Suavai natura Fesoasoaniga mo le maʻisuka - O se Iloiloga o Mea Sili

E fia le agave syrup (tau o le 1 lita)?

O le sipuni e le naʻo se meaʻai i isi. E tusa ai ma nisi lipoti, na afua mai i Falani i le Vaitau Tutotonu. E tusa ai ma le encyclopedia, o le syrup o se vaifofo fofo o sugar sugars (glucose, sucrose, maltose ma fructose) ma a latou paluga i sua o fualaau aina po o vai. E le gata i lea, o le syrup e mafai ona taʻua o se "vai manino manino" ma le manogi o fua e fetaui (fua, vine po o laau).

Faatasi ai ma oloa e sili ona taulai i ai, e tatau ona aofia ai le siva syrup. O ona uiga iloga e aofia ai le tele o le kalori, mea maualuga o le suka (mai le 40 i le 80%), faʻamatalaina le suamalie ma le manogi o le agave fou. O lenei laau e tupu tele i Mekisiko.

Agave syrup ua tuʻuina i totonu o se atigipusa. Peitai, e tatau ona lava mo se taimi umi. O le uiga sili ona iloga o le siva o le mafai lea ona faʻamaʻaina e le maʻisuka, o ia o le suka masani e leaga. E le o se mea e ofo ai le faʻaaogaina o le agave e fai ma sui mo le suka i le asikulimi ma le faʻamaʻi.

Agave Syrup Filifiliga

O le vaiinu e mafai ona faʻaaogaina i le tele o ituaiga eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te inuina solo solo pe a uma le taumafataga. O le suauu ua manatu o se apetitif lelei, faapea foi ma se digestif. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia ni matatioata ma se malosi e le sili atu ma le 50ml. Agave syrup o se mea manaia matagofie. O le a avea ma se pito sili ona lelei i le aoauli po o le 'aiga o le afiafi, fiafia ma avatu i le tino le leo talafeagai.

Agave syrup e lelei tele i le siliva ma le auro tequila, faapea foi ma ava ma pulu. O le a mafai ona ofoina atu e se tagata poto masani le sili atu ma le 15 cocktails e faʻaaogaina ai lenei oloa. O le sili ona taʻutaʻua oi latou o le taumafataga o Mekisiko, le margarita o le limeti, o le pusa uamea, o se kata mai Italia ma isi.

Faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le siva agave

O le kulupu e tele mea aoga. Faaopoopoga i lenei mea aoga aoga: vitamini, siakila, minerale, ma isi. E mafai foi ona e maua ni resini ma suauu taua i totonu o le vaiinu. Agave syrup e talafeagai mo le togafitiga o neuralgia, o loʻo iai le antipyretic, antiseptic ma le analgesic. E le tatau ona tuʻuina atu le inu i le inu i tagata o loʻo i ai ni faʻafitauli i le ate ma le vevela.

Calorie Agave Syrup Calories

Le aoga o le malosi o le syrup agave (fua faatatau o pulu, gaʻo, gaʻo - bju).

O le matafaioi o se mea e saogalemu ma maualalo-kalori suga e sui i le tele o laau toto. Stevia, agave syrup - o le amataga o le lisi o isi sitaili suamalie. Ae ui i lea, ei ai le tulaga lamatia o le faʻaleagaina o ia oloa pe a oʻo ina latou afaina nai lo faʻamoemoega ua faʻamoemoeina.

I le kuka

I le kukaina, latou te faaaogaina le sua agave o se suauu, ma e faʻaaoga foi i le gaosiga o vodka. E ui o le galuega mulimuli lenei o se tau taugata, o le tau o le mea sili ona suamalie e maualuga tele ona o lona atunuu mai fafo. O le sua o le agave e faʻaaogaina i le gaosia o meainu uaina i totonu o aiga ma le meli fausiaina.

Agave syrup e faʻaaogaina i le kuka i le sauniuni o meaʻai, faʻapea foʻi le gaosia o meainu.

E naʻo le faʻaaogaina o mea taumafa e te manaʻomia se oloa e sili ona lelei. I le siva sili ona lelei, o le aofai o le kulukose e tatau ona lata ile 50%. O le mea moni, o na siva o le a sili atu le taugata nai lo analogues, ae o le a sili atu le leaga o le a latou faia, ma i nisi o tulaga o le a aumaia ai foi ni aogā taua.

I vailaau

I vailaau faʻataʻitaʻiga, o le sua o le suka e faʻaaogaina e avea o se fesoasoani malosi e mafai ai ona aʻafia le totoina o totoga eseese. E talitonuina o le oloa e maua ai le malosi e faʻaitiitia ai le cholesterol o le toto ma faʻagesegese ai le tuputupu ae o ituaiga eseese o neoplasms. Latou te faʻaaogaina foi le oloa e avea o se mea faʻaleleia mo le gaosia o mea e gafa ma le faʻaaogaina o le calcium e le tino, lea ua avea ma tagata aoga mo tagata matutua.

O le isi faʻamatalaga o mea aoga o le syrup agave e mafai ona taʻua o lona gafatia e faʻavave vave ona faʻamalolo ma faʻasaʻo le atuatuvale i tulaga nei o le tino:

  • faʻamalosi
  • rūmate
  • tuʻimomomoina
  • pulumu.

O le falemaʻi falemaʻi e maua ai fualaau oona e faʻavae i luga o le suamalie masani, lea e maua ai se togafitiga faʻamalosi ma fesoasoani tele e aloese ai i se maʻitaga e leʻi fuafuaina.

Se aoga aoga i le suka: suauu masani ma a latou GI. Fructose faafitauli

E iai faʻamaoniga, faʻatalanoa lau fomaʻi.

Agava e lauiloa e oo lava i na atunuu e leʻi tupu ai lenei laau. O lea taʻutaʻua e mafua mai i le mea moni e faapea o le meafaitino faʻapitoa mo le sauniuniga o ni meainu lauiloa e lua: Tequila ma pulupulu . Ae le o mea uma nei "agave oloa" lea e mafai ai e se tagata ona teuteu lana laulau. O loʻo i ai le isi igoa, o le meafaitino lea e mafua ai le agave, e le gata i lea, e leai se mea e aafia ai le ava malosi. O le agave lenei (leo manaia, saʻo?) Suauu - "o le agave suamalie e leʻi avea ma tequila." O le a matou talanoa e uiga ia te ia i lenei pou.

Toto ma le tofo

O le suauu e faia i le tutusa lava le auala e pei o le maple, lea na matou talanoa ai i se tasi o pou muamua (). O le sua o le laau ua tuu i totonu o pusa lapoa ma faasolosolo malie lava le suavaia seia oo ina vevela ma maua mai ai se sua suamalie suamalie, ma ua taʻua o se sipuni. Faʻalagolago i le umi o le togafitiga o le vevela, e mafai ona avea ma lanu samasama manino (e sili atu le malamalama nai lo le fugalaau fugalaau) po o le pogisa, "lanu paʻu".

E ui lava o faʻatusatusaga masani ma le meli, o le tofo o le syrup agave e le o le meli atoa. O i latou na faʻataʻitaʻiina o loʻo fai mai e "faapitoa" pe o le oloa e leai se faʻamaʻi faapitoa. O se tasi e faasino atu i se paolo o le "togavao" o le tofo, fai mai se isi ei ai se mea "suamalie" i le siva, ae o isi e fai mai e talitutusa lava ma fualaau. I se tulaga aoao, i luga o nei faʻatusatusaga uma, e mafai, e aunoa ma le taumafai e faʻatautaia lenei oloa, ia fai atu mautinoa o le a sili atu le lelei.

Ua i ai se fua mo le siva mo le tele o taimi, pe a le o le fia selau tausaga, ae o lenei oloa ua oʻo atu i le tele o tagata faʻatau lata mai nei. Ua faʻaaoga mo le itiiti ifo i le sefulu tausaga. Ae e oo lava i lenei taimi, ua i ai ia te ia se numera lelei o tagata fiafia oe na faigofie ona latou iloaina lona tulaga o se oloa mo. O a ona aoga aoga?

Agave Syrup Benefits

1. O se suamalie masani lenei, o lona suamalie e sili atu le maualuga nai lo le suka, o le mea lea, e tusa lava pe tusa ma le calorie tasi (306 kcal), o le faʻaaogaina o le siva e sili atu ona "aoga". Afai e suia le agave i le suka uma i le taumafataga, ona masani ai lea o le a faʻaitiitia le suamalie o se tagata. Ole taimi lelei lenei mo i latou e iai le nifo manogi e mananao e aveesea le mamafa ma / poʻo le tausia o nifo maloloina.

