Weather and Diabetes: Impact and Precautions

I le vevela o le tau e tele mea lamatia.

  1. Muamua, o insulin e mafai ona leaga.
  2. Lona lua, e matua faigofie lava le "maua" o le la, lea o maʻi o le maʻisuka e sili atu le faigata nai lo se tagata soifua maloloina.
  3. I le vevela, o le fua o le faʻaleleia o le inisalini pe a uma le tui, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le faʻateleina o le maʻisuka.

Mo le ono mafai ona faaleagaina ile inisalini, ona manino ai lea o mea uma. E tatau ona e mulimuli i tulafono mo lona teuina, lea e iloa uma i le maʻisuka. E manino lava o le faimalaga faatasi ma lenei mea e mafai ona faigata. I le tulaga e te vaʻa mamao ese mai le pusaaisa mo se taimi umi, e tatau ona e faʻatauina se pusa faʻapitoa faʻamaʻi vai i totonu o le faleoloa falemaʻi.

Ina ia aloese mai le la, ia e manaʻomia le faʻaogaina o le laulu i le maualuga o le puipuiga. E tatau ona manatuaina o lea ituaiga o kulimi ua fufuluina i le vai, o le mea lea, pe ae alu i le sami mai le sami poʻo le vaitaele, e tatau ona e faʻamago lou paʻu i se solo ma toe faʻaogaina le puipui i le tino atoa. E matua faasaina le goto pe afai oi ai ni pa'ū vai i luga o le paʻu: latou te le amanaia ave o le la, e pei o se tioata mamana. O se mu i lenei mataupu e le maalofia. I se tulaga lautele, e tatau ona aloese mai se taimi umi i le susulu o le la, ma sili atu ona aua le pepelo mo se taimi umi i luga o le matafaga, fulu e pei o se fasi aano i totonu o se apa.

Ma ina ia mafai ona totogi le faateleina o le fua faatatau o le inisalini o le inisalini, e aoga le faaitiitia o le va i le va o le tui ma le taumafa.

Faʻafitauli ile tau malulu

  • I le malulu, o le inisalini e sili atu lemu. O le mea matautia e masani ona taoto i le faatalitali mo se tagata maʻi suka pe a ulu atu i totonu o se potu mafanafana mai le kulimi: o le taimi lava e mafanafana ai, o le inisalini e amata ona vave ulufale i le toto, o se taunuuga, e maualuga le lamatia o le hypoglycemia. O le lamatiaga e sili ona taua pe afai o se savaliga i le malulu na tuʻuina mai faatasi ma le faʻaaogaina o le ava malosi.
  • O le isi mea lamatia - i le malulu, e faigofie ona faʻafefeina vae ona o le le mautonu o le malamalama i le vevela. Ina ia aloese mai lenei mea, o seevae e tatau ona vavalalata, e leai se mea e taofiofi, aua le solomuli. E fautuaina e te tuʻuina se totini o le totini ma se totini ulu i luga.
  • E le mafai ona e tu i se nofoaga e tasi mo se taimi umi. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo e faʻatali mo le feʻaveaiga i se pasi pasi, aua e te tu lemu: alu i tua, osooso, soli ou vae, ma fai ni gymnastic exercises. Ae sili le lelei i le tausisia o vae mafanafana i le malulu. E leai se mea e tatau ai ona e maasiasi, fefe i foliga o se tasi. Soifua maloloina e sili atu le taugata!
  • I le auala, taumafai e alu soo i se potu mafanafana - o se faleoloa, cafe, falemataaga.
  • O seevae e tatau ona mago. A e alu i fafo, ia mautinoa o loʻo solo uma seevae i le maeʻa ai o se savaliga muamua.

Isi lamatiaga

  • I le vevela vevela ma le kiona, o le tino puipuia e galue ma le faʻaititia o le atuatuvale ma e ono le lelei. O le iʻuga, o le herpes simplex virus e faʻagaoioia (i tagata matutua e mafua ai le malulu - o se "malulu" i laugutu, ma i le fanau o le stomatitis - maʻi i le vaeluaga o le tautala).
  • E le gata o le maalili, ae o le vevela foi e mafua ai le SARS, isi malulu. Ae maise lava pe afai o loʻo e taumafai e faʻaliliu i le vevela e ala i le inu o vai aisa poʻo le 'aiina o le kulimi.
  • O vevela vevela ma le malulu e lamatia mo fatu faʻamaʻi: i itu uma e lua, o se angina osofaiga e mafai.
  • O le tele o taimi, o tagata tafafao maimoa i le sami i le taumafanafana e piki se vailaʻau viral conjunctivitis - o se faʻamaʻi sili ona matautia mo mata o loʻo maua i le maʻisuka. Ina ia puipuia oe lava mai nei faʻafitauli, e sili atu le aau i fagu faapitoa mo le aau.
  • O le puipuia o oe lava mai se osofaiga matautia o siama, ia taumafai e malolo ese mai le toatele o tagata, a le o le mea sili ona mamafa, ae laitiiti lava i le itu, o le ese ai o le maʻisuka ma le vevela o le malologa e foliga mai.
  • Taumafai e aua le alu e leai se seevae. Faʻatau sulu mai paopao faigofie, lea e le mafai ona e savali ai i le matafaga ma alu i le vai, ae aau foi. E taua tele i luga o matafaga. O ia seevae o le a le gata ina puipuia mai i mea laiti laiti ma le tipi, ae faaitiitia foi le lamatiaga o siama i se malie. I totonu o le vaitaele, ioe, o le a manaʻomia ona aveeseina slipplippers, ae mafai ona faia saʻo i le vai lava ia.
  • Toe foʻi mai le matafaga poʻo mai le vaitaele i lou potu, e tatau ona e gaʻo o ou vae i se vailaau anti-anti, pei o le clotrimazole.
  • I fafine o loʻo maua i le maʻisuka, e le o aʻafiaga o le tele o mamafa e fesoʻotai ma le vaalele ma se suiga mataʻutia i le tau, e masani lava ona faʻateleina le televave o faʻasalalau. I lenei tulaga, e manaʻomia ona i ai i le mea e teu i luga o mea faʻapitoa poʻo le papaʻitusi (tutusa clotrimazole).

O se suiga tele i le tau, ae maise lava tulaga tau i le taimi o le malaga, e manaʻomia le tausiga faʻapitoa ma le gauai atu i lo latou soifua maloloina mai tagata gasegase e maua i le maʻisuka. Ia manatua pea lenei mea!

Pe aoga le itulau? Faasoa atu i lau upega tafaʻilagi faʻafefefefeloaʻi

Contraindications

O le tele o ituaiga o maʻisuka e faʻamaonia i le faʻaalia o faʻasalaga ma le taufaasese o le gaioiga o totoga afaina, faʻapea foi ma le faʻaogaina o le ketoacidosis ma le hypoglycemia, o se faʻalavelave mo togafitiga toga. E le faatagaina e faʻafesoʻotaʻi tagata gasegase i soʻo se ogaoga i le vaega o le taupulepulega ma le ketoacidosis. O faʻamaoniga lautele mo togafitiga togafitiga e tatau ona amanaia: faʻafitauli o le mafaufau, epilepsy, le mafai ona maua le auaunaga a le tagata lava ia, gaioiga ogaoga faʻapitoa, cachexia o soʻo se amataga, e masani ona faʻasolosolo le tafe o soʻo se natura.

E le gata i lea, o le solia o le togafitiga i toga togafitiga o le:

  • muamua ma le au,
  • feteʻenaʻiga lautele mo togafitiga toga,
  • faiga masani
  • gasegase ogaoga
  • faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • loto vaivai i le tulaga o le taupulepulega.

O le tele o tagata gasegase e mumusu e feoai. Peitai, o nei tapulaa e le lagolagoina e fomaʻi. O se tagata ua maua i le maʻisuka e mafai ona malaga i le sami ma isi nofoaga. Ae e taua le iloa muamua aʻo lei alu le malaga e te manaʻomia e talanoa i mea uma ma lau fomaʻi ma faia ni fuafuaga e puipuia ai le maʻisuka isi.

