Maʻisuka ma le ava malosi: e mafai ona ou inuina le ava malosi po o se faasaina malosi?

Ua lauiloa o le soifua maloloina ma le ava malosi o ni mea e le fetaui. O le musu i le ava malosi e sili ona taua pe a aʻafia le tino i le maʻisuka. O le suʻesuʻega e faʻaaogaina ai le tele o meainu malosi. Ae ui i lea, o le maʻisuka ma le ava malosi e le tatau ona avea o ni manatu e le tutusa: o le ava malosi i le maʻisuka o nisi tulaga ua faatagaina ma mafai foi ona aoga.

Faʻavasegaina o Meainu Ava

O le inu malosi o le ava i le aofaiga o le ava o loʻo i ai o loʻo vaevaeina i ni vaega se 2:

  • Meainu, o lona malosi e fuaina 40 ° C pe sili atu: vodka, cognac, whiskey. E toetoe lava a leai se mea o le suga. O le maualuga maualuga o le 50-100 ml. E tatau ona aofia i le inu ava malosi le maualuga o pasene o gaʻo.
  • O mea inu malolosi e maua ai le tele o kulukose.

O vailaʻau mama e faatagaina mo le maʻisuka i le maualuga o le 250 ml. Champagne, vine malosi ma le ava malosi e le fautuaina mo le faʻaaogaina. O le pia foi e faasino atu i le faatagaina o ava malosi, o le masani faatagaina e 300 ml. E faigata tele mo se tagata ona taofi aʻo inu pia, o lea e sili ai le le inu.

Alu i le maʻisuka ituaiga 2

Faatasi ai ma se ituaiga o siama, o le mea autu e le o le faagaloina o le faaaogaina o le ava i totonu o le tino e tatau ona itiiti. Afai e te inu ava malosi i le maʻisuka ma le mafaufau, o le toto maualuga o le suka e pau vave vave. Ma e le o fautuaina tagata uma o le insulin-inu e inu ava malosi.

E taua tele mo i latou e auai i lenei vaega o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ia malamalama i le malosi o le ava malosi, o le a le uiga o le ava malosi e fegalegaleai ai ma tino o le tino, ma faʻaaoga lenei malamalama pe a filifili pe faʻaaoga pe aloese.

Uaina ma le maʻisuka

O le autu o le inuina o le uaina e matua fiafia lava mo tagata uma e fiafia i le mea lauiloa ma ona ituaiga. Ae oi latou o loʻo ola i se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e manatua e le o taimi uma e aoga i se tagata soifua maloloina e talafeagai mo le maʻisuka.

O se mea taua o vine mumu o le saturation o le tino ma polyphenols. O i latou, i le isi itu, latou te faia se sao taua i le pulea o le aofaiga o le kulukose, lea e taua mo le maʻisuka. Manatua e le faasaina ia vine i lenei tulaga, ae na o ni mea laiti. E tatau ona e manatuaina le fua o le suka i totonu o vine, fuafua i le ituaiga:

  • mai le 3 i le 5% - i le matutu,
  • e tusa ma le 5% i le faʻapipiʻi,
  • mai le 3 i le 8% - i le siakiina,
  • 10% ma sili atu - i isi ituaiga.

Faʻafefea ona puipuia oe lava

O le tele o meainu malosi e mafua ai se faʻafitauli o le glycemia, ae faigata tele i le maʻisuka ona malamalama pe ua tupu le inisua poo ua faʻalauteleina, ma o tagata o siomia i latou e le mafai ona tali lelei i le fesoasoani, ona latou te le malamalama i le tulaga o le maʻi. O nei mea uma e mafua ai le leiloa o le taimi taua e talafeagai e faʻamaonia ai le tulaga o le maʻi. O le insulin ampoule, o se tui tui, o se glucometer - o nei mea o le maʻisuka e tatau ona ave faʻatasi ma ia.

Ina ia aua le afaina oe lava i le inuina o le uaina, e taua le manatuaina o nei taua taua:

  • Faatasi i le vaiaso, e le mafai ona e inuina nai lo le 200 g o le uaina.
  • Faʻaaoga i naʻo taimi o taumafataga, lea e tatau ona i ai peʻa pe a uma le taumafataga. Aʻo leʻi faia se taumafataga lautele, e tatau ona e maua se mea e aloese ai mai le 'ai ma le inu.
  • Ia amanaʻia le faasologa o meaʻai ma inisalini - faʻaitiitia le fualaau o fualaau faʻasaina pe afai e fuafuaina e faʻavave le uaina.
  • E matua faasaina le paluina o le ava malosi.
  • Aua le inu ava malosi ao le i alu i le moega: o le hypoglycemic coma e le masani ai e mafai ona oo atu ai i le oti.
  • Alu ava malosi ma faamalositino e le masani ona fetaui.

O nei fautuaga mo le maʻisuka e taua tele. Afai e te le amanaiaina i latou ma feinu, mo se faataitaiga, o le lita o le uaina, ona maualuga lea o le maualuga o le suka o le suka, ma o le a paʻu foi. 4 itula i le maea ai o le taumafaina o le tele o mea inu, atonu o le a iai se tagata i se tulaga faʻapitoa.

Vodka mo le maʻisuka

O se meainu e mafai ona maua i luga o le pusa o soʻo se supermarket e manino lava e le o se mea tatau mo le maʻi suka. O le aʻafiaga o le vodka pe a uma ona oʻo i totonu o le toto o se tagata e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka, lea e aumaia ai le tulaga latalata i le hypoglycemia. Ma o lenei mea e mafua mai i se hypoglycemic coma, o le lamatiaga e le mafai ona faʻamagaloina.

O le inu vodka i le maʻisuka ao lei amata pe maeʻa le faia o tui insulin o lona uiga o le faʻavevelaina o le le lelei i le galuega o hormones e aveesea mea leaga mai le ate. O nisi taimi e fesoasoani vodka i mataupu pe a maualuga le maualuga o le kulukose. E mafai ona faʻaitiitia ai le suka. E na o sina taimi puupuu e mafai ai, ae o isi fesoasoani faʻapitoa e faigofie.

Faafetai i le vodka, ua amataina le gasegase ma ua gaosia le suka, ae o le metabolism ua faaleagaina. O le mafuaaga lea o le togafitiga vodka mo le maʻisuka o se auala matautia lea o le a le maua ai se taunuuga lelei.

E mafai ona ou inu pia i le maʻisuka

O le pia le malosi e toe faafou ai, fiafia. O le teenaina o le maʻisuka type 2 o le maʻi suka, lea o le a sili ona taliaina le filifiliga, o nisi taimi e tutusa le oti. Faʻatau sina togi o le pia ma le maʻisuka ituaiga 2, pe a fai e leai se isi faʻamaʻiloga, o vailaau e mafai, faʻafeiloaia tulaga nei:

  • e mafai e fafine ona inu pia i le maʻisuka ituaiga 2 2 taimi i le masina,
  • alii - e sili atu i le tasi le taimi i le vaiaso.

E leai ni pia e aunoa ma se maualuga maualuga o le gaʻo: o se fagu fagu inu 13 gramati. O le faʻaaogaina i aso taʻitasi o gaʻo inu mo le maʻisuka e le tatau ona sili atu i le 180 g. E fautuaina e le inu pia mo le maʻisuka. Ae, afai i taimi o tausamiga i aso malolo e te le manao e lagona le tofo o le pia, e tatau ona e usitaia tulafono:

  • Aua le inu pia pia i luga o se manava gaogao.
  • Faʻesea le pia pe afai o le suka e maualuga atu masani.
  • O le pia o le pia e tatau ona filifilia, lea e taʻu mai ai le leai o se mea e faʻaleleia atili ai meaʻai.
  • E sili le lelei e faʻatau ai pia i lalo o le 'ava malosi.

O le a le mea e tupu pe ae inu ava malosi?

Iloiloga o foliga o le tino o le tagata, mafatia mai le maʻisuka, e manino lava o le tele o le kulukose e le suia i le malosi. Ma o lea e le faʻaputuina ai, o le tino e taumafai e aveese i le taimi o le solo. O nisi taimi o le suka e faʻaitiitia vave, e tupu ai le hypoglycemia. I le ituaiga o lamatiaga o lona faʻafia ona tupu, o maʻi uma lava o le maʻisuka.

I le faʻaaogaina o le ava malosi, o le hypoglycemia e tupu tele lava - e le mafai ona galue lelei le ate ona o le ava malosi. Ae maise lava i le tulaga o le inu ava malosi e aunoa ma se meaai. O le ava malosi e mafua ai le fesuiaiga o gaʻo i totonu o le ate, lea e mafua ai le oso i le glucose, ona paʻu malie ai lea. O le taunuuga o na oso e pei o se hypoglycemic coma.

I tane, feusuaʻiga masani e vaivai. O le taofiofia o le toto suka e mafua ai ona faigata mo le ava ma le malosi o le suka-o le faʻaitiitia o fualaau oona ina ia talafeagai. Soʻo se faʻalavelave i le gaioiga o le faʻalavelave o le tino ma le faʻaaogaina le tatau o le ava malosi ua faʻateleina.

Contraindications

O le maʻi suka e masani lava ona o mai faatasi ma isi faʻafitauli o loʻo faʻasaina ai le ava malosi. E aofia ai:

  • Faʻailoga pancreatite Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o se faʻamaʻi e matua lamatia tele, ma o le inuina o le ava malosi ua afaina i le ogaoga o gasegase o le pancreas. Le faʻaleagaina o lenei okeni e mafai ona faʻaosoosoina ai le pancreatitis ma le mafuaʻaga o le gaosiga o le inisalini.
  • Cirrhosis o le ate poʻo le hepatitis tumau. Le auala e le mafai ona faʻafefeteina o le faʻaleagaina o le ate ma le oti o le okeni ma le sui o fibrous fibers.
  • Gout O le masaniga masani o le faʻamaʻi e masani lava ona faʻatasi ma le cystitis, urolithiasis, le tele o le toilalo.
  • Toto fatu. (Pyelonephritis, glomerulonephritis).
  • Ketoacidosis (o le i ai o tino o le ketone i le urine).
  • Neuropathy.
  • Fuafuaga i le hypoglycemia.

Faaiuga

O le faʻamatalaga "ava malosi ma le ituaiga 2 maʻisuka" e tatau ona iloa lelei uma i le maʻisuka, faʻapea foʻi ma aiga o tagata gasegase. I se fualaau itiiti, o le ava malosi ma le maʻisuka e mafai ona nonofo faʻatasi mo se taimi umi e aunoa ma se afaina i le tino o le maʻi.

Faʻatasi ai ma le auala saʻo e togafitiga ai, o le faʻaaogaina o taumafa a le tagata lava ia mo le maʻisuka, lea e fuafua ai calories mo mea e mafai ona aʻafia ai le suka toto, mafua ai maualuga maualuga o le kulukose, e mafai ona faʻaititia le lagona o le maʻi i le maualalo ona o le faʻaaogaina o mea malie o le olaga, ava malosi.

Ethanol Harm

O tagata e masani ona masani i le inu ava malosi i aafiaga masani o le maʻisuka aafiaga o le ethanol ma ona mea leaga. Faʻafeiloaʻi o mea maualuga o vailaʻau malolosi malolosi o ava malosi:

  • e i ai sona aafiaga tuusaʻo i luga o le pancreas, faʻaleagaina le fausaga o le tino i le tulaga o le cellular (e oo i le atrophy o suauu peta),
  • faʻaosofia ai le faʻasaina (faʻaitiitia) o le gaosiga o le inisalini,
  • mafua ai le faʻamaʻi o le insulin resistance (tetee) i ai, faʻaosoina le kulukose o le faapalepale,
  • faʻaleagaina le gaosiga o le gaʻo gaʻo,
  • faʻaosofia le oona ona o le maualuga o le kalori
  • e taʻitaʻia ai le gaioiga o galuega ole ate.

Ava malosi - o se "faaosoosoga" o le maʻi o le hypoglycemic

Afai o le ethanol e ulufale i totonu o le tino, e oʻo lava i se faʻasalaga ma le taua, e taʻitaʻia ai i le faʻaaogaina o le hypoglycemic. O lenei mea e maualuga ai le lamatiaga o le ola mo tagata mamaʻi e mafatia i patotia o le endocrine. E tusa ai ma faʻamaumauga, o le 20% o faʻamaumauga tusitusia o le faʻamaʻi pipisi o le hypoglycemic e mafua ona o le faʻaaogaina o le ava malosi. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le taumafa o le "malosi" mea inu, e tusa lava pe maua i ni tootoo, mafua ai le taeao e sosoo ai i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o se faʻaitiitia iloga i le kulukose toto (e itiiti ifo ma le 3.5 mmol / l).

O le ava malosi hypoglycemia e leʻo suʻesuʻeina atoatoa, ui i lea, o saienitisi latou te manatu o lenei aʻafiaga le lelei o le ava malosi e faʻatautaia e le faʻaitiitia o le puleaina o le hormonone o le tuputupu aʻe i le po. E iloa lelei o le tupu mai o le hormone, lea e avea ma vaega malosi i le gaosiga o le gaʻo, ma le lava gaosiga e maua mai i le pituitary gland, faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le tele o tusitala e faamamafa atu le tele o aafiaga o le ava i le glucose metabolism. Faʻasaina o le gluconeogenesis (o se metotia mo le gaosia o le kulukose mai mea e le o le carbohydrate) e fesoʻotaʻi ma le soliga o le gadox (potential redox) na maitauina.

E faʻaleleia e Ethanol le aafiaga o le hypoglycemic o nisi o vailaʻau faʻapitoa (faʻataʻitaʻiga: peta-adrenergic blockers blockers used in the treatment of hypertension). O le tele o taimi, o le hypoglycemia ao inu le ava malosi o loʻo faamaumauina i tagata gasegase vaivai i soo se tulaga o le inu malosi. Ae ui i lea, o le aafiaga e mafai ona matauina i tagata e leai ni mea e fai ma vaisu pe a maeʻa ona faia le episodic o taumafa tele o le ava poo le taimi e inu ai meainu malolosi i luga o se manava gaogao.

Fesootaiga

I le taimi nei, o taunuuga o suʻesuʻega faasaienisi e faatatau i le sootaga i le va o le taumafaina o le malosi malosi malosi ma le pia ma le lamatiaga o le ituaiga I ma le maʻisuka ituaiga II e fefiloi ma feteenai. O le tele o suʻesuʻega a le epidemiology ua faʻamaonia ai le i ai o se mafutaga lelei i le va o le gasegase masani ma le tupuga o le maʻisuka ituaiga II, e tusa lava po o le a le matua o le matua ma le itupa o le tagata inu. E tusa ai ma le malosi o le ava malosi, o suʻesuʻega ua iloa ai o le inuina o le ava tele e faateleina ai le lamatiaga o le maʻi endocrin e 80% pe a faatusatusa i mea inu ava malosi ma pia.

I le tele o tulaga, o le faʻaoga o "le selau kalama" e le faʻataunuʻuina i le faiga o le ulaula. E tusa ai ma le matauina o fomaʻi, o tagata ulaula mamafa ma le poto masani e ulufale atu i se vaega faʻafitauli faapitoa ona o le faateleina o le malosi o le inisalini. E le manaʻomia se faʻamaoniga faʻapitoa e faapea o le "seti" o nei vaisu le lelei: ulaula ma le ava malosi e faʻapupula ai le maʻisuka i le tele o taimi.

I tausaga talu ai nei, o le sosaiete faasaienisi o loo finau ma le finau i le fesili o le i ai o se mafutaga i le va o le faaitiitia o le lamatiaga o le pagatia faatasi ai ma le masani ai o le faaaogaina o togi laiti o le ava malosi. O le mea moni, i le gasologa o suʻesuʻega, na faʻatautaia ai se mafutaga e le tuʻuina atu i ai le faʻaitiitia o le maʻisuka ma le ava malosi i le maualuga o le 25-50 kalama o le ethanol i le aso. I lenei tulaga, o le puipuiga puipuia e sili ona manino i tagata o le matutua o le itupa, e le o mamafa i le le lelei o le aganuu, tagata e le ulaula tapaa ae le o le mamafa.

O feteenaiga i le sailiga o sailiiliga e mafua ona o ni mea taua:

  • ituaiga ma uiga o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi,
  • masani masani i totonu o sosaiete,
  • faʻaaogaina auala eseese auala,
  • e masani ona le amanaʻia le numera o le tino i le fuafuaina o '' saogalemu '
  • O uiga o le maʻisuka ("tausaga") (mo se faʻataʻitaʻiga: o le faʻamaʻi o le taimi o le tupulaga e masani lava o se maʻi faʻapitoa).

Maʻisuka ma le Ava: Malamalama

I le otootoina o faamatalaga o loʻo i luga, e mafai ona finau: tagata e mafatia i le ituaiga I ma le ituaiga 2 maʻisuka e mafai ona inuina ava malosi, e aofia ai pia, i ni pusa talafeagai. O le "aso" saogalemu o le ava malosi o se iloiloga ma e le gata i le mamafa o le tino, ae faapena foi i le setete o le soifua maloloina i le lautele. E tusa ai ma le WHO o faʻamatalaga, o le faʻatagaina i aso taitasi o le ava malosi o le taliaina: mo alii - 25 ml o le ethanol, mo fafine - 12 ml. E tusa ai ma mea inu ava malosi, o le taumafa i aso taitasi e saogalemu mo tane: vodka - 80 ml poʻo le pia - 750 ml, mo fafine: vodka - 40 ml, pia - 350 ml.

Inisalini-faʻalagolago ma le maʻisuka-faʻasaina le maʻisuka

O le maʻi suka (DM) o se maʻi endocrine e mafua mai i le le mautonu o le faʻaaogaina o le kulukose, lea e mafai ona lua ituaiga:

  1. Itū'āiga 1 - faʻafitauli pipisi e mafua mai i le le lava o le inisalini.
  2. Tusa 2 - o le faʻalogoina ole suauu vaivai i le insulin e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina.

O le inuina o le ava malosi mo ituaiga eseese o le maʻisuka o loo faamatalaina i lona tulaga faapitoa.

Taunuuga o le faʻavaveina o le ava

A maeʻa le aveina o le ethanol, e 25% o le vailaʻau e gauai i le manava, 75% i le tootoo. A maeʻa ni nai minute, ona fuafua lea o le ethanol i le plasma, e oʻo atu ile maualuga maualuga pe a uma le 45 minute. 10% o le ava malosi e mafua mai i le mama ma le vevela, 90% o loʻo faʻamaʻiina. Mai le urinary tract, o le sui o loʻo faʻaaogaina.

E mafai ona inuina le ava malosi i le maʻisuka? O le suʻesuʻega e faʻamalolo. O le maʻisuka ma le ava malosi e fesootaʻi. Faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le ava malosi: o le tele o voluma e ono faʻaosofia ai le maualuga o le hyperglycemia (pe a uma le ≈30 minute), maualuga volumes - tuai faʻapitoa o le hypoglycemic, suiga faʻafefe i le hypoglycemic coma (numera o le kulukose o le toto Faʻataga faatagaina o ituaiga ituaiga o ava

O le a le ituaiga uaina e mafai ona e inu i le maʻisuka, o suʻesuʻega na faia e tagata tomai faapitoa WHO. E tusa ai ma a latou iloiloga, o se faʻaoga saogalemu i aso taitasi o le ava e 25 g mo tane soifua maloloina ma le 12 g mo fafine soifua maloloina.

O vailaau malolosi o le ethanol e faʻamaonia mo:

E mafai ona inuina pia i le maʻisuka? E le mafai e fomai ona taofia lenei tulaga. O le fefete a le Brewer's e aofia ai vitamini, gaʻo susu ma aminocarboxylic acids, elemene elemene e faʻaosofia ai le hematopoiesis ma faʻaleleia le gaioiga o le hepatocytes. O le mea lea, o pia ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona aoga. O le mea la lea, o le pia ma le maʻisuka e fetaui lelei i ni voluma laiti. Tuuina atu le numera o paea, o le faʻaleleia lelei o le pia o le aoga e talafeagai.

O le faʻaaogaina o le ava i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faatagaina i aofaiga itiiti nai lo le fautuaina i luga ina ia faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le soifua maloloina. O le inuina o le tele o le ava malosi e matua faʻasaina. Alu i le maʻisuka ituaiga 2 e le fautuaina se numera tele o endocrinologists.

E fautuaina le tuʻuina atu o se tapuni i luga o ava malosi i mea laiti.

Mafaufau i le auala e aʻafia ai le ethanol i le metabolism, o le taboo e aofia ai foi vaega o le ava malosi ma le tuusao i le hypoglycemia, o le maʻi o le lipid metabolism (hypertriglyceridemia, LDL maualuga), pathologies o le tino (polyneuropathies), palanymal organs and glands faila a le lotoifale. E matua faasaina le inuina o le ava malosi i nei aʻa, aua e matautia. Mai le maʻisuka malosi aʻo ave le ethanol, suiga ole patho ma le le atoatoa o gaioiga ole tino ua mafai ona vave faateleina, o le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e faʻaalia ai le faʻamaʻi pipisi, e pei lava ona fiafia le ethanol i le faʻaalia o maʻi o le maʻisuka.

Soʻo se mea inu ava malosi e solia i le taimi o maitaga ma oʻo atu i le 18 tausaga.

Tulafono mo le taumafaina o le ava i le maʻisuka

I le faaopoopo atu i tuʻutuʻuga o loʻo i luga, o manaoga nei e ao ona matauina:

  • o le alcohol ethyl e le tatau ona ave i luga o se manava gaogao,
  • eteneol e naʻo le taui o le maʻisuka e faatagaina i le taimi pe a maeʻa foi taumafataga,
  • afaina, e fautuaina e faʻaaoga meaʻai e mauʻoa i polysaccharides - oloa na maua mai e ala i le tao, masini paluga, kuka kuka,
  • i le aso o le tiso o le ethanol e faʻasaina le faʻaaogaina o biguanides ma le a-glucosidase inhibitors,
  • pe a ma le 3 itula pe a uma le inu, faʻatonuina fua o plasma o loʻo faʻaalia,
  • afai o le tele o le ava malosi e sili atu nai lo mea e faatagaina, e fautuaina e le amanaia le faʻaaogaina o le mamafa o le inisalini, po o isi vailaʻau o le hypoglycemic,
  • faatasi ai ma le mafai ona atiaʻe se tulaga o le hypoglycemic, e taua le tausia o le lauti suamalie, taofi o le hypoglycemia i totonu o le ava e ala i le tuiina o le kalukago e le aoga,
  • ao faagasolo le pati e aoga tele le logoina oi latou o loʻo auai e uiga io latou maʻi.

E tusa ai ma mea ua taua i luga, o mea nei o ni faaiuga manino:

  1. O le ava malosi i le maʻisuka o se auala e le manaomia mo le tetee atu i le hyperglycemia, e ui e tusa ai ma togafitiga lata mai fou o le maʻisuka, e mafai ona e inu ava malosi.
  2. Vodka mo le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ua faatagaina i na o voluma faʻapitoa i le leai o se faʻatagaina tuusao i le faʻaaogaina o le ethanol ma le tausisia o tulafono o le "maʻisuka" mo le taumafa ava malosi. Vodka mo le maʻisuka e tatau ona na o le maualuga tele.
  3. Faatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, e fautuaina e faʻaaoga le kelani ma le horseradish. Talu ai ona o le tulaga faʻamalolo tulaga ese, o nei fualaau faisua ua avea ma mea taua i le tuufaatasiga o vasega muamua ma le lua. O ipu e faʻafeiloaʻi i le Horseradish e mafai ona faʻaumatia i le tulaga o le faʻavasegaina ma le teuteu.
  4. O le ethanol o se vailaau faʻasolosolo, o lona aʻafiaga e faʻaogaina. O lenei mea e mafai ai ona malamalama pe aisea e aʻafia ai le malosi o le ava malosi i galuega a totoga uma, ma pe o le a foi le mafuaʻaga o le ituaiga inu inu e masani ona faʻaleagaina. Ae maise lava pe a oʻo mai i faʻafesoʻotaʻi-pei o tali.

O taunuuga o le ava malosi e maua i le maʻisuka

O le le pulea lelei o le maʻisuka ma le ava malosi e mafai ona taitai atu ai i taunuuga le mafaafitia.

O mea nei e fa o taunuuga matautia o le tuufaatasia o le ava malosi i vailaʻau:

  1. Tali o le hypoglycemic. O le lamatiaga e faateleina i le faaaogaina o le sulfonylurea.
  2. Lactic acidosis o se tulaga sili ona lamatia e mafai ona tupu i le taimi e ave ai biguanides.
  3. O tali e pei o Disulffiram e masani lava o le taunuuga o le faʻafoeina faʻatasi o le ethanol ma vailaau faʻasaina o le hypoglycemic.
  4. Ketoacidosis o se tulaga matautia na afua ona o le taofiofia o le gluconeogenesis ma le glycogenesis e faasaga i le talaaga o le faʻaaogaina atili o le aoga gaʻo ma le fausia o tino o le ketone. O le ketoacidosis o le ava malosi e afua mai i le tele o le faaputuga o β-hydroxybutyrate, lea e faʻalavelaveina ai le faʻamaoniga e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga masani.

O le mea lea, e tatau ona manatua e le aofia ai le faʻasagaga o le alcohol alcohol and most drugs. O lenei faʻamatalaga muamua o le maʻisuka e tatau ona amanaʻiaina.

Tuua Lau Faamatalaga