Faʻamamaina meaʻai i le fale: atonu e faigofie ma manaʻomia!

Matou te fautua atu ina ia e faamasani i le tusiga i luga o le autu: "pe faapefea ona faamama le pancreas i le fale, faamamaina o tagata" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E faʻafefea ona fufulu le pani i le fale

O le toʻatele o tagata i aso nei e mafaufau pe faʻapefea ona faʻamamā le pani i le fale. Talu ai ona o le okeni e taua ma taua mo le tino, ua ia faavaeina ai aafiaga gasegase o le porotini, gaʻololo ma gaʻo. Faatasi ai ma se suiga i le gaioiga o le gland, o mea faʻalavelave i metabolic processes ua mataʻituina, lea e oʻo atu ai i se faʻafitauli o le tino atoa. E taua tele le siakiina o le pancreas ma faia lona faʻamamaina.

O le tuʻuina atu o le pancreas e manatu o se faiga faigata ma tele-tulaga. Ole faʻamalosiga ile tulaga o le fale e naʻo le taimi lava e filifilia ai e le fomaʻi ma o le tagata gasegase e suʻe atoa le suʻega, lea e faia i totonu o se falemaʻi faapitoa mo suʻesuʻega.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E taua foi le manatu e faapea, pe a avea ni mea faʻapitoa o mea faʻapitoa, o le a le toe mafai ona toe faʻafouina le faʻalavelave faʻafuaseʻi. O lenei faiga i le tulaga sili ona lelei o le a le maua ai le lelei, ma i le tulaga sili ona leaga o le a faaleagaina ai le tino pe afai ua le saʻo le faatinoga ma ua le saogalemu le vaega.

O le a faʻamatalaina e le fomai pe faapefea ona faʻamamaina lelei le pancreas i le fale, faʻaopopo atu, o le a ia taʻuina atu ia te oe le meaʻai tatau ai meaai tatau ao leʻi maeʻa ma maeʻa.

I le taimi o le faʻalavelave faʻalavelave, o le aʻafia o le maʻisuka e faʻatupulaia, o le galuega o le ate e faʻaleagaina ma ua faʻalavelave le faagasologa o meaʻai. I le i ai o se manatu i le faasao saʻo o le okeni i totonu o le fale, o le a faʻaleleia atili ai le faatinoga o le gland ma puipuia ai faigata.

O le mataupu faavae o le faamamaina i le tulaga o le fale o le faia muamua lea o le faagasologa o le manava atoa ma gaʻo, ate. I le faagasologa o le togafitia, o le aveeseina o toxins, elemene leaga ma toxins o loʻo faia.

O le faʻataʻitaʻiga o se faʻafitauli faigata mo le tino, lea e mafai i nisi o tulaga e liliu i le uunaʻiga mo le faʻafouina o le tagata lava ia. O nisi taimi o sea faasologa e mafai ai ona e aloese mai le faaaogaina o fualaau faasaina e ala i le faatumauina o le malosi o le tino.

Ae ui i lea, o nisi taimi ona o masaniga le lelei, e manaʻomia le faʻaleleia atili o le gaosiga o le enzyme. O le leai o se mea e taʻitaʻia ai faailoga o pancreatitis, lea e manaʻomia ai le lagolago o fualaau. Ua fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o fualaau oona i totonu o le fale, o loʻo aofia ai ia enzymes ma le lava faʻatulagaga e pei o elemene na gaosia e le tino.

E manaʻomia le vailaʻau pe'ā tatau ona malolo le gland pancreas. Faafetai i le auala, ua taofia le Vaega o le vai o le pancreatic, o le tau faasaga i faaaliga leaga o loo tauina.

O le faʻamatalaga o le faʻasaʻoina o le okeni i le tulaga o le fale e saogalemu, faʻamalolo ma faʻamalolo.

Ina ia aua nei afaina le tino ona o se taunuuga o le taualumaga, e tatau ona e usitaia tulafono:

  • faia le faʻaaogā faamama 1 taimi, maualuga 2 mo le 6 masina,
  • taimi fautuaina mo le tau mafanafana,
  • sauni i luma o le solo.

O le aano o le taimi sauniuni i le faʻaaogaina o se aofaʻiga o le suavai mo le 30 aso. E manaʻomia lenei mea mo le faʻavaveina o le faʻafouina o fulafula gland pancreatic. E leai se tapulaa maualuga i le faʻaaogaina o le vai, ma le itiiti ifo o le 3 lita pe sili atu.

O tulaga autu o le taualumaga:

  1. Na o le faamamaina o le minerale, punavai ma vaieli vai e faʻaaogaina. O le inuina o le lauti, e le o amanaia le suavai, ona e le mafai ona latou faʻamamaina le tino e pei ona faʻamoemoeina.
  2. E faatagaina e suia le vai i totonu o se tamai voluma e ala i le inu o se teuteuga o fualaau mamago.
  3. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, ia mafaufau e tatau ona e faʻaititia se togi maualalo, aua e leʻo tuʻuina i le compotes.
  4. Aʻo leʻi fufulu, e tatau ona ave faʻamala, mea gaʻo, kofe, ava malosi mai meaai.
  5. O le faamamaina o taualumaga e faia i le 2 auala - i totonu o vein ma fafo. Masalo o le faaaogaina o metotia i le taimi e tasi.

E mafai ona fufulu le paʻu i auala masani mai vailaʻau masani. O vailaʻau faʻasaina ua mamanuina e faʻamama ai le pancreas i le fale mai toxins, elemene matautia, faʻaputuina ona o le le lelei o mea taumafa ma le tele o le ava malosi, e matua ese lava.

Mea faʻamamaina le ate ma le paʻu:

O le taofiofia o le okeni i le tulaga o le fale, aua nei galo e uiga i le meaai. I le taumafataga o loʻo iai:

  • tunu araisa
  • aano manu,
  • Lulu Paʻu
  • semolina porridge
  • pears, apu.

E mafai ona ave ni masini vailaʻau fualaau suamalie, masima ma mea manogi e faaopoopo i ni mea laiti.

O vaega e laiti ina ia aua nei faʻateleina le manava. I le avea ai ma se vai, filifili vai manino, vai masani mai kāloti, beets, ma inu vai i luga o sipuni o le rose, sitisi suauu.

O nei meainu e fesoasoani i se faʻamaʻi lelei o le ate ma le paʻu.

E tutusa le lelei o le faʻafefiloi mo le faʻasalaga i totonu o le fale - masini ma susu ma le pakesa. Ave aʻa e oo i le 2 kilokalama ma susu susu 2 lita.

O aʻa ua fufulu mama, mamago, ma eleele i totonu o se mea e gaosia. I le isi, ua tumu le masini i le susu ma kuka mo le itula. O le sauniuniga o le gaosiga o le a faʻaalia i le tele o mea.

E tatau ona vaelua le masini kuka i le 3 aso. E tāua, e faaopoopo atu i lenei vailaʻau, e le taliaina le faʻaaoga i lenei aso.

Ina ia taofia le tino mai le faʻamalaina, e tele se vai o loʻo faʻaaogaina.

I le avea ai ma tuusaunoaga mai toxins ma toxins i le tulaga o le fale, e faʻaaogaina ai laʻau mo le pancreas.
Latou te faʻaaogaina nei laau lelei tele i togafitiga faʻaleaganuʻu i le fale:

  • rose lapisi
  • aulaʻau
  • immortelle
  • wormwood
  • celandine
  • mint
  • laʻau
  • chicory
  • yarrow.

Ina ia saunia le vailaʻau, faʻafefiloi uma afaina ile 2 punetēpu ma fuʻu i totonu o se vai vevela 500 ml o le vai kuka. I le gasologa o le aso, o lenei teuteuga ua faʻaaogaina, ma a uma ona sauniuni, e faʻaaogaina se ipu malamalama i luga o se manava gaogao i se foliga mafanafana ma le ipu e 1 ae leʻi alu i le moega. O le togafitiga faafomaʻi ile fale e tasi le masina.

E i ai ni fualaau mai fualaau faʻamaʻi:

  1. Laʻau faʻasolo fatu e maua ai sina 2 sipuni laiti ma faʻapipiʻi 250 ml o le vai kuka, faʻafefete mo le 5 minute, ona tuʻu ese lea i le mea faʻapipiʻi. Taumamafa i le ogatotonu o le aso, ia fai ni sipuni laiti. Faʻaauau le faʻataʻitaʻiga i le 3 vaiaso, ona faʻalavelave lea i le mauaina ma le toe togafiti.
  2. O le a avea le 2 sipuni laititi laitiiti ole laʻau o buckthorn ma faʻasaina i le 500 ml o le vai inu e pei o le lauti. A uma le kuka, e faʻafefe le susu mo le itula. Inu, vaevae i le 4 taimi. E faʻaaogaina e fufulu ai le pancreas mo se vaitaimi uumi e pei o le lauti vela.
  3. O le tuufaatasiga o laau mai le aʻa o le laisene ma le salu, o le eleele i se mea e gaosia ai, sage ma le rose vao, ua ave i le lava voluma. Faʻatasi le kulupu e pei o le lauti ma vai inu ma tumau. E tatau ona e inu 85 kalama 15 minute ao le i fafaga i le masina. Ona manaʻomia lea e faʻavevesi mo le 10 aso ma toe fai togafitiga.
  4. Arbor e fesoasoani e faamama le tino. Uu se sipuni tele o le oloa i le 250 ml o le vai, ufiufi le tapuni ma tuu mo se itula, ona toso lea. Inu le fua na mafua ai le afu 3 taimi i le aso ao leʻi faia le taumafataga i le 85 kalama. Togafitiga e faia mo le 3 vaiaso, ona faʻavevesi lea mo le 12 aso. E mafai ona toe fai le faiga 2-3 taimi. A mavae le 3 masina, o le a amata ona matauina suiga o le tino, o le a toe amata le gaioiga o le ate ma le paʻu, o le manava ma le gaogao o le a sili atu le lelei.

Ina ia faʻasaʻo le okeni i totonu o le fale, latou te masani ona faʻaaoga fualaau faʻasaina o loʻo i ai ni enzymes e faʻasaʻo ai le vaevaeina o meaʻai ma gaʻo, gaʻo, gaʻo:

O le a le mea e fai pe a afaina le pancreas:

O fualaau uma ua faatonuina e na o se fomaʻi, o togafitiga a le tagata lava ia e le taliaina.

O togafitiga o pancreatitis e aofia ai ituaiga o faʻamaʻi e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi, ona o lenei faʻamaʻi e taua tele le puleaina o lau taumafataga.

E fautuaina e faʻaaoga meaʻai nei mo pancreatitis:

  • cereals kuka i luga o le vai, liligi i le susu susu i se vaega itiiti,
  • laʻau moa
  • vela
  • susu
  • yoghurts
  • fualaau suamalie fou ua suamalieina i le vai,
  • kefir
  • iʻa.

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻasaolotoga i le tulaga o le fale:

  1. A uma ona fafagu i luga o se manava gaogao i le taeao, faʻaaoga le 150 kalama o le susu ma le meli. A uma ona ave le oloa, aua e te inuina i le vai ma e le 'ai sei 4 itula. A maeʻa le 4 aso, o le a le toe faʻavaivaia le tiga i le paʻu o le paʻu, o le a lagona le malamalama mama i totonu. O le faletalimalo e 30 aso, fai sina malologa puupuu.
  2. Ina ia mafai ona sili atu ona lelei gaioiga o le okeni, e tatau ona faʻaalu 3 aso i le faaiuga o le togafitiga autu e faʻaaoga fua. Pau naʻo lou manaʻo e 'ai le pears mai le 3 i le 5 fasi pepa i le aso. O elemene o loʻo i ai e fesoasoani i le aveesea o siama oti mai le mucosa, ate, gabless, gland.
  3. Faʻafetai i le fausiaina o pese pese, e mafai moni lava ona faʻateʻa ese le cirrhosis o le ate, pathologies o le gland. Mo le faia o le togafitiga, e manaʻomia le matutu ma fufulu le 1 sipuni o le laumei o le pese, sasaa 200 grams o vodka. E tatau ona faʻamalosi le vailaau mo aso e 10, luluina i aso uma. Mo faʻamaʻi o le ate ma le pancreas, e fautuaina e inu 1 sina sipuni i aso uma i le afiafi mo le tusa o le 3-4 masina.

Puipuia o pathologies o le okeni i le taimi o le faʻamamāina o le tino i totonu o se fale e aofia ai:

  • tuuese o masaniga leaga,
  • le sauniuniga o avanoa aoga (infusions, decoctions),
  • mea tau soifua maloloina - laulau taumafa,
  • taumafa paleni taumafa,
  • aʻoaʻoga faaletino
  • malologa, faatulagaga faʻatonu,
  • aveesea le popole.

Aʻo leʻi faʻamamāina ile fale, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a tuʻuina tali i fesili i le fufulu ma taʻu atu ia te oe oloa e faʻaaoga i le pancreatitis ao faagasolo ile fale.

Fufulu le ate ma le paʻu i le fale

O le ate o loʻo avea o se papupuni - faʻamamaina le toto o mea leaga. O le galuega a le pancreas o le gaosia lea o enzymes talafeagai mo le tino. O le gaioiga o nei totoga e mafai ona faʻalavelaveina ona o le le paleni, lea e afaina ai le tino atoa. O le mafuaaga lena e ofoina atu ai e tagata atamamai ni auala eseese e fesoasoani ai e faʻamama le ate ma le paʻu. Ina ia mafai ai ona faʻatino lelei uma taualumaga, e tatau ona mulimulitaʻia uma faʻamaumauga a fomaʻi.

Mataupu faavae autu mo le faamamaina o le pancreas ma le ate

O le faamamaina e faia ile 1-2 taimi ile ono masina. O le taimi sili mo lenei faiga o le taumafanafana. Ae muamua e tatau ona e sauniuni ma le faaeteete. Mo le 30 aso, e tatau ona e tausisi i se taumafataga faapitoa ma inu avaaina: e mafai ona latou faʻaleleia le toe faʻaleleia o le faagasologa.

Ua amata malie le faagasologa, faʻalauiloaina aso anapogi. O le matelaina e sili ona aoga mo le tino, ioe, pe afai e leai ni faʻailoga. O meaai e le tatau ona leai se aoga ma e le afaina ai pe mafatia ile tagata. 10 aso aʻo leʻi faʻamamaina, e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o meaʻai falai poʻo le gaʻo, ava malosi ma le kofe, ae e tatau ona e faʻapipiʻi fatu saito atoatoa (buckwheat, millet, rice, sana), paluga e leai ni meaʻai, faapea fualaau faisua ma fualaau aina. O ia faiga o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le faʻatinoina o le tino o meaʻai ma fesoasoani i le faʻaumatiaina o mea oona.

Fomaʻi fautuaina le faʻaaogaina o le tele o le vai (pe tusa ma le 3 lita i le aso). Ae e le mafai ona e inuina ni ipu faʻamamafa, mea inu suamalie po o le lauti. Nai lo lena, e sili atu le faʻaaogaina o laʻau ma le vaivai lauti e aunoa ma le suka poʻo le meli.

Ina ia mautinoa o le faʻamamaina e le afaina ai le soifua maloloina, fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi: gastroenterologist, endocrinologist aʻo leʻi faia lenei mea. O le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le auala e sili ona talafeagai mo le faamamaina lea e saʻo mo oe.

Auala e toe faʻaleleia ai le ate ma le gaioiga o galuega

E tele auala e mafai ona fesoasoani e toe faʻafoʻisia le gaioiga o le gastrointestinal tract ma fesoasoani e aveese mea leaga mai le tino:

  1. Tincture o le chicory. 1 tbsp. l laʻau ma laʻau o le fale ua sasaa atu i le 1 ipu vai. Tuu le paluga i luga o le vevela vevela ma aumai i se vevela. Tuu le mea e afaina e vaivai ai mo le tusa ma le 15 minute, ona faʻataʻavale ai lea. Inu le fualaau oona i le 70 ml aʻo leʻi 'ai.
  2. Laʻau seleselega. Ave le 1 tsp. moli pepa ma 2 tbsp. l suamalie susu ma sasaa 2 ipu vai inu. Ia faʻamalosi mo le tusa o le itula, ona ave lea o le 1 tbsp i itula uma. l O le togafitiga e 3 aso.
  3. Faʻasalaga o laʻau. Ave 1 tbsp. l vaega (St. John's wort, rosehips, oregano, elderberry ma elecampane root), ona latou faatumu ai lea o le afa lita o vai inu. E tatau ona tuʻuina le vailaʻau mo le 12 itula. Ona togafiti lea o le oloa ma faʻaaoga le tasi vaetolu o le ipu tioata 2-3 taimi i le aso 15 minute aʻo leʻi oʻo i taumafataga.
  4. Beetroot kvass. ½ kilokalama o falaoa ma pipi mafolafola ua vaeluaina i totonu o pusa ma sasaa 1.5 l o vai ua tunu. Tuu i se nofoaga mafanafana mo 3-4 aso, aʻo fafaguina le faalua i le aso. A maeʻa le taimi, ona fufulu lea o le mea faʻafefeteina ma ave i le 2 tbsp. l tolu taimi i le aso 30 minute ao leʻi faia taumafataga. O le togafitiga e 1-2 masina. Faatasi ai ma lenei fua, e mafai ona e fufulu fatu.

I.P. Fai mai Neumyvakin e iai taimi e manaʻomia ai le faʻamamaina o le ate o mea oona. Na ia faʻaalia se seti o gaioiga e fesoasoani e faʻamaonia ana gaoioiga. E manaʻomia lenei mea:

  1. O aso muamua e 3, inu na o le apu suamalie pe teuteuina fualaau faisua, ma i le taeao e faia ai se veema ma soda.
  2. I le amataga o le 3 aso, ia saunia le suauu olive ma le sua o le lemon (200 ml i le tasi).
  3. O le tagata maʻi e tatau ona i luga o le moega ma e manaʻomia lona tuʻuina o se mea mafanafana mafanafana i lona itu taumatau.
  4. Inu 3 tbsp. l suauʻu, ona inu lea o le suavai, pe a maeʻa ona toe tuʻuina atu le mea faʻaaogaina i le itu taumatau. Toe faia uma 15 minute seia oʻo ina leai ni ipu.
  5. Taofi le pusafana mo le 3 itula, ona tatau lea ona e alu e moe.
  6. I le taeao pe a uma le faletaele, e tatau ona e faia se siama seia oʻo ina manino le vai lea e sau mai le manava.
  7. Ona fai lea o le taeao mai le menu meaʻai.

