Ducan Diet ma le Maʻisuka

O le tele o iloiloga e fai mai i le tele o aso, o le taumafataga a Ducan mo le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu mamafa ma i le taimi lava e tasi e le afaina ai le soifua maloloina o le tagata, pe fesoasoani foi i le faaleleia o le tulaga. Ae o soʻo se meaai e iai faʻasalaga, ma e taua le faamasani ia te oe i auiliiliga ao le i faia ni auala faapitoa e aveesea ai le mamafa o le mamafa.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Le Ducane Diet for Diabetes

O le meaai a Ducan e aofia ai le gafatia e aveesea le mamafa e aunoa ma le fia ai i le matelaina. O le tele o isi taumafataga e le mafai ona toe maua se aafiaga tumau ma kilokalama e toe sau. O le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e le faatapulaaina ai le tele o meaʻai e 'aina. O lenei mea e mafai ai e se tagata ona lagona le atoatoa ma le le lagona le salamo mo se isi mea e 'ai. E ala i le faʻaofiina o mea taumafa maualuga i lau meaai, e faigofie ona faia se taumafataga fiafia.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Taimi o taumafa

O le metotia a Pierre Ducane e aofia ai laasaga e tatau ona mulimuli ai se tagata. E toa 4 (osofaʻi, vaʻavave, faʻamalosia ma faʻamautuina) ma o vaega taʻitasi e iai ni mea. O laasaga muamua e lua o loʻo faʻamoemoe i le aveesea o le mamafa. Faʻasalalau 3 ma le 4 e tuʻuina atu ai le faʻamalosia. O laʻasaga taʻitasi e fautuaina ina ia tuʻufaʻatasia ma faʻamalositino ma faʻamalositino.

  • O le Vaega Muamua e amata i se faʻaopoopoga o le aofaʻi o le porotini ma tuʻuina atu le malosi i le mamafa o le mamafa. O lenei laasaga e maua ai le aofia i totonu o le taumafataga o le 68 ituaiga o oloa e faʻatatau i le vave faʻaitiitia o le mamafa.
  • O le Vaega 2 e maua ai le eseesega i le lisi o oloa ma faaopoopo atu isi fualaau faisua e sili atu i le meaai. I lenei laasaga, e tatau ona toe foʻi le mamafa i le masani. O fualaau aina ma le protein, e fesuisuiaʻi, e taʻitaʻia ai le gau.
  • O le Vaega 3 o loʻo faʻaalia i le vaivai o le tino. I le taimi nei, o le vaitaimi o le toe maua o le mamafa e amata. O le vaega o le faʻamalosia e faʻamoemoe e puipuia le maua o le mamafa. I lenei laasaga, o oloa sa faʻasaina e amata ona toe foi i le lisi.
  • O le Vaega 4 e leai se taimi faatapulaaina ma fautuaina ai le tausisia pea o tulafono o meaʻai, o se auala e aveesea ai le mamafa ma faaleleia. Ina ia faatumauina se foliga masani, e iai tulafono: faʻa-tasi i le vaiaso ona faatulaga se aso o le polotini, 'ai sina sipuni tele o le oat bran i le aso, ia faia.
O laasaga o le taumafataga ua fuafuaina e faʻaitiitia ai le mamafa ma tausia i le olaga atoa. Toe foʻi i le laulau o mea

Talosaga Fautuaga

O le mataupu autu o le taumafataga o le faʻaaogaina o mea taumafa ma sina vaega o meaʻai. O lenei metotia o le leiloa o le mamafa e talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ma e mafai ona faaleleia le tulaga o le maʻi. I lenei tulaga, e tatau ona e 'ai meaai ma se mea maualalo maualalo. O se lisi o mea e maualalo maualalo-gaʻo e afaina ai afaina o le fatu. I totonu o oloa faʻasaina e:

  • meaʻai gaʻo
  • sausa ma sausage,
  • vela
  • falaoamata oloa
  • suka
  • sipuni
  • legume family fualaau faisua.

