Talosaga: faatonuga mo le faʻaaoga, analogues, tau, iloiloga

O le faʻateleina o mea e maua i le lipids i totonu o le tino e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaititia o le faʻaogaina o le tino, totoga, fatugaʻo ma le ate. E tele ni faʻamatalaga i tagata ma vailaʻau e tau ai le maualuga o le cholesterol. O se tasi o fualaau faasaina o le Holetar. O le aso o le a tatou mafaufau ai i le aoga o Holetard, faatonuga mo lona faʻaaogaina ma le taua mo tupe.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O otaota otaota o loʻo faʻatulagaina e tusa ai ma faatonuga i tulaga nei:

  • Pepa Peraimeri IIa ma le IIb hypercholesterolemia ma le faateleina o le maualuga o le lipids i le LDL vasega (o le eletise maualalo o se ituaiga o cholesterol lea e aafia ai le tino ma mafai ai ona mafua le coronary atherosclerosis). I lenei tulaga, ua faʻamatalaina ai Holetar ma le le atoatoa, poʻo le leai foi o se fua o le togafitiga o meaʻai.
  • Maualuga triglycerides ma hypercholesterolemia ua fefiloi
  • Faʻaleleia le paleni o le lipid i tagata maʻi e maua i le maʻisuka faʻamalosia tulaga faigata o ituaiga uma e lua
  • Faʻatasi ai ma le hyperlipoproteinemia, lea e le faʻasaʻoina e ala i le gaioiga faaletino ma se paleni paleni o mea taumafa.
  • Mo togafitiga o le atherosclerosis

Faʻatulagaga ma fua faʻatatau

O le vaega o falemaʻi o Holetar o fuainumera. E fesoʻotaʻi ma le lipid-lowering drugs, e taua i inhibitors o HMG-Coenzyme reductase. O le gaioiga malosi o Holetar e sili atu ona leaga. O le ituaiga o lona faʻamalolologa o loʻo i totonu o pepa, 20 fasi vaega i le pusa. O pepa taʻitasi e aofia ai le 20 mg o le mea galue malosi (lovastatin), faʻapea foʻi ma mea faʻaopoopo - butyl hydroxyanisole, masini sosoʻo faʻasolosolo, lactose monohydrate, magnesium stearate, mea faʻalanu E131 ma microcrystalline cellulose.

Contraindications

O le faʻatonuga o le fualaau faasaina ua taʻua ai i nisi o tuutuuga, ua solia ai le taua o le Holetar mo togafitiga o faʻamaʻi cholesterol.

Mai lona tofiga e tatau ona taofia mataupu nei:

  • Gaʻo gastrointestinal gase ma faʻamaʻi o le ate - o se faʻalauteleina o enzymes o le ate (transaminases) e aunoa ma se mafuaʻaga ua mafua ai, faaletonu o le ate, isi faʻamaʻi o le ate ma le meaʻai fua.
  • Faʻafitauli leaga. E mafai e le tamaititi ona maua se faʻasalaga faʻasalalau ma faʻaleagaina ai le gasegase o mata.
  • Se talafaasolopito o le totoina o okeni.
  • O le ava malosi o le faalagolago i le masani masani.
  • Faʻasologa o le faalēaogā taimi.
  • Tulaga ogaoga lautele o se tagata.
  • Tupulaga ma le lactation period.
  • Talosaga faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi.

Faʻavae, tuʻuina atu pepa

O le otaota o lapotopoto lapotopoto, faʻafeiloaʻi faʻapipiʻi, ia i ai se notch mo se vaega faigofie. E tasi le api e aofia ai le 20 pe 40 milligrams o mea aoga. E faigofie ona latou iloa: 20 mg o le vailaau e lanu moana, 40 mg o le lanumeamata lanumeamata. E tasi le pusa e aofia ai 20 papa.

O le mea taua a Holetar - lovastatin. O vaega o totoe o le tuufaatasiga e faia ai se galuega fesoasoani. O lactose monohydrate, butyhydroxyanisole, starch, cellulose, magnesium stearate. O le tuufaatasiga o le Holetar 20 mg mai Holetar 40 mg e ese mai i vailaau. O le 20 mg laulau e aofia ai le E131 lanumoana, ma le 40 mg o loʻo iai le samasama E104.

Faʻataʻitaʻiga

O le taʻiala o le gaioiga o le lovastatin e faigofie. I lona foliga, e foliga tutusa ma le enzyme HMG-CoA reductase e talafeagai mo le tuufaatasiga o le cholesterol. Lovastatin e alu i le gaioiga faanatura o le synthesis synthesis, taofi. O le faʻamalosia o le faʻavaeina o le cholesterol e mafua ai ona paʻu i lona tulaga.

O le tino e taumafai e taui mo le le atoatoa o le vailaʻau e ala i le talepe lipoproteins o le cholesterol maualalo. O lo latou numera o loʻo faʻaitiitia. O le tulaga lona lua o le aveina o le Holetar o se faateleina i le maualuga o lipoproteins maualuga ("HDL").

O le taunuuga o le suia o le maualuga o le cholesterol, lipoproteins - e faaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis. O lenei faʻamaʻi e amata ona solia ai le tulaga masani o oloa o loʻo i luga o gaʻo gaʻo.

O le aʻafiaga o le gasegase o le lovastatin e faʻaleleia lona mafai:

  • faʻaleleia le faʻaogaina o le totonugalemu o toto toto - o le methiolum,
  • puipuia le atiina ae o fusi toto,
  • faaitiitia le mumū.

Faʻasalaga o le maualuga o le cholesterol maualuga e mafai ona matauina pe a mavae le 2 vaiaso. Faaiuga faaiu e faia pe a uma le 4-6 vaiaso mai le taimi o le ave o fualaau aina (sili ona maualuga). Faatasi ai ma le faalēaogāina o Holetar, o le maualuga o le cholesterol ma le lipoproteins e amata ona faateleina, toe foi atu i le uluai kopi. O lenei vaega o le fualaau faasaina o le uiga lea o fuainumera uma.

