Toe faʻaleleia tupe

O le pancreas (pancreas) o se okeni faʻapitoa lea e matua aʻafia i le faʻaogaina o meaʻai, fuaina o enzymes mo le faʻaogaina atoa o meaai, faʻapea foʻi ma hormones e faʻasaʻo ai le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo.

O loʻo i ai se nofoaga faapitoa, talu ai o lona gaioiga e aafia ai le tele o faagasologa i le tino o le tagata, e aofia ai le faiʻai, lea o le kulukose o le punavai autu lea o le malosi.

O le mea lea, e taua tele le faʻavaeina o le pancreas i le taimi pe afai e muta le maua o enzymes poʻo hormones.

Faiga faamalosi fualaau

Afai e le galue le pancreas, e sili ona lelei le sailia o se fesoasoani mai togafitiga aloaia. Le itiiti ifo ina ia maua ai se faʻamautinoaga saʻo ma ia 100% iloa mea e tatau ona togafitia.

A maeʻa lena, e mafai ona e filifili e mulimuli i le fautuaga a se tagata tomai faapitoa poʻo le alu mo togafitiga i fale ma togafitiga faʻalautele.

O lea la, o le auala aupito sili ona faigofie e faia ai le galuega o le tausisia o meaʻai i mea taumafa i le tulaga o se taumafataga faapitoa, faapea foi ma le faʻatusatusaina o meaʻai e masani ona faʻaaogaina (masani ma vaevaega).

E tatau ona manatuaina o le lagona o le atoatoa e le vave sau, ae na o le 20-30 minute pe a uma le taumafataga. O le mea lea, mai le laulau e te manaʻomia e teʻa ai sina fiaʻai. O lenei mea o le a fesoasoani e le o le mamafa o le uʻamea e ala i le faʻaaogaina o meaai e le tatau ai.

O le pancreas o le a fesoasoani i aso anapogi po o taimi pupuu (2-3 aso) anapogi atoatoa. Le faʻaleleia ma faʻaleleia le tino, e fautuaina e inuina vai inu.

I nisi tulaga, ua faatonuina e le fomai mo sauniuniga o le inisinia mo le folasia o tautalaga (Creon, Pancreatin, Festal ma isi) e "aveese" le pancreas, tuu atu ia te ia le avanoa e malolo ai ma toe faaleleia. O sauniuniga o lenei ituaiga e aofia ai elemene o le eletise, lea e pei o se tulafono, o loʻo i totonu o le sua pancreatic ma fesoasoani e faʻatautaia meaʻai.

O vailaʻau uma lava o lenei ituaiga e sili ona lelei aʻo lei 'ai, ina ia latou lava le taimi e faʻamavae ai i le duodenum 12 ma saunia e faʻafeiloaʻi meaʻai e ulu i totonu. E mafai ona e tagofia fualaau oona i le taimi o le taumafataga poʻo le vave lava pe a maeʻa, pe a le o le mea e te leʻi faia muamua.

Creon o se tasi o sauniuniga aupito sili ona lelei ma lelei o le enzyme i vailaʻau faafomai i aso nei. E aofia ai enzymes lea e masani ona tatau ona maua e le pancreas.

Faatasi ai ma la latou fesoasoani, ua faʻamaonia le elemene o elemene o meaʻai (BJU), ua faʻamautinoaina lo latou gaʻo atoatoa i totonu o le inisinia.

E le gata i lea, o Creon e faʻamalosia le pancreas e maua ai ana lava enzymes, ma faʻaleleia ai le faʻatinoina o faagasologa uma o fuamalie. O le vailaʻau e faʻasolosolo taʻitasi, e masani lava - 1-2 capsules i le taimi o taumafataga taʻitasi.

O fualaau faasaina e maua ai nai itu taua. O nisi taimi o le gasea, fale le fiafia, le toʻa i le manava, ma le paʻu o le paʻu e mafai ona matauina. I le amataga o le pancreatitis, i le taimi o le maitaga, lactation, Creon e le fautuaina mo le faʻaaogaina, aemaise lava e aunoa ma le maliega a se fomaʻi.

Suʻega Faʻasologa o Vailaʻau

O le matafaioi taua i le togafitiga o le manava o le mumusu i le pancreas ua tuuina atu i laau. O mea totino o loʻo i ai se mea e sili atu le malie ma sili atu ona faʻaogaina nai lo pepa faʻamaʻapoʻa, ese mai i le tino o le tagata. E le gata i lea, o togafitiga o fualaau aina e le gata o le togafitiga o le faamaʻi autu, ae i le taimi lava e tasi o le faatulagaina lelei o faagasologa i le tino atoa e tupu.

O le mea pito sili ona taua o le faia lea o filifiliga saʻo mai ituaiga eseese o togalaau e ofoina mai ia i tatou e le natura tina.

O togavao e toe faʻafouina le toe faʻafouina o le gaogao o meaola e pei ona taua:

  • St. John's wort
  • laʻau aʻa
  • fasi laauainana
  • elecampane
  • Sushnitsa
  • Aloe
  • fualaau vaomago
  • centaury
  • chicory
  • laʻau manogi mumu.

E tatau ona ave ni nai laau mai le lisi o loʻo i luga, faʻaopopo mea totō ma aʻafiaga ma faʻamaʻi faʻapitoa i latou, e aofia ai:

O se taunuuga, e mafai ona e maua se faʻapitoa sili ona lelei, lea o le a faʻagesegese ae mautinoa e toe faʻafoʻi mai ai le tino o le tino ma i le taimi e tasi e faʻamama ai le ate, faʻateleina le gaioiga o le gallbladder. I le faʻavaivaia o le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e tipi lau lanu lanu pei o lauti ma inu lua ipu i le aso.

Pancreatic restoration video:

Sophora Japanese

Ina ia faʻamaonia le galuega a le pancreas, e tatau ona e gauai atu i le sophora Iapani. E faʻamalosia ai le faʻavaveina o le faʻafouina o le tino, faʻamautuina ai metabolic processes o loʻo tutupu i lenei totoga.

2 tsp ufiufi le fatufugaina o le Sophora fua mo le 5 minute i totonu o se ipu vai i luga o le vevela vevela i totonu o se pesini faameaalofa. Ave le 1/3 ipu faʻatolu i le aso ao leʻi faia le taumafataga mo le afa itula. E le mafai ona e kuka, ae na ona sasaa i le po ma afifi.

Inu le sefulu aso, ona faʻavevesi lea o le kosi mo le vaiaso ma toe fai. E le gata i lea, e tatau foi ona vavae pe sui le tuufaatasiga o le aoina o fualaau faasaina.

Icelandic moss

Ceraria (Icelandic moss) e matua aoga lava. O lenei mea totino o se faatusa o ituaiga eseese eseese e lua - o le suka ma algae. O loʻo i ai le malosiaga taua e le mafaatusalia ma le mafai ona ola i tulaga sili ona ogaoga, ma o se vaega o lenei malosi e tuʻuina atu i le tagata maʻi.

Icelandic moss faaleleia atili le gaioiga o le pancreas ma totoga uma, faateleina le puipuia o puipuiga. E faʻaaogaina foi mo le maʻisuka. Ua faʻamamaina e Cetraria le meaʻai uma o le digestive, aveese le toxini, ma ua i ai sona aafiaga toe faafouina.

Ia sili atu pe faʻapefea ona faia. Ina ia saunia se paluga faamalolo mo le 20 g o le arararia, ave le 300 ml o le vai ma faapipii ile vevela vevela mo le 15-20 minute. E manaʻomia lou inu 1-2 tbsp. l e oʻo i le 6 taimi i le aso ao leʻi 'ai.

Togafitiga o tamaiti

O le tuputupu aʻe o maʻi faʻamaʻi i le taimi o le tamaitiiti e mafua mai i le tele o laʻau suamalie, lea e pei o se tulafono, faʻaleagaina le tamaititi. O lenei mea e mafua ai le televave o le vaega o meaʻai ma taʻitaʻia, e tusa ai, i le soliga o le faiga o metabolic.

O vailaʻau faʻalaʻaulaʻau tuʻuina atu ana lava metotia. E tatau ona e faʻatau mea nei i le fale talavai, i luga o le maketi, pe sauni i lau oe lava: calendula fugalaau, mata, matala, laʻau laʻau, ma mutia. Ave uma vaega i le aofaiga tutusa (1 laulau L), faʻafefiloi, faʻafeu i totonu o le paʻu e faʻaaoga ai se mea e teu ai le kofe pe faʻaaoga pei o. Auina se sipuni sipuni o lauti ma se ipu vai inu ma alu i le po.

Tamaiti i lalo ifo o le 10 tausaga - 1/3 ipu aʻo leʻi 'ai, ma mo tagata matutua - 3/4 ipu faʻatolu i le aso. I le taimi ole togafitiga e tatau ona faʻaaoga ai mea suamalie masani. E iloa lenei mea o le meli poʻo le stevia. O le togafitiga e tasi le masina.

Pancreatic Disease Prevention

I tagata, o le mafuaaga sili ona taatele o le atinaʻeina o pancreatitis masani (o se faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas) o le ava malosi. Ma e le gata mo i latou e inu i taimi uma ma i ni gaʻo tele. O se ipu malamalama ao le i 'ai mo le fiaʻai, o le taimi lava e tasi - e lava lea e atiaʻe ai le maʻi.

I fafine, o le pancreatitis e tele lava ina tupu mai i le talaaga o maʻi o le biliary tract. O le mea lea, ina ia puipuia lenei faʻamaʻi, o le mea autu o le faʻagaloina lea o le ava malosi ma togafiti faʻamaʻi o le manava, ate, le manava.

I le faaopoopo i le ava malosi, o le ulaula o se mea e afaina ai le soifua maloloina. O le masani ona faʻamaʻaina le ulaula ulaula tapaa e aʻafia ai le tulaga o le respiratory tract, ae e mafai foi ona mafua ai le pancreatitis ma e oʻo lava i le fulafulaina o le faʻasolosolo i le paʻu i sina taimi puupuu. O Nicotine e faalavelaveina le galuega faalilolilo a le okeni ma mafua ai le atinaʻeina o suiga o le tino i totonu o ona masini, lea e masani ona oʻo atu ai i le maʻisuka malosi.

E faʻapefea ona tausia le pancreas? Vitio mai Dr. Malysheva:

O le saoasaoa o le olaga, o le popole e mafua ai se faʻalavelave i le paʻu o meaʻai. I le va o taumafataga, e tele taimi vavalalata e masani ona faʻapipiʻi, meaʻai vave, meataalo, nati e faʻaaoga e avea o se meaʻai. O nei mea uma e le maua ai le soifua maloloina i le pancreas, lea e faʻaaogaina i le taimi o le 4-5 taumafa vaevaega e tasi, faatasi ai ma le tatau ona aofia ai ipu masini vevela.

I le taumafa a le tagata faʻaonapo nei, o le numera o laʻau suamalie, o meaʻai ma le maualuga o le gaʻo meaola ua faateleina, o se mausa na amataina mai le taumafaina tele o meaai gaʻo (meaai vave, mea faʻafiafia, ma isi mea). O lenei mea e mafua ai se avega e le mafai ona gafatia i luga o le paʻu ma mafua ai le faʻalavelave i lana gaioiga.

Ina ia tausia le soifua maloloina o le tino, e tatau ona manatuaina o oloa nei e pito sili ona aoga mo ia:

  1. O fualaau aina suamalie, muamua, o zucini, kāloti ma isi.
  2. Lafumanu e maualalo le gaʻo (moa, lapiti, vela, povi), iʻa.
  3. Po o se aso ananafi po o sina falaoa ua maeʻa.
  4. Meaʻai gaosi susu i le maualalo o le pasene o mea oona.
  5. Palu fuatini palatini.
  6. Lago apu.
  7. Fualaau aina suamalie.
  8. Laʻau o le Rosehip.

O meaai e tatau ona kuka i se auala agamalu, o lona uiga, kuka pe uʻu, ae leai se mea e le ulaula, falai, piko. O lapisi e tatau ona tutusa le vaeluagavai, e le vevela tele. Aua o le pancreas, meaʻai vevela ma gaʻo e faʻailoaina i le tele o mea manogi ma mea manogi e leaga.

  1. Selu, e aofia ai aisa kulimi, paluga, soda.
  2. Mea manogi, pei o pateta.
  3. Popo malosi.
  4. Peini ipu.
  5. Fugalaau fou e pei o kāpeti, garlic, radishes, spinach ma isi.
  6. Fatu, nati.
  7. Fale faʻatau ma sau mafanafana vevela, pei o le mayonnaise, ketchup.
  8. Lauti malosi, kofe.

O le pancreas e le fiafia i mea leaga. E mafai ona aʻafia le leaga e le gata i meaʻai faʻafefeteina, ava malosi poʻo le sili atu mea suamalie. E oo lava i meaai lelei, ae i le tele o mea, e mafai ona afaina ai le tulaga ma galuega a le okeni.

Tino e galue

O le gaioiga o le pancreas o le faʻafoeina lea o le pulefaʻatasia o enzymes pancreatic e faʻateleina ai le faʻapalaina o meaai. E le gata i lea, o mealilo o le gland e fesoasoani i le faʻaaogaina o gaʻo, gaʻo ma pulu. O lona aafiaga lenei.

Ae mo le gaioiga faʻalotoifale, e manaʻomia le faatumauina o le paleni i le va o le faʻamalolo o hormones e pei o le glucagon ma le inisalini. O le eseesega i la latou gaioiga e faʻafeagai tonu lava: o le inisalini e tausisia le maualuga o le kulukose, o le glucagon e faʻatele ai. O le autu o se tasi oi latou na mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o le faʻaleagaina o gaioiga o le tino e mafua ai le mumū o le tino - pancreatitis. E le o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e mafai ona tupu i le kanesa.

O faʻalavelave faʻapitoa e mafua ai le ogaoga o faafitauli ma le faʻaogaina o meaʻai ma mea leaga o le endocrin system.

Ina ia iloa pe o le a le umi e toe faʻaleleia ai le okeni ma le auala e ausia ai lona atoatoaga o galuega, e tatau ona e faamasani ia oe i mea e iai se aafiaga leaga i lana gaioiga.

O a mea e faʻalavelave ai le tino?

O le galuega a le pancreas e tele ina lamatia ona o na mea:

  • le lelei
  • inu ava malosi
  • gasegase
  • tapaa tapaa
  • leai se moe,
  • tele le vaivai
  • leaga masani
  • popolega tulaga.

Ina ia mafai ona galue atoatoa le okeni, e tatau ona tausisia le lelei o meaʻai, o se soifua maloloina lelei ma fesoasoani i le tino i le taimi e masani ai le galuega a le pancreas, aemaise lava pe a uma se taumafataga fiafia po o ni tafaoga umi.

Faʻesea oloa:

  • saisi, soisi
  • mayonnaise ma mayonnaise sauces
  • meaai e mafai ona kuka
  • vineta ma mea faigaluega i le vineka
  • pateta
  • mea inu gaʻo
  • kofe
  • ulaula meaʻai
  • pulu malolosi, tiʻeli, aspic
  • vevela vevela, ipu
  • sweets, sukalati
  • gaʻo gaʻo, gaʻo
Pancreatic Remedies
  • Porridge i luga o le vai
  • fuā, kuka poʻo le fufuluina o ipu fuālaʻau
  • moli malamalama
  • le falaoa e le o lefete, e mafai ona e faʻatau i totonu o se supermarket tetele pe faia foi e oe lava ia.
  • O iʻa ma meaʻai
  • fuamoa
  • fualaau suamalie ma fualaau suamalie, vine
  • togafiti
  • vai masani
  • meaʻai susu (maualalo-gaʻo)

Tusia masani mo le tausia o le pancreas

O le faʻaaogaina o meaʻai e faʻamalosia ai le gaosiga o enzymes ma hormones, e fuafua i togafitiga filifilia.

O le fale sili ona lauiloa mo faafitauli o le pancreatic o le lanumoana. E aoga uma le siama ma le fausiaina o laulaau lanu moana (Mo le 1 ipu vai suamalie, 1 sipuni o le laulaau matagogo poo le lanu lanu fou, matou te tausisi i le 20 minute).

Faʻafefe suamalie faʻafefiloi e faʻafefiloi ma le karuti i vaega tutusa.

Faia muamua ni fualaau ao lei faia le 'aiga ½ ipu.

Aumai lelei le sua o le sua poo le pasili, lea e afaina ai le gland.

E mafai ona sauniuni le Rosehip e pei o le lauti, faʻamaʻi i totonu o se fale ma tuʻu ai mo le 20-30 minute. Ou te manaʻo e faʻailoa se tamaititi ola maloloina i se vevela, o lea e sili atu ai ona aoga.

Mo mea faʻaleagaina o loʻo i ai se faʻafitauli faʻapitoa i luga o le pancreas, o mea nei e talafeagai: linden fuga, manoa, toeaina matua, fualaʻau lau, barberry.

Mo le faʻaleleia atili o le pancreas, e fautuaina e 'ai le keloka, faʻaoʻoina, aniani, sisiva i ni vaega laiti.

Ina ia faʻamaonia le suka o le toto, o le sipuni o le sipuni o loʻo inu i vasega faalua i le tausaga.

I le tulaga o le maʻi pancreatic, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Auai i togafitiga ua faatonuina

Faʻamalosi se meafaifaʻaili tāua tele faʻatasi ma taususi a tagata.

O fua uma o le a fesoasoani i le pancreas e faʻatino ana galuega e le mafai ona faʻaaogaina i totonu o le tino i se uiga lelei, ma o le ae maua ai le soifua maloloina lelei ma le fiafia i le avea.

A uma mea uma, o le fiafia lenei pe a leai se mea e tiga. E le o oe o ni uo?

Ia fiafia ma ola maloloina!

Pancreas togafitiga

Gaoioiga e taulai i le faʻaleleia o le gaioiga o le pancreas

O le pancreas ua faʻaleagaina ona o se olaga le lelei. O meaai le lelei ma meaai le lelei e i ai foi se aafiaga leaga i le tino. Ina ia faʻavaeina le galuega a le gland ma ia fesoasoani i ai, e mafai e tagata uma; e lava le mulimuli i tulafono faigofie. E tatau ona mafaufau i nisi o fautuaga o le a fesoasoani e faʻamaonia le gaioiga o lenei okeni taua ma aloese mai togafitiga uumi ma isi mea le lelei:

  1. Faʻaititia le faʻaaogaina vave o taumafa. O nei meaʻai e matua afaina ai, aua o loʻo i ai le tele o gaʻo ma isi faʻaopoopoga e faʻalavelave ai le gaioiga o le tino.
  2. Taumafai e aua nei inu meainu. O faʻafitauli o le carbon dioxide o loʻo aofia i totonu o le vai e afaina ai le mucous membranes o le faʻaogaina o meaʻai ma faʻaosoosoina ai se faʻaogaina o le faʻaogaina.
  3. O le faʻaaogaina o le tele o laʻau e mafua ai ona maua e le gland le maualuga o le inisalini e faʻamautinoa ai le maualuga ole kulukose o le toto. Faatasi ai ma le faʻaaogaina atili o meaai suamalie i meaʻai, o le galuega failautusi ua vaivai, o se taunuuga, o le maʻisuka e atiina ae.
  4. Aua le inu kofe i luga o se manava gaogao. O lenei vaiinu e mafua ai ona faʻamalosi le tele o elemene nutesite, lea e solo ai puipui o okeni nai lo meaai.
  5. E fautuaina ina ia faʻatapulaʻa meaʻai vevela, ulaula meaʻai, fasia manu.

Afai ei ai se faaletonu o le pancreas, ona tatau lea ona faʻaeteete faapitoa i le auai o le ava malosi ma le tapaa tapaa i le atinaʻeina o gaʻo. O le tele o toxins o lo oi totonu o nei oloa e mafua ai le pala o le gland, ma o le mea lea na mafua ai ona suavai le sua o le pancreatic ma e le ulufale ai i le duodenum.

O le pancreatitis ma le maʻisuka e mafai ona atiaʻe i se tagata e tetee atu i se talaaga o le atuatuvale ma lagona le mautonu, talu ai ona o le gland e vave ona tali atu ia i latou.

Fesoasoani i le pancreas ia manuia e ala i le fetuunaiga o le meaai. E fautuaina e 'ai soo, ae i ni vaega laiti. O lenei mea o le a le mafai ai ona faʻaitiitia le tino, e aloese ai mai le faʻalavelaveina o ana galuega ma foliga mai o pancreatitis.

Mea ma ipu e faʻaleleia ai le pancreas:

  • fualaau fai sua
  • fufuluina fualaau faisua
  • falaoamata
  • laʻau manu, iʻa, fuamoa,
  • meaʻai gaʻo susu, fulufulu malo, kefir,
  • uliuli, fugalaau, cherries, suamalie, apu, pulu,
  • sua suamalie fou, suavai e aunoa ma le kesi, o se teuteuga o vine.

E tele mea e te manaʻo ai ina ia maeʻa le taumafataga, e te lagona sina fiaʻai. E masani ona masani ona o le kulukose ma meaʻai e ulufale i le toto 20-30 minute pe a uma ona 'ai.

Pancreatic faaosofia i fualaau faasaina

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O le galuega a soo se totoga i totonu e mafai ona suia mo le lelei, o le pancreas o le a le o se tuusaunoaga i lenei tulafono. E iai fualaau faʻamalosi e faʻaleleia atili ai le paʻu i tagata matutua, e filifilia i latou e faalagolago i le ituaiga, ogaoga o le togafitiga, tausaga ma le tele o isi mea.

I le taimi muamua, na fautuaina e ave faʻataʻitaʻiga, o na vailaʻau e faʻalavelave ai le gaioiga o le kulimi hydrochloric, faatasi ai ma le faʻaaogaina tele, o le galuega faalilolilo a le tino e faʻamaonia. Afai e le fesoasoani se fuafuaga malu e faamautinoa ai le lelei o le galueaina o le gland, o iai faailoga e tuʻuina atu ai inisiua, ma tuʻu faʻamalosi, e tuʻu ai ni laʻau.

O le polokalame togafitiga e faʻavaeina i luga o se tulaga taʻitasi, e manaʻomia ai le fetuutuunaiga faifaipea o le fualaau o le vailaʻau. Mo le faʻaleleia atili o le gaioiga o le tino, e masani ona latou faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi, fualaau antispasmodic, antienzyme, fualaau faʻamaʻi.

E naʻo togafitiga ua filifilia mo se tagata maʻi faapitoa e mafai ona saofagā i le toe faʻaleleia, i se faʻaopoopoga e manaʻomia ona matauina:

  1. moe malolo
  2. anapogi faʻamaʻi
  3. se taumafataga faigata.

O lenei mea e mafai ai e oe ona tuʻuina atu le malologa atoa ile gland, e tuʻuina atu ai ia te oe le avanoa e faʻafilemu ai, e faʻagesegese ai le faʻaogaina o le mea e le fiafia.

O nisi o mea taumafa e maua ai se aafiaga lelei i luga o le pancreas, e tatau ona aofia i le taumafataga i taimi uma e mafai ai. O ia oloa e aofia ai aniani, totino, kesi ma horseradish. Ae ui i lea, e fautuaina i latou mo le faʻaaogaina na o se okeni ola maloloina, ma le tino o le pancreatitis, e faʻasaina ona 'ai ma e ono lamatia.

E sili atu le lelei o le gaosia o enzymes o le a fesoasoani i meaʻai: lemoni, strawberries, siakiina, pasili, vafela.

O le natura natura ma laau mai laau e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai hormones ma faʻamalosia ai le faʻamalositino o vailaau oona, e mafai ona linden, manoa poʻo elderberry.

E faʻafefea ona lagolago le paluga ma fualaau

E le maua ai ni masini eletise e maua ai le tele o enzymes e talepe ai ma faʻafefe ai palatini, gaʻo, ma gaʻo. Ona o lea mea, e leai ni meaʻai i lou tino, e te le maua le mamafa. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o mea faʻapipiʻi o le enzyme e aofia ai lipase, protease, ma amylase e tatau ona onā i le tausia o le galuega o le pancreatic function. Afai o loʻo i ai ou laulau eleelea ma le vaivai, tiga, afaina, afaina pe a uma ona 'ai, mea leaga o le paʻu ma se manaʻoga lelei, ona faʻaaogaina lea o enzymes o le a faʻavaveina ai le toe faʻaleleia o gland, faʻaitiitia le malabsorption (le faʻaaogaina o meaʻai) ma faʻafitauli le lelei.

Aua le inu meaʻai meaai i luga o se manava gaogao!

O pusa o le enzyme o meaola e:

O le fua o enzymes i sauniuniga o le 10,000 ma le 25,000 iunite lipase, e ave e tagata matutua 2 capsules i le 1 dose. Ole suʻega na filifilia taitoatasi e lau fomaʻi aoga. Ole tele naua ole tui ole elemise e le tatau ona faʻanoanoa oe, talu ai o se pancreas maloloina e maua i le 720,000 iunite ole lipase ile taimi o taumafataga taʻitasi. O mea faaopoopo o le enzyme e maua mai i le pancreas o puaa. O le aoga o a latou vaega o laau toto e le i faamaonia.

Auala e ave ai elemene oona:

  • Faatasi ai ma sina muamua meaai. E mafua mai i mea taumafa o meaʻai malosi ma suavai, susu ma agaga.
  • Faʻatasi i meaai malulu. Enzymes ua faʻaumatia e meaai vevela.
  • E tatau ona foloina atoa le pusa. Afai e faigata lenei mea, e mafai ona e tatalaina ma folo ia paluga, ae masani lava i meaai ma aunoa ma le ulaina.
  • Inu se vai mama mama e aunoa ma le kesi.
  • E le tatau ona e aveina ni enzymes i lauti, kofe, fualaau aina ma fualaau faisua, meainu suamalie.

Lafoaina o meaʻai

O nisi taimi o le faamamaina o le tino, e aofia ai totoga o meaʻai, fesoasoani e faʻaleleia le gaioiga o le pancreas. Ae ui i lea, o lenei mea e tatau ona matua aʻafia ina ia aua nei faʻalavelaveina le fealofani i le gastrointestinal tract. E sili le vaʻai i se fomaʻi muamua.

O le faʻamamaina e mafai ona avea ma vailaʻau, ma e mafai ona faia e togafitiga faʻaleaganuʻu. O fea filifiliga e saʻo mo oe ma pe tatau ona faʻaaogaina ia mea uma o le a taʻuina e le fomaʻi.

O le auala sili e fufulu ai le pancreas e ala i le anapogi. A o faagasolo lea vaitau, e inu e se tagata le tele o vai, o le teuteu o laau, teas, ae le 'ai meaai. E taua le saunia mo le matelaina, aveese uma meaʻai gaʻo ma le protein i le 3-4 aso, e 'ai fualaʻau mata ma suamaʻai i luga o le vai, faʻaititia malie ai vaega. A maeʻa le matelaina, e tatau foi ona sui lelei le masani masani. E oo lava i le 2 aso o le pancreas o le a lava lea e mama ai. O le faʻaaogaina o lenei auala e le silia le 1 taimi i le ono masina. Ae mo i latou o loʻo iai faʻamaʻi tumau o le tino, o lenei auala e le talafeagai.

O tagata tetee o le matelaina e fautuaina e faia ni manu, lea o le a fesoasoani e faia ai se faamamaina loloto o le tino. Mo le mea lenei, e manaʻomia le laisa ma le susu:

  • 1 kilokalama o aʻa o le pasili e mimilo i se mea e fai ai meaʻai,
  • sasaa 1.5 lita o susu susu
  • kuka mo le 2 itula,
  • faamafanafana le paluga ma 'ai ao leʻi' aʻai mo 2-3 tsp., e oo atu i le 5 taimi i le aso.

Mo le faamamaina ma le paʻu o le faamamaina, e aoga le aofia ai o le 16-17 aso fualaau aina i taumafa i aso taitasi, poʻo teuteuga o le sami buckthorn poʻo le bay bay.

Faʻaiʻuga: faʻapefea ona iloa

O le pancreas e matua aʻafia i le faʻafefeteina, pulea le maualuga o le suka. O lona afaina ua taʻua o le "pancreatitis."

O le vave iloa o le faʻaogaina o le le fesoasoani e amata ai pe faapefea ona mafai ona galue le pancreas e aunoa ma le taʻitaʻia i se tulaga ogaoga e pei o le pancreatitis.

O faʻamaoniga muamua o tiga pe a uma ona 'ai i le itumalo pito i luga, e latalata latalata i le itu tauagavale ma le itu tauagavale o le hypochondrium. E tele taimi e fesootaʻi ai i latou i le vomiting. O le tiga o le a tulaʻi pe a uma ona aʻafia i tulaga le lelei i luga o le gland.

  • inu tele
  • solia o aganuu (taumafa tele o meaai gaʻo ma ulaula),
  • ulaula

O le mea muamua lava e fai ina ia faʻaleleia ai le tulaga o le pancreas o le faʻaumatia lea o nei mafuaaga. Afai e le mafai ona faʻamavae atoa, ona avea lea o le faʻamautuina o le pancreas o se sini le mautonu. O le faʻaleagaina o le a faʻaleleia, lea o le a oʻo atu ai i le fomaʻi.

Faʻafefea ona faʻaleleia le pancreas?

O le pancreas e tatau ona fetuutuunai i se taimi vave e mafai ai ona aloese mai le atinaʻeina o le afaina tele. A maeʻa ona faʻaaoga mafuaaga taua, e tatau ona e amata fetuunai le meaai.

Muamua lava, matou te vavae ese mai le meaʻai gaʻo, meaai vevela, ulaula, ma meaʻai. O le faʻaaogaina o laʻau suamalie e tatau foi ona faaitiitia i le tele e mafai ai. O le tele o mea suamalie e faʻaleagaina ai le maʻi o le maʻi mama, faʻamaloloina le inisalini. O lenei mea o le a oʻo atu ai i se faʻalavelave.

Matou te faateleina le numera o taumafataga, ma matou te faʻaititia le numera o tautua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tolu taimi i le aso e 'ai ai le 700 g o meaai, o le a tatou fafagaina 5 taimi i le aso mo le 300.

Matou te feutagai ma se tagata poto faapitoa e uiga i le inu faapitoa o vai. O le filifilia tatau o le suavai o le a fesoasoani e faʻasalalau le pancreas.

Matou te faʻapipiʻi oloa i le taumafataga o le a fesoasoani i le masaniga masani o le pancreas.

E tele fua e tele. Kiwi o le a faʻaleleia le gaosiga o le sua pancreatic, ma le le lava. Ma o eleni o loʻo i ai le tele o elemene taua, ia avea ma malosiaga faʻamalosia lautele. Cherry, fruit blackcurrant, apples, plums o le a aoga foi.

O le a fesoasoani le millet i le faʻamaoniaina o le gasegase o le suka vaivai, faʻafetai i elemene faapitoa o loʻo i ai. O le suavai, pe a 'aina, o le a fesoasoani e faʻamaeʻaina le faʻaogaina o le gaioiga.

E fautuaina e suia le falaoa ma le leai o se fefete, faaopoopo ni ipu paluga i le taumafataga, uila.

E taua. Ia mautinoa i le faaiuga o le taumafataga e tatau ona tumau pea se lagona itiiti o le fiaai. O le 'ai i le "mea lafoai" e matua faasaina!

Pancreatic drug support

O togafitiga o fualaau oona, e oo lava i fualaau faasaina o loo faatauina atu i se fale talavai e aunoa ma se taotoga, e masani lava ona manaomia ni fautuaga faapitoa. Amata ile faʻaleleia o le paluga i fualaau faasaina, ia faʻaeteete i au taga.

E tele vaega o fualaau oona e faaaoga e togafitia ai le mumū o le pancreas. Peitai, o le a tatou tilotilo i nisi o mea e talafeagai e faʻaleleia ai ana faʻatinoga.

  1. O loʻo faʻatautaia le faʻamalosia o faʻamalosi e toe faʻafoʻi ai le paleni o le apalai o le acid-base i le manava. E fesoasoani lea i le faʻafaigofieina o le paʻu ma faʻaitiitia le tiga. O nei mea e aofia ai ma Omez, Zantak, Atzilok.
  2. O vailaʻau faʻapitoa e faʻaititia ai le faaselaina o sua oona. E ui o le manava e faʻamalo leona tele, e leai se aoga o togafitiga. E aofia ai: "Nizatidine", "Pantroprazole", ma isi.
  3. E manaʻomia le faʻaaogaina o le antispasmodics e faʻamalolo ai le osofaʻiga o pancreatitis. Aemaise lava, tiga. E aofia ai: "Platifillin", "Bendazole", ma isi.
  4. O NSAID e faʻaitiitia le mumunia i le paʻu. O sauniuniga o lenei vaega e iloa e tagata uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, Diclofenac, Nise, Nimesulide.

E faʻapefea ona e faia le galuega o le pancreas ma togafitiga faʻa-aganuʻu?

Faatasi ai ma togafiti a tagata, e tele oloa ma metotia eseese e mafai ai ona e faʻasaina le galuega a le pancreas. I le faʻaaogaina o mafuaʻaga le lelei o loʻo faʻamatalaina i luga, e mafai ona e faia le galuega o le pancreas mo le 10-12 aso.

Muamua, mafaufau i le auala sili ona vave - e tatau ona faatumulia le pata i le kefir mo le 5 itula, a maeʻa ona ave lea o le afa i luga o se manava gaogao ma le isi afa i le afiafi.

O isi metotia o isi togafitiga mo le pancreas e le o ni auala vave. Manatua o le faʻaaogaina taʻitoʻatasi po o latou faʻatasi i se mea faigata, e tatau ona faʻatalanoa se tagata poto faapitoa. E te manaʻomia lenei mea ina ia aloese mai iʻuga le lelei.

  1. O se fofo sili ona lelei mo le pancreas o le mea lea e taua o le "kofe inu" e faavae i luga o le chicory. O le a tatou manaʻomia aʻa, o le a le aoga se vai inu. Tunu i latou i se mea e fai ai meaʻai manu poʻo se mea e gaosi ai meaʻai. O le isi, faʻaopoopo lua punetini i le tasi ipu vai inu. Matou te tausisi pea i lenei oloa mo le luasefulu minute. Matou te inu i sipuni tetele i le aso atoa. O le togafitiga e 21 aso, a maeʻa ona matou faia lea o se malologa mo le 7 aso ma toe fai.
  2. I le taeao, faʻaaoga se auala lelei e faʻafaigofieina ai le gaosiga o enzymes ma faʻamama le ate. Matou te inu mafanafana le 3% susu i le taeao i luga o se manava gaogao, puʻe ma se sipuni o le meli. A maeʻa lenei mea, 'aua le' ai mo le 2 itula, a leai o le a leai se aoga. O le a faʻaalia foi se aʻafiaga leaga pe afai e te le 'ai.
  3. E faʻaaogaina e faʻaleleia ai mea faʻamalolo o le musika auro. E faʻatautaia ma le manuia e tagata atamamai i latou e tusa ma le 400 faʻamaʻi eseese ma togafitiga o le pancreas, e aofia ai. Mo togafitiga, ave lau laʻau, tiʻoti lelei, lafo i totonu o le vai inu, faʻasolosolo i se tasi aso i se nofoaga malulu. Vaevae le fusi i 3 inumaga. Tatou te inu 3 taimi i le aso.
  4. E tele foʻi lauʻau e fesoasoani i le faʻaleleia o le faʻatinoina o meaʻai. E fautuaina e tagata faifaʻatasiga le faʻaogaina o le elecampane, calendula, galega, repeshka, manoa, offetail. Fafaga i luga o le faavae o le 1 tbsp. l mo le tasi ipu malamalama vai. Latou te faʻamalosi lelei (20-40 minute), ave le afa afa i le taliga, 3 taimi i le aso. Tulaga masani o vaiaso ulufale. Ave otaota taʻitasi pe faʻafefiloi.

O se auala lelei e fai ai le pancreas o le faʻaaogaina o le pateta. E taua tele le le faʻaaogaina o pateta lanu meamata, aua o mea o iai i totonu e matua afaina ma e mafai ona afaina ai le tino. Ina ia togafitia lenei ituaiga o fofo, e tatau ona e faia mea nei:

  • alalaʻau alalaʻau manaʻomia e fufuluina, tipi ese mata uma mai ia mea,
  • ona tatou manaʻomia lea o kāloti - matou te fufulu 3 vaega,
  • ona tatou fesuiaʻi fualaau faisua i totonu o se mea e fai ai meaʻai, pe a uma ona sisi,
  • toso le masini e mafua ai le gau,
  • matou te inu le suamalie e mafua mai i luga o se manava gaogao i le taeao,
  • ona matou malolo ai lea mo le afa itula, mulimuli ane matou te mautinoa o le 'aiga o le taeao ma falala,
  • ua togafitia i matou mo le vaiaso ma ave le malologa e tasi, toe faia le gaoioiga 3 taimi ma malologa.

E taua. Ua fautuaina e fomaʻi masani lenei fofo, ua faamaonia ai lona aoga tele mo le faaleleia atili o le galueaina o le pancreas.

Aua le faʻaleagaina le faʻaaogaina o togafitiga o loʻo taʻua i luga. Mulimuli manino i faatonuga, mulimuli i malologa. O le maelega malosi e tau atu i taunuuga leaga.

Faaiuga

Ina ia aua le faʻaauau le faʻaleleia o le gaioiga o le pancreas, faʻagataina oe lava i mea e te fiafia i ai, ave ni auala eseese, e tatau ona e mataʻituina lou soifua maloloina. O tagata e iai se lamatiaga o pancreatitis e tatau ona lafoai le ava malosi, e le aofia ai le ulaula. E oo lava i le tasi ipu tioata e mafai ona oʻo atu ai i se osofaiga mataʻutia. Mulimuli i taʻiala o mea taumafa o loʻo faamatalaina i luga. Faʻaleleia le pancreas o se faʻalavelave faʻapitoa ma e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E sili atu le faigofie ona puipuia ona togafitiga e ala i le mulimuli i fautuaga.

Mafuaaga o faʻafitauli

O faʻamaʻi o le gland, faʻapupulaina ona o le tele o avega i luga, e faʻatasi ma le mumū o le okeni faatasi ai ma faʻataʻitaʻiga leaga e faʻaleagaina ai le tulaga o le tino atoa.

O mafuaʻaga autū o faʻamaʻi:

  • gallstone faamaʻi
  • siitia faʻamaʻi viral,
  • le lelei, tumu i gaʻo, falai, meaʻai vevela,
  • inupia
  • faʻaaogaina le pulea o vailaau faʻamaʻi ma isi vailaʻau,
  • faʻaleagaina o agaga
  • ulaula
  • tulaga faigata
  • taumafa mo le paʻu mamafa.

O le iʻuga o le aʻafiaga o nei mea taua, o le atinaʻeina lea o se ituaiga o le pancreatitis necrosis, ma le gland abscess, lea e afaina i le faʻaalia o ni faʻalavelave ogaoga e oʻo i se faʻalavelave matautia.

E tatau ona faamamafaina o le tele o le mumū o le gland e mataituina pe a uma le pisa o le ava. O le faitaʻaga lona lua o le faʻaosoosoga o le sese lea o meaʻai.

Faailoga o se Faafitauli

O faʻamaoniga sili ona mataʻutia o togafitiga o:

  • lagona tiga o le tele o le malosi i lalo o le manava,
  • localization o le tiga i le taumatau saʻo,
  • fusi paʻu
  • fusipaʻu, susu, vomiting,
  • manava manaia, afaina.

E le mafai e le pancreas ona toe faʻaleleia na o ia, o lea e manaʻomia ai le fesoasoani, lea e maua ai le taimi e iloa ai, faʻamaonia le pepa ma le ituaiga o le maʻi. O le mea lea, afai e aliali mai faʻamaoniga i luga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E faʻafefea ona toe faʻafoʻiina le gaʻo

O le le atoatoa o le gaosiga o le sua o le pancreatic e mafua ai ona faʻaitiitia le tulaga masani ma faʻafefe ai faʻalavelave i le faʻaogaina o le tino, faʻaalia mai i le pala, tiga ma le vaivai. O lea e maua mai ai le pancreatitis. E manaomia vave togafitiga faafomaʻi, sosoo ai ma fualaau.

E tolu aso, o le tagata maʻi e fautuaina le anapogi ma faʻamamaina le pancreas.

Taofiga o le faʻamamaina

E masani lava ona faia i le faamamaina o le manava. O le mea lea, o le faʻaogaina o masini e faʻaaogaina. Ona sosoo ai lea ma se mea inu malosi, ma toe faʻaleagaina. Ole faʻasolosolo faʻasolosolo ole faʻaauau pea seia oʻo ina faʻamamaina le manava.

E faʻaaogaina le enema e fufulu ai le inumaga.

O le iʻuga, o le tino ua faʻasaʻolotoina mai mea leaga uma, lea e aʻafia ai le gaioiga o le gland.

A maeʻa nei taualumaga, o le anapogi i le vai inu e aunoa ma le kesi e faʻaalia.

I totonu o le pancreatitis, o le toe maua mai e mafai. Mo le mea lenei, e muamua lava le tatau ona gauai atu i meaʻai, e faʻaaogaina ai mea gaʻo uma, o le faamamafa i luga o le faʻaaogaina o faʻamaina vai, fualaau faisua ua kuka ma falala e faavae i luga o latou, meaʻai aano.

Ina ia aloese mai le toe faʻafouina o le faʻafitauli, e fautuaina le faʻaaogaina o meaai e manaʻomia mo le faʻaauau pea ona faʻaaoga, lea o le a avea ma faavae mo le toe faʻafoisia atoatoa o galuega a le tino.

Toe faʻaleleia mai le pancreatitis masani

Faʻatasi ai ma se faʻagasolo taimi masani, o le togafitiga faʻapitoa e aofia ai togafitiga ile falemaʻi. I tulaga tulaga ese, o le mea e faʻaaoga ai le aveeseina o le gland.

A maeʻa ona aveeseina se osofaiga ogaoga, e fautuaina le tagata maʻi i se taumafa malosi ma togafitiga fualaau e faaaoga ai fualaau faasaina:

  • fualaau faasaina e taofia ai le gaosiga tele o enzymes pancreatic,
  • fualaau e fesoasoani e faapaleni le malosi o le manava,
  • antispasmodics, painkillers ma bactericides,
  • panicreatic enzymes.

Ua fuafua e faʻaaoga se vailaʻau faʻamalosi e faʻamalosia ai le puipuiga.

Le manaʻoga mo meaai

I le pancreatitis e le masani ai, o se taumafa tumau e faʻatulagaina mo le toe faʻaleleia ina ia faʻaitiitia ai le avega i luga o le okeni.

Mataitu le maualuga ole kulukose. O le i ai o faʻamaoniga sili atu - o le faavae mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e maualalo ai le maualuga, poʻo le inisalini.

O le televave po o le le lava i le gaosia o le insulin e tatau ai mo le tausia o le toto sugar masani e tau atu ai i se alualu i luma taua i le mulimuli. O lenei mea e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka. Ae paga lea, o le faagasologa o le toe faʻaleleia o okeni i lenei faʻamaʻi e le mafai.

O le mea lea, o le togafitiga faʻapitoa e aofia ai le tausisia pea o kulūkose masani ma togafitiga faʻaauau pea ma mulimuli i se taumafa paleni.

Mea moni fiafia

O se taunuuga o le tele o suʻesuʻega, o le avanoa o le faʻamalologa mai se faʻamaʻi matautia e faʻaaoga ai le totoina o gaʻo i le ponaivi na faʻaalia.

Ae o le taotoga e fesoʻotaʻi ma se lamatiaga sili i olaga o tagata gasegase, o lea la e le faʻaaogaina lenei auala. E tumau pea ona talitonu o le a maua pea se filifiliga tau togafitiga taugofie.

I le maʻisuka ituaiga 2

O le fesili pe mafai ona toe faʻafoʻi se okeni i luma o lenei ituaiga o maʻisuka e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina. O manatu o le tele o saienitisi ua faʻanofo i lalo i le mea moni e faapea o le faʻaitiitia o le mamafa o le tagata maʻi e afaina ai le tulaga o le pancreas ma faʻaleleia lelei ai ana galuega.

E avea lenei ma faavae mo se taumafa malosi, lea e mafai ai ona faʻatuina galuega a le tino.

Ua maeʻa suʻesuʻega, lea na faʻaalia ai faʻalavelave faʻaleagaina o seʻau peta e nafa ma le gaosiga o le inisalini. E pei ona i ai, ua faʻaumatia i latou i siama o le faʻaaogaina o le tino o loʻo aʻafia ai le gland.

O se suʻesuʻega malosi o loʻo i lalo o le avanoa e faʻaleleia atili ai le toe gaosia o peta peta. O le faavae o le talitonuga e mafai ona liliu mai siama o le toto i totonu o siama e maua ai le insulin.

Toe faʻaleleia o mea lilo faalilolilo

O se galuega taua i le faʻapalaina o meaai o loʻo faʻaalia e panicreatic enzymes. O lo latou le lava o numera e taʻitaʻia ai:

  • solia le nofoa (malosi poʻo le manava),
  • le lava le fiaʻai ma le faʻaitiitia o le mamafa,
  • afaina
  • se malepe.

O le faʻamalositino sili atu o le gland e mafua ai le pancreatitis.

O fualaau o le enzyme e fesoasoani e faʻamaonia le gaosia o enzymes. O Digestal, Creon, Mezim, Unienzyme, Festal, Pancreatin. O le faʻaitiitia o se mealilo e faʻalauiloa e Isoprenaline, Calcitonin, Glucagon.

O togafitiga faʻapitoa o ni fesoasoani fesoasoani

O le tele ma le tele o taimi, e fautuaina e fomaʻi tagata maʻi e faʻaaoga togafitiga o togafiti faʻatasi ai ma togafitiga masani tau togafitiga.

E tele le poto masani ua maua i le faʻaaogaina o auala eseese e fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻamaʻi pipisi i tagata mamaʻi.

I le fale, e mafai ona e teuteu teuteu mai laau togafitiga e pei o le St. John's wort, chamomile, yarrow, faapea foi mai le oats, buckwheat ma isi oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Fua o le laurel leaves. E tatau ona 5-6 laulaʻau tuʻu le 500 ml o le vai inu, faʻaauau pea le 30 minute. Ave 1 tbsp. sipuni afa itula ao le i faia taumafataga. O le meafaigaluega e fesoasoani i le faʻaleleia o metabolic processes ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka.
  2. O le faʻaleleia o togatogo o le chamomile, o le vort St. John's ma le pepa mimiti o loʻo i ai se toe faʻafouina ma le faʻamalosia.
  3. O le malosi tele i le faʻamalosiina o le pancreas ma le faasaʻoina o faʻamaʻi suka i togafitiga a tagata e maua i le faʻaaogaina o le keke monastic.

Ae ao leʻi faʻaaogaina soʻo se faʻamalosaga mai se faletupe o le atamai o tagata, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi. E tatau ona manatuaina o ia tupe e mafai ona faʻaaogaina o se auala faaopoopo e togafitia ai se maʻi.

Le taua o mea taumafa

O le taua tele i le faʻamautuina o le tino o le oti.

O le taimi e toe faʻaleleia ai pe a uma le anapogi e manaʻomia le usitaia o tulafono nei:

  1. O Porridge i luga o le vai e tatau ona i luga o le lisi.
  2. Suavai (kuka poʻo minerale e aunoa ma le kesi) e faʻaaogaina i aso uma ma i le tele o mea.
  3. Meaʻai e faʻatagaina i naʻo masini, faʻafefiloi poʻo le uila.
  4. Taumafa - masani ma le faʻasalaga (5-6 taimi i le aso).
  5. Mea manogi, falai, meaʻai vevela, ulaula vevela, vaʻavaʻai o loʻo i lalo ifo o le faasaina.
  6. Faʻasaina le inu ava malolosi ma ulaula.

Fautuaina table table diet 5P. E maua ai le faʻaofiina i totonu o le taumafataga o mea e mafai ona faigofie.

Faatasi ai ma oloa e faaleleia atili ai le gaioiga o le gland:

  • meaola moa ma le lapiti, vela, povi,
  • ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo,
  • moa ma moa fuamoa,
  • oloa susu
  • fualaau mata, fua, vine,
  • mea inu - lauti tiamata, se teuteuga o sisi o le rose po o chamomiles.

E tatau ona manatuaina o ipu e 'aina na o le mafanafana.

Faasaina

O mea e mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻavavega o pancreatitis:

  • sausage, meaʻai gaʻo,
  • mai fualaʻau - kilika, aniani, tamato, pateta,
  • nisi fua - tangerines, oranges,
  • strawberries, fugalaau,
  • kofe, pia, meainu suamalie,
  • aisa kulimi.

E le fautuaina le fafagaina o meaai.

I le maeʻa ai o meaʻai e manaʻomia, o le faavae lea mo le toe faʻafoʻiina o le pancreas.

Soifuaga

Ina ia maua se faʻaleleia lelei, e fesoasoani i le olaga saʻo. E maua ai:

  • fetuunaiga o uiga faaalia i meaai,
  • faʻatauga o meaʻai
  • tausia le paleni i le va o le malolo ma le atuatuvale,
  • nofo i le ea i aso uma
  • faamalositino.

O se mea taua e manaʻomia o le faʻaaogaina o le malosi tele o le tino.

O le faʻatinoina o nei tulafono e fesoasoani e faʻamalosia ai le aafiaga o togafitiga ma mafai ai e le tino ona feagai ma galuega ua tofia i ai.

O le toe faʻaleleia o pancreatic o se faʻalavelave faigata ma umi. O nisi taimi e faʻamalosi mo le tele o tausaga, ma o nisi taimi e tatau ona e pipii atu i fautuaga a le fomaʻi i le mate ma ave le enzymes i le olaga atoa. Ae peitai, o le faatoilaloina o faigata, e mafai ona e ausia se manumalo atoatoa i le maʻi.

Faʻafefea ona faʻaleleia le pancreas?

Ina ia mafai e le tino ona galue i lona masani masani, ma e le faʻalavelaveina le faagasologa o otaota, e tatau ona e faʻaeteete e uiga i le meaʻai, aua le faʻatagaina oe e faʻasalalau, faʻaitiitia le faʻaogaina o meaʻai vevela, fried, fatty, salty, pickled products. Ae peitai, afai o le gaioiga o le pancreas ua i ai i se tulaga lamatia, e mafai ona e fesoasoani e ala i le faaosofia o ana galuega.

O le masani ai o le tino e faalagolago sao lava i le aofaiga o meaai ma lona meaʻai i le aso. E taua le aʻoaʻoina mo oe lava le tulafono e te manaʻomia e 'ai sina mea itiiti, ae tele lava - o lenei auala e mafai ai ona e lafoina le pancreas, ona o le tele o meaʻai e sau, ae i le taimi lava lea e faʻaosofia ai le faʻasaʻoina o enzymes ma ni vaega fou o meaai.

O le faʻavaeina o le pancreas o le a fesoasoani i oloa o faʻamaʻi masani. O ia oloa e aofia ai gaʻo, aemaise lava o le pata, le oatmeal.

O le tilotila oatmeal ma le taofi i le kefir

O le oatmeal kissel e fesoasoani atoatoa i totoga o meaʻai. E kuka ai le kuka e te manaʻomia:

  1. Salu se ipu oona, sili atu i le po, ia faʻafefe le vai i le taeao.
  2. Faaopopo le 200 ml o le vai, sasaina i se mea e fufulu ma kuka.
  3. A uma le kuka, faʻaitiitia le vevela ma faʻamafanafana mo le 10-12 minute.
  4. Liligi le afa afa o le vai malulu lea e faʻavaivai ai le suka (1 tsp.).
  5. Aumai i se vevela, tape le ogaumu, faʻamafanafana i se tulaga mafanafana.

E mafai ona e inu siʻeli e oʻo atu i le 3 ipu tioata i le aso, o le a iai se aoga aoga i le faʻatinoina o le tino o le tino, ma mo le pancreas o le a avea ma se meaʻai malosi. O le iʻuga, o loʻo faʻaleleia nofoa, ua faʻaaogaina otaota mai le intestine, faʻamuta le gaosiga o le kesi ma le faʻasalaga.

Faʻaleleia le tulaga o le pancreas e maua mai i le meaʻai ma le isi ipu, lea ua saunia mai kefir ma le teu. O se ipu tioata e manaʻomia le 400 ml o le kefir. E tatau ona fefiloi ma tuu i le po i totonu o le pusaaisa i luga o le fale mai le pusaaisa. I le taeao, o le afa o le falaologa na maua e tatau ona 'ai i luga o se manava gaogao, ao le isi aʻo lei moe.

Lisi o oloa aoga

O nei suʻega e talafeagai mo i latou e leʻi feagai lava ma se faʻamaʻi pei o le pancreatitis. Faatasi ai ma lenei mea na tupu, e tusa lava pe ua leva ona osofaia, o le taumafataga i le kefir ma le nameri oatmeal e le fautuaina. I lenei tulaga, o le a fesoasoani se vai i lalo o le vai, lea e tatau ona vevela i le 40 tikeri, ma iloa ai le inu.

O oloa o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani e faaleleia le galuega a le tino pe afai e masani ona aofia i totonu o le taumafataga:

Ae o mea uma lava e tatau ona i ai i le faʻalelei, ona o le tele o le tele o oloa e maua ai na o se aafiaga le lelei i luga o le uʻamea.

E faʻapefea ona faia le galuega o le pancreas?

O le pancreas e tatau ona galue i se tulaga masani, ina ia maua e se tagata le soifua maloloina lelei ma le maualuga o agaga. O le taumafa mo lenei mea e eseese ma aoga, o le a aʻafia ai le fua faatatau o le gaosiga o le enzymes ma le vai inu o le tino. O le ola e aunoa ma se paʻu e aofia ai le tele o tapulaa.

O le faʻamalosiina o le gasegase e galulue faatasi ai ma togafitiga faʻalapotopotoga atonu e manaʻomia mo i latou o loʻo mafatia i le le fiafia o le fale, le mausali, faʻafefeteina vave, afaina. Mo galuega lelei, o oloa e aofia ai le tele o fib, o meaʻai gaʻo e manaʻomia. Faafetai ia i latou, o le ua amata ona galue malosi mo la latou fefaʻatauaiga ma le vavaeeseina. E fautuaina e 'ai:

  • cereal cereals
  • falaoa atoa o le falaoa
  • Oranges
  • afamoni
  • palu tao
  • paka
  • fualaau fai sua
  • teuteuga o laau
  • siaki meainu suamalie ma fualaau suamalie.

Afai e tiga le pancreas, ua vaivai pe ua i ai i le tulaga o le faamai, ona manaomia lea o fualaau faasaina lea e mafai ona fesoasoani e faagaoioia le tino.

Fomaʻi

I totonu o so o se falemaʻi, o le gastroenterologist e togafitia le pancreas. O ia, i luga o le auiliiliga o auiliiliga ma se talaʻaga faafomaʻi a le tagata maʻi, o loʻo faʻamatalaina ai fualaau oona e talafeagai mo le masani ai o le gaioiga. O le tuufaatasiga o nei vailaau e aofia ai enzymes ma vailaʻau e amata ai le gland ma faaosofia ai lona masaniga galue. O vailaʻau nei ua manatu e sili ona aoga:

  • Panzinorm,
  • Creon
  • Mezim
  • Feso
  • Pancreatin

E manaʻomia lou suʻeina o nei vailaau i meaʻai ma sina vai. Latou te fesoasoani e faʻavaivaia le manava o le manava, fagu, fusi, afaina, faʻavaeina o le kesi. Latou te aofia ai le porotini porokalama, e le fautuaina i latou e maua i le maʻi mama mo nei fualaau. O vailaʻau e mafai ona suia i vailaʻau e faʻavae i luga o le alalaisa suka, o le tele o taimi e faia ai i fafo.

O le faʻatulagaina o tofiga e faʻatonuina e le fomaʻi. E le taliaina se mea maualuga, aemaise lava pe a maua se suiga i le pancreatic parenchyma. Faʻasaina le faʻasaina o vailaʻau ma togafitiga oe lava!

Faʻataʻitaʻiga masani

O vailaʻau faʻapitoa e i ai i totonu o lona faʻatau oloa le tele o meaʻai e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaioiga o le pancreas. E taua le inuina o le tele o le vai, ma afai ei ai foʻi ia enzymes talafeagai poʻo mea e faʻaleleia ai le 'ailaina, ona avea lea o se ituaiga vai inu.

O togafitiga sili ona lelei mo le faʻamalosia o le faʻaogaina o fualaau oona o teuteu ma meaʻai o laau. O loʻo i ai ni meaʻai masani e mafai ona e faʻaopopo i ai mea faʻapitoa, pe fetuunai le tofo o le vai i au mea e te manaʻo ai i mea manogi ma taimi. Faʻatasi ai ma fomaʻi aloaʻia a tagata mo le faʻaleleia o le faʻatinoina o le paʻu:

  • o se teuteuga o laau e manaʻomia ona ave i le fua tutusa - mint, oregano, wormwood, cinnamon, yarrow,
  • laʻau tipolo, e aofia ai le vine, uila, mumu mumu,
  • teuteu o le mutia
  • afu o laau na maua i le tutusa tutusa - ginseng, Rhodiola Rosea, vine magnolia vine, inu i vasega o le 6-7 aso ma le taimi e tasi mo le tino,
  • o se teuteuga o laau totő - barberry, elderberry, pasili, o le a latou faaleleia le lelei o le gland.

Pancreas Faʻaleleia oloa

O le lisi o oloa o loʻo i ai se aoga aoga i le faaosofia o le gland ma e tatau ona aofia ai i le lisi o aso taʻitasi e aofia ai le faʻasalaga, horseradish, leʻamea, kela. O le tele o mea manogi e maua ai se aafiaga sili ona lelei.

E le gata i lea, o aganuu o le legume e sili ona lelei mo le faʻaleleia atili o galuega. Mai fualaau faisua ma fualaʻau, strawberries ma fugalaau e mafai ona faʻaumatia i ni aofaiga itiiti. Lemons, barberry. Faatasi ai ma le greens, o le mea aupito sili ona aoga o pasili ma le gaʻo.

O se aafiaga lelei e faia i le natura masani o tinctures ma teas mai laau, mo se faataitaiga, mai le linden, elderberry poʻo le manoa.

Tuua Lau Faamatalaga