St. John mo le maʻi suka

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Puipuia o le atinaʻeina o faʻalavelave e mafua mai i le maʻisuka, e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaititia o le lelei o le vaʻaia ma le faʻaleagaina o le tino, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faʻaleagaina o le cardiovascular system o le galuega autu o togafitiga togafitiga.

O le inuina o le ipu e tasi i le aso i le taimi o taumafataga e mafai ona faatulaga ai le gaioiga o totoga ma a latou tino.

Chamomile o se vailaʻau faʻamalositino ma o lona faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka e tatau ona malilie i le fomaʻi.

O fualaau oona e faʻaaogaina mo le maʻisuka e le o se sui atoatoa poʻo se isi auala o togafiti togafiti togafitiga faʻasoifua maloloina e fautuaina e se fomaʻi.

O le faʻaaogaina o togalaau i le togafitiga o se maʻi e mafai ona faaleleia ai le tulaga o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻaaogaina o le chamomile i le togafitiga togafitiga ei ai sona aafiaga lelei i le maualuga o kulukose plasma.

O le faʻaaogaina o le chamomile e le gata ina mataʻituina lelei le tulaga o le soifua maloloina, ae e mafai foi ona avea ma se puipuiga sili ona lelei pe afai o se tagata ua i ai se predisposition i le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o le laʻau i le togafitiga o le maʻisuka ua faia mo le tele o seneturi. O le faʻamaʻi e faʻaaogaina i le maʻisuka e le fofoina ai le maʻi, ae o loʻo i ai sona aoga aoga i luga o faʻalapotopotoga uma o le tino. O le faʻaaogaina o laʻau teas e faʻasolosolo ai faiga o gataifale, ma o le maʻisuka o se maʻi e mafua mai i faʻafitauli o le tino.

I le faaopoopo i le laʻau o le chamomile, e mafai foi ona e faʻaaogaina le St. John's wort e togafitia ai le maʻisuka. St. John's wort o se laau oona e faaaoga i le sauniuniga o le tele o vailaʻau.

O le auala, saunia i luga o le faavae o le St. John's wort, e fesoasoani i le faʻamaloloina o manua ma maʻi tuga, faʻamaloloina spasms o ipu o le cardiovascular system. St. John's wort ua i ai ni mea e tetee ai le ita ma mea e sili ona maualuga.

O St. John's wort i lona tuufaatasiga o loo i ai se aofaiga tele o tuufaatasiga bioactive. Aʻo leʻi faʻaaogaina le aoga a St. John i le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Faʻaaogaina o meaʻai o le kammile tii

O Chamomile i lona tuufaatasiga o loʻo i ai se tele o vailaʻau faʻamalosi aoga e mafai ona fesoasoani e foia faafitauli faʻalesoifua maloloina ua faʻaalia i le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

O mea aoga autu o le chamomile e faʻafefe-inflammatory ma antimicrobial.

O nei uiga lelei e faʻamautinoaina i le i ai o le ascorbic ma le salicylic acid i le maʻa.

I le faaopoopo atu i uiga ua faailoaina mo le chamomile, o meatotino nei e aofia ai:

O le tuufaatasiga o le chamomile e aofia ai flavonoids, micro ma macrocells. I totonu o le kami i ni aofaiga tele e aofia ai:

  1. paluka
  2. zinc
  3. calcium
  4. uʻamea
  5. magnesium
  6. apamemea ma le manganese.

O le lauti Chamomile ua fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Chamomile mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga uma e avea o se sui i fafo ma fafo.

O le anti-inflammatory and antibacterial qualities o le chamomile tii ua faatelevaveina ai le faamaloloina o manua ma maʻi papala pe a faʻaaoga le laʻau chamomile e avea o ni faʻamau.

O lea e faia mai siama e fesoasoani e faʻaleleia ai le toto ma taʻe ai le toto.

O le lauti Chamomile e mafai ona fesoasoani i le gasea ma faʻaitiitia ai le tiga o le manava lea e tupu i le avea ai o se itu o le tagofia o vailaʻau faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka.

O le lauti Chamomile e fesoasoani e faʻaleleia ai le faʻalaumalieina ma faʻafesoʻotaʻi maso o le intestinal, faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le gaosiga ma le faʻamalosi.

O Chamomile o se vaega o se fuainumera tele o sauniuniga o le togalaau e fuafua e faʻasaʻo le tulaga o le tino ma puipuia ai le maʻisuka i le i ai o ni mea faʻapitoa i tagata.

O le mea taatele ma taʻutaʻua o le faʻaaogaina o togalaau o arfazetin.

O le tuufaatasiga o lenei faaputuga o se tasi o vaega e aofia ai fugalaau chamomile ma le vao o St. John. O le tele o nei vaega o le 5-10% o le lapisi o le paluga.

O se mea e afua mai ai se faʻaaliga faʻapitoa e saunia mai le aoina.

O le aofaʻiga e taʻua o Arfazetin o se vailaʻau ua faʻamaonia; o lona faʻatinoga e faʻatinoina e ala i le fesoʻotaiga o falemaʻi.

Faia o le laʻau chamomile

Ina ia motusia fugalaau chamomile i le lauti, e tatau ona e faia se sipuni tasi o fugalaau ma sasaa se ipu vai inu. O lea lauti e fesoasoani e toe faʻafoʻi le faʻaogaina o le tino, lea e faʻavaivaia e tulaga faigata. O lauti Chamomile e mafai ona gaosia i caraway ma mint, poʻo caraway ma calendula.

Aʻo saunia le laʻau o chamomile ma fua o caraway ma le mint, o le vaeluaga o vaega e tatau ona 0.5: 0.5: 1, faasologa. I le tulaga o le sauniuni o le lauti e aofia ai fomomile, caraway ma calendula fugalaau, o le vaeluaga o vaega e tatau ona faapenei: 0.5: 1: 1, faasologa.

I le sauniuniga ma le faʻaaogaina o le laʻau o le chamomile, e mafai ona e faʻaaogaina le suka, meli ma le kulimi.

