Mikardis faʻatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Faamatalaga talafeagai i 24.08.2014

  • Igoa Latina: Micardisplus
  • ATX Code: C09DA07
  • Mea aoga: Hydrochlorothiazide + Telmisartan (Hydrochlorothiaz>

O le tasi laupepa Micardis Plus e aofia ai le 40 pe 80 mg telemisartan ma le 12.5 mg hydrochlorothiazide.

Tagata faʻatau: sodium hydroxide, meglumine, povidone, sorbitol, magnesium stearate, lactose monohydrate, uʻamea uʻamea mumu microcrystalline cellulose, sodium carboxymethyl starch,suauu maso.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Pharmacodynamics

Mikardis Plus o se tuufaatasiga telemisartan (Blocker Receptor angiotensin ituaiga lona lua) ma hydrochlorothiazide (diuretic ituaiga thiazide). O le faʻaaogaina o nei vaega e mafua ai ona malosi aʻafiaga faʻaleaganai lo le faʻaaogaina taitoatasi. O le tagofia o fualaau faasaina 1 taimi i le aso e taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia malie o le mamafa.

Telmisartan - tagata e vaʻaia le mea e maua mai ai le tagata angiotensinituaiga lona lua. E i ai se maualuga maualuga mo tagata maua angiotensin II AT1 subtype. Na ia oso ese angiotensin II mai le nusipepa. Ole faʻaipoipoga e umi se taimi. Telmisartan e le poloka ai isi tali (e aofia ai AT2 ituaigatalini) angiotensin. Telmisartane faʻaitiitia ai foʻi le faʻasologa aldosterone.

I tagata e ogaoga maualuga 80 mg telemisartan i le aso e matua taofiofia ai aafiaga angiotensinII. O le amataga o le gaioiga e tupu i le tolu itula talu ona faʻamaʻaina le fualaau faasaina. O le gaioiga o loʻo i ai mo le aso. Tumau aʻafiaga faʻaleaga faatulaga se masina pe a maeʻa faʻaaoga telemisartan.

Hydrochlorothiazide o diuretic ituaiga thiazide. E aʻafia ai le faʻaaogaina o le eletise i totonu o tubules o fatugaʻo, faʻatupulaʻia saʻo le excretion o le sodium ma chloride. O lenei mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le faasalalauina o le toto, faateleina le gaioiga reninfaateleina le faʻasologa aldosterone.

Pe a uma le talosaga hydrochlorothiazide diuresis pe a mavae le lua itula, ma o le maualuga le aoga e maua pe a uma le fa itula ma tumau mo le 6-12 itula.

Pharmacokinetics

Telmisartan.Faʻavave vave mai le mea o loʻo i ai meaʻai. Maualuga maualuga telemisartansau i totonu o le itula. O le leai o se avanoa e 50%.

Tali atu i aʻafiaga o le toto - sili atu i le 99.5%. Faʻafeiloaia e ala i fegalegaleaiga ma glucuronic acid. Faʻamatalaga telemisartan fomaʻi faʻasolosolo.

O le afa-ola e tusa ma le 20 itula. E faʻamalieina i le feces in its original form and with the kidneys - up to 2%.

Pharmacokinetics telemisartani tagata matutua, e le ese mai i gasegase o le matua. E le manaʻomia le faia o filifiliga.

Hydrochlorothiazide. A maeʻa le faʻafofoga tautala hydrochlorothiazide maualuga maualuga e maua pe a uma le 1-2 itula. O le leai o se avanoa e oʻo i le 60%.

Tali atu ma palatini plasma - 64%. E le o faʻasalaga ma faʻaaogaina e ala i fatugaʻo e le suia.

Pharmacokinetics


Telmisartan

A o ave le fualaau oona i totonu, e aveʻesea mai le gastrointestinal tract i totonu o le toto mo sina taimi puupuu. E tatau ona manino manino le va o fualaau ma meaʻai. Afai e tuufaatasia nei gaoioiga e lua, aoga ua leiloloa le lelei o le fualaau faasaina, o le aoga e faaitiitia e limasefulu pasene. O le faʻamaliega e ausia le tulaga manaʻomia i le tolu itula talu ona inu le papa.

A mavae sina taimi, o le fualaau faasaina ua faʻaalia ua sosolo i totonu o le inumaga ua le suia.

E le faia le fetuunaiga e fuafua i le matua o le maʻi. I totonu o le tino o alii ma tamaitai i aʻoga, o se isi faʻasagaga o le vailaau o loʻo mataituina, atonu e ono faalagolago i le faapalepale o vaega ma le saoasaoa o le absorption.

I tagata gasegase e le atoatoa le aoga, o le fualaau faasaina ua sili atu ona lemu nai lo isi. Ae atonu foi e iai se eseesega o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i meaola male ma tamaitai.

Tofia O le vailaʻau o Mikardis e masani ona maua i le iloa o faʻafitauli e pei o:

  • Faʻasaʻo maualuga,
  • Loto o le fatu,
  • Ina ia mafai ona faʻaitiitia le faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular ma le olaga nei i tagata gasegase oe na pasia le ono tausaga.

Contraindications

Le fualaau faasaina Mikardis aua le tofia mo togafitiga i ia mataupu:

  • Afai o le tagata maʻi ua maua i se gasegase ogaoga i vaega autu poʻo vaega lagolago a le vailaʻau,
  • Tina ma le lactation i fafine,
  • Tagata maʻi i lalo ifo o le sefuluvalu tausaga
  • Afai o le gasegase faʻamalosi poo isi faʻamaʻi faʻapitoa ua faʻaalia,
  • Faʻatasi ai ma le gase o le galuega,
  • Afai e iloa le pala o le le faapalepale,
  • Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le aldosteronism.

I le faʻaeteete, ua faʻaaoga ai Mikardis mo solitulafono:

  • Fale gaosi
  • Faʻaauau le faʻamalosia o le tino,
  • High potassium
  • Suauu le lava
  • Faʻasologa o le fatu o le fatu
  • Ma le tele o isi faaletonu o le tino e galue.

Metotia o le talosaga

Mikardis laulau e ave i le tautala. O le vailaau sili ona lelei o le vailaʻau o le tasi lea o papa maa, faatasi ai ma le maualuga o le 40 mg i le aso. Afai e le lava lea, o le tele o vailaau e mafai ona faʻaluaina, ae leai. Aafiaga mai togafitiga, e le mafai ona ausia i le taimi nei, o lea ia aua nei faanatinati e faateleina le metotia. Muamua e tatau ona e faatali mo le vaitaimi faatulagaina o togafitiga, lea e mai i le fa i le valu vaiaso.

O tagata maʻi o loʻo faʻaauau pea ona faʻatalanoaina o fualaau oona e le manaʻomia ona sili atu i le metotia na filifilia e le fomaʻi i lalo o soʻo se tulaga.

I tagata gasegase i le mafaufau ma le agavaʻa ma le agavaʻa, e le sili atu i le 40 mg i aso taitasi le fua o aso taitasi.

Mo tagata matutua, o le tele o fualaau faasaina e tatau ona itiiti ina ia aua le afaina.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Mikardis Plus o loʻo faʻapipiʻiina i luga o pepa o pepa - biconvex, oval, lua-laulau:

  • fuataga 40 / 12.5 mg ma le 80 / 12.5 mg - tasi le lanu o le lanu piniki piniki, le lanu lua - lanu paʻepaʻe e mafai ona lalagaina le lanu piniki-mumu, i luga o se papa paepae o loo i ai se lagona o le "H4" (40 / 12.5 mg) po o le "H8" (80 / 12.5 mg), ma le logo a le kamupani (7 pcs. i totonu o se pulufana, i se pepa pepa pepa o le 2, 4 po o le 8 paʻu),
  • O le tasi o le samasama, i luga o se paepae papaʻe o loo i ai se pepa "H9" ma se logo a le kamupani (7 i totonu o se pusa lapisi, i se pepa pepa pepa o le 1, 2 po o le 4).

1 papalama e aofia ai:

  • mea gaosi: telmisartan - 40/80 mg + hydrochlorothiazide - 12.5 mg poʻo le telemisartan - 80 mg + hydrochlorothiazide - 25 mg,
  • O nisi vaega faaopoopo: povidone, sodium hydroxide, meglumine, magnesium stearate, sorbitol, cellulose microcrystalline, lactose monohydrate, masini maso, sodium carboxymethyl starch, uila uila (40 / 12.5 ma le 80 / 12.5) 80/25).

Telmisartan

Telmisartan o se tagata faʻapitoa (blocker) o tagata talia A-II (AT1 subtype) faʻaalia le aʻafiaga o le aʻafiaga i le faʻaaogaina o tautala. E i ai se maualuga maualuga mo AT1 o se subtype o le A-II talisapaia, lea e faʻatinoina ai le gaioiga a le vaega mulimuli. E le aʻafia ai le aʻafiaga o le receptor, e mafua mai i le A-II. O le gaioiga malosi e filifili faʻamaoni i AT1 o se subtype o le A-II talitutusa, ae e leai se sootaga mo AT2 subtype, faʻapea foʻi ma isi angiotensin faʻaleleia. O le taua o le faʻaaogaina o nei faʻalogo ma le taunuʻuga o le tele o le faʻatoagaina mai ona o le aʻafiaga o le A-II, le maualuga lea ua faateleina i le telemisartan, e leʻi suʻesuʻeina. O le vaega malosi e mafua ai le faʻaitiitia o le maualuga o le aldosterone i totonu o le toto, e le poloka ai laina eletise ma e le faʻaitiitia ai le maualuga o le reini i le plasma toto. Ole Telmisartan foi e le taofia le angiotensin-converting enzyme (ACE) - kininase II, lea e faaleagaina ai le malosi, o le mea lea, o le faateleina o le lamatiaga o ni mea e le manaomia ona o le bradykinin e le o faamoemoeina.

I le i ai o le maualuga o le toto maualuga, o le faʻaaogaina o telemisartan i se fuaseʻa o le 80 mg e matua faʻalavelaveina ai le aafiaga maualuga o A-II. O le gaoioiga antihypertensive o le vailaau i le maea ai o lona uluai tautala tautala e faʻaalia i totonu o le 3 itula. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e tumau mo le 24 itula ma tumau pea le maualuga e oʻo i le 48 itula. E tele lava ina mafai ona ausia se faʻamalosiaga faʻamalosia i le 28 aso talu ona amata le vasega, pe a faʻapea o Mikardis Plus e masani ona ave.

I tagata gasegase e maualuga le toto, o le telemisartan e faʻaitiitia uma le toto toto ma le diastolic e aunoa ma le suia o le fatu (HR). Afai e tatau ona faalēaogaina le vailaau, o le toto maualuga e toe foi malie i ona uluai tulaga faatauaina e aunoa ma le lamatia o le aveesea mai o le maʻi.

I suʻesuʻega o le telemisartan, o mataupu o le soifua maloloina o le cardiovascular, stroke e leai se faʻamaʻi, faʻaleagaina o le myocardial, poʻo le falemaʻi ona o le le atoatoa o le fatu (CHF) na iloiloina. O tagata mamaʻi e sili atu ma le 55 tausaga na maua ai le paʻu, faʻamaʻi o le gaʻo, ma le faʻamaʻi o le gaʻo poʻo le maʻisuka faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le tino (gasegase o le ventricular, retinopathy, talafaasolopito o le macro-microalbuminuria) na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le gasegase cardiovascular ma le tino.

Hydrochlorothiazide

Ole hydrochlorothiazide o se vailaʻau o le thiazide. O le vailaʻau, e pei o isi sui o lenei vasega o vailaau antihypertensive, e aʻafia ai le masini o le toe faʻamautuina o le eletise i totonu o le telefoni, faʻateleina le excretion o le sodium ma chlorides (tusa ma le tutusa). O le taunuuga o le totoga o le toto (BCC), o le faaitiitia o le maualuga o le toto o le toto (BCC), o le faateleina o le maualuga o le plasma o le toto, o le faateleina o le gaosia o le aldosterone ma le faateleina mulimuli ane o le mea o le potassium ma le bicarbonates i le urine, lea e mafua ai le faaitiitia o le mamafa o le potassium i le plasma toto.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le vailaau ma le telemisartan, atonu e mafua mai i le poloka o le renin-angiotensin-aldosterone system (RAAS), ua faʻaitiitia le gau o le palasia e fesootai ma lenei diuretic. A maeʻa le puleaina o le hydrochlorothiazide, ona faʻateleina lea o le gasegase pe a mavae le 2 itula, ma le maualuga pe a uma le 4 itula. O loʻo faʻatulagaina le galuega faʻapitoa a Mikardis Plus mo le 6-12 itula.

O le faʻaaogaina umi o le hydrochlorothiazide e faʻaitiitia ai le ono aʻafiaga o faʻafitauli o lino cardiovascular ma le tino mai ia i latou.

O le aʻafiaga a le Mikardis Plus, e pei o se tulafono, ausia le maualuga 4-8 vaiaso talu ona amata togafitiga.

Faʻasalaga

E le o faʻamautuina ni mea e sili atu ona maualuga o Mikardis Plus.

O faʻamaoniga o le sologa lelei o vaega taua o le fualaau faasaina e mafai ona:

  • telemisartan: bradycardia, tachycardia, faailoga iloga o le toto,
  • hydrochlorothiazide: hypokalemia, hypochloremia ma isi faaletonu o le paleni o le toto-electrolyte, o le faaitiitia o le BCC, mafua ai le maso masima ma / poʻo le faʻateleina o faʻalavelave o le cardiovascular system (o mea e mafua mai i le faʻaaogaina o glycosides cardiac poo isi fualaau oona).

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o nei gaioiga, ua faʻamaonia ai le togafitiga o le togafitiga, e le aveesea le telemisartan mai le toto e faʻaaoga ai le toto. O le vai o le hydrochlorothiazide e alu ese mai le tino e ala i le toto, ae peitai, o le maualuga o lona aveeseina e le i faavaeina. E tatau ona mataʻituina le maualuga o le creatinine ma le paleni eletise i le toto toto.

Faatonuga faapitoa

I nisi tulaga, o se taunuuga o le faʻasaina o le gaoioiga a le RAAS i le taimi o togafitiga ma le fualaau faasaina, aemaise lava i togafitiga faʻatasi ma fualaau e aʻafia ai lenei faiga, o le gaioiga toe faʻalavelaveina (e aofia ai le atinaʻeina o se faʻafitauli matuia tele). O le iʻuga, o le togafitiga faʻatasi ma se pa puipui e lua o le RAAS (faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le tuufaatasiga o Mikardis Plus ma le ACE inisiua) e tatau ona faʻatinoina taʻitoʻatasi, ma le mataʻituina ma le faʻaeteete o galuega a le tagata matutua (e aofia ai le mataʻituina o le potassium ma le creatinine i le toto).

I tagata gasegase e maua i le fatu o le fatu fatu (CHD) ma le maʻisuka ao latou taufaʻavaʻai i le A-II, o le a tele le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le myocardial fatalve ma le maliu faʻafuaseʻi o le cardiovascular. Talu ai o le i ai o le maʻisuka, o maʻi faʻamaʻi o le fatu e mafai ona faʻamaonia ona o le soymptomatic, mo lona siakiina ma togafitiga aʻo leʻi togafitiga, Mikardis Plus e manaʻomia faʻataʻitaʻiga talafeagai (e aofia ai se suʻega ma le tino).

O le vai o le hydrochlorothiazide o se sulfonamide e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o se uiga e le masani ai, e faʻaalia i le foliga o se kesi vaʻaia-tapuni le glaucoma ma le myopia i luga. O faʻafitauli o nei faʻalavelave e aofia ai le mata o le mata poʻo le faʻaitiitia faʻaitiitia o le mea faitino vaaia, lea i le tele o tulaga e tupu mai i nai itula i ni nai vaiaso talu ona amata le Mikardis Plus. I le toesea o togafitiga, atiaʻe se gasegase matuia-tapunia le glaucoma e ono mafua ai le gau o le vaai. Mo le togafitiga o lenei uiga, muamua lava, e manaʻomia le vave taofia o le hydrochlorothiazide. Afai e tumau pea le le pulea o le mamafa o le tino, e ono manaʻomia le togafitiga faʻafuaseʻi poʻo togafitiga faʻapitoa. Faʻamatalaga o aʻafiaga mo se faʻalavelave matuia-tapuni le glaucoma atonu o se talafaasolopito o allergies i penicillin poʻo sulfonamides.

O le vai hydrochlorothiazide, e pei o isi togafitiga thiazide, e mafai ona taʻitaʻia ai i le vai-electrolyte balance and acid-base state (hyponatremia, hypokalemia, ma le hypochloremic alkalosis). O faailoga o lenei faʻalavelave atonu e aofia ai le galala, gutu malulu, vaivaiga lautele, atuatuvale, moe, vaivaiga o musika, faʻamalologa poʻo le faʻamalosiina o maso o le tamai povi (crumpi), faailogaina o le faʻaitiitia o le toto, vevela, vomiting, tachycardia, oliguria.

O le faʻafefe o le hypokalemia e faʻateleina i tagata gasegase o le cirrhosis o le ate, e le o le tala o le tele o diuresis, ma le masima e leai se masima ma i le tulaga o le tuufaatasiga o Mikardis Plus ma gluco- ma mineralocorticosteroids poʻo corticotropin.

E ui i le mea moni e leai se hyperkalemia ogaoga faʻamaonia na tusia i le togafitiga o Mikardis Plus, e tatau ona manatua i le mafaufau o mea aʻafiaga mo lona tupuga e aofia ai le maʻisuka, fatu ma / poʻo le le atoatoa.

O faʻamatalaga e faʻamaonia ai le mafai gafatia o Mikardis Plus ona faʻaitiitia pe taofia le atinaʻeina o le hyponatremia e mafua mai i le faʻaaogaina o togafitiga. O Hypochloremia e lauiloa, o se tulafono, e le taua ma e le manaʻomia togafitiga.

O togafitiga o Thiazide e faʻateleina ai le faʻaitiitia o le manava o le calcium e fatugaʻo ma le foliga mai o le alualu i luma ma le itiiti o le faʻalauteleina o le maualuga o masini eletoni. O le atinaʻeina o hypercalcemia ogaoga e mafai ona avea ma faʻamaoniga o le hyperparathyroidism latina. Afai e manaʻomia se suʻesuʻega o le parathyroid, e tatau ona faʻaumatia ia togafitiga.

O le gaioiga a Mikardis Plus e le aoga tele i tagata gasegase a le Negroid race.

Faʻaiʻuga

  • Mai le manava o le tino: puupuu le manava, maʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi.
  • Mai le faiga faʻasalaga: Tachycardia, arrhythmias, bradycardia, o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le mamafa.
  • Mai le faʻalavelave faʻalavelave: faʻavaivaia, paresthesiavavao tigāpopolega faanoanoagaafaina, maʻi tiga.
  • Mai le fualaau oona: afaina, manava,susu mata, tiga o le tino, malosigastritis, hypercholesterolemia, hyperglycemia, pancreatitis,lanu dyspepsia.
  • I le vaega o le paʻu: afu.
  • Mai le maskotakeletal system: gaʻo maso, faʻasolosolo, faʻataʻitaʻiga, arthrosistiga o le pusa.
  • Mai le polokalame o le hemopoietic: leukopenia, eosinophilia, anemia, neutropenia, thrombocytopenia, thrombocytopenia.
  • Mai le vailaʻau o le gaosiga o le manu: toe faʻalavelave, Nephritis, glucosuria.
  • Mai mata: mea faʻaletonu vaaia, glaucoma, xanthopsia, myopia mataʻutia.
  • Iniseti: sepsisafaina o le manava (pharyngitis, bronchitis, sinusitis), o le mumū o galu malu.
  • Faʻasologa o le gasegase faʻasolosolo: faateleina creatinine, ate enzymes, creatine phosphokinase, uric acid i totonu o le toto hypertriglyceridemia, hypermalemia, hypokalemia, hypoglycemia, hyponatremia, togi hemoglobin.
  • Tali atu i le Allergic: paʻu paʻu, angioedemavave erythema, anaphylactic reactions, uletema, vascularitis vascularitis, vasculitis leʻo.

Fegalegaleaiga

A e faʻasoa telemisartan ma:

  • isi vailaau faʻasaina - o le faateleina o le malosi e mafai aʻafiaga faʻaleaga,
  • fualaau faasaina lithium - o le siitia le tumau o le anotusi e mafai lithium i totonu o le toto
  • o fualaau e le faʻasauā ai anti-inflammatory - foliga vaaia faʻalavelave faʻapitoa i tagata gasegase ma le faʻaitiitia o le toto toto,
  • digoxin - ono mafai ona faʻatupulaʻia le faʻamasinoga digoxin i le toto e 20%.

Faʻaaogaina tutusa hydrochlorothiazide ma:

  • paleni, ma le ethanol poʻo opioid painkillers - o le atinae e mafai manatu faʻapitoa,
  • Metformin - e mafai ona faia le atinae lactic acidosis,
  • hypoglycemic agentsma inisalini - e manaʻomia le faʻasoasoaina ole fomaʻi hypoglycemic drugs,
  • cholestyramine ma colestipol- faʻafefeina o le faʻaaogaina e mafai hydrochlorothiazide,
  • tagata e le o le faʻafefelailari musika - e mafai ona faʻaleleia o latou aʻafiaga,
  • glycosides fatu - e mafai ona faia le atinae hypokalemiapoʻo hypomagnesemia,
  • 'au e teteʻe - ono mafai ona faateleina le anotusi uric acid i totonu o le toto.
  • tapenaga o le pata- ono mafai ona faʻatupulaʻia le faʻamasinoga calcium i le toto ona o le faʻasaina o lona manava e fatugaʻo.
  • alofaga- o se faʻafitauli tele e atiaʻe ai ni manaʻoga e le manaʻomia e mafai alofaga,
  • m-anticholinergic blockers(atropine, biperiden) - faʻavaivai faʻavaivaia o le faʻamalositino, faʻateleina le bioavailability thiezide diuretics,
  • o fualaau e le faʻasauā ai anti-inflammatory - vaivai vaivai diuretic ma aʻafiaga faʻaleaga.

1. Faatonuga mo le taliaina

I totonu o le tusiga e mafai ona e mauaina faʻamaumauga i luga o faʻamatalaga, metotia ole pulega poʻo le fua ole manaʻomia (pe'ā manaʻomia, pe faapefea ona faʻatulagaina), faʻavae, fomu lea e mafai ona gaosia ai lenei vailaʻau, faʻapipiʻiina o lenei vailaʻau faʻatasi ma isi vailaʻau, tulaga e le taliaina aveina o vailaau, paluga tau, mea tutusa, faapea foi ma iloiloga o tagata gasegase o loo faaaogaina lenei fualaau faasaina.

E le gata i lea, iinei e mafai foi ona e maua faʻamaumauga i luga o le mea e fai pe afai e faafuasei ona e maua se mea e sili atu. O nei faʻamatalaga uma e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa ina ia aua nei feagai ma taunuuga leaga.

Faʻaiʻuga

A o togafitiga ma Mikardis, faapena faamalumaluga aafiaga:

  • Ogatotonu o le popolega o le tino - faanoanoaga, vevela, popolevale, le mautonu, faavaivaia,
  • Iniseti - cystitis, faʻamaʻi pipisi o le respiratory tract, sepsis,
  • Faiga faʻavae - thrombocytopenia, anemia, faʻaitiitia faʻaitiitia o le maualuga o le hemoglobin,
  • Vaaiga mamao - malamalama le malamalama o ata poo isi faʻafitauli,
  • Faiga faʻaoga mea - o le gutu malulu, tiga o le manava, vomiting, faʻalavelave,
  • Musele ma ponaivi - toe foʻi tiga, faʻamalo, tiga matuitui i maso ma sooga, tulaga faʻamalosia,
  • Ma isi faʻatuʻiga e mafai foi ona tupu, mo se faʻataʻitaʻiga, vaivaiga lautele, moe, poʻo tiga i nisi vaega o le tino.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina Mikardis e mafai ona faateleina ai le aafiaga o isi vailaʻau, lea e mafua ai ona maualalo le toto.

Ma faʻapea foʻi le faʻateleina o le faʻaogaina o le digoxin i le tino, ma o se taunuuga o lea mea e tatau ai ona mataʻituina pea suʻesuʻega.

faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina Mikardis, e mafai ona sui fesuiaiga o fuaina vasoconstrictor fualaau faasaina, ma suia foi le amio pulea o aʻafiaga o le nasu i le tino.

Tulaga o le teuina

E tatau ona teuina le fualaau faasaina mai le mafai ona aapa atu tamaiti. E mafai ona e maua i se potu e le sili atu i le tolu tikeri o le vevela. Pusa, pe afai e le malepe, o lo latou afifiina taitasi ua teuina mo le tusa ma le tolu tausaga, mulimuli ane faaaoga e le fautuaina.

E oo lava i le tulaga o le filifilia o le fualaau faasaina, na taʻu mai ia te aʻu o Mikardis o loo i ai se aafiaga malosi. Sa tonu ia te au e faataitai ia te aʻu, aemaise lava talu ai o le faamaoniga na taua. Ave fualaau, na faatonuina e le fomaʻi ni nai vaiaso e faʻatele ai lo latou aafiaga. Ma ua amata togafitiga. Ioe o le tau na maualuga mo au, ae na ou filifili e le tutusa le tutusa o analogues e pei o Mikardis lava ma inu ai le uluai kopi. I totonu o le vaiaso, sa ou lagona le sili atu ona lelei. Faafetai i fomai ma Mikardis.

A o maʻi loʻu tina, sa matou taumafai i se fuainumera tele o vailaau, taumafai e faamautu lona tulaga, ae sa le fesoasoani mo se taimi umi. Ina ua uma ona feutagai ma se fomai i le falemai, na matou filifili e faataitai se tau e le taugata o Mikardis. O le mea e ofo ai, na amata ona galue malosi le fualaau faasaina vave lava. Ou te fiafia i le mea moni e faapea o le tau e taliaina ma o le tuufaatasiga o mea gaioiolosi e fetaui tonu lava ma o tatou faailoga. Faafetai i tagata uma oe na faʻaaogaina la matou filifiliga o lenei vailaau faʻamalosi.

Na faatonuina aʻu e le fomai e ave le vailaʻau Mikardis faaopoopo. Ina ua uma ona faitau le tele o iloiloga e uiga i ona aafiaga i luga o le tino, na tonu loa ia te au e faataitai ni tala. Na foliga mai ia te aʻu e fai sina mea leaga i loʻu tino vaivai. Ae ina ua mavae sina taimi, sa itiiti lava le aafiaga o le togafitiga ma na filifili ai e faaaoga pea le fualaau faasaina o le micardis. Ua sili atu le lelei.

Faʻavaega ma faʻamalositino aafiaga o fualaau faasaina

O le eletise autu o le fualaau faasaina o le telmisartan. E tasi le papafa o lenei vaega e aofia ai le 80, 40, ma le 20 miligrams. O tagata e mauaina le fualaau e faaleleia atili ai le faʻaaogaina o le vaega autū o le: meglumine, sodium hydroxide, polyvidone, sorbitol ma le magnesium stearate. O lenei vailaʻau, i le faaopoopo atu i telemisartan, o loʻo aofia ai le 12.5 miligrams 12.5 o le hydrochlorothiazide - o se vailaʻau o se diuretic. O le tuufaatasiga o togafitiga ma tagata angiotensin e mafai ona mafai ai ona maua ni aafiaga sili atu ona lelei. O le aafiaga o le diuretic e tupu pe a ma le lua itula pe a uma ona ave le pulu.

Mikardis Plus o se tagata tetee i le faʻalogo mo le hormone angiotensin. O lenei hormone e faʻaleleia ai le leo o puipui puipui, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le vaʻaia o toto toto. Telmisartan e foliga tutusa i le vailaʻau vailaʻau i faʻasalaga o angiotensin receptors.

A maeʻa ona ulufale atu i le tino, o lenei vailaʻau e faia ai se sootaga ma le tagata faʻaleleia, lea e taʻitaʻia ai le fesuiaʻiga o angiotensin, ma faʻaitiitia ai le mafuaʻaga autu mo le faateleina o le toto. Telmisartan e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le sosoʻo, ma, i se isi faʻaopoopoga, faʻasalaga diastolic, ae o lenei mea e le suia ai lona malosi i soo se auala ma le numera o feteenaʻiga o le muso o le fatu. O le a le mea o taʻu mai e le tusi lesona a le Mikardis Plus?

O le faʻaaoga muamua o le fualaau faasaina e oʻo atu ai i le faʻavaveina o le faʻamalositino o le mamafa: e faʻagesegese ona faʻaitiitia i luga o ni nai itula. O le faʻamaʻi faʻamaʻi pe a maeʻa ona tago i le laumei mo le itiiti ifo ma le tasi le aso. O le mea lea, ina ia tumau pea le mamafa o le mamafa ma ia pulea, e manaʻomia le inu i le vailaau faafomaʻi na o le faatasi i le aso. O le maualuga, ma i le taimi lava e tasi, o le faʻaitiitia le faʻaitiitia o le mamafa e tupu i le masina mulimuli ane mai le amataga o togafitiga faʻatasi ai ma le vailaʻau tuʻuina atu. I mataupu pe a faalēaogaina le vailaau, o le a le aʻafia le faʻasolosolo, o lona uiga, o le mamafa e toe foi atu i le uluai faʻamatalaga e le o le faʻamalosi, ae, o se tulafono, e tupu lenei mea i le tele o vaiaso.

O vaega uma lava o le Mikardis Plus, pe a faʻaogaina mai i le manava, e vave lava ona gauai, o le bioavisi o le fualaau faasaina e latalata i le limasefulu pasene. O le maualuga o le maualuga o le vaega galue i le plasma e fuafua i le tolu itula. O le metabolization process e mafua mai i le tali o le telemisartan ma le glucuronic acid. O taunuuga o metabolites e le o toaga. O le afa-ola o le fualaau faasaina e silia ma le luasefulu itula. O le vailaʻau faʻasaina o loʻo faʻamalosi i feces. E tusa ai ma le faanatinati, e le itiiti ifo i le lua pasene o le vailaau faʻasaina e maua mai.

Mikardis Plus o pusa o loʻo maua i lomiga e tolu: 80, 40 ma le 20 milikalama o telmisartan. Po o le a lava le aofaiga o mea e gaosia ai, o laumei uma lava ei ai se foliga lautele ma lanu paʻepaʻe. O se togitogiga o le kamupani o loo lomia i le isi itu o le laulau. O le 40 milligram tablets ua iai foi le 51N. O i latou e 80 milikalama taitasi ua togitogia i le tau 52N. I totonu o se pusa se tasi, e lua mai i le valu pepa, e tofu lava ma mea e fitu.

O afea e tatau ai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina

E tusa ai ma faatonuga, na fausia le Mikardis Plus (80 + 12, 5 mg) mo le togafitiga o le maualuga o le toto. O nisi fomaʻi ua fautuaina lenei vailaau mo tagata mamaʻi e sili atu i le limasefulu lima tausaga le matutua ua iloa ua i ai le tele o aʻafiaga o maʻi ogaoga o le cardiological tuga lea e fesootaʻi ma le maualuga o le toto maualuga. E taua le matauina o le fualaau faasaina ua faatonuina i le mataupu pe afai e le mafai ona ausia le manaomia o le mamafa o le mamafa aʻo ave le masani masani o lenei fualaau faasaina.

E le fautuaina e faʻamaonia lenei vailaau mo oe lava ma filifili lana metotia, talu ai e na o se fomaʻi e mafai ona maua se faʻamaʻiloga e ala i le iloiloina saʻo o auiliiliga a le maʻi. O le aʻafiaga o aʻafiaga i itu e faʻalagolago foi pe faapefea ona saʻo le faiga o togafitiga.

O le a le taimi e mafaufauina ai le faʻasaina ole vailaʻau?

Togafitiga ma le fualaau faasaina e le tatau ona faia i mataupu nei:

  • I tulaga e iai le hypersensitivity i le autu poʻo mea faaopoopo o lenei vailaʻau.
  • O lenei vailaau e le talafeagai mo tamaitai o loʻo i ai i le tulaga, ae, i se faaopoopoga, pe afai e fai le susu.
  • Ole fualaau e le talafeagai e tusa lava pe maua e tagata gasegase patho patho patho e aʻafia ai lo latou tulaga lautele.
  • I le iai o faʻalavelave ogaoga i le gaioiga o gaʻo ma le ate.
  • I tulaga o loʻo i ai le fructose goto iloga.

Analogs e tatau ona filifilia i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i tamaiti poo tamaiti. E mafua mai i le mea moni e faapea, o le aʻafiaga o le telemisartan i luga o se totoga e leʻo atoatoa ona faʻatulagaina e lei faavaeina. O faatonuga mo le faʻaaogaina ma le Mikardis Plus o loʻo faʻaalia ai, i le faaopoopo atu i faʻamaʻi uma o loʻo taua i luga, e le mafai ona faʻamatalaina i tagata gasegase e maua mai i le hypercalcemia fou, ma, e le gata i lea, e le talafeagai mo le hypokalemia, le lava ona o le le faapalepale i le galactose ma lactose.

O faʻamaoniga faʻamaonia e tuʻuina atu foʻi i le vailaʻau Mikardis Plus (80 mg). Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau i fomaʻi ona matua faʻaeteete ma faʻatonu se togafitiga maualalo i mataupu o loʻo i ai i le talafaʻasolopito o maʻi gasegase o loʻo i ai patho nei:

  • Le atinaʻe o le hyponatremia poʻo le hyperkalemia.
  • O le i ai o le cardiac ischemia i maʻi.
  • O le atinaʻeina o fatu fatu, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le le atoatoa o le tino, valve stenosis poʻo cardiomyopathy.
  • O foliga vaaia o le vevesi o gaʻo uma o fatugaʻo. I tulaga e na o le tasi le fatugaʻo o le tagata maʻi, e tatau ona faia le tausiga faʻapitoa i le taimi o le puleaina o fualaau faasaina pe afai e na o le pau ia o le gaioiga o loʻo faʻatinoina le gaioiga o le toto.
  • O le atinaʻeina o le faʻamaʻi, lea e afua mai i faʻamaʻi faʻatasi ma le vomiting poo le manava.
  • Vaʻaiga faʻasolosolo muamua.
  • Toe faʻaleleia o gasegase pe a uma le gaosiga o fatugaʻo.

I le faaopoopo atu i faamaʻi o loʻo i luga, faʻatasi ai ma le tofiaina o Mikardis Plus, e tatau foi ona matua faʻaeteete pe a fai o gasegase e maua i le maʻisuka ma le suka.

Aafiaga e ono aʻafia i le taimi o le pulega

O faʻamatalaga e uiga i le "Mikardis Plus" e le masani ona iloga i se tulaga lelei. O nisi o tagata gasegase ua lipotia mai foliga o ni suiga le lelei i lo latou manuia. E tatau ona faamamafaina i le taimi nei o le atinaʻeina o aʻafiaga e le talafeagai e faalagolago lea i le fua o le fualaau faasaina, ma, i se faaopoopoga, i le matutua o tagata mamaʻi ma le iai o faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, e masani lava ona mafai ona matau suiga nei ao faia lenei vailaʻau:

  • O foliga vaaia o le vevela, vevela, vaivai ma le atuatuvale, faatasi ai ma se tulaga atuatuvale, le mautonu, ma, i le tele o mataupu e le masani ai, e le o aofia ai le taofiofi.
  • O se faʻaopoopoga taua o le gasegase mai le faʻalavelave faʻaleleia o le tino i faʻamaʻi pipisi, lea e avea ma mafuaʻaga autu o le pharyngitis, sinusitis, bronchitis, maʻi paroxysmal ma tutusa.
  • O foliga vaaia o le maʻi o le dyspeptic i le ituaiga o nausea, colic, ma, i se faaopoopoga, manava manava. I nisi o gasegase, o suʻega atonu e faʻaalia ai le faateleina o le enzyme o le hepatic.
  • Le faʻaalia o le faʻasagaga - tiga i totonu o le fatafata. E le gata i lea, o le atinaʻe o tachycardia poʻo, i se isi itu, e le faʻatea ese le bradycardia.
  • Le tupuga o le tiga o le maso ma le taula. Le faʻaalia o tiga i le vanu o lumbar.
  • O le atinaʻeina o lupe faʻamaʻi o le gaosiga o meaʻai faʻatasi ai ma le tumau o le tino i le tino.
  • O le tupuga o mea na mafua ai le faʻamaʻi i le tino o le paʻu o le paʻu, urticaria faatasi ai ma le angioedema, tima poʻo le erythema.
  • I le avea ai o se vaega o suʻesuʻega falesuesue, o le hyperkalemia ma faʻamaoniga o le anemia e mafai ona iloa.

I le auivi o suesuega faasaienisi o le fualaau faasaina "Mikardis Plus," o le aafiaga o le fualaau oona na faavaeina. Talu ai ona o lenei tulaga, e le manaomia le ave o lenei fualaau faasaina i le maitaga. I le tulaga e fuafua ai le fuafuaina, ona tatau ai lea i le tamaitai, e tusa ai ma le fautuaga a le fomaʻi, ona sui i fualaau e sili atu ona matautia i le antihypertensive. I mataupu o le mafaufau, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e vave taofia.

Vaega o le faʻaoga

O le vailaʻau "Mikardis Plus" e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi. E mafai ona faʻaaogaina na o oe poʻo isi sauniuniga faʻa-vailaʻau mo togafitiga, o lona aʻafiaga e faʻamoemoe i le faʻaleleia o le faʻatinoina o le cardiovascular system. E fautuaina e le kamupanī vailaʻau le faʻaaogaina o le Mikardis Plus i aso taitasi ina ia faʻamapulaʻaina i le tasi papafa ma se masini e 40 miligrams o le mea galue.Ae i le taimi lava e tasi, e taua le mafaufau i tagata maʻi o loʻo mafatia i se faʻavavega o le maualuga o le maualuga o le toto, e mafai ona tupu i nisi taimi i le taimi o le faia o se luasefulu-miligram dosage.

O le filifilia o se vailaau togafitiga e faia mo le itiiti ifo ma le fa vaiaso. E manaʻomia le tele o le taimi mo lenei vailaʻau e faʻaalia ai le atoatoaga o lona togafiti. I le tulaga e le maua le taunuʻuga na maua i lenei taimi, ua fautuaina le tagata maʻi e ave Mikardis Plus i se fuataga e 80 miligrams. I le i ai o ituaiga sili ona ogaoga o le maualuga o le toto maualuga, o le puleaina o fualaau faasaina i le aofaiga o le 160 milikalama o telmisartan ua faatagaina, o lona uiga, e lua laupepa e 80 miligrams e manaʻomia. E tatau ona maitauina e mafua ona o le diuretic o se vaega o le Mikardis Plus (80 + 12, 5 mg), o le mamafa o maʻi e faʻaitiitia le televave ma le sili atu nai lo le taimi e ave ai le masani masani o lenei vailaʻau.

O le mea lea, e filifilia e le fomaʻi le fualaau o le vailaʻau tuʻufaʻatasia e faʻavae i luga o le mamafa o le gaioiga maualuga. O faʻamatalaga e uiga i le "Mikardis Plus" e masani ona faʻamaonia lona faʻaogaina o le malosi. O vailaau faʻasaʻo ua tuʻuina atu i le taimi tonu o le aso. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o meaai e le afaina ai le gaogao o mea o vailaʻau. O le aofaʻi o le taimi o le faʻatagaina e faʻamoemoeina e le fomaʻi, e fuafua i le maʻi o le maʻi, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le sui i se vailaau tausiga o le 20 miligrams.

O tagata maʻi o loʻo i ai se talafaasolopito o le faʻaletonu o le tino e le manaʻomia ona tuʻuina atu i ai se fualaau patino. I le tulaga o loʻo i ai suiga faʻapitoa i le gaio i totonu o le kalama, naʻo le fua o le "40" e manaʻomia. E tatau ona maitauina o soʻo se faʻateleina o le fualaau e mafua ai ona faʻaititia le galuega a le tino. Ae mo tagata matutua, latou te le manaʻomia le fetuunaʻi o fua.

Le aʻafiaga o le vaega malosi o le vailaʻau i luga o le gafatia o tagata gasegase e faʻatautaia auala

O faatonuga ua faapipiʻiina mo le faaaogaina o fualaau faasaina "Mikardis Plus" (40 ma le 80 miligrams) o loo lipotia ai e leai ni suesuega faapitoa na faia e uiga i le aafiaga o le fualaau faasaina i le gauai atu o le mafaufau, faapea foi i le saoasaoa o le tali. Peitai, e ui lava i lea, aʻo faʻaaogaina fualaau faʻasaina ma le malosi o le faʻalauiloaina, e tatau i se tagata ona manatua pea o sauniuniga faʻapitoa mo vailaʻau mo lenei vaega e mafai ona mafua ai le moe i taimi faʻavavevave. I le tulaga e faapea o tagata faigaluega e fesoʻotai ma faiga faʻapitoa e tutusa uma lava o latou faailoga, ona tatau lea ona tuʻuina atu i ai le tala tutusa o le Mikardis Plus (80 poʻo le 40 mg).

Vaega o le teuina o fualaau faasaina ma lona tau

E tatau ona teuina le vailaʻau pe afai e le mafai ona faʻaaogaina tamaiti. O le vevela i le potu e teu ai e le sili atu i le tolusefulu tikeri. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona teuina ni meaʻai e 40 ma le 80 miligrams e aunoa ma le solia o le amio saʻo o le matafela mo le sili atu ma le fa tausaga mai le taimi o le latou gaosiga. 20 milligram tablets o loʻo i ai se olaga puupuu mo le tolu tausaga. O le tau o le fualaau faasaina "Mikardis Plus" i totonu o se fale talavai e tuusaʻo lava i le fua o le eletise galue i totonu o le vailaʻau:

  • E mafai ona e faʻatau se vailaʻau mo le 40 miligrams, lea e sefulu ma le fa papaʻe, pe a ma le lima selau rubles.
  • Mikardis E sili atu i le 80 milikalama ma le luasefulu-valu pepa i totonu o falemaʻi e tusa ma le iva selau lima sefulu rubles.
  • O le tau o se fofo o fualaau luasefulu-valu e amata mai le valu selau ma le limasefulu galu.

E moni, o lenei faʻamatalaga e le oi totonu o faatonuga mo le faʻaogaina ma le Mikardis Plus.

Analogues o fualaau faasaina

O faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina e sili ona lelei, talu ai o tagata na latou faʻaaogaina lenei vailaau e iloa ai se mea e le masani ai o aʻafiaga o le itu ma lipoti atu o lenei vailaʻau e lelei, ma, o le mea e sili ona taua, faʻaitiitia vave le mamafa. O le mea moni, o le toʻatele o tagata mai le faʻatauina o lenei mea faigaluega ua taofia i lona maualuga maualuga. E tatau ona fai i le taimi lava lea e tatau ai i le fomaʻi ona filifilia le taugofie o le faʻaogaina o le vailaʻau Mikardis Plus. O le mea lea, o fualaau nei o loʻo i ai i fualaau lauiloa e sili ona lauiloa ma e tutusa le aafiaga ma aafiaga i le tino: Telmisartan, Teveten, Teseo, Hipotel ma Pritor.

O le tau o analogues o le "Mikardis Plus" e faʻatatau tonu lava i le latou gaosiga, ma, i se faaopoopoga, i luga o le tuufaatasiga o pepa. I se tau sili atu pe itiiti ifo foi, e mafai ona e faatauina, mo se faataitaiga, o fualaau e pei o Angiakand, Valz ma Blocktran. O faatonuga mo le faʻaaogaina o analogues e tatau foi ona suʻesuʻeina, aua o le a mafai ai ona maua uma faʻamatalaga ma faʻaoga o faʻaoga.

Tina ma le lactation

O fafine e maʻitaga e faʻaaogaina le Mikardis Plus o loʻo faʻasaina. O le taliaina o tagata faʻataʻitaʻi o A-II i le uluaʻi masina o le maitaga e le fautuaina. I le tulaga o le faʻamaoniga o le maitaga, o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e tatau ona taofi vave. Afai e manaʻomia, o loʻo faʻamatalaina i latou o gasegase isi vailaau faʻasaina o loʻo i ai se faʻailoga saogalemu i le taimi o le maitaga.

I le II-III, o le togafitiga faʻatasi ma le A-II e faʻamaonia ai le faʻamaonia, e faʻamaonia, aua o taimi o suʻesuʻega faʻapitoa sa maua ai i nei vaitaimi o le maitaga e mafai ona mafua ai le fetotoxicity i totonu o se tagata (tolopoina le faʻaaogaina o le ulupulu, oligohydramnion, male le tino), (hypercalemia, faʻasalaga, faʻaaogaina o fanau laiti). Afai o togafitiga faʻatasi ma tagata faʻataʻitaʻi o le A-II o loʻo talia i le lona lua o masina o le maʻitaga, e tatau ona faia se faʻamalama o le ivi o le ulupulu ma le gaioiga faʻapitoa ile fetus. O pepe fou faatoa fananau mai o latou tina i fualaau faasaina o lenei vasega e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻaʻia mo le faʻamalosia o le mafaufau.

O le aafiaga o le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide i fafine maʻitaga, aemaise i le uluaʻi masina, e gata. O le mea e iloa ai o lenei vailaʻau e pasi atu i le pa puipui, ma le amanaʻiaina le faiga o vailaʻau o le gaioiga, e mafai ona faʻamoemoe o le aveina o Mikardis Plus i le III - III o le maitaga e mafai ona faʻaleagaina ai le faʻafefeteina o le pepe ma mafua ai le le talafeagai o aʻafiaga i le pepe / fetus, e pei o le thrombocytopenia, jaundice, eleelea eletise. E le tatau ona faʻaaogaina le hydrohydlorotiazide mo le maualuga o le maualuga o le toto ma le edema ona o le maitaga, mo le matua (ona o le faateleina o le taufaamatau o le faaitiitia o le plasma volume ma le faaitiitia o le faʻaeusisoina o le placental), ma i le leai o se aoga lelei i nei tulaga o le soifua maloloina.

Mo le togafitiga o le maualuga o le maualuga o le maʻitaga o fafine maʻitaga, o le hydrochlorothiazide e mafai ona faatonuina i na o mataupu e le masani ai, pe a le mafai ona faʻaaogaina se isi togafitiga.

O le ulufale atu Mikardis Plus i le taimi o le susu pepe ua solia.

O suʻesuʻega o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le tamaoaiga o tagata e leʻi faʻatautaia.

Fomaʻi iloilo

E tusa ai ma tagata atamamai, o lenei vailaʻau e aoga tele. E fesoasoani vave, e seasea mafua ona afaina ai le tino. E i ai, o le mea moni, o mea taugofie. Ae afai e te iloiloina le fua faatatau o le tau, ona faʻamaonia ai lea e le faʻamatalaga faʻamaonia i lenei itu.

Na ma iloiloina le faatonuga ma le iloiloga mo Mikardis Plus.

Faʻasalaga toe faʻaaogaina galuega

I le i ai o le faʻafitauli ogaoga (CC i lalo ifo o le 30 ml / min), ua solia ai le Mikardis Plus.

Faʻasalaga, e fautuaina le faʻaaogaina o se sui soʻo e tetee atu i le tala o le faʻamaʻi o le fatu o se fatuga tasi e tasi poʻo le faʻasalaga o le tino o le tino ma i le tulaga pe a uma le gaosiga o fatugaʻo. I tagata gasegase maualalo le faʻavaivai (CC i luga aʻe o le 30 ml / min), e le manaʻomia le fetuutuunaiga o le Mikardis Plus, ae tatau ona siakiina i taimi taʻitasi le gaioiga faʻapitoa.

Faʻasolosolo galuega ole ate

I le iai o ni soliga ogaoga o le ate (vasega C i luga o le fua ole Tama-Pugh), o le faʻaaogaina o Mikardis Plus ua solia.

O maʻi e maua i le ate o le ate po o faʻamaʻi o le ate (alualu i luma o le tamaititi ma le Pugh A ma le B) e tatau ona faʻaaogaina le fualaau faʻamaʻi ma le faʻaeteete, talu ai e tusa lava pe i ai ni suiga laiti i le paleni vai-electrolyte, ua faateleina le tulaga lamatia o le atinaʻe o sepatic coma. I le tulaga o le gase o le galuega o le ate ole laʻititi / tikeri, o le maualuga o aso malolo o Mikardis Plus e le tatau ona sili atu i le 40 / 12.5 mg.

Mikardisplyus lafoaia le fomu, vailaau faʻatau ma vailaʻau.

O papaa o le oval, biconvex, lua-layer (o le tasi papae e lanu piniki-lanu i le lanu, o le isi e paʻepaʻe i le lanu ma mafai ona ufiufi i le lanu piniki-beige), o le makaina o le "H4" ma le logo a le kamupani i luga o se paepae paʻepaʻe. 1 le telmisartan 40 mg hydrochlorothiazide 12.5 mg
Tagata faʻatau: povidone, meglumine, sodium hydroxide, sorbitol, sterete magnesium, cellulose microcrystalline, uʻamea uʻamea uʻamea, kulimi koko sate sodium, lactose monohydrate, maso maso.
7 pcs - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.
7 pcs - paʻu (4) - teuina o pepa pepa.
7 pcs - paʻu (8) - teuina o pepa pepa.
7 pcs - paʻu (12) - teuina o pepa pepa.
O papaa o le oval, biconvex, lua-layer (o le tasi papae e paʻu piniki, o le isi e paʻepaʻe ma mafai ona pipiʻi i le beige piniki), i luga o le paepae papaʻe o le faailoga "H8" ma le logo a le kamupani. 1 le telmisartan 80 mg hydrochlorothiazide 12.5 mg
Tagata faʻatau: povidone, meglumine, sodium hydroxide, sorbitol, sterete magnesium, cellulose microcrystalline, uʻamea uʻamea uʻamea, kulimi koko sate sodium, lactose monohydrate, maso maso.
7 pcs - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.
7 pcs - paʻu (4) - teuina o pepa pepa.
7 pcs - paʻu (8) - teuina o pepa pepa.
7 pcs - paʻu (14) - teuina o pepa pepa.

O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina e faʻavae i luga o faʻatagaga aloaia faʻamaonia mo le faʻaaogaina.

Gaioiga faʻataʻitaʻi Mikardisplyus

Faaaoga fualaau faasaina. O se tuufaatasiga o le telemisartan (faʻatautau o le taliotor II) ma le hydrochlorothiazide - o se diuretic thiazide. O le faʻaaogaina tutusa o nei vaega e mafua ai ona sili atu le aʻafiaga o aʻafiaga nai lo le faʻaaogaina taitoatasi. Faʻatagaina MikardisPlyus 1 taimi / aso e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto.
Telmisartan o se faʻataʻitaʻiga patino o le faʻaaliga o le angiotensin II. O loʻo i ai se maualuga maualuga mo le subtype o le receptor AT1 o le angiotensin II, lea na faʻaalia ai le gaoioiga a le angiotensin II. Telmisartan e faʻaaogaina le angiotensin II mai lona fusifusia i le nusipepa, leai se gaioiga a se tagata faʻasalaga e fesoʻotaʻi atu i lenei faʻamaumauga. Telmisartan naʻo le fusifusia o le AT1 receptor subtype o angiotensin II. O le fusi e faʻaauau. Ole Telmisartan e leai se laumua mo isi faʻamaʻi (e aofia ai tali ile AT2) a angiotensin. O le taua o nei aʻafiaga, ma le aʻafiaga o le tele o le faʻaosofiaina o le angiotensin II, o le faʻateleina lea o le faateleina i le tofiaina o telemisartan, e leʻi suʻesuʻeina. Telmisartan e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le maualuga o toto toto. Telmisartan e le taofia poloka i le toto ma le eletise, e le poloka ai le ACE, e le faʻamalosia le bradykinin.
I tagata gasegase e maualuga le toto, o le telemisartan e faʻaitiitia le toto toto ma le diastolic, e aunoa ma le afaina o le fatu.
Telmisartan i se fualaau o le 80 mg e matua poloka ai le aafiaga maualuga o le angiotensin II. O lana gaioiga e sili atu i le 24 itula, e aofia ai le 4 itula mulimuli ao le i ave le isi fualaau. O le amataga o le faʻamaonia o gaioioiga e maitauina i totonu o le 3 itula i le maea ai o le uluai pulega o telemisartan. I le tulaga o le faalēaogāina o le telemisartan, o le toto maualuga e toe foi malie mai i lona tulaga muamua e aunoa ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi.
Ole hydrochlorothiazide o se vailaʻau o le thiazide. O togafitiga o le Thiazide e aʻafia ai le toe faʻaaogaina o le eletise i totonu o le lapisi, faʻateleina ai le excretion o le sodium ma chlorides (pe tusa ma le tutusa). O le aʻafiaga o le hydrochlorothiazide e oʻo atu ai i le faʻaititia o le pcc, o le faateleina o le galuega o le res plasma, o le faateleina o le pulelasi o le aldosterone ma o loʻo faʻatasi ma le faateleina o le urine potassium ma bicarbonates, faʻapea foi ma le hypokalemia. Faatasi ai ma le pulega tutusa o telemisartan, o loo i ai se tulaga e taofia ai le leiloa o le potassium na mafua mai nei togafitiga, atonu e mafua ona o le poloka o le system renin-angiotensin-aldosterone.
O le faʻaaogaina umi o le hydrochlorothiazide e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o faʻafitauli o le maʻi cardiovascular ma le tino mai ia i latou.
I le maeʻa ai o le hydrochlorothiazide, e maualuga le diuresis i le mavae ai o le 2 itula, ma e sili atu le maualuga o le siakiina pe a ma le 4 itula. O le malosi o le vailaʻau e tumau pea pe a ma le 6-12 itula.
O le maualuga maualuga o le aʻafiaga o le MikardisPlus e masani ona ausia i le 4 vaiaso talu ona amata le togafitiga.

Tausaga ma le auala o le pulega o fualaau faasaina.

MikardisPlus e tatau ona tautala tautala 1 taimi / aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.
Mikardis Plus 40 / 12.5 mg e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina Mikardis ile 40 mg poʻo le hydrochlorothiazide e le maua ai le puleaina lelei o le toto.
Mikardis Plus 80 / 12.5 mg e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina Mikardis i se fualaau e 80 mg po o le Mikardis Plus 40 / 12.5 mg e le maua ai le puleaina lelei o le toto.
Faʻatasi ai ma le agavaʻa poʻo le faʻaleagaina o le tino, e le manaʻomia le suiga o le fomai. I ia ituaiga o gasegase, e tatau ona mataituina le galuega faatino.
I tagata gasegase e maualalo le faʻaogaina o le ate, e le tatau ona faʻaaogaina MikardisPlus i aso uma o sili atu i le 40 / 12.5 mg.
E le manaʻomia ni suiga i le faʻatulagaina o metotia i tagata matutua.

Faʻaiʻuga itu Mikardisplyus:

O aʻafiaga e faʻamoemoeina mai le poto masani i telemisartan
Mai le manava o le tino: iniseti o le pito i luga o le manava (e aofia ai le bronchitis, pharyngitis, sinusitis), puupuu le manava.
Mai le cardiovascular system: bradycardia, tachycardia, faailoga iloga o le toto, vevela o le pusa.
Mai le itu o le tino tutotonu o le tino ma le tino o le tino: mea e le mafai ona tupu, lagona o le fefe, atuatuvalega, atuatuvale, vaivai, ma le le mautonu.
Mai le faʻaogaina o le tino: palago, pala, vomiting, galuega ole ate.
Mai i le polokalama urinary: gasegase lapoa.
Mai le endocrine polokalama: le lava le pulea o le maualuga o le hypoglycemia i le maʻisuka, ma le faʻavaivaia o le kulukose.
Mai i le system hemopoietic: eosinophilia, faʻaitiitia le hemoglobin, thrombocytopenia.
Mai i le maskloskeletal system: arthralgia, arthrosis, tiga i tua, tiga o le vae vae, myalgia, faʻafefeteina o muso o le tamai povi (krampi), o foliga tutusa ma le tendonitis, vaivaiga.
Mai lagona: faʻaleagaina le gaioiga vaaia, vertigo.
Mai le itu o le metabolism: hypercholisterinemia, hyperuricemia, hypokalemia, hyperkalemia, hypercalcemia, maualuga o le maualuga o le uric acid, creatinine, enzymes foes, CPK toto.
Alu i le Allergic: eczema, erythema, pruritus, angioedema, urticaria ma isi tali tutusa (pei o le faʻaaogaina o le angiotensin II).
Isi: faʻamaʻi-pei o faʻamaoniga, faʻateleina le salu, faʻaitiitia le malosi.
O aʻafiaga e faʻamoemoeina mai le poto masani i le hydrochlorothiazide
Mai le manava faʻalavelave: dyspnea, faʻafitauli o le faʻalavelave o le manava (e aofia ai le niumonia ma le edema pulmonary).
Mai i le cardiovascular system: arrhythmias, vaʻaia faʻamuamua, faʻaoga o le angiitis.
Mai le itu o le fatugalemu tutotonu: o le le fiafia, lagona o le fefe, atuatuvale, lagona o le atuatuvale, le mautonu pe a savali, paresthesia.
Mai le fualaau oona: tiga o le manava, manava, dyspepsia, gastritis, anorexia, le lava o le fiaai, sialadenitis, constipation, pancreatitis, galuega o le ate mama, jaundice (hepatocellular or cholestatic).
Mai le endocrine polokalama: le lava le pulea o le maualuga o le hypoglycemia i le maʻisuka, ma le faʻavaivaia o le kulukose.
Mai i le totoga o le tino: o le vavalalata o le vaʻai, xanthopsia, vertigo.
I le vaega o le metabolism: hypercholisterinemia, hyperuricemia, hypokalemia, hyponatremia, o le faaitiitia o le BCC, le gasegase o le metabolism electrolyte, hyperglycemia, o le faateleina o triglycerides, glucosuria.
Mai le siamatika: apilia anaemia, anemia hemolytic, le faʻatagaina o le hematopoiesis o le ponaivi, leukopenia, neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia.
Mai le polokalame urinary: iniseti o le urinary system, nasal interstitial, le toe faʻaaogaina le galuega.
Mai le maskloskeletal system: vaivaiga, maso masi.
O mea na tutupu i le Allergic: o anaphylactic reactives, eczema, reactions lupus, vasculitis, reactions photosititivity reactions, swift, exacerbation of skin manifestations of SLE, toxic epidermal necrolysis, angioedema, urticaria and other reactions (as in case case angiotensin II).
Isi: faʻamaʻi foliga tutusa, fiva, faʻaitiitia le malosi.

Faatonuga faapitoa mo le faʻaaogaina o Mikardisplyus.

I tagata gasegase i le gase o le ate poʻo le maʻi o le ate, o MikardisPlus e tatau ona faʻaoga ma le faaeteete, talu ai e tusa lava pe laiti suiga i le paleni vai-palota e mafai ona saofagā i le atinaʻeina o le gasegase.
I tagata gasegase e iai le faʻamaʻi o le tino poʻo le faʻasolosolo o le gaioiga e tasi, e faʻaaoga le telemisartan e faʻatupulaʻia ai le faʻalavelave maualuga ma le le atoatoa.
E leai se poto masani ma MikardisPlus i tagata gasegase o loʻo i ai le gaioiga ogaoga o le tino poʻo le tagata maʻi pe a uma le gaosiga o fatugaʻo. Talu ai o le poto masani i le faʻaaogaina o le MikardisPlus i tagata gasegase e maualalo i le faʻaaogaina o le malosi o le tino, e itiiti lava, i ia tulaga, e fautuaina le maualuga o le vevela o le potassium ma le creatinine. O le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide i tagata gasegase e mafai ona oʻo atu i le azotemia. Vaʻaia le mataituina o le galuega i tua o loʻo fautuaina.
O tagata mamaʻi e faʻaitiitia le BCC ma / poʻo le hyponatremia e mafua mai i le tele o togafitiga faʻasolosolo, faʻatapulaʻaina o le masima, manava, poʻo le vomia e mafai ona atiaʻe se faʻafitauli ogaoga ogaoga ogaoga, aemaise lava pe a uma ona ave le fualaau muamua o le vailaʻau. Aʻo leʻi faʻaaogaina le MikardisPlus, o le faʻasaʻoina o nei faaletonu e talafeagai.
I mataupu e faʻaaogaina ai le malosi o le tino ma le totoga o le tino, e tele lava ina faalagolago i le gaioio-angiotensin-aldosterone (mo se faʻataʻitaʻiga, i gasegase e maua i le ogaoga o le fatu o le fatu po o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e aʻafia ai le setete o lenei faiga, e mafai ona o faatasi ma le atinaʻeina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, hyperazotemia, oliguria, poʻo mea e seasea ona tupu, o le le lelei tele.
I tagata gasegase e maua ai le faʻamuamua, vailaau faʻamalosi, o le faʻaaogaina o le gaini-angiotensin-aldosterone, e masani ona le aoga. I ia tulaga, e le fautuaina le tofiga o MikardisPlus.
I tagata gasegase e maua ai le vailaau faʻamalosi poʻo le faʻamalosi o le cardiomyopathy, o le faʻaaogaina o MikardisPlus (pei o isi vasodilators) e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa.
O le faʻaaogaina o togafitiga faʻasaina e ono faʻaleagaina ai le glucose toleni.
I tagata mamai e maua i le maʻisuka, o suiga o fua o le inisalini po o vailaʻau o le hypoglycemral e mafai ona manaʻomia. I le togafitiga ma le hydrochlorothiazide, e mafai ona iloa ai se ituaiga o maʻisuka.
I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide e mafai ona tupu ai le hyperuricemia ma le gout.
A faʻaaogaina le MikardisPlus, e manaʻomia le fuafuaina ole taimi o le eletise i le toto.
Thiazide diuretics, aofia ai. hydrochlorothiazide, e ono mafua ai faʻalavelave i le paleni eletise ma KShchR (hypokalemia, hyponatremia ma le hypochloremic alkalosis). O faʻafitauli o nei faaletonu o le malulu, galala, vaivaiga lautele, faʻalavelave, moe, popolevale, faʻasolosolo poʻo le mimitiina o musika o le tamai povi, vaivaiga o le musika, migao tuʻa, oliguria, tachycardia, leu, poʻo le vomiting.
A faʻaaogaina le hydrochlorothiazide, e mafai e le hypokalemia ona atiaʻe, ae telemisartan i le taimi e tasi e mafai ona faʻaititia lenei maʻi. O le lamatiaga o le hypokalemia e sili i tagata gasegase ei ai le cirrhosis, ma le tele o gasegase, faatasi ai ma le le talafeagai o taui tau o le eletise, faapea foi i le tulaga o le faaaogaina tutusa o le GCS poo le ACTH. Telmisartan, o le vaega lea o MikardisPlus, i le isi itu, e mafai ona taʻitaʻia i le hyperkalemia ona o le tetee i faʻaulu a le angiotensin II. E ui lava e leʻi lipotia mai le hyperkalemia ogaoga i le faʻaaogaina o le Mikardis Plus, e tatau ona manatuaina o tulaga lamatia mo lona atinaʻe e aofia ai le faʻailoga ma le / poʻo le fatu ma le maʻisuka.
E leai se faʻamaoniga e mafai e le MikardisPlus ona faʻaitiitia pe puipuia le hyponatremia e mafua mai i togafitiga. E le masani le vaivai o le chloride ma e le manaʻomia se togafitiga.
E mafai e le hydrochlorothiazide ona faʻaitiitia le faʻamaʻi o le calcium ma le mafuaʻaga (i le leai o ni faʻalavelave faʻaleagaina o lenei vailaʻau) o le alualu i luma ma le maualalo o le maualuga i le maualuga o le palasini. O le hypercalcemia sili atu ona taua atonu o se faailoga o le hyperparathyroidism latent. A o leʻi fuafuaina le galuega o le parathyroid glands, e tatau ona faalēaogāina togafitiga faʻasolosolo.
Ua faaalia ai o le hydrochlorothiazide e faateleina ai le excretion o le magnesium i le urine, lea e mafai ona oo atu ai i le hypomagnesemia.
I tagata gasegase i le cardiopathy o le maʻisuka poʻo le maʻi fatu fatu, o soʻo se fualaau faasaina i le tulaga o le tele o le paʻu o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻi o le myocardial poʻo le stroke.
Ole fua ole aso o le Mikardis Plus 40 / 12.5 poo le 80 / 12.5 e aofia ai le 169 poo le 338 mg o le sorbitol, i le faasologa. O le mea lea, o le fualaau faasaina ua faʻailoaina i tagata gasegase i le fua o le fructose masalosalo.
O aʻafiaga eleelea i le hydrochlorothiazide e mafai ona tupu, aemaise lava i tagata gasegase e iai se tala o le allergy poʻo le bronchial asthma.
MikardisPlus e mafai, pe a tatau ai, ona faʻaaogaina faatasi ma se isi vailaʻau faʻamalosi.
I le tuufaatasia ma le Mikardis Plus, o meaola o loʻo i ai le potassium, laxatives, corticosteroids, ACTH, amphotericin, carbenoxolone, penisillin G (masima masima), salicylic acid ma ona fua, e fautuaina le siaki masani o le potassium i le plasma toto.
Faʻatasi ma le faʻaaogaina o le Mikardis Plus ma le potassium-salvage diuretics, sauniuniga faʻasaʻi, isi vailaʻau e mafai ona faʻalauteleina ai le mea o le potassium i le toto (faʻataʻitaʻiga, sodium heparin), pe a suia le sodium chloride ma masima, o le siaki masani o le maualuga o le pasela i le plasma toto.
Afai e te manaʻo e faʻaaogā sauniuniga o le calcium, e tatau ona e siakiina e le aunoa le tele o le calcium i totonu o le toto ma, afai e tatau ai, sui le fua o nei vailaʻau.
Faʻaaogaina Pediatric
O le lelei ma le saogalemu o le faʻaaogaina o le Mikardis Plus i tamaiti ma tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua e leʻi faavaeina.
Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala
O se suʻesuʻega faapitoa o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le malosi e ave ai se taavale ma galue i auala e leʻi faia. Ae peitai, pe a ave se taavale ma galue i auala, e tatau ona manatua e le tasi le avanoa e atiaʻe ai le vevela ma le moe pe a faʻaaoga le fualaau faasaina MikardisPlus.

Pharmacology

Mikardis Plus o se tuufaatasiga o telemisartan ma hydrochlorothiazide. Faatasi ai ma a latou pulega tutusa, o se malosi malosi o le antihyertonic e atiina ae. O se taunuuga, o le faaitiitia o le mamafa o loo matauina.

Telmisartan o se angiotensin filifilia le type 2 receptor blocker. O le fusi e faʻaauau. E le gata i lea, e mafai foi e le vaega lenei ona faʻaititia le faʻaogaina o aldosterone.

Ole hydrochlorothiazide o se vailaʻau o le thiazide-type. E aʻafia ai le faʻaaogaina o le eletise i totonu o tubules o fatugaʻo, faʻateleina ai le excretion o le sodium chloride mai le tino. O lenei mea e faʻaitiitia ai le tele o le toto, faʻalauteleina le faʻaogaina o le aldosterone, faʻaopoopoina le gaioiga.

A maeʻa le puleaina o le hydrochlorothiazide, e tele taimi e tulai mai ai le maʻi, ma maua ai le maualuga o le aoga pe a mavae ni nai itula ma e oʻo atu i le 12 itula.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Fegalegaleaiga e mafai ona faia faatasi ma le faʻaaogaina o le telemisartan ma isi vailaʻau faʻamaʻi / vailaʻau:

  • o le maualuga o le fua o le plasma concentration o le digoxin i le toto e tusa ma le 20% na maua, faatasi ai ma le tuufaatasiga o le telemisartan ma le digoxin, e fautuaina ai le fuafuaina i lea taimi ma lea taimi le tulaga o le mulimuli i le toto, o le maualuga o le toto, o le gasegase, o le glubenclamide, o le amlodipine:
  • tapenaga o le lithium: i se mea e seasea tupu, o le faateleina o le faateleina i totonu o le lithium i totonu o le toto e mafai, o loʻo i ai aʻafiaga, e aʻafia ai le mataʻituina o lona mamafa i le siama,
  • isi vailaʻau faʻasaina: o le a mafai ona faateleina le aʻafiaga o le antihypertensive, faatasi ai ma se tuufaatasiga o le telemisartan ma le ramipril, o se siitaga o le AUC sa maitauina0-24 ma le Cmax le mulimuli ma lona metabolite (ramiprilat) 2.5 taimi, o le taua o le taua o lenei fegalegaleaiga e le o iloa,
  • (anti-inflammatory drugs) (NSAIDs), e aofia ai le acetylsalicylic acid, ua faʻaaogaina e avea ma sui anti-inflammatory (i aso taitasi o le sili atu i le 3 g): o le NSAID ma le cyclooxygenase-2 inhibitors (COX-2) i tagata mamaʻi e maualalo le BCC e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleaga , o sooupu e aʻafia ai le RAAS e mafai ona faʻaalia se faʻamalosiaga, faatasi ai ma se tuufaatasiga o telemisartan ma NSAID i le amataga o togafitiga, e tatau ai ona toe totogiina le pcc ma mataʻituina le aoga o tamaiti, faatasi ai ma lenei tuufaatasiga e inhibiting gaoioiga vasodilator prostaglandin o telmisartan, a faaitiitia aafiaga pe a tuufaatasi ma paracetamol ma ibuprofen clinically aafiaga taua e le o faaalia mai.

Fesoʻotaʻiga talafeagai ma le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide ma isi vailaau / vailaau faʻamaʻi:

  • vailaʻau faʻataʻitaʻi ma inisalini: o le faʻamautuina o nei vailaʻau atonu e talafeagai,
  • paleni, opioid analgesics, ethanol: o le taufaʻamataʻu o le faʻasalaga masani o loʻo faʻateleina,
  • colestyramine, colestipol: o le absorption o le hydrochlorothiazide ua faaleagaina,
  • metformin: faʻateleina ai le lamatiaga o le siako lactic,
  • (amene norepinephrine): o le vaivai o le gaioiga a nei sooupu e mafai,
  • glycosides cardiac: o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le hypomagnesemia / hypokalemia ona o togafitiga thiazide, faapea foi ma foliga vaaia o arrhythmias e mafua mai i le faʻaaogaina o glycosides cardiac, ua faʻateleina
  • e le o le faʻafefe o le muscle (e aofia ai le tubocurarine chloride): e mafai ona faʻaleleia le gaioiga a nei sui,
  • tapenaga o le calcium: e mafai ona faʻaititia le maualuga o le konūliki ona o le faʻaitiitia o lona manavaina e fatugaʻo, faatasi ai ma lenei tuufaatasiga, e tatau ona mataʻituina pea le maualuga o le calcium i totonu o le toto ma, pe a tatau ai, sui lona fua,
  • 'auʻaunaga anti-gout: o se faʻalauteleina o le maualuga o le uric acid i le toto toto e mafai, lea e ono manaʻomia ai se fetuutuunaiga o vailaʻau o uricosuric, o se faʻaopoopoga i le tele o faʻasologa o le hypersensitivity i allopurinol e mafai ona maitauina,
  • biperidine, atropine ma isi m-anticholineric fualaau faasaina: faʻavaivaia le motile o le gastrointestinal, ua faʻalauteleina le leai o le ola o le diuretics thiazide,
  • diazoxide, beta-blockers: e mafai ona faateleina le hyperglycemia mafua mai nei fualaau faasaina,
  • O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, Telmisartan
  • NSAIDs: faʻavaivai faʻavaivaia o aʻafiaga o le soonafai ma le faʻamalosi,
  • o le sui o le sodium i le sodium chloride ma le salutate salts: hyperkalemia e mafai ona tupu, o le mataituina taimi o le plasma concentration o le potassium i le toto e tatau ona faia,
  • cytotoxic agents (e pei o le cyclophosphamide, methotrexate): faʻaitiitia le faʻasolosolo o nei sooupu ma faʻalauteleina ai le malosi o latou gasegase,
  • glycyrrhizic acid (fua faʻatau): o se faʻaitiitia o le maualuga o le palukala i le toto e mafai (mafai ona tupu le hypokalemia),
  • afaina: o le aʻafiaga o le le manaʻomia o aʻafiaga e mafua mai i lenei mea ua faʻateleina.

O analogues a Mikardis Plus o: Telzap Plus, Telsartan N, Telpres Plus, etc.

Metotia o pulega ma fuataga

O le faʻatonuga mo le fautuaina o le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina tasi i le aso. E le afaina le taumafa, ae i luga o se manava gaogao, e tele taimi e maua ai le aoga i le tele o taimi.

O le maualuga pito i maualuga, i le avea ai o se tulafono, e ausia i totonu o le tasi i le lua masina talu le amataga o fualaau. Afai ei ai se manaʻoga faapena, ona avea lea o le fofo e mafai ona faaopoopoina i isi vailaʻau e fesoasoani e maualalo ai le toto i se taimi puupuu.

Mo tagata mamaʻi ua maua i le maualuga o le toto maualuga, e mafai e le fomaʻi ona faʻaopopo le fua i le 160 mg i le aso.

Faʻalogo! E mafai e le hydrochlorothiazide ona faʻaleagaina atili le tulaga o se tagata ua leva ona maua i le faʻamaʻi ogaoga o fatuga. Faatasi ai ma lenei maʻi, e sili ona lelei le faʻaaogaina o togafitiga.

4. Faʻatasi ma isi auala

Faatasi ai ma le tuufaatasiga tutusa o lenei fualaau faasaina i:

  1. Faʻaaogaina o fualaau faʻasaina - o le faateleina o aʻafiaga e ono aʻafia ai, e mafai ona matauina,
  2. Lisi o le Lithium - o le siitia le tumau o lenei vaega i le toto e mafai ona matauina,
  3. Digoxin - o le siitia le tumau i le maualuga o le vaega mulimuli o le toto e tusa ma le 20% e mafai ona maitauina,
  4. Faʻatasi ai ma NSAID, o se tino laititi o le le atoatoa o le siakiina o loʻo matauina i tagata mamaʻi e le lelei le felafoaʻi o le toto,
  5. Faʻatasi ai ma faʻatoʻaga, o loʻo maua ai le faʻataʻitaʻiga o le opioid - o le vaʻaia o faʻamatalaga masani,
  6. Metformin - lactic acidosis e mafai ona tupu
  7. Colestipol ma colestyramine - o le taofia o le absorption o le hydrochlorothiazide ua matauina,
  8. Inisalini poʻo vailaau oona e faʻamalosi ai - o se faʻaopoopoga i le gaioiga o sui mulimuli,
  9. Vailaʻau faʻamaʻi-atonu o le a iai se faʻalauteleina o mea e maua i le uric acid i le toto o se tagata,
  10. O tagata e leai ni mea e faʻaogaina ai maso - o loʻo i ai se faʻaopoopoga o lo latou aoga,
  11. Laʻau faʻapipiʻi - e mafai ona e matauina se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le calcium i totonu o le toto,
  12. M-anticholinergics, mo se faʻataʻitaʻiga, biperiden poʻo le atropine - e ono faʻateleina ai le bioavailability o diuretics thiazide.

E faʻapefea ona fai lenei fofo i le taimi o le maʻitaga?

I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona le aofia ai le faʻafofoga tautala a Mikardis Plus.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o mea gaioiolosi e mafai ona ulu atu i totonu o se meaola laiti, ma faʻaaogaina se aafiaga le lelei i luga. E le gata i lea, e mafai foi ona afaina ai le tulaga lautele o le tina.

Aʻo fai susu, e tatau foʻi ona e vaʻavaʻai le mafai ona ave le fualaau. Afai e manaʻomia pea le faʻafeiloaʻiga, ma e leai se lafoga talafeagai e talafeagai, ona tatau lea ona taofi le susu.

7. Teuina o fualaau faasaina

O lenei vailaʻau e sili ona tuʻuina i totonu o se potu pogisa lea o le a puipuia mai le susu ma tuʻu saʻo le la. O se nofoaga lelei e mafai ona avea ma se loka. E le gata i lea, e tatau foi ona e mautinoa e le pa'ū le vailaʻau i lima o tamaiti laiti.

O lenei vailaʻau e tatau ona teuina mo le silia ma le tolu tausaga. Afai ua maeʻa lenei vailaʻau, ona faʻaaogaina lea o lona faʻaaogaina e matua le faatagaina.

Mo lenei meafaigaluega, o le tau e mafai ona fesuisuiaʻi tele e faalagolago i le itulagi. O le tusiga o loʻo i ai le tau faʻatau i Moscow ma Kiev.

I Ukraine, e tatau ona e totogi le 450 hryvnia mo lenei vailaʻau.

E tatau ona manatuaina e tatau i le fomaʻi ona tagofia le filifilia o le faʻalogo, ae le o le maʻi.

O lenei vailaʻau e mafai ona suia e ala i Diocor, Valzap Plus, Gizaar, Teveten Plus, Co-Diovan, Valsacor, Atakand Plus, Valz N, Lorista N, Lisinopril, Ibertan, Tareg, Blocktran, Cardosten, Vazotens, Losacor, Valsacor, Kandek , Norotivan, Lozarep, Renikard, Angiakand.

Afai ei ai sou aʻafiaga patino i le faʻaaogaina o lenei oloa, ona tuʻu lea o se toe iloiloga e uiga i lenei fualaau faasaina.

O faʻamatalaga e uiga i cardiologists e uiga i le fualaau faasaina Mikardis Plus o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga lelei. Afai e te le solia le inumaga ma faia se suʻega mo le i ai o faʻamaʻi e mafai ona faʻalavelaveina le aveina o Mikardis Plus, ao le i amataina le togafitiga, o le a le umi ona oʻo mai.

I lenei tulaga, o aʻafiaga e matua le maua lava. Cardiologists e matauina sina aafiaga i le fatu fatu. E oo lava i le maualuga o le maualuga, o se mea lelei e matauina. O le faaumiumi o aafiaga e tusa ma le 48 itula.

O suʻega a tagata maʻi e lelei foʻi e uiga i le fualaau faasaina. Pau lava le le lelei o lenei fualaau faasaina o lona tau. O le mea moni e le o tagata uma ua saunia e totogi sea tupe mo lenei mea faigaluega.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le fualaau faasaina ua faia i le ituaiga o laumei, lea ei ai le 2 gaioiga galue - telmisartan ma le hydrochlorothiazide.

I le avea ai ma vaega faaopoopo e faʻaleleia ai le saoasaoa ma le atoatoa o le faʻaaogaina, o:

  • suauu maso
  • susu suka
  • microcrystalline cellulose,
  • sodium hydroxide
  • uila uʻamea,
  • povidone
  • sorbitol
  • meglumine.

O lapisi o loʻo faʻaaogaina i luga o le fogafale. O se sui sooupu e le mafai ona faia i foliga o se pulu, gel, poʻo se fofo matua.

O le fualaau faasaina ua faia i le ituaiga o laumei, lea ei ai le 2 gaioiga galue - telmisartan ma le hydrochlorothiazide.

Ogatotonu o le tino

Faatasi ai ma le atuatuvale o le fatugalemu o le tino ma le atiina ae o faaletonu faalemafaufau i totonu o se tagata, o amioga e suia ai suiga - o se tulaga atuatuvale, se lagona o le atuatuvale.

O le lelava, maʻi vevela, paʻu o le tino, vaivaiga lautele, faʻalavelave moe e mafai ona tupu.

Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

O le fualaau faasaina e le afaina ai le gaioiga o le tino o le tino ma le lelei o tomai tau afi. I le taimi lava e tasi, e tatau ona mataituina le puipuiga pe a galue i ni auala faigata ma pe a ave se taavale, aua e mafai ona le iloa, foliga mai o aʻafiaga o le itu (moe, leva). O aʻafiaga leaga e mafai ona mafua ai le faaitiitia o le gauai atu o le gauai ma le saoasaoa o le psychomotor reactions talafeagai mo le avetaavale.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O tamaitai i le taimi o le maitaga e faʻasaina mai le avea o Mikardis e fesootaʻi ma le ono lamatia o le faaletonu o le fetal.

I le faagasologa o le atinaʻe o pepe, o le faʻamautuina o pepa cardiovascular ma urinary e mafai ona faaleagaina.

A oʻo ina faʻaaogaina togafitiga, e tatau ona taofi le susu.

A oʻo i lalo o togafitiga faʻatau, o Mikardis Plus e tatau ona taofi le susu.

Cardiologists

Elena Bolshakova, cardiologist, Moscow

Sa ou faia se suʻesuʻega o se vaega o se faʻamatalaga i luga o aafiaga o le fualaau faasaina, o lea e mafai ai ona ou talanoa ma le mautinoa e uiga i le aoga o Miketis. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻamautuina ai le taʻaloga o le taulaʻau tutotonu ma faʻaitiitia le saoasaoa o le faʻavavevave o galu o le fatu, lea e faʻaosofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular. O le fualaau faasaina e aoga uma mo tagata talavou ma tagata matutua. O aʻafiaga e manaʻomia ai le faʻaleleia togafitiga, i le faʻatinoga e leʻi ausia. O le fualaau faasaina e le afaina ai le matuitui.

Sergey Mukhin, cardiologist, Tomsk

Ou te manatu o le vailaʻau o se auala aoga e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto maualuga. Pe a faʻaalu i le aso, o le togafitiga faʻaauau e tumau mo se aso. O le tau e maualuga. Se lisi tele o faʻasalaga. Ae o le fualaau faasaina e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, o le fatu o le maʻi fatu fatu. E faʻasaina le faʻaaogaina i tagata gasegase i le le atoatoa o le fatu. O mea e le masani ai ona e le masani ona matauina i laʻu aoga.

Mikardis Plus e mafai ona suia i le Pritor, lea e teuina i se nofoaga e ese mai le radiation radiation i le vevela o + 8 ... + 25 ° C.

Dmitry Gavriilov, 27 tausaga, Vladivostok

O le maualuga o le maualuga o le toto maualuga na amata, ona mafua ai lea i le afiafi o le le lelei o le ola maloloina, o le leai o se ea, ma le atinaʻeina o le arthhythmia. Fomaʻi na faʻatulagaina pusa moa. Na amata ona galue le fualaau faasaina i le aso muamua. 3 itula i le maeʻa ai o le pepa, o le mamafa na faʻamautu mo le isi 20 itula. I lenei tulaga, e taua le suʻeina o isi vailaʻau e fesoasoani e faʻamalosia ai lenei faʻalavelave. Ou te fautua e feutagai ma lau fomaʻi e uiga i togafitiga tutusa tutusa ma fualaau.

Alexandra Matveeva, 45 tausaga, St. Petersburg

Faʻasaga i le maualuga maualuga pe a maeʻa le taotoga. O le cardiologist o loʻo faʻatulagaina papa maʻa mole MikardisPlus o galuega faaumiumi. Ou te fiafia i le fualaau faasaina, e maualalo ai le toto maualuga. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e le afaina ai le tino ma e le afaina ai ni uiga leaga, anaphylactic reactions. O le mamafa na oʻo i le 130/80 ma tumau i lenei vaega. Ou te fautuaina oe e te momoe i le 2 vaiaso i le taimi e ave ai lau vailaʻau.

Tuua Lau Faamatalaga