O aoga ma mea leaga o le rimoni

O le gaioiga o le keke pomegranate o le faʻamamaina lea o le tino e ala i le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol ma isi mea faʻaleagaina i totonu o le toto. E fautuaina e le mea taumafa taumafa le inu o le rimoni mo le maʻisuka ituaiga 2 ina ia faamama ai puipui o toto toto mai faaputuga cholesterol faaputuputu. Faatasi ai ma le faʻaaogaina i aso taitasi o lenei fualaau fualaau, o le maualuga o le hemoglobin i le toto e tulaʻi mai ma lona tuufaatasiga ua faaleleia atili. O puipui o le vaa e sili atu ona umi ma e mafai ona ola, ma o capillaries e le mafai ona vavae ma faaleagaina.

O le patekaini e faʻaosoina le tino o le tino i le tau faasaga i toxins ma fesoasoani e faʻamamaina le iniseti ma le ate. Sa talitonu saienitisi o tagata e 'ai lenei fualaau aina i a latou meaʻai, e itiiti lava le faʻaosoina o le kanesa.

E le gata i lea, o nei mea inu mea inu e mafai ai e oe ona faʻamalosia le puipuiga o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ma faʻagesegese ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

A maeʻa se x-ray, e fautuaina e fomai e 'ai le 100 kalama o le rimoni pe inu i se ipu rimoni. O mea faʻamamaina o lenei fua e fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le faʻavelaina ile tino.

E leaga le suamalie i le maʻisuka?

Fiafia i se meainu suamalie ma le faʻaeteete tele mo tagata ei ai le maualuga o le eletise ma le gauai atu i gastritis ma maʻi suka. E le fautuaina e inu i luga o se manava gaogao ma i se aofaiga tele.

Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le lagona o le nifo, o le vai e faʻaaogaina i foliga faʻapitoa, talu ai o aʻafiaga o loʻo i totonu o le fualaau aina ei ai le faʻaleagaga i le nifo. O le mea lea, o le maʻisuka, e mafai ona aofia ai le vai rimoni i le taumafataga na o le amanaʻiaina o uiga o loʻo i luga.

E faʻapefea ona faʻaaoga le rimoni le vai i le maʻisuka?

Fai mai tagata 'ai meaʻai e mafai e le maʻisuka ona inu le sua rimoni i le aofaiga o le 150 ml i le aso, ae a maeʻa ona tago, e tatau ona e fuaina lau suka toto. E le tatau ona tupu se suiga tele, talu ai o le glycemic index of pomegranate e 35. Faatasi ai ma se uiga masani o le tino i le fua, e mafai ona aofia i totonu o meaai i aso taitasi.

I le avea ai ma togafitiga, o le meainu e faʻaaogaina e pei ona taua i lalo: faʻafefiloi le 60 gogo vai ma le 0.5 tbsp. vai ma ave muamua meaai 3 taimi i le aso.

"Elixir of Health" leo, faʻanoanoa le galala ma maua ai le tino ma lava le malosi mo le aso atoa.

O le a le vai rimoni

O le tele o meaʻai e aofia ai i le lapisi o le pomegranate e sili atu le taua nai lo le taua o elemene taua i isi. O lenei mea moni e tumau pea le le mafai ona faʻamaonia, ae naʻo le tulaga o le sua suamalie fou. I isi tulaga uma lava, aemaise lava pe a oʻo i lalo o le togafitiga o le vevela poʻo le teuina o taimi umi, o le tele o meaʻai e matua faʻaititia.

O le rimoni fou fou ua patipatiina e mauoa i ituaiga uma o vitamini ma minerale, aemaise lava:

  • Vitamin C
  • citric, cherry ma malic acid,
  • folacinin
  • tannins
  • Vitamin PP
  • toso
  • Vailaʻau B-kulupu
  • tocopherol,
  • pectin
  • amino acids (sili atu i le 15).
Calorie Pamegranate

I le faʻaopoopoga i luga, o le tuufaatasiga o le vaiinu e aofia ai faʻamalosi, amino acids, saccharides, lea o loʻo tuʻuina atu i foliga o le fructose ma le kulukose. E tatau ona maitauina ma o mea o loʻo i ai i le fiva o mea taumafa, lea e fesoasoani i le faʻamautuina o le vaega o meaʻai.

O minerale oi totonu o le fou e aofia ai:

O le isi faʻaaogaina o le rimoni suamalie o le faʻaopoopoga lea i le tele o vitamini, micro-macro elements, o loʻo i ai mea e faʻamalosia ai le malosi o se tagata ma maua ai le malosi. E le mafai foi ona e iloa o le sua suamalie e manaia le tofo. E le gata i lea, faafetai i le faʻaaogaina o sea suamalie, o le fiainu e vave tineia ma e naʻo le 60 kalori o loʻo i ai. O le inu e mafai ona saogalemu ma e tatau ona faʻaaogaina e tusa lava pe i luga o se meaʻai, ona o lona mafai gafatia atoatoa le paleni o elemene i le tino.

Faatinoga i le tino

E pei ona taʻua i luga, o mea aoga uma o le suavai e na o le pau lava le malosi e mafai ai ona faʻamalosi. O le taimi lea e afaina ai le galuega o toetoe lava o totoga uma i le tino o le tagata.

O le faʻaaogaina o le sua ua fautuaina ma le faʻaogaina o le anemia ma e tusa lava pe o iai, talu ai o le uʻamea i le tino e sili atu ona lelei lona tagofia. E le gata i lea, o se fesoasoani taua tele mo tamaiti i le vaʻa, talu ai pe a faʻaaoga tatau e fesoasoani le puipuia o le siama mai le ulu.

E le o se mea e faʻamoemoeina le faʻamaloina o le pomegranate i le vai e mafai foi ona faʻaaogaina mo le maʻisuka, ae ui i lea, e tatau ona faia lenei mea i ni lapataiga ma i ni vaega laiti, sili atu i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E mafai e ia ona faʻavaivaia pe faʻaitiʻitia uma faʻaletonu le lelei.

Faatasi ai ma le sili atu ona le mafaamatalaina o le lelei o lenei meafaigaluega o:

  • Faʻaauau le faʻatinoga o le faʻatinoga o le tino puipuia.
  • Faʻatoʻilalo mea totino.
  • Faʻaleleia le faʻaleleia o le mafaufau.
  • Faamalolosia o le fatu maso.
  • Togafitiga o le atherosclerosis ma le maualuga.
  • Faaleaogaina o le mumu o sooga.
  • Faamamaina o le toto mai toxins.

Faʻatau mai le Pamekaranati Juice

E leai se masalosalo e leai se mea e faʻatusatusa i le aoga o suavai masani ma fou fou. Ae i le mataupu pe a le mafai ona faʻaaoga, e mafai ona e gauai atu i mea o ofo mai faleoloa. E taua tele le gauai faapitoa i le filifiliga o oloa mo le maualuga o le manuia o le tino.

A faʻatau, faʻalogo lelei i mea nei:

  1. E leai se mama i luga o le igoa.
  2. O le tuufaatasiga e le o aofia ai ni mea e faʻaleleia ai meaʻai ma mea le mama, aemaise le suka.
  3. Mo le tele o vitamini, e tatau ona i ai le aso faʻatulagaina ia'Oketopa poʻo Novema.
  4. Ma le mea mulimuli, o le ola ola o se oloa masani e le mafai ona sili atu ma le lua tausaga.
Se faʻataʻitaʻiga o le tuufaatasiga o le suamalie o le rimoni

E leai se mea e le faʻalogo i le saturation o le sua, ona o le tele o mea gaosia e na o sina mea e faʻaopopo ai.

Ina ia siaki pe ua e faia se mea sese i le filifiliga, e mafai ona e faia se suʻega. Liligi le sua i totonu o se ipu malamalama ma sasaa sina suauu paluga, pe a faʻapogisa, ona lelei mea uma. A leai, o le taimi lenei e mafaufau ai.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

O le oloa e le o se panacea mo faʻamaʻi uma, ae e faigofie lava ona aafia ai lo latou toomaga poʻo le faaitiitia o le lamatiaga o mea tutupu.

O vailaʻau faʻaleagaina nei e mafai ona taʻua i le rimoni:

  • faaleleia atili o le toto. A faʻaaogaina, o le uʻamea i le tino e sili atu ona lelei, o le hemoglobin o loʻo tausia, o lenei mea e sili ona taua mo fafine maʻitaga ma i le i ai o faʻamaʻi faʻatasi ma le toto,
  • fufuluina o ipu mai pusa cholesterol. Sa faʻatautaia suʻesuʻega faasaienisi lea na maitauina ai o tagata e masani ona inu le pomegranate o le suamalie e tele naua le taʻavale ma le fatu.
  • faʻaitiitia le mamafa i maʻi mamaʻi. O lenei mea e mafua mai i le gaioiga o le oloa, ae o lona lelei nai lo vailaʻau faʻasaina o le le faʻaitiitia le tulaga o le palukala i le tino ma faʻamautu ai foi. E le gata i lea, o le aafiaga o le diuretic o loʻo tuʻuina atu ma meatotino faʻapitoa, lea e aʻafia ai tagata gasegase i le cystitis ma le pyelonephritis.
  • sili atu togafitiga anti-vitamini. O lenei mea e mafua ona o lona faʻateleina o vailaʻau ma vailaʻau oona. Ina ia aloese mai le le atoatoa o le fualaʻau, e fautuaina e faʻaaoga soo i le taumalulu ma le tautotogo.
  • faamamaina.

O le suamiti mimiti o le uo sili lea mo le ate, aua e aveesea ai toxins ma fesoasoani e pasia le talo.

E le mafai ona fai atu e uiga i lona aafiaga i le faʻaitiitia o le tuputupu ae o sela o le kanesa, o lea e fautuaina ai e faʻaaogaina mo le oncology.

Faamanuiaga mo alii

Afai e leai se faʻailoga a se tagata, o le faʻaaogaina o le suamoni o le suamalie e iai sona aafiaga lelei i lona tino. O le mea lea, e le tatau i se tasi ona teena. O lenei vaiinu e mafai ona faateleina le manaʻoga feusuaʻiga, talu ai ona ua manatu o se aphrodisiac natura masani. O le oloa e faʻaitiitia ai le tuputupu aʻe o neoplasms mama o le gland prostate, o le mea lea o le suavai e tatau ona faʻaumatia e aunoa ma ni faʻamatalaga faʻapitoa.

Faamanuiaga mo tamaitai

Mo tamaitai, o le pomegranate o se faleteuoloa taua tele o mea aoga e fesoasoani e aloese ai mai le kanesa o le susu ma le gasegase o le tino. E faapitoa lava le tatau ona inu i le taimi o tamaʻitaʻi ma i le taimi o le misa.

O lou paʻu o le a faʻafetai tele ia te oe mo le inu i se ipu tioata i aso uma, ona o le fausiaina o maunu o le a itiiti ifo. Aemaise lava le aafiaga o le a matauina pe a faaaogaina i fafo ma totonu. Mai le vaiinu e mafai ona e faia ni masini, faʻaopopo i kulimi, ma isi.

I le taimi o le maitaga

I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi, ona o le tino e mama lava le tagata. I le tulaga e te leʻi mauaina ni faʻailoga, o le inu o le a avea ma fesoasoani sili i le tau faasaga i maʻi o le taeao ma le toto maualuga.

Ae e tatau ona e faaeteete, e pei o fafine maʻitaga e masani ona mafatia i le faʻamalosi, ma le rimoni e sili atu e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga.

Contraindications

E pei lava o soʻo se isi lava oloa, o le rimoni o le suamalie e iai lona lava vaega o faʻasalaga poʻo mataupu pe a tatau ona saʻo lelei lona faʻaaoga.

O faʻamaʻi e le mafai ona e inuina se meainu e aofia ai:

  • Pancreatitis
  • Duodenal ulua ma le manava.
  • Agavaʻa i le faʻamalosi.
  • Maualuga maualuga o le manava.

E le gata i lea, aua nei galo o meaola o iai i totonu e ono afaina ai le manava o le nifo, o lea e sili ai ona inu i se pusa tioata pe mafai ona faʻafefe i le vai poʻo isi suavai, ma le maualalo o le acidity, i le ratio 1: 1.

Meaʻai i le fale

O le fufuluina o le suamalie mai le pomegranate e faigofie tele, atonu e te le manaʻomia foʻi se suʻai. Ae mo lenei mea e tatau ai ona filifili ni fua vaivai-e-paʻi lea e manaʻomia ona fuliina ma se moli paʻu ile luga. Faʻaeteete e le faʻaleagaina le paʻu.

A maeʻa le faʻamalosi, fai se pu i totonu o le tamaititi ma faʻafefe le vai. O mea uma o loʻo totoe i totonu e mafai ona faʻauʻuina ma faʻapipiʻiina i totonu o se faʻalavelave. O le mea lena, ua saunia le rimoni vine! O le taimi nei e tumau pea e faʻafefeina ai i le gaʻo po o le karoti. Aua le tuua lea mea mo le umi o le teu ma inu i le taimi nei, sili atu i totonu o le 20 minute ma le afa itula ao lei faia se taumafataga.

O le suamiti mimiti e leai se masalosalo e aoga tele mo le tino o le tagata. Ae taumafai e aua le faʻaleagaina pe inu sili atu nai lo le tolu tioata o le vai faʻafefe i le aso. O le mea lelei, o fomaʻi e fautuaina le faia o se togafitiga o le suamalie ma suia le masina faʻaaoga ma le masina o le malologa. O le tulaga lea, faatasi ai ma se auala talafeagai, o le ava o le a aumaia ai le aofai maualuga o faamanuiaga. O le ae lagona le tumu i le malosi, soifua maloloina, fou ma tausia lou talavou mo se taimi umi.

Faamanuiaga ma le afaina

O lenei fualaau e aofia ai le ivase pasene pasene ellagic, lea e lauiloa mo ona faʻamalolo. O le pamekaisa e malosi malosi ile antibacterial. A o leʻi faʻaaogaina le rimoni, e taua tele le faʻamautinoa e tasi le selau pasene le natura ma e le aofia ai le suka. Afai o le sua e leai ni mea faʻaopopo, ona e mafai lea, e aunoa ma se masalosalo, faaopoopo i lau meaʻai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei faʻamaʻi, e masani ona tulaʻi le mamafa, e mafai ona afaina, ma e ono iai foʻi faafitauli i le vaʻai, gaʻo, ma isi. O le suamini mimiti e faʻaitiitia ai le mamafa, o lea e toe faʻafoisia ai le soifua maloloina i nisi itu. O le eletonika e maualalo le cholesterol ma faʻaitiitia ai le numera o siama leaga i totonu o le iniseti, lea e puipuia ai le masini vai. E i ai le manatu e mafai e le rimoni ona faʻamalolo le maʻisuka. Ae, e ui lava i lenei, e tatau ona matauina le fua.

E i ai le rimoni ma le faʻasalaga i le faʻaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e nofouta o lenei fualaau aina e mafai ona matua afaina ai le nifo. E le fautuaina e faʻaleagaina i faʻamaʻi e pei o le gout, maʻi o le gaʻo, ituaiga eseese o gastritis, pancreatitis, faʻasologa tumau ma isi. E le fautuaina le tuuina atu o rimoni i tamaiti ei lalo o le tausaga e tasi le tausaga.

I le gastritis po o le maʻi o le manava, e le o se lapoa tele o le rimoni e mafai ona faʻaumatia, ae o le fua e tatau ona matua ma suamalie. O le pele o le fualaau 'aina ei ai vailaʻau oona - alkaloids. Afai latou te ulu atu i le tino o le tagata i ni aofaiga tetele, e mafai ona latou gaioi e pei o le mea oona. I lenei itu, e talafeagai ma le faʻaeteete tele le faʻaaogaina o teuteu ma pulu mai rimoni peels.

Talu ai ona o le vevela e masani lava ona tulai mai ma le le talafeagai o le toto ma le toto maualuga, e mafai ona tupu mai. O mea aoga i le rimoni, ioe, sili atu. E fesoasoani i le faʻamaʻiina o le faʻaʻoʻo ma le vavalalata o tautala, e mafai ona aveesea faʻamalolo mai le tino, e mafai ona faʻamalolo ai le faʻaleagaina o le tino, ma faʻaitiitia ai foi le mamafa.

E le gata i lea, o le fua e atili ai le gaioiga o hormones, ma faʻamalolo ai paʻu paʻu. O le keketini e suia ai le insulin. E matuā faigofie lava le teuina o le rimoni mo se taimi umi e aunoa ma le leiloa o meatotino aoga o loʻo ia umia. E na ona e teuina le fualaau aina i se nofoaga malulu ma mulimuli i tulafono uma.

A e faʻatau, e tatau ona e mautinoa o le rimoni e maualuga lona maualuga, e pei o, e tatau ona matua, mago i fafo, ma sogasolo i totonu. O le fufuluina o fua o loʻo i ai se magogogogo, o se fatuga vevela tele.

E mafai ona maua i le maʻisuka le rimoni

Ua iloa e le au saienitisi o Isaraelu o ona po nei e fesoasoani tele le suamoni i le maʻisuka. O se tasi o lomiga faasaienisi na lolomiina se tusiga e uiga i le mea moni e faapea o tagata na ave le 150-180 ml o le rimoni le sua mo le 3 masina mo le 3 masina na faaititia ai le lamatiaga o le atiaeina o se faamaʻi e pei o le atherosclerosis vascular. O lona uiga o le numera o maliu o tagata maʻi na maua i le maʻisuka ua faʻaitiitia.

O se mea e sili ona manaia: o le suka o loʻo i ai i le suamoni suamalie faatasi ai ma antioxidants ma e le afaina ai le tala o le kulukose o le toto o le tagata maʻi. O suʻesuʻega o meatotino a le rimoni e le muta iina. Ma o tagata o loʻo mafatia i se faʻafitauli matautia e pei o le maʻisuka o se isi avanoa mo se olaga masani.

Pamekaisa ma le maʻisuka

O lenei tusiga e uiga i se tasi o fua na lauiloa i vailaau mai aso anamua. Na fautuaina e fomaʻi e faʻaaoga e faʻamalosi ai le tino, faʻatasi ai ma le mama ma le fualaʻau. E mafai ona faʻaaoga le rimoni mo le maʻisuka, aemaise lava mo le maʻisuka ituaiga 2, e faʻafefea ona fesootai fomaʻi ma le faʻaofiina o le rimoni i le taumafa a se tamaititi o loʻo mafatia i le maʻisuka?

Faʻavae ma meatotino

O le keke o loʻo i ai le tele o vitamini, minerale ma elemene (sodium, potassium, iron, calcium, phosphorus). O le kalori vaega o lenei fualaau aina e laiti - na o le 56 kcal. O le mea lea, o le rimoni e taua i le taumafa a soo se tagata. Manatua ona mea sili ona lelei.

    O le rimoni e faʻamamaina ai puipui o toto toto ma capillaries, o le pomegranate o loʻo i ai se mea faʻapitoa ma le diuretic meatotino, o le rimoni ma lona sua e maua ai aʻafiaga ma faʻamalosiga, o antioxidants o loʻo i totonu o fatu pomegranate o se mea sili ona lelei mo faʻamaʻi faʻamaʻi, pomegranate e faʻamalosi ai le tino puipuia, o le isi lapisi tele o le rimoni o lona fatu o se auala sili ona lelei o le faʻamamaina o le manaʻoga ma faʻasalalau lana galuega.

Faʻafefea ona faʻaaogaina i le maʻisuka

E mafai ona 'ai le rimoni i le maʻisuka? O lenei fesili e fesiligia e matua o tamaiti o loʻo maua i le maʻisuka, aemaise le maʻisuka ituaiga 2. I le tele o fualaau 'aina ma nisi o vine o loʻo i ai le tele o le suka, ona o nei fomaʻi e le faatagaina i latou e faʻaofiina i le taumafataga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le mea e lelei ai, e le faʻaaogaina le rimoni i nei fua.

E mafai ona ou inu le rimoni suamalie i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka?

O le suamiti mimiti foi e maloloina. Na faʻamamaina le toto ma faʻaititia ai le faʻasologa o igoa.O fomaʻi e fautuaina foi le faʻaaogaina o le rimoni i le tulaga o togafitiga e faʻaleleia ai le puipuiga ma le maʻisuka - 1 sipunipuni o suamalie o le rimoni fou i le afa o le vai aʻo leʻi 'ai. Faatasi ai ma le sauniuniga a le sua o le sua, e tatau ona e aveeseina uma fasi vaega paʻepaʻe, talu ai o latou oona.

Afai e te faʻatauina le suamalie o le pomegranate, e tatau ona e mautinoa o le tagata e gaosia. Faitau lelei le sua.

E mafai ona 'ai le rimoni mo le maʻisuka?

O le meaai mo tagata e maua i le maʻisuka ei ai ni tapulaa. O meaʻai uma e aofia ai le tele o le suka ma gaʻo, e le aofia mai le lisi. O fua mo le maʻisuka o se "mea lelei", ae o nisi o na mea e aoga.

Mo se faataitaiga, o le rimoni i le maʻisuka e fautuaina mo le faʻaaogaina i aso uma. Fualaau mumu, lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se supermarket, ei ai sona aoga aoga i le tino, pe a fai e aunoa ma le faʻanoanoa.

Faʻavae ma aoga aoga

O le a le aoga o le rimoni? Ua leva ona mafaufauina o se fualaau aina na faaaoga mo togafitiga faafomai e fomaʻi anamua. Bones, fatu, rimoni Peel, o lona sua oona e aofia ai le tele o "aoga". O fomaʻi e le o fautua fua e faʻaaoga lenei fua i tagata ei ai faʻafitauli o le vai ma gaʻo.

O le tuufaatasiga o le rimoni e faatusa i le tele o ituaiga o meaʻai:

    O le fualaau aina e aofia ai le citric ma le malic acid, o se puipuiga lelei e faasaga i le scurvy. O le pamekaisa foʻi o loʻo i ai pectins - mea mo le lelei atoatoa o le gaioiga. Penekaranisa e lelei tele mo le faʻamalosiina o le tino, faʻafetai i vitamini A, B, E, C. Monosaccharides "sucrose", fructose, glucose "ola" i totonu o le sua.

Amino acids o antioxidants e fesoasoani i le kanesa. O le tele o microelements ma minerale e maua mai mo le tagata e maua i le maʻisuka. O le tino e galue lelei e faʻafetai i le potassium, calcium, iron, phosphorus, sodium, magnesium, lea o loʻo i ai fua maloloina.

O uiga taua lelei o le rimoni i le maʻisuka e aofia ai:

    e faʻamalosia ai le tele o faʻamalosi, faʻamamaina o vaʻa o lapisi lapopoa e masani lava ona maua i le maʻisuka, faʻateleina le gaosiga o le hemoglobin, toe faʻaleleia o le malosi o le tino, aveesea o mea oona e faʻapipiʻi i totonu o le ate, ate, faʻamalosia atili capillaries, faʻaopoopoga i mea amino, vitamini, ma minerale o le tele o le cholesterol, o le faʻavaeina o le metabolism, e lagolagoina ai le masaniga o le gaioiga, le manava.

E mafai ona 'ai ma le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2

O le toʻatele o tagata e fiafia pe mafai ona ai rimoni mo le maʻisuka o le tikeri muamua ma le lua? Tali: e mafai ma e tatau lava. O nisi o le a tetee: ei ai le suka i le rimoni! Ioe, o le mea lea, ae o lenei vaega o le lanu mumu e ulu atu i totonu o le tino ma mea e ese mai ai: salts, vitamins, amino acids.

O nei vailaʻau e le faatagaina ai le maualuga o le suka e tulaʻi ma manuia le faʻapipiʻi togafitiga. E mafai ma e tatau ona 'ai le rimoni i fatu, inu i lona vai maloloina mo soʻo se tikeri o maʻi. O fomaʻi e fautuaina le 'aina o fua i aso uma, ae i lalo o nisi tulaga. E mafai ona 'ai faʻatasi le keke i le aso.

E faʻafefea ona inu le rimoni i le maʻisuka

Ua fautuaina e fomaʻi e inu e le suka suka le susu o le rimoni, ae o le mea sili lea e fai o se vaega o le faʻatagaina. Mo se tagata o loʻo i ai faʻamaʻi o le tikeri muamua poʻo le lua, o le mea inu faapena o se laxative ma tonic lelei. O le suamini mimati e sili ona faanatinatiina le fiainu mo se taimi umi, faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, ma faʻaleleia ai le soifua manuia lautele.

E masani lava pe afai o le faateleina o le kulukose i totonu o le tino, o le tagata maʻi e feagai ma lagona tuga tiga i totonu o le itutino, vevela. Faafetai i le sua, lea e mafai ona faʻaitiitia i se vaega itiiti o le meli, o nei faafitauli ua paʻu i tua. E mafai ona inu le maʻisuka i se mea inu i se fua o le 60 isu o le sua i totonu o le afa ipu ipu vai.

E i ai ni faʻailoga?

Aʻo leʻi aofia ai le pomegranate i meaʻai i aso uma, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻatalanoaina e se endocrinologist. E talafeagai lenei mea ina ia aloese ai mai faigata matuia o le faamai.

E tele faʻamaʻiloga e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o fua mumu:

    faʻamaʻi e afaina ai le gastrointestinal system (pancreatitis, ulcer, gastritis, cholecystitis ma isi mea), allergies, mama, sua suamalie, e ono afaina ai le nifo, e tatau ona fefiloi ma le vai poo le sua o le isi fua.

Pisini

Pamekaranisi - O se fualaau aina e aofia ai le tele o meaola eseese, o le oloa e sili ona lelei mo tagata e maua i le maʻisuka. Ae maise lava i le tau faasaga i lenei faʻamaʻi, e pei o se meafaigaluega faaopoopo, e aoga le suamoni.

O le suamini suamalie o se fesoasoani lelei mo le tausia o le soifua maloloina ma le malosi e le gata i le maʻisuka, ae faapena foi i viral, colds, atherosclerosis. E sili ona aoga pe a maeʻa le togafitiga o le chemotherapy, i faʻamatalaga o le faʻalauiloaina o le radiation ma isi faʻamaʻi.

O le numera tele o vailaʻau e puipuia ai siama o tino mai aafiaga matautia faʻaleagaina e maua i le rimoni. O lenei sua e mafai ona lagolago ai le tino i le tau faasaga i faʻasalaga saoloto. O le pamekaisa o loʻo i ai vitamini C, P, B6, B12, K, salts of iron, potassium, iodine, silicium, calcium, sili atu i le 15 amino acids (sili atu nai lo se isi fua).

O se faʻasesega i le taumafaina o le suamalie e mafai ona avea ma faʻamaʻi e pei o se maʻi o le manava, maʻi ulutala leodenal, gastritis ma le maualuga maualuga, pancreatitis. E le gata i lea, o infusions ma decoctions fesoasoani e faateleina le toto, e le fautuaina le maualuga o le toto.

O aoga o le rimoni ma ona fua mo le maʻisuka e manino lava, e faʻalagolago lava i le ogaoga o le maʻi, o le mea autu o le faʻaalia o le faʻaleleia, tumau i le taumafaina, o le auala e tasi.

Seisi faʻamatalaga e uiga i aogā ma faʻamalosi o le rimoni mo le maʻisuka

O le maʻi suka e faatatau i le numera o faʻamaʻi e taatele, ma o le mafuaaga lea e faʻavae ai matagaluega faapitoa i supermarkets ua tumu i oloa mo lenei vaega o tagata.

O nei oloa e iloga i le mea moni e faapea, i la latou tuufaatasiga e leai se suka i lona tino mama, lea e mafai ona afaina ai o latou tino. I le fesoʻotaʻiga ma mea o loʻo taʻua i luga, o tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona mafaufau ma le totoa i filifiliga o oloa mo a latou meaʻai.

Pameka moli ma ona mea aoga

Talu ai o fualaau aina e tele vitamini, ma o le mea tonu lava lea e manaʻomia e le maʻisuka maʻi, e mafai ma e tatau ona faʻaumatia i totonu o latou mamanu. O fua sili ona fuaina e fomaʻi o le rimoni. E le gata ina faʻamalosi ai le puipuiga o le tino, ae fesoasoani foi e faʻaititia le aofaʻi o suka i totonu o le toto, lea e taua tele mo le maʻisuka. E pei o le fualaau aina ei ai mea aoga, e le suamalie.

E le gata i lea, e tatau ona faʻafefiloi le vai pia rimoni fou ma isi suavai poʻo vai, lea e tatau muamua ona kuka. O lea o le a le maua ai le faʻamalosi ma o le a le afaina ai le mucosa gastric ma le nifo enamel.

E iloa e mafua ona o le maualuga maualuga o le kulukose i le toto o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o loo i ai pea le tuputupu ae faifai pea o ituaiga uma o sigi, lea e tau atu i le suamalie i le vaega o le tino ma le tala. E mafai foi ona mafua ai le ita o le vevela, lea e masani ona o faatasi ma lagona tiga.

Ona o le suamalie o le pomegranate e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le urine, e mafai ona avea ma se fesoasoani sili i le tau faasaga i nei faʻalelei o faʻaaliga o le maʻi. E aoga foi i le tulaga o le faʻaalia o uiga iloga o le faʻamaʻi, e pei o le matagogo ma se lagona faifaipea o le fia inu. E tatau ona maitauina o le soloia o nei faaaliga e mafai ai ona puipuia le foliga mai o maa ma oneone i fatugaʻo.

O le suamalie o le rimoni sa masani ona avea o se punavai o le hemoglobin. O lenei mea moni e taʻu mai ai o le taumafaina o lenei vai inu, o se tagata e toe faʻatumu le tuʻuina atu o le toto lelei. E fesoasoani foi i le faatumauina o le amio saʻo, lea e taua tele i le siama o le maʻisuka.

O le suka o le keke suka

O le aoga o le suamoni o le rimoni i le maʻisuka ituaiga 2 e tutusa ma le faʻaaogaina o fualaau aina i lona masani masani. Ae peitai, e tasi le "ae."

O fualaau e tatau ona na o le fueina fou ma faia i le fale. O lea e mafai ona e mautinoa e leai se suka faaopoopo i totonu o le vaiinu, lea e faʻapipiʻi i taimi uma i sua o fale gaosi oloa, faʻapitoa foi i le fale lava ia, e faʻaitiitia ai le gaʻo.

O le togafitiga masani o le lautele. O le suamalie suamalie o le rimonika ua fautuaina e tatau ona faia e pei ona taua i lalo: 50-60 gogo o le rimonika ua faaopoopo i le afa ipu tioata mama. O le aʻafiaga o le inu o le a manino pe a fai e vave ona 'aʻai.

  • Faamamāina o le toto mai cholesterol,
  • Faʻaleleia le aveesea o toxins, faʻaleleia le hemoglobin,
  • O ituaiga o ituaiga rimoni e ola e fesoasoani i le taofiofia o le taofiofi,
  • Faʻaauau le faʻamalosi totoga,
  • E i ai sona aafiaga faʻafetai.

O le faʻaauau e taua mo le inu o le rimoni i le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻaaloalo e masani ona tupu i kosi faʻaletausaga, e aofia ai pupuʻu puupuu mo le 2-3 aso. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e malolo mo le 30 aso ma toe fai le kosi.

O le inu malosi o leo o le tino ma o se mea sili ona lelei. E faʻamalieina ai le fiainu, fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka i le toto o le tagata mamaʻi ma le urine, ma faʻaleleia atili ai le soifua maloloina o le maʻi.

O le suamini mimiti ma le meli o se meafaigaluega matagofie mo le puipuia o faʻafitauli faigata o le maʻisuka:

Faaaogaina o le suka o le rimoni

E mafai e le pomegranate i le maʻisuka ona faʻamanuiaina e ala i le tilotilo i lona faʻasologa o le maʻisuka. E na o le 35 iunite, o le mea lea, o lenei fua o loʻo aofia i totonu o le lisi o faʻatagaina. O se tasi o mea taua taua o le tuufaatasiga aoga, lea e aofia ai vitamini, minerale ma isi mea e fesoasoani i le toe faʻaleleia o mea ua faaleagaina ma le maualuga o kulukose.

O le tanneti e aofia ai vaega nei:

    O fesoasoani hydroxy succinic ma butanedioic o loo i totonu o le pomegranate e fesoasoani lelei e toe faʻafoʻi puipui o capillaries (o nai vaa laiti). Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga i togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka microangiopathy.

I le taulai atu i le tuufaatasiga o le fetus, e mafai ona tatou faaiuina o le rimoni o se mea aoga tele. E mafai ona e 'ai i lona mamanu mamā pe inu vai rimoni mo le maʻisuka, e aunoa ma le fefe i le leaga. O le faʻaaogaina umi o le oloa e faʻataga ai oe e faʻaleleia atili le metabolism, faʻaitiitia le faʻatonuga o le suka ma faʻafouina ai mea ua faaleagaina.

E mafai ona faʻaaoga le rimoni i le maʻisuka i aso uma ma sili atu ona fou.

Afai e te manaʻo i le vine o le pomegranate, ona sili atu lea ona e faia oe lava ia e mautinoa ai le lelei o le oloa. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻafefe i le vai. E iai le rimoni i le maʻisuka e le sili atu ma le 100 g i le aso. O le suamini moli e mafai ona faʻaaogaina i le aofaʻi o le 60 matūsū ile 100-150 ml o le vai ao leʻi oʻo i taumafataga taʻitasi.

E i ai tulaga e le tatau ai ona 'ai le rimoni pe inu i lona sua. E ui lava i faʻamanuiaga uma, e afaina i le nifo niila (le pito i luga o nifo) ma e mafai ona faateleina le malosi i le manava. E le tatau i le maʻisuka ona faʻaaoga le rimoni i ia tulaga:

  • gastritis ma maualuga maualuga,
  • se ulutala
  • afaina o le pancreas ma fatugaʻo,
  • toe le manuia
  • gallbladder faamaʻi
  • otaota
  • ogaoga ogaoga o le nofoa (taʻavale).

Le aʻafiaga o le sua i luga o le tino o le tagata maʻi

O le suamalie o le pomegranate o le suamalie i le ituaiga 2 o le maʻisuka ei ai lona aoga aoga ile faiga o tino nei:

O le suamini mimiti i le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le maʻisuka ia maua ai i aso uma ni meaʻai. E mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe maualuga maualuga le kulukose i totonu o le toto (mai le 20 pe sili atu). I le tele o tulaga, o le faʻaaogaina o le rimoni na faʻaleleia lelei ai le tulaga o le maʻi. Ae peitai, e le o se vailaau ma e na o le vaega autu o le togafitiga e faaopoopo, o lea e tatau ona tuufaatasi lana pulega ma vailaau, aemaise lava i le maʻisuka tele.

Vaega o le faʻamaʻi

O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi tigaina. O loʻo faʻaalia i le malosi tele o le kulukose toto (o le hyperglycemia). O lenei faʻamaʻi e matautia ona o le tele o faiga tino ua solia, o pa o toto toto ua pagatia.

E le gata i lea, o le gaʻo ona o le faʻaleagaina o le tino, e masani lava ona tupu, mo soʻo se ituaiga o maʻisuka o loʻo i ai le paʻu o le paʻu i foliga o dermatitis, etc. O le maʻi ua vaevaeina i ituaiga: 1 (insulin-dependent) ma le 2 (e le o insulin-dependent). O le mea e lelei ai, o le rimoni i le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1 e mafai ma e tatau ona faʻaalu e faʻaleleia le soifua maloloina.

Faʻafanua o Oriental Fruit

O Asia Tutotonu o le nofoaga na fanau mai ai le rimoni, ae o lenei laau aoga ua totoina i le tele o atunuu - Georgia, Iran, ma isi. O se laau e mafai ona ausia le maualuga o le 6 m. E faaopoopo i meaai, o le rimoni foi e faaaoga i le gaosiga o meainu. O fualaau aina suamalie o loʻo i ai fatu fatu lanu-paʻu ma sina paluga paʻu. E ui lava i lea, o le fua e tatau ona faigata, a le o lea e mafai ona faasolo ina leaga, sasaina i taimi o femalagaaiga, ma frostbitten.

E ui o le tele o fua ma fualaau aina e faʻasaina, o le faʻaaogaina o le rimoni i le maʻisuka ua fautuaina ina ia faʻamalosia ai le taumafa. E taua foi le taumafa e puipuia ai faʻafitauli e mafua mai i se faʻamaʻi matautia. E mafai la ona 'ai le rimoni i le maʻisuka ituaiga 2? Ioe O le fua e aoga pea ona o le i ai o antioxidants e mafai ona maualalo le maualuga o le suka. I le faʻaopoopoga, o fualaau faʻalautele e aofia ai mea amino e 15 e manaʻomia mo le tino o le tagata.

O le suamini mimiti i le maʻisuka e le mafai ona faʻaaogaina, aua o:

  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • faʻaleagaina atherosclerotic plate, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol,
  • saturates le tino, lea e sili ona taua mo le maʻisuka, ma vitamin talafeagai ma minerale,
  • faateleina le hemoglobin,
  • faʻaleleia le gasegase
  • tautua o se lagolago i le pancreas,
  • fesoasoani e faʻamalo le fasi mea afaina mai toxins,
  • faamama le toto
  • e puipuia ai le atinaʻe o urolithiasis,
  • faaitiitia le fia inu, lea e taofia ai le fausia o le edema.

O le mea lea, o le rimati i le maʻisuka ituaiga 2 e matua aoga lava, aua e le mafai ai ona amata le ogaoga o taunuuga ogaoga o le maʻi.

Faaaoga isi vaega o le laau

O le kekekeke i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona aoga ona o le faʻaaogaina e le gata o ona fatu ma vine, ae o le paʻu foi o le fua, laʻau, paʻu, ma aʻa.

O se teuteuga ua saunia mai le paʻu ma laʻau, lea o le a faʻamalosiina ai le fatu cardiovascular system.

O le teuteu o le paʻu o le fomaʻi o le a fesoasoani i le fofoina o le gastrointestinal tract.

O se teuteuga mai le paʻu o le rimoni e sili ona lelei, e fesoasoani i le togafitiga o faʻafitauli o le ate, faʻamaʻi o le ooto, ma le faʻavasegaina o le mafaufau, ma faʻamalolo ai tiga ogaoga i sooga.

Paʻu paʻu, pulumu, fai o se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi.

O ponaivi mamago e mafai ona toe faʻafoʻi le paleni o hormonal i tamaʻitaʻi uma ma alii.

E mafai foi ona faʻagogo ma faʻaopoopoina fatuga o loʻo oso ese le fatu o fualaau suamalie i le teas. O lea ituaiga vailaau e fesoasoani e faapaleniina le tino o le tino, faamamaina ai le fiafia, popole, ma fesoasoani e aveesea le le fiafia.

O le suamalie o le rimoni, o loʻo faʻaaogaina e faʻavasegaina ai meaʻai ma fualaʻau, e matua lauiloa lava i taumafa faʻalautele.

E tasi le fua, ae o loʻo i ai se pusa fesoasoani muamua! O tagata e maua i le maʻisuka e masani ona sili atu nai lo isi tagata e ono aafia i faʻamaʻi eseese e sili atu i le isi ona o le faʻaitiitia o le puipuiga. E mafai ona e faʻaaogaina togafitiga a tagata, e teuina mo le tele o tausaga e o tatou augatuaa, pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Matou te faʻateʻa ese anufe faʻaupu. E tatau ona faʻamago fatu o 6-9 pusa mo 6 itula ma fusi i le paʻu. Faʻaaoga ao leʻi 'aʻai 1 tbsp. sipuni 4 taimi i le aso. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaitiitia le paʻu i totonu o se ipu susu o le pineapple e aunoa ma le suka.

50 g o paʻu rimoni e tatau ona tumu i le 400 ml o le vai malulu mo le 6 itula. A maeʻa le taimi lenei, e tatau ona e faʻapipiʻiina i luga o se afi vevela seia oʻo i le taimi e vaeluaina ai le afa o le vai. Ia mautinoa e faʻafefe le susu, faʻamalie ma tuʻu le tagata inu i se mea tutusa mo le itula. A maeʻa le 30 minute e tatau ona tuʻuina atu le masima.

Ona o mea o loʻo i totonu o le alkaloids, isopeltierin, methyl isopeltierin i le paʻu ma aʻa o rimoni, o loʻo i ai se mea anthelmintic malosi.

E faʻapefea?

E tele fomaʻi e faapea o le rimoni i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaumatia i aso uma. E tatau ona manatua i le mafaufau, mo i latou o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, o le tuputupu ae o le kulukose ma le pa'ū e matua matautia lava. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e mataala i le faʻaaogaina o le rimoni i au meaʻai i aso uma. O le a faʻaitiitia le faʻafitauli pe afai e te inu na o le 1 ipu vai suamalie, mo se faataitaiga, 'ai le afa o fua ile aso. A e faʻatau fua, ia mautinoa ua matua ma e leai se mea e faaleagaina. E tatau ona e iloa o isi vai e le mafai ona tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o le rimoni, aua e mafai ona afaina ai le soifua maloloina. Aua nei galo o le sua o le rimoni i se mea e le i ai se leaga e i ai sona aafiaga leaga i le manava o le nifo, e mafai lava ona faʻaumatia ai.

O le vaega sili ona lelei o le a faʻaitiitia le 60 gogo o le suka i le 100 ml o le vai. A filifilia pe o le a le sua e faʻatau, e le manaʻomia le tuʻuina atu o meainu mai le tetrapacks. O le suavai masani e masani ona teuina i totonu o koneteina tioata. Ae e mafai ona e faia ia oe lava, lea o le a sili atu ona aoga. Pe a togafitia ma isi vaega o fualaau aina, o le a tatau ona iloa tonu le fua, talu ai, mo se faataitaiga, o le pele o le laau e aofia ai le tele o alkaloids e le aoga.

Faaiuga

I la tatou tusiga, o se autu taua na mafaufauina - o aoga ma mea leaga o le rimoni i le soifua maloloina. Ua matou auiliiliina auiliiliga o mea e faʻamalolo ai le fetus, faʻapea foʻi ma le taimi e afaina ai le tino le fua. Ole taimi nei e mafai ona e taliina le tali fesili pe e faatagaina le pomegranate mo le maʻisuka ituaiga 2. Aʻo leʻi 'ai se fualaau aina, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, aua o lenei fualaau aina e mafai ona sili ona aoga ma afaina tele. Mulimuli i tulafono ma fiafia i le tofo o se fualaau manaia - rimoni.

Le aoga o le rimoni i le maʻisuka

Afai tatou te suʻeina lomiga i luga o le Initaneti e uiga i le pomegranate ma lona aafiaga i luga o le maʻisuka, ona toetoe lava a pepese uma ia te ia, ma matauina o loʻo i ai le tele o mea aoga. I le isi itu, o le toʻatele o tusitala e leai se malamalamaaga i le faiga o le gaʻo o le gaʻo i luga o le suka o le toto, o lea o la latou lomiga e matua lalata ma e le o atagia ai le tulaga moni o mea. O se faataitaiga o lenei vitio:

O le mea moni e aoga le rimoni. O lenei fualaau e aofia ai le tele o antioxidants, e aofia ai polyphenols. O patekaine e tele atu mea faʻamaʻi faʻamaʻi nai lo le lanu meamata poʻo le uaina mūmū. O faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina e faʻapipiʻi i rimoni o le puipuia lea o le maʻi cardiovascular (e ala i le faʻaitiitia o pusa o le cholesterol i luga o puipui o maʻa).

Sei o tatou vaai i mea latou te tusia e uiga i faamanuiaga o le rimoni i le sosaiete faasaienisi.

I le tusitala o Atherosclerosis, na lomia ai se suʻesuʻega i luga o le aafiaga o le rimoni i tagata e leai ma le maʻisuka. O le suʻega na aofia ai le 20 tagata matutua matutua ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le 10 mataupu e le mafatia i le maʻisuka. Na inu e nei tagata le 170 kalama o le sua o le pomegranate i aso taitasi mo le tolu masina. I le tolu masina mulimuli ane, na maua ai e le au suʻesuʻe i mataupu mataupu se faʻaitiitia i le faʻamalosia o arteries ma le faʻaaogaina o le "leaga" cholesterol e siaki i tagata uma e auai. O le mea e ofo ai, e ui i le mea moni o le vai rimati o loʻo i ai vailaʻau maso, o le maualuga o le kulukose o le toto e leʻi faʻalauteleina i le vaega o le maʻisuka (iinei, e foliga mai, o le maualuga o le hemoglobin glycated, lea e faʻaalia ai le maualuga o le maualuga o le toto toto i masina talu ai nei, . o le maʻisuka o le a mautinoa le faateleina o le suka pe a uma ona faʻaaogaina le rimonipe afai e te le ave togafitiga talafeagai ole vailaʻau oona).

E fesoasoani foʻi le suamini mimiti i tagata e iai ni faʻafitauli o le fatu, e pei ona molimauina e se suʻesuʻega a MD Dean Ornish. O tane o loʻo mafatia i faʻamaʻi cardiovascular na inuina le ipu o le rimoni i le aso mo le tolu masina. O se taunuuga, o lo latou toto e tafe atu i luga o laʻau ua faaleleia pe a faatusatusa i mataupu na latou aveina se placebo.

I loʻu manatu, e moni lava, o le rimoni e aoga tele i le tino ma o se fualaau lelei. Ae, na o tagata e leai se maʻisuka. I le maʻisuka, o le rimoni e mafua ai le faateleina o le suka toto ona o loʻo i ai le tele o mea inu. O le mea lea, mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le rimoni e sili atu ona leaga nai lo le lelei.

E mafai ona e fesili, e uiga i meatotino faʻaleagaina o le rimoni? E le tatau i tagata maʻisuka ona puipuia a latou siama mai le faʻasao faʻafuaseʻi? Ioe, e tatau, ae mafai ona ausia lenei galuega i isi auala. Mo se faʻataʻitaʻiga, inu vailaau lanu meamata poʻo le uaina mūmū mūmū i fua faʻatatau. O nei meainu o ni mea faʻamaʻi lelei foi, ae sili ona taua - latou te le faateleina le suka toto! E fautuaina foi le maʻisuka e ave se ala o le alpha-lipoic acid (ma sili atu le r-lipoic acid) faatasi ai ma le faaaogaina o vitamini B i luga o fua - o le a maua ai se aafiaga e sili atu ona aoga nai lo le faaaogaina o rimoni po o le rimoni.

Penekalama e aoga mo le faʻamaʻi pipisi ma le inisalini.

I se lomiga faasaienisi 2013, o le Pamegranate o se Fua e Faaleleia Masalo Metabolic (PubMed, PMID: 23060097) tusi mea nei:

"O suʻesuʻega i suʻesuʻega ma suʻega suʻesuʻe na faʻaalia o le pomegranate o le suavai ei ai lona aafiaga o le hypoglycemice aofia ai le faateleina o le lagona o le inisalini, le faʻamaina o le ala-glucosidase ma le faʻaleleia o le gaosiga o le kulukose. E iai foi le aafiaga o le keke i le faaitiitia o le cholesterol atoa, faapea foi ma le faaleleia o le lipid profile i totonu o le toto ma ei ai aafiaga e tetee atu ai i le toto.

O nei aʻafiaga e mafai foi ona faʻamatalaina pe faapefea ona maua mai le rimoni ma elemene e maua mai ai le aʻafiaga o le soifua maloloina e mafua mai i le maʻi faʻasolosolo. O le pamekaisa e aofia ai polyphenols, e pei o le ellagotanini ma anthocyanini, faapea foi ma meaola phenolic, gaʻo gaʻo ma le tele o mea faʻalauiloa. Ellagotanins, anthocyanins, faapea foi ma meaola o le phenolic, o vaega ia o le rimoni, ei ai le aoga aoga i le soifua maloloina o tagata taitoatasi ma le malosi o le insulin.

Pamekaranete ma le rimoni vine e mafai ona faateleina le suka toto ma afaina ai le maʻisuka

E ui i le mea moni e faapea o le fua o le 'aina e faʻaaoga i le tele o atunuu, o loʻo i ai ni suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega faʻapitoa i ona tagata e maua i le maʻisuka. E tele suʻesuʻega e manaʻomia i meatotino o lenei fua. "

Dr. Bernstein's Pamegranate ma le Pau-Carb Diet

Dr. Bernstein i lana tusi "Diabetes Solution" e le o taʻua ai le pomegranate o se fua aoga i le maʻisuka. Ma afai ou te tusi e uiga ia te ia, ona mautinoafaasaina lona faaaogaina.

Mo le aufaitau e le iloa po o ai Dr. Bernstein ma e le masani i lana auala, ou te manatua o ia o se fomaʻi faʻamaonia ma le "vaega-time" type 1 diabetic ma le 70 tausaga o le poto masani (na ia maua le maʻisuka i le 1946). O lona finagalo ma lona poto masani e mafai ma e tatau ona talitonuina. Faitau atili e uiga i le vaega tutusa.

O le mea lenei na ia tusia e uiga i le 'aina o fua (e aofia ai le pomegranate): "O gaʻo meaʻai tatou te' ai o filifili ia o kulukose. O le puupuu o le filifili, o le suamalie o le tofo. O nisi filifili e umi ma sili atu ona faigata (o le mea lea, "faigofie" ma "faʻalavelave" o gaʻo). O meaola uma lava, e tusa lava pe faigofie pe faʻalavelave, e faia atoa i le suka.

"Sugar?" - e te fesili ai, uu i ou lima se fasi falaoa atoa o le falaoa. "O le suka foi lena?" I se faapuupuuga, ioe, o le a avea ma mea pe a uma ona e 'ai.

I le faaopoopo i nisi o tuusaunoaga, o mea gaʻo o le gaʻolaʻau o fualaau toto - starches, cereals, fruits, ia i ai le aafiaga mulimuli mulimuli i le suka suka - latou te faateleina. Afai e te 'ai se falaoa atoa o le falaoa, inu Coca-Cola pe' ai i pateta paluga, o le aʻafiaga ile maualuga o le kulukose o le toto e tutusa lava - e maualuga le maualuga o le toto toto, pe a faʻatusatusa i le aofaʻi o gaʻo.

O nisi o gaʻo gaʻo, e pei o fua, e maualuga i le faigofie, maualuga le saoasaoa gaʻo. Carbohydrates i fualaau aina e masani lava ona fai i le fructose poo le maltose (malt sugar) - latou te gaoioi lemu atu nai lo le suauu poo le suka, ae o le a mafua ai ona tutusa le maualuga o le suka o le toto, ae na o le eseesega taimi. Ioe, atonu e iai se eseesega i le va o le maualuga o le suka ma le alualu i luga lemu i le lua itula, ae o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a maualuga ma o le a tele se inisalini e totogi. O le tui o le inisalini e manaʻomia pea ona faʻatusatusa lelei ma malamalama pe a iai le pito i luga o le gaioiga o gaʻo.

E ui i apoapoaiga e "tasi le apu a le aso e sui ai le fomai," ou te leʻi 'ai fua talu mai le 1970 ma e sili atu le soifua maloloina nai lo le tele o tagata e maua i le maʻisuka latou te faaaogaina. "

Dr. Bernstein o fualaau aina, e aofia ai rimoni, e faasaina mo le maʻisuka. O se tasi lenei manatu matagofie e uiga i fualaau aina:

"I nei tausaga talu ai, ua finau mai nisi o fomaʻi e faapea, o le meli ma le fructose (o le suka o loo maua i fua, fualaau faisua, ma le meli) e aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka aua o le" suka moni. " Ae o le kulukosese o se gaʻo masani, e pei ona i ai i laau uma ma meaola ola, ma ua tatou iloa o le kulukose e mafai ona toto maualuga toto maualuga. Fructose, lea e faatauina atu e pei o le manogi suamalie, e masani lava ona faia mai fatu o sana ma o se elemene taua i le tele o meaai. Meli ma le fructose, "natura" pe leai foi, o le a amata vave ona faateleina le suka o le toto nai lo le vaega lona lua o le faʻasalaga o le insulin e amata ona galue. O le tuiina o le inisalini poʻo le faʻaaogaina o vailaʻau o le hypoglycemic e fesoasoani e faʻaitiitia ai. Vaʻai ma 'ai ni nai kene o le meli po o le sufulisi ma siaki lou suka i le 15 minute. E faigofie ona e iloa o "pulega" e mafai ona sese. "

O le mea lea, o le rimoni o le mea e tasi o le carbohydrate e pei o le meli po o vine. E maua ai le suka toto. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e tatau ona taumafai e faatumauina le maualuga o le suka o le toto, e pei o tagata soifua maloloina, ina ia taofia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. E mafai ona faia lenei mea i meaai e maualalo i le gaʻo, o aʻafiaga i luga o glycemia e faigofie ona vaʻai. O le mea lea e sili lava le musu e faʻaaoga rimoni mo le maʻisukama vitamini, minerale ma antioxidants e mafai ona manuia le mauaina mai isi punaoa, e aofia ai faʻaopoopoga.

O le mea lea, i le taliina o le fesili "Mata e mafai ona maua ai le rimonika o le maʻisuka?", Matou te faia mulimuli i faaiuga:

  1. O le keke o le fualaau maloloina ma le antioxidant. O loʻo i ai aoga aoga i luga o toto toto, faʻasaʻo le tino o radical free, i nisi tulaga e faʻaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol ma faʻaitiitia ai le toto. E mautinoa lava le aoga o le keke mo tagata soifua maloloina, ae o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete.
  2. Afai o loʻo e totogi pea le maʻisuka ma se mea e masani ai le gaʻo (Diet No. 9), ona mafai ai lea ona e taumafa i le pomegranate ma inu le rimoni i le faʻamaoni. Aua neʻi galo o le rimoni o loʻo aofia ai gaʻo meaʻai, lea e maua ai le maʻisuka e maua ai le toto toto, o lea e tatau ona amanaʻia pe a faʻatusatusa iunite falaoa (XE). E sili atu le suamalie o le rimoni le vai i le vai e faʻaitiitia ai le maualuga o le gaʻo i totonu o le kulimi ma faʻaitiitia ai lona aʻafiaga ile glycemia.
  3. Afai e te mulimuli i le maʻisuka o le maʻisuka a Dr. Bernstein ma mulimulitaʻi i se meaʻai maualalo, o le rimoni o se mea faasaina ma e le tatau ona e faia. O le patekaranite o loʻo i ai le tele o mea e mafai ona faigofie ona gaosia i le gaʻo, ma e faʻasaina i se meaʻai laiti. Taumafai e suʻe se sui mo ia mai le lisi o oloa faʻatagaina, mo se faʻataʻitaʻiga, fiafia i le avocados poʻo le pala.

Punaoa:

  • Penekaranisa ma le ituaiga 2 maʻisuka maʻi (lomiga faasaienisi) / PubMed, PMID: 23684435.
  • Patekarania: O se fua e faʻaleleia ai le maʻi gasegase (faʻasaienisi) / PubMed, PMID: 23060097.
  • E aoga aoga rimoni mo tagata e maua i le maʻisuka? // CureJoy, Fepuari 2017.
  • O le suamalie fou o le pomegranate e faaleleia ai le inisalini, faaleleia le galuega β-cell ma faaitiitia le anapogi o le toto glucose i le tino i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. // Journal of Nutrition Research, 2014, Nu. 10, pp. 862-867.
  • O le taumafaina o le rimoni le vai e taofia ai le gaioiga o le angiotensin-converging enzyme (ACE) i le toto ma faaitiitia le toto toto toto // Atherosclerosis Journal, 2001, No. 1, pp. 195-198.

Tuua Lau Faamatalaga