O le meaai a Ducan e maua ai se faʻaititia o le faʻaaogaina o masima. E aoga tele lenei mea e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo soo se tagata ma puipuia le faateleina o le toto. O se vaega taua o le taumafataga o le gaioiga faaletino, savavali ma aau i totonu o le vaitaele. Mea aoga:

  • tolotolo, ate ma le meaʻai o le lapiti,
  • iʻa maualalo ma iʻa,
  • kusi falaoamata ma lefirfir ma le maualalo o pasene o gaʻo,
Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻatau ma faʻasoa

O i latou na malilie i lenei auala o le aveesea o le mamafa o finau e faapea o lenei metotia e le o se meaʻai, talu ai e leai ni mea faʻatagaina, ma o lona uiga e faʻatatau i se taumafataga paleni, lea e tatau ona mulimulitaia i taimi o le maʻisuka, ma i tagata uma i le olaga . O le paʻu o le mamafa e ala i le faʻaitiitia o le gaosiga o le carbohydrate, e fesoasoani i le faʻaititia o le maualuga o lapoʻa gaʻo. O le protein protein e le o le paleni lelei, e ui o le lisi e aofia ai le tele o elemene elemene ma vitamini. O le auala autu e faʻaitiitia ai le mamafa i le maʻisuka o le faʻaitiitia o le gaʻo susu. Fai se meaʻai ma faʻasoa:

  • E le faigofie i tagata uma ona teena oloa na faia mai le falaoamata ma le sukalati.
  • O le tagata e filifili e mulimulitaʻi i lenei meaʻai e tatau ona vaʻavaʻai faʻatasi ma fualaau 'aina ma fualaau faisua, lea e oʻo atu ai i faafitauli faʻaogaina, ia e sili ona taua mo le maʻisuka.
  • O loʻo i ai faʻamalosi gaʻo i le fatuina o ni neula namu, o lea i le taimi o le mafaufau, faʻavauvau, faʻafouina suiga o lagona e mafai ona matauina.
  • Faatasi ai ma le taumafataga a Ducan, e masani lava ona tupu le faanunununu o fao ma lauulu, o foliga vaaia o maanuminumi o faailoga iloga ia o le le lava o mea o vitamin B.
  • Faʻatasi ai ma le leai o ni meaʻai gaʻo ma gaʻo, o le pala e tupu i totonu o le maso o le tino e maua ai le fatu. E mafua ai le vaivai ma le vaivai, lea e matautia mo le maʻisuka.
Toe foʻi i le laulau o mea

Ducan Sports ma Diet

I le taimi o taumafataga ma le maʻisuka, o faʻatinoga e maualalo le mamafa e talafeagai. E mafai ona feutagaʻi mo se taimi umi, ma e aoga lava i le laasaga 1, talu ai ona o lo latou aʻafia i le tuinanau e le taua tele. E taua le taulai atu i le umi o le taimi o le taʻaloga, o le savali e le itiiti ifo ma le afa itula ile aso. O lenei mea o le a fesoasoani i le vevela o le tino. Faia ni vaʻalele i le gasologa o le vaitau o fualaau faisua ma polotini. O faʻatinoga maualuga e mafai ona aofia ai i le aʻoaʻoga i le maeʻa ai o le 3 masina o toleniga, ma o aʻoaʻoga sili atu e tatau ona faʻatulagaina i le aso o le polotini. O lenei faiga o le a mafai ai ona toe faaleleia atili. Ae ui i lea, aʻo lei suia le gaioiga faaletino i le taimi o le maʻisuka, e aoga le faʻatalanoaina o se fomaʻi ina ia le faʻaleagaina ai le soifua maloloina ua uma ona faaleagaina.

E le tatau ona faʻatino le aʻoaʻoga malosi i le vaega muamua o le taumafataga. O le fesuiaiga o se taumafataga o le protein ma faʻamalositino e mafai ona taʻitaʻia ai le tino i se tulaga o le atuatuvale, ma o le a faʻaitiitia le metabolism ona o cortisol. O lenei mea o le a faʻaititia ai taunuuga o le leiloa o le mamafa. E sili atu le amata amata ona galulue faatasi ma Pilates ma callanetics. O lea o le tino o le a lelei lelei.

E mafai ona maua i le maʻisuka?

Mo i latou e mananao e faʻaleleia muamua o latou soifua maloloina, e sili atu le saogalemu le tausisi i tulafono masani a le faʻatagaina o meaai talafeagai, lea o le ai ai fualaʻau ma fua. O se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina le meaai a Ducan i le tulaga muamua o feutagaiga ma se fomaʻi. O le fomai o le a faapaleni le lisi ma tuuina atu fautuaga e faatatau i le tulaga oi ai nei o le maʻi.

Vaega o le Ducan Diabetic Diet

O lenei faiga paleni e mafai ona faʻaleleia ai le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ma faʻaleagaina.