2. O le suamalie suamalie e mafua ona o le i ai i le oloa o le kulukose ma le fructose, ae o inulin foi. O lenei vailaʻau e le aʻafia i suʻamuʻu lamatia "malamalama" mo le ata, ae toetoe lava tutusa tutusa ma le taimi mulimuli ane. Inulin e le afaina ai le toto o le kulukose, ua faʻamalieina e fatugaʻo. E faia ai le syrup agave o se tino e le afaina ai le tino lea e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo tagata e le atoatoa le kulukose o le kulukose ma nisi o ituaiga o maʻisuka.

3. O loʻo i ai ni faʻamatalaga e faapea o le syrup agave ei ai lona aoga aoga i luga o le tulaga o le manava ma faʻamautu lana galuega masani. I lenei mea, e foliga tutusa lava ma le lactulose, lea e mafai foi ona galue o se mea vaivai. Ma o lenei lava mea e iloagofie ai le siva o le agave mai isi laʻau suamalie, ona o le mea e ese mai ai, e mafua ai se uiga.

Mo tagata e iai aʻafiaga tutusa, o le faʻaaogaina o le syrup agave o se avanoa e faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract. Ma mo i latou o loʻo galo le mamafa, lea ua uma ona taʻua i luga ma o latou o tagata autu o le siva, o se avanoa lenei e faatea ese ai le "ballast" i totonu o le manava ma puipuia ai le foliga mai o le taofiofi ao matauina taumafa maualuga-protein.

4. O nisi punaoa o loʻo taʻua ai foi o le syrup agave:

  • e mafai ai e oe ona faʻamalosia le faʻaogaina o le tino ona o le i ai o vaega aoga o le ola maloloina i totonu,
  • o loʻo i ai se faʻaaogaina o le alavai, aveesea le tele o le vai mai le tino,
  • faaitiitia le vevela o le tino i le taimi o fiva.

E le mafai ona tatou malilie faʻatasi ma nei faʻamatalaga, ona o le sailiga mo ia faʻamatalaga i punaoa faasaienisi e lei maua ai ni taunuuga. E leai se faʻalagolago i luga o lenei mataupu i le taimi nei, o lea e le tatau ona e faʻamalosia le syrup agave.

O le mea moni lava, o le faʻaalia o le tauto pepelo e mafua mai i le mea moni e faʻapea, o tatou tagata faʻaleoloa, i se tulaga lautele, e le fiafia i le faʻafetai, e le mafai ona taofia le faʻaumatiaina o faʻamaoni pe a latou talitonu i le lelei ma le manuia o se oloa / vailaau / mea. I le talanoa e uiga i ona uiga, e taumafai tagata uma e faaopoopo se mea mai ia te ia lava. Ae o le agave syrup e le manaomia se "puipuiga": o le mea moni lava o se mea aoga, e tusa lava pe le lava le malosi e faʻaitiitia ai le vevela e mafai ona fautuaina i le mea moni tagata uma.

Agave Syrup Harm

O se suauu e mafai ona afaina i ni tulaga se lua: pe afai e tele naua ma tele, pe afai ei ai se tasi e le faapalepale i ona vaega (agata allergy).

O se "tasi" o le syrup e mafai ona oʻo atu i le manava ma le faʻanoanoa o le manava, ma o le gasegase masani e mafai ona oʻo atu ai i le mamafa, aua e ui lava i le laʻititi o aʻafiaga o agave mo le ata, o loo i ai pea le siva. A o le tali atu i le meaʻai i le sipuni, e pei o isi meaʻai meaʻai, e masani lava ona faʻaalia i le ituaiga o urticaria: o foliga mai o le pruritic pink pruditic elemene i luga o le paʻu e tumau mai le tele o itula i le 2 aso.

O i latou e le mafai ona taliaina le sipuni, e sili atu le lafoai atoa o lona faʻaaogaina. O le malologa e mafai ona fautuaina e naʻo le matauina o le faʻalelei.

Faʻamatalaga O fea e faʻatau ai le siva agave?

O le mea muamua lava e faʻalogo i ai tagata e fiafia i le agave syrup, o se faʻasesega i le tulafono "aoga - matua le lelei". E fautuaina le faaopoopoina ma le le fefe i soʻo se ipu ma meainu e manaʻomia ai le suamalie, mai le yogurt ma pusi i lauti ma kofe.

O le toʻatele foʻi latou te fai mai o agavaʻa na fesoasoani ia latou ausia ai le lotogatasi. E moni, o lenei tatou te le o talanoa e uiga i le malosi o le aʻafiaga o le siva lava ia, aua e le faʻaaogaina patino mo le paʻu o le mamafa, ae naʻo le faʻasaʻoina o le moomoo mo suti.

O le tele o iloiloga e aʻafia ai le siva o kamupani Sunny Via, Sunny Bio ma Natura . Ae o isi mea gaosia e maua mai ai le suavai suamalie e aunoa ma ni mea faaopoopo, o le a mautinoa le faafiafiaina o tagata faʻatau ma mea ofoofogia oa latou oloa.

E mafai ona e faatauina le siva agave i faleoloa i luga o le initaneti, faleoloa o mea tau soifua maloloina, supamaketi tetele, ma o nisi taimi i falemaʻi. E mafai e se tasi poʻo le fagu o le sipuni ma se gafatia e tusa ma le 300 g le tau e tusa ma le $ 10. A aunoa ma se masalosalo, o se mea itiiti lava mo sea ituaiga oloa. E oo lava i le tusitala o lenei tusiga, e masani lava ona le fiafia i le suamalie, na i ai se manao e alu e suʻe le siva agave. O ai na taumafai i ai, tau mai ia te aʻu: na faapefea ona e fiafia i ai?

O lenei tusiga ua puipuia e le puletaofia ma aia tutusa.

  • (30)
  • (380)
    • (101)
  • (383)
    • (199)
  • (216)
    • (35)
  • (1402)
    • (208)
    • (246)
    • (135)
    • (142)

Ma o le vavao o se laau lauiloa lea e tupu i vaomatua ma semi-desert, e pei o aloe i foliga vaaia. I Amerika i Matu ma Amerika Tutotonu ma Mekisiko, o ona meatotino aoga ua lauiloa talu mai aso anamua. Mo le gaosia o le siva o le agave, ua faʻaaogaina ai le vai, faʻapumu i polysaccharides, vitamini ma minerale. Ona o le tele o le fructose content (80-95%), o le nectar na maua mai i le maualalo o le kalori o le tasi ma le afa taimi sili ona suamalie nai lo le suka.

Faatasi ai ma le faʻaaoga lelei, o le syrup e faʻaleleia ai le metabolism, fesoasoani i le faʻafefe o le calcium ma le magnesium, ma faʻaitiitia le cholesterol i le tino.

Agave syrup ma le nectar o igoa tutusa mo le oloa lava e tasi. E maua mai le sua o le ogatotonu ma lau o le laau, o le tuufaatasiga e aofia ai le probiotic inulin, lea e faaosofia ai le tuputupu ae o le microflora aoga, lea e fesoasoani i le faatelevaveina o metabolic processes ma aveesea toxins. O le suka o se suamalie masani ma ei ai se manogi matagofie o le meli ma faʻamatalaga caramel.

Tala o le suka

O le agave sugar sa faʻaaogaina e le au Aztec anamua e faia ai meaʻai suamalie ma meainu. Na faʻaaogaina e tagata Mekisiko Initia e togafitia ai manuʻa ona o uiga e le faʻaleagaina ma le faʻasao. Ina ua maeʻa ona maua le mea e faʻamalosi ai, na avea ai Tequila ma mea lauiloa o agave.

O le fiafia i le laau i le seneturi lona 21 na tosina atu ai le mea e le o se mea e gaosia ai le gaʻo i le tuufaatasiga ma se fuainumera maualalo.

O le suamalie matagofie o le siva agave ua avea ma sui masani mo le suka i le kukaina: e le faʻafefe ai le manogi ma le meaʻai o le tao, faʻasaoina le mama o masi, ma o le tutusa lelei o le faʻamalosia e mafai ai ona fua saʻo le tau manaʻomia.

E faʻafefea le sipuni

Mo le gaosia o le agava nectar, o le ogatotonu ma lau o le laau o loʻo faʻaaogaina. A maeʻaeʻa mo le 48-72 itula, ona nutilili lea o le pulupulu ma nutililii e tui le sua. A uma le filtration, e vevela le gaʻo i le vevela e le sili atu i le 45 tikeri, lea e mafai ai ona e faʻasaoina uma ia enzymes ma vitamini taua. Aʻo vavaeeseina le suavai tele, o le a faʻamaunuʻu le oloa.