O lenei metotia e tele ni iloiloga lelei ma e mulimuli ma e sili ona lauiloa.

E le gata i lea, o vailaʻau ua faatonuina mo le toefuataiga o le ate: Essential Forte, Phosphogliv, Heptral, Liv-52, Ursosan.

I le tulaga o faʻamaʻi gallbladder poʻo se tamai maa i totonu o le pule, E faʻaaogaina le ava - o se vailaau faʻasaina ma se aʻafiaga.

Metotia mo le toe faʻafoʻi mai o pancreatic:

I le pancreatitis e masani ai, e tatau ona ave vailaʻau e faʻatumu ai le maualuga o enzymes (Creon, Pancreatin). O le a fesoasoani ia i latou e faʻaaogaina le faʻalavelave o meaʻai e mafua mai i le faʻamaʻi.

E faʻafefea ona toe faʻafoʻi le ate ma le faʻasolosolo togafitiga o tagata

O faʻalavelave faʻaogaina o mea tau meaʻai e togafitia ma le fesoasoani o togafitiga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma isi auala ma se taumafataga faapitoa. O le metotia a tagata e faʻamautinoaina ai le toe faʻafoʻisia o gaoioiga masani o le pancreatic. O le a faʻaleleia ma faʻamaonia talafeagai, o le a le pasia le faagasologa, o le tiga ma le le mautonu o le a mou atu.

Ina ia faʻataunuʻuina le agavaa, e tatau ona tausisia le tulafono e fautuaina e tagata tomai faapitoa. E na o le pau lenei o le ala e maua ai se taunuuga lelei. O taualumaga o le a faapenei:

  1. Aua e te matua suia lau meaai, o le faamamaina e le tatau ona tupu vave. A le o lea, o le galuega o le fualaau otaota e mafai ona faʻavaivaia.
  2. Ina ia sauniuni mo le faʻatinoga, e tatau ona faʻaalu aso anapogi pe a manaʻomia e faʻagata ai le faʻaaogaina o meaai masani (selu, falaoamata, gaʻo, falaoa falai) e fiafia ai i mea taumafa.
  3. Fai le anapogi i aso taitasi. Ae peitaʻi, a maua e se tagata le maʻisuka poʻo isi faʻamaʻi lea e le taliaina ai le leai o se meaai, o lenei tulaga e faʻasaina.
  4. O le toe faʻaleleia o galuega a nei totoga e tupu i totonu o le 1 masina, o le taimi lea e tatau ai ona faʻaaoga se aofaiga tele o le vai e sili atu i le 3 lita i le aso.
  5. O le taimi sili ona lelei e amata ai le faʻatonuga o le ogatotonu o Iulai.
  6. Faʻaitiitia atoatoa le ava malosi.
  7. Faʻafesoʻotaʻi vailaʻau faʻapitoa e fai ma vailaʻau na faʻamatala e lau fomaʻi.

Mo faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract, o fomaʻi e fautuaina le taumafaina o meaai faapitoa o le a fesoasoani e toe faʻafoʻisia le masaniga o le tino atoa.

  • fualaau faisua i luga o fiber, vitamini ma elemene o elemene (beets, paukini, kalama),
  • fualaau aina: apu o ituaiga oona, fualaau 'aina,
  • e leʻi faʻafefeteina le sipeti ma le pusa tao tao na faʻaaoga 1-2 aso ina ua uma sauniuniga,
  • aano o manu ma iʻa, lea o lo o aofia ai le gaʻo i se aofaiga maualalo (povi, moa lapiti),
  • fatuga atoa (buckwheat, oatmeal, karite, rice, millet),
  • lanu meamata
  • mea manogi i le faʻamaoni (turmeric, ginger).

Latou te fesoasoani e faʻamamā le pancreas ma le ate ma faʻatumu le tino i mea aoga (iron, vitamini, fuamoa, calcium). A maeʻa ona faʻaaoga nei meaai, o le a lagona e se tagata le lelei.

O le faʻalavelave o togafitiga lelei e aofia ai le faʻaaogaina o pusa faapitoa e sui ai suasusu ma lauti. E aoga ma e faigofie ona uuina e le tino. O fualaau aina ma fualaau aina suamalie o se auala vave ma lelei e fufulu ai. O vaega mo a latou sauniuniga e mafai ona filifilia tutoʻatasi, e taʻitaʻia e se lisi o oloa faʻatagaina. E fautuaina e ave vave le sua sua suamalie i le fale pe a maeʻa ma luga o se manava gaogao i luma o le taumafataga autu poʻo le 2-3 itula aʻo le i momoe.