O loʻo i ai tagata maʻisuka o loʻo mautinoa le moni o le faʻaleleia o le soifua maloloina, ae e le o lona uiga e mafai ona fesoasoani i tagata uma. O lenei metotia o le a maua ai se aoga lelei i nisi tulaga. O le maʻi suka e tuʻuina atu i isi faʻamaʻi - gout, faafitauli o fatugao ma le tele o cholesterol, lea e mafai ona maua ai suiga leaga ile soifua maloloina. I le mulimulitai i tulafono o lenei taumafataga, e tatau ona faʻamalosia vitamini ma minerale e ala i vailaʻau faʻamaʻi. Talu mai le 85% o elemene mai nei vailaʻau e le o aʻafiaina e tagata, o le lelei o lenei metotia i le taimi o le maʻisuka ua fesiligia. E le tatau ona manatu o lenei metotia o meaʻai e faʻasaina mo tagata e maua i le maʻisuka. O le Ducan Diet, nai lo lena, o se lisi o fautuaga ma tulafono sili ona mamafa e uiga i meaʻai.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Ducan Diet for Diabetics. Le manuia ma le faʻasoa!

O le faʻateleina lauiloa o le taumafa a Ducan e tosina atili ai tagata, e aofia ai i latou e maua i le maʻisuka. O se fesili talafeagai e tulaʻi mai: e mafai ona fautuaina lenei taumafataga i tagata ei ai le suka maualuga?

Na faʻaalia i le sefulu tausaga talu ai, o le polokalama o meaʻai a French fomaʻi o Pierre Ducane e faʻaaogaina e le itiiti ifo ma le 1.5 miliona tagata i Farani, e le taʻua ai le lalolagi ma tagata lauiloa e pei o Kate Middleton, Jennifer Lopez ma isi.

O a meaai e mafai ona ou 'ai

O meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le faʻaaogaina o ipu o le numera telefoni 9. O oloa nei e aofia ai:

  • fualaau faisua. Faʻatagaina e 'ai mea taumafa e maualalo i mea e maua mai i gaʻo kesi,
  • fua o le suka maualalo
  • fuamoa paʻepaʻe
  • falaoa farani, ae le o ni mea tetele,
  • oloa gaʻo susu gaʻo,
  • cereals (buckwheat, millet, oatmeal, karite),
  • mea inu. Juisi mai fualaau faisua, laʻau e leʻi faʻasusuina poʻo le kofe. E taua tele le faʻaaogaina o minerale ma le vai masani i le tele o aofaiga.

Mo le 'aiga o le taeao, e mafai ona e kuka ai le oatmeal i le susu susu. E mafai ona e faʻaaoga le pata, ae le silia le 4 kalama. Mo se taumafataga o le taeao, e lelei le salati fua. Mo le taumafataga o le aoauli, kuka se salalaʻau fualaau, palu iʻa (maualalo-gaʻo), pumpkin puree, ma apu tao. Tomato-mushroom toasts e lelei mo se taumafataga o le aoauli (o se fua lelei o loʻo tuuina atu i lalo). Mo le 'aiga o le afiafi, e lelei le kukaina o le aano ma le falalati. I ni nai itula ao le i momoe, e mafai ona e inu i se ipu malamalama o le kefiti.

O fualaau o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani i le eseesega o le taumafataga ma fatuina se lisi mo le vaiaso:

  • buckwheat pancakes. Ua vevela le susu, ma o le fefete ua fafaga ai. Ona faʻaopoopoina lea o le falaoamata, ma ufiufi mea uma i se tapuni ma tuʻu i se nofoaga mafanafana mo le tusa o le 35 minute, e ono umi se taimi. Ona tuʻuina atu lea o se ipu susu, falaoa falaketi, pata ma ni nai yolks i le paluga. Tuu i se nofoaga mafanafana, e le silia ma le 50 minute. A maeʻa lena, e faʻapipiʻi i le paluga ni tagata mama mananaia muamua. E tatau ona e vevela le apa ma e mafai ona e kuka tao pani,
  • moa, moa ma le suakeni. Fagalaina le fusi moa e le silia ma le afa itula. Tuu le mea e maua ai le paluga e faʻaliliu ai. O le kulūliki ma le sipuni e le faʻamaʻapeʻaina ma gaosi lelei. Aʻo sauni le moa, faʻapipiʻi le sisi, paluka ma tuu i totonu o le suʻu mo le sili atu ma le 40 minute. A maeʻa lena, patipati le mea e maua mai ai ma se mea e faʻaleleia, faʻapipiʻi sina laumei ma le mint,
  • sandwiches ma tamato ma musika. Pagu (na o le saito) e vaeluaina le umi atoa, vaevaeina i ni vaega tutusa ma ufiufi laitiiti i le kalaiki. Toto Tomatoes ua tipi i liʻo, musigot, sisi ma aniani ua maeʻa gaʻo. O aniani ua tipi, faatasi ai ma pulou, e falai i totonu o se apa seia oʻo i le auro. A maeʻa ona tuʻuina atu mea uma i luga o se paʻu i lenei faʻatonuga: tomato, namisi ma aniani, sisi. O nei mea uma e alu i le ogaumu mo le 12 minute i le vevela i le 175 tikeri. E mafai ona e faʻaopopo ni fasi lanu meamata.

O nei ipu e faigofie ona saunia ma e le manaʻomia ni tupe faʻaalu tetele. E ala i le tuʻufaʻatasia ma faaopoopo se mea e ese mai i fua taʻitasi, e mafai ona e faʻasalalau au mea taumafa, e tusa lava pe e te manaʻo e teu se meaai.

Isi meaʻai

O loʻo i ai se isi ituaiga o mea taumafa e mafai ai ona e le gata ina faʻaititia le suka i totonu o le tino, ae le maua foi le mamafa. O le meaʻai lea a Ducan, sili atu ma le tasi na taʻua e Malysheva. O le aano o lenei taumafataga, o le gaioiga o le leiloa o le mamafa o loʻo tupu i se taimi vave vave e aunoa ma le leai o se maso maso. I lenei tulaga, e mafai ona e 'ai i le tele o ituaiga o oloa, ae faʻataʻitaʻi i tulafono. E faʻapea foʻi mo lenei taumafataga o loʻo i ai se fuainumera tele o fuamasi, lea e mafai ai ona e faia ni manusisi eseese, e le gata mo le tasi aso, ae mo le vaiaso foi.

O lenei taumafataga ua vaevaeina i le 4 vaega: osofaiga, fesuiaiga, faʻamalosia ma faʻamalosia. O le laasaga muamua o loʻo faʻaalia i le faʻaaogaina naʻo meaʻai o le protein-o le aano o aano o manu, fua o susu susu. I le laasaga lona lua, o fualaʻau e aofia ai i le taumafataga. I le lona tolu, e faʻatagaina e faʻaopopo le tasi fua i le aso o lau filifiliga ma se fasi laititi o le sisi susu. E le gata i lea, i le taimi lona tolu, e tasi i le vaiaso e mafai ona e 'aina mea taumafa. O le taimi lona fa, faʻamautuina, tautala mo ia lava. O loʻo faʻaalia i se toe foʻi i se meaʻai masani. O le pito i lalo o le taimi lea e tolu vaega, o le tino na toe fausia i se pulega fou. O le taimi nei o le a sili atu ona faigofie le le faʻaaogaina o oloa ma tumau i foliga.

I le taimi o lenei taumafataga, o oloa nei e mafai ona teena:

  • soo se ituaiga o suauʻu
  • mayonnaise ma kirimi kirimulu,
  • meaai falai o loʻo i ai le maso,
  • soʻo se ava malosi
  • fructose i soo se ituaiga.

O se mea manaia o le lala oati o se mea taua i soo se laasaga o le meaai a Ducan. E talitonuina i le faʻatasi ai ma oloa i laasaga eseese o le taumafataga, latou te maua ai se isi faʻaopoopoga. Latou te fesoasoani ina ia oʻo atu i le tino ma le lagona o le nofo vave vave ma le umi i lenei setete. E le gata i lea, e tele isi mea e manaʻomia muamua. E tatau ona e inu vai mamā, a itiiti ifo i le 2.5 lita, taʻitaʻia se olaga masani. E sili atu le toʻa e tasi i le aso mo le itiiti ifo i le 40 minute.

Ae ui i lea, e le mafai e tagata uma ona tetee atu i tulaga faigata o mea taumafa i le taimi muamua, e toʻatele ua malepelepe. Afai na tupu lenei mea, o le mea autu e le o le faʻavaivai ma toe foi i le amataga o le tulaga muamua. E tatau ona e 'ai atili i meaʻai o le protein, inu tele vai mama ma masani ona i ai i le ea fou. E moni lava lenei mea mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, faʻatasi ai ma le oona. I le aluga o taimi, o le a faʻaaogaina e le tino ma o le a mafai ona toe faʻafouina i se pulega fou. Afai e tupu se malepe, o le mea e sili ona taua e le o le amata ona toe 'ai meaai suamalie. A le o lea, o le tino o le a vave ona maua muamua lona mamafa, ma o le maʻi e mafai ona maua ai ni faʻamaoniga fou.

Ae ui i lea, o lenei taumafataga ei ai ni mea le lelei:

  • o nisi tagata e le mafai ona gafatia e faʻatau soo iʻa,
  • o le faiga o laasaga o lenei taumafataga i nisi tulaga e mafai ona mafua ai le le atoatoa o fualaau oona i le tino,
  • E le gata i lea, o lenei taumafataga e le fetaui lelei mo tagata 'aina.

Ae ui i lea, i se tulaga aoao, o loʻo faʻaalia ai le lelei tele. Ae ui i lea, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona matua faʻaeteete ia te ia ma e le mafai ona nofo i luga ia te ia e aunoa ma le faatagaga mai se fomaʻi.

E mafai ona 'ai fua ile fua?

Talofa uo pele! Blog i le fesoʻotaʻi ma oe> I lenei lomiga o le a matou talanoa pe ono mafai ona 'ai fua ile fua? Sei o tatou talanoa e uiga i se meaʻai faʻafefeteina, e uiga i fualaau aina! E iloa e tagata uma o fua e lelei tele, aua e tatau ona tatou 'ai meaai lelei.

Ma afai e te tilotilo i le pito i tua o le tupe, ona o fualaau aina e faigofie lava ona gaʻo. Ma o le a le mea ei ai ni mea e faigofie ai le gaʻo. Ae maise lava pe a tatou i ai i luga o se meaai po o le faʻamago, tatou te mataituina le taumafaina o vailaʻau faʻamalosi faigofie.

A uma mea uma, tatou te matua faigata lava ona taumafai e aveese le gaʻo oona! E tutusa uma lava, e 'ai fua pe leai foi? Seʻio tatou faʻataʻitaʻi nei! Uo, o loʻo taʻu mai i lenei tusiga meaʻai e te manaʻomia e 'ai e faʻaititia ai le mamafa.

E toatele tagata latou te iloa o fua e maua ai vitamini ma minerale, e matua aoga lava! O fua e le taʻua o meaʻai leaga, mo se nofoaga o loʻo i ai lole, e sili atu le 'ai i se apu po o se moli. E suamalie foi, ae sili atu le lelei!

Ae o fualaau aina e aofia ai foi gaʻo meaʻai, ma i le tele o mea.E faʻapefea ona Ma e mafai ona 'ai fua ile fua? O vailaʻau faʻamalosi faigofie e aofia ai le glucose, fructose, ma le sucrose. Pe o le a latou aoga ia i tatou?

O vailaʻau 'oloʻo maua i fua o monosaccharides. Fua eseese e eseese o latou fuainumera. Aisea e taua ai le vaevaeina i le fructose ma le kulukose? E naʻo uo, glucose ma fructose e faʻaogaina i auala eseese.

Fructose, e le pei o le kulukose, e le manaomia le auai o le inisalini, ma o lea e mafai ai e tagata e maua i le maʻisuka ona faʻaaogaina e aunoa ma se fefe. Ae o le mea autu o le fufuluina o le fructose ma le kulukose e mafai ona gauai.

E tolu auala mo le kulukose

  1. Faʻavave i totonu o le toto, ia tuʻuina atu le tino.
  2. Faʻatau i le glycogen
  3. Po o le ulu i le mea gaʻo

O tulaga muamua e lua o le a tutusa ma glukose ma fructose. Ae i le tuʻuina atu o le glycogen o le a avea ma eseesega taua. Glucose toe faʻaleleia faleoloa glycogen ma faʻaputu i le ate ma maso. Ma o le fructose o loʻo i totonu o le ate.

Ole maualuga o le kulukose e le o se faʻafitauli pe afai e leai sou glycogen ato. Afai o iai sau olaga ola malosi, e mafai ona e faʻamalosia ou maso e maualuga le mafai ona faʻaputuina le glycogen.

O le mea moni o ou maso, e fuafua i luga o la latou voluma ma le malosi, e mafai ona teuina le 300-500 g kalama o le glycogen. Ma o le ate e na o le 50 kalama, o le sili atu o le kulukose e le mataʻutia, e pei o le tele o le fructose. A uma mea uma, o le fructose o le a alu pea i le gaʻo!

E le faalagolago i le tele o le malosi e te faʻaaluina ma e tusa lava pe o le a le faigata o lau aʻoga. O le mea lea, afai e te 'ai fua i fua tele, e oʻo lava i faʻasalaga faigata e le mafai ona laveaʻi oe.

O lea o iinei o ni uo, o lea aoe nofo i luga o se mea masini poo luga o se meaai, pe oe 'ai saʻo, e tatau ona e faʻaeteete i fua. Na foliga mai e aoga tele le tele o loʻu 'ai, o le sili atu ona lelei, ae leai.

O le fua tele o le fualaau aina mai le 'aina o fua e faʻafefeteina, ae tatou te le manaʻomia lenei mea. O le mea moni, e mafai ona e 'ai fua, ae faʻapitoa! O le fua o le fructose i le aso e na o le 50 kalama. E tusa ai ma lenei, uo, tilotilo i le laulau o le suka i totonu o fua ma fua.

O le mea lea uo, e faavae i mea na muamua atu, O fua sili ona lelei (VEGETABLES) iinei e mafai ona 'aina e pei lava o oe! Ma faʻamaonia, e tatau ona e faʻaeteete! Ia, o uo uma lena, ou te faʻamoemoe na aoga le tusiga ia te oe, ma e te iloa ai pe mafai ona 'ai fua i luga o se meaai, faʻamago pe' ai saʻo.

Afai ei ai sau fesili, fesili. O le a ou tali atu ma le fiafia. Ia, o le a tatou toe foʻi atu i autu o le soifua maloloina e sili atu ma le tasi. Afai e le faigata ia te oe, lagolago le 'upega tafaʻilagi, faʻasalalauina mataupu ma uo, aua le faʻafefe. O le taui pito sili lea mo le galuega ua faia! Faafetai Vaai oe i isi mataupu!

Vaega o le meaai a Ducan

Ina ia malamalama pe ono mafai ona faʻaaoga le meaai a Ducan mo le maʻisuka, e tatau ona e malamalama i le lisi o oloa fautuaina ma laasaga o le taumafataga. O le aano o le polokalama o mea taumafa o le faʻaaoga masani lea o meaʻai o le protein. Carbohydrates e gata i le maualuga. Legumes, fualaau matala ma nisi o fualaau aina e pau i lalo o le faasaina. O le taumafataga e fa vaega:

O le taimi muamua e tumau mo le 2 pe 7 aso, e fuafua i le mamafa o le tagata. I lenei taimi, o le taumafataga e aofia ai fuatini o meaola mai manu. E fautuaina le 'aina o meaʻai e maualalo le gaʻo, salu ma moa fuamoa, fua o meaʻai susu. I le taimi muamua, o le lala o le oati e tatau ona faʻaaogaina, ona o le mamafa o le mamafa o le mamafa.

I le laasaga lona lua, o le lisi e aofia ai fualaau faisua, sei vagana ai mea e iai le masini (pateta, pi, pi, lentils, araisa). O le faʻaauau pea o le vaʻavaʻa seia oʻo ina ausia e se tagata le mamafa o loʻo manaʻomia. E mafai ona tumau mai le 1 i le 3-4 masina. I le taimi lea, aso eseese o le protein ma le protein-fualaʻau taumafa.

I le laasaga, o nisi fua e faaopoopo i le taumafataga, vagana ai faʻi ma vine. E tasi i le aso, e le sili atu i le 40 g sisi, lua fasi falaoa atoa ma le 1 tbsp. l fuālaʻau manogi. E faalua i le vaiaso, e mafai ona faʻatagaina meaai e faʻamaʻai ai (araisa, pateta, saito atoa, pi, lentils). O le umi o le laasaga e faʻatatau taʻitasi. O kilokalama uma o le mamafa ua leiloloa o le 10 aso o taumafa.

O le laasaga mulimuli o le toe foi atu lea i se soifua maloloina lelei. I lenei laasaga:

  • faʻaaogaina i aso taitasi o se tasi mea faʻamalosi,
  • e tasi i le vaiaso latou te faatulagaina se aso protein,
  • ia 'ai e le aunoa le tolu punetete o le paʻu.

Ducan Diet ma le Type 2 Maʻisuka

O le meaai a Ducan e faʻaaogaina ai mea suamalie, gaʻo ma mea inu gaʻo faigofie. I le tepa muamua, o se ituaiga o meaai atonu e foliga lelei mo le maʻisuka ituaiga 2. Aʻo mulimulitaʻi i le meaʻai a Ducan, o palatini, gaʻo ma gaʻo, o loʻo faʻaaogaina i laasaga. E naʻo lalo lava o lenei tulaga e mafai ona e faʻaumatia nisi pauna faaopoopo. O lenei mataupu faavae e le talafeagai mo i latou ei ai le maʻisuka ituaiga 2.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi muamua o le taumafataga a Ducan, e le mafai ona e 'ai fualaʻau fualaʻau. E le taliaina lenei mea i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. O se tagata gasegase i se faʻafitauli ole gasegase e tatau ona faʻaaogaina se paleni paleni o protein, gaʻo ma gaʻo.

Faatasi ai ma le taumafataga a Ducan, o meaai e maua ai gaʻo e faʻaalia i le taimi o le faʻapipiʻi. O le 'ai i le tele o mea e mafai ona faatagaina i le taimi mulimuli. O le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona tausisi i mataupu faavae o se paleni paleni.

O le tele o le palatini o le tino e mafai ona aʻafia ai le gaioiga o le paʻu ma faʻaleagaina ai le soifua maloloina ole maʻi. O le toesea o le taumafataga o le Tausaga atoa foi e leai se filifiliga o oloa e tusa ai ma le glycemic index (GI).

O le tausisia o meaai ole Ducan mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a le maua ai ni faʻamanuiaga, ae mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o vailaʻau, pe a iai se tulaga lamatia o le atiaʻe o se maʻi. O le a fesoasoani le taumafataga e aveesea le mamafa ma puipuia ai le maʻisuka.

O nisi o meaʻai ma fomaʻi e le masalosalo i le Ducane taumafa ma latou te le fautuaina e oo lava i tagata maloloina. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o se tapulaa faaumiumi o gaʻo ma gaʻo e mafai ona vave afaina ai le tulaga o totoga o le loto ma tino.

Filifili mo le vaega muamua o le meaai a Ducan

O meaai a Ducan e mafai ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mamafa ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka. Ina ia mafai ona faia se lisi mo le vaiaso, suesue i le lisi o oloa faʻatagaina ma ia amanaʻia le vaega ole taumafa.

Faataʻitaʻiga o le lisi mo le vaiaso mo le vaega muamua o le "osofaʻiga"

Aso Gafua
BreakfastOmelet mai faʻatoʻaga e lua ma le tasi le kulimi, o le ipu susu (gaʻo gaʻo 1.5%)
TaʻalogaLua aano o manufasi (suauu)
Toa tea200 g fualaʻau e leai ni gaʻo
TaumafaO le afa o le moa ua taoina po o le tao
Aso Lua
BreakfastPalu fuamoa, moa po o le tolotolo (2 fasi vaega)
TaʻalogaHalf kuka poʻo le moa moa
Toa teaGlass o kefir ma le lala
TaumafaLaʻau fagota (200 g)
Aso Lulu
BreakfastOle yogurt e leai ni gaʻo ma le paʻu (200 g)
TaʻalogaLua aano o moa
Toa teaFagu o susu susu
TaumafaLaʻu sisi gaʻo-gaʻo (200 g), lua fuamoa ua tunu
Aso Tofi
Breakfast100 g sisi (gaʻo gaʻo e le silia ma le 4%)
TaʻalogaLaʻau falala, Ham (2 fasi vaega)
Toa teaO le yogurt o le paʻu-faiva-gaʻo (200 g)
TaumafaSoa kuka (povi po o pipi)
Aso Faraile
BreakfastFuga fua mai le 2 fua
TaʻalogaO aano o manufasi (2 fasi vaega)
Toa teaO se ipu malamalama o le falafiti ole lago po o le susu tunu ma le lala
TaumafaO le susu o le pou moa
Aso Toonaʻi
BreakfastFatisi e leai ni gaʻo (150 g)
TaʻalogaPelu tipi pe tipi (200 g)
Toa teaO le yogurt o le paʻu-faiva-gaʻo (200 g)
TaumafaLago po o le galala (200 g)
Aso Sa.
BreakfastOona gaʻo gaʻo e le silia i le 4% (100 g)
TaʻalogaLulu paʻu e leai ni paʻu (2 fasi vaega)
Toa teaFagu o le susu tunu ma le lala
TaumafaLaʻau o povi

Aua neʻi galo o le a iloa lelei le lelei o mea taumafa paleni pe afai e te taʻalo, aua e te le amanaʻiaina le savali i totonu o le ea fou ma 'ai le tele o le vai manaomia (ia le itiiti ifo i le 1.5 lita i le aso). O fualaau e masani ona eseese ma o le a fesoasoani i le taulimaina o se taumafataga faigofie.

O le taumafataga a Ducan e aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai protein ma le faʻaaogaina o meaʻai o loʻo i ai gaʻo. Meaʻai e vaevaeina i ni nai vaega, e aofia ai fualaau faisua ma fualaau taumafa i le taumafataga. I le maʻisuka ituaiga 2, e le tatau ona e faʻaaogaina le meaai a Ducan, talu ai e feteenai ma mataupu faavae o le maʻisuka nutrition. Ae o lenei faiga paleni o le a fesoasoani e aveesea le mamafa ma o le a avea o se puipuiga lelei e faasaga i le maʻisuka. Aua nei galo e mafai ona e faʻaaogaina lenei polokalama meaai i luga o le fautuaga a se fomaʻi. O le vitio o loʻo i lalo o loʻo faamatalaina ai nisi o fualaau mo le meaai a Ducan.

O lea la, o le mea atoa lenei a Ducan?

E leai. I le taimi atoa o le taumafataga, oe mulimulitai i laasaga patino, ma faʻamoemoe le leiloa o le mamafa e oo i le 5 kilokalama i le lima aso muamua.

  • I le vaitaimi muamua o le sefulu aso, e te 'ai meaʻai fuatini ma mea manogi ma mea manogi, faʻamamaʻa atoa gaʻo ma gaʻo,
  • Meainu laiti-calori ma le 1.5 teasetini o le oat bran i le aso e faatagaina,
  • O le laasaga lona lua - suia - i totonu o aso fugalatini e fesuiaʻi ma aso-protein-fualaʻau. O nei aso e mafai ai ona e 'aina le kuka, fufuluina fualaʻau, soupeti. O lenei laasaga e tumau seia oʻo ina ausia le mamafa.
  • O le lona tolu o taimi o le taumafa e amata pe a uma ona e ausia lou mamafa (e mafai fuafua iinei) I le taimi lenei, o se vaega o fualaau aina ma falaoa atoa o le falaoa ua faatagaina, faapea foi ma se vaega faaopoopo o mea inu suka i le vaiaso.
  • I le taimi mulimuli, e te toe foʻi i meaai masani, e faʻaopoopoina na o le tasi le protein aso i le vaiaso i lou olaga atoa.

O a meaai e fautuaina i luga ole taumafa Ducan?

O Lecan meaai e aofia ai:

  • lemu pipi
  • meaʻai maualalo-gaʻo
  • lapiti
  • vela
  • moa moa
  • moa susu
  • toso
  • sea ​​sea
  • iʻa
  • uu kulimi,
  • o le sisi falaoa-maualalo
  • uila susu
  • tofu
  • fuamoa moa
  • greens
  • aniani ma laau
  • sinapi
  • ketchup fale,
  • o le lala oat
  • lauti
  • kofe
  • Diet Coke
  • suamalie
  • gutu le mafai.

O a aoga o se taumafataga Ducan?

  • O le mamafa o le mamafa o le mamafa o se mea lelei tele,
  • Leai se mea e tatau ona faitauina ai calories
  • E talafeagai mo tagata vaʻai,
  • E i ai atiae fuafuaga o taumafataga ma fualaau,
  • O se taumafataga o gala i vaega mulimuli o le taumafataga atonu e faigofie ai ona mulimuli i le fuafuaga.

O a ni faaletonu i le meaai a Dr. Ducan?

  • O lenei taumafataga e faʻatapulaʻaina, e aofia ai le faʻagataina o meaai maloloina,
  • E pei o isi meaʻai laiti-carb, e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o le vaivai ma le faʻaleagaina,
  • O le leai o se eseesega e vave lava ona le fiafia,
  • O le taofiofi, ulu o le ulu, ma le foafosis e mafai ona tupu
  • O lenei taumafataga e le talafeagai mo tagata e maualuga le cholesterol, fatuga o fatugaʻo, meaʻai ma le gout.

O meaai a Ducan e talafeagai mo le maʻisuka ma e mafai ona fautuaina?

O tagata e maua i le maʻisuka e fautuaina e feutagai ma latou tausi soifua maloloina ae leʻi amataina le mulimuli i lenei fuafuaga o meaʻai.

Amata ona mulimuli i le meaʻai a Ducan mo le maʻisuka, atonu e manaʻomia le faateleina o le fualaau o fualaau. I le faaopoopo atu, e pei ona faamatalaina i luga, o lenei taumafa e le talafeagai mo tagata e maua i le maualuga o le cholesterol, faafitauli tau fatugaʻo ma le gout, lea e taatele i le maʻisuka.

O le tapulaa o nisi o meaai e mafai foi ona taʻu mai ai le tapulaa o le aofaiga o vitamini ma minerale e tatau mo le maʻisuka.

O le uluai faʻatapulaʻaina o le gaʻo gaʻo atonu e matua faʻamalosi mo nisi tagata. E le gata i lea, i le mea mulimuli, e le mafai ona e faʻatatauina le aofaʻi o meaʻai gaʻo.

Fautuaga mo le maʻisuka: Aʻo leʻi amata ona e mulimuli i le meaai a Ducan, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata fai meaʻai e iloa lau tala faʻasolopito.

Tuua Lau Faamatalaga