Faʻasalalauga o le laʻau o le chamomile ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai e fesoasoani i le faʻaalia o se soifua maloloina, toʻafilemu ma loloto i totonu o se tagata e maua i le maʻisuka.

Contraindications i le faʻaaogaina o lauti o le chamomile

O le faʻaaogaina o vailaau mo togafitiga e le tatau ona avea o se sui atoatoa mo togafitiga fualaau. I le tausiga faapitoa, e tatau ona faʻaaoga le chamomile pe a fai e afaina se tagata i le maʻisuka mo vaega o loʻo faia ai le laʻau chamomile.

E le tatau ona e ave vave le atoa o fua o se vailaau faʻasaina ua saunia i luga o le faavae o le chamomile. I le laasaga muamua o le pulega, e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i nai atopaʻu ma mo le 24 aso e matau ai le tali a le tino maʻi.

I le le i ai o se mea e afaina ai, o le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faasolosolo malie malie, aumai i le mea e tatau ai. A maeʻa ona fetuunai le fualaau o le vailaau faʻatau e faʻavae i luga o le chamomile i le fuainumera manaʻomia, e tatau ona faʻatulagaina le fualaau faasaina.

E tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o soʻo se mea totino e le mafai ona togafitia le maʻisuka ituaiga 1, talu ai o lenei ituaiga o maʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻaumatia o sela beta. Togafitiga mo lenei ituaiga o maʻisuka e naʻo le togafiti ile insulin.

O le lauti Chamomile e maua ai le maualuga o mea e puipuia ai le tino, o lea e le fautuaina ai e faʻaoga lenei vaifofo mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma maua ai le toto maualuga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se fofo, e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi.

O se tasi o tulaga taua o le faʻaaogaina o le chamomile i le faʻaopoopoga i le aoga o lona avanoa. Chamomile, ona o le tele o mea tau togafitiga, o se vaega o se fuainumera tele o sauniuniga mo togalaau, lea ua saunia ai teas ma infusions. Afai e manaʻomia, o le chamomile mama e faigofie ona faʻatau i soʻo se fale talavai.

I se tulaga lautele, o le togafiti o le suka mo le maʻisuka ituaiga 2 o se togafitiga talafeagai lelei lea o le a fesoasoani i le tagata maʻi e faʻamaonia le suka toto e aunoa ma le tagofia o fualaau.

I le vitio i lenei tusiga, e talanoa Elena Malysheva e uiga i aoga o le laʻau o chamomile.

O le a le lamatiaga o le sasaina o le maʻisuka i fafine ma le auala e togafitia ai

O le maʻi suka e faatatau i faʻamaʻi e fesootaʻi ma liʻa o le endocrin system. O lenei faʻamaʻi pipisi, lea e masani lava ona iloa i se avanoa, i taimi o suʻega faafomaʻi. O taunuuga o le maʻisuka maualuga e matuai ogaoga: mai le leai atoa o se vaaiga i le vavaeina o vae ona o le gangrene.

O fafine e sili atu ona mafatia i le maʻisuka nai lo alii. E masani lava, o le maʻisuka e feagai ma le faʻamalosia ma le faʻavaivaia le suamalie o le paʻu. O le a matou iloiloina atili auiliiliga o le mea e sili ona fesoʻotai i fafine e maua i le maʻisuka e fesoʻotai ma le auala e taulimaina ai.

Le mafuaaga o le sasaina i le maʻisuka

Aisea e tino ai le tino i le maʻisuka? E masani lava, o le faʻamamaina o le tino o le tino e maua i totonu o totoga o le tino: gaʻo, ate. O le ate e le gata na te faʻaaogaina soʻo se toxins, ae ia pulea foi le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Afai e gaosia le glucose, e sili atu le mamafa o le sukari i le ate. O lenei auala e tumau ai paleni malosi. Afai e le lava le suka i totonu o le toto, ona maua lea o le kulūkose mai le ate ma faʻasaʻo atu i totonu o le toto. Talu ai o le kulukose i totonu o le tino e gaosia tele ona o le maʻisuka, ua afaina ai le tino, e mafua ai le le atoatoa i le tino atoa.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le soona le pulea o le suka o le toto e maua ai foi se tali i le lotoifale i luga o le paʻu. E masani lava, o le anufe e faʻaputuina i lalo o le paʻu i tagata mamaʻi, ma mafua ai ona faʻataʻitaʻi. I isi tulaga, o le paʻu e faʻaalia i le faateleina o le suka i le neurodermatitis, eczema, poʻo isi faʻaaliga o le paʻu.

O le mafuaʻaga lea o le faʻamaʻiina o le maʻisuka i tane ma fafine e faatatau i se tasi o foliga vaaia, faatasi ai ma le lagona o vaivaiga, fiainu, paʻu o le paʻu faafuaseʻi, ulu o le ulu ma isi faailoga masani.

Vaega o le sasaina i fafine e maua i le maʻisuka

E masani lava, o le sasaina o le paʻu ma le maʻisuka i fafine e tulaʻi i nofoaga faigata. O le tele o taimi e masani ona tupu lenei mea i le eria:

  • Lavevae o vae (amata i le vevela o le pusa ma se manogi le lelei, atiina ae i le manogi ma le tiga),
  • Crotch (aemaise lava i le suka i le urine)
  • I le va o tamatamailima (foliga tutusa o le paʻu).

E le o se tagata mai le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni faʻaaliga i foliga o le paʻu o le paʻu. O nei faaaliga e mafai ona tupu muamua i se setete predabetic. O le manaʻoga faifaipea mo le faʻafefeina o le faʻamaʻi faʻamaʻi e afaina ai le paʻu o le paʻu, lea e avea o se talipupuni paʻu, lea e avea ma malosiaga mo le faʻaalia o le tele o siama faʻamuʻi po o mea malie. E mafua lenei mea i le faʻaalia o manua ma vaʻa i le epidermis ona o lona soʻotaga. O le faateleina o le suka e faagesegese ai foi le faamaloloina o manua o le paʻu tolu taimi, faatusatusa i le toe faaleleia o le epidermis i se tagata maloloina.

I le maʻisuka, e masani ona iloga le tele o ituaiga o paʻu:

  • Maʻisuka Xanthoma. O lenei togafitiga e mafua mai i le faateleina o siama i le toto. I le taimi lava lea e tasi, o lanu samasama e aliali i luga o le lafu o pito i luga pe pito i lalo, foliga poʻo le pusa.
  • Maʻi faʻamaʻi O se tasi o faailoga faapena e faaalia i le fulafula i luga o tamatamailima po o tamatamai vae, ua tumu i le piniki piniki.
  • Maʻisuka erythema. I le taimi lava lea e tasi, o le mumu, manino ma le manino ma le vevela, e foliga mai i vaega tatala o le tino. E masani ona latou i luga o foliga, o le ua poʻo lima. E le gata ina afaina, ae e mafai foi ona mu pe tui. O nisi taimi e mafai ona mou ese atu i latou lava pe a uma 2-3 aso.
  • Black acanthosis. O le faʻailoga e sau faatasi ma le mumu po o le sasaina i totonu o le pito i luga poʻo le ua. I lenei tulaga, o palemu laiti o loʻo faia i nofoaga o leona.
  • Dermatopathy I lenei tulaga, o foliga o se vailaʻau o se lanu mumu po o le lanu enaena e tusa ma le centimita le maualuga o loʻo i luga o le tino. I le aluga o taimi, ua liua ai le faʻafeiloaʻi i ni vaʻaiga matutua.
  • Scleroderma. O lenei faʻaaliga o loʻo faʻaalia i afu i luga o le paʻu, tua ma le ua.
  • Vitiligo. E tupu i le taimi o le faʻaumatia o sela e nafa ma le faʻavaeina o le paʻu o le paʻu. I lenei tulaga, o paʻepaʻe papaʻe e aliali mai i luga o le fatafata, manava, ma nisi taimi - foliga.

Localization o le sasaina i le maʻisuka

Scabies i fafine e maua i le maʻisuka e matua masani lava. Faatasi ai ma se gasegase faʻaleagaina o gaʻo ma gaʻo, o le paʻu e pagatia i le mea muamua. I lenei tulaga, o le paʻu ua mamae ma ua vevela, maua mai se lanu samasama. Ma o alofilima ma alofilima o le paʻu e mumu, e tau atu i sana.

I le maʻisuka, o le paʻu o le paʻu e mafai ona i ai i luga o le tino. Ae o nofoaga sili ona taatele mo le localization o le sasaina i le maʻi suka o vaega nei:

Mafaufau i foliga o le sasaina i vaega eseese i nisi auiliiliga.

O vae o loʻo i ai i le muamua e tali atu i suiga i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻamaluluina o latou mata, faʻafefe ma faʻamago. I le aluga o taimi, o vaega tuaoi o le paʻu e amata ona tosoina: tamatamaivae, tulivae, nofoaga latalata ane i le tino. A uma le finau, o le paʻu e mumu.

E masani lava, o gasegase e matauina se lagona o iniseti iniseti i lalo o le paʻu. O nei faaaliga ua leva ona avea ma faailoga o le manaomia ona faafesootai se fomaʻi.

Genital Itching

O lenei manogi e masani ona faʻaalia i tamaitai. O lenei faʻaaliga e faʻapitoa ona faʻapitoa ona o le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu o le urine ma le tele o le suka, o se mea taua lea mo le faʻaopoopoga o microbes. I lenei tulaga, o foliga vaaia o microcracks ma le faapipiiina o siama e matautia. O le sasaina i le vao e masani lava ona fesootaʻi atu i lenei ituaiga o mea manogi.

E masani lava i fafine e maua i le maʻisuka, o vaginitis tuusaʻo poʻo cystitis e maua. O le vevela ma le mumu o le maʻi i le maʻisuka ua avea ma se faʻalavelave faʻapitoa i gaoioiga masani faalefeusuaiga. Totoina i totonu o le potu faʻatasi ma le maʻisuka e tuʻuina mai ma le mumu. E masani lava o lenei ituaiga o mea manogi e sili ona faʻafefe i le po, i se miti. O le mea lea, e taua le faʻaaogaina o vailaʻau e puipuia ai le totoina o le tino, ma vaʻaia ma le faaeteete le tumama o le tagata lava ia pe a uma asiasiga taʻitasi i le faletaele.

Tuʻu i le mata mata

O lenei ituaiga o sosolo i le maʻisuka e aʻafia ma le le lava o le gaosiga o le natura. E mafua lenei mea ona o le le atoatoa o le tino ma le faapaleniina o le vai i mata. E faaopoopo atu i le vevela, o se lagona mu e aliali mai foi i mata. O nei faiga e ono aʻafia ai le lelei o le faʻaaliga.

O aoga o le hypericum i le maʻisuka

O faʻamalologa o le malosi o St. John's wort e tele. I vailaau faʻataʻitaʻi, o lenei togavao ua leva ona mafaufauina o se togafitiga masani mo 99 faʻamaʻi, ma o le maʻisuka o loʻo aofia i le lisi tele o maʻi. O le mutia e aofia ai elemene o meaola e faʻamalosia ai le tuʻuina atu o le insulin i le pancreas. Faʻafetai i lenei lagolago, o le kulukose e sili atu ona gauaiina e le tino ma e le faʻapipiʻi i le toto.

O vailaau faʻasaina o le St. John's wort mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai ona o lona gafatia e aʻafia ai le afaina o le toto.. O le laau e faʻamaonia le carbohydrate, gaʻo gaʻo ma le protein, ma faʻamautinoaina ai le lava o masini protein - le tagata autu i le faagasologa o le gaosia o le kulukose i le glycogen. O le St. John's wort e faʻavasega le maualuga o le suka o le toto O le St. John's wort e faʻaleleia ai le gaioiga o le faʻaogaina o meaʻai, lea e talafeagai mo le faʻaaogaina atoa o le gaʻo i totonu o kulukose, o se punavai taua o le malosi mo gaʻo ma okeni. O togalaau faʻatoʻaga ma St. John's wort e faʻamamā ai le tino o parasites ma toxins, faʻamalosi puipui o toto toto, faʻaleleia le tafe toto.

O le totoina o le suka e masani ona faaosofia ai le atuatuvale, mafaufau ma le faaletino. O le vortresspressant masani o le St. John's wort ma le maʻisuka na te faʻafilemuina le faʻalavelave o le tino, faʻateleina le teteʻe, faʻavaivaia le vaivai o le tino, le neurosis, le fia taumafa ma le le mautonu. E le gata i lea, o le i ai o flavonoids, acid ascorbic ma vitamini i totonu o le laau e avea ma se meafaigaluega sili ona lelei e faateleina ai le puipuiga ma faaleleia ai le soifua manuia lautele.

E faʻapefea ona ave le vort St. John i le maʻisuka

Faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo faʻamalosi ma vailaʻau faʻasaina e tusa ai ma faʻamatalaga tuʻufaʻatasia mo le fualaau faasaina. Afai e te maua le laki e avea ai oe ma e ona le fugalaau fugalaau o le laau, tuu i le vave e mafai ai i se fagu ma sasaa le vodka i luga.Taofi le inu o le ava i le la mo le lua vaiaso, i le taimi o le a maua ai se lanu uliuli lanu uliuli ma ia faʻamaoaigaina ma mea aoga uma o St. John's wort. O le suʻega o se vaiinu ua faʻapipiʻi ma le faʻaeteete e 20-30 faʻafefe tolu taimi i le aso mo le afa itula muamua pe a maeʻa se taumafataga. Taofi le siʻosiʻomaga i totonu o le pusaaisa i totonu o se koneteina pogisa.

Fugalaau fugalaau ma lau e mafai ona faʻaaoga e fai ai se mea teuteu. O lenei ituaiga o fualaau faasaina e le o se aoga tele, ae saogalemu mo le vaega o tagata e tatau ona aloese mai mea inu ava.

O mea aoga:

E faʻafefea ona kuka: Sasaa fasi vaega eletise o le laau i le vai ma faʻapogisa i totonu o le vai paʻu mo le 10 minute. A maeʻa le mafanafana, faʻalavelave.

Auala e faʻaoga ai: Inu ⅓ ipu faʻatolu i aso taʻitasi aʻo leʻi 'ai. Manatua e naʻo se vaiinu fou e iai mea aoga, o le teuteu o ananafi e faʻapupulaina le ono mafai ona aʻafia ai aʻafiaga.

Taunuuga: O le faʻamaʻi fatu o le hypericum e maua i le maʻisuka o loʻo i ai sona aʻafiaga i le hypoglycemic ma le filemu.

O le umi o le soifua maloloina e le sili atu i le 6 vaiaso, ao faagasolo le tausaga ua faatagaina e faatino 2-3 togafitiga faʻapitoa tutusa.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina

Togafitiga o le maʻisuka ma fualaau faasaina ma le St. John's wort ua solia i tagata e maualuga le toto maualuga. O le mutia e oso i luga ma faʻaitiitia ai toto toto malosi malosi, lea e mafua ai le atinaʻeina o se faʻalavelave maualuga. O faʻamaoniga maʻoti mo le faʻasaina i le faʻaaogaina i totonu o St. John's wort o maʻi ma tuutuuga nei:

  • maʻitaga ma lactation
  • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga,
  • tasi le le faapalepale i mea toto,
  • faateleina le lagona lelei o le paʻu i le vevela i le la,
  • ogaoga, foliga o le atuatuvale.

Ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi pe afai o loʻo e faia tui faʻamataʻu, vailaau faʻamaʻi, vailaau faʻamaʻi, vailaʻau faʻamaʻi, poʻo isi vailaʻau faʻafomaʻi. O le le amanaʻiaina o faʻamaumauga ma tuʻuga e mafua mai i mea faʻafefete, faafitauli i le ate ma le faʻalaumalieina, faʻaitiitia le malosi o le tama ma le libido, faʻalavelave faʻaanatura, faʻalavelave mafaufau, inu o le tino.

Hypericum ma le maʻisuka - iloiloga

O le faʻapitoa i tagata faʻaleaganuʻu ma agaifanua faʻapitoa e sili atu ona lauiloa o se vailaau faʻamaʻi masani ma le faʻamalolo. O lona aafiaga lelei i faailoga o le suka, o se tulafono, e matauina i uluai vaega o le faamai ma i mataupu pe afai o mea leaga faalemafaufau e avea ma faaosoosoga o le maualuga o le glycemia.

O le mea moni o le St. John's wort e maualalo ai le maualuga o le toto suka o le tino na faʻafuaseʻi ona faʻafuaseʻi. Na tonu ia te ia e tata le mutia mai le le mautonu na faalavelave ia te au ma le mautonu o neura, lea na tupu ai foi le suka. Ina ua maeʻa le vaiaso, sa ou lagona le lelei sili atu i le faaletino ma le faaletino, o faailoga i le mita i taimi uma e fetaui ma le masani.

Valentina, 62 tausaga

Sa maua loʻu maʻisuka ituaiga 2 mo le 10 tausaga. St. John's wort i se meaʻai ou te fainu faalua i le tausaga, e lelei le faʻaopopoina o fatu o oatisi e leʻi faʻasalaina, o laʻau o arasi ma strawberries. Ou te malamalama e le mafai ona fofoina lenei tiga, ae o le lagona e lagona, ma o le uiga o le St. John's wort ua faaleleia.

Le mea e manatua

  1. St. John's wort e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. O le laau e faaosofia ai le gaosia o le insulin masani ma le liua o le kulukose i le malosi aoga mo le tino.
  2. St. John's wort o le a avea ma se elixir o le soifua maloloina mo oe ma o le a le faia se mea leaga pe afai e talafeagai, lelei ona faʻaaogaina ma solia.
  3. I le taua faasaga i le faamaʻi, o le faʻaaogaina o le wort St. John e le itiiti ifo lona aoga i le faʻatasi ma isi vailaʻau togafitiga faafomaʻi.

Faamolemole lagolago le poloketi - taʻu mai e uiga ia i matou

Maʻisuka It's Complications

E oʻo lava i le faigofie o le sasaina o le paʻu e matua faigata lava mo le maʻi. E masani lava, o le aufaigaluega a le falemaʻi poʻo le aufaigaluega na faʻateleina le popole ma le le fiafia o se tagata. Ma o lenei mea e faigofie ona faʻamatala, aemaise lava pe a fai o le suamalie e alu i se moe i le po pe o faʻalavelave faʻalavelave. E le mafai ona le amanaia paʻu paʻu. I le faaopoopo atu i se faavae e faʻaitiitia ai le lelei o le olaga, atonu o le a feagai tamaitai ma faʻafitauli nei:

  • Maualuga faʻamaʻi Faʻaleagaina le faʻamaʻiina o le paʻu e faʻaleleia ai le faʻavaeina o paʻu, abscesses poʻo maʻi o le tino i luga o paʻu paʻu.
  • Auai i candidiasis. E masani lava o faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi ma fafine matutua. E sili atu ona taatele i luga o mucous membranes poʻo i totonu o le tino. Faatasi ai ma le au failotu i le auala, o le tafia ma le gaogao o loo i luga o le pito i lalo o le laumua stratum corneum. E paʻu le paʻu ma liliu mūmū. I le aluga o taimi, o le a tafia ma faʻafefe le palapala.
  • Mate o le maʻi suka. O lea ituaiga o siama ua afua ona o le le lelei o le tafe toto i le aofaiga atoa ma le faaitiitia o le paʻu o le paʻu, o le maʻi faamalolo ma le eczema i pito i lalo. Ae e le mafai e se tasi ona taufaitagia ma se mea na tupu, talu ai o le atinaʻeina o se maʻi anaerobic ma le maʻisuka vae e masani ona oʻo atu ai i le gangrene, tosoina o vae, ma o nisi taimi e oʻo lava i le oti.

Tausiga faamama

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga lea e ono tulaʻi mai. O le mea lea, e tatau ona togafitia soʻo se tasi o ona faʻaaliga i fesoʻotaʻiga vavalalata ma le fomaʻi. Ma o soo se togafitiga a le tagata lava ia e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga.

Ina ia fesoasoani i le faʻamamaina o le maʻisuka, e taua le filifilia o gaoioiga e faʻaititia ai le maualuga o lou suka. O vaega autu mo togafitiga o le pruritus i le maʻisuka o:

  • Meaʻai
  • O togafitiga o vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka,
  • Sauniuniga mo le aveeseina o le paʻu paʻu.

Meaʻai mo le maʻisuka

Tusa lava poo le a le ituaiga poʻo le ituaiga o maʻisuka, e tatau lava ona faʻatapulaʻaina i luga o laʻau suamalie, paluga, fualaau suamalie suamalie ma fualaau faisua. E talia le faʻaaogaina i se vaega itiiti o le aporo o marshmallows, masima natura, honey. O le suka gaʻo paepae ua suia i le fructose sili ona lelei. E mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka, ma faʻaitiitia lelei ai le maʻisuka e mafai ona faʻaitiitia ai le suka.

Fomaʻi e faʻaitiitia ai le suka o le toto

  1. O sauniuniga e faʻavae i luga o le sulfonylurea 1-2 tupulaga: Diabetes, Orabet, Gliclazide, Tolbutamide, ma isi.
  2. O le insulin e masani lava ona faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 1. E le masani ai, e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2. Ua fuafuaina e le fomaʻi le fualaau o le inisalini ma fautuaina ai se auala o le pulega.

Antipruritic togafiti

O lenei ituaiga togafitiga e naʻo le faʻamaeʻaina o togafitiga autu e faʻatatau i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto. O togafitiga faʻapitoa e aofia ai le hormonal (Dexamethasone, Petametone, Prednisolone) poʻo antihistamini (Kestin, Erius, Suprastin), ogani, kulimi. E filifilia i latou taʻitoʻatasi, i le amanaʻiaina o le faʻavasegaina o le vevela.

  • Faʻatasi ai ma aʻafiaga i le lotoifale o le perineum poʻo faʻatoʻaga, o faʻaogaina ma kulimi e faʻavae i prednisolone e faʻaaoga (Laticort, Lokoid),
  • Aʻo tuʻuina atu se faʻamaʻi pipisi, o mea manogi e pei o Mikoseptin, Clotrimazole, Lamisil, Pimafucin (faʻatasi ai ma le tuluina o le perineum) ma isi o loʻo faʻaaoga,
  • Pe a oʻo i le neurodermatitis poʻo le pustular infection, faʻaaogaina mea faʻamaʻi faʻamaʻi ma antihistamines e faʻaaogaina: Epidel, Skin-cap, Gistan (mo nofoaga vavalalata), Triderm.

Faʻamālōlōina tagata

O isi auala mo le faʻamaʻiina o le maʻisuka e mafai ona faatagaina na o se sui o le adjuvant.

  • E masani lava ona faʻaaogaina e tagata le pusa paʻu e faʻamalolo ai le suamalie i le tele o fatuga o laau. E masani lava, mo lenei mafuaʻaga, o le faʻaaogaina o se faasologa e faʻaaogaina (o se ipu mutia mo le afa-lita o le vai inu e faʻaosoosoina mo le afa itula ma faʻamamaina). Fufulu i isi aso uma i le 10 taimi.
  • O le isi fofo lelei mo vailaau faʻasaina o le faʻafefiloi o laau mai calendula, chamomile, ma le sage. O le ipu e aoina ai e sasaa atu i le afa-lita o le vai inu, faʻaaogaina ma faʻafefe.
  • Mo le faʻaogaina o le eleele, e faʻaaogaina ai masini masaga masini. Mo lenei mea, o se sipuni sipuni o le paopao o loʻo faʻafefiloi i le afa ipu ipu vai. Faatasi ai ma lenei oloa, e susu ai se solo, lea e faʻaaoga i le paʻu ma taofi seia solo le solo.
  • O teuteuga o laau mo le tautala tautala e faʻaaoga foi. E aofia ai le fua o vine ma laulaau o laulaau, fuālaʻau lemoni po o le linden fuga (2 sipuni tele o le tasi o laau e fai mo le itula ile vevela ua tumu i se ipu vai inu). Latou te inuina le fualaau faasaina 3 taimi i le aso mo le afa afa mo 2-3 vaiaso.

Tausiga o le maʻi suka

O le maʻi suka o se maʻi tumau ma e le mafai ona faʻamalolo atoa. Ae ui i lea, o loʻo i ai metotia e tausia ai lou paʻu i le maʻisuka i le faasologa tatau, aloese mai le faaopoopoina o le vevela ma isi faʻafitauli. O tulafono faavae mo lenei mea:

  • Le faʻaaogaina o totini o le maʻisuka faapitoa, seevae faʻasolosolo ma le lino e faia mai mea masani,
  • E sili atu le lelei o le 'aʻai e fai ai le natura ma faʻavaivai:
  • O le tausiga lelei o le paʻu o le tino e taua: o le taele mafanafana mo le 15-20 minute, o le faʻaaogaina o le tilotilo (e mafai ona e inu i le kofe), ona avea lea o se kulimi (e mafai ona e faʻaopopo le aloe, chamomile poʻo le calendula)
  • A maeʻa le taele, e taua le faʻamamaina lelei o le paʻu i le va o tamatamailima, i totonu o le pito i lalo, i le pito i lalo o le eleele, i le faʻamaeʻa atoatoa o le paʻu,
  • O le faʻaaogaina o le faʻamamaina o lotions pe a uma le taʻele e taua tele e puipuia ai mai papa ma maleva,
  • Soo se manua poo le pala i totonu o le paʻu o le maʻisuka e tatau ona suʻeina ma togafitiga faʻafuaseʻi i fofo faʻafitauli.

O le gasegase o le maʻisuka i fafine e taatele. Soo se ituaiga o lea mea e tatau ona logoina le tagata maʻi ma faʻatalanoa o ia i se endocrinologist mo le saʻo le aveeseina o le toso.

O loʻo maua i le maʻisuka: mafuaʻaga ma togafitiga faʻapitoa faʻasalalau

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi le mafaʻatasi ma mafuaʻaga e lua. O le maʻisuka ituaiga 1, e taʻua o le inisalini, e le mafai ona faʻaleleia i aso nei. I lenei ituaiga faʻamaʻi, o le beta o loʻo maua ai le inisalini ua matua leai lava i le tino. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ona o le faʻavaivaia o gaʻo peta. Inisalini e gaosia, ae le lava le aofaiga. O togafitiga masani ma taimi talafeagai e fesoasoani ai e maua le taui tumau mo le maʻi. Togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faa-tagata e mafai ona faaitiitia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto, faʻaitiitia le tulaga lautele ma faʻamaoniga o le maʻi. Mafaufau pe oa metotia o togafitiga masani e ofoina atu mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

Ituaiga 2 maʻisuka: mafuaaga o le maʻi

O le mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 2 e fesoʻotai ma faʻamaʻi o totoga o le tino (ate, pancreas). O le tele o faʻamaʻi gastrointestinal e fesoʻotaʻi ma amioga le lelei:

  • le faʻaaogaina o oloa e aofia ai vailaʻau vailaʻau eseese,
  • maualuga maualuga-kalori menu ma le maualalo o mea faaletino,
  • leai ni fualaau faisua fou ma fualaau aina i le filifiliga o oloa i aso taitasi.

A maeʻa le vaevaeina o gaʻo i totonu o le tootoo i suga faigofie, latou te ulu atu i le toto. Mai le toto, o le kulukose e momoli atu i sulu o isi totoga. O le ki i le faʻaaogaina o puipui o toto toto i isi siama o le insulin. O le faʻaleagaina o sela ma le glucose e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o lo latou tetee (lagona) i le inisalini. E faamuta e siama le tali atu i le inisalini ma pasi le kulukose i totonu. E liua e le ate se vaega o le suka e leʻi faʻaaogaina i le glycogen, faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaitiitia ai le tele ole insulin e manaʻomia. O nisi sugars o loʻo gaosia e le ate i fualaʻau gaʻo.

O le tele o le tele o meaʻai gaʻo e maua ai le toto maualuga. O loʻo maua e se tagata le mamafa o le mamafa, fiainu, vaivaiga lautele. O le faʻaleleia i totonu o le tino e tupu i totonu o vaʻa ma totoga i totonu, e faaleagaina ai toto toto, osofaʻi fatu poʻo le taʻavale.

Faʻasologa faʻasoifua i le maʻisuka

E faʻapefea ona togafitia le maʻisuka? O lenei fesili na fesiligia e sili atu i lo le tasi e tagata uma ua mauaina sea ituaiga o siama ma isi mea e masani ona fai i meaai. A maeʻa ona e malamalama i mafuaaga o le faʻamaʻi, e mafai ona e atiina ae le fuafuaga mo le toe faaleleia o le maʻisuka ituaiga 2. O isi togafitiga mo le maʻisuka e faʻavae i luga o le faʻamamaina o le vaega o meaʻai ma toto toto ma faʻaosofia le fausia o le hemoglobin.

O metotia faʻaleaganuʻu o le togafitia o le maʻisuka e faʻatatau i mea nei:

  • faamamaina o le ate ma le pancreas,
  • fufulu ipu
  • maualalo le cholesterol
  • vitamini ma le microelement lagolago mo le fausiaina o hemoglobin fou,
  • ththelmintic togafitiga.

Faʻasaga i suiga o suiga faifai pea, o le toto toto o loʻo faʻaitiitia faʻaitiitia. O le mea lea, o togafitiga faʻatasi ai ma metotia a tagata e maua ai le malosi faifaipea o le faʻaleleia o le tulaga, i le noatia ma le fai fuafua i tulafono o mea taumafa paleni: faʻapulaʻaina le faʻaaogaina o gaʻo ma gaʻo, ma faʻalauteleina le lisi o fuālaʻau ma fua. Gaoioiga faʻatagaina o afi.

O a vaifofo masani mo le maʻisuka ma pe faapefea ona togafitia le maʻi ile fale?

Laʻau mo le toe faʻaleleia ma le faʻamamaina

Laʻau e toe faʻafouina ai sela o le pancreatic: Amur vevetvet, licorice, flax seed, goat (galega).

O laau vao e faʻaitiitia le aofaʻi o le suka i totonu o le toto, aveesea lona sili atu i le urine: dogrose, horsetail, lingonberry.

O faʻamaʻaloga o fualaau a tagata mo le maʻisuka o loʻo faʻatusalia e laau vevela: fugalaʻau, fugalaau fugalaau, aloe, wormwood, chicory, keleka. O lenei vaega o sauniuniga laʻau e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o peta beta ma faʻateʻaina pusa o loʻo i ai nei. E manaʻomia le fufuluina lelei e laau totino o loʻo i ai tannins. O le fale laulaʻa lenei, paʻu o le aspen, radiol, eucalyptus, dogwood. Latou te aveesea toxins, toxins, tineia ai aʻafiaga saoloto ma faafitia ai le mumū.

Faatasi ai ma togafiti a tagata mo le maʻisuka, o se nofoaga taua e maua e laau anti-inflammatory. O mea nei o le chamomile, calendula, quinoa, aloe, wort St. John, arnica, walnut, onamon ma mulberry.

I totonu o tagata faʻamaʻi mo le maʻisuka, o faʻalaʻau e faʻaaogaina le metabolism e faʻaaoga. O le aʻa lenei o le paʻu ma le laumei, plantain.

Laʻau e lagolago ai le puipuiga ma faʻafaigofie le inisalini

Faatasi ai ma togafitiga a tagata mo le togafitia o le maʻisuka, o loʻo i ai laau o loʻo aofia ai inisalini:

  • lanu lanu moana ma launiu (e aofia ai martillin, lea e faʻaitiitia ai le suka),
  • periwinkle (e aofia ai vincamine, lea e faʻaleleia ai le metabolism ma le faʻasaina o le suka),
  • Legumes, pi, o ona palu ma pi e sili ona salalau i le togafitia o le maʻisuka (o legumes e aofia ai arginines ma le potassium, lea e mafua ai le suka, lectins, lea e faaosofia ai le tuufaatasiga o protein, enzymes ma gaioiga i totonu o le tino, faasao le inisalini, zinc, manaomia mo le inisalini),
  • ginseng, eleutherococcus, aralia (e aofia ai glycosides, o se meafaigaluega mamana e faasaga i soʻo se mumu, faʻatonutonu le metabolism carbohydrate),
  • uka (aofia ai le glycokinin, o le talo ma le meleniu, aveese le toxins ma le cholesterol, faaitiitia le mumū),
  • aʻa o le tiliva, burdock, Ierusalema artichoke, stachis, chicory (ia i ai inulin).

O elemene elemene o loʻo maua ai elemene taua mo le fausiaina o le inisalini ma le hemoglobin. Chromium faʻaleleia le gaioiga o le inisalini. Chrome o loʻo i ai arnica, faʻaoʻo, sage, alder. O le zinc o le faavae lea mo le gaosia o le inisalini, e aofia ai le sigina o le sana, le maualuga o manu ma le sage. O le masesium ma le uʻamea ua faaleagaina le hemoglobin. O tufuga o le magnesium ma le uʻamea o le ginseng, lemon balm, arnica.

Vailaʻau o vailaʻau 'oloʻo aofia ai meaola faʻasolosi meaola:

  • rosehip: sapalai vitamini, avea ma se vailaʻau, aveesea le cholesterol, faʻaaogaina pele, felafolafoaʻi o itu,
  • manogi
  • vine o le taronberry, blueberry, blueberry, chokeberry,
  • laʻau tipi.

I le faʻaopoopoga i fualaau faʻalaʻau, o isi metotia o togafitiga e faʻaaogaina ai fualaau aina suamalie (Ierusalema artichoke, beets, kapisi) ma mea totō (buckwheat, oats), o loʻo i ai le aʻafiaga o le antidiabetic.

Gasegase Vaʻaia mo le Maʻisuka

E sili atu i le 450 ituaiga o lenei laau. O fomaʻi e maitauina le tele o aafiaga o meaola faʻasolosolo i totonu o le tuufaatasiga o mea faʻapitoa i luga o metotia o meaola o le tino. O le laau e faʻamaopoopoina le gaioiga o le endocrin system. O le tuufaatasiga o loʻo i ai vaega e faʻamautuina ai le faʻatinoina o le tino ma faʻaleleia faiga taua.

O le taatele o le Hypericum perforatum. E faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o fualaau oona, manava ma faʻamalolo. O le gaosiga o le inisalini e faʻaleleia ai le pancreas, lipine ma le palatini ua toe faʻaleleia. O aoga aoga o le laau e mafua mai i vaega taua o aofia ai i le tuufaatasiga, e pei o le:

  • hypericin
  • flavonoids
  • o suauu taua
  • vailaau oona
  • faʻatau
  • ascorbic acid
  • tannins
  • gaʻo
  • faʻatela alcohol
  • esters o le isovaleric acid,
  • otaota
  • Vitamini E ma P
  • alkaloids,
  • minerale tuufaatasia.

St. John's wort fesoasoani i le maʻisuka ma ona taunuuga. O le iʻuga, o le faʻaaogaina o le kulukose e fuluʻi siama e faʻapitoa, ma o le faʻaititia o le suka i le toto e faʻaititia. O se meainu mai mea masani e faʻamalosolo ai le fiainu, faʻamaluluina le moe, ma faʻamalosia ai le faʻamālōlōina o faʻamaʻi ma manuʻa. O le meafaigaluega e puipuia ai foliga o le hyperglycemia ma le hypoglycemia.

Faatasi ai ma le masani ma faaumiumi le faʻaaogaina i ni mea laiti i aso taitasi, e faʻaititia ai le lamatiaga o le mamafa o le mamafa.