E faʻatusatusa i isi faʻatoʻaga o HMG-CoA reductase, faʻafeololo lemu le lovastatin. O le maualuga o le maualuga o Holetar na tusia i le 2-4 itula. O le faaitiitia i le maualuga i le 10% e tupu i le aso. Ae paga lea, e le naʻo le faafitauli lea o le fualaau faasaina. E le lelei foi le gauaiina e le tino. E tusa ai ma faatonuga, o le fuataga o le absorption e na o le 30%.

O le vailaʻau e faʻasolo mai le tino ma feces, urine. Ua mafai e Holetar ona ulu i le pa puipui. Faʻasalaga le ate / fatuga galuega, e faʻaleleia i le tino.

Holetar: faʻamatalaga mo le faʻaaogaina

Lovastatin o loʻo faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi e maua i le cholesterol metabolism disorder e leʻi fesoasoani i meaʻai, gaioiga faifai pea, ma le mamafa o le mamafa. O le a tatau ai ona faʻafefe i latou oe mananao e ave laupepa o le Holetar e foia ai le faafitauli o le atherosclerosis, ae le o sauni e suia o latou olaga. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e mafai ona fai pe afai e te mulimuli i se taumafataga i le faagasologa o togafitiga.

E tusa ai ma faatonuga, ua ave Holetar e faasaʻo ai cholesterol, LDL, triglycerides mo:

  • heterozygous familial hypercholesterolemia,
  • hypercholesterolemia ІІа, ІІв ituaiga e tusa ai ma Fredrickson,
  • afaina hypertriglyceridemia ma se maualuga maualuga o le atiaʻe o le atherosclerosis.

Ua fautuaina le lovastatin e puipuia / faʻagesegese le alualu i luma o mea nei:

  • atherosclerosis,
  • Ischemic fatu fatu,
  • fatu fatu
  • taʻavale
  • le faʻaalia mai o osofaiga a le angina.

Metotia o le talosaga, fua

Ina ia faasaʻo se soliga o le metabolism o le cholesterol, ua lava le ave tasi o le papalama o Holetar i le afiafi i meaai. I tulaga maualuga, e mafai e le fomai ona fautuaina le talepe o aso taitasi i ni atopa se lua.

I le hypercholesterolemia, o le fua muamua o le 10-20 mg. Ae peitai, afai o le cholesterol e sili atu i le 7.8 mmol / L, e amata togafitiga i le 40 mg. A maeʻa le 4-6 vaiaso, ona suʻeina lea o le faasaʻoina o soliga tulafono. Afai o loʻo maualuga le cholesterol, faʻaititia le metotia. O le fuataga o le tausia o le 20-40 mg, o le maualuga e 80 mg. I le tulaga sili ona maualuga, o le fuainumera o atopaʻu ua faʻateleina i le lua.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Holetar e fautuaina ai le faʻaitiitia o le fualaau pe a pa'ū le maualuga o le cholesterol i lalo o le faailoga o le 3.6 mmol / L, ma LDL - 1.94 mmol / L.

Atherosclerosis togafitiga amata i le 20-40 mg. E mafai ona faʻateleina le fua o le Holetar i le 80 mg. Afai e le ausia le aʻafiaga ole manaʻoga, e sui le vailaʻau i se faʻasologa sili ona mamana.

Aʻo leʻi amata ona e tago i fualaau aina, e tatau ona e suʻeina le toto mo le cholesterol atoa, LDL, VLDL, HDL. E siakiina pea siaki i taimi uma o togafitiga e mataituina ai lona aoga.

Afai e maua e le tagata maʻi cyclosporine, fibrates, vitamini PP (sili atu i le 1 g / aso), o le fua aupito maualuga o Holetar e le tatau ona sili atu i le 20 mg.

I le ogaoga o soliga o le ate (CPK kilia le itiiti ifo i le 30 ml / min), E ave le otaota i se fualaau e oo atu i le 20 mg / aso.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Holetar, faʻamatalaga, analogues, tau, iloiloga

  1. Faʻatulagaga ma fua faʻatatau
  2. Faailoga
  3. Contraindications
  4. Faʻaiʻuga
  5. Faʻasalaga
  6. Fegalegaleaiga ma isi vailaau
  7. Holetar - faatonuga mo le faʻaaogaina
  8. Holetar - tau
  9. Holetar - analogues
  10. Lauleale - iloiloga

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faatasi ai ma le faateleina o le lipid concentration i totonu o le tino, o le galuega o le loto ma le totoga o mea mamafa e mamafa, o le ate ma gaʻo ua mafatia. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o nei mea leaga i le tino, e tatau ona e inuina vailaʻau eseese. O se tasi o fualaau sili ona lelei o le filifili.

Faʻaiʻuga

E ono i ai ulu o le ulu, susu, ma le tiga o le manava

  • mai le gastrointestinal tract: tiga o le manava, manava manava poʻo le faʻavaivai, leisa, anorexia,
  • faʻaogaina o le tino: maʻi tiga, maʻi vaivai, tiga o le muso ma le vaʻavaʻa, vaivaiga, tigā, le mautonu le vaai ma le tofo,
  • mai le ate: o le siʻitia o le bilirubin, o le maualuga o le gafa, faʻamaonia alkaline e mafai. I le faaopoopo atu i aʻafiaga o loʻo lisiina, o le a mafai ona mataʻituina faʻamaʻi maʻi. O le atinaʻeina o myopathy ma le mulimuli ane o le rhabdomyolysis e seasea lava.
  • o le masukalokeletal system e mafai foi ona avea ma mea e faʻaleagaina. Masalo o foliga mai o laualgia, musele maso, myopathy, myositis, dermatomyositis. E seasea ona maua le rhabdomyolysis,
  • allergies e mafai ona tupu faʻatasi ai ma le maʻi o le hypersensitivity, faʻamaʻi pipisi o le epidermal necrolysis, paʻu o le paʻu, vevela.

O le malosi i nisi taimi e faʻaititia, afaina ai le le atoatoa, faʻavaivaia, tigaina o le pusa.

Faʻasalaga

I le tulaga o se mea maualuga, ua vave ona faalēaogāina le vailaʻau. Ua faia ni gaioiga e tausia ai galuega taua o le tino o le maʻi ma taofi le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga ai le malala o loʻo faʻaaogaina poʻo se laxative, faʻatino le taele.

Afai ei ai se tulaga lamatia o le atinaʻe o le myopathy ma le rhabdomyolysis, faʻapea foi ma le le atoatoa, o le sodium bicarbonate ma le diuretic ua faʻamautuina. A tupu mai le hyperkalemia, o le calcium chloride poʻo le calcium gluconate o loʻo faʻaaogaina i totonu o le va. Glucose e maua i le inisalini, ma i mataupu e sili ona faigata, faʻafitauli.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

O le faʻaaoga faʻatasi o le vailaau faʻamaʻi faʻatasi ai ma faʻamaloiloga e faʻateleina ai le taimi o le gathrombin, o lona uiga, o le lamatiaga o le toto toto e faateleina.

O le faʻaaogaina faʻaaogaina o le papacin, macroide antibiotics, faʻapea foi le ketoconazole, clofibrate, gemfibrozil ma le cyclosporine e faateleina ai le lamatiaga o le myopathy.

O le tele o le sua o le vine e faateleina ai le maualuga o le lovastatin i totonu o le toto, lea e ono mafua ai le atinaʻe o le myopathy.

Tau ma mea tutusa

Analogs o fualaau nei:

  • Cardiostatin
  • Lipoford
  • Atorvastatin - Teva,
  • Lovastatin,
  • Apextatin.

Cardiostatin e gaosia e le kamupani Rusia Nizhpharm. O le mea galue malosi e sili atu ona leaga.

Apextatin e gaosia e le Canonfarm Production (Rusia). O fualaau faasaina e aofia ai le tele o fuainumera. O lenei mea e faʻatuputeleina ai lona aoga.

Lovastatin o loʻo gaosia e le Lekpharm, o le kamupani Belarusian. O le elemene autu autu o le mea sili ona umi.

O le tau o fuainumera i falemaʻi eseese e mafai ona fesuisuiaʻi. E mafua lenei mea ona o le faʻaogaina o le mea galue malosi, le numera o laupepa i totonu o le afifi ma le tau fefaʻatauaiga.

Faafetai lava ia Holetar faaleleia le soifua maloloina

E tusa ai ma tagata gasegase, e fesoasoani moni lava Holetar e faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le toto. Faʻafetai i aʻafiaga o fualaau faasaina, faʻaleleia atili le lelei o le tagata ma faʻatupulaia le faʻatinoga.

Faʻaiʻuga

O le faʻaaogaina o Holetar, e pei lava o isi vailaʻau, e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga e le manaʻomia i le tino. E tusa ai ma faʻamatalaga, o telefoni pūnaha e iai a latou faʻamaoniga masani ma faiga e mafai e lenei statin ona faʻaosooso.

  • I le vaega o le fualaau oona: afu, ogaoga o le stools, o le manava, o le gutu malolo, faaleagaina po o le faaitiitia o le manava ma le tofo, se lagona o le le mautonu ma le tiga i totonu o le manava (masani i le manava), faateleina le gaioiga o enzymes o le ate - transaminases, pancreatitis, hepatitis.
  • Neurological ma mafaufau mafaufauga.
  • O gaioiga musika: i tagata gasegase e masani ona togafitia i le cyclosporine poo le vitamini PP (nicotinic acid) ma le Holetar, rhabdomyolysis e mafai ona atiaʻe. O lenei tulaga o se tikeri ogaoga o le myopathy, lea e faʻaumatia ai sela o musika musika. O aʻafiaga e aofia ai le vomiting, faʻalavelave, ma le fatu o faʻalavelave faʻafuaseʻi, e aofia ai le coma.
  • Mai le itu o le tagata suʻesuʻe: i luma o mata o loʻo i ai se lagona o le "fogging", o le cataract, degeneration and atrophy of fiber optical, changes degenerative of the lens with its further opacification.
  • Hematopoietic disorders: Choletar e ono mafua ai le anemia ma le thrombocytopenia.
  • Tali a le Allergic: vevela paʻu, urticaria, siama maʻi, Lyell's syndrome.
  • Ua suia le fale suʻesuʻe i suʻesuʻega: faʻalauteleina le maualuga o lipids, alkaline phosphatase, creatin phosphokinase, bilirubin, enzymes foes,
  • Isi: atinaʻeina o le faʻasolosolo ina ua mavae le rhabdomyolysis, tachycardia, tiga o le fata.

Faaaoga i le taimi o le maitaga

E pei ona faʻamatalaina i faatonuga i le vaega o le faʻasaina, aʻo gasolo ina maitaga, aʻo le susu, e le faʻaaogaina Holetar.

O le saogalemu ma le talafeagai o fualaau faasaina mo tamaiti e le o faavaeina. O le mea lea, e le o tofia tamaiti i le lisi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

I fegalegaleaiga ma isi vailaau, Holetar ua faaalia ai nisi o mea. O faatonuga e faʻamatalaina pe a faʻamaopoopoina ma vailaau o le macrolide, o le acidic nicotinic, o le aʻafiaga o le rhabdomyolysis e faʻapupula. Cyclosporin ei ai le aafiaga o le faateleina o le fuainumera o metabolites i totonu o le toto, faateleina ai lo latou afaina. Pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma faʻamatalaga, o loʻo i ai se lamatiaga o le afaina o le toto ma le toto, talu ai ona faʻaleleia e Holetar le taimi o le gathrombin o le toto coagulation.

Tau fualaau faʻatau

E ui lava i le lautele o le faʻaaogaina ma le faʻaauau i faʻamatalaga faafomaʻi mo tagata gasegase o Holetar, o le tau o lenei fualaau faasaina e le maualalo. Pe a faatusatusa i le numera counterparts, o lona tau o le vaega tau tau ogatotonu. Faʻalagolago i le itulagi, e mafai ona faatauina Kholetar i le va o le 290 i le 350 rubles i le pusa, ma se vailaʻau e 20 mg ma mai le 350 i le 400 ruuga i le pusa ma 40 mg. Mo tagata nonofo i Iukureini, o le tau e eseese i fuainumera o le 250 ma le 350 UAH, i le faasologa, mo le tuufaatasiga o doses e 20 mg ma le 40 mg. E taua le matauina o le lelei o lenei vailaau faʻamaonia e faʻamaonia ai se faiga faʻavae tau.

Analogs o Holetar

I falemaʻi, e mafai ona e maua vailaʻau faʻamaʻi, e ala i o latou meatotino, o analogs o Cholethar e itiiti ni eseesega i faʻamatalaga ma le faiga faʻafomaʻi o le gaioiga i le faʻatonuga. O nei fualaau faasaina e aofia ai Cardiostatin, Lovastatin, Atorvastatin-Teva. O le filifilia o fualaau o le lipid-lowering drugs e faʻatinoina taʻitoʻatasi e se fomaʻi atamai, i luga o le faavae o le emenesis, analyzes ma isi suʻega.

Faʻaaogaina faʻamatalaga

Toeitiiti lava o tagata gasegase e ave Holetar e tusa ai ma faatonuga a le fomaʻi e faʻatonutonu le paleni o le lipid concentration, le cholesterol atoa ma isi faʻamaʻi cholesterol, ia maitauina le lelei o le togafitiga ma le leai o ni aʻafiaga aʻafiaga. E tusa ai ma a latou iloiloga, o nisi na vave fesoasoani i le fualaau faasaina, ma i le amataga o togafitiga, na amata ai ona toe foi mai suega i le masani, ma amata ona teena e faailoga o le hypercholesterolemia. O isi e fai mai na oʻo mai le aʻafiaga i se vaitaimi patino, o nisi taimi naʻo le vaiaso lona lua poʻo le tolu o togafitiga.

Peitai, i itu uma e lua, Holetar maualalo le aofaʻi o cholesterol ma faʻaleleia le lelei o le ola ma le soifua maloloina o tagata gasegase i le tausia lelei o fautuaga uma ma faatonuga a le fomaʻi.

O fualaau sili ona lelei e maualalo ai le cholesterol: lisi ma tau

O le faʻateleina o le mamafa o le cholesterol i le toto o se tagata o se lamatiaga ogaoga i lona soifua maloloina.

O le meaola e alu malie i luga o le toto, ma e mafai ona faʻavae i luga o puipui lapisi, o loʻo taʻua o le cholesterol plaques. O i latou, i le isi itu, e lamatia le vavalalata o le toto o le toto ma le atiina ae o faamai matautia e pei o le osofaia o le fatu ma le taia.

I tagata matutua, o gasegase e maua i le gasegase vascular, faapea foi ma tagata na muamua mafatia i se fatu fatu poʻo le afaina, vavalalata o vaʻa e mafai ona mafua ai le ogaoga ogaoga o le soifua maloloina, ma mafua ai le atinaʻeina o isi maʻi o le cardiovascular system. Ina ia faʻaitiitia lenei lamatiaga, e tatau ona maua togafitiga e maualalo ai le cholesterol toto.

Ae ui i lea, o fualaʻau cholesterol e tatau ona faʻatulagaina e se tagata tomai faapitoa. O lo latou le faʻaaogaina ma le le amanaiaina o le faʻasaʻoina e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga e le mafaamatalaina, ma matua aʻafia ai le tulaga o le maʻi. Ae aua neʻi galo lena mea faatasi ai ma togafiti togafitiga, pe i le leai foi o se manaoga mo ia, e tatau i le tagata maʻi ona toe iloilo lana lisi ma faia nisi fetuunaiga i lona olaga.

E faapefea ona faʻaitiitia le cholesterol maualuga?

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol toto, muamua lava, e manaʻomia e le tagata maʻi ona lafoai le tele o mea leaga. O le faatumauina o se ituaiga masani o toto toto e taua tele, o lea e le tatau ona galo ia i tatou le aoga o taʻaloga ma taʻaloga i fafo.

O le vasega o togafitiga faʻasao ma le maualuga o le cholesterol e umi, ma e tatau ona saunia le tagata maʻi mo lenei mea. I lenei tulaga, e taua mo le tagata maʻi ona mulimuli i tofiga uma ma faatonuga a le fomaʻi ina ia faʻamautinoa le tulaga, e aunoa ma le afaina ai o lona lava soifua maloloina.

O le mea lea, o le faʻaitiitia o le cholesterol toto, e tatau ona e:

  • lafoai masani leaga,
  • faaitiitia le aoga o masima,
  • faʻaitiitia pe faʻaititia le aofaʻi o meaʻai gaʻo taumafa,
  • tuu atu le fiafia i gaʻo fualaʻau nai lo manu,
  • faatamaoaigaina le lisi autu ma oloa ua faatamaoaigaina i fiva laau,
  • 'ai le tele o meaʻai gaʻo,
  • Ia mautinoa e aofia ai mea taumafa e faʻamaonia i le polyunsaturated acid i lau meaʻai.

O le lisi o oloa faasaina e aofia ai:

  • ituaiga eseese o sausa (e aofia ai sola ma sausa),
  • kuki
  • tao tao,
  • keke
  • taʻavale.

Faʻavasegaga

  1. Vailaʻau o fesuiaiga o vailaʻau ma vailaʻau e faʻaitiitia le absorption (absorption) o le cholesterol i totonu o le inumaga.
  2. Nicotinic acid
  3. Popo.
  4. Fiti.
  5. Statins (3-hydroxymethyl-glutaryl-coenzyme-A-reductase inhibitors).

Faʻalagolago i le faiga o le gaioiga, o fualaau e faʻaitiitia ai le cholesterol toto e mafai ona vaevaeina i ni vaega.

Fualaau faasaina e taofiofi ai le faʻaogaina o lipoproteins atherogenic ("bad cholesterol"):

  • statins
  • fibrates
  • nicotinic acid
  • tamaoaiga
  • benzaflavin.

Le ala e faʻagesegese ai le faʻafefe o le cholesterol mai meaʻai i totonu o le manava:

  • tagata faʻasalalau o meaola eleʻele,
  • guarem.

Lipid metabolism correctors e siitia le maualuga o le "cholesterol lelei":

Sequestrants of acid acids

O fualaau oona e faʻasaina ai vailaʻau (cholestyramine, colestipol) o resins-exchange resins. E tasi le taimi i totonu o le iniseti, latou te "pueina" le kulimi kulimi ma aveese mai le tino. O le tino e amata ona leai ni meaʻai suamalie, lea e talafeagai mo le galue masani. O le mea lea, i totonu o le ate, ua amataina le faagasologa o le tuufaatasia o latou mai le cholesterol. Cholesterol ua "ave" mai le toto, o se taunuuga, o lona maualuga iina e faaitiitia.

Cholestyramine ma le colestipol o loʻo maua i foliga o pulu. Ole fua ole aso e tatau ona vaevaeina i le 2 i le 4 inumaga, ia faʻaaoga e ala i le faʻaaogaina ole vailaʻau i se vai (suavai, vai).

O resins-fesuiaiga o resins e le o aʻafia i le toto, naʻo le naʻo le moli toto. O le mea lea, latou te saogalemu ma e leai ni mea e le manaʻomia. E toʻatele tagata atamamai e talitonu e tatau ona amata togafitiga o le hyperlipidemia ma nei vailaau.

O aʻafiaga e aʻafia ai le afaina, taʻavale ma le faʻamalosi, e le masani ona faʻaaogaina ogaumu. Ina ia puipuia nei faailoga, e tatau ona faateleina le faʻaaogaina o le suavai ma le fila (diet, bran). O le faʻaaogaina umi o nei vailaʻau i maualuga, e ono iai se soliga o le absorption i totonu o le inumaga o le folic acid ma nisi o vitamini, e sili ona gaʻo gaʻo.

Fualaau e taofiofia ai le faʻaaogaina o le intestinal cholesterol

O le faʻaitiitia o le faʻafefe o le cholesterol mai meaʻai i totonu o le manava, o nei vailaʻau e faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga i le toto. O le sili ona aoga o lenei vaega o tupe o le guar. O se faʻaopoopoga o lauʻau e maua mai i fatu o fatu pi. O loʻo i ai se polysaccharide soluble vai, lea e faia ai se mea malie i luga o le faʻafesoʻotaʻi ma se vai i totonu o le moli.

E mafai e Guarem ona aveeseina moli fualaʻau o le cholesterol mai le puipui o le intestinal. E faʻavaveina ai le faʻamaʻapeina o meaʻai suamalie, e mafua ai le faʻateleina o le pueina o le cholesterol mai le toto i totonu o le ate mo a latou faʻasinomaga. O le vailaau e faʻamalo ai le manava ma faʻaitiitia le tele o meaʻai e 'ai, lea e mafua ai le maualuga o le paʻu ma lipid i le toto. E maua mai Guarem i fualaʻau, lea e tatau ona faaopoopo i se vai (suavai, vai, susu). O le tagofia o fualaau faasaina e tatau ona faʻapipiʻiina ma isi vailaʻau faʻamalosisi.

O aʻafiaga e aofia ai le afaina, afu, tiga i totonu o le manava, ma o nisi taimi e vevela ai nofoa. Ae ui i lea, e itiiti lava le faʻaalia, e seasea ona tupu, ma le faʻaauau pea togafitiga e pasi ese.

Holetar - faatonuga mo le faʻaaogaina

Holetar ia faʻapea:

  • O fualaau e ave faʻatalanoa ma faʻauʻu i le tele o vai.
  • O togafitiga ma le umi ole togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi aoga. E masani lava, e faatonuina e le fomai 1 le laulau i le taimi o le taumafataga o le afiafi, pe a tatau ai, e mafai e le fomai ona faateleina le metotia (ae le sili atu ma le 80 mg o le sili atu i le aso).
  • Faatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le cholesterol (pe tusa ma le 1400 mg i le 1 lita) poʻo le lipoproteins maualalo (e oʻo atu i le 750 mg i le 1 lita), e tatau ona faʻaitiitia le fua o le filifili.
  • Ina ia ausia le maualuga o le togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i se meaai faapitoa e maualalo i le cholesterol.
  • A oʻo i le filifilia, o suiga i le gaoioiga o enzymes o le ate, e ui i lea, o nei suiga e masani lava e leai se aoga. Ae ui i lea, e tele fomaʻi e fautua mai e mataʻituina le gaioiga o enzymes i le taimi o togafitiga ma le fesoasoani a le filifili, ina ia aloese mai le atinaʻeina o aʻafiaga.
  • Afai o aʻafiaga o aʻafiaga e tutupu, e mafai ona maua se faʻaitiitia o fua po o se maeʻa maeʻa o le aveina o le filifili.
  • E le afaina le tau o le tali, e mafai ona ave e avetaavale, pailate ma isi tagata o latou galuega e manaomia ai vave se tali.

Holetar - tau

O le taulaina e faʻatau atu i totonu o se tamai afifi e aofia ai 2 papatusi o 10 papa. O le tau e faʻalagolago i le itulagi ma ituaiga o meaʻai:

  • O tagata o Moscow e tatau ona totogi le 290 (20 mg o lovastatin) ma le 350 ruble (40 mg o lovastatin) mo le 1 afifi,
  • O tagata nonofo i St. Petersburg mo le 1 afifi o le a totogi le 330 (20 mg o lovastatin) ma le 360 ​​rubles (40 mg o lovastatin),
  • O tagata nofoia o Novosibirsk o le a totogi le 350 (20 mg o lovastatin) ma le 400 rubles (40 mg o lovastatin) mo le 1 pusa,
  • O tagata nofoia o Iukureini mo le 1 afifi o le a tuuina atu ai le 250 (20 mg o lovastatin) ma le 350 hryvnia (40 mg o lovastatin).

Holetar - analogues

O vailaʻau nei o loʻo maua e tutusa ma holitar:

  • Apextatin. O gaosiga o loʻo faʻatinoina e le Kamupani Rusia o Canonfarm Production. O le tuufaatasiga o vailaʻau e aofia ai le tele o numera, lea e faʻaitiitia ai le tele o le cholesterol i totonu o le toto. Mo pepa e 20, e tatau ona e tuʻuina 230-280 rubles.
  • Cardiostatin. O le gaosiga o loʻo faʻatino e le kamupani Rusia Nizhpharm. O le elemene autu autu o le mea sili ona umi. Mo le 20 pepa, e tatau ona e totoina 250-300 rubles.
  • Lovastatin. O le kamupani Belarus Lekpharm o loʻo galue i le gaosiga. O le elemene autu autu o le mea sili ona umi. Mo le 20 pepa, e tatau ona e totoina 150-300 rubles.

Tulip - faatonuga mo le faʻaaogaina

Tulip o se fualaau faasaina o le vaega o fualaau o le lipid-lowering: statins (reductase inhibitors) o le lona fa o augatupulaga. E ui lava i le teenaina o le tufatufaina atu i augatupulaga o fuainumera e tagata aupito lata mai o vailaau ona o aʻafiaga tutusa i le tino o le tagata, o tulip i le tele o potu suesue e sili atu i le aoga o le tele o inhibitors toeductase. Faataitaiga: 20 mg o tulip e tutusa ma le 35 mg o lovastatin poʻo le 40 mg o le fluvastatin. O lenei mea taua e taua le mafaufau pe a faatonuina se vailaau.

Lalo o le a tuʻuina atu faatonuga mo le faʻaaogaina o le Tulip fualaau, lea e mafai ai ona fuafua le aoga o le faʻaaogaina o pusa mo faʻamaʻi eseese ma tulaga faʻaleagaina e aʻafia ma / pe faʻalavelave mai i le maualuga o le cholesterol leaga.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Tulip o se vailaʻau mo le faʻaaogāina o le tautala i foliga o laupepa o vailaʻau eseese, faʻatalanoaina ata. Fua o meaʻai: 10 mg, 20 mg, 40 mg. Le numera o laupepa i totonu o le pusa: 30 pcs., 60 pcs., 90 pcs. O fuataga ma le aofaiga o loʻo faʻatulagaina mo le faʻatulagaina o togafitiga.

Mea gaosi gaosi: atorvastatin i le ituaiga o masima calcium. O tagata e maua i le tuufaatasiga o le laulau ma le ata vevela: lactose monohydrate, cellulose i le tele o ituaiga molécula, polysorbate, dioxide (o se eseesega lanu lanu po o se tuufaatasiga e mafai ona faaaoga, e faalagolago i le gaosiga o fualaau faasaina).

Pharmacodynamic ma faʻataʻitaʻiga faʻamalosi

O le toesea i le oral mouth ma le esophagus e itiiti (e le sili atu i lo le 2%) ona o le i ai o se ata puipui puipui. O le leai o le 98% e tupu i le gastrointestinal tract. E aʻafia i le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ma maualuga maualuga le faʻamalosi. O le faʻagasolo malie o le faʻaaogāina o le faʻaleleia o loʻo matauina ao ave le vailaʻau faʻatasi ma meaai, poʻo totonu ole 30 minute mulimuli ane pe'ā uma ona 'ai.

O le taumafaina e leai sona taua taua, talu ai e le afaina ai le maualuga o le maualuga o le mea galue i le tino. O le maualuga maualuga o le atorvastatin i le plasma toto e mataituina e tusa ma le 1.5 itula talu ona ave le fualaau.

E mafua mai i le mea moni e faapea, o le faʻaogaina o le gaioiga galue malosi i le plasma toto pe a fai e inu fualaau i le afiafi, e maualalo ifo i le fua tutusa i le taimi e ave ai vailaau i le taeao, e 25-35%. Afai o le tagata maʻi e maua i le liver cirrhosis (o le ava malosi ma le vailaʻau faʻasaina), o le maualuga maualuga o le atorvastatin i le plasma toto e sili atu i le masani masani i le 16 taimi, lea e lamatia mo le ola ma le soifua maloloina. Ae ui i lea, o le gase o le ate e le o se faʻamaualuga tele i le aveina o le Tulip, ae e taua le faʻatonuina o itula afiafi o le 'ai pe a uma ona' ai ma i se tulaga sili ona maualalo.

O le maualuga o le absorption e maua mai i le i ai o se pusa vevela e mafai ona mataʻutia i luga o fualaau. E le fautuaina le talepe o le maa, aua o lenei mea e mafai ona faatelevaveina le faagasologa o le absorption ma taitai atu ai i le tufatufaina atu o mea aoga i le plasma o le toto, lea e mafai ona faaosofia ai ni mea e le manaomia. E i ai le aafiaga tuusao ile fua o le absorption: o le maualuga o le fua, o le maualuga o le fua faatatau.

Aʻo aʻafia le atorvastatin e le mucous membranes o le gastrointestinal tract, o le mea o loʻo galue malosi e ulu atu i le plasma toto, lea e fusifusia ai fusi ma le palatini. Ona i ai lea o le femalagaaiga i le tino e ala i le toto ma tufatufaina atu i totonu o le tino. O le kulupu e maualuga lona maualuga o le fusifusia i masini plasma - e oo atu i le 99%.

E le gata i le aʻafiaga o le aʻafiaga o le reductase (HMG-CoA) ma le taofiofia o le cholesterol synthesis, o loʻo i ai le faʻaopoopoga o le aofaʻi o tali o le ate maʻaleʻale i le lipoproteins maualalo (LDL). O le au tali, o le a fesoasoani i le tulituliloaina o le LDL, lea e faʻaitiitia ai le faʻatupulaia o le cholesterol leaga i le tino o le tagata. O le mea moni lava, o le gaosia o meaola o meaola e tutupu i lalo o le gaioiga a le atorvastatin e mafai ona faʻaalia e pei ona taua i lalo:

  • Le pasene pasene o le faʻaitiitia o le cholesterol i le tino: 28 - 45%.
  • O le averesi pasene o le faʻaititia o le LDL concentration ile tino: 40 - 65%.
  • O le averesi pasene o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le apoliprotein B i le tino: 30 - 50%.
  • O le averesi pasene o le aofaʻiga o le faʻaitiitia o le maualuga o le TG i le tino: 12 - 35%.
  • O le averesi pasene o le aofaʻi o le maualuga o le maualuga o le lipoproteins maualuga (HDL) i le tino: 10 - 35%.
  • O le averesi pasene o le faʻaopoopoga o le maualuga o le maualuga o le apiloprotein A i le tino: 12 - 35%.

O le tele o le gaioiga malosi o le vailaʻau e maua ai le gaioiga o le tino i le ate. O le tele o le gataifale o le Extrahepatic e le sili atu i le 10%. O le afa-ola e 14 itula. Ae ui i lea, o le taamilosaga o metabolites, e mafai ai ona faatumauina le malosi o le togafitiga e fesootaʻi ma le faʻasaina o le reductase, e tumau mo le 20 i le 30 itula. E faʻamalosi le faʻaaogaina o le feces (sili atu i le 96%) ma le urine (e oo i le 4%). Ole laʻititi e laʻititi ma e matauina e masani lava ile suʻega o togafitiga e silia ma le 6 masina. E le silia le 1%.

Tosiga ma le pulega

O le togafitiga o togafitiga e taofi, ona o se tasi o fualaau e le maua ai se aafiaga taua. O le umi o le togafitiga o le togafitiga e filifilia e fuafua ile ituaiga o faʻamaʻi, togafitiga, togafitiga ma le puipuia o tagata maʻi. O le umi o le vasega, e faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi ma le faamoemoega faamoemoeina, e mafai ona faʻatusalia e pei ona taua i lalo:

  • Faiga Faʻapitoa i le Cardiovascular: 12 i le 48 masina
  • Puipuia o faamaʻi pipisi: mai le 3 i le 36 masina.
  • Faʻafitauli o le maʻisuka: mai le 12 i le 26 masina.
  • Puipuia o le maʻisuka: mai le 6 i le 18 masina.
  • Faʻafitauli o le toto maualuga: mai le 3 i le 18 masina.
  • Puipuiga o le toto maualuga: mai le 2 i le 12 masina.
  • Faʻaleleia o le lipids o ituaiga eseese, e le faʻalavelaveina e isi faʻamaʻi poʻo maʻi: mai le 6 i le 36 masina.
  • Puipuiga o ituaiga eseese o lipids, e le faʻalavelaveina e isi faʻamaʻi poʻo pathologies: mai le 2 vaiaso i le 3 masina.
  • Faʻafofo mo meaʻai: faʻalagolago i le laʻasaga mai le 6 masina i le 48 masina.
  • Puipuia o le oona i le i ai o mea e manaʻomia muamua ona o le faʻaleagaina o metabolic process or water-electrolyte balance in the body: mai le 3 i le 24 masina.

Faʻamatala le faʻaaogaina o le vailaau faʻamaʻi tasi pe faalua i le aso. O le tofiaina o le "Tulip" e le o se faʻaaliga mo le soloia o togafitiga e le faʻatau togafitiga. "Tulip" ua faamoemoe e faaleleia atili ai le lelei o le soifua maloloina o le lipid-lowering the diet and a set of exercises. Faatasi ai ma le umi o le togafitiga, ua fautuaina e amata i se vailaau e 10 mg ma faʻalautele i le 80 mg ma le mataituina taimi o le plasma cholesterol ma faʻamaʻi pipisi. Faʻatasi ai ma se aʻoga umi umi, e fautuaina foi e amata ona ave le vailaau faʻasaina i le 10 mg, ae o le faateleina o le tui e sili atu i le 80 mg e le manaʻomia. O le fua o le Tulip e fuafua i le faʻamaʻi e mafai ona faʻaalia e pei ona taua i lalo:

  • Hyperlipidemia o ituaiga eseese (sei vagana ai le hypercholesterolemia e maua mai le homozygous), e le faʻalavelaveina e isi faʻamaʻi poʻo pathologies: o le lua vaiaso muamua, o se tasi o fualaau o le Tulip i se vailaʻau e 10 mg. O le isi, o suʻesuʻega faʻamalositino e tatau ona faia e iloilo ai le togafiti o togafitiga. Faʻamatalaga lelei, o le a faʻapupulaina le dose i le 20 mg ma o le suʻesuʻega e faia i le isi lua vaiaso.E tusa ai ma faʻamatalaga na maua: o le a tausia i le 20 mg (ma le atoatoa le malosi o le tino), o le a oʻo i le 40 mg (e le lava le togafitiga), e faʻaititia le fuainumera i le 10 mg (pe a iai aʻafiaga). I le maualuga maualuga o le 80 mg i lea aso ma lea aso, e le o muamua atu i le tolu masina talu ona amata togafitiga.
  • Homozygous hypercholesterolemia o le ituaiga faʻatoʻateleina. Faʻamatala ma tausia le tui i le faagasologa o togafitiga - 80 mg. O se laʻititi laʻititi e le maua ai se faʻamalositino talafeagai. O se fuataga se tasi ole Tulip e fautuaina i le afiafi i se taimi puupuu ae leʻi alu i le moega. I le tulaga o aʻafiaga o le itu ma lo latou faʻasaoina mo le sili atu ma le lua vaiaso, e tatau ona faalēaogāina le vailaʻau ma sui i mea tutusa.
  • O faʻamaʻi o le tino o le tino. O le fua muamua o le 10 mg i lea aso ma lea aso i le taeao pe a maeʻa. A maeʻa le masina, ona faʻatagaina lea o se faʻasologa ole 20 mg - lua faʻaluaina le fualaau oona i le aso mo le 10 mg i le taeao ma le afiafi. Cholesterol ma faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e tatau ona mataituina i le masina. E faʻavae i luga o faʻamatalaga ua maua, e faʻafetaui le fuainumera. Laasaga aupito maualuga: 80 mg i ni vaeluaga lua i le aso ile taeao ma le afiafi.
  • Puipuiga o faʻamaʻi eseese ma tulaga faʻaleagaina: uluai fua - 10 mg. Ole fua pito i maualuga ole Tulip 20 mg. O le fualaau faasaina i se vailaau e 20 mg e mafai ona faʻaaogaina e le muamua nai lo le masina talu mai le amataga o le togafitiga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

  • Vailaʻau faʻamaʻi pipisi "Erythromycin" ma le "Clarithromycin." I le taimi lava lea e ave ai nei faʻamaʻi faʻatasi ma le Tulip e oʻo atu ai i le faʻaopoopoga i le maualuga o le atorvastatin i le plasma toto o le tagata e tusa ma le 50%. Afai e talafeagai le faatonuina o vailaau oona i lenei faasologa, e tatau ona faaitiitia le fua o le Tulip.
  • O vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi o le kulupu o fualaau faʻasaina nai lo faʻamaumauga. O le lamatiaga o le atinaʻe o myopathy ma le rhabdomyolysis ua faʻalauteleina.
  • Tuʻu faʻamataʻu tautala e aofia ai le ethinyl estradiol poʻo le norethisterone. O loʻo i ai le faʻaopoopoga o le faʻaogaina o mea aoga o le faʻasaina i le tino e 20 - 40%, lea e mafai ona faʻaosofia ai le le atoatoa o le hormonal. Ae peitai, o le faʻaitiitia o le tui o mea faʻamaʻi e ono aʻafia ai le le lava o le puipuiga mai le fausiaina. I lenei itu, ua fautuaina e filifili isi togafitiga i taimi o togafitiga faʻatasi ma le Tulip.
  • Antimycotic fualaau faasaina o le vaega azole. O loʻo i ai le faʻalauteleina o le faʻaogaina o le atorvastatin i le plasma toto e tusa ma le 35%.
  • O vailaau faafomai o le vaega o fesoasoani. O se faaitiitia i le maualuga o le atorvastatin i le toto o le tagata e ala i le 30-40% sa maitauina.
  • Cyclosporin. A faʻaaogaina i le taimi lava e tasi i le Tulip, e mafai ona faʻaosoina le faateleina o le faʻaogaina o le atorvastatin i le tino o le tagata e ala i le 6 i le 10 taimi, e faʻatatau i le fua o fualaau. O le tuufaatasiga o nei fualaau faasaina e le faatagaina.
  • Inhibitors o le protease HIV, faʻapalapala o le aano o le nicotinic, fibrates - faʻaititia ai le lamatiaga o le myopathy.
  • Fua o le vine. O le faʻaaogaina o le sua o le vine ile fua ole lita e tasi i le aso mo le 5 aso poo le 0.5 lita i le aso mo le vaiaso e mafai ona faateleina ai le faʻaogaina o le mea galue malosi "Tulipa". I lenei itu, ua fautuaina mo le vaitaimi o togafitiga "Tulip" e lafoai ai le faʻaaogaina o le sua o le vine.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

O le aʻafiaga o aʻafiaga i le itu e 10%: faʻalavelave faʻafuaseʻi o ituaiga eseese (faʻavevela, vevela, faʻalavelave faʻaleagaina o le nofoaga o le respiratory centre, ma isi mea faapena), faʻavalea o le ulu, divaʻa, faʻamaʻi vailaʻau, taoto, malosi poʻo le manava, tiga tiga, tiga faʻatasi (o nisi taimi itiiti le fula), hyperglycemia.

O le aʻafiaga o aʻafiaga mai le 1% i le 10%: le mautonu, tulaga o le asthenic, vaivaiga lautele, leiloa le tumau o le maaleale o le tino, faʻamaʻi pipitama, anorexia ma tulaga talitutusa, vavalalata ma gasegase, faʻaitiitia le tumau o le vaʻaia, hypoglycemia, fiva, .

O le aʻafiaga o aʻafiaga i le 1%: faʻalavelave anaphylactic, manatuaina o le maʻisuka, faʻaleagaina o muso (e masani lava ile localization i tua), faʻaleagaina o le ate.

E seasea. Talu ai ona o le maualuga o le faʻamalosi o le gaioiga malosi o le vailaau faʻasaina i masini plasma, o le faʻaaogaina o le totogia e le maua ai le aoga aoga. Faʻaaoga togafitiga faʻapitoa.

Anastasia, 34 tausaga, faletua

Lelei lelei Ou te fia tuu laʻu toe iloiloga e uiga i papa Tulip. Sa ou liliu atu i se tagata paleni oona ma le faafitauli o le mamafa o le mamafa. O meaai faatonuina na le aumaia ai le taunuuga lelei - i le taimi muamua na leiloa ni nai pauna, ae ina ua mavae sina taimi na toe foi mai pauna. O se taunuuga, na auina mai au mo se suʻesuʻega faʻamaonia atoatoa, lea na maua ai se ata sili atu ona atoatoa - na tele taimi na maualuga ai loʻu maualuga o le cholesterol maualuga nai lo le masani. Na faatonuina aʻu i se isi meaai - faatasi ai ma se faamamafa i mea taumafa e maualalo i le cholesterol ma meaai e fesoasoani e maualalo le cholesterol. O le taunuuga mulimuli na foliga mai foi e le taua. O le tagata tomai faapitoa na auai na ia faatonuina se vasega e ono masina o togafitiga Tulip. Sa ou aveina le 10 mg faalua i le aso. Ou te lei teenaina meaai faatonuina. E tolu masina mulimuli ane, e mafai ona pasia le itu lea na toe foi mai ai le kilokalama. Ina ua maeʻa le taʻi masina, ona tofia lea o se togafitiga faaletausaga o le "Tulip", o le faaauauina o le taumafataga ma se seti o faatinoga o le physiotherapy. I le taimi nei, ua foia le faafitauli o le mamafa, ae ou te faaauau pea le togafitiga i luga o le fautuaga a se fomaʻi, talu ai ua toeitiiti atoa le tolu masina ua totoe.

Dmitry Ivanovich Krasnov, 67 tausaga, litaea

Na faʻamaonia mai le fomaʻi ia te aʻu e le fomaʻi, ina ua maeʻa le lovastatin sili ona leaga na le aumaia ai le taunuuga lelei. Tipip fesoasoani tele le maualalo o le cholesterol, na fai mai ai le fomai. Ma sa ou lagona le toomaga i le kosi o le ISHB. O faʻasauga na faʻaitiitia i le fa masina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Faʻatasi, sa ou faia se tala faʻatusa i le tulaga o se lagona o se fai pisinisi. O se avanoa faʻaopoopo e faapea o le tau na talia.

Tuua Lau Faamatalaga