Erythritol (erythritol) faʻaleagaina ma faʻamanuiaga o le suka, suia

Erythritol o se suamalie masani ma se suamalie suamalie, pe a maeʻa ona lagona lea o sina malulu i totonu o le vavau, e tutusa ma le mint mulimuli ane. O le suamalie e fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ma le gaʻo. E le gata i lea, o le suka e suitulaga i le fesoasoani o le a fesoasoani i tagata uma e mananao e aveesea le mamafa, ae le mafai ona faʻamaʻeseʻese le sipuni mai le taumafataga. O le Erythritol e masani ona faʻaaogaina e tagata taʻaalo o loʻo tausisia se taumafataga maloloina.

Sugar suia sui ma mea o le kalori

O le sui o le erythritol sugar o le 100% faia mai mea masani masani ole gaogao e pei o le sana poʻo le tapioca. O le caloric content of the sweetener per 100 g is 0-0.2 kcal.

Erythritol, poo, e pei ona taʻua ai, erythritol, o se kulimi fuamoa lea e aofia ai toega o le suka ma le ava malosi, talu mai le amataga o lenei tuufaatasiga o se mea e sili atu na i lo le sugar sugar. O le oloa e matua leai lava se mea e maua mai i gaʻo, gaʻo po o proteins. E le gata i lea, o le faasinomaga glycemic o le suamalie o le 0. E ui lava e oʻo atu le faasinoupu o le inisalini i le 2.

O le suamalie o le erythritol e tusa ma le 0.6 iunite o le suka. I fafo, e foliga mai: o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e aunoa ma se manogi faʻaleleia, lea e faigofie ona solo i totonu o le vai.

Faʻamatalaga: fualaau faʻasolosolo o mea manogi: C4N10Oi4.

I le siosiomaga masani, o le erythritol o loo i ai i fua e pei o pears ma vine, e pei foi o le melo (o lea, o le erythritol e taʻua i nisi taimi o le suamalie o le melo).

Taua! Mo le galue masani o le tino, o le taumafa i aso taitasi o le suauu e 0.67 g i le 1 kilokalama o le mamafa mo alii, ma le 0.88 g mo tamaitai, ae le sili atu i le 45-50 g.

O aoga o le erythritis

O le faʻaaogaina o se eavesdropper e leai sona aʻafiaga i le setete o le soifua maloloina. Ae peitai, o se suauu e le afaina ai le tino.

O lona tulaga sili ona lelei pe a faatusatusa i isi mea suamalie:

  1. A oʻo mai le tino i le tino, o le tele o suka i totonu o le toto e le faateleina ma e le osooso le maualuga ole inisalini. O lenei tulaga e sili ona taua mo le maʻisuka poʻo i latou foi e lamatia.
  2. O le faʻaaogaina o se suauu e le faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol leaga i le toto, o lona uiga e le afaina ai le atherosclerosis.
  3. Pe a faatusatusa i le suka, o le lelei o le erythritol o le suamalie e le faaleagaina ai nifo, talu ai e le fafagaina ai siama pathogenic o loʻo i totonu o le vavau o le tautala.
  4. Erythritol e le faʻaumatia le microflora o le intestinal pe a ulu i totonu o le kolone, talu ai o le 90% o le suamalie e ulufale i le toto i le tulaga o le tootoo laiti, ona faʻatoʻaina lea e fatugaʻo.
  5. E le o mea e fai ma vaisu pe fai ma vaisu.

O le aoga manino o le erythritis o lona maualalo, e tusa lava, e mafai e se tasi ona fai mai, e le oi ai le kalori mea o loʻo i ai, lea e talisapaia ai e le gata i le maʻisuka, ae le o le paʻu o tagata.

Erythritol iHerb - Soifua Maloloina-Saogalemu

O le suka e le o se tasi o mea e aoga i tagata. E sili atu, e masani ona na o le afaina ai o tatou tino. E toʻatele e malamalama i lenei mea ma o le a le toe tuʻuina atu. Ae o le teenaina o le suka e le o lona uiga o le teenaina o lau meaʻai e sili ona e fiafia i ai poʻo mea inu suamalie. Pau lava lou manaʻo e suʻe se suka lelei mo oe lava.

O le suauu sili ona saogalemu e faʻatau, o le erythritol poʻo le erythritol, lea ua leva ona maua le lauiloa tele i luga o le upega tafailagi o le iHerb. O loʻo faʻaalia i se seti o mea lelei e sili atu nai lo le sologa manuia. O i latou e puipuia lo latou ola maloloina o le a latou iloa e taua le iloa o latou eseesega ma faamasani i mea aoga o le erythritol.

I le afa lona lua o le 20 senituri, na amata ai le suʻesuʻeina o se polyol-suamalie. Ua mafai ona faʻaaoga se mea suamalie fou erythritol e fai ma meaʻai. E taua foi o le erythritol. I.e. o nei igoa e taʻu mai ai se mea se tasi - o se vailaʻau polyhydric sugar. O loʻo i ai le faʻasologa o vailaʻau nei: C4H10O4.

Seʻio tatou tilotilo totoa i uiga o lenei elemene:

  1. Faʻafeiloaʻi i mea faʻalapotopotoga. E aofia i le tele o fua. Mo se faataitaiga, vine, pears, plums, melons.
  2. Faamaonia mo le faʻaaogaina i le alamanuia o meaʻai. E mafai ona e maua le erythritol (erythritol) i lalo o faailoga o le E968.
  3. Faʻaaoga i le kuka. E maua i le tele o vailaʻau, e pei o le gase syrups. E le gata i lea, o le erythritol sweetener e maua i le toothpaste. Erythritol agar o loʻo faʻaaogaina i pisinisi. O se mea e faʻaleleia ai le tuʻufaʻatasiga ma le faʻatoʻaga o le manua.
  4. O le tino o mea ola. E faia mai i mea masani. O lenei oloa e faia mai laau totino o loʻo i ai le maso. Le auala o le faʻamalosi e faʻaaoga ai le fefete. O le siva e maua mai le honeycombs.
  5. O le oʻo mai i totonu oo tatou tino, e le o faʻaalia i le metabolic process. E faʻataunuʻuina i le gaʻo laitiiti. Faaiuga o le oloa e tupu i lona tulaga mama.
  6. O se mea aoga taua o le numera o le glycemic o le 0.
  7. E le pei o analogues, o loʻo i ai i lona maualuga le kalori. E tasi le fua o le meaola e na o le 0.2 calories.

Afai tatou te faamatalaina puupuu le suamalie, ona tatou maua lea o mea nei:

  • o se paʻu o tioata,
  • ei ai se lanu paʻepaʻe
  • e leai se mea e sili ona manogi (o le manogi e matua le mautonu)
  • e uiga i se tikeri maualuga o le malulu (sili atu i le 180 tikeri),
  • ei ai se manogi suamalie (faʻatusatusa i le suka e tusa ma le 60-70 pasene),
  • pe a faʻaaogaina, e ono tupu sina lagona filemu.

Pe a faatusatusa i le xylitol poo le sorbitol, o le erythritol sweetener e matua leai se afaina ma e leai se suiga mai le tino o le tagata. O lenei oloa o le a maua ai ipu ma le tofo saʻo, ae i le taimi e tasi o le a le gauai.

Afai tatou te faʻatusatusa le sucralose ma suia i le suka o le erythritol, o lona uiga e taua le matauina o le suamalie o le mea mulimuli. Talu ai o le kapailala e malosi tele le suauu, o le fofo sili ona lelei o le faʻapipiʻi nei mea e 2. I nisi o kamupanī gaosi oloa e mafai ona e maua ni faʻapipiʻi saunia.

O nisi e tatau ona lafoaia gaʻo matautia mo mafuaaga tau soifua maloloina. O i latou nei:

  1. o loʻo mafatia i le maʻisuka
  2. o loʻo i ai faʻafitauli i le gaosiga o le gaʻo,
  3. oe ua maua i le gaʻo.

E tusa lava pe e te le o iai nei faafitauli, o le suka e mafai ona i ai sona aafiaga le lelei i le tino. Ae maise lava i le faʻaaoga tele o lea mea. O le toʻatele o tagata e fiafia i mea suamalie o loʻo feagai ma nei mea faʻapitoa:

  • pogisa niila susulu
  • nifo nifo
  • matitiva le faʻaogaina o mea faigaluega
  • maualuga o le cholesterol maualuga,
  • mamafa tele
  • afaina i luga o le paʻu
  • maʻi faʻasolosolo
  • faailoga muamua o le matua
  • se faʻateleina o le faʻaitiitia o le toto,
  • osteoporosis
  • suiga faafuasei o le lagona: mai le tele o gaoioiga i le le fiafia,
  • malfunctions i le gaioiga masani o gaʻo,
  • ulu tiga, vaivaiga,
  • faafitauli i le fatu ma toto toto.

E le taumate o le a filifili se tasi e lafoai le suamalie. E i ai se isi auala? E mafai ona fesoasoani le suamalie Erythritol e aloese ai i luga o aafiaga o loʻo i luga. Faʻaaogāina o lenei oloa faʻapitoa nai lo le suka, e te maua:

  1. Faʻaitiitia le mamafa i luga o le pancreas.
  2. Le faʻamutaina o le malosi o fesuiaiga i le toto o le aofaiga o le insulin ma le kulukose. Faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le maʻisuka.
  3. Faaitiitia calories. O se mea taua lenei mo le tino atoa o tagata, aemaise lava mo le ata.
  4. Faaleleia atili o le metabolism.
  5. Le faʻamutaina o aʻafiaga leaga i luga o le enamel nifo, lea o loʻo iai ma le faʻaaogaina o le suka masani.
  6. Faʻagasolo i lalo le faasologa o le soifua matua. Ua faʻamaonia e saienitisi ia meatotino o le antioxidants o le erythritol.

O le a lagona e se tagata ni suiga lelei ua i ai i vaiaso muamua pe a uma le amataga o le faʻaaogaina o le erythritol i le taumafataga nai lo le mea manogi masani. Muamua lava, o le soifua maloloina lautele o le a sili ona faaleleia. O le ae lagona le malamalama mama, aua o le faʻataunuʻu o le kalori o ipu o le a faʻaititia ma le manino. Ma o le aʻafiaga foi o le tele o faamai eseese o le a faaitiitia.

I le faʻaogaina o lenei vaifofō masani i aso uma, e taua tele le suʻeina o ona uiga uma. E leai se tasi e finau i galuega aoga a le erythritol. Ae le tatau ona faʻaleagaina i latou.

E mafai ona mafua ai ni tali e le manaʻomia, ae naʻo le tele o le tino. O aʻafiaga e ono tulai mai o le faaopoopoina:

E ui lava e mafai ona tupu i luga o mea e maua mai i meaʻai pe o mea e maua i mea e mafua mai ona o le erythritis, ae na o le mafuaʻaga na mafua ai i mataupu e seasea tupu. I le avea ai o se tulafono, e talia lelei e tagata lenei mea. E sili atu le saogalemu ma e le faʻasaina foʻi mo fafine maʻitaga.

E tusa ai ma fualaʻau ma le erythritol, e tatau ona faaopoopoina nai lo le suka masani. Ona o le le suamalie o le suka o le suka, o le ae faaopoopoina se aofaiga tele mo le tofo manaomia. Ae i le iʻuga, o le a itiiti lava kalori i kuka kuka nai lo meaʻai ma le suka.

Ina ia taofia le taoina mai le soona inu, e le tatau ona e alu i tua atu o le fua. O nisi nei o faʻataʻitaʻiga.

Buns:

  1. Faʻaopoopo 200 g o le fefete faʻamaʻi i le 200 mililiters o susu susu.
  2. Faafeu 2 fuamoa i totonu o se isi ipu seia oʻo ina amata ona fai le fulu.
  3. Sulu 100 grams o le pata poo le margarine.
  4. Liligi le fuamoa i le susu ma le fefete, faaopoopo le 0.5 ipu o le erythritol, sina vanilla, 1 teaspoon o masima, pata (margarine) ma 4 ipu falaoamata pe a manaʻomia.
  5. Kipi le paluga ma alu mo sina taimi.
  6. A uma ona fetaui lelei, ia fusi le gaʻo ma tao mo 30-40 minute.
  7. E mafai ona fufuluina mea manogi i le erythritol ma le paukone paʻu.

Vaʻaiga faʻamalosi:

  1. Faafefiloi 1.5 kapu o susu susu ma 250 mililiters o le susu masani ma le erythritol (450-500 gutu e lava).
  2. Faʻamuʻi lelei mea uma i se fulu.
  3. E tatau ona faʻafeu i totonu o se vai vai mo le tusa o le 1 le itula, e faʻaosooso ai.

O nisi taimi e lelei ai le faʻaaogaina o le erythritol ma le stevia. O lapisi na saunia ma le vaʻavaʻai e leai ni aʻafiaga leaga i le soifua maloloina o le tagata. O lenei glycoside e maua mai lau o le laau Stevia. O le mea e tupu mai ai o loʻo faʻaalia e se mea manaia suamalie. O le mea lea o le a manaomia ai le faaopoopoina o se polyol i le paʻu.

E tatau i tamaitai ona manatua se isi faʻaaliga taua. Mo le faia o jam, jam poʻo jam, e le tatau ona faʻaaogaina le suauu erythritol. O mea uma lava e faʻamatalaina e le mea moni e le o se mea e puipuia.

O faʻatauaʻiga faʻatau i totonu o lau 'aʻai e mafai ona vave faʻavaivaia oe. Ma i totonu o nisi o aai laiti, o oloa e tatau ai ua matua leai lava. O le a sili atu ona faigofie le vave faʻatonuina i le Initaneti. E mafai ona e maua le mea e sili atu ona tele o lenei suamalie masani ile IHerb website aloaia.

O nisi tagata gaosi oloa na faatau atu le sili atu ona lelei le tuufaatasiga o mea erythritol ma stevia. E manatu o le filifiliga sili lea mo le suia o le suka. E i ai meaalofa mai isi kamupani i lenei faleoloa i luga o le initaneti, filifilia oe e mautinoa e le afaina ai lou tino. Ae o le a se mea e mafai ona maua i Ayherb? Matou te fautuaina mafaufau i nisi o filifiliga i lalo.

Kosher oloa. E fetaui mo e mulimuli i meaʻai a le vaomatua. O se paʻu lea e 0 calories. O loʻo i ai afifi o le 454 ma le 1134 gr. O le tau o iHerb mo le filifiliga ma le mamafa maualalo e $ 11. Ole tele e tutusa ma le $ 24. Aua nei galo e naʻo faleoloa ma i luga o isi 'upega tafaʻilagi o le a sili atu ona e totogiina.

Laʻu oloa maualuga. O se tasi o ituaiga o oloa e aofia ai le erythritol ma le stevia. E faʻavae i luga o se mea na aumai mai lau o se laau o le aiga Aistra. O lenei paʻu i le taimi o le kuka e le faʻaopopoina ai ni calories.

E mafai ona e faʻatau NoCarbs i ni koneteina laiti o le 78 kalama. O le tau mo le tasi e $ 6. Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻatau se paluga faʻapipiʻi i taga.

E tutusa ma le lomiga muamua, faia i luga o le stevia. E mafai ona faʻatauina i taga o le 3 kalama ma le 3.5 kalama. E aoina i totonu o se pusa kata. O ato o taga e 40 o loʻo faʻatau atu, faʻapea foi ma le 80 ma le 140 fasi pepa.

Source Naturals o se mea e sili ona lelei le suia o le suka mo le suka mama. O lona faaaogaina e matua saogalemu lava mo o tatou tino. E leai se toʻilalo E le o iai ni elemene leaga. E leai se kalori. E mafai ona e faʻatauina i totonu o fagu palasitika i le 340 kalama.

O le suka e matua afaina ai o tatou tino. Ma o le erythritol o loʻo faʻatonuina mo Ayherb o le a faʻatagaina oe e aua nei faʻasaʻoina oe lava meaʻai ma o le a fesoasoani e aloese mai aʻafiaga leaga o le suka mama.

Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le suamalie erythritol: tuufaatasiga, manuia, faʻaleagaina ma iloiloga

E tele tagata e masani ona mafaufau i le auala e mafai ai ona suia le suka ia latou meaʻai.

O le mea moni, i le taimi nei i luga o le maketi e tele naua mea suamalie e matua eseese lava uiga.

O le Erythritol o se sui filifilia o le suka na tupu e saienitisi i le faaiuga o le seneturi talu ai. O lenei vailaau e tele naua mea taua, ae sili ona talisapaia lona natura.

Erythritol o foliga mai o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ma o se polyhydric sugar alcohol. O lona uiga, o le erythritol o se fuamoa mumu lea e aofia ai le suka, ma le ava, ae le o le ethyl.

Erythritol e le o ia meatotino o le ethanol. E le gata i lea, o loʻo iai le gafatia, e pei o le suka faigofie, e faaosofia ai le mauaina o mea e maua ile pito i luga o le laulaufaiva. Latou te tali atu i le suamalie suamalie.

Erythritol suamalie faalenatura e maua mai laau mama e pei o tapioca ma sana. O le faʻamanatuga faʻatasi ai ma le faʻafefete masani masani ua faʻaaogaina mo lona gaosiga. E maua mai i pollen fou mai laau e ulu i le honeycomb o bees.

Erythritol e masani ona taʻua o le "mea manogi suamalie." O lenei mea e mafua mai i le mea moni o lenei vailaʻau o se vaega o nisi o fua (vine, melon, pears), faʻapea foi ma pulo. I le faʻaopoopoga, i lona tulaga mamā, e mafai foi ona maua le erythritol i le uaina ma le soya sau. Ads-mob-1 ads-pc-2 O le tofo o lenei suamalie e tutusa ma le suka masani, ae i le taimi lava e tasi e le malie.

Mo lenei mafuaʻaga, ua taʻua e saienitisi o le erythritol o se meaʻai suamalie.

E tatau foi ona maitauina o le fualaau faasaina ua i ai se tulaga mautu tele. O lenei meatotino e mafai ai ona faʻaaoga le erythritol mo le gaosiga o mea faʻafiafia, meaʻai, vali ma vailaʻau.

Mea aoga aoga o le erythritis:

E pei ona faʻaalia suʻesuʻega faasaienisi, o lenei vailaʻau e leai sona aʻafiaga, o lea e saogalemu ai le tino. Ae ui i lea, o le taumafaina tele: e sili atu ma le 30 g mo le 1 le taimi - e mafai ona faʻaosoosoina le foliga mai o se aafiaga le lelei.

O le maualuga o le erythritol, e pei o isi suka o le suka, e mafai ona mafua ai:

Erythritol, faatasi ai ma le sucralose, stevia ma isi mea suamalie, o se vaega o mea e suitulaga ai suka. O le taimi nei o le sili ona lauiloa oi latou o FitParad.ads-mob-2

Erythritol e lelei mo le maʻisuka meaʻai. E le totoina ai le suka toto, e leai se mea e maua ai le kalori, ae i le taimi e tasi e le toesea lona tofo ma suia atoa ai le suka.

E le gata i lea, o le erythritol e masani ona faʻaaogaina e fai ai le tele o masi ma mea suamalie e oʻo lava i le maʻisuka e mafai ona 'ai.

E le gata i lea, o le erythritol e le faʻasoleina i le taimi o le susu ma le taimi o le maitaga, talu ai e maua mai i se tulaga masani.

O le toatele o tagata e miti i le leiloa o le mamafa, ae o le ausia o lenei sini e tatau ai ona toetoe lava a le aofia atoa ai meaʻai e maua mai le suka mai meaai i aso taitasi.

O le meaʻai suamalie o le Erythritol o se fofo lelei lea mo tagata sili atu.

E pei ona taʻua i luga, e leai se mea e maua ai le kalori, o lea e mafai ai ona faaopoopo i meainu eseese, pusa ma isi ipu. E le gata i lea, e le o se vailaʻau vailaʻau ma, e tusa ai ma lea, e le afaina ai le soifua maloloina o le tagata.

O faʻamatalaga erythritol mulimuli e mafai ona iloga:

  • stevia - fuaitau mai se laau a Amerika i Saute,
  • sorbitol - aveeseina mai fualaau maa ma le sorbitol (E420),
  • fructose - o le suka sili ona maualuga-kalori suia, lea e faia mai i vine eseese,
  • isomaltitis - faʻapipiʻiina mai le sucrose ma o loʻo i ai meatotino a se prebiotic (E953),
  • xylitol - o se vaega o meaʻai ma mea inu (E967),
  • thaumatin ma moneline - o lo latou faavae o le natura o puipuiga.

O tagata e faʻaaogaina le erythritol latou te maitauina le leai o aʻafiaga o le itu, o lona saogalemu, mea maualalo le kalori ma le mama mama, lea e leai se paolo le lelei.

Ae o nisi tagata na faʻaaogaina le tau maualuga atu o le oloa i mea le lelei. E tusa ai ma latou, e le mafai e tagata uma ona faʻatau se ituaiga o fualaau faasaina-mo-tagata-1

Ua faʻasino e le au togafitiga le faufautua o le aveina o le erythritol ma lona saogalemu, ae e fautuaina malosi e talanoa i le aso faatagaina i le fomaʻi. Latou te fautuaina le faʻalauiloaina o lenei oloa i le taumafataga mo tagata e maua i le maʻisuka ma le gaʻo, faapea foi ma i latou e sili le manaʻo e taitaia se olaga ola maloloina.

E faʻatatau i le suka o le erythritol i le vitio:

O le Erythritol o se vailaau gaosi volumetric lelei, lea ei ai se mea e maualalo i le kalori, o mea sili ona lelei ma vailaau faaletino ma se faʻailoga maualuga. Lelei mo tagata e televave ma maua i le maʻisuka o soo se ituaiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic


  1. Greenberg, Ripoti 50 tala fatu e uiga i le maʻisuka lea e mafai ona faaleagaina lou olaga. 50 mea moni e uiga i le maʻisuka e mafai ona laveaʻi ia te ia / Riva Greenberg. - M .: Alpha Beta, 2012 .-- 296 p.

  2. Faʻafofoina o faʻamaʻi pipisi. I lua volumes. Volume 1, Meridian - M., 2014 .-- 350 p.

  3. Itino-Cushing syndrome: monograph. . - M.: Medicine, 1988 .-- 224 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Erythritol (erythritol) - o le a lea mea

O le Erythritol (Igilisi Erythritol) e aofia i le ituaiga o suka o le suka, e pei ona faʻaalia e le pito o -ol. O lenei vailaʻau e taʻua foi o le erythritol poʻo le erythrol. Tatou te faʻafeiloaʻi le suka i le aso: xylitol (xylitol) e masani ona maua i le tootisi ma le kulumu, ma le sorbitol (sorbitol) e maua i le soda ma potions. O suālaʻau uma e maua ai le suamalie manaia ma e leai se aafiaga i luga o le tino.

I le natura, e maua le erythritol i vine, melon, pears. I le faagasologa o le faanatinati, o ona mea i totonu o oloa e ola, o le soya saumalie, o fualaau suamalie, uaina, ma le pasene pasi o faamaumauga ia mo le erythritol. I luga ole laʻasaga o mea tau pisinisi, o le erythritol e maua mai le maso, lea e maua mai i sana poʻo tapioca. O le malo e faʻamalosi ma faʻafefeteina i le fefete. E leai se isi auala e maua mai ai le erythritol, o le mea lea e mafai ona mafaufauina lenei suamalie e matua natura lava.

I fafo, e tutusa le erythritol ma le suka masani. O se tamai paʻu paepae paʻepaʻe paʻepaʻe. Afai tatou te ave le suamalie o le sucrose i le iunite, o le aofaʻiga o le 0.6-0.8 o le a tofia i le erythritol, o lona uiga, e le sili atu le suamalie nai lo le suka. O le tofo o le erythritol e mama, e aunoa ma se tofo. Afai o le tioata e mama, e mafai ona e lagona se paolo malu o le tofo, pei o le menthol. O oloa faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le erythritol e leai sona faʻafiafiaina.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le erythritis

E faʻatusatusa i le sucrose ma tagata lauiloa, o le erythritol e tele ona lelei:

  1. O le calorie erythritol e fuafua ile 0-0.2 kcal. O le faʻaaogaina o lenei suamalie e leai sona aafiaga i luga o le mamafa, o lea e fautuaina ai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le oona tele.
  2. O le faʻamatalaga manino o le erythritol e leai se mea, o lona uiga, o le maʻisuka e le afaina ai le glycemia.
  3. O nisi mea suamalie (e pei o le saccharin) e le afaina ai le kulukose o le toto, ae mafai ona amataina le faʻasaʻoina o le inisalini. E leai se aafiaga o le Erythritol i le gaosiga o le inisalini, o lea e saogalemu ai le maʻisuka i le taimi muamua - silasila i le faʻavasegaga o le maʻisuka.
  4. O lenei suamalie e le fegalegaleai ma le microflora o le intestinal, 90% o le vailaau o loʻo gauai i totonu o le toto, ona faʻamalosi ai lea i le faʻavave. E faʻatusatusa lelei lenei mea i isi gaʻo suka, lea e mafua ai i le tele o tui ona faʻafefeteina, ma o nisi taimi o le manava.
  5. Latou te le fiafia i lenei suamalie ma le siama o loʻo nofo i le gutu. I le maʻisuka, o le sui o le suka ma le erythritis e le na o le saofaga sili atu mo le faʻamaʻi, ae o se puipuiga lelei tele foi o caries.
  6. E tusa ai ma iloiloga, o le suiga mai le suauu i le erythritol o se mea e le masani ai, o le tino ua "faaseseina" e lona tofo suamalie ma e le manaomia ai gaʻo meaʻai vave. E le gata i lea, o le faalagolago i le erythritis e le tupu, o lona uiga, pe afai e tatau ai, o le a faigofie ona teena.

O aʻafiaga ma faʻamanuiaga o le erythritol ua iloiloina i nisi o suʻesuʻega. Latou te faʻamaonia le saogalemu atoatoa o lenei mea suamalie, e aofia ai mo tamaiti ma aʻo maitaga. Ona o lea, na faamauina le erythritol e avea o se faʻaopoopoga o meaʻai i lalo o le tulafono E968. O le faʻaaogaina o le erythritol mama ma lona faʻaaogaina o se mea manogi i totonu o le fale gaosi oloa e faatagaina i le tele o atunuu o le lalolagi.

O se vaega saogalemu o le erythritis mo tagata matutua e tusa ma le 30 g, poʻo le 5 tsp. E tusa ai ma le suka, o lenei aofaiga e 3 teaseti, lea e lava tele mo le tautua o soʻo se ipu suamalie. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le sili atu ma le 50 g, o le erythritol e mafai ona i ai sona aʻafiaga, faatasi ai ma se faʻalavelave maualuga e mafai ona mafua ai se manava manava.

O nisi suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le faʻaleagaina o mea suamalie e mafai ona faatelevaveina ai le atinaʻeina o le maʻisuka ma le maʻi gasegase, ma o le mafuaʻaga o lenei gaioiga e leʻi faʻamaonia. E tusa ai ma le erythritis, e leai se faʻamatalaga, ae o fomaʻi e fautuaina, i le mea tonu lava, ia aloese mai lona faaaogaina i le tele o mea.

Faʻafesoʻotaʻi faʻatusatusa o le suauu, le erythritol ma isi mea suamalie e lauiloa:

FaailogaSucroseErythritolXylitolSorbitol
Faʻafiafiaga kalori3870240260
GI1000139
Inisalini faasino igoa4321111
Talia le lelei10,610,6
Faʻaaloalo malosi, ° C160180160160
Lafofua tasi e tasi, g i le kilokalama o le mamafao loʻo misi0,660,30,18

O nisi tagata gasegase e masani ona fefefe i sui o le suka ma latou te le talitonu i mea na maua e saienitisi. Masalo i nisi o auala ua saʻo. I le tala faasolopito o vailaau, o le tele o taimi na faʻafuaseʻi ona faʻaaogaina fualaau faʻateleina ma faʻafefe mai le faʻatau. E manaia tele pe a mafai e le maʻisuka ona tuʻuina atu le suamalie ma faʻamalosi lelei le pulea o glycemia e aunoa ma ni suamalie. E sili atu ona leaga pe afai na te le amanaiaina fautuaga a le fomaʻi mo le teena o le suka. O le faʻaleagaina moni o le siakiina o le maʻisuka (faʻataunuʻuina o le maʻi, vave le atinaʻeina o faʻafitauli) i lenei tulaga e sili atu le maualuga nai lo le mafai, e leʻo faʻamaonia le afaina o le erythritol.

Afai e talafeagai

Ona o lona maualuga o le saogalemu ma le lelei o le tofo, o le gaosiga ma le taumafaina o le erythritol ua tupu i tausaga uma.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

O le lautele o le suamalie e lautele:

  1. I lona tino mamā, e faatauina atu ai le erythritol e sui ai le suka (paʻu tioata, paʻu, sipuni, granules, cubes). E fautuaina mo le maʻisuka ma mo i latou o loʻo mananao e aveesea le mamafa. A suia le suka i le erythritol, o le kalori o mea keke e faʻaititia i le 40%, lole - e 65%, muffins - e 25%.
  2. E masani ona faaopoopo le Erythritol e avea o se mea e sili atu ona suamalie i isi mea suamalie ma se maualuga maualuga. O le tuufaatasiga o le erythritol ma mea e maua mai i le stevia e manatu e sili ona manuia, talu ai e mafai ona ufiufi le le fiafia o le stevioside ma le rebaudioside. O le tuufaatasiga o nei vailaau e mafai ai ona e faia se mea suamalie, lea e tusa ai ma le suamalie ma le tofo e faataitai ai le suka i le tele e mafai ai.
  3. O le suamalie e mafai ona faʻaaoga e fai ai paluga. Ona o le maualuga o lona vevela, o oloa erythritol e mafai ona tao i le vevela e oo atu i le 180 ° C. Erythritol e le aʻafia le susu e pei o le suka, o le mea lea, o oloa faʻatau falala e faʻatatau i luga e vave ona vave. Ina ia faʻaleleia le lelei o le tao, e faʻafefiloi le erythritol ma inulin, o le polysaccharide masani e le afaina ai le glycemia.
  4. Erythritol e mafai ona faʻaaogaina i le gaosia o meaʻai, e le suia ai meatotino o meaʻai susu, falaoamata, fuamoa, fua. Pectin, agar-agar, ma le gelatin e mafai ona faaopoopo i meaʻai e faavae i luga. O le Erythritol o loʻo momoliina i le auala lava lea e tasi e pei o le suka. O lenei meatotino e mafai ona faʻaaogaina i le gaosia o selu, sauga, fualaau suamalie.
  5. Erythritol e na o le pau lea o le suamalie e faʻaleleia ai le fuamoa o fuamoa. Meringue i luga o lea mea e sili atu le suamalie nai lo le suka, ma e saogalemu atoatoa mo le maʻisuka.
  6. Erythritol e faʻaaogaina i le gaosia o nifo, meaʻai, ma meainu; meaʻai mo tagata maʻisuka faia i luga o lona tulaga.
  7. I vailaʻau faʻaaogaina, e faʻaaogaina le erythritol o se mea e fufulu ai maʻa, e pei o se suauu e ufiufi ai le tofo oona o vailaʻau.

O le faʻaaogaina o le erythritol i le kuka i totonu o aiga e tatau ona fetuunai. O lenei mea suamalie ua soloia le leaga i le suavai nai lo le suka. I le gaosiga o le tao, faʻasaoina, faʻamatalaina, o le eseesega e le taua. Ae o le kulimi suamalie, sukalati ma cheese cheese, o tioata erythritol e mafai ona tumau, o lea o le a fai si suiga laitiiti o latou tekinolosi gaosia: muamua ona solo le suamalie, ona faʻafefiloi ai lea ma isi vaega.

Tau ma le mea e faatau ai

Erythritol e itiiti le lauiloa nai lo stevia (tele e uiga i Stevia sweetener), o lea e le mafai ai ona e faatauina i supermarket uma. E sili ona faigofie le suʻeina o mea suamalie ua faʻamamafa ma le erythritol i faleoloa faʻatau. Ina ia teu se tupe, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o le erythritol i se afifi tele mai le 1 kg. O le tau pito i maualalo i totonu o faleoloa o meaʻai i le initaneti ma le tele o falemaʻi faʻainitaneti

Faʻataunuʻu meaola suamalie:

IgoaFaʻatauFaiga faʻapolopoloPauna o mea e faʻaaluTau, siaki.Laʻau. sipuni
Mama Erythritol
ErythritolFaatusatusaoneone4003200,7
50002340
ErythritolMeaʻai nei454745
SukrinFunksjonell mat400750
Erythritol melon sukaNovaProduct1000750
Soifua maloloina maloloinaiSweet500420
Faʻatasi ma le stevia
Erythritol ma le steviaLalolagi manaiaoneone oneone2502753
Failauga Nu. 7Faatusatusaoneone i ato o le 1 g601155
oneone400570
Le Suiga Suga SiliSwervepaʻu / granul3406101
Sese saʻoAvitaoneone454141010

O le a manaia le suesue:

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Erythritol - o le suka e leai se gaʻo mo le maʻisuka lea e le afaina ai le faasino igoa

Masalo atonu e te le iloa e uiga i lenei mea. Aisea e mafai ai? O le mea moni e faapea i le feutagai ma endocrinologists, e le oi latou uma sa iloa le suia o lenei suka, o lea ia tatou taʻu puupuu atu ia te oe.

E le fautuaina le fructose aua e le o se mea suamalie, ae o se tasi o suga masani. E faʻamalosia i latou ia faʻaeteete i le maltitol, ona e tele lona aafiaga. Fai mai, o le sukalati i luga o maltose o le a le tuʻuina atu se mea i le taimi e tasi, ona e 'ai lea o se isi mea - ma e leai se mea, ae a uma le 50 minute e mafai ona ufiufi ...

Ae o upu uma nei. E le gata i lea, faatasi ai ma le anoanoai o fautuaga i luga o mea suamalie, e te le o faalogoina erythritis i le endocrinology i taimi uma. Pe e te le faʻalogo i ai. O le Erythritol o le suka suka e faatauina i Rusia i le "foliga tioata" - e pei o le suka masani, ma i le ituaiga o sipuni, ma o se vaega o suauu mama e aunoa ma le gaʻo.

Ua faʻamaonia e leai se maʻisuka poʻo ni tagata soifua maloloina e le afaina ai aʻafiaga ma e le afaina ai le faʻamavaega o igoa, i se isi faaupuga: e le faateleina le suka. I le taimi lava e tasi, e sili ona suamalie i lona tino mamā e aunoa ma se iloa manino.

Erythritol e avea o se fesoasoani faaopoopo (e ui i le mea moni e faapea e le o se mea taumafa suamalie) ua faamaonia e le fomaʻi o le Union Europa, ua faamaonia e le FDA, ae peitai, latou te manatu e le o se mea e ese ai le kalori: o le FDA e 0.2 kilokalama / gram, le Europa Union - 0. Erythritol e pei o le suka saogalemu mo le maʻisuka, ae pei foi o le sugar-nutritive sugar principle: mo i latou oe mulimuli i le fuainumera, o le malosi, ma isi.

O loʻo suʻesuʻeina foʻi i fomaʻi, o le mauaina o le aoga nai lo le xylitol faʻamuamua, le sorbitol mo le tumama o le tino. Ma i isi vaega, e aofia ai le gaosiga, e avea o se auala e aveesea ai nisi mea faʻamaʻi!

I le lautele, mo i latou o loʻo i ai ni faafitauli i le maualuga o le suka, poo oe foi e masani i faafitauli faʻapena, ou te fautuaina erythritis mo suʻesuʻega, ae sili atu le vave i le Igilisi, aua matou te tusitusi faʻatasi mo faamoemoega faʻalauiloa ma e le o faʻamatalaga.

Erythritol sui - aoga pe leaga?

Erythritol - O le mea moni e sui ai le suka, lea e aʻafia i le vasega o suka suka. O lona uiga, o se meaola fualaʻau o loʻo aofia ai i lona tuufaatasiga le toega o le suka ma le ava malosi. O le mea moni, o le erythritol e leai ni mea totino o le molecule lea na masani ona taʻua o le ava i le olaga i aso faisoo - alcohol alcohol.

E leai ni enzymes e afaina ai le erythritol. O le mea lea, o lenei tuufaatasiga e pasia le tino i lona foliga le suia, e aunoa ma le afaina ai o se suka. O lenei suālaʻau e maua mai e faʻaaoga ai se tasi o ituaiga o le fefete lea e mafai ona liua glucose i totonu.

Erythritol - suamalie ae le leaga

Matou te tusia i le tele o taimi ua oo i le taimi e "nonoa ai" i le suka, ae o lona uiga e tatau ona galo ia i tatou le suamalie e faavavau? Ma le faamaoni, o le a sili atu le ita. O le suamalie o se elemene taua tele i le tofo o le tofo ma o le a ou le manao e faalēaogāina atoa ma aveesea e faavavau i tatou lava mai mea uma na faia e tagata.

O le Erythritol o le mea e taʻua o le alcohol polyhydric, o le sugar sugar (sugar alcohol). O le auala lautele mo nei mea e aofia ai: HOCH2 (CHOH) nCH2OH. E leai se mea faʻalauiloa i le suka suka, tatou te fetaiai ma i latou toetoe o aso uma, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fufulu o tatou nifo.

O le vailaʻau o le Xylitol o le vaega o le toothpaste ma le kulumu ona o le mea e faaleagaina ai le nifo ma faʻateleina ai le toe faʻafouina o nifo. O le isi mea masani o le suka malosi o le sorbitol, o se mea suamalie e maua i le tele o mea taumafa - meainu vevela, pata o le tale, ma le mea e tasi o le kesi.

O le suamalie suamalie o le erythritol e 0.7 (mo le sucrose 1). O le Erythritol e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie, pe mamā pe faʻafefiloi ma mea suamalie eletise maualuga, aemaise le stevia, lea e mafai ai ona aumaia lona suamalie i laina faʻatasi ma le suka masani.

E faʻapefea ona ese le erythritol mai isi gaʻo suka?

Muamua, o se mea e maualalo ile kalori laʻititi - e fuafua i le auala fua, mai le zero i le 0.2 kcal i le kalama.I atunuu o le EU, e tusa ai ma le faatonuga 2008/100 / EC, o mea aoga caloric o le erythritol ua manatu e leai se mea. Mo le faʻatusatusaga: o le caloric content of xylitol is 2.4 kcal / g, sorbitol e 2.6 kcal / g, o le suka e 3.87 kcal / g.

Lona lua, o se fuainumera e leai se faʻaoga. I.e. Erythritol e le afaina ai le toto toto. I le taimi lava lea e tasi, o le tele o isi suka o le suka o loʻo faʻatupulaʻia pea, e ui lava e itiiti ifo nai lo le suka mama. Mo le faʻatusatusaga: o le glycemic index of xylitol o le 13, sorbitol ma isomalt o le 9, o le sosolo e 63, glucose e 100.

Lona tolu, o se faʻamaumauga ole inisalini maualalo. Ua uma ona matou tusia o na mea suamalie suamalie e mafai ona faʻaosofia ai le faʻasaʻoina o le inisalini e le pancreas, e aunoa ma le faʻaleleia o le maualuga o le suka.

Ae ui i lea, o le erythritol i lenei tulaga e foliga mai lelei; o lona faasinoupu o le inisalini e 2, o lona uiga. 21.5 taimi maualalo ifo nai lo le suka (43) ma le 5.5 taimi maualalo ifo nai lo le xylitol ma le sorbitol (11). I.e. i le faʻatinoga, o le erythritol e leai se faʻaaliga aloaia i le gaosiga o le inisalini.

O le faafitauli i le tele o polyols o le latou le fegalegaleai lelei ma a tatou microbiota, o lona uiga. aoga siama i totonu o tatou pulou. A oʻo mai i ni tootoo laʻititi i le taofiofi, e le o se mea e taufafefe ai, ae afai e faateleina le fualaau, ona mafai lea ona amata faʻafitauli i foliga o fugalaau, gaʻo ma le manava.

E le gata i lea, o suesuega talu ai nei ua faaalia ai o mea suamalie e le mafai ona afaina ai le microflora o le intestinal ma e ono faateleina ai le lamatiaga o vailaau. Ae o le erythritol e faia i se auala eseʻese - 90% o lea mea e aʻafia i totonu o le toto e ala i puipui o le atigilima laiti ma a mavae sina taimi e tuua ai o tatou tino ma le faʻavave.

E le gata i lea, e pei o isi suka o le suka, e le mafai ona avea le erythritol ma meaʻai mo siama e ola ai i le ooto. E le gata i lea, e tusa ai ma se suʻesuʻega e tolu-tausaga na faia i tamaiti aʻoga 458, o le erythritol e puipuia ai nifo mai caries, ma sili atu nai lo le xylitol ma le sorbitol.

Pe o le eryotrotol o se suamalie "natura"?

E sili atu nai lo le leai. E faʻalagolago lava i mea e te tuʻuina i le manatu o le "natura." E i ai le Erythritol i le natura ma o loʻo i ai i ni nai fua i ni fualaau (mo se faataitaiga, pears, melons, vine) ma pulo.

O lenei mea e matua faʻamaonia ai o ia mai na mea suamalie faʻamalosi e pei o le aspartame ma le sucratini. Ae o le isi itu, o tioata erythritol e le tupu i luga o laau. E maua mai i le gaosiga o le sana.

E i ai se "itu pogisa" i le erythritol?

E tele ni suʻesuʻega e leʻi faʻaalia ai ni aʻafiaga leaga o le faʻaoga o le erythritol. I totonu o atunuu tetele o le lalolagi, ua aloaia o se mea faaopoopo saogalemu meaai ma ua pasia i lalo o le igoa E968. Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le tele o mea (sili atu ma le 50 kalama i le taimi), o le erythritol e mafai ona galue e pei o se mea sili.

O le isi mea lelei o le erythritol o le le tagofia o mea ua fai ma vaisu e pei o le suka. E pei ona uma ona tatou tusia, suʻesuʻe (mo se faʻataʻitaʻiga, lenei ma lenei) faʻaali atu o le maualuga o meaʻai o mea suamalie e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le maʻisuka ma le maʻi gasegase, o lea e lelei tele ai le teena o ituaiga meainu uma.

E pei ona tatou iloa, e le tutusa le tutusa o le erythritol, ae e sili atu le faʻaalia o le faʻaeteete ma le faʻaeteete. O le mea moni o tagata Western Western i aso nei latou te mauaina se fua o le suka i le toetoe o ituaiga uma o meaai e le o lona uiga o suiga uma i le LCHF e manaʻomia ai se mea suamalie e faʻasalalau i soo se mea. E sili le lelei le mafaufau i le erythritol o se avanoa e faatulaga ai se aso malolo mo oe lava ma faʻamafanafana oe lava ma e pele ia te oe ma mea e sili ona e fiafia i ai. O mea lelei fiafia ia.

Erythritol E968: Uiga

Erythritol E968 (ERYTHRITOL, erythritol) o se mea suamalie masani, lea e faʻaaogaina foi e avea ma se faʻamautuina ma se sui e taofia le vai. O le vailaʻau o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, faigofie faʻafefete i le vai, faʻasaʻo i le vevela ma le tele o ituaiga microorganisms, ma maua ai le maualalo o le hygroscopicity.

E maua le erythritol i hamu, fualaau 'aina ma fualaau' aina (melons, plums, vine, pears), i meaʻai faʻamaʻi e pei o le soya sau ma le uaina. Sa maua foi le Erythritol i tagata ma manu, faapea foi i laau - algae, lichens, mutia.

O le meaʻai faaopoopo E-968 e maua mai i le faʻamaina o le suauu masani-o loʻo i ai mea e masani ai, lea e faʻaogaina ai nisi o le fefete.

Le faʻaaogaina o le erythritol E968

Ua faamaonia Erythritol mo le faʻaaogaina i le alalafaga taumafa a le Rusia, Amerika, Kanata, Iapani, Peleseuma, Finelani, Netherlands, Saina ma isi atunuu. E968 ua aofia ai i le Codex Alimentarius lisi lautele o meaʻai faaopoopo.

Erythritol e faʻaaoga:

    e pei o se laulaau laʻau sui, mo le gaosiga o mea faʻafiafia, chewing gum, mo le gaosiga o meainu suamalie, e aofia ai mea inu gaʻo. I le tele o atunuu, e faʻaaogaina le erythritol mo le gaosiga o vali ma vailaʻau.

Soifua Maloloina o le erythritol E 968

E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, o le erythritol o se mea e le afaina, e le o se mea faʻamaʻi mo tagata. O le suamalie e vave ona alu i le urine e le suia, e le o le metabolised, ma e le o gauai i totonu o le fatu. Erythritol e masani ona taʻua o se sui o le suka i le 21st senituri ona o le tele o ana mea aoga.

O aoga o le erythritis:

    o le gaosiga o auala e faʻavae i luga o tekonolosi faʻaleleia o le siosiomaga, o le kalori o le 0 kcal, lea e mafai ai ona faʻaaoga i mea taumafa paleni ina ia faʻaitiitia ai le mamafa, e le faateleina ai le suka toto, o lea e mafai ona aofia i le lisi o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, e puipuia ai le fausia o caries ma le pusa.

O le afaina o le erythritis e fesoʻotai ma le mea e ono tupu mai o se aafiaga le aoga pe afai ua sili atu le maualuga o le tupe fautuaina.

O le a le Erythritol ma pe faapefea ona aoga mo le maʻisuka ma le mamafa

O le Erythritol o se paʻu tioata e faʻaaogaina e avea ma se mea suamalie e tagata maʻisuka poʻo tagata e mananao e aveese nisi pauna, aua i itu uma e lua, e tatau ona e tuʻuina atu le suka. Na tatalaina i le 80 o le luasefulu seneturi, na gaosia i lalo o le tulafono E 968. O se vaega o le tele o fua (vine, plums, melons), mo le faʻaaogaina o alamanuia e maua mai i sana.

Talu ai o Erythritol (Erythritol) e maua mai i le fermentation o le kulukose, e mafai ona taʻua saogalemu o se mea masani. E le gata i lea, o loo maua i nisi o meaʻai suamalie ma meainu, ma i le taimi o le vevela vevela e le aveesea ai ona aoga aoga, o le mafuaʻaga lea e faʻaaoga ai foi mo le sauniuniga o oloa gaosia.

Faʻatau ma faʻasoa

Afai tatou te faʻatusatusaina le Erythritol ma le suka, lea e masani ai tagata uma, e mafai ona tatou iloa nisi uiga lelei:

    E le afaina ai le gaosiga o le kulukose ma le inisalini, o le mea lea e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka, o lona kalori mea e leai se mea, o le mea lea, faʻaopoopo le erythritol i meaʻai poʻo meainu, e le mafai ona e maua le mamafa ona o lenei mea, e le afaina ai le afaina o le nifo, e le pei o le suka .

Ole mea e le lelei ai ile Erythritol o le maualuga, manava manava e mafai ona tupu, ae mo lenei mea e tatau ona e 'ai e tusa ma le 90 g o oloa i le aso. Afai e te le sili atu i le masani ua faʻamaonia, e leai ni aʻafiaga itu.

Soo se oloa e maua i se faasologa o aʻoga aʻo leʻi faʻatau atu, ma Erythritol e leai se faʻalavelave. Ua faailoa mai e le au atamamai o lenei suamalie ei ai sona aafiaga lelei i le tino, e aofia ai:

    O loʻo i ai meatotino faʻaleaga, o lona uiga e saofagā i le faʻaumatia o faʻamalolo saoloto, e puipuia ai le atinaʻeina o caries, aua faʻasolosolo ile natura ma siama, E le oi ai calories, o lea e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe sili atu le taumafa. O le afaina mai se sui o le suka masani e taʻua o le "Erythritol" e mafai ona tupu pe afai e te faʻaaogaina i ni aofaiga tetele: ona mafua ai lea o le manava. Mo le faʻatusatusaga, o isi mea suamalie i soʻo se tulaga ei ai le aafiaga tele, o le toatele o tagata e filifilia lenei tutusa tutusa o le suka masani.

Erythritol calorie content

E le pei o le sorbitol ma le xylitol, o le erythritol e leai sona aoga aoga, o lona uiga, e leai se mea e maua ai le kalori. E taua tele lenei ituaiga o mea suamalie, ona e le pei o mea manogi suamalie, o vaega tetele o loʻo faʻaaoga i totonu o voluma tetele.

I le taimi lava i totonu o le toto, e vave lava ona filiga e le suia e fatugaʻo ma alu ese i le faanatinati. O le aofaiga e le aʻafia i totonu o le tootoʻo laitiiti e ulufale atu i le kolo ma e faʻateleina foi e le suia i feces.

O le Erythritol e le mafai ona faʻamalosi i le faʻamalosi, o le mea lea, o ana mea e pala, lea atonu e maua ai le kalori (meaola gaʻo vaivai), e le tuʻuina atu i le tino. O le mea lea, o le aoga o le malosi o le 0 cal / g.

Aafiaga i luga o kulūkose ma le inisalini

Talu ai ole erythritol e le o iai i le tino, e le afaina ai le kulukose pe maualuga ile insulin. I se isi faaupuga, o faʻamatalaga glycemic ma inisalini o le oloa e leai se mea. O lenei mea moni e avea ai le erythritol o se suka maualuga e suitulaga mo tagata mamaʻi ei ai le gasegase o le carbohydrate metabolism poʻo mo tagata e mataituina lo latou ola maloloina.

Fefaatauaiga o Igoa o le Erythritol Sweetener

Talu ai o le suamalie e fou pea ma talu ai nei na faʻaalia i le maketi a Rusia, e mafai ona faʻatulaga i taimi uma i luga o faleoloa i le initaneti.

Erythritol Sugar Substitutes Faʻailoga tau fefaatauaiga:

  1. "Sukrin" mai Funksjonell Mat (Norway) - o se tau e latalata ile 620 r i le 500 g
  2. "FitParad No. 7 i le erythritol" mai le LLC Piteco (Rusia) - 240 p mo 180 g
  3. "100% erythritol" mai Now Foods (USA) - 887 p mo le 1134 g
  4. "Lacanto" mai Saraya (Iapani)
  5. ISFF mai MAK LLC (Rusia) - mai le 420 r i le 500 g

Erythritol poʻo Stevia: o le fea e sili atu?

Ina ia filifilia le sili ona talafeagai o nei oloa e lua, ia na o le iloa o latou uiga masani. O le a le uiga o le erythritol:

    E sili atu le suamalie nai lo le suka, e ui e foliga tutusa i fafo. Afai e faʻaaogaina se tagata e 'ai meaʻai poʻo meainu e aunoa ma le suka, ona tutusa lea o le taumafa. I le nifo suamalie na faatoa amata ona tuʻuina le suka, o le faʻataunuʻuina o le Erythritol e faʻaopopo tele, E le afaina ai le kulukose, o le mea lea e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka, A oʻo ina faʻamamaina, atonu e lagona le mafanafana, aua pe a faʻaumatia, o le erythritol e faʻaumatia sina vevela,
    Erythritol e mafai ona faʻaaogaina mo le tao ma le keke, e pei O le a talitonuina Erythritol e mafai ona faʻaumatia i le le faʻatapulaʻaina, ae fautuaina e le sili atu i le masani (90 g i le aso) ina ia alofia ai aʻafiaga. E le pei o isi mea suamalie, e mafai ona faʻamaunuʻu Erythritol e oʻo lava i le taimi o le maitaga ma le lactation, pei O lenei oloa ua fausia i luga o se tulaga atoatoa faalenatura.

Ae mo Stevia, ona i ai ia te ia ni uiga eseese eseese:

    E taua tele le suamalie nai lo le suka, o foliga mai e pei o le suka suka, E leai ni calories, o lea e fautuaina ai mo le maʻisuka ma le oti, E sili ona talafeagai mo le suamalie. Faʻailoa i le pito o le naifi, pei Afai e te faʻaaogaina i ni aofaiga telē, e ono tupu se tofo oona. E le mafai ona e faʻaaogaina mo le tunuina, e le faʻaogaina ai palatini.

Ona o le mea moni e leai se suamalie o le Erythritol nai lo le suka, o nisi e manaʻo e faʻafefiloi ma Stevia i mataʻu pe tusa o le auala e tasi: fai lauti, faʻaopoopo 1 lepp. Erythritol ma le 1 mataua o Stevia, Afai e manaʻomia, ia faʻaititia le fua. E taua le iloa o le tutusa ma Erythritol, o Stevia e leai se tofo oona, o lea la e mafai ona faʻaogaina nei meaʻai e lua i le sauniuni o meainu eseese.

Ecipe a le Erythritol

Erythritol e mafai ona faʻaaogaina i le sauniuniga o meaʻai - matou te ofoina atu ia oe fualaau papaʻu e aunoa ma le falaoamata masani ma le suka, lea e le afaina ai le kulukose ma le inisalini.

O le panna cotta (panacotta, pannacotta, panacotta)

O le fua mo lenei mea suamalie e maualalo-carb dessert e matua faigofie lava, e mafai e faletua taʻitasi ona faigofie ona fai. O le tofo e talitutusa lava ma le asikulimi sundae.

Meaʻai mo le pannacotta masani:

  1. Umi 10 po o le 20% 350 ml (4.5 carbohydrates mo le 100 g),
  2. Erythritol (0 g gaʻola),
  3. Vanilla poʻo le vanilla sugar i ni nai pine (aua le amanaʻiaina meaʻai gaʻo),
  4. Gelatin 5 g (0 g gaʻololo),
  5. 5 g o sukalati pouliuli e le itiiti ifo ma le 75% koko mo teuteuga (e le o amanaia ia carbohydrates).

Liligi 5 g o le gelatin 40 g vai, faʻaali, tuʻu, ma o le taimi nei ave le kulimi.
Liligi le kulimi i totonu o se fagu, faaopoopo le suka ma suia le suka i le vanilla. Tuu le kulimi ile vevela vevela ma kuka mo le tusa ma le 15 minute, o le taimi lava e amata ai ona faʻafefiloi le kulimi, ia vave aveeseina mai le vevela ma faʻaopopo le gelatin, lea ua oʻo mai i lena taimi.

Faʻafoʻi le pamu i le afi ma faʻanofo, faʻasese uma gelatin. A e sasaaina le gelatin, e le mafai ona toe faʻapalapalaina le paluga. E lelei lava, pe afai e te tuʻuina mea uma i totonu o le vai, ae e mafai lava ona e aveese le pama mai le afi pe ae vaai e manaʻo e kuka. Afai e palu le paluga, ona avatu lea o le manogi o le gelatin ma o le a gaoia le ipu.

A mavae ni nai itula, pe a faʻamalosi le pito i luga, e mafai ona e teuteuina i sukalati. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafefe le sukalati i totonu o se vai vai taele faatasi ma le faaopoopoina o se sipuni sipuni o le vai ma faʻaaoga ni laulaʻau i luga ole panacota tio. Ona toe tuʻuina lea i totonu o le pusaaisa seia oʻo ina faʻamautu atoatoa. Faʻalavelave faʻafuaseʻi i totonu o le 10-12 itula.

Puki kuki

  1. 80 g laʻau popo (Edward & Sons)
  2. 15 g falaoamata popo (Funksjonell Mat)
  3. 3 fuamoa moa (Mai le nuu lata ane)
  4. Talia erythritol ma / poʻo stevia ia tofo.

Faʻesea tagata mama mai le yolks. Paʻu solo seia oo i le afu, ao faaauau pea ona sasa, faaopoopo le suamalie. E mafai ona e taofi taimi ma tofo, pe afai e le suamalie, ona faʻaopopo atili lea. Faafefiloi le falaoamata ma vali ma sasaa i totonu o se pesini paʻepaʻe. Amata faʻafefiloi ma se sipuni, ae le o se mea e faʻafefiloi, a le o lea o le a mou atu uma le malulu.

Taumafai seia maua se aofaiga tutusa. Folasaga laʻititi-lapopoa ma tuʻu i luga o pepa falaoa. E mafai ona e faʻafefeteina se mataua o le olive poʻo le suāuʻu popo ina ia le pipii ai le lole. Pipi i totonu o se umu i luma o le oveni i le 180 ° C mo le 15 minute poʻo seʻia oʻo i le auro.

Maʻeu le 'aisa kulimi fale' aisimalie "Ice cream"

  1. Yolks 4 pcs.
  2. O le suamalie i foliga o le paʻu e tofo ai
  3. 10% kulimi 200 ml
  4. 33% Pepa 500 ml
  5. Vanillin 1 g

Fufuluina fuamoa i le fasimoli ma vavaeese le yolks mai le pulu. Faaopopo le suamalie ma le vanilla i le yolks. Fasi seʻia oʻo i le ufiufi paʻepaʻe ma se paluga. Sasaa i le 10% kulimi ma faʻaauau pea le sasaina. Liligi i totonu o se fagu, tuʻu i luga le vaivai "afi" ma faʻaosooso pea, aua le aumaia i se vevela. E tatau ona faʻateleina le masini.

O le sauniuni e siaki i le uuina o se sipuni ma se limatusi. Afai e le tapunia le tootoo, ona sauni lea o le kulimi. Aveese mai le vevela ma tuʻu le malulu i le vevela vevela. Aveese le masini e mafua mai i se faʻaoʻo ma tuʻu i le malulu i totonu o le pusaaisa mo sina taimi. Ole lapisi e le tatau ona faʻamaʻalo i le aisa, o se tulaga maʻaleʻale.

Faʻamasa se pesini lapoa i le taimi muamua i totonu o le pusaaisa e faʻamafanafana ai. Aʻo sauni le kulimi, sasaa le 33% o le kulimi i totonu o se pesini ma sosolo seʻia oʻo i se vavao mafiafia. O le isi, faʻapipiʻi le kulimi maeʻa i le kulimi sasaʻa ma toe faʻasolosolo seia maeʻa.

Ona faʻafeiloaʻi lea o le tino atoa i totonu o se atigipusa ma se tapuni, lea e tatau ona tuʻu i totonu o le pusaisaisa mo le 30 minute. A maeʻa le 30 minute, ave ma fufulu faʻatasi ma se mea faʻapipiʻi ina ia le faia ai tioata aisa, ona toe tuʻu lea i totonu o le pusaaisa. Toe faia lenei gaoioiga.

A maeʻa ona sasaina pea, tuu le kulimi kulimi i le pusaaisa mo le 60 minute, ona toe faʻafefiloi lea i se tui poʻo se sipuni (e le mafai e le tagata palupa ona tuʻu muamua) ma toe faʻafoʻi e faʻamautu mo le 2-3 itula.A maeʻa le 2-3 itula, o le kulimi kulimi e faʻaputu ma faigata ma sauni e 'ai.

E mafai ona e fufuluina le sukalati kuka po o fualaʻau 'aina. E tatau ona teuina ia aisa kulimi i lalo o se tapuni ufiufi, aua e vave ona galo le manogi o le pusaaisa ma le tofo.

Faaiuga, iloiloga ma fautuaga

I le tulaga lautele, o le faʻaaogaina o Erythritol nai lo le suka e leai ni itu leaga, ma le isi itu:

    O le suka o le toto e masani ona masani pe a oti, E fesuiaʻi le mamafa, e le afaina le tino, e pei o le suka.

Faatasi ai ma le amataina o le erythritol i meaai, e mafai ona ausia le suamalie talafeagai, ae i le taimi lava e faaitiitia ai le aofai o le kalori o le oloa lava ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le gaosiga:

    O le sukalati e faavae i le Erythritol, o le kalori o le oloa e faʻaititia e le sili atu ma le 35%, keke keke ma keke i le 30-40%, Biscuits ma muffins e 25%, Fetare sweets e 65%.

E leai se afaina, ae o mea aoga e manino!

Fomaʻi iloilo e uiga i le Erythritol

Olga, 39 tausaga, endocrinologist:

"Mai mea suamalie uma, e sili ona manaia Eritrit ia te aʻu i tulaga o lona fatuga ma meatotino, o lea e masani ona ou fautuaina atu i oʻu tagata mamaʻi. E le afaina ai le kulukose i soo se auala, ma e manaia ai meaai lelei. "

Ekaterina, 43 tausaga, endocrinologist:

"Ou te manatu o le Erythritol e avea ma sili sili ona lelei e suitulaga i le maʻisuka ma tagata gasegase. "E leai ni calories i se mea uma, e le gata i lea, e leai se GI, o lona aoga sili, i loʻu manatu"

Marina, 35 tausaga le matua, tagata suʻesuʻe:

"O au lava ia e faaaoga Erythritol, aua E masani ona ou i ai i meaai mo le mamafa o le mamafa, ma masani ona fautuaina i latou e le mafai ona filifilia se mea suamalie. Pau lava le toe faafoi o lenei oloa o le atonu e le manaia tele i le nifo suamalie, ae o le ae faʻaaogaina i le taimi. "

Erythritol: aogā ma faʻalavelave, tau

Erythritol o se mea suamalie calorie ma o lea ua faʻaaogaina e suitulaga ai le suka. E masani lava ona faʻaaoga e tagata gasegase i le maʻisuka, ma tagata e mamafa tele.

E mafai ai e oe ona faafaigofie le faagasologa o le faaitiitia o mea inu gaʻo i le taumafataga. E faaopoopo i le lauti le Erythritol, faʻaaoga mo le sauniuniga o oloa gaosia, e aofia ai le togafitiga o le vevela e aunoa ma le leiloa o ana meatotino. O le a lenei mea

O mea lelei o lenei mea suamalie, pe a faatusatusa i le suka: maualalo le kalori (i totonu o Amerika o le aoga o le taumafataga e 20 kcal i le 100 g, i totonu o Europa o le kalola mea e manatu e leai), o le leai o se aafiaga i le maualuga o le kulukose ma le insulin i le toto, e le afaina ai nifo.

E le pei o mea suamalie ma mea suamalie (xylitol, maltitol), o le erythritol e leai sona aʻafiaga. E mafua lenei mea i le mea moni o le 90% o lea mea e aʻafia i totonu o le tootoo laiti, ma e na o le 10% o le mea e faʻaaogaina e oʻo atu ile atigilima tele.

Faatasi ai ma le taumafaina o le erythritol o loo i ai se lagona o le malulu i le gutu. O lenei mea e gata ai lona lautele. O le isi toso o le tau maualuga. E itiiti le suamalie o le Erythritol nai lo le suka, ae sili atu le tau. Soifua manuia i le soifua maloloina O faamanuiaga faʻalesoifua maloloina o le erythritol o le avea lea ma mea e suitulaga ai mo salu.

Afai e faʻaumatia e se tagata mo se taimi umi ae le o le suka, o lona mamafa o le tino e faʻaitiitia, pe tumau pea pe afai, i lalo o isi tulaga, o le mamafa o le mamafa. O le Erythritol e faaitiitia ai le lamatiaga o le oona, lea o se tulaga lamatia mo le tele o faamaʻi:

    maʻi o le maʻisuka, maʻi faʻapitoa o le loto (maʻi faʻamaʻi, faʻaleagaina o le myocardial), fomaʻi vailaʻau (veinsose veins, atherosclerosis), maʻi gallstone, cholecystitis, faʻamaʻi.

O tamaʻi tino ola e itiiti ifo nai lo le mea oona. I le faʻaaoga tatau, e mafai e le erythritol ona tuʻuina atu i se tagata le tele o tausaga faaopoopo o le olaga, ma o le mea e sili ona taua - faʻapupulaina le tele naʻo lona umi, ae o lona uiga lelei foi. I le maʻisuka, o le manuia o le erythritol o le faafaigofieina lea mo le tagata maʻi ona pulea toto maualuga o le suka.

O le faʻaaogaina o mea suamalie mo le tele o tausaga e mafai ai e le tagata maʻi ona faʻaitiitia le lamatiaga o tuai o faʻafitauli o le maʻisuka. Afai e fesoasoani le erythritol e faʻaitiitia le glycemia e ala i le faʻapulaʻaina o gaʻo, o le a taʻitaʻia ai le faʻatupulaia o le ola.

Erythritol e le afaina i le soifua maloloina. O aʻafiaga e le mafai (sei vagana ai allergies) faʻalautele pe afai e te faʻaaogaina i ni aofaiga e le sili atu nai lo mea e gata ai. Pe a taumafaina 10 teasetini i le taimi pe sili atu, e mafai ona pupuʻu i totonu o le manava.

E masani ona matauina Nausea. O aso uma mo le maʻisuka I le maʻi suka, o le sini o le taumafataga e le o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E leai se aafiaga o le Erythritol i le maualuga o le suka. O le mea lea, e leai se mea e faʻagata ai le fua.

O le tele o le erythritol e faʻaalu i le aso e mafai ona faʻatapulaʻa naʻo au mea tautupe - o le tau o lenei suamalie e maualuga. E uiga i lalo. Taumafa E mafai ona e faʻatau le erythritol i falemaʻi, faleoloa mo le maʻisuka, poʻo le vaʻai i le initaneti.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tele mea e maua ai tau: Fit Parade Numera 1. E aofia ai le faʻafefiloi o vailaʻau: erythritol, sucralose, stevioside. E tasi le kalama o le oloa e suia ai le 5 kalama o le suka. Tau - 300 rubles mo le 180 g. O isi oloa o le Fit Parade e aofia ai foi le erythritol. Erythritol iSweet.

Erythritol mai Saina luga ole Initaneti e ofoina atu mai le 300 rubles i le pusa e mamafa le 0.5 kilokalama. O le kulimi suamalie o se meaʻai faʻalaʻau e aofia ai le erythritol ma le sucarlose. 3 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka. O le tau mo le 200 g o le 250 rubles. O le auala sili ona taugofie o le ave lea o le erythritol e avea o se meafaitino mo le gaosia o meaʻai faaopoopo, i afifi tetele o le 25-50 kilokalama.

E manatu e faapea o ia volumes e faʻatau mo le faʻatau atu, ae o se tagata e mafatia mai le gasegase po o le maʻisuka atonu e faʻaaogaina lenei aofaiga mo le faʻaaogaina patino. E lua tausaga le ola o le taligalu. E mafai ona e faʻatonuina le erythritol e avea o se meafaitino, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le kamupani Pharmaedical.

Substances properties

O le suamalie e maua i se tulaga masani i nisi o fua, e pei o le keloni, pears, plums ma vine, e pei foi o pulo ma masiʻi meaai (uaina, soya sauce). O le Erythritol e maua mai i le gaosiga e ala i le faʻamalosi faʻatasi ma le fefete mai laau totō ma le maualuga o meaʻai - masini, tapioca, ma isi. I le taimi nei, o le erythritol ei ai sana fefaatauaʻiga maketi i le lalolagi, ae o tausaga taʻitasi e tupu ai.

O le tofo o le erythritol e talitutusa ma le suka - e lelei ma leai ni meaʻai. Ae faʻatasi ai ma ni lagona faʻafiafia, e pei lava o mea uma e maua ai vai inu. E le gata i lea, o le erythritol e itiiti le suamalie - naʻo le 65% o le suamalie o le suka, o lona uiga, e tatau ona e faaopoopoina i ava ma meaʻai i ni mea tetele. O ia mea suamalie ua taʻua o le tele.

Ma e taua mo lenei ituaiga o mea, e le oi ai calories i le erythritol. E pei foi, mo se faataitaiga, sorbitol. O le mea lea, e mafai ona 'aina faʻatau fua e aunoa ma le fefe mo a latou ata.

Erythritol aoga

Faatasi ai ma faamanuiaga o lenei suamalie o:

  • maualalo o glycemic ma insulin, o lona uiga, o le vailaau e talafeagai mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. O le Erythritol e mafai foi ona faʻaaogaina e puipuia ai lenei ma isi faʻamaʻi e fesootaʻi ma faʻafitauli o le tino,
  • maualalo le kalori ihirangi, lea e mafai ai ona e aofia ai se mea suamalie i se meaʻai mo le paʻu o le mamafa,
  • tetee i le maualuga o le vevela - e mafai ona faaopoopo le erythritol i meainu vevela ma kuka ai ipu eseese,
  • pei o isi suka o le suka, e le o se mea e aoga mo siama faʻamaʻi, e le mafua ai ona pala le nifo. Ma i le isi itu, o loʻo i ai sona aʻafiaga faʻapitoa, e fesoasoani ai i le faʻamautuina o le nifo o le nifo,
  • ua manatu o se antioxidant, o lona uiga, o loʻo i ai le gafatia e faʻaaogaina ai faʻamalosi saoloto,
  • e le pei o le xylitol ma le sorbitol, e le mafua ai se aʻafiaga, peitaʻi, e sili ona lelei le pipii atu i laasaga fautuaina.

Mea e le lelei ai le suamalie

O mea le lelei o le erythritol e aofia ai:

  • tau maualuga - o le tau o le suamalie e 5-7 taimi sili atu nai lo le tau o le suka,
  • o se uiga i le tioata ma le itiiti ifo le solitulaloa nai lo le suka
  • e maualalo le maualuga o le suavai, o le mea lea e mafua ai ona vave faʻavelaina meaʻai ma lenei suamalie,
  • lagona lelei.

Le faʻaaogaina o le erythritol

  • e pei o se meaʻai suamalie ua fefiloi ma isi mea (mo se faʻataʻitaʻiga, masani i le stevia poʻo le sucralose) poʻo le mama
  • i totonu o le fale inu ava
  • mo le gaosiga o oloa taumafa
  • i le gaosia o meaai masani
  • i le falemaʻi e faʻaleleia ai le tofo o fualaau, e aofia ai mea e faʻamoemoeina mo tamaiti (vitamini, vavalo o le tale)
  • i totonu o le cosmetology (i mea tau tumama mo togafitiga faʻapitoa - tofo, masini)

Maketi o maketi

O le vailaau o loʻo faʻatau atu ile paʻu i lalo o igoa nei: Erythritol, Erythritol, Erythritol, Erythri-Sweet, All Carorie Free Sweetener (Sweet Benefits).

O le suamalie e masani lava o se vaega o mea faʻafefiloi eseese, o loʻo galue e avea o se mea autu poʻo se mea e faʻaleleia mo mea manogi suamalie (ma se maualuga o le suamalie). O le Erythritol e mafai ona faʻafefiloi ma isi mea e faʻaleleia ai o latou tofo ma fua, fai ia pei o le suka. Ma o latou, i le isi itu, latou te ufiufi le aafiaga manaia o le erythritol, lea atonu e le masani ona i ai.

Manua lauiloa ma le erythritol i le tuufaatasiga:

  • Fito Forma (erythritol ma stevia) - e lima taimi sili atu ona suamalie nai lo suka, ei ai le manaia lelei e aunoa ma ni mea lelei, e talafeagai mo togafitiga vevela,
  • Fuaiupu Para. 1, 10 (erythritol, sucralose, stevioside, Ierusalema artichoke extract), No. 7 (erythritol, sucralose, stevioside), Nu. 8, 14 (erythritol, stevioside),
  • iSweet (99.5% erythritol faʻatasi ma le Luo Han Guo fualaau aina),
  • Lakanto Monkfruit Sweetener (erythritol ma le Luo Han Guo extract),
  • Lite ma Sweet (erythritol ma xylitol),
  • Swerve (erythritol ma oligosaccharides),
  • Truvia (erythritol o le elemene autu).

Lisi o aso ma itu e ono tutupu

E tusa ai ma le upega tafaʻilagi a le National Center mo Faʻamatalaga Faʻatekonolosi (Amerika) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/, e saogalemu le erythritol i aso taitasi o le 1 g i le kilokalama o le mamafa o le tino. O le mea lea, mo le tagata lautele, o le masani o le 70-80 g o le suauu i le aso.

O le mea lautele, o le erythritol e le afaina ai aʻafiaga, ae faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o le fua fautuaina, e mafai ona oʻo atu ai i maʻi faʻafefete. I se tulaga e le masani ai, o se tali atu i se mea na faaalia e le urticaria e mafai.

Erythritol poʻo le aspartame?

O le Erythritol o le suka suka ma o se mea suamalie faalenatura, o le aspartame o se mea na maua. O le Aspartame sa masani ona faʻaaoga mo meaai mo se taimi umi. Ae masani lava e mafai ona maua i taumafa taumafa.

Sei o tatou mafaufau atili i uiga auiliili o mea uma e lua:

  • itiiti le suamalie e tusa lava pe faʻatusatusa i le suka
  • toetoe lava leai calories
  • e mafai ona faaopoopo i mea vevela ma kuka ai
  • aoga aoga i nifo
  • o loʻo i ai sina mea faʻalelei

  • maualuga maualuga o le suamalie, o se mea suamalie maualuga
  • o lea e manaʻomia ai sina mea itiiti e faʻaopoopo i meaʻai e le mafai ona amanaʻia ai calorie
  • glycemic index zero
  • olaga pupuu
  • pa'ū pe a vevela, o le mea lea e le talafeagai mo ipu vevela
  • ei ai se mea manaia lelei e aunoa ma ni paʻu e leai ni mea ma mulimuli ane

Aspartame ua maeʻa suʻesuʻeina mai itu uma ma ua manatu e saogalemu, e ui lava e tele fefinauaiga i lenei mea. Erythritol na faʻaalia i luga o le maketi e le o se taimi umi ma ua manatu e leai se leaga. O mea uma e lua e lelei ma lelei, ae ona o le tumau o le mafanafana, o le erythritol e sili atu ona talafeagai mo le faaaogaina i aso uma.

Erythritol poʻo le fructose

O mea uma e lua e aofia ai mea e masani ai. Fructose o loʻo maua i vine, fualaau aina ma le meli. O le Erythritol o se suka suka e maua i ni vaega itiiti o fualaau aina ma pulou. E le gata i lea, o le erythritol e gaosia e le tino o le tagata i le faagasologa o le metabolism. I le laulau o loʻo i lalo, e mafai ona faʻatusatusa meatotino o nei mea suamalie:

  • fua maualalo maualalo
  • toetoe lava leai se mea e maua ai kalori
  • toetoe lava a leai se fuainumera faasinomaga
  • e le faʻaumatia ai nifo ma e oʻo foʻi i lona faʻamalologa i le nifo
  • nisi o lagona mafanafana, aemaise lava i le maualuga o fua

  • gasegase ma mafai ona afaina ai le maʻisuka ituaiga 2, oona ma isi faʻamaʻi
  • faʻaleleia le fiaaai, suiga i amioga e sili atu ona leaga, faʻamalosiina o meaʻai
  • faia le tofo ma le manogi o fua malosi ma sili atu ona manaia
  • tausiga masani - fua o le fructose e tumau pea le umi
  • fesoasoani e vave ona feagai ma le inupia i le tulaga o mea oona
  • aʻafiaga aʻafia ai le tulaga o nifo

Pe a filifilia se mea suamalie, e tatau ona sili atu le fiafia i le erythritol, ona e sili atu lona lelei i luga o le suka. E ui lava na faʻaaogaina le fusi vine mo se taimi uumi ma e manatu lelei o se isi suiga lelei i le suka, i le taimi nei e sili atu le lelei ma le saogalemu mea suamalie. Erythritol o se tasi oi latou.

E naʻo tagata e resitaraina e mafai ona faʻapolopolo mea i le Cookbook.
Faamolemole ulufale mai pe resitala.

Aisea e manaomia ai le suamalie

O le WHO, i totonu o ana lipoti, e taulai atu pea i le mea moni e taua le tausisia o le suka i le sili atu ma le 50 g i le aso ina ia aloese mai le atinaeina o le maʻisuka, oona ma isi taunuuga matautia. O lenei mea e sili ona popole i le suauu ua faaopoopo i oloa.

I le taimi lava e tasi, e leai se faʻatagaina poʻo ni valaau mo le teena atoa o mea suamalie meamata ma le fesuiaiga i analogues. O le mea e leai, e leai se mea e sili ona suamalie, aua e tatau i le taimi e tasi ona faʻamalieina manaoga nei:

  • ia lava le suamalie
  • Maualalo le kalori akoonu
  • leai ni aʻafiaga.

O mea suamalie e maua ai se suamalie suamalie (e fiaselau taimi e sili atu le maualuga nai lo le sosolo) ma e le o ave ai kalori, ae mafua ai ni mea le lelei. O mea suamalie faalenatura (glucose, fructose, xylitol, sorbitol) e le lelei foi, e aofia ai ona o le maualuga o le tau o le malosi.

O le a le erythritol ma o fea e tupu ai

O se tasi o mea suamalie e sili ona lauiloa, erythritol (erythritol), e le pei o le sucrose, fructose ma le kulukose - o mea autu suamalie e le o se mea e gaosi i le natura. E faatatau i le ava, e pei lava o le sorbitol ma le xylitol. Na tatalaina i le afa lona lua o le 19 seneturi.

O lenei tino masani o loo i ai i fualaau (pears, vine, meloni), pulo. E faʻapea foʻi ma nisi o oloa na faʻamalosiina (vodka vine, uaina vine, soya saumalie), o loʻo i totonu ia i latou o le mea sili ona suamalie e tele.

Erythritol o se mea faʻaopoopo faʻamaonia faʻamaonia ma le index E968 ma e tele ni igoa: e synonyms erythritol, erythrol ma erythritol.

Mai le vaaiga o le nomenclature kemikali, o le vailaau e taua foi o le butanetetrol, ma e taua foi le "meloni".

E faʻaaoga e gaosia ai ia oloa ma oloa:

  • Tulimu, talu ai ona o le tuʻuina atu e le faʻafouina o le fou, faʻaleleia atili le moa,
  • ice cream, yogurt, siaki, aua i le faaopoopo atu i le suamalie, e faaleleia ai le fua,
  • maualalo meainu inu kalori,
  • sukalati, suti, lole, ina ia aua neʻi vevesi ou nifo,
  • vailaʻau (paluga, sipuni) ina ia faʻafefe lelei ai le tofo le lelei o le tino galue malosi,
  • oloa gaosia (kulimi, gutu gutu, nifo).

E968 ua faʻaaogaina foi mo le gaosia o meaʻai ma meaʻai o le maʻisuka, faʻatau atu i lona tino mama e sui ai le suka.

O le a le mea e tupu mai le erythritol?

O le mea autu autu mo le gaosia o lenei suamalie o le gaʻo, masani lava o sana. Muamua, ua liua i le kulukose, ona maua ai lea o le erythritol e ala i le faʻamalosi faʻatasi ma le fefete faapitoa.E tusa lava pe faʻaaogaina laau o le GMO, o le a leai se mea e maua ai i totonu o le oloa mulimuli mama, talu ai o le erythritol e le o se porotini, e le o aʻafia ai.

Erythritol poʻo le stevia e sili atu?

O ia mea suamalie uma ei ai lona lava lelei ma le lelei. E leai foʻi calorie ma e mafai ona tu i le maualuga o le vevela, e pei o le erythritol. Ae o le oloa na maua mai stevia e tusa ma le 300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O lenei mea e mafua ai nisi o faʻafitauli i lona fua.

E le gata i lea, o lenei suamalie ua i ai lona igoa mulimuli (faila, gaʻo). Ina ia faigofie ona fua ma faʻaitiitia mea lelei, o mea faʻafefiloi ua saunia mai le erythrol ma le stevia ma faʻatau atu i se ituaiga pei o le suamalie.

Talia suamalie ma faaopoopo le taua

O le suamalie o le erythritol e tusa ma le 70% pe a faatusatusa i le suka paepae masani. Ae i le taimi lava e tasi, o le vailaau e tele ona lelei pe a faatusatusa i isi mea:

  • e toetoe lava a leai se calorie (0-0.2 kcal e tusa ai ma punaoa eseese), ae o le 1 g o carbohydrates e maua ai le 4 kcal,
  • e le faʻateleina le suka o le toto, ei ai se faasinomaga glycemic index (mo le sorbitol ma le xylitol GI pe a ma le 10),
  • e le aʻafia ai le susu, e le fefe i le paʻu, o lea ua teuina mo se taimi umi ma e le faʻapalapala,
  • e le faʻaleagaina nifo ma e le faʻaosofia ai le atinaʻeina o caries, talu ai e le o gasolo le erythritol,
  • ma le faʻaaogaina tatau e le mafua ai le manava, e pei o le suamalie (xylitol, sorbitol),
  • o se antioxidant lea e mafai ona puipuia le tino mai faʻamalolo saoloto,
  • e le o se vaisu
  • e tusa ai ma nisi o lipoti e faʻaʻumiʻumi ai le lagona o le faʻavasegaina ona o le mea moni o meaai e alu malie lemu mai le manava i totonu o le manava.

Faʻafitauli ma faʻaleagaina

E ui lava i le matagofie o lisi o aoga aoga, erythritol e le o aunoa ma ni faaletonu:

  • i le tele o tui, mafua ai le afaina, taoto, manava, vaivaiga,
  • faatasi ai ma le le faapalepale taitoatasi e mafua ai urticaria,
  • sili atu le tau nai lo le suka
  • e le fautuaina i le taimi o le maitaga
  • e le tatau ona tuʻuina atu i tamaiti, aemaise tamaiti laiti i lalo o le 3 tausaga,
  • e maua ai se lagona o le malulu i le gutu, lea e le o tagata uma e fiafia i ai ma e talafeagai i na o ipu.

O le taumafa saogalemu o se kulimi e aunoa ma ni aʻafiaga i itu e manatu e 0.7 g mo tane ma e oʻo atu i le 0.8 g mo fafine i le kilokalama o le mamafa.

O fea e faʻatau ai le suamalie E968

O le Erythritol o se paʻu, e tutusa ma le suka poʻo fualaau paʻepaʻe o le paʻepaʻe paʻepaʻe, e matua le lelei lava. O le tele o mea na gaosia i Saina. Ona faʻapipiʻiina lea ma fefiloi ma isi mea i atunuu eseese.

I supermarkets, e faigata ona maua le erythritol, ae i luga o le Initaneti e tele naua mea ofoina atu, e masani ona faʻatau atu i afifi o le 0.5 kilokalama. O le tau o lenei suamalie "moni" o le suamalie: e faalagolago i le ituaiga, e tau 10-20 taimi e sili atu le tau nai lo le suka mama.

Laʻau manu

Afai e te faaopoopo i ai le erythritol nai lo le suka, e mafai ona e kuka meaai suamalie o mea maualalo i le kalori, lea e taua pe a aveesea le mamafa. E le gata i lea, o le a le fefe i le maualuga o le vevela, o lona suamalie e le faalagolago i le pH, o lona uiga e mafai ona faaopoopoina i se siosiomaga oona.

O le a aoga foi mo le taumafa o le maʻisuka. O le tele lava o taimi, e kuka ai masima masima, meringues, faaopoopo i le kulimi ma paluga.

O le tele o vaega o le erythritol e taua le taulaʻi i:

  1. Talu ai ona o le maualalo o le suavai, o meaʻai tao ma gaʻo e sui ai ua vave tele. O le mea lea, e tatau ona e faʻaopopo mea e faʻagesegese ai lenei faiga (suauu, fuamoa).
  2. O le Erythritol e le faʻamaʻaina.
  3. I se mea faʻapipiʻi, e mafai ona avea o se mea suitulaga mo suālaʻau paʻu mo le sasaina o ipu. Ina ia faia, ia na ona oloina le paʻu i totonu o se mea e teu ai pusa tioata poʻo le kofe.
  4. O le Erythritol e le faʻafefeteina e le fefete, o lea e le saofaga ai i le suʻeina o le suʻega i le fefete.
  5. O le suamalie e leai ni mea e puipuia e pei o le suka, o lea e le mafai ai ona e taina faatasi ia fua. A uma le kuka, teu le naʻo totonu o le pusaaisa ma faʻaoga pusa ipu. I le faʻaopoopoga, o le faʻaofiina o vaega e fetogi ai (agar, gelatin) e faʻamaonia, pe a fai erythritol o le a vave faʻafuaseʻi.

O le filifiliga o mea suamalie e tatau ona fetaui lelei, a leai o le a latou afaina ai le itiiti ifo nai lo le sologa manuia. O le Erythritol e tele ona lelei, lea e sili ona lauiloa ai lenei mea ia i latou e faʻasaina le suka masani.

Tuua Lau Faamatalaga