Vaega o le faia o se laau

I totonu o le fale talavai e mafai ona e faʻatau le oloa i le ituaiga o se mea faʻasolosolo faʻapitoa poʻo ni meaʻai. E tatau ona talia e tusa ai ma faatonuga ua tuʻuina. O mea faʻamalolo o le laau e teuina i le taimi o sauniuniga o le ava malosi. O le a e manaʻomia ni fugalaau toto fou, o loʻo tuʻuina i se fagu tioata ma tumu i le ava. E teuina i se la o le la mo le 14 aso. Faaaoga le 15-30 faʻafefe 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

E mafai foi ona e faatauina fugalaau totogo i le fale talavai. Latou te manaʻomia mo le sauniuniga o se paluga faʻamalolo, faʻasusu poʻo le lauti.

I le maʻisuka ituaiga 2

I le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaaogaina ai togalaau. O le a ave le 10 g o le paʻu o le paʻu, o le lanu lanu moana, o le vort o John John ma lona upega. Liligi 2 ipu vai ma tuʻu i luga se afi. Aumai i se mea vevela. Aveese ma tuʻu le 15 minute. Taʻu ma inu le afa afa i le aso. E mafai ona e faia ni mea teuteu o laau e pei o chicory, rau birch, plantain, elecampane aʻa, cinquefoil, pepa oona, lapisi ulu ma le ato o leoleo mamoe.

I le maʻisuka ituaiga 1

I le maʻisuka ituaiga 1, o le mea e sili ona aoga. E tatau ona ave 2 tbsp. l otaota ma sasaa le 1 ipu vai vevela. Taofi i lalo o tapuni tapuni mo le 1.5 itula. Inu 1/3 ipu faalua i le aso. O le faia o le lauti e te manaʻomia e ave ai le 1 tsp. otaota laau ma sasaa se ipu vai inu. Aua neʻi ufiufi. Faʻasalaga mo le 2-3 minute. E mafai ona e faʻaopopo sina tamaʻi meli ma e mafai ona e inu 1 ipu i le aso.

Contraindications ma aʻafiaga aʻafiaga

O le tagofiaina o vailaʻau e faʻasaina i fafine ua maitaga, fafine lapatai, tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga, tagata gasegase maualuga ma fiva ma maualuga. E faʻasaina le 'ave faʻateleina lagona o le tagata lava ia. Mo faʻafitauli faʻaletonu, talanoa i se fomaʻi.

E tatau ona ave togafitiga e ave ai fualaau faʻatau fualaau faʻasaina. I le taimi lava e tasi, o le aʻafiaga o le faʻaaogaina o mea e faʻaogaina ai le tino, estrogens ma progesins, antidepressants synthetic, fualaau mo vailaʻau, faʻamaʻi faʻamaʻi.

E le tatau ona e ave fua, teuteu poʻo tiuti mai le St. John's wort mo se taimi umi ona o le vaivai o aʻafiaga o le tino. O aʻafiaga e ono aʻafia ai le tiga i totonu o le manava, faʻalauteleina le le fiafia o le mafaufau, ita i le gutu, faʻafefe, pe faʻaitiitia le libido. I faʻamaoniga muamua, e tatau ona taofi togafitiga, ma toe foʻi le tulaga masani.

Faʻamatalaga o maʻi ma fomaʻi

Anna, 37 tausaga, Moscow

E tusa ai ma le auiliiliga, o le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le urine na fuafuaina. Na amata ona ou ave le fua mai le laau lava ia. O le aofaiga fautuaina o le afa afa i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. E mafai ona e faʻaopopo sina tamaʻi meli. Ina ua mavae le 1.5 masina o le taliaina, sa ia matauina se faaleleia atili. Sa mafai ona ou aveesea le malosi o le maualuga o le kulukose. O le galala i aso uma, fia inu ma le le fiafia e le faʻasalaga.

Konstantin, 25 tausaga, Kursk

Na ia aveina se mea teuteu mo le maʻisuka ituaiga 2. Ina ua mavae le 2 vaiaso o le pulega, o le tingling i lima ma vae na mou atu, ma amata ona faaitiitia le mamafa. E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻega, ua faʻaleleia le setete o le pancreas. O vailaʻau faʻavae e faʻavae i luga o se togafitiga faʻamalolo e fesoasoani e faʻafaigofie le faiga o le endocrine. O se taunuuga, e sili atu ona faigofie le pulea o le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto.

Evelina, 30 tausaga, Magnitogorsk

O le a ou faʻasoa le fua mo le teuteuina o le vort St. John, lea e aoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Ave i le tutusa tutusa le mutia o le elecampane, wort St. John, manoa, chamomile, mint, offetail, rose vao. Faaopopo laulaau lauulu. Sasaa le vai inu i se fua faatatau o le 1: 2 ma tuʻu ai mo le 40 minute. Faʻaaoga le maʻi o St. John mo le maʻisuka 1/3 ipu faʻatolu i le aso mo le afa itula ao le i taumafa. E fautuaina e faʻaaoga pe a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Maxim, fomaʻi, Krasnodar

O meatotino faʻaaogaina o le laau e mafua mai i le i ai o faʻalapotopotoga faʻasolosolo faʻatasi i le tuufaatasiga e fesoasoani i le gaosiga o le inisalini. E taua tele lenei mea mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka. O le laau e aofia ai elemene taua taua e pei o le kopa, chromium, manganese, zinc, iron ma nickel. O loʻo maua i le maʻisuka vai inu vai e puipuia ai le le atoatoa o le vailaʻau ma le minerale. E fautuaina e suʻe teuteu ma mea faʻaoga e faʻavae i luga o le laau i vasega o le 2 vaiaso ma se malologa o le 1.5-2 masina.

Antonina, endocrinologist, Voronezh

Le togafitiga o le maʻisuka ma le St. John's wort e faʻaaogaina i le leai o soʻo se tagata. Afai i totonu o le vaiaso talu mai le amataga o togafitiga o le tagata maʻi e leai ni aʻafiaga e pei o se isu, mumu o mata, tale, puupuu le manava po o se vevela, ona mafai lea ona faʻaauau le togafitiga. E tatau ona amata i se togi laʻititi 1 taimi i le aso. E tatau ona mataituina e se fomaʻi ma suʻe suʻega kulukose i le tele o taimi ile masina e siaki ai le togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga