O le amataga o le vae o le maʻisuka: mafuaʻaga, faʻamaoniga ma togafitiga

Faʻamatalaga o maʻi o le maʻisuka vae, pe aisea e tupu ai i tagata gasegase e maua i le maʻisuka. Faailoga masani ma mafuaʻaga o faʻamaʻi o loʻo lisiina. O auala sili ona lelei o togafitiga ma le puipuia.

Maʻisuka vae - O se togafitiga e faʻavae e uiga i le talaaga o le maʻisuka ua manatu o se tasi o ona tulaga sili ona le lelei. O le faʻamaʻi e aliali mai lava i le toilalo o vaʻa toto, faʻamavae o le vae. O le tele o taimi o le mea lea e mafua ai le toesea o vae.

O le maʻi suka

O le maʻi suka o se masani masani lava o le faʻamaʻi pipisi o tagata o Rusia, e faʻaalia i le le lava toto o le inisalini toto. O loʻo mafatia nei mai ia te ia 7.5% o le faitau aofaʻi, o tausaga taʻitasi o le numera o mataupu o loʻo faʻatuputeleina.

E ui lava i le lautele o le tufatufaina atu, o se faʻafitauli sili lea ona ogaoga, lea o loʻo aʻafia i taimi uma i isi faiga tagata.

E matua taua tele mo se tagata maʻi i le maʻisuka e le gata o le fuaina ole taimi, tausia le maualuga o le toto suka, ae ia mataʻituina lelei lona soifua maloloina. O le le mautonu o le togafitiga faatonuina, le le amanaʻia o faailoga fou e mafai ona aumaia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga.

O le a le maʻi o le maʻisuka vae

O lenei maʻi e aliali mai o ia lava i le fomaʻi o suiga faʻapitoa i le tulaga o pito i lalo o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka:

  • tagi tiga
  • maʻi pipili
  • maʻi pipili
  • afaina o ponaivi, sooga.

Ata o mataupu faʻamasino e foliga mai e faʻavaivai. Ona o le maualuga maualuga o le suka o le toto mafatia vaʻa laiti ma tetele, o neura e maua ai le lagona, meaʻai o vae. O le amiosaʻo, faʻaogaina o le paʻu, ponaivi, namu finauga, vaʻa toto, maso o le masalosalo. O nei mea uma e mafua ai le salalau o faʻamaʻi pipisi.

Faʻatasi ma le maʻisuka, o manua o soʻo se lapopoa e umi tele, e faigata ona faʻamalolo, ma o le mea lea e vave ona liua ai manuʻa. Afai o le faagasologa i luga o le taimi aua le taofi, o le a taʻitaʻia pea lava pea i le sili ona leaga - i le gangrene.

E pei ona e iloa, e le togafitia, ua aveese le taotoga faatasi ai ma le vaega ua aafia o le vae, o le tagata e tumau e faavavau vaivaiga.

O faʻamatalaga ma togafitiga e faigata i le mea moni e faapea vae vaivai lagona, e ono le lagona e le tagata maʻi le tiga ma e le o le faʻaaliga le faafitauli seʻi oʻo ina tele.

O le mafuaaga lena o fomaʻi e maua ai le maʻisuka fautuaina malosi e masani ona faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa o vae, ia maitauina le faʻaleleia atili o le tumama, faʻaaogaina lava seevae faʻalelei, ma togafitia ai ni manua laiti e maua i fomaʻi. I le lamatiaga o tagata gasegase o loʻo iai se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2 o le leʻi litaea, tausaga litaea.

O faʻafitauli o se vae o le maʻisuka e foliga mai o ni manogi faigofie i luga o vae. O se tagata gasegase maua i le maʻisuka e tatau ona gauai atu i:

  • vevela paʻu
  • numera, tingling, goosebumps,
  • le faʻamaloloina o manua laiti
  • suauʻu lea, pe a aveese, liliu atu i maʻi le faʻamalolo, e na o le faia o seevae faʻamalosi,
  • paʻu ma le suavai i totonu - o le taunuuga o le seevae seevae, i le gasologa o taimi, e amata ona atinaʻeina i totonu totonu o fatu, pusa pikiapu, e tatau ona tatala - ia mama,
  • O fao faʻaigoa o loʻo taulaʻi atu foʻi i le salalau o faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli faʻapitoa,
  • tuputupu aʻe i itu uma e lua o tamatamaivae e faʻapipiʻi ai le ivi o le tino ma suppuining masini, manaʻomia le aveeseina,
  • afu fao e faigofie ona maua e ala i foliga vaaia o tamatamailima, manogi manogi, sosogi, susunuina, faʻaleleia o le fao
  • E foliga mai o le a mafua mai i le paʻu o le papillomavirus tagata e ala i le paʻu,
  • suia i le foliga o tamatamailima, e mafai ona latou punou i totonu ona o le faaleagaina o maso,

Mafuaʻaga mo le atiina ae

Aisea e matua afaina ai tagata mamaʻi i le maʻisuka mai vae? E sili atu le faigata o tala naʻo le tuʻuina atu o le toto i pito i lalo, ma faʻaititia le okesene i latou. E le gata i lea, o le faagasologa toe foʻi mai o metabolites faʻaalu e faigata foʻi ona o le faʻafefe o le kalave ma le mamao o le fatu.

O le le maua o le toto e oʻo atu i:

  • moli leaga o le paʻu o vae (e tusa lava pe laʻitiiti laitiiti i seevae e mafai ona faaleagaina le paʻu),
  • vave ma le le maalofia le salalau o siama (o manua uma e le faʻamaloloina e amata faʻafelata lata mai),
  • leai se paʻu o le paʻu (e le lagona e se tagata se ulugalii seʻia oʻo ina ia vaʻaia i ona lava mata, e mafai ona e susunuina, fueleina, tipi le paʻu ae le matauina),
  • le lelei o le toe faaleleia o le tino (pe a maeʻa togafitiga i aso taitasi ma le faʻamaʻaʻaina atoa o leona manua o le manua, e le o ufiufi ai se vaega atoa o le paʻu mo se taimi umi).

O le faʻaalia o le maʻi o le maʻisuka vaevaega e mafai ona faʻaalia e:

  • e masani ona oso i le maualuga o le kulukose toto ona o le le usitaia e le tagata maʻi ma fautuaga a lana fomaʻi e faatatau i meaai ma ituaiga ola,
  • mamafa tele
  • laei maualalo o laʻau lelei, seevae vavae pe vaapiapi,
  • aafiaga o le maʻisuka mo le silia ma le 10 tausaga,
  • leaga leaga (ulaula e mafua ai le pipiiina o toto toto ma le vevesi o veins),
  • afu o le paʻu po o tovaevae,
  • le faʻaletonu
  • faʻamaʻi o le fatu cardiovascular (veins veinose o le esophagus, maʻimaʻa, endarteritis, vasculitis),
  • maʻi faʻapitoa o ponaivi ma sooga (faʻamalolo spondylitis, maʻi oona, pala, vae vae),
  • leai se atoatoa.

Faʻamatalaga o le fomaʻi o le maʻi

Ina ia faia se fuafuaga lelei togafitiga, e tatau ona e amata fuafua le ituaiga ma le tikeri o le atinaʻe o le maʻi. Faʻalagolago i mea patino e aʻafia ai le gasegase (namu, toto toto), e tolu ituaiga o vae o le maʻisuka ua iloga:

  • O le neuropathic forms e sili atu ona taatele nai lo isi, e aofia ai le vevela ma le tigaina o le tino o le tino o vae. Silasila talafeagai:
    1. goosebumps
    2. tingling
    3. mu
    4. numera
    5. malulu
    6. fiva
    7. leai se lagona malamalama.

Ma le ituaiga neuropathy le salalau o le faamai, o le paʻu o le paʻu e mafanafana pea ma mago, o le malosi o le paʻu e faʻamalo ai le afu ma le gaʻo ua leiloa. Uluai vave ona amata ona feʻaveaʻi, o le tele o le vai ua faʻasaʻolotoina.

  • Faatasi ai ma se foliga o le siama, o le siʻosiʻomaga ma le tele o vaa e faʻaititia. Faailoga
    1. tiga
    2. vaivaiga maso
    3. laasess pe a savali,
    4. fesoʻotaʻiga faʻatasi, punou tamatamai lima i totonu,
    5. totini fao,
    6. tuputupu aʻe i itu uma e lua o le vae.

O le paʻu e faasolosolo malie lava le paʻu, malulu, o le lanu e eseese lava. O manua e mamago, ae le faʻamalolo mo se taimi umi, e faigata ona togafitia, alu vave i le maʻi suka, gangrene. O le mea e lelei ai, o le ituaiga o siama o le maʻisuka vae e masani ona taatele. itiiti ifo neuropathic.

O le mea faʻafefiloi e sili ona matautia, aua e faʻaopoopoina ai faʻamaoniga ma taunuuga o ituaiga uma o le faʻamaʻi i le taimi e tasi.

Faʻailoga

O le faʻamaonia lelei o le maʻi o le maʻisuka vae e manaomia ai le faʻafelagolagomai ma le aʻafia i le taimi lava lea e tasi fomai: endocrinologist, diabetologist, fomai tipitipi lautele ma vascular, neurologist ma podologist.

Fuafuaga faʻataʻitaʻi talafeagai mo le i ai o le maʻi o le maʻisuka vae:

  1. Suesuega ma le faaeteete o faamaumauga faafomai e fuafua ai le i ai o se siama o le maʻisuka, lona ituaiga, umi o le auaunaga, faatonuina o le togafitiga, ma le maualuga o le suka.
  2. Talanoaga tautala ma le tagata maʻi. E tatau ona suʻe pe faʻafefea ona togafitia, tusa pe ogatusa ma faʻasologa uma a le fomaʻi, aemaise lava i le taumafataga, o le a le ituaiga olaga e taitaia ai, o le a le tele e fua ai le maualuga o le suka, pe o iai ni oso.
  3. Iloiloina ma le faʻavasegaina o vae. Fuafuaina o le fatu, fua o le paʻu i le vevela, paʻi, faʻaleagaga, foliga paʻu, loloto o manuʻa, tikeri o le faʻaleagaina.
  4. Suesuega o le faʻasaʻo mai manua, maʻi o le tino mo le i ai o microbes, faʻamaʻi pipisi, faʻalogo i vailaau faʻamaʻi, vailaʻau faʻapitoa ma isi faʻamaʻi faʻamalolo
  5. Fua o le suāuʻu.
  6. Suʻega o le toto.
  7. Faitau le maualuga o le hemoglobin, gaʻo, cholesterol i le toto, tino o le ketone, glucose, protein i le urine.
  8. X-ray o le vae e fuafua ai le gau o le ponaivi.
  9. Iloiloina le tulaga o vaʻa, Dopplerography, CT angiography ma faʻamatalaga faʻasalalauga.

Tusa o le maʻisuka vae

O le vave lava o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka na te vaʻai i faailoga o le faʻaleagaina o pito i lalo, o le sili atu foi ona lelei le faʻamoemoe o le togafitiga.

O le uluai laasaga e faigofie ona togafitia.

I le taimi e mafai ai ona maua se fomaʻi agavaa, o le toe faʻafouina o le gaioiga o le toto, vaʻa ma sooga o pito i lalo e mafai.

O fuataga atoatoa mo togafitiga o le maʻisuka vae e aofia ai:

  • togafitiga faʻapitoa - aveeseina o tino maliu o manua, o ona alavai,
  • togafitiga o mamanu faʻasolosolo faʻatasi ma vailaʻau faʻapitoa, faʻamaloloina o suauʻu, kulimi, laʻei,
  • (e fautuaina e savali lemu, maua le tele o le malologa, aveese le mamafa, filifili suti mafanafana),
  • vailaau (vailaau, antiviral, immunomodulatory, antispasmodics, totoina o le toto, puleaina o le toto, vailaʻau ma minerale complexes ma isi),
  • siakiina masani o le suka o le toto, tausia i totonu o tapulaa masani, puipui le tafe, tuiina o le inisalini poo le toe iloiloina o lona toto.

O le tagata maʻi e fautuaina e faia taʻavale tutoatasi i aso taʻitasi:

  • tausisia le tumama, vae o le taele,
  • faʻapipiʻi masani o manuʻa ma le paʻu faʻatasi ma sui antimicrobial (miramistin, chlorhexidine, dioxidine, faʻaaogaina o iodine ma lanu meamata lanu meamata),
  • sui fusi le tele o taimi e le maua e le nofoaga manua le taimi e susu ai,
  • matau tulaga mama i le taimi o laei.

E taua tele le tuʻuina atu e le tagata gasegase amioga leaga. O le inuina malosi o le ava e matua faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻisuka, e mafua ai ona osooso oso i le toto kulukose. O le ulaula ei ai lona faʻalavelave i luga o toto, faʻaitiitia le tafe o le toto, e fesoasoani i le pipisi ma le toto.

Isi auala o togafitiga

O le faʻamaʻi ma le togafitiga ole maʻi o le maʻisuka vae ole maʻi e le taliaina.

E sili lava o le a taʻitaʻia ai i le atinaʻe sili atu ona ogaoga faigata. Ae peitaʻi, afai e te talanoa muamua ma lau fomaʻi i togafitiga o togafitiga faʻale-aganuʻu, e mafai ona e ausia se faʻaleleia lautele i le tulaga o vae, ma faʻaitiitia le mamafa o le gasegase o le maʻi.

Blueberries pe a faʻaumatia, latou te faʻaitiitia le kulukose toto, faʻavevesi le metabolic process, faʻamalosia le faʻamaloloina o manua ma faʻagaoioia le galuega o faʻamavae. E mafai ona 'aina i latou fou, faʻamaisa, kuka kuka, tila. O lanu lanu e iai foi le tele o mea aoga, lea e le gata ina ola maloloina, ae o le lauti manogi foi.

Lafoaʻi Burdock, uʻu fuāuu, kefir - auala sili ona aoga mo manuʻa faʻamalolo. Laʻau e faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina, faʻafefete le suauʻu ma faʻafefe faʻaaoga se mea lamolemolenonoa i se fusi.

Sui lenei fusi i le itiiti ifo 2 taimi i le aso.

Mateʻa o le Maʻisuka o le Maʻisuka

Ina ia puipuia le faʻaalia ma le atinaʻeina o se maʻi o le maʻisuka, e tatau ona mulimulitaia e tagata taʻitasi o loʻo maua i le maʻisuka le tele o fautuaga faigofie:

  • tausia lou toto toto ma le hemoglobin maualuga i totonu o le masani masani, aloese mai sulu aʻo e 'ai meaai sese po o le ava malosi,
  • e masani lava ona fai ni seevae lelei e le afaina pe faia ai se faʻafitauli i vae, sili atu le paʻu, naʻo totini o le totino e aunoa ma ni mea leaga eleelea,
  • O le faʻamalosi o aso uma e aunoa ma le faʻaaogaina o meafaigaluega e mafai ona faamanualia ai le paʻu, e fai ma faʻataʻitaʻiga, faila ma faila fusi, e tatau ona fufuluina vae i le fasimoli pepe, faʻamamaina i se vaivaiga vaivai o le potassium ma faʻamalolo vave,
  • Fai le fusi i tulaga e latalata i le faʻamaʻi, e tatau ona vavae fao, e aunoa ma ni tulimanu tulimanu, tago lelei le seleulu ina ia aloese mai manuʻa,
  • aloese mai soʻo se mea e mafai ona faia i se konekarate faʻapitoa (vai vai a le lautele, vaituloto, seevae o isi),
  • lafoaʻi ni uumi ma ni mamafa mamafa,
  • faʻamama le paʻu paʻu
  • togafitia le afu i le taimi lava e iloa ai.

Afai e te maua se tasi o faʻamatalaga o se vae o le maʻisuka, e le tatau ona tosoina oe, faʻateleina lou tulaga, tolopo le togafitiga. O le vave amataina o togafitiga o le a mautinoa lava le maua ai o se lelei lelei.

Maʻisuka vae i le amataga ua faʻamalolo atoa, aua nei amata le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga