O le maʻi suka ma le gasegase o le gasegase tumau ona o le le atoatoa o le hormonal

I le maʻisuka, o le kulukose e le mafai ona oʻo i totonu o masini ona o le leai o le inisalini po o le leai o se lagona i ai. Nai lo le faʻaaogaina mo le malosi, o le kulukose e tumau i totonu o le toto.

O maualuga maualuga o le kulukose e mafua ai le faaleagaina o le puipui vascular, ma i le taimi nei, o okeni e afaina mai le le atoatoa o meaʻai.

O le mea lea, o lagona o vaivaiga, vevela vavalalata ma le vaivai tele eo faatasi ma tagata mamaʻi ma le maʻisuka toetoe lava o taimi uma.

Mafuaaga o vaivaiga ogaoga o le maʻisuka

O le vaivai i le maʻisuka o se tasi lea o faailoga o faʻamaʻi ma e aliali mai i le amataga o le maʻi. Le lava le malosi o le malosi ona o le le mafai ona gaosia le glucose e oʻo atu ai i vaivaiga lautele, faateleina le vaivai i le lelei o taumafa ma le malosi o le tino.

O le mafuaaga lona lua e lagona ai le vaivai o le maʻisuka ona o lo latou gaʻo toto e fesuisuiai. O le toto maualalo e mafai ona maua mo mafuaʻaga nei:

  • Se fualaau tele o vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka.
  • Suiga o fualaau faasaina.
  • Taʻaloga umi.
  • Tatalo se taumafataga.
  • Inuina o le ava malosi, aemaise lava i luga o se manava gaogao.
  • Meaʻai masani, anapogi ao ave fualaau e faʻaitiitia ai le suka.
  • Gastroparesis (faʻasaina o mea gaʻo gaʻo).

O le hypoglycemia i le maʻisuka, faʻaopoopoga i vaivaiga, e faʻaalia i le paʻu paʻu, salu, gatete ma le fiaai. E le mafai e tagata maʻi ona taulai atu, e mafai ona latou foia le popole popole, osofaiga.

Faatasi ai ma le faateleina o le hypoglycemia, afai e le taliaina le glucose po o le suka, o le faaletonu o amioga e atiina ae, o le a le mautonu le mafaufau, o tagata mamaʻi ua le atoatoa ma le le fiafia i avanoa.

Ina ia manumalo i se osofaiga o le hypoglycemia, ua lava le ave o le lauti suamalie, fualaau kullucose mai le 2 i le 4 fasi vaega, pe naʻo le 'ai. Togafitiga o le hypoglycemic coma e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka e leai se aʻafiaga, o le solia o vailaau ua faatonuina, teena o togafitiga, faʻaaogaina o le ava malosi, fatu ketoacidosis o le maʻisuka. Ona o le le lava o le inisalini, ua amata ai le malepelepe o gaʻo i le gaʻo susu. O le kulukose maualuga i totonu o le toto e aumaia ai le tele o vai. Ua sau le fia inu.

I le taimi lava lea e tasi, o hormones o le talita i le tali i se pa'ū i le voluma o le felafolafoaʻi toto mafua ai le excretion o le potassium ma taofi le sodium i totonu o le tino.

O tagata maʻi i se setete o le ketoacidosis e maua le fiainu, palago mago, ma faʻateleina urination. Paʻu o le tino, vomiting, ma le manogi o le acetone mai le gutu e faʻatasi ai ma nei faʻaʻailoga.

Ina ia mafai ona foia vaivaiga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona tuiina le inisalini i se taimi vave e mafai ai.

Mafuaaga o vaivaiga tumau i le maʻisuka

O se tasi o mafuaʻaga o vaivaiga i le maʻisuka o le ita, o se faʻalavelave e mafua mai i le faateleina o le kulukose i le toto felafoaʻi. O le faaleagaina o toto i totonu o totoga, o le le lava o le toto totoina ma o lenei, faatasi ai ma le le lava o le malosi o le taumafa mai le kulukose, e mafua ai le faalavelaveina o le faagaoioia o le tino.

O le sili ona mataala i le matelaina o le fatu ma le faiʻai. O le mea lea, faatasi ai ma le atinaʻeina o le angiopathy, le tigā, ulu o le ulu, fatuga o le fatu e tupu. O tagata maʻi e ono popole e uiga i le le lava o le manava ma soʻo se faʻamalositino, vaivai. A faʻamuta le toto i le vaega o le faiʻai, o le faailoga muamua o le stroke e aliali mai:

  1. Faavaivai faafuasei i le afa o le tino ma le le mafai ona sii se lima, vae.
  2. O le lima ma le vae ua le mautonu, o se lagona o le ogaoga o le mamafa e tupu aʻe i totonu oi latou.
  3. Tautalaga tautala.
  4. Atonu ei ai se osofaiga o le vomiting.

O se tasi o mafuaʻaga o vaivaiga maso ma le tiga i pito pito i lalo atonu o le amataina o le polyneuropathy o le maʻisuka. O lenei faʻateleina o le maʻisuka e fesoʻotai ma le le maua o le toto ma le faʻamalosi i totonu o namu filo o pito i lalo.

I le taimi lava e tasi, o ituaiga uma o le lagona e faʻaitiitia, tingling ma le paʻu o vae e mafai ona faʻalavelave, i le aluga o taimi, o faailo o vae o le maʻisuka ua faia - o maʻi le faʻamalolo ma le faʻaleagaina o vae. Ina ia taofia le atinaʻeina o le polyneuropathy, ua fautuaina e faapea o tagata uma e maua i le maʻisuka ile 4 tausaga poʻo le sili atu ole suʻesuʻega masani e le neurologist.

O le faʻaalia o le neuropathy o le maʻisuka i tamaloloa o le vaivaiga o feusuaiga. E faʻaititia le faʻaaogaina ona o le le lava o le toto ma le innervation o maʻi, o le maualuga o le testosterone falls and the sexual desire ua vaivai. O le faʻafitauli o le Erectile atonu o le mea muamua lea o le faʻaleagaina o lapisi, o se faʻalavelave faateleina o maʻi fatu.

O le vaivai ma vaivaiga e mafai ona avea ma se tasi o faailoga o le nephropathy o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le maliu o le renal glomeruli e tupu ma o le toto e le mafai ona faʻamaʻaʻaina atoatoa o mea gaosia i le gataifale. O fatuga foi e auai i le hematopoiesis, o le mea lea o le anemia e pipii ai i faailoga o le le atoatoa.

O nei mafuaʻaga o le mafuaʻaga lea o le faateleina o vaivaiga, taʻavale, fula, ma le tiga o le maʻi ma le nephropathy. Faailoga o faʻamaʻi o foliga vaaia o le popo i le urine, o se faʻalauteleina o le creatinine i totonu o le toto.

Togafitiga o vaivaiga i le maʻisuka

O faʻaaliga o vaivaiga i le maʻisuka e mafai ona taʻu mai ai se tikeri le lelei o le taui. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fualaau e ese mai i le hypoglycemic e le mafai ona faʻaitiitia. O le mea e matua le fautuaina e fai, o le taumafai lea e faʻaleleia le malosi o vailaau vailaʻau poʻo mea inu caffeinated.

O le tausisia pea o le taumafataga ma le teenaina o suka ma oloa uma e aunoa ma se tuusaunoaga, o le faasaina o oloa o le falaoamata ma meaai gaʻo, suamalie suamalie, o le a fesoasoani e faaitiitia le vaivai i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o le meaai e tatau ona i ai se aofaiga o polotini mai mea maualalo-gaʻo: meaʻai o le turuki mo le maʻisuka ituaiga 2, cheese cheese, fish, seafood.

Ia mautinoa ia i ai fualaau faisua ma fualaau e le i faguina. E tatau ona aofia ai suasusu suasusu suamalie, suasisi o le rosepa, suamalie mai kāloti, apples, pomegranate, blackcurrant i le taumafataga.

Ina ia faʻaleleia le gaioiga ma faʻaleleia le lelei o le olaga, e tatau ona e ausia faʻamaoniga nei:

  1. O le hemoglobin glycated: 6.2 - 7.5%.
  2. Glucose i le mol / l: i luga o se manava gaogao 5.1 - 6.45, pe a uma ona 'ai pe a maeʻa itula e 7.55 - 8.95, aʻo lei oʻo i le 7.
  3. Faʻamatalaga lipid: cholesterol 4.8, LDL itiiti ifo i le 3 mmol / L, HDL sili atu i le 1.2 mmol / L.
  4. E le sili atu le maualuga o le toto i le 135/85 mm Hg. Art.

Ina ia mafai ai ona iloa vave le faʻafitauli o le maʻisuka, ia tausia faʻamaoniga fautuaina o le metabolism o le gaʻo, e manaʻomia le mataʻituina masani o le soifua maloloina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fuaina i aso taitasi le maualuga o le kulukose i luga o se manava gaogao ma le lua itula pe a uma se taumafataga, pulea le toto i le taeao ma le afiafi.

Faʻatasi i le tolu masina, fuafua le igoa o le hemoglobin glycated ma maua mai fautuaga mai le endocrinologist e uiga i le faʻasaʻo togafitiga. Pe tusa o le faalua i le tausaga, siaki le faʻamaoniga o le gaʻo gaʻo, maua se suʻega tipitipi. Faʻatasi i le 4 masina e te manaʻomia e asiasi atu i se fomaʻi maʻi ma se neurologist. O le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i ituaiga uma o faafitauli i le maʻisuka.

Vaivaʻa i le maʻisuka: mafuaʻaga ma metotia o le puipuia

O le vaivai i le maʻisuka o se soa faifaipea o le faʻamaʻi, lea e atiina ae ona o le le mafai ona gaosia atoa le kulukose. O sel o le tino e le lava le suka, faasolosolo, e faʻaititia le gaosiga o le eletise. E lagona e se tagata le vaivai faifai pea ma le faaitiitia o le taua. E mafai ona taʻu mai ai le alualu i luma o le faʻamaʻi ma le manaʻomia faʻanatinati e toe iloilo togafitiga.

Le mafuaʻaga o le vaivaiga o le maʻisuka

O le mafuaaga autu e lagona ai e le tagata le vaivai o le le mafai lea ona gauai atoatoa le kulūkose. O lenei mea muamua na faia e ni togafitiga e lua:

  1. O le leiloa o sela i le inisalini, lea e le mafai ai ona tatou iloiloina lelei le aofaiga o le hormone ma talepe i lalo le kulukose, o lea o lona totoga i le toto ua vave ona tuputupu ae, ma o le tino lava ia ua le lava le malosi.
  2. Laititi o le gaosiga o le inisalini, lea e talepe ai le glucose i ni suga faigofie.

O le maualuga maualuga o le toto suka e afaina ai le fatu cardiovascular. O le toto e sili atu ona mamafa, lea e faigata ai ona feaveaia i totoga ma mamanu uma. Maualuga maualuga o paʻu toto.

Vaivai vaivai

Afai e faʻafuaseʻi ona maʻi se tagata, atonu e ono taʻu mai:

  1. Le manaʻoga mo le puleaina o le inisalini i totonu o le maʻisuka-faʻalagolago i le maʻisuka.
  2. Se paʻu mataʻutia (faʻaitiitia pe faateleina) i le suka o le toto, lea e aʻafia ai le toto ma le manuia lautele.
  3. Gaioiga faaletino, o se taunuuga lea e faʻaalu ai le tele o le malosi.
  4. Le lava le faʻatulagaina o mea taumafa ma le faʻaaloalo i se taumafa maumaututu-maulalo e le mafai ai ona faʻamaopoopo le malosi.
  5. O le umi o le anapogi, lea e tupu aoe tagofia fualaau oona.

Ole vaivaiga vaivai i le maʻisuka e mafai ona taʻu mai ai le manaʻomia ole inisalini

Faʻafuaseʻi le faʻavaivaia o le vaivaiga i le taimi lava e faʻamautu ai le kulūkose. E fautuaina ina ia inu e le tagata maʻi se lauti suamalie pe 'ai foi lole. I le tulaga o faailo o le hypoglycemic coma, o le a manaʻomia fesoasoani manaʻomia faʻapitoa.

O le isi mafuaaga e mafua ai le ogaoga o vaivaiga o le faʻamalaina. O lenei faagasologa e aofia ai le aveeseina o se aofaiga tele o le vai mai le tino i le leai o se vai faafouina faafouina.

O le le lava o le vai e mafua ai le faʻaitiitia o mea uma i gasegase o le intracellular, faapea foi ma le faaputuputu o toxins.

O le maʻi o le maʻi e vave faʻafuaseʻi, ma i le leai o se faʻaleleia o le paleni o le lytic, e mafai ona tupu le oti.

Faatasi ai ma le soloia o se sui o le hypoglycemic poo le fesuiaiga i tulaga maualuga, o vaivaiga lautele e mafai ona tupu, lea e pasi lava ia i le taimi lava e fetaui ai le tino.

E taua le ave o fualaau o le maʻisuka i meaʻai ma faʻamatalaga o kalori i aso uma pe a ma le 1,500 kcal.

O le le lava o kalori e taʻitaʻia ai le mea moni e leai se mea a le tino e faʻaopoopoina ai le malosi mai, o le mea lea, o loʻo faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o gaʻo e tausia ai faiga taua.

Faʻafitauli vaivai

E iloa e le maʻisuka pe a maeʻa le moe, latou te toe momoe, ma e leai se malosi e faia ai taga masani. O ia faailoga e mafai ona tupu ma le maʻisuka faasolosolo, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafefe, e aofia ai:

  1. Angiopathy - O le maʻi cardiovascular e afaina i le toto maualuga i le muamua. O puipui o toto toto e mafai ona vevela ma faʻapala, ma o le toto na gaosia e sili ona lemu. E tatau i le loto ona "galue" i nisi taimi, ma mafua ai ona faateleina le atuatuvale. O le faʻagasolo malie o le toto e mafua ai le faʻavave i le faiga o gasegase ma le saturation o sosoʻo o le tino ma le okesene. Muamua lava, o le faiʻai ma le loto e mafatia, ma faatasi ai ma le umi o le hypoxia, o taunuuga e le mafai ona faʻaalia e mafai ona faʻaalia.
  2. O le neuropathy o le maʻisuka - i luga o le tulaga o le solia o le toto, o loʻo faʻalavelave foʻi le tino o le tino. Ua leiloloa sootaga o Neural, lea e avea ma vaega o le tino ma le le lava o le innervation. E iai vaivaiga i vae, faʻalavelave o vae, vaivaiga maso.
  3. O le nephropathy o le maʻi suka - o le soliina o metabolic process in the kidneys e tau atu ai i le mea moni e le o toe faʻaaoga atoatoa e le okeni paipa ana galuega fai.O se taunuuga o lenei mea, o mea leaga uma, toxins ma toxins, nai lo le aveeseina mai le tino, e faʻaauau pea ona faʻasalalau i le toto toto, e faʻafefe ma faʻapipiʻi i totoga taua. I le isi itu, o le galuega a le vaega mulimuli ua faalavelaveina.
  4. O le hematopoiesis le lelei ma le atinaʻeina o le anemia - o le le lava o le faʻaogaina o totola mumu e faasaga i se olaga le mautonu e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le anemia, lea e le mafai ai e le hemoglobin ona puʻeina ma feaveaʻi mole mole o le okesene i vaega taua ma tino.

O vaivaiga tumau i le i ai o le maʻisuka e tatau ona suesueina. O le mea moni, o mafuaʻaga o uiga le lelei e sili atu. E naʻo suʻesuʻega atoatoa o le a mafai ai ona tatou faʻamautuina itu uma e mafua ai vaivaiga, lea, afai e faasaʻoina, e mafai ona faʻaititia le aafiaga leaga i le tino.

O le vaivai e mafai ona o mai faatasi ma le tele o faʻamatalaga faaopoopo, e aofia ai:

  • vaivaiga i lima, faʻaleagaina tomai lelei afi o lima,
  • susu ma le tiga o le ulu, lea e faateleina i le gaioiga ma le punou,
  • le toʻa i le manava
  • paʻu, manava manava,
  • le le fiafia, le mafaia ma le le naunau e faia le galuega masani,
  • faaigoaina fiaai,
  • matuai galala
  • faateleina le suamalie ma le manogi o le paʻu o le paʻu,
  • vevela paʻu.

O le le mautonu le tino vaivai o se tasi lea o faʻamaoniga o vaivaiga i le maʻisuka

Soo se gaioiga faaletino e mafai ona iloa e le tino e pei o le atuatuvale. O le malosi uma e mafai ona faʻapipiʻiina e faʻaalu naʻo le tausia o le taua o le tino.

Faʻasaga i tua o le vaivai vaivai, e mafai ona tutupu faʻamaʻi faʻaalia e iloa ai le i ai o se maʻi maʻi faʻapitoa i le tino. O lenei mea e faʻaaoga i le strobrovascular stroke, lea e faʻavaivaia ai le vaivai, tautala le faʻatuai ma le vave faʻaitiitia o le tulaga alualu i luma. O lenei mea moni o loʻo faʻamaonia ai le taua ma le manaomia mo le suʻeina ao faʻaitiitia le malosi o le tino.

Togafitiga metotia

Ina ia faʻamautinoa le tulaga o le maʻi, e tatau ona iloa poʻo le a tonu lava le mafuaʻaga o lona atinaʻe:

  1. O le hypoglycemia - meaʻai e iai le maualuga o le faasinomaga o le a fesoasoani i le faateleina o le suka. I le hypoglycemia masani, o vailaʻau faʻapitoa ua faʻamatalaina e mafai ona faʻaititia le suka toto i le saʻo e aunoa ma le mafua ai o ni faʻafitauli matuia ma le maualuga o le inisalini.
  2. Faʻafitauli o le cardiovascular system - latou te filifilia angiopote e fesoasoani e faʻamalosia puipui puipui ma faʻamaonia le felauaiga o meaʻai faʻatasi ai ma le tafe toto. I le i ai o paʻu o le toto ma le ogaoga o le thrombocytosis, o loʻo faʻamaonia le puipuia o le tuiina o toto.
  3. Hepatoprotectors - puipuia ni suauu ate, faʻatagaina ia maua vave vave.
  4. O le masani o le tui o le inisalini, faapea foi ma le hypoglycemic agents - i le i ai o le alualu i luma o le maʻisuka, o fua o fualaau faasaina i luga o se tulaga faifaipea e tatau ona mataʻituina ma suia e faalagolago i uiga o le vasega o le maʻisuka.
  5. Diuretics - fesoasoani i le aveeseina o le tele o le vai mai le tino, puipuia ai lona faʻaopoopoga i le tino ma le faʻatulagaina o le tele o tusitusiga. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona maua le faʻamautinoaina o le toto maualuga i le i ai o le maualuga o le toto maualuga.
  6. Faletini vitamini - faatonuina ia vitamin B (Milgamma, Trigamma, Neurobeks), lea e fesoasoani e faʻafaigofieina faiga faʻasolosolo i totonu o le tino, ma faʻamalosia ai fesoʻotaʻiga o le neura.

Milgamma - o se tasi o fualaau mo togafitiga o vaivaiga i le maʻisuka

E matua faasaina le matelaina ma 'ai naʻo meaʻai o le protein, e faʻaogaina ai le tino o mea inu. O se paleni paleni paleni taumafa e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le maualuga o le suka toto, e puipuia ai le atinaʻeina o suiga faʻavalea.

E faʻamaonia o tagata e faimalaga nisi e le mafatia i le vaivai ma vaivaiga.O le faʻaaogaina malosi o le tino ma le okesene e mafai ai ona e malosi atili, o le mafuaʻaga o le saoasaoa o metabolic processes. O le mea lea, i le i ai o le maʻisuka, savali uumi i le ea fou, savali ma isi gaoioiga faaletino faʻaleagaina o loʻo faʻaalia.

Puipuiga

Ina ia faʻaitiitia le maʻisuka ma vaivaiga, ua fautuaina:

  1. Mulimuli i se taumafataga, tuʻuina atu le matelaina.
  2. Mulimuli i fautuaga a le fomaʻi e uiga i le vailaʻau ma le umi o fualaau.
  3. Taʻitaʻia se olaga ola malosi, suia le nofo i luga o le moega faʻatasi ai ma se savali malosi i le paka.
  4. Ia mataʻituina pea le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea o le a fesoasoani i le taimi vave e iloa ai le atinaʻe o le togafitiga.
  5. Faʻasaga i masaniga leaga e faʻateleina ai le gasegase o faamaʻi autoimmu.

Leai se mea e te manaʻomia e faʻavaivaia ai vaivaiga, faʻaaoga i le leaga o le tau. E tatau ona faʻamaonia ma faʻaaogaina lona mafuaaga, lea o le a toe foʻi i le olaga masani.

O le a le mea e fai pe a vaivai le maʻisuka

O le faʻaalia o vaivaiga i le maʻisuka e mafai ona avea ma se faʻamaoniga o eseesega faʻafitauli, tulaga ogaoga, faʻalautele pe faʻaitiitia i le suka o le toto. Tuuina atu se sili atu nai lo le lisi tele o mea uma e mafai, e matua fautuaina lava ia e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa i se taimi vave e mafai ai, faʻapea foi ona amanaʻia uma uiga o le tulaga. I lenei tulaga, o le togafitiga o le a aoga.

Mafuaaga ma faailoga

E pei ona lauiloa, i le maʻisuka, o le oso i totonu o le suka e masani lava ona fausiaina: mai le faaitiitia i le maualuga i le malosi tele. O le mafuaʻaga lena e tatau ai ona iloa le vaivaiga e avea o se faʻataʻitaʻiga o se tasi o tulaga tuʻuina atu.

I le taimi lava lea e tasi, e seasea lava ona tulaʻi mai le suka i luga ia latou lava, ae le o lalo o le aʻafiaga o soʻo se mea e faʻaosofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, inu ava malosi poʻo le malosi tele.

Faʻatasi ai ma lenei mea i le mafaufau, ua fautuaina malosi e le au atamamai o le maʻisuka e faʻaaogaina le faʻaeteetega sili e faʻasaʻo ai le tupu o vaivaiga e mafua mai i aʻafiaga i le maualuga o le suka.

E le gata i lea, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o se tasi lava faailoga faapena e ono faailoa mai ai le tupu mai o faafitauli. O le talanoa e uiga i lenei mea, o lona uiga o faʻamaʻi eseese e faʻalagolago i le ituaiga tino o le maʻisuka.

O le mea lea, o se tasi o faailoga muamua o le latalata atu i le ketoacidotic coma o se vaivaiga tonu, o lona ulu tiga, o le leiloa o le mafaufau ma isi faʻaaliga e faʻapipii i le faʻaʻailoga.

E mafai foi ona avea lenei mea ma uiga lelei o le faia o se osofaiga o le hyperglycemic, pe a oʻo ina iloa lelei le maualuga o le maualuga o le toto suka.

Tusa lava pe o le a le mafuaʻaga patino o le faʻavaeina o vaivaiga, e tatau i le maʻisuka ona manatua e tatau ona avea lenei mea ma mafuaʻaga ogaoga mo popolega. Faatasi ai ma le maʻisuka, o le vaivai e leʻo faaalia mai na o ia lava pe aunoa ma le aʻafiaga o soʻo se mea moni. I le talanoa ai e uiga i lenei mea, ou te fia tosina atu i nisi o mafuaaga faaopoopo:

  • faʻamaualuga o maʻi cardiovascular, mo se faʻataʻitaʻiga, atherosclerosis o toto,
  • microangiopathy o pito i lalo, o le faʻailoga o tamai vaa,
  • nephropathy - faʻaleagaina o fatugaʻo.

O nei mea uma, faʻapea foʻi le neuropathy, retinopathy, ma le tele o isi e mafai ona muamua fesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o vaivaiga.

O le mafuaʻaga lea e matua fautuaina ai e auai i le faʻatinoga o le toe faʻaleleia o le vasega i le vave e mafai ai. O lenei mea o le a faʻavaeina ai le faʻavaeina o isi faʻafitauli.

Togafitiga metotia

O le mea moni, o le faʻaitiitia o vaivaiga o loʻo fautuaina malosi e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi maʻi - o se mea e ave i ai le faamuamua.

O lenei tagata poto faapitoa o le a feagai ma le faʻamautuina o le maualuga o le suka (e le gata i le faʻaaogaina o se glucometer, ae faʻaaoga ai foʻi auala sili atu saʻo).