E talitonuina o le vai sili ona maloloina o se suauu palau. Meaʻai mo le fua:

  • 2 ata lanumeamata mumu
  • 1 pepe laiti,
  • 3 kāloti,
  • ½ fufulu lemoni
  • aʻa faʻamaufaʻailoga (se tamai fasi),
  • 2-3 laupepa o le sipuni.

Laasaga taʻitasi i laasaga mo le faia o se inu:

  1. Fufuluina apu, fasi fatu ma tipi i ni fasi pepa.
  2. Faʻamaʻi lelei le beets ma kāloti, faʻafefete ma selesele i fasi keke.
  3. E tipi le tipolo lemoni i fasi pepa ma aveese fatu.
  4. O le aʻa o le ginger ua vaʻaia lelei.
  5. E fufulu fasi laulaau i le vai malulu ma faʻagogo.
  6. O vaega uma o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se pesini paluga ma paʻu i se masini tutusa.
  7. 2-3 ipu o le suavaia vai inu ua faaopoopo i le paluga.
  8. Inu i le taimi lava e uma ai sauniuniga ma aua nei teuina i le pusaaisa mo le silia ma le 3 itula.

O nei metotia o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o galuega o le faʻaogaina o meaʻai, faʻaitiitia mea leaga i le ate ma le pancreas, ma aveese toxins mai le tino o le tagata.

Faʻavave pasene - faʻapefea ona toe faʻafoʻi le pancreas ma togafitiga faʻasalalau

O le faʻamamaina o le pancreas i le fale e aofia ai le lafoaia o le okeni mai mea leaga e faʻapipiʻiina i totonu o le gaioiga galue. Ona o le mea moni o le pancreas e tele ni vaega taua i le galuega a le tino (faasaʻoina o le metabolism o gaʻo ma gaʻo, gaʻoina o le 'aina o otaota, ma isi mea), o le faamamaina taimi e matuā talafeagai lava mo le tino.

Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le maʻisuka, o le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka faʻalauteleina, o le ate o le galuega e faʻaleagaina ma faʻalavelave tuga. Iloa le auala e fufulu ai le paʻu i le fale, o le ae faʻaleleia lelei le galuega a le tino ma puipuia faafitauli e mafai. O se vaega o le faamamaina o le manaomia lea mo le faamamaina muamua o le gastrointestinal tract, ma aemaise le ate. I le faagasologa o le taualumaga, o le faaiuga o toxins, toxins ma mea leaga.

pe faʻapefea ona faʻamamā le pancreas

O le faʻamamaina o se ituaiga o popolega mo le tino, lea i nisi tulaga e mafai ona avea ma se malosi mo le toe faʻaleleia o le tagata lava ia. O nisi taimi e faʻatagaina ai le faʻamalosi e aloese mai fualaau muamua ona o le faamautuina o le tino.

E le afaina, maloloina ma lelei - o le motuga o le faʻamamāina o le pancreas! Ina ia aua nei afaina, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie:

  • Ole tele ole faagasologa o le faamamaina o le tasi, sili atu ile lua taimi ile ono masina.
  • O le taimi sili, e tusa ai ma tagata atamamai, mo le faʻamamāina o masina o taumafanafana.
  • Aʻo le i faia faʻamalosi saʻo, e tatau ona alu i le laasaga sauniuni, lea e aofia ai le inu tele o vai - e tusa ma le tolu lita i le aso mo le masina faakalena.

O le faamamaina o loʻo tuʻuina atu i le tele o auala. O lau fomaʻi o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le sili ona lelei. O le suʻeina o faʻamalosiga e aunoa ma le iloa o se fomaʻi e matautia! O sea uiga faʻaalia e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga le lelei, faʻaleagaina ai le soifua maloloina.

E te iloa pe faapefea ona fufulu lau paʻu ma lou ate i le fale? Atonu o se tasi lea o mea sili ona taatele a tagata. E tusa ai ma fomaʻi, e sili atu le lelei mo i latou o loʻo faʻavaivaia le pani, faatasi ai ma le faateleina o le toto suka.

O le a e manaʻomia ni nai faga faisua. Tuu i totonu o se vevela ma faʻatumu i 300 mililiters o le vai inu. Faʻamalosi mo le 24 itula. Faʻasolo le mea na tupu i se sieve. E fautuaina e faʻaalu 50 mililiters ile afa itula ao le i faia se taumafataga mo le lua vaiaso.

I le faagasologa o le faagasologa o le faʻamamaina, e tatau ona e vaʻavaʻai mai meaʻai inu vai inu ipu, lauti, kofe, susu ma falai meaai. O le faamamafaina o le inu malosi. Latou te faʻaaogaina vai mamā mama ma mea e faia i le fale o fualaau mamago.

Ua fautuaina e fomaʻi e suʻe se suʻega kulukose e iloilo ai le aoga o le fufuluina. Ole suʻeina ole suʻega toto pe a maeʻa le faʻamamaina e tatau ona faʻaalia le faʻavasegaina ole maualuga ole suka.

O le isi auala aoga o le fufuluina lea i le tao. O tafaoga o loʻo faia i luga o le kefirwheatat. Ona o le mea moni o le buckwheat e saogalemu ma e faigofie ona digestible, o lenei metotia e faʻaaogaina e le gata ia i latou o loʻo i ai faafitauli i le pancreas, ae faʻapea foi i latou uma oe mananao e aveesea le mamafa ma faʻaleleia atili le soifua maloloina.

I le afiafi, sasaa fuālaʻau fufulu i totonu o le fagu ma sasaa lefir i se voluma e 200-250 milliliters. I le taeao, e vaevaeina le afa falaoamata i le afa. O le vaega muamua e 'aina mo le' aiga o le taeao, le lua - ni nai itula ao lei momoe.

E tatau ona faia lenei mea i totonu o le 10 aso, pe a maeʻa ona manaʻomia se 10 aso malolo. Ona amata lea o le vasega. I le tulaga lautele, o le faamamaina e tasi le masina. I le aso i le va o pusa o lenei falaoʻo, e fautuaina e tagata tausi meaʻai le 'ai o le tumu o pi pi. O le taunuuga o le a avea ma se lagona o le mama ma le faʻamautuina o le faʻalaumalie.

E faʻafefea ona fufulu le pancreas i le pasili ma le susu

O le isi foi auala masani o le faamamaina o le paluga o le pasili ma le susu. O le ae manaomia pe tusa ma le 2 kilokalama o aʻaisa pasi ma le 2 lita o le susu ma le olaga lata mai.

O aʻa e tatau ona mulumulu lelei, ona maeʻa maeʻaeʻa, ona faʻapipiʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se mea e gaosia. O le isi laasaga o le faʻatumu o aʻa i le susu ma kuka mo le 60 minute. O le sauni e mafai ona faʻamasinoina i le tikeri o le mamafa o le masini.

O le vaega atoa o le faʻafefiloi ua vaevaeina i aso e tolu. O se tulaga taua - e faaopoopo i lenei tuufaatasiga, e le mafai ona e faʻaaogaina se mea i nei aso! Ina ia taofia le faʻamalolo, e manaʻomia le tele o vai inu e aunoa ma le kesi.

Faamamaina o fale o le pancreas ma le ate

O le faamamaina mai fafo e faatatau lea i le faʻaaogaina o se pipiʻi i le pancreas. O le sipuni ua tipi i se mea e fai ai meaʻai e afifiina i le gau. O le faʻamalosi e faʻaaogaina i le vaega o le lua o le manava o loʻo i ai le pancreas. Tausi le pipiʻi saʻo lava seia oʻo ina faʻalauiloaina le kulusisi. O le vasega e 3 aso.

E faʻafefea ona fufulu le ate ma le pancreas ma se pala

E tatau ona faʻaigisi le pipi vao i le vai inu i se voluma e 200-250 milliliters. Faʻamalosi mo le afa itula. E taua le ave ao le i taumafaina le 100-125 milliliters. Faamamaina e 21 aso. E mulimuli le 11 aso o le malologa, a maeʻa ona toe amata lea o le vasega i le tolu taimi.

O lenei metotia o le faʻamamaina e faʻamaonia ai le faʻaogaina o le palapala, o le gaioiga o le pancreas ma le ate.

O a tulaga e ao ona matauina aʻo lei fufulu le paluga?

E fautuaina le tauaveina o le faamama o le ate ma le paʻu i totonu o le faʻalavelave. Muamua, tausia le ate, o le mea lea, pe a mavae le 30 aso, pe a, o sina mea sili atu, faʻaleleia le pancreas. O le faamamaina e tatau ona amata i le mea moni e tusa ma le lua vaiaso e faʻaititia ai le taumafaina o gaʻo, maualuga-kalori, falai, meaʻai vevela, faʻatapulaaina le faaaogaina o suti, taumafai e faʻaititia le aofaʻi o suka i meainu, meaʻai, ulu aso anapogi mo taumafataga i vaiaso taʻitasi, teena le ava ma le kofe.

O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le avega i luga o le okeni ma o le a mafai ai e oe ona lelei le mamanuina e tusa ai ma se tasi o polokalama ua fuafuaina. I le tutusa, i le vaitaimi lava e tasi, e tatau ona e inu ava malosi pe a mafai (vai faʻamamaina, vai e leai ni carbon minerals, mai puna mama, fualaau aina suamalie), amata mai i tulaga maualalo o le 2.5-3 lita i le aso. O lenei sauniuniga e fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins ma faʻatasi ai ma le toe faʻaleleia o suauʻu pancreatic.

Gland Cleansing Methods

E faʻapefea ona faʻamamā ma faʻamālōlōina le pancreas? O lenei fesili e fiafia i le tele o tagata e popole i lo latou ola maloloina, manaʻo e aveese tulaga o le tumutumu, faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi, pe na o le avea ma sini ina ia ola maloloina mo le umi e mafai ai.

O le faamamaina o le pancreatic i le fale - o se tasi lea o auala sili ona talafeagai mo vasega uma o tagatanuu. E lua auala e iloa - i fafo ma totonu (e mafai ona tuʻufaʻatasia). Muamua e aofia ai le faʻaaogaina ma le faʻapipiʻiina o le tapasi (o aniani ua nutimomoia i se mea e fai ai meaʻai, faʻapipiʻi ma afifi i le gau, gaugau i luga o le tele o laufanua) i le itu tauagavale o le hychochorium.

E faʻapipiʻi le kulupu seia oʻo ina mafanafana le aniani, toe faʻaauau le faiga mo aso e tolu. O le auala lona lua (totonu) o le saunia lea o le faʻafefeteina o laupepa. Ina ia faia lenei mea, e 10 laupepa masani e tuu i totonu o se vevela, sasaa suavai suamalie (1.5 kapu) ma tuʻu ai mo se aso. A maeʻa lenei mea, e mafai ona e amata togafitiga: faatolu i le aso mo 15-20 minute aʻo leʻi 'ai, ave pe tusa ma le 50 ml o le faʻafefetega mo le 2 vaiaso. E taua tele le saunia i taimi uma muamua, ma o faʻalavelave i le taliaina e le faatagaina i le taimi atoa.

O le mea lea, o le pancreas e mafai ona faʻamamaina faalua i le tausaga, ma se malologa e ono masina. Fomaʻi, pei o se tulafono, fautuaina nei metotia. Ae ui i lea, e tele nisi metotia o le faamamaina o le pancreas, lea e taʻua o tagata.

Recipes mai tagata

Sasaa se ipu vai vevewheat e 0.5 lita o le kefiti-gaʻo lefir i le po. I le taeao i luga o se manava gaogao, 'ai le afa o le tautua, tuʻu le malologa mo le' aiga o le afiafi. Ina ia pipii i se ituaiga o meaai mo le 10 aso, ona toe malolo ai lea ma toe fai se vaiaso.

Faamamaina i aso. O lenei metotia ua leva ona masani ai tagata, e le faigata foi. E tatau ona e 'ai i le 10-12 o aso tetele o le taeao i luga o se manava gaogao, fufuluina i le vai faamama. A maeʻa le 20 minute, e mafai ona e 'aina le taeao e pei ona masani ai, ae fautuaina e aveese le gaʻo, ulaula, mea taumafa, ma le kofe mai le lisi. Ina ia faʻamalosia le aʻafiaga, ia faʻaaoga pea pears i le tolu aso talu ona faʻamamaina le aso, o le a latou saofagā i se lelei sili atu o le tui, o siama oti na faʻaputuina i le gland.

Faʻapipiʻi le pancreas ma le pateta ma pateta. O fualaau faisua (3 fualaau lapopoa tetele) e ave i le fua tutusa, gaosi, fufuluina o le suavai ma ave i luga o se manava gaogao tasi le itula ao lei faia le taeao mo le vaiaso.

O le susu ma le pasili o se auala sili foi e faamama ai le uʻamea. E moni, e fautuaina e faʻaalu i le taumafanafana, pe a maua le pasili i ni aofaiga tele.

Fufulu lua kilokalama o pakasisi aʻa, mago, tapunua, sasaa 3.5 lita o le susu ma faʻapipiʻi mo le tusa o le itula seʻia oo i se tulaga malulu. Taumafa le masini e mafua ai le 3 aso (o isi meaʻai e faʻasaina). A maeʻa lenei vasega, e tatau ona e inuina le tele o vai oona, aua o le faʻafefiloi o le pasili ma le susu e fesoasoani i le vave faʻavaveina o le tino.

E fautuaina e toe sau i le fomaʻi pe a maeʻa se faʻataʻitaʻiga, ona maua lea o se ultrasound o le digestive tract, fatugaʻo. E tatau ona pulea mea uma ma i totonu o se faʻatulagaga talafeagai. I le filifiliina o se tasi o metotia ua fautuaina mo le faamamaina o le gland, ua e fesoasoani e toe faafouina, toe faʻaleleia ma amata ona galue ma le malosi faafouina.

Tuua Lau Faamatalaga