O le maʻisuka e leai se mafuaaga e tuʻuina atu ai suamalie ma melons

Ua lapatai e fomaʻi tagata Rusia e tetee atu i se mea e fiafia i ai mo se meaʻai, o le, e foliga mai o le toatele, o le a fesoasoani e aveesea le mamafa. Na foliga mai o le siloti e le o se oloa sili ona lelei mo le paʻu o le mamafa.

O le tala masani masani e faapea, o le silotilo e mafua ai le paʻu o le mamafa, na gau dietitian, fomaʻi o le Clinical Nutrition Clinic o le Federal State Institution of Nutrition and Nutrition and Biotechnology, Zainudin Zainudinov. Na ia taʻua o le meaʻai o le silotilo o se mea e matua le paleni taumafa.

"Afai e te 'ai na o le siloti mo ni nai aso po o vaiaso, o le a avea o se mea e matua le paleni," na ia fai mai ai, sii mai le Life.

Na fai mai le fomai o loʻo iai vitamini ma minerale, ae o latou mea e maualalo tele e taua ai le "malosi". O lo o iai foi fiva o meaai i totonu o le silo, e ui lava e itiiti. Ae o le a le mea e sili atu nai lo le meaʻai i le siloni o sugars: fructose, sucrose.

Na lapataia e Zainutdinov tagata e faasaga i le "nofo i luga o le suavai" ona o le leaga o sea ituaiga meaai. Ua faatagaina e le fomai se aso anapogi se tasi, lea e le mafai ai ona e 'ai e sili atu nai lo le 1.5 kilokalama o le pulupulu tila i le aso. Afai e te le mulimuli i se taumafataga mo le paʻu o le mamafa, ae na ona e manaʻo e 'ai se tilo, ona mamafa lea o le mamafa o le meaʻai e se tagata fai meaʻai e sili atu ma le 200 kalama i le aso.

Aisea e le saofaga ai le kelo i le paʻu mamafa?

Faʻasalaga le lelei. Mai le vaaiga o meaʻai, o le tilotilo o se mea taufaasese, aua e na o suga lava e aofia ai. O lona uiga, e toetoe lava o le gaʻo mamago i lalo o se paʻu mafiafia.

Maualuga faasinomaga igoa. O le isi mea e faʻaaogaina ai se fao faʻapitoa i totonu o le pusa paʻu o se meaʻai. O le faʻamatalaga faʻapitoa o se faailoilo lea e fuafua ai le fua faatatau o le faateleina o le suka toto ma lona pa'ū, e mafua ai le manaʻo. E fuaina i le fua mai le 1 i le 100. O lea la, o le GI o le silotilo e 75. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le GI o moa e toetoe lava leai - mai le 0 i le 30, ma na o le moa falai faʻatasi ma le paʻu ma le saula e oʻo atu i le 30 faailoga.

O lea, o le siloti e mafua ai le oso i le inisalini ma lona paʻu mata, ma mafua ai le lagona fiaaai. I le faaopoopo atu, e masani lava e le tumau i totonu o le manava ona o le maualalo o le fiva meaai, ma o le lagona o le atoatoa o le "manava e pei o se paʻu" ua ausia ona o le vai.

O mea uma o loʻo i luga e moni e faatatau i le melonini. O lona faasinomaga o le faasinomaga e le maualalo ifo - 65.

Faaiuga: o se agasala le faafitia oe lava i le fiafia o le 'ai o le siloti poʻo le meloni i le taumafanafana, ae o lenei meaai e le mo le paʻu mamafa.

E mafai ona 'ai le tilo ma le melonini i se maʻi suka

Umi taimi i totonuE leʻi fautuaina e le laumei ia fua i le lautele ma le suamalie faʻapitoa i le taumafa o tagata gasegase. O le mafuaaga e faigofie: latou te aofia ai le tele o mea 'oloʻo' 'vave' 'ona o le gaʻo, lea e tupu ai le maualuga o le toto suka.

O suʻesuʻega faʻapitoa lata mai na faʻamaonia ai o lenei manatu e sese. O fua ma fualaʻau e mafai ai e oe ona faʻamautu le kulūkose, ma tuʻuina atu ai i le tino le tele o mea aoga: fiva, elemene elemene, vitamini. O le mea taua o le faʻaaogaina o le fuainumera o fuainumera o fualaau taʻitasi ma matau nisi tulafono, lea o le a tatou talanoaina i lalo.

E leai se vitio faʻasalalau mo lenei tusiga.
Vitio (kiliki e taʻalo).

Paloni ma meloni - lelei taimi e fiafia ai tagata matutua ma tamaiti, ma e faigata tele ona teena. E tatau? O le mea moni, latou te aofia ai le suka, ae maualalo foi le kalori, o loʻo mauoa i minerale, o loʻo i ai le tele o faʻamalolo, o le mea lea, o loʻo faʻaaoga lelei i le taumafa o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 tagata gasegase. A faʻaaogaina nei meaalofa o le natura, e fautuaina e fomaʻi le gauai faapitoa atu i le faʻaalia o le tino ma ituaiga o faʻamaʻi. Aʻo leʻi amata ona e 'ai le tilo ma le melonini, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

O le tele o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka na maitauina e tusa lava pe a uma le 800 g o le pulupulu pipi, e tumau pea le glycemia. E le o se mea e ofo ai - e tele naua le vai ma le fiber, o nai calories, e tamaoaiga:

  • C - faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, o se faʻamaʻi masani
  • A - faʻafaigofie le galuega ole ate
  • PP - faʻafouina puipui o toto toto, fafagaina le fatu
  • E - lagolagoina le toe faaleleia o le paʻu
      2. Minerale:
  • paluga - faʻafaigofie le gaioiga o le loto
  • calcium - e maua ai le malosi i ponaivi ma nifo
  • magnesium - o loʻo i ai se lagona toʻafilemu i luga o le fatugalemu o le tino, faʻafefe ai le manava, faʻaleleia le faʻalaumalie, faʻaitiitia le cholesterol
  • fuamosa - faʻaleleia galuega faʻava-o-tino i sela
      3. Leukopin:
  • e maua ai se gaioiolosi gaioiolosi i gaʻo ma okeni

    E tatau ona e amata taumafa i le tilotila ma fasi keke, ona siaki lea o le glycemia, manuia ma faasolosolo malie le faateleina o le tautua. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le saʻo lelei o le inisalini e mafai ona 'ai e tusa ma le 1 kilokalama o le pipi i le aso.

    Ole melon e le o se mea maualuga-kalori oloa, ae e tele naua le "saoasaoa" gaʻo, ma o le mafuaaga lea e fautuaina ai e sui i isi ipu maualuga i luga o le lisi. E manaʻomia le filifilia o ituaiga meaola e le faʻamaonia.
    O fua e tele naua:

  • faʻamaopoopo le kulukose ma le cholesterol
  • faʻafoe le mamafa o le tino
  • faʻamālōloina le microflora o le intestinal, faʻamamaina
  • aveese ia toxins leaga
      2. palu
  • tele le faʻaleleia o le gataifale
  • faʻaauau le gaosia o le pancreas ma le inisalini
  • toe faʻafoʻi le ponaivi
  • Faʻasalalau le faʻaogaina o le tino
      3. ole gaʻo (B9)
  • fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosi, e oʻo lava i lagona faʻalagona
  • afaina ai le soifua o le ate
      4. Vitamini C
  • faaleleia le toto
  • faʻaleleia puipuiga a le tino
  • faʻagasolo le system endocrine

    Ma faafetai i le agavaivai, o lenei au e aumaia le fiafia ma faʻaleleia ai le gaosiga o endorphins - "hormones of happiness". E le gata i lea, o fatu e mafai ona gaosia e pei o lauti o loʻo i ai foʻi uiga faʻalelei.

    Ae e te leʻi 'ai i le tilo ma le melonini, e tatau ona e manatua le maualuga maualuga o faʻamaumauga o nei oloa. O le talipuni e aofia ai le 2.6% glucose, e tusa ma le faalua le tele o le fructose ma le suauu, faatasi ai ma le tikeri o le ola ma le ola, o le aofai o le kulukose e faaitiitia, ma le faateleina o le suauu. A filifilia se fualaau o le insulin, e tatau ona manatua lenei mea.

    O le silotilo e mafai ona faia se puʻupuʻu puupuu, ae iloagofie i le suka.

    A maeʻa ona faʻapala le totolo i totonu o le tino, e tupu le hypoglycemia. Mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le a matua mafatia lava, aua o le faagasologa e o faatasi ma se lagona tiga o le fiaaai. O lona uiga, o le faʻaaogaina o suauu e fesoasoani e aveesea ai le mamafa, ae i le taimi lava lea e fafaguina ai se tuinanau tuinanau moni ma e mafai ona faʻaosofia ai le solia o le taumafataga. E tusa lava pe mafai e se tagata ona tetee atu, o le a ia maua le ogaoga o le popole ona o le fiaai tele. Ina ia faaitiitia lagona le lelei, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fualaau e le faʻasalalau poʻo sina fua e le o fua mai. Faatatauga E fautuaina ia 'ai e tusa ma le 300 g o lenei meaʻai i le aso.

    Faatasi ai ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi, e mafai ona faʻamalo le silotilo o se vaega o se meaʻai faʻamaonia ma le amanaʻiaina o iunite falaoa. 1 le iunite o loʻo iai i le 135 g o le pulupulu pulu. Ole tele o taumafaʻai e tatau ona fetaui ma le aofaiga o le inisalini e faʻatonutonuina ma le gaioiga faaletino ole maʻi. O nisi o le maʻisuka e mafai ona 'ai e tusa ma le 1 kg i le aso e aunoa ma ni aʻafiaga leaga.

    O le melo o le a avea ma se faʻaopoopoga sili i le lisi pe a fai o le maʻisuka e le o se mea e tupu. O lona aafiaga i le tino e talitutusa ma le siloti: o le mamafa o le tino e faaitiitia, ae o le maualuga o le kulukose i le toto e fesuisuiai ma, o se taunuuga, ua faateleina le manaʻo. E le mafai e tagata uma ona foia se lagona malosi o le fiaaai. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga pito i luga o le pulupulu oloni i le lisi o aso taʻitasi e 200 g.

    Faatasi ai ma se maʻi o le insulin, o loʻo aofia ai i le taumafataga faatasi ai ma isi oloa. 1 le falaoa e tutusa ma le 100 g fualaau aina suamalie. E tusa ai ma lenei mea, o se vaega e fuafuaina i le gaioiga faaletino ma le aofaiga ole inisalini.

    O le tele o fiva e mafai ona faʻaosoina ai le fermentation i totonu o le manava, o lea e le tatau ona e 'ai i luga o se manava gaogao poʻo isi ipu.

    Momordica po o, e pei ona taua foi, fugalaau vevela meamata Ua leva ona faʻaaogaina e vailaau masani e togafitia ai le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka.

    O lenei mea totino o se malolo mai motu, ae mafai ona ola i totonu o tatou latitudes. O se mea faʻapipiʻi faʻafefeteina e tumu i laulaʻau lanumeamata lanumeamata, mai fugalaau e foliga mai ai fugalaau. O le gaʻo o le fetus e mafai ona faigofie ona fuafua i le lanu. E lanu samasama, togitogi i manoa, ma le paʻu paʻu ma fatu tetele. Loto, ua vaevaeina i ni vaega se tolu ma tatala. A aunoa ma se faʻasesega, o vaega uma o le laau ei ai lona uiga oona mulimuli, manatua le oona o le paʻu kukama.

    O le Momordica e mauoa i le calcium, phosphorus, sodium, magnesium, iron, B vitamins, faapea foi ma alkaloids, gaʻo fualaʻau, resins ma phenols e talepe ai le suka.

    O vailaau faʻamalosi e manuia ai faʻamaʻi faʻasolosolo, pathogens, aemaise lava i le genitourinary system, ma faʻaleleia ai le soifua manuia o tagata mamaʻi i le maualuga o le toto, faʻamalosia le 'aiina lelei.

    Laʻau, fatu, ma fualaau aina e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. O nisi o suʻesuʻega ma suʻesuʻega ua faʻaalia ai o fualaau oona mai lenei fale e faʻaleleia ai le inisalini, gaosiga o le kulukose i sela, ma le faʻaitiitia o le toto o le cholesterol toto.

    O vailaʻau faʻasaina na saunia mai vaega fou ma mago o tinaordica na faia suʻega suʻega suʻesuʻe, lea na maua ai:

    • o se fualaau mai fualaau aina e le o fuaina i luga o se manava gaogao e mafai ona faʻaititia le kulūkose e le 48%, o lona uiga, e le maualalo le aoga i vailaʻau vailaʻau
    • o teuteuga o le melo e faʻaleleia ai le aʻafiaga o fua o le suka
    • o vaega taua o le momordic ei ai le aoga aoga i le vaʻaia, ma o le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga ua telegese lemu.

    O le auala pito sili ona faigofie o le tipiina lea i fasi pepa, fuga faʻasusu i le suālaʻau fuālaʻau ma faʻaaoga e avea o se falaoa i luga mo aano po o iʻa. I le taimi o le vevela o togafitiga, ua leiloloa se vaega taua o le oona, ma e ui o le ipu e faigata ona taʻua o le manaia, e matua aoga lava. E le gata i lea, e mafai ona veleina meloni Merani, faaopoopo i sina salu, fua o fualaau faisua.

    Mai laulaau e mafai ona e faia ai se ti laʻau vailaʻau poo se meainu e pei o le kofe. Lea e pei ona faapenei: sasaa se sipuni atoa o laulaau gaosi i le 250 ml o le vai inu ma tuu mo le 15-20 minute. Ina ia togafitia le maʻisuka, e tatau ona e inuina se meainu faapena i le aso e aunoa ma ni mea suamalie.

    O le suamalie fou e aoga tele i le maʻisuka. E masani lava ona togiina ma vave ona ave. O le aso e 20-50 ml.

    Mai fualaʻau mamago, e mafai ona e inuina se mea inu e pei o le kofe. E tasi le sipuniti o fatu e tatau ona sasaa i se ipu vai inu ma faatagaina e tu mo le 10 minute.

    E sili atu mai fua o le melonini Saina E mafai ona e saunia se siʻosiʻomaga faʻamalolo. O fualaau aina e tatau ona faʻasaʻoloto mai fatu, tipi i ni fasi pepa, faʻatumu le fagu ma ia sasaa vodka ina ia ufiufi uma ia vine. Faʻaosooso mo le 14 aso, ona faʻaaoga lea o se mea e faʻafefeteina e liliu ai le paluga i le palu ma ave le 5 i le 15 g i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga.

    E mafai ona seleseleina fualaau aina ma laulaau mo le taumalulu, pe a oʻo i le taimi, e pei o se tulafono, e sili atu le vevela o le maʻisuka.

    Faʻaaoga malosi o le natura e faʻafefe ai faʻamaʻi ma tausia le soifua manuia.

    O tausaga taʻitasi, faatasi ai ma le oʻo mai o le tau mafanafana, ua faamoemoeina le vaitau o le vaitau. O le faʻaaogaina o le suamalie ma le faʻafefeteina o melons e faʻaopoopoina ai ituaiga eseese i le lisi, ae le mafai e tagata uma ona 'ai e aunoa ma le matamata.

    O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete i na meaalofa masani. Ae leai se mafuaaga e lafoai atoa ai.

    O se paʻau tele (pei ona taua nei o le tilotilo) e le gata o se fua lelei. O lona tino o loʻo i ai le tele o vitamini eseese, o le tele o minerale ma amino acids.

    O se taumafataga tele o mea inu gaʻo e maua ai le suamalie manaia. O se fasi fua e fua 100 grams e aofia ai:

    • Glucose - 2.4 g.
    • Sucrose - 2 g.
    • Fructose - 4.3 g.

    O lenei tuufaatasiga e fuafua ai se maualuga maualuga o le fuainumera o le oloa, lea e tusa ai ma punaoa eseese e amata mai i le 70 i le 103. O lea e mafai ona e faʻaaoga le siloti ma le maʻisuka ituaiga 1 naʻo lalo ifo o le faʻasologa o le inisalini. I le taimi lava e tasi, tatou te manatu ai mo le 1 le falaoa e tasi, o se fasi fua e 260 g le mamafa o le talo.

    O le avega o le kalori o le 100 grams o le pusa e 27 kcal. O penefiti, gaʻo ma gaʻo gaʻo e faʻamaopoopoina e pei o le 1: 0.1: 8.3. E mafai ona vaʻaia o vailaʻau 'oloʻo avea ma punavai autu o le malosi.

    O se mea taua o le fructose e mafai ai ona e le tuʻuina atu togafitiga mo tagata gasegase i ituaiga uma o le maʻisuka. O lenei suauʻu mama o loʻo faʻaleleia lelei e masini ma, e ui i le maualuga o le GI, o le aʻafiaga o le atiaʻe o faʻalavelave ketoacidotic e maualalo.
    E le gata i lea, o le siloti i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo aofia i le lisi o oloa fautuaina i le laulau Numera 9. O se taumafataga togafitiga lea e faʻasalaina i tagata e leai se metabolism carbohydrate metabolism. E talafeagai mo tagata mamaʻi e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma e manaʻomia le siakiina masani o le maualuga o le suka.

    E i ai ni nai mea i le pulupulu o le siloti ei ai ni aafiaga lelei i tagata gasegase maualuga:

    O loʻo iai le tele o vai i le talipasi, ae o le mea e totoe o le meaʻai e tele lava ina faia e fiva ma fiber. O nei vaega e leai ni mea taua, e ono mafua ai se lagona o le atoatoa. Mo se inisalini-tutoʻatasi tutoatasi, o lenei aafiaga e talafeagai: sili atu le mamafa o le tino o se soa faifai pea o le maʻi.

    I le aluga o taimi, toetoe lava o tagata uma lona tolu o loʻo maʻi o loʻo faʻavaivaia le gaogaiga o gaʻo. E oo lava i le tulaga o ia togafitiga, ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona aina le tilo ona o le maualalo o le meaʻai o le palukala i lona pulupulu ma le aafiaga o le diuretic.

    O le eletise amino acids na muamua vavae ese mai le silotilo. E le o se vaega o soʻo se polotini, ae e manaʻomia ai se vaega malosi i ituaiga uma o le malosi ma le palanikeke.

    O mea lata mai nei e uiga i le lycopene antioxidant e sili ona manaia: ua talitonu o lana gaoioiga o se faasologa o le maualuga e sili atu nai lo le gafatia o vitamini E. I suamalie, o le lycopene lea e maua ai le fomaʻi i le lanu piniki.

    Pe a sau i meaai i le aofaʻi sao, e afaina lelei ai le tulaga o le puipui vascular - o le atherosclerotic suiga e faʻagesegese.

    O le mea lea, afai e te faʻaeteete ma pulea toto suka, mafaufau e uiga i le maʻisuka ituaiga 2, pe mafai e le siloti, a itiiti mai o se fasipepa - e le aoga. E mafai ma talafeagai. Ae i le faia lelei.

    O le lanu samasama i le taumafanafana e fesoʻotaʻi atu e le gata i le la, ae faʻatasi ai ma se meloni manogi ma manogi. O le tino mafanafana e faʻaleleia, faʻafefe ai le fia inu ma saturates. Ae e saogalemu le melonini mo le maʻisuka ituaiga 1 ma e mafai ona 'aina e tagata e tausi le insulin?

    Ua faia e le au faʻatoʻa ni laasaga tetele i le fatuina o ituaiga fou o gourds. Meloni, masani mai le laʻitiiti, ua matua ese nei i foliga uma ma foliga.
    I le averesi, o le fua o proteins, gaʻo ma gaʻo, o le 1: 0.5: 12.3, ma le aofaʻi o le kalori o le 39 kcal mo le 100 karamu o le fetus. O gaʻo o loʻo faʻatusalia e suga autu e tolu:

    • Fructose 2 g.
    • Sucrose 5.9 g.
    • Glucose 1.1 g.

    O fua maualalo o le fructose e maua ai le maʻisuka ia faʻaeteete i lenei tamaʻi pepe. E oo lava i se aofaiga taua o le acid ascorbic i le pipi e le o sefe.
    Mo le 1 XE, o se aganuʻu le mafaufau i se paʻu o se fualaʻau o le faifaatoaga e tusa ma le 100 kalama (e aofia ai le peel). O le faasinomaga o le faasinomaga e maualuga tele - e tusa ma le 65. O le mea lea, o le melonini ma le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona 'aina naʻo, ma faamautuina le lava o le inisalini puupuu: o le 100 gram slice e faateleina le maualuga o le suka i le 1.5-2 mmol / l.

    Sucrose o se vailaʻau faʻamalosi, e vave lava ona faʻaumatia ma lafo. O le mea lea, faatasi ai ma lona faʻaaogaina tatau, o le ketoacidosis e mafai ona faapitoa le le fefe.
    Ona o lenei tulaga, o le melonini i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona aofia i le lisi o tagata na mafatia mai se ituaiga o le inisalini tutoatasi-o le maʻi. O le aso masani o le 200 kalama o le fetus, ae o nei fuainumera e mafai ona fesuisuiai i tagata eseese ma suʻe toto muamua.
    I le avea ai o se oloa, ua mamafa le melonini mo le tino o se tagata soifua maloloina ma e le fautuaina mo soʻo se tasi e faʻaopoopoina i isi meaʻai. E aofia ai le maʻisuka, talu ai e ono afaina ai le gaioiga i totonu ole gaʻo.

    O le tuufaatasiga o le taumafataga mo le solia o le tala faasolopito, e le o aofia ai le meloni. Ae le o aofia ai foi le lisi o oloa faʻasaina. Mo le au fai meaʻai, o mea taua e fiafia:

    • Maualuga maualuga ole acid ascorbic.
    • Laititi o le potassium.
    • Se tele o fiber.
    • Lycopeni.

    O le vailaʻau C e le gata e faʻamalosia ai le puipuiga, ae faʻamalosi ai foi puipui o capillaries. Faʻataunuʻuina le microcirculation, e fesoasoani i le faʻamaʻiina o le maʻisuka.

    O se tulaga maualalo o le potassium e mafai ai e tagata mamaʻi ona maua le nephropathy e le faʻafefe ai le avanoa e fiafia ai i se mea suamalie suamalie.

    O fiva ma fila laau e maua ai se aafiaga vaivai vaivai, lea e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le poto masani. Ua folafola mai e Lycopene o se antioxidant malosi tele o le a silia ma le 10 taimi e oʻo lava i le vaitamini E.

    O le mea lea, e mafai ona aofia ai le kelo i le maʻisuka ituaiga 1 i le taumafataga, ma e le faʻasalaina i tagata gasegase i le ituaiga 2.

    O le mea taua e tatau ona aʻoaʻoina e uiga i gourds, o le siakiina faifai pea o le suka ma le tausisia o fautuaga uma a le endocrinologist e taua.

    Faʻatauga o le taumafataga: e mafai ona 'ai le tilo ma le maʻisuka ituaiga 2?

    O le toʻatele o tagata e fiafia i le fesili: e mafai ona 'ai le nifo ma le maʻisuka ituaiga 2? O le siloti o se meaʻai fua. E mafai ona afaina ai le maʻisuka? Masalo pe afai o iai ni mea e le ogatusa ma le faʻamaʻi.

    E iloa e tagata uma e mafai ona onā le silotilo, ae masani lava e le mafai ona lava. E oo lava i luko, alope, taifau ma puaaloa latou te iloa lenei mea. O nei sui uma o le ituaiga tagata taufaasese e pei o le asiasia o melons i le vevela ma le vevela o le tau ma fiafia i mea suamalie ma suamalie o se fale tele.

    Ioe, e tele le vai i totonu o le siloni, ae e lelei tele - e leai se popolega o le a tuʻuina i luga o le faʻaogaina o meaʻai. O le siloti e faigofie ona faʻatautaia ma vave, e aunoa ma le aʻafiaga o le manava ma luga o le pancreas ma le ate.

    O le faʻamanuiaga o soʻo se mea taumafa e fuafua i lona fomaʻi. E tusa ai ma nei faailoilo, o le siloti e le o le a le toe i isi fua ma fua. E aofia ai:

    • lipine (vitamini B9),
    • tocopherol (vitamini E),
    • thiamine (vitamini B1),
    • niacin (vitamin PP)
    • peta pati
    • pyridoxine (vitamini B6),
    • riboflavin (vitamini B2),
    • ascorbic acid (vitamini C),
    • magnesium
    • paluka
    • uʻamea
    • fumela
    • calcium

    O lenei lisi manaia o se faamaoniga malosi lea o le aoga o le siloni. E le gata i lea, e aofia ai le cacopenoid pigment lycopene, e lauiloa mo ona mea e puipuia ai le kanesa, pectins, o suauʻu manogi, o mea e gaosia ai le tino, fiber dietary.

    E lelei uma nei mea, ae o le ituaiga lona lua o le maʻisuka e faʻatonu ona tulaga pe a fai se meaʻai.

    O le mea autu i le taumafaina o oloa o le puipuia lea o le faateleina o le toto o le suka. Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia le faatumauina o paleni lelei o faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo. E le gata i lea, e tatau ona faʻaitiitia i le leai o se faʻaaogaina o meaai ma gaʻo, ia e vave lava ona faʻaleleia. Aua

    Ina ia faia lenei mea, filifili meaai e maua ai le suka ma le kulukose pe a mafai. Carbohydrates mo le maʻisuka e tatau ona sili ona taua i le fructose.

    O se tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 e manaomia le taumafa i taimi uma i meaʻai e le mafai ona tupu aʻe i le kulukose i totonu o le toto, ae leʻi faʻaosofia ai lagona o le fiaaai ma vaivaiga faifai pea.

    E mafai la ona 'ai le tilo ma le maʻisuka ituaiga 2? Afai tatou te amata mai lona fatuga, manatua le manaia o le, o le a le vave ona gauai, ona fai mai ai lea o le faaiuga o lenei oloa e matua le faatagaina e faaaoga.

    Ae ui i lea, e tatau foi ona e iloa tonu pe o le a le mea o loo i totonu o le siloti. Mo le 100 g o le pulp o lenei meaʻai, 2.4 g o le kulukose ma le 4.3 g o le fructose e aofia ai. Mo le faʻatusatusaga: i totonu o le pamu e aofia ai le 2.6 g o le kulukose ma le 0.9 g o le fructose, i kaloti - 2.5 g o le kulukose ma le 1 g o le fructose. O lea la e le o se mea matautia tele le kelo mo le maʻisuka, ma o lona suamalie suamalie e fuafuaina, muamua lava, e le fructose.

    E i ai foi se mea e pei o se faasinomaga mataʻitusi (GI). O se faailoga lea e iloa ai le tele o le faateleina o le suka toto e mafai ona maua i lenei oloa. O le faailo o se tau faʻatusatusa. O le tali o le totoga i le kulukose mama, o le GI e 100, ua taliaina e avea ma ona tulaga faatonuina. Mo lenei mafuaaga, e leai ni oloa e maua ai se faasinomaga mataitusi i luga atu o le 100.

    O le televave o le maualuga o le kulukose, o le sili atu foi lea o le lamatiaga o lenei gaioiga mo le maʻisuka. Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia e se tagata maʻi ona mataʻituina ana mea taumafa ma siakiina e le aunoa le faasologa o fuainumera o mea taumafa ua 'aina.

    Carbohydrates i oloa e maualalo le GI e faasolosolo malie i le malosi, i ni vaega laiti.

    I le taimi lea, e pulea e le tino le faʻaaogaina o le malosiaga, ma o le faaputuga o suka i totonu o le toto e le tupu. Carbohydrates mai mea taumafa ei ai le maualuga o le faʻaogaina o faʻamaumauga e vave lava ona faʻaleleia le tino, e oʻo lava i le malosi, e leai se taimi e iloa uma ai le malosiaga faʻasaoina. O le iʻuga, o le maualuga o le suka o le toto e tulaʻi mai, ma o se vaega o le meaʻai gaʻo e alu i le gaʻo.

    O le faasinomaga o le faasinomaga ua vaevaeina i lalo (10-40), ala (40-70) ma le maualuga (70-100). O i latou e maua i le maʻisuka e tatau ona aloese mai mea taumafa e maualuga i HA ma maualuga i calorie.

    O le GI o le oloa e aofia ai le ituaiga sili ona maualuga o le gaʻo, ma le fua o le palatini, gaʻo ma le fiber, faapea foi ma le auala e gaosia ai mea amata.

    O le maualalo o le GC o le oloa, o le faigofie atu lea ona faʻaauau pea lou malosi ma le kulukose. O se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina calories ma faʻasalalau faʻasalalau i lona olaga atoa. E tatau ona faia lenei mea tusa lava pe o le a le ituaiga olaga ma le tele o le faʻafitauli o le tino ma le mafaufau.

    O le tilotilo e iai le GI o le 72. I le taimi lava e tasi, 100 g o lenei oloa e aofia ai: protein - 0.7 g, gaʻo - 0.2 g, carbohydrate - 8.8 g O le totoe o le fiber ma le vai. O le mea lea, o lenei oloa taumafa o loʻo i ai se faasinomaga maualuga, o le pito sili ona maualalo i lenei tulaga.

    Mo le faʻatusatusaga, e mafai ona e mafaufau i le lisi o fualaau aina suamalie e sili atu ona suamalie ma sili atu ona suamalie nai lo le silotilo, o le maualuga o le suamalie, e ui lava i lea, e sili atu le loloto nai lo le kele. I le lautele o le fuainumera o igoa: faʻi, vine, pineapples, persimmons, tangerines ma melonini.

    Mai lenei lisi e mulimuli mai ai o le siloti e le o se malo faʻafeiloaʻi i luga o le laulau o se tagata maʻi. Melon i le maʻisuka malosi o se oloa e sili ona aoga ma aoga. E i ai sina numera itiiti o calorie, e aofia ai le 0.3 g o le gaʻo, 0.6 g o le porotini ma le 7.4 g o carbohydrates mo le 100 g o oloa. O le mea lea, o le melonini e sili atu le gaʻo, ae i le taimi lava e tasi e itiiti ifo i ai mea e gaʻo ai le suka, ona o le faʻaitiitia o le kalori.

    O se tagata e maua i le maʻisuka e mautinoa lava e avea o se tausitusi. I taimi uma lava e tatau ona ia faʻatatauina ai faailoilo o ana meaʻai, faʻaitiitia le faʻaitiitiga i aitalafu. O le auala tonu lea e tatau ona faʻaaogaina i le silotilo. E faʻatagaina e 'ai, ae i ni tapulaa faʻamapulaʻa ma faʻatasi ai ma isi oloa.

    O le malosi o le tino e gaosia ai le suka e faalagolago i le ogaoga o le maʻi. I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e mafai ona 'ai le tilo i aso uma e aunoa ma ni aʻafiaga o le soifua maloloina i le 700 g. E le tatau ona vave faia, ae i ni nai togi, e sili atu ile 3 taimi i le aso. Afai e te faʻatagaina oe lava oloa e pei o le siloti ma le meloni, ona tatau lea ona aofia ai i le lisi le tele o oloa ma GI maualalo.

    Faʻataʻitaʻi lau lisi o aso uma, ia manatua o le 150 g o le siloti o le a 1 le falaoa. Afai e te gauai i le faaosoosoga ma faʻaumatia se oloa e leʻi faʻatagaina, ole lua ole ituaiga lua o le maʻisuka e tatau ona e faʻaititia le fuamini i le 300 g. A leai, e mafai ona e aʻafia ai aʻafiaga le talafeagai o se taimi le tumau, ae faʻapea foi le atinaʻe atili o le maʻisuka.

    E mafai ona e faʻatagaina oe lava i se siloti i le vaitau o le faʻamagaloga mo le maʻi faʻamaʻi, o lona uiga o le maʻisuka. Ae ui i lea, e mafai e le tagata ona maua ni faʻamaʻi. O le maʻisuka e aafia ai le gaioiga o le tele o okeni. Vagana ai le t

    Wow, o ia lava e masani ona mafua mai i soo se faamaʻi, e pei o le pancreas. Mo lenei mafuaʻaga, pe a filifili e aofia lenei 'au i au meaʻai, mafaufau e uiga i le fesoʻotaʻiga ma isi faʻamaʻi.

    O le siloti ua solia i tulaga pei o le:

    • gasegase tino
    • urolithiasis,
    • manava manava
    • colitis
    • fulafula
    • pepatic ulcer
    • faʻaauau le faʻaleleia o kesi

    E tatau ona manatuaina le isi mea e tasi: o le suamalie o se oloa lelei, o lea e masani ona faʻaaogaina ai le le taliaina o le tele o faʻamaʻi ma vailaau faʻasaina. E le gata i lea, o le lanuina o mea e masani ona pamuina i totonu o le totipolo lava, ua maeʻa ese mai le togalaau, ina ia mumu le tino.

    E tatau ona faʻaaogā le tausiga pe a faʻaʻalu le sufulua ina ia le afaina ai le tino ma e le mafua ai le atinaʻe vave o le maʻisuka.

    Na talanoa fomai e uiga i aoga o le silo ma le melo mo se ata ma se tino

    MOSCOW, Aokuso 2 - RIA News. O talotini ma melons e faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, maua ai ni mea faʻamalosi, aveese toxins mai le tino ma faʻaitiitia le aʻafiaga e atiaʻe le atherosclerosis. O le mea lea, o fomaʻi e fautuaina le faʻaaogaina o nei ipu i tagata uma o Rusia, e oʻo lava ia i latou o loʻo maua i le maʻisuka ma le maumau o le mamafa, ae faʻamautinoa ai tagata gasegase i se mea faʻafefe i le pollen.

    O le meloni e faʻavaivai tatala i tausaga taʻitasi i le amataga o Aukuso. I Moscow, o le a amata ona latou galulue i lenei tausaga i le aso 3 o Aokuso. O le matagaluega o fefaatauaiga ma auaunaga ua lipotia mai o le tau masani o le silotilo e tusa ma le 20 ruulu i le kilokalama.

    E tele aogā

    "O suamalie ma melonite o se tasi o oloa aupito sili ona taua lea e maua mai e lenei vaitau. E tele pectini i le siloti, lea e talafeagai mo le masani ai o le gaioro o le gastrointestinal tract. I le faʻaopoopoga, o le kanikisi o loʻo i ai se mea sili ona lelei o le diuretic, faʻamalosia ai le aveesea o toxins, puipuiga lelei o le atherosclerosis, "na faʻamatalaina e Natalya Bondarenko, le fomai sili o le nofoaga faʻatalanoa ma le suʻesuʻeina o le Federal Scientific and Clinical Center o le FMBA o Rusia, o le allergistist and immunologist.

    O le talimalo ma le melo e aofia ai elemene e pei o le potassium, magnesium, uʻamea, manganese, gaʻo siama, ma o le melonini o loʻo i ai pea se aofaiga tele o le kasikoni, lea e talafeagai mo le faʻatinoga o le polokalama puipuia, o le tala lea a Bondarenko.

    E tusa ai ma le fomaʻi-fomaʻi o Georgy Vikulov, o soʻo se oloa gaosi, e aofia ai suamalie ma melons, e aʻafia ai faʻaletonu. "O le mea moni, o soʻo se meaʻai e ulu i totonu o le tino e faʻamavaeina i totonu o amino acids, fatty acids, vailaʻau faʻamalosi faigofie, ma o le tino lava ia e fausia mai ia i latou mea e manaʻomia, e aofia ai puipuiga puipuia ma mea puipuia. O le mea lea, o loʻo i ai se faʻaaloalo faʻaletonu i luga o puipuiga, ae leai ni mea faʻafesoʻotaʻi saʻo. Nai lo o lea, o nei oloa e faʻaleleia ai faiga faʻasolosolo ona o le malosi o le toto ma le faʻaitiitia o toxins, "o lana faʻamatala atu lea ia RIA Novosti.

    O talotini ma melons o mea lelei ma mama ia e mafai ona 'ai tele ona o latou e maualalo le kalori, o le tagata fai meaʻai o Ekaterina Belova na taʻu atu ia RIA Novosti. "E le o faʻasalaina i latou ona o le leiloa o le mamafa, aua o le toʻatele o tagata e manatu e suamalie ma faʻafefe ia i latou. E oo lava i le maʻisuka e mafai ona faatagaina melons ma suamalie, ae ui i lea, tuufaatasi ma le falaoa, "o lana tala lea.

    Tuusaunoaga i le tulafono

    Inisinia Research Institute for Diseases of Children Maria Vashukova fautuaina e muamua fufulu lelei i latou aʻo leʻi faʻaaogā le tilotilo poʻo le melo, ma tausi lelei ou lima ma knipi. O lea fuataga e tatau ai ina ia aua nei aafia i se siama rotavirus, o lana tala lea. "E te le tau fesili i le tagata faatau e tipi le siloti poʻo le meloni aʻo leʻi faʻatau, aua o le auala lea e mafai ai ona maua e le maʻi iina," na ia lapatai mai ai.

    "I tagata gasegase ei ai faafitauli i le gastrointestinal tract, o le 'ai o melons e mafai ona mafua ai le afaina ma le afaina. E le o se mea e masani ai mo suauu, "o le tala lea a Bondarenko.

    E tatau ona tatou taumafai e aloese mai le faʻaaogaina o le siloti ma le meloni i le po, aua o le tele o le vai e ulu i totonu o le tino, lea e maua ai se avega mamafa i le totoga ma fualaau oona, na ia faaopoopoina.

    Allergies i vaimelons ma melons e tele lava ina maua i tagata o loʻo faʻamaʻi i pollen mai vao, o le tala lea a Bondarenko. O mea e le masani ai, e pei o le suamalie, susunuina, dermatitis o le itu lata ane o le gutu, e mafai ona tupu i ni tagata mai melon ma gourds, o lana faamalamalama mai lea. A oʻo mai faailoga muamua o le malaise, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata maʻi maʻi.

    E masani ona faia e le aufaʻasalalau le meaʻai ma melons ma ituaiga uma o vailaʻau, o le tala lea a Belova. "Afai o se totipolo ei ai lona uiga ese ma lona lanu i totonu o se vaega, o loo i ai le masalosalo o le iniseti o vailaʻau, ona lelei ai lea e le faʻaaogaina sea ituaiga oloa," o le tala lea a le fomai. O le mea lea, ua fautuaina le au atamamai e faʻatau melons ia Aokuso, pe a amata le vaitau o lo latou natura masani.

    O vine sili ona lauiloa i Rusia, suauu ma melons, ua mafai nei ona iloa i luga o fata o fale tetele tetele, faapea foi i tagata faatau i luga o le auala. O le manogi matagofie o fualaau aina, faapea foi ma foliga vaaia o le gastronomically, e fufuluina ai le naunau malosi e fiafia i nei fua.

    Ae ui i lea, o tagata tomai faapitoa e tetee i le faatauina mai o melons ma suamalie i le taimi nei, fautuaina e faatali mo sina taimi umi atu.

    E tusa ai ma le fomaʻi, o se fualaau faisua po o se fualaau aina e tatau ona "nofo" i le eleele mo le umi e mafai ai, fufuluina i timuga ma le matua - i lenei tulaga e sili ona aoga mo se tagata. E sili ona lamatia le ono lelei o na suamalie o loʻo faʻatau atu i luga o le auala, aua e le pei o oloa o faleoloa, e siakiina i taimi taʻitasi e le au atamamai o Rospotrebnadzor, latou te le pasia uma siaki.

    E fautuaina e le Epidemiologists: A o leʻi 'ai se selo, tipi se fasi palu ma tuu i totonu o se pesini ma vai malulu. Afai e liua le vai, ona tumu ai lea i vailaʻau.

    "I mea uma lava, o le taimi nei e taugofie, ma latalata i lo latou vaitau masani, o le a amata ona faʻaitiitia le tau o le tau," o le a faʻapotoina ai le poto faapitoa o le matagaluega. (FAITAU ATILI)

    O tagata e maua i le maʻisuka e masani ona vavae ese le keloni ma le melo mai a latou meaʻai. Suesuega faafomaʻi e faamaonia ai e le talafeagai lenei mea. O meaʻai ma le fiber o loʻo maua i nei meaʻai e mafai ona avea ma se faʻaopoopoga aoga i meaʻai ma maua ai se togafitiga faʻapitoa i le maʻi.

    O le maualuga o le suka i totonu o le suka ma le melonini ua leva ona manatu e le taliaina mo le maʻisuka. Ma na fautuaina e fomai e vavaeeseina i latou mai le taumafataga. Ae o vailaau faʻaonapōnei e fai mai le faʻafeagai. O nei taumafa masani e aofia ai le suka, ae e maualalo i le kalori, mauoa i vitamini, minerale ma fiber. O le faʻaaogaina o ia oloa i le sao saʻo e le afaina ai, ae o le a aoga ma saofagā i le faʻaleleia o le tulaga o le maʻi.

    O le talipolo o se mea suamalie, ae e le o le suauu lea e faʻasaina ai, ae o le fructose, lea e liliu atu i le tino e aunoa ma le faʻaaogaina o le kulukose, o lona uiga o le a le afaina ai se tagata maʻi e leai se inisalini. O le 'ai o le tilotilo e aoga i se aofaiga patino, o loʻo i ai lona aoga aoga:

    • aʻafiaga
    • faamamaina o vaʻa toto o cholesterol ma plaques i puipui,
    • faamalolosia o le muso o le fatu,
    • fufulu ma faaleleia le galuega o le ate,
    • tuʻuina atu o le tino ma vitamini aoga ma minerale.

    Faatasi ai ma le maualuga o le suka, e mafai ona e 'ai fua, ae i ni mea laiti.

    O le meloni o se faʻaopoopoga matagofie i le taumafataga, o loʻo i ai le suauu, o lea e mafai ai ona maualuga le maualuga o le suka i le toto. Ae e le o se mafuaaga lenei e faʻaaogaina ai ia mea lelei aoga mai le taumafataga. Melo mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻatapulaʻa, i luga o le fautuaga a se fomaʻi. Ua faʻamanuiaina o ia i ia togafitiga faʻapitoa:

    • faʻamamā le tino o toxins,
    • faʻaosofia le manaʻoga, fesoasoani e aloese mai le faʻamalosi,
    • saturates sela i le gaʻo lapopoa,
    • faaleleia le toto toto,
    • faateleina le maualuga o le hemoglobin ma le toto mumu.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Pe a filifilia le faʻasologa o le glycemic index, e tatau ona e manatua o le 100% o lenei faailoga e maua mai i le kulūkose mama, ona faʻafefea lea ona liua i gaʻo ma ulufale atu i le toto. O lenei faʻamaoniga e iloa ai po o fea meaai e mafai ona faʻaaogaina i fualaau oona ma pe o le a le tele. O uiga faʻapitoa o loʻo faʻamatalaina i le laulau:

    I le ituaiga 1 o le maʻisuka, o le inisalini o loʻo pulea e ala i le faʻafoega o le fualaau o fualaau oona, o lea e mafai ai ona e faʻaaoga le aofaʻiga o oloa e fuafua i le faʻatūina o le inisalini, ae le sili atu i le 200 kalama i le aso. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E fautuaina e amata ona 'ai ma se faʻataʻitaʻiga maualalo ma faasolosolo malie atu i se aofaiga e taliaina, ia mataʻituina pea le tali a le tino.

    I le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai ni uiga faapitoa o le faʻaaogaina. A uma ona faʻaaoga le tilo, o le oso i le suka e tupu i totonu o le tino, ma o le digestibility vave e taʻitaʻi atu ai i fesuiaiga ma se lagona malosi o le fiaʻai. O lenei faagasologa e mafai ona avea ma faʻamaʻi moni mo le maʻi. E fautuaina e le aufailaʻau taumafa le tilotilo e le o se mea suamalie suamalie e faʻafetaui le taumafataga ma le falaoa. E le tatau ona sili atu i le 200-300 grams le fua o aso taitasi.

    Melon e tatau ona faʻamalosia i le sili atu lapataiga - e sili atu ma le 200 kalama i le aso. E le fautuaina e ai i luga o se manava gaogao po o isi mea e gaosi mo se taimi uumi. I le taumafataga, o isi meaʻai e suia i se meaai. E sili ona aoga le 'ai o le kelo mai le meaʻai autu, i le tele o itula ao lei momoe. Mo tagata gasegase i le gaʻo, o le faʻaogaina o le oloa e le manaʻomia.

    O le maʻi suka o se ala o le ola ma e le tatau ona faʻatapulaʻaina le tagata maʻi i se meaʻai malosi mo aso uma o totoe o lona soifua, aua o le tino masani o le tino, e manaʻomia uma vitamini ma minerale. Afai ei ai se filifiliga i le va o oloa aoga e pei o le siloti ma le melonini, e tatau i tagata fai meaʻai ona amanaʻatoa uiga uma o togafitiga ma mea faʻapitoa o le maʻi. Talu ai e leai se suiga i totonu o le siloni, faʻapea foʻi ma le tele o mea aoga, e pei o le melonini, e mafai ona avea ma ituaiga eseese o lisi o aso taʻitasi. E le tatau ona tatou faʻagaloina o le keloni e faʻasaina mo le faʻaaogaina e tagata ma le tele o meaʻai, ae e mafai ona faʻamalolo le malosi.


    1. Ametov A. S. Filifilia lauga e uiga i le endocrinology, Medical News Agency - M., 2014. - 496 p.

    2. Kasatkina E.P. O loʻo maʻi le maʻi suka i tamaiti. Moscow, lolomiina fale "Vailaau Faasaienisi", 1990, 253 itu.

    3. Vasiliev V.N., Chugunov V.S. Faʻafiafiaga faʻapitoa-faʻasalalauga i tulaga eseese o le tagata: monograph. , Fomaʻi - M., 2016 .-- 272 itu.

    Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

    E mafai ona ou 'aina le tilo ma le melo mo le maʻisuka?

    O le maualuga o le suka i totonu o le suka ma le melonini ua leva ona manatu e le taliaina mo le maʻisuka. Ma na fautuaina e fomai e vavaeeseina i latou mai le taumafataga. Ae o vailaau faʻaonapōnei e fai mai le faʻafeagai. O nei taumafa masani e aofia ai le suka, ae e maualalo i le kalori, mauoa i vitamini, minerale ma fiber. O le faʻaaogaina o ia oloa i le sao saʻo e le afaina ai, ae o le a aoga ma saofagā i le faʻaleleia o le tulaga o le maʻi.

    O a aoga o oloa?

    O le talipolo o se mea suamalie, ae e le o le suauu lea e faʻasaina ai, ae o le fructose, lea e liliu atu i le tino e aunoa ma le faʻaaogaina o le kulukose, o lona uiga o le a le afaina ai se tagata maʻi e leai se inisalini. O le 'ai o le tilotilo e aoga i se aofaiga patino, o loʻo i ai lona aoga aoga:

    • aʻafiaga
    • faamamaina o vaʻa toto o cholesterol ma plaques i puipui,
    • faamalolosia o le muso o le fatu,
    • fufulu ma faaleleia le galuega o le ate,
    • tuʻuina atu o le tino ma vitamini aoga ma minerale.

    Faatasi ai ma le maualuga o le suka, e mafai ona e 'ai fua, ae i ni mea laiti.

    O le meloni o se faʻaopoopoga matagofie i le taumafataga, o loʻo i ai le suauu, o lea e mafai ai ona maualuga le maualuga o le suka i le toto. Ae e le o se mafuaaga lenei e faʻaaogaina ai ia mea lelei aoga mai le taumafataga. Melo mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻatapulaʻa, i luga o le fautuaga a se fomaʻi. Ua faʻamanuiaina o ia i ia togafitiga faʻapitoa:

    • faʻamamā le tino o toxins,
    • faʻaosofia le manaʻoga, fesoasoani e aloese mai le faʻamalosi,
    • saturates sela i le gaʻo lapopoa,
    • faaleleia le toto toto,
    • faateleina le maualuga o le hemoglobin ma le toto mumu.

    Glycemic Product Index

    Pe a filifilia le faʻasologa o le glycemic index, e tatau ona e manatua o le 100% o lenei faailoga e maua mai i le kulūkose mama, ona faʻafefea lea ona liua i gaʻo ma ulufale atu i le toto. O lenei faʻamaoniga e iloa ai po o fea meaai e mafai ona faʻaaogaina i fualaau oona ma pe o le a le tele. O uiga faʻapitoa o loʻo faʻamatalaina i le laulau:

    I le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai ni uiga faapitoa o le faʻaaogaina. A uma ona faʻaaoga le tilo, o le oso i le suka e tupu i totonu o le tino, ma o le digestibility vave e taʻitaʻi atu ai i fesuiaiga ma se lagona malosi o le fiaʻai. O lenei faagasologa e mafai ona avea ma faʻamaʻi moni mo le maʻi. E fautuaina e le aufailaʻau taumafa le tilotilo e le o se mea suamalie suamalie e faʻafetaui le taumafataga ma le falaoa. E le tatau ona sili atu i le 200-300 grams le fua o aso taitasi.

    Melon e tatau ona faʻamalosia i le sili atu lapataiga - e sili atu ma le 200 kalama i le aso. E le fautuaina e ai i luga o se manava gaogao po o isi mea e gaosi mo se taimi uumi. I le taumafataga, o isi meaʻai e suia i se meaai. E sili ona aoga le 'ai o le kelo mai le meaʻai autu, i le tele o itula ao lei momoe. Mo tagata gasegase i le gaʻo, o le faʻaogaina o le oloa e le manaʻomia.

    O le a le filifiliga sili mo le maʻisuka?

    O le maʻi suka o se ala o le ola ma e le tatau ona faʻatapulaʻaina le tagata maʻi i se meaʻai malosi mo aso uma o totoe o lona soifua, aua o le tino masani o le tino, e manaʻomia uma vitamini ma minerale. Afai ei ai se filifiliga i le va o ia oloa aoga e pei o le siloti ma le melonini, e tatau i tagata fai meaʻai ona amanaʻia uiga uma o togafitiga ma mea faʻapitoa o le maʻi. Talu ai e leai se suiga i totonu o le siloni, faʻapea foʻi ma le tele o mea aoga, e pei o le melonini, e mafai ona avea ma ituaiga eseese o lisi o aso taʻitasi. E le tatau ona tatou faʻagaloina o le keloni e faʻasaina mo le faʻaaogaina e tagata ma le tele o meaʻai, ae e mafai ona faʻamalolo le malosi.

    Tuua Lau Faamatalaga