E mafai ona alu i le sami mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka?

O togafitiga mo le maʻisuka e le o lona uiga o le maʻi o loʻo iai i se fomaʻi. O se taunuuga, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona oi le sami. Ae ui i lea, faʻatasi ai ma se togafitiga faʻaleaga, e tatau ona e fuafua muamua le malaga ma talanoa ma lau fomaʻi. Pe a fuafuaina se malaga, e taua le amanaʻiaina o meaai paleni, gaioiga faaletino ma le tagofia o vailaʻau i le tulaga o faʻafitauli e le manaʻomia o le tulaga.

E faapefea ona saunia?

O se tagata e maua i le maʻisuka ua fautuaina e faamasani i latou lava i faʻamatalaga malaga ao le i faimalaga. E tatau ona e faʻatau se taulima e faʻaogaina ai telefoni ma igoa o aiga poʻo uo. O nisi fomaʻi e fautuaina oe e fai se "tusi pasi maʻi mo le maʻisuka," lea e tatau ona tusia ai le talafaʻasolopito o le soifua maloloina ma isi faʻamatalaga taua.

Faʻafefea ona maua se tafaoga?

O tulaga e leʻi faʻamoemoeina (faʻatonuina o nofoaafi, leiloa o ato, ma isi) e mafai ona tupu i luga o le auala, ona o lenei mea e taua ai le faia o fuafuaga e mautinoa ai le malologa, e aofia ai:

  • Faʻatau faʻatasi ma inisalini, tui, poʻo peni tui, nila, poʻo fualaau mo le maʻisuka. E tatau ona e ave i luga o le auala nisi o vailaʻau i le tulaga o le leʻi faamoemoeina.
  • Ave faʻataʻitaʻi o le maʻisuka i le oa taua. Pe a faimalaga ma se kamupani, e fautuaina ia vaevaeina vailaau i taga lima mo pasese uma.
  • , lea e aofia ai le felauaiga o lenei oloa i se nofoaga malulu.
  • Faʻaauau i luga o le auala auala e mataʻituina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino ma faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaaogaina, faʻasologa ma maʻa ile mita.
  • Sapalai meaai mama i luga o le auala (sandwiches, fualaau aina ma isi).
  • Ave mai le fomaʻi tusi faamaonia e faʻamaonia ai le manaʻomia o le ave o nila ma tui.

Pe a malolo i le sami ma le maʻisuka, e taua le mafaufau o lena tau vevela ma le susu e mafai ona aʻafia ai taunuuga o le mita ma le suʻega. O se taunuuga o lenei, o le maʻi e masani lava ona i ai ni faailo sese. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona faʻamautinoa ao le i lelei le teuina o vailaʻau ma oloa. Afai ei ai au fesili, e sili atu le talanoa ma lau fōmaʻi, o le a taʻu atu ia te oe le tele o faʻalavelave puipui o le gaioiga mo se malologa mo se tagata maʻi faapitoa, ma ia amanaʻia ona uiga patino.

Togafitiga o le maʻisuka i le sami mate

O le togafitiga o le maʻisuka i le Sami Mate o se auala fou lea ua atiae i falemai i Isaraelu. I se taimi puupuu, o ia togafitiga faʻapitoa ua faʻamaonia ai se aafiaga lelei i le tagata gasegase i maʻi ma isi faʻamanuiaga lelei. O le maʻisuka o le masani lea o togafitiga masani e masani ona tupu ona o faʻalavelave faʻafuaseʻi, o se taunuuga lea e masani ai ona atinaʻe ai faʻafitauli i le maʻi. I le taimi o togafitiga i le Sami Mate, o togafitiga togafitiga e faʻatatau i le fomaʻi ma ona faʻafitauli.


Fale faʻasalalauga "Medgiz", M., 1958
Faʻamatalaina

E le pei o le maʻisuka insipidus, lea e faʻaalia i le tele o le manava o le vai (e oʻo atu i le 8-10 lita i le aso) e aunoa ma se isi faʻalavelave faʻaleagaina, o le maʻisuka e afaina ai le gaosiga o le gaʻo. E tele manatu i luga o le masini o le gasegase o le gaʻo i le maʻisuka. O nisi tagata e talitonu o le maʻisuka, o le suka o le suka e faʻaitiitia, e mafua ai le matelaina o le gaʻo i le gaʻo, lea o le a oʻo atu ai i le faateleina o le glycogenolysis ma le faʻaopoopoga o le fausia o gaʻo mai gaʻo ma gaʻo. Ona o le maualalo o le faaaogaina o le kulūkose e tisipenesa, o ona mea o loʻo i totonu o le toto, ma ua pasi i le urine.

O faʻataʻitaʻiga ma totoga vavalalata o meaola e maua i le maʻisuka na faʻaalia ai o lenei faʻamaʻi, faʻaititia le kulūkose ona o le vaivai o le hexose-6-phosphate, peitaʻi, o le faʻaitiitia o le oxidate oxidation e le taua, o lea o le maualuga o le kulukosese o loʻo tumau pea le leʻo. O isi, e faavae i luga o suʻesuʻega suʻesuʻega o le metabolism ma le pancreatic ma le maʻisuka, ia talitonu o le faagasologa o le liua o le kulukose i le gaʻo e faʻagesegese, ao le faʻasologa o polotini mai amino acid, lea e lauiloa e avea o se mea e faʻaleleia ai le fausia o meaʻai i le ate ma se vaega fatuga (gluconeogenesis). E taʻitaʻia ai le hyperglycemia ma glucosuria.

O le gasegase o le gasegase o le carbohydrate e sili atu ona saʻo le avea ma se taunuuga o le faʻaitiitia o le liua o meaʻai gaʻo i le gaʻo, gluconeogenesis, ma o sina vaega o le faʻaitiitia o le kulūkose. I le faaopoopo atu i le faailoga autu o le maʻisuka - o le solia o le gaosiga o le maʻisuka, o loʻo i ai se faʻafitauli o le gaʻo, gaʻo ma le vai metabolism.

I le fesoʻotaʻiga ma le paʻu o le glycogen i totonu o le ate, o le faʻaputuina o le gaʻo mai le mea o loʻo i ai ma lona fesuiaiga i le ate - o loʻo faʻaalia i le faateleina o le mea e maua ai le gaʻo ma le totoʻa i le toto, e taʻua o hyperlipemia (o le gaʻo gaʻo e 5-10%). O loʻo maua foi le faʻauluuluga o le cholesterol, o nisi taimi o loʻo i ai le faʻamaʻi o le cholesterol i le paʻu i foliga o ni nonoa - le xanthomatosis o le maʻisuka, i puipui o le gaʻo, o le mea lea o le atherosclerosis o se soa tumau o le maʻisuka e oʻo lava ile talavou.

I faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka, o le gaʻo gaʻo e faʻasese ma agavaʻa. Ona o le le atoatoa o le gaʻo o gaʻo i totonu o le toto, o oloa gaosia ole gasegase e maua mai - o oximebutyric acid, acetoacetic acid, acetone, lea e taʻua o acetone poʻo tino ketone. O le tele o nei mea e mafua ai le iniseti oona, lea e faʻamaonia faapitoa i le maʻisuka. O le nofoaga autu o le fausia o tino o le acetone o le ate, o lea o le a tupu aʻe ai le acidosis (ketosis) pe a mafua mai mea e mafua ai le ate i le ate i le inisalini.

O le faʻaaogaina o le suka i totonu o le maʻisuka ua faʻapupulaina foi, ma e le gata o le protein o meaʻai e faʻaaogaina, ae o le porotini foi o totoga ma maso, lea e oʻo atu ai i le paleni oona oona ma faʻavave le cachexia i le maʻisuka malosi. O amino acids ua liua i le kulukose ma ua alu ese i le urine, o isi vaega o le amino acids ua pasia i tino o acetone, o le vaega o le eletise ua tele naua i le ituaiga o urea. Faatasi ai ma le maʻisuka faaumiumi o le maʻisuka, e masani lava ona iloa ai le gasegase masani o le nephrit, lea e matua faaitiitia ai le faamamaina o le gaosiga o le eletise, o le mea lea o le vaega tele o le fua o le eletise e faateleina i le toto.

O le faateleina o le iniseti o le suka i totonu o le toto ma le tino o le tino e faaleleia atili ai le faagasologa o le siama, ona o mea e mate ai le tino, o le lagona o le fiainu ua faateteleina, o le metabolism telefoni feaveaia, o le diuresis e faateleina tele. Ole tele o le urine e oʻo ile 5-10 lita. O le tele o le fia inu e tatau ai ona tele le tele o vai (polydipsia).

O mea nei e le o faʻamaonia i le maʻisuka, ae latou te le faʻamalamalamaina uma faailoga o le faamaʻi, aemaise lava le faaleagaina o le tino o le tino i foliga o neuralgia, neuritis, ma isi mea, lea ua mafua nei ona o le leai o le vaitama e mafua mai le le lava o falaoa ma falaoamata ipu i le taumafa o le maʻisuka. Lanu samasama lanu samasama (xanthosis) i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka tele e fesoʻotaʻi ma le faʻaleagaina o le faʻamaʻiina o le vaitamini A mai le carotene. O le faaletonu o le ate i le maʻisuka e fesoasoani i le atinaʻeina o hypovitaminosis.

Faatasi ai ma mafuaaga o le maʻisuka, o se matafaioi taua o le faaitiitia i le galuega faalilolilo o le pancreas, lea e faalagolago i le atrophia o le masini e maua mai ai le insulin. E iai ituaiga o le maʻisuka e faʻasaʻo ai le maʻisuka lea e tupu pe a iai se faʻafitauli o le pituitary gland, gland gland, thyroid gland, ma gonads. Tatou te le afaina le pathogenesis o nei ituaiga o maʻisuka, talu ai e le mafai ona latou togafitia togafitiga toga.

Le puleaina o le inisalini i mataupu e le faigata ai le maʻisuka i le lipocaine deficiency (S. M. Leites) - o le maʻisuka maʻi pancreatic, toetoe lava o taimi uma e faʻaumatia ai faailoga o le maʻisuka. O le mea lea, o le maualuga o le pathogenesis o le maʻisuka ua sili atu ona faaitiitia i le faailoaina o le pathogenesis o le atinaʻe o le le atoatoa o le insulin. O le inisalini tioata maʻa mama e ese mai fuluʻi uma ma le maualuga o le sulfur o le 3.3% (o le pasene masani o le sulfur i le puipuiga o le 0.3-2.5%), o se vaega o le cystine amino acids. E tele galuega e faʻaalia ai o le mea e maua ai le sulfur e fesoʻotaʻi ma le gaioiga o le inisalini. O Sulfur o loʻo i ai i totonu o foliga o le oxidized or disulfide (SS "), ae le o se vaega o vaega sulfhydryl, talu ai o le inisalini ua leiloloa pe a faʻaitiitia le vaega ole disulfide i le sulfhydryl (-S-H). O le mea lea, o mea e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaopoopoga o vaega ole disulfide poʻo le faʻamalosia o latou suiga i le sulfhydll, e mafai ona taʻitaʻia ai le inisalini o le inisalini - i le le lava o le inisalini.

I soo se setete o le tino, faatasi ai ma se faaitiitiga o faagasologa o le oxidative i totonu o masini, pe afai e sili atu le malosi o le faagasologa o le faagasologa o mea e gaosia i le oxidative, o le fesuiaiga o vaega ole disulfide i le sulfhydryl e faateleina. Aemaise lava, i totonu o meaola o le pancreas, o le puipuia o auala e mafai ona maua ai le oxidative e mafai ona tupu faatasi ma le atinaʻeina o le gasegase o le tino i totonu o le sami faatasi ai ma le vavalalata faaumiumi o vaa e maua mai ai.e mafai ona faʻaalia i lalo ole aʻafiaga o le faʻalavelave faaletino poʻo le mafaufau, pe afai ei ai se soliga o le masani masani o gaioioiga ma le faʻasaina i le cerebral cortex, pe a tulai mai ni feeseeseaiga vavalalata i le va o cortex ma ganglia laiti, e mafua ai le faia o se taulaiga o le faʻalavelave faʻaleagaina.

Afai o loʻo faʻasalalau le fale i totonu o le "nofoaga tutotonu", lea e mafai ona maua pe a ita, ona oʻo lea o nei mafutaga i le tino o le maʻisuka. O le faʻaauau pea o le tuinanau mai le "center center", lea e alu i auala alofa, e le gata ina faʻaleleia ai le gau o le glycogen i le ate, ae faʻaititia ai foi le inisalini, ma mafua ai se vaʻaia o vaa pancreatic. O lenei mea e aʻafia ai ma faʻaitiitia ai le avanoa o le okesene i le islet tissue, o le mea lea, o le malosi o le faʻaaogaina o le oxidative ua faʻaitiitia, ma le suiga o vaega o le disulfide galue malosi i le sulfhydryl faateleina, o lona uiga, o le gaioiga e muta i le le faʻamalosia o le inisalini.

O tali tutusa e mafai ona mafua mai i suiga mataʻutia i totonu o vaa o le pancreas. O le gaioiga o le inisalini e fuafua foi i le i ai o isi mea gaosi e aofia ai le numera o microelements, e taua o le zinc, lea o loo aofia ai i se aofaiga tele o tapenaga o le inisalini faamama - 0.52%. Afai o le zinc o loʻo aofia ai i totonu o le tamaʻi vaʻavaʻa o le pancreas e faʻapipiʻiina e nisi mea, mo se faʻataʻitaʻiga, dithizone, e tupu foi le le maua o le inisalini.

O le le atoatoa o le insulin e mafai ona tupu i mataupu pe afai e leai ni faaletonu i totonu o le tamaʻi motu o le pancreas, e maua le inisalini i le tele o le aofaiga ma le masani masani. E maitauina lenei mea i le faʻatupulaia o le gaioiga o le insulinase e maua mai i le ate (ma le thyrotoxicosis). E tatau ona maitauina o le kiona o le kopa e taofia ai le gaioiga o le insulinase. I mataupu, pe a faaopoopo atu i peta beta o le islet tissue, o isi elemene e maua ai le lipocaine e afaina, o le oona o le ate ma le acidosis e tupu. O le tasi ma le isi o le uiga lea o le maʻisuka maʻi pancreatic.

O le mea lea, e lua vala o le maʻisuka (pancreatic) e mafai ona iloga i le pathogenetically: 1) maʻi suka o le islet, e maua mai i le inisalini o le tino, faatasi ai ma le hyperglycemia ma le glucosuria, 2) le maʻi suka pancreatic, lea e le lava i le inisalini ma lipocaine, i lenei tulaga, faatasi ai ma hyperglycemia ma glucosuria hyperkeyonia o loʻo matauina. O le le atoatoa o le insulin, lea e tupu pe a faʻatupu le gaoioiga o le insulinase, e masani ona faʻapipiʻiina ma le muamua ma le lua, o le mea lea, o ituaiga muamua e lua o le maʻisuka e masani ona vaʻaia.

I le faaopoopo atu i le lipocaine, le gaʻo o le ate, ma le mafuaʻaga o le acidosis, e mafai ona maua mai i le gase o le ate i le hepatitis, pe a faʻauʻu le ate i le glycogen ma maua ai le gaʻo mai le mea o loʻo i le ate. O le gaʻo o le ate e tupu foi i le sili atu o le pulelasi a le adrenocorticotropic hormone, lea e faʻapupulaina ai le gaioiga o le paʻu oona, ma le hormone e aafia i le gaʻo gaʻo, adipokinin. O nei hormones pituitary e saofagā i le faʻaputuina o gaʻo mai le nofoaga, sosoo ai ma lona faʻaopoopoga i le ate. E maitauina lenei mea i le "le faʻasaina" o le pituitary gland ma le le lava o le inisalini ma e sili atu ona masani i le laʻititi ma le talavou, faʻapea foʻi ma fafine maʻitaga, talu mai lenei vaitau ua faʻaleleia le gaioiga pituitary gland.

O nei mea uma e mafua ai le tele o le ate, i le solia o lana galuega. O le mea lea, o maʻi uma e maua i le maʻisuka, mafatiaga, e faaopoopo atu i le hyperglycemia ma le glucosuria, hyperketonemia, e tatau ona maua le tele o togafitiga mo togafitiga faʻaaoga mo le hepatitis. Ae peitai, o tino o le acetone e aliali i le urine i mataupu ia e sili atu i le 30 mg% o ia mea na faaputuputu i le toto, o le mea lea o le leai o nei tino: i le urine e le o taimi uma e maua ai le saʻo saʻoga o le maʻi. O le mea lea, e manaʻomia le suʻeina o le toto mo mea o loʻo i totonu o tino o le acetone (e masani lava e le silia ma le 8 mg%).

Le togafitiga o tagata mamaʻi i le maʻisuka i totonu o nofoaga faʻasao e umi se talafaasolopito. Mo le mafuaʻaga lenei, e masani ona faʻaaogaina le tele o faʻasalalauga o le palneological, faapea foi ma le afā, ma afai e le mafai ona ausia se toe malosi atoatoa, ona maitauina lea o se faʻaleleia atili o le tulaga lautele. Afai tatou te manatu o na tausaga e leai lava se inisalini, ona le mafai lea ona amanaia taunuuga e maua mai e taua tele. O togafitiga faʻavaomalo o le maʻisuka e sili ona aoga i mataupu e mafua ai ona faʻagata le inisalini. E mafai ona maua ni taunuuga lelei i le togafitiga o le maʻisuka i le vaega muamua o le eleele ma i se foliga malie, e faʻaaoga ai na o mea e maua ai falemaʻi ma meaʻai paleni.

O nofoaga o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka e aofia ai le Essentuki, Borjomi, Berezovsky mineral water, Jermuk, Dzau, Sairme, Liepaja ma isi, ae o Essentuki o le sili ona lauiloa i totonu oi latou mo se taimi umi. E sili atu i le 2000 tagata maʻi asiasi i le falemaʻi i tausaga taʻitasi (A. S. Vishnevsky).

Togafitiga i falemaʻi e tatau ona faʻamalamalamaina i se auala e matua vavalalata i tagata maʻi taitoatasi, e fuafua i le lavelave o le pathogenesis o le faʻamaʻi, o aʻafiaga ma mamanu o loʻo aʻafia ai i le faagasologa. O se itu taua i togafitiga i nofoaga e tatau ona manatu e fesootai ma le tuueseeseina atoatoa o le maʻi mai le tulaga o aso uma. I falemalaga i totonu o falemaʻi, ua faia ai se pulega e puipuia mai lagona le lelei uma. O le mea lea, e maua e le tagata maʻi le atoaga o le malologa, ma le lafoaʻi i le tele e mafai ai mai le faʻafitauli faaletino ma faalemafaufau, ina ia mafai ai e le faagasologa o le toe faʻaleleia o le ola maloloina ona faʻagasolo manuia.

O mea nei e mafai ona taʻua: 1) vai oona mo lo latou faʻaogaina totonu ma fafo, 2) vailaʻau togafitiga, 3) faʻamalositino, 4) togafitiga faʻalauiloaina, 5) togafitiga, 6) faʻamalositino faʻamalositino. I le faʻaopoopoga i tupe o loʻo lisiina, e tatau ona faʻaigoaina vailaʻau, lea e tatau ona e faʻaaogaina i tulaga ogaoga o le faʻamaʻi.

O loʻo faʻaaogaina tele vai inu i nofoaga mo togafitiga o le maʻisuka mo totonu ma fafo. I le inuina o vaiinu, o lo latou taua tele lava o loo taoto ai i le aoga aoga o gasegase oona o le gastrointestinal tract, ae o le ono mafai ona i ai se aafiaga tuusao o le vai i le faagasologa o le faagasologa o le faamaʻi, e le o aofia ai, e pei o le tele o suʻesuʻega ma suʻesuʻega o suʻesuʻega na faia e le kolnoology institute o vai eli o loʻo galue e pei o ni mea faʻapitoa, e aafia ai galuega eseese a le tino, fesuiaiga o taʻaloga, ma o le mea lea o le maualuga o le gataifale. faagasologa. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o vai o le minerale e mafai ona afaina ai le gaioiga o le tino (masini sine) ma le gaioiga o le enzyme (copper) lea e talepeina ai le inisalini (S. M. Leites).

Ae ui i lea, e le na o le kopa ma le zinc oona e mafai ona i ai se aoga aoga i le gaoioiga a le masini faʻapipiʻi. E tele saienitisi ua faʻaalia le aʻafiaga o vai oona i luga o le malosi o faiga faʻafefe. Aemaise lava, o le carbon dioxide o le tuufaatasiga o ionic e faʻaosoina ai le faʻaaogāina o le oxidative i totonu o le tino, lea e mafai ona manatu o se mea moni, e mafua ai le fausia o vaega o le disulfide i le mole mole inisalini.

O le tele o suʻesuʻega ma mea faʻataʻitaʻiga ua aoina, e faʻamaonia ai o vai e sili ona lelei e suia ai le metabolism gaʻo. I le togafitiga o tagata gasegase i le maʻisuka i le Essentuki resort B.I. Levit, 71 mai i le 84 tagata gasegase na matauina le faaitiitia o le maualuga o le toto toto e oo atu i le 30 mg% i itula muamua lava ina ua maeʻa le inu o le suavai o Essentuki Numera 17. A. B. Vartanyan foi na matauina le inu elemene punavai Jermuk mafua ai le faaitiitia o le toto toto i le 151 mg% i le 90% o tagata gasegase maua i le maʻisuka ma e na o le 10% o tagata gasegase e leai ni suiga iloga i totonu o le suka.

O le aʻafiaga i totonu o le sami e le faʻapulaʻaina i lo latou aʻafiaga i le faʻaogaina o auala ma le metabolism: o le aʻafiaga aoga o le vai e faʻalautele atu i isi ituaiga o metabolism - lipoid, nitrogen, salt-salt, e masani ona afaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Arnoldi et al. Faʻamata i le faʻalauteleina o le eleele faasao o le toto ma le faʻaitiitia o le acidosis i le taimi e inu ai le vai o minerale Karlovy Vary, lea e taua tele i le togafitia o le maʻisuka ma le kososis. O fefaʻatauaʻiga i totonu o le tino-base i totonu o le tino na maitauina i galuega a K.M. Bykov, E. E. Martinson, A.I. Lidskoy, ma isi.

I le togafitiga o le maʻisuka, o le a sili ona lelei taunuuga e ala i le faaaogaina o le sodium bicarbonate (Borjomi), sulphate, sodium ma le pata calcium, aemaise lava le vai o le tuufaatasiga o fualaau oona, o le tuufaatasiga o vai o le vaega muamua ma le lua, o le vai o le ituaiga Essentuki No. 17, Jermuk, Isti-Su ma isi. O le fale o Czechoslovak o Karlovy Vary ma vai hydrocarbonate-sulphate-sodium ma le faletalimalo Farani o Vichy e sili ona lauiloa.

Suavai e aofia ai le sulfur poʻo le hydrogen sulfide. O nisi o tusitala ua latou naunau e taʻu atu i nei vai le tele o le antidiabetic taua ona o le avanoa e faateleina ai le tuuina atu o vaega sulfhydryl, lea i lalo o nisi tulaga e avea o se punavai o le fausia o vaega o le disulfide malosi i le molimula o le inisalini. O lenei tulaga e le mafai ona mafaufauina ua faamaonia atoatoa, ae o le matafaioi o le hydrogen sulfide vai i le togafitiga o faamai pipisi, e masani ona fesootai ma le maʻisuka, e le mafai ona faafitia.

Pe a togafitia le maʻisuka i le inu vai, e tatau ona faatonuina i le 3 taimi i le aso, 200 ml taitasi, pe afai e tatau ai, e mafai ona faateleina le fualaau i le 400 ml (A. S. Vishnevsky). O le va i le va o 'aiga ma le vai e faʻalagolago i luga o le failautusi o le manava ma uiga o le tagata maʻi. Faatasi ai ma se fualaau e tasi (400 ml), e sili atu le le inu vai i le taimi lava lea, ae ia vaevaeina i le 2 atopa ma se vaitaimi o le 30-40 minute. I le acidosis, e mafai ona vaʻaia le vai minerale i le va o taumafataga. O le aofaiga atoa o vai inu vai i le aso e mafai ona eseese i le va o le 600-1200-1500 ml.

O le inuina o togafitiga ma vai inu e le aofia ai isi metotia o le faaaogaina i totonu. Aemaise lava, i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, gasegase gasegase, faʻaleleia o le suavai, o le tele o auala faʻasalalau e faʻaaogaina ai vai o minerale e mafai ona faʻatulagaina. I le togafitiga o le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina foi vai vai i le tulaga o le taele. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina le vai o le eseesega o le ionic ma le kesi, ae o le carbonic, hydrogen sulfide radon, lea e suia ai le faagasologa o tulafono faatonutonu, ma o le mea lea o le metabolism.

Ae peitai, pe a faatonuina le taele mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka, e tatau ona amanaia uiga o tagata taitoatasi. O le filifiliga o le palneotherapy e tele lava ina faalagolago i faʻamaʻi faʻamaʻi, i luga o faʻamaoniga ma le faʻasaina o le faʻaaogaina o vai taʻitasi. Ole vai gaosi, aemaise lava le kesi, e le mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata uma, aemaise lava, e le mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase o faʻamaʻi faʻasalaga ogaoga o totoga taʻitasi ma faiga (tuberculosis, myocardial infarction, etc.).

Aʻo faʻatulagaina le taele mo tagata mamaʻi mo i latou e faʻaalia, e tatau ona aloese mai le vevela ma le mafanafana i tulaga uma, talu ai ona o le le mautonu o le maalili ma le vevela i le maʻisuka e le manaomia, aua ua solia uma ei latou le metabolism, lea ua matua leaga tele ma lenei mafatiaga. I le faaopoopo atu i suiga o le metabolism lea e le o mautinoa le o mai faatasi ma auala faʻaaogaina o le balneotherapy, o le baths e muamua lava ona i ai se aafiaga lelei i faʻamaʻi o le atuatuvale ma le fatu cardiovascular ma le gastrointestinal tract, lea e faʻaʻateleina ai le ala o le maʻisuka.

O lo tatou manatu, o le faʻaaogaina o le taele o le gas, aemaise lava le carbon dioxide ma le hydrogen sulfide, ma le maualalo o le hydrogen sulfide i le vai, e maua ai le fesoasoani tele i le tau faasaga i le faʻamalosia o le toto, faaleleia atili o le toto, ma, o le mea lea, le atoatoa.

Pe a faʻaaoga le radon baths, i lo matou manatu, e sili atu le aloese mai maualuga maualuga, talu ai o vai e iai le maualuga maualuga o le radon e mafua ai le faʻalavelaveina o faiga faʻaoga, lea e matua le manaʻomia i togafitiga o le maʻisuka. E le gata i lea, o suʻesuʻega a S. N. Molchanov i le falemaʻi a Essentuki ma G. A. Smirnova (Central Central Institute of Balneology) na faʻaalia ai o le faagasologa o le liua o le kulukose i le glycogen e matua faʻagesegese lava i totonu ma fafo o le faʻaaogaina o le maualuga o le radon vai, o loʻo i ai se faʻaleagaina o le ate ma le glycogen, aʻo faʻamalosia ai le gaʻo. O vai e maualalo le maualalo o le radon e tatau ona manatu e sili ona aoga i togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava le masukalokelet system.

O togafitiga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e faʻaaogaina mo faʻamaʻi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, mo faʻamaʻi o le masculoskeletal system and system's nervousral system, mo le gasegase o le maʻisuka, faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O nisi saienitisi (S. M. Leites) talitonu o le palapala palapala e faaaoga i le tua, i le faasologa o le pancreas, e mafai ona mafua ai se vailaau vasodilator, o le faaleleia atili o le toto i le pancreas ma o lea o le faaleleia atili o faiga o le oxidative i totonu lea e fesoasoani i le fausia o vaega o le a le faʻaleagaina i le insulin molecule.

O le poto masani i le togafitia o le maʻisuka i le palapala palapala ua faaalia ai e leai se leaga o aafiaga o le palapala i luga o le metabolism. O ituaiga o palapala, o talosaga e sili ona talafeagai. O latou lapopoa, umi ma vaeluaga i le va oi latou e faʻalagolago i uiga o tagata maʻi taitoatasi, o ana tali i lenei faiga, ae, e pei o le vai vaiinu, e tatau ona aloese ma le vevela taualumaga.

Climate Lelei sili ona lelei mo le togafitia o tagata mamaʻi ma le maʻisuka e manatu lelei o le mafanafana - e pei o le faʻavaivaia, e le mafua ai le ita tele. O ituaiga o le ea ole telefoni feaveaʻi, o le mea sili ona taatele o le savali i vaalele fou, ea ma le sun. Ae ui i lea, o le tofiaina o le vaega mulimuli e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le sili atu lapataiga, talu ai ona o le solia o le cardiovascular system or the tuberculosis process, e le o faʻamaonia mai. E taua foi le amanaia o le tulaga o le popolega o le tino ma uiga o le tagata maʻi, ae tusa lava i na tulaga pe a faailoa mai le sunbathing, sofia ai, ma o le mea lea, e le tatau ona faatagaina le baths, aua o lenei mea e mafua ai le le mautonu.

O togafitiga faʻapitoa mo tagata mamaʻi e maualalo i le maʻisuka, o se mea lelei togafitiga, e aofia ai togafitiga o le taeao ma togafitiga faʻasolosolo, savavali (e aofia ai le alu i punaoa, togafitiga fale), auala o le soifua maloloina, eseese taaloga i fafo (taulaga, volipolo), massage. E pei o le tofiaina o soʻo se faiga faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka i nofoaga o nofoaafi, e tatau ona faia le filifiliga o le agavaʻa faʻale-aganuʻu faʻapitoa e amanaʻia ai uiga o le tagata maʻi, le ogaoga o le maʻi. O le mea lea, i ni faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi, e leai se ituaiga o togafitiga faʻapitoa vaʻaia e mafai ona fautuaina, talu ai o ituaiga uma o faʻamalositino i nei tagata gasegase o loʻo i ai faʻatasi ma le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻateleina le vaivai ua maeʻa.

I le maʻisuka agamalu ma le maʻisuka, o gaioiga filifilia ua na o se aoga, ae e tusa lava i nei tulaga, e tatau i se tasi ona amanaʻia le matua, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le tulaga o le cardiovascular system, physical fitness o le maʻi, ma ona uiga. E leai se tulaga e tatau ona e faʻateleina ai le gasegase - o ituaiga uma o gaoioiga, taʻaloga, auala e le sili atu i le 25-30 minute. V. N. Moshkov fautuaina galuega faatino e pei ona taua i lalo: faatinoga tumau - mai le 3 i le 6 minute, faia i luga o le fale gymnastic - mai le 5 i le 8 minute, e faia ai le popole ma le fesuisuiai ma le taʻaloga - 5 minute, faʻamalositino - 2 minute.

O le tuusaʻoina o togafitiga faʻale-aganuʻu e fesoasoani e faʻaleleia ai le metabolism ma, muamua lava, faiga faʻataʻitaʻi i le tino. Faʻaaogaina le suāuʻu (K.I Omicalants et al.), O le faʻaaogaina o le resynthesis o vailaau, lea e fuafuaina ai le malosi o le tino (glycogen, fomaʻi phosphorus), e faʻaleleia. O le faavae lenei o aafiaga aoga o aganuu i le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Fomaʻi togafitiga. I tulaga e le mafai ona faʻaaogaina ai mea e masani ai le falemaʻi mo le togafitia o le maʻisuka mo nisi mafuaaga, o nisi auala o le togafitiga o loʻo faʻaaoga, o se tasi lea o mafuaʻaga o togafitiga faʻapitoa. O le mea sili ona taatele i lenei tulaga o le togafitiga o le hydrotherapy, electrotherapy, phototherapy. Ae o nei mea uma e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, lea e pei ona e iloa, e masani lava ona tupu i le maʻisuka ma o loʻo faʻatulagaina, e pei o soʻo se faʻatinoga, i le faʻalagolago i le tulaga o le maʻi. O le taulaiga faapitoa i le tofiaina o taualumaga e tatau ona taulai atu i le tulaga o le gaʻofale gaʻo, ma mafaufau i le toto ma le urine. Afai o le faʻatulagaga ua faʻataʻitaʻiina e oʻo atu ai i le itiiti ifo o le faʻavavevaveina o le faagasologa o faʻamaʻi, e tatau ona faalēaogāina.

Aʻo faagasolo le faʻagasologa o le vai, e tatau ona tausisi i le tulafono faʻavae - faʻaaogā taualumaga faʻatasi ai ma se vevela e le faʻafefe, aloese mai le malulu ma le vevela, lea e mafai ona mafua ai le vevela ona o se suiga tele i le tulaga o metabolic process.

Meaʻai maloloina. O le togafitiga o le maʻisuka i totonu o nofoaga e manaʻomia ai se falemaʻi maloloina lelei, lea o loʻo faʻavae nei i luga o mataupu fou (fou) na atinaʻe ma tuʻuina atu e le tele o tusitala o Porges, Adlersberg, S. G. Genes, Reznitskaya ma isi. E manatu e talafeagai e faʻaititia le aofaʻi o meaʻai gaʻo i le taumafa o le maʻisuka.

O i latou o loʻo faʻatoga i le auala tuai o togafitiga ua manatu e tatau ona faʻamaonia le toto toto ma le urine, ma le faʻaletonu o le tulaga lautele o le maʻi, o lana gaioiga, ma faʻaititia ai o ia i togafitiga. Sa tausia tagata mama mo le tele o tausaga i meaʻai ei ai le le taua o le gaʻo. Faatasi ai ma lenei togafitiga o togafitiga, na mafai ai ona maua se faaitiitia o le toto toto ma lona mou ese atu i le urine, ae masani lava i le tau o le matua vaivai. O faʻamatalaga umi a S. G. Genes ma ana paʻaga na faʻaalia ai e mafai ona maua lelei lelei pe afai o le ogatotonu o le mamafa o le togafitiga o se tagata maʻi i le maʻisuka ua tuʻufaʻatasia mai togafitiga o togafitiga i togafitiga o le inisalini ma meaai masani, ae o le tufatufaina lelei o mea uma i le aso e tatau ai.

I tulaga o toga togafitiga faʻapitoa e tatau ai ona amanaia le maualuga o le palneological and physical burden a le tagata maʻi, o ona tausaga, mamafa, galuega. O le mamafa o le maʻi e faʻamaonia ai le faʻaitiitia o meaai calorie (fuafua i le maualuga o le iniseti), faatasi ai ma le paʻu o le mamafa, o se faʻalauteleina o mea taumafa e aunoa ma le soona inu e fautuaina. Ina ia fuaina le tau o le malosi o le tagata maʻi i le malae vaalele, e mafai e se tasi ona faʻaaoga tulafono masani na atiae e le Inisetiute o Mea Taumafa a le USSR Academy of Sciences Sciences, ma le iloiloga tatau o mea patino o le malo malo.

O le tele o meaʻai i le taumafataga e faalagolago i le maʻi o le maʻi, i luga o le foliga ma le malosi o le maʻi, i luga o le inisalini, ma isi mea faapena. O ituaiga uma o le maʻisuka, o meaʻai gaʻo e vave ona faʻaaogāina e tatau ona aloese mai: suka, siamu, meli, ma isi. E sili atu le faʻatonuina o meaai e aofia ai vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa e pei o le masini, insulin, maua i le falaoamata ma ipu kuka. O meaʻai gasegase i mea taumafa e mafai ona taʻitaʻia, faʻapea foʻi ma le leai o latou mea, i mea e le manaʻomia, o le faʻalauteleina o mea o loʻo gaosia i le gaʻo, e pei ona e iloa, i le hyperglycemia, ma afai o le sugar sugar content e sili atu i le 250-300 mg, o loʻo i ai pea le faʻaleagaina o le masini. O le galuega a le Renal e faʻalavelaveina, faʻafefe o le vai.

I le faaopoopo atu i meaai autu, o meaai a le maʻi e tatau ona faʻamalosia i vitamini, aemaise lava vitio B ma le C, o lea e aoga ai le faʻalauiloa o ipu e pei o meaʻai susu, fuamoa, pata, fualaau faisua, mea inu vevela, fualaau, ma isi meaai. E taua tele lou mulimuli i meaʻai talafeagai e fesoasoani e puipuia au vitamini. O le laasaga o le suʻega e faʻataʻitaʻiina i tagata maʻi pe a taunuu mai i le nofoaga e suʻe ai lo latou gaʻo suka ma faʻaaogaina e fai ma laasaga o togafitiga e aunoa ma le faʻaaogaina o le inisalini mo tagata gasegase e maualalo ai le maʻisuka. O tagata mamaʻi ma le tele o le 2-3 tikeri o loʻo faʻaititia le kalori i le 1850 calories ona o gaʻo (200 g). E le gata i lea, faatasi ai ma le tele o meaʻai, e aoga tele le suia o mea taumafa i meaʻai e maua ai le gaʻo (protein 100 g, carbohydrates 200 g, gaʻo 125 g, calories 2000), ina ia maua ai le malologa i le masini. I luga o nei taumafa, e mafai e le tagata maʻi ona tumau mo 4-5 aso. A faʻaaogaina se taumafataga faʻatasi ma aso anapogi, o tagata gasegase e sili atu le mamafa, lagona lelei, hyperglycemia ma glucosuria ua faaitiitia e aunoa ma le faʻaaogaina o le inisalini.

O le taumafataga Numera 9 o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o gasegase e maua i le maʻisuka malu ma le maʻisuka. Faatasi ai ma lenei taumafa, o le inisalini e le o faʻaaoga, pe o loʻo faʻatonuina i sina fua laʻititi. Talu ai o tagata gasegase latou te maua le malosi faʻaletino faaletino i nofoaga e mafua ai le filifilia o togafitiga faʻale-soifua maloloina, o le balneotherapy ma le airotherapy, e mafai ona faʻalauteleina le taumafa. O le taumafataga Numera 9a ua faatonuina mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka masani ma le ogaoga o le gasegase, faatasi ai ma le tiga tele, ma le maitaga, ma faamaʻi tigaina (tuberculosis, taoto) ma le maʻisuka ao laiti ma talavou. O lenei taumafataga e ese mai le laulau (Numera 15) i le na o le leai o ni meaai e maua ai suga faigofie.

I le togafitiga o le maʻisuka, o aso anapogi e faʻaaogaina foi pe a maua e le tagata maʻi fualaau aina ma fuālaʻau, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa o tagata gasegase, faʻaitiitia le hyperglycemia ma le glucosuria. I le togafitiga o le maʻisuka, o le tufatufaina saʻo o mea taumafa i le aso atoa - e tatau ona tutusa ma le tufatufaina o le inisalini. E sili atu pe a maua e tagata gasegase o gaʻo i le taeao muamua - i le 8-9 i le taeao, ona fai lea i le aoauli ile 3-4 itula, lea e faʻaaogaina ai le hypoglycemia i le afiafi ma le po. I le lona lua o le taeao (11-12 itula) ma le taumafataga (7-8 itula), e le o faia le inisalini. Afai o le inisalini e faʻatonuina 3 taimi, ona tufatufa atu lea i le va o le taeao, le aoauli ma le afiafi.

O le inisalini e tatau ona faʻaaogaina i naʻo le aofaiga e leai se tino, ona o le le lava o le inisalini e ono mafua ai le faateleina o le galuega a le masini faʻapipiʻi, lea e mafai ona mafua ai le faʻaaogaina o le iniseti, e sili atu le inisalini e mafai ona oʻo atu ai i le atrophy o le islet tissue mai le faʻaaogaina. O se faailoga o le lava o le puleaina o le insulin o le leai lea o se mea e tupu mai i le hypoglycemic, o le glycemic curve e latalata i le masani, ma le toesea po o le itiiti o le suka i le urine.

Ole aofaiga o le inisalini e faʻatonuina e faalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi ma le kalori o meaʻai. Afai o se tagata maʻi ile taumafataga o le maʻisuka maʻaleʻale ma le manaʻoga ile gaʻo susu o loʻo i ai le 200 g, ma e le sili atu le sili atu i le 1800 le kalori, e tusa ma le 45 iunite insulin. I le sili atu ona ogaoga o le faamai, faatasi ai ma le faateleina o le gaʻo gaʻo ma le tele o le kalori, o le fua o le inisalini ua siitia i le 56 iunite ma se kalori o 3500 calories ma se mea e gaʻo ai le carbohydrate e oʻo atu i le 500 g (S. G. Genes).

O le iʻuga o togafitiga faʻapitoa i falemaʻi i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le tulafono faatonutonu ma le faʻasalaga o auala e faʻamalosiina i se maualuga pe laʻititi foi lona faʻatusatusaga i le tulaga o le tino. E faʻaitiitia le Hyperglycemia ma le glucosuria, o le ketonuria e mou atu, o le toleniga o le suka e faateleina ma o meaʻai e sili atu ona lelei. I maʻi mama, o le mamafa o le mamafa, ma i tagata gasegase e mafua ona o le filifilia saʻo o togafitiga togafitiga, ae ui i lea, o le mausali o taunuuga e maua mai i luga o le tele o le faalagolago o le tagata maʻi i le faʻatulagaina o le faʻatulagaina.

O le manuia o togafitiga i nofoaga maualuluga e tele lava ina faalagolago i le lelei na faia ai le filifilia o falemaʻi o tagata gasegase. O tagata mamai e maualalo le maʻisuka tali lelei atu i togafitiga.

Le filifilia o tagata gasegase. Soo se tagata maʻi e mafatia i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina lelei, o lona mafuaʻaga o le fuafuaina lea o le faapalepale i gaʻo. E taua foi le gauai atu i le tulaga o le faamai. O mataupu ogaoga (ogaoga o le maʻisuka ma le gasegase o le acidosis) e le o faailoa mai mo togafitiga toga. E tusa ai ma le filifiliga o le vaitau, ma le faʻatulaga lelei o togafitiga, e mafai ona ausia le manuia i soo se taimi o le tausaga pe a le o mafatia le maʻi aʻafia i le mafatiaga o le maskloskeletal system ma le tino (arthritis, neuritis, ma isi). I ia tulaga, o togafitiga e sili ona faia i le tautotogo ma le taumafanafana.

O le filifiliga o se falemaʻi e faʻamapulaʻa, i le tasi itu, e ala i le lelei o togafitiga faafomaʻi ma le faʻatulagaina o meaʻai faafomaʻi i se nofoaga faapitoa, ma i le isi, i le tulaga o le maʻi. Essentuki ma Borjomi ua faʻaalia mo le tuufaatasiga o le maʻisuka faʻamalolo i le gaʻo, gout, uric acid diathesis, faʻamaʻi o le ate ma le biliary tractis. Mo tagata mamaʻi na mafatia i faʻamaʻi fatugao, ae o loʻo lava le malosi o galuega, o togafitiga i Zheleznovodsk o loʻo faʻaalia. O le talafatai i saute o Crimea e mafai ona filifilia mo fomaʻi faigata e le pulmonary tuberculosis i laasaga ua faʻamaonia mo togafitiga i Crimea i masina e le vevela. O isi faletalimalo faʻatasi ma meaai lelei e faʻaaogaina foi.

Faailoga ma le faʻailogaina mo togafitiga toga

Faailoga: 1) maʻi maʻisuka, 2) maʻisuka ma le lapisi, 3) maʻisuka maʻamaʻa, 4) o le tuufaatasiga o le maʻisuka ma le gout and the arthritis, 5) se tuufaatasiga ma le cholecystopathy ma le gastrointestinal diseases, 6) o se tuufaatasiga ma phenomena neurotic (neuritis, radiculitis ma isi).

Contraindications: 1) o le maʻisuka malosi ma le acidosis ma le faʻaogaina o le coma, 2) faʻatasi ma le parenchyma faʻamaʻi ogaoga ogaoga.

I le laʻitiiti ma le talavou, o le maʻisuka e matua faigata lava, o le mea lea, o le auina atu o tamaiti i falemaʻi e mafai ona mafai pe a fai e iai ni pancreatic forms ma tuʻuina atu o le tausiga ma le vaavaaiga faʻapitoa o tagata tomai (pediatrics) e lelei ona faatulagaina. O faʻamatalaga na faia i le fale o le Essentuki (A.K. Slyusareva) na faʻaalia ai le togafitiga o togafitiga lautele o tamaiti e maua i le maʻisuka, aemaise lava le inu o vaiinu (Essentuki Nu. 17 ma le 4), ei ai sona aoga aoga i luga o tulaga masani, e fesoasoani i atinaʻeina o le tamaititi.

Faʻafetai i tagata uma! Fesoʻotaʻi Lebedev Dilyara, endocrinologist, tusitala o le blog Saxarvnorme.ru

O le kalena o le taumafanafana, e ui lava e le o vaaia i luga o le auala i lenei tausaga. Ma o lenei mea moni e sili atu le faaosofia e alu i nofoaga vevela, vavalalata i le la, moana ma le kiona-paʻepaʻe paʻepaʻe.

Ae ui i lea, o le fesili e tulaʻi mai i le avanoa o sea malologa mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O le a le mea e te vaʻavaʻai i ai, oa mea lamatia o loʻo faatalitali mai, o le a le mea e ave faʻatasi ma oe i le auala ma isi mataupu.

E tatau ona ou fai atu i le taimi lava lena, o lena aso malolo e le o se mea e le faʻamaonia i le maʻisuka, e tatau lava ona e gauai atu ia te oe lava.

E pei o se tagata soifua maloloina, o se tagata e maua i le maʻisuka o loʻo taoto e faatalitali mo se malologa: vevela ma le vevela o le la, vevela paʻu, faʻafefe vai. O togafitiga o le saogalemu e tutusa lelei lava mo tagata uma.

O se fesili e sili ona faanatinati e faatatau i inisalini, o tui ma isi mataupu e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le maʻisuka.

O le inisalini o se vailaʻau o le porotini ia igoa (coagulates) pe a faʻaalia i le maualuga o le vevela.

O le mea lea, i le tafaoga, e tatau ona faʻaeteete ina ia mautinoa o le mea sili ona taua i le soifuaga o se tagata lelei o loʻo malupuipuia saogalemu mai le vevela tele ma le susulu o le la.

O le fofo o le faʻatau lea o mea faʻapitoa ma se ato o le thermo o le a tumau pea le vevela i totonu e ala i le faʻamafanaina o le peni ma le homone.

Ae tusa lava pe i ai i totonu o sea ato poʻo se faʻataʻitaʻiga e manaʻomia pea lou lafi mai le susulu o le la. Matou te tuʻuina se faʻasalalauga i luga o le pito i lalo o le ato ma le ufiufi i lavalava poʻo se solo i luga. Ua faia se fesoasoani faaopoopo.

E tatau ona teuina uma sapalai o inisalini i totonu o le potu pusaaisa i luga o le faitotoa. Ia mautinoa e leai se faʻafesoʻotaʻiga ma elemene faʻamaʻi. Mo le inisalini, e vevela ma vevela le vevela.

Faʻaauau pea le tuʻuina atu o le inisalini i masina taʻitasi i se malaga. A lele, teu oloa i le va o laʻei i le mafiafia o le atopaʻu pe tago i totonu o ato.

Ona o le latalata i le equator, o le manaʻoga mo doses atonu e paʻu. O le mea lea, aua nei galo e te mauaina se aofaiga saʻo o fasi siaki, o le ae fuaina i le tele o taimi.

Lucky mo i latou o loʻo i ai le kulukose siaki. O iinei o le ae manaomia ai ni nai fasipepa, ae aua nei galo e ave se sapalai o masini.

E tusa ai ma le parakalafa muamua, e tatau ona e sauniuni mo vaega o le hypoglycemia, ma o le mea lea ia teu ai fualaau poʻo gels ma le kulukose, lelei, poʻo le sua i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi. E fautuaina le suʻeina o sua i totonu o le faletalimalo, aua e manatu o le suamalie fou ua suamalieina le suamalie i le vai, ma o le ae le iloa pe o le a le tele o le suka o le a e inuina.

Ou te le fautuaina e alu i le sami i le galuega ma le malosi o le inisalini. Ole faʻaaogaina o le vai e mamafa tele ma e mafai ona talepeina le suka i le taimi sili ona le talafeagai, pe ae mamao ese mai le talafatai, ma e na o le masima i le sami))

I lenei tulaga, e sili atu le faʻatali mo le pito i luga o le inisalini pe 'aʻai atili ai gaʻo. E sili atu le tipi ese nai lo le faatali mo tagata laveai pe a amata ona e malelemo i le suka maualalo.

Ia faaeteete i le ava malosi! Manatua o le lamatiaga o le hypoglycemia i le po e faateleina.

vevela vevela poʻo se mea faʻavevela e puipuia ai le insulin mai le mafanafana

potu faʻavevela vai e fua ai le vevela i totonu o le pusaaisa o le potu ma totonu o le vevela

Spike Glucose Meter

fasi tola mo pusi tui ma se uila mo se sulu

maa mo le mita ma le paleni

siaki faʻamalosi mo le suka ma le acetone (i le tulaga o le taufaasese ma le ketoacidosis)

Fomaʻi mo faʻamaʻi masani i aso malolo (vase lalo pe'ā tatau):

antipyretic (Nurofen ma / poʻo le paracetamol)

antiviral (Kagocel, Anaferon, ma isi)

fufuluina ni taga i le masima (Dolphin)

o lona uiga mo le togafitia o le vavalo tautala (Malavit)

togafiti faʻamaʻi (Polysorb poʻo Smecta)

antidiarrheal (Loperamide poʻo Imodium)

tapenapenaga o le enzym (Creon)

siama faʻapitoa (Maxilac poʻo Primadofilus)

antiallergic (Zirtek, Adratean cream)

fatu oona (validol, nitroglycerin, ma isi)

vailaʻau mo faʻamaʻi faʻamaʻi masani

Mata o le ai ai ni faafitauli i le siakiina o tiute?

Mo lou filemu o le mafaufau, ave se tusi faamaonia mai lau finocrinologist ua e maua i le maʻisuka ma e manaʻomia le iniseti o le inisalini. Ia faʻamaonia lenei tusi faamaonia e faʻamaufaʻailoga aloaʻia uma lea e naʻo le falemaʻi.

O le siakiina o masini i luga o le tino o le tagata ua saogalemu ma pasi atu i se mea e iloa ai le uamea i le malaevaalele. E sili atu le le aumaia o tagata e taliaina ma le aufaitau e ala atu ia i latou, ae tuu i totonu o se isi api, e ui lava na matou pasia se X-ray ma sa lelei mea uma.

E faapefea ona amio le maʻisuka i se vaalele?

E leai se tasi o le a taʻuina atu ia te oe pe o le a le amio a le suka i luga o se vaalele i nai kilomita mai le eleele. O totoga taʻitasi e tulaga ese ma taʻitasi ma maua lona maʻisuka.

Afai e te lele mo se taimi umi, mo le 8-10 itula, ona e saunia lea i se tulaga mausali o le a manaʻomia le maualuga o le inisalini.

Ia maua se mafutaga malolo lelei ma manino!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Lebedev Dilyara

Maʻisuka ma malulu

Chilly weather e le o le taimi sili ona lelei mo soo se tasi, e tusa lava pe o se tagata maloloina. O tagata e maua i le maʻisuka e sili atu ona aʻafia i aʻafiaga o le ea malulu. O faʻalavelave faʻaleagaina nei e tupu i le tino:

  • puipuiga o le faʻamaʻi, lea e sili ona lamatia i se tulaga maualalo maualalo ona o le maʻisuka,
  • gaioiga faʻaletino e faaititia, ma o lenei mea e faʻaititia ai le faʻaititia o le kulukose e faʻaaogaina e masini,
  • o le gasegase o le toto e mamafa tele, aemaise i pito i lalo,
  • e faigata tele ona pulea le maualuga o le suka, ona e le mafai ona faia ni tau le saʻo ona o lima malulu,
  • o le tulaga lamatia o le atuatuvale ua tupu maualuga, lea e sili ona matautia mo se tagata maʻi ei ai le maʻisuka.

Ona o le faʻaitiitia o le puipuiga, e faigofie ona fesoʻotaʻi faʻamafanafana, lea e vave ona oʻo atu i le hyperglycemia. O le faʻatinoina o le tino faʻapitoa e fesoasoani foi i lenei mea. Talu ai o mita o le kulukose toto e masani ona faʻaalia ai le le saʻo le faitauga, e faigata ona faatumauina se faʻasologa sili ona lelei o le inisalini.

Peitai, e ui i le faigata o le tulaga, o loʻo i ai meafaigaluega e fesoasoani e taulimaina le malulu. O maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona fautuaina:

  • aloese mai le faʻamaʻapeʻave ma ave faʻamaunuʻu echinacea e puipuia ai le malulu,
  • aua le misia tui puipui e tusa ai ma le kalena a le atunuu,
  • o aso uma e fai ai galuega faaletino e manaʻomia,
  • siaki taimi uma le maualuga o le kulukose i falemaʻi ma faʻatusatusa i faailoga o le glucometer,
  • taofia le faʻamaʻiina o le inisalini,
  • e manaʻomia e faʻateleina gaoioiga faʻafeusuaiga - o le a le gata ina maua lagona fiafia, ae faʻaleleia atili le faʻaaogaina o le kulukose,
  • ia savali i luga o aso vevela, lea o le a fesoasoani e tau ai le atuatuvale,
  • faʻalogo faapitoa i le mafanafana i lima ma vae - faaaoga totigilima ma seevae talafeagai mo le vaitau.

O fautuaga faigofie o le a fesoasoani ia te oe e ola ai i le taimi malulu, ma o le fiafia o le fesootai ma e pele o le a taofia le atuatuvale.

Aafiaga o le mamafa o le ea ma le afaina i luga o le maʻisuka

O eseesega i le ea, timuga, matagi ma le kiona o ni uo e le fiafia i soo se taimi o le tausaga. O le taulaʻi e taʻitaʻia ai le maalili i le maalili, o lea e iai se faʻafitauli o le faateleina o le suka ona o le maualalo o le gaioiga. O le mea lea, e tusa lava pe i ai i le fale, e taua le aua nei faʻaauau aʻoaʻoga faaletino, lea o le a faʻaleleia ai le metabolism. Afai e le mamafa le timu, o le afa itula e savali ai i lalo o se faamalu ma i totonu o ofu mafanafana e le afaina lava. Ae o vae e tatau ona tumau mago, aua o vaʻa o se nofoaga e sili ona vaivai i le maʻisuka.

O le faʻafitauli i le aisa o le ea e sili atu ona leaga. Faʻafouina suiga e mafua ona o le toto toto i totonu o vaʻa o le faiʻai, o le mea lea, o le aʻafiaga o strokes e faʻateleina. E tāua le pulea o le toto, lea e tatau ona i ai i se maualuga e maualuga atu nai lo le 140/90. Ia mautinoa e suʻe faʻamaʻi toto ma lau fomaʻi i le tulaga o le maualuga o le toto. I le tulaga o soʻo se faʻafitauli i le setete o le soifua maloloina, e tatau ona e vave sailia se fesoasoani faafomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga