O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

O le faʻapogai o le fulafula faigofie ma le maualuga o le palatini o le iʻa. Faatasi ai ma le pancreatitis, ua faatagaina lenei oloa. Mafaufau i tulafono ma foliga o lona faaaogaina.

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. E mafai ona tupu le faʻaogaina o le mumusu ma le degenerative i foliga faʻapitoa pe faʻalologo, faatasi ai ma taimi o le faʻamagaloga ma le faʻamalosia. O le tele lava o taimi, o tagata fiafia i meaʻai ma mea inu malosi e afaina i le faʻamaʻi, o tagata e masani ona masani ona inu.

O faʻafitauli o le faʻamaʻi ma metotia o togafitiga e faʻalagolago i le ogaoga o le togafitiga. I le tele o tulaga, o le mumū e faʻaalia i tiga ogaoga i le tumutumu pito i luga e tupu pe'ā uma ona 'ai meaʻai gaʻo. O lagona tiga e fusi-foliga ma e mafai ona tuu i le itu tauagavale o le tino. Faoa o vomiting matuia e mafai, mulimuli ane e leai se toomaga. O vaivaiga lautele, faaletonu o le ogaumu, pala, ma le vevela e mataituina foi.

O le faʻavae o togafitiga o mea taumafa taumafa paleni faʻatasi ma faʻamalositisi. O tagata maʻi ua faʻamaonia le taumafa Numera 5. O le meaai e tatau ona aofia ai meaʻai e maualalo le gaʻo, lea e le mamafa ai totoga o le gastrointestinal tract. E mafai ona maua iʻa e maualalo le gaʻo mo pancreatitis. O le oloa e aofia ai micro ma elemene elemene e tatau mo le tino, vitamini gaʻo-soluble A, D, E. Sea ma oloa o le vaitafe e faʻamalosia ai le taumafa ma le protein ma mafai ai ona e faʻalauteleina se lisi faʻamalosi tino.

E mafai ona fagota i le pancreatiti?

O le tele o gasegase ua aafia i le mumū o le pancreas o loo mafaufau pe mafai ona fagota i le pancreatitis. O le tali e le manino - e tatau ona i ai le oloa i le taumafataga. E tatau ona faʻamalosia le taumafa i le protein ma isi mea aoga.

Ae le o iʻa uma e mafai ona 'ai. A e filifilia, e tatau ona e gauai atu i mea e gaʻo. O gaʻo aoga, o se vaega o lea mea, e aʻafia ai aʻafiaga o pancreatic, ma mafua ai se faʻaopoopoga o le mamafa i luga o le okeni. Mo le gau o le gaʻo, e manaʻomia le lipase (o le enzyme e faʻapipiʻiina i le pancreas), ae i le taimi o le maʻi e maua mai i le le lava o mea e mafua mai i le le atoatoa o le enzyme.

E naʻo nisi o ituaiga o iʻa ma iʻa e mafai ona aofia ai i le taumafataga, o le gaʻo o loʻo iai i totonu o le 8%. O le faʻaaogaina o se gaʻo sili atu gaʻo e mafua ai faʻamaoniga nei: tiga o le manava, gase, vomiting, nofoa vavalalata ma se suauu manogi ona o le gaʻo e le faʻaaogaina. O se taunuuga o nei meaʻai, o se osofaʻiga fou o pancreatitis e aliali mai.

Ae o le gaʻo o loʻo maua foi i totonu o ituaiga eseese o le oloa. Ona o lenei mea, o iʻa ma pancreatitis ua faʻasalaina i tagata mamaʻi e iai na faafitauli:

  • Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale i le suauu.
  • Laititi maualalo le saoasaoa.
  • Faʻasologa masani o le le atoatoa o le tino.
  • Hemophilia.
  • Faʻasalaga lauroid.
  • Le ituaiga o cholecystitis.

I le faaopoopo atu i faʻamaʻiga o loʻo i luga, faʻatasi ai ma le faʻaeteete tele, e tatau ona faʻamalosia le oloa i luga o le mamafa, i tagata gasegase i gaioiga talu ai nei, i luga o matua ma tamaiti, i le taimi o le maitaga ma le lactation.

Ova mo le tino pancreatite

O le tiga matuia e faʻatasi ma faʻamaoniga o le inisua ma le faʻaitiitia o le soifua maloloina lautele, e pei o se tulafono, faʻaalia ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le mumu o le pancreatic. I lenei vaitau, o loʻo manino ai le taumafa, lea e aofia ai le mama ma le maualalo o gaʻo.

I totonu o le pancreatitis, e faatagaina le iʻa i le vaiaso talu mai le amataga o se faʻagasologa o le faʻaleagaina. I le lisi o meaʻai, e mafai ona e faʻafefiloi, tunu pe fufulu ipu mai ituaiga paʻu o le oloa. E le gata i lea, i aso popo, e sili atu le faʻaaogaina o le fusi, fufulu mama o le paʻu ma ponaivi.

, , , , ,

O le a le ituaiga iʻa e mafai ona maua i le pancreatitis?

O togafiti faʻamaʻi ma le degenerative i le pancreas e mafua ai le tele o faʻamaʻi tiga, mo le faʻaumatiaina e le na o togafitiga faafomaʻi, ae o mea faʻalaʻau maloloina ma le faʻaleleia o meaʻai e faʻaalia. O se tasi o meaai soifua maloloina ma mea taumafa o le iʻa. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o le ituaiga ituaiga iʻa e mafai ona maua i pancreatitis ma foliga o lona faʻaoga:

  • Soo se tikeri e faatagaina pe afai e le sili atu i le 8% le sili atu o latou gaʻo.
  • O le oloa o se punavai o le maualuga, lelei le digestible manu ma mea taua.
  • O vailaau o le gataifale e sili ona aoga, aua e tamaoaiga i le macro ma micronutrients, aemaise lava le uʻamea, phosphorus ma iodine.
  • O iʻa iʻa o loʻo maua ai vitamini gaʻo gaʻo o kulupu A, D, E.

O le taʻiala sili i le filifilia o le oloa e tatau ona avea o se faailoilo o mea oona. O le mafuaʻaga o le mafuaʻaga e mafua ai le le atoatoa o le mafaufau, lea e mafua ai ona sili atu le faigata o le maʻi. I lenei tulaga, ua matua faasaina le 'aiina o le ulaula, salimalie, falai ma mago. O faʻamaoniga e faʻaaoga i iʻa fagota

Pancreatitis Fish Varieties

O iʻa o se tasi o na oloa e taugata mo paleni tulaga ese o vitamini ma minerale e tatau ai mo le gaioiga masani o le tino ma le metabolism. E aofia ai le 15 ma le 26% o le porotini ma mai le 0.2 i le 34% le gaʻo. O le oloa e tele ituaiga, mafaufau i ai:

  1. Laʻu-gaʻo (lūlū) - gaʻo gaʻo e oo atu i le 4%, faʻamalosaga mea mai le 70 i le 100 kcal mo le 100 g.
  • Sea iʻa: faʻafefeteina, cod, siliva siliva, ogasami, polu, pollock, roach, codi cod.
  • Vaitafe: pike, paluga o le vaitafe, tench, faga, ruff, bream.

O le mea sili ona maualalo gaʻo (e le sili atu ma le 1%) i le vaitafe o le perch, cod, lemoneme, cod saffron, pollock. O se ituaiga o ituaiga e vave ona saunia, e faigofie lava ona faʻaleleia ma gauaiina e le tino.

  1. Vaʻaia fua eseese - mai le 4 i le 8% gaʻo, calories mai le 90 i le 140 kcal mo le 100 g.
  • Sami: meli, iʻa, tuna, fugani piniki, togafiti, togafiti, vaʻa, siama, vaʻa, anchovies, pata, pulou puna, smelt.
  • Vaitafe: taʻavale, moa, iʻa, kopa faʻatau, moa masani, salmon, mumu-mata, vaʻa vai, taʻavale masani.

O nei ituaiga eseese o se punavai lelei o le protein sili ona maualuga. Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona faʻafefeteina i le 1-2 taimi i le vaiaso, vevela, uʻu pe tao.

  1. Maualuga maualuga - sili atu ma le 8% gaʻo, calories mai le 200 i le 250 kcal mo le 100 g.

O ituaiga eseese e aofia ai: fuga, saury, anufele, tuna, omul, togafiti vao, Caspian sprat, stellate sturgeon, chinook salmon, beluga, nelma, ivasi, sabrefish, burbot, whitefish, carp silver, notothenia, species sturgeon.

Pe a filifilia ituaiga iʻa mo pancreatitis, e aoga le tuʻuina atu o meaʻai i mea maualalo. O ituaiga o gataifale o lo oi ai le tele o iodine ma omega-3 o gaʻo gaʻo e sili ona aoga. O lea ituaiga o oloa e afaina ai le toto, o le faʻaitiitia o le toto cholesterol, faʻaleleia faiga faʻavae i le tino, e faʻasaina ai le toto ma faʻamalosia ai le faiai.

Laʻau mumu mo pancreatitis

O meaʻai suamalie mumu ma pancreatitis ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina ma na o le faʻamagaloina pea o le maʻi. O lenei oloa gaosi e iloga i le tofo, maualuga le meaʻai o meaʻai ma mea maualuga gaʻo.

O le faʻaleagaina o iʻa mumu e mafai ona faʻaosoina ai se faʻalavelave o le faʻafitauli o le maʻi, talu ai o le avega i luga o le pancreas, lea e nafa ma le malepelepe o gaʻo, e faʻateleina le malosi. Pe a taumafaina sea iʻa, e tatau ona tipi isi ituaiga o gaʻo, mo se faataitaiga, pata, kulimi mumu poʻo le kulimi.

Meaʻai maualalo-gaʻo mo pancreatitis

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e tatau ona i ai i totonu o le taumafataga le iʻa leʻo. Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ai ona e faʻalauteleina le taumafa ma faʻamalosia le tino i mea aoga. O le oloa e aofia ai phosphorus, iodine, calcium, vitamini B ma isi vaega.

O le mea sili ona aoga i ituaiga o le maualalo le manogi o le 15% o le palatini, lea e sili atu le faigofie ona faigofie nai lo le meaola o manu ma saturates le tino ma le amino.

O iʻa e maualalo le gaʻo ma pancreatitis ua vaevaeina i:

  1. Skinny (mea taumafa) - atonu e aofia i le taumafataga i le faaiuga o le vaiaso muamua pe a maeʻa le faʻaʻaiʻuga ogaoga tiga.
  1. Faʻalelei lava - faʻaaoga pe a uma le faʻamautuina ma le ausia o mea faʻataʻitaʻi fale suʻesuʻe.

O ituaiga e tele-gaʻo e aofia ai:

  • E oo i le 1% le gaʻo - cod, pollock, pollock, cod saffron, sea bass.
  • E oʻo atu i le 2% o le gaʻo - pike, pike perch, faʻafefeteina, moa faʻasalalau, uʻamea, roach, moliuila, hake hiriwa.
  • E oʻo atu i le 4% o le gaʻo - iʻa, lapisi, meaʻai, meli, carp, bream.

O meaai taumafa e mafai ona aofia ai iʻa ma le kanesa oloa. A fai le kuka, e tatau ona faʻamanuiaina le tao, gaosi ma kuka mea taumafa ma le itiiti o mea manogi, masima ma le suauu.

Pancreatitis Fish Recipes

O le faʻavae autu mo le filifilia o oloa mo le paʻu o le pancreatic o lo latou lelei, meaʻai ma le fou. O le iʻa aupito sili ona lelei mo le pancreatitis e fou, e le o le kiona, e aunoa ma se faʻamau poʻo se siaki ma se pasene maualalo o le gaʻo. E tele suʻega mo lana sauniuniga ma le faʻasaoina maualuga o meatotino aoga.

Afai e maʻi le maʻi, ona saunia lea o ipu mai le mamao, lea e tatau ona vaʻaia lelei. I le laasaga o le faamagaloga, e mafai ona e faʻaaogaina le oloa atoa, i le fufuluina muamua ma fufulu. O lapisi e mafai ona kuka, tao tao, salu pe uʻu. O le fagotaga o iʻa e faʻasalaina.

Mafaufau i fua sili ona manaia o iʻa mo pancreatitis, lea e faigofie ona saunia i se tulaga tutoatasi:

  1. Feafoaga Uila.
  • Soo se iʻa e maualalo maualalo 150 g.
  • Laulaina talo 15-20g.
  • Vai 100 ml.
  • 5 g pata

Fufulu le araisa i lalo o le vai tafe, sasaa le 100ml o le vai ma kuka ai le alalaupapa alalaisa mata. Tipi lelei le fusi i se mea e fai ai meaʻai a manu, pe a uma ona aveese le paʻu ma ponaivi. Faafefilo le suka ma fafaga aano o manu, faaopoopo le pata susu. Faʻafefiloi mea uma, fausiaina ia meaʻai ma le uu i totonu o se fafie faʻamaʻavale, faʻavela le kuka poʻo le vai inu vai.

  1. Laʻau falala ma se sau.
  • Soo se iʻa e maualalo le gaʻo 200 g.
  • Pasili 10 g

  • Aʻau iʻa 100-150 ml.
  • Lulu 10 g
  • Fua 1 pc.

Fufulu ma tipi le iʻa, fufulu maeʻaeʻa ma faʻavela i totonu o sina vai suamalie ma le pasili fasia. Uʻu le falaoamata i totonu o se apa mago ma faʻaopopo i ai le fala oona. Salu mo le 5-7 minute. Tasi le moa muamua ma kuka i totonu o le apa. Kuki le sau seʻia oʻo ina faʻamafanafana. Pe a auauna atu, sasaa ia te ia iʻa.

  1. Topo le cod.
  • C 250 g
  • ½ ipu susu
  • Carrot 10 g
  • Lulu 10 g.
  • Suauu suauu 10 g.

Fufulu le falaoamata i totonu o se apa malogo, sasaa i ai le muai susu susu ma le suauu manogi. Fufulu le iʻa, tipi i vaega. Tipi ma tapuni Karoti. Faamasima le iʻa ma kāloti laitiiti ma tuu i totonu o se fagu, faʻaopopo sina vai. O oloa e tatau ona kuka mo le 10-15 minute. Saunia se pepa tao tao po o se isi atigipusa mo le taoina, suauu ma le suauʻu manogi. Tuu meaai ma sasaa le saumalie. Pipi i totonu o le ogaumu seia aʻau.

Pancreatitis i iʻa

O iʻa uma o le sami ma le vaitafe e sili ona lelei ma e faigofie ona eliina, e aofia ai mea faigata o elemene aoga ma vitamini. Ma o se tasi lea o mea taua mo meaai paleni.

Lago mai le iʻa ma pancreatitis, galue e fai ma punavai o mea aoga aoga:

  • Polyunsaturated fatga acids (auai i tulafono faatonutonu o metabolic process, lower blood cholesterol).
  • Ava amino taua.
  • Faʻateleina faʻamalosi digestible protein.
  • Vitamini gaʻo suamalie A, D, E.
  • Macro ma micronutrients: iodine, phosphorus, seleni, uʻamea ma isi.

Mo se taumafataga, e tatau ona tuʻuina atu i mea e maualalo le gaʻo o meaʻai uma ma gataifale. E tofu uma iʻa ma mea taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaaogaina le uila ma le cod i le sauniuni o soʻo se ipu. O sina meaʻai malosi ma se manogi faapitoa, e manaʻomia se faʻapitoa faʻapitoa. E tatau ona totogia lelei le tele o ituaiga meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le carp crucian ma le bream.

Mafaufau i nisi o fualaʻau, meaʻai suamalie, faʻatagaina mo le mumū o le pancreas:

  1. Lopo cod i laau.
  • Fusi 300 g.
  • Onion 1 pc.
  • Pasili 10 g.
  • Lemon sua 5 g.
  • Meaʻai e tofo ai: masima, paʻepaʻe ma le paʻepaʻe palapala pepa.

Fufulu le fusi lauulu ma tipi i ni vaega se 4. Tipi le aniani i totonu o mama. Ave ni fasi fasi falaoa e fa, tuu aisa i luga o ia mea taitasi, ma fagota luga. Faaopopo le masima ma le pepa i tagata taitasi, faaopoopo le pasesa ma le sua o le tipolo. Ufiufi le pepa i autafa o pito e fai ai ni teutusi laiti. Tuu fasi mea i le meaʻai i luga o le fafie taofi ma tuu i totonu ole ogaumu. 'Aʻau le iʻa seia faʻamafa, pe a fai e tufa, tatala le pepa i sina mea itiiti.

  1. Pike lau i tomato.
  • Pike perch fillet 500-800 g.
  • 3 kāloti
  • Tomato io latou lava suamalie 200 g
  • 50 g suauu olive
  • Meaʻai e tofo ai.

Uu le kāloti ma faʻafefiloi i luga o se fatu laʻau, tipi le aniani i afa mama. Tuu fuālaʻau i totonu o se fagu ma faʻamalo i luga ole vevela. Toto le tamato. Otioti le fusi i ni fasi vaega laiti, tuu i luga o se alalaʻau fualaau aina, faaopoopo mea manogi ma sasaa i sau saumati. Lavea seia agavaivai. I le avea ai o se falaoa laʻau, ua lelei tele le sukalaisa mo lenei ipu.

  1. Peʻa iʻa.
  • Vailaʻau maualalo-gaʻo 500 g.
  • Tuʻu le falaoa paepae 1-2 fasi pepa.
  • Milu 50 ml.
  • Fua 1 pc.
  • Meaʻai e tofo ai.

Fufulu ma fufulu mama le iʻa. Afai e te filifilia se vaitafe, ona fufulu lea i le susu mo le 30-40 minute. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le manogi o le palapala poo le pala. Faʻasusu le falaoa i le susu ma faʻafeu i iʻa e faʻaaoga ai se mea e teu ai meaʻai. Faaopopo le fuamoa ma mea manogi i meaʻai. Faʻafefiloi mea uma, faʻapipiʻi foliga. O le ipu e mafai ona fufulu pe tao i totonu o le ogaumu.

, , ,

Lave iʻa mo pancreatitis

O le auala sili ona agamalu i le sauniuni o soʻo se oloa o le taoina lea. Laʻu iʻa na maua i le pancreatitis o loʻo taofiofi ona mea aoga uma ma maua se tofo tulaga ese. O lenei metotia o le kuka o le sili lea ona lelei i taimi o taumafa.

Mafaufau i fualaau suamalie ma maloloina o iʻa tunu, faatagaina mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract:

  1. Aʻa ma musika.
  • Laʻu-gaʻo iʻa 700-800 g.
  • Siamani 5-6 pcs.
  • Paʻu kulimi e leai sona gaʻo 200 ml.
  • Olive olive 50-70 g.
  • Pasili greens.
  • Meaʻai e tofo ai.

'Otiʻese le iʻa i ni vaega ma tuʻu i totonu o se falai kuka, masima. Seʻi vaʻaia, fuga le puʻu, pepa ma tuʻu i totonu o se pani i iʻa. Faʻafefiloi le kulimi kulimi ma le pasesa ma faʻatumu i iʻa. Tuu le apa i totonu o le ogaumu ma tao seʻi seia oʻo ina lanu enaena auro.

  1. Aʻa ma zucchini.
  • Vailaʻau maualalo-gaʻo 500 g.
  • Zucchini 2 pcs.
  • Pulu 20 g
  • Hard cheese 50 g.
  • Salu kulimi 300 g
  • Meaʻai e tofo ai.

Fufulu ma tipi le iʻa i ni vaega, pepa, masima. 'Otiʻoti le zucini i ni fasi miti. Grate kulimi malosi ma faʻafefiloi ma kulimi kirimoni. Faʻamaʻu se masini tapuni poʻo soʻo se isi mea e faʻaaogaina i le pata. Lafoaʻi se apa o le zucini, masima, pepa. Tuu le iʻa i luga ma ufiufi i se isi apa o le zucchini. Liligi i totonu uma o sauuga o kirimi kirimulu ma le sisi. Pipi i le vevela vevela mo le 30-40 minute.

  1. Fagogo le anufela ma tamato.
  • Makila Fillet 500 g
  • Tomatoes 6 pcs.
  • Laʻau o le suauʻu 50 g.
  • Pasili greens.
  • Meaʻai e tofo ai.

I totonu o se ipu falala poʻo luga o se pepa tao, tuʻu fasi porotini ma fufuluina i latou i le pasili vavalalata. Tuu le iʻa i fualaau faisua ma toe fai ai se vaega o tamato. Faamasima, fufuluina i le suauu ma fufuluina i laau. E tunu le ipu seia kuka, e masani lava 20-30 minute i le vevela o le vevela.

Laʻau mama mo pancreatitis

O meaai e gaosia ai pancreatic e aofia ai iʻa mama. Faatasi ai ma le pancreatitis, ua faalumaina ai, ona o le mafuaʻaga o le totoga o le mumū e malosi ai le gaosia o enzymes. O lona uiga, i le taimi o le maʻi, e tatau ona vavaeeseina uma iʻa mai le taumafataga, tusa lava po o le a le mea o loʻo gaʻo ai.

O faʻamaoniga e mafua mai i le mea moni o le masima ei ai lona aafiaga mumusu i luga o le pancreas. Atonu o iai i ni vaega laiti naʻo le faʻamagaloina o le faʻamaʻi. Mo le salting, o lenei mea manogi e faʻaaogaina i ni aofaiga tetele, lea e afaina ai le totoga afaina. Afai e faʻaauau pea ona e faʻaaogaina i le pancreatitis, ona mafai lea ona tupu i le ogama o le edema ma le necrosis ma le suppuration o le pancreas ma ona matagaluega.

Pancreatitis o iʻa

O se filifiliga sili e faʻavasegaina ai le taumafataga o le kukaina lea o le moli mai iʻa. I le pancreatitis, o lenei ipu ua faatagaina. Manatunatu i laʻau faʻafefe o iʻa:

  1. Faʻamalo mai le faasee.
  • Fresh zander 350 g
  • Ega fagu 2 pcs.
  • Keu suamalie le maualalo-manogi 150 ml.
  • Meaʻai e tofo ai.

Butcher ma fufulu le iʻa. Otioti le fusi ma aveese uma ponaivi mai ia mea, olo i se mea e fufulu ai poo se mea e teu ai meaʻai. Faʻaopopo le kulimi mumu i le fasi meaʻai ma pipiʻi lelei i se paluga poʻo se mea faʻafefete. Vaʻaia, taia fua manu i totonu o se fulu malosi, masima laitiiti. Faʻafefiloi malie le palatini ma le paluga iʻa, faʻafefiloi seia oʻo ina maua se kulimi kulimi tutusa.

Ave le ata pipi, tuu le moli i luga ma fusi i foliga o le sose, ma nonoa pito. Faʻapipiʻi le ata i le pepa ma tuʻu i luga o le ogaumu tao i totonu o le ogaumu, faʻapipiʻi se fagu vai i lalo o le faia o le uila. A maeʻa le 20-30 minute, ia aveese le ipu ma faʻaliliu laitiiti. Faʻateleina le pepa ma le ata tifaga, tipi le uila i ni fasi vaega. E mafai ona 'aina le ipu i le malulu ma mafanafana.

  1. Laʻau mumu mumu ma le broccoli.
  • Salmon po o le togi 250-300 g.
  • Broccoli 150 g.
  • Egg 2 pcs.
  • Paʻu kulimi poʻo le kulimi maualalo-kulimi 100 ml.
  • Pasili poo le tao.
  • Meaʻai e tofo ai.

Sela i ni nai minute ile vai suasisi laitiiti. Tipi iʻa ma fualaʻau. Faʻamuʻu fua i le kulimi, faʻapipiʻi mea manogi ma meaʻai. Faʻafefiloi malie i mea uma. Liligi le paluga i totonu o se ipu kuka ma tao mo le 30 minute i le 180 tikeri.

Laʻau auro - o le tapuni sili ona matuia

Caviar o se mea manaia, o le mea e sili ona fiafia i ai le tele o gaosi, o se faleteuoloa o vitamini A, B, D, E ma elemene, eletini taua, gaʻo mama, oona gaʻo polyunsaturated. E fautuaina le Caviar mo tamaiti laiti ma gasegase i luga o le mend, mo le vave toe faʻaleleia o minerale na leiloa, uʻamea ma lecithin - o se faʻalavelave o phospholipids e fesoasoani i le lelei o le galueaina o lela o le faiʻai ma le tino.

O foliga o mea e sili ona maualuga. O se fatuga mauoa, e foliga mai, e leai se faʻailoga e faʻaaoga. Ae ui i lea, o le caviar mumu i pancreatitis o se tapu. O fomaʻi e faʻasaina le faʻaaogaina i aso o le faʻavavevaveina o faʻamaʻi pipisi.

O mea taua i totonu o le taumafa sauniuni o le masima laulau, o le cholesterol e ave le caviar mumu i le tulaga o meaʻai e lamatia. O le faʻaaogaina o se meaʻai e faʻamalosi ai le tino mo le tino ma se maʻi masani o le faʻamaʻi, faʻaleagaina le tulaga o le maʻi, ma aʻafiaga e le mafaamatalaina.

I le taimi o se faʻamalologa umi, o fomaʻi e faʻatagaina oe e 'ai e le sili atu na i lo se fua o meaʻai e fetaui ma mea e sili ona manaʻomia. O le taumafaina o le caviar mumu e naʻo le manava atoa e faatagaina. E taua foi le amanaia o le tulaga lelei o le oloa, gaosiga i se auala e le faʻaogaina.

O le caviar aupito maualuga e tele lava ni eseesega eseese: o le tumau le tumau, o le lanu e piniki mumu i le lanumumu mumu, o fuamoa e faataape, ma e le pipii faatasi. Afai e iai ni uiga e le masani ai pe a uma ona 'ai le caviar, e fautuaina e inu vave le vailaʻau faatonuina poʻo le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Pancreatitis otaota: tamaoaiga ma mea e pala

I le taimi o le laulau e faatulaga ai aso malolo, e tofu tagata taʻitoʻatasi ma se togi. O le nofoaga tutotonu iinei o loʻo nofoia e iʻa o ituaiga eseese. O le a le tala a fomaʻi e uiga i le fafagaina?

O iʻa lelei e aʻafia ai se tino ola maloloina. Faafetai i iʻa, o le meaai o le protein i aso taitasi, lea e faʻatagaina mo le tino o le tagata, ua toe faʻaleleia. Pe a faatusatusa i aano o manufasi, e sili atu ona vave ma faigofie ona afaina, e aunoa ma le afaina ai o le manava, e le faaopoopo nisi pauna, ma fesoasoani e faamama ai toto. O le togavao o se oloa e le afaina ai le manava.

Fai mai fomaʻi o le vao e aofia ai le tele o meaʻai e fesoasoani e toe faʻafoʻi ma faʻamalolo tino. O le faʻasaina o faʻalavelave faʻaleagaina o le tupu aʻe o le microflora pathogenic e tupu. O loʻo matou talanoa e uiga i siama o le kanesa, o le faʻasalalau lea e taʻitaʻia ai le atinaʻe o kanesa. Methionine, o loo i ai i nisi o ituaiga o iʻa ma le atoatoa i aano o manu, o se mea taua o le amino acids e aofia ai i le faagasologa o le transmethylation.

Ona o le faigofie o le digestibility o le protein o le iʻa, o le atinaʻeina o le mumū i totonu o masini o le pancreas e puipuia, o le gasegase i le lautele e faʻaleleia. Faʻavaeina o metabolic processes e fesoasoani e faʻatonutonu ai le mamafa o le mamafa.

E ui lava i le tele o tulaga lelei o le taumafa, manatua - e tatau ona e iloa le fua. E taua tele le amanaia o le faʻasaʻoina e fomaʻi, faʻaeteete ma le faʻaeteete i le faʻaaogaina o le oloa ma le teena i le vaega o le faʻavavega o le pancreatitis.

A o faagasolo se taimi o le faʻamagaloina faifaipea, amata ona 'ai fualaau fou e masani lava i le afifiina o foliga, i ni togi laiti. O iʻa e maualalo le gaʻo o se sui lelei tele mo aano o manufasi.

E mafai ona fai lanu lanumoana

Faʻatasi ai ma faʻafitauli eseese o le faʻaogaina o meaʻai ma faʻafitauli o le gastrointestinal tract, faʻatasi ai ma le mumū o le pancreas, o le faʻaaogaina o lanu piniki e faatagaina. O le tele o meaʻai e aofia ai i totonu e faʻaleleia ai le tino.

Faatasi ai ma mea aoga o lomoni lanumoana o le i ai o omega-3 o meaola ma le vailaʻau nicotinic. I le tautalagia o le muamua, o le faʻamautuina o le cholesterol ua faʻatusaina, o le lona lua o loʻo maua ai se aoga aoga i le galuega o le gastrointestinal tract ma le duodenum. Amino acids o lenei vaega o loʻo i ai se aʻafiaga i le fausaga o DNA. O lenei elixir natia o le talavou mo sela o le tino.

Cook lelei ma maloloina

Faatasi ai ma lanu piniki, e tofu le tagata ma le aia tatau e gaosia ai ipu saunia mai le taʻavale. Mafaufau i le metotia o le sauniuni o le oloa - leai ni ulaula, vevela pe mamago. Tele le vevela, kuka ma le tao. Fomaʻi fautuaina e 'ai e oʻo i le 200 kalama i le taimi.

Siaki le fua mo fualaau mata. Mo le 500 kalama o iʻa e leai ni gaʻo, matou te aveina ni fuamoa moa se lua, lua sipuni o semolina, o le ulu o le siʻi, 20 kalama o le suauu, o se pine o le masima (matou te pulea ma le faʻaleagaina).

O meaʻai e kukaina moa e mafai ona taoina pe faʻamaʻa. Fafaga faʻatasi i le ipu faalua i le vaiaso.

Ma le mea mulimuli, matou te tuʻuina atu se meaai i aso taitasi e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi mo tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis. Mo le taumafataga o le taeao, susu susu pateta ma se fasi keke falala falaoa e taliaina. Mo le taumafataga o le aoauli - masusu susu, iʻa pupuʻu ma zucini, compote ma se fasi falaoa. Mo le taumafataga o le afiafi - o le tipi tipi, oatmeal, carotiti mashed, tea lauti. I meaʻai e faʻatagaina oe e faʻamalie oe lava ia i le tilotilo, o le omeletine o le pamu vaʻa, ma inu i le afa ipu ipu susu.

Faʻaauau le mataʻituina o mea taua: meaʻai, meaʻai, gaoioiga faʻapitoa, togafitiga o fualaau faasaina - o le a fesoasoani e foia le faʻamaʻi ma latalata i le masani masani o le olaga. Leai se togafitiga a le tagata lava ia, ma le mumū o le pancreas, o ia filifiliga e le o ese. Taofi lenei i le mafaufau, ma o le a avea le olaga o se mea fiafia, ma o le laulauʻai o le a faatumulia i meaai lelei ma maloloina.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

Punperch meatballs

Meaʻai

  • Laʻau e maualalo le gaʻo (e pei o le faimalaga) - 120 g
  • araisa - 15 g
  • pata - 5 g
  • vai - 50 g

Tekinolosi Faʻatau:

  1. Matou te kuka le falaoamata mata mai le araisa ma faʻamafanafana.
  2. Faʻaopopo le falaoa i le pike perch fillet ma pasi faalua i se suʻi meaʻai.
  3. Faaopopo le 5 g o le pata ua liusuavai.
  4. Faʻamamago lelei, fai ni meaʻai ma uu.

Laʻau fagota faatasi ma le saulati Falani

Meaʻai

  • Laʻau e maualalo le gaʻo (e pei o le cod) - 200 g
  • pasili 10 g

Mo le sauuga:

  • decoction - 100 g
  • falaoamata o le saito - 10 g (1 tsp)
  • fuamoa - 1/2 pcs.

Tekinolosi Faʻatau:

  1. Matou te fufulu le cod, tipi i ni vaega ma kuka i le vai mafana ma le pasili.
  2. Umu le falaoamata e aunoa ma le suauu i totonu o se pani, faʻafefe i le fagu iʻa. Palu mo le 5 minute
  3. Tuu se moa lapotopoto i totonu o le susu.
  4. Matou te faasalalauina le cod i luga o se ipu ma sasaa le saumalie.

Meatballs fish, boiled (pollock)

Meaʻai

  • Pollock, (atonu o se pike) - 320 g
  • fuamoa - 1 pc.
  • moa fualaʻau - 20 g (2 tsp)
  • falaoa - 60 g.

Tekinolosi Faʻatau:

  1. Kuki iʻa - fufuluina, aveese ponaivi ma le paʻu, tipi i ni fasipepa ma pasi atu i se suʻi meaʻai.
  2. Faʻaopopo le falaoa i totonu o le vai ma pasi atu i se mea e fai ai meaʻai
  3. Faʻaopopo le fuamoa ma le masima ma faʻafefiloi lelei.
  4. Matou te faia ni aano o manufasi e tusa ma le 20-25 g mai meaʻai.
  5. Cook meatballs i le vai.
  6. Matou te fafaga meaʻai i le laulau, sasaa i le pata uamea.

Cod kuka i le suauu suauu

Meaʻai

  • cod - 240 g
  • susu - 100 g (1/2 ipu)
  • kāloti - 10 g
  • moa fualaʻau - 10 g (1 tsp)
  • falaoamata o le saito - 10 g (1 tsp)

Tekinolosi Faʻatau:

  1. Fufulu le sauuga: faʻagogo le falaoamata i totonu o se apa e aunoa ma le faʻaaogaina o le suauu. Faʻamalie faʻavave susu susu i totonu o le falaoamata, faaopoopo le masima ma se tamaʻi fualaʻau manogi (sili atu olive)
  2. Matou te fufulu le iʻa, tipi i ni vaega ma tuʻu i totonu o se fagu.
  3. Tatou te tipi le kāloti i luga o se fatu mafiafia ma faʻaopopo i le iʻa. Solim.
  4. Matou te faatagaina iʻa ma kāloti i totonu o sina vai inu mo le 10-15 minute.
  5. Matou te salalau i luga o se pepa tao, kuka i le suauu manogi. Liligi le sauuga. Pipi i totonu o le ogaumu seia aʻau

Tisi iʻa faatasi ma le suauʻu kulimi mumu

Meaʻai

  • Laʻau e maualalo le gaʻo (e pei o le perch) - 340 g
  • kulimi mumu 15% -20 g (1 tbsp)
  • falaoamata o le saito - 10 g (1 tsp)
  • fuamoa fualaʻau mo se sau - 100 g
  • suauʻu - 7 g

Tekinolosi Faʻatau:

  1. Fufulu le paipa, mama ma tipi i ni vaega. Tuu i totonu o le pusa.
  2. Faaopopo aʻa - kāloti ma pasili.
  3. Sasaa le vai malulu ina ia ufitia le iʻa i le vai 3/4 ma faataga mo le 10 minute.
  4. Matou te fesuiaʻi le iʻa i se pepa tao ma sasaa i le suauu kulimi suamalie. Pipi i le ogaumu.

Laʻau Pikeperch

Meaʻai

  • Laʻau e maualalo le gaʻo (e pei o le taʻavale) - 100 g
  • gusi kulimi mumu ma le pakesa pa - 5 g ia taʻitasi

Tekinolosi Faʻatau:

  1. Otioti le iʻa na saunia i fasipepa ma tuu i totonu o se fagu. Faatumu i vai malulu, aumai i se vevela ma aveese le puao.
  2. Faaopopo greens ma le pakesa, masima ma kuka mo le 10 minute

Laʻau falaoa, meaʻai - faitau i inei

Laʻau falala mai iʻa mai le perch, fua - faitau i inei

O aoga o le 'ai o iʻa mo pancreatitis

O le faʻaaogaina o iʻa mo pancreatitis e mafua mai i meatotino nei:

  • Faʻamauaina i gaʻo eletise gaʻo eletise eleelea, lea e fesoasoani e faʻamautinoa ai le faatonutonuina tatau o le metabolism, aʻo faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga i le toto,
  • o le i ai o le polotini ua tuufaatasia ma se maualuga o mea taua o le amino oona i totonu o le mama mo le faʻaaogaina
  • faaopoopoga o vaega o le palatini ma vitamini gaʻo gaʻo A, D, E, o le maualuga o lona mamafa e maualuga tele pe a faatusatusa i isi oloa,
  • o le tele o micro ma elemene, e aofia ai le uʻamea, fulukalama, iodine ma le seleni.

I le fuainumera o vaega mulimuli, o loʻo taʻitaʻia ituaiga o iʻa o le gataifale.

Taua! E naʻo le maualalo o le gaʻo (lago) poʻo le manaia o iʻa e mafai ona aoga mo pancreatitis.

E faʻafefea ona 'ai iʻa i le pancreatitis

Ulufale i luga o le iʻa (lisiina o meaʻai e le sili atu i le 3%) mo le pancreatitis e mafai ona faia i le faaiuga o le vaiaso mai le taimi o se osofaiga ogaoga, lea na maua i le taimi muamua pe o le taunuuga o se faʻavavega o le faagasologa masani. O le mea e kuka ai le mea e talia mo se ulugalii. I le maea ai lea o le mea e gaosia ai le oloa.

Faʻalogo lelei! I nai aso muamua o le faʻalauteleina o le taumafataga, e taua tele le faʻamamāina o iʻa mai ponaivi, ae ia aveese ai foi le paʻu mai le tino.

A mavae le isi 7 aso ona pasia lea i le faʻaaogaina o iʻa, kuka ma tao tao. E mafai ona e kuka kulupu. A maeʻa le masina-maeʻa le maeʻa o le vevebation, e mafai ona e faʻavasegaina le taumafataga ma ituaiga iʻa e tele le gaʻo, o le gaʻo gaʻo e leai se sili atu i le 4 - 5%. O nei oloa e tatau ona i ai i luga o le lisi e le sili atu ma le tasi i le vaiaso ae na o le tapulaa tapulaa, e tusa lava pe maua mai le faʻamalologa.

Faʻatau oloa faʻatau

Ina ia mafai ona maua e le iʻa ia mea naʻo le tino, e tatau ona faʻaopoopoina lo latou faʻaaogaina o falalaʻau e faatagaina mo le pancreatitis, e le aofia ai ituaiga e faigata ona eli.

E fautuaina le tuʻufaʻatasia o iʻa ma pancreatitis faʻatasi ai ma cereals

O falaoamata o le Cereal o se faʻaopoopoga lelei lea, pe a faʻafefiloi lelei iʻa i cereal e aunoa ma le faʻaitiitia o le tele o le meaʻai.

Fautuaina Metotia Metotia

E pei ona taʻua i luga, pe a maeʻa le vevela o le pancreatitis, e tatau ona tausia se taumafataga e 30-aso faatasi ai ma le faʻaaogaina o iʻa naʻo ma naʻo le paʻu o le tino, saunia o paluga o le galala, manava, pusa mai i sea oloa. O le taimi lava e faʻamagaloina ai le maʻi, latou te amata kuka le iʻa i le kukaina pe taoina i se vaega atoa. Ae o iʻa ma iʻa i luga o sea fala, e le tatau ona i ai i luga o le lisi (o sau sau o se faʻasalaga).

O iʻa lanu mumu e mauʻoa i le palatini, ae ona o le maualuga o le gaʻo o meaʻai e na o le lua lava taimi i le vaiaso e faʻaumatia ai.

I se tulaga ese, e tatau ona e faʻamalamalamaina filifiliga mo le 'ai i iʻa mumu, lea e matua mauoa i le popo. O iʻa faapena e mafai ona taoina, suʻe pe gaʻa. I le vaʻaia o le fua faatatau o le gaʻo o meaʻai o nei ituaiga i le tau o le tuaoi, e taua le faʻamaonia lelei o vaega, 'ai le tele o taimi i le vaiaso mo le 100-200 g o le iʻa suamalie.

Aʻai meaai mo tamaiti ma fafine maʻitaga

O le lisi mo nei vaega o tagata gasegase e taulaʻi lava i iʻa o ituaiga o le gataifale ma le maualalo o mea e maua ai le gaʻo, aua o le protein i lenei tulaga e matua taua lava mo le tino o le tamaititi. E le gata i lea, o le iʻa o iʻa e mauoa i le iodine, ma o lenei elemene e talafeagai mo le lelei o le gaioiga o le lauroid, lea e nafa ma le gaosia o hormones.

E mafai ona fagota le meaʻai i le pancreas?

Faatasi ai ma le pancreatitis, o se iʻa e sili atu i le 8% o lona gaʻo e faʻasaina. E faavae i luga o nei iloiloga, e matua faʻasaina lava mo tagata gasegase e maua ai le fomaʻi e faʻaaogaina ai le suāuu, lea e faʻaaogaina ai le okeni oona i se faʻaleleia atili o le faʻaoga. O se taunuuga, o le tele o le gaʻo o gaʻo o loʻo matauina i totonu o le tino, lea e tau atu i faailoga nei:

  • tiga o le manava ma le taotoga
  • gagging
  • Suavai vai, o se uiga iloga o le suauu susulu.

I le faaopoopo atu i iʻa oona, e faʻaaogaina ai le faʻasaina i ipu ua saunia e ala i le faʻafefe, ulaula, faʻafefe, e tusa lava pe faʻaaogaina ituaiga vao.

Auala e filifili ma teu ai iʻa

O le filifiliga e faʻavae muamua lava i luga o le gaʻo oona o iʻa. E manaʻomia le maliu o le tino, ae o le mea fou, ma mea e taua o le gataifale.

Taua! Afai e le mafai ona faʻatau se oloa fou, e tatau ona e gauai atu i foliga, e le aofia ai le faʻatau o manuʻa o se lanu lanu samasama ma i latou o loʻo aʻafia ai le aisa. O ia faailoga e faailoa ai se maualuga maualuga o le malolo lona lua, lea e le taliaina.

Aʻo leʻi kukaina, e faʻamamāina lelei ma fufulu le iʻa, e aveʻesea mai totonu ma vaevaeina i ni vaega. E fautuaina e kuka le kuka i le tasi i le lua taimi, talu ai e le taliaina le teuina umi o iʻa ua maeʻa i le mumusu o le paʻu.

E le fautuaina e le au atinaʻe le faatauina o iʻa faʻamaʻi, aua o loʻo i ai se maualuga maualuga o le alu i se mea maualalo

Diet Steam Cutlets

Ina ia saunia i latou, o le a e manaʻomia:

  • iʻa (pe a ma le 500 g, e fautuaina e ave ni pusa),
  • fuamoa (2 fasi vaega),
  • pata (100 g),
  • semolina (3 totini atoa),
  • aniani (1 ulu).
  1. O iʻa, pata ma aniani ua vave ona nutimomoia, o le semolina ua maeʻa maeʻa i fuamoa, ona tuufaatasia ai lea o vaega uma, ausia le tutusa lelei o meaʻai aano.
  2. O le taimi lava e faia ai le cutlets, e tuʻuina i totonu o se masini faʻavela afi poʻo se fai kuka taofi, i le filifilia o le "vaʻaia".

    O se isi mea e fai i le faiga o le kuka o le faʻamalosi lea i le ogaumu.

    E mafai ona kuka i le siʻosiʻomaga taofi ma totonu o se ogaumu

    Laʻau fagota faatasi ma le saulati Falani

    O mea e manaʻomia:

    • cod (pe tusa ma le 200 g),
    • pasili (e le silia le 10 g),
    • falaoamata saito (e tusa o se sipuniti),
    • fuamoa (1 pc.)
    1. E muamua ona fufulu le iʻa, vaevaeina i ni vaega ma kuka, ona faʻaaoga lea o le susu e saunia ai le saumalie.
    2. Pasili e faaopoopo i le vai ao kuka.
    3. Ua faʻamago le falaoamata i totonu o le apa ma faʻafefeteina i le saumalie, ona maeʻa ai lea mo le isi 5 minute.
    4. O le moa ua gaosia lelei le moa ua tuʻuina i totonu o le susu.
    5. O le suamalie na mafua ai ona sasaaina i luga o le cod sa faataatia i luga o se ipu ma tautua i le laulau.

    Tisi iʻa faatasi ma le suauʻu kulimi mumu

    O mea nei e tatau ona saunia:

    • perch (pe tusa ma le 300 g),
    • kulimi mumu ma le gaʻo gaʻo o le 15% (sili atu nai lo le sipunipuni),
    • falaoamata saito (tasi teaspoon),
    • kāloti (1 pc.),
    • pakasisi aʻa (1 pc.),
    • fuamoa e maua mai fualaʻau (pe tusa ma le 100 g),
    • pata (10 g).
    1. E fufulu lelei le iʻa, fufulu ma vaevaeina, ona tuʻuina lea i totonu o se palupa, faaopoopo i ai le pakasisi pakasa ma kāloti.
    2. Liligi meaʻai i le vai malulu ina ia ufiufi iʻa i ¾ ma faʻataga le ipu e kuka i luga o le vevela vevela mo le 10 minute.

      Laʻu iʻa i le suauʻu kulimi kirimoli o le a talosagaina e oʻo lava i le gaosiga sili ona lalelei

      O iʻa ma pancreatitis e mafai ai e oe ona faʻavasegaina le laulauʻai ma faʻaleleia le taua o taumafa i aso taitasi. O ia ituaiga ipu e mafai ona saunia pe afai o le faʻavavega o le maʻi o loʻo i tua. O le mea lea, e fautuaina pea e te lua feutagai ma lau fomaʻi.