Eseese o meainu

O mea aupito sili ona lelei e lauiloa mo le siva o agave lanumoana. E faʻatatau i le ituaiga o gaioiga, e faʻaalia ai le malamalama ma le pouliuli. E saunia Pecmez e aunoa ma le aofia ai o suka ma isi faʻaopoopoga e ala i le vevela, faʻaleleia ma le faʻamamaina o suavai masani. O le faʻaosoosoina o le faʻaosoina o le tino e maua ai le nectar o se lanu uliuli lanu moana ma se 'oa tele o le telefoni. O vailaau malamalama e amataina lelei lelei, e le faʻamaoaigaina i le fugalaau, ia i ai se auro auro ma se moli manaia o le meli o le fugalaau ma le manogi manogi ma moli vao.

Faʻamatalaga o le kalori ma le faʻaogaina o faʻamaumauga

E faʻaaogaina le Nectar mo aso anapogi ma meaʻai ona o le faʻaititia o calorie, lea e 310 kcal mo le 100 g o oloa. Fesoasoani Fructose e tumau ai le lelei o le metabolism, e faʻamalosia ai le faʻaumatia o toxins mai le tino. O le GI (glycemic index) o le syrup agave o le 16-20 iunite, e mafua ona o le maualalo o le pasene o le kulukose.

Pe a faatusatusa i le suka i se GI o le 70 iunite, o le nectar e gasegase lalo e le tino ma e le afaina ai le inisalini. O le suamalie agave suamalie mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a avea ma se isi mea i le tao ma le lauti.

Faaaoga le sipuni i le kuka

Agave nectar o le selau pasene e mafai ona faʻafefete i le fefete, e faʻamamaina atoa i le vai, e le faʻaumatia ona mea aoga pe a vevela, lea e mafai ai ona faʻaaoga le siva mo le taoina o keke suamalie ma keke. O le manogi manaia o le manogi manogi suamalie e le suia ai le tofo o oloa ma faasaoina le matagofie ma le malu o le paluga. Nectar e faʻaaogaina i le sauniuniga o le:

  • falaoa paluga falaoamata,
  • pupupuni keke ma keke keke,
  • kuki, muffins ma kuki kuki,
  • lamolemole ma lamolemole
  • aisa kulimi fale
  • kulimi ma isi meaʻai,
  • fualaau aina suamalie, pilesi, meainu suamalie.

Pancakes, pancakes poʻo laumei faʻamaʻaina i le siva o le a maua ai se tofo mago lelei. O le faʻailoaina o keke o le a tuʻuina atu i le keke se mea manogi vaivai ma mama, e le o le faʻasalalauina faʻasalaga caramel. O le Nectar o le a avea ma se mea lelei tele mo le asikulimi, granola ma le kofe, ma faaopoopo ai faʻamatalaga maoaʻe meli.

O le oloa ua tuufaatasia ma le lanumeamata, uliuli, paepae ma le laʻau. O le taumafa i aso taitasi e le sili atu i le lua pe tolu sipuni. E talafeagai mo e lagolagoina meaʻai ma mea taumafa taumafa.

Maple syrup

O se mea aoga aoga e maua mai i le sua suamalie.E silia ma le 50 antioxidants ma minerale. E le mafua ai faʻalauiloaina o meaʻai mea taumafa, o loʻo i ai le faʻaleagaina o meatotino, ei ai le aoga aoga i luga o le cardiovascular system, faʻateleina le puipuiga o le tino, ma o loʻo i ai se tofo manogi meli. O le tau o taumafa e 260 kcal. Ae ui i lea, o le kulukose e sili atu i le siva, o le mea lea e solia ai le maʻisuka.

O le mutia meli o loʻo ola i Amerika i Saute, o le tele o taimi sili atu i le suamalie i le suka, e leai se faʻaoga glycemic index ma kalori. E faʻamaopoopoina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ei ai mea e puipuia ai le antibacterial. Ae e manaʻomia lou faʻaaogaina i se tofo faapitoa.

Mea suamalie faalenatura na maua mai i laau suka, corncobs, birch wood. E le mafua ai le oso i le suka o le toto, ei ai mea e maualalo i le kalori, e leai ni mea faʻapitoa. Ae ui i lea, i nisi tulaga e maua ai se aafiaga tele, i le tulaga o le televave e mafua ai le manava manaia, le afaina.

Agave nectar o le a suia e le meli, sisiva araisa, atisusiki, paʻukisi turkish. E ui lava i le maualalo o le kalori, o ituaiga uma o suauu e fautuaina e faʻaaogaina i le faʻaogaina ma le amanaʻiaina o faʻasalaga a tagata taʻitoʻatasi.

E fia le agave syrup (tau o le 1 lita)?

O le sipuni e le naʻo se meaʻai i isi. E tusa ai ma nisi lipoti, na afua mai i Falani i le Vaitau Tutotonu. E tusa ai ma le encyclopedia, o le syrup o se vaifofo fofo o sugar sugars (glucose, sucrose, maltose ma fructose) ma a latou paluga i sua o fualaau aina po o vai. E le gata i lea, o le syrup e mafai ona taʻua o se "vai manino manino" ma le manogi o fua e fetaui (fua, vine po o laau).

Faatasi ai ma oloa e sili ona taulai i ai, e tatau ona aofia ai le siva syrup. O ona uiga iloga e aofia ai le tele o le kalori, mea maualuga o le suka (mai le 40 i le 80%), faʻamatalaina le suamalie ma le manogi o le agave fou. O lenei laau e tupu tele i Mekisiko.

Agave syrup ua tuʻuina i totonu o se atigipusa. Peitai, e tatau ona lava mo se taimi umi. O le uiga sili ona iloga o le siva o le mafai lea ona faʻamaʻaina e le maʻisuka, o ia o le suka masani e leaga. E le o se mea e ofo ai le faʻaaogaina o le agave e fai ma sui mo le suka i le asikulimi ma le faʻamaʻi.

I le cosmetology

I le cosmetology, o le agave suamalie suamalie e faʻaaoga e fai ai masini e faʻamalosia ai lauulu.

O le oloa e maua ai aafiaga aoga i luga o le paʻu na afaina i le paʻu ma suauʻu. O le gaioiga a le laau e latalata i le gaioiga o le masani masani ia i tatou. E tatau ona e faʻaaogaina se vai inu agave fou po o se sauniuniga faʻapitoa faapitoa e maua i se auala malulu.

Faʻafefea ona suia le siva agave?

E faʻafefea ona suia le siva agave, e toʻatele e manatu o ē na vaʻai i lenei mea o loʻo i le fua. I le taimi talu ai nei, na talitonu ai o le syrup sana o se galuega sili ona lelei i lenei mea, ae a maeʻa suesuega a le laboratory na faʻamaonia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le meaʻai i le mea mulimuli, e sili ona lelei le siva o le agave. E ui lava e le saogalemu, e pei lava, ae ui i lea, o suga uma lava, e tusa lava po o le a le amataga ma le metotia o le gaosiga.

O le isi mea suitulaga e mafai ona sui, o le suamalie suamalie, lea e itiiti foi le ola maloloina.

O meatotino ma le lelei

O mea totino o le syrup agave ua leva ona suʻesuʻeina, faapea foi ma latou aafiaga i le tino o le tagata atoa. Ua faamaonia ai o le tuufaatasiga o lenei oloa o le lelei lelei ma gaosia e se kamupani gaosi oloa e aofia ai le 97% fructose. O le faapalepale o le 85% e manatu o le saturation i le fuasela.

O le lelei o le oloa ma ona meatotino e faʻalagolago foi i lona lanu, ma, i le itu, e faalagolago atoatoa i le auala e maua ai le siva ma le tikeri o lona filiga.

E i ai le lanu, pouliuli ma le amber o le oloa maeʻa. O i latou uma e eseese i uiga tau vailaʻau, aemaise lava, i le aofai o le vaega taua i totonu. O le tuufaatasiga o le suamalie suamalie ua mauaina i se ala e le o ni alamanuia e faapenei:

O le mamafa aupito maualuga o le mamafa i vaega uma e aofia ai le fructose, ma o mea o loʻo totoe e aofia ai le tutusa o sea i le aofaiga atoa.

Ua faʻamaonia e fomaʻi, pe a faʻatusatusa i isi suga, o le faʻaaogaina o le fructose e sili atu ona aʻafia ai le tino ma metabolic processes o loʻo tutupu i totonu, e ui lava e le mafai ona manatu e saogalemu atoatoa.

O le vailaʻau kemikolo o le siva agave

O vailaau aoga o loʻo i luga o le nectar eseese e aofia ai:

  • calcium, uʻamea, magnesium, potassium, phosphorus,
  • tele o suauu taua
  • vitamini E, K, A, vaega B ma D.

Calorie syrup 320 kcal mo le 100 kalama. Ioe, e tutusa lelei lava ma le suka, ae ona o le maualuga o mea o le fructose, lea e sili atu lemu nai lo le sologa manuia, o le faʻaaogaina o laulaʻau e faʻaitiitia.

O lona uiga, o le suauu o loʻo saturates lelei. O le faʻaaogaina o le siva e sili atu ona aoga mo le soifua maloloina o le tino ma mo le ata o le nifo manogi. Ou te manatu ua e malamalama o matou uma o tamaitai ma e masani lava. Aiseā e te faafitia ai lou ola maloloina lelei!

Faʻamanuiaga o le Agave Syrup

Tuuina atu mea uma o loʻo lisiina i luga o loʻo aofia ai i lenei oloa, o ona faamanuiaga o loʻo i lalo:

  • o se suauu masani e suitulaga lea e mafai ona faʻaaoga pe a leiloa le mamafa e aunoa ma le afaina ai o le fuainumera,
  • ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo (15-17),
  • e aofia ai le 5% inulin.

Faʻafetai i inulin, o se polysaccharide, siama aoga ma mea faʻapitoa e maua i totonu o le gastrointestinal tract, lea e saofaga i le lelei o le faʻaogaina o le motumotu.

Ma o le lelei o le gaioiga o le inumaga e aafia ai le paʻu o foliga ma le tino, ma atili ai ona tatou ola maloloina ma matagofie. O le mea lea, oʻu ita, e le tatau ona galo lenei mea.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

1. O le le lelei tele o lenei oloa e toetoe lava 100% fua o le fructose, lea i le tele o mea e ono mafua ai le maua vave o se tupe mama.

O le mea lea, e tatau ona le sili atu nai lo se sipuni poʻo le lua o lenei suamalie i meaʻai. Aua e te popole, o lenei aofaiga ua lava lea e inu ai suamalie poo le suamalie suamalie e le afaina ai le tino. Mea uma e manaʻomia se fuataga, uo.

2. O le syrup agave e tatau ona 'aina ma le faʻaeteete tele mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatugaʻo ma le ate, faʻapea foi ma le cystitis.

3. Aua nei faʻalauiloa atu i ulugalii oe fuafua e fai a latou fanau i se taimi lata mai. O loʻo i ai i le laau ni vailaʻau e taofia ai le faʻatamaina o le tino, ona o oloa e aofia ai agave o se togafitiga masani.

4. E i ai foi se manatu o le fructose e mafai ona mafua ai le tetee toto i le inisalini pe a fufulu i ni aofaiga tele. O le mea lea, e tatau ona e faʻaogaina lenei suka e sui ma le lapataiga mo tagata e maua i le maʻisuka.

Faʻafefea ona faʻaaoga le syrup agave?

O lenei oloa uiga ese e masani ona faʻaaoga i le kuka. O le tagata lava ia, na ou faʻaaogaina i lena auala.

  1. Agave nectar e faaopoopo i ituaiga uma o tao (kuki, keke, roll roll, muffins, kuki kuki, ma isi).
  2. E mafai foi ona faʻaaoga le sipuni i le pepa faʻatumu, liligiina, mo se faʻataʻitaʻiga, pancakes, pusa ua uma ona saunia, aisa kulimi, avatu ia i latou se tofo masila.
  3. E le mafai ona e le amanaiaina le ti - laʻau, uliuli, lanumeamata ma papae. Faʻatasi ma le nectar, o latou tofo e sili ona lelei. Taumafai oe lava ia!

A e faʻatau mai lenei oloa, ia e faʻalogo i le mea moni e tatau ona avea ma vavalaʻau mamā e aunoa ma ni faʻaletonu le tolu-vaega aemaise lava o vailaʻau faʻateleina nai lo le tele o gaosi oloa agasala.

Lelei, au pele faitau. O le mea lea matou te mafaufau ai i mea aoga ma mea leaga o le syrup agave, matou te iloa o se mea e sili ona taua i le taumafa a tagata oe mataʻituina o latou ola maloloina ma foliga, ae e matua fiafia lava i le suamalie.

Ou te faʻamoemoe na aoga laʻu tusiga ma e tele mea na e aoaoina e uiga i se mea matagofie ua uma ona tumu ai loto o le toʻatele.

P.S.S. Taʻu i au uo e uiga i le tusiga ma fefaasoaai ou lagona i faʻamatalaga. Ma aua nei galo e te lesitala i tala fou - o loo i ai pea le tele o mea manaia i luma. Vaai oe, uo!

Z.Y. Faʻasalaga i faʻafouga blog - e tele atu mea e sau ai!

Agave Syrup lea e lauiloa i Sisifo, talu ai nei na maua ai le lauiloa i le salafa o le lalolagi.

Agave o se laau e pei o le aloe. E tupu i Amerika Latina. E maua i Rusia i luga o le talafatai i le Crimean Black Sea. E faia e Mekisiko ni mea inu pei o tequila, pulupulu mai ai.

O se suamalie agave mauoa, suamalie e tutusa le manogi e pei o le meli. O loʻo i ai se tofo faʻamalosi ma tala matagofie o caramel.

O tagata e le mafai ona latou teena saito, ae mananao e mulimuli i se taumafataga ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina, e mafai ona faʻaopoopoina sina mataua o lenei nectar suamalie i le kofe poʻo le lauti.

Agave syrup o se mea suitulaga lelei mo le suka i le tele o fualaau, ona e laʻititi 18-32. O lona uiga, e le pei o le suka faamamaina, e faʻaititia lemu ma e le afaina ai le inisalini. O le mea lea, o sea sipuni o se mea taua tele na maua mo le nifo manogi ma mo tagata o loʻo matamata i la latou ata.

O le a le gaʻo afaina, matou te tusia.

Gaosiga o gaosiga

O le mea manogi manaia ua maua mai le ogatotonu o agave. Muamua, o laʻau o le laau ua vavae ese, ma ua maeʻa ai le vaega (pinha), faʻafefete, sasaʻe ma faʻavave. O le taunuuga o se mea manaia mafiafia.

E mafai ona e mauaina i luga o fata le masani ole sipuni agave ma le natura (ola).

Natura, aua le vevela i luga aʻe o le 46 tikeri, ma e faʻafefe mo le 4-5 aso. O lea la, o mea aoga uma e faʻaolaina.

O le syrup agave masani e vevela i le 60 tikeri ma e na o le 2 aso e alu ese ai, o le taunuuga, o le tau o le gaosiga e sili atu le maualalo.

Agave syrup - o le a le mea, o le tuufaatasiga ma le kalori

O laau agave e sili ona lauiloa i lo latou atunuu i Mekisiko. O le faitau aofaʻi e faʻaaogaina le sua o le laʻau mo le gaosia o le molasses, ava malosi, ma faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi. E le o tagata uma e iloa le auala e maua ai le siva agave. O le a lenei mea O le suavai paʻu, o le nectar containing monosaccharide, fructose, inulin polysaccharide. O mea aoga i le tele o faʻataʻitaʻiga e mafai ona oʻo atu i faafitauli.

O fea e faʻatau ai le siva agave

E i ai kamupani e soli ai tekonolosi gaosiga ma faʻaitiitia ai le tulaga lelei o oloa. Ae o loʻo i ai tagata faʻamaoni, faʻatau mo le lelei, faʻaaogaina o le poto masani i tagata Sapanika, o le na faia i aso anamua lenei togatogo uigaese.

E mafai ona e filifilia lenei oloa i falemaʻi maloloina, faleoloa o loʻo i ai matagaluega mo le maʻisuka ma i falemaʻi. Matou te faʻatau mai luga o le upega tafaʻilagi o le iherb.

Ma faʻapefea ona faʻatonu agava syrup i lenei 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e faitau

Tusi ia i matou e uiga i ou lagona.

Ou te nofo aitalafu i loʻu alofa fou i mea aoga ma le le masani ai ia matou meaai i loʻu tuafafine, o le afa moni i luga o le initaneti ma le tuusao i sailiga o supfoods, fatu, sipuni e mafai ai ona e kuka meaai maloloina, ma le mamafa o le tino i suka, masima ma le saito falaoamata.

I totonu o lo matou taulaga e tele lava faleoloa e faapitoa i meaʻai talafeagai, ma oi latou e mamao mamao mai loʻu fale ma e matua le lelei le faʻafanua.

