Inisalini Humalog

O le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e iloa e manaʻomia ai le puleaina o le inisalini i le olaga atoa. Inisalini ua tui.

I le taimi nei, o kamupani faʻamalositisi e maua mai le tele o tapenaga mo le inisalini mo le maʻisuka, ua faʻamoemoe mo tui. O fualaau eseese nei e mafai ona i ai igoa eseese, lelei ma tau. O se tasi oi latou o le Humalog insulin.

Pharmacodynamics

Humalog insulin o se tasi o le DNA e tutusa ma le hormone faalilolilo e le tino o le tagata. O le eseesega i le va o le Humalog ma le insulin masani o le faasologa lea o le amino acid i tulaga 29 ma le 28 o le inisalini B. O le mea taua na ia maua o le tulafono faatonutonu o le metabolism

O Humalog foi ua i ai sona aafiaga anabolic. I totonu o vela maso, o le aofaʻi o loʻo maua ai gaʻo gaʻo, glycogen ma glycerol e faʻapupulaina, faʻalauteleina o le protein, o le maualuga o le amino acid faʻapupulaina, ae o le malosi o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ma le faʻatuina o amino acids ua faʻaitiitia.

I le tino o gasegase e maua i le maʻisuka o ituaiga uma ona o le faʻaaogaina o Humalog, o le mamafa o le hyperglycemia e aliali mai pe a maeʻa se taumafataga e faʻaititia i se tulaga sili atu e tusa ai ma le faʻaaogaina o insulin.

Mo tagata gasegase o loʻo maua le inisalini i le taimi lava e tasi i le taimi e tasi, ma e tatau ona e filifilia se metotia o ituaiga uma o inisalini e maua ai le sao o le kulukose i le gasologa o le aso.

E tutusa ma isi sauniuniga o inisalini, o le umi o le aafiaga o le vailaau o Humalog e fesuisuiaʻi i gasegase eseese poo taimi eseese i le tasi tagata maʻi. O vailaʻau faʻafomaʻi a Humalog i tamaiti e faʻatasi ma ana vailaʻau faʻapitoa i tagata matutua.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le tele o tui o le sulfonylurea, o le faʻaaogaina o Humalog e mafua ai le pa'ū mataʻina i le maualuga o le hemoglobin glycated. A faʻaaogaina e Humalog ituaiga uma o le maʻisuka, e i ai le mataua o le numera o vaega o le hypoglycemic i le po.

Ole tali ile glucodynamic ile Humalog e le fesoʻotaʻi ma le le atoatoa o le faʻataʻiloga o le hepatic ma le tele. O le tele o fualaau faasaina ua faatuina mo inisalini o le tagata, ae ui i lea, o le aafiaga o le fualaau faasaina e vave ona tupu ma e itiiti ifo.

O Humalog o loʻo faʻamalamalamaina o lona aafiaga e amata vave (pe a ma le 15 minute) ona o le taua tele o le absorption, lea e mafai ai ona folasia muamua aʻo leʻi 'ai (i le 1-15 minute), ae o le inisalini masani, lea e puupuu lona gaioiga, e mafai ona faʻatino i le 30 -45 minute ao le i ai.

O le umi o le aafiaga o le Humalog e umi atu ona fesootaʻi ma le inisalini ole tagata.

Pharmacokinetics

Faʻamataʻu le tuiina o le lyspro insulin, vave ona maua le Cmax i le 1-2 itula. Vd o insulin i le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma le masani ai o le inisalini o le tagata, e mai le 0.26 i le 0.36 lita i le kilokalama.

O se ituaiga o le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-: o le le faʻamaoni o le tagata i isi sauniuniga inisalini, hyperglycemia postprandial, lea e le mafai ona faʻasaʻoina e isi sauniuniga insulin.

Ole ituaiga ole maʻisuka e le o se inisalini: teteʻe ile togafitiga o le maʻisuka (ole malabsorption o isi inisalini sauniuniga, hyperglycemia postprandial e le mafai ona faasaʻo), taotoga taotoga ma gasegase faʻalavelave (lea e faʻaogaina ai le maʻisuka).

Talosaga

O le faʻaaogaina o le Humalog ua fuafuaina faʻapitoa. Humalog i le ituaiga o vailaʻau o loʻo faʻatinoina i se mea faʻapitoa ma le le faʻaogaina ma le intramuscularly. O le tagata palaʻai i foliga o pepa faalilolilo e na o se mea faʻapitoa.Injections e faia i le 1-15 minute ao leʻi faia se taumafataga.

I lona tino mamā, o le fualaau faasaina e faʻaalu i le 4-6 taimi i le aso, faʻatasi ai ma tapenaga o le inisalini ma se faaumiumi aafiaga, faatolu i aso uma. O le tele o se tasi mea e le mafai ona sili atu i le 40 iunite. Humalog i totonu o vailaʻau e mafai ona faʻafefiloi ma oloa inisalini ma se umi o le aʻafiaga i le tasi seripi.

E leʻi fuafuaina le kesi mo le faʻafefiloi o le Humalog ma isi inisalini sauniuniga i totonu ma mo le faʻaaogaina pea.

O le manaʻomia mo le faʻaitiitia o le inisalini e ono tulaʻi mai i le tulaga o le faʻaitiitia o le mea o loʻo i ai meaʻai i le gaosiga o mea taumafa, o le mamafa o le tino, le faʻaaogaina o fualaau oona lea ei ai le aafiaga o le hypoglycemic - sulfonamides, non-selective beta-blockers.

Pe a fai le clonidine, beta-blockers ma le reserpine, o mea e fai i le hypoglycemic e masani ona tupu.

Faʻaiʻuga

O le aʻafiaga autu o lenei fualaau faasaina e afua ai aafiaga nei: faateleina le vevela, faaletonu o le moe, coma. I se tulaga e le masani ai, e mafai ona tupu mai ai meaʻai ma lipodystrophy.

I le taimi nei, e leai ni aʻafiaga leaga o Humalog i luga o le tulaga o se fafine maʻitaga ma le embryo ua maua. Leai ni suʻesuʻega talafeagai na faia.

O se fafine e faʻasaga tamaititi o loʻo maʻi i le maʻisuka e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le maʻitaga fuafuaina poʻo le lata mai. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e manaʻomia e le lactation i nisi taimi ni fetuunaiga i le tui o le inisalini poʻo le taumafataga.

Faʻasalaga

Faʻaaliga: o se mataua o le kulukose o le toto, lea e sau faatasi ma le faʻafefe, afu, vave vave le fatu, tiga i le ulu, vomia, fenumiai.

Togafitiga: i se foliga malie, e mafai ona taofi le hypoglycemia i le lotoifale o le kulukose poo se isi mea mai le suka, poʻo oloa e maua ai le suka.

O le hypoglycemia i se tikeri talafeagai e mafai ona faʻamaonia e ala i inisua o le glucagon ma le faʻaogaina o meaʻai pe a maeʻa le tulaga o le maʻi.

O maʻi e le tali atu i le glucagon ua tuʻuina atu i ai se fofo o le kulukose. I le tulaga o le paʻu, o le glucagon o loʻo faʻatonuina i se auala faʻapitoa pe faʻapipiʻi. I le leai o se kesi poʻo se tali atu i le tuiina o lenei vailaau, e tatau ona faatino le puleaina o le faʻaaogaina o le kulukose.

I le taimi lava e toe iloa ai e le tagata maʻi, e tatau ona ia 'ave meaʻai e iai meaʻai. Atonu e manaʻomia lou suʻeina o gaʻo i le lumanaʻi, ma e manaʻomia foi ona e mataʻituina le tagata maʻi, talu ai e iai se faʻalavelave o le toe foʻi mai o le hypoglycemia.

Humalog e tatau ona teuina i le vevela o +2 i le +5 (i le pusaaisa). E le taliaina le inu. O se kilika poʻo se fagu ua leva ona amata e mafai ona tumau e le sili atu i le 28 aso i le vevela o le potu. E tatau ona e puipuia Humalog mai le susulu o le la.

E le taliaina le faʻaaogaina o le vaifofo i le mataupu pe a foliga mai o se puaoa, e pei foi o le ufiufi poo le lanu, ma i le i ai o ni vaega malulu i totonu.

Fefaʻatauaiga faʻamaʻi

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e faʻaitiitia pe a fai tui faʻamataʻu, fualaau faʻavae e faʻavae i hormones o le thyroid, beta2-adonergic agonists, danazole, tricyclic antidepressants, thiazide-type diuretics, diazoxide, chlorprotixen, isoniazid, acidic nicotinic, carbonate lithium, lithium carbonate.

O le aafiaga o le hypoglycemous o le Humalog e faʻapupulaina i le beta-blockers, o le alcohol ethyl ma fualaau oona, o fenfluramine, steroids, tetracyclines, guanethine, salicylates, oral hypoglycemic drugs, sulfonamides, inhibitors ACE and MAO and octre.

E le tatau ona faʻafefiloi le vailaʻau ma isi oloa e aofia ai le inisalini o meaola.

E mafai ona faʻaaogaina le Humalog (i lalo o le togafitiga faafomaʻi) faʻatasi ai ma le inisalini o le tagata, lea e umi lona umi, pe faʻatasi foi ma vailaʻau faʻamalosi e faʻamalosiina, e maua mai ai le sulfonylurea.

FAATONUGA MO LE FAAAOGAINA O MEDICINES

Samoa International Nonproprietary Name

Injection 100 IU / ml 3 ml

1 ml o fofo o loʻo aofia ai

mea galue malosi - insulin lispro 100 IU / ml,

o meaʻai: metacresol, glycerin, oxide zinc, sodium hydrogen phosphate, acid chlorhydrate 10% e fetuunai ai le pH, sodium hydroxide 10% fofo e fetuunai le pH, vai mo le tui.

Avea suavai le lanu

Fualaau mo togafitiga o le maʻisuka. Inisalini ma faʻasolosolo vave analog.

Faʻamatalaga numera telefoni numera A10AV04

O le amataga o le lyspro inisalini i le maea ai o le pulea o subcutaneous e tusa ma le 15 minute, o le maualuga o le gaoioiga e mai i le 30 i le 70 minute, o le umi o le gaoioiga e mai le 2 i le 5 itula. O le taimi o le gaioiga o le lyspro inisalini e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le fualaau, nofoaga tui, toto toto, vevela, gaioiga faaletino o le maʻi, ma isi. I le toto, lyspro inisalini e fusifusia i le alpha ma beta globulins. E masani lava, o le fusifusia e na o le 5-25%, ae e mafai ona matua faateleina i le i ai o vailaʻau faʻamaʻi e aliali mai i le faagasologa o togafitiga. O le tele o le tufatufaina o insulin lyspro e tutusa ma tagata ma e 0.26 - 0.36 l / kg. Lyspro insulin metabolism e tupu i le ate ma fatuga. I le ate, i le taimi o le taʻavale toto, e oʻo atu i le 50% o le faʻasolosolo o le togi ua le faʻamalosia, i fatugaʻo o le hormone o loʻo faʻamamaina i le glomeruli ma faʻaumatia i totonu o tubules (e oʻo atu i le 30% o le vailaʻau faʻamalosi). E itiiti ifo i le 1.5% o le lyspro inisalini e faʻateleina i le urine e le suia. O le afa-ola pe a ma le 1 le itula.

Humalog® o se tutusa o le inisalini o le tagata ma e ese mai ai mai le naʻo le faasologa o le faasologa o proline ma le lysine amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B. O le galuega autu a Humalog® o le faʻatonutonuina o le metabolism glucose. E le gata i lea, o insulin uma ei ai aafiaga faʻaleagaina ma le faʻasaʻo-catabolic i luga o le tele o gaʻo o le tino. I totonu o musika ma isi masini (sei vagana ai le faiʻai), Humalog® e faaosofia ai le alu vave o le intracellular o glucose ma amino acids, faʻavevelaina ai faiga o anabolic ma faʻalavelave ai le catabolism protein. I totonu o le ate, Humalog® faʻalauteleina le glucose ma faleoloa glucose i le ituaiga o glycogen, inhibits gluconeogenesis ma faʻafaigofie le liua o le sili atu kulukose i gaʻo. Ole tali ile glucodynamic i Humalog® e tutoatasi mai le ate ma le fatu fatu fatu. O vailaʻau mo vailaau faʻasaina o Humalog® i tamaiti e foliga tutusa ma lena i tagata matutua.

Faailoga mo le faʻaaogaina

o le maʻisuka faʻamalosi i tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 3 tausaga le matua, lea e faʻaalia ai le togafitiga o le insulin i le faatumauina o le homeostasis masani o le kulukose

faamautuina o le maʻisuka i le taimi muamua

Tosiga ma le pulega

O fua o Humalog® ua fuafuaina e le fomaʻi e faalagolago i le maʻi o le maʻi. O le lagona lelei o tagata gasegase i le inisalini e ese mai, o le 1 le iunite o le inisalini e taitaia i lalo ole tino e faʻalauteleina ai le faʻaaogaina o le 2 i le 5 g o le kulukose. E fautuaina le Humalog® e faʻatinoina i le sili atu i le 15 minute aʻo leʻi 'ai poʻo le maeʻa o le taumafataga 4-6 taimi i le aso (monotherapy) poʻo le 3 taimi i le aso e faʻatasi ma le inisalini umi. O le fualaau e faʻatūina e tatau ona i ai ile vevela vevela.

O le faiga o le puleaina o le Humalog® i tagata matutua ma tamaiti o le tagata lava ia! O se fuainumera tasi ma aso taitasi e fetuutuunai e tusa ai ma taunuuga o suʻesuʻega faifaipea o le kulukose i le toto ma le urine i le aso ma faalagolago i manaoga faafomaʻi ole maʻi.

O le aofaʻiga o aso manaʻomia mo Humalog® atonu e eseese, e masani lava 0.5-1.0 IU / kg / aso.

O le pule malosi o Humalog® ua faia e fai ma tui masani.E mafai ona faatino le puleaina o le Humalog® e pulea ai le toto kulukose i le taimi o le ketoacidosis, maʻi gasegase, poʻo le taimi o taotoga ma i le taimi o le faʻasologa. I lenei tulaga, e masani ona manaʻomia le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Auala mo le faʻasolosolo ma le maualuga o le 0.1 IU / ml ma le oʻo i le 1 IU / ml o Humalog® i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% dextrose e tumau i le vevela vevela mo le 48 itula.

Mo le faʻasolosolo i lalo o le Humaloga ma se pomu insulin, o faatonuga mo le pamu e tatau ona mulimulitaia. O le faʻaaogaina o le polokalama e suia i le 48 itula. Afai e atiaʻe le hypoglycemia, e le toe faʻaaogaina le mea e faʻaaoga. A faʻaaogaina se pamu, e le tatau ona faʻafefiloi Humalog® ma isi insulin.

