O le a le tulaga masani o le suka o le toto i se tamaititi

I le tausaga muamua o le olaga o le kulūkose masani e mai le 2.8 i le 4.4 mmol / L.

Mai le 12 tausaga i le 5 tausaga o le toto toto masani o le va o le 3.3 ma le 5 mmol / L.

I tamaiti e silia ma le lima tausaga o tulaga masani o lenei faailoilo e fetaui ma tulaga faatauaina i tagata matutua ma mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L.

Lisi o le toto toto i tamaiti
Tausaga a lau tamaLe taua o le masani e faʻatatau i tausaga
E oo i le 12 masinamai le 2.8 i le 4.4 mmol / L.
1 le tausagamai le 3.3 i le 5 mmol / l.
2 tausagamai le 3.3 i le 5 mmol / l.
3 tausagamai le 3.3 i le 5 mmol / l.
4 tausagamai le 3.3 i le 5 mmol / l.
5 tausagamai le 3.3 i le 5 mmol / l.
6 tausagamai le 3.3 i le 5.5 mmol / l.
7 tausagamai le 3.3 i le 5.5 mmol / l.
8 tausagamai le 3.3 i le 5.5 mmol / l.
9 tausagamai le 3.3 i le 5.5 mmol / l.
10 tausagamai le 3.3 i le 5.5 mmol / l.
E silia ma le 11 tausagamai le 3.3 i le 5.5 mmol / l.

Faʻaititia le fua

O le faaitiitia o le toto i totonu o se tamaititi atonu e mafua ona:

  • Umi umi le anapogi ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o le vai.
  • Maʻi faʻamaʻi masani.
  • Inisulinoma.
  • O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi - gastritis, duodenitis, pancreatitis, enteritis.
  • O faʻamaʻi o le faʻalavelave o le tino - togafiti o le mafaufau, ogaoga o le faiʻai ma isi.
  • Sarcoidosis.
  • Fafano i le chloroform poʻo le arsenic.

Faateleina le fua faatatau

O le faʻateleina o le maualuga o le maualuga o le suka, e muamua lava, i le faaiuga o loʻo maua e le tamaititi le maʻisuka.

E le gata i lea, o le faateleina o le kulukose i le toto o pepe e mafai ona fesootai ma:

  • Faia le faʻataʻitaʻiga le saʻo - pe afai na 'ai le tamaititi ao leʻi oʻo i le toto sampling poʻo sa i ai sona popolega faaletino poʻo le atuatuvale ao leʻi faia le suʻesuʻega.
  • O faʻamaʻi o le thyroid gland, gland gland and pituitary gland.
  • Vailaʻau pancreatic, lea e faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini.
  • Obese.
  • Faʻaaoga umi o kulūkocorticoids ma anti-inflammatory non-steroidal drugs.

O taunuuga

O le faaitiitia o le suka o le toto i totonu o se tamaitiiti e faaalia i le faateleina o le gaoioiga a le pepe ma lona popole. E mafai e le tamaititi ona fesili mo ni meaai suamalie. Ona oʻo mai ai lea o le fiafia tele, o le tamaititi ua afu, ua liu, ua paʻu, ma o le a le mafai ona iloa e le pepe, o nisi taimi e le mafaamatalaina. Meaʻai manaia poʻo le kulukose oona e vave faʻaleleia le tulaga. O ia tulaga ua taʻua o le hypoglycemia ma o loʻo lamatia i latou i le atiaʻeina o se vailaʻau o le hypoglycemic, lea e ono oʻo atu ai i le oti.

Faatasi ai ma le faateleina o le kulukose, o le tele o faailoga e fetaui lelei (vaivaiga, ulu tiga, lala malulu), ae o le tamaititi foi na te iloa se gutu malolo ma ole atu i se vai inu. E le gata i lea, faatasi ai ma le faateleina o le kulukose, e mafai ona maua ai le paʻu o le paʻu ma meaʻai. O nei faʻaʻailoga uma e tatau ona tuʻuina atu i ai le tele o le gauai, talu ai o le hyperglycemia faaumiumi e aunoa ma togafitiga e faʻaleagaina ai le galue o le faiʻai.

Glucose toto e galue i tamaiti

Suga, lea e feaveaia i le tino o se tamaititi i le toto, o ia o se punavai o le malosi ma fafagaina totoga okeni. I lenei fesoʻotaiga, o le faaiuga e fautua mai ia te ia lava: o le sili atu, o le sili atu. Ae o sea faamasinoga e sese. I totonu o fusi o okeni, e tatau ona i ai se faʻamaoni, ma afai ei ai se mea e sili atu, ona le lelei lea.

O le kulūkose i le tino o le tino e pulea e le pancreas, lea e maua ai hormones - inisalini ma glucagon. O le muamua oi latou e faʻatapulaaina le maualuga o le suka, ma o le lona lua o loʻo fesoasoani i lona faʻatupulaia.