O lea na ou alu i luga o le upega tafailagi mo se fesoasoani.

Ina ua ou maua le faleoloa i le Royal Forest i luga o le upega tafaʻilagi, sa ou fiafia i le tuʻufaʻatasia o mea ua leva ona moʻomia (lea e taʻua uma e le e-bloggers ma le Instagram ladies i le PP). Sa i ai mea uma sa ou manao ai mo se taimi umi: syrups, carob, nati o ituaiga uma lava.

Mata tele mata. Ae sa ou i ai ma sa i ai muamua le mea muamua, i loʻu manatu, o oloa saʻo.

O le aso ou te fia taʻu atu ia te oe e uiga i le susulu agave syrup ma pe aisea ou te manatu ai e tatau ona ou maua patino le mauaina.

  • Malamalama le agavaʻa
  • Tau 340 rubles mo le 250 g
  • Atunuʻu amataga - Mekisiko
  • Aso faʻauma 24 masina
  • 100 g e 320 calories , BZHU : 78.2% carbohydrates, leai ni polotini poʻo gaʻo.
  • Faʻavae : gasegase o le agave
  • Faʻasoa fesoʻotaʻi oloa

Ua ia te aʻu malamalama o le siva syrup. O loʻo i ai foi sina siva agave, lea e le faʻaititia ma faʻateleina i inulin. Ae sili atu ona ou manao i se moli tiola mama o le mama mama, ma o le sipuni pogisa, e tusa ai ma tagata oe na tofotofo i ai, o se sili atu o le tofo manogi.

I luga o le afifiina o le siva, lea e le o se tioata, e pei ona foliga mai i le taimi muamua, ae o le palasitika (lea mo aʻu lava ia o se tele faaopoopo), o loo i ai faamatalaga e uiga i le oloa mai le gaosi oloa. Ua faailoaina mai ia i matou le tuufaatasiga, mea o le kalori, le fua faatatau o palatini, gaʻo, gaʻo vailaʻau o le nectar, faapea foi ma le aso e muta ai, auala e faʻaoga ai - i le lautele, o le mea e masani ona manaia i le tagata faʻatau.

O le fagu e tapunia ma se tapuni uliuli uliuli, ioe, ma le puleaina o le amataga - ma ou te mautinoa e leai se tasi na taumafai loʻu nectar.

O se vailaʻau matagofie o le caramel-solar ma se vaega toʻaitiiti o moli laiti e mafai ona vaaia e ala i le puipui manino o le fagu.

Smell mafaufau-oso: caramel faʻatasi ai ma sina agavaʻa ma se paʻi o le meli fugalaau. Se manogi manogi e te manaʻo e te lagona.

Tatau matua suamalie, ae le o le ufiufi. Faamanatu le karimulu mafanafana i luga o se laau. Lava ni mataua se lua ina ia maua ai lenei tofo - ae leai.

Saunia e tumau syrup foliga e pei o le meli, ae na o le suavai, atonu e mafanafana. E le alu i fafo o le fagu ma se vai tioata, ae e tafe atu i totonu o se vaitafe lanu manifinifi.

Ae mo le tufatufa: i le mataupu faavae, ua toesea. Ma e toatele e faitio ma ole atu i le kamupanī e sau ma se kamupani vaʻaia lelei mo lenei oloa. Ae ou te manaʻo e lautele le ua: e mafai ona e faʻaveve le siva i se sipuni. Po o se syringe mo le saʻo saʻo. E faigofie lava!

Faamatalaga mai le gaosi oloa

Malamalama Agave Nectar O se sugar maualuga e suitulaga i se moli tioamata moli. O loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualalo, lea e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, faʻaleleia le gasegase ma fesoasoani e faʻaititia le mamafa.
* Puipuia le atinaʻe o le maʻisuka
* Faʻaleleia le gasegase
* Faʻamalosia le paʻu mamafa
* Faʻafiafiaina le faʻaogaina o le tino
* Fesoasoani e aveese le tele o le vai mai le tino

Ua matou liliu nei i le autu autu o laʻu toe iloiloga - o le agave syrup aoga pe leaga?

O le le iloa o tagata o le a fai mai: ioe, aoga: o se mea moni! O i latou e iloa luluina o latou ulu ma talanoa e uiga i mea lamatia o le siva agave. O le a sou manatu?

  • Agave syrup / nectar e maua mai le pulupulu o laulaau o le agave Mekisiko (latou te faia foi tequila mai ai). Na manatu e matua aoga tele i aso anamua - ae na 'aina lava. O loʻo iai nei togafitiga vevela, ma o le mea lea ua leiloloa ai nisi o mea aoga.
  • Ae ui lava i lea, na o se vaega o meatotino aoga ua leiloa: vitamin K, E, A, ma le vaega B o mea e sili ona taua e manaomia mo o tatou tino-calcium, magnesium, iron, ma le potassium - e faasaoina foi.
  • O nisi tagata e mafaufau, e masani ona o le syrup o le 90% fructose, e sili atu ona leaga nai lo le suka. A uma mea uma, masalo e iloa e tagata uma e uiga i le matautia o le fructose mo le tino.
  • Ae ui i lea, i se aofaiga tele, o mea uma e afaina! Ae pe o le a tatou le sasaa atu se pakete o le sipuni i le lauti? Mo se faʻataʻitaʻiga, o ni nai mataʻu e lava mo au e maua ai se mea manaia matagofie e le masani ai. Ma o le mea o le kalori o le syrup agave e itiiti ifo nai lo le suka (320 kcal agai i le 399 kcal). Ma talu mai le agave syrup o le tasi ma le afa taimi sili atu le suamalie nai lo le suka, ina ia maua ai le suamalie suamalie, e tatau ona faʻaaogaina i le itiiti ifo o le tele, ma o le mea lea o le a maua ai a tatou kaloiti!
  • O le mea lava lea e tasi ma le tau o le oloa: ioe, o le suka e taugofie le faʻatau. Ae o le aofaiga o "mea papaʻe" e faʻaaogaina e itiiti ifo nai lo le syrup agave.
  • Agave syrup ei ai le faasinomaga o le faasinomaga (17), o lona uiga e le mafua ai ona osooso malosi i le suka o le toto.O tagata gasegase e iloa le taua o lenei mea. Ae aua le faʻatumu i lenei oloa: o se tele o mea e mafua ai inisalini tetee - solia le tali o le tino i le gaioiga o le inisalini.

E faapefea ona ou faʻaogaina lenei mea?

  1. Faaopopo i le lauti. Ou te le fiafia i meainu suamalie, ae o ni nai mataua o nectar e maua ai le inu o se tofo faapitoa ma o se manogi manaia o le meli-caramel. Ma ou te le manao i kuki. Ma e taua lenei mea!

2. Faaopopo i le falaoa.

Na galo ia te au le fai atu: Ou te alofa tele i le peleni. Ae e masani lava ona masani ona ou i ai i se mea e le afaina ai (atonu e faalagolago i le gaosiga ma le ituaiga o oloa), o lea ou te le lamatia ai loʻu 'ai. Ae o le siva i le falaoʻo, lea e maua ai se mea uiga ese i le ipu - o le mea lena. Ma manaia. Ma saogalemu mo au .

3. Faaopopo i le tao: e maua ai se manaia lelei e aunoa ma le taua ma le sugaryness. Ma o se fiafiaga matagofie foi o caramel.

  1. O lenei ituaiga e sili ona mālūina le gaosiga o le oloa, o lona uiga o loʻo tumau pea le tele o faʻamanuiaga
  2. Maofa matagofie le tofo o le nectar
  3. Le manogi manogi
  4. Lower calorie content than sugar
  5. O ia o se natura
  6. E i ai se faasinoala maualalo

Faʻafefea ona faʻaaoga le siva syrup ina ia aua le afaina ai le tino?

Ioe, aua lava nei aafia i lona faʻaaogaina. O le a le mafai ona e atiina ae, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi o le ate o le gaʻo, e pei o nisi o tala e uiga i le faʻatau fua, mai le sipuni o le siva. Ia, o le a leai se tasi!

E 'ai e tagata le lima o laʻau suamalie ma kuki, tuʻu i luga o keke ma tuʻu ni laulau vavalaʻau se fa o le suka i le lauti ma le kofe i le lima taimi i le aso. Ma ei ai uma i tagata uma faafitauli faʻalesoifua maloloina?

E tatau ona e iloa le fua i mea uma. Ma faatasi ai ma le agave syrup, o le ae faia se laasaga laitiiti i le itu o le teena o le suka e fiafia i mea suamalie masani. E le gata i lea, e te manaʻomia naʻo sina mea itiiti: i le tamaoaiga ma le faʻaaogaina!

