Faatonuga mo le faʻaaogaina o vailaʻau, faʻatusatusaga, iloiloga

O le inisalini o se suālaʻau maʻoti, o loʻo i ai le gafatia e faʻatonutonu ai le metabolism o le carbohydrate, faʻaleleia atili le kulūkose i le gaʻo ma faʻateleina lona liua i le glycogen, ma faʻafaigofie ai foʻi le uluina o le kulukose i totonu o sela o le tino.

I le faaopoopo atu i le aafiaga o le hypoglycemic (faaitiitia o le suka o le toto), o le inisalini ei ai le tele o isi aʻafiaga: e faʻaleleia ai le maso glycogen faleoloa, faʻaosofia ai le faʻasologa o peptide, faʻaititia ai le protein, ma isi.

O le faʻaaogaina o le inisalini e faʻatasi ma le faʻamalosia poʻo le faʻasaina (suppression) o nisi o enzymes, glycogen synthetase, pyruvate dehydrogenase, hexokinase e faaosofia ai, lipase activating acids o tissue, lipoprotein lipase, faʻaitiitia le toto na osofaʻi pe a maeʻa le taumafataga i gaʻo, e faʻasaina.

O le tikeri o le biosynthesis ma le faasee (faasee) o le inisalini e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faatasi ai ma le faateleina o ona anotusi, o le puleaina o le inisalini e le pancreas e faateleina, i se isi itu, o le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faaitiitia ai le faasologa o le inisalini.

I le faʻatinoga o aʻafiaga o le inisalini, o le taʻitaʻaiga autu e faia e ala i ana fegalegaleaiga ma se faʻamaumauina patino o loʻo faʻaalia i luga o le memblas plasma o le cell, ma le fausia o le inisalini receptor complex. O le inisalini o le inisalini e faʻatasi ma le inisalini e ulu i totonu o le masini, pe a afaina ai le phospholation o proteins cellular, o isi gaioiga intracellular e le o malamalama atoatoa.

O le insulin o le autu faapitoa lea mo togafitiga o le maʻisuka, ona o le faaitiitia o le hyperglycemia (o le faateleina o le kulukose o le toto) ma le glycosuria (o le i ai o le suka i le urine), toe teuteu le nofoaga o le glycogen i le ate ma muso, faaitiitia le fausia o le kulukose, ma faaitiitia le liva o le maʻisuka (o le i ai o le gaʻo i totonu o le toto) faaleleia le tulaga aoao o le maʻi.

O le inisalini mo le faʻaaogaina o togafitiga e maua mai i le paluga o povi ma puaa. E i ai se metotia o le siama faʻasolosolo o le inisalini, ae e le mafai ona mafai. Nisi talu ai nei na atiaeina ai metotia o biotechnology mo le gaosia o le inisalini o le tagata O le inisalini e maua mai i le inisinia faʻainitaneti e fetaui lelei ma le faasologa o le amino acid o insulin.

I mataupu pe a maua mai le inisalini mai le paʻu o manu, e ono iai ni mea leaga (proinsulin, glucagon, self-statin, proteins, polypeptides, ma isi) i le sauniuniga ona o le le lava o le faʻamamaina. O le faʻamalosia o tapenaga o inisalini e mafai ona mafua ai le tele o gaioiga leaga.

O metotia faʻaonapo nei e mafai ai ona faʻamamāina (monopic - chromatographically faamamaina i le faʻasaʻoina o le "pito" o le inisalini), sili ona faʻamamaina (monocomponent) ma faʻamalositinoina tapenaga o inisalini. I le taimi nei, ua faʻaaogaina pea le inisalini o le tagata. I le tuiina o le inisalini o meaola, e tuʻuina atu i le inisalini e maua mai i le laʻau puaa.

O le inisalini o le tino e fuafuaina lelei (e ala i le gafatia e faʻaitiitia le kulukose o le toto i lapeti soifua maloloina) ma se tasi o metotia faʻafomai (electrophoresis i pepa poʻo chromatography i luga o pepa). Mo le tasi vaega o galuega (UNIT), poʻo le iunite faavaitaimi (IE), ave le gaoioiga o le 0.04082 mg o le inisalini tioata.

Talosaga Fesoasoani:

I le togafitiga o le maʻisuka, e faʻaaogaina ai le inisalini o eseesega o faʻatinoga (silasila i lalo).

O le inisalini pupuu e faʻaaogaina foi i nisi o togafiti faʻaleagaga: e mafua ai le tulaga o le hypoglycemic (faʻaitiitia o le suka o le toto) i nisi ituaiga o schizophrenia, e pei o se anabolic (faʻamalosia le faʻamalosia o le palatini) fualaʻau faʻatasi ma le vaivai lautele, le lava o meaʻai, furunculosis (faʻafefeteina o le paʻu) , thyrotoxicosis (thyroid disease), ma faʻamaʻi o le manava (atony / loss of tone /, gastroptosis / prolapse of the stomach /), lesegase o le hepatitis (inflammation of the tissue), nyh ituaiga o cirrhosis ate, faapea foi ma se vaega "polarizing" fofo faaaogaina i meaai matuitui le atoatoa coronary (mismatch i le va o manaoga okesene fatu ma ona faaooina).

O le filifiliga o le inisalini mo le togafitia o le maʻisuka e faalagolago i le matuia ma uiga o le maʻi, le tulaga lautele o le maʻi, faapea foi le saoasaoa o le amata ma le umi ole aafiaga o le fualaau faasaina. O le autu autu o le inisalini ma le faʻavaeina o se tui e tatau ona faia i se falemaʻi (falemaʻi).

O sauniuniga mo le inisalini pupuu e fai ma fofo e faʻamoemoeina mo le faʻaogaina o le iniseti poo le intramuscular administration. Afai e tatau ai, o loʻo faʻafoeina foi i latou i se auala le talafeagai. E i ai se faʻavavega o le suka-maualalo. E masani lava ona faia i se mea faʻapitoa poʻo le inisetila ile 15-20 minute aʻo leʻi 'aʻai mai le tasi i le tele o taimi ile aso. O le aʻafiaga pe a uma le inisiua o le tino pe a uma le 15-20 minute, e oʻo ile maualuga ile 2 itula, e le sili atu i le 6 itula le umi o le taimi e fai ai. E masani ona faʻaaoga i le falemaʻi e faʻatulaga ai le inumaga ole inisalini ole maʻi, suiga i le inisalini i totonu o le tino - faʻatasi ai ma le maʻisuka ma le precom (faʻamalo atoa poʻo se vaega o le leiloa o le mafaufau ona o le faateleina o le faateleina o le suka o le toto).

I le faaopoopo atu i le togi 9, o sauniuniga o le inisalini pupuu e faʻaaogaina e avea ma anabolic sui ma o loʻo faʻatulagaina, e avea o se tulafono, i ni togi laiti (4-8 iunite 1-2 taimi i le aso).

O sauniuniga mo le inisalini (umi) e maua i le tele o ituaiga o fualaau o loʻo i ai eseesega o le faʻaititia o le suka (semylong, long, ultralong). Mo vailaʻau eseese, o le aafiaga e mafua mai i le 10 i le 36 itula. Faʻafetai i nei fualaau oona, e mafai ona faʻaititia le numera o inisiua i aso taitasi. E masani lava ona gaosia i le ituaiga o faamalolo (faʻamalologa o vaega ninii o le vailaau faʻasaina i totonu o se vai), e na o se mea faʻapitoa pe faʻapipiʻi, e le faʻatagaina le puleaina. I faʻamaʻi o le maʻisuka ma tulaga muamua, e le faʻaaogaina fualaau faasaina.

Pe a filifili se sauniuniga o le inisalini, e tatau ona faʻamautinoa o le vaitaimi o le maualuga o le maualuga o le suka e faʻatasi ma le taimi e te ave ai. Afai e tatau ai, 2 vailaʻau o le faaumiumi gaioiga e mafai ona faia i se tasi o tui. O nisi tagata gasegase e le gata e manaʻomia, ae faʻateleina foi le faʻamautuina o le maualuga o kulukose o le toto. E tatau ona latou faia ni sauniuniga o le inisalini umi ma faifaimalie.

E masani lava, o fualaau oona e faia ao lei faia le taeao, ae afai e manaʻomia, e mafai ona faia le tui i isi itula.

O sauniuniga uma o inisalini e faʻaaogaina i le tausisia o taumafa. O le faʻamatalaga o le aoga o le malosi e tusitusi (mai le 1700 i le 3000 khal) e tatau ona fuafuaina e le tino o le maʻi i le taimi o togafitiga, e ala i le ituaiga o gaoioiga. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻaitiitia o meaʻai ma le galue malosi faaletino, o le aofaʻi o kalori e manaʻomia i le aso mo se tagata maʻi e le itiiti ifo i le 3000, ma le tele o meaʻai ma se olaga e le taua, e le tatau ona silia le 2000.

O le faailoaina o ni gaʻo maualuga, faapea foi ma le leai o ni meaʻai i mea taumafa, e mafai ona mafua ai se tulaga o le hypoglycemic (faaitiitia o le toto suka), faatasi ai ma lagona o le fiaai, vaivaiga, salu, vevesi o le tino, tiga o le ulu, vevela, palpitations, euphoria (leai se aoga lelei) po o le sauā . Mulimuli ane, o le hypoglycemic coma e mafai ona atiaʻe (le lava le malamalama, e mafua mai i le le lava o le tino o mea na tutupu i fualaau oona e mafua mai i le paʻu o le toto suka) ma le le iloa, faoa faamalosi, ma le paʻu mataʻutia o gaioiga fatu. Ina ia puipuia se tulaga o le hypoglycemic, e manaomia e tagata mama ona inu le lauti suamalie pe 'ai foi ni nai suka suka.

Faʻatasi ai ma le hypoglycemic coma (faʻatasi ma le faʻaitiitia o le suka o le toto), o le vai 40% glucose e tui i totonu o se vein i se aofaiga o le 10-40 ml, o nisi taimi e oo atu i le 100 ml, ae leai.

Faʻasaʻoina o le hypoglycemia (faʻaitiitia o le suka o le toto) i totonu o le pepa lapopoa e mafai ona faʻatinoina e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le glucagon i le intramuscular or subcutaneous.