A le lava le inisalini i le tino, e amata ona atiaʻe le maʻisuka. Soʻo se vavaeese mai le masani o lenei faʻaaliga e aofia ai faʻamaʻi matautia. O le vave lava ona lauiloa, o le tele foi lea o le latou toe faaleleia.

O le a le tulaga masani mo se tamaititi

Mo tagata matutua, o loʻo manino le faʻamalamalamaina o tuaoi o le tulaga masani o le suka o le toto, ma i tamaiti uma e faʻalagolago i le tausaga. O tulaga masani e eseese lava. O le eseesega i le faatinoga e mafai ona tulai mai ona o le auiliiliga o auiliiliga i totonu o fale suesue eseese.

Ina ia aloese mai le le mautonu, o tulaga faatauaina o le fale suesue ua faatonuina i tafatafa o le taunuuga. Ae o loʻo i ai faʻamaumauga na malilie i ai WHO.

Ina ia iloa po o le a le masani a le tama, o le a mafai ona e faitau i le laulau:

O le tapulaa maualalo o le kulukose toto masani, mmol / l

O le pito i luga o le toto kullukose masani, mmol / l

E masani lava, o tina ei ai se talaaga o le maʻisuka e popole e uiga i la latou pepe e leʻi fananau mai. E tusa lava pe leʻi fanau mai o ia, o le a latou iloa poʻo le a le maualuga ole maualuga o le toto i se pepe faatoa fananau mai e tatau ona mafai ona pulea lenei faailoga.

E masani lava i le taimi o le fānauga pe'ā uma ona vavae ese mai le tino o le tina, o le pepe ua i ai le faʻaititia o le maualuga o le suka. O le taimi tonu o le puleaina o le saʻo ole fua o le kulukose e toe amata ai le galue masani o le tino o le tamaititi.

O le mafuaʻaga o le pa'ū i le suka e mafai ona avea ma se faʻafitauli faigata o le fanau mai, ma le popole i lena taimi. O le tele o le aʻafiaga o le atinaʻeina o lenei tulaga o loʻo iai i pepe ua leva. O le itiiti ifo o le atinaʻeina o le tamaitiiti, o le sili atu lea o le tulaga matautia.

O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le maliu o pepe pepe, ae faʻatasi ai ma togafitiga faafomaʻi ma togafitiga talafeagai, e mafai ona faʻaolaina le ola. Ae e tusa lava pe lava le togafitiga, maʻi faʻamaʻi poʻo isi faʻamaʻi tuga i nisi taimi..

Mo le pepe, o le maualalo o le maualuga o le suka o le uiga lea. O lenei vailaʻau i lona toto o loʻo i ai i se aofaiga sili atu ona laʻititi nai lo tagata matutua.

Aiseā e ono maualuga atu ai le faailoilo poʻo le maualalo

O loʻo faʻamatalaina i luga le tele o le suka e tatau ona masani, ae o taunuuga o suʻega e mafai ona faʻaalia uma ai le maualuga o le glucose ma le faʻateleina pe faʻaititia ai le tasi. O le tele o mea e aafia ai lenei faʻaaliga:

  • meaai pepe
  • gastrointestinal opect functioning
  • le aafiaga i le tino o hormones o loʻo i totonu o le tino o le tagata (insulin, glucagon ma isi).

Afai o le taunuuga o le auiliiliga e faaalia i lalo ifo o le 2.5 mmol / l, ona maua ai lea e se tamaititi le hypoglycemia. O le faaitiitia o le toto o le kulukose o le toto e mafai ona fesootai ma:

  1. Le lava o meaai paleni ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o le vai.
  2. Maʻi faʻamaʻi masani.
  3. Faʻavaʻa-galue malosi i luga o le pancreas (insulinoma).
  4. Gastritis o ituaiga eseese, pancreatitis, duodenitis ma isi faʻamaʻi o le masini vai.
  5. Faʻatau poʻo le chloroform.
  6. CNS faʻamaʻi, manua o le faiʻai, ma isi.
  7. Sarcoidosis.

O lenei tulaga o le soifua maloloina o le maʻi ile tulaga lea e le tatau ona le amanaiaina e fomaʻi. E manaʻomia ona latou maua le mafuaaga moni mo le faʻaititia o latou kulūkose.

Faʻatasi ai ma maualuga maualuga o suka, o le manatu o le atinaʻeina o le maʻisuka muamua e muamua sau, ae o se faailo e mafai foi ona faʻaalia ai faʻafitauli pei o:

  • Le saʻo sauniuniga mo le auiliiliga.
  • O faʻamaʻi o okeni e maua ai hormones. O latou nei o le thyroid gland, pituitary, gland terrenal.
  • Faʻavae i luga o le pancreas, lea e faʻaititia ai le gaosiga o le inisalini e le tino.
  • Faʻaaogaina le faʻaaogaina o vailaʻau e le o le faʻamaʻi-fomaʻi.
  • Totogi mamafa.

A oʻo ina sili atu i le 6.1 mmol / l, o le auiliiliga o le auiliiliga e sili atu nai lo le 6.1 mmol / l, o lona uiga o le tamaititi o loʻo i ai le hyperglycemia. O le faailoga autu lenei o le maʻisuka.. O lenei faʻamaʻi e mafai ona tupu i tagata i soo se matua. Ae i le taimi o le tuputupu ae malosi o le tino o le tamaititi (6-10 tausaga) ma i le vaitau talavou, e masani ona atiae le faamai.

E faʻapefea ona iloa le maʻisuka i le taimi nei e aunoa ma le faia o se auʻiliʻiliga

"E maua i le maʻisuka ni faʻamaoniga e mafai ona matau e mātua faʻapitoa i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi e aunoa ma le faia o se auʻiliʻiliga?" - O lenei fesili e popole ai le tele o tina ma tama. Ioe, ioe, o latou, ma e tatau i tagata uma ona iloa e uiga ia i latou. O faailoga nei e pei o:

  • fia inu pea,
  • mamafa tele
  • o le tulaga lautele o le tamaititi e le faʻaaogaina, pasi.

E taua tele le faailoaina o lenei togafitiga i le vave e mafai ai, a le o lea, o le maʻi e mafai ona mafua ai le tuai i le mafaufau ma le faʻaleleia faaletino o paʻu.

O le a le taimi e maualuga ai le lamatiaga o le maʻisuka?

Sa leʻi suʻesuʻeina e saienitisi le mafuaʻaga tonu o le amataga o le atinaʻeina o lenei maʻi. E i ai mea e mafua ai lenei faʻamaʻi i tamaiti. O i latou nei:

  1. Vaʻaiga faʻapitoa. O le lamatiaga o le maualuga o le suka e matua faateleina pe a maua uma e matua le maʻisuka. I le i ai o lenei faʻamaʻi i se tasi oi latou mo se pepe, o le avanoa e maua ai le 10%.
  2. Faʻasologa o le gaosiga o le carbohydrate. O lenei faafitauli e tupu i le le lelei o meaai. E tele meaʻai i gaosi meaai, ma e le lava le polotini ma gaʻo fualaʻau.
  3. Maʻi faʻamaʻi pipisi.
  4. Mafuaaga
  5. Faʻaosofiaga faamalositino.
  6. Le popole popole.

A faʻamaonia le maʻisuka i totonu o se tasi o masaga, o le lona lua o loʻo iai se faʻafitauli maualuga mo lenei faʻamaʻi. Afai o lenei maʻi o le ituaiga muamua lea, i totonu o se pepe maloloina i le 50% o mataupu e mafai foi ona latou faʻamaonia lenei siama. I le ituaiga II o le maʻisuka, o le lona lua o masaga e maua avanoa uma e maua ai maʻi, aemaise lava pe a mamafa tele.

O le a le mea e fai pe a maua se faʻamaʻi

Afai e sili atu le maualuga o le suka a le tamaititi, ua faatonuina e le fomai le togafitiga talafeagai. E aofia ai, faʻaopoopoga i togafitiga o fualaau faasaina, isi auala e faʻaitiitia ai le tulaga o le tamaititi:

  1. Faʻaaloalo i le taumafa. I meaai a le tamaitiiti, o meaʻai e aofia ai gaʻo ma gaʻo e gata.
  2. Gaioiga faaletino faʻaosoosoina. Atonu o se taʻaloga faapitoa, ae na o le maeʻa suʻesuʻega ma le faaiuga mulimuli a se fomaʻi.
  3. Galuega faʻatino i taimi faʻapitoa. Faʻaaloalo i le mama o le paʻu ma mucous membranes. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le vevela ma puipuia le faʻaalia o maʻi pipisi. Afai e te lubricate nofoaga ma paʻu paʻu ma se kulimi, ona faʻaititia ai lea o le tulaga o le a tupu.

E taua mo se tamaititi o loʻo maua i le maʻisuka e tuʻuina atu ai le fesoasoani mafaufau. E tatau lenei mea ina ia le lagona ai e ia lona laʻititi ma sili atu ona faigofie ona talia tulaga ola fou.

E faʻapefea ona foai toto mo le maʻisuka

Pe a pasia lenei auʻiliʻiliga, e taua tele le faʻatinoina o manaʻoga uma e sauniuni ai. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o se mea sese ma faʻamaonia lelei le tulaga moni o le soifua maloloina o le pepe.