Faʻavae i luga o taunuʻuga ua maua, atonu e talafeagai le faʻaitiitia pe faateleina le fua faatatau o loʻo tuʻuina atu, aemaise lava, atonu e talafeagai le faʻaaogaina o le inisalini po o nisi vaega.

Afai o le mafuaʻaga o vaivaiga i le maʻisuka e sili atu ona ogaoga ma aofia ai i le atinaʻeina o faʻafitauli, ona fautuaina malosi lea e togafitia lenei faʻamaʻi faapitoa.

Aemaise lava, afai o se ketoacidotic or hyperglycemic matautia, o le a tatau ona faʻamaonia le maualuga o le suka, toe faʻaleleia le gaioiga e le gata o vaʻa toto, ae o le mafaufau foi.

E ono manaʻomia le toe faʻaleleia o le maʻi-maʻi ma isi fuafuaga, o le manaʻoga o le a faʻaalia e le fomaʻi.

O le mea lea, o le tali saʻo i le fesili - pe a fai o le vaivaiga o le maʻisuka, o le a le mea e fai - naʻo le fomaʻi e mafai ona taliina e faʻatatau i faʻamatalaga na maua mai le suʻega.

Atonu o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, togafitiga o le physiotherapy ma isi faiga faʻaleleia. E le tatau ona galo ia i tatou nisi auala puipuia.

Aemaise lava, e uiga i le tuusaʻo tuusaʻo i le lumanaʻi o se suiga matuia i fua o le suka.

E sili atu le faigofie ona ausia nai lo le mea muamua e foliga mai i le toʻatele o tagata maʻisuka. O lea, e sili atu nai lo le 'ai masani -' ai fualaau faisua ma fualaau aina, faʻamalo meaʻai le lelei, faʻapea foi le musu e inu ava malosi.

E taua tele le faʻaitiitia o le malosi faaletino, ae ia gauai atu i taaloga, faʻataʻitaʻiga faaletino.

E taua tele le faʻaaogāina o na vailaʻau uma na faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi ma e le o ese mai le aoga autu o le toe faaleleia. O nei mea uma o le a fesoasoani i le maʻisuka e faʻaitiitia le tupuga o vaivaiga ma isi faʻalavelave matuia i totonu o le tulaga lautele.

Talu ai ona o nei mea uma, e mafai ona finau e faapea, o le vaivaiga ua faia i le toatele o tagata maʻisuka. I le tele o mataupu, o se faʻataʻitaʻiga matautia lenei, e faʻaalia ai e tatau ona amata togafitiga. Ae ui i lea, e tusa lava pe le o faia se vaivaiga o se faailoga o le faʻalavelave, e manaʻomia pea le faʻafesoʻotaʻi o se diabetes.
DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>

Mafuaʻaga, faʻaʻailoga ma togafitiga o vae i le maʻisuka

Tesea ma le maʻisuka - e mafai ona taofia mai le tupu?

O le maʻi o lo tatou taimi ua taua o le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e mafua mai i le leai o se maʻoti faapitoa - inisalini, poʻo se faʻaitiitia o le lagona lelei o sela i ai.

O se taunuuga o lenei mea, o le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate ua matua faʻalavelaveina lava, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine e faʻapupulaina tele, e faʻaosofia ai le faʻalavelave i isi faiga faʻasoasili. O se taunuuga, o le vevela ma le maʻisuka ma isi mea le lelei e amata ona faʻaleagaina se tagata toetoe o aso uma.

I tulaga maualuga, atonu o le a le mautonu le mafaufau, e oo lava i lona leiloa taimi.

O le maʻisuka e masani ona faʻafefe

O mafuaʻaga autu o le vevela i le maʻisuka

O le maʻi suka e mafua ai le tele o le faaletonu i le gaioiga o totoga a le tagata, ma e maualuga lava le maualuga o le suka e le mafai ona tumau e aunoa ma ni taunuuga mo se taimi umi.

O se faʻamatalaga tutusa masani mo tagata uma e mamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2. E faigata ona aloese mai foliga, ae iloa le mafuaaga o lona tupu, e mafai ona e taumafai e aloese mai ai.

Faatasi ai ma mafuaʻaga autū o le vevela tumau, e tatau ona maitauina:

  • se fua o le inisalini ua le saʻo le filifilia, lea e talafeagai mo le togafitia o le ituaiga muamua, ma i nisi tulaga, o le injections e tatau ona tuuina atu i tagata ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua,
  • hypoglycemia lea e tupu i le faʻaofiina o se tui tele o le inisalini poʻo vailaʻau o le hypoglycemic, faapea foʻi ma le le lava o meaʻai,
  • paʻua / faateleina i le toto maualuga ona o le faaleagaina o lapisi,
  • neuropathy e mafua mai le faaleagaina o neu,
  • hyperglycemia - o se taunuuga o le le lava o le inisalini, o le toto maualuga o le suka o le maualuga e maualuga, o le tulaga o le hormonal ua faʻalavelaveina, o le tino ua faʻamaʻaloina ma lona suiga i le faiga o le metabolism anaerobic.

O le leai o se faʻamaʻi o le maʻi e mafai ona oʻo atu i le ketoacidosis, o le faailoga autu o le manogi manogi o le acetone mai le gutu o le tagata maʻi. E masani lava ona i ai faatasi ma le vaivai tele le palasi, faapogisaina o mata ma le le malamalama. I le faailoga muamua o le ketoacidosis, e tatau ona vave valaau loa se falemaʻi.

Faʻafefea ona fesoasoani i se tagata aʻo le i taunuu mai fomaʻi?

O le gasegase e mafua mai i le pa'ū o le suka toto e mafai ona iloa e lagona o le fiaai, vaivaiga, moe, palapitations, faalua vaaiga, agavalevale faifai pea.

I lenei tulaga, o le tagata maʻi e manaʻomia ona 'ai pe inu se mea manaia.

Afai e le alualu i luma le tulaga, o le ulu e faaauau pea ona viliina, afu pe vomiting sooga - e faanatinati le valaau i se avetaʻavale, aua o le maʻisuka i le maʻisuka e mafai ona iloa ai le ogaoga o le faʻaleagaina o le tino.

Faatasi ai ma le faʻavevela e mafua mai i le hyperglycemia, o faʻamaoniga nei e aliali mai:

  • faʻaoga faifaipea ma faʻamalosi,
  • matagogo
  • fia inu pea
  • vaivaiga, le mafai ona taulai atu.

O le Hyperglycemia o se tulaga lamatia lea e manaʻomia ai le faʻatagaina faʻapitoa o tagata tomai faapitoa. Le le lava o togafitiga faafomaʻi e mafua ai le solia o le metabolism masima vai ma e masani lava ona muta i se coma hyperosmola. Fesoasoani i lenei tulaga e mafai na o totonu o le falemaʻi.

O le Hyperglycemia ma le hypoglycemia e mafai ona tupu i le talaaga o le le atoatoa o togafitiga, pe afai e le o mulimulitaia mea taumafa faatonuina.

E faʻapefea ona 'ai ma le maʻisuka?

O meaʻai talafeagai mo le maʻisuka o soo se ituaiga o se tasi lea o ki i le tausisia o gaoioiga i aso taitasi ma puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli.

I le taimi lava e tasi, ituaiga 2 maʻisuka, poʻo le insulin-faalagolago, e manaʻomia ai se faʻaeteete atili i le filifilia o oloa, talu ai e le faʻasaʻoina le maualuga o le kulukose i le inisalini o inisalini.

Toeitiiti o oloa uma e avea ma faavae o meaʻai o le maʻisuka e vaevaeina i vaega e tolu:

  1. O le vaega muamua e aofia ai oloa e faʻatagaina e faʻaaogaina i le le faʻatapulaʻaina. E aofia ai - tamato, kukama, kapisi, meaʻai, zucini, kāloti, eggplant. E toetoe lava o mea inu uma lava e mafai ona faatagaina - o le mea autu e le o aofia ai suauu masani.
  2. O le vaega lona lua o loʻo aofia ai oloa e manaʻomia ona faʻatapulaʻa i nisi auala. O nei mea e aofia ai aano ma moa, iʻa, meaʻai susu ma le gaʻo mea e sili atu i le 2%, sausa, fuamoa, vine ma pateta.
  3. O le vaega mulimuli e masani ona le manaomia i le taumafa o le maʻisuka. E aofia ai le tele o ituaiga o aano o manufasi / iʻa, pailani ma mea manogi ulaula, margarini, meaai kuka, nati, fatu, sukalati ma jam, vine ma faʻi, mea inu ava.

I le maʻisuka, o laʻau suamalie ei ai le suka e faʻasaina.

E faʻapefea ona puipuia le vavao?

I le avea ai o se tulafono, o le tupuga o le vevela e mafai ona puipuia e ala i le faʻaauau ma le faʻaauau ona pulea le faagasologa o togafitiga. O nisi tagata gasegase e matua usitai i fautuaga a fomaʻi e le mafai ona latou iloa ua tupu le maʻisuka.

O le taua taua mo se tagata e le o ni vailaʻau, ae o se meaai malosi ma le faʻaauau pea o le tino. E le gata i lea, o tagata gasegase e iai soʻo se ituaiga o maʻisuka e manaʻomia le siakiina masani oa latou toto suka.

Faafetai i mita o le kulukose toto i aso nei, e mafai ona faia i ni nai minute.

A maeʻa le faʻamaonia o le siakiina, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga - i le tele o tulaga, e matua taua lava, o lea e taua ai le le faia o fetuunaiga tutoʻatasi i le fuafuaga o togafitiga.

O lenei tulaga e sili ona moni mo le tui o le inisalini poʻo vailaʻau o le hypoglycemic - o lenei mea e mafua mai i le atinaʻe o le hyper-hypoglycemic coma. O le taua tele o le faʻaolaina ma le faʻaauau pea o le gaioiga faaletino.

E tatau ona talafeagai mo tausaga ole maʻi ma tulaga lautele. O le mea lea, o le maʻisuka ma le vevela e le o taimi uma e tatau ai ona fegalegaleai le tasi ma le isi.

O le filifilia o se tui o le inisalini e faia e tusa ai ma le maualuga o le suka i le toto

Afai, e ui i togafitiga faifai pea, o le maʻi o le maʻi e leʻo lelei, o suiga faifai pea i le toto, totogo, gaioiga ma vaivaiga, e tatau ona e toe faʻatalanoa lau fomaʻi. Atonu e manaʻomia lou iloilo lau fuafuaga togafitiga poʻo le suia o lau metotia o loʻo i ai nei.

O le maʻi suka

O le maʻi suka - O se faʻamaʻi o le endocrin system, o le mafuaʻaga o le le lava o le insulin.

O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le faʻafitauli o le tino i le tino.

O le gasegase metabolism e afaina tele.

I le taimi o le atinaʻeina o le faamai, ua le mafai e le pancreas ona gafatia le gaosia o le inisalini manaomia, ma mafua ai toto maualuga toto.

Faailoga o le Maʻisuka

O le mea e leaga ai, ona o le tufatufa atu o faʻamaoniga i le tele o tulaga, o le maʻisuka ua maua i le taimi mulimuli o le atinaʻeina. O le tupuga o lenei faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le tele o mea, e pei o le genis predisposition, ova, o le i ai o se talaʻaga o faʻamaʻi lea o loʻo aʻafia ai peta eletise mo le gaosia o le inisalini (kanesa o pancreatic, faʻamaʻi o le endocrine, pancreatitis).

O le maʻisuka e mafai foi ona atiaʻe e faasaga i le talaaga o faʻamaʻi vailaʻau: moa moa, rubella, faʻamaʻi o le hepatitis ma e oʻo lava i le fomaʻi. I nisi tulaga, o le popole e mafua ai le amataga o le maʻi. O le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka e faʻatupulaia i le faʻatupulaia o le tuputupu ae o se tagata. E masani lava o le mafuaʻaga o lona atinaʻe o le leai o se tulaga, ma le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa ma le faʻaaogaina o le ava malosi.

Faʻalagolago i mafuaʻaga o le faateleina o le suka toto, o le faʻamaʻi ua vaevaeina i ni ituaiga 2. Mo le maʻisuka ituaiga 1 O le faalagolago ile inisalini o se uiga. Faatasi ai ma lenei vasega o le faamai, o le faaleagaina o le pancreas ua matauina, lea ua faamuta ai le maua o le inisalini. O le iʻuga, e manaʻomia lona faʻatagaina i totonu o le tino. E tatau ona maitauina o le tele lava o tupulaga talavou e mafatia i lenei ituaiga o suka.

Ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka Inisalini le faalagolagoina e le o matauina. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e atiina ae ile talaaga o le le atoatoa o le insulin. E masani lava o lenei ituaiga o maʻisuka o le uiga o tagata matutua. I nei tulaga, o le inisalini e faʻaauau pea ona gaosia, ma afai e te mulimuli i se meaʻai ma tausisi i se olaga ola, e mafai ona e aloese mai faʻalavelave faʻaalia o le maʻisuka, tausia le maualuga o le suka o le toto i totonu o se aiga masani.

O le faʻaofiina o le inisalini i lenei ituaiga faʻamaʻi e manaʻomia i na o mataupu taʻitasi. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona galo e masani lava o lenei ituaiga o maʻisuka e mafua ai le atinaʻeina o gasegase cardiovascular.

O faʻamatalaga nei o le uiga o le maʻisuka o ituaiga uma: o le a le mafai ona galala, galo le masani, vaivai, vaivai, tingling i vae ma o latou numera, vevela, mamafa i vae, umi faaumiumi o faamai pipisi, faaitiitia ai le faia o feusuaiga, gasegase o le tamai povi, lavea lemu o manua, faaitiitia vevela o le tino, paʻu o le paʻu pustular, faʻamamaina. I nisi tulaga, o faʻamaoniga e faʻagesegese lemu ma e le mafua ai se atugaluga i se tagata.

I le maʻisuka o le uluaʻi ituaiga, o faʻamaoniga e sili atu ona faʻailoaina, o le soifua manuia e vave faʻaleagaina, ma o faailoga o le galala e masani ona aliali mai. Afai o nei tagata gasegase e le maua ni togafitiga faafomaʻi vave, e mafai ona atiaʻe se maʻi suka, lea e lamatia ai le ola.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le faagasologa o le alualu i luma o faʻamaʻi e mafai ona puipuia e ala i le faʻateleina o le tino ma le aveesea o le mamafa o le mamafa.

Le faʻamautinoaina o le maʻisuka seti pe a uma ona iloiloina le maualuga o le suka i le toto.

Togafiti

Togafitiga o le faʻamaʻi e faʻatatau i luga o lona ituaiga. I le maʻi maʻisuka o le ituaiga muamua, e manaʻomia le puleaina o le inisalini i le olaga atoa, lea e totogi ai lona toesea i le tino. O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e aofia ai mea taumafa taumafa. Afai e le aoga lenei fua, e faʻaaogaina fualaau faasaina. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, o le inisalini o inisua ua faatonuina.

I le taimi nei, o togafitiga faʻaineneraina o le inisalini e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka, lea e fesuisuiaʻi i le umi o le faʻalauiloa. I le faʻaopoopoga, i nisi tulaga, o loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o le inisalini.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o se tasi o mafuaʻaga mo le faʻaopoopoga o le aafia o le maʻisuka o meaai ia i le gaʻo vailaʻau masini, lea ua matua salalau i taimi talu ai nei.

Metotia masani o le togafitia o le maʻisuka

1-2 sipuni o le birch buds mo le 2 ipu fufuluina vai, tuu mo le 6 itula, sosoo ma le vevela. Inu 1/2 ipu 2-3 taimi i le aso.

Sasaʻu 2-3 sipuni tele o pi pi mama o pini masani i totonu o se vevela, sasaa 2 ipu vai inu ma tuu mo le 6 itula, ona toso ai lea. Inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso 30 minute ao lei faia taumafataga. O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina i le amataga o le maʻisuka.

1 sipunamu o le vao vao dioica net net 1 le vai inu, tuu mo 15-20 minute ma le vevela e ala i le susu. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.

1 sipunipuni o aʻago mago ma laʻau tilati lafoaʻi 1 le ipu vai, faʻapipiʻi mo le 10 minute, faʻamalosi mo le 30 minute, ona aʻafia ai lea. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i aso taʻitasi ao leʻi 'ai.

Liligi 1 le sipunipuni o pakete mamago ma le 1 ipu vai, faʻapipiʻi mo le 15-20 minute, faʻamalosi mo le 30 minute, ona faʻasolo ai lea. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.

1 le sipuniti o le vavalaʻau faʻafefeteina fugālaau faʻaputu 1 le vai inu, tuʻu mo le 20 minute ma le aʻa. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.

3 punetini o le vaovao suamalie Hypericum perforatum mo le 1 ipu vai inu, tuu mo le 3 itula, ona fai ai lea. Inu 1 sipuni sau 3 taimi i le aso.

1 sipuniti o laʻau matutu o le plantain mo le 1 ipu vai inu, tuu mo le 15 minute, maunu. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i aso taʻitasi ao leʻi 'ai.

Liligi le 1 sipuniti o laʻau tilati mamago ma le 1 ipu fufulu vai, tuʻu mo le 30 minute i se mea mafanafana, ona aʻafia ai lea. Inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso. O lenei mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina i uluaʻi ituaiga o le maʻisuka.

Liligi le 2 sipuni tele o fugalaau fugalaau mama i totonu o le 2 ipu vai inu, tuu mo le 20-30 minute ma le vevela. Inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso.

1 sipunipuni o laʻau mamago o le bearberry masani ona sasaa 1 le vai inu, kuka i luga o le vevela vevela mo le 15 minute, ona aʻafia ai lea. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.

4 punetini o rhizomes matutu o le fufusi wheatgrass ia 5 ipu vai, faʻafefete e faʻaitiitia ai le volume e le 1/2, ona faʻamaʻi. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.

2 sipuni tele ole launiu mamago mo le 1 ipu vai inu, tuu mo le 20 minute ma le vevela. Inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso.

2 teasisi o laulaau mamago lauulu mo le 1 ipu vai inu, tuu mo le 30 minute, ona fai ai lea. Inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso.

1 sipunipuni o laulaau mamago lau 1 le vai inu, faʻaauau pea le vevela mo le 5-10 minute, faʻasolo mo le 2 itula, ona aʻafia ai lea. Inu 1 sipuni sau 3 taimi i le aso.

Faʻailoga vaivai vaivai

O lenei maʻi, lea ua sili ona taatele i le taimi nei, ua mafua ona o le vaivai faifaipea, lea e le mou atu e tusa lava pe ua uma se malologa umi. E taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le mafaufau ma le tino.

E maitauina o le toatele o tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi e nonofo i itulagi ma tulaga le lelei o le siosiomaga ona o le faʻaleagaina o le siosiomaga poʻo le faʻalauteleina o le faʻasalalau. O se taunuuga o le aʻafiaga o nei mea taua, ua faʻavaivaia ai le tino o le tagata, lea e oʻo atu ai i le faʻafouina o siama lema ma le faʻaleagaina o le tino tutotonu. E tatau ona maitauina i tamaitai e masani ona matauina le vaivai o le maʻi tigaina nai lo alii.

Faailoga o le Le Lava Faigata

O le tetee o le tino i aʻafiaga o mea leaga e fuafuaina e le setete o le popole ma le puipuia o le tino, e pei foi o le ogatotonu o le tino, hypothalamus ma le pituitary gland. O se vaega tāua i le atinaʻeina o le gasegase gasegase tumau e taʻalo i le solia o le fegalegaleaiga i le va o nei faiga ma okeni. O le mea sili ona taatele o le faʻamaʻi o se lagona faifai pea o le vaivai, lea e matua tutusa lava ma se maʻi tigaina matautia.

O le masani lava, o le maʻi e atiaʻe e faasaga i se talaaga o malulu poʻo faʻamaʻi viral, e pei o le tonsillitis, flu, SARS. O faʻataʻitaʻiga faʻatasi ai ma le tiga ma le vaivaiga o le muscle, le sola, faʻafefe o lagona, atuatuvalega, ma le le mafaufau. O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le vevesi ma le vevela, ma tumau pea mo le tele o masina. I nisi tulaga, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le mamafa o le tino ma le afaina o le lymphodes.

Ae ui i lea, talu ai o faʻamaoniga o le maʻi vaivai o le gasegase o le tino, o le suʻesuʻega faaiu e faatoa faia pe a maeʻa suʻega e lua, o le vaeluaga lea e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 masina.

E le o fomaʻi uma e iloa le i ai o lenei faʻamaʻi. O le mea lea, ao leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e maua se fomai agavaa, o le o le a faatonuina le togafitiga talafeagai, e le aofia ai faʻamaʻi e pei o le hypoglycemia, anemia, tele sclerosis, maʻi le tumau, leukemia, le atoatoa o valve, maʻi Alzheimer, hypothyroidism, lupus, maʻi Hodgkin's emphysema.

E le gata i lea, e tatau i le fomaʻi ona filifili pe o se mataupu faapitoa e fesootaʻi ma le vaivai masani faaletino.

Isi auala e togafitia ai le gasegase vaivai masani

Inu birch sap 1 cup 3 taimi i le aso mo le 1 masina.

2 sipuni tele o fatu o le parsnip inoculum mo le 1 ipu fufulu vai, tuu mo le 30 minute, aʻa. Inu 1/2 le fagu 4 taimi i le aso ao leʻi 'ai.

1 sipunipuni o faʻaputu o le clover dried mo le 1 ipu vai, aumai i se vevela, ona malulu ma faʻafefe. Ave le 2-3 punetini 3 taimi i le aso.

1 sipuni vaovao o le mutia o le manulele mauga (knotweed) sasaa atu le 1 ipu vai, aumai i se vevela, ona malulu ma vevela e ala i le susu. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.

Liligi le 1 sipunifi o lau o le verbena officialinalis i totonu o se ipu vai, aumai i se vevela, ona malulu ma vevela. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.

50 g o otaota vao mamago mago ile 1 lita o le vai inu, tuu mo le 2 itula, ona aʻafia ai lea. Liligi le afaina i totonu ole taele ile vai vevela ile 36-37 ° C. Fai le faiga i le po. O le togafitiga e 12-14 taualumaga.

1 sipunipuni o aʻa o chicory lūlū le 1 ipu vai inu, faʻaalu pea le vevela mo le 10 minute, ona aʻa ai lea. Ave 1 le sipunipuni 4 taimi i le aso.

1 sipunipuni o aʻa o chicory sasaa le 100ml o le ava malosi ma tumau mo le 7 aso. Ave faʻasolosolo solo o le 20-25 faʻafefe 3 taimi i le aso, faʻasolosolo i sina vaega o vai ua tunu.

1 sipunipuni o laumarymary lau 1 ipu vai inu, faʻaalu pea le vevela mo le 10 minute, ona aʻa ai lea.Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Liligi le 1 sipunifi o lau o le alo tamaitai ma le 1 ipu vai inu, tuu mo le 30-40 minute ma le vevela. Inu le fua i le ituaiga o vevela 1/2 ipu 3-4 taimi i le aso.

2 sipuni tele o rosa vaʻavaʻai mo le 1 ipu vai vevela, faʻafefe i luga o le vevela vevela mo le 10 minute, tuʻu mo le 30 minute. Inu 1/2 ipu 2-3 taimi i le aso pe a uma taumafataga.

1 sipunipuni o fualaau o viburnum suamalie 1 ipu vai inu, tuu mo le 1-2 itula, ona tosina ai lea. Inu 1/2 ipu 2 taimi i le aso.

Faʻafefiloi 2 sipuni tele o laʻau vine, 2 sipuni tele o laulaau lau, 2 punetēpu o laʻau fugalaau, 1 sipunamu o laʻau paʻu, 2 sipuni tele o sipuni o le rose, 1 sipunipuni o Hypericum perforatum, 1 sipunu o thyme, 2 sipuni tele o fuga linden. 2 sipuni tele o le aoina mo le 500 ml o le vai vevela, aumai i se vevela i totonu o se atigipusa ua faamauina, ona sasaa lea i totonu o se vevela, faamalosi 1.5 itula ma le vevela e ala i le susu. Inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso pe a uma taumafataga.

Togafitiga - umi ma faifai pea

I le taimi nei, e leai ni metotia aoga mo togafitiga o le maʻisuka ua atiaʻe.

Seʻi oʻo mai i le taimi nei, o se mea faʻapitoa, ma e faʻamoemoe e faʻamalo faʻamaʻi o le maʻi e aunoa ma le faʻavaeina o le mafuaʻaga lava ia.

E iai togafitiga mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1 e ala i le faʻaputuina o motu o Langerhans, ae o ia gaioiga e faigata ma taugofie. O galuega autu i togafitiga o le maʻi o:

  • faʻataʻitaʻiga faʻavavevave o le gaosiga o le carbohydrate metabolism,
  • faatulaga lelei o le mamafa o le tino,
  • aoaoina se tagata e ola i se faʻamaʻi,
  • puipuiga ma togafitiga vave o faafitauli.

O le mea moni o le maʻisuka ma le vevela e masani lava ona "alu i vae" e mafua mai ona o le gasegase o le metabolism. E totogi i auala e lua - o se taumafa malosi ma faʻamautinoa le tuʻuina atu o le inisalini mai fafo, e ala i le tui faifaipea.

Togaina tui

Ua aʻoaʻoina se tagata i tulafono o le siakiina e le tagata lava ia o le maualuga o le suka i le toto, faʻamalamalama e uiga i ona tulaga faatauaina ua fautuaina, faʻafeiloai atu i glucometers o loʻo i ai nei.

E taua le mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi.

Afai e le faia lenei mea, o le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka e le maalofia, lea e mafai ona oʻo atu ai i ni ogaoga ogaoga - mai le manaʻoga e vavae se limasini i le tuga ma le faʻapouliuli.

Faʻavalea i le maʻisuka: o le maʻisuka e le mautonu

O tagata e maua i le maʻisuka e masani lava ona aʻafia i isi faʻalavelave e fesootaʻi ma lenei faʻamaʻi.

O maʻi o le muamua ma le lona lua e masani lava ona mafatia i le le mautonu.

E taua le malamalama i le mafuaʻaga e vaivai ai le tagata maʻi, faʻafefe ma faʻafefea ona taofia nei osofaʻiga.

O mafuaʻaga autu o le vevela

Atonu e tele mafuaʻaga mo lenei mea mataʻutia:

  • Se fua faatatau saʻo o le inisalini, e le mafai e tagata gasegase e iai ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.
  • Hypoglycemia - faʻaalia o ia lava i se toso malosi i le suka (glucose) i totonu o le toto, ona o le le lava o mea taumafa.
  • O le hypoglycemia e mafai foi ona avea ma itu taua o le mauaina o vailaʻau faʻaaogaina mo ituaiga uma o le maʻisuka.
  • O le faʻaauauina pea o le kulukose i le faiʻai e faʻaalia i le manino ma le faʻamaopoopo o galuega a le tino atoa. O le le lava o le suka o le toto e mafua ai le vevela ma vaivaiga lautele i le tino o loo i totonu o le maʻisuka.
  • O le palasi i le maʻisuka e mafai ona o mai faatasi ma le maualalo o le toto maualuga, arrhythmia, palpitations, ma le vaivai tele. O nei faʻaʻailoga e faʻaalia ai le i ai o le neuropathy o le maʻisuka.
  • Hyperglycemia - maualuga maualuga toto. Ona o le le mafaia o le pancreas e maua mai ai le maualuga o le inisalini poʻo le faʻamalosia e faʻaaogaina le fualaau faasaina, o le faateleina o le kulukose toto e mafai ona mulimuli mai. Ma o lenei mea e mafua ai le le atoatoa o le hormonal.

O le Hyperglycemia e matautia foi aua o nisi tulaga o loʻo i ai le faʻalalauina o le tino ma le fesuiaiga agai i le metabolism anaeropi.

O le glycogen ua maeʻa, o le faʻamaopoopoina o gaioiga e faʻalavelaveina, o le mea lea o le vaivaiga ma le vaivai. O lenei mea e mafua mai i foliga vaaia o gaogao ma tiga i maso, e pei o le lactic acid e maua i totonu.

Taua! O le siosiomaga o le maʻisuka maʻi e tatau ona manino i luga o le auala e taulimaina ai na uiga ina ia, i le faailoga muamua o le vevela poo le hypoglycemia, latou te vave faʻaaogaina le mafuaaga ma mafua ai le leai o le suka suka.

Ina ia aloese mai le maʻi o loʻo pau i se paʻu poʻo le oti foi, o le tuiina o le kalukago e faʻaaogaina.

Ketoacidosis e mafai ona avea ma isi itu o le hyperglycemia. I le avea ai o se tulafono, e tupu i tagata mamaʻi e le o pulea le ala o latou maʻi. Faʻatasi ai ma le leai o se kulukose, o le a amata e le tino ona talepe i lalo ona gaʻo ma gaosia ai tino o le konetone.

Faatasi ai ma le sili atu o le ketone i le tino, o le elemene o le toto e faateleina, lea e tau atu ai i na faailoga:

  1. vaivaiga
  2. taʻavale
  3. sosogi o le acetone mai le ooto,
  4. fiainu
  5. luga o galuega
  6. faʻanoanoa vaaia.

O le faʻamaonia o le ketoacidosis, o le inisalini faifai pea o le inisalini ma le toe faʻaleleia o le paʻu o le vai e manaʻomia. I le tele lava o tulaga, o le faʻasaina i taliga, vaivaiga lautele, faʻapouliuligia o mata ua faaopoopo i le vaivai.

E tatau ona taulai totoa i ia faoa faamalosi, aua e mafai ona latou taʻitaʻi atu i le maʻi maʻi o le tagata maʻi.

I faʻamuamua o le ketoacidosis, e tatau loa ona e faʻatalanoa i se fomaʻi, talu ai e mafai e le tagata lava ia ona faʻataʻitaʻiina ni aʻafiaga le talafeagai.

Laʻasaga talafeagai mo le valea

Afai o le vevela ma vaivaiga o se tagata maʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai i le pa'ū mataʻutia i le kulūkose o le toto, e tatau ona faia ni fuafuaga faʻafuaseʻi:

  • 'ai pe inu se mea suamalie
  • valaau loa i se falemaʻi vave
  • faʻaaoga se faʻamalosi malulu e susu i le vai ma le vineta i le muaulu o le tagata maʻi,
  • tuu le tagata maʻi i luga o se moega (masani i luga o le moega) poʻo le fola,
  • Faʻaaoga vailaau faʻamaʻi i le tagata maʻi e faʻaititia ai faʻafitauli ma vaivaiga, e masani lava Cinnarizine poʻo Motilium.

I le tulaga o le fesoasoani le mautonu, o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua o le a le iloa pe paʻu i totonu o se pa.

Faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ona oso i luga le kulukose o le toto ma le vevela i ituaiga uma o le maʻisuka e mafai ona puipuia e ala i le tausisia lelei o tulaga taumafa.

O tagata maʻi e matua faʻasaina le faʻaaogaina o soʻo se ava, kofe ma lauti, ma le ulaula e tatau ona faʻaumatia. E matua taua lava le tausisia o se taumafa faifai pea ae le o le mamafa o oe lava i gaoioiga faaletino. E mafai ona faatagaina i nisi o aofaiga ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O togafitiga ma puipuiga mo le vevela ma le maʻisuka lautele

Muamua lava, i le tulaga o le maʻisuka o soo se ituaiga, e manaʻomia e tagata gasegase e tausisia se meaʻai ma se soifua maloloina, e aofia ai le togafitiga o le maʻisuka (togafitiga faaletino). Ae ui i lea, aua nei galo e uiga i le faatumauina o le faapaleniina o le vai e le aunoa ina ia le mafai ai ona faʻamalolo.

O le a lenei mea mo? O le faagasologa o le tuuesea o meaola masani a le tino e faia ai le faafetai i se vaifofo o le bicarbonate - o se mea e pei o le inisalini, e gaosia mai e le pancreas.

Talu ai ona o le gaosiga o le bicarbonate o loʻo i ai i le tulaga muamua i le tino o le tagata, pe a oʻo i tagata maʻi e maua i le maʻisuka (i taimi o le faʻamalolo), o le gaosiga o le inisalini e faʻagesegese lemu, lea e mafua ai ona le lava. Peitai, i lenei tulaga, o le iai o le suka i meaʻai e tatau ona faʻaitiitia.

O le vaega lona lua o le faʻaopoopoina o galuega o le kulukose i le vai. Mo le lelei atoatoa o le gaosia o le suka i totonu o siama ma fusi, e le gata o le inisalini e taua, ae faʻapea foi le tele o le maualuga o le vai.

O suauʻu e tele lava ina aofia ai le vai, o le tele o nei mea ao faʻaaluina le taumafa i luga o le gaosiga o le bicarbonate, ma le totoe i luga o le faʻaaogaina o meaʻai. O le mea lea o le leai o le inisalini gaosiga ma lona vaetamaina e le tino.

Ina ia aua le faalavelaveina le faapaleniina o le vai i le tino, e tatau ona e manatua tulafono faigofie:

  • I taeao uma ma ao lei faia se taumafataga, e tatau ona e inu 400 ml o vai manino.
  • Ova malosi, kofe, tii e mafai ona afaina ai le maʻi o le tagata maʻi, o lea e tatau ai ona le aofia ai.

E naʻo le vai manino o le ai ai sona aafiaga aoga i le tino atoa ma o le a puipuia ai le le mautonu ma vaivaiga, e oo lava i tagata gasegase e pei o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Uluai faailoga ma faailoga o le maʻisuka i fafine: fua o le suka

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma ...

I tausaga talu ai nei, ua i ai se oso malosi i le aafia o le maʻisuka. O se tutusa foliga e sili atu ona taua o na tagata o loʻo nonofo i aai tetele. E tusa ai ma fuainumera, o tausaga taʻitasi uma e lua le numera o tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi. E tusa ma le 2 i le 3.5 pasene o le faitau aofai o lo tatou atunuu ei ai le maʻisuka o tikeri eseese o le faigata. I le tele o tulaga, o le itupa tamaitai e mafatia i le faʻamaʻi. O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu o le faʻalavelave masani, le lava o vitamini, le lava o meaai, faʻapea foi ma le malosi faaletino. O nei mea uma e faʻaosoosoina ai le tele o galuega, se tulaga o le vaivai ma le malaise, lea e masani ona mafua ona o isi mafuaʻaga.

Mafuaʻaga o le vaivai i le maʻi suka

O le gasegase i le maʻisuka o se tulaga masani mo maʻi, faʻaalia e le gaioiga, lea e le alu ese pe a uma le moe. Ae le gata i lea, o se mea leaga tele mo le tele o faʻafitauli. O le mea lea, e taua tele le mataʻituina o lou manuia.

O se tasi o mafuaʻaga sili ona taua o le vaivai o le le lava o le inisalini - e taʻitaʻia ai le mea moni e le ulufale le glucose i le toto i le saʻo saʻo, o le mea lea e le lava le malosi o le tino e faʻatino lelei ai. O le faateleina o le maualuga o le kulukose e afaina ai puipui o toto toto, ma o lea ua ufitia ai le toto, o se taunuuga o lea mea, o totoga e maualalo ai le toto ma meainu.

Fluctuations i le suka o le toto e mafai ona avea ma isi mafuaaga o le vaivai. O nisi nei o mea e mafai ona faʻaititia ai le toto toto: faʻafefe meaʻai, taʻalo faaumiumi, inu ava malosi (aemaise lava i luga o se manava gaogao), suia o fualaau faasaina, fualaau tele o le vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka toto, faʻasaina le gaogao o le manava. I le faaopoopo atu i le vaivai, o le hypoglycemia e faʻaalia foi i le palasi, fiaai, pallor ma le gatete. Ina ia taulimaina se osofaʻiga o le hypoglycemia, e mafai ona e inuina le lauti suamalie pe 'ai foi.

E le gata i lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e masani lava ona i ai faafitauli i le toto, lea e mafua ai ona le lava, maʻi o le ulu, moe. O le isi mea tāua i le vaivai o le gaʻo. Ona o le meaʻai, o le puleaina o le suka i le tino ua atili faʻalavelaveina, ma o isi faʻafitauli e oʻo mai i le tino.

O le tele o taimi, o le vaivai e aliali mai i tagata o loʻo nonofo i taulaga tetele e le lelei le siosiomaga, o maualuga o le radiation e maualuga, ma ua leaga le siosiomaga. E tusa ai ma fuainumera, o le tele o fafine e mafatia i le vaivai nai lo alii.

O le le lava o le vaivai e mafua ai le toe faʻanoanoa, lea e oʻo ai i le faʻalavelaveina o le faagasologa o le faʻamamāina o le toto, ania ma le matelaina o le okesene.

E le gata i lea, o le tele o mafuaaga o le vaivai i le maʻisuka e mafai ona: faaumiumi le malosi o le tino, fesuiaiga i le suka o le toto, inisalini ma le maʻisuka ituaiga 1, ava malosi, faaleagaina o neura, fatuga, hypoglycemia, tele galuega.

O le vaivai tele e aofia ai le tele o faʻafitauli e pei o vaivaiga i maso, leai se lagona o le pito i tua, faʻaletonu vaaia, ma le faʻalogologo. O le leiloa o lagona i totonu o vae, e mafai ona oo atu ai i foliga vaaia o manuʻa, vaʻa, fatu i luga o vae. Ona o le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, soʻo se manua poʻo se mea itiiti lava e faʻamalolo ai le tino faigata.O le mea lea, e taua tele le gauai atu i soʻo se suiga i le tino, ona o le le togafitia o manua i le taimi e oʻo atu ai i gaʻo pipisi, gangrene, ma o nisi taimi e oo lava i le vavaeina o le tino.

1. Taofi i meaʻai

O le maua o le maʻisuka o lona uiga o se meaʻai i le olaga atoa. E le mafai ona e 'ai suka, faʻapea foʻi ma oloa e maua ai le suka. Faatapulaa le faʻaaogaina o falaoamata oloa, oloa o le pata, gaʻo, ulaula, suamalie, solo ma taumafai e le 'ai. Mo le mauaina o le malosi e tatau ai, vitamini, minerale ma meaʻai, e tatau ona e 'ai fualaau faisua fou, o laʻau ma fualaau e le faʻasalaina. Faʻaaofia i au meaʻai meaʻai aano, moa, toso, lapiti, iʻa e leai ni gaʻo, meaʻai susu. Faʻateleina lou faʻaaogaina o fiber, protein ma mea faʻamalosi faʻamalosi, lea e faʻagesegese ai le faʻafefe o gaʻo, ma faʻaitiitia ai le aʻafia o le toto suka. Faʻesea le ava mai lau taumafataga, aemaise lava i aso malolo, talu mai le taimi e ulu ai le ate i le toto e amata ona galue malosi e faʻamamā le tino o le ava malosi, ma aʻafia ai le pancreas e maua ai le insulin. Ona o le leai o le inisalini, o se pa'ū mataʻutia i le suka o le toto, e oʻo atu ai i le hypoglycemia.

2. Faamalositino

Ina ia mafai ona galue malosi, e tatau ona e auai i faʻatinoga faaletino. O se olaga ola malosi o le a maua ai le malosi i le tino, ma fesoasoani foi e aveesea le mamafa i le tulaga o le meaʻai. E mafai ona e auai i aʻoga faaletino, mai sopo, siva, yoga, taʻavale, fomaʻi, Pilates, uila vilivae, faaseʻe, faasee aisa, seia oʻo i luga le avega. Afai e te leʻi faia muamua ni faʻamalositino aʻo lei maua le maʻisuka, e manaʻomia ona e faʻatalanoa se fomaʻi pe afai e leai se faʻailogaina ma fuafua le tulaga faigata o au taʻaloga.

4. Tomai faʻavae

E le gata i lea, o isi metotia o le a fesoasoani i le tau faasaga i le vaivai i le maʻisuka. Talu ai ona o le maʻisuka e manaʻomia ona matua faʻaeteete i fualaau, e mafai ona e aofia ai nisi o fualaau o vailaʻau faʻapitoa i le taumafataga. Ina ia puipuia le vaivai, o le a fesoasoani le birch sap, mo le masina e tasi le ipu faʻataʻitaʻi 3 taimi i le aso.

Laʻau o Chicory - sasaa 1 sipunipuni o aʻa ma le tasi ipu malamalama vai, faʻaauau pea le mu mo le 10 minute, ona aʻafia ai lea. Ave 1 tbsp. punetipi 4 taimi i le aso.

Faʻaofuofu ma le paluga - 50 g o le vao matutu mo le 1 lita o le vai inu, tuʻu mo le 2 itula, sisi ma sasaa i le taele, aumai i le 36-37 tikeri. E faia le faʻatinoga i le afiafi, ao le i momoe, mo le 12-14 aso.

E le gata i lea, e mafai ona e aoina mai fatu: 2 sipuni tele o laʻau vine, vao ova, laʻau fugalaau, sipuni ulu, linden fugalaau, 1 sipunipuni o laʻau uliuli, paga o St. John's wort, creeping thyme grass. Liligi lua fufulunini o lenei faaputuga i le 500 ml o le vai vevela ma aumai i se vevela i totonu o se pusa faamau, ona sasaa lea i totonu o se vevela ma tumau ai iina mo le 1.5 itula, ona togi ma inu ½ cup 3 taimi i le aso pe a uma taumafa.

5. Suesuega faafomai

Faatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e tatau ona suʻesuʻeina e le fomaʻi i taimi uma. Ma ave foʻi suʻe suʻe suʻe masina. Tasi i le tolu masina, siaki le hemoglobin glyc, i le plasma toto - o le masani e le sili atu ma le 7.5%.

Siaki totoga toto ma taumafai e tausia masani, e leai se maualuga e maualuga atu i le 135/85 mm Hg. Art. E fautuaina e suʻe le fomai tipitipi 2 taimi i le tausaga, o le fomaʻi ma le neurologist i le tasi kuata kuata.

Faailoga o le atinaʻe o le maʻisuka

Faailoga o le maʻisuka i fafine e mafai ona faʻatusalia i ni numera telē, e tusa lava po o le a le matutua oi latou. E mafai ona tutupu faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le isi itu i le talavou ma pe a mavae le 50 tausaga. O le mea lea, o se tulafono, o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaalia:

  • moe ma le le fiafia
  • fia inu pea
  • se faʻateleina o le tele o le urine
  • vaivaiga ma faaititia le faatinoga
  • mamafa tele, faʻaalia i le oona tele,
  • toto maualuga
  • manaʻo tele
  • ulu matua
  • faʻaauau pea o le paʻu,
  • paʻu mamafa mamafa
  • pustules i luga o le paʻu.

O uluaʻi valaau mataʻutia e mafai ona taʻu mai e uiga i le amataina o le faʻamaʻi o le a avea pea ma vaivaiga ma le le fiafia. O se mea lelei le iloa o nei faailoga muamua o le maʻisuka i fafine e matauina e tusa lava pe maeʻa le umi ma le maualuga o le malolo poʻo se moe lelei i le po. E le maua e le fafine le mafanafana faalemafaufau, o le malosi e le faateleina, ma o le lagona o le lofituina o le tuputupu ae faifaipea.

E masani lava mo le maʻisuka e tusa lava pe a maeʻa se taumafataga atoa, e le mafai e se tamaitai ona taulai atu, mafaufau i le masani ma e na ona le manao e momoe. I nisi o tulaga, o na uiga o uiga ia o le faateleina o le gaʻo. Ae peitai, afai o ia tulaga e masani ona tupu i taimi uma, ona o se faailoga mautinoa lenei o le taimi e saili ai fesoasoani faafomaʻi.

O faʻamatalaga manino ma saʻo o le maʻisuka e aofia ai se lagona faifaipea o le fia inu ma le susu. O se mea ofoofogia e le mautonu, i se isi faaupuga, e te fia inu pea lava pea, ae leai se mea e tupu. O lenei mea, i le itu, e tau atu ai i se isi faailoga mataʻutia o le faamai - masani ona faia. I ia tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e faʻamaonia pe vaʻai le faʻamaʻi. E taua le taʻua faʻaeseese o loʻo i ai le maʻi o le maʻisuka, o ona uiga e ese lava.

O le mamafa o se uiga tutusa tutusa o le atinaʻeina o le maʻisuka i fafine. Afai e matauina le tele o tupe teu, o lona uiga o se mea e sili ona taua. I lenei tulaga, atonu o le a leai se lagona o sela ma masini i inisalini, lea e taua mo se olaga atoa. O ia o le na te faia se tasi o matafaioi e sili ona taua i faiga uma o le tino o le tino. O le inisalini e nafa ma le saturation o sela o totoga uma ma mamanu ma glucose.

Afai e sili atu le gaʻo o le tino, ona mafai ai lea ona faʻalavelave i le faʻaaogaina o le kulukose. E mafua ai ona tuai le toto ma, mulimuli ane, mafua ai le faaleagaina o le cardiovascular.

O le nofoaga faapitoa o tupe teu o loʻo taʻalo ai foi i se vaega taua tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ei ai ni pauna faaopoopo i luga o atigivae ma pulu, o ia tulaga e le aʻafia i mea e ono aʻafia ai. Afai e gaʻo le gaʻo i totonu o le manava ma le puimanava, ona avea lea o ni mea manaʻomia muamua mo le amataina o le maualuga o le toto maualuga, faʻafitauli o le loto, faʻapea foʻi ma faʻafitauli i le metabolism o gaʻo.

O le faʻaalia o le maualuga o le maualuga o le toto, ma le maualuga o le maualuga o le toto, faatasi ai ma le mamafa o le mamafa, o le fia inu ma le fiaʻai tele e avea ma mea sili ona mataʻina ma muamua o le amataga o le maʻisuka i soo se tagata.

Afai ei ai se naunautaiga faifai pea ma le le mafai ona 'ai le selu, o lona uiga o le faiʻai, faʻapea foʻi ma isi gaʻo ma totoga e le maua le maualuga o le kulukose. O le mea lea, o sela e matelaina ma faʻaalia pea le manava e faʻatele ai meaʻai. I lenei tulaga, o nisi o tamaitai atonu e na o se lagona le fiafia i le suamalie ma meaai mama.

I nisi tulaga, faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka, e mafai ona mataʻituina mamafa le mamafa o le maʻisuka. O le uiga lenei o na tamaitai e le o manatu mamafa tele. I se faaopoopoga, atonu e le lelei le paʻu o le paʻu, e faapitoa lava le aumaia o lagona le lelei ma le le toʻa pe afai e afaina ai le vaega o le paʻu. E leʻo taimi uma o se faʻaaliga e faʻaalia ai le faʻaalia o le maʻi suka, aua o le sasaina e mafai foi ona avea ma faailoga o isi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea e tupu ai le faʻafefe, gasegase, poʻo i latou e faʻafeusuaiga. Afai e mafatia se fafine i le tele o faʻamaʻi o le faʻamaʻi faʻatasi ma le maʻi o le pubis, o le mea lea e ono mautinoa ai le maʻisuka.

O lea ituaiga maʻi e mafai ona faʻaali mai i le ulu masani ma le manua o le paʻu i foliga o pustules. O le maʻi tigaina e mafai foi ona mafua ona o isi mafuaaga ma e leai ni faʻaaliga o le maʻisuka e le mafai ona avea ma ona faailoga.

Faailoga o ituaiga eseese o le maʻisuka i fafine

Faʻataʻitaʻiga o aso nei e lua ituaiga o maʻisuka. O lea la, o le muamua o le insulin-e faalagolago, ma le lona lua e le o le insulin.

O le maʻisuka ituaiga 1 e mafua ona o le faaleagaina o le pancreas ma ona sela. I ia tulaga, o le gaosiga o le inisalini atonu e faʻaitiitia pe oʻo foi i le taofi. Talu ai ona o lenei ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona mafaufau i ai tamaitai maaleale ma mataʻutia.

O faʻamaoniga autu o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e aofia ai:

vaivaiga masani faifai pea, vaivai televave, lea e mafua ai le leiloa o le mamafa,

  • masani mago ma le galala masani, lea e faʻaosofia ai le mamafa tele,
  • gaosiga tau metotia i totonu o le vavau o le tautala,
  • vevela paʻu, lima ma vae, e tusa lava po oa ituaiga kulimi o loʻo faʻaaogaina,
  • o le i ai o le acetone i le uila,
  • afaina ma le le fiafia, tiga o le ulu, faafitauli o le moe, atuatuvale, popolevale,
  • tafa ma gagging
  • furunculosis, vevela ma paʻu paʻu,
  • faʻamaʻi pipisi
  • gaogao ma tiga matuitui i tamaʻi povi, tiga i totonu o le loto,
  • vave vave le vaaia o le vaai.

Afai tatou te talanoa e uiga i le maʻisuka inisalini-tutoatasi, ona i lea tulaga, o le gaosiga o le inisalini e le faʻavaivaia. O le faafitauli ogaoga o lenei ituaiga o faamaʻi o le a avea ma se toʻilalo malosi o le lagona o le tino i le inisalini. O faailoga o lenei ituaiga o faʻamaʻi i nisi itu e talitutusa lava ma le ituaiga muamua, ae o isi mea uma e matua ese lava mai ia i latou. O le mea lea, mo le ituaiga lona lua o le maʻisuka o le uiga lea:

  1. fia inu pea
  2. sasaina i totonu o le potu
  3. faʻalavelave faʻafuaseʻi o lima ma vae, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o lo latou lagona,
  4. faaitiitia le faaaliga vaaia ma matala mata,
  5. o le faʻaalia o manuʻa e le faʻamalolo mo se taimi uumi, faʻapea foi ma isi siama pipisi,
  6. vaivai o musika ma le moe pe a uma ona 'ai,
  7. faʻaititia le puipuiga puipuia o le tino ma faʻamaʻi masani o faʻamaʻi pipisi ma vailaʻau,
  8. o se taunuuga o le faateleina o le 'ai, faʻafuaseʻi ona osofia le mamafa ma le gaʻo o le meaʻai,
  9. fulufulu lauulu i pito i lalo, foliga vaaia o lauulu laʻititi i luga o foliga, auvae,
  10. atinaʻe o xanthomas - nai lo le laʻititi o le paʻu o lanu samasama.

E faapefea ona puipuia le maʻisuka?

E le o vaega uma o tagata e mafai ona afaina i lenei maʻi le lelei, ae ui i lea, oi latou o loʻo i ai se uiga leaga i le tulaga o le maʻisuka e mafai ona lamatia, aua e tusa lava pe maʻi se tasi o matua i le maʻisuka, ona mafai ai lea ona mafatia tamaiti maualuga le ono mafai, o le mafuaʻaga lea e matua taua ai le puipuia o le maʻisuka.

O tagata e mafatia i le maualuga o le toto ma le atherosclerosis vascular, faapea foi ma gasegase e sili atu i le 45 tausaga le matua, e mafai foi ona aofia ai i le vaega lamatia. O fafine na fanauina se pepe e lava le mamafa (sili atu i le 4 kilokalama le mamafa) e tatau ona tutusa lelei, ao latou maitaga sa i ai le solia o le kulūsese masini poʻo le maʻisuka faʻamaʻi.

O le mea e faanoanoa ai, o le maʻisuka faʻatoʻateleina e toetoe lava a le mafai ona aloese, o lea e tusa lava pe o le a le matua o le maʻi, o le ituaiga 1 o le maʻisuka ituaiga 2 o le a faʻaalia pea. Peitai, i lenei laasaga o le taimi, ua i ai nei ni atinaʻe o faʻamaʻi faʻamaʻiloga e mafai ai ona iloa uluaʻi laʻasaga o le atinaʻeina o se maʻi, aemaise lava pe afai e leai ni nai faʻaaliga.

E faʻapefea ona aloese mai le amataina o lenei maʻi faʻatuʻi?

E pei ona e iloa, e sili atu ona faigofie le puipuia o se faafitauli nai lo le taumafai e foia i auala uma. O fua o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le lelei o le ola ma le tolopoina o le maʻisuka e aofia ai: malosi malosi faaletino i luga o le tino, maualuga ma lelei mea taumafa paleni, faapea foi ma le tetee atu i tulaga faigata.

O le tino galue malosi o le a avea ma ki i se tino ola maloloina.Ae maise lava pe afai o loʻo faia e se tagata galuega e le masani ai mo le tele o tausaga. E tatau ona totogi ma le agavaa i ala i vaalele fou, galuega, faʻapea foi i gaoioiga i vaega taʻalo poʻo kalapu. O le a faalauteleina ai le soifua maloloina mo le tele o tausaga.

E mafai ona ausia taunuʻuga mataʻina pe afai e te faia taʻaloga e taʻua o Bodyflex. E le faigata ona fai, ae ui i lea, o nei 15 minute o aʻoaʻoga o le a fesoasoani e faʻamalosia ai musika, faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo o le tino ma i le taimi e tasi e faʻamalie lelei ai pauna faaopoopo. I le faʻalavelave, e mafai ona e fautuaina ma mataʻituina tulafono masani o le toto cholesterol i fafine.

E taua tele le vaʻaia o lou latalata tele i meaʻai, aua e mafai ona avea ma puipuiga lelei o le maʻisuka. O le a lelei le faʻaaogaina o falaoa o le rai nai lo mea e tao ai meaʻai ma mea faʻafiafia, lea e le mafai ona tuʻuina atu se mataua se tasi o le manuia mo le tino.

E taua le vavaeeseina atoatoa mai le taumafataga o mea taumafa eseese, ava malosi ma ipu vevela.

E taua le i ai i taimi uma i se uiga lelei, aua o le ola atoa o se tagata e faalagolago i ai. E mafai ona e faia yoga, mafaufauga eseese. O ia mea e tutupu e mafai ona fesoasoani i le toe fausiaina o le tino ma fesoasoani e le gata ina tau ai le faʻamaʻi, ae puipuia foi, e tusa lava po o le a le matua o le fafine.

Afai o se fafine i se taimi talafeagai e tosina atu ai lona mafaufau i lona soifua maloloina ma le gasegase i faʻamaʻi eseese, ona mafai lea ona aloese mai le atinaʻe o le maʻisuka.

Faʻafefea ona faatulaga se meaʻai mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi o le endocrinia e aʻafia ai le gasegase o le kulukose i le tino ona o le le lava o le gaosia o se hormone faapitoa e le pancreas - inisalini. I tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le toto maualuga o le suka e vave televave ona tupu, lea e mafua ai le le atoatoa o le tino ma le faatoilaloina o toetoe lava o vaega taua o le tino. O lenei faʻamaʻi e taatele. I Rusia, ua maua i le valu miliona tagata.

O le maʻisuka e lua ituaiga - o le muamua ma le lona lua.

1: O lenei ituaiga o faʻamaʻi e mafua mai i le faalagolago ile insulin. O le pancreatic sela e matua faaleagaina ma e le mafai ona maua ai se hormone, ae fesoasoani i le tino e gaosi ai le suka.

2: mauaina o le maʻisuka. Le tele o tagata matutua i le mavae ai o le 40 tausaga. Faatasi ai ma lenei ituaiga o pancreas, o le inisalini e mafai ona faʻapipiʻiina, ae e le lava mo galuega masani a le tino.

O ituaiga uma o le maʻisuka e mafai ona tupu i ni vaega se tolu:

Po o le a lava le ituaiga, o le faʻamaʻi e aliali mai ia lava i uiga nei:

  • faʻaititia le faʻaaliga
  • matagogo
  • o le i ai o le acetone i le urine (faʻavaeina e suʻesuʻega falesuesue),
  • tagi
  • sasaa i totonu o le fale,
  • vaivaiga maso ma le malaise lautele
  • moe
  • ulu matua
  • siama gasegase paʻu.

E tele mafuaaga mo le faʻaalia o le maʻisuka. O mea autu o le gasegase o le tino ma le gaʻo. E mafai foʻi ona tupu le faʻamaʻi i lalo ole aʻafiaga o mea nei:

  • inisinia le talafeagai,
  • endocrinopathy
  • malupuipuia o mea faaletonu,
  • mala o le pancreatic
  • le i ai o viral infections.

O se meaai lelei ma lelei ma se soifua maloloina lelei o le a fesoasoani e faʻamalo le ala o le faʻamaʻi ma puipuia ona faʻalavelave.

Meaʻai mo le maʻisuka: tulafono ma fautuaga

O le faavae o togafitiga ma se olaga soifua maloloina mo ituaiga uma o gasegase o se taumafa malosi. Paleni, lelei mea taumafa e mafai ai e oe ona faʻasaʻo faiga faʻavae ma faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e te mulimuli i fautuaga uma a lau fomaʻi, e mafai ona e faʻaleleia atili le soifua maloloina, faʻaitiitia leinu ma faʻaleleia le lelei o totoga uma. E tele tulafono ma fautuaga e uiga i meaʻai, lea e tatau ona mulimulitaia mo le maʻisuka. O i latou nei:

  1. O mea taumafa mo lenei maʻi e tatau ona masani, ae i ni vaega laiti.Vaevae meaai i aso taʻitasi o le maʻi i 5-6 taumafataga ma tausisi i le taimi atofaina. O lenei mea o le a fesoasoani ai i le faʻaogaina o meaʻai, e mafai ai e le iniseti ona faʻaleleia atili meaai, ona o le a faasolosolo malie ona ulu atu le kulukose i le toto.
  2. Meaʻai e fautuaina ina ia faʻaaogaina e tusa ai ma se faʻatulagaga ua atofaina.
  3. O le maʻisuka meaai e le tatau ona aofia ai meaʻai e faʻateleina ai le toto suka.
  4. O le lisi o aso taʻitasi e tatau ona aofia ai ni ipu mai meaʻai ia e lava le fiva, aua e fesoasoani e taofi le kulukose i lalo o le puleaina.
  5. Afai e mafai, ia vaʻaia atoatoa meaʻai suamalie, meaʻai vevela, gaʻo ma falai mai le lisi o maʻi.
  6. O le faʻaogaina o calorie e tatau ona tutusa lelei i aso uma.

Vaega o le 'ai ma se faʻamaʻi

Soo se tasi e mafatia i le maʻisuka, o le fomaʻi e faatonuina ai se meaai malosi, ae e le o lona uiga o le meaai a le tagata maʻi o le a aofia ai ni ipu suamalie ma le le fiafia. O le mea moni, o le lisi a le tagata maʻi e aofia ai le tele o mea aoga ma le lelei, lea e mafai ai ona saunia ni togafiti manaia, lea, i le taimi lava e tasi, o le a fesoasoani e aloese ai mai le le lelei o faʻafitauli o le maʻi. Ae iai vaega taua o le taumafa o meaai e tatau ona matauina mo le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei tulaga lenei:

O le tele o le malosi o le malosi na maua mo se tagata ei ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona i ai i totonu o le tele o le malosi o le malosi. O le faʻaaogaina o le protein i totonu o le tino e tapulaa i le 5-6 'aiga i aso taitasi. Meaʻai mo le maʻisuka e fuafua i iunite falaoa: o se iunite o le 12 km o le kulukose. O aso uma lava, e le sili atu i le 25 areto falaoa e tatau i le tino o le maʻi ona maua e pei ona taua i lalo:

  • taumafataga taeao - 10 iunite (iunite),
  • 'aiga o le aoauli, aoauli aoauli - 2 iunite.,
  • 'aiga o le aoauli - 7 iunite
  • taumafataga - 4 iunite.

O le maʻisuka maualuga e fautuaina e aofia ai nisi fualaau faisua, e pei o sisi, peʻa lanumeamata, kukama, letusi, tamato, i luga o le lisi. O le faʻaaogaina o nei oloa o le a le mafai ai ona e maua se lagona o le fiaai ma i le taimi lava e tasi e le faʻaosofia ai le maualuga o le suka o le toto.

O le taumafataga ma lenei faʻamaʻi e tatau ona aofia ai mea nei:

Ma o lea foi tatou te matauina o le faaaogaina o gaʻo, falai, meaʻai mama e le taliaina. Ma i lalo ifo o le vavae ese o laʻau suamalie!

Fautuaga mo tagata gasegase e fuafua i le ituaiga o maʻisuka

Soʻo se maʻi suka e iloa e le tatau ona ia 'aina palula, pasta, pusa, mea suamalie, ma nisi ituaiga o fua. Ae o le a se mea e mafai ona fai?

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le taumafataga mo faʻamaʻi ituaiga 1 e aofia ai fualaʻau, fualaau faisua, meaʻai susu, iʻa, meaʻai e maualalo le gaʻo, puʻamu ma sina paluga pateta, paluga ma faʻamalolo faapitoa i luga o le suka.

O tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi 2 e tasi le faafitauli. O loʻo taoto i le tulaga o le tino o le tino i le i ai o le inisalini, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o gaʻo ma le kulukose. I le mafaufau i lenei mea, o meaʻai nei e tatau ona matua vavaeeseina mai le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2:

  • ava malosi
  • saisi,
  • pata, gaʻo, margarine, mayonnaise,
  • araisa, semolina porridge,
  • pasta ma bakete oloa,
  • mea ulaula
  • suti (sukalati, aisa kulimi, keke, ma isi),
  • meaai faʻafefe
  • fulufulu, kulimi oona,
  • faʻi, vine, vine.

Lisi o oloa fautuaina mo ituaiga 2 faʻamaʻi:

  • falaoa o le suka poʻo le suka o le maʻisuka (e le silia le 200 g i le aso),
  • meaʻai susu (yogurts, kefir, yogurt),
  • meaola fafaga ma iʻa,
  • buckwheat, oat, barley groats,
  • soo se ituaiga fualaau faisua: zucini, tamato, kapisi, kukama, radishes, kāloti,
  • fuamoa (e le sili atu ma le 2 fasi vaega i le vaiaso),
  • lanu meamata, kofe i le susu e aunoa ma le suka.

E le gata i lea, faʻatasi ai ma lenei ituaiga faʻamaʻi, e fautuaina malosi fomaʻi e faʻaaoga oloa ma fualaau mo ipu e aofia ai fila o mea taumafa - mea laiti o fualaau aina, e toetoe lava a le manaʻomia ai le gaʻoina. O lo latou auai faʻamalosia i le taumafa o le maʻisuka e mafua mai i le mea moni ei ai le lipid ma le suka e faʻaititia ai le suka. O lo latou faʻaaogaina e mafai ona faʻaititia ai le mamafa o le tino ma faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o gaʻo ma kulukose i totonu o le manava. O le fiva dietisi o loʻo i totonu o gaosiga o gaosiga o cereals, wholemeal, bran, mushrooms, ash ash, sorrel ma lemon. Ole fua ole fiber dietary i le aso e tatau ona itiiti ifo i le 40 kalama. Ma a maeʻa le vaiaso o ia meaʻai i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e sili atu le lelei o maʻi ma faʻaitiitia le maualuga o le suka suka.

O se meaai malosi e le faigofie, ae o le mataituina lelei o le taumafataga o le a fesoasoani e faatumauina le soifua maloloina o le tagata maʻi ma le atoatoa o le olaga i se tulaga lelei ma o le a le mafai ai ona fefefe i luga o le kulukose i totonu o le toto.

Maʻeu le faigofie o le alu i se meaʻai

O le toʻatele o tagata e iloa faʻafuaseʻi lo latou faʻamaʻi e mafai ona faigata ona suia a latou masani masani ma aveese faʻamalosi meaai lelei ma fiafia i ai mai o latou olaga. Ae o le tasi auala poʻo le isi, e tatau ona faia. Ina ia mafai ai e se tagata ona fetuʻunaʻi ma faʻaaoga i se taumafataga fou, e tatau ona aveese mai lona vaʻai faʻaaliga mea uma e faaosofia ai mea e faamanatu ai oe mea e sili ona e fiafia i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia ufiufi lole, vases ma kuki, ipu suka, falaoa falaoa. Ma i lo latou nofoaga tuu ni papatusi ma fualaʻau ma / poo fua.

O meaai suamalie e mafai ona sui i sua e faia i le fale. O le mea sili ona lelei o le isi mea taumafa gaʻo. E tatau foi ona e faafitia oe lava i le faaaogaina o le tele o meaai o le maʻisuka i le aoauli. Ma mo se taumafataga i le aoauli, e mafai ona e totogiina mo lenei tapulaa ma se fasi tiramisu (100 g).

Health Recipes

O nisi nei o fualaau mo meaʻai manaia o le maʻisuka:

Meaʻai: kefir 500 ml, lela 50 g, kukama fou 500 g, moa 100 g, moa moa 1 pc., Green garlic 50 g., Salt.

Sauniuniga: kukaina lelei aano o manufasi, otaota ma kukama, sasaʻa luga o le kefir. Faamama le mea e maua mai ai le tofo.

  1. Caviar mai pulou ma beets.

Meaʻai: beets 300 g, rikiiti 1 pc., Muso 100 g, fuālaʻau manogi 3 tbsp. sipuni, masima, pepa.

Sauniuniga: tapena beets kuka ma faʻafefiloi ma pulou puʻe i le suauu. I lenei vaega faaopoopo ni aniani falai, masima ma le pepa e tofo ai.

Manatua o le manuia o togafitiga ma le maualuga o le lelei o lou olaga o le a faʻalagolago i le faʻaeteete ma le tatau ona e taulima lau meaai.

Tuʻuina le talo mo le maʻisuka

I le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagaga a manu, e tatau ona e tausisi i se meaʻai faapitoa i le laau, aemaise lava pe afai o le vaifofo e maua ai le talo. "Aua le afaina!" O se tasi o tulafono autu o le soifua maloloina e taʻu mai ia i tatou. Faʻaeteete ma faʻaeteete i le fesoʻotaʻi atu i le tagata maʻi, o lona uiga, ia te ia lava. O le talotalo o se faʻasologa faʻapitoa mo le togafitia o le maʻisuka ma se uiga malosi o le faʻaaogaina. Afai e te faʻaaogaina le pulu uʻamea e aunoa ma se faʻavae, e mafai ona e aʻafia le oona o lou tino. O le tino o tagata soifua maloloina, faapea foi ma gasegase e maua i le maʻisuka, e masani lava ona aoga pe afai o sili atu i le 50% o le taumafa o meaʻai e gaosia ai le gaʻo. Afai e te faʻaaoga se fomaʻi faʻapitoa mo le maʻisuka (uʻu bela), ona avea lea o le punavai autu o mea inu gaʻo mo oe e tatau ona avea ma cereals, fualaau faisua ma fua. O nei oloa e talafeagai ma aoga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le soifua maloloina, aua o le faagasologa o le metabolism e avea ai i latou o ni meaola suamalie lelei, ae le o le taua mai ia i latou ua tatou maua le tele o vitamini, minerale ma fiber. I le faʻaaogaina o le talo, o le fibone e manaʻomia mo le tagata maʻi e pei o se mea valea. Faʻamatalaga le talafeagai le fiva, e faigata tele ona faʻamaualuga lona taua mo le galuega a le tino atoa.O le malosi o le fiber diges forms in the intestines se ituaiga o meaola faʻapitoa o le faʻalavelave faʻaleagaina o loʻo umia ma aveesea mea oona mai le tino, lea na lafoina i le iniseti e vaega o le urosa. Faʻatasi ai ma isi mea, o faʻalavelave faʻapitoa faʻapitoa e maua ai vailaʻau faʻamalosi faigofie mo le maʻisuka maʻi, ma o lea mea e saofagā ai i lo latou gauai faʻavave. Mo se faʻataʻitaʻiga, na e 'ai se mea mai meaʻai masani, o le pi po o se kukama - o le sugar tatau o le a ulufale i totonu o le toto i ni vaega laiti, e le pei o le suka e maua mai le sukalati, lea o le ai totonu o lou toto toetoe lava i le taimi lava lena. E mafua lenei mea ona o le pectin pearini poʻo le fiber o se kukama "faʻasaʻoloto" pea ma le sukama sugar i ni vaega laiti, e le o matauina le tupu malosi o le suka toto. E ui lava ina vave faʻalauteleina le gaosiga o le toto i le gaosiga o le suka. Ua faʻaalia e suʻesuʻega o tagata o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o le talo ma le suavai, ma mulimulitaʻi foi i se meaʻai fualaau aina, e itiiti lava le ono maua i le maʻisuka, ae ese foi ituaiga o kanesa, aua o le pipi talo e fufulu ai totoga o totonu o vailaau matautia o vailaʻau matautia, ma o le vaitafe o le uila e faatupuina ai le malosi. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o mea taumafa i le gaosiga e fesoasoani i faʻasologa o le gasegase, ma o lenei mea e faʻatagaina oe e faʻateʻa ese mea uma e le talafeagai i le taimi ma puipuia ai le faʻaleagaina o mea.

Le auala lauiloa o le togafitia o le maʻisuka ma se laʻau vavao

Aiseā ua fautuaina ai e fomaʻi faʻapitoa ia tagata maʻi e maua i le maʻisuka faʻateleina se vaitafe vaʻaia i togafitiga o le urosa? Muamua lava, aua a uma ona faʻaaogaina le uʻamea, ona amata lea ona sili atu le malosi o le suka, ma o le mea masani e mafua ai ona paʻu i le maualuga o le suka. O se meaola faʻalauiloa, e pei o se taʻavale vaʻa, e osofaia le vevela o le tino, ma fesoasoani i le aveesea o kilokalama sili atu, lea e le taua mo tagata gasegase e sili atu le mamafa. Ma o lenei mea e le o taʻua ai ni faiga faigata mo le manatu o se tagata faigofie e pei o le faʻavasegaina o le lipid composition o le toto ma le faʻaleleia o le taamilosaga, e puipuia ai le fausia o ni atherosclerotic plate i totonu o vaa. E fesoasoani le faʻaaogaina o le vaitafe o le suavai i le maʻisuka malosi i le maualuga o le kulukose i le toto o le maʻisuka. O le mea lea, i tagata mamaʻi, o le kulūkose i totonu o le toto na maua mai le tamatamailima (capillary toto) i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao o le taeao e le fetaui ma le masani. O le tele o suʻesuʻega suʻesuʻega e faʻamaumau e faapea, pe a uma le gasologa o le suʻaina o le talo ma le vaʻavaʻa, o le maualuga o le kulukose i le toto e ese mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L. A faʻaaogaina togafitiga faʻaleaganuʻu o meaola, e tatau ona e suʻeina e le aunoa ma le mataʻituina le maualuga o le suka o le toto. O le faʻaaogaina faʻaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu o manu (ave talo ma le vaitafe) e matua tuleiina ai le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli o le maʻisuka ma, sili atu ona sao, muamua na amata faʻaaoga e le tagata maʻi.

Auala faʻaogaina o le faʻaaogaina o le talo ma le suavai i le maʻisuka

O le aganuu masani a Saina e fautuaina le faaaogaina o le paʻu ma le suavai e le tutusa i le taimi e tasi, ae tutusa. O se fua lea na taʻu mai e le fomaʻi Komi o Chen Yongsheng, o ia foi o se tagata tulimanu fiafia tele. Na matou feiloai i le 2011 i se fonotaga a tagata sailiili tomai (PH) i Johannesburg (Aferika i Saute). O se tagata tomai faapitoa i Saina e fautuaina le faʻaaogaina o le paʻu paʻu ma le vavalaʻau i luga o le auala ma le tausisia o le taʻamilosaga o le masina.

O le polokalame o le faʻaaogaina o le uʻamea ma le tafe o le vaitafe

  1. I le aso muamua o le taʻamilosaga o le masina (masina o le masina), e na o se vaitafe laʻau e faʻaaogaina.
  2. I le aso lona lua o le taamilosaga o le masina, e naʻo le taloina o le talo.
  3. I le aso lona tolu ma le fa, naʻo le vaitafe e taʻavale.
  4. I le lona lima ma le ono, na o le taloina o le talo.
  5. I le lona fitu, valu, iva, naʻo se vaitafe laʻau, ma isi.

Ma o lea e tatau ona faaauau pea seia oo i le taimi e faaaoga ai le suavai taʻavale ma ufiufi le talo e oʻo i lona fitu aso ona faʻaaogaina lea ona amata ona faʻaaogaina i le faʻaitiitia o le faasologa. Mo le togafitiga o le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina se vaitafe o le suavai, e maua i se afi i le taumalulu-taumalulu. E manaʻomia le 400 g. O le talotalo mo togafitiga o le maʻisuka e faʻaaogaina na o tagata matutua. Minimum 100 grams manaʻomia. O le faʻasalaga o tinctures ona o le lavelave o le maʻi ua filifilia taitoatasi. I nisi o tulaga, matou te fautuaina le faʻafesoʻotaʻi o nofoaga faapitoa o vailaau faʻasao ma Tibet, lea matou te ofoina atu ai le suavai e sili ona lelei ma taʻavale.

E mafai ona faʻatau mai le taʻavale e sili ona lelei i luga o laʻau e faʻatau mai i tagata tulimanu faʻapolofesa faʻapitoa "PEAVE TOETU I LE TUPE"

E mafai ona faʻatau mai i luga o le talo e sili ona lelei le talo i le tulimanu o tagata tulimanu tulimanu o le "

O meafaitino uma lava e suʻesuʻeina i totonu o falemaʻi falemaʻi ma faʻamaonia tusi faamaonia.

Tuua Lau Faamatalaga