naʻo le faʻamatalaga

O le pulega o le site medportal.org e le faʻamaonia ai le leai o ni mea sese ma faʻafitauli e uiga i le faʻaalia i luga o le 'upega tafaʻilagi ma le mauaina moni o oloa ma tau mo oloa i totonu o falemaʻi.

O loʻo faʻaaogaina e le tagata faʻapitoa le faʻamatalaga o le tului ia te ia e ala i le telefoni i le fale talavai poo le faʻaaogaina o faʻamatalaga ua tuʻuina atu i lana pule faitalia.

O le faʻafoega o le site medportal.org e le faʻamaonia ai le leai o ni mea sese ma faʻafitauli e uiga i le faasologa o falemaʻi, o latou faʻamatalaga faʻamatalaga - numera o le telefoni ma tuatusi.

E le o le Pulega o le site medportal.org, poʻo soʻo se isi pati e aofia ai i le faagasologa o le tuʻuina atu o faʻamatalaga, e aʻafia mo le faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina e ono mafai ona e mafatia ai mai le mea moni e te faalagolago atoatoa i faʻamatalaga o loʻo i luga o lenei 'upega tafaʻilagi.

O le faʻafoega o le 'upega tafaʻilagi medportal.org e faia ma faia e faia taumafaiga uma i le lumanaʻi e faʻaitiitia ai le le mautonu ma mea sese i faʻamatalaga ua tuʻuina atu.

O le puleaina o le site medportal.org e le faʻamaonia ai le leai o ni faʻaletonu faʻapitoa, e aofia ai le faʻatinoina o le polokalama. O le puleaina o le site medportal.org e faia ai taumafaiga uma i se taimi vave lava e mafai ai ona foia soʻo se toilalo ma mea sese i le tulaga o mea na tupu.

Ua faʻamaonia le tagata faʻapitoa e faʻapea, o le Pulega o le 'upega tafaʻilagi medportal.org e le nafa ma le asiasi atu ma le faʻaaogaina o punaoa i fafo, o fesoʻotaʻiga e mafai ona aofia ai i luga o le' upega tafaʻilagi, e le o faʻamaonia mea latou te i ai ma e le tali atu i le latou avanoa.

O le puleaina o le site medportal.org tuʻufaʻatasi le aia tatau e faʻateʻa ai le taʻaloga o le 'upega tafaʻilagi, faʻasalalau pe suia atoa ana mea, fai suiga i le Maliega a Tagata. O na suiga e faia i le pule faitalia a le Pulega e aunoa ma le logo muamua i le Tagata.

E te faʻaalia ua e faitauina aiaiga o lenei Maliega Tagata Faʻatonu, ma talia uma tuutuuga o lenei Maliega i le atoa.

O faʻamatalaga faʻasalalau mo le tuʻufaʻatasiga o luga o le upega tafaʻilagi o loʻo i ai se maliega tutusa ma le tagata faʻasalalauga e makaina "o se faasalalauga."

Faʻamatalaga sauniuniga

Suesuega biomaterial: toto vevela.

Auala o le auala: vevesi o le vein vein.

  • leai se tuʻinanau tuusaʻo mo le taimi o le faʻamalosi (e le o le vaveao, e mafai i le aso),
  • le lava o meaʻai (faʻatapulaaina gaʻo, falai, mea vevela),
  • o le le lava o se manaʻoga e tuʻuina atu le toto i luga o se manava gaogao (o le tagata maʻi e fautuaina e le 'ai mo le 8-14 itula aʻo leʻi suʻeina, ae o lenei manaoga e le faʻaaogaina i tulaga faʻafuaseʻi).
  • Aua le ulaula mo le 30 minute aʻo leʻi tuʻuina atu toto

E le manaʻomia i le aso o le aʻoga e inu ai le ava malosi ma faʻaalia oe lava i le faʻalauteleina o le faʻafitauli faaletino poʻo le mafaufau.

  • 1. Shafi T. Serum fructosamine ma gincated albumin ma le lamatiaga o le olaga faitino ma taunuuga o falemaʻi i tagata maʻi. - Maʻisuka Care, Iuni, 2013.
  • 2. A.A. Kishkun, MD, tala. Taʻiala mo metotia faʻataʻitaʻi suʻesuʻe, - GEOTAR-Media, 2007.
  • 3. Mianowska B. UVR puipuiga e aʻafia ai le fua o le fructosamine pe a uma ona faʻaalia le la i tagata matutua soifua maloloina. - Photodermatol Photoimmunol Photomed, Sep, 2016
  • 4. Justyna Kotus, MD. Fructosamine. - Medscape, Ianuari, 2014.

Tuua Lau Faamatalaga