Mea leaga na tutupu:

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o togafitiga o inisalini, lipodystrophy (o le faʻaitiitia o le aofaiga o mea faʻapipiʻi i totonu o le tino) e ono tupu i le nofoaga o inisiua.

O nei faʻamalosiga o le inisalini e faʻamamaina faʻaonaponei i aso nei, e le o se mafuaʻaga e mafua ai ona faʻafuaseʻi ona tupu ai le faʻafitauli o le allergy phenomena. O le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻafitauli e manaʻomia vave le faʻaaogaina (taofia poʻo le taofiofia o mea e afaina ai) ma togafitiga faafomaʻi.

Contraindications:

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le inisalini o faʻamaʻi lea e tupu mai i le hypoglycemia, lesepatitis mataʻutia, cirrhosis, jaolice hemolytic (samasama o le paʻu ma mucous membranes o mata mata e mafua mai i le malepelepe o le toto mūmū), pancreatitis (mumū o le pancreas), nephritis (inflammation of the kidney) afaina o fatugaʻo e aʻafia ai le protein / amyloid metabolism), urolitiasis, maʻi manava ma le duodenal, faʻaleagaina o le fatu (faaletonu o le fatu ona o le fatu o le fatu faʻamaʻi o ona aʻa).

E manaʻomia le lapataiga tele i le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e maua mai i le le atoatoa o le matelaina o le tino (o le le tutusa o le manaʻo o le manava mo le okesene ma lona faʻafeiloaʻi) ma faʻalavelave mafaufau | toto toto. E tatau ona faʻaeteete pe a faʻaaogaina le inisalini! i faʻamaʻi ma le maʻi o le thyroid, faʻamaʻi a Addison (le lava le galuega faʻapitoa), le faʻauluuluga.

O le togafitiga o le inisalini e tatau ona> mataʻituina lelei. I le uluaʻi masina muamua o le maitaga, o le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona faʻaititia lemu ma faateleina i le lona lua ma le tolu piliona.

O le faʻamalosi faʻamalosi o le Alpha-adrenergic ma le beta-adrenostimulants, tetracyclines, salicylates e faʻalauteleina ai le pulefaʻatonu o vailaau oona (faʻataʻitaʻiga o le tino) o le inisalini. Thiazide diupetics (diuretics), beta-blockers, ava malosi e mafai ona taitai atu i le hypoglycemia.

Tulaga o le teuina:

Teu i le vevela mai +2 i le 10 * C. E le faatagaina le ulaula o fualaau faasaina.

Deau-N-insulin, Isofaninsulin, Iletin I, Insulinatard, Insulin B, Insulin-B SC, Inisalini BP, Insulin M, Insulin Actrapid MS, Insulin Actrapid FM, Insulin Actrapid FM Penfill, Insulin Velosulin, Taofiga Insulin, Insulin Tape, Insulin Tape, Insulin Tape, Insulin Tape, Insulin O le inisalini MK, insulin monotard, insulin monotard MK, Insulin monotard NM, insulin protoso NM penfill, insulin Mard foo, insulin semilent MS, insulin superlente, insulin ultlente, insulin hypermoste MS, Insulin ultongardum, Insulinlingleng, Insulinlingleng, Insulinlinglong, Faʻataʻitaʻiga, Insularap GP , Insulrap R, Insulrap SPP, Insuman basal, Insuman selu, Faʻavavevave le vave, Faʻavavevave vave mo le opipii, O le insulin Hoechst, Tape ilethin I, Tape ilethin II, Monosuinsulin, N-Insulin Hoechst, N-Insulin Hoehst 100 Iletin I, NPH Iletin II, Iletin I, Regular Iletin II, Suinsulin, Homorap-100, Homofan 100, Humulin L, Humulin M, Humulin Mj, Humulin Mz, Humulin M4, Humulin N, Humulin NPH, Humulin R Humulin S, masini Humulin, Humulin masani, Humulin ultralente.

1 ml o se vaifofo poʻo le faʻamalologa masani e aofia ai le 40 iunite.

E faʻatatau i punaoa o gaosiga, o le inisalini e vavae ese mai le pancreas manu ma faʻapipiʻiina faʻaaogaina metotia faʻainisinia. E tusa ai ma le maualuga o le faʻamamaina, o sauniuniga insulin mai meaola manu e vaeluaina (MP) ma le monocomponent (MK). O loʻo maua mai nei mai le puaa fafaga, ua faʻapipiʻiina i le mataitusi C (SMP - pork monopic, SMK - monocomponent puaa), povi - mataitusi G (lafumanu: GMP - monopick beef, GMK - beef monocomponent). O tapenaga o le inisalini tagata e faʻaalia i le mataitusi C.

Faʻalagolago i le umi o le gaioiga, o insulin ua vaevaeina i:

a) sauniuniga mo le inisalini pupuu: amataina o gaioiga pe a maeʻa le 15-30 minute, pe a maeʻa le 1 / 2-2 itula, le umi o le gaoioiga 4-6 itula,

e) o sauniuniga mo le inisalini umi e aofia ai fualaau oona i taimi umi (amata i le 1 / 2-2 itula, pe a maeʻa le 3-12 itula, le umi o le umi 8-12 itula), fualaau oona (amata mai le 4-8 itula, maualuga pe a mavae le 8-18 itula, le umi ole 20-30 itula).

Sauniuniga o se faʻatatauga tutusa:

Afai ei ai sou poto masani i le faʻamaoniaina o lenei vailaʻau i au gasegase - fefaasoaaʻi le iuga (tuu se faʻamatalaga)! Pe na fesoasoani lenei vailaau i le tagata gasegase, pe o iai ni aʻafiaga e tupu i le taimi o togafitiga? O lou tomai o le a fiafia i lau paaga ma gasegase.

Afai o lenei vailaau ua faatonuina mo oe ma ua e faia se togafitiga, taʻu mai pe aoga (pe na fesoasoani), pe na i ai aʻafiaga, mea e te fiafia / le fiafia i ai. E afe ma afe tagata o loo vaavaai mo iloiloga i le initaneti o vailaau eseese. Ae na o ni nai tagata e tuua i latou. Afai e te le tuʻuina atu manatu faaalia i lenei autu - o le a leai se mea e toe faitauina.

Igoa: Inisalini

Faailoga mo le faʻaaogaina:
O le faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o le inisalini o le ituaiga I o le maʻisuka maualuga (o le insulin-dependent), ae i lalo o nisi tulaga, ua faʻamaonia foi mo le ituaiga II o le maʻisuka (e le o le inisalini).

Gaioiga faʻamaloilo:
O le inisalini o se suālaʻau maʻoti, o loʻo i ai le gafatia e faʻatonutonu ai le metabolism o le carbohydrate, faʻaleleia atili le kulūkose i le gaʻo ma faʻateleina lona liua i le glycogen, ma faʻafaigofie ai foʻi le uluina o le kulukose i totonu o sela o le tino.
I le faaopoopo atu i le aafiaga o le hypoglycemic (faaitiitia o le suka o le toto), o le inisalini ei ai le tele o isi aʻafiaga: e faʻaleleia ai le maso glycogen faleoloa, faʻaosofia ai le faʻasologa o peptide, faʻaititia ai le protein, ma isi.
O le faʻasalaga i le inisalini e maua mai i le faʻamalosia poʻo le faʻasaina (suppression) o nisi o enzymes, glycogen synthetase, pyruvate dehydrogenase, hexokinase e faaosofia ai, lipase activating acids o tissue, lipoprotein lipase, lea e faʻaitiitia ai le "vevela" o le toto i le maeʻa ai o le gaʻo.
O le tikeri o le biosynthesis ma le faasee (faasee) o le inisalini e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faatasi ai ma le faateleina o ona anotusi, o le puleaina o le inisalini e le pancreas e faateleina, i se isi itu, o le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faaitiitia ai le faasologa o le inisalini.
I le faʻatinoga o aʻafiaga o le inisalini, o le taʻitaʻaiga autu e faia e ala i ana fegalegaleaiga ma se faʻamaumauina patino o loʻo faʻaalia i luga o le memblas plasma o le cell, ma le fausia o le inisalini receptor complex. O le inisalini o le inisalini e faʻatasi ma le inisalini e ulu i totonu o le masini, pe a afaina ai le phospholation o proteins cellular, o isi gaioiga intracellular e le o malamalama atoatoa.
O le insulin o le autu faapitoa mo togafitiga o le maʻisuka, ona o le faaitiitia o le hyperglycemia (o le faateleina o le kulukose o le toto) ma le glycosuria (o le i ai o le suka i le urine), toe faatumuina le nofoaga o le glycogen i le ate ma muso, faaitiitia le gaosiga o le kulukose, ma faaitiitia ai le suka o le maʻisuka (o le i ai o le gaʻo i totonu o le toto) , faʻaleleia tulaga lautele o le maʻi.
O le inisalini mo le faʻaaogaina o togafitiga e maua mai i le paluga o povi ma puaa. E i ai se metotia o le siama faʻasolosolo o le inisalini, ae e le mafai ona mafai. I tausaga talu ai nei, ua atiaʻe ai metotia o le biotechnology mo le gaosia o le inisalini tagata. O le inisalini e maua mai i le inisinia o le tino e ogatasi lelei ma le amino acid series o inisalini tagata.
I mataupu e maua mai ai le inisalini mai le paʻu o manu, e mafai ona i ai i totonu o le oloa le eleelea (proinsulin, glucagon, self-statin, proteins, polypeptides, ma isi) ona o le le lava o le faʻamamaina. O faʻamalosia le faʻamalosia o inisalini oloa e mafai ona mafua ai faʻafitauli matuia.
O auala faʻaonapo nei e mafai ai ona faʻamamāina (faʻasolosolo - chromatographically faamamaina i le faʻasaʻoina o le "pito" o le inisalini), faamamaina (monocomponent) ma faʻamaonia ai le inisalini oloa. I le taimi nei, ua faʻaaogaina pea le inisalini o le tagata. O mea e maua mai le insulin o meaola, e tuʻuina atu i le inisalini e maua mai le faʻi puaa.
O le inisalini o le tino e fuafuaina lelei (e ala i le gafatia e faʻaitiitia le kulukose o le toto i lapeti soifua maloloina) ma se tasi o metotia faʻafomai (electrophoresis i pepa poʻo chromatography i luga o pepa). Mo le tasi vaega o galuega (UNIT), poʻo le iunite faavaitaimi (IE), ave le gaoioiga o le 0.04082 mg o le inisalini tioata.