O le mea na fanau mai ai aganuʻu lanumoana, lea na faia ai le lauiloa tequila i le lalolagi, o Mekisiko. O fualaau mo lona sauniuniga e maua mai i fua tele o le laau, e oʻo i le 90 kilokalama le mamafa. I le taimi nei, o lenei laʻau faʻafefe o le lāmala ua tupu aʻe i totonu o fale. O agavaʻa lanu moana e faʻaaogaina e le gata mo tequila, ae mo le sauniuniga foi o le sipuni mālū ma maloloina.

Agave Syrup Description

Suauu, poʻo le nectar, agave na faʻaalia i luga o fata o fale faleoloa talu ai nei lava, ae na vave lava ona talia aloaia e le au fai meaʻai maloloina. Mulimuli ane, na talisapaia ei latou o loʻo malosi le tauivi ma le mamafa o le mamafa.

O le sipuni o loʻo i ai se tekinolosi gaosiga faigofie. Mo lana tapenapenaga, o le sua muamua e aveesea mai fua o le laau. Ona vevela ai lea i se vevela ma vevela lemu ina ia maua ai le mausali ma le mausali o le suauu, lea e maua i le tele o sipuni. O le paolo o le nectar e faalagolago foi i le umi o le togafitiga vevela. O filifiliga e mai le lanu samasama, amber i le lanu enaena.

O le tutusa o le syrup agave e talitutusa lava ma le meli. Ae o le tofo o le nectar o se eseesega itiiti, faapitoa. O le sua sua suamalie suamalie o loʻo i ai se kulimi faʻaleleia mulimuli ane ma ni tusi manaia o le karmeli. E lelei tele e pei o se oloa tutoʻatasi, ma o se tasi o mea aoga i meaʻai ma pusa.

O le a le eseesega i le va o agave pogisa ma le syrup agave?

Le lanu o le siva o le agave atonu e fesuisuiai e fuafua i le taimi o sauniuniga. O le umi o le nectar e faʻamaʻapeina, o le sili atu foi o le mafiafia ma le pogisa. O le tofo o le oloa i lanu eseese e le tutusa.

O le sipuni malamalama e sili atu ona manatuaina o le meli fugalaau. O loʻo i ai se tofo vaivai, sina puʻamuʻa. E mafai ona faʻaopoopo i faʻamaʻi malulu poʻo le aisa kulimi. O le nectar pogisa e faʻaaoga i le sauniuniga o sau sau poʻo vaʻavaʻa mo ipu autu. O le a avea ai le tofo o le ipu ma mea e sili atu ona piʻo ma manaia. Agave syrup e talafeagai mo pastry ma isi pusa. Latou te suia le suka i fua masani masani.

O le a le gase agave?

O le syrup agave o se suavai tele e maua i le maea ai o le gaosiga ma le faʻafefeteina lelei o le suamalie na maua mai i lenei pupuʻu. O le lanu o le lanu e sui. E mafai ona e maua le malamalama moli amber ma le silati. O le sipuni malamalama e i ai sona tofo, e mafua ai ona faʻaaoga i le umukuka.

O sipuni pogisa e sili atu ona taʻua aloa, o nisi e pei o le meli, o isi ua i ai sina tofo masi. Agave syrup is highly soluble in water, lea e talafeagai ai mo le faʻafefiloi o mea vevela ma vevela. I totonu o le soifo o Sisifo, e masani ona faʻaaoga e tagata e tao ai keke eseese ma suamalie.

Agave Syrup Harm

E ui lava i le leotele o faʻamatalaga faʻasalalau o loʻo lipotia mai o le syrup agave e toetoe lava o le soifua maloloina, ae o le mea moni e leai. Ua iloa e saienitisi e tele naua le fua o le suauu e le lelei mo le tino. E le gata i lea, o le syrup o le tele o kalori, e ui e itiiti ifo i le suka. O lapisi e tumu i le fusi fua e sili atu lemu lemu ona o lenei masima faigofie o le a faʻaitiitia ai le fausiaina o le lepini, lea e nafa ma le faʻatonutonuina o le taumafa.
O loʻo i ai se faʻalavelave faʻalavelave o le tele o meaʻai e sili atu nai lo le mea e manaʻomia, ma o le mea lea, oa tatou kilokalama ma le tino atoa o le tino e sili atu ona lamatia. E le gata i lea, o le tele o le fuafasi e matua mamafa ai le ate, ma a oʻo ina faʻafefe, e sili atu le uric acid i totonu o le tino nai lo le mea e manaʻomia.

Faatasi ai ma le faatupulaia o le fiafia i le lelei o taumafa ma se soifua maloloina lelei, ua faateleina le manaoga mo oloa taumafa, e aofia ai le siva agave, ua faaaogaina e avea o se suiga masani mo le suka paʻepaʻe. O aoga ma mea leaga o le syrup agave o le autu autu lea o le tusiga ma auiliiliga e uiga i meatotino aoga, faʻamaoniga mo le faʻaaogaina, faʻaaogaina ma isi mea fou.

Syrup History

O le fanau mai o agave o Mekisiko. O lenei mea e le talafeagai le toto laau e le manaʻomia ai faʻamaʻi poʻo vailaau faʻasaina ma maua ai se seleselega tele. I fafo, e foliga tutusa ma aloe ma fuga lanumoana laiti. O le nectar aoga e maua mai i le le tatalaina o le pepe e ala i le malulu. O le taunuuga o le oloa e 1.5 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka paʻepaʻe. Le faigofie o le tuputupu ae agave ma ua saunia ma le lauiloa ma salalau lautele.

O le a le Agave Syrup aoga mo?

Afai e te tilotilo i itulau o le soifua maloloina i le initaneti ma mea taumafa faleoloa meaai e faatauina atu le siva agave, e mafai ona e mauaina le tele o faamatalaga e uiga i ana mea aoga. Ua faatumuina nofoaga o iloiloga i manatu o tagata ua faamalieina. O le faʻavae mo nei tuuaiga o le maualalo o le GI o loʻo taʻua i luga. O le ai ai o le a le mafua ai ona oso i luga le suka, lea e maua ai le maualalo o le kalori ma se maualuga maualuga o le fructose, e tautala ai e fiafia i le faʻaaogaina o le siva agave e i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka pe naʻo le ola i se olaga ola maloloina.

O aʻafiaga faʻaaogaina o mea faʻamaʻi pipisi o le laau na lauiloa i le Aztec, faʻasalaina i le siama o le manua.

Ole mea moni, saʻo saunia mai le syrup agave e iai mea aoga:

  • o loʻo i ai se faʻalavelave o vitamini
  • ona o ana meaola fructose, e mafai ona faʻamautuina le metabolism,
  • aveese le toxins, toxins,
  • o loʻo i ai saponins, lea e fesoasoani e faʻatau ai microbes, mumū, ma faʻamalosia ai le puipuiga.

O fualaau oona i le tuufaatasiga o le oloa, o loʻo faʻatusalia e inulin (i totonu o vailaʻau faʻavalea) ma isi ituaiga, o loʻo i ai mea nei:

  • fatuina se lagona o le nofo malie
  • faaitiitia le fiaai
  • maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga,
  • maualalo le cholesterol leaga
  • Faʻaleleia le maua o le tino i le 20%.

Faʻafetai i fructars, o le agave syrup e le gata ina faʻaaogaina e faʻafefe ai le mamafa ma i le lisi o maʻisuka, ae faʻapea foi i le tele o fuataga e fautuaina i le matua e faʻapupula ai le ponaivi.

E faʻaaogaina foi le laau e puipuia ai mai le maitaga, aua o le dinordrin ma le anordrin o loʻo i ai i totonu o togafitiga.

Steroidal saponins i le tuufaatasiga o le laau fesoasoani e tetee i le rūmāmati.

O le mea lea, o le tele o mea aoga e faia agave i se fofo fale.

Auala e faʻaaoga ai le syrup agave i le kuka

Agave syrup e mafai ona faʻaaoga i le kuka nai lo le suka masani, ae ona o lona tau maualuga, o lenei faiga e leʻi maua ai le tufatufaina atu i totonu o faletalimalo. E masani ona faʻaaogaina i le pisinisi faʻapitoa ma le gaosia o mea taumafa taugata: ava malosi (vodka, uaina) ma le 'ava malosi (e pei o le lemonade).

I le fale, o se vaiinu suamalie ua manatu o se mea faʻapitoa - o se auala e faʻaleleia ai le manava ao leʻi faia le 'aiga o le afiafi. E tautua i lona mamanu mamā ma pe a uma ona 'ai, faʻasolo atu i tioata 50ml, faʻapea foi i cocktails ma tequila ma ava.