O sauniuniga talafeagai mo le foai o le toto o lona uiga o le aloese mai se taumafataga 12 itula ao le i amata le taualumaga. Talu ai e faia e fomaʻi le auiliiliga i le tele o mataupu i le taeao, e naʻo le tatau ona fai le 'aiga o le afiafi, ma o le a mafai ona fai le taeao o le taeao pe a maeʻa le toto sampling. Ua faatagaina fomai e inu vai masani.

E le fautuaina e pulumu ou nifo i le paʻu i le taeao ina ia mafai ai ona maua mai le suka, mai le mucous membranes, e le afaina ai le mautinoa o iuga.

I totonu o le fale suesue, o se tamaʻi tamatamailima e tuʻi i se pulou i se maʻi maʻi, ma o le fua o le toto e faʻaaogaina e faʻaaogaina i le laasaga sauniuni. Faʻaaogaina o se glucometer e maua ai le iuga.

Afai o le maualuga o le suka i luga o se manava gaogao e sili atu i le 5.5 mmol / l, o lea ua avea nei ma mafuaaga e faʻaeteete ai.

Glucose toleni test

E mafai ona sili atu ona saʻo le fuaina o le glucose index e ala i le faʻaaogaina o le suʻega toleniga o le kulukose. O le a faʻaalia ai le fua o le digestibility o le kulukose pe a uma lona taumafa tele, o lona uiga, o le a le umi e oʻo ai le maualuga o le suka i se tulaga masani.

O lenei suʻega e aʻafia ai le 'aiina o le kulūkose paʻu (1.75 g i le kilokalama o le mamafa o le tino o le pepe) ma sina mea itiiti. Ma o le afa itula uma lava, e fuaina le maualuga o le suka ma o le kalami e tosoina e faʻaitiitia ai lona faʻasalalau. Afai a maeʻa le 2 itula o le tau e itiiti ifo i le 7 mmol / l, ona masani lea.

O le mea e ofo ai, o le tino o le tamaititi o loʻo i ai le gafatia e faʻaitiitia le glucose faitau vave nai lo le matua. O le mea lea, mo pepe ei ai a latou lava manaoga mo le masani o le suka pe a uma le suʻega o le toleniga o le kulukose. O lenei faailoga e le tatau ona sili atu i le 7.7 mmol / L. O se maualuga maualuga ua faʻamaonia mai ai le iai o le faʻamaʻi..

I tagata matutua, e eseese mea uma: faatasi ai ma se aoga e oʻo atu i le 11 iunite, e suʻesuʻeina e fomaʻi le tulaga aʻo leʻi oʻo i le maʻisuka, ma sili atu i le 11 ua leva ona i ai se faʻamaʻi.

Afai o le maʻisuka e tupu i se tamaititi, e le o se faasalaga. Ae o lea pepe e manaʻomia le tele o le gauai ma le alofa mai i matua, faʻapea foʻi ma togafitiga talafeagai ma taumafa. O se siosiomaga faʻalelei faaleaiga e fesoasoani i le tamaititi e vave faʻafetaui i tulaga fou ola.

E mafai ona le faʻatuatuaina taunuuga?

O le aʻafiaga o le taunuuga o suega o le kulukose o le a sese pea. O le mea lea, afai e maua e se tasi o suʻesuʻega se faʻamaoniga maualuga, e masani ona fautuaina e le fomaʻi e toe foaʻiina le toto (faia le suʻesuʻega lava e tasi) e faʻaaoga ai mea sese i le fale suesue.

Afai o faʻateleina taunuuga na faʻaalia i le taimi nei i ni suʻega se lua, e le manaʻomia ona toe faia. I lenei tulaga, o le avanoa o se sese sese e maualalo tele. Ole iloiloga faifaipea e fautuaina foi i se tulaga pe afai i totonu o soʻo se suʻega o le faailo o loʻo i luga o le tapulaa maualuga o le masani.

E tatau i matua ona mafaufau e ono le mafai ona faʻatonuina ia suʻega pe afai o le tamaititi e malulu, atuatuvale, poʻo isi maʻi. O nei mea e mafai ona faʻapupulaina le kulūkose ma faʻasese ai taunuuga o suʻega.

Ua e saunia mo le auiliiliga saʻo?

Aʻo leʻi faia le suʻega, lea ua fuafuaina ai le kulukose, e le tatau i le tamaititi ona 'ai e le itiiti ifo ma le valu itula. O le tele o taimi, o suʻega e faia i le taeao, o lea i le afiafi i le afiafi ia tuʻuina atu e le tamaititi le 'aiga o le afiafi, ma i le taeao ao leʻi faia le suʻega - na ona inu vai inu. E le fautuaina foi e pulumu nifo o lau pepe i le taeao ina ia maua mai ai le suka mai le toothpaste, lea e ulu atu i le tino o le tama e ala i tui, e le faʻaseseina ai taunuuga.

Tuua Lau Faamatalaga