Toto toto maualalo i tamaitai

O fomaʻi e masani lava o le maualalo o le toto suka i le hypoglycemia, o se mea faʻaleagaina ua faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto o le kulukose i lalo ifo o tulaga taliaina lautele. O lenei tulaga e afua mai i le tele o itu, e mafua ai le atinaʻe o le maʻi o le hypoglycemic ma tulaga eseese / faafitauli le lelei.

O le a le uiga o lenei mea?

O suʻesuʻega na faʻaalia ai le maualuga o le kulukose toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L? O se tulaga lamatia lea, e mafua ai le tele o faʻasalaga faʻaleagaina, ma i nisi tulaga e mafua ai le coma (o se tulaga lamatia i le va o le ola ma le oti, e mafua mai i le leiloa o le mafaufau, o le faʻavaivaia tele poʻo le leai o se faʻafoʻi atu i lagona ita). E pei ona taʻua i luga, o le tele o mafuaʻaga e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, mai uiga faʻale-tino o le tino i faʻamaʻi ma le le lelei o taumafa. O le togafitiga o le faafitauli e ese foi mai le mafuaʻaga e mafua ai le faaitiitia o le toto maualuga o le suka e le o malamalama lelei i ai tagata suʻesuʻe.

Faailoga o le kulukose o le toto maualalo i tamaitai

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O le suka maualalo o le toto, o lona uiga i tamaitai, na suʻesuʻeina e fomaʻi mo le tele o tausaga. I le taimi nei, o uiga taua o le maualalo o le suka ua lauiloa:

  1. soona inu tele
  2. pallo o le paʻu,
  3. gatete
  4. musika momomo
  5. popole ma le osofaʻiga
  6. Tachycardia
  7. maualuga le toto maualuga.
  8. mydriasis

I fafine, o le toto maualalo maualalo e faʻaalia ai le faʻaogaina o mea faʻapitoa:

  • vaivaiga lautele o le tino,
  • taoto ma vili
  • le manino le lagona o le fiaaai.

  1. vevela ma tiga tiga,
  2. faʻanoanoa
  3. mafaufau le lelei ma le amnesia,
  4. tulaga faʻapitoa ma faʻalauiloaina o le neurological symptoms,
  5. i nisi tulaga, o se faaitiitiga o le le lava.

Ona o le faʻaitiitia o le suka toto, diplopia ma paresthesia o loʻo matauina i nisi tulaga.

I nisi o tulaga, o le auga e agamalu, e le lagona e tagata le le lavava ma faʻamatalaina o latou tulaga ma le malosi o le olaga. I nei tulaga, o le moe i aso malolo e mafai ona avea ma se faailoga o togafitiga.

O ia faailoga o le faʻaitiitia o le suka o le toto i tamaitai e tele lava ina matauina. O faʻamaoniga e mafai ona taʻitasi. Afai ei ai uma faʻailoga, ma e toe faia i aso uma, e aoga le asiasi vave atu i se fomaʻi.

O le a ia faʻatonuina suʻesuʻega, faailoa mai se faʻamaoniga masani a le tagata lava ia o le suka o le toto ma puipuia ai le atinaʻe atili o togafitiga.

Mafuaʻaga talafeagai

O le faaitiitia o le suka i le toto e mafai ona mafua mai mafuaaga nei:

  1. Tele naua togafitiga o inisalini ma vailaʻau hypoglycemic i le maʻisuka.
  2. Faʻamalalaina.
  3. Meaʻai ma meaʻai e leai ni meaʻai ma le tele o meaʻai gaʻo ma le itiiti ifo o vitamini, fiber, suauu.
  4. Gaoioiga malosi malosi.
  5. Alcoholism
  6. Eseesega le atoatoa - fatu faʻapitoa, maʻi faʻamaʻi ma le tino.
  7. Tele le vaivai o le tino.
  8. O le le atoatoa o le Hormonal ma le faʻasaina o le faʻasologa o le glucagon, adrenaline, cortisol, somatropin.
  9. Vailaʻau Extracellular, insulinomas ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o le alaleo autoimmu.
  10. Faʻaaogā sili atu o le saline i totonu o le toto e ala i le auala o le solo.
  11. Maʻi faʻafuaseʻi o se telefoni.
  12. Menstruation.

Toto toto maualalo i alii ma tamaitai

Glucose o le toto i lalo o le 3.5 mmol / L i itu uma e lua o se faailoilo manino o loʻo i ai se faʻafitauli i le tino. E pei ona faaalia i le faatinoga, i le tele o mataupu, o le hypoglycemia i tagata matutua e tutupu ma togafitiga faaumiumi o le maʻisuka. Afai o le tulafono ole aso ma le taumafataga e le o matua matauina, ma o le solia o le rhythms o le tetadian e faaopoopoina i le gaioiga faaletino, ona avea ai lea o le inu o le suka ma le inisalini e mafai ona faaitiitia ai le maualuga o le kulukose nai lo le mea e tatau ai.

O le toʻatele o tagata e inu i le ava e oʻo foʻi i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ona o aʻafiaga o le ethanol, faʻateleina le faʻaitiitia o faleoloa glucogen ma, e tusa ai ma lea, le faʻasaina o lona genesis e aʻafia ai. E tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka o le toto i le aso atoa, talu ai ona o le hypoglycemia e le o se mea e sili atu ona lamatia nai lo le hyperglycemia: e mafua ai foi le afa, e ui lava e itiiti le lamatiaga mo le tino.

Toto toto maualalo i se tamaititi

I tamaiti, o le hypoglycemia e afua ona o le maualalo o calorie nutrition ma le tele o va i le va o taumafataga i luga o le gaosiga maualuga ma le malosi o le mafaufau. O le faʻatulagaga o le aso ma le le lava o le moe o loʻo saofagā foi.

E sili atu i le tele o taimi o tamaiti o loʻo i ai se faʻaoga faʻapitoa o le hypoglycemia faʻatasi, lea e iloa ma faʻaalia i se tamaititi ei lalo o le lua tausaga. O le faaitiitia o le suka toto e mafua mai i le maualuga o le lagona o le tino i le lecine i le leai se totogi. E avea o se faʻalavelave mo le faʻalauteleina o le faʻasiga o le insulin masani ma poloka poloka gluconeogenesis i le ate.

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e tatau ona gauai faapitoa. I le avea ai o se tulafono, o se faailoga e iloa i pepe ua leva ma le maalili, mafatiaga o le manava ma le asphyxia i le taimi o le fanau mai. E faʻaalia lava ia i itula muamua o le olaga. O se isi faʻafitauli lamatia o se tina e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻaaogaina o le suka. I lenei tulaga, o togafitiga faanatinati vave ma le faʻaofiina o le kulukose, glucagon ma le hydrocortisone i totonu o le tino e tatau.

Fua o le suka i le toto

O loʻo i ai nei le tele o auala e fua ai le suka o le toto. A maua e se tagata ia faʻaʻailoga o loʻo lisi atu i luga, e tatau ona e siaki lau faitauga kulukose. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le suʻega mo se manava gaogao, ma le suʻega pe a uma le faʻaofiina o le kulukose.

O le isi suʻega aloaʻia o le suʻega ole toleniga o le kulukose. I totonu o le suʻesuʻega, ia maua ni nai kulimi o le kulukose, lea e faʻamaʻapeʻa i le vai. A maeʻa ni nai itula, e tatau i le suʻega faufautua ona ave le toto.

O le iuga lelei e mafai ona maua e ala i le faia o ni suʻesuʻega se lua i le taimi e tasi. Aʻo leʻi amataina le suʻega, e tatau i se tagata ona tausisi i nisi o meaʻai. E faasaina le ulaula, inupia le ava malosi ma 'ai meaai falai.

