Tulafono faavae mo le aoina o urine mo le suka

E masani lava, o le suka (glucose) e toesea i vai o le tino e ese mai le toto. A maua le kulukose i le urine, o loʻo taʻu mai ai le atinaʻeina o maʻi o le maʻisuka po o patini pateni e manaomia vave togafitiga. Ma pe a masalomia e le fomaʻi e faapea o loʻo maua e nei tagata maʻi nei faʻamaʻi, ua ia faʻataʻitaʻiina se suʻega o le urine mo le suka.

Ae o le faafitauli o le toatele o tagata latou te le iloa pe faʻapefea ona aoina saʻo le suʻesuʻega. Ae o le saʻo o le suʻesuʻega e faʻalagolago i mea laiti uma lava, e amata mai le mama o le pusa 'oloʻo faʻapipiʻiina ai meaola, ma faʻauʻu ai meaʻai. O le mea lea, ina ia mafai ai ona faʻataunuʻu suʻesuʻega sese ma le le saʻo, ia tatau i tagata taitoatasi ona iloa le algorithm mo le aoina o le urine mo le suka.

Siata numera 1 - sauniuni

Ina ia mafai ona faatuatuaina le taunuuga o le auʻiliʻiliga, e manaʻomia le faia o sauniuniga sauniuni i le aso. Sauniuniga mo le faʻataʻitaʻiga e manaʻomia ai le lafoaia o mea taumafa e aofia ai le valivali o puaʻa 24-36 itula aʻo leʻi oʻo i le faʻasolosolo. E aofia ai:

  • Tomato
  • beets
  • buckwheat
  • Oranges
  • vine
  • lauti, kofe ma isi.

E manaʻomia foʻi le vaʻaia o laulaʻau ma falaoamata mai meaʻai, lafoaʻi faʻamalositino ma taumafai e aloese mai tulaga faʻalavelave. E tatau foi ona e manatua le tatau ona mulimuli i togafitiga o le tumama. E manaʻomia lenei mea ina ia puipuia ai siama mai le ulu atu i le urini e fesoasoani i le gau o le suka.

O nei mea uma o le a fesoasoani i le mauaina o faʻamaoniga sili ona faatuatuaina o se suʻega o le urine, lea o le a mafai ai e le fomaʻi ona faia se faʻamaonia saʻo ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

Vaega o le numera 2 - faʻasolosolo mimi

Glucosuria - o le igoa lenei o le mea e tupu pe a iloa le kulukose i le urine. E ala i lona i ai, e mafai e le tasi ona faʻamasino e uiga i le maualuga o le suka i le toto poʻo le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa i fatugaʻo. O nisi tagata ei ai le glucosuria physiological. E maua i le 45% o mataupu ma e le manaʻomia se togafitiga faapitoa.

E tatau ona maitauina e lua filifiliga mo le fuafuaina o le auiliiliga o le urine mo le suka - taeao ma aso uma. O le pito mulimuli lenei o le tele o faʻamatalaga, aua e mafai ai e oe ona fuafua e le gata o le i ai o le kulukose i mea, ae o le mamafa foi o le glucosuria lava ia. O le aoina mai o mea faitino i aso uma o se faiga faigofie. E tatau ona aoina le Urine 24 itula. I le avea ai o se tulafono, faʻaalu lenei mea mai le 6:00 i le 6:00 i le taeao e sosoo ai.

E iai tulafono patino mo le aoina o le urine, lea e tatau ona mulimulitaia e aunoa ma le toilalo. Aoina meaʻai i totonu ole pusa vevela. Ole vaega muamua o le urine e le manaomia, e tatau ona aveese. Ma o le mea na totoe o le mimiia e tatau ona aoina i se pusa e manaʻomia ona teuina i le vevela o le fa i le valu tikeri (i totonu o le pusaaisa). Afai e te le teuina le vai ola ola, o lona uiga, i le vevela o le potu, o le a mafua ai ona faʻaitiitia le maua o le suka, ma, e tusa ai ma lea, ia maua ai le le saʻo.

O le algorithm mo le aoina o le urine mo le suka e faapenei:

  • pe a uma le gaogao muamua o le vevela, ona aveese lea o le vaega o le urine,
  • i totonu o le 24 itula, o le urine e aoina i se pusa mama,
  • o vaega uma na aoina mai o le urine e fefiloi ma luluina,
  • o le aofaiga atoa o le meafaitino faʻapotopotoina ua fuaina (o le taunuʻuga o loʻo faʻamaumau i le itu o le auiliiliga),
  • 100-200 ml o le suavai ua aveesea mai le aofaiga atoa o le mimiti ma sasaa atu i totonu o se isi atigipusa mo suʻesuʻega,
  • Aʻo le i pasia le auʻiliʻiliga, o le tagata maʻi e faʻasolo (maualuga, mamafa, itupa ma le matua) o loʻo faʻaalia i le itu.

E faatoa mafai ona aoina le Urine i totonu o se fagu fufulu. Afai e le lelei le fufuluina o ipu, o meaola o meaola e amata ona ufitia, e mafai foi ona aafia ai taunuuga o le auiliiliga. I lenei tulaga, e manaʻomia le tapunia o le fagu e puipuia ai le faʻafesoʻotaʻi o le meaola faʻataʻitaʻi i le ea, aua o le a amataina ai ni alkaline reactions i le urine.

O le taeao o le aoina o urine algorithm mo le auiliiliga e sili atu ona faigofie. I le taeao, pe a leai se vailaʻau, o le suavai na maua e ao ona aoina i totonu o se atigi pusa ua maeʻa ma e tapunia ma se tapuni. O mea mo le auiliiliga e tatau ona tuʻuina atu i le fale suesue i le sili atu ile lima itula pe a maeʻa.

Fua faʻatatau

Afai o le algorithm mo le aoina o le urine ma tulafono mo lona teuina sa matauina, ona i ai lea i le leai o ni maʻi, o taunuuga e tatau ona faapenei:

  1. Aso o aso uma. I le leai o se togafiti, o le aso o le urine e tatau ona 1200-1500 ml. I le tulaga e sili atu nai lo nei tulaga faatauaina, ona mafai lea ona faailoa mai le atinaʻe o le polyuria, lea e tupu pe a iai le tele o le vai i le tino, maʻi suka ma le maʻisuka insipidus.
  2. Lanu. I le leai o ni togafitiga faʻaleaga, o le lanu o le urine o le lanu samasama. Afai ei ai se lanu paʻu, e mafai ona taʻu mai ai le faateleina o le maualuga o le urochrome, e sili atu lona tele pe a iai se vaivaiga i le tino poʻo lona taofi i ni masini mūmū.
  3. Malamalama E masani lava, o le faanatinati e tatau ona manino. O lona faaletonu e mafua ona o le i ai o phosphates ma urates. O lo latou auai o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o urolithiasis. E masani lava, o le vevela o le urini e tupu ona o le i ai o le tulei i totonu, lea e taʻu mai ai se faʻafitauli matuia i totonu o fatuga ma isi totoga o le polokalama urinary.
  4. Suga I le leai o ni faʻamaʻi, o lona faʻasoa i le urine e 0% -0.02%, leai se isi. Faatasi ai ma le faateleina o le suka i meaola o meaola, e mafai ona faamasinoina le atinaʻeina o le maʻisuka poʻo le le atoatoa.
  5. Hydrogen index (pH). O le masani e lima i le fitu iunite.
  6. Puipuia. Norm 0-0.002 g / l. O le faʻateleina foi o loʻo faʻaalia ai le i ai o faʻafitauli faʻapitoa i fatugaʻo.
  7. Smell. E masani lava, i totonu o se tagata, o le urini e leai se manogi mataʻutia ma maʻoti. O lona i ai e faailoa ai le atinaʻeina o le tele o faamai.

O le suʻeina o se fuamini mo le suka e mafai ai e oe ona fuafua e le gata o le i ai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae faapea foi le atinaʻeina o isi faʻamaʻi. Ae e tatau ona malamalama, afai e te le mulimulitaʻi i se tasi o tulafono mo le aoina o meaola faʻale-tino, e mafai ona e maua ni mea sese, lea e oʻo atu ai i se siama le saʻo.

Afai e maua oe i le suka pe a pasia le suʻega, e tatau loa ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma toe suʻe le suʻega e faʻamautinoa ai e moni ia taunuʻuga.

Tuua Lau Faamatalaga