Inumaga o le Inisalini ma le Pulega:
I le togafitiga o le maʻisuka, o le inisalini oloa o gaioiga eseese o gaioiga e faʻaaogaina (silasila i lalo).
O le inisalini pupuu e faʻaaogaina foi ile tele o isi togafiti faʻaleaga: e mafua ai le tulaga o le hypoglycemic (faʻaitiitia o le suka o le toto) i nisi o ituaiga o schizophrenia, e pei o se anabolic (faʻamalosia le faʻamalosia o le porotini) faʻatasi ma le vaivai lautele, le paleni meaai, furunculosis ), thyrotoxicosis (thyroid disease), faʻamaʻi o le manava (atony / loss of tone /, gastroptosis / progression o le manava /), lesegase maualuga o le hepatitis (lūlū o le ate) Lax forms of the fox cirrhosis, faapea foi ma se vaega o le "polarizing" fofo o loo faʻaaogaina e togafitia ai le le atoatoa o le matelaina o le mate (coronary insufficientness) (le mautonu i le va o le okesene o manaʻoga o le fatu ma lona faʻafeiloai).
O le filifiliga o le inisalini mo togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le ogaoga ma uiga o le maʻi, le tulaga lautele o le maʻi, faapea foi le saoasaoa o le amataina ma le umi o le gaosiga o le suka i le oloa. O le autu autu o le inisalini ma le faʻavaeina o se tui e tatau ona faia i se falemaʻi (falemaʻi).
O sauniuniga mo le inisalini pupuu e fai ma fofo e faʻamoemoeina mo le faʻaogaina o le iniseti poo le intramuscular administration. Afai e tatau ai, o loʻo faʻafoeina foi i latou i se auala le talafeagai. E i ai se faʻavavega o le suka-maualalo. E masani lava ona faia i se mea faʻapitoa pe faʻapipiʻi ile 15-20 minute aʻo leʻi 'ai mai le tasi i le tele o taimi ile aso atoa. O le aʻafiaga pe a uma le inisiua o le tino pe a uma le 15-20 minute, e oʻo ile maualuga ile 2 itula, e le silia le 6 itula le umi o le taimi ole gaoioiga. E masani ona faʻaaoga i le falemaʻi e faʻatulaga ai le inumaga ole inisalini mo le tagata maʻi, faʻapena foi ona talafeagai suiga i le inisalini i totonu o le tino - faʻatasi ai ma le maʻisuka ma le precom (faʻamalo atoa poʻo se vaega o le leiloa o le mafaufau ona o le faateleina o le faateleina o le suka o le toto).
I le faaopoopo atu i le togi 9, o mea inisalini pisapisao e faʻaaogaina e avea o se sui o le anabolic ma o loʻo faʻatulagaina, e fai ma tulafono, i nai tootoo (4-8 iunite 1-2 taimi i aso uma).
O sauniuniga mo le inisalini (umi) e maua i le tele o ituaiga o fualaau o loʻo i ai eseesega o le faʻaititia o le suka (semylong, long, ultralong). Mo oloa eseese, o le aafiaga e mafua mai i le 10 i le 36 itula. Faʻafetai i nei oloa, o le numera o injections i aso uma e mafai ona faʻaititia. E masani lava ona gaosia i le ituaiga o faamalolo (faʻamalologa o vaega ninii o se oloa i totonu o se vai), e na o se mea faʻapitoa pe faʻapipiʻi, e le faatagaina le puleaina o le tino. I faʻamaʻi o le maʻisuka ma tulaga muamua, e le faʻaaogaina taimi faaumiumi.
Pe a filifilia se inisalini oloa, e tatau ona faʻamautinoa o le vaitaimi o le maualuga o le maualuga o le suka e faʻatasi ma le taimi e te tusitusi ai. Afai e talafeagai, e lua oloa o gaoioiga faaumiumi e mafai ona faʻatino i se tasi o tui. O nisi tagata gasegase e le gata e manaʻomia, ae faʻateleina foi le faʻamautuina o le maualuga o kulukose o le toto. E tatau ona latou faatonuina ni oloa gaosiga o le inisalini umi ma gaioiga.
E masani lava, o faʻamalosaga-faʻasalaga o oloa e faʻatinoina ao leʻi faia le taeao, ae afai e manaʻomia, e mafai ona tuʻuina atu se tui i isi taimi.
O faʻaaogaina uma o inisalini e faʻaaogaina pe'āfai e ausia meaʻai. O le faʻamalamalamaga o le aoga o le malosi e tusitusi (mai le 1700 i le 3000 khal) e tatau ona fuafuaina e le mamafa o le tino maʻi i le vaitaimi o togafitiga, e ala i le ituaiga o gaoioiga. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻaitiitia o meaʻai ma le malosi o le tino, o le aofai o kalori e manaʻomia i le aso mo se tagata maʻi e le itiiti ifo i le 3000, ma le tele o meaʻai ma se olaga e le taua, e le sili atu i le 2000.
O le faʻaaogaina o vailaʻau tetele, faʻapea foʻi ma le leai o ni meaʻai gaʻo ma meaʻai, e mafai ona mafua ai le tulaga o le hypoglycemic (faʻaitiitia o le toto), faatasi ai ma lagona o le fiaai, vaivaiga, vevela, gatete o le tino, maʻi vevela, dizziness, palpitations, euphoria (leai se aoga lelei) poʻo le faʻamalosi. I le mulimuli atu o le hypoglycemic coma e mafai ona tupu (le iloa le mafaufau, e mafua ai le leai atoatoa o le tino i le totoina o le toto) ona o le le lava o le malamalama, faʻaleagaina ma le paʻu o le gaioiga fatu. Ina ia puipuia se tulaga o le hypoglycemic, e manaomia e tagata mama ona inu le lauti suamalie pe 'ai foi ni nai suka suka.
Faʻatasi ai ma le hypoglycemic coma (faʻatasi ma le faʻaitiitia o le suka o le toto), o le vai 40% glucose e tui i totonu o se vein i se aofaiga o le 10-40 ml, o nisi taimi e oo atu i le 100 ml, ae leai.
Faʻasaʻoina o le hypoglycemia (faʻaitiitia o le suka o le toto) i totonu o le pepa lapopoa e mafai ona faʻatinoina e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le glucagon i le intramuscular or subcutaneous.

Faʻamaumauga o inisalini:
O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le inisalini o faʻamaʻi lea e tupu mai i le hypoglycemia, lesepatitis mataʻutia, cirrhosis, jaolice hemolytic (samasama o le paʻu ma mucous membranes o mata e mafua mai i le malepelepe o le toto mumu), pancreatitis (mumū o le pancreas), nephritis (inflammation of the kidney) faʻamaʻi fatugaʻo e aʻafia ai le protein / amyloid metabolism), urolithiasis, maʻi manava ma le duodenal, faʻaleagaina o le fatu (faaletonu o le fatu ona o le faalavelaveina faʻavasegaina o ona aʻa).
E manaʻomia le lapataiga tele i le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ma le mafatia i le le atoatoa o le matelaina o le maʻi (o le faʻavasegaina o le manaʻomia o le okesene i totonu o le loto ma lona faʻafeiloaʻi) ma le faʻalavelave mafaufau | toto toto. E tatau ona faʻaeteete pe'ā faʻaaogaina le inisalini! i faʻamaʻi ma le maʻi o le thyroid, faʻamaʻi a Addison (le lava le galuega faʻapitoa), le faʻauluuluga.
O le togafitiga o le inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga vavalalata. I le uluaʻi masina muamua o le maitaga, o le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona faʻaititia lemu ma faateleina i le lona lua ma le tolu piliona.
O le faʻamalosi faʻamalosi o le Alpha-adrenergic ma le beta-adrenostimulants, tetracyclines, salicylates e faʻalauteleina ai le pulefaʻatonu o vailaau oona (faʻataʻitaʻiga o le tino) o le inisalini. Thiazide diupetics (diuretics), beta-blockers, ava malosi e mafai ona taitai atu i le hypoglycemia.

Aafiaga o le insulin:
Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le inisalini oloa, lipodystrophy (o le faʻaitiitia o le maualuga o le tino o le tino i totonu o le tino) e ono tupu i le nofoaga o inisiua.
O nei mea faʻapitoa o le inisalini o le mama aʻiaʻi, e seasea lava ona mafua ai ona tupu ai le faʻalavelave o mea faʻafeiloaʻi, ae peitai, o ia tulaga e le aofia ai. O le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le aʻafiaga e manaʻomia vave le faʻaaogaina (taofia poʻo le taofiofia o le afaina o le tino) togafitiga ma le toe suia o oloa.

Faiga faʻavae:
O loʻo togafitia le inisalini i le | ipu fagu tioata ua faʻamaufaʻailogaina faʻamau i pusa paʻu faʻatasi ma alumini.

Faʻamatalaga:
Deau-N-insulin, Isofaninsulin, Iletin I, Insulinatard, Insulin B, Insulin-B SC, Inisalini BP, Insulin M, Insulin Actrapid MS, Insulin Actrapid FM, Insulin Actrapid FM Penfill, Insulin Velosulin, Taofiga Insulin, Insulin Tape, Insulin Tape, Insulin Tape, Insulin Tape, Insulin O le inisalini MK, insulin monotard, insulin monotard MK, Insulin monotard NM, insulin protoso NM penfill, insulin Mard foo, insulin semilent MS, insulin superlente, insulin ultlente, insulin hypermoste MS, Insulin ultongardum, Insulinlingleng, Insulinlingleng, Insulinlinglong, Faʻataʻitaʻiga, Insularap GP , Insulrap R, Insulrap SPP, Insuman basal, Insuman selu, Faʻavavevave le vave, Faʻavavevave vave mo le opipii, O le insulin Hoechst, Tape ilethin I, Tape ilethin II, Monosuinsulin, N-Insulin Hoechst, N-Insulin Hoehst 100 Iletin I, NPH Iletin II, Iletin I, Regular Iletin II, Suinsulin, Homorap-100, Homofan 100, Humulin L, Humulin M, Humulin Mj, Humulin Mz, Humulin M4, Humulin N, Humulin NPH, Humulin R Humulin S, masini Humulin, Humulin masani, Humulin ultralente.

Tulaga o le teuina:
Teu i le vevela mai +2 i le 10 * C. E le faatagaina le faʻafefe o oloa.

Inisalini Faʻatasia:
1 ml o se vaifofo poʻo le faʻamalologa masani e aofia ai le 40 iunite.
E faʻatatau i punaoa o gaosiga, o le inisalini e vavae ese mai le pancreas manu ma faʻapipiʻiina faʻaaogaina metotia faʻainisinia. E tusa ai ma le maualuga o le faʻamamaina, o sauniuniga insulin mai meaola manu e vaeluaina (MP) ma le monocomponent (MK). O loʻo maua mai nei mai le puaa fafaga, ua faʻapipiʻiina i le mataitusi C (SMP - pork monopic, SMK - monocomponent puaa), povi - mataitusi G (lafumanu: GMP - monopick beef, GMK - beef monocomponent). O tapenaga o le inisalini tagata e faʻaalia i le mataitusi C.
Faʻalagolago i le umi o le gaioiga, o insulin ua vaevaeina i:
a) Gaosiga o mea inisalini pupuu: amataina o gaioiga pe a maeʻa le 15-30 minute, maualuluga gaoioiga pe a maeʻa le 1 / 2-2 itula, le umi o le gaoioiga 4-6 itula,
b) O gaosiga o le inisalini umi e aofia ai oloa ole taimi (amata ile 1 / 2-2 itula, pe a maeʻa le 3-12 itula, aofaʻi 8-12 itula), oloa gaʻo (amata ile 4-8 itula, maualuga pe a mavae le 8-18 itula, le umi ole 20-30 itula).

Faʻalogo!
Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.
O faatonuga ua tuʻuina atu ina ia e faamasani ai i le "".

O le galuega autū o le inisalini o le hormone e le na o le faʻaititia maualuga o le kulūkose i se tulaga masani, ae ia tuʻuina atu foi, faʻapea foʻi isi meaʻai e maua e se tagata i meaʻai, i siama uma o le tino. O le inisalini receptor o loʻo i luga o potu taitasi ma o lona tiute o le fesiitaiga o meaʻai ma le inisalini i totonu e fesoasoani i sela e faʻaaoga ai mea.

Afai o le pancreas, pe o fea e maua mai ai le hormone, e le o feagai ma tiute ma e le maua i le aofaʻi saʻo, e le maua e le tagata le malosi mai meaʻai e 'aina. E ui o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e maualuga, e le faʻaaogaina mo lona faʻamoemoega, ma o sela e leʻi maua ai e amata ona iloa le fiaaai ma oti pe a mavae sina taimi.

Muamua, e taʻitaʻia ai le tino, ona oti ai lea. A o le silia ma le seneturi talu ai, o se maʻi na maua i le maʻisuka ua faʻaumatia. Ae a maeʻa le mauaina o le inisalini, e maua e le maʻisuka le avanoa e taitaia ai se soifua soifua maloloina, aemaise lava talu ai o sauniuniga insulin e faigofie ona maua mo le faʻatau: o latou tau e le taugata ma e mafai ona faʻatau i soo se falemaʻi.

Ole vailaʻau o le vaega o vailaʻau faʻasolosolo e le o faʻamaonia le inisalini i le taimi nei: latou te faia pe a maeʻa le laumei e maualalo ai le kulūkose e le aoga. O le ituaiga o fualaau faasaina o se vai e le lanu pe lanu samasama. O le oloa na fuafuaina mo inisiua i totonu o fale e maua mai i fagu, o le faʻasalaga e lima ma le sefulu mililiters. Inisalini mo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o se faʻagaga tuʻufaʻatasiga o se paʻepaʻe paʻepaʻe, paʻu eletise.

E leai se isi auala i le injections, e faia i se auala faʻapitoa, i le intramuscularly poʻo le le faʻamalosi (na o le inosia, o le inisalini pisapisao e mafai ona faʻamamaina i totonu o le vai e afaina). O injections e faʻaleagaina ma faʻaaogaina i le intramuscular o loʻo faʻafoʻiina i le tui o le inisalini poʻo se tui inisalini. O le masini ei ai se foliga faigofie, o le hormone ua faʻaofiina e faʻaaoga ai le faamau, o lea e mafai ona ave faʻatasi ma oe ma e tusa lava pe mafai e se tamaititi ona tuʻuina se tui.

Faʻatasi ai, o le maʻisuka e le gata ina mafai ona tuʻuina atu ia te ia lava se iniseti, ae faʻapitoa foi ona fua saʻo le vailaʻau. E toe faʻaaogaina le masini, e naʻo luga o uluai cartridges, e taugata tele, o lea e le mafai ai e tagata uma ona gafatia, aemaise lava pe ae mafaufau e manaomia e le maʻisuka ni ituaiga se tolu.

O le inisalini i totonu o fualaau e leʻo faia i vailaau, talu ai o lenei ituaiga o faʻamalolologa e leai sona aafiaga i le tino e pei o se gaioiga pupuʻu, intramuscular poʻo inisua. E moni, ua fai mai saienitisi e mafai ona latou atiaʻe se vailaʻau mo le fofogaina o fofoga e le sili atu le leaga nai lo togafitiga, ae o lenei ituaiga o faʻamalolo o le vailaau faʻasaina i faʻataʻitaʻiga a le falemaʻi e lei maeʻa ma o loʻo atinaʻe.

Amataga

E tusa ai ma le faʻavasegaga, o sauniuniga ile insulin e iloagofie mai le mafuaʻaga, le umi o le gaioiga, le maualuga o le faʻamamaina. O gaosiga o le insulin e faia i luga o mafuaaga o hormones e maua mai i le pancreas o se povi, o se puaa ma e ala i mea e faʻaoga, o se tutusa o le homone tagata. O le inisalini o le povi e ese mai i le homone tagata i ni amino se tolu, lea e mafai mulimuli ane osofia ai lagona matuia o le siama ma mafua ai ona faʻafitauli i le maʻisuka i le lumanaʻi.

O le tino o le tagata e sili atu ona aʻafia le inisalini puaʻa sili: e ese mai i le homone tagata e na o le tasi le amino acid, o le mea lea e le maua ai le allergenic, e ui lava o loʻo aofia ai le le atoatoa o le proinsulin ma le C-peptide, lea e mafua ai ona aʻafia. O le mea lea, aemaise lava mo tagata mamaʻi, ua faia ni sauniuniga o le inisalini e faʻamamaina atili e faʻaitiitia ai le ono tutupu mai, faʻapea foʻi ma mea tutusa o le hormone tagata, lea na maua mai e ala i le inisinia (e taʻua o "inisalini o le tagata", faʻamalosia le faʻamaonia atoatoa).

I le avea ai o se vaega o le hormone gaosia, e leai se proinsulin e mafua ai mea vevela, o le mea lea e sili atu le gauaiina e le tino, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e seasea lava ma o le oloa e leai ni faʻalavelave.

O lenei hormone e gaosia i le fefete o le fefete ua tuʻuina i totonu o se eletise faapitoa ma e mafai ona faʻafouina E. coli, e mafai ona gaosia le inisalini o le tino. Talu ai ona o le tele o le mea e maua mai e tele, o tagata suʻesuʻe faasaienisi e mafaufau e le o toe umi ae suia le inisalini manu.

Taimi aloaia

O vailaʻau o le vaega o vailaʻau faʻasaina o le inisalini e eseese i le umi o le gaioiga: e pupuu, ma le umi ma le umi.O mea e maua i se gaioiga puupuu (tusa ma le ono itula) e faʻaalia i le saoasaoa o le faʻaalia i le tino: latou te amata ona aafia i totonu o le afa itula pe a maeʻa le pulega ma maua le maualuga maualuga ile lua i le tolu itula pe a uma le tui.

O oloa ua faʻavasegaina o vailaʻau o le umi o le taimi i le faʻavasegaga e aofia ai le zinc, ona o le mea na faʻaalu malie ai le hormone. Latou te amata galue mulimuli ane - a maeʻa le lua itula, e mafai ona matauina le maualuga o le fuataga pe a maeʻa le 8-14 itula, o le aafiaga e tusa ma le aso.

O le atinaʻeina o fualaau mo se taimi umi na mafua mai i le manaʻoga e faʻamalolo tagata mamaʻi e masani ona iniseti o inisalini (e tusa ma le tolu i le fa taimi i le aso): talu ai e aʻafia le mafaufau i le tui, ma o le mea lea e mafua ai le tiga. E le gata i lea, pe a uma ona faia le inisiua i le vaega o inisiua, e mafai e le hematomas ona fausiaina pe ono mafai ona ulufale.

I nisi tulaga, e fautuaina e fomai le tuufaatasia o oloa gaosiga ma le gaosiga o le inisalini. I lea tulaga, e fautuaina le faatauina mai o fualaau mai le gaosiga e tasi i le fale talavai, talu mai le faiga o le faamatuu atu o fualaau faasaina mai kamupani eseese, e ui ina e le eseese, o se iniseti, o se vaega, e faaopoopo mea eseese e tatau ona faaitiitia e le tasi le isi pe afai e faatau mai i kamupani eseese.

o loʻo iai sauniuniga o inisalini, o lona umi e mai i le 24 i le 36 itula. E amata ona aafia le tino i le lua itula pe a uma ona tuʻuina atu, o le vaitaimi o le maualuga o le gaioiga e 16-20 itula, ona amata ai lea ona faʻaitiitia.

O nei vailaʻau e masani lava ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase maualalo i le inisalini, e faigofie foi mo tagata matutua poʻo i latou e iai ni faʻafitauli o le vaʻai e le mafai ona tuʻuina na oi latou lava ma faalagolago i le taunuu o le tausisoifua. O le faʻasalaga o vailaʻau faʻamaʻi e leai se aoga 5 ma le 10 ml fagu faʻatasi ma faʻamau faʻamau faʻamau.

E ui lava e umi atu le umi o fualaau o fualaau oona, ae o fomaʻi e sili atu le manaʻo i insulin ma faiva. E mafai e tagata maʻi ona faʻasaʻo lelei i latou: pe afai o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina e silia ma le luasefulufa itula, i le taeao e ono i ai se faʻafitauli o le hypoglycemia.

Polokalame Faʻatonu

O le a le ituaiga o vailaʻau mai le vaega o inisalini e ave, ma pe o fea foi, e tatau ona fuafua e le fomaʻi ma tuʻuina atu ni faʻamatalaga maʻoti: o faailoilo i tulaga taʻitasi e taʻitasi ma e leai se auala e tasi e faasaʻo ai. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tatau ona mataʻitu pea ma, pe a tatau ai, fetuunai.

Afai tatou te talanoa e uiga i le hormone lea e maua mai e le paʻu o se tagata soifua maloloina, ona oʻo lea i lona aso mai le 30 i le 40 iunite. O le masani masani (mai le 30 i le 50 iunite) e manaʻomia mo le maʻisuka, e tusa lava po o le a le mafuaʻaga o le inisalini. I lenei tulaga, 2/3 o le tulafono masani e tatau ona faia i le taeao, o le mea e totoe - i le afiafi. Faia o le fesuiaiga mai le manu i le inisalini o le tagata, e tusa ai ma faatonuga, o le a faʻaitiitia pea le fualaau, ona o le tino o le homone engineered hormone e sili atu ona faʻaleleia e le tino.

E talitonuina o le a sili atu ona lelei taunuuga e ala i le tuʻufaʻatasia o vailaau pipiʻi ma faʻalauiloa, e tusa ai ma lea, o le faʻatulagaina o fualaau oona e faalagolago i ai. Faatasi ai ma le tele o togafitiga e masani ai, o loʻo taua i lalo nei:

  • i le taeao i le taimi o le taumafataga o le taeao, ave se vailaau ma sina taimi umi, ma le umi ole taimi (pe faapefea ona faia lenei mea, o le a taʻu mai e le fomai). Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi - faiva pupuu, i le po, i le 22 po o le 23 itula - o se sauniuniga umi,
  • inisalini ma se taimi pupuu o le gaioiga, tui i luma o le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi, aʻo le i momoe, ile 23 i le taeao - tapenaga o le insulin i le umi poʻo le umi,
  • faifaimalie pe umi le gaosiga o le inisalini i le vaveao, puupuu - ao leʻi faia le taeao, 'aiga o le aoauli ma le afiafi (o le metotia e le faigofie tele nai lo le taimi muamua).

Afai e faatonuina e le fomaʻi na o le tasi le vailaau, o le fualaau faasaina i se vaitau puupuu o le gaioiga e fautuaina e tui i le tolu taimi i le aso, o le umi - lua i le aso: injections e tatau ona tuuina atu i le 45 minute ao lei faia le taeao ma ao le i faia le taumafataga o le afiafi. O le isi itu e le tatau ona faʻagaloina pe a talanoa e uiga i le faʻaaogaina o le inisalini o le inisalini le faaituau e mafai ona tuiina e le gata faʻapipiʻi poʻo se mea faʻapitoa foi, ae faʻapea foʻi ma le le faʻamalosi. O vailaau umi (o le faʻasalaga 5 ma le 10 ml) e le o faʻatautaia.

Faʻaiʻuga

O le inisalini e toetoe lava a leai se faʻailoga: afai e le talafeagai se tasi oloa, e mafai lava ona suia e le isi, ae mafai ona tupu aʻafiaga. E tāua tele i le togafitia o le maʻisuka e mataituina ai le fuataga: o le tagata lava ia poʻo le faʻaititia o le faʻasologa o le tino e faasaina. E mafua ona o le leai o le kulukose ma le sili atu o le masani, e mafai ona e pauu i se paʻu ma maliu (e tusa ai ma fuainumera, e fa pasene o tagata gasegase i lalo ifo o le limasefulu tausaga le mate mo lenei mafuaaga).

O le isi faafitauli masani o mea afaina, lea e mafai ona tupu i luga o le insulin o sauniuniga o manu. I faailoga muamua (foliga mai o le vevela, faʻaleagaina o le soifua manuia), e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma fesuiaiga i le inisalini o le tagata. E fautuaina le faia o se fesuiaiga i totonu o se falemai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, pe a mafai ona mataʻituina le maualuga o le kulukose ma fetuunai le fua saʻo.

O le isi itu e tali atu atonu o le atrophy poo le malosi o le tino o le tino i le nofoaga o tui. O lenei faʻafitauli o le masani lea i le faʻaaogaina o le insulin ma e seasea lava i le faʻaaogaina o le porcine mama po o le inisalini o le tagata. E le afaina tele le mea lenei, ae o le vaega o inisiua e tatau ona suia, talu ai ua vaivai le faʻaaogaina o le inisalini. E tatau ona faia lenei mea i le feutagaʻi ma le fomaʻi, talu ai o vaega taʻitasi o le tino o loʻo i ai le eseesega o fualaau oona.

Ole inisalini o se maʻisaga maʻoti e maua ai le suka. , e iai le malosi e faʻatonutonu ai le metabolism o le carbohydrate, faʻaleleia le gaosia o le glucose ma faʻaleleia lona liua i le glycogen, ma faʻafaigofie ai le faʻavaveina o le kulukose i totonu o sela o le tino.
I le faaopoopo atu i le aafiaga o le hypoglycemic (faaitiitia o le suka o le toto), o le inisalini ei ai le tele o isi aʻafiaga: e faʻaleleia ai le maso glycogen faleoloa, faʻaosofia ai le faʻasologa o peptide, faʻaititia ai le protein, ma isi.

O le tuʻuina atu i le inisalini e faʻatasi ma le faʻamalosia poʻo le le faʻasaina (inhibition) o nisi o enzymes , glycogen synthetase, pyruvate dehydrogenase, o le hexokinase e faaosofia, lipid activating fatty acids o le adipose tissues, lipoprotein lipase, faaitiitia le totogi ina ua maeʻa taumafa i gaʻo, ua taofia.
O le tikeri o le biosynthesis ma le faasee (faasee) o le inisalini e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
Faatasi ai ma le faateleina o ona anotusi, o le puleaina o le inisalini e le pancreas e faateleina, i se isi itu, o le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faaitiitia ai le faasologa o le inisalini.

I le faʻatinoga o aʻafiaga o le inisalini, o le taʻitaʻaiga autu e faia e ala i ana fegalegaleaiga ma se faʻamaumauina patino o loʻo faʻaalia i luga o le memblas plasma o le cell, ma le fausia o le inisalini receptor complex.
O le inisalini receptor e faʻatasi ma le inisalini e ulu i totonu o le masini , pe a afaina ai le phospholation o palatini feaveaʻi, e le o malamalama atoatoa i isi mea na faia i le intracellular.
O le insulin o le autu faapitoa mo togafitiga o le maʻisuka, ona o le faaitiitia o le hyperglycemia (o le faateleina o le kulukose o le toto) ma le glycosuria (o le i ai o le suka i le urine), toe faatumuina le nofoaga o le glycogen i le ate ma muso, faaitiitia le gaosiga o le kulukose, ma faaitiitia ai le suka o le maʻisuka (o le i ai o le gaʻo i totonu o le toto) , faaleleia le tulaga aoao o le maʻi .

O le inisalini mo le faʻaaogaina o togafitiga e maua mai i le paluga o povi ma puaa . E i ai se metotia o le siama faʻasolosolo o le inisalini, ae e le mafai ona mafai.
Nisi talu ai nei na atiaeina ai metotia o biotechnology mo le gaosia o le inisalini o le tagata O le inisalini e maua mai i le inisinia o le tino e ogatasi lelei ma le amino acid series o inisalini tagata.
I mataupu pe a maua mai le inisalini mai le paʻu o manu, e ono iai ni mea leaga (proinsulin, glucagon, self-statin, proteins, polypeptides, ma isi) i le sauniuniga ona o le le lava o le faʻamamaina.
O le faʻamalosia o tapenaga o inisalini e mafai ona mafua ai le tele o gaioiga leaga.

O metotia faʻaonapo nei e mafai ai ona faʻamamāina (monopic - chromatographically faamamaina i le faʻasaʻoina o le "pito" o le inisalini), sili ona faʻamamaina (monocomponent) ma faʻamalositinoina tapenaga o inisalini.
I le taimi nei, ua faʻaaogaina pea le inisalini o le tagata.
I le tuiina o le inisalini o meaola, e tuʻuina atu i le inisalini e maua mai i le laʻau puaa.

O le gaioiga o le inisalini e fuafuaina lelei (e ala i le gafatia e faʻaitiitia le kulukose o le toto i lapeti soifua maloloina) ma se tasi o metotia faʻafomai (electrophoresis i pepa poʻo chromatography i luga o pepa). Mo le tasi vaega o galuega (UNIT), poʻo le iunite faavaitaimi (IE), ave le gaoioiga o le 0.04082 mg o le inisalini tioata.

O le faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o le inisalini o le ituaiga I o le maʻisuka maualuga (o le insulin-dependent), ae i lalo o nisi tulaga, ua faʻamaonia foi mo le ituaiga II o le maʻisuka (e le o le inisalini).

I togafitiga o le maʻisuka faʻaaoga sauniuniga inisalini o eseesega eseese o gaioiga .
Inisalini puupuu e pei foi o nisi o togafitiga faʻaleagaga mo le faʻaaogaina o se tulaga o le hypoglycemic (faʻaitiitia o le suka i le toto) i nisi o ituaiga o schizophrenia, e pei o se anabolic (faʻateleina le faʻamalosia o le protein) ma le faʻamalosi lautele, le paleni o meaai, furunculosis (o le telefoni o le paʻu), thyrotoxicosis (thyroid disease) gland), ma faʻamaʻi o le manava (atony / loss of tone /, gastroptosis / progression o le manava /), hepatitis tumau (lūlū o le ate), uluaʻi fua o le ate o le ate, ma vaega "polarizing" fofo faaaogaina i meaai le atoatoa coronary matuitui (mismatch i le va o manaoga okesene fatu ma ona faaooina).

O le filifiliga o le inisalini mo le togafitia o le maʻisuka e faalagolago i le matuia ma uiga o le maʻi, le tulaga lautele o le maʻi, faapea foi le saoasaoa o le amata ma le umi ole aafiaga o le fualaau faasaina.
O le taimi muamua o le inisalini ma le faʻavaeina o se tui e tatau ona faia i se falemaʻi (falemai).

Laititi o sauniuniga o inisalini - o nei fofo o loʻo faʻamoemoe mo le faʻaogaina o mea faʻapitoa pe faʻapipiʻi.
Afai e tatau ai, o loʻo faʻafoeina foi i latou i se auala le talafeagai.
E i ai se faʻavavega o le suka-maualalo.
E masani lava ona faia i se mea faʻapitoa poʻo le inisetila ile 15-20 minute aʻo leʻi 'aʻai mai le tasi i le tele o taimi ile aso.
O le aʻafiaga pe a mavae le inisiua o le tino e tupu i le 15-20 minute, e oʻo i le maualuga pe a uma le 2 itula, o le aofaʻi o le taimi e le sili atu i le 6 itula.
E masani ona faaaoga i le falemai e faamautu ai le inisalini e tatau mo le tagata maʻi, faapea foi i tulaga e talafeagai ai mo le vave ona suia o le inisalini i totonu o le tino - faatasi ai ma le maʻisuka coma ma le precom (atoa ma le leiloa o le iloa ona o le faateleina o le toto o le suka) .
E le gata i lea, o sauniuniga mo le inisalini pupuu e faʻaaogaina e avea ma anabolic sui ma o loʻo faʻatulagaina, e fai ma tulafono, i ni atolaʻau laiti (4-8 iunite 1-2 taimi i le aso).

Faatalanoaga umi (umi) le faia o tui inisalini o loʻo avanoa i ituaiga eseese o fualaau o loʻo i ai eseesega o le faʻaititia o le suka (semylong, long, ultralong).
Mo fualaau eseese, o le aafiaga e mafua mai i le 10 i le 36 itula.
Faʻafetai i nei vailaʻau, e mafai ona faʻaititia le aofaʻiga o injections i aso taitasi.
E masani lava ona gaosia i le tulaga o le susunuina. (faʻamalologa o vaega ninii o le vailaau faʻasaina i totonu o se vai), e na o se mea faʻapitoa poʻo se mea faʻapitoa, e le mafai ona faʻatagaina. I faʻamaʻi o le maʻisuka ma tulaga muamua, e le faʻaaogaina fualaau faasaina.

Pe a filifili se sauniuniga o le inisalini, e tatau ona faʻamautinoa o le vaitaimi o le maualuga o le maualuga o le suka e faʻatasi ma le taimi e te ave ai.
Afai e tatau ai, 2 vailaʻau o le faaumiumi gaioiga e mafai ona faia i se tasi o tui.
O nisi tagata gasegase e le gata e manaʻomia, ae faʻateleina foi le faʻamautuina o le maualuga o kulukose o le toto. E tatau ona latou faia ni sauniuniga o le inisalini umi ma faifaimalie.
E masani lava fualaau faasaina e faia muamua ao lei faia le taeao peitaʻi, pe'ā manaʻomia, e mafai ona faia le tui i isi taimi.

O sauniuniga uma o inisalini e faʻaaogaina i le tausisia o taumafa.
O le faʻamatalaga o le aoga o le malosi e tusitusi (mai le 1700 i le 3000 khal) e tatau ona fuafuaina e le tino o le maʻi i le taimi o togafitiga, e ala i le ituaiga o gaoioiga. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻaitiitia o meaʻai ma le galue malosi faaletino, o le aofaʻi o kalori e manaʻomia i le aso mo se tagata maʻi e le itiiti ifo i le 3000, ma le tele o meaʻai ma se olaga e le taua, e le tatau ona silia le 2000.

O le faʻaofiina o gaʻo maualuga, faʻapea foʻi ma le leai o se taumafa o meaʻai gaʻo ma meaʻai, e mafai ona mafua ai se tulaga o le hypoglycemic (faʻaitiitia o le suka o le toto) faatasi ai ma lagona o le fiaaai, vaivaiga, vevela, gatete o le tino, maʻi tigaina, vevela, palapitations, euphoria (leai se leai o se faitio) po o le ita.
Mulimuli ane, o le hypoglycemic coma e mafai ona atiaʻe (le lava le malamalama, e mafua mai i le le lava o le tino o mea na tutupu i fualaau oona e mafua mai i le paʻu o le toto suka) ma le le iloa, faoa faamalosi, ma le paʻu mataʻutia o gaioiga fatu.
Ina ia puipuia se tulaga o le hypoglycemic, e manaomia e tagata mama ona inu le lauti suamalie pe 'ai foi ni nai suka suka.

Faʻatasi ma le faʻasolosolo (faʻatasi ma le faʻaitiitia o le suka o le toto) coma 40% le vaifofo o le kulukose e tui i totonu o se vein i se aofaiga o le 10-40 ml, o nisi taimi e oo atu i le 100 ml, ae leai.
Faʻasaʻoina o le hypoglycemia (faʻaitiitia o le suka o le toto) i totonu o se foliga lapopoa e mafai ona faʻatinoina e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le glucagon.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o togafitiga o inisalini, lipodystrophy (o le faʻaitiitia o le aofaiga o mea faʻapipiʻi i totonu o le tino) e ono tupu i le nofoaga o inisiua.

O nei faʻamalosiga o le inisalini e faʻamamaina faʻaonaponei i aso nei, e le o se mafuaʻaga e mafua ai ona faʻafuaseʻi ona tupu ai le faʻafitauli o le allergy phenomena. O le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻafitauli e manaʻomia vave le faʻaaogaina (taofia poʻo le taofiofia o mea e afaina ai) ma togafitiga faafomaʻi.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le inisalini o faʻamaʻi lea e tupu mai i le hypoglycemia, lesepatitis mataʻutia, cirrhosis, jaolice hemolytic (samasama o le paʻu ma mucous membranes o mata mata e mafua mai i le malepelepe o le toto mūmū), pancreatitis (mumū o le pancreas), nephritis (inflammation of the kidney) afaina o fatugaʻo e aʻafia ai le protein / amyloid metabolism), urolitiasis, maʻi manava ma le duodenal, faʻaleagaina o le fatu (faaletonu o le fatu ona o le fatu o le fatu faʻamaʻi o ona aʻa).

E manaʻomia le lapataiga tele i le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ma le mafatia i le le atoatoa o le matelaina o maʻi (o le le tutusa o le manaʻo o le manava mo le okesene ma lona faʻafeiloaʻi) ma le faia o le faiʻai | toto toto.
E tatau ona faʻaeteete pe'ā faʻaaogaina le inisalini i tagata gasegase i le maʻi o le thyroid, o le faʻamaʻi o Addison (le lava le galuega faʻapitoa), ma le toilalo.

O le togafitiga o le inisalini e tatau ona mataʻituina.
I le uluaʻi masina muamua o le maitaga, o le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona faʻaitiitia lemu ma tulaʻi i le lona lua ma le tolu piliona.
O le faʻamalosi faʻamalosi o le Alpha-adrenergic ma le beta-adrenostimulants, tetracyclines, salicylates e faʻalauteleina ai le pulefaʻatonu o vailaau oona (faʻataʻitaʻiga o le tino) o le inisalini.
Thiazide diupetics (diuretics), beta-blockers, ava malosi e mafai ona taitai atu i le hypoglycemia.

Fegalegaleaiga ma
isi togafitiga
e ala i:

O le maualuga o le hypoglycemic o le inisalini e faʻaleleia fualaau faasaina hypoglycemic tuufofoga, inhibitors Mao, inhibitors Ace, inhibitors anhydrase carbonic, filifili beta-blockers, bromocriptine, octreotide, sulfonamides, steroids vailaʻau faʻasaina, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, pyridoxine, theophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, lithium, fualaau faasaina o loo ethanol .

O le faʻaleagaina o le inisalini e faʻavaivaia fomaʻi faʻataʻitaʻi, corticosteroids, hormones thyroid, thiazide diuretics, heparin, tricyclic antidepressants, sympathomimetics, danazole, clonidine, calcium channel blockers, diazoxide, morphine, phenytoin, nicotine.

I lalo o le aafiaga o le reserpine ma le salicylates, o le vaivai ma le faateleina o le gaioiga o fualaau faasaina e mafai.
O vailaau faafomai e aofia ai le thiol po o le sulfite, pe a faaopoopo i le inisalini, mafua ai lona faatamaia.

I le taimi o le maʻitaga, o le ituaiga inisalini, o lona fuainumera ma le pulega pulega e fuafuaina e le fomaʻi aoga.
Afai o le togafitiga filifilia muamua na le talafeagai, e tatau ona toe faafesootai se fomaʻi ma filifili, mulimuli ane, o le togafitiga aupito sili ona aoga ma aoga.

Faailoga : vaivaiga vaivai, vaivai le vaivai, fiaai, faʻafiafiaga o le muscle, vaivai, faʻanoanoa o tamatamailima, vevesi, palpitations, tamaiti ua vaʻaia, pupula, matala, faʻanoanoa masani, chewing, faʻaleagaina o le mafaufau, faʻasauā poʻo le faʻalavelave, amioga le faʻamaonia, tonic poʻo le mea ma mulimuli ane, coma.

Togafitiga mo se maʻi faʻasolosolo e tatau ona vave amata.
I ni mea maʻaleʻale, ua lava lea e tuʻuina atu i totonu o le lauti suamalie, fualaau suamalie, meli.
Faatasi ai ma le le atoatoa o le malamalama (coma) vave faʻaaogaina se fofo o le kulukose (10-20 ml o le 20-40% glucose).
I le leai o se avanoa e tui ai i se vailaau o le glucose, e fautuaina le pulea o meaola ile 0.001-0.002 g o le glucagon poo le 0.5 ml o le 0.1% fofo o le adrenaline hydrochloride i lalo o le paʻu.
E tatau ona manatuaina i le amataga o le adrenaline, o aʻafiaga e mafai ona tutupu - faʻalavelave, atuatuvale, faateleina le toto toto, popole, ma isi.

O le togafitiga o le inisalini o loʻo maua i ipu tioata ua faʻamaufaʻailogaina i pusa paʻu o loʻo i ai le alumini.
I fagu 10 ml, i totonu o se pusa 5 pcs poʻo i penisill (cartridges) 1.5 ma le 3 ml mo peni tui .

Laasaga o le inisalini (o fuālaʻau uma ma kalama) e le o faʻaaogaina, e tatau ona teuina i le 2-8 ° C i se nofoaga pogisa , ioe. i totonu o le pusaaisa (sili i luga o le fata pito i lalo), alu ese mai leisa.
I lenei vevela, latou te taofiofi a latou meaola faʻapitoa ma mea faʻapitoa seia oʻo ina faʻaalia i luga ole pusa. Ole insulin e le tatau ona siaki pe a lele i luga ole vaalele e aloese mai le lamatia.
O le maualuga o le vevela o le vevela e mafua ai le paʻu malie o le gaioiga o le vailaʻau. O le susulu o le la o loʻo afaina ai foi, faʻavaveina ai le leiloa o le meaola faʻapitoa i le 100 taimi.
O le inisalini e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona vaʻaia ma avea ma mea mataga . Laʻau ma flakes e fai i le taofiga o le inisalini. O le tuufaatasiga o le vevela ma le faaumiumi o le gatete ua faatelevaveina ai lenei faagasologa.

O fagu insulin o loʻo faʻaaogaina e le tagata maʻi e mafai ona teuina i le potu vevela e le sili atu i le 25 ° C, i se nofoaga pogisa mo le ono vaiaso. O lenei vaitau e faʻaititia i le 4 vaiaso i le faʻaaogaina o cartridges Penfill, talu ai e masani lava ona faʻaaogaina peni tui i totonu o lau taga i le vevela e latalata i le vevela o le tino. O tui o le inisalini e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa mo le 3 masina i le maea ai o le faʻaaoga muamua.

O le inisalini tioʻi e le mafai ona faʻaaogaina pe a uma ona faʻatau. E moni lava lenei mea mo suspensions. I le taimi o le malulu, tioata poʻo kulimi e faʻaputuina ma e le faʻamaʻapeina pe a uma le faʻamaʻi, lea e le mafai ai ona maua se faʻamalologa tutusa. O le mea lea, o le lamatiaga o le faailoaina o le le atoatoa o fualaau ua matua faateleina.

O le insulin e tatau ona manatu ua faaleagaina ina ua maeʻa. O ituaiga o inisalini e le mafai ona faʻaaogaina pe a faʻanofoina, faʻalavelave poʻo le faʻaalia mai o mea mole masini.
Lavelaina o le inisalini, lea a uma ona fefiloi e le faia se fulufulu lauulu papaʻe pe maua ai foi i totonu o le pulumu, fiva, lanu suiga, e le talafeagai mo le faʻaaogaina.

1 ml o se vaifofo poʻo le faʻamalologa masani e aofia ai le 40 iunite.
E faʻatatau i punaoa o gaosiga, o le inisalini e vavae ese mai le pancreas manu ma faʻapipiʻiina faʻaaogaina metotia faʻainisinia.

E tusa ai ma le maualuga o le faʻamamaina, o sauniuniga insulin mai meaola manu e vaeluaina (MP) ma le monocomponent (MK).
O loʻo maua mai nei mai le puaa fafaga, ua faʻapipiʻiina i le mataitusi C (SMP - pork monopic, SMK - monocomponent puaa), povi - mataitusi G (lafumanu: GMP - monopick beef, GMK - beef monocomponent).
O tapenaga o le inisalini tagata e faʻaalia i le mataitusi C.

Faʻalagolago i le umi o le gaioiga, o insulin ua vaevaeina i:
- gaioiga puupuu o le inisalini sauniuniga : amataina o gaioiga pe a maeʻa le 15-30 minute, pe a maeʻa le 1 / 2-2 itula, le umi o le gaoioiga 4-6 itula,
- sauniuniga mo le inisalini umi aofia ai fualaau faasaina ma le umi o le gaioiga (amata pe a maeʻa le 1 / 2-2 itula, pe a maeʻa le 3-12 itula, le umi 8-12 itula), fualaau faʻasaina umi (amata ile 4-8 itula, pe a maeʻa le 8-18 itula, aofaiga atoa 20-30 itula).

I aso nei, o le falemaʻi faʻamalositisi e maua ai ituaiga o inisalini. I le taimi nei, o ituaiga inisalini e faʻaaogaina i vailaʻau.

O le vaega o insulin e tele lava ina fuafuaina e faalagolago lava i le umi o le latou gaioiga pe a uma le puleaina i le tino o le tagata. I vailaau faʻasoifua, o vailaʻau o le taimi e mulimuli mai e iloga:

  • mulimuli ane
  • puupuu
  • le umi o le umi o le gaioiga
  • umi fualaau faasaina.

O le faʻaaogaina o se tasi poo le isi ituaiga o inisalini e faʻalagolago i uiga patino o le tagata maʻi ma le tulafono o togafitiga o le maʻisuka ma le insulin.

Eseese ituaiga o inisalini e ese mai le tasi i le isi i le tuufaatasiga ma i le auala o le auivi. Mo ituaiga uma o sauniuniga ile inisalini, o faʻatonuga mo le faʻaaogaina ua atiae e tusa ai ma uiga o le tuufaatasiga ma le auala o sauniuniga.

E le gata i lea, o loʻo i ai manaoga lautele e tatau ona mulimulitaʻia pe a taitaia le togafitiga o le inisalini. O sauniuniga ile inisalini taʻitasi e iai faʻamaoniga faʻapitoa ma faʻasologa mo le faʻaaogaina.

Fale faʻamaloilo

O le insulin o se suauu fofo e tutusa ma le inisalini o le tagata, o se gaioiga umi faatasi ai ma se fausaga eleelea o gaioiga, lea e maua mai i le biotechnology DNA recombinant e faʻaaoga ai le saccharomyces cerevisiae. O le inisalini e fusifusia i ni faʻamaumauga patino, ma faʻafefea ai ona faʻafesoʻotai le faʻaleagaina o meaola. O le inisalini e faʻatonutonuina ai le glucose metabolism. E faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e faʻamalosia ai lona taumafaina e tino o le tino ma faʻalavelave ai le gluconeogenesis. O le inisalini e faʻaleleia ai le biosynthesis protein, e taofia ai le proteolysis ma le lipolysis i suauʻu gaʻo. O le maualuga o le faʻamamafa o le inisalini i le toto e maua i le 6 - 8 itula i tua atu o le pulega. Faʻatasi i le tulafono o le pulega faalua i le aso, faʻasalalauga o le inisalini Faamamala i le toto toto e maua pe a uma le 2 i le 3 injections. O le vavalalata o le absorption o le inisalini e faʻamamaina e maualalo pe a faʻatusatusa i isi sauniuniga insulin. I le pharmacokinetics o le inisalini, e leai se eseʻesega taua o le va o le va o le itupa. O le averesi o le tufatufa o le inisalini e faaleagaina e tusa ma le 0.1 l / kg. O le faʻaaogaina o le inisalini e foliga tutusa ma le sauniuniga o le inisalini o tagata, o mea uma o le gataifale e le o toʻaga. E leai ni fesoʻotaʻiga faʻamalosi i le va o insulin faʻamaʻi ma gaʻo gaʻo poʻo isi fualaau oona e fusifusia i polotini. O le afa o le soifuaga faʻasolosolo i le inisiua e faalagolago i le fualaau o le fualaau faasaina ma le tikeri o le afaina mai le tino o le tino ma e 5 i le 7 itula.

O le maʻisuka na maua i maʻi e sili atu i le 2 tausaga.

Faʻaaogaina o le inisalini ma faʻasologa

O le faʻamaʻi insulin e naʻo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, o le vailaʻau e le mafai ona faʻatonuina, aua e mafai ona oʻo atu i le hypoglycemia. O le fuataga e fuafuaina e faʻavae i luga o manaʻoga ole maʻi. E mafai ona manaʻomia le fetuunaiga pe a suia le masani a le tagata maʻi, faʻalauteleina lana gaioiga faaletino, pe faʻamaʻi faʻamaʻi. E mafai ona faʻaaogaina le inisalini i le itu o le monotherapy ma le pulus insulin, faʻapea foʻi ma fualaau oona mo le faʻafofoga tautala. E mafai ona faʻatonutonuina le inisalini i soo se taimi talafeagai ile aso, ae a maeʻa le taimi e tui ai, e tatau ona e tausisia i aso uma. O le faʻamaʻi insulin e tui faʻafuaseʻi i totonu o le itu o le paʻu o le abdomina muamua, ogavae, uʻamea, aluga poʻo le vaega faʻapitoa. O nofoaga o tui e tatau ona suia e le aunoa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le lipodystrophy. E pei foi o isi tui inisalini, i tagata matutua ma gasegase ei ai le gasegase o le tino po o le gasegase, sili atu le mataituina o le maualuga o le kulukose o le toto ma fetuutuunai le fualaau o le inosia o se tasi. E pei o isi tui o inisalini, ua fautuaina e te mataituina ma le totoʻa le kulukose o le toto i le taimi o le faaliliuga ma i vaiaso muamua o le faatonuina o se fualaau fou.
O le faʻamaʻi insulin e umi lona aafiaga (e oo i le aso).
O le faʻamalositino o le inisalini togafitiga e le faʻaititia ai le mamafa o le tino
Aʻo leʻi faia se malaga umi, lea e fesoʻotaʻi ma se suiga o taimi, e tatau i le tagata gasegase ona feutagai ma lau fomaʻi, talu ai o le fesuiaiga o le taimi o lona uiga o le a tui le tagata maʻi i le inisalini ma 'ai i se isi taimi.
O le faʻaitiitia o togafitiga poʻo le le lava o fualaau oona e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia poʻo le ketoacidosis o le maʻisuka. O le Hyperglycemia e masani ona atiaʻe lemu i le tele o itula poʻo aso. O faʻafitauli o le hyperglycemia e aofia ai le faʻateleina o le gasegase, galala, gaioiga, vili, mūmū ma le mago o le paʻu, moevaʻa, matagogo, manogi o le acetone i luga o le ea, leai se manaʻo. A leai se togafiti talafeagai, hyperglycemia e taʻitaʻia ai le ketoacidosis ma le oti.
E mafai e le hypoglycemia ona atiina ae ma le le mafaufauina o le tino faaletino pe faaseʻe foi meaai pe afai ole maualuga o le inisalini e maualuga tele e faatatau i le manaomia ole inisalini. Pe a totogi le gaosiga o le gaʻo i le gasegase, o a latou faʻamaoniga masani-o vailaau o le hypoglycemia e mafai ona sui, e tatau ona logoina tagata maʻi e uiga i lenei mea. Faʻatasi ai ma le umi o le maʻisuka, e masani ona mou atu le masani masani.
Faʻaleagaga faʻamaʻi, aemaise lava faʻatasi ma fiva ma faʻamaʻi pipisi, e masani ona faʻalauteleina le manaʻo o le tino mo le inisalini.
E mafai foi ona manaʻomia se togafitiga o le inisalini pe afai o loʻo maua e le maʻi maʻi faʻamaʻi pipisi o le ate, fatugaʻo, gaʻo faʻafefeteina, lauroid gland, pituitary gland.
O loʻo i ai lipoti o le atinaʻeina o le gasegase o le fatu i le togafitiga o tagata gasegase ma le thiazolidinediones faatasi ai ma le inisalini, aemaise lava pe afai o le tagata maʻi e ono aʻafia ai tulaga mo le atiaʻeina o le le atoatoa o fatu. O lenei mea moni e tatau ona amanaia pe a faatonuina ia tagata gasegase i togafitiga tuufaatasi ma sauniuniga o inisalini ma thiazolidinediones. Faatasi ai ma ia togafitiga tuufaatasi, e tatau ona faia suʻesuʻega faafomaʻi o tagata gasegase e iloa ai a latou faailoga ma faailo o le fatu vaivai tumau, o le i ai o le edema, le mamafa o le tupe maua. Afai o faʻamaoniga o le toilalo o le fatu ua iloa pe ua faʻaleagaina, o le thiazolidinedione togafitiga e tatau ona faʻagata.
Faʻatasi ma le hypoglycemia, lea e mafai ona atiaʻe aʻo ave Detemir, o le vave faʻafoʻi ma le gafatia e taulai atu e faʻalavelaveina. O le mea lea, faatasi ai ma lona atinaʻe, e tatau i tagata gasegase ona aloese mai le auai i gaoioiga lea e manaʻomia ai le tele o le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor (e aofia ai taavale afi).

Tina ma le lactation

A faʻaaogaina le fualaau oona i le taimi o le maitaga, e tatau ona amanaia faʻamanuiaga e ono faʻamoemoeina mo le tina ma ono ono lamatia ai le fetus. I se tasi o suʻesuʻega a le falemaʻi, na leai ni eseesega i taunuuga o le maʻitaga, i le tulaga lautele o le saogalemu i le taimi o le maʻitaga, i le soifua maloloina o le pepe fou ma le tamaititi pe a faʻatusatusa tapenaga o le inisalini ma le vaimir and insulin aspart. O faʻamatalaga faaopoopo e uiga i le saogalemu ma le aoga o togafitiga fualaau faʻamalosi i le taimi o le faʻataugaina o faʻatauga e faʻaalia ai le leai o ni mea e le o manaʻoina e le faʻaaogaina lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le tino poʻo le faʻaleagaina i le fetus. I meaola, o le aʻafiaga o le fualaau faasaina i luga o le gaioiga e leʻi iloa. O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina ma le mataituina o latou maʻitaga, faʻapea foi i le taimi o le fuafuaina o maitaga. I le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga, o le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona faʻaititia ma o le matua i le lua ma le tolu piliona. O le manaʻomia mo le inisalini pe a uma le fānauga e vave ona toe foʻi i le maualuga na muamua aʻo leʻi maitaga. E leai se faʻamatalaga pe o tui insulin i totonu o Detemir i susu susu. E manatu o le fualaau faasaina e le afaina ai le metabolism i le tino o pepe faatoa fanau mai, talu ai o le fualaau faasaina o se peptide lea e faigofie ona paʻu i totonu o le gastrointestinal tract into amino acids e gauai i le tino. I le vaitau o le susu i fafine, o le faʻasaʻoina o le taumafa ma le fua o le inisalini e ono manaʻomia.

O aʻafiaga o le inisalini e pala

Faʻafitauli faʻaleagaga: (hypoglycemia) (faʻamaoniga o le hypoglycemia: afu malulu, faʻalavelave vaivai, paʻu o le paʻu, mataʻutia, popolevale, atuatuvalega, vaivaiga, faʻavalea le masani ai, faʻanoanoa, moe, leai se mafaufau, faʻavevesi, le tumau pe le mafai ona faʻaaogaina o le galue o le faiʻai, oti).
Le mautonu lautele ma tali i le nofoaga o inisiua: tali o le gasegase i le lotoifale (fulafula, mumu, sasaina i le nofoaga o tui), lipodystrophy, edema.
Faʻafitauli faʻaletonu o le tino: urticaria, faʻamaʻi o le paʻu, paʻu o le paʻu, afaina, afu, angioedema, faʻafitauli o le gastrointestinal, faʻafitauli o le manava, faʻaitiitia o le toto.
Faʻafitauli leaga: feteʻenaʻiga, fomaʻi o le maʻisuka.
Nervous system: le neuropathy lautele.

O le fegalegaleaiga o le inisalini e paʻu ma isi mea

E iai fualaau e aʻafia ai le manaʻoga mo le inisalini. O le aafiaga o le hypoglycosteroids o le inisalini e faʻaaogaina e glucocorticosteroids, fomaʻi faʻamataʻu, iomonine-omoni oona, thiezide diuretics, somatropin, heparin, sympathomimetics, antidopin antidepressants, danazole, leʻo faʻalavelave o alalaupapa, clonidine, faʻasolosolo faʻamalosi. O le aafiaga o le hypoglycemous o le inisalini e faʻaleleia e le monoamine oxidase inhibitors, oral hypoglycemic drugs, angiotensin liliu mai inhibitors o le enzyme, beta-blockers, carbonic anhydrase inhibitors, bromocriptine, anabolic steroids, sulfonamide drugs, tetracycline phospholife, phenol phospholife lea e aofia ai le ethanol. O Octreotide ma le lanerotide e mafai ona faʻaititia ma faʻalautele le manaʻo o le tino mo le inisalini. I lalo o le gaioiga a salicylates ma reserpine, o le faateleina ma le vaivai o le gaioiga o le vailaʻau e mafai. Ova malosi e mafai ona faʻamalosia ma faʻalautele le aafiaga o le hypoglycemic insulin. Beta-blockers e mafai ona ufiufi ia faʻaaliga o le hypoglycemia ma faʻatuai le toe foʻi mai pe a uma le hypoglycemia. O nisi vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, lea e aofia ai le sulfite poʻo le thiol, pe a faaopoopoina i le inisalini, e mafai ona faʻaumatia e le mea leaga. Ole siama insulin e le tatau ona faʻaopopoina ile fofo.

Faʻasalaga

O le fualaau faapitoa lea e le o faavaeina ai se inisalini o le inisalini, ae o le hypoglycemia e mafai ona tupu malie ma le amataina o se maualuga maualuga mo se tagata maʻi faapitoa. Togafitiga: e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaogaina le hypoglycemia malu e ala i le gaosia o le kulukose, suka, ma meaʻai e mauʻoa i gaʻo. O le mea lea, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona momoli i taimi uma lauti suamalie, sugar, juice juice juice, kuki.
I le hypoglycemia matautia, pe a le iloa e le tagata maʻi, e tatau ona tui le 0.5 - 1 mg o le glucagon subcutaneously poo intramuscularly, pe faʻaaogaina se vaifofo o le kulukosese (dextrose). E taua foi le faʻaaogaina o le kulukose pe a fai e le toe iloa e le tagata maʻi le 10 i le 15 minute i le maeʻa ai o le puleaina o le glucagon. Aʻo toe faʻafoʻisia le malamalama e taofia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia, e fautuaina le tagata maʻi e ave mea taumafa e mauʻoa i le gaʻo.

O le a le inisalini?

O le inisalini o se porotini-peptide sauniuniga o le tupuaga o le hormonal. O le inisalini e faʻaaogaina o se meafaigaluega faapitoa i le togafitiga o le maʻisuka.

Inisalini o se hormone o loʻo aʻafia malosi i le gaosiolosi gaʻo ma fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose i le plasma toto o le tagata maʻi. O le faʻaitiitia o meaʻai gaʻo i totonu o le toto e maua i le faʻateleina o le faʻaaogaina o suga e tui i le insulin i lalo o le malosi o le inisalini. O le insulin e fesoasoani i le tuufaatasia o le glycogen e alala i le ate ma puipuia ai le liuaina o gaʻo ma amino acid i totonu o gaʻo.

Faatasi ai ma le le lava o le inisalini i le tino o le tagata, o le faateleina o le maualuga o le toto suka o loʻo mataituina. O le faateleina o le kulukose o le toto e faaosofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ma aʻafiaga e aʻafia ai. O le le atoatoa o le inisalini i le tino e tupu mai ona o le faaletonu i le pancreas, e aliali mai ona o le gasegase o le endocrine, pe a mavae ni manua poo le mamafa o le mafaufau i le tino e fesootaʻi ma le tupuga o tulaga faigata.

O sauniuniga e maua ai le inisalini e faia mai i meaola manu pancreas.

O le tele o taimi, o le gaosia o vailaʻau e faʻaaogaina ai le tino o le paʻu o povi ma puaa.

Faailoga mo le faʻaaogaina o sauniuniga insulin

Ina ia faʻamamaina se vailaʻau o fualaau oona ei ai le inisalini, e manaʻomia le ave 100 kalama o le falaoa paʻepaʻe, lauti suamalie po o sina sipuni tele o le suka i uluaʻi faailoga o le tui.

I le i ai o faʻamatalaga faʻalauiloa o le teʻi, o le kulukose e tatau ona faʻatonuina i le tagata gasegase. Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻaopoopoina le adrenaline i se auala faʻapitoa.

Ole lapataiga faapitoa e manaʻomia i le tulaga o le faʻaaogaina o le inisalini gaosia i tagata mamai e maua i le maʻisuka, i le i ai o le le atoatoa o le maʻisuka ma i le iloa o faʻafitauli i le taotoga o le cerebral. I le tulaga o le faʻaaogaina o le inisalini faaumiumi, o se suʻega faʻaleleia ole suʻega o le maʻi ma le toto mo mea o loʻo iai i suga e manaʻomia. O sea suʻesuʻega e faʻamalamalama ai le taimi sili ona lelei mo le tagofia o fualaau faasaina e ausia ai le maualuga o le lelei.

Ina ia pulea le vailaʻau, o tui faapitoa o inisalini poʻo ni penisini faapitoa e sili ona faʻaaogaina.

O le faʻaaogaina o tui poʻo peni e faalagolago i le ituaiga insulin o loʻo faʻaaogaina i le taimi o togafitiga insulin.

Tuua Lau Faamatalaga