O le toto sampling e faia i luga o se manava gaogao i le taeao, pe a mavae ni nai minute ua tuʻuina atu i se tagata se vaifofo o le kulukose. A maeʻa ni nai itula, ona faia lea o se isi faʻataʻitaʻiga lona lua.

Faailoga o le maualalo o le suka toto i fafine

O le suka maualalo o le toto o se tulaga e taua o le hypoglycemia. E afua mai i le tele o mea e taʻitaʻia ai le fausiaina o le maʻi o le hypoglycemia ma aʻafiaga leaga e aʻafia ai, e oʻo atu i se coma.

Pe a faʻaalia e suʻega o le aofaʻi o le kulukose e faʻaitiitia i lalo ifo o le 3.3 mmol / L, e tatau ona faʻaaogā faʻamalosi vave e toe faʻafoʻi ai numera i le masani. O le suka maualalo o se tulaga e sili atu ona lamatia nai lo le maualuga; o lenei mataupu o mataupu e leʻi maeʻa suʻesuʻeina i fualaau faʻasaienisi.

O faʻamaʻi e maua ai le toto maualuga o le toto i se tagata matua e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: autonomic ma neuroglycopenic. Muamua e aliali mai i le pepa:

  • mafaufauga le mafaufau (popole, le mautonu, faateleina le fefe ma le atuatuvale, faapea foi ma le faateleina o le ita),
  • sosolo
  • o gatete lima ma le gaʻo fatu,
  • pallor
  • maualuga le toto maualuga
  • afaina fualaau: gasegase po o le vomiting,
  • lagona faateleina o le matelaina po o le fiainu.

Mo faʻamatalaga mai le neuroglycopenic o uiga ia:

  • ulu matua
  • manatuaina le mafaufau
  • faaitiitia le mafaufau
  • leai se faʻatonuga i avanoa,
  • faalua vaaiga
  • faʻalavelave faʻaleagaina,
  • leiloa o le mafaufau lea e tau atu ai i le faalumaina, tele foliga - coma,
  • faʻalavelave i le manava masani poʻo le toto toto.

O le mataʻituina o se tasi poʻo se vaega o faʻamaoniga i se tagata e manaʻomia vave le fua o le kulukose ma lona faʻasaʻo pe a manaʻomia. E tatau ona maitauina o faʻamatalaga faʻamatalaina e tutusa lelei mo tagata o itupa uma.

Tusiga autu: Tulaga masani o le suka i tamaitai, mafuaʻaga o faʻalavelave ma togafiti togafitiga

O le maualuga maualuga o le kulukose e mafai ona faʻatagaina mo se fafine o:

  • mo le toto vevela - 6.2 mmol / l,
  • mo le toto capillary - 5.6 mmol / l.

Mo tagata, o le taua o le faitioga mo le vevesi ma le toto maualuga e faateleina i le 6.5 ma le 5.5 mmol / l, i le faasologa.

Taimi aupito maualalo: 3, 5 - 4 mmol / l mo tamaʻitaʻi uma e lua.

Afai e faanatinati le suʻesuʻeina o meaola mo suʻesuʻega, ma a maeʻa le taumafataga mulimuli e le sili atu ma le lua itula ua pasia, ona faʻaaogaina lea o le tafaoga o tulaga masani masani. I lenei tulaga, o le tapulaa maualuga e mafai ona faatagaina e 10 - 11 mmol / L.

I le mavae ai o le 60 tausaga, o le gaioiga galue o suauu pancreatic e faʻaitiitia, o lona uiga o tulaga masani masani o loʻo i le va o le 4.5 i le 7 mmol / l (i luga o se manava gaogao).

O aʻafiaga ono maua mai o le toto maualalo maualalo

I le faʻaopopo atu i le neuroglucopenic ma faʻamatalaga le lelei faʻamaonia o loʻo faʻamatalaina i luga ma o ese atu ina ua maeʻa le togafitiga, e mafai e tagata gasegase ona maua le gaʻo hypoglycemic, faʻapea foʻi ma maʻi o le cerebral, e oʻo atu i le tele o le vevela. E le gata i lea, o le toto maualalo maualalo o se faʻaopoopoga o tulaga lamatia ma faʻaosoina ai le afaina ai o le tino, strokes ma le infarction myocardial i tagata mamai o maʻi fatu.

Faʻamatalaga ma togafitiga

O le fuainumera o mea e maua i le suka i totonu o le toto e suʻesuʻeina e le suʻega o le toto ma le fale.

O le suʻega toto mo le suka (glucose) e tuʻuina i luga o se manava gaogao i le vaveao. O se limatusi e toso mai le toto. Mo se fuataga tutoʻatasi a le aiga, e faʻaaoga se masini e pei o se glucometer.

Ina ia maua se faʻatuatuaga mautinoa, e tatau ona e mulimuli i le tele o tulafono:

  • Ae e te lei aveina le toto mai lou tamatamailima mo le suka, o le nofoaga o pupuvaga e togafitia lelei ma se vai inu. Afai o le suʻega e faia i le faʻaaogaina o se glucometer, e tatau ona fufulu fufulu ou lima i le fasimoli. O lenei faiga e talafeagai uma mo le faʻaaogaina ma le faateleina o le toto i le nofoaga o sampling.
  • E mafai ona aveesea le toto mai tamatamailima o lima tauagavale ma lima taumatau. O le mea masani lava, e faia se pupuʻu i luga o puipui o se tasi o tamatamailima e tolu: o le tamatamailima laitiiti, o le leai o igoa poʻo le ogatotonu.
  • Faatasi ai ma le tele o toto sampling, e tatau ona e suia le nofoaga o poloka.
  • Ina ia mafai ona faatuatuaina, o le muaʻi mataua o le toto na faʻaalia i le nofoaga o le puncture ua aveesea.

I mataupu sili ona faigata ma ogaoga, ina ia iloa ai le maualalo o le toto, e mafai e le fomai ona faatonu le anapogi, lea e mafai ona pupuu (tasi le po) poo le umi (mo aso e lua).

O le suʻesuʻega o le hypoglycemia e faʻatasi ma se aofaʻi o le talaʻaga o le maʻi: o se suʻesuʻega o talafaʻasolopito o maʻi, faʻamatalaga e uiga i suiga o le mamafa, meaʻai ma vailaʻau. E le gata i lea, o le ate ma fatuga o loʻo vaivai, o se suʻesuʻega o le paʻu o loʻo faʻaalia i luga o foliga o le faʻataʻi ma le i ai o le fula.

Faʻamatalaga ma togafitiga i se tagata matua ma se tamaititi e tupu e tusa ai ma se polokalame e tasi. Ina ia iloa le faigata o le tulaga, e tatau ona faia se faasologa o suʻesuʻega. O suʻesuʻega autu e:

  • suega toto mo le suka,
  • Glucose toleni test.

E mafai ona e aʻoaʻoina mea uma e uiga i le masani o le suka o le toto i totonu o se tamaititi mai se tusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Mo faʻafitauli o loʻo i ai nei, aemaise lava o le maʻisuka, o le puleaina o suka o loʻo aofia i totonu o le polokalama o aso taʻitasi o taualumaga. Mo le faigofie, faʻaaogaina o glucometers ma faʻataʻitaʻiga faapitoa.

Fesoasoani muamua ma isi togafitiga

O le faaitiitia malie ma le itiiti o le suka e le o se mea e ono lamatia ai ma e mafai ona aveese e ala i le 'ai. E tupu lenei mea i le tele o le vaivai ma le faʻaaogaina o le malosi o le tino.

Ae faʻapefea pe a pa'ū le maualuga i lalo ifo o le 3 mmol / l ma faʻaauau ona pa'ū? O le maʻisuka i lenei tulaga o loʻo i ai se sapalai o suti faʻatasi ma i latou: o se suka, se sukalati, lole, vai suamalie. E iai foi i le fale talavai e mafai ona e faatauina ai kulumacose.

Faʻatasi ai ma se faʻafitauli matuia o le togafitiga ma le lamatiaga o le pa'ū i totonu o se tasi e faʻateleina maualuga le maualuga o le suka i le toto, o le a fesoasoani le togafitiga faʻasolo. E faʻaaogaina se kulupu e iai se kulūkose pe faʻaaogaina se tui tui. Falemai ole maʻi.

Tetele ma le malosiFaailogaTogafitiga
Mpoglycemia mama (1st tikeri)O le fiaaai, pallor, le fiafia, afu, vaivaiga, moe, ma le le fiafia10-20 g o suauu gaʻo e ala i le gutu i le tino o pepa o glucose, suamalie poʻo se suamalie suamalie
Hypoglycemia o le agavaʻa faʻamalosi (lua tikeri)Ootia, tiga o le manava, suiga o amioga (amioga mataga po o le faʻamalosi), faʻafefe, pallor, sweating, tautala ma faʻaletonu le vaai10-20 g o le kulukose e ala i le gutu sosoo ai ma se meaʻai e aofia ai falaoa
O le malosi o le hypoglycemia (vasega 3)Le loto vaivai, le mautonu, leai se mafaufau, le mautonuO fafo o le falemaʻi: inisiua glucagon (IM). Tamaiti

E faʻapefea ona faateleina le suka i le fale?

A maua suga i le maualuga o le 3 - 3.5 mmol / l, e lava mo se tagata e faʻaaogaina le 10-15 g o le gaʻo. O le mea aupito sili ona lelei o le faʻaaogaina o suga faigofie (mo se faʻataʻitaʻiga, dextrose), talu ai latou te le manaʻomia se taimi mo le vaevaeina ma vave ona ulufale atu i le faʻagasologa o le taamilosaga mai le vaeluaga o le faitotoʻa.

E mafai ona e tuʻuina atu i le tagata maʻi se ipu vai suamalie poo se suavai faʻatasi ai ma le suka o loʻo i ai i totonu, 'ai le sukalati, jam, ma isi.

O le malosi o le hypoglycemia e taofia i le aveina o le tele o meaʻai. O le mea lea, vave ona e faʻaaogaina ia le itiiti ifo i le 15 - 20 kalama o suga faigofie, ma mulimuli ane 20 grams o suāsusu faigata (oloa keke ma keke).

Le algorithm mo le taofiina o sina tikeri o le le lava o le kulukose i le tino:

  • faʻaaogaina o se glucometer, fua le tau o le faailo, siaki le setete o le hypoglycemia,
  • 'ai le 15 kalama o suga faigofie,
  • toe fua le maualuga o le suka.

I le le i ai o ni uiga lelei, o le 2 ma le 3 points e toe faia seia oʻo ina toe faʻafoʻi atu le faailo i tulaga masani.

Afai e le iloa e se tagata, ona faʻaaogaina lea o le 1 mg o le kullucagon i totonu o le toto. Glucagon o se hormone popo lea e mafai ona faʻagaoioia le faagasologa o le faʻaleagaina o le glycogen i totonu ole ate. Mulimuli ane, o lenei mea e mafua ai le faateleina o le kulūkose.

I le taimi o le falemaʻi, o le tagata maʻi e tui i le glucose e 40% le faʻamalosi, lea e vave ona toe foi i le mafaufau.

E le gata i lea, o loʻo i ai ni gels faapitoa ma ni fuamoa e faʻavae i luga o sextrose sugar. E taua le faʻatusatusa saʻo o le metotia, talu ai ona o lona televave e mafai ona taʻitaʻia ai se tagata i se tulaga lamatia tutusa o le hyperglycemia.

Fualaau ma vailaʻau

  1. O le pulea lelei o le kulukose e ala i le togafiti po o le faʻafofoga faʻafofoga o le dextrose monosaccharide, lea e vavalalata ai le mea o loʻo i ai meaʻai, o loʻo vave ona aʻafia i totonu o le toto e ala i le vaeluaga o le tautala.
  2. O le faʻaaogaina o mea faʻapitoa o le "vave" ma le "faʻagesegese" o gaʻo vailaau faʻasaina i se tapulaa faʻapulaaina.
  3. Ona o le leai o se aoga o fua faatatau o loʻo i luga, faʻaogaina o le glucagon intramuscular.
  4. I tulaga ogaoga, o inisiua vaevaega o corticosteroids - hydrocortisone, faʻapea foʻi ma le adrenaline e faʻatagaina.
  5. Taofiga masani i se taumafataga faapitoa.

Fofo faʻapitoa

Soʻo se tasi o fuaitau o loʻo i luga mo vailaʻau faʻaleaganuʻu, tuʻuina atu i lalo, e tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi!

  1. E tolu taimi i le aso, ave 15-20 drops of tinite o le Leuzea, lea e mafai ona faatauina i le fale talavai. Faʻasolosolo le togi i totonu o le sipuni ole vai vevela.
  2. Faʻaaoga i le tutusa le 2 kalama o le wheatgrass, o le St. John's wort, hemophilus, chamomile, paina o le paina ma le plantain, faʻaopoopo i ai le tasi gram of licricice and wormwood i le aoina. Liligi le paluga ma le 0.5 lita o le vai inu ma tuʻu ai mo le 25 minute.Faʻasua le vai e ala ile tolu laulau o gaʻo ma ave se sui sola maloloina o le 50 kalama, tolu taimi i le aso mo le masina.
  3. Sasaa le tasi sipuni sipuni o fualaau o le rosehip e leʻi faʻaaogaina ma lua ipu vai inu. Faʻasalaga mo le sefululima minute, faʻaaogaina e ala i le susu ma inu vai ½ ipu faalua i le aso mo le 2 vaiaso.
  4. Fafaga le garlic ma le lingonberries i taimi uma, sili ona lelei.

Fua mo faʻamaoniga o le maualalo o le toto suka

Afai e maua ni faailoga o le le lava o le kulukose i totonu o le toto, ae o le mafuaaga e le o iloa, e tele ni fautuaga.

Muamua lava, e tatau ona e 'ai lelei, e faʻaaoga ai oloa ma gaʻo. E le mafai ona e faʻaleagaina le suamalie, aua o le a muamua ona oʻo atu i se faʻaopoopoga o le kulukose, ona oʻo ai lea i le paʻu mata.

E mafai ona e faʻaaogaina se masini faapitoa - o se glucometene eletise, lea o le a mafai ai fuaina i aso taitasi o le toto suka.

E taua le manatuaina e na o se fomai agavaa e mafai ona ia fuafuaina mafuaʻaga o le togafitiga ma faʻataʻitaʻi le taʻiala tau togafitiga saʻo e faʻatatau i uiga taʻitasi o le fafine.

O le hypoglycemia e mafai ona togafitia faʻafaigofie pe afai o le valaau i le fomaʻi e fetaui lelei, ma o faʻataʻitaʻiga faafomaʻi uma e mulimuli saʻo. Afai e le amanaʻia e se tasi ia tulafono o togafitiga, o lona uiga o le le lava o le kulukose e mafai ona taʻitaʻia ai i le tino ma le faʻalavelave ogaoga.

O faʻafitauli o le hypoglycemia i fafine e lamatia ai le le amanaiaina poʻo le togafitia o latou lava tulaga.

O le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa i uiga ma togafitiga o le hypoglycemia.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O a meaai e faateleina ai le suka toto?

O le suka masani i le suka mo le tagata e 38 grams mo alii ma le 25 kalama mo tamaitai. Faʻaaogaina tele o ia mea e tau atu ai i se avega i luga o le paʻu ma le tele o mea e teu ai.

O le taua tele pe a faʻasaʻo le maʻi o le hypoglycemic o le numera glycemic ua fuafuaina mo oloa. E atagia mai ai le fua faatatau lea o loʻo faʻafefeteina ai gaʻo vailaʻau faʻataʻavale e le tino o le tagata ma mafua ai le faateleina o le toto o le kulukose.

Lisi o oloa e faʻalauteleina ai le suka toto, ma amanaʻiaina le faasino igoa.

Suafa igoaGlycemic index
Paʻu falaoa falaoa100
E leai97
Pancakes96
Meli85
Suauu kuka84
Paʻu78
Paloni77
Meloni76
Carrots laititi72
Pineapa71
Dumplings70
Jam67
Faʻi vine66
Macaroni ma Cheese65
Faatau mai mayonnaise58
Buckwheat porridge62
Ketchup57
Spaghetti57
Peaches (kuka)56
Biscuits55
O le sua apu o le apu53
Fualaʻau47
Popo46
Lanu suamalie suamalie45
Fualaau mamago39
Pasta i Al Dante36
Fuga suamalie suamalie35
Apricots ua vela
Prunes
Vaisisi vao
Apple
Plum
Quince
Vaomalo natura, 0% gaʻo
Peni
nectarine
Pamekaisa
Peach

O meaai e maualalo i le faʻaaogaina o le hypoglycemic, e pei o ipu gaʻo, fualaau faisua po o aano o manufasi, faʻapea foʻi ma mea e gaosia ai keke, e talafeagai mo le taofi o se gaʻo susu.

E tatau ona faamamafaina o meaʻai e maua mai i meaʻai e maua ai le maualuga o le fiber e leai se faʻavavega vave ma aoga i le tulaga faʻaleagaina o le hypoglycemia, o lea la e le fautuaina le latou faʻaaoga.

Puipuiga

Aiaiga puipuia e aofia ai se tuufaatasiga o fautuaga nei:

  • gaioiga o le tino,
  • meaʻai paleni, faʻaitiitia le tele o le faʻaaogaina o gaʻo ma le ava malosi,
  • tausisia le faʻatulagaina o fuataga pe a manaʻomia, inisua o inisalini.

E tatau ona maitauina o le tausisia o se tulafono se tasi e faasaga i tua o le le amanaiaina o le malologa o le a le aumaia ai le manaʻoga manaomia. Afai e maua e le tasi o le aiga le maʻisuka, ona tatau lea i aiga ona iloa e uiga i auala e taofi ai tulaga o le hypo- poo le hyperglycemia ina ia mafai ona maua ai le taimi talafeagai ma le leai o se fesoasoani.

Faitau le: Gastrointestinal cancer markers (GIT) - naʻo se siaki

Julia Martynovich (Peshkova)

Faʻauʻuina, i le 2014 na ia faauu ai ma le mamalu mai le Federal State Budget Educational Institution of Higher Education i le Orenburg State University ma se tikeri i le Microbiology. Faʻasalalau o aʻoaʻoga pasiʻaʻoga FSBEI HE Orenburg State Agrarian University.

I le 2015 O le Institute of Cellular and Intracellular Symbiosis o le Paranesi Ural o le Rusia Academy of Sciences na toe faʻaauau aʻoaʻoga i lalo ole polokalame faʻapitoa faʻapolofesa "Bacteriology".

Laureate o le tauvaga All-Russian mo le galuega faasaienisi sili ona lelei i le filifiliga "Biological Sciences" i le 2017.

E faʻapefea ona faateleina le suka o le toto?

E mafai ona e faʻaititia le maualuga o le suka i le tele o metotia:

  1. Faʻafofoga tautala o le free-form dextrose monosaccharide.
  2. Glucose oona.
  3. Fesoʻotaʻiga faʻapitoa o le glucagon.
  4. Faʻaaloalo i se taumafataga e maua ai mea taumafa vaevaeina, aofia ai i le taumafataga o mea taumafa e maua i le fiber ma e le aofia ai i vaega o mea taumafa e aofia ai leucine, faʻapea foʻi ma meaʻai gaʻo.
  5. Ole faʻaaogaina o mea taumafa e maualalo i se mea faigofie ma le "faʻagesegese" o vailaʻau faʻamalosi - o le mea muamua e vave faia, aʻo faʻamautuina e le mulimuli le iuga (keke mamago, falaoa).
  6. Faʻaitiitia le faʻamalositino, faʻatulagaina masani masani ma aso taʻitasi.

O le a le lamatiaga o le maualalo o le toto i le taimi o maitaga?

O le hypoglycemia e afaina ai le fetus, e faaitiitia ai le aofai o le kulukose e ulu atu i le pepe e leʻi fanau mai i le placenta, lea e aʻafia ai lona atinaʻe. E le gata i lea, o le le lava o le toto suka e mafai ona mafua ai le fanau mai vave ma faateleina ai le ono tulai mai o se faʻanoanoa.

Ia mautinoa e pulea le maualuga o le kulukose i le taimi o le maitaga, aemaise lava pe afai o loʻo e maʻi i le maʻisuka poʻo le uiga masani o le faafitauli e faʻaalia - o le moe, o le soona inu, o le gatete i pito, o le lagona faifaipea o le fiaai, ma isi.

O le filifiliga "faʻafuaseʻi" mo le vave faʻaitiitia o le hypoglycemia i se mea laititi po o le tikeri, o le tasi lea o taimi e faʻaaogaina ai gaʻo meaʻai ("fast") (suamalie, suamalie ma suka.). Ae ui i lea, i soʻo se tulaga, logo lau fomaʻi e uiga i le faafitauli, a maeʻa o le a ia faatonuina oe i le suʻega toto ma faʻamaonia le togafiti talafeagai.

O le a se mea e mafua ai le maualalo o le toto o le toto i se pepe fou?

O le tele o taimi, o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai i itula muamua o lona soifua ona mafua mai lea i le tele o itu le lelei - o le asphyxia i le taimi o le fanau mai, loloto poʻo le faʻataʻitaʻiga, faʻalavelave faʻafuaseʻi. O nisi faʻafitauli lamatia e sau mai se tina e maua i le maʻisuka ma faʻaauau ona faʻaaogaina fualaau suka.

O lenei faafitauli e manaʻomia ona fofo vave: o le tele o taimi e faʻanofoina le pepe fou i le potu maʻi tigaina, o le kulukose e tui i totonu o le tino (i totonu o le tino). I le maualalo o le tulaga lelei, o le pulega o le glucagon ma le hydrocortisone e faʻataʻitaʻiina seia oʻo ina faʻamautuina le maualuga o le toto toto.

O a faailoga autu o le maualalo o le toto suka?

I le hypoglycemia, o le maʻi e tele ona aʻafiaga leaga. Le sili ona taʻutaʻua oi latou:

  1. Paga o le ulu tiga ma le vevela.
  2. Faʻanoanoa, mafaufau le mama, amnesia.
  3. Diplopia ma paresthesia.
  4. Tele faʻafitauli o le fatuga tutotonu o le cardiovascular system (tele taimi o faʻataʻaiga).
  5. Faʻalavelave faʻalavelave.
  6. Tele vaivaiga o le tino atoa, taoto ma le vomiting.
  7. Lagonaina o le fiaaai.
  8. Sulu malosi, pallor o le paʻu, fatugaʻo maso.
  9. Tremor, mydriasis.
  10. O le atuatuvale, ita, osofaiga.

Afai ua e faailoaina o nisi o faailoga o loʻo i luga ia oe lava - ia suʻe suʻega pe fua le maualuga o le suka o le toto i le glucometer.

Tuua Lau Faamatalaga