E tatau ona tuʻuina i luga o tauau, pulou, pulu poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaogaina le nofoaga e tasi e sili atu nai lo le tasi i le masina. Faatasi ai ma le puleaina o le hypoderm o Humalog®, e tatau ona ave le tausiga e puipuia ai se vaʻa vevela mai le ulufale atu i le tui. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o tui. E tatau ona aʻoaʻoina tagata maʻi i le auala saʻo mo le puleaina o le inisalini.

Humalog® cartridges e le manaʻomia le faʻamalolo ma e mafai ona faʻaaogaina pe afai o latou mea o loʻo manino ma leai se vai, e aunoa ma ni meaola vaaia.

Aua le faʻaaogaina le oloa pe a fai o loʻo i ai ni palakeke. O le mamanu o cartridges e le faatagaina ai a latou mea e fefiloi ma isi inisalini amines tuusao i totonu o le kesi. O cartridges e le o faamoemoe e toe faʻaleleia. Mulimuli i faʻamaumauga a le kamupanī mo pine taitasi o le tuilaina pe a toe faʻatumu le fagu, faʻapipiʻi le nila, ma inisalini tui.

Filifili se nofoaga o tui.

Fufulu le paʻu i le nofoaga o inisiua ma se paʻu o le cotton.

Ave ese le pulou puipui i fafo mai le nila.

Faʻamau le paʻu i le tosoina o le paʻu pe toso i totonu o se lafu lapoa.

Faʻaofi le nila ma faʻapipiʻi.

Aveese le nila ma faʻapipiʻi lemu le nofoaga o inisiua mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.

Faʻaaogaina le pulou pito i fafo, i le taimi lava e uma ai ona tuʻuina atu le vailaʻau, faʻasese le nila ma maua i se nofoaga saogalemu.

E talafeagai i isi nofoaga tuila i se auala e le faʻaaogaina ai le eria e sili atu ma le tasi i le masina.

Aua nei faʻafefiloi le vai o le inisalini i ipuinu ma le inisalini i totonu o cartridges.

O mea leaga na tutupu i le tele o taimi nai lo mataupu e tasi e lisiina e tusa ai ma le fati lea: masani (≥ 10%), masani (≥ 1%, 0.1%, 0.01%, 0.1%, 0.01% , Fomu o foliga: & nbsp solution mo le faʻaogaina ma le faʻapipiʻiina o pulega Faʻatulagaga:

1 ml e aofia ai:

gaioiga galue : insulin lispro 100 ME,

tagata faʻatau : glycerol (glycerin) 16 mg, metacresol 3.15 mg, oxygen zinc q .s. mo mea o loʻo i ai i le Zn ++ 0.0197 mg, sodium hydrogen phosphate heptahydrate 1.88 mg, vaifofo acid chloride 10% ma / poʻo le sodium hydroxide solution 10% q .s. e oʻo i le pH 7.0-8.0, vai mo le tui q. e oʻo atu i le 1 ml.

Se vaifofo manino, le lanu.

Vaega o le Pharmacotherapeutic: sui o le hypoglycemic - o le insulin analog ATT: & nbsp

A.10.A.D.04 Inisalini LizPro

O le Humalog® o se DNA e tutusa ma le insulin. E ese mai i le inisalini o le tagata i le isi faasologa o amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B.

O le gaioiga autu a insulin lyspro o le tulafono faatonutonu o le metabolism. E le gata i lea, ei ai aʻafiaga ma aʻafiaga-catabolic i luga o siama o tino. I le tino maso, o loʻo i ai le faʻalauteleina o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae i le taimi lava e tasi ua i ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism ma le faʻamalolo o amino acids.

O loʻo faʻaalia e tutusa lelei le inisalini o le tagata, ae o lana gaioiga e vave ona tupu vave ma e tumau mo se taimi puupuu.

O le inisalini Lyspro e faʻailoaina i se vave vave o le gaioiga (pe a ma le 15 minute), talu ai e maualuga lona maualuga o le fua, ma e mafai ai ona faʻatautaia vave aʻo leʻi 'aʻai (0-15 minute aʻo leʻi' ai), e le pei o le insulin (short term acting) (30-45 minute) ao leʻi 'aʻai). vave ona galue malosi ma e puupuu le gaioiga o le gaioiga (mai le 2 i le 5 itula) faʻatusatusa atu i le inisalini tagata masani masani.

I tagata gasegase e pei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le hyperglycemia lea e tupu pe a uma le inisinia o le a faʻaitiitia le sili atu i le lyspro pe a faʻatusatusa atu i le insulin. Mo tagata gasegase e maua mai i le gaosiga o le inisalini, e tatau ona filifili se fualaau ole inisini ina ia mafai ai ona maua le maualuga o le kulukose i le toto i le aso atoa.

E pei o sauniuniga uma o inisalini, o le umi o le lyspro inisalini e mafai ona fesuisuiaʻi i gasegase eseese poʻo taimi eseese i le maʻi lava e tasi ma e faalagolago i le fualaau, nofoaga tui, toto, vevela o le tino ma gaioiga faaletino. O vailaʻau faʻafomaʻi o le lyspro inisalini i tamaiti ma tamaiti e talitutusa ma mea na matauina i tagata matutua.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai le maualuga o tui o le sulfonylurea, o le faʻaopoopoga o le insulin e lyspro e mafua ai le faʻaitiitia o le hemoglobin glycosylated i lenei vaega o maʻi.

Lyspro togafitiga o le inisalini mo tagata mamaʻi e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le numera o episodes of hypoglycemia nocturn.

Ole tali ile glucodynamics e le faalagolago i le le atoatoa o gaʻo poʻo le ate.

A maeʻa le faʻatonuina o le subcutaneous, e vave ona gauai ma oʻo atu i se maualuga maualuga i le toto pe a uma le 30-70 minute.

O le tele o le tufatufaina o insulin lispro e tutusa lelei ma le tele o le tufatufa atu o le inisalini ole tagata soifua ma o loʻo iai i le lautele ole 0.26-0.36 l / kg

Faʻatasi ai ma le faʻatonuina o le tino, o le afa-ola o le insulin lispro e tusa ma le 1 le itula.

I tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino ma le hepatic, o se maualuga maualuga o le absorption o le lyspro inisalini e tumau pea ona faʻatusatusa i le inisalini o le tagata.

O loʻo maua i le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti, e manaʻomia le togafitiga o le inisalini e faʻamautinoa ai le maualuga o le kulukose o le toto.

Ole vaʻaia ile lyspro inisalini poʻo soʻo se mea e fiafia ai.

Tina ma le lactation:

I le taimi nei, e leai ni aʻafiaga e le manaomia o le insulin lispro i le maʻitaga poʻo i luga o le soifua maloloina o le fotus / pepe fou. E oʻo mai i le taimi nei, e leai ni suʻesuʻega faʻapitoa faʻamaʻi.

I le taimi o le maitaga, o le mea autu o le tausisia lea o le pulea lelei o tagata mamai o loʻo maua i togafitiga ma le inisalini. O le manaʻomia mo le inisalini e masani ona faʻaititia i le taimi muamua o le tolu masina ma faʻalautele i le lua ma le tolu piliona. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini. O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi pe a tupu se maitaga pe o fuafua. I le tulaga o le maʻitaga o tagata gasegase maua i le maʻisuka, o le mea autu o le mataituina ma le totoʻa o le kulukose, ma le soifua maloloina lautele.

Mo tagata mamai i le maʻisuka ao pepe, e ono tatau ona filifili se fualaau ole inisalini, meaʻai, poo mea uma e lua.

Faʻamatalaga ma pulega:

O le fua o le Humalog® ua fuafua e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le tulafono o le puleaina o inisalini e taʻitasi. Humalog® e mafai ona faʻatonuina ae leʻi leva ona 'aʻai. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatautaia Humalog® i se taimi e leʻi maeʻa ai se taumafataga. O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.

Humalog® e tatau ona faʻaaogaina e avea o se inisiua faʻapipiʻi poʻo le avea o se faʻasolosolo i lalo o le subcutaneous e faʻaaogaina ai se pamu insulin. Afai e manaʻomia (ketoacidosis, maʻi gasegase, vaitau i le va o galuega poʻo le taimi e tuʻu ai le taimi), o le Humalog® sauniuniga e mafai foi ona faʻatonuina i se auala le talafeagai.

E tatau ona tui i totonu o le tauau, o le suilapalapa poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e le silia ma le 1 le taimi i le masina.

Faatasi ai ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le Humalog® sauniuniga, e tatau ona faʻaeteete e aloese mai le tuʻuina o le vailaʻau i totonu ole vaʻa toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. O le tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le saʻo le tui.

Faatonuga mo le pulea o fualaau faasaina Humalog®

a) Sauniuniga mo folasaga

O le fofo o le Humalog e tatau ona manino ma lē lanu. Aua le faʻaaogaina le Humalog® faʻapitoa pe a fai o se puaoa, vevela, vaivai le lanu, poʻo ni mea maʻaleʻale malolosi o le a vaaia mata.

Aʻo faʻapipiʻi le kesi i totonu o le peni, faʻapipiʻi le nila ma faʻaaogaina le inisalini, mulimuli i faatonuga a le kamupanī o loʻo aofia i penisini taitasi.

2. Filifili se nofoaga o tui.

3. Aveese le paʻu i le nofoaga o tui.

4. Aveese le pulou mai le nila.

5. Faʻamau le paʻu i le tosoina po o le aoina i totonu o se lafu lapoa. Faʻaofi le nila e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.

6. Faasolo le faamau.

7. Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga o inisiua ma se sipuni susu mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.

8. Faʻaaogā le pulou o le nila, faʻavasega le nila ma faʻasolo.

9. Suʻe isi nofoaga o inisiua ina ia faʻaaogaina le nofoaga e tasi e le silia ma le tasi i le masina.

Mo le fualaau faasaina Humalog® i le serringe Quick Pen

Aʻo leʻi faia le inisalini, e tatau ona e faitau i le QuickPen ™ Syringe Pen Instructions for Use.

i) Faʻatonuina o le inisalini

O inisiua ogaoga o le sauniuniga a le Humalog® e tatau ona faia e tusa ai ma masani masani a le falemaʻi o injections, e fai ma faʻataʻitaʻiga, pulega o le bolus i totonu poʻo le faʻaaogaina o se masini faʻaogaina. I lenei tulaga, e masani ona manaʻomia le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Auala mo le faʻasusu ma faʻamaumauga mai le 0.1 IU / ml i le 1.0 IU / ml o le insulin lispro i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% dextrose e tumau i le vevela vevela mo le 48 itula.

d) Faʻasolosolo ile inisalini e faʻaaogaina ai le pamu insulin

Mo le faʻafefeteina o Humalog®, Pumps laiti ma le Disetronic e mafai ona faʻaaogaina mo le tui o insulin. E tatau ona e mulimulitai i faatonuga na oʻo mai i le pamu. O le faʻaaogaina o le polokalama e suia i le 48 itula. A faʻafesoʻotaʻi le faiga mo le faʻasusu, ia maitauina tulafono faʻapitoa. I le mea e tupu i se mea faʻapitoa o le hypoglycemic, e taofi le faʻasolo seia maeʻa le mea na tupu. Afai e taua tele le mamafa o le kulukose i totonu o le toto, ona tatau ai lea ona taʻu atu i le fomaʻi lenei mea ma maua ai se faʻaitiitia po o le mutaʻaga o le inisalini.

O se pamu lafoaʻi poʻo se faʻaaogaina o le faʻaogaina o mea e mafai ona tupu e mafai ona taʻitaʻia vave ai le faʻatonuga o le kulukose. I le masalosaloga o le soliga o le tuuina atu o le inisalini, e tatau ona e mulimuli i faatonuga ma, afai e tatau ai, taʻu i le fomaʻi. A faʻaaogaina se pamu, o le sauniuniga a le Humalog® e le tatau ona faʻafefiloi ma isi insulin.

Hypoglycemia o le masani sili ona le masani ai i le togafitiga o le inisalini o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau (hypoglycemic coma) ma, i tulaga tulaga ese, i le oti.

E mafai ona maua e tagata maʻi tali atu i le lotoifale i foliga o le mumu, fulafula, po o le sasaina i le nofoaga o inisiua. E masani lava, o nei faailoga e mou atu i totonu o nai aso poʻo vaiaso. E seasea tutupu Faʻataʻotoga o mea e afaina ai siama lea e mafai ona tupu mai ai le tino i totonu o le tino, urticaria, angioedema, fiva, le lava le manava, faaitiitia le toto, tachycardia, faateleina le salu. O mataupu ogaoga o faʻamaʻi faʻamaʻi lautele e mafai ona lamatia ai le ola.

O le initaneti e mafai ona atiaʻe lipodystrophy.

O mataupu o atinae na faailoaina. edema aemaise lava le faʻavavevave o le faʻasaʻoina o le kulukose o le toto e uiga i tua atu o togafitiga o le inisalini malosi ma le muamua le le lelei o le pulea o le insulin (vaai i le vaega "Faatonuga Faapitoa").

O le faʻasolosolo e tuʻuina mai ma le atinaʻeina faailoga o le hypoglycemia : faʻamalosivale, vevela, fiaai, atuatuvale, tachycardia, maʻi tigaina, vevela, vaʻaia le vaʻai, vomiting, fenumiai.

Faʻavae o le hypoglycem e taofi i le gaʻoina o le kulukose poʻo isi suka, poʻo oloa e maua ai le suka (e fautuaina e iai pea le 20 g o le kulukose faatasi ma oe). E tusa ai ma le faʻaaogaina o le hypoglycemia e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi.

Faʻasaoga lesegase o le hypoglycemia maʻoti e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o le glucagon, poʻo le faʻaaogaina o le kullucagon, sosoo ai ma le taumafaina o gaʻo pe a maeʻa le faʻamautuina o le maʻi. Mo tagata gasegase e le tali mai, o le dextrose (glucose) o loʻo fofoina i se auala vavalalata.

Afai ole maʻi faʻapitoa , e tatau ona faʻatonuina i se tulaga faʻapitoa pe faʻapitoa foi. I le toesea o le kalukapu poʻo le leai foi o se tali i lona faʻaofiina, e tatau ona faʻatautaia ma le loto i ai se tali. I le taimi lava e uma ai ona toe faʻaleleia - malamalama, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi meaʻai e maua i le gaʻo. O le faʻaauau pea o le fesoasoani o le gaʻo ma le siakiina oe maʻi, e mafai ona manaʻomia, ona e mafai ona toe faʻafoʻi le hypoglycemia.

E tusa ai ma le faʻaaogaina o le hypoglycemia e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi.

O le mamafa o le gaoioiga o le hypoglycemic e faʻaitiitia pe a faʻasoa faʻatasi ma fualaau nei : fomaʻi faʻamataʻu, glucocorticosteroids, iomonine-omoni oona, peta 2 -o le meaʻai (e pei o le ritodrin, terbutaline), tricyclic antidepressants, thiezide diuretics, diazoxide, derivatives derivatives.

O le mamafa o le gaoioiga o le hypoglycemic e faateleinape a faʻauʻuina faʻatasi ma fualaau nei : peta-blockers, ma vailaʻau o le ethanol, anabolic steroids, fenfluramine, guanethidine, tetracyclines, oral hypoglycemic drugs, salicylates (mo se faataitaiga), antibiotic acid, nisi antidepressants (inhibitors monoamine oxidase), angiotensin inhibitors, angiotensin inhibitors, angiotensin inhibitors, angiotensin . Humalog® e le tatau ona faʻafefiloi ma sauniuniga o insulin.

Pe a ave isi vailaʻau faʻatasi ma le sauniuniga a le Humalog®, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Afai e manaʻomia lou faʻaaogaina o isi vailaʻau, e faaopoopo i le inisalini, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi (silasila i le vaega "Faatonuga Faapitoa").

Faʻasalaga o se tagata maʻi i se isi ituaiga poʻo le ituaiga inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i gaoioiga, ituaiga (gaosiga), ituaiga (Taimi masani, NPH, ma isi mea), ituaiga (meaola, tagata, inisalini ole inisalini) ma / poʻo le gaosiga (DNA recombinant insulin poo insulin o meaola manu) o le manaʻomia mo se fomaʻi suia.

O tuʻutuʻuga lea e ono faʻamaonia ai ma le faʻamaonia le vave o lapataiga o le hypoglycemia ma le faʻaogaina e aofia ai le faʻaauau pea o le maʻisuka, togafitiga o le inisalini malosi, faʻalavelave faʻalavelave o le maʻisuka, poʻo vailaʻau e pei o beta-blockers.

I tagata gasegase i gasegase o le suavai pe a uma ona fesiitai mai le inisalini mai meaola manu i le inisalini o le tagata, o le vave o le hypoglycemia e ono itiiti le faʻailoaina pe ese mai i latou na maua i le inisalini muamua. E le mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le hypoglycemic poo le hyperglycemic reactions, e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau, faʻata, poʻo le oti. O le le lava o tui poo le faamutaina o togafitiga, ae maise lava i tagata mamaʻi e pei o le maʻisuka o le maʻisuka, e mafai ona oo atu ai i le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka - tulaga e ono lamatia ai le ola o le tagata maʻi.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia i le tulaga o le le atoatoa, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi e le atoatoa le faʻamaʻi o le tino ona o le faʻaitiitia o faiga o le gluconeogenesis ma le inisalini metabolism. Ae ui i lea, i tagata gasegase o le gasegase o le ate, o le faateleina o le tui insulin e mafai ona mafua ai le faateleina o le insulin manaoga. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i taimi o faʻamaʻi pipisi, faatasi ai ma lagona faʻalagona, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le aofaʻi o gaʻo inu meaai.

E mafai foi ona manaʻomia se fetuutuunaiga o togafitiga pe afai o le gaioiga faaletino o le tagata maʻi e faʻatupulaia poʻo le masani ai o meaʻai. O le faamalositino ina ua uma le 'ai e mafai ona faateleina le aʻafiaga o le hypoglycemia. O se taunuuga o vailaau mo togafitiga o analog o le inisalini o le tagata e vave ona faia ose mea e tupu ai le hypoglycemia, ona mafai lea ona atiaʻe pe a uma le tui muamua nai lo le tuiina o le inisalini.

Afai ua faatonuina e lau fomaʻi se sauniuniga o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU / ml i totonu o se fagu, e le tatau ona e aoina mai le insulin mai se porokalama ma le inisalini o le 100 IU / ml e faaaoga ai le tuila mo le tuiina o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU / ml.

A faʻaaogaina sauniuniga o inisalini faʻatasi ma vailaau o le thiazolidinedione, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le edema ma le faʻavaivaia o fatu fatu, faʻapitoa i tagata mamaʻi e iai faʻamaʻi o le cardiovascular system ma le i ai o tulaga lamatia mo le le manuia o le fatu.

MANUALU MO LE FAʻAMATALAINA O MANATU FUAFUAGAQuickPen ™

Humalog® QuickPen ™, Humalog® Mix 25 QuickPen ™, Humalog® Mix 50 QuickPen ™

LE FUAFUAGA MO LE FUAFUAINA O INSULIN

SAʻO FAITAUINA LENEI KOMITIGA AE LEʻI FAIA

Penisini Pen Pen Pencil e faigofie ona faʻaaoga. O se masini mo le puleaina o le inisalini (o le "penisini syringe pen") e aofia ai le 3 ml (300 iunite) o se tui insulin ma se gaoioiga e 100 IU / ml. E mafai ona e tui mai le 1 i le 60 iunite ole inisalini ile tui. E mafai ona e seti le inumaga ma le saʻo o le tasi iunite. Afai ua e faʻapipiʻi le tele o iunite. E mafai ona e faasaʻo le fualaau e aunoa ma le leai o se inisalini.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le pine pipi a QuickPen, faitau atoa lenei tusi lesona ma mulimulitai i ona faatonuga. Afai e te le o usitaia atoatoa nei faatonuga, e mafai ona e mauaina uma pe maualalo le maualuga o le insulin.

O lau pusa insulin penisini QuickPen e tatau ona faʻaaogaina na o lau tui. Aua le pasi le peni poʻo nila i isi, aua o le mea lea e ono aʻafia ai le tuʻuina atu o le siama. Faaaoga se nila fou mo tui taitasi.

Aua nei faʻaaogaina le penisini pe a fai o se tasi o ona vaega ua faʻaleagaina pe gau. Faʻaauau pea ona ave se peni suauu mamanu i le mea e te le maua ai le penisini pe o le a faʻaleagaina.

Tapenaga Penisione Penisini

Faitau ma mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Siaki le igoa i luga ole penisini ao lei faia tui taitasi ina ia mautinoa o le aso e muta ai le vailaʻau e leʻi maeʻa ma o loʻo e faʻaaogaina le ituaiga inisalini, aua le aveese le igoa mai le penisini.

Manatua : O le lanu o le faʻasolosolo vave o le pine o le syringe QuickPen e fetaui ma le lanu o le fasi pepa i luga o le pine laupepa ma e faalagolago i le ituaiga insulin.I totonu o lenei tusi lesona, o le fua o le dose o le a galo. O le lanumoana lanu uliuli o le suauʻu tui o le serveo QuickPen e faʻamaonia ai ua faamoemoe mo le faʻaaogaina ma oloa Humalog.

Ua faatonuina oe e lau fomaʻi ituaiga ituaiga inisalini sili ona talafeagai. Soʻo se suiga ile togafitiga o le inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le peni, ia mautinoa o loʻo faʻapipiʻi atoa le nila ile peni.

Mulimuli i faatonuga ua tuʻuina atu i lalo.

Fesili masani e uiga i le saunia o le QuickPen Syringe Pen mo le faʻaaogaina

-O le a le mea e tatau ona foliga i ai loʻu sauniuniga ile inisalini? O nisi o sauniuniga o le inisalini e faʻamalolo ai le vavao, ao isi o ni fofo manino, ia mautinoa e faitau le faʻamatalaga o le inisalini i le faʻaopoopoga Faatonuga mo le faʻaaogaina.

- O le a se mea e tatau ona ou faia pe a fai e sili atu i le 60 iunite loʻu fuainumera? Afai o le fualaau na faʻamatalaina ia te oe e maualuga atu i le 60 iunite, o le a e manaʻomia se tui lona lua, pe mafai ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e uiga i lenei mataupu.

- Aisea e tatau ai ona ou faʻaaogaina se nila fou mo tui taitasi? Afai e toe faʻaaogaina nila, e mafai ona e maua le tui ole inisalini, atonu o le a tui le nila, pe o le a faʻapipiʻi le peni, pe ono ono aʻafia oe ona o faafitauli o le siama.

- O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai ou te le o mautinoa pe o le a le tele o le inisalini e totoe i laʻu kesi ? Taʻu le 'au ina ia faʻasino i lalo le pito o le nila. O le fua i luga o le faʻamalama manino o loʻo faʻaalia le numera faʻatatau o vaega ole inisalini o totoe. O nei fuainumera e le tatau ona faʻaaoga e seti ai le fualaau.

"O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai e le mafai ona ou aveeseina le pulou mai le peni?" Ina ia aveese le pulou, toso i luga. Afai oe faigata ile aveeseina o le ufiufi, ia faʻafeiloaʻi ma le faʻafefe le faʻavaa i le faasologa o ao ma faasolosolo i le auala e le toe faʻaleleia, ona tosoina lea e aveese le ufiufi.

Iloiloina o le Penaline Serring a QuickPen mo Inisalini

Siaki lau inisalini i taimi uma lava. Ole faʻamaoniga o le faʻatagaina o le inisalini mai le suauu tuila e tatau ona faia aʻo lei faia tui taʻitasi aʻo leʻi amataina se tui o le inisalini e mautinoa ai ua sauni le peni tui mo le fualaau.

Afai e te le siakiina lau inisalini ao le i aliali mai se afaina, e mafai ona e maua tele naua pe sili atu ile inisalini.

Fesili e masani ona fesiligia e uiga i le faia o siaki insulin

- Aisea e tatau ai ona ou siakiina laʻu inisalini ao lei faia tui taitasi?

1. O lenei mea e mautinoa ai ua sauni le peni mo le fualaau.

2. O lenei mea e faʻamaonia ai o le tui o le inisalini e sau mai le nila pe a e lolomiina le pusa.

3. O lenei mea e aveesea ai le ea lea e mafai ona aoina i le nila poʻo le inisalini kilika aʻo faʻaaoga masani.

- O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai e le mafai ona ou faʻamalosi atoa le tui i le taimi o le siakiina o le insulin i QuickPen?

1. Faapipii se nila fou.

2. Siaki le inisalini mai le peni.

"O le a se mea e tatau ona ou faia pe a ou vaai i le ea i totonu o le kesi?"

E tatau ona siaki le inisalini mai le peni. Manatua e le mafai ona e teuina se peni pinini ma se nila e faʻapipii i ai, aua e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleleia o le ea i totonu ole penisini insulin. E itiiti se afaina o le afu o le ea, ma e mafai ona e ulufale i lau fualaau e pei ona masani ai.

Le folasaga o le fualaau talafeagai

Mulimuli i tulafono o feʻau ma le faʻaaogaina o togafitiga fautuaina e lau fomaʻi.

Ia mautinoa e te ulufale i le fualaau manaomia e ala i le uomi ma le uuina o le kuluma o le dose ma faitau lemu i le 5 ae leʻi aveesea le nila. Afai o loʻo tafe mai le inisalini mai se nila, atonu e te leʻi uuina le nila i lalo o lou paʻu mo se taimi umi.

O le i ai o se mataua o le insulin i luga ole pito o le nila e masani lava. O le a le afaina ai lau fua.

E le mafai e se penisini ona tuʻuina atu se fualaau e sili atu nai lo le numera o inisalini o loʻo totoe i totonu o le kesi.

Afai e le masalosalo ua uma ona e faʻatonuina le fualaau atoa, aua nei e faia se isi faʻasologa. Valaʻau lau sui Lilly pe vaʻai lau fomaʻi mo se fesoasoani.

Afai ole sili atu ile fua ole aofaʻi o vaega o loʻo totoe i totonu o le kalama, e mafai ona e ulufale ile inisiua o loʻo totoe i totonu ole penisini, ona faʻaaoga lea o le peni fou e faamaeʻa ai le puleaina o le fualaau manaʻomia, POO faʻaaogā le inumaga atoa e faʻaaoga ai se peni fou.

Aua e te taumafai e tui le inisalini e ala i le fesuiaʻiina o le numera dose. E te le mauaina le inisalini pe afai e te suia le polotini. E tatau ona e faʻasolo atu le button dose i totonu o se itu saʻo e maua ai se tui ole inisalini.

Aua e te taumafai e sui le fua o le insulin i le taimi o le tui.

O le faʻaaogaina o le nila e tatau ona lafoaia e tusa ai ma manaoga o le faʻaaogaina o falemaʻi.

Aveese le nila pe a uma tui.

Fai fesili e masani ona fesiligia

- Aiseā e faigata ai ona faʻafesoʻotaʻi le pusa oomi, pe a ou taumafai e tui?

1. O lau tola e mafai ona pipisi. Taumafai e faʻapipiʻi se nila fou. O le taimi lava e te faia ai lenei mea, e mafai ona e vaʻaia le auala e sau ai le inisalini mai le nila. Ona siaki lea o le peni mo le inisalini.

2. O le vave ona lolomiina i luga o le afaina o le dose e mafai ona faamama le faamau. Faʻavave le patipati o le afaina o le dose e mafai ona faigofie tele.

3. O le faʻaaogaina o le nilala lautele e mafai ai ona faigofie le taofiofi o le kuluma i le taimi o le tui.

Faʻatalatalanoa i lau 'auʻaunaga soifua maloloina e tusa ai ma le tele o le nilala sili ona lelei mo oe.

4. Afai o le kilikiina o le faamau i le taimi o le puleaina o fualaau e tumau pea pe a uma ona uma uma ia vaega ua taua i luga, ona tatau loa lea ona sui le pine sisi.

- O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai e pipii le tui pine Penisini pe a faʻaaogaina?

O lau peni o le a pipii pe afai e faigata ona tui pe seti le fualaau. Ina ia taofia le sisiina mai le pipii:

1. Faapipii se nila fou. O le taimi lava e te faia ai lenei mea, e mafai ona e vaʻaia le auala e sau ai le inisalini mai le nila.

2. Siaki mo le inisalini.

3. Seti le fualaau manaomia ma tui.

Aua e te taumafai e lupe le peni, ona e ono faaleagaina ai le masini sosoʻo penisini.

O le lolomiina o le kuluma o le kuluma e mafai ona faʻamalosi pe afai o mea mai fafo (palapala, pefu, meaai, insulin poʻo soʻo se vai) e oʻo i totonu ole peni. Aua neʻi faatagaina ni mea leaga e ulufale atu i le peni.

- Aiseā e tafe mai ai le inisalini mai le nila pe a uma ona faʻauʻuina aʻu fualaau?

Atonu e te ono aveeseina le nila vave mai le paʻu.

1. Ia mautinoa e te vaʻai i le fuainumera "0" i le faamalama o le faʻaʻailoga.

2. Ina ia faia le isi togi, ia taomi ma uu le button dose ma faitau lemu i le 5 aʻo leʻi aveeseina le nila.

- O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai ua faamautuina loʻu toto, ma o le afaina o le fatu o le a faasolosolo malie lava e toe tolotolo i fafo e aunoa ma se nila e faapipii i le suauu?

1. Toe faʻafoʻi le polotini i le zero.

2. Faapipii se nila fou.

3. Fai se siaki insulin.

4. Seti le fualaau ma tui.

- O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai ou te setiina le dose (e maualalo pe maualuga tele)? Toe faʻafoʻi le dosi o le dosini pe toe agai i luma e faasaʻo le fua.

- O le a se mea e tatau ona ou faia pe a ou vaai atu o le inisalini e alu ese mai le nila o le tuilala i le taimi o le fuaina o fualaau poʻo le fetuunaiga? Aua e te faia se fualaau, aua o le a le mafai ona e maua atoa lou fua. Faʻapipiʻi le penisini i le numera zero ma toe siakiina le inisalini mai le penisini (silasila i le vaega "Checking the QuickPen Syringe Pen for Insulin Delivery"). Seti le fualaau manaomia ma tui.

- O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai e le mafai ona faʻamautuina laʻu fualaau atoa? Ole suauu o le syringe o le a le faatagaina oe e seti le fualaau ile sili atu ole numera ole inisalini o loʻo totoe i le kesi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻomia le 31 iunite, ma na o le 25 iunite e tumau i totonu o kekeli, ona e le mafai lea ona pasia le numera 25 i le taimi o le faʻapipiʻi. Aua e te taumafai e seti le fualaau e ala ile alu i lenei numera. Afai o le vaega ole vaega o loʻo totoe i totonu o le peni, ona mafai lea e oe:

1. Ulufale i lenei vaega ole vaega, ona ulufale lea i le isi togi e faaaoga ai se peni fou tui, poo

2. Faailoa mai le fualaau atoa mai le penisini fou.

- Aisea e le mafai ai ona ou seti le fualaau e faaaoga ai le aofaiga laitiiti o le inisalini o loo totoe i laʻu kesi? O le syringe pen ua mamanuina e faʻataga ai le puleaina o le 300 iunite o inisalini. O le masini o le syringe e puipui ai le kilipa mai le sasaʻa atoatoa, talu ai ole laʻititi ole inisalini e tumau i totonu o le kalama e le mafai ona faʻaaogaina ile saʻo saʻo.

Teuina ma le lafoaia

E le mafai ona faʻaaogaina le peni a le syringe pe afai o fafo atu o le pusaaisa mo sili atu nai lo le taimi ua faʻamaonia i le Faatonuga mo le Faʻaaoga.

Aua nei teuina le peni ma le nila e faapipii i ai. Afai o le a tuʻuina le nila, atonu o le inisalini e alu ese mai le peni, poo le insulin e mafai ona mago i totonu o le nila, ma faʻapipiʻi ai le nila, pe mafai ona fauina i totonu o le kesi.

O peni togafitiga e le faʻaaogaina e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa i le vevela mai le 2 ° C i le 8 ° C. Aua neʻi faʻaaogaina le peni a le sine pe a fai o le aisa.

O le syringe pen o loʻo e faʻaaogaina nei e tatau ona teuina i se vevela e le sili atu i le 30 ° C ma i se nofoaga e puipuia mai le vevela ma le malamalama.

Faʻasino atu i Faatonuga mo le faʻaaogaina mo se mafutaga atoatoa ma tulaga e teu ai le peni.

Taofi le syringe peni mai le mafai ona aapa atu tamaiti.

Lafoaʻi nilala faʻaaogaina i pupuʻu, faʻapipiʻi vavalalata (faʻataʻitaʻiga, pusa mo vailaau oona ma otaota), pe pei ona fautuaina mai e lau fomaʻi soifua maloloina.

Lafoaʻi peni vili na faʻaaogaina e aunoa ma nila faʻapipiʻi ia latou ma ia tusa ai ma fautuaga a lau fomaʻi.

Aua nei toe faʻaaogaina se pusa o meaʻai.

Fesili atu i lau fomaʻi e uiga i ni auala e mafai ona lafoai ai pusa otaota ua tumu i totonu o lau eria.

Humalog®, Humalog® i totonu o le pine syringe QuickPen ™, Humalog® Mix 50 i le pine syringe QuickPen ™, Humalog® Mix 25 i le pine syringe QuickPen ™ o faailoga taufaʻailoga a Eli Lilly ma le Kamupani.

O le QuickPen ™ Syringe Pen e fetaui lelei ma manaoga ole ISO 11608 1: 2000

Ia mautinoa o loʻo ia te oe vaega nei:

□ Faʻasologa o le Penisini

□ New needle mo le peni

□ Ava o le ava malosi

QuickPen Syringe Pen Components and Needles * (* Vaa Vaʻavaʻagofie), Faʻasologaina o Vaega Pen - tagaʻi i le ata 3 .

Faʻavasegaina o lanu o le Pātusi Faʻamau - tagaʻi i le ata 2 .

Faʻaaoga masani o se peni

Mulimuli i nei faatonuga e faʻatumu ai tui taʻitasi.

1. Sauniuniga o le Penisione Penisini

Ave le pulou o le peni uamea e aveese ai. Aua e te suia le pulou. Aua nei aveese le igoa mai le peni.

Ia mautinoa e siaki lou insulin mo:

Aso Faʻaiʻu

Faʻalogo: Ia faitau i taimi uma le igoa o le suauu tui ina ia mautinoa o loʻo e faʻaaoga le ituaiga saʻo o le inisalini.

Mo le faʻamalositili ile insulin:

Galu lemu le peni a le peni 10 taimi i le va o ou alofilima

liliu le peni sili atu i le 10 taimi.

E taua tele le faʻafefiloi ina ia mautinoa ai le maua o le fua saʻo. O le insulin e tatau ona vaeluaina.

Ave se nila fou.

Aveese le pepa pepa mai le pulou pito i fafo.

Faʻaaoga se paluga faʻamamaina i le ava malosi e fufulu le lipine paʻu i le pito i tua o le tagata faʻailo.

Tuu le tooto i le pulou saʻo i luga o le pito o le peni.

Vili i luga o le nila seia maeʻa tuʻuina atu.

2. Iloiloina o le Pening serringe QuickPen mo Insulin

Lapataiga: Afai e te le siakiina le inisalini ao lei faia tui taitasi, e mafai ona e maualalo pe maualalo le tui ole inisalini.

Ave ese le pulou pito i fafo. Aua le togi ese.

Aveese le paʻu pito i totonu o le nila ma lafoai.

Seti le 2 iunite e ala lea i le suiina o le kuluma.

Tusi le peni i luga.

Faʻafesoʻotaʻi le tagata faʻamaʻi pepa ina ia mafai ai e le ea ona aoina

Faatasi ai ma le nila o loo faasino i luga, tataʻi le pusa o le dose seia oo ina taofi ma o le fuainumera "0" o loo i ai i le faamalama o le faailoga o fualaau.

Faʻaofuofu le pusa i le tulaga malolo ma faitau lemu i le 5.

O le siakiina o le inisalini e faʻailoaina ua maeʻa pe a faʻaalia se tui o le inisalini i le pito o le nila.

Afai e le o iai se tui o le inisalini i le pito o le nila, ona toe fai lea o laasaga o le siakiina o le inisalini e fa taimi, e amata mai le itu 2B ma faaiʻu i le point 2G.

Manatua: Afai e te le vaʻaia se tui o le inisalini e aliali mai mai le nila, ma faʻapipiʻi le faʻafitauli, ona sui lea o le nila ma toe fai le siakiina o le inisalini mai le sisiva.

Liliu le numera o le dose i le numera o vaega e te manaʻomia mo le tui.

Afai e te faʻafuaseʻi ona faʻatulagaina le tele o vaega, e mafai ona e faʻasaʻo le fualaau e ala i le suiina o le afetoto i le isi itu.

Faʻaofi le nila i lalo ole paʻu e faʻaaoga ai le tui tui na fautuaina e lau fomaʻi.

Tuu lou limamatua i luga o le pusa ole fatu ma faʻamalosi le faʻamalosi le button button seia maeʻa atoa.

Ina ia oʻo i le fuataga atoa, ia uu le button button ma faitau lemu i le 5.

Aveese le nila mai lalo o le paʻu.

Manatua : Siaki ma ia mautinoa e te vaʻai i le fuainumera "0" i le faamalama o le faʻaʻailoga, ina ia faʻamaonia ai ua e ulu atu i le fua atoa.

Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le pulou i fafo i luga o le nila.

Manatua: Aveese le nila pe a mavae tui taʻitasi e puipuia ai le faʻaleleia o le ea mai le ulufale atu i le kesi.

Aua nei teuina le peni ma le nila e faapipii i ai.

Faʻasese le nila ma le pulou pito i fafo ma tuʻuina atu e tusa ai ma faatonuga a lau fomaʻi.

Tuu le pulou i luga o le suauu, faʻapipiʻi le pulou pupuni faʻatasi ma le faʻamaʻi o le tui e ala i le tuleiina o le pulou saʻo i le pito i luga ole peni.

Faʻaalia 15 iunite (tagaʻi i le ata 4) .

E oo lava i fuainumera o lo o lolomiina i le faamalama o le faailoga o fualaau o fuainumera, numera numera o lo o lolomiina e pei o laina saʻo i le va o numera.

Manatua: O le pine syringe o le a le faatagaina oe e seti le numera o iunite e sili atu nai lo le numera o iunite o loʻo totoe i le peni.

Afai e te le o mautinoa ua uma ona e faʻatonuina le fualaau atoa, aua e te faia se isi faʻasologa.

Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai le vaʻaia. Wed ma fulufulu.:

O le gasegase o le gasegase e taulai atu ma le tali o le tali atonu e faʻavaivaia ona o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia e fesootaʻi ma le sese. E mafai ona avea lenei mea ma se tulaga lamatia i tulaga ia o nei tomai e taua tele (mo se faataitaiga, taavale afi poʻo le galue ma masini).

E manaʻomia e tagata maʻi ona faʻaeteete e aloese mai le hypoglycemia aʻo alu. E taua tele lenei mea mo na gasegase o loʻo i ai se lagona faʻaitiitia pe le toesea o faʻamatalaga vaʻaia o le hypoglycemia poo le o loʻo vaʻaia i ai vaega o le hypoglycemia. I nei tulaga, e tatau ona iloilo le talafeagai o le avetaavale.

Faʻasalaga / vailaʻau: Fofo mo pulega faʻapitoa ma le faʻapitoa, 100 IU / ml. Faʻapipiʻi:

3 ml o le fualaau faasaina i kilika. Lima taʻavale i luga o le vailaʻau. Tasi se tasi o le pulufana faatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina i se pepa pepa.

3 ml o le fualaau faasaina i totonu o se kelika ua tuufaatasia i totonu o le pine sisiua QuickPen ™.E lima penisini Siniue QuickPen ™ taitasi, faatasi ai ma faatonuga mo le faʻaoga ma se QuickPEN ™ Syringe Pen Instructions mo le faʻaaogaina i totonu o se pusa kata.

Teu i totonu o se pusaaisa i le vevela o le 2-8 ° C.

Fualaau faasaina i totonu o se penisini / syringe pene e tatau ona teu i le vevela o le potu e le sili atu nai lo le 30 ° C, e le silia le 28 aso.

Puipui mai le susulu o le la ma le vevela. Aua nei faatagaina le faamaluina.

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti. 10/27/2015 Faʻailoga ata

Faatonuga mo le faʻaaogaina:

Humalog o se togafitiga mo le maʻisuka.

Fale faʻamaloilo

O le Humalog o se mea faʻapipipasi o le inisalini e puupuu puupuu. E faʻatonutonu ai le metabolism o le kulukose i le tino, faʻaititia ai lona maualuga i le toto. I lenei tulaga, o le sili atu o le kulukose i le ituaiga o glycogen e maua i totonu o maso ma le ate. Inisalini Humalog ua faʻavaveina ai le faʻaogaina o meaola palatini, o le faʻaaogaina o amino acids, faʻaitiitia ai le gau o glycogen i le kulukose, ma faʻagesegese ai le fausia o le kulukose mai gaʻo ma pulu.

O le inisalini pupuu e masani ona tuufaatasia ma le basal mo le lelei o le puleaina o le kulukose toto. O le umi o le gaioiga a le Humalog e eseese i maʻi eseese ma e faalagolago i le tele o mea.

I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, pe a maua e le tagata gasegase i le taimi lava e tasi ia sooga oona i papa ma lenei insulin, o le toto toto o le suka e sili atu ona faatuatuaina. E atagia mai lenei mea i le faʻaitiitia o le aofaʻi o le hemoglobin glycated i le taimi o le siakiina o togafitiga. Humalog faʻaitiitia le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka i le po. O le tulaga o le ate ma fatuga o le tagata maʻi e le afaina ai le metabolism o le fualaau faasaina.

E tusa ai ma faʻatonuga, e televave le gaogao o Humalog ma amata ona galue i le 15 minute i le maea ai o le pulega, o lea e mafai ai ona faʻatinoina le 15 minute aʻo leʻi 'ai, e le pei o isi insulin insulin, lea e 30 i le 45 minute. O lona umi e puupuu atu nai lo le inisalini o tagata soifua masani, ma na o le 2 - 5 itula.

Faatonuga mo le faaaogaina Humalog

O le vailaʻau e faʻatonuina i se auala faʻapitoa e ala i le iniseti poo se inisalini i le taimi nei aʻo le i ai taumafa. O nofoaga o inisiua o le tauau, o le suilapalapa, le manava poʻo le papa. E tatau ona e suia i latou ina ia i ai i se tasi nofoaga e le faaluaina le inisiua i le 1 masina, o le a taofia ai le vevelaina o le tino. E tatau ona tatou taumafai e aua le oʻoi totonu o le toto. Aua le saluina le nofoaga o inisiua pe a uma le tuiina mo le lelei atili o le tagofia o fualaau faasaina.

I taimi faanatinati, o le Humalog insulin e mafai ona faia ma le le mautonu i vaifofo physiological (taotoga, ketoacidosis, ma isi). Aʻo leʻi tuiina, ia mautinoa o loʻo fofo le fofo i le vevela vevela.

O le fua o le Humalog o le tagata lava ia mo tagata maʻi taitasi ma ua fuafuaina e le fomaʻi. Aua nei faʻafefiloi ia insulini eseese ile peni tui.

E le aoga tele le Humalog pe a ave faʻatasi ma le glucocorticoids, faʻamaʻi faʻamataʻu, vailaau faʻasolosolo, ma le kulicoticic acid. Ethanol, salicylates, inhibitors ACE, beta-blockers faateleina le aafiaga o le inisalini.

I le taimi o le maitaga ma le lactation, o le puleaina o lenei inisalini e talia, ae sili atu le mataituina lelei o le maualuga o le suka. I le taimi o le susu, e masani ona manaʻomia le toe faʻasolo o le fualaau ona o le faateleina o le manaʻomia mo le inisalini. Ua faʻatagaina le fualaau mo le faʻaaogaina i tamaiti.

Faʻaiʻuga

O nisi taimi faatasi ai ma uiga o le tino o le tino, o le Humalog e mafai ona faʻaitiitia ai le kulukose toto - hypoglycemia.

E i ai taimi, e iai ni mea e afaina i le fualaau faasaina i foliga o fulufulu, lanu mumu, pulumu o le paʻu, i mataupu ogaoga - angioedema.

I le nofoaga e tui ai, o le faʻaitiitia o le gaʻo o le gaʻo, lipodystrophy, e ono matauina.

Faʻasologa o foliga

Fofo mo iv ma sc pulega

insulin lispro 100 IU

Tagata faʻatau: glycerol (glycerin) - 16 mg, metacresol - 3.15 mg, faʻamaʻi o le zinc (q.s.mo le anotusi o le Zn2 + 0.0197 μg), sodium hydrogen phosphate heptahydrate - 1.88 mg, vai solution o le chlorhydrate 10% ma / poo le sodium hydroxide solution 10% - q.s. e oo i le pH 7.0-8.0, vai d / i - q.s. e oʻo atu i le 1 ml.

Tulaga faapitoa

Faʻaliliuina atu o le tagata gasegase i se isi ituaiga poʻo le ituaiga inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i le gaioiga, lanu (gaosiga), ituaiga (faʻataʻitaʻiga, Faʻatulagaga, NPH, Tape), ituaiga (manu, tagata, inisalini ole inisinia) ma / poʻo le gaosiga (DNA recombinant insulin poo insulin o meaola manu) e ono manaʻomia fesuiaiga o fua.

O tuʻutuʻuga lea e ono faʻamaonia ai ma le le faʻapitoa le lapataiga muamua o le hypoglycemia ma le faʻaogaina e aofia ai le faʻaauau pea o le maʻisuka, togafitiga o le inisalini malosi, faʻalavelave faʻamaʻi o le maʻisuka, poʻo vailaʻau, e pei o beta-blockers.

I tagata gasegase i gasegase o le suavai pe a uma ona fesiitai mai le inisalini mai meaola manu i le inisalini o le tagata, o le vave o le hypoglycemia e ono itiiti le faʻailoaina pe ese mai i latou na maua i le inisalini muamua. E le mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le hypoglycemic poo le hyperglycemic reactions, e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau, faʻata, poʻo le oti.

O le le lava o laasaga poʻo le faʻavaivai o togafitiga, aemaise lava i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka, o tulaga e lamatia ai le ola i le tagata maʻi.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faaitiitia ai tagata mamaʻi i le gasegase fou, faapea foi ma tagata gasegase i le gase o le ate ona o le faaitiitia o le faagasologa o le gluconeogenesis ma le inisalini metabolism. Ae ui i lea, i tagata gasegase o le gasegase o le ate, o le faateleina o le tui insulin e mafai ona mafua ai le faateleina o le insulin manaoga.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli faʻalagona, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le aofaʻi o meaʻai.

E mafai foi ona manaʻomia se fetuutuunaiga o togafitiga pe afai o le gaioiga faaletino o le tagata maʻi e faʻatupulaia poʻo le masani ai o meaʻai. O le faamalositino ina ua maeʻa se taumafataga e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia. O se taunuuga o vailaau mo togafitiga o gasegase o le inisalini e vave ona faia, o le afai e tupu aʻe le hypoglycemia, ona mafai lea ona atiaʻe pe a maeʻa le tui muamua nai lo le tuiina o le inisalini.

E tatau ona lapatai le tagata maʻi afai e faatonuina e le fomaʻi se sauniuniga o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU / ml i totonu o le fagu, ona le tatau lea ona ave le insulin i se kilika ma le inisalini o le 100 IU / ml ma se tui mo le tuiina o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU / ml.

Afai e manaʻomia, ave faʻatasi fualaau faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le vailaʻau

O loʻo maʻi le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti, e manaʻomia le togafitiga o le inisalini e faʻamautinoa ai le maualuga o kulūkose.

Contraindications

O le gasegase ile vaega ole vailaʻau.

Humalog tau i isi 'aʻai

Faʻatau Humalog, Humalog i St. Petersburg, Humalog i Novosibirsk,

Inisinia fou Humalog: aʻoaʻo mea uma e te manaʻomia. Lalo oe o le a maua faatonuga mo le faʻaaogaina tusitusia i le gagana manino. Faitau tali i fesili:

Ole Inisalini Humalog: Faʻamatalaina Tala

E le fautuaina e le 'upega tafaʻilagi le faatauina o insulin ma fualaau o le maʻisuka mai lima, e tusa ai ma faʻasalalauga. Faʻatau mai tagata taʻitoʻatasi, o le a sili atu ona e maua se fualaau le aoga, leai se aoga. I le taimi lava e vevela ai, e masani lava ona atoatoa le manino o Humalog. I le faʻaalia o le inisalini e le mafai ona faʻamasinoina lona uiga lelei. O le mea lea, e tatau ona e faʻatau i na o mea faʻapitoa, faʻamatalaga faʻapitoa, e tausisia ai tulafono e teu ai.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Inisalini Humalog o loʻo maua e avea o se vai le lanu mo le tuiina. Used for subcutaneous and intravenous administration. O le gaosiga autu o le fualaau faasaina o le Lispro insulin, o se mea iloga o le suiga o amino acid combinations i le B-chain of insulin.

O le fualaau faasaina ua faatauina atu i le 3 ml cartridges. Mo le faigofie o le pulega, o peni tui o loʻo faʻaaogaina. I le faatauina atu, e mafai ona e maua ituaiga vailaʻau: Humalog Mix 25 ma Humalog Mix 50. O le filifiliga muamua e aofia ai le 25% Lispro insulin (puupuu) ma le 75% Lizpro insulin protamine suspension (medium medium), o le vaega lona lua o le hormone e aofia ai mea uma ile tutusa tutusa.

O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai vaega faaopoopo: glycerol, metacresol, oxide zinc, sodium hydrogen phosphate heptahydrate, hydrochloric acid (sodium hydroxide solution) ma vai.

Mataupu faavae o le taotoga

O le inisalini e fai siʻosiʻomaga e amata ona galue aʻo leʻi oʻo i le taimi o le tino e faʻaleleia ma faʻagasolo ai meaʻai e oʻo mai i le kulukose. O lea ituaiga vailaʻau e masani ona faʻaaogaina pe afai e tatau ona vave faʻasalalau le maualuga o le suka i le toto, ae o ona maualuga maualuga e le i taʻitaʻia ai le atinaʻe o faʻafitauli. Ae peitai, ei ai mataupu pe a manaʻomia le inisalini e maua ai le inisalini e oʻo lava i tagata gasegase o ē o loʻo pipii mau i fautuaga a le fomaʻi ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e oso i luga le kulūkose i le taimi o le atuatuvale.

Pe a faʻaaogaina le inisalini, e taua le manatua e tele taimi e sili atu le malosi nai lo analogues o le homone short-acting hormone. 1 le iunite o Humalog e mafai ona faʻaitiitia le suka toto 2.5 taimi vave nai lo le 1 le iunite o le inisalini puupuu. Ae peitai, ina ia mafai ona lelei le togafitiga o fualaau faasaina, e tatau ona filifili le fua saʻo.

Le lelei ma le le lelei

O ituaiga uma o inisalini ei ai ona lelei ma mea leaga. O le aoga o fualaau faasaina ua iloiloina e le pito i luga o lo latou aafiaga i le toto ma le fua o le faaitiitia o le maualuga o le inisalini. O le tagata palatalaina o loʻo faʻamaonia e se pito sili ona mataʻutia. E amata ona gaoioi i totonu o le 15 minute talu ona faʻamaʻaina. O le mea lea, e fautuaina e ulufale i le 15-20 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.

O le saoasaoa o le fualaau faasaina ua manatu o se tasi o ona tulaga taua tele. O lenei faailoga e sili ona taua mo i latou e le mafai ona masani ona tui. O le umi ma le malosi o gaioiga e faalagolago i le nofoaga o le puleaina o fualaau faasaina, soifua maloloina lautele, uiga taʻitasi ma le gaioiga faaletino. Inisalini Humalog e sili ona lelei le faʻaaogā. O le maualuga o lona maualuga o loʻo matauina 30-60 minute pe a uma le pulega.

Faatasi ai ma isi tulaga lelei o le fualaau faasaina e mafai ona matauina:

  • le malosi e faʻaitiitia ai le aofaʻi o faʻaaliga o le glycemia nocturnal,
  • le mafai ona fausia le musele e ala i le faateleina o mea o loʻo maua i gaʻo gaʻo ma faʻalauteleina le faʻamalosia o le palatini,
  • le saoasaoa o le faagasologa o le taumafaina o vailaau amino.

O le sili ona leaga o Humalog o lona faʻafitauli. Ina ia fuafuaina pe faʻaauauina le aafiaga o le vailaau faʻasaina i luga o le tino pe ua maeʻa foi, e tatau ona fai fua ma se glucometer. E le faigofie i taimi uma.

Faatomuaga tulafono

Inisalini Humalog e mafai ona faʻatonuina i ni auala se 2: i se mea faʻapitoa ma le faʻamalosi. O le faʻapitoa o le puleaina o loʻo i ai i le ituaiga o tui, afaina, poʻo le faʻamaina o le inisalini. O le faʻaleagaina o le pulega e faʻaaogaina na o se toe mulimuli. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le vaega ole sulu, tauau, manava ma le papa. E le fautuaina e taitaia le fualaau faasaina i le nofoaga e tasi.

Ina ia lelei le tuiina o se inisalini, e tatau ona e tausisi i ni tulafono patino.

  1. Aʻo le i faia le pulega, ia mautinoa ia mautinoa lelei le fofo o le fofo, e aunoa ma ni mea le mama, faʻalavelave ma le pala.
  2. Fufuluina ou lima ma fuafua le nofoaga o le folasaga. Ia togafitia i se antiseptic.
  3. Aveese le pulou puipui mai le nila. Fuʻu pe fusi le paʻu i totonu o le faʻaoga ma faʻapipiʻi.
  4. Faʻaofi le nila e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina ma taomi le ki.
  5. Aveese le nila.Faʻasalalau le mea o loʻo tuiina. Aua le ufiufi pe faʻamalolo.
  6. Kuni le nila faʻaaoga ma se pulou. Faʻasese ma tuʻu ese.
  7. Kuni le peni a le syringe ma se pulou ma tuu i se nofoaga e teu ai.

Afai o loʻo e faʻaaogaina Humalog Insulin mo le taimi muamua, ia faitau ma le totoa le tusi faʻataʻitaʻiga ao lei faia le pulega. Afai ei ai ni au fesili, ia talanoaina ma lau fomaʻi.

Faʻafefea ma pe faʻapefea ona tui?

Humalog vave nai lo isi fualaau faasaina e mafai ona faʻasaʻo le maualuga o le toto suka. O le mea lea, e lelei le i ai ia te oe i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi. Ae ui i lea, o nai maʻisuka latou te naunau e faʻaaoga puupuu ma faʻasolosolo insulin. Afai e te puleaina lau metabolism i se taumafataga maualalo, e mafai ona e maua i se fualaau fai fua.

O le a le umi o tui taitasi?

O tui taʻitasi o le Humalog medication e tumau pe a ma le 4 itula. O maʻi suka e mulimuli mai e manaomia ai laʻititi maualalo o lenei inisalini. E masani lava ona tatau ona faʻamalosi ina ia faʻamaonia se fua o le itiiti ifo i le 0.5-1 iunite. Humalog e mafai ona faʻaleagaina e le gata mo tamaiti ei ai le maʻisuka ituaiga 1, ae mo tagata matutua foi. Aua o se vailaau malosi tele. Pe a faʻaaoga ia laʻasaga maualalo, o le inisalini e taofi le galue vave nai lo le taua i faʻamatalaga aloaia. Masalo o le tui o le a muta i le 2.5-3 itula.

A maeʻa tui taʻitasi o se sauniuniga vave, fua le suka toto i le sili atu i le 3 itula mulimuli ane. Talu ai e oʻo mai i lenei taimi, o le tui maua o le inisalini e leai se taimi e faʻaalia ai lona atoatoa. I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka e tuʻuina atu se inisalini o le inisalini vave, 'ai, ona fua lea o le suka muamua ao leʻi oʻo i le isi taumafataga. Faʻavagana i tulaga e lagona ai e le maʻi. I ia tulaga, e tatau ona vave siaki le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma, pe a tatau ai, ia faia se gaioiga.

O le a le eseesega i le va o Humalog ma Humalog Mix?

O le neutron protamine Hagedorn (NPH), lea e faʻagesegese ai le gaioiga o le inisalini, ua faaopoopo i le Humalog Mix 25 ma le 50. O nei ituaiga o inisalini e ese mai i totonu o le NPH. O le tele o lenei mea, o le tele foi lea o le gaioiga o le tui. O nei fualaau oona e lauiloa aua e mafai ona faʻaititia le numera o le iniseti i aso taitasi, faʻafaigofie le faʻasologa o togafitiga insulin. Ae peitai, e le mafai ona latou maua le lelei o le toto suka. O le mea lea, e le fautuaina e le 'upega tafailagi le latou faʻaoga.

Faitau e uiga i le puipuia ma togafitiga o faʻafitauli:

O fea insulin e sili atu: Humalog poʻo NovoRapid?

Atonu e le saʻo faamatalaga e tali ai lenei fesili, lea e masani ona fesiligia e tagata gasegase. Aua o ituaiga inisalini eseese e afaina ai le maʻisuka taitoatasi. E pei o Humalog, e tele a latou tagata fiafia. I le avea ai o se tulafono, e gasegase e le au gasegase fualaau faasaina e tuuina atu e aunoa ma se totogi.

O nisi o vaega o le faʻalavelave faʻalalōlōina e suia mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi. Matou te toe faia lena mea, afai e matauina o se inisalini vave ao lei faia ni taumafataga, e lelei le faʻaaogaina o fualaau faasaina, mo se faataitaiga, nai lo le faʻataʻitaʻiina o Humalog, NovoRapid poʻo Apidra. Afai e te manaʻo e filifili ituaiga sili ona lelei o inisalini faʻalautele ma vave, o le a le mafai ona e faia e aunoa ma se faamasinoga ma se mea sese.

Analogues o le inisalini Humalog (lispro) - o fualaau faasaina ma. O le fausaga oa latou meaola e eseese, ae mo le faʻatinoga e le afaina. fai mai e sili atu le vave ma malosi o Humalog nai lo ona tagata. Ae peitai, e le o tagata uma e faamaonia lenei faamatalaga. I luga o faʻasalalauga o le maʻisuka e tautala i le gagana Rusia, e mafai ona e maua ni faʻamatalaga tetee.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o loʻo mataituina atonu e taumafai e sui le insulin i lepro-fualaau faʻamaʻi. Mo se faataitaiga, i. Luga o loʻo tusia auiliili pe aisea e aoga ai lenei mea. E le gata i lea, o le inisalini puupuu e taugofie. Aua na ia ulu atu i le maketi i le tele o tausaga ua mavae.

Ole inisalini pupuu e amata ai lana galuega 30-45 minute pe a uma ona faʻaofiina i le tino.E i ai ituaiga o meaola e sili ona puupuu-o le insulin, e galue i le 10 minute. O nei mea e aofia ai le faʻalauiloaina o le inisalini o tagata: Apidra, Novo-Rapid ma Humalog. O nei analogues o le inisalini masani, faʻafetai i le faʻaleleia atili o le faʻasologa o mea, e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose o le toto pe a uma ona ulu atu i le tino o le maʻi ma le maʻisuka.

O le a le mea o le inisalini

O le inisalini ua faʻataunuʻuina ina ia vave sasaina ai ni meaʻai i le suka ona o le solia o le taumafa malosi a se tagata mafatia. E pei ona faaalia i le faatinoga, e le mafai ona fai 100 pasene, aua a e faʻaaogaina meaʻai faasaina mo le maʻisuka, o le kulukose toto e mafai ona tulaʻi i tulaga maualuga.

E ui lava i le i ai o ni suiga o ituaiga kulukose, e le mafai ona faʻamagaloina se taumafataga e maualalo le carbohydrate, ona o le tele o le maualuga o le suka o le toto e aafia ai le ata atoa o le maʻi.

O le insulin e faʻaaogaina e vave faʻaititia ai le suka i se tulaga masani, faʻapea foi i nisi o taimi aʻo leʻi 'ai. E taua lenei mea i mataupu pe a oʻo i luga le maʻisuka pe a maeʻa ona 'ai.

Ua faatonuina e le fomaʻi le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 tagata gasegase o le maʻisuka ma le pulea lelei o le tino o le kulukose o le toto. O lenei faiga e tatau ona faia i le itiiti ifo i le vaiaso ma e na o le taimi lava lea e mafai ai ona faia se filifiliga pe o le a le ituaiga inisalini e tatau ona tui, o lona metotia ma le taimi. E le mafai ona fautuaina se fuafuaga lautele, aua o tulaga taitasi o le a tulaga ese ma taitoatasi.

E faʻapefea ona galue le togafitiga o le insulin?

Afai tatou te talanoa e uiga i le ultra-puupuu o le inisalini, ona sili atu lea ona galue muamua nai lo le tino maʻi ua amata ona liua le protein i le toto kulukose. Mo lenei mafuaʻaga, o tagata na mulimuli i se taumafa maualalo o le gaʻolaʻau i se auala lelei ma lelei e mafai ona faʻaaogaina le inisalini masani puupuu aʻo leʻi faia taumafataga.

E manaʻomia ona faʻaofiina i le tino pe a ma le 45 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. Ole taimi e le o taʻua tonu, aua e tatau ile tagata maʻi, e ala i tofotofoga ma mea sese, saili le taimi sili mo se tui. O le inisalini o le tagata e faigaluega mo le 5 itula, aua o le vaitaimi lenei o loʻo faʻapalapala ai meaai uma ma o le kulukose e ulufale atu i le toto.

E pei ona faʻaleleia le inisalini, e taua i le faʻamalosia o faʻalavelave masani e vave faʻaitiitia ai le suka ile maʻi. E matua taua tele, aua i lona tulaga maualuga o loʻo i ai se tulaga e sili atu le talafeagai i faʻafitauli o le maʻisuka ma le faʻalauteleina o ona uiga. Mo lenei mafuaʻaga, e le manaʻomia le faʻaaogaina o le insulin o tagata.

Faamatala nisi o manatu:

  1. Mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka laʻitiiti 2 ma o latou suka toto e mafai ona faʻaititia e ia lava, e le manaʻomia ona tuiina le inisalini e faʻaitiitia ai le toto toto.
  2. E tusa lava pe e te mulimuli i fautuaga a le fomaʻi e tusa ai ma le tele o meaʻai gaʻoina, o oloa o le inisalini ole inisalini e mafai ona oʻo mai. Afai e faʻafuaseʻi ona oso le suka, o le a faʻaitiitia le tele o le inisalini i le tele o taimi. E mafua mai i lenei mea o faʻafitauli o le gasegase o le suka o le a le mafai ona amata amataina.
  3. I nisi tulaga, e le mafai ona e mulimuli i le tulafono o le faatalitali mo le 45 minute ao le i ai, ae peitai, o le tuusaunoaga lenei.

E tatau ona e manatuaina taimi uma e sili atu le malosi o insulin i nai taimi pupuu. I le tautala i fuainumera, o le 1 le iunite o le Humalog insulin o le a mafai ona faʻaititia le glucose concentration 2.5 taimi vave nai lo le 1 le iunite o le inisalini puupuu masani.

O isi ituaiga o talo e ofoina atu insulin "Apidra" ma le "Novo-Rapid" - e 1.5 taimi le vave. O nei fuainumera e le mafai ona faʻamaonia, aua o lenei fuainumera e faʻaalia.Ia iloa saʻo lenei faʻataʻitaʻiga e na o le faʻaaogaina i tulaga taʻitasi. E tutusa foi le faaaogaina i fua o le insulin. E mafai ona sili atu le maualalo nai lo le tutusa o le insulin masani.

Afai tatou te faʻatusatusaina le "Humalog", "Apidra" ma le "Novo-Rapid", o lona uiga o le fualaau muamua lea e manumalo i le saoasaoa o le gaioiga e tusa ma le tasi i le 5.

O mea taua ma le le lelei o le insulin

E tele suʻesuʻega faafomaʻi ua faʻaalia e faʻapea soo se ituaiga o inisalini e mafai ona iai uma tulaga lelei ma tulaga le lelei.

Afai tatou te talanoa e uiga i le inisalini ole tagata soifua, ona sili atu lea i le taimi o le inumaga i le toto o le maʻisuka, ae i le taimi lava e tasi, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o lona tino ma e le mafai ona suia.

Ona o le mea moni o le Humalog o loʻo i ai se pito sili ona mataʻutia, e matua faigata lava ona vavalo faʻamaonia le aofaʻi saʻo o na vailaʻau e mafai ona faʻaumatia ina ia tumau pea le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi. O le sologa lelei o aafiaga o le inisalini puupuu e saofagā ai i le faʻamalieina lelei o mea taua mai mea taumafa, i lalo o le tausisia atoatoa o se meaai faapitoa e pulea ai le kulūkose.

Afai tatou te tilotilo atu i lenei lomiga i le isi lima, o taimi uma lava ao le i ai, e faigata tele ona faatali mo le 45 minute mo insulin puupuu e amata ai lana gaioiga. Afai e le o amanaʻia lenei faʻasalaga, ona tupu tele lea o le suka i totonu o le toto nai lo le mea o le a amata ona galue.

E mafai ona faʻaitiitia le insulin pe a maeʻa le 10-15 minute pe a uma ona tui. O le mea moni, e sili atu le talafeagai, aemaise lava pe afai e le faia le taumafataga e tusa ai ma se faʻataʻatiaga o se taimi.

I le olaga moni, e aliali mai o le inisalini puupuu o le tagata e sili atu ona mausali nai lo le vave. Atonu o le a le mafai ona vaʻaia, e tusa lava pe faʻaaogaina i ni laʻititi laʻititi, e le o le taʻua o na mataupu pe a tui e tagata maʻi i latou i tulaga maualuga maualuga o le vailaʻau.

E tatau foi ona manatuaina o le faaleleia atili o le inisalini e tele taimi e sili atu le malosi nai lo le tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 1 o le Humaloga e tusa ma le kuata o le tui o le inisalini puupuu, ma le 1 dose o Apidra ma Novo-Rapida e tusa ma le 2/3. Ae ui i lea, e taua le iloa o nei fuainumera ua na o le mea lava, ma o latou faaleleia e mafai ona naʻo le suʻega.

O loʻo i ai nisi tagata gasegase e maua i le maʻisuka o loʻo i ai le inumaga o insulin pupuu mo se taimi umi. O lenei taimi e mafai ona ese mai le 60 minute i le 1.5 itula. I ia tulaga, e faigata tele ona 'ai meaai i le mafanafana. Mo ia ituaiga o gasegase e fautuaina e faʻaaoga vave le inisalini Humalog, peitaʻi, o ia tulaga o le faaumiumi o le faʻalauiloa e seasea lava.

Tosiga ma le pulega

O le fua o le Humalog® ua fuafua e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le tulafono o le puleaina o inisalini e taʻitasi.

Humalog® e mafai ona faʻatonuina ae leʻi leva ona 'aʻai. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatonuina Humalog® i le taimi lava e uma ai se taumafataga.

O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.

Humalog® e tatau ona faʻaaogaina e avea o se inisiua faʻapipiʻi poʻo le avea o se faʻasolosolo i lalo o le subcutaneous e faʻaaogaina ai se pamu insulin. Afai e manaʻomia (ketoacidosis, maʻi gasegase, vaitau i le va o galuega poʻo le taimi e tuʻu ai le taimi), o le Humalog® sauniuniga e mafai foi ona faʻatonuina i se auala le talafeagai.

E tatau ona tui i totonu o le tauau, o le suilapalapa poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e le silia ma le 1 le taimi i le masina.

Faatasi ai ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le Humalog® sauniuniga, e tatau ona faʻaeteete e aloese mai le tuʻuina o le vailaʻau i totonu ole vaʻa toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua.O le tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le saʻo le tui.

Faatonuga mo le pulea o fualaau faasaina Humalog®
Sauniuniga mo folasaga
O le fofo o sauniuniga a le Humalog® e tatau ona manino ma lē lanu. Aua nei faʻaaoga le faʻaoga Humalog® pe a fai e foliga mai o le a puaoa, vevela, vaivai le lanu, pe o mea mausali o loʻo vaaia.

Aʻo faʻapipiʻi le kesi i totonu o le peni, faʻapipiʻi le nila ma faʻaaogaina le inisalini, mulimuli i faatonuga a le kamupanī o loʻo aofia i penisini taitasi.

Faia o le pulega
1. Fufulu ou lima.
2. Filifili se nofoaga o tui.
3. Saunia le paʻu i le nofoaga o inisiua e pei ona fautuaina e lau fomaʻi.
4. Ave ese le pulou puipui i fafo mai le nila.
5. Tatala le paʻu.
6. Faʻafesoʻotaʻi le nila ma fai le tui e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.
7. Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga o inisiua ma se sipuni susu mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.
8. Faʻaaogaina le pulou puipuia o fafo o le nila, faʻasese le nila ma faʻateʻa.
9. Faʻaofi le pulou i luga o le peni.

Mo sauniuniga a le Humalog® i le peniua o le sering QuickPen ™.
Aʻo leʻi faia le inisalini, e tatau ona e faitau i le QuickPen ™ Syringe Pen Instructions for Use.

Inisalini malosi
O inisiua ogaoga o le sauniuniga a le Humalog® e tatau ona faia e tusa ai ma masani masani a le falemaʻi o injections, e fai ma faʻataʻitaʻiga, pulega o le bolus i totonu poʻo le faʻaaogaina o se masini faʻaogaina. I lenei tulaga, e masani ona manaʻomia le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faiga faʻavae faʻatasi ma concentrations mai le 0.1 IU / ml i le 1.0 IU / ml insulin lispro i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% solu solution e tumau i le vevela vevela mo le 48 itula.

Faʻaogaina o le inisalini i lalo o le pusa ma le insulin pump
Mo le fausiaina o sauniuniga a le Humalog®, e mafai ona faʻaaoga pamu - faʻaoga mo le faʻaauau pea o le insulin i le EC. A o le taofiofia le inisalini lyspro, ia mautinoa e talafeagai le pamu faapitoa. E tatau ona e mulimulitai i faatonuga na oʻo mai i le pamu. Faʻaaogā se vaʻa talafeagai ma le pusi mo le pamu. E tatau ona suia le seti faʻasolo ina ia tusa ai ma faʻatonuga na tuʻuina atu i le faʻasologa o faʻasologa. Afai e tupu se faʻafitauli o le hypoglycemic, e faʻamutaina le faʻasologa seia maeʻa le mea na tupu. Afai e taua tele le mamafa o le kulukose i totonu o le toto, ona tatau ai lea ona taʻu atu i le fomaʻi lenei mea ma maua ai se faʻaitiitia po o le mutaʻaga o le inisalini. O se pamu eletise poʻo se fesuiaiga i le faʻaaogaina o le tino e mafai ona mafua ai le vave oso aʻe o le kulukose toto. I le masalosaloga o le soliga o le tuuina atu o le inisalini, e tatau ona e mulimuli i faatonuga ma, afai e tatau ai, taʻu i le fomaʻi. A faʻaaogaina se pamu, o le sauniuniga a le Humalog® e le tatau ona faʻafefiloi ma isi insulin.

Faʻamataʻuga itu

O le hypoglycemia o le mea masani lea e masani ona tupu i le togafitia o tagata gasegase ma le inisalini. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau (hypoglycemic coma) ma, i tulaga tulaga ese, i le oti.

E mafai e tagata maʻi ona aʻafia i le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le lotoifale e foliga mai o le mumu, fulafula, poʻo le toso i le nofoaga o inisi. E masani lava, o nei faailoga e mou atu i totonu o nai aso poʻo vaiaso. I nisi tulaga, o nei gaioiga e mafai ona mafua ona o mafuaʻaga e le fesootai i le inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le paʻu ma se sui faʻamamaina poʻo le tui le talafeagai.

E sili atu ona seasea, o gaioiga masani o mea e afaina ai le tino lea e tupu mai i le tino atoa, sulu, angioedema, fiva, faaletonu o le manava, faaitiitia o le toto, tachycardia, ma le afu. O mataupu ogaoga o faʻamaʻi faʻamaʻi lautele e mafai ona lamatia ai le ola.

Lipodystrophy e ono tupu i le nofoaga o tui.

Savali e le masani ai:
O mataupu o le atinaʻeina o le edema ua iloagofie, aemaise lava le faʻavavevaveina o le maualuga ole kulukose o le toto agai i le talaaga o le inisalini malosi o le inisalini ma le faʻamuamua o le pulea o le inisalini.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le mamafa o le fualaau oona e faaitiitia pe a faaaoga faatasi ma fualaau oona nei: o gasegase tautala, glucocorticosteroids, iomonine-hormones thyroid, danazol, beta2-adrenergic agonists (mo se faataitaiga, ribodrin Salbutamol, terbutaline), thiezide diuretics, diazidotonyne, isoprotic, nikrotiksiton, isophenone, nickazrotix phenothiazine.

O le mamafa o le aafiaga o le hypoglycemous e faateleina i le tuufaatasiga tuufaatasi faatasi ai ma fualaau oona nei: beta-blockers, ethanol and methanol containing drugs, o anabolic steroids, fenfluramine. guanethidine, tetracyclines, vailaʻau oona hypoglycemic, salicylates (e pei o acetylsalicylic acid), vailaʻau o le sulfonamide. o nisi o vailaau faʻasaina (inhibitors monoamine oxidase, inhibitors o le rerotake), angiotensin liliuina inhibitors o le enzyme (captopril, enapril), octreotide, faʻataʻitaʻi o le receptor angiotensin II.

Afai e manaʻomia lou faʻaaogaina o isi vailaʻau, faʻaopopo i le inisalini, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Faatonuga faapitoa

Faʻaliliuina atu o le tagata maʻi i se isi ituaiga poʻo le sauniuniga ile inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i gaoioiga, lanu (gaosiga), ituaiga (Taimi masani, NPH, ma isi), ituaiga (manu, tagata, analog o le inisalini o le tagata) ma / poʻo le auala gaosi (DNA recombinant inisalini poo insulin o meaola manu) le manaʻomia mo le fetuunaiga o fualaau.

I tagata gasegase i gasegase o le suavai pe a uma ona fesiitai mai le inisalini mai meaola manu i le inisalini o le tagata, o le vave o le hypoglycemia e ono itiiti le faʻailoaina pe ese mai i latou na maua i le inisalini muamua. O hypo- ma hyperglycemic e le faʻaaogaina e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau, paʻu, poʻo le oti.

E tatau ona manatua i le mafaufau o fomaʻi talavai e uiga i le faʻaaogaina o le inisalini e vave ona faia e le tagata, e mafai ona atiaʻe pe a maeʻa le tuiina o le inisalini o se tagata faiva vave nai lo le inisalini o le tagata.

Mo tagata gasegase o loʻo maua ni suʻisuʻi puupuu ma failalalo, e tatau ona filifili se fualaau o ia inisalini ina ia maua ai le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le ao, aemaise i le po po o luga o se manava gaogao.

O faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia e mafai ona suia ma faʻaitiitia le faʻailoaina i se taimi faaumiumi o le maʻisuka malosi, maʻisuka neuropathy poʻo togafitiga faʻamalosi e pei o beta-blockers.

O le le lava o laasaga poʻo le faʻavaivai o togafitiga, aemaise lava i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka - tulaga e lamatia ai le ola i le tagata maʻi.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia i le tulaga o le le atoatoa, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi e le atoatoa le faʻamaʻi o le tino ona o le faʻaitiitia o faiga o le gluconeogenesis ma le inisalini metabolism. Ae ui i lea, i tagata gasegase o le gasegase o le ate, o le faateleina o le tui insulin e mafai ona mafua ai le faateleina o le insulin manaoga.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faateleina i ni maʻi poʻo ni faʻafitauli faʻalagona.

Ole faʻamaʻoina ole fua ole inisalini e ono manaʻomia pe a faʻatuputupulaʻia e gasegase le tino poʻo le suia ole masani. O le faamalositino e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o aʻafiaga o le hypoglycemia.

A faʻaaogaina sauniuniga o inisalini faʻatasi ma vailaau o le thiazolidinedione, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le edema ma le faʻavaivaia o fatu fatu, faʻapitoa i tagata mamaʻi e iai faʻamaʻi o le cardiovascular system ma le i ai o tulaga lamatia mo le le manuia o le fatu.

O le faʻaaogaina o le Humalog® i tamaiti ae le o insulin insolufai e sili ona lelei i ia tulaga pe a manaʻomia le vave amataina o le gaioiga o le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻiina o le inisalini i luma tonu o meaʻai).

Ina ia aloese mai le faasalalauina o se faamai pipisi, e tatau ona faaaoga uma pusa penisini / syringe e na o le tasi le tagata maʻi, e tusa lava pe suia le nila.

Humalog® cartridges e tatau ona faʻaaogaina i le tuiina o le CE e tusa ai ma faatonuga a le tagata gaosi oloa.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

I le hypoglycemia a se tagata, o le gauai o le mafaufau ma le fua o le lagona o le psychomotor atonu e faaitiitia. O lenei mea e mafai ona lamatia i tulaga ia e matua talafeagai ai nei tomai (mo se faʻataʻitaʻiga, taavale afi poʻo masini e faʻaaoga ai).

E tatau i tagata maʻi ona fautuaina e faia ni lapataiga e puipuia ai le faʻaaogaina o le hypoglycemic ao aveina taavale afi ma masini e pulea. E taua faapitoa lenei mea mo tagata mamaʻi e maualalo pe leai foi ni faʻamaoniga, vailaau o le hypoglycemia poʻo le faʻaauau pea ona tupu o le hypoglycemia. I ia tulaga, e tatau i le fomaʻi ona iloilo le aoga o le avetaavale taavale ma le faʻaaogaina o masini.

Tulaga o le teuina

Teu i totonu o se pusaaisa i le vevela o le 2-8 ° C.
O se fualaau faasaina e faʻaaoga i totonu o se penisini / syringe peni e tatau ona teuina i le vevela o le potu e le sili atu nai lo le 30 ° C mo le silia ma le 28 aso.
Puipui mai le susulu o le la ma le vevela. Aua nei faatagaina le faamaluina.
Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Igoa ma tuatusi o nofoaga o gaosiga

Faʻatauga o le faʻasologa o vailaau ma faʻauluuluga muamua:
"Lilly Farani." Farani (cartridges, QuickPen ™ peniua tui)
2 Ru du Colonel Lilly, 67640 Fegersheim, Farani

Faʻaleleia tulagalua ma tuʻuina atu le puleaina lelei:
Lilly Farani, Farani
2 Ru du Colonel Lilly, 67640 Fegersheim
poʻo
Eli Lilly ma Kamupani, ISA
Indianapolis, Indiana. 46285 (QuickPen ™ Syringe Pens)
poʻo
JSC OPTAT, Rusia
157092, Itumalo Kostroma, itu a Susaninsky, ma. Northern, microdistrict. Kharitonovo

Faamolemole faitau i le Quick Penetration Pen Pencil for Use ao leʻi faʻaogaina

Faitau lenei tusi aʻo leʻi faʻaaogaina inisalini mo le taimi muamua. O taimi uma lava e te maua ai se pusa fou i pusa serua o QuickPen ™, e tatau ona e faitau i faatonuga mo le toe faʻaaoga, pei atonu e aofia ai faʻamatalaga fou. O faʻamatalaga o loʻo i totonu o faatonuga e le suia ai talanoaga ma lau fomaʻi e uiga i le maʻi ma lau togafitiga.

O le Pening Quickringen Syringe Pen ("Sringing Pen") o se peni tui ua uma ona faʻaaoga, e aofia ai le 300 iunite o le inisalini. Faatasi ai ma se peni e tasi, e mafai ona e taitaia le tele o tui ole inisalini. I le faʻaogaina o lenei peni, e mafai ona e ulufale i le dose ma le sao atoatoa o le 1 le iunite. E mafai ona e ulufale mai le 1 i le 60 iunite i le tui. Afai o lau inumaga e sili atu i le 60 iunite, o le ae manaomia le faia o le silia ma le tasi le tui. Faatasi ai ma tui taitasi, o le piston e na o sina mea itiiti lava, ma atonu e te le matauina se suiga i lona tulaga. O le piston e oʻo atu i le pito i lalo o le kalama ae faatoa e faʻaaoga uma 300 iunite o loʻo i totonu ole peni.

E le mafai ona fefaasoaaʻi le peni i isi tagata, tusa lava pe faʻaaogaina se nila fou. Aua le toe faʻaaogaina nila. Aua nei pasi nila i isi tagata. O se faʻamaʻi e mafai ona faʻasalalauina i le nila, lea e ono mafua ai ona pipisi.

E faʻapefea ona feteenai le Pene Faʻateleina o le Serringenen QuickPen ™:

HumalogistHumalog Mix 25Humalog Mix 50
Faʻailogaina o le Taeala o le Tausaga PenBlueBlueBlue
Fai le button
FaailogaPaʻepaʻe ma le paʻu lanu paʻuPaʻepaʻe ma se lanu samasama lanu samasamaPaʻepaʻe ma se fasi lanu violē

Saunia o se penisini mo le puleaina o le inisalini:

  • Fufuluina ou lima i le fasimoli.
  • Siaki le peni tui ina ia mautinoa o loʻo aofia ai le ituaiga insulin e te manaʻomia. E taua tele lenei mea pe'ā e faʻaaogaina le silia ma le 1 ituaiga o inisalini.
  • Aua le faʻaaoga peni vili paʻu e pei ona faʻaalia i luga o le igoa.
  • Faʻaaoga i taimi uma se nila fou ma tui taitasi e puipuia ai faʻamaʻi ma puipuia ai le tuiina o nila.

Vaega 2 (na o sauniuniga Humalog Mix 25 ma Humalog Mix 50):

  • Galu lemu le peni i le va o ou lima 10 taimi.
  • Lili le peni i luga o le 10 taimi.

O le faʻamalosi e taua mo le saʻo lelei. O le insulin e tatau ona foliga tutusa.


  • Siaki le oʻo mai o le inisalini.

Humalog® e tatau ona manino ma lē lanu. Aua e te faʻaaoga pe afai e puaoa, o loʻo i ai lanu, po o ni vaega poʻo ni pupuni o loʻo i ai i totonu.

Humalog® Mix 25 e tatau ona paʻepaʻe ma timu pe a maeʻa. Aua neʻi faʻaaoga pe'ā manino, pe afai o iai ni meaola po o ni paleni.

Humalog® Mix 50 e tatau ona paʻepaʻe ma timu pe a maeʻa. Aua neʻi faʻaaoga pe'ā manino, pe afai o iai ni meaola po o ni paleni.

Iloiloina o le pine suauu mo le faaaogaina o fualaau faasaina

O sea siaki e tatau ona faʻatinoina aʻo leʻi tuiina.

  • O le siakiina o le pine suauu mo le taumafaina o fualaau faasaina e ave e ave ai le ea mai le nila ma le kilika, lea e mafai ona faaputuputu i le taimi e teuina ai, ma ia mautinoa o loʻo galue lelei le syringe.
  • Afai e te le faia se siaki muamua ao lei faia tui taitasi, e mafai ona e ulufale i lalo ifo o se inumaga maualalo poo le maualuga foi o le inisalini.

  • Faʻaauau pea ona uu le peni ma le nila. Faasolo i luga le afaina o le dose seia oo ina taofi ma "0" i totonu o le faamalama o le faailoga o fualaau. A o uuina le kuluma, faitau lemu i le 5.

E tatau ona e vaʻaia le inisalini i le pito o le nila.

Afai o le pa'ū o le inisalini e le o iai i luga o le pito o le nila, toe fai laasaga o le siakiina o le syringe pene mo fualaau oona. Siaki siaki e le silia ma le 4 taimi.
- Afai e le o iai le inisalini, sui le nila ma toe fai le siakiina o le penisini mo le faʻaaogaina o fualaau.

O le i ai o ni meaola laiti laiti e masani lava ma e le afaina ai le fualaau e faʻatonutonuina.

Fai le filifiliga

  • E mafai ona e ulufale mai le 1 i le 60 iunite i le tui.
  • Afai ole sili atu i le 60 iunite. E manaʻomia lou faia o sili atu ma le tasi le inisi.

Afai e te manaʻomia se fesoasoani i le auala e vaeluaina ai le fua, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.
- Mo tui taʻitasi, faʻaaoga se nila fou ma toe fai le faiga mo le siakiina o le suauu mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

  • Faʻafesoʻotaʻi le pusa o le dose e maua ai le tui o le insulin e te manaʻomia. O le fua o le fualaau e tatau ona i ai i luga o le laina tutusa ma le numera o iunite e fetaui ma lau fua.

Faatasi ai ma le tasi le faasologa, o le pasi o le komi e alu le 1 le iunite
- O taimi uma lava e te liliu ai i le button dose, e faia ai se kiliki.
- E le tatau ona e filifilia se fualaau e ala i le faitauina o kiliki, e pei ona mafai ona taina le dose sese i lenei auala.
- E mafai ona fetuutuunai le fuainumera i le liliu o le kulini o le dose i le taʻiala manaʻomia seia oʻo i lena taimi. seia oʻo i se fuainumera e fetaui ma lau faʻamaʻi i totonu o le faamalama o le faʻaʻailoga o le fua i le laina tutusa ma le fua o le fua.
- E oo lava i numera o loʻo faʻaalia i le fua.
- O numera numera, pe a maeʻa le numera 1, o loʻo faʻaalia i laina mama.

  • Siaki i taimi uma le numera i le faamalama o le faʻaʻailoga o fualaau e mautinoa ai e sao le tui na e ulu ai.
  • Afai e itiiti ifo ile insulin e tu i totonu o le syringe peni nai lo le mea e te manaʻomia, e le mafai ona e faʻaogaina le penisini e ulufale ai i le tui e te manaʻomia.
  • Afai e te manaʻomia le ulu atu i le tele o iunite nai lo le tuʻuina i le peni. E mafai ona e:

Ulufale i totonu le penisini o loʻo totoe i lau tui, ona faʻaaoga lea o le syringe fou e togi ai le isi togi, pe
- ave se penisini fou ma ulu i le fua atoa.

Injection

  • Ini tui inisalini e pei ona faʻaalia e lau fomaʻi.
  • I tui taitasi, sui (sui) le nofoaga o inisiua.
  • Aua le taumafai e sui le fualaau i le taimi o le tui.

O le inisalini e tui i lalo o le paʻu (faʻapipiʻi) i totonu o le paʻu o le abdomina tua, papa, pulou, poʻo tauau.

  • Faʻaofi le nila ile paʻu.
  • Faasolo le afaina o le afaina i le auala atoa.

Taofi i lalo le masini faʻasologa. faitau lemu i le 5, ona aveese lea o le nila mai le paʻu.

Aua e te taumafai e faʻatino le inisalini i le liliuina o le button dose. A e sui le polotini, o le inisalini e LE KAI.

  • Aveese le nila mai le paʻu.
    "E masani lava pe afai o le pa'ū o le inisalini e tumau pea i le pito o le nila." E le afaina ai le saʻo o lau tui.
  • Siaki le numera i le faamalama o le faʻamaʻi.
    - Afai o le faamalama o le fua o le fualaau o le "0", ona. Ua e ulu atu i le tui na e faia atoa.
    - Afai e te le vaʻai i le "0" i le faamalama o le faʻamaʻi, aua le toe ulufale i le fualaau. Faʻafesoʻoto le atigi lalo o le paʻu ma faʻauma le tui.
    - Afai e te mafaufau pea o le fualaʻau na e tusia e leʻo faʻatoa ulufale mai, aua e te toe faia le tui. Siaki lau kulukose o lou toto ma galue e pei ona faʻatonuina e lau fomaʻi maʻi.
    - Afai e manaʻomia le faia o le 2 injections mo le fuataga atoa, aua neʻi galo e tui se tui lona lua.

Faatasi ai ma tui taitasi, o le piston e na o sina mea itiiti lava, ma atonu e te le matauina se suiga i lona tulaga.

Afai e te matauina se mataua o le toto pe a uma ona aveese le nila mai le paʻu, faʻapipiʻi malie le fuā mama poʻo le ava malosi i le nofoaga o tui. Aua le suʻe lenei vaega.

Lafoaia o peni tui ma nila

  • Nofoaga faʻaaogaina i totonu o se fagu vailaau poʻo se pusa paʻu mafolafola ma se tapuni faʻapipiʻi. Aua nei lafoina ni nila i se nofoaga ua atofaina mo otaota fale.
  • E mafai ona lafo ese le peni a le tui suauu ma otaota fale pe a uma ona aveese le nila.
  • Siaki ma lau fomaʻi pe faʻapefea ona lafoai au pusa lapisi.
  • O faatonuga mo le faʻaaogaina o nila i lenei tusi lesona e le suia ai tulafono, tulafono faatonutonu poʻo faiga faʻavae ua faʻaaogaina e faalapotopotoga taʻitasi.

Peni teu

  • Teu pusa tui e leʻi faʻaaogaina i totonu o le pusaaisa i le vevela ile 2 ° C i le 8 ° C.
  • Aua le togiina lou insulin. Afai na malulu, aua le faʻaaogaina.
  • E le mafai ona teuina ni peni tui e le faʻaaogaina seia oʻo i le aso e muta ai ua faʻaalia i luga o le pepa, pe a tuʻuina i totonu o le pusaaisa.

Togitogia o le peni o loʻo faʻaaoga nei

  • Teuina le peni syringe o loʻo e faʻaaoga nei i le vevela o le potu i le 30 ° C i se nofoaga e puipuia mai le vevela ma le malamalama.
  • A maeʻa le aso e uma ai le afifi, ona tatau lea ona lafoai le peni e tatau ona lafoai, tusa lava pe tumau pea le inisalini.

Faʻasalalau

  • Afai e le mafai ona e aveeseina le pulou mai le peni, sui lemu, ona toso lea o le pulou.
  • Afai e mamafa malosi le patipati komi:
    - Faʻasalalau lemu le komi tulei. Faʻavave lemu i le faʻasologa o togi e faigofie ai le tui.
    "O le nila e ono aʻafia." Faʻaofi se nila fou ma siaki le peni tui mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
    - E mafai ona maua le pefu po o isi vailaau i totonu o le suauu. Togi se peni tui ma ave se mea fou.

Afai ei ai ni au fesili poʻo ni popolega e uiga i le faʻaaogaina o le QuickPen Syringe Pen, faʻafesoʻotaʻi Eli Lilly poʻo lau tausi soifua maloloina.

Sui i Rusia:

Eli Lilly Vostok S.A., 123112, Moscow
Presnenskaya le fausiaina, i. 10

O le maualuga o le inisalini fualaau Farani o le Humalog ua faamaonia lona sili atu i luga o mea tutusa, lea e maua ona o le sili ona lelei o le tuufaatasiga o mea autu ma gaioiga fesoasoani. O le faʻaaogaina o lenei inisalini e faigofie lava ona faʻafaigofie ai le tau faasaga i le hyperglycemia i tagata mamai o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Faamatalaga o Insulin Humalog

O le insulin Humalog ua gaosia e le Farani Farani Lilly Farani, ma o le tulaga masani o lona faʻasalaga o se vaifofo manino ma leai ni lanu, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se kapoti poo se fagu. E mafai ona faʻatau atu nei mea uma e avea o se vaega o le Sensitive Quick Pen ua uma ona saunia, pe ese foi mo le lima ampoules i le 3 ml i totonu o se manua. I le isi itu, o se faasologa o sauniuniga a le Humalog Mix e faia i le tulaga o le taofiofi mo pulega faʻapitoa, ae o le Humalog Mix masani e mafai ona faʻatonuina i se auala le talafeagai.

O le eletise autu o le Humalog o le insulin lispro - o se vailaʻau e lua-vaega i le maualuga o le 100 IU i le 1 ml o le vaifofo, o le gaioiga e faʻatonutonu e vaega faaopoopo nei:

  • glycerol
  • metacresol
  • suauu zinc
  • sodium hydrogen phosphate heptahydrate,
  • hydrochloric acid solution,
  • sodium hydroxide solution.

Mai le vaaiga o le falemaʻi ma le vaega o vailaʻau, o Humalog e faatatau i analogues o le inisalini o tagata inosia, ae ese mai ia i latou i le isi faasologa o le tele o amino acids. O le galuega autu a le vailaʻau o le faʻafoʻosaʻoina o le faʻaaogaina o le kulukose, e ui lava o loʻo i ai meatotino o le anabolic. Pharmacologically, e pei ona taua i lalo: o le faateleina o le maualuga o le glycogen, gaʻo susu ma le glycerol e faaosofia i le tino maso, faapea foi ma le faateleina o le gaosiga o le protein ma le taumafaina o le amino acids e le tino. I se tulaga tutusa, o faiga e pei o le glycogenolysis, gluconeogenesis, lipolysis, polotini palatini, ma le ketogenesis e faagesegese.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e faapea i tagata gasegase i ituaiga uma o le maʻisuka pe a uma ona 'ai, faʻaititia le maualuga o le suka pe a faʻaogaina le Humalog nai lo isi insulin.

E taua le manatuaina afai e maua e le maʻisuka le inisalini puupuu ma le insaline, o le a tatau ona fetuutuunai le fua o fualaau muamua ma le lua e maua ai le iuga sili ona lelei. E ui i le mea moni e faapea o Humalog e aʻafia i insulin, ae o le taimi mulimuli o lana gaioiga e fuafuaina e le tele o mea taua mo tagata maʻi taitoatasi:

  • fua
  • nofoaga o tui
  • vevela o le tino
  • gaoioiga faaletino
  • lelei o le toto.

O le mea e ese ai, e taua le taua o le Humalog insulin e aoga tele i le tulaga o le maʻisuka matutua ma i le togafitiga o tamaiti poʻo tamaiti talavou. E tumau pea le suia e le aʻafia le aoga o fualaau faasaina i le ono tulai mai o le le atoatoa o le tino poʻo le faʻamaʻi o le tino i le tagata maʻi, ma pe a faʻapipiʻi ma le maualuga o le sulfonylurea, o le maualuga o le hemoglobin glycated e faʻaitiitia. O le mea lautele, ua i ai le faʻaitiitia o le numera o mataupu o le hypoglycemia nocturn, lea e masani ona mafatia ai le maʻisuka pe afai latou te le tagofia vailaau tatau.

O uiga o le Humalog insulin e faʻaalia i numera e pei o lenei: o le amataga o le gaioiga e 15 minute talu ona tui, o le umi o le gaoioiga e mai le lua i le lima itula. I le isi itu, o le aoga aoga o le fualaau faasaina e maualalo ifo nai lo le tutusa o analogues, ma i le isi itu, e mafai ona faaaoga i le na o le 15 minute aʻo lei faia se taumafataga, ae le 30-35, pei o le mataupu ma isi insulin.

Faailoga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Inisalini Humalog ua faʻamoemoe mo tagata mamai uma e maua i le hyperglycemia ma e manaʻomia ai togafitiga insulin. E mafai ona avea ma fesili i ituaiga uma o le maʻisuka, o se maʻi o le insulin, ma le maʻisuka ituaiga 2, lea e maualuga ai le maualuga o le suka toto pe a maeʻa se taumafataga o loʻo aofia ai gaʻo.

O le inisalini pumoomoo Humalog o le a aoga i soʻo se laasaga o le faʻamaʻi, faapea foi ma gasegase o ituaiga uma e lua ma tausaga uma. I le avea ai o se togafitiga lelei, o lona tuufaatasiga faatasi ai ma insulin maualuluga, ua faamaonia e le fomaʻi, ua mafaufauina.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le inisalini Humalog

O le faʻaaogaina o Humalog e amata i le fuaina o le fualaau, lea e filifilia e le fomaʻi, e fuafua i le maʻisuka ile manaomia ole inisalini. O lenei vailaʻau e mafai ona faʻatinoina i luma ma pe a maeʻa taumafa, e ui o le filifiliga muamua e sili atu ona lelei. Ia mautinoa ia manatua o le fofo e le tatau ona malulu, ae faʻatusatusa i le vevela o le potu. E masani lava, o le suauu, peni, poo le inisalini pamu e faʻaaogaina, e faʻaaogaina ai, ma faʻaaogaina i lalo ifo, ae ui i lea, i lalo o nisi tuʻutuʻuga, faʻafefeteina e afaina ai.

O inisiua tuusaʻo e faia i totonu o le ogavae, tauau, manava poʻo le faʻaogaina, soʻo se nofoaga o iniseti ina ia faʻaaoga ai le mea lava lea e sili atu i le tasi i le masina. O le tausiga e tatau ona ave e aua neʻi oʻo i totonu o le vein, ma e matua le fautuaina foi e faʻafefete le paʻu i le vaega o inisi ina ua uma ona faia. O le faʻasalaga faʻapitoa na faʻatauina i foliga o se kilika mo se pine tuila ua faʻaogaina i le faasologa lenei:

  1. e manaʻomia lou fufuluina o ou lima i le vai mafanafana ma filifili se nofoaga mo se tui,
  2. o le paʻu i totonu o le vaega o inisiua ua faʻamaʻiina i se antiseptic,
  3. ua aveese le pupuni puipui mai le nila,
  4. o le paʻu e faʻapipiʻi i le lima e ala i le tosoina poʻo le tui ina ia maua ai se lafu,
  5. ua faʻaofiina se nila i totonu o le paʻu, faʻapipiʻi se faamau i luga o le peni,
  6. ua aveeseina le nila, o le nofoaga o inisiua o loʻo faʻapipiʻiina malie mo ni nai sekone (e aunoa ma le faʻamaʻiina ma le tapeina),
  7. faatasi ai ma le fesoasoani a se pulou puipui, ua liliu ese le nila ma ua faʻaumatia.

O nei tulafono uma e faʻaaoga i ituaiga ituaiga o vailaʻau e pei o Humalog Mix 25 ma Humalog Mix 50, na faia i le tulaga o le faʻamalolo. O le eseesega e taoto i le foliga mai ma le sauniuniga o ituaiga vailaʻau eseese: o le fofo e tatau ona le lanu ma manino, aʻo sauni vave mo le faʻaaogaina, aʻo le faʻamalologa e tatau ona lūlūina i le tele o taimi ina ia maua ai i le kesi se toniga, le mafiafia, pei o le susu.

O le faʻaleagaina o le pulega a Humalog e faʻatinoina i totonu o le falemaʻi e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le fofo, pe a faʻafefiloi le fofo i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% solu solution. O le faʻaaogaina o pamu inisalini mo le faʻaofiina o Humalog ua faʻatulagaina e tusa ai ma faatonuga o loʻo tuʻu i le masini. Aʻo faia ni inisiua o soʻo se ituaiga, e tatau ona e manatua le tele o le suka 1 le inisalini e faʻaititia ai le suka ina ia mafai ai ona saʻo le suʻesuʻeina o le fua ma le gaioiga a le tino. I le averesi, o lenei faailoga o le 2.0 mmol / L mo le tele o sauniuniga insulin, lea e moni foi mo Humalog.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O faʻamalositiga o fualaau faasaina o Humalog ma isi vailaau faʻasaʻo lautele e fetaui lelei ma ana mea tutusa. O le mea lea, o le a faʻaitiitia le faʻaaogaina o le hypoglycemic acid pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma fomaʻi faʻamataʻu, glucocorticosteroids, hormones mo le thyroid gland, o le tele o vailaʻau faʻasolosolo ma vailaau faʻasaina, faʻapea foi ma le kulicotic acid.

I le taimi lava e tasi, o le aafiaga o le hypoglycemous o lenei inisalini o le a faʻateleina i se tuufaatasiga o togafitiga faʻaaoga:

  • peta blockers,
  • ethanol ma vailaʻau e faavae i luga,
  • faʻamaʻi vai
  • vailaʻau o le tino,
  • sulfonamides.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Humalog e tatau ona teuina i se nofoaga e le mafai ona maua e tamaiti i totonu o se pusa tioata masani, i le vevela o +2 i le +8 tikeri Celsius. O le olaga masani e lua tausaga. Afai ua uma ona tatala le afifi, e tatau ona tausia lenei inisalini i le vevela vevela mai le +15 i le +25 tikeri Celsius.

E tatau ona faia le tausiga e faʻamautinoa ai e le vevela le vailaʻau ma e le o iai i le susulu o le la. I le taimi o le amataga o le faʻaaogaina, o le ola ola e faʻaitiitia i le 28 aso.

O faʻatonuga faʻatonu o le Humalog e tatau ona manatu o sauniuniga uma o inisalini e faia i le maʻisuka i se auala talitutusa.O nisi o faʻailoa sili ona taʻutaʻua o Actrapid, Vosulin, Gensulin, Inuit, Insular, Humodar, Isofan, Protafan ma Homolong.

Tuua Lau Faamatalaga