O le a le eseesega i le va o vaveveve agave ma le malamalama

Le lanu o le agava nectar o loʻo faʻamaonia ai lona lelei, auala o sauniuniga ma tikeri o le filiga. E i ai le malamalama, pogisa ma le amber syrup. O vailaʻau malamalama ma le pogisa o loʻo faia mai i mea tutusa lava. Ae i le tulaga lona lua, o le oloa e faʻaititia le itiiti ifo: ona maua ai lea i le inulin. O se lanu samasama po o le lanu samasama o meatotino e faalagolago i le taua o le umi ma le malosi o le vevela i le taimi o le mafiafia. O le tofo o moli malamalama e le o maua.

Faaiuga

O le lelei ma le afaina o le syrup agave e tumau pea le leʻoloa ma o lea e finau ai.

O mea totino ua faʻataʻitaʻiina e sui ai le suka suka i vaega e lua. I le tasi itu, e gaosia mai meaola laau toto e ala i le auala agamalu, e matua lauiloa ma talisapaia i meaʻai. Ae o le maualuga o le fua o le fructose e mafai ona avea ma se tulaga lamatia mo tagata e maua i le maʻisuka ma le uiga o le gaʻo, o lona uiga o le faʻaaogaina o se isi mea suamalie e tatau ona matua faʻataʻitaʻiina.

Faʻatauga Suga Masani

  • Stevia
  • Fructose, meli ma sina sipuni
  • Coconut Suugar
  • Turkish fiafia paʻu
  • Maltitol, Sorbitol ma Xylitol

Faatasi ai ma mea suamalie faalenatura, ei ai isi, ae i lenei tusiga o le a tatou mafaufau na o mea ia e taliaina mo le maʻisuka.

E le gata i lea, e leai se uiga e talanoa ai e uiga i sui e faʻaaogaina i alamanuia, ma e le o faʻatau atu.

O le a tatou le talanoa e uiga i mea sui, o le taua ma le GI e tutusa ma le suka.

O se mea lelei tele, natura, gaʻo-leai se suka e suia. Tala auiliiliga iinei.

E foliga mai o se paʻu paʻepaʻe. I ni aofaiga tetele, e ono vevela.

E iloa i foliga o le paʻu, meaʻai, sipuni ma laʻau paʻu. E sili atu le taugata faʻatusatusa i isi mea suamalie.

Pe a faʻaaoga le XE ma le GI e le o amanaʻia. E leai foi se mea e maua ai kalori.

E leai se faʻailoga, ma mafaufauina togafitiga . O le mea sili ona fiafia i ai le tele o le maʻisuka.

Fructose, meli ma sina sipuni

O lenei vaega e aofia ai mea e masani ai i le suka e faʻatatau i le fructose.

O ia mea suamalie e sasaina ai le suka ma o latou igoa maualalo maualalo. I le taimi lava e tasi, latou te maualuga le kalori ma le gaʻo. E tatau ona mafaufau ia latou meaʻai falaoa.

E le o vailaʻau gaosi uma e taʻua o le suka e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka. O le tele oi latou e tutusa uma lava i le suka, e oʻo lava i le GI. Ma e eseese i latou i faʻamanuiaga sili atu i le tino.

Laʻau faʻafeiloaʻi mo le maʻisuka:

  1. Agave Syrup. O le glycemic Index e mai i le 15 i le 30. O loʻo i ai inulin, lea e fesoasoani e faʻavaivaia ai le oso i le suka o le toto, ma aveesea ai nisi o gaʻo. 2 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, o le isi mea faaopoopo mo tagata i luga o se meaai. O le kalama mea e tutusa ma le suka. O le tau e maualuga, aemaise le mafaufau i le tamaoaiga.
  2. Artichoke Syrup. O le glycemic Index o le 20. E sili atu le suamalie nai lo le suka. Maualuga-kalori. E le na o inulin, ae o sina inisalini foi. O le mea lea, e aoga tele mo le faʻaaogaina i le maʻisuka. O le le lelei o le tau, o se mea taugofie le taugata.
  3. Maple syrup. O le fuainumera faʻamamafa o le 55. Lelei maualuga le kalori. O le aoga sili lava o le tofo. E talitutusa lava ma le suka suka, e lelei tele mo le kukaina o le tele o ipu. O loʻo i ai se fualaau suamalie suamalie. Ona o le GI i le pito o le laufanua lanumeamata, e mafai ona faatagaina i ni vaega laiti mo le maʻisuka. O le tagata e faaulufale mai fafo o Kanata. O le mea lea, o le tau e maualuga.
  4. Ierusalema artichoke syrup. O se isi mea manaia masani mo le maʻisuka. I le faʻaopoopoga i le maualalo o le GI (15), e matua mauoa i inulin. Ua uma ona ou tusia i se tusiga e uiga i le toisina o le Ierusalema ma le maʻisuka, o lona taua tele. E i ai se tofo o le meli talavou. Maua i se tau.

Coconut Suugar

Faʻafiafia, ae aoga tele. O le faasinomaga o le faasinomaga o le 35. E i ai se tofo masila ma se manogi. Calories e pei o le suka masani.

O se uiga tulagaese o le auai i le tuufaatasiga glucagon . O lenei vailaʻau e fesoasoani e aveesea ai le mamafa ma faʻamalosi ai le faʻasalaga.

O le suāsoa foi e mauʻoa i le magnesium, lea e sili ona aoga mo le maʻisuka.

E mafai ona tatou fai atu o lenei mea manogi masani o se mea sili lea i sugar, pe afai ei ai se tupe.

O i matou uma o pele faapelepele o se mea sili ona lelei e sui ai le suka. O se tala e uiga i le meli ma le maʻisuka o iinei.

O le meli o loʻo i ai se faasinomaga faʻamaonia - mai le 19 i le 70, e faalagolago i le maualuga o le suka. E maualuga mea o le kalori.

Aoga aoga ona o le tele o ona fualaau. E matua taugofie lava pe a faatusatusa i isi mea suamalie i lenei vaega.

Turkish fiafia paʻu

E taugata, ae o se mea suamalie masani foi. E i ai sona faʻamaufaʻailoga maualalo - 15. E i ai sona tofo faʻamalosi ma se manogi manogi lelei.

Tulaga iloga - tele aofaiga o peta pati . O le mafuaaga lea ua manatu ai o se mea lelei e faaosofia ai le puipuiga o le tino.

Fautuaina mo le lacting women.

Maltitol, Sorbitol ma Xylitol

O lenei vaega e aofia ai sui gaosi moni. E foliga mai e mafai ona maua mai mea masani (anufe, paʻu o laau, sima), ae le i ai se fualaau suamalie suamalie pei o suamalie mai parakalafa muamua.

Faamanuiaga o nei mea suamalie:

  • Maualalo GI - mai le 7.
  • O le kalori o loʻo i ai le 2 taimi e maualalo ifo nai lo le suka ma sui muamua (sei vagana ai stevia).
  • Tau maualalo
  • E le faʻaumatia nifo (ma faʻamalolo foi le xylitol).

I le avea ai o se faaiuga, e mafai ona tatou fai atu mea nei. E tele naua mea e maua ai le suka. Ma o nifo manogi uma i luga o se meaai e mafai ona filifilia se mea e sili ona e fiafia i ai. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e filifili e tusa ai ma GI ma calories, e ala i mea aoga mo le tino, ma e na o le tau ma le avanoa.

I le isi mataupu o le a ou talanoa e uiga i mea suamalie. E faatagaina foi i latou i le maʻisuka, talu ai e pei o le stevia latou te le aofia ai gaʻo meaʻai ma kalori.

Agave pulp ma syrup e aofia ai:

  • mono- ma polysaccharides,
  • vitamini K, A, E, kulupu B,
  • aloin, suauu taua, resins,
  • vaega o minerale.

O le tele o kulimi o loʻo i ai i le sua agave, e pei o isi mea masani. O le tele oi latou e le lelei le suʻesuʻeina i tulaga o mea tau falemaʻi.

Agase syrup weighing 100 g e toetoe lava 71 g o gaʻo, 0.14 g o le gaʻo, 0.04 g porotini. O le taua tele o lenei aofaiga o le nectar e mai le 288 i le 310 cal. O le oloa e sili atu le suamalie nai lo le suka. O le maʻisuka e maua le suamalie mai fafo e itiiti ifo le afaina ia i latou lava.

Auala e kuka ai le oloa

A o leʻi fuga, e aoina fua o laʻau matutua o nisi ituaiga o ituaiga. O se suavai manino ma se lanu lanumeamata ei ai lona tofo suamalie. A maeʻa ona sua le sua, ona maua ai lea o se sipuni mafiafia, toe faʻalauiloa le meli i se tulaga masani. O le pogisa tele o le lanu, o le sili atu foi lea o le malosi o le karameli ma le tofo o le oloa. Blueveve agave syrup is distilled e maua ai lequila.

E gaosia ai beets sugar sugar mo le silia ma le valu itula. O le suka mama atoatoa e leai ni vitamini ma minerale, na o mea e taʻua o calories gaogao. Pe a faʻafefe le vai agave, e tele mea masani e faʻaumatia. O le eseesega o le fesuiaiga lea e aofia ai toega o le kulukose mole ma lona isomer, fructose (1: 1). O le syrup agave e aofia ai le fructose.

Agave Syrup - O se oloa faʻapitoa i ona meatotino, lea na maua ai le tufatufaina atu ia i matou ona o lona avanoa ma le taugofie ole aiga. O le faʻaaogaina o le siva ua salalau solo i atunuu o Eurasia talu ai nei ma na sau mai matou mai Mekisiko.O lenei oloa e maua ai le suamalie tele, o le satuina o le tele o taimi sili atu nai lo le masani ai o le suamalie gaʻo mo i tatou.

Agave o se laau o le aiga e tasi, ma o ona foliga vaaia e fesootaʻi i le tele o tagata e aloe.

O le sua o le laau, lea e malosi lona suamalie, e maua mai i le le tatalaina o fugalaau o aganuu lanumoana. O lenei faagasologa ua tele taimi e alu ai ma e aofia ai i le malulu o le nectar. E ui lava e le faʻaaogaina lenei metotia i le gaosiga o oloa gaosi ona o le maualalo o lona gaosiga.

O le syrup ua tumu i le fructose, lea, e le pei o suga, e sili atu ona faigofie ona gauaiina e le tino, e ui lava e le afaina pe a faʻaaoga i meaai i ni aofaiga tetele.

O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe pe faʻapefea ona faʻaaoga lenei oloa, tulaga ese i ona meatotino, i vaega eseese o le olaga, mea e tatau ona aloese ma pe o le a le mea e tatau ona faʻaaoga i le filifilia.

Agave Syrup - High Fructose

O le mea moni o le agave maualuga i le fructose e masani ona faʻaaogaina e avea o se aoga o lona faʻaaogaina. Ae, e toʻatele tagata latou te le malamalama o le fructose concentrated e sili atu le leaga nai lo le fua tele o le kulukose. O mea uma lava e tatau ona i ai i le faʻalelei.

O loʻo i ai le tele o faʻafitauli tau le soifua maloloina e fesootaʻi ma le faʻaaogaina tele o fuafasi:

Fosoose e faalavelave i le metabolism o le kopa.

O le mea lenei, i le itu, e puipuia ai le faʻamalosia lelei o le faʻapalapala ma le elastin. Collagen ma le elastin o vaega autu ia o le fesoʻotaʻiga, lea e taofiofia ai le tino. O le le atoatoa o le kelia e mafai foi ona oʻo atu ai i le vaivai o le ponaivi, o le anemia, o faaletonu o le tino, o le leai o se mafaufau, o le cholesterol maualuga, o le fatu, ma le le lava o le toto e pulea ai le suka.

A e faʻamamaina le fructose mama, e tatau ona muamua alu i le ate aʻo leʻi liua i le glycogen, o se punavai o le malosi. Ae afai e te le faʻaaluina vave lenei malosi, o le fructose e liua i faʻamaʻi - gaʻo i totonu o le toto e mafua ai faʻafitauli eseese o le fatu ma le cardiovascular system.

O le mea lea, amata mai i le toto, e mafai ona e maua le mamafa. Mai le fuasela, gaʻo gaʻo faateleina.

Faʻaaogaina le tele o fuakiki i se faʻaauau pea le saofaga i faʻamaʻi pipisi ole gaʻo. E oo lava i tamaiti e maua le tele o fructose mai agave syrup i a latou meaai e afaina mai nei maʻi. O le tele o ituaiga ulava o agave e sili atu le fugalaau nai lo le siva sana.

A e taumafa i le fuakisi, e te faʻaleleia le gaosiga o le inisalini i se maualuga maualuga, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻi gasegase ma le maʻisuka, maʻi o le fatu, gout, ma isi faʻafitauli pipisi.

Ua faamaonia ai o le fua o le fructose e mafua ai le lactic acid i le toto, aemaise lava mo tagata e maua i le maʻisuka. O le tele o le siʻitia e mafua ai ona mafua ai le maʻi pipisi.

Fructose e faʻalauteleina le soifua matua e ala i le faʻaleagaina o mea faʻamalolo. O le sili ona leaga o le suka i lenei itu, ma pe a fusifusia i proteins, o nei molemini e faʻamalosi ai siama i totonu o lou tino, faʻalavelave ai a latou galuega. O le mafuaʻaga lenei o le atherosclerosis, faʻafitauli tau fatuga ma le paʻu o le paʻu.

Pe o oe o le maʻisuka pe leai, o le maualuga o le fua o le fructose o le tele o mea leaga i lou tino.

Faʻafefea ona gaosia agavaʻa?

Agave e masani lava e le sili ona suamalie. O le mea moni, o le Agave e maualuga i polysaccharides, o le mea lea, ina ia maua mai ai le suamalie, e manaʻomia se faagasologa o gaosiga faigata. O le sua o le agave e maua ai suauu taʻavale - o faʻalavelave faʻapitoa o le fructose e taʻua o le fructosans, o le tasi o ia inulin. I lenei tulaga, e le suamalie le sua.

Mo le mauaina o le siva agave, o le sua o le a sasaina mai le ogatotonu o agave. O le sua e vevela mai le 49 ° C i le 60 ° C mo le tusa o le 36 itula, e le gata mo le faʻaogaina o le vai i le siva, ae faʻapea foi mo le sili atu suamalie.

Pe a vevela le sua o le agave, e faʻafefeteina le fua o le gase o agave, pe faʻapalapalaina i ni vaega laiti o le fusi. Ona fofo lea o lenei fofo. O le oloa e eseese i le lanu mai le malamalama i le pogisa, e fuafua i le tikeri o le faagasologa.

O se isi metotia o le togafitia o le vafela o le agave e aunoa ma le vevela e faʻaaogaina ai elemene e faʻamalosia ai le vaega polysaccharide i le fructose. O le tele o le vai e vevela ona o le vevela o le vevela i lalo ifo o le 46 ° C. E na o nai lima o kamupani latou te faʻaogaina lenei metotia ona o le tele o galuega mamafa.

Ma o lenei o se sipuni o suka ...

I le taimi o lo tatou umi ona i ai i luga o lenei paneta, ua aina e tagata le suka itiiti. O le tele o fualaau vao e itiiti le suamalie nai lo fualaau. E seasea lava le meli vao, e mafai ona e mafaufau i le faigata ona maua.

E na o le 150 tausaga talu ai pe ua amata foi ona totoina a tatou fua ma le naunautai, ma avea ai i latou ia suamalie, tele, ma sili atu ona faamanuiaina.

Ae na amata ona matou faʻaaogaina faʻagasologa o falemaʻi ma vailaʻau faʻaonaponei mo le gaosia o mea suamalie e le o maua i le natura.

Talu mai lena taimi, sugar cane, poʻo le maualuga o fructose-hydrolyzed syrups (sana, araisa, agave), ua avea ma tagata masani i luga o la tatou laulau.

Ma faatasi ai ma i latou, o meaʻai, maʻisuka, maʻi fatu cardiovascular, caries ma isi faamai na amata ona aliali mai. E mafai ona manatu o le tele o suka mai soʻo se punaoa e le saofaga i lo tatou ola.

Mea lata mai i totonu o lenei vaega:

I le taimi nei, o lanu mumu ua maua faapitoa le lauiloa i totonu o paranesi o atunuu eseese. I le faaopoopo atu i ai, e faigofie ona tupu na o oe lava.

I masima o tamato i se auala malulu, o fualaau faisua ma le masima ua lava. Le tuʻuina atu o ni mea e sili atu ona lelei ma mea e sili ona lelei.

1. Tuu le vaomatua fou faatoa seleseleina mai le ato i se nusipepa, mama mai le oneone ma palapala. 2. Aveese mai laina o maunu ma faapouliuligia.

O faʻamaumauga uma o loʻo i luga o le 'upega tafaʻilagi mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga.

Tuua Lau Faamatalaga