Tresiba - FlexTouch - (Tresiba - FlexTouch -)

  • Faailoga mo le faʻaaogaina
  • Metotia o le talosaga
  • Faʻaiʻuga
  • Contraindications
  • Toto
  • Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina
  • Faʻasalaga
  • Tulaga o le teuina
  • Faiga faʻapolopolo
  • Faʻavae

Fualaau Tresiba FlexTouch - O se tutusa o le inisalini o le tagata mo se umi umi umi, e maua mai i le metotia o le biotechnology DNA recombinant e faʻaaogaina ai se faʻalavelave a Saccharomyces cerevisiae.
O le inisalini degludec e faapitoa lava ona fusifusia i le talini o le inisalini o le tagata, ma, fegalegaleai ai, ma iloa lona aafiaga o le falemaʻi e tutusa ma le aafiaga o le inisalini o le tagata.
O le aafiaga o le hypoglycemie o le degludec inisalini e mafua mai i le faʻaaogaina o le kulukose i tisipese pe'ā maeʻa le inisalini i maso maso ma masini vailaʻau maso ma se faʻaitiitia faʻaitiitia i le fua o le kulukose i le ate.
Fualaau Tresiba FlexTouch O se mea tutusa o le inisalini o le tagata e sili atu ona gaioiga, pe a uma le iniseti, e faʻaaogaina le tele o le televaxamers i totonu o le mea faʻapipiʻi, e mafua ai ona faʻaauau pea le faʻafefeina o le degludec insulin i totonu o le toto, e maua ai le gaioiga umi o le gaioiga ma le malosi o le vailaʻau o le hypoglycemic. I le taimi o le mataituina o le 24 itula o le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻasaina i tagata mamaʻi na faʻaaogaina ai le dose o le degludec insulin i le 1 aso / aso, o le sauniuniga a le Tresiba FlexTouch, e ese mai le insulin glargine, na faʻaalia ai le Vd i le va o taga i le muamua ma le lua 12 itula.
O le umi o le gaioiga o le vailaʻau Tresiba FlexTouch e sili atu ma le 42 itula i totonu ole vailaʻau togafitiga. CSS o le vailaau faʻasaina i le plasma toto e maua i le 2-3 aso talu ona faʻamautuina le fualaau.

Faiga faʻavae, afifiina ma le fatuga

O le fofo mo le sc pulega e manino, le lanu.

1 ml
insulin degludec100 PIECES * (3.66 mg)

Tagata faʻatau: glycerol - 19.6 mg, phenol - 1.5 mg, metacresol - 1.72 mg, zinc - 32.7 μg (i le foliga o le zinc acetate - 109.7 μg), hydrochloric acid / sodium hydroxide (mo pH fetuunaiga), vai d / ma - e oo atu i le 1 ml.

3 ml (300 PIECES) - tioata tioata (1) - penisini sosoʻo tui-tele e mafai ona faʻaaogaina mo le tele o injections (5) - teuina o pepa pepa.

* 1 UNIT e 36.6 μg o insulin degludec e le masima e le masima, e tutusa ma le 1 IU o le inisalini o le tagata, 1 le UNIT o le inisalini insirir or insulin glargine.
o le pH o le fofo o le 7.6.

Faʻataʻitaʻiga

O le inisalini na faia i le taimi umi na maua mai i le biotechnology DNA recombinant faʻaogaina ai le saccharomyces cerevisiae. O se faʻavae tutusa o le inisalini o le tagata.

O le inisalini degludec e faapitoa lava ona fusifusia i le talini o le inisalini o le tagata, ma, fegalegaleai ai, ma iloa lona aafiaga o le falemaʻi e tutusa ma le aafiaga o le inisalini o le tagata.

O le aafiaga o le hypoglycemie o le degludec inisalini e mafua mai i le faʻaaogaina o le kulukose i tisipese pe'ā maeʻa le inisalini i maso maso ma masini vailaʻau maso ma se faʻaitiitia faʻaitiitia i le fua o le kulukose i le ate.

Pharmacokinetics

O le sili atu o le gaioiga o le inisalini degludec e mafua mai i le fausaga na fausia faapitoa o lona mole. A maeʻa le iniseti, o le a mafai ona faʻafouina le tele o le televaxamers o loʻo faʻavae e fausia ai se nofoaga o le inisalini i totonu o le soʻo se meaola. O le tele o lexamers e faasolosolo malie lava le vaʻaia, faʻatoʻilaloina le degludec insulin monomers, e mafua ai le tuʻuina atu o le vailaau i le toto ma le faʻavave taimi. C ss i le plasma toto e maua i le 2-3 aso pe a maeʻa le pulega. O le gaioiga o le insulin degludec mo le 24 itula ma lona pulega i aso uma 1 taimi / aso e tufatufaina atu i le va o le taimi muamua ma le lua 12 itula (AUC GiR, 0-12h, SS / AUC GiR, t, SS = 0.5). O le fusifusia o le degludec insulin i plasma proteins (albumin) e> 99%. O le faʻaleagaina o le insulin degludec e talitutusa ma le inisalini o tagata, o metabolites uma e fausiaina e le o toʻaga. T 1/2 pe a uma le iniseti o le tusa ma le 25 itula ma e le o se faʻalagolago toto. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga, o le aofaʻi o faʻasalaga plasma na faʻatusatusa i le fualaau o loʻo faʻatinoina i le tele o vailaau faʻasaina.

Fualaau oona

Maʻisuka i tagata matutua.

ICI-10 tulafono laiti
ICD-10 numeraFaʻaaliga
E10Ituaiga 1 maʻisuka
E10.0O le maʻisuka faʻalagolago i le insulin ma le gaʻo
E10.5O le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin e faʻasolosolo i faʻafitauli o le lautele (e aofia ai le maila, gangrene)
E11Ituaiga 2 maʻisuka
E11.5O le maʻisuka e le o le insulin-maʻi e maua i le gasegase lautele (e aofia ai le maila, gangrene)

Faʻamataʻuga itu

I le vaega o le puipuiga o le tino: e seasea ona maua - o le gasegase o le hypersensitivity, urticaria.

Mai le itu ole metabolism ma meaʻai: tele lava - hypoglycemia.

Mai le paʻu ma gaʻo vaʻaia: e le masani - lipodystrophy.

Faʻalialia lautele: e le masani ai - i le lautele edema.

Faʻaauau i le lotoifale: masani -, tiga, afaina o le lotoifale, erythema, mea faʻafesoʻotaʻi, fulafula, faʻavasegaina o le paʻu, faʻavalea, faʻaleagaina ma faʻamalosi i le nofoaga o tui. O le tele o gaioiga i le nofoaga o inisiua e laiti ma le tumau ma e masani lava ona mou ese atu ma togafitiga faifaipea.

Tina ma le lactation

O le maʻitaga ua solia. O suʻesuʻega o le faʻaleleia o le tino i meaola e leʻi faʻaalia ai le eseesega i le va o le maulalo o le inisalini ma le inisalini o tagata i tulaga o le embryotoxicity ma le teratogenicity.

Faʻaaoga i le taimi o le susu susu e solia, pei e leai se faʻamatalaga faʻapitoa ile tausi maʻi. O suʻesuʻega a manu ua faʻaalia ai i tama, o le insulin o loʻo i totonu o le susu susu, ma o le faʻamaualuga o le vailaʻau i le susu o susu e maualalo ifo nai lo le plasma toto. E leʻo iloa pe o insulin degludec tagata e faʻamalosi i le susu o tagata.

Faatonuga faapitoa

O le fesiitaiga o le maʻi i se ituaiga fou poo le sauniuniga o le inisalini o se igoa fou poo se isi gaosi oloa e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Pe a faʻamatalaina, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga ole fomaʻi.

O mataupu o le atinaʻeina o faaletonu tumau o le fatu ua lipotia i le togafitiga o tagata gasegase i le thiazolidinediones faatasi ai ma le inisalini sauniuniga, aemaise lava pe afai o nei tagata maʻi e i ai tulaga lamatia mo le atinaʻe o le le atoatoa o fatu. Aʻo faʻasalalauina ia togafitiga faʻapitoa, e tatau ona faia suʻesuʻega faafomaʻi o tagata gasegase e iloa ai faailoga ma faailo o le le tumau o le fatu, mea mamafa, ma le edema lautele. Afai e sili atu le leaga o faailoga o le faaletonu o le fatu i tagata gasegase, o togafitiga ma thiazolidinediones e tatau ona faamutaina.

O le faʻamalosia o togafitiga o le inisalini ma le faʻaogaina atili o le puleaina o le gaosiga o le gaʻo, e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga le tumau i le tulaga o le retinopathy o le maʻisuka, ae o le faʻaleleia o le maʻisuka i taimi umi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka.

Pe a faʻaaogaina le inisalini, e mafai ona maua le faʻaaogaina o le antibody. I se tulaga e le masani ai, o le osofaia o le antibody e ono manaʻomia ai le faʻaleleia o le insulin e puipuia ai mataupu o le hyperglycemia poʻo le hypoglycemia.

Aafiaga i luga o le gafatia e ave taavale ma masini

O le mafai gasegase o le gasegase ma le saoasaoa o gaioiga e ono faʻavaivaia i le taimi o le hypoglycemia, lea e mafai ona lamatia i tulaga e matua talafeagai ai lenei gafatia (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a ave taavale afi poʻo masini). E tatau ona fautuaina tagata maʻi e fai ni auala e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia aʻo faʻataʻavale. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e aunoa ma le faaitiitia o faʻamaoniga o muamua o le atiaʻeina o le hypoglycemia poʻo faʻatasi ai foi ma faʻasologa masani o le hypoglycemia. I nei tulaga, e tatau ona iloiloina le talafeagai o le aveina o se taavale.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia: fualaau oona hypoglycemic, glucagon-like peptide-1 agonists o le receptor (GLP-1), inhibitors MAO, beta block blockers, inhibitors ACE, salicylates, anabolic steroids and sulfonamides.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaolaina atili: faʻamatalaga o le gamoni o le faʻalogo, togafitiga o le thiazide, corticosteroids, hormones thyroid, sympathomimetics, somatropin ma danazole.

Beta-blockers e mafai ona puipuia masini o le hypoglycemia.

O Octreotide / lanerotide e mafai ona faʻateleina ma faaititia le manaʻo o le tino mo le inisalini.

Ethanol (ava malosi) e mafai ona faʻaleleia ma faʻaititia le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le inisalini.

Faʻapitoa

O se sauniuniga faʻaonapo nei nei na faia e NovoNordisk. O vailaau i ona uiga na sili atu nai lo Levemir, Tujeo ma isi. O le umi ole inisiua e 42 itula.

O se faailoga taatele o le maualuga o le hypoglycemia. O le tulaga e atiae ona o se faaitiitia o le aofai o le kulukose i le tino e le o le talaaga o se faaputuga tele o inisalini. O le hypoglycemia e faʻaalia i ni faailoga, ona o le mamafa o le maʻi.

Matou te lisi mea taua:

  • toso
  • fiainu
  • fiaaai
  • matagogo
  • sulu lemu
  • gaogao
  • lima gatete
  • fatu lagona
  • popolega
  • faafitauli i le tautala tautala ma vaaiga,
  • fomaʻi po o le mafiafia o le mafaufau.

Fesoasoani Muamua mo le hypoglycemia malu o tagata vavalalata, o le tagata maʻi e mafai ona fesoasoani ia i latou i nisi taimi. Mo lenei mea, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻapitoa. E ese mai i tua o faailoga o le hyperglycemia, e mafai ona e faʻaaogaina se mea suamalie, soʻo se meaʻai e aofia ai meaʻai gaʻo. O le siva suamalie e masani ona faʻaaoga i ia tulaga.

E valaau se fomaʻi pe afai e le iloa le tagata maʻi. Faʻatasi ai ma le atinaʻe malosi o le hypoglycemia, e mafai ona faʻatonu le glucagon i le aofaiga o le 0.5-1 mg. Afai e le mafai ona maua lenei vailaʻau, e mafai ona faʻaaogaina isi inisinia insulin.

E mafai ona e faʻaaogaina faʻaliliuga i hormones, catecholamines, adrenaline, i le falemaʻi, o le tagata maʻi e tui i le kulūkose, ma latou te siakiina le maualuga o le suka i totonu o le toto aʻo faia le laʻau. E le gata i lea, o le eletise ma le paleni-masima e siakiina.

Le tuufaatasiga ma le ituaiga o fualaau faasaina

O le vailaʻau Tresiba Flextach o loʻo maua i le tulaga o se peni tui ma se paʻu uʻamea. O le vailaau faʻasaina e maua i le 2 dosages, lea e faigofie tele mo tagata mamaʻi e iai le mamafa tele o le tino ma o se faʻalavelave faigata o le maʻisuka. Komi tai 3 ml. O le mea lea, o peni e 300 ma le 600 iunite o inisalini o loʻo maua.

I le 1 ml o fofo mo le iniseti o loʻo i ai le autu o le insulin degludec 100 ma le 200 iunite.

O isi vaega o loʻo aofia i totonu o le vailaau faʻasaina e faʻamautu ai meatotino o le inisalini, faʻaleleia tufatufaina atu ma le bioavailability, faʻapea foʻi ma le faʻatonutonuina o le pule ma le faʻamalosi.

E tutusa lava meatotino e iai:

  • Glycerol - 19.6 / 19.6 mg,
  • Metacresol - 1.72 / 1.72 mg,
  • Phenol - 1.5 / 1.5 mg,
  • Ava o le eleele,
  • Zinc - 32.7 / 71.9 mcg,
  • Sodium hydroxide,
  • Suavai mo le tui - e oo atu i le 1/1 ml.

O le fualaau faasaina e mafai ona faia i se fualaau e oo atu i le 80/160 U / kg. I lenei tulaga, o le laasaga ole laasaga o le 1 po o le 2 iunite. O iunite taitasi o le deggenec insulin e fetaui lelei ma le vaega tutusa o le inisalini o le tagata.

1 ml o le vaifofo e aofia ai le insulin degludec 100 UNITS (3.66 mg)

Faʻatinoga o gaioiga

O le faiga o le gaioiga o fualaau faasaina e faavae i luga o le le atoatoa o le insulin degludec ma le tino o le tagata. Pe a faʻamalosia, e fusifusia i le inisalini o loʻo maua i totonu o masini, aemaise le musika ma le gaʻo.

O le inisalini degludec toega o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le inisinia, lea e fesoasoani e faʻaesea ai le DNA o siama siama o Saccharomyces cerevisiae. O latou faʻasologa o gafa e talitutusa lava ma le inisalini o le tagata, lea e faʻafaigofie ma faʻavaveina ai le gaosia o fualaau. O le inisalini o le pipi na faʻaaoga muamua. Ae na ia mafua mai le tele o gaioiga mai le polokalama puipuia.

O lona umi o le faʻaalia i le tino ma le tausiga o le basal insulin levels mo le 24 itula e faʻaosofia ona o ona uiga taʻitasi o le faʻamalosi mai gaʻo gaʻo.

Pe a faʻapitoa ona faʻatonu, insulin degludec e fai ai se nofoaga o multihexamers solubles. O le masilaki e malosi lona fusifusia i gaʻo gaʻo, lea e mautinoa ai le faʻagesegese ma le faʻafefe malie o le vailaʻau i totonu o le toto.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le maʻisuka e faʻanofoina o ia lava i lea aso ma lea aso. O le vailaau e fuafuaina e le fomaʻi e le endocrinologist pe a uma ona faia suʻega, faʻamautuina manaoga ole tino maʻi.

I vaega muamua o le togafitiga, o se fua faatatau o le 10 iunite poʻo le 0.1-0.3 iunite i le kilokalama ua faʻaaogaina. I le lumanaʻi, e mafai ona e faʻatupulaʻia le fua i le 1-2 vaega i le taimi. O vailaʻau faʻaaogaina mo le monotherapy, faʻatasi ai ma isi auala o togafitiga o le maʻisuka.

Nofoaga mo le injections:

O le maualuga o le 80 iunite ua tuiina i le tagata gasegase i le taimi.

O le suʻega ua filifilia mo tagata taʻitasi taʻitasi e le fomaʻi. O voluma e faʻalagolago i le tulaga faapitoa o le maʻi, o le mamafa o le maʻi, o se olaga malosi, ma se meaʻai auiliili e mulimulitaia e maʻi.

Ole taimi o le pulega e 1 le taimi i le aso, talu ai o Tresiba o se inisalini sili ona lemu le gaoioi. Ole fua muamua fautuaina ole 10 PIECES poʻo le 0.1 - 0.2 PIECES / kg. E le gata i lea, o le metotia e filifilia e faʻavae i luga o vaega o gaʻo ma le faapalepale o le tagata lava ia.

O fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina e avea ma monotherapy, faʻapea foʻi ma se vaega o togafitiga faʻapitoa mo le tausiga masani o se tulaga faifaipea o le inisalini. Faʻaaoga i le taimi tutusa o le aso e aloese mai ai i le atinaʻe o le hypoglycemia.

O le inisalini o le gasegase o le gasegase Levemir e faʻapitoa ona faia, pei o isi auala o le pulega e mafai ona mafua ai faʻafitauli. O vaega pito sili ona lelei mo inisiua gaʻo: ogavae, totoa, uʻamea, muso susu ma puipui pito i luma.

Ae e te leʻi amata faʻaaoga le peni, o loʻo e manaʻomia e suʻe tulafono mo le faʻaaogaina o lenei masini. O lenei mea e masani ona aʻoaʻoina e le fomaʻi. Po o le tagata maʻi e auai i kulupu kulupu e sauniuni mo le olaga ma le maʻisuka.

I nei vasega, latou te talanoa e uiga i le falaoa i meaʻai, o mataupu faavae o togafitiga e faʻalagolago i le maʻi, faʻapea tulafono mo le faʻaaogaina o pamu, peni ma isi masini mo le puleaina o inisalini.

Aʻo leʻi amataina le faʻagasologa, e tatau ona e mautinoa le saʻo o le syringe pen. I lenei tulaga, e tatau ona e gauai atu i le kilika, o le lanu o le fofo, o le olaga ola ma le faʻaogaina o vailaau. O le fausaga o le syringe-pen Tresib o loʻo mulimuli mai.

Ona amata lea o le faagasologa lava ia.

E taua le taulaʻi atu i le mea moni o le masani masani e manaʻomia mo le faʻaaogaina tutoʻatasi. O le tagata gasegase e tatau ona vaʻavaʻai manino i fuainumera o loʻo faʻaalia i le tagata filifilia pe a filifilia se fualaau. Afai e le mafai, e aoga le ave o le fesoasoani faaopoopo a se isi tagata ma se vaaiga masani.

Vaʻai sauni vave le penisini mo le faʻaaogaina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tatou aveese le pulou mai le peni ma ia mautinoa o loo i ai se vaifofo manino, le lanu i totonu o le faamalama o le kalama. Ona ave lea o se nila e faʻaogaina ma aveese le pepa mai le faga. Ona oomi malie atu lea o le fala i le au ma, pei o le, faasee.

A maeʻa ona tatou talitonu o le nila o loʻo uu mau i le suauʻu, aveese le faʻavaa pito i fafo ma tuʻu ese. E i ai pea se isi pito lua pito i lalo o le nila e tatau ona lafoaʻi.

Aʻo sauni uma vaega mo le iniseti, matou siakiina le faʻaaogaina o le inisalini ma le soifua maloloina o le tino. Mo lenei mea, o se fuataga o le 2 iunite ua tuʻu i le tagata filifilia.o le 'au e tulaʻi ma le nila ma tuʻu saʻo.

O le tataʻiina o le piston i le auala atoa, e tatau ona faʻaalia ai le 0. O lona uiga ua oʻo mai le fualaau manaomia. Ma i le pito i fafo o le nila, e tatau ona i ai se mataua o le fofo. Afai e le tupu lenei, toe fai laasaga e faʻamautinoa ai o loʻo galue le faiga. Ua tuuina atu lenei 6 taumafaiga.

Ina ua maeʻa le siakiina, matou te agai i luma i le faʻaofiina o le vailaʻau i totonu o le gaʻo gaʻo. Ina ia faia lenei mea, ia mautinoa o loʻo faasino le tagata filifilia ile "0". Ona filifili lea o le fua faatatau manaomia mo le pulega.

Ma ia manatua e mafai ona sili atu lou ulu i le 80 poo le 160 IU o le inisalini i le taimi, e fuafua i le tele o iunite i le 1 ml o fofo.

Faʻaofi se nila i lalo ole paʻu ile faʻaaogaina o soʻo se metotia na faia e le tausi maʻi ile taimi aʻoga. Tatala le nila i lenei tulaga. E aunoa ma le paʻi i le tagata filifilia ae le o le feaveai i soo se auala, e teomi le ala amata i le auala atoa.

Ona tuu lea o le pulou pito i fafo i luga o le nila e faʻasese ai mai le 'au, ona lafoai lea. Kuni le peni a le syringe ma lona pulou.

Tali leaga

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, o le hypoglycemia ua aliali mai, o faailoga autu:

  • o le paʻu e paʻu, e lagona le vaivai,
  • le mautonu, le mautonu,
  • coma
  • fiaaai
  • popole.

O le foliga malie e faʻamavaeina na oi latou lava, e faʻaaoga ai mea taumafa faʻamaoaigaina ma gaʻo. O se ituaiga mausali o le hypoglycemia e togafitia i iniseti glucagon po o le dextrose concentrated, ona aumai ai lea o tagata gasegase i le mafaufau, fafagaina i oloa o lo o aofia ai gaʻo. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa mo se suiga i le metotia.

Mo togafitiga lelei o le maʻisuka i le fale, e fautuaina e tagata atamamai

. O se meafaigaluega tulaga ese lenei:

  • Faʻamaʻosaʻo le kulukose toto
  • Faʻatonuina le galuega o le pancreatic function
  • Aveese le faʻanoanoa, faʻasaʻo le faʻavaʻaina o vai
  • Faʻaleleia le vaʻai
  • E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
  • E leai se faʻailoga

Ua maua uma e le au gaosiga laisene uma ma tusi faamaonia lelei i Rusia ma atunuu lata ane.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi


Faʻatau i le 'upega tafaʻilagi aloaia

I le taimi o togafitiga, e mafai ona tutupu ni uiga leaga. O le tali masani masani o le hypoglycemia. E matauina, e pei o se tulafono, i na gasegase na sili atu i le fuainumera na faailoaina, le saʻo ona mulimulitaʻia faatonuga, poo le fua saʻo na filifilia.

O le hypoglycemia e faʻaalia i le tele o faʻamaoniga, lea i le tasi tikeri poʻo le isi e faʻalagolago i le faiva o le faiʻai ma le suka o le toto. O se matafaioi taua e faia foi e le tulaga masani masani o le suka lea e masani ai le tino o le maʻi.

O faʻafitauli faʻafuaseʻi e tupu seasea. O lenei itu itu e masani lava ona faamatalaina e uiga i gaioiga anaphylactic o se ituaiga vave, lea e tulaʻi mai ona o le le faapalepale taitoatasi i vaega o fualaau faasaina.

E masani lava o le anaphylaxis e faʻaalia i le:

  • Urticaria
  • Itching
  • Quincke le edema,
  • Erythema,
  • Malosiaga Anaphylactic.

O gaioiga i le lotoifale e masani ona matauina. O le tagata maʻi e faitio i le faʻaleleia o le lotoifale, tosoina, faʻavevesi i le nofoaga o tui. O se faʻalogona ita ma le faʻasalaga i le lotoifale o uiga ia.

E masani lava, o le itu o le a leiloloa pe a maeʻa le 2-3 vaiaso o togafitiga faifai pea. O lona uiga, o aʻafiaga e aʻafia ai e le tumau i le natura.

O mea faʻapitoa o le lipodystrophy e masani ona matauina pe a le mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina. Afai e te mulimulitai i tulafono ma suia le nofoaga o tui i taimi taʻitasi, o le a ono faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le lipodystrophy.

Faʻasalaga

O le faʻailoga sili ona taatele o le faʻalavelave maualuga o le hypoglycemia. O lenei tulaga e mafua ona o le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto agai i le talaaga o le faʻateleina o le faʻasaina o le inisalini. E mafai e le hypoglycemia ona faʻaalia i le tele o faailoga, e faʻalagolago i le ogaoga o le tulaga.

E mafai ona masalomia le hypoglycemia pe afai e iai nisi o faʻaʻailoga nei:

  • Tesea
  • Manava
  • Fiaai
  • Gutu gutu
  • Goto goto le afu
  • Faiva
  • Itching
  • Tremor
  • Faʻaaliga
  • Lagona le popole
  • Upu le lelei ma le faʻaaliga,
  • Faʻamalamalamaina o le mafaufau e le lelei.

Fesoasoani muamua mo le hypoglycemia malu e mafai ona tuʻuina atu e tagata o aiga poʻo le maʻi. Ina ia faʻamaonia le tulaga, e tatau ona e toe maua le maualuga o le kulukose o le toto i le masani.

Faʻatasi ma tua atu o faʻamaoniga o le hypoglycemia, e tatau ona e 'ai se mea suamalie, soʻo se meaʻai e mauoa i meaʻai gaʻo. O le siva suamalie e mafai ona avea ma tali vave i le fale.

Afai o le tulaga e sili atu ona ogaoga ma afaina ai le malamalama, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi. Faʻasolosolo i le hypoglycemia matautia, fautuaina e faʻalauiloa se faʻamaʻi inisalini - glucagon i se fua faatatau o le 0.5-1 mg i le intramuscularly poʻo le subcutaneously.

Afai e le o iai le kalukaca mo nisi mafuaaga, e mafai ona suia e isi tagata tetee i le inisalini. O hormones teroid, glucocorticoids, catecholamines, aemaise adrenaline, somatotropin e mafai ona faʻaaogaina.

O le isi togafitiga e aofia ai le paʻu oona o le vaifofo ma le siaki pea o le toto suka. E faaopoopo atu le puleaina ole eletise ma le paleni o le vai.

Ata 3D

Subcutaneous Solution1 ml
mea galue malosi:
insulin degludec100 PIECES (3.66 mg) / 200 PIECES (7.32 mg)
tagata faʻapitoa: glycerol, phenol, metacresol, zinc (pei o le zinc acetate), hydrochloric acid / sodium hydroxide (mo le faʻaleleia o pH), vai mo le tui
fofo pH 7.6 / 7.6
1 peni tui o loo i ai le 3/3 ml o se tali e tutusa ma le 300/600 UNITS. O le peni tui ua mafai ai e oe ona ulufale atu i le 80/160 PIECES mo tui i mea faʻaopoopo o le 1/2 PIECES
1 le iunite o le degludec insulin e aofia ai le 0.0366 mg o le inisalisa salt-degreasec salt insulin
1 IU o le inisalini degludec e fetaui ma le 1 IU o le inisalini o le tagata, 1 IU o le inisalini oona poo insulin glargine

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Taofi le penisini o le peni mai le aapa atu o tamaiti. O le maualuga o le vevela o le malulu o tapuni e leʻi faʻaaogaina e 2-8 tikeri. E faatagaina e teuina i totonu o le pusaaisa i luga o le fata o le faitotoa, lea e tu mamao ese mai le pusaaisa. Aua e te malolo le fualaau faasaina!

Aloese mai le faʻaalia o le susulu o le la ma le vevela tele. Ina ia faia lenei mea, ia teuina ni faletalimalo tapuni i se pepa faapitoa, lea e faapipiiina o se mea puipui.

Faʻasaʻo le pupu vavae tatala ile potu vevela i se mea pogisa. O le maualuga o le maualuga e le tatau ona sili atu i le 30 tikeri. Ina ia puipuia mai ave malamalama, ia tatala pea le fagu ma se pulou.

O le inisalini Tresiba o se mea sili ona lelei i tui, lea e faigofie ai le olaga i le tele o vaega o togafitiga insulin.

E tatau ona teuina le vailaau i le vevela mai le 2 ° i le 8 ° C (i totonu o le pusaaisa), ae le latalata i le pusaaisa. Aua e te malolo.

Mo se peni suauu na faʻaaogā pe faʻaaogaina e pei o se peni faʻapitoa: aua nei teuina i totonu o le pusaaisa. Teu i le vevela e le silia le 30 ° C mo le 8 vaiaso. A uma ona e faʻaaogaina, tapuni le peni tui ma se pulou e puipuia ai mai le malamalama.

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

O nai meafaigaluega analog ua lisiina:

E tali lelei mai le maʻisuka i na fualaau faasaina. Lelei le umi o le gaioiga ma le lelei e aunoa ma ni aʻafiaga i le itu poʻo i latou faʻalauiloa laiti. O vailaʻau e talafeagai mo le tele o tagata gasegase, ae le mafai e tagata uma ona gafatia.

Tresiba o se fualaau lelei mo togafitiga o ituaiga maʻisuka eseese. E talafeagai mo le tele o tagata gasegase, faʻatau i luga o penefiti. I le faagasologa o togafitiga, e mafai e tagata gasegase ona taitaia se olaga ola, e aunoa ma le fefe mo lo latou soifua maloloina. O se vailaau faafomai e agavaa mo se igoa lelei.

Irina, 23 tausaga. Sa maua i matou i le maʻisuka ituaiga 1 i le vave o le 15 tausaga. Sa ou nofo i luga o le inisalini mo se taimi umi ma sa ou taumafai i ni kamupani eseese ma ni faiga o le pulega. O le mea aupito sili ona talafeagai o pamu insulin ma peni tui.

E leʻi leva lava, na amata faʻaaoga e Tresiba Flextach. Lavelei faigofie i le teuina, puipui ma le faʻaaogaina. I le taimi lava e tasi, o faʻataʻivaʻaʻiga e eseese a latou tui, o le mea lea mo tagata i togafitiga faʻatasi ai ma le maualuga o inisalini e aoga tele. Ma o le tau e sili ona lelei.

Konstantin, 54 tausaga. O le maʻisuka na maua i le inisalini e faalagolago i le ituaiga. Talu ai nei na suia ai le inisalini. Faʻaaogaina e inu vailaʻau, o lea na umi se taimi e toe fausia ai le mafaufau ma le tino mo le inisiua i aso uma. O le peni a le serian Treshiba na fesoasoani ia te aʻu ou te faʻaaoga ai.

O ona nila e matua manifinifi, o lea e toetoe lava a le mautonu le injections. Sa i ai foi se faafitauli i le fuaina o fua. Tagata e filifilia. E te faʻalogo i luga o se kiliki, o le fualaau na e seti ua uma ona oʻo i le nofoaga sao ma faʻalelei le faia o le galuega. Se mea faigofie e aoga i le tupe.

Ruslan, 45 tausaga. Tina le maʻisuka ituaiga 2. Talu ai nei, na faatonuina ai e le fomai se togafitiga faafomaʻi, aua na taofia ai le fesoasoani i fualaau suka suka, ma ua amata ona tupu le suka. Na ia fautuaina Tresiba Flekstach e faatau mo tina ona o lona matua.

Maua, ma matua faamalieina i le faʻatau. E le pei o vavalalata tumau faʻatasi ma tui, o le peni e faigofie tele i lona faʻaogaina. E leai se mea e tatau ai ona taele i le fuaina o fua ma le aoga. O lenei pepa e sili ona talafeagai mo tagata matutua.

Pharmacodynamics

O le fualaau faasaina Tresiba ® FlexTouch ® o se tutusa o le inisalini o le tagata mo se gaioiga umi, e maua mai i le metotia o le DNA o loʻo faʻaaogaina ai se faʻalavelave Saccharomyces cerevisiae.

Faʻatinoga o gaioiga. O le inisalini degludec e faapitoa lava ona fusifusia i le talini o le inisalini o le tagata, ma, fegalegaleai ai, ma iloa lona aafiaga o le falemaʻi e tutusa ma le aafiaga o le inisalini o le tagata.

O le aafiaga o le hypoglycemie o le degludec inisalini e mafua mai i le faʻaaogaina o le kulukose i tisipese pe'ā maeʻa le inisalini i maso maso ma masini vailaʻau maso ma se faʻaitiitia faʻaitiitia i le fua o le kulukose i le ate.

O le fualaau faasaina Tresiba ® FlexTouch ® o se mea tutusa o le inisalini o le tagata e sili atu ona galue, pe a uma le inisi e fai ai ni multihexamers soluble i totonu o le pusa vaʻavave, o loʻo i ai pea le faʻaaogaina o le degludec insulin i totonu o le masini vascular, e maua ai le gaosiga o le vailaʻau faʻasaina, tagai Ata 1).

I le taimi e mataituina ai le 24 itula o le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamaʻi i tagata gasegase lea na faʻaaogaina ai le dose o le deggenec insulin i aso taʻitasi, e ese mai i le insulin glargine, na faʻaalia ai le V Vo i le va o le gaioiga i le taimi muamua ma le lua 12-itula (AUCGIR0-12h, SS/ AucGIRtotal, SS =0,5).

Ata 1. 24-itula le aofaʻi o le glucose infusion rate profile - Css insulin degludec 100 U / ml 0.6 U / kg (suʻesuʻega 1987)

O le umi o le gaioiga o le vailaʻau Tresiba ® FlexTouch ® e sili atu ma le 42 itula i totonu o le vailaʻau togafitiga. Fss fualaau faʻasaina i le plasma toto e maua i le 2-3 aso talu ona faʻamautuina le fualaau.

Insulin degludec i le setete Css o loʻo faʻaalia le itiiti ifo (4 taimi) pe a faʻatusatusa i le insulin glargin fesuiaiga o aso taʻitasi o le gaioiga o le hypoglycemic, lea e faʻatusatusa i le tau o le aofaʻiga o fesuiaiga (CV) mo le suʻesuʻega o le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina i le taimi o le tasi vaʻalele (AUCGIR.τ, SS) ma totonu ole vaitau mai le 2 i le 24 itula (AUCGIR2-24h, SS), (tagaʻii le Laulau 1.)

Eseesega o faʻamatalaga o aso taʻitasi o le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le Tresiba ma le insulin glargine i le setete Css i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1

FaailogaInisalini degludec (N26) (CV a%)Insulin Glargine (N27) (CV%)
Eseesega o faʻasologa o faʻasologa o le hypoglycemic i aso taitasi i luga o se tafaoga tasi e tasi (AUC)GIR, τ, SS e)2082
Eseesega o faʻasologa o faʻasologa o le hypoglycemic daily i luga o le vaeluaga o le 2 i le 24 itula (AUCGIR2-24h, SS) i2292

o le CV: faʻaopoopoga o feeseeseaiga faʻavae,%.

b SS: O le faʻamaualuga o le vailaʻau i le faʻamaoni.

AU AUGIR2-24h, SS: aʻafiaga i le gasegase i le 22 itula talu ai le taʻaloga (e leai se aoga i le inisalini o le inisalini ua aʻafia i le taimi muamua o le suʻesuʻega pipi).

O se sootaga vavalalata i le va o le faateleina i le fua o le Tresiba ® FlexTouch ® ma lona aafiaga lautele o le hypoglycemic ua faamaonia.

O suʻesuʻega e leʻi faʻaalia ai se eseʻesega taua tele i totonu o vailaau mo togafitiga o fualaau faasaina Tresiba ® i tagata matutua ma tagata matutua matutua.

Soifua Maloloina ma le Saogalemu

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa na faʻaalia ai le paʻu tutusa i le HbA1c mai le tau muamua i le faaiuga o le suʻesuʻega i luga o le togafitiga ma le inisalini Treciba ® ma insulin glargine 100 IU / ml. O maʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 1 (T1DM) na togafitia i togafitiga a le Tresib ® ile inisalini na faʻaalia ai le tele o le faʻaititia o le hypoglycemia ma le ogaoga poʻo le faʻamaonia o le hypoglycemia symptomatic (o le hypoglycemia atoa ma le hypoglycemia nocturn) pe faʻatusatusa i le insulin glargine 100 IU / ml, tausia o se fualaau, ma i le vaitaimi o togafitiga. O maʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2 (T2DM) na togafitia i togafitiga o le insulin i le Tresib ® na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le faʻalavelave o le ogaoga o le hypoglycemia (o le hypoglycemia atoa ma le hypoglycemia i le po) e faʻatusatusa i le insulin glargine (100 IU / ml), ao faagasolo le tausiga toso, ma i le taimi o togafitiga, faʻapea foʻi ma se faʻaitiitia o le aʻafiaga o faʻasologa o le faʻaleagaina o le hypoglycemia i le taimi atoa o togafitiga.

I suʻesuʻega suʻesuʻega, o le leai o se maualuga o faʻataʻitaʻiga faʻatau (insulin detemir ma insulin glargine) luga o Tresiba ® e faʻatatau i se paʻu o HbA1c mai le laina amata i le faaiuga o le suʻesuʻega. O le tuusaunoaga na sitagliptin, lea na faaalia ai e Tresiba ® lona tulaga maualuga maualuga i le faaitiitia o HbA1c.

O fua o se meta-iloiloga o faʻamaumauga mai suʻesuʻega e fitu na faʻaalia ai le aoga o togafitiga o le insulin i le Tresib ® e tusa ai ma le faʻaitiitia o le faʻamaonia o le hypoglycemia episodes i tagata gasegase pe a faatusatusa i togafitiga insulin (100 U / ml) (Ripoti 2) ma faʻamaonia aso o le hypoglycemia. O le faaitiitia o le aafiaga o le hypoglycemia i le togafitiga o le insulin i Tresib ® na maua i le fua o le plasma glucose anapogi i le sili atu i le faatusatusa i le insulin glargine (100 IU / ml).

Oʻuga o se faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga i luga o faʻasologa o le hypoglycemia

Fua faʻatatau o le lamatiaga (insulin degludec / insulin glargine 100 PIECES / ml)Vaega o le hypoglycemia faʻamaonia a
AofaʻiO le po
SD1 + SD2 (faʻamatalaga lautele)
Fai le taimi o le tausiga b
Tagata matutua matutua ≥65 tausaga
0.91 s0.74 i
0.84 i0.68 s
0,820.65 s
SD1
Fai le taimi o le tausiga b
1,10,83
1,020.75 s
SD2
Fai le taimi o le tausiga b
Naʻo le togafitiga o le basal i gasegase na leʻi mauaina muamua le inisalini
0.83 s0.68 s
0.75 s0.62 s
0.83 s0.64 s

O le hypoglycemia ua faʻamaonia o se mea na tutupu i le hypoglycemia ua faʻamaonia e ala i le fuaina o le glucose concentration ma Episodes of hypoglycemia pe a maeʻa le vaiaso 16 o le togafitiga.

i Fuainumera taua.

E leʻi i ai se faʻaaogaina faʻamalosi o faʻamaʻi i le inisalini pe a uma togafitiga ma Tresiba® mo se taimi umi. I suʻesuʻega faʻataʻitaʻi i tagata gasegase ma le T2DM na togafitia ma Tresiba® faʻatasi ma le metformin, o le faʻaopoopoga o le liraglutide na mafua ai ona paʻu maualalo le fuainumera i HbA1s ma le mamafa o le tino. O le aʻafiaga o le hypoglycemia na maualalo le fuainumera ma le faaopoopoina o le leraglutide pe a faʻatusatusa atu i le faʻaopoopoga o se tasi o fua o le insulin.

Iloiloga o le aʻafiaga ile CCC. E faʻatusatusa le saogalemu o le cardiovascular pe'ā faʻaaogaina le vailaʻau Tresiba ma le insulin glargine (100 IU / ml), sa faia ai se suʻesuʻega TALI e aofia ai le 7637 tagata mamaʻi ma le T2DM ma maualuga le lamatiaina o le atiaeina o mea tau fatu cardiovascular.

O le saogalemu cardiovascular o le faʻaaogaina o fualaau faasaina Tresiba® e faʻatusatusa i le insulin glargine ua faʻamaonia (Ata 2).

N O le numera o tagata gasegase ma se mea muamua na faʻamaonia e le Komiti Faufautua Faufautua i luga o le Iloiloina o Aʻoaʻoga e le Faʻafitauli (EAC) ao faagasolo le suʻesuʻega.

% O le fuainumera o tagata gasegase ma le mea muamua na faʻamaonia e le EAC, e tusa ma le numera o tagata gasegase.

Ata 2. Ata o le vaomatua e atagia ai se auiliiliga o se numera 3-points mo le saogalemu o le faasologa o mea e tutupu i le cardiovascular (CVSS) ma manatu taitasi o le cardiovascular i se suesuega TALI.

I le faʻaaogaina o le insulin glargine ma le fualaau faasaina o Tresiba ®, o se faʻalelei tutusa i le HbA maualuga na ausia1s ma se faʻaitiitia faʻaitiitia o le kulukose plasma anapogi pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina Tresiba ® (laulau 3).

Tresiba ® na faʻaalia se sili atu nai lo le inisalini i luga o le tulaga o le maualalo o le afaina o le hypoglycemia ma se vaega maualalo o tagata gasegase oe na atiae le malosi o le hypoglycemia. O le tele o taimi o vaʻaia o le hypoglycemia i le nocturnal na sili atu ona maualalo i le faʻaaogaina o le Tresiba fualaʻau faʻatusatusa i le insulin glargine (Table 3).

Sini suʻesuʻega TALI

Le tau o le HbA1s, %

O le maualuga o le hypoglycemia (mo le 100 tagata maʻi-tausaga o le matauina)

O le malosi o le hypoglycemia

Ole malosi o le hypoglycemia nocturn 2

Tulaga lamatia: 0.47 (0.31, 0.73)

Le fuainumera o tagata gasegase ma le atinaʻeina o episodes o le hypoglycemia (% o gasegase)

O le malosi o le hypoglycemia

Taumafaiga o Tauvalega: 0.73 (0.6, 0.89)

FaailogaTresiba ® 1Insulin Glargine (100 PIECES / ml) 1
Uluai HbA1s8,448,41
2 tausaga o togafitiga7,57,47
Eseesega: 0.008 (-0.05, 0.07)
Glucose plasma anapogi, mmol / L
Muamua taua9,339,47
2 tausaga o togafitiga7,127,54
Eseesega: -0.4 (-0.57, -0.23)
3,76,25
Tulaga lamatia: 0.6 (0.48, 0.76)
0,651,4
4,96,6

1 Faʻaopoopoga i le faʻavae mo le togafitia o le maʻisuka ma le maʻi cardiovascular.

2 O le hypoglycemia ogaoga o le hypoglycemia lea na tupu i le vaitau o le aso ile 0 i le 6 i le taeao.

Tamaiti ma talavou. I suʻesuʻega a tamaiti aʻoga i tamaiti ma tupulaga talavou e iai le maʻisuka ituaiga 1, o le faʻaaogaina o Tresiba ® i le tasi aso i le aso na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le HbA1s i le 52 vaiaso poʻo le sili atu foi, o le faʻaitiitia o le faʻailoaina o le kulukose plasma glucose e fesoʻotaʻi ma uluaʻi faʻataʻitaʻiga e faʻatusatusa i le faʻaaogaina o le faʻatusatusaga o vailaʻau (insulin detemir 1 pe 2 taimi i le aso). O lenei taunuʻuga na ausia i le faʻaaogaina o le fualaau oona Tresiba i aso taitasi e 30% le itiiti ifo nai lo le inosia o insulin. O taimi (faʻavaomalo i le maʻi-tausaga o le faʻaalia) o faʻasologa o le hypoglycemia ogaoga (faʻamatalaga o le International Society for Study of Diabetes Mellitus (DM) i tamaiti ma tamaiti (ISPAD), 0.51 faʻatusatusa i le 0.33), faʻamaonia le hypoglycemia (57.71 faʻatusatusa i le 54.05) ma le faʻamaonia o le hypoglycemia (6.03 faʻatusatusa i le 7.6) e tutusa ma Tresiba ® ma le inisalini . I togafitiga uma e lua i tamaiti e taʻi 6 i le 11 tausaga le matutua, o le aʻafiaga o le hypoglycemia faʻamaonia e maualuga atu nai lo isi tausaga. Sa i ai le maualuga o le aʻafiaga o le hypoglycemia i tamaiti e taʻi 6 i le 11 tausaga i le vaega Tresiba ®. O le tele o vaega o le hyperglycemia ma le kososis sa sili ona maualalo i le faaaogaina o le Tresiba fualaau faasaina pe a faatusatusa i le togafitiga ma le inisalini, 0.68 ma le 1.09, i le faasologa. O le televave, ituaiga ma le matuia o amioga le lelei i le faitau aofaʻi o tagata mamaʻi maʻi e le eseese ma i latou i le faitau aofai o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le gasegase o le gaosiga e seasea lava ma e leai sona aoga. O faʻamatalaga i luga o le aoga ma le saogalemu i tama talavou ma T2DM ua faʻapupulaina e faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua mai i talavou ma tagata matutua ma le T1DM ma tagata matutua ma T2DM. O taunuuga e mafai ai ona matou fautuaina le fualaau faasaina Tresiba ® mo le togafitiga o talavou ma le maʻisuka ituaiga 2.

Contraindications

faateleina le lagona o le tagata taitoatasi i le mea galue malosi po o soʻo se vaega o ausilali o le vailaau faʻasaina,

o le taimi o le maʻitaga, o le taimi ole faʻaipoipo (e leai se faʻalavelave faʻapitoa i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i fafine ao maʻitaga ma le susu),

tausaga o tamaiti e oʻo atu i le 1 le tausaga talu mai o faʻataʻitaʻiga i tamaiti i lalo ifo o le 1 tausaga le matua e leʻi faia.

Faʻaiʻuga

O le pito sili ona taatele o le aafiaga na lipotia i le taimi o togafitiga ma le insulin o le hypoglycemia (tagai Faʻamatalaga o tali a le tagata lava ia).

O aʻafiaga uma o loʻo faʻamatalaina i lalo, e faʻavae i luga o faʻamatalaga mai faʻataʻitaʻiga, e faʻasoa e tusa ai MedDRA ma mamanu. O le aʻafiaga o aʻafiaga i itu e faʻamatalaina e masani lava (≥1 / 10), masani (≥1 / 100 i le FlexTouch ® reactions o le hypersensitivity (e aofia ai le fulafula o le laulaufaiva poʻo laugutu, manava, gaioiga, vaivai ma le sasaina) ma le urticaria e seasea ona matauina.

Hypoglycemia. E mafai ona tupu pe afai o le fualaau o le inisalini e maualuga tele e tusa ai ma manaoga o le maʻi mo le inisalini. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau ma / poʻo le faʻasalaga, faʻaletonu le tumau pe leai foi o le gaioiga galue, e oʻo lava i le oti. Faailoga o le hypoglycemia, e pei o se tulafono, faʻafuaseʻi ona tupu faʻafuaseʻi. O nei mea e aofia ai le afu malulu, pallor o le paʻu, faʻalavelave vaivai, atuatuvale poʻo le atuatuvale, atuatuvalega, le lava le vaivai po o vaivaiga, faʻalauleʻa, faʻaitiitia le faʻamalosi, moe, fiaai tele, vaʻaia o le vaʻai, maʻi vevela, gasea, poʻo le palpitations.

Lipodystrophy (aofia ai lipohypertrophy, lipoatrophy) e mafai ona atiae i le nofoaga o tui. O le tausisia o tulafono mo le suia o le nofoaga o tuiina i totonu o le nofoaga tutusa anatomical e fesoasoani e faaitiitia ai le lamatiaga o le atiaeina o lenei mea leaga.

Faʻatonuga i le nofoaga o tui. O maʻi na togafitia ma Tresiba ® FlexTouch ® na faia ni tali i le mea na tui ai (hematoma, tiga, vailaau i le lotoifale, erythema, suauu fesootai, fulafula, faʻavasegaina o le paʻu, paʻu, vevesi ma le faʻamalosi i le inisi). O le tele o gaioiga i le nofoaga o inisiua e laiti, e le tumau, ma e masani lava ona mou atu i togafitiga faʻaauau.

Tamaiti ma talavou. O le vailaʻau o Tresiba sa faʻaaogaina i tamaiti ma tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua e suʻesuʻe ai mea tau vailaau mo togafitiga. I se suʻesuʻega uumi i tamaiti mai le 1 i le 18 tausaga, na faʻaalia ai le saogalemu ma le aoga. O le tele o mea tutupu, ituaiga ma le matuia o amioga le lelei i le faitau aofaʻi o tagata gasegase e le ese mai i latou i le faitau aofai o tagata gasegase e maua i le maʻisuka (tagai Soifua Maloloina ma le Saogalemu).

Vaega faʻapitoa maʻi

I faʻataʻitaʻiga, e leai ni eseesega na maua i le taimi, ituaiga, poʻo le ogaoga o uiga leaga i tagata matutua ma tagata gasegase o loʻo iai le gasegase o le tino poʻo le galuega o le faamaʻi i le tagata lautele.

Fegalegaleaiga

E iai fualaau oona e aafia ai le metabolism.

O le manaʻomia mo le inisalini e faʻaitiitia: PHGP, GLP-1 agonists, tagata inhibitors MAO, beta-blockers, tagata inhibitors ACE, salicylates, anabolic steroids ma sulfonamides.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻatupulaia: fomaʻi faʻamatalaga tuʻu, o togafitiga faʻataʻitaʻi, corticosteroids, hormones thyroid, sympathomimetics, somatropin ma danazole.

Beta poloka e mafai ona faʻailogaina faailoga o le hypoglycemia.

Octreotide / Lanreotide e mafai ona faʻatele ma faʻaitiitia le manaʻo o le tino mo le inisalini.

Ethanol (ava malosi) e mafai ona faʻaleleia ma faʻaititia le faʻaaogaina o le hypoglycemic insulin.

Faʻafeteʻaiga. O nisi vailaau faʻamalositino, pe a faaopoopo i Tresib ® FlexTouch ®, e mafai ona faʻaleagaina. Ole fualaau faasaina Tresiba ® FlexTouch ® e le mafai ona faaopoopo i fofo o fua. E le mafai ona e faʻafefiloi le fualaau faasaina o Tresiba ® FlexTouch ® ma isi fualaau.

Tosiga ma le pulega

S / c Faatasi i le aso i soo se taimi o le aso, ae e sili ona lelei le taitaia o le fualaau faasaina i le taimi tutusa i aso uma.

O le fualaau faasaina Tresiba ® FlexTouch ® o se faʻatusatusaga o le inisalini e faia i le ultra-long acting.

Tresiba ® FlexTouch ® o se faʻasolosolo ile inisalini umi.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaoga Tresiba ® FlexTouch ® e pei o le monotherapy pe faʻatasi foi ma vailaʻau oona (hypoglycemic) (PHGP), glucagon-like peptide-1 agonists (GLP-1), ma bolus insulin (see Soifua Maloloina ma le Saogalemu).

Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, ua faʻamatalaina Tresiba ® FlexTouch ® faʻatasi ma le inisalini puupuu / vave e aofia ai le manaʻomia mo le insulin.

O le fua o Tresiba ® FlexTouch ® e tatau ona fuafuaina taitoatasi, e tusa ai ma manaʻoga ole maʻi. Ina ia lelei le pulea o le glycemic, e fautuaina e fetuutuunai le fualaau o le fualaau faasaina e faavae i luga o le mamafa o le kulukose plasma glucose.

E pei lava o se sauniuniga ile inisalini, o le faʻaleleia o fua ole sauniuniga a le Tresiba® FlexTouch® e mafai foi ona talafeagai pe a faʻaleleia le gaioiga o le tagata maʻi, suia lona masani, poʻo faʻamaʻi maʻi.

Tresiba ® FlexTouch ® 100 U / ml ma Tresiba ® FlexTouch ® 200 UNIT / ml

Tresiba ® FlexTouch ® o loʻo maua i ni inumaga se lua. Mo faʻatonuga uma e lua, o le fualaau manaomia o le vailaau faʻasaina ua tuʻuina i vaega. Ae ui i lea, o le laasaga o le laasaga e ese mai i le lua dosese o sauniuniga a Tresiba ® FlexTouch ®.

1. Tresiba ® FlexTouch ® 100 PIECES / ml e mafai ai ona e ulufale i doses mai le 1 i le 80 iunite i totonu ole 1 iunite i le tasi tui.

2. Tresiba ® FlexTouch ® 200 PIECES / ml e mafai ai ona e ulufale i doses mai le 2 i le 160 PIECES i faʻaopoopoga o le 2 PIECES i le tasi tui. O le tui ole inisalini e aofia i le afa o le tele o le tali pe a faatusatusa i sauniuniga ole insulin 100 IU / ml.

Ole fua ole fua ole fua ole fua ole iunite, e tusa lava po o le a le metotia; e leai se mea e tatau ona toe faʻaaogaina ai le fualaau ole a tuʻuina atu ai gasegase i se metotia fou.

Fesuisuiaʻi tulafono faatonutonu

I mataupu e le mafai ai ona tuʻuina atu le vailaʻau i le taimi e tasi, e mafai e Tresiba ® FlexTouch ® ona e suia le taimi ole pulega (vaai Soifua Maloloina ma le Saogalemu) I le taimi lava e tasi, o le va o le injections e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 itula. E le o auai mai le aoga i le fomaʻi fua o fualaau faasaina Tresiba ® FlexTouch ® i tamaiti ma tamaiti.

E fautuaina e faapea o na gasegase ua galo ona vave ave se tui o le inisalini e ulufale i le afaina i le taimi lava latou te maua ai, ona toe foi atu lea i lo latou taimi masani mo le puleaina o le fualaau o aso taʻitasi.

Ole fua muamua o le fualaau faasaina Tresib ® FlexTouch ®

Tagata maʻi maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le aso muamua fautuaina muamua o Tresiba ® FlexTouch ® e 10 iunite, sosoo ai ma le filifilia o se fualaau patino o le fualaau faasaina.

Tagata mamai e iai le maʻisuka ituaiga 1. O le fualaau faasaina Tresiba ® FlexTouch ® ua faatonuina i lea aso ma lea aso faatasi ai ma le insulin, lea e faia i meaai, sosoo ai ma le filifilia o se fualaau patino o le fualaau faasaina.

Faʻaliliuga mai isi sauniuniga o inisalini

O le mataʻituina lelei o le toto o le kulukose i le taimi o le fesiitaiga ma i vaiaso muamua o togafitiga ma Tresib ® FlexTouch ® ua fautuaina. Faʻasaʻoina o togafitiga o le hypoglycemic (o le fua ma le taimi o le puleaina o mea pupuu ma le siakiina ole inisalini poʻo isi vailaʻau faʻasolosolo faʻamalosi).

Tagata maʻi maua i le maʻisuka ituaiga 2. Pe a faʻafeiloaʻi Tresiba ® FlexTouch ® i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oeo loʻo i luga o le basal-bolus o le inisalini togafiti poʻo le togafiti togafitiga faʻatasi ai ma insulin mixtures / insulin insulin, o le fua ole Tresiba ® FlexTouch ® e tatau ona fuafua e fuafua i le dose o le insaline basal na maua e le tagata maʻi aʻo leʻi tuʻuina atu i se ituaiga fou o inisalini, e tusa ai ma le "iunite i le iunite" taʻiala, ona fetuunai lea e tusa ai ma manaoga o le tagata maʻi.

E tatau ona tuʻuina atu le faʻaititia o le 20% o le tui muamua o le insalini basal, ona faʻamaonia lea e tusa ai ma manaoga o le tagata maʻi i mataupu nei:

- fesiitaiga mai le insalini basal, lea na faʻatonuina 2 taimi i le aso, i le vailaʻau Tresiba ® FlexTouch ®,

- faʻaliliu mai insulin glargine (300 PIECES / ml) i le vailaʻau Tresiba ® FlexTouch ®.

Tagata maʻi faʻatasi ma le T1DM. Pe a faʻafeiloaʻi tagata mamaʻi i le T1DM i Tresiba ® FlexTouch ®, e tatau ona mafaufauina se faʻaititia o le 20% o le tui muamua o le insalini basal poʻo le vaega autu o le faifai pea o le insulin infusions (PPII). Ona faʻafetaui lea o le fuainumera e tusa ai ma manaoga o le tagata maʻi e faʻavae i faʻamatalaga glycemia.

O le faʻaaogaina o Tresiba ® FlexTouch ® faʻatasi ma le GLP-1 agonists o loʻo maua i maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2. A faʻapipiʻi Tresiba ® FlexTouch ® i togafitiga ma le GLP-1 agonists, o le aso muamua e fautuaina ai le 10 iunite e sosoo ma le fetuʻunaʻiga o fuainumera taʻitasi.

Pe a faʻaopopo atu i le GLP-1 faʻataʻitaʻiga togafitiga i togafitiga ma Tresib ® FlexTouch ®, e fautuaina le faʻaititia o le dose o Tresib ® FlexTouch ® e 20% e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Mulimuli ane, e tatau ona fetuunai le fualaau.

Vaega faʻapitoa maʻi

Tuai tausaga (silia ma le 65 tausaga). Tresiba ® FlexTouch ® e mafai ona faʻaaoga i tagata matutua. O le toto o le glucose e tatau ona mataʻituina lelei ma o le inisalini e faʻasaʻo taʻitasi (silasila "Pharmacokinetics").

Le lava gaioiga o le fatu ma le ate. Tresiba ® FlexTouch ® e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase ma le gasegase o le tino ma le gasegase. O le toto o le glucose e tatau ona mataʻituina lelei ma o le inisalini e faʻasaʻo taʻitasi (silasila "Pharmacokinetics").

Tamaiti ma talavou. O le vailaʻau Tresiba ® FlexTouch ® e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai tupulaga talavou ma tamaiti matutua atu i le tasi le tausaga (vaai Soifua Maloloina ma le Saogalemu) Pe a liliu mai le insalini basal i Tresiba ® FlexTouch ®, e tatau i tulaga taʻitasi ona mafaufau i le manaʻoga e faʻaititia le fua o le insalini basal ma bolus e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia (silasila i "Faʻaiʻuga").

O le fualaau faasaina Tresiba ® FlexTouch ® ua faamoemoe mo na o le vaavaaiga o le tino.

Ole fualaau faasaina Tresiba ® FlexTouch ® e le mafai ona faʻatonu iv. e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia matautia.

Ole fualaau faasaina Tresiba ® FlexTouch ® e le mafai ona ulufale i / m, aua i lenei tulaga, o le ave o le vailaʻau e suia.

Tresiba ® FlexTouch ® e le tatau ona faʻaaoga i pamu inisalini.

O le vailaʻau Tresiba ® FlexTouch ® e faʻapitoa ona faia i totonu o le suilapalapa, tauau po o le puipui pito i luma.

O nofoaga e tuiina ai e tatau ona suia i totonu o le itulagi anatomical tutusa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lipodystrophy.

Tresiba ® FlexTouch ® o se penisini muamua na tumu i le suauu ua fuafuaina mo le faʻaaogaina o nilala tui ole NovoFine ® poʻo NovoTvist ®.

Tresiba ® FlexTouch ® 100 PIECES / ml e mafai ai ona e ulufale i doses mai i le 1 i le 80 iunite i faʻaopoopoga o le 1 le iunite i le tasi inisi.

Tresiba ® FlexTouch ® 200 PIECES / ml e mafai ai ona e ulufale i doses mai le 2 i le 160 PIECES i faʻalauga o le 2 PIECES i le tasi tui.

Faatonuga mo le maʻi

E tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete nei faatonuga ao leʻi faʻaaogaina le peni tui o Tresib ® FlexTouch ® muamua. Afai e le mulimuli ma le faʻaeteete le tagata maʻi i faatonuga, e mafai ona ia faia se inumaga e le lava pe sili atu ile inisalini, lea e mafai ona oʻo atu ai i se maualuga maualuga pe maualalo le maualuga o le kulukose o le toto.

Faʻaaogā le penisini pe a uma ona aʻoaʻoina e le tagata maʻi e faʻaaoga i lalo o le taʻitaʻiga a se fomaʻi poʻo se tausi maʻi.

E tatau ona e siaki muamua le igoa i luga o le penisini penitala ina ia mautinoa o loʻo aofia ai Tresiba ® FlexTouch ® 200 PIECES / ml, ona suʻesuʻe ma le totoa ata o loʻo i lalo, o loʻo faʻaalia ai auiliiliga o le peni ma nila.

Afai o le tagata maʻi e faʻavaivaia le vaʻaia poʻo ua i ai ni faʻafitauli matuia o le vaʻai ma e le mafai ona iloa le va o numera i luga o le tau o le tui, aua nei faʻaaoga se peni tui e aunoa ma se fesoasoani. O lea tagata maʻi e mafai ona fesoasoani i ai se tagata e aunoa ma se faʻavasegaga vaaia, aoaoina i le saʻo le faaaogaina o le suauʻu tuila FlexTouch ® muamua.

Tresiba ® FlexTouch ® 100 U / ml - se peni suauu muamua na tumu i totonu ole 300 PIECES o le insulin degludec. O le maualuga pito i maualuga e mafai e le tagata maʻi ona seti e 80 iunite i faʻaopoopoga o le 1 le iunite.

Tresiba ® FlexTouch ® 200 UNITS / ml - se penisini muamua na tumu i le syringe e aofia ai le 600 PIECES o le insulin degludec. O le maualuga pito i maualuga e mafai e le tagata maʻi ona seti e 160 iunite i faʻaopoopoga e 2 iunite.

O le syringe pen ua mamanuina mo le faʻaaogaina ma ni nila e faʻaogaina NovoFayn ® poʻo NovoTvist ® e oʻo i le 8 mm le umi. E le aofia ai nilala i totonu o le afifi.

Faamatalaga Taua. Faʻalogo lelei i faʻamatalaga ua makaina taua, e taua tele mo le saʻo le faʻaogaina o le peni.

Ata 3. Tresiba ® FlexTouch ® 100 U / ml.

Ata 4. Tresiba ® FlexTouch ® 200 U / ml.

I. Sauniuniga o le peni mo le faʻaaogaina

Siaki le igoa ma le fuataga i luga o le igoa o le penisini ia mautinoa o loʻo i ai Tresiba ® FlexTouch ® IU / ml / Tresiba ® FlexTouch ® 200 IU / ml. E taua tele lenei mea pe afai e faʻaaogaina e le tagata maʻi ituaiga eseese o insulin. Afai na te sese se isi ituaiga inisalini, o le toto o le kulukose o le toto atonu e maualuga tele pe maualalo foi.

A. Ave ese le pulou mai le peni.

E. Faamautinoa o le sauniuniga o le inisalini i le tui sulu e manino ma leai ni lanu. Vaavaai i le faamalama o le fua o le inisalini toe. Afai e leaga le vailaʻau, e le mafai ona faʻaaogaina le peni.

C. Faʻaaoga se nila ma faʻaaoga le mea faʻapipiʻi.

D. Tuu le nila i luga o le suauu ma liliu i luga ina ia malolo le nila i luga o le peni.

E. Ave ese le tapuni i fafo o le nila, ae aua le lafoai. O le a manaʻomia pe a maeʻa le iniseti ina ia aveese lelei le nila mai le peni.

F. Ave ese ma lafoai le pulou o le nila. Afai e taumafai le tagata maʻi e tuʻu le pito i totonu o le nila i luga, e mafai faʻafuaseʻi ona oso.

Se mataua o le inisalini e ono oʻo mai i le pito o le nila. E masani lava, ae tatau i le tagata gasegase ona siaki pea le inisalini.

Faamatalaga taua. E tatau ona faʻaaoga se nila fou mo tui taʻitasi. O lenei mea e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, tuiina o le inisalini, afifiina o le nila ma le tuʻuina atu o le fualaau oona.

Faamatalaga taua. Aua le faʻaaogaina le nila pe afai e faʻasalaga pe faʻaleagaina.

II. Inisalini siaki

G. Aʻo lei faia tui taʻitasi, e tatau ona siaki le inisalini. O lenei mea o le a fesoasoani i le tagata maʻi e faʻamautinoa o loʻo faʻatino lelei le fualaau o le inisalini.

Faʻaaogaina le 2 iunite o le fualaau faʻataʻitaʻi e ala i le liliu o le tagata filifilia. Ia mautinoa o le fualaau oona e faaalia ai le "2".

H. Aʻo uuina le peni a le syringe ma le nila, faʻafefiloi faʻamalosi le pito i luga o le syringe ni nai taimi ma lou tamatamailima ina ia alu aʻe ai le ea i luga.

I. Talosaga i le amataga o le faamau ma taofi i lenei tulaga seia oʻo ina toe faafoi atu le fualaau o le tui i le "0". "0" e tatau ona i luma o le faailo o le fualaau. O se mataua o le inisalini e tatau ona i ai i le pito o le nila. E mafai ona tumau pea se pusa o le ea i le pito o le nila, ae o le a le tui. Afai o le pa'ū o le inisalini e le o iai i le pito o le nila, toe fai gaoioiga G - I (laasaga II), ae le silia ma le 6 taimi.

Afai e le i ai se mataua o le inisalini, sui le nila ma toe fai G-I (Vaega II).

Afai o le pa'ū o le inisalini e le oʻo i le pito o le nila, aua le faʻaaogaina le peni. Faaaoga se peni fou tui.

Faamatalaga taua. Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, ia mautinoa o le pa'ū o le inisalini e aliali i le pito o le nila. E faʻamautinoa ai le faʻamalolo o le inisalini. Afai e le oʻo mai se mataua o le inisalini, o le a le faia le fualaau, e tusa lava pe alu ese le tui ole fua. E mafai ona taʻu mai e faʻapipiʻi pe faʻamaʻi le nila.

Faamatalaga taua. Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e tatau ona siaki le inisalini. Afai e le siakiina e le tagata maʻi le faʻaaogaina o le inisalini, atonu e le mafai ona ia faʻatinoina le le lava o le inisalini pe leai foi, lea e mafai ona mafua ai le maualuga maualuga o le kulukose o le toto.

III. Faʻailoga tulaga

J. Aʻo leʻi amataina le inisiua, ia mautinoa o loʻo tuʻuina atu le fualaau oona i le "0". "0" e tatau ona i luma o le faailo o le fualaau. Liliu le tagata e filifilia le suʻega e seti ai le fualaau manaʻomia e faʻataʻitaʻi e le fomaʻi.

O le maualuga pito maualuga e mafai e le tagata maʻi ona seti o le 80 poo le 160 IU (mo Tresiba ® FlexTouch ® 100 IU / ml ma Tresiba ® FlexTouch ® 200 IU / ml).

Afai e seti le togi, ole tagata maʻi e mafai ona liliu i luma le suʻe muamua pe tua atu seia oʻo ile seti saʻo.

O le fuainumera o le tootoo e seti le numera o iunite. E na o le tui ole fualaau ma le fua o fualaau oona e faʻaalia ai le numera ole inisalini i le tui na e ave.

O le maualuga pito maualuga e mafai e le tagata maʻi ona seti o le 80 poo le 160 IU (mo Tresiba ® FlexTouch ® 100 IU / ml ma Tresiba ® FlexTouch ® 200 IU / ml).

Afai o le inisalini o totoe i le syringe pene e itiiti ifo i le 80 po o le 160 PIECES (mo Tresiba ® FlexTouch ® 200 PIECES / ml), o le a taofia le fua ole fua ole numera ole inisalini ole tuua ole penisini.

O taimi uma lava e liliu ai le sui filifilia, o kiliki e faʻalogoina, o le leo o kiliki e faalagolago i le fea itu e sui ai le filifili ole fua (luma, tua pe afai o le fua na aoina e sili atu i le numera o inisalini o totoe i le syringe pen). O nei kiliki e le tatau ona faitauina.

Faamatalaga taua. Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e tatau ona siaki pe fia ni iunite o inisalini na togiina i luga ole tui ole fualaau ma le fua ole fua. Aua le faitauina ia kiliki o le peni. Afai e seti e le tagata maʻi ma faʻalauiloa le inumaga, o le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona maualuga tele pe maualalo foi.

O le fua o le paleni o le inisalini e faaalia ai le aofaiga ole insulin o totoe i le peni, o lea e le mafai ona faʻaaogaina e fua le fua o le insulin

IV. Inisalini pulega

K. Faʻaofi se tola i lalo o lou paʻu e faʻaaoga ai le tui na fautuaina e lau fomaʻi poʻo le tausi maʻi. Ia faʻamautinoa o le tui ole fualaau o loʻo i totonu o le vaʻaia o le faʻaaliga. Aua e te paʻi atu i le fua faʻatau fua ma ou tamatamai lima. E mafai e lenei mea ona faalavelaveina le tui. Faʻasalaga le ala amata i le auala uma ma taofi i lenei tulaga seia oʻo i le faʻasologa o fualaau faʻaalia o le "0". "0" e tatau ona faʻatusatusa i le fua o le fua, ao maʻi le tagata maʻi pe lagona se kiliki.

A maeʻa le tui, tuʻu le nila i lalo o le paʻu (a itiiti ifo ma le 6 s) ina ia mautinoa ua uma ona tui le inisalini atoa.

L. Ave ese le nila mai lalo o le paʻu ile tosoina lea o le tui.

Afai e maua le toto i le nofoaga o tui, faʻapipiʻi lemu le sipuni o le cotton i le nofoaga o inisi. Aua e te masima le nofoaga o tui.

A maeʻa le tui, e mafai e le tagata maʻi ona iloa se mataua o le insulin i le pito o le nila. O lenei mea masani ma e le afaina ai le fualaau o le vailaʻau o loʻo faʻatino.

Faamatalaga taua. Siaki i taimi uma le faʻasologa o fualaau e iloa ai le tele o vaega o inisalini e faʻatautaia. O le tau o le fua o le a faʻaalia ai le numera saʻo o iunite. Aua le faitauina numera o kiliki i luga o le peni. A maeʻa le inisiua, taofi le amataga o le kulomi seia oʻo ina toe foʻi atu le tui counter i le "0". Afai e leʻi taofia le faʻasologa o fualaau i luma o le faʻaalia o le "0", o le atoa o le inisalini e leʻi ulufale mai, lea e mafua ai ona maualuga le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

V. A maeʻa le tui

M. Tuu le pulou pito i fafo i luga ole laulau, tuu le pito o le nila i totonu o le pupuni e aunoa ma le paʻi i ai poo le nila.

N. A oʻo mai le nila i le pulou, faʻapipiʻi ma le faaeteete le pulou i luga o le nila. Faʻasese le nila ma faʻateʻa ese, mataʻituina puipuiga saogalemu.

A. A maeʻa tui taʻitasi, tuʻu se ufiufi i luga o le peni e puipui ai le inisalini e aofia ai mai le faʻalauiloa i le malamalama.

Tuli ese le nila pe a uma tui. O lenei mea e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, tuiina o le inisalini, afifiina o le nila ma le tuʻuina atu o le fualaau oona. Afai e pipili le nila, o le a le mafai e le tagata maʻi ona tui inisalini.

Lafoaʻi le peni suauu na faʻaaogaina ma le nila e vaʻaia e pei ona fautuaina e lau fomaʻi, tausi maʻi, fomaʻi, poʻo tulafono faʻalotoifale.

Faamatalaga taua. Aua lava nei e taumafai e tuu le pito i totonu i luga o le nila. E mafai e le tagata maʻi ona tui.

Faamatalaga taua. A maeʻa tui taʻitasi, faʻaaoga pea le nila ma teuina le peni peni ma le nila e vaʻaia. O lenei mea e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, tuiina o le inisalini, afifiina o le nila ma le tuʻuina atu o le fualaau oona.

VI. E fia le insulin?

P. O le fua o le insulin o loʻo taʻu mai ai le aofaiga ole insulin o loʻo totoe i le peni.

R. Ina ia iloa lelei pe o le a le tele o le inisalini e totoe i totonu o le peni, e tatau ona e faʻaaogaina le fualaau oona: sui le filifili o le tofo seia oʻo ina taofi le tui. Afai o le fualaau o fualaau oona e faʻaalia ai le 80 pe 160 (mo Tresiba ® FlexTouch ® 200 PIECES / ml, taʻitasi), o lona uiga e le itiiti ifo i le 80 poo le 160 PIECES o le inisalini e tumau pea i le sisi (mo le sauniuniga Tresiba ® FlexTouch ® 100 PIECES / ml ma Tresiba ® FlexTouch ® 200 PIECES / ml, taʻitasi). Afai e le itiiti ifo i le 80 po o le 160 le faʻataʻitaʻiga o fualaau oona (mo Tresiba ® FlexTouch ® 200 PIECES / ml, taʻitasi), o lona uiga o le numera o iunite o insulin o loʻo faʻaalia i luga o le pusa o loʻo tumau i le peni toso.

Suʻe le suʻe fua i le isi itū seia oʻo i le faʻamaʻi o le tui e faʻaalia "0".

Afai o le inisalini o loʻo totoe i le tui tuila e le lava e faʻafoʻosaʻo ai le fualaau atoa, e mafai ona e ulu i le fualaau manaʻomia i ni inisiua e lua e faʻaaoga ai peni lua.

Faamatalaga taua. E tatau ona ave le tausiga pe a fuafua le tootoo o le inumaga ole inisalini.

Afai e iai masalosaloga o le tagata maʻi, e sili atu le tuiina o oe lava i le atoa o le inisalini e faaaoga ai se peni fou. Afai o le tagata maʻi e sese i ana faʻatusatusaga, e mafai ona ia faʻalauiloaina le le lava o le tui poʻo le tele o le inisalini, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le moni o le maualuga o le kulukose toto atonu e maualuga tele pe maualalo.

E tatau ona e ave le peni lua ma oe.

E tatau ona e aveina i taimi uma se peni tui ma ni nila fou i le mea ua leiloa pe ua faaleagaina.

Taofi le tui tui ma nila mai le mea e mafai e tagata uma, aemaise lava tamaiti.

Aua lava nei e tuʻuina atu le pine a le tagata maʻi ma le nila i isi. E mafai ona taʻitaʻia ai le faʻamaʻi pipisi.

Aua lava nei e tuʻuina atu le pine a le tagata maʻi ma le nila i isi. O fualaau faasaina e ono afaina ai lo latou ola maloloina.

E tatau i tagata faigaluega ona faʻaogaina nila faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o tuilala ma le faʻamaʻi pipisi.

Fausia togafitiga peni

Tausia e tatau ona ave faʻatasi ma le peni. O le le faʻaeteete po o le le talafeagai le tagofiaina e mafai ona tupu i se fua le talafeagai, lea e mafai ona mafua ai le maualuga o le kulukose.

Aua le tuua le peni i totonu o se taavale poʻo seisi lava nofoaga e mafai ona faʻaalia i le maualuga ma le maualalo o le vevela.

Puipui le penisini mai le efuefu, palapala ma ituaiga uma o vai.

Aua nei fufuluina le peni, aua nei e faatofuina i totonu o le vai pe lueluina. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻamamaina le peni a le suauu i se laʻau susū ua faʻafefiloi ma se kulimi vaivai.

Aua le faʻapala pe taia le peni i luga o se mea faigata. Afai ua togi e le tagata maʻi le pine o le syringe po o masalosaloga o loʻo galue lelei, faʻapipiʻi se nila fou ma siaki le inisalini ao leʻi tuʻuina atu le tui.

Aua e te taumafai e toe faʻatumu le peni. E tatau ona lafoai le peni tui.

Aua e te taumafai e toe teuteuina le syringe oe pe vavaeeseina.

Faʻatau

Faʻamaumauga ma le tagata e ona le tusi resitala: Novo Nordisk A / S.

Novo Alle, DK-2880, Bugswerd, Tenimaka.

Talosaga a tagata faʻatau e tatau ona lafo i le tuatusi o le LLC Novo Nordisk: 121614, Moscow, ul. Krylatskaya, 15, o. 41.

Tel.: (495) 956-11-32, fax: (495) 956-50-13.

Tresiba ®, FlexTouch ®, NovoFine ® ma NovoTvist ® o faʻamaufaʻailogaina e resitalaina e Novo Nordisk A / S, Tenimaka.

Tuua Lau Faamatalaga