E mafai ona inuina le tea tiva mo le maʻisuka ituaiga 2?

Talu mai aso anamua, sa faʻaaogaina toga vao e togafitia ai faʻamaʻi eseese o le tino o le tagata. I le lisi o maʻi e mafai ona togafitia ma puipuia e ala i le faʻaaoga o togalaau teas o le maʻisuka.

O le maʻi suka o se tasi o faʻamaʻi masani o le endocrin system, lea e fesootaʻi ma le le lava o le insulin i le tino.

O le faʻaaogaina o teasal teas ma le faʻaititia o le suka o le a aoga uma i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 ma le muamua.

O se tasi o laau sili ona lauiloa na faʻaaoga mo le puipuia ma togafitiga o le maʻisuka o le Ivan tea. Mo le mafuaʻaga lenei, o tagata e maua i le maʻisuka ma faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo mafaufau pe mafai ona inu sefe mai le ipu Ivan Ivan mo le maʻisuka ituaiga 2 pe'ā iai ni faʻafitauli i le tino e pei o le malfunctions o le cardiovascular, digestive, nervous and excretory system. .

Faʻaaogaina o meatotino a Ivan tea

O le faʻaaogaina o laisa i le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia ai le gaosia o meaola palacreatic e suauu beta o le isumu o le hormone insulin.

O se meainu mai le tea Ivan e mafai ona faʻaalia le tino o se tagata maʻi.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o laulaau willow mo le maʻisuka e mafai ai ona i ai se aoga aoga i le galuega o toetoe lava o mea uma o le endocrin.

O le aoga aoga i le tino pe a ave le tea Ivan mo le maʻisuka e faapenei:

  • ei ai le faateleina o le puipuiga,
  • o le faagasologa o metabolic processes i le tino ua faaleleia,
  • o loʻo i ai le faaitiitia o le mamafa o le tino i le i ai o le mamafa o le mamafa i se tagata maʻi ua maua i le maʻisuka,
  • o loʻo i ai se faʻasologa o le faʻaogaina o le tino.

O le ulaula e faʻaaogaina o le lauti mo le maʻisuka e le gata ina maualalo ai le toto suka. Ae e mafai ai foi ona e faʻasalalau le galuega o totoga uma o le endocrin system. O le maʻi suka e masani lava ona atiae pe a tupu se maʻi i le faʻaogaina o lenei faiga masani; o le faʻaaogaina o le willow tea e fesoasoani e puipuia ai le tupu mai o faʻalavelave e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻi.

O le tele o taimi, o le maʻisuka e atiina ae i le talaaga o faʻalavelave masani i le tino o le tagata. O le faʻaaogaina o le lauti tilotilo e faʻavae i luga o afi ma mea faʻasao e mafai ona faʻaitiitia ai le atuatuvale i le tino o le tagata.

E mafai ona ave se mea e faʻavae e faʻavae i luga o le tea masi mo tulaga o le ogaumu, lea e masani ona tupu i le taimi o togafitiga o le maʻisuka ma fualaau faʻasaina.

E fautuaina e ave le fua e pei o se anti-inflammatory agent e foia ai faamaʻi pipisi e mafai ona o faatasi ma le alualu i luma o le maʻisuka ona o le vaivai o le tino puipuia.

Faʻafitauli i le cardiovascular system o soa tumau mo le alualu i luma o le maʻisuka ituaiga 2. O le suālaʻau oona e inupia e faʻasaʻo ai le toto maualuga ma pe a oʻo mai se maʻi tiga.

O le faʻaitiitia o le mamafa o le toto e mafai foi pe a faʻapipiʻi le laʻau o le willow ma isi laau totō ma aʻafiaga o le hypoglycemic.

Afai ei ai se maualuga maualuga o suka i totonu o le tino, e mafai ona e togafitia ma le lauti e aofia ai e le gata o le afi. E fautuaina e faaopoopo i le lauti:

  1. Fugalaau lanu.
  2. O aʻa ma laulaau o lalaga.
  3. Taʻu vao.
  4. Chamomile fugalaau.

Pe a faʻaaogaina sea ituaiga o laʻau tila, o le a sili atu ona taua le maua o le suka i le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

Ivan tea mo le maʻisuka: e aoga pe leai? - Auala ma auala e togafitia ai faʻamaʻi

I aso anamua, na matauina e tagata o togafiti faʻamalosi e faʻafefe ai le tele o faʻamaʻi, fesoasoani i le tino e taulimaina le faʻamaʻi. Toeitiiti lava o togafitiga uma o togafitiga e le o togafitia mo se faʻamaʻi tasi, o le tino e aafia ai le tino o le tagata. O nei laau toto e aofia ai le Ivan tea. Pe o le togalaau e aoga mo le maʻisuka, tatou te aoao mai le tusiga.

O le mea muamua ou te fia iloa o vaega uma o le laau e talafeagai mo le taumafa, e oo lava i aʻa. O pupu muamua o le laau e mafai ona faʻaaogaina i salalaʻau.

I le aotelega, i se vaega o laulaau fou, o le anotusi o le vitamini C e silia ma le 5-6 taimi o mea o loʻo i totonu o le acid ascorbic nai lo lemoni poʻo le blackcurrant. E le o iai le caffeine ma le alkaloids, o le mea lea, e oʻo lava i le maʻisuka, e mafai ona 'aina le Ivan.

Faitau i ai! Auala e faʻaaogaina ai le tea i le taimi o le maitaga. Ma le auala foi e faʻaaogaina ai le laau i alii.

O le faʻasolosolo ua saunia i luga o le faʻavaeina o afi e pei o:

  1. Lafoaʻi maʻa.
  2. Tuʻu atu i le faʻamautuina o le nofoa, le lelei o le faʻatinoina o le meaʻai.
  3. Faaleleia le faagasologa o le hematopoiesis, faateleina le maualuga o le hemoglobin i le toto.
  4. Fesoasoani i le tino i le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi, faʻateleina ana meatotino puipui.
  5. E i ai mea e puipuia ai le ita.
  6. O le afaina o le ulu e faʻamalieina ai le ulu o le ulu, faʻamaonia ai le toto maualuga.
  7. Faʻaitiitia le toto toto.

O mea totino e maua e le fale e aoga tele mo tagata e iai ituaiga o maʻisuka eseese. O le mea lea, e tatau ona aofia ai i totonu o le taumafataga, ma faʻatalanoa ma le fomaʻi togafiti tatau i aso taitasi mo le soifua maloloina masani.

O le tele o faʻamaʻi i aso anamua na togafitia i togavao. O vailaʻau faʻasaina na faʻaaogaina foi e togafitia ai le maʻisuka.

Faamanuiaga i le Laau mo Tisuka

Maxim Scriabin ma Ksenia Guryeva, 888

  • Tea mo le maʻisuka
    • 1. Laulaʻau Tea Tea
  • Tusa 2 Tui Mamisi
    • 1. E talafeagai le togafitiga o fualaʻau?
    • 2. Sapalai mo le maʻisuka
    • 3. Faʻafefea ona togafitia togalaau mo le maʻisuka ituaiga II
  • (leo) Iloiloga a Ruslana i le auala na fesoasoani ai Ivan-tea i le maʻisuka ma se isi mea
    • 1. Toe faʻaleleia o tamaʻitaʻi pe a uma le taotoga
    • 2. Maʻisuka
    • 3. Tutu
    • 4. Tulaga o le paʻu
    • 5. Myopia
  • Sauniuniga Faʻatura Faʻapitoa mo le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi o le endocrine, lea e faʻaitiitia ai le gasegase o le tino ile inisalini, o le metabolism o carbohydrates ua faʻalavelaveina, ma ua le toe faʻaaogaina le suka toto.

Faatasi ai ma lenei maʻi, o se taumafa malosi e masani ona faʻataʻitaʻiina (o loʻo aofia ai oloa e masani lava e le faʻaleagaina ai le suka toto, vaʻai i le ata i lalo), faapea foi togafitiga faafomaʻi.

E tele taimi e faʻasoloina ai togafitiga o fualaʻau mai laau afaina e aʻafia ai le suka maualalo ma faʻamalosia le tino. O le tuufaatasiga o mea taumafa e le mafai ona faʻaaogaina atonu e aofia ai le lauti e leʻi faʻasusuina poʻo le kofe, aua latou te le faateleina le suka, ae o le inuina o ia mea inu e aunoa ma le suka e le o se mea lelei i taimi uma, faʻaopopo i ai, latou te aofia ai se pasene tele o caffeine, lea e aofia ai isi mea, o se vailaʻau malosi.

O le mafuaaga lena e talafeagai ai le suia o ia mea i fualaau suamalie ma aoga.

E i ai ni faʻalavelave

Muamua lava, i le talanoa e uiga i tapulaʻa, e tatau ona mafaufau i ai le avanoa e atiaʻe ai se faʻafitauli maʻi. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou le i ai o le kelaini i se aofaiga taua, lea e mafai ona matua afaina ai i nisi faamaʻi o le fatu cardiovascular ma le popole.

O mea e le manaʻomia o lona faʻaaoga i soo se laasaga o le maitaga, faʻapea foi ile laʻititi. O le mea lea, o le Ivan-tea e le mafai ona avea ma se vaega o togafitiga mo tamaiti o le maʻisuka.

E masani lava e leai ni faʻasalaga mo le faʻaaogaina o afi. Faʻasalaga e:

  • Tausaga a tamaiti (e oʻo atu i le 3 tausaga),
  • Faʻasalaga taʻitasi (seasea lava).

Faʻasalaga, e tatau ona e faʻaogaina le laau mo tagata gasegase o loʻo mafatia i maʻi ogaoga o le gastrointestinal (pepatic ulcer, ulcerative colitis ma isi).O le faʻaaogaina o uila e mafua ai le alualu i luma o faʻamaʻi o faʻamaʻi.

O le mafutaga o le la ma le maʻisuka e Ivan e malosi. O le faʻaaogaina o fualaau faʻalaʻau e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga o le maʻi. O le mea taua o le manatuaina o le toe faʻaleleia e aoga i na o amataga o le faʻamaʻi o faʻamaʻi.

E pei o le isi togafitiga o togafitiga, o le Ivan tea e le gata ina aoga ai meatotino, ae mafai foi ona i ai se aafiaga le lelei i nisi tulaga.

Ina ia mafai ona faʻaaogaina le taumafa malosi, o se feiloaiga muamua ma le fomaʻi e taua tele. E na o se fomaʻi agavaa e mafai ona tuʻuina atu fautuaga saʻo e tusa ai ma le sili atu le lelei o tulafono mo le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina.

E le gata i lea, o loʻo i ai faʻasolega nei e faasaga i le faʻaaogaina o le tea tii:

  • afai o le tagata maʻi o se tamaititi i lalo o le 3 tausaga,
  • i le iai o faʻamaʻi pipisi o le faʻaogaina o meaʻai,
  • i le tulaga o le toto maualuga i le maʻi,
  • afai o le maʻi e atiaʻe le thrombosis poʻo le thrombophlebitis,
  • ma veins varicose.

Ae ui i lea, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le lauti masi mo togafitiga o le suka pe afai ole maʻitaga poo le susu.

Ivan tea mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O aʻafiaga o faʻamalolo o gafa ua lauiloa talu mai aso anamua. O le tele o togalaau e aʻafia ai le tino, faʻamaonia ai le tulaga o le soifua maloloina ma faʻaumatia aafiaga o faʻafitauli eseese. O se tasi o togafitiga taatele o le Ivan tea. Ae pe mafai ona inu le tea ivan mo le maʻisuka? Aʻo leʻi vavaeina vao, e tatau ona e malamalama i le auala e aafia ai le tulaga o le tino.

Buckwheat tea

O le aoga aoga i le tino o le tagata ua ausia ona o le tulaga tulaga ese o tuufaatasiga o mea aoga o loo i ai lona tuufaatasiga. O lenei vailaau faʻamaʻi e aofia ai:

  • vailaau oona
  • tannins
  • gaʻo
  • bioflavonoids,
  • afifi pulou,
  • elemene eseese: apamemea, iron, calcium, manganese, potassium, magnesium, phosphorus,
  • vitamini: vailaʻau ascorbic, vitamini B1, B2, B6, B3, B9, A, kulicotinic acid,
  • tuufaatasiga o phenolic
  • pectin.

Faafetai i lenei tuufaatasiga, o le laau ei ai sona aafiaga faʻaleagaina i le tino o tagata, e aofia ai i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Faaaogaina o le maʻisuka

Ivan tea mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ai ona e faʻamautuina le metabolism. O lenei mea e mafua ai le gau o le mamafa ma le faʻamautuina o le soifua maloloina. O le mea moni, faʻatasi ai ma se faʻaitiitiga o le tino o mea faʻapipiʻi (aemaise lava le gaʻo o le visceral), o le faʻaleleia o siama i le inisalini e faʻaleleia. Faʻafetai i lenei, o le kulukose e amata ona faʻaleleia lelei.

Tannins faʻatasi ma le pulou o loʻo faʻateleina i le togafitiga o le tele o maʻi gastrointestinal. O le amataga o le faʻaaogaina o faʻamalositino e faʻaumatia.

Afai e maua le anemia i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, ona inu loa lea o le inu i le tea Ivan. I mea uma, e aofia ai le acoriso acid ma le uʻamea. O le mea moni, o le faʻaumatiaina o le faʻamaʻi na o le fesoasoani o se meainu e le aoga. Ae faʻatasi ai ma lona faʻaoga, o le digestibility o le uʻamea o le a faateleina, o lea o togafitiga fualaau o le a sili atu ona lelei.

Talosaga talosaga

E mafai ona e faʻaaogaina le faʻamaloloina o meatotino e le gata i le sauniaina o vai inu maloloina mai le laau. E faʻaaogaina foi e avea ma sui sui. Afai e maʻi le tagata maʻi, e le o faʻamaloloina manuʻa poʻo pustules, ona mafai lea ona faia ni laʻau mai le afaina poʻo le teuteu o le afi. O loʻo faʻapipiʻiina foʻi le vailaʻau i lotions, kulimi poʻo masini. O ia tupe e faʻaaoga i le cosmetology.

Ina ia saunia se mea teuteu o fafie, e tatau ona e 'ave le ½ sipuni sipuni-lauti mamago, sasaa se ipu vai inu, faʻapipiʻi mo le 15 minute. E fautuaina e vaʻaia muamua aʻo leʻi faʻaaogaina.

O le maualuga o le aoga e tumau pea pe afai e te selesele le vao, e pei o lauti masani.Ina ia saunia le lita ½ o le vaiinu, ave le 3 tsp. otaota mamago, sasaa vai inu i luga o latou. Ua faʻatumu le la mo le tusa ma le 15 minute. Endocrinologists fautuaina e faʻaaogaina se vai inu e tusa ma le 5 taimi i le aso.

I le avea ai ma se mea suamalie, e mafai e le maʻisuka ona faʻaaoga le meli po o le suamalie.

Afai e te filifili e tutoatasi le saunia o le laau, ona e aoina lea o vaega uma: fugalaau, lau, aʻa, lala. Mei e lelei mo le aoina o taʻaleʻa laiti; o aʻa e tatau ona seleseleina i le taufaʻaiuiuga o le autumn.

Contraindications

I le faʻamoemoe e faʻavae le gaioiga o le tino i le fesoasoani a Ivan-tea, e tatau ona e faamasani ia oe i le solia o oe. I nisi tulaga, e le mafai ona e faʻaaogaina:

  • vaitaimi o le faʻavavevaveina o faʻamaʻi gasegase,
  • veinsose veinsose,
  • o le i ai o thrombophlebitis, vein thrombosis,
  • faʻaopoopoga o le toto
  • le vaitau o tausaga aoga aoga faataitai.

O fafine maʻitaga ma fafine oe fafagaina a latou pepe e tatau ona fefaʻataʻi muamua i se fomaʻi.

I isi tulaga, e le tatau ona afaina le tino o le maʻisuka mai lona faʻaaogaina. O le mea autu e le o le faʻaaogaina - e le fautuaina e fomai e sili atu ma le 5 ipu i le aso e faʻaaoga ai.

Ivan tea mo le maʻisuka: o aogā ma fua o faʻamatalaga

Talu mai aso anamua, ua iloa e tagata o le faʻaaogaina o laau e fesoasoani tele mai le tele o maʻi. Latou te fesoasoani i le tino e faʻamalosi malosi i faʻamaʻi eseese. O faʻamalologa o togafitiga e maua ai se toe faʻaleleia.

O se tasi o nei laau toto o le Ivan-tea, ma o le maʻisuka e le mafai ona faʻaaogaina. E ui lava i le mea moni e le suia saʻo le suka o le toto, e fesoasoani le laau e faaleleia le tulaga masani ma se maʻi mama. O se puipuiga sili lenei.

Pe a solia le afi

  1. Tamaiti ei lalo ifo o le tolu tausaga.
  2. O i latou e maua i le gastrointestinal disease e tatau ona feinu ma le faʻaeteete togafiti i lenei laau. Ae leʻi faia lenei, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi.
  3. Ma le faʻaopoopoga o le toto. E tutusa foi le faaaogaina i le thrombosis, thrombophlebitis.
  4. Faʻatasi ma veins varicose.
  5. I le taimi o le maitaga ma le lactation, e tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu le faatagaga mo le faʻaaogaina o le tea a Ivan.

Faitau foi le Faʻaaogaina o horseradish mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

O le totoe o le Ivan-tea e naʻo le lelei mo le soifua maloloina.

E i ai sona aafiaga lelei i metabolic processes i le tino ma e leai sona aʻafiaga. E mafai ona faʻaaogaina le laisa i ni nai atopa nai lo se ipu ti lauti mo le taeao - ma se malologa. O le tofo fiafia ma le manogi e le mafaamatalaina o le a fiafia i ai tagata uma, e aunoa ma se tuusaunoaga. Faʻatau lenei laau mo le maʻisuka e tatau ona avea ma se polokalame faapitoa. E le tatau ona malosi pei o le lauti masani.

Le auala sao e fafa ai le lauti

Afai e te manaʻomia le kukaina o le keke lavanoa mo le maʻisuka, e tatau ona e ufiufi se fagu vevela ma fufulu. Ona e manaʻomia lea e faʻatumu le fale i le vevela - punavai. O le tui o le lauti e tatau ona sili atu i le tolu teaset i luga o le lita lita. E tatau ona faʻatumu i le afa, ona faʻaopopo atili lea o le vai.

O le la e tatau ona tuʻuina atu mo le kuata o le itula. A uma lena, ona sasaa lea o le vai i ipu. E mafai e tagata uma ona fiafia i se manaia lelei, manogi. E le sili atu ma le fa taimi e mafai ona faia ai le inu. A maeʻa lena, o le a maeʻa ona leai ni ona uiga aoga.

Mo le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le muamua, e sili ona lelei le inuina o se vaiinu ma le meli. O le faʻaaogaina o lenei lauti ma se faʻamaʻi tele, o le metabolism o loʻo faʻasolosolo lelei, o se faʻamaoniaga aoga i luga o le faʻamaʻi maʻi ma le tino o le endocrine o loʻo matauina. O le tino o loʻo pipii. Faʻaaogaina ma le manuia le afi uʻamea vaʻaiga e avea o se faʻaopoopoga meaʻai.

E faʻapefea ona sauniuni ma teu le lago iva

Mo togafitiga, faʻaaoga:

O le eletise e aoina i le taimi o le fugalaau. Laʻau talavou - ia Me, aʻa i le faaiuga o le autumn. Teuina le laau matutu i se nofoaga pogisa i totonu o se fagu pepa.

O togafitiga faʻatoʻaga e masani ona lauiloa. Mo i latou e maua i le maʻisuka, e aoga tele le suʻe togafitiga i lenei togalaau. I soʻo se tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa aʻo lei faia lenei mea. O le faʻaaogaina tele o le a le aoga. E tatau ona manatua lenei mea.

Auala e suʻeina ai le maʻisuka

Afai e te manao e inu se vai mo togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka, ona e manaʻomia lea ona faʻaaogaina se fagu vela e faʻamamaina i le vai inu.

O le mutia o le laau o loʻo tuʻuina i totonu o le fale ma sasaa i le vai vevela vevela. Pe a sauni le lauti mo togafitiga, e tatau ona tolu teaspoons o le mutia i le 0.5 lita o vai inu.

I le laasaga muamua o le sauniuniga o le afaina, e manaʻomia le faatumuina o le meaʻai i le vai inu, ole a maeʻa minute pe a maeʻa e tatau ona faʻatumu atoa le lapisi ile vai inu.

O le faʻaaogaina o le vaiinu e faia mo le 15-20 minute. A maeʻa le faʻasologa o faʻasologa, e sasaa le lauti i ipu ma faʻaaoga mo le inu.

E mafai ona e vaeluaina le vaega tutusa o le mutia ma ave le lauti e le silia ma le lima taimi i le laina. O le faʻaaogaina o lau lauti e mafai ona manatu e le talafeagai, talu ai o le mutia e le aoga ona uiga lelei.

I le tulaga o le maʻisuka, o le vai ua saunia e sili ona lelei ma le meli.

O le faʻaaogaina o se vai inu Ivan Ivan tea e mafai ai e oe ona faʻatalanoa toetoe lava o metabolic processes i totonu o le tino. O le tea intake e i ai lona malosi i le endocrin system ma le tino o le maʻi i lona atoaga.

Tea mo le maʻisuka - maʻisuka: mea uma e uiga i le faʻamaʻi ma togafiti togafitiga

Faʻaaoga mo le maʻisuka ma Sage tea. E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, na maua ai e le sage le faʻamalosia o le gaioiga o le inisalini, o le mea lea, mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga 2, o le lauti tea o le vailaʻau sili lea. E fesoasoani foi i le ate e tumu i toxins, faʻamaloloina le vaivai ma toe faʻafoisia puipuiga.

Ua iloa e saienitisi Peretania ma Iapani e faapea, o aso uma e ave ai chamomile tea e mafai ona fesoasoani e puipuia ni faʻalavelave matuia o le maʻisuka, e pei o le leiloloa o le vaʻaia, faʻapea foi le faaleagaina o vaʻa o neura ma fatugaʻo. I se suʻesuʻega e 21 aso, na maua ai ni fusi e maua i le maʻisuka i le chamomile extract. O se taunuuga, o manu na faamanuiaina i le faʻaitiitia o le suka o le toto, lea ei ai sona sao tele i le puipuia o le atinaʻe o faʻafitauli.

Soo se laupepa lilacs E mafai foi ona e inu ma inu pei o le la ma le maʻisuka, e tusa lava pe o le a le taumafataga. O lenei ituaiga lauti e fesoasoani e maualalo ai le suka o le toto. E le gata i lea, ina ia faʻamaonia le suka o le toto, e mafai ona e faia le lauti mai le lilac buds, lea e tatau ona seleseleina i le tulaga o le fula.

  • 2 sipuni tele o laʻau po o lalac ua sasaa mai i le 2 tioata o vai inu, o loʻo faʻamalosi mo le 6 itula ma faʻapipiʻiina. O aso uma e fautuaina e inu le silia ma le 1 le ipu o le lauti.

A o leʻi folasia atu se vaiinu i lau meaʻai, e taua tele le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, aua e mafai ona faʻamaonia i tulaga taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le fautuaina le lauti blueberry mo nisi ituaiga o urolithiasis, o le sage tea e faʻaleagaina ai le nephritis ma e mafai ona afaina ai le maitaga, ma le lanu mūlū e le fautuaina e inu faʻatasi ma cholecystitis.

E faʻapefea ona selesele ma teu oloa gaosi meaʻai mo le sauniuniga o le faʻafefete?

Ua salalau le laau i totonu o Rusia tutotonu. E masani ona tupu i luga o le vaomatua, i fanua ma fanua. E tatau ona maitauina o le afaina o le muamua laau lea e amata ona ola i luga o nofoaga o mea na faamalu ai muamua po o nofoaga o le taina o laau vao.

I lalo o tulaga lelei, e mafai e le laau ona fausia se laau e mafai ona fausia ai se mea moni.

Ina ia faʻaitiitia le suka i le maʻisuka, e mafai ona e faʻaogaina vaega eseese o le laau i le faagasologa o le lauti.

Pe a faʻaputuina mea e gaosia ai laau toto, leaflets, root, stems ma fugalaau o le laau.

O le eletise o le laau e aoina i le vaitau o le vavao.O le aoina o lapisi laiti e tatau ona faia ia Me, ma o le aʻa e fautuaina ina ia seleseleina i le faaiuga o le tau o le tautoulu.

E fautuaina ina ia teu mea totō i le mea pogisa i totonu o se atigi fagu pepa.

Togafitiga o isi suʻega mo le maʻisuka talu ai nei ua avea ma tagata lauiloa.

Ae peitai, e le tatau i se tasi ona galo o le maʻisuka o se maʻi faigata lea e manaʻomia ai le mataʻituina pea e le tagata maʻi ma le fomaʻi, mo le mafuaaga lea, aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se vailaʻau mo togafitiga faʻapitoa, e tatau ona e fefaʻasoaʻi muamua i lau fomaʻi aoga, i A leai, e mafai ona afaina ai le tino.

O le a le aoga i totonu?

Ivan tea ma le atiaʻe o le maʻisuka o le muamua ma le lona lua o loʻo i ai mea nei:

  • immunomodulatory
  • faʻamaʻaloga
  • tonic
  • faʻamaonia le tele o metabolic processes,
  • sao i le paʻu o le mamafa,
  • faʻamaonia le faʻaogaina o le digestive ma endocrine,

Ona o faʻalavelave masani faʻalavelave, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻalavelave o le tino, laulaau willow ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua ai se lagona faʻafiafia tele.

O lenei mea totino e faʻapipiʻi atu i faʻalapotopotoga eseese, e faʻaaoga ai le tiva ma isi laau, ituaiga 2 o le maʻisuka o le a faʻaitiitia, o le a lagona e le maʻisuka le sili atu ona maloloina.

I se isi auala, o lenei mutia e taua o le afi uʻamea, e mafua mai i le taua, o le uumi e mafai ona oʻo ile 1 mita. O le laau i fafo atu o loʻo i ai se mea tuusao, fugalaau o mea faʻapitoa i le paʻu piniki po o le lilac, laititi, lafoaʻi lau. O le vaitau o le vavao e amata mai le amataga o le taumafanafana o Iuni i le autumn vevele o Setema.

E tupu tele i soo se mea, e aofia ai le vaʻaia o le fesuiaiga lelei, o le mea lea ua manatu ai le laau o le Europa, Far East, Siberia, Caucasian - i soo se mea oi ai le susu, vaomatua, laufanua fanua.

O le inflorescence faatasi ai ma laulaau ei ai lona malosi. Latou te manaʻomia le faʻamago mama, a oʻo loa pe a manaʻomia, e faʻaigoaina.

O le tuufaatasiga o vailaʻau o loʻo i ai le tele o minerale aoga ma vailaʻau faʻasolosolo, o mea uma e le mafai ona lisiina. O le tea Ivan o loʻo mauʻoa i le acid ascorbic, tannins, pectins, fructose ma alkaloids, faʻapea foi ma le uʻamea, kopa, manganese, calcium, magnesium ma isi mea aoga.

Togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka ma le tea Ivan

O le tele o faʻamaʻi i aso anamua na togafitia i togavao. O vailaʻau faʻasaina na faʻaaogaina foi e togafitia ai le maʻisuka.

O lenei faʻamaʻi e tupu ona o le faʻalavelaveina o le tino o le endocrine, o lea e tatau ai ona matua taua le togafitiga o le maʻi. Ivan tea mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1 maʻi na faʻaaoga talu mai aso anamua.

Ina ia liua le suka i le kulukose, e te manaʻomia le inisalini. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka, e maua mai i le tele o mea. Ona o lenei mea, o le suka toto e maualuga lava le siitia.

I le maʻisuka (ma le ituaiga 1 ma le ituaiga 2), o faʻafitauli e masani ona tulai mai. E i ai faʻalavelave i le gaioiga o faiga eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, cardiovascular, digestive, etc.

E le mafai ona e feagai ma se faʻamaʻi e aunoa ma ni vailaʻau, ae mafai ona sau i le laveaʻi togatini o le herbal teas ma le faʻaititia o le suka. Ma o le lauti sili ona lauiloa e faʻaleleia ai le tulaga talu mai aso anamua o le Ivan tea (pe i se isi faaupuga ua taʻua o le afi). Ae pe mafai ona inu le tea ivan mo le maʻisuka? E tatau!

O le faʻafefeteina o afi e aoga tele mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka, aua e le gata ina faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini, ae e iai foi le tele o mea aoga:

  • Faʻasalalau le faʻatinoina o le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal, faʻasaʻo le faʻasologa,
  • O le Ivan-tea e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, aua e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le mamafa,
  • Faʻafesoʻotaʻi le faʻaoga o le tino pe a mavae ni tulaga faʻalavelave, fesoasoani e malolo i le faaiuga o le aso galue,
  • faamaluluina le tiga o le ulu
  • faateleina le hemoglobin,
  • faateleina le puipuiga, e sili ona aoga mo i latou o loo mafatia pea i le malulu,
  • e talafeagai mo le faʻafeiloaʻi, ona e iai sona aʻafiaga faʻapitoa,
  • ei ai sona aʻafiaga, e talafeagai mo le togafitiga o nisi faʻamaʻi o le tino, e fai ma faʻataʻitaʻiga, cystitis,
  • afaina o le afi e faʻamalolo ai manua, faʻaleleia atili le faʻafouina o le tino:
  • e le afaina ai le toto, o le lauti e talafeagai mo i latou o loʻo mafatia i le maualuga o le toto, ma i latou o loʻo i ai le vaʻaia,
  • E talafeagai mo le puipuia o le kanesa:
  • togafitia tamaʻi maʻi: prostatitis, prostate adenoma,
  • faaitiitia le vevela mo le malulu
  • o le faʻafiafiaga o le a faʻaitiitia ai le tulaga o se tagata e maua i le gastritis ma le manava o le manava,
  • O loʻo i ai se aʻafiaga e faʻaleagaina, faʻafefete e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi e ono mafua ai le atinaʻe atili o le maʻisuka.

O le faʻafefeteina o ogaumu e faʻateleina i suauu tāua, vitamini ma minerale eseese (acid ascorbic, iron, magnesium, phosphorus, calcium, ma isi mea), meaola faʻasaina, tannins. O lenei laʻau mālōlōina e tatau ona i ai i le meaʻai a le tagata maʻi.

Faʻapefea ona faʻaipoipo?

Mo le gaosia, na o na laʻau e aoina i le taumafanafana e talafeagai. Ona manaia lea o le lauti o le meli.

Aoina i le tautotogo, o le Ivan tea e maua ai le ita. A maeʻa ona faʻaalia mai fatu fatu, e tatau ona taofi le aoina o laʻau.

E mafai ona e aoina le laau totino oe pe faʻatau i le fale talavai o se faʻapitoa faapitoa mo tagata mamai e maua i le maʻisuka.

O se afi e tupu i luga o laufanua, vaʻaia ma vaomatua. O le vaega eleni o le laau e aoina i le taumafanafana i le taimi o le fugalaau. Ua seleseleina vine i Me, ma aʻa i Oketopa. Tausia le mutia vao i totonu o se pusa tapuni e aunoa ma ni manogi i se mea pogisa. I totonu o pepa faʻataʻavaleina, o loʻo aoga lelei le aoga o mea e faʻaaogaina.

O le Ivan tea o loʻo toso faʻatasi ma faʻatasi ai ma isi laau: i le rosehip, chamomile, launiu, linden, mint poʻo le paʻu paʻu. Aloese mai le malosi tele o le faʻamasani.

Le ala muamua ma sili ona lauiloa e vavae ai se afi:

  • mo le suʻeina o oe o le ae manaʻomia se sima, vela poʻo le tioata. E manaʻomia le iai o ni puipui mafiafia. O ia ituaiga ipu e fufulu lelei le vevela, ma e sili atu ona lelei le lauti. O le taua e faʻamamaina i vai inu,
  • 0.5 lita o le vai e le sili atu nai lo le 2-3 teasisi o le afi. Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 5 kalama (pe tusa ma le lua kalama punetini) o vao vao,
  • E tatau ona faamama le suavai, e sili ona punavai. Suavai mai le vaieli e talafeagai foi. O vao mutia e tuu i totonu o ipu ma sasaa i vai inu. E le manaʻomia le afifiina o le ulo i se solo,
  • pe a maeʻa le 15 minute ua saunia se meaʻai lelei ma maloloina. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa e lulu lemu le tepu e aunoa ma le tatalaina o le tapuni. O lea faʻaosoosoina e le gata ina faʻafefiloi mea o loʻo aofia ai, ae faʻamalosia ai foi le suauu taua.

E mafai lava ona e sasaa vai i luga o le tolu o le taapot, faatali 5-10 minute, ona faaopoopo ai lea o le vai vevela.

O loʻo i ai se isi auala e faʻatau ai, faatasi ai ma le fesoasoani, e tusa ai ma le au tea, o le tofo moni o le mea inu ua faʻaalia.

I le pito i lalo o ipu faʻamamaina, ua tuʻuina ai se faʻafefiloi o laau mama, lea ua tumu i le vai i le vevela o le potu. O le kesi e tuʻuina i luga o le vevela, lea e faasolosolo lemu ai.

O le taimi lava e amata ai ona faʻapipiʻi le afaina, e ave ese mai le ogaumu ma alu mo le 10-15 minute. O lea i lalo ifo o le tapuni ua ofi.

E talafeagai mo i latou e le fiafia i togafitiga o vevela. 1 le sipuniti o le afi mumū ua sasaa atu i le 1 lita o le vai ua kuka. Ua tapunia le koneteina ma se tapuni ma tauagavale mo le 13-14 itula.

E mafai foi ona e faia lauti ma susu. O le a maua ai se tofo matagofie i le inu.

O le susu vevela (e oo i le 60-70 C) ua tumu i se sipuniti o ogaumu vevela. O le tea e faʻaaogaina mo le 20-25 minute.

O le faʻafefeteina sauni e faʻatagaina e inu mo aso e lua. O le vai inu malosi e mafai ona vevela lelei, ae aua le aumaia i se vevela.

Pe a faʻapipiʻi se faʻafefiloi o laau afu, e mafai ona suia ia vaega e faʻaaogaina ona o mea e tofoina e tagata taʻitoʻatasi. Latou te inu lauti e aunoa ma le suka. O tagata pele e mafai ona togafitia i latou lava i fualaau suamalie pe faaopoopo i ai sina vaega o le meli i le vaiinu.

O mea faʻamalolo o le la susu o loʻo i ai pea le vao mo se taimi umi, o lea e mafai ai ona e suʻeina i le tele o taimi (e oʻo i le 5 taimi), ae o taimi uma e itiiti ifo ma le itiiti mea taua i le lauti.

Tulafono Faʻatagaina

O le tea e onā ma vevela ma malulu.

Mo le taimi muamua, e tatau ona e inu sina mea itiiti lava ina ia aloese ai mai le le mautonu o le tagata.

Afai e leai ni aʻafiaga i le aso muamua, ona mafai lea ona e faʻaauau pea le sauniga o le la.

E tatau ona e inuina le vai e tusa ai ma le fuafuaga lenei: inu mo le lua vaiaso ma fai se malologa mo le lua vaiaso, pe o le manava pe o isi aafiaga le lelei o le a tupu.

Ole fua o le la e tatau ona le sili atu i le 5-6 ipu.

E mafai ona ou inuina le Ivan tea mo le maʻisuka ituaiga 2?

O togafitiga o togalaau e masani lava ona lauiloa e mafua mai i le tele o fugalaau vailaʻau eseese, gaʻo, lau o vao ma aʻa. O togafitiga faʻalaʻau e fesoasoani e taulima ai faafitauli tau le soifua maloloina. O se tasi o na faafitauli o le maʻisuka. E fesoasoani le tea ivi ma le maʻisuka faasolo? E mafai ona inuina le tea tiva ma le maʻisuka umi?

Ioe, e moni, o le Ivan tea e mafai ona onā i le maʻisuka, o le Ivan tea ma le maʻisuka e aoga tele, e ui lava e le afaina ai le kulūkose i le toto, ae o le a faʻaleleia ai le tulaga lautele ma i se tulaga masani, Ivan tea o maʻi uma o le a avea o se auala sili ona lelei e puipui ai. Ia, afai e masani ona e faʻaaogaina le lavani, ona mafai ai lea ona pulea le maʻisuka, o le olaga mo le maʻisuka o le a sili atu ona lelei.

Talosaga

Talu mai aso anamua, faʻafetai i lauti tila, o nei fugalaau ua lelei ona togafitia faafitauli tau gastrointestinal. O se togafitiga faʻaleagaina na faʻaaogaina i mea e aʻafia ai le faʻamalolo ma le vevela, ona faʻateʻa ai lea o le faʻaogaina o le faʻaogaina i totonu o le manava ma le fatu.

O le togafitiga o le anemia e tupu mai i le acid ascorbic ma le uʻamea. O le mea moni, o le anemia e le mafai ona togafitia i vao e aunoa ma ni vailaau faʻapitoa, ae o loʻo i ai se faʻafitauli lelei.

O le faʻaaogaina fafo o loʻo faʻaalia mo le suppirating manuʻa. Faatasi ai ma le fesoasoani o lotions, decoctions poʻo tinctures, o le togafitiga faʻapitoa e mataʻituina ma ituaiga eseese o dermatitis ma isi maʻi, e aofia ai faʻafitauli o le paʻu o le maʻisuka.

I totonu o le faʻafefiloi faatonuga i le fale, o le mea na maua mai e faʻaaogaina i masikulu, kulimi ma lotions.

O le afi mumū e aoga tele mo le tamaʻitaʻi ─ mo le puipuia o le adenomas ma le mumū o le prostate, e faʻaosofia ai le malosi.

I le i ai o le oncology, o le aafiaga o le phytotherapeutic o le tele o elemene o loʻo i ai i totonu o le fale e faʻatoʻateleina le chemotherapy.

O togafitiga uma o loʻo taʻua i luga ua avea ma faʻamatalaga ina ia maua ai le lanu mumu lanu meamata mo le maʻisuka. Ina ia faia lenei lauti e te manaʻomia:

  • afa o le sipunipuni o lauʻau aina mago ua tumu i le 200 ml o le vai vevela 90ºС,
  • fola mo le 17-19 minute, ona vevela, ave e pei o le lauti masani, suamalie i le meli.

Ua saunia le lauti mūmū lauʻeleʻele ona o se fua masani anamua:

  • mai le taimi e aoina ai le vao ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻatali se vaitaimi o le itiiti ifo ma le 8 masina,
  • i le laasaga muamua o le fafagaina o lauti, ua uma ona ufiufi i se solo mai le oak,
  • ona togafitia lea o le meaʻai e le masini mo le teuina o lauti, ae o le ea e mou ese mai ia i latou,
  • ona gaogao lea o le vao i le susu mago, ma tuʻuina atu i ai le ata mulimuli.

Afai e mamafa le tagata, ona faaopoopoina lea o se fasi masima i le lauti lanumeamata ua saunia. O lena lanu lanumeamata e inu i le 145-150g 30 minute ao leʻi faia se taumafataga.

O lenei auala e faʻatagaina ai oe e aveese le tele o pauna faaopoopo ma se gutu e lua, na mafua ona o le le lelei o laufanua e maua ai le veveva.O le laulaʻau lanu meamata e taofi ai le faʻaaogaina o metabolic process, lea na mafua ai ona fausia se auvae faaopoopo, ma ua mou atu.

O lenei lanu lanumeamata lanumeamata ma le maʻisuka ua mafai ona togafitia ma taofi, faʻatau i le fale talavai pe auala mai i luga o auaunaga faʻainitaneti faapitoa.

Le afaina o le Ivan tea

O mataupu na le afaina ai le afi muʻu lanumeamata. Ae peitai, afai e faʻaleagaina, e pei o se isi lava auala, e mafai ona faia se itu itu. O le maualuga e mafai ona afaina ai le ate ona o le coumarin, lea e faʻapupula i le tino o le tagata.

E le sili atu i le tasi le masina, ae le o le masina e tasi, e le o se afi mumu. O le faʻaaogaina o uila e manatu lelei i le tulaga o totogifuapauina mai laau. E seasea, e mafai ona mataʻituina se faʻalogona o le maʻi, o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le a mafua ai se faʻaogaina o le tino, ona le tatau ai lea ona maua le laulaʻau lanumeamata.

O a laʻau o le vao e lelei mo le maʻisuka? E mafai ona inuina le tea tiva?

O le maʻi suka o se tasi lea o faʻamaʻi pipisi e mafua ona o le le lava o le inisalini i totonu o le tino, lea e mafai ona faʻamaoni (i le solia o galuega o le pancreatic cells) poʻo le aiga (i le solia o le lagona o gaʻo i le inisalini).

Teas ma se faʻaoga o le hypoglycemie o le a faʻaaogaina uma mo faʻamaʻi ma le maʻi II, ma mo i latou e iai le ituaiga I. O loʻo i ai ni teas ua saunia e faʻatau atu, mo se faʻataʻitaʻiga, i falemaʻi poʻo supamaketi, ae o loʻo i ai na o ni mea e mafai ai ona e faia se tipu laʻau tuai.

Tema ma togalaau mo le maʻisuka ua faʻatau atu i falemaʻi

O i latou nei o fatuga o nisi o vao vao o loʻo gaosia i le gaosiga.

  1. Leai. 16 "Suafa Sugar-Faaitiitia" ("Ki o le Soifua Maloloina"). E aofia ai le galega ('oti) ma le St. John's grass grass, dogwood ma fuakeke, aʻa o laumei, laʻau o le fatu pi, laʻau ma stevia, faapea foʻi ma le sipuni ulu ma le vao vao.
  2. Blueberry Shoots (Failautusi Faʻamaonia Herbalist). O loʻo i ai ni vaʻai vine.
  3. Laʻau faʻatoʻaga "Galega officinalis (Goat)" ("Stevia PP").
  4. Stevia, Stevia ma laʻau faʻaopopo ("Stevia PP").
  5. Arfazetin collection (mai ZAO Lectravy). O loʻo i ai pupu vine, pericarp pi, aralia aʻa poʻo rhizomes ma aʻa o se modernha, horsetail ma le St. John's wort grass, rose uppsail, chamomile fugalaau.

I totonu foi o falemaʻi, e mafai ona e maua isi mea totino-aoina, lea e faaopoopo atu i stevia, blueberries, cutkin and bean leaves, e aofia ai paluga ma aʻa o chicory, aʻa rhizome ma elecampane, e pei foi o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paʻepaʻe, St. John's wort, fruit black vineberries, ma isi.

O nei laau totō uma o loʻo maua i le herbal teas mo le maʻisuka, ua saunia uma ma mea na ofoina mai e fomaʻi masani.

Ou te manaʻo faapitoa lava e gauai atu i laau o le aiga Asteraceae (burdock, elecampane, laumei, chicory, ma isi). O le fausaga o lalo o le eleele e aofia ai inulin, lea e faʻaolaina ai le gaosiga o le tino o lona inisalini.

Maʻisuka Ivan Tea

O le afi tele, lea e sili ona lauiloa o le Ivan tea, ua avea nei ma tagata lauiloa. E tele tagata e fesili, e aoga mo le maʻisuka? Na ia tu saʻo, faatasi ma i matou. Ma o le mea lenei na mafai ona ou sailia. E leai ni faʻamatalaga patino o le faʻaaogaina o le lavanni mo le maʻisuka i soo se mea.

O loʻo iloa e faʻamautuina le metabolism, faʻaleleia le puipuiga, ma e malosi lona malosi ma toe faʻaleleia. E le gata i lea, e pei ona e iloa, tea Koporye (o le igoa lona lua lea o le lauti mai lenei laau) e leai ni aʻafiaga i luga o le lanu uliuli ma lanu meamata. I lenei tulaga, e aoga i le toetoe o tagata uma, e aofia ai o tatou gasegase.

E leai se faʻamatalaga o loʻo iai le faʻaaogaina o le afi i le vaʻaiti. Ae e maua uma i le mama ma le faʻaopoopoga o isi meaʻai: faatasi ai ma le chamomile, linden, o le meaʻai, oregano, ma isi. O le Chamomile ma le faila oona e maua ai le tino o le hypoglycemic (sugar-lowering).O le mea lea, o le Ivan-tea ma le faʻaopoopoga o nei laau totõ o le a sili atu ona aoga mo tagata gasegase i faʻamaʻi suka nai lo le mama.

Ivan tea mo le maʻisuka o le a aoga tele e avea o se mea e faaopoopo i mea taumafa.

Laulaʻau mo le maʻisuka mai fua o togafitiga masani

I le faaiuga, matou te tuʻuina atu ni faʻataʻitaʻiga se lua o le tele o vao o le maʻisuka lea e fautuaina e togafitiga masani.

  • Laʻau vao, lanu ma le laʻau laʻau - tutusa. Ave le 6 sipuni tele o le lauti ma sasaa le tasi ma le afa ipu tioata vai, faʻapipiʻi mo le tusa ma le 10 minute, ona faʻamafanafana lea i se tulaga mafanafana (onosaʻi) ma inu pei o le lauti.
  • Paina o pi, o le mutia, laʻau o le paʻu - 2 vaega i le mamafa, o le tuatusi ma le vao mamago, lau o le laʻau, laʻau o laʻau - 1 le vaega i le mamafa. Toto laau uma. Tasi ma le afa kapu punini o lenei lauti mo le afa-lita o le vai inu, ona kuka ai lea ile vevela vevela mo le 10 minute, ona faʻamalosi mo le tusa ma le 1 le itula. Inu 3/4 ipu i le aso, ave le 0.5 itula aʻo leʻi 'ai.

Ivan tea mo le maʻisuka: E faʻafefea ona inu mo le sili ona lelei?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e fesootaʻi ma le solia o le tino o le endocrine. O lenei faʻamaʻi e oʻo atu ai i le le talafeagai o le metabolism, ma o se taunuuga e le mafai ai ona maua lelei le malosi mai meaʻai.

I le faaopoopo atu i vailaʻau e mafai ai e oe ona faʻamaonia tulaga taua o le tagata maʻi, e faʻaaogaina ai togafitiga faʻaleaganuʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Ivan tea mo le maʻisuka ua faʻavaeina o ia lava o se meafaigaluega e fesoasoani ai i le tino e faigofie atu ona faʻapalepale i le faʻamaʻi ma taʻu mai pe faapefea ona tupu lenei mea, o la matou galuega.

E faʻapefea ona iloa lenei faʻamaʻi

E toʻatele tagata i le salafa o le lalolagi e mafatia i le maʻisuka. O le faʻamalamalamaina i se tasi o faʻailoga mai fafo o se galuega faigata e oʻo lava i tagata o loʻo faʻapitoa i le endocrinologists. O eseesega e eseese ma faʻaalia i tagata i auala eseese. E tele ituaiga o maʻisuka, e aofia ai:

  1. maʻisuka maʻitaga, lea e masani ona le tumau ma e tupu i le taimi o le maitaga,
  2. ituaiga 1 maʻisuka, o se faʻamaʻi e afua mai i faʻafitauli faʻaleagaga ma faʻaalia i tagata ua leva ona talavou,
  3. ituaiga 2 o le maʻisuka, lea e tupu i tagata matutua ma o loʻo faʻamaonia e le mea moni o le inisalini e gaosia faapitoa e le tino, ae le lava le aofaiga mo le atoatoa o le metabolism.

O le maʻisuka e mafai ona masalomia i le gutu gutu, vaivaiga ma le vaivai, e maua e tagata maitaga suiga o le mamafa, faʻamaʻi manuʻa e sili atu ona leaga. Ae naʻo se fomai faapitoa o le talaaga talafeagai e mafai ona faia se faʻamautinoaga saʻo. Pe a faʻatalatalanoa se tagata suʻesuʻe, e manaʻomia le suʻesuʻeina ole fale suesue, lea e aofia ai suʻesuʻega nei:

  • le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto,
  • naunautaiga o le hemoglobin glycated,
  • suāsusu i aso uma
  • fuafuaina o le aofaiga ole microalbumin i aso taʻitasi.

E naʻo le iʻuga o suʻega suʻega suʻesuʻe e mafai ona maua ai se faʻamaoniga mautinoa mo lenei maʻi. A maeʻa lenei mea, e faʻamatalaina e le endocrinologist fualaau, lea e tatau ona mulimulitaia.

O le mataituina o le toto o le suka e tatau ona faia i le faaaogaina o se glucometer ma le suʻega, pe a tatau ai, mataʻitu nei faʻamatalaga e faʻaaoga ai suʻesuʻega falesuesue. I le faʻaopoopoga i vailaʻau faʻapitoa, e fesoasoani foi le maʻisuka i mea e taʻua o vailaau masani, ae o le vao e faʻaaogaina e tatau ona ola na o nofoaga e mama ai le faʻalogo.

Le gaioiga o vailaau masani

O fualaau eseese ua leva ona faʻaaoga i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi. O tau toto e faatauina atu i falemaʻi, ma e masani lava ona faʻaputu i latou lava.

I le laʻau mo le maʻisuka, o mea muamua ma le lua e aofia ai mea eseese. O vaovao, aʻa o laʻau o loʻo i luga o le laupepa, laʻau manogi ma le tele o isi togalaau e masani ona fautuaina.Ivan tea ma le maʻisuka ituaiga 2 e fiafia foi i le lauiloa, ma o le laau atoa, e aofia ai aʻa, o loo faaaogaina.

O le tele o faʻataʻitaʻiga mai le soifuaga o tagata e faʻaaoga togafitiga faʻataʻitaʻi o suʻega faafomaʻi, lea e faʻamaonia ai o le faʻamalosia o le maʻisuka ua taofia i le 85% o tagata mamaʻi.

78% na faʻaitiitia ai le faʻafefe, le faʻavaivaia, faʻapea ai ma le faʻalauteleina o le tino ma le faʻamālōlōina o liʻa vavalalata o le paʻu ma le mucous membrane. E tatau ona mafaufau i auiliiliga auiliili o le tea a Ivan po o le ogaumu vavae ma le afaina o le tino o le tagata maʻi.

Faʻamaumauga o le afi vaʻaia ma auala o togafitiga

O lenei vailaau faʻamalositino, e sefulu ma le fa ituaiga, e maua i totonu o itulagi mamao o lo tatou atunuu. Talu mai taimi anamua, ua iloa lelei mea aoga o le willow tea, ma ua seleseleina i le taimi o le fugalaau.

O laʻau talavou, laʻau, inflorescences ma aʻa o loʻo faʻaaogaina. O le laau e maualuga i vitamini C, tannins, tannins, alkaloids ma elemene. A uma ona toso uma pulumu fugalaau ma laulaau, ona faʻagogogo ai lea o Ivan i fafo i lalo o le paolo, i lalo o se pulou.

Brew ua faʻapipiʻi le afi afi i le sasaʻaina o se ipu vai inu vai i totonu o le sipuni sipuni o laulaau, ma tumau mo le 20-30 minute. Ona inu lea i luga o se manava gaogao i le 2-3 doses i le aso.

Ina ia saunia le susu, e te manaʻomia le vevela, aʻa o aʻa o le ovan i le aofaiga o le fa napu punetini i le lita o le vai, lea latou te kuka ai pe a ma le 30 minute ma faʻaaogaina mo le 2-3 itula. Faʻaaogaina faatolu i le aso mo se sipuni sipuni. O le aʻafiaga o le uila ma le teuteu e tutusa ma le masina e tasi ma le afa afa masina.

O le faʻamaloloina o le tea i le tino e pei ona taʻua i lalo:

  • afaina i luga o le tino,
  • faʻasologaina o le faʻatinoina o le gastrointestinal tract,
  • faʻaopoopoga o le puipuiga a le tagata,
  • faateleina le hemoglobin ma faʻaosofia ai le faʻavaeina o le toto,
  • o loʻo i ai meatotino e tetee atu ai i aʻafiaga
  • e faʻamalosia ai le pancreas, lea e tau atu i le gaosiga o le inisalini,
  • faʻasaʻo le mamafa o le toto.

E le o se sui o fualaau faasaina, e iai le aoga o le afi i le tino ma avea o se fesoasoani taua i togafitiga faafomaʻi.

E tatau ona manatuaina o le togafitiga faʻaleleia e faʻaleleia pe a faʻaaogaina le laisa me isi vailaʻau togafitiga. O le faʻaaogaina o meaʻai, chamomile ma le St. John's wort e faʻamalosia ai le gaioiga o mea e fai i totonu, lea e mafai ai ona sili atu le gaosiga o le inisalini, ma faʻamalosi ai ma faʻanofo ai le tino atoa.

I le faaiuga, e tatau ona manatuaina o togafitiga faʻavae i togafitiga o le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi-endocrinologist. E taua tele lenei mea ona o le aafiaga o tea tiva i gaioio taitasi e tupu i auala eseese, ma o le fautuaga a se fomaʻi i totonu o lenei matāʻupu e faʻamaoni i le filifilia o ituaiga togafitiga.

Tea mai le Ivan Ivan tea ma aoga

O le tele o laau afi, lea e lauiloa foi o le "Ivan tea", o se laau tulaga ese moni lea na faʻaaoga e tagata taʻavale mo le fiaselau tausaga e togafitia ai le tele o faʻamaʻi ma toe faʻafouina ai le malosi.

O le igoa Ivan tea e tatau ona i ai ona uiga matagofie e faapea o se teuteuga mai lenei vao e i luga o le vaega o tane ma fafine. E fesoasoani i le faʻamaloloina o le tele o faʻamaʻi i lenei vaega.

Koporye tiuti: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

Koporye tii, tipu afi, Ivan tea: o aoga ma mea leaga i le tino pe a faʻaaoga teuteuga e faʻavae i luga o lenei togavao e faapenei:

  • Faʻafitauli aʻafia. E mafai ona e mauaina uma e ala i le suʻeina o le decoction i totonu, ma le faʻaalia fafo, mo se faʻataʻitaʻiga, solo le gutu ma le gutu i le tiga poʻo le tootai.
  • Faateleina le puipuiga mai le tele o vitamini C. lea e maua i luga ole lau o le Ivan.O le aoga ma le faʻaaogaina masani o fualaʻau e manino: o le aʻafiaga o le malilie i se malulu e faʻaitiitia.
  • Faʻaleagaina le faʻaleagaina ma le faʻamalosia o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le ulu umi ole ulu.

Tea mai le tea Ivan Ivan: o aoga ma mea leaga o lenei vaiinu matagofie ua faʻamaonia e fomaʻi aloaia. E ui lava i mea lelei uma o le faʻaaogaina o le teuteu o le afi, o le tele o meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i le manava faʻapitoa ona o le mea moni o le laau o loʻo i ai se aafiaga sili ona lelei.

O le pati pati ma aogā

O se tasi o laau na lauiloa i Rusia talu mai anamua o le Ivan tea. O lona aogā e taua tele, aemaise i le leai o se avanoa i ituaiga eseese o sauniuniga faafomaʻi, poo le i ai o faʻasagaga mo a latou pulega.

Tea mai Ivan Ivan tea, o le manuia ma le faʻaleagaina e mafai ona aumaia ai lenei vaiinu, fuafua i le lelei na saunia ai. O le tele o meaʻai e maua i totonu o se teuteuga na saunia i le aso na fuafuaina. O se vai na saunia i le sili atu ma le tolu aso talu ai e le tatau ona faʻaumatia, aua atonu e ono aʻafia ai mea leaga.

O le mauaina lelei o le oloa e mautinoa ai o le a aumaia ai le manuia ma le afaina i le lauti pe afai o le sauniuniga ma le faʻaaogaina o le ava e faia i le solia o tekonolosi taliaina.

O faʻamanuiaga o le tea ivan mo le tino

O aoga o le Ivan tea mo le tino atoa: o le vai e faʻamaonia le gaioiga o totoga ma tino uma, ei ai aʻafiaga e le faʻaleagaina ma puipuia ai le aʻafia o siama faʻamaʻi ma siama i le tino.

Tea mai faʻamaʻi afi ma afaina ai le ate ma le faʻasalaga. O le teuteuina o lenei togafiti togafitiga e iai sona aafiaga faʻamamaina, faʻamautuina le tafe toto, faʻateleina le vaivai o vaʻa toto ma puipuia ai le fausiaina o maʻa i totonu o le ate.

Tea mai faʻamanuiaga afi ma faʻamalosi aʻo faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. O le faʻaleleia o se laʻau faʻasolosolo poʻo le faʻasolo i le taimi o le taumalulu ma le vaitau o le taumalulu e faʻamalosia atili ai le puipuiga o le tino ma puipuia ai faʻamaʻi ile malulu.

Koporye tea e aoga mo faʻamaʻi o le manava. O le faʻaaogaina na o le tasi le vasega o togafitiga, o le umi e tolu vaiaso, mafai ona faʻaaogaina toetoe lava o faafitauli uma i le gastrointestinal tract. O faʻafitauli e pei o: gastritis, maʻi o le fatu, colitis toetoe lava a mou ese atu.

Koporsk tea e aoga mo le vaivai o le popole. O le tea Ivan e maua ai se aafiaga lelei i le tino, e fesootaʻi ai ma le toe faʻaleleia o le tino o le tino.

Paina o le Ivan Fermented: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

O le faʻamanatuga e faatatau i le gaosia o lau laau i le faʻamago. A maeʻa lenei faiga, e mafai ona teu Ivan tii i se potu malulu, mago mo ni nai tausaga. I lenei tulaga, o laulaau e na o sina vaega itiiti o mea aoga o loʻo aofia ai.

Iti tea. O faʻamanuiaga ma mea leaga o lenei vaiinu e tutusa ma se teuteuga mai i laulaau fou o se laau. Pau lava le eseesega i lenei mataupu o se malosi sili atu ona malosi ma uiga manogi.

O aoga o tea ivan mo tamaitai

O aoga o tea o le Ivan mo tamaitai ua lauiloa talu mai aso anamua. E i ai sona aoga aoga ile vaega ole tino ile tino, ma e mafai foi ona togafitia se numera o faamaʻi o loʻo mulimuli mai:

  • Sui Candisias Faʻaigoaina i le taatele e pei o se paʻu.
  • Mafutaga inflammatory. Mo se faataitaiga, cystitis.
  • Ituaiga eseese o fomaʻi. Mo se faataitaiga, myoma.

O aoga o le tea ivan mo alii

O aogā o le tea ivanoa mo tamaloloa e taua tele: o le inu masani o le ava e faʻapupulaina ai le malosi ma puipuia le tupu mai o faʻamaʻi o le tino.

Ivan tea: o aogā ma faʻasamaʻi mo tagata pe a faʻaaogaina lenei fualaau faasaina. Faatasi ai ma se aoga aoga, pe a uma ona ave le fualaau faasaina, malosi ma le malosiaga e matua faateleina, o le a avea ma puipuiga atili.

Ae mo le afaina, o le televave o le oloa, lea e mafai ona tupu pe a faʻaaogaina mo le silia ma le tolu vaiaso, e tatau ona aloese.

Ivan tea: faʻamanuiaga ma faʻailoga

O a faʻamanuiaga o le tea ivan, faʻamatalaina i luga. E le tatau ona galo ia i tatou o soo se vailaau faʻamaʻi e masani lava ona i ai ni faʻasalaga mo le faʻaaogaina.

Ivan tea, o le faʻaleagaina lea e mafai ona mafua i le tino ma le sese o le faʻaaogaina o afi:

  • Aua le tagofia le fualaau mo le sili atu ma le tolu vaiaso, aua o le mea lea e mafai ona mafua ai le afaina o le gastric system.
  • Ma le faʻaeteete, e tatau ona onā mo fafine ua maʻitaga ma i latou o loʻo susu.

E pei ona mafai ona vaaia mai le lisi o loʻo i luga, o le Ivan tea e toetoe lava leai se faʻamaʻi, pei o le mea moni, soʻo se isi vailaau faʻasaina e tupuga mai le natura.

O vailaau faafomai o le tea ivan

Talofa au faitau faitau. O le aso ou te fia faasoa atu ia te oe faamatalaga e uiga i le vaovao Ivan tea. Sa ou talanoa talu ai nei ma se tagata e masani ai, ma o lea ei ai laʻu mea e faasoa atu ia te oe.

E i ai loʻu mutia vao ma fugalaau. E taua tele le iloa o togafiti uma o le gaosia o mutia, seleseleina, aoina, faʻapea foi ma vailaau mo togafitiga ma faʻailogaina o le tea a Ivan Ivan. O le igoa o le vaovao Ivan tea o se igoa lauiloa. O le faasaienisi igoa o lenei laau o le afi. Ae tusa ai ma le tala, sa nofo se tama i lalo o Peter, Ivan, o le sa fiafia e savali i se mitiafu mumu sesega.

Na vaaia o ia i autafa o le vaomatua, i luga o le fanua, i tafatafa o le vaomatua, i totonu o laau ma laau. Na fai mai tagata "tea Ivan ua alu" po o "tea Ivan o sau," ma isi. Ae i se taimi, na mou atu Ivan i se mea. Ma luga o le pito o le togavao na susulu mai ai fugalaau matagofie ma matagofie. Na faaseseina i latou e tagata mo Ivan, fai mai o le "tea Ivan." O se tala manaia lenei, iinei mai le mea, e tusa ai ma le tala, na alu le igoa o le laau.

Atonu o le tala masani lea e sili ona taatele na leva ona iloa e tagata uma. Ivan tea o se laau e le tatau ona galo. Ae e le na o se mutia manaia, ae o se vailaau togafitiga, lea e fesoasoani mai maʻi eseese.

  • Slime
  • Pectin
  • Tannins
  • Organic acids
  • Carotenoids
  • B vitamini
  • Satema, Potassium, Copper, Nickel, Uʻamea, Manganese
  • Coumarins
  • Flavonoids

Ivan tea e mafai ona lauiloa i lalo o le isi igoa - vavae laititi. O se laau umi ma lau lauusiusi, o le lilac inflorescences lumanaʻi. O le afi e tupu i luga o le vaomatua, i nofoaga o afi ma lefulefu. Ona o lenei mea, o le laau e taua foi o le "afi" poo le "afi" mutia.

Grass Ivan tea (afi). Faamalologa meatotino

O se vai inu mai le Ivan Ivan tea e mafai ona faʻaumatia uma i le mafanafana ma le malulu foliga. Faʻasinotonu le manava i le vevela, ma fesoasoani e mafanafana i le malulu. Ae le gata i lenei, o loʻo i ai lona malosi, e maua ai le malosi ma le malosi.

O Ivan tea o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina lea e fesoasoani e taulimaina gasegase eseese. O se fusi poʻo se susu e saunia mai le mutia.

  1. E i ai mea e puipuia ai le ita. Faʻaleleia le faʻafefeteina, faʻatonutonuina le mea o loʻo gaosia.
  2. Inherent astringent ma le teuina o meatotino.
  3. Flavonoids ma pectins, o se vaega o le laʻau willow, fesoasoani e faʻamamā le tino o toxins ma toxins.
  4. Ua i ai se aafiaga faʻapiopio.
  5. Faafetai i le flavonoids ma meaola oona e fausia ai le laau, o le afi ua i ai sona aafiaga fiafia.
  6. Ua i ai Ivan lauti antipyretic meatotino. E aoga le faʻaaogaina i le vevela maualuga.
  7. Faaleleia le toto, faamama le toto.
  8. E faateleina ai le malosi, ma o le mautinoa e mafai ona tatou fai atu o le lauti e lelei mo alii.
  9. O loʻo i ai se meatotino sili ona maualuga.
  10. O le tea e faamamaina ai meaʻai.
  11. Mea inu aoga ma le fiafia tele, e pei o se mea oona. O le la e faʻasaina ai foi le toto.

O se vai inu mai le Ivan Ivan tea o loʻo i ai suauu taua, o lea e mafai ai e le fusi ona ola i le 2-3 aso. E ui lava i lenei, e sili atu le kuka o le mea e masani ona tupu i aso uma.

E faʻapefea ona faʻaigisa tea tea?

Tau lava ia e maitauina i mea uma e te manaʻomia e tausisia ai le fua. E tele - e le o se uiga lelei. E tele auala e fafaga ai mutia. Ua ou mago vao. Fugalaau faatasi ma fugalaau, ae fugalaau e aoina i le taimi o le fugalaau.

Na faʻaalia mai ia te au e le fomaʻi masani le auala e fai ai pepe Ivan.

Mo le afa-lita o vai inu, e tatau ona e faʻaopoopo se tasi sipuni sipuni o le mutia. Tuu le inu mo le 2 itula. Ona toso lea ma ave le afa afa i le aso. Faʻaalu faatolu i le aso.

Sasaa se sipuni o laau afu ma le tasi ipu malamalama vai, tuu mo le tusa o le itula. E tatau ona e inu i le faʻafefete ma le sipuni, 2-3 le sipuni sau tolu i le aso.

Ina ia patipati le ti, e tatau ona e faʻaaoga vai mama punavai. E manaia tele le inu. Afai e saʻo le vavaeina o le afi, o lona uiga, o se sipuni o mutia i le afa lita o le vai, ona manaia lea o le inu, e mafai ona e inuina e aunoa ma le faaopoopo o suka ma le meli.

Afai e te faʻateleina le fua o le mutia vao ma faʻaitiitia le tele o le vai, ona oʻo lea i le inu o le mea inu i le tofo.

Ona o le i ai o suauʻu taua i vao, o le vai inu e le faʻaitiitia i le vevela o le potu ma mafai ona teuina mo ni nai aso. Ae sili atu le kuka o se vaega fou o le afu i aso uma.

Aoina mai ma le faʻagogoina o le'ava lemoni

O le taimi mo le seleseleina o le lauti willow e mai ia Iulai ia Setema. Lavea ma fugalaau e leai ni fugalaau e aoina. E aoina laʻau ao galo le lauti, o le taimi lava e amata ai ona fuga, e le aoina laulaau. E sili le aoina o laulaau i le tau vevela, e lelei i le taeao.

O le faaputuga o laulaau e tupu mai i le auala lenei: ua pipii le uʻu i lima ma taofi i le lima mai luga i lalo. Totogi totoa i le laau, aua nei aoina lau mai laau mamaʻi. E tatau ona piki laulaau mai lau laau i sina mea itiiti, ina ia le afaina ai le laau.

E mafai ona e faʻagogoina laulaʻau i se nofoaga mafanafana lelei. E sili atu le faia o lenei mea i lalo o se pupuni.

E le gata i lea, o laulaau e mafai ona ufiufi i le va o alofilima seia oʻo ina latou faʻapogisa ma susulu le sua. O laʻau felanulanuaʻi ua gaugau i totonu o se fata e ufiufi ile ie susu ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le vevela mo le 12 itula, o le vevela o le 28 tikeri. Laʻau manogi suiga i fugalaau. E taʻua lenei mea o le fugalaʻau laʻau.

E tipiina laulaʻau paʻu ma seleulu ma faʻagogo i luga o se pepa tao i le vevela o le 50 tikeri. E manaʻomia ona faʻafefiloi mea faʻaaoga i taimi taʻitasi. Lafoaʻi i lalo o le mamafa e tatau ona momotu, ma aua le pa'ū ese i le efuefu.

E sili atu le teuina o vao mamago i taga pepa, pusa pepa pepa poʻo pusa tioata.

Ivan tea e mafai ona seleseleina e oe lava, ae e mafai ona e faʻatau vao mai vao. E tupu e leai se auala e te seleseleina ai lau vao.

Afai ei ai sau mea e faʻaopopo e uiga i le tea tiva, faʻasoa faʻamatalaga i lalo i faʻamatalaga. O le a ou matua faafetai lava ia te oe.

Vaega o aoga aoga o Ivan-tea

O mea aoga o le afi o loʻo i luga o le tino e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

  1. Muamua e aofia ai meatotino o galuega lautele, lea e masani ona faaleleia le tulaga o se tagata.
  2. O le vaega lona lua e aofia ai meatotino e mafua mai i nei sauniuniga e faʻavae i luga o lenei mea totino ei ai lona faʻalapotopotoga, o lona uiga, faʻaleleia le faʻatinoga o se tino poʻo se tino.

O le fua o le fualaau faʻasaina ma le faʻatulagaina o fuataga e faʻalagolago i le mafuaʻaga e faʻaaogaina ai le afi.

O le aafiaga lautele i le tino o le vaovao Ivan-tea

E i ai le malosi o le afi i luga o se tagata, o le mafuaaga lea e fautuaina ai e faʻaaogaina i le malosi o le tino ma le mafaufau, pe a maeʻa galuega mamafa poʻo le malulu ma isi faʻamaʻi.

O meatotino aoga o le faatinoga lautele a Ivan tea o:

  • Antitumor . O le tuufaatasiga o le afi e aofia ai le tele o antioxidants - o vailaʻau e puipuia ai le tino mai radical free. Faʻafetai i lenei mea, o le laau e puipuia le faʻaalia o mea fou ma faʻagesegeseina ai le tuputupu aʻe o lelama o loʻo iai.
  • Faʻamāeʻa . I le tea o Ivan e tele lava tannin (tannin), o le autu autu lea o le fusifusia ma le faʻamamaina o toxins eseese mai le tino, e aofia ai salima o metale mamafa.
  • Mausali . Vitamin C, lea o loo i ai i le tele o le tuufaatasiga o lenei laau, ei ai lona aafiaga lelei i le puipuiga o tagata.

Gaioiga i le lotoifale o afi i luga o totoga ma okeni

Acids oona, antioxidants ma minerale o loʻo maua i le tea o le Ivan, puipuia ai le tuai o le paʻu, ma faʻateleina ai foi le mea e mafai ona maua ma le mausali o le paʻu.

O mea ola e masani ona faʻaaogaina o afi e faʻamalosi ai le gaosiga o le palakene, faʻafefete ma le paʻu e itiiti ifo le faʻailoa. O le antibacterial and anti-inflammatory properties o le lauti willow ua mafai ai ona faʻaaogaina e avea ma auala e faʻafefe ai siama, siama ma isi paʻu o le paʻu.

I le tea Ivan e tele B vitamini (thiamine, acidic nicotinic, acid folic, pyridoxine). O nei vailaʻau e iai le faʻaleagaga o le eleele i luga o le tino. I le silasila i le aʻafiaga o aʻafiaga, o sauniuniga e faʻavae i luga o uila e fautuaina mo le neurosis, o se uiga o le atuatuvale, ma faafitauli moe.

O le isi aʻafiaga aoga o le laʻau willow mo le faʻaoga o le tino o le faʻaleleia lea o le faʻaleleia o le mafaufau e ala i se amino acids e pei o le glycine.

O le tuufaatasiga o le lau o le willow e aofia ai mea taua e pei ole quercetin ma kempferol, lea e faamalosia ai le puipui o toto toto, e sili atu le umi ma tumau.

E le gata i lea, o le tele o le uʻamea i le vao, e faʻaleleia ai le toto (o lenei mea e sili ona taua i le tulaga o le anaemia). O lenei togavao ua faʻaaoga lelei mo le togafitiga ma le puipuiga o le atherosclerosis, anemia ma isi faʻamaʻi o le tino e faʻamalolo ai.

O le tuufaatasiga o le Ivan tea e aofia ai meaola faʻapitoa pei o isoleucine ma valine. O nei mea e faʻagaoioia ai le toe faʻaleleia o gaioiga i le tino maso. O le mea lea, o sauniuniga mai le ufiufi e faʻaalia i tagata o latou gaioiga e aofia ai le malosi o le gaioiga faaletino.

O sauniuniga faʻavae e faʻavae i luga o uila e i ai se aafiaga aoga i luga o totoga o le gastrointestinal tract:

  • O le Ivan-tea o loʻo i ai le tele o siaki, lea e teuina ai le mucous membrane o le manava ma le fatu. Na te puipuia nei totoga mai le faʻaaogaina o masini ma kemikolo o meaʻai, vai inu. O le mea lea, o togafitiga faʻaleaganuʻu mai lenei togavao e fautuaina e ave faʻatasi ma le faʻaogaina poʻo le iai o faʻamaʻi e pei o le gastritis, enterocolitis, colitis.
  • O tannins o le tea Ivan e maua ai se faʻamalologa, o le mea lea o lenei laau o le a sili ona aoga mo le faʻasologa o tui o le manava poʻo duodenum.
  • Pectini, o se vaega o lenei vailaʻau togafitiga, faʻaleleia le motusini o le intestinal (contraction), ma isi mea taua - o le tuufaatasiga o le intestinal microflora aoga. O le mea lea, e fautuaina ai le ulaula mo i latou o loʻo mafatia i le taʻavale, o le muʻamuʻu, o le inisinia o le dysbiosis.
  • O meaola oona i le tuufaatasiga ma isi elemene o le Ivan-tea o loo i ai se aafiaga taua (faʻaleleia le gaosiga ma le vevela o le talo). Mo faʻafitauli o le ate, ua fautuaina lenei laau e avea o se sui faʻasolosolo faʻasolosolo ma togafiti.

Ivan tea lagolagosua e fesoasoani ai i fomaʻi ma isi faʻamaʻi o le tino. O gasegase ma faʻamalo-inflammatory o lenei mea totino e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga o le maʻi ma se tiga faʻaʻoʻo, o le isu o le isu, tale, gutu o le isu.

  • O vailaau mo togafitiga o le gaosiga, faʻasalaga ma aafiaga i luga o le tino o le tino: http://timelady.ru/931-oduvanchik-polza-i-vred-celebnogo-rasteniya.html
  • Ginger mo gau gau. recipes, mea aoga, tulafono faʻavae.
  • O tulafono ma mealilo o le anapogi i le lanu lanumeamata o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

Faʻamanuiaga o le Ivan Tea mo Fafine

I totonu o le ogaumu o loʻo i ai le tele o vitamini ma isi vailaau faʻasolosolo, lea e taʻua o le fafine, ona o loʻo iai se aafiaga aoga i le tino o le vaeluaga matagofie o tagata soifua. O le faʻaaogaina o tupe mai Ivan tea e mafai ona faʻaleleia ai le tulaga o le paʻu ma le lauulu, faʻapea foi ma le teena o le tausaga.

O le faʻaaogaina o tui e faʻaaogaina ai le kanesa o le susu ma isi faʻamaʻi i luga o le mafaufau.

I le fuafuaina o le maʻitaga, ua fautuaina tamaitai e suʻe laʻau, e pei o le foliki acid, o se vaega o lea mea, "saunia" le faʻaleleia o le tamaʻitaʻi mo le fausiaina ma le toe fanauina o le tamaititi. I le taimi o le susu, o le a aoga le laau i fafine o loʻo mafatia i le le lava o le susu, e pei o le laʻau o le willow e faʻaleleia ai le gaosiga ma le vavaeese o susu.

O le afaina o tea Ivan ma faʻailoga

E pei ona taua i luga, o le tuufaatasiga o le laulaau o loo fai ma sui o se numera tele o elemene o meaola. I totonu o le tino o le tagata, o nei vailaʻau e mafai ona faatelevaveina auala eseese pe faʻaauau ai le galuega o le tele o auala.

Mo nisi tagata, o ia suiga e mafai ona aoga, ao isi e mafai ona afaina. O le mea lea, o le faaosofiaina o le manava, lea e maua ai le Ivan tea, o le a fesoasoani ia i latou o loʻo mafatia i le faʻamalosi, ae faʻaleagaina le tulaga o se tagata o loʻo mafatia mai le manava.

Ina ia puipuia aʻafiaga leaga pe a faʻaaogaina lenei vao, e tatau i tagata ona amanaʻia e le gata o mea aoga, ae faʻapea foi le faʻasaʻo.

O faʻamatalaga o Ivan tea o:

  • toto maualuga
  • ogaoga o le ogaumu i foliga o le manava,
  • aveina o fualaau oona e puipuia ai pe oona.

E faʻapefea ona ave le tea tivini

E fautuaina le ulaula e fai ma faʻamatalaga e pei o le fua, lea ua saunia e tusa ai ma le fua o le lauti masani. Ina ia saunia se tasi e galue i le inu, e tatau ona e tausisi i le fua lea:

  1. Liligi le sipuniti o vao vao ma se ipu vai inu,
  2. Talosaga mo le faʻamalosia o igoa.

O le tea e tatau ona faʻailoaina i luga o le faavae o vai faʻamalo pe faʻamamaina e faʻaaoga ai se faamama. E tatau ona faʻatau mea e gaosia i le fale i falemaʻi poo isi nofoaga faapitoa o le faʻatau atu togafitiga.

Ole fua ole aso o lea lauti e le sili atu i le 2 ipu ile aso. O le togafitiga faʻatasi ai ma le uila e maua ai le tele o le aafiaga i le inu i aso taitasi mo le masina. Ona fautuaina lea e fai se malologa mo le 3-4 vaiaso, a maeʻa ona faʻaauau pea ona ave le fua mo le isi masina.

Mea tau vailaau faʻasaina ma faʻailogaina o Ivan-tea (vitio)

O le lauiloa o lenei vao i ituaiga o vailaʻau eseese o loʻo faʻamatalaina e le tuufaatasiga o mea taua o loʻo i ai i lona fatuga. O loʻo faʻamatala auʻiliʻilia e uiga i le tuufaatasiga o le afi, ona mea tau vailaau faʻasaina ma faʻasalaga i lenei vitio.

Ivan tea o se meafaigaluega lelei mo le puipuia ma togafitiga o le tele o faʻamaʻi, i tane ma tamaitai. Mo le faʻaaogaina o le afi na aoga ma saogalemu, e tatau ona e faamasani ia oe i le taimi nei ma le faʻamaʻiina ma fautuaga mo le faʻaaogaina.

Iva-tea herb: mea tau vailaʻau e fesoasoani i lou soifua maloloina | Elena Shanina's blog

| Elena Shanina's blog

Talofa uo! E leai ni tagata maloloina atoatoa, ma o vailaʻau eseese e fesoasoani ia i matou e taulimaina ai le faʻamaʻi. Ae galo foi e uiga i togafitiga masani, e le aoga foi, o lea la o le a tatou talanoa i aso nei e uiga i le vaovao o Ivan-tea, o le faamalologa o meatotino na masani ai mai aso anamua. O o tatou tuaa sa tele ni mea e iloa e uiga i ia ituaiga laau ma faaaoga i le taua e faasaga i maʻi.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o mea faʻamalolo o le tea Ivan na faʻaaoga talu mai le taimi o Kievan Rus. Ona tosina lea o ia ma inu uma i le maota o le tupu ma le fale sili ona matitiva.

Ma i le taimi lena, na iloa ai e tagata e le faigofie lenei vao, e fesoasoani mai le tele o maʻi ma faʻamaʻi, e faʻamalolo "mai faʻamaʻi fasefulu." O le a le ituaiga o laau e matagofie? O le a le mea o togafitia e Ivan, o le a le mea e fesoasoani mai,
o a faailoga?

E faapefea ona aʻafia le kofe toto? E mafai ona ou inu kofe mo tagata e maua i le maʻisuka?

E le lava le tele, ae eseese nofoaga e teu ai tusitusi e faʻafeagai ma manatu faʻafeagai i lenei autu. Faʻasino atu i fomaʻi poʻo saienitisi suʻesuʻe, o nisi latou te tuʻuina atu se manatu e faasaga i ai, ao isi e fiafia i ai.

Fai mai tagata tetee o kofe ua solia i tagata mamai e maua i le maʻisuka ona o le faateleina o le suka i le toto (pe tusa ma le 8%). Ou te sii maia: O le kafe e puipuia ai le kulukose mai le aapa atu i totoga ma fusi mai le toto, faateleina le gaosiga o le adrenaline, lea e mafua mai ai le toto toto.

Ae ui i lea, e tuuina mai e le au puipui isi finauga. Aʻo le kofe (faʻapitoa foi ma le uaina mama ma le kinamona) o loʻo i ai le meatotino o le toe faʻafoʻiina o le tino i le inisalini ma le puleaina o le suka o le toto. O se auiliiliga auiliili: pe a inu le lauti tiamata, lea, e pei ona e iloa, o le caffeine e maua i le tele o mea, o le lagona o le gaʻo i le inisalini i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e leʻi suia. E afua mai i lenei mea, o le matafaioi autu i le kofe i le faagasologa o le puipuia o le maʻisuka e leʻo le caffeine, ae o se isi mea elemene e leʻi maeʻa suʻesuʻeina e saienitisi.

I le auala, o se tasi o suʻesuʻega na iloa ai o le faʻaaogaina lelei o le kofe e fesoasoani i le puipuia lelei o le maʻisuka ituaiga 2.


Fesoasoani
(mai le nofoaga autu o faamatalaga mo le maʻisuka): tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai kofe e aunoa ma le suka ma le kulimi toetoe a leai se tapulaa.

Ivan-heru: oa togafitiga ma mea e fesoasoani ai?

Mai le taimi ua maeʻa ai, na aʻoaʻo mai e tagata faʻamalolo: ia faʻamalolo i le mutia lea e tupu i le eria na e fanau mai ai. Ivan tea i lenei tulaga o se vaovao faamanuiaina.

O o tatou augatuaa na gaosia ni afifi afi poʻo Ivan-tea, inu i lona susu ma na ia matauina ai o lenei lauti na i ai sona aoga aoga i le tino atoa. O fao ma lauulu na sili atu ona malosi, o le tagata na toʻafilemu. Na manatu lenei mea o se vaifofo saogalemu ma le saogalemu mo le le mautonu, na tuuina atu foi i tamaiti laiti. Faʻaaoga vailaʻau faʻaaogaina ma faʻaogaina i soo se mea mea faʻamalolo o Ivan-tea.

Sa iloa lelei e tinamatua a le tinamatua o le teuteuina o fualaau o vailaʻau o le Ivan-tea e fesoasoani tele i le tele o faafitauli o le paʻu: faʻaleagaina, mumu, vevela. O lenei sua e faaopoopo i le vai pe a taele tamaiti, sa fufulu o latou ulu. O le vailaʻau o le Ivan-tea na faʻaleleia le tulaga o fao, ma o meaʻai ma decoction na fesoasoani e aveese le fula i lalo o mata.

O vailaʻau faʻaleagaina o le willow tea e fesoasoani i le vave faʻamālōlōina o ni paʻu o le paʻu i fafo - o faʻamaʻi, mumu laiti ma maʻi. O le teuteu o laulaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai siama, faʻaputu. Ina ia taulimaina lenei faafitauli, e tatau ona e faʻaaogaina se fusi i le mea ua faaleagaina na faʻamamaina i se teuteuga malosi o lau o le laau.

Meaʻai mo le maʻisuka: o le a le mea e le mafai ma mea e mafai

O lenei fesili e masani ona fesiligia e tagata maʻisuka, ma matou te faʻamoemoe o lenei tusiga o le a maua ai se malamalamaaga i le maʻisuka.

Meaʻai e Aloese ai
E tatau ona faʻaitiitia pea ma faʻaauau le faʻaititia o lau taumafa o meaʻai nei:
1. Suga, mea suamalie ma le meli. Nai lo lena, e mafai ona e faʻaaogaina mea suamalie faapitoa. E masani lava ona faigata le vave faʻaitiitia o suka, o lea matou te fautuaina le faʻaitiitia o le suka i lau mea taumafa ma lemu.
2. Taofi le faʻatau lole. Afai e te manaʻo moni i ai, e sili atu ona lelei le faatauina o sukalati malulu ma 70% koko ma aloese mai le suamalie lea e avea ai le suka ma mea autu.
3. Taumafai e aloese mai mea taumafa e aofia ai mea e faʻaaogaina i le olive (faataitaiga, fructose, glucose), talu ai o ituaiga eseese ia o gaʻo.
4. Tapulaʻa meaʻai o le cereal. O keke, lola, falaoa, kuki e le toe i ai mo oe.
5. Aloese mai fualaau aina ei ai le tele o le suka ma meaʻai gaʻo, pei o pateta, kāloti, pi, pi, ma beets.
6. Ia aloese foi mai fua suamalie o faʻi, vine, strawberries.
7. E mafai ona e faʻamalosi le susu, ae i ni vaega laiti.Faʻatapulaʻa lau faʻaaogaina o le yogurt atoa ma le sisi. Faʻasaga ia te oe i lauti ma kofe.
8. Aloese mai meaai pisapisao i soo se auala.
9. Tapulaa lau fualaau o fualaau suamalie, aua e maualuga i le gaʻo. Afai e te fiafia i sua o fualaau suamalie, e mafai ona e inuina vai e faʻamaluina i le vai ile fua ile 1 i le 3.
10. Aua nei 'ai meaai e aofia ai gaʻo tumu: gaʻo gaʻo, oloa gaosi susu, pata, palu. Faʻaaogā suauu olive mama, gaʻo suauʻu po o le soya. Aua le 'ai le kusi falaoamata ona e tumu tele i gaʻo.

E foliga mai ia te oe e leai se mea e totoe e 'ai?
O se lisi lenei o oloa e te manaʻomia e taulaʻi i ai:
1. Fualaau e pei o apu, fualaau aina, peaches. E tatau ona e tufatufaina le aofaiga o fualaau aina i aso e lima, o le a fesoasoani lea e aloese mai le faafuasei ona faateleina le suka o le toto.
2. O oloa e aofia ai le tele o filo laau, fatulaʻau, fualaau 'aina, fualaau faisua, nati. Meaʻai filati e le gata i lalo ifo ole kulukose, ae maualalo ai foi le cholesterol toto.
3. Faʻaauau ona faʻaaoga fualaʻau e leʻi puipuia; faʻatau le spaghetti atoa ma le pouliuli nai lo le araisa paepae (Indian ma Pakistani). Initia ma Pakisini latou te fiafia lava i araisa paepae, ae afai o oe o le maʻisuka, aloese mai ia i latou.
4. E mafai ona e kukaina oe lava ia i le tele o taimi i le vaiaso ipu mai le paluga po o le tu (gaʻo, ate, fatu). O ipu o meaʻai e aofia ai lau vailaʻau manaomia.
5. Taumafai suiga i moa.
6. O le tele o ipu suamalie e mafai ona saunia mai iʻa ma iʻa. E sili atu le tao, kuka, kuka, ma e le faʻavela.
7. Filifili i taimi uma oloa e maualalo le gaʻo susu e pei o susu susu, sisi susu ma yogurt.
8. E mafai ona e 'ai fuamoa, ae e sili atu le' ai na o le polotini, aua o le kulimi e mafai ona faateleina le cholesterol.
9. E pei ona uma ona taʻua, e mafai ona e 'ai fualaʻau mama, ae le o le kusi falaoamata.
10. E mafai ona e 'aina fualaau faisua uma, faʻapea foʻi aniani ma le kalama, lea e iloa ona o lona gafatia e faʻaitiitia le cholesterol.

I le maʻisuka ituaiga 2, ina ia mafai ona pulea le mamafa, e le tatau ona e sili atu i le 1500-1800 kalori i le aso, ae ui i lea, o lenei foliga atonu e eseese e faalagolago i le matua, ituaiga tane, mamafa o le tino. O le afa o le aofaʻi o calorie e tatau ona sau mai gaʻo. 1 gram o le carbohydrate e tusa ma le 4 kalori. Afai e te manaʻomia le 1600 calories, ona tatau ai lea ona avea le taʻavale gafa ma le 800. 800 calories o le 200 kalama o meaʻai gaʻo i le aso. E sili atu le lelei o le faʻatau o oloa ma faʻamalosi malosi i luga o le afifiina ina ia mafai ai ona sili atu le saʻo o le aofaʻi o le aofai e te manaʻomia.

Tea tiula mo le maʻisuka e tusa uma lava ma le lauti. o le a le lauti e inu ai? - inu inu

O le maʻi suka o se maʻi endocrine. O le maʻi e tupu ona o le le lava o le inisalini i totonu o le toto, o se taunuuga o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le faʻamaʻi e solia uma ituaiga o metabolism, e aʻafia ai le vaʻai.

O le lauti laititi e faʻasaina ai le suka toto. O le mea moni o le lanu lanumeamata ei ai mea aoga, e pei o polyphenols, catechins, flavonoids, caffeine ma isi.

E pei ona e iloa, o le maʻisuka o le ituaiga muamua ma lona lua.

I Saina, o le lanu lanumeamata ua leva ona faʻaaoga i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1. Afai e te faʻaaogaina pea le lanu lanumeamata ma meaai, ona e mafai lea, pe afai e te le puipuia le faʻamaʻi, ona e faʻaitiitia ai lona alualu i luma.

O le maʻisuka e mafai ona ogaoga pe afai e le toe togafitia. Tea tiulati o se vaʻalele lelei. O polyphenols o loo i totonu o le lanu tiamata e faʻaitiitia ai le maualuga o na enzymes lea e liua ai le malo i le suka, ma maua ai le maualuga o le suka.

Teu tiiti e faʻapupulaina ai le lagona o le insulin i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei mea e mafua mai i le katateko o loo iai i le lauti lanumeamata. O se taunuuga, o le lanu lanumeamata e fesoasoani e faʻavave vave ai le kulukose.

O aoga o le lanu meamata mo le maʻisuka tagata fai meaʻai, fai mai e tatau ona aofia ai i taumafa i aso taitasi. Mo le puipuia o le maʻisuka, e fautuaina le lanu lanumeamata e inu mai le lua i le fa taimi i le aso. E le gata i lea, e tatau ona mama le lanu meamata, e aunoa ma le faaopoopoina o le suka poʻo le susu.

Ae aua neʻi galo o le maʻisuka o se maʻi matuia ma matuia. E le mafai ona e fesoasoani i se tasi lauti lanumeamata, ua na o se puipuiga. Ia mautinoa e talanoa ma se endocrinologist e aloese mai le ogaoga o taunuuga o lenei maʻi. A uma mea uma, o taunuuga e mafai ona matua ogaoga, e oʻo i le tosoina o vae. Aua nei galo e asiasi soo i se fomaʻi ma mulimuli i faatonuga uma ua fautuaina, ma ia manatua o ni nai laulaau lanu lanumeamata i aso taitasi o le a faaleleia atili ai lou tino, fesoasoani e faatumauina le maualuga o lau suka ma fesoasoani ia te oe e sili atu ona gaosi le kulukose.

Meainu mo le maʻisuka. o le a se mea e inu ai le maʻisuka ma e fia?

Tea ma Kombucha

O se fuainumera tele o tagata e maua i le maʻisuka latou te manatu o le a latou i ai nei i le taimi nei e tausisia le taumafataga tino ma e le aofia ai le tele o meaʻai mai a latou meaʻai. O le mea moni, o nei mea uma e leai. Afai e te suʻesuʻeina saʻo le faʻamatalaga e uiga i nei oloa e faʻatagaina e faʻamalo ma e le o, e mafai ona e mauaina se lisi sili ona lelei. E tutusa lava mea mo meainu. I lenei tusiga, o le a matou talanoa e uiga i mea inu e mafai ona e inuina i le maʻisuka.

Meainu mo le maʻisuka

O vaiinu ua faatonuina e fomaʻi, aua e tele mea aoga. O lona faʻaaoga masani e masani ai le pancreas. E fautuaina le faʻaaogaina o le vai minerale i taimi uma e mafai ai, ma faʻaleagaina ai totoga o meaʻai. Ua vaevaeina le vai minerale i ni ituaiga:

  • E mafai ona faʻaaogaina le vai inu vai e pei ona e fiafia i ai, talu ai e leai se faʻailoga. E mafai ona faʻaaoga vai i le kuka.
  • vai faʻalanatura vai e mafai ona faʻaaogaina e tusa ai ma le faʻamatalaga a le fomaʻi.
  • O loʻo faʻapipiʻiina foʻi e le fomaʻi aoga le vai faʻaaogaina o vai.

E taua le iloa o le maʻisuka, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le vai e leai se gaʻo. Afai, a uma, o le carbonated, ona tatau loa lea ona faʻamalolo le gas ae leʻi inu.

Juices mo le maʻisuka, e aoga le taulaʻi atu i le kalori o meainu o suavai, faapea foi ma mea o loʻo i totonu o gaʻo. O le suavai pito sili ona taua mo le maʻisuka e tatau ona sasaina fou.

O le kulimi suamalie ona o ona mea aoga e fautuaina e fomaʻi, aemaise lava mo meaʻai fualaau. O lenei sua e faʻamaonia ai le aofaiga atoa o le metabolism o se tagata e maua i le maʻisuka. Ae afai e mafatia se tagata mai le gout, ona faʻapulaʻa lea o le faʻaaogaina o lenei sua.

O le kulimi suamalie o lenei sua suamalie, fautuaina mo tagata mamai e maua i le maʻisuka, aʻo faʻamalosiina puipui o toto toto ma faʻamamaina ai foʻi toxins. O le lemoni e tatau ona vevela. E tatau ona faʻaumatia i lona tino mama e aunoa ma se faʻaopoopoga o suka ma vai.

O le kulimi suamalie, e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, o lea e faigofie ai mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. E pei o launiu lanu, ona tatau lea ona faia e se tasi se teuteuga ma ave i le tele o taimi i le aso.

O le kulimi pati o loʻo faʻamatala mai i le togafitiga. Tasi le vasega e sefulu aso, ona faʻaaogaina lea o le sua.

O le suamini mimiti e lelei le inu pe a tulai mai ni faʻafitauli. E mafai ona faʻaumatia i le meli. Afai ei ai se maualuga maualuga o le tagata, ma o loʻo i ai gastritis, ona faʻaaogaina lea o le sua.

O le beetroot juice e sili ona aoga mo tagata e maua i le maʻisuka. E fautuaina e faʻafefiloi ma le kukama ma le sukalati.

Tea ma le kofe

Faatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e tatau ona e inu i le lanu tiki mai laulaau lanu moana, aua e sili ona aoga. O le lauti laititi e leai se aoga, e mafai ona maua i le fale mo maʻisuka uma.Ioe, o loʻo i ai le tele o vitamini e matua manaʻomia mo le tino. O lona faaaogaina e tatau ona aunoa ma le suka ma le susu. O le lauti Chamomile e mafai ona puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka. E pei o lauti masani, e sili atu ona filifili le mumu, ma inu e aunoa ma le suka. E inu le inu le kofe, ae ma le faʻaeteete tele, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Mea inu ava malosi

Ava malosi i le maʻisuka, ioe, soʻo se fomaʻi e fai mai "leai!", Talu ai o le ava malosi i le maʻisuka e sili ona matautia, ma i soo se aofaiga. Ova malosi e mafai ona mafua ai se faʻalavelave, e taʻua o le hypoglycemia. O le inu malosi o le ava malosi e afaina ai le galueaina o toto toto ma le fatu. O se vailaʻau mataʻutia, lea e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga e le faʻafefeteina, o le 50-70 milliliters o meainu malolosi, e pei o vailaʻau, vodka, whiskey ma isi. Manatua, afai e te manao e inu ava malosi, ona e faia lea na o le manava atoa. Ma e pei foi ona faatagaina e lau fomaʻi. E leai se mea e tatau ona e inu ava malosi i luga o se manava gaogao. Ma le isi, ia manatua e tatau ona laʻititi le aofaʻi.

O loʻo i ai se vaega lona lua o meainu ei ai le suka, o loʻo i ai se tikeri maualalo. E mafai ona latou faʻaaogaina, ma o meainu e tatau ona aofia ai le sili atu i le fa pasene suka. O lona uiga, e mafai ona avea ma mea inu: vailaʻau mama ma le vine. O latou faʻasologa matautia e mai le 50 i le 200 milliliters.

Ae ui lava i lea, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona aloese mai le gaosiga o le ava, aua e sili ona matautia mo o latou olaga.

O mea faʻamalolo o le tea a Ivan

O vailaʻau faʻaleagaina o le Ivan-tea o loʻo faʻaaogaina lautele i vailaau faʻapitoa ma o tatou taimi. O nei togalaau togafiti e togafitia tele ma fesoasoani tele. Sei o tatou faʻaaogaina nei meatotino, ona tatou mafaufau atili lea i auiliiliga.

  1. Afai o loʻo e aʻafia i le tiga o le ulu ma migraines pe oe mafatia i le vystonia o le vegetative-vascular, ona fai lea o le Ivan-tea o se mea e faʻamalo.
  2. O lou toto maualuga o le a masani lava.
  3. O le lanu, o laʻau paʻu o le willow-tea, o loʻo faʻaaogaina i manuʻa, o maʻi ma le ponaivi.
  4. O le teuteuina o laulaau ma le faʻaogaina o le laau e faʻaaogaina e faʻamama ai i le malulu, maʻi, bronchitis, tiga o le faʻaʻi, tiga faʻaʻaʻo ma nisi o faʻamaʻi nifo.
  5. Afai e te popole e uiga i le taʻavale, ona tiʻetiʻe ai lea o mea masini e faʻamautu ai le manava ma galue e avea o se mea vaivai. E lava le inu i le lauti mo vaiaso e lua. Ona malolo lea ina ia leai se manava manava. Ona toe faʻafeiloaʻi lea o le susu.
  6. O le faʻamaloloina o le lauti mai le manava manaia e lelei mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (gastritis, colitis), faʻapea foʻi ma le anemia, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le manava ma faʻalauteleina le puipuiga.
  7. I le kanesa, o le lauti e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea faʻapipiʻi.
  8. E pei lava o le kinamona, o le Ivan-tea o se vailaau lelei mo le cystitis, e i ai sona aafiaga lelei i luga o le faiga o meaʻai.
  9. E aoga tele mo tane ona inu le palu mai Ivan tea e puipuia ai faʻamaʻi e pei o le prostate adenoma ma prostatitis.
  10. O le teuteu o le tea a Ivan o le a fesoasoani e taulima le le mautonu ma le le fiafia. Faatasi ai ma le inu o le teuteu lava ia, e mafai ona e tuu se fugalaau fugalaau i le potu. Ma o le a faia se sauniga o le aromashoppy i le po atoa. O le moe o le a loloto, lelei.
  11. O faʻamalologa o faʻamalolo o le afi (lago ivan) o loʻo faʻaaogaina e avea o se mea lelei faʻamaʻi-inflammatory agent. I le avea ai ma se malosi tele o le antioxidant ma luma o fualaau suamalie i fua o vitamin C, o Ivan-tea ma ona mea tau vailaau e mafai ona faʻaaogaina mo le malulu. E manaʻomia - i le amataga o se malulu, pe'ā leai ni faʻamatalaga vaaia. Https: //www.youtube.com/watch? V = HGDGfhKFySA

O le fufuluina ma le fufuluina o le nasopharynx e mafai ona taofia le atiina ae o le maʻi.

  • O mea faʻamalolo o le lau o le willow fesoasoani i maʻi faʻamaʻi pipisi, e pei o le epilepsy.
  • Na te laveaʻiina i le tele o inisua, ava malosi.
  • Ona o ona tulaga faʻapitoa faʻamalolo, o loʻo fesoasoani Ivan-tea i le anemia.
  • Ivan tea o loʻo faʻaaogaina foi mo le tiga o le muso. Naʻo le tulaga lenei, e le o fugalaau, ae o laulaau e manaʻomia.
  • O le Ivan-tea o loʻo faʻaaogaina i tala faʻasolopito ma taimi o le maitaga. O tamaitai e masani ona faʻaaogaina e maitauina ua amata ona toʻafilemu ma sili atu le toʻa.
  • O ana meatotino lelei mo tina tausi maʻi ua matauina foi. O tapenaga o togalaau ma Ivan tea ua faateleina le lactation.
  • Ioe, o le lisi e matuā manaia lava, o loʻo taʻu mai ai se mea se tasi - o faʻamalolo ma togafitiga o mea totino o le Ivan-tea meaʻai e aoga moni ma taua i le faʻaaogaina o lenei vao i vailaʻau faʻapitoa. Ma o le a le talafeagai le faʻaaogaina o le manaia o le faʻamalolo o loʻo faʻaalia e le Tina Nature.

    E pei ona tatou vaʻaia, o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o uila e lautele. E leai se faʻamaʻi lea e leai se aoga aoga i le soifua maloloina o tagata. E mafai foi ona faʻaaoga i foliga o tinctures, e pei o teuteuga ma, e moni, e gaosia i le pepa lauti.

    Ivan tea ma prostatitis

    Ivan tea o loʻo taʻua o le mutia tane. E fautuaina e avea o se puipuiga o le prostatitis ma le prostate adenoma. Faʻatasi e pei o le lauti masani. O vailaau faʻamaʻi o le afi na faʻaolaina ai se tamaloa e toʻatasi mai lenei maʻi. Ae mo nei faamoemoega, e manaʻomia fugalaau. E le fetaui pepa. E le gata i lea, e faʻaitiitia ai le tiga i nei faʻamaʻi.

    Faafefiloi: 3 tbsp. sipuni tele o le Ivan tea, 2 tbsp. aʻa aʻa, 2 tbsp. punetipi o aurorod ma le 1 tbsp. sipuni o le malae vaʻavaʻai, moli hop ma cherries malogo. Sasaa le vai tafe, faʻasolosolo afa itula, faamama ma faʻaalu faatolu taimi i le aso mo le tolu o le ipu tioata 3 taimi i le aso.

    3 sipuni o vao vao mo se ipu vai inu, faʻaauau mo le 5-10 minute, faamama ma faʻaauau ona faia i luga o se manava leʻo i le taeao ma le afiafi mo le afa ipu tioata.

    Matou te fefiloi e tusa ai: o le aʻa o Ivan-tea ma le aʻa o le laisene i ni vaega se 10, o aʻa o Echinacea e faamamaina i ni vaega se tolu, lau o lemongrass - 2 vaega. O vaega uma e fefiloi. Sasaa se sipuni sipuni o le faʻafefiloi ma le 2 ipu vai inu, faʻapipiʻi mo le 10 minute i luga o le vevela vevela, faʻamalosi mo le afa itula, ona fufulu lea. Ave le faʻasalasaga faʻatolu i le aso ao leʻi 'aʻai.

    Matou te faia saʻo le keke o le Ivan

    E mafai ona e aʻoaʻoina pe faapefea ona e tipi le lauti mai le Ivan tea mai lenei vitio, lea e tuʻuina atu ai e le tagata lauiloa o Vasily Lyakhov ana fautuaga.

    Ou te manatu o lenei faagasologa, faapea foi le faagasologa o le faia o se vai maloloina mai le chicory, o le a le afaina ai oe i ni faigata. Ou te fautuaina oe e fesili foi pe faʻapefea ona e inu ni sopo o le rose.

    Ivan tea faʻasaina

    E toetoe lava a leai se faʻalavelave faʻaleagaina i le faʻaaogaina o le tea a Ivan, ae o loo i ai pea ni nai vaega e taua le taulaʻi i ai.

    • Tagata taʻitoʻatasi e le faʻaaloalo e totoina vaega
    • Afai o loʻo e ave fualaau faasaina, e pei foi ona i ai i le laau ni mea totino
    • E iai ni meaʻai laititi, e le tatau ona faʻaleagaina. E le fautuaina e inu i le tele o mea mo le sili atu i le lua vaiaso sosoo - e mafai ona amata le manava
    • Aua neʻi faʻaaogaina i fualaau antipyretic. Ivan tea lava ia o se antipyretic masani, ma e mafai ona latou gaoioi tele

    I soʻo se tulaga, afai o loʻo e inuina vailaʻau, ona e talanoa lea i se fomaʻi - pe mafai ona inuina le fua mai Ivan tea, pe i ai ni faʻamaʻi.

    E le mafai ona faamatalaina uma faʻamalologa ma faʻamalologa o mea manogi o vao (tea ivan) ma metotia o lona faʻaaogaina i se tasi o tusiga. O lenei mutia manaia e ola latalata mai ia i tatou - alu i totonu o le fanua, ma o le mea lenei - ia ave, ao mai! Aisea e te le masani ai ia te ia, ma o le a ia faafetai atu mo lenei mea, e maua ai le tele o le soifua maloloina!

    Faʻaaogaina meatotino o le Ivan tea mo le maʻisuka

    O le mea muamua ou te fia iloa o vaega uma o le laau e talafeagai mo le taumafa, e oo lava i aʻa. O pupu muamua o le laau e mafai ona faʻaaogaina i salalaʻau.

    I le aotelega, i se vaega o laulaau fou, o le anotusi o le vitamini C e silia ma le 5-6 taimi o mea o loʻo i totonu o le acid ascorbic nai lo lemoni poʻo le blackcurrant. E le o iai le caffeine ma le alkaloids, o le mea lea, e oʻo lava i le maʻisuka, e mafai ona 'aina le Ivan.

    O le faʻasolosolo ua saunia i luga o le faʻavaeina o afi e pei o:

    1. Lafoaʻi maʻa.
    2. Tuʻu atu i le faʻamautuina o le nofoa, le lelei o le faʻatinoina o le meaʻai.
    3. Faaleleia le faagasologa o le hematopoiesis, faateleina le maualuga o le hemoglobin i le toto.
    4. Fesoasoani i le tino i le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi, faʻateleina ana meatotino puipui.
    5. E i ai mea e puipuia ai le ita.
    6. O le afaina o le ulu e faʻamalieina ai le ulu o le ulu, faʻamaonia ai le toto maualuga.
    7. Faʻaitiitia le toto toto.

    O mea totino e maua e le fale e aoga tele mo tagata e iai ituaiga o maʻisuka eseese. O le mea lea, e tatau ona aofia ai i totonu o le taumafataga, ma faʻatalanoa ma le fomaʻi togafiti tatau i aso taitasi mo le soifua maloloina masani.

    I le maʻisuka ituaiga 2

    Ivan tea mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona inu se vaiinu, sui i se lauti masani? I luga o lenei lomiga e tatau ai ona faʻatalanoa se fomaʻi. Afai e leai se faʻailoga, ma o le toto maualuga e masani, atonu atonu o le a fautuaina e le fomai le inu ua palu ma le afa ma le lanu uliuli po o le lanu meamata, poo le faaopoopoina o isi laau.

    Maʻisuka ma Ivan Tea

    O lenei maʻi o le endocrine, ma mafua ona o le le lava o le inisalini i le tino o le tagata, lea e mafai ona faʻamaoni poʻo le aiga. O le mea lea, o le teas ma le faʻailogaina o le faʻaititia o le suka o le a maua ai le faʻamaʻi naʻo le maʻi.

    E taua le matauina o lenei laau toto e leai lava se faʻasalaga mo le faʻaaogaina, faʻatasi ai ma ni nai tuusaunoaga:

    - Tausaga a tamaiti - e oo atu i le 3 tausaga,

    - O tagata e maua i le gastrointestinal disease e tatau ona faʻaaogaina faʻamatalaga ma teuteuga ma le lapataiga, ma pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi.

    E leai ni faʻamaoniga manino o le matautia o le inu. O le afi e afaina ai le metabolic process in the body, matua faʻaleleia le puipuiga, ma e taua tele i se faʻamaʻi tuga. Ma e leai ni aʻafiaga o le itu, e le pei o le lauti uliuli, talu ai e le oi ai le caffeine.

    I totonu o le falemaʻi e mafai ona e mauaina ni pili faʻapitoa e mafai ona e inu i le maʻisuka. Po o se laau e mafai ona seleseleina ma faʻagogo ia lava. O le mea taua i totonu ia i latou o le Ivan tea, faatasi ai ma le faaopoopo o le chamomile, linden, oregano ma isi laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le chamomile o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa, lea e faʻaititia ai foi le maualuga o le suka i le toto o le tagata.

    I nai tootoo, faatasi ai ma se malologa e faʻaaoga ai, o se vaiinu mai ogaumu o le a avea ma sui lelei mo se ipu tiuti i taeao, ona o ona mea aoga uma o loʻo i ai le manaia lelei ma le manogi.

    Laʻau faʻalaʻau i le gaioiga

    O le maʻi suka o se maʻi o le endocrine lea e alualu i luma i tua o le inisalini (le ituaiga muamua) poʻo le puipuiga o le tino o le tino i aʻafiaga o lenei hormone (lona lua).

    O le taunuʻuga o lenei atinaʻega o mea tutupu, o le faʻateleina lea o le maualuga o le maualuga o le kulukose o le toto. I le tulaga tutusa, o vaʻa o le tino atoa, o le nerve finings, mata, fatuga ma isi totoga ua tosoina i totonu o le gaioiga.

    O le fesoʻotaʻiga i le va o le Ivan tea ma le maʻisuka e faʻavae i luga o le malosi o le fale e faʻaleleia ai le maʻi o le tagata maʻi e ala i le faʻaititia o le aofaʻi o le kulukose i le siama. E le o vave ona aʻafia le aafiaga o le hypoglycemic.

    Ina ia ausia ni taunuuga le taua, e tatau ona faia le togafitiga o le maʻisuka o le ituaiga lona lua ma le ufiufi mo le itiiti ifo i le 2-3 vaiaso. Faatasi ai ma le suiga muamua o le atinaeina o togafitiga, o le aafiaga e mafai ona oo mai mulimuli ane (fuafua i le tulaga o le faamai).

    Ausetalia lelei meatotino o le laau o:

    • Faʻailoga. O le vao e i ai sona uiga toʻafilemu.E mafai ona faʻasalalau tulaga faʻalagona ma tulaga moe o le maʻi,
    • Le faʻamalosiina o le faʻamalositino o le intestinal. O loʻo i ai le faʻafouina o musele malie, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o feese i fafo,
    • Faʻasaoina o le mamafa. O le tele o fiber ma sina kalori e avea ai le uu ma se vailaau lelei mo le oona i le maʻisuka ituaiga 2. O le filifiliga lona lua mo le atinaʻeina o togafitiga masani e masani ona faʻatasi ma le mamafa,
    • Faateleina le atoa o le leo o le tino. O loʻo i ai le faʻamalosia o le puipuiga o le tino ma le tetee atu i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi,
    • Tuufaatasia o le toto. O le Ivan tea e faʻapupulaina ai le maualuga o le hemoglobin i le toto. O loʻo faʻaleleia lona faʻamalosia o meatotino.

    O le faʻaaogaina o aʻafiaga o le mutia e mafai ai ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese. Ae ui i lea, e tatau ona e manatuaina ni vaega o togafitiga faʻalaʻau mo le maʻisuka:

    • O le aafiaga ua tuai lava
    • Le aoga o togafitiga e filifilia. Tea e mafai ona fesoasoani i se tagata maʻi, ae le o se isi,
    • Faʻatasi ma fualaau faʻatau.

    E le mafai ona e faʻaaoga togafitiga o fualaʻau ile vavae ese ma le maʻisuka. Ua mafua lenei mea i le alualu i luma o le faamai. Muamua e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi.

    Tuutuuga o le faaaogaina

    Ivan tea o se vaovao e mafai ona faʻaaogaina i auala eseese mo se faʻamaʻi "suamalie". Ina ia faʻaleleia le metabolism o le carbohydrate, o ona vaega uma e talafeagai. E naʻo le tatau ona faʻamago.

    Afai e le mafai ona maua e le tagata lava ia mea e maua ai le gaosiga, e mafai ona faatauina i le toetoe o soʻo se vailaʻau-falemaʻi. Ona o le tau maualalo, o totogifuapauina-ituaiga e taugata mo tagata mamaʻi.

    O nei, o le masani masani o le suavai e masani ona saunia. Ina ia fatuina, na o le 1 sipunu o le vao Ivan tea ua lava e sasaa 200 ml o le vai kuka ma tuu mo le 30 minute. Ona vevela ma inu. E manaʻomia lou faʻatinoina o se faʻatinoga 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le togafitiga e 1 le masina.

    O le faʻaleleia o sauniuniga o laʻau ua faʻamaonia lelei ai i latou. O mea e sili ona lauiloa e faʻaleleia ai le faʻaitiitia o le suka i afi e aofia ai:

    O ia mea faʻafefiloi mai laau totō e mafai ona gaosia i le lauti.

    Laʻau faʻamaʻi: o mea e togafitia i le tea a Ivan

    Ua lauiloa o le vao Ivan-tea (afi) ua togafitia pe ua faʻaaogaina e avea o se auala faaopoopo i le togafitiga autu e tau ai:

    • pepatic ulcer
    • pancreatitis
    • vaivaiga le lelei
    • tiga faʻatasi
    • prostate adenoma
    • migraine
    • tigā
    • vascular ma fatu faamaʻi
    • toto maualuga
    • neurosis
    • fomaʻi faʻamaʻi pipisi
    • anaemia
    • gutu o le isu, sinusitis,
    • SARS, e aʻafia ai le faʻi,
    • soona inu o soʻo se amataga,
    • mala o le eleele.

    O vaiinu mai laulaau o le laau e faʻamalie ai le ulu o le ulu, faʻatonutonu ai le metabolism ma faʻamalosia ai galuega a le loto. O se mea teuteu e fesoasoani e foia ai le le mautonu ma toʻafilemu. E iloa lelei o le tea o Ivan e togafitia foi le tonsillitis, malulu: latou te puipui ma ave i totonu.

    Ona o ona aʻafiaga faʻamaʻi, o lenei vao e faʻamalosia le faʻamaloloina o manua ma maʻi. Mo tamaitai, o le laau e faapitoa lava le taua: i luga o le faavae o le willow-tea latou te faia ai maso ma masini vavalaʻau mo foliga, ma e faʻaaoga foi e faʻafefe ai le mamafa o le mamafa.

    Talu ai ona o se mamana malosi, o le teas mai lenei vao ua faʻaaogaina e faʻamama ai le tino o toxins ma toxins. E taua foi le le na o se togafitiga faʻamalolo. O le inuina o na lauti o se fiafia.

    Ivan-tea e aoga tele mo alii, mo se faataitaiga, ua fautuaina mo prostatitis: e leai se mea e taʻua o le mutia o le tane. O le mauaina o faaputugatupe i luga o le faavae o le laau ua faatonuina e avea o se mea faataitai. Ina ia saunia se vailaʻau vailaau, o fugalaau e gaosia e pei o lauti masani - o latou, ae le o lau, e fesoasoani i le prostatitis. O togafitiga Ivan-tea e faʻaitiitia ai le tiga i se maʻi.

    • Faʻafesoʻotaʻi le tolu laulau punumu o le Ivan tea, lua punetini o aʻa, lua o le sipuni tele o aurorod, o le sipunipuni o faʻasologa o moa, horsetail ma kukumba.O le aoina e sasaa mai i le vai e kuka ai le sua, ma le malosi mo le tolusefulu minute, ona fufulu ma inu ai lea faatolu i le aso, o le tasi vaetolu o le tioata. O lenei fofola vavae-faʻavae e faʻavaeina e faʻaleleia ai le malosi.
    • Faatasi ai ma le prostatitis, o le lauti mo alii foi e fesoasoani ai: sasaa ni teaseti se tolu o le meafaitino ma se ipu vai inu, tuu i lalo mo le sefulu minute, faamama ma ave le afa afa i le taeao ma le afiafi.
    • Mo togafitiga o prostatitis, e tasi le fofo e mafai ona saunia: o aʻa o le licricice ma le Ivan-tea ua fefiloi i vaega e sefulu, o le aʻa o Echinacea e tolu vaega, o lau o lemongrass e lua vaega. Ona tatau loa lea ona sasaa se sipuni sipuni o le paluga ua uma ona tuʻuina i ni ipu tioata se lua, e teuina mo le sefululima minute i luga o le vevela vevela, ia tumau mo le tolusefulu minute. Faaaoga se ipu malamalama o lenei broth i totonu o le tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

    I le prostatitis, o togafitiga ma lenei lauti vailaau e mafai ona tumau mo ni nai masina.

    O le togafitiga o le prostatitis ma le tea ivan - i le tele o masina

    Vaʻaia o le maualuga

    Ave le tea a Ivan ma faʻaitiitia le mamafa.

    Mo le sauniuniga o se faʻamaʻi faʻamalolo, lua vaega o le willow-tea, mistletoe, horsetail, fugalaau fugalaau, vaega e lima o le tinawort, cinnamon, vao vao, tolu vaega o fuga vine e fefiloi. Liligi le afa ipu vai inu, ona faʻaosooso lea mo le fa itula. Faaaoga le afa afa i le aso mo le tolu masina. A maeʻa se togafitiga o fualaau, e tatau ona toe foʻi le mamafa i le masani.

    Faʻamanuiaga mo tamaiti

    Mo tamaiti, o le Ivan tii ua saunia i se ituaiga o mea e afaina ai: o le sipuni masini eleʻele ua sasaaina i totonu o se ipu vai inu. Faʻasaʻo e faʻaaoga mo le sefululima minute, ona fufulu lea.

    Tamaiti mai le ono i le valu tausaga le matua e le sili atu i le tasi le sipunipuni o le vai e faalua i le aso, mo tamaiti mai le valu i le sefulufa tausaga le matutua, o le a oʻo i le 50ml faalua i le aso. O le togafitiga ma le puipuiga o se tasi masina. O le malologa i le va o vasega o se masina ma le afa.

    Tuua Lau Faamatalaga