      Laʻau falala mo pancreatitis

      O le auala faigofie e kuka ai iʻa o le kukaina lea. Faʻafefete iʻa faʻatasi ma pancreatitis e faʻatagaina mai aso muamua o le maʻi. E fesuisuiaʻi, e le gata e aoga, ae e manaia foi, pe afai e te kukaina mo se ulugalii poo se vai itiiti. O le isi auala e faaleleia atili ai le tofo o le faaopoopo lea o mea manogi poo gaʻo i le susu.

      Tasi kuka kuka kuka:

      1. Aʻa i totonu o se piko kukama.
      • Soo se iʻa e maualalo le iʻa 600 g.
      • Palu vine totoa 250 ml.
      • 1 koko
      • Onions 1 pc.
      • Fagavai 3-4 leaf.
      • Meaʻai e tofo ai.

      I totonu o le vai inu (1 lita ua lava), tuu le sipuni i le afa mama ma kapiti, laʻau bay ma isi mea manogi. Simmer mo le 20 minute ma faaopoopo i ai le piko kukama. Aumai i se vevela ma tuʻu le paʻu i luga. Kuki mo le 15-20 minute seia uma ona kuka. E mafai ona 'aina le meaʻai faʻatoʻa ma le sukaisa poo le pateta.

      1. Laʻau fagota faatasi ma chives.
      • Iʻa 500-700 g.
      • Chives 20-30 g.
      • Ginger Root 5 g.
      • Soy sauce 10 g.
      • Suauu suauu 10 g.

      Otioti se fasi anisi i totonu o ni fasi laau laiti ma tuu i totonu o fasi ie manifinifi. Tuu le iʻa i luga o le mea faʻafefe mo se fafie faʻamaʻavale, ma greens i luga. Tipi le tofa o le riki ma le totoa, faga sina meaʻai i le suāuʻu fuālaʻau ma faaopoopo le soya sau. Liligi le oloa ua uma ona kuka i le sau.

      , ,

      O fea sea o meaʻai e tatau ona sili atu, ma o le fea e sili ona lelei le teena?


      A faʻaaoga e se tagata soifua maloloina le suāuʻu iʻa, o lenei mea taua o le a sili ona afaina ai le gaioiga o faiga uma a le tino: e vave faʻaleleia faiga faʻavae, faʻaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol, faʻaleleia le tulaga o le fatu musika ma vaʻa toto. O le mea lea, o tagata maʻi ma pancreatitis o loʻo taumafai e faʻalauiloa mai lenei oloa i totonu o le meaai ina ia maua ai le tele o mea.

      O le mea e leaga ai, i le taimi o le atinaʻe o pancreatitis, e tatau ona faʻaaogaina se vaega taua ma le aoga i se auala faatapulaaina, talu ai o le a faʻapipiʻiina ai le tino vaivai, lea o le a aʻafia ai le manuia o se tagata. O le mea, o le enzymes e gaosia i le taimi o le 'otaotaina e le faʻamaloloina i le taimi o le faʻamagaloina, ma i se foliga laititi, o le tino na te taofia ai.

      O le mea lea, pe a faia se faʻafitauli le lelei, e taua tele le 'ai naʻo ni ituaiga o iʻa. O le faitioga taua mo le filifiliaina o le mea e iloa ai le gaʻo - e le tatau ona sili atu i le 8%.

      E le gata i lea, o soʻo se faʻaofiina o ipu iʻa, e oʻo lava i tapenaga o mea taumafa, i le tulaga o le gasegase o le faʻamaʻi (aemaise i aso muamua) e le taliaina, ma e aoga le faʻalauiloaina ma le faʻaeteete o ipu o le suka i le taimi o le faʻasao.

      Lafumanu mai iʻa i totonu o le pancreatitis ogaoga poʻo i le tulaga o le faʻamagaloga o togafitiga, saunia e tusa ai ma mataupu faavae o meaʻai, o le filifiliga sao lea. I lenei tulaga, e tatau ona e filifilia ituaiga iʻa eseese:

      Vasega

      Fat

      Meaola

      Lean lean fishE itiiti ifo i le 1%O ituaiga o gataifale e aofia ai levaga, pollock, paʻu ma le vaitafe. Paʻu o le paʻu e maualalo le gaʻoE oo i le 2%Mai le sami - felafolafoaʻi, moli malati, i totonu o le vaitafe - roach, omul, cupid. Laʻau FaʻatauE leai se sili atu i le 4%Mai le sami, e sili ona lelei le filifilia o roach, flounder or cod, mai le iʻa iʻa o se pike, seʻi ma se tench, bream. Tusa gaʻo gaʻoO le faailoga e eseese i le va o le 4-8%O lea e tatau ai ona e filifilia tuna, togafiti ma lanu piniki po o le pam mai le iʻa, pusa ma le fusi selu, e talafeagai mo le mate mai iʻa.

      O le faʻaaogaina o le sami e maua ai le gaʻo maualuga (sili atu i le 8%) e faasaina. A le o lena, e mafai e se tagata ona maua ni mea le lelei i le tino o le tiga i totonu o le manava ma le gaogao, gaioiga ma le vomia, faapea foi ma le manava. I lenei tulaga, o se osofaiga fou o pancreatitis e mafai.

      O tulafono mo le sauniaina o iʻa iʻa i totonu o le mea e le lelei ai


      O pancreatitis iʻa e tatau ona saunia e amanaʻiaina tulafono ma fautuaga. Auala e kuka ai iʻa i pancreatitis:

      Soo se iʻa, palu, pulou, pusa ma isi meaʻai e tatau ona kukaina i sina taimi o le faʻafefiloi, masima ma mea manogi. E faʻasaina le 'ai e ulaula, falai, meaʻai, anufe, iʻa mama, ma le gaviar gaʻo.

      O soupeti fale e kuka i le sua o fualaau aina po o le suavai ma faʻaaogaina ai iʻa e tele, muamua ona kukaina ese, talu ai e le o saunia e le meaai le tautua o se gaʻo mauoa i luga o le laulau. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e musu e faʻapipiʻi fualaau faisua po o suauʻu suauu i iʻa masani.

      I le vavaeina o iʻa, o ponaivi tele, o faga ma paʻu e tatau ona faʻaaogaina - na o tamaititi e faʻaaogaina.

      Faʻamalosia tele

      O le faʻaofiina o ipu iʻa e faʻatagaina e le silia i le 7-10 aso mai le amataga o le osofaiga. I le taimi lava e tasi, na o paʻu paʻu, ituaiga e leai ni gaʻo (e oʻo atu i le 2%), e mafai ona faʻamalosia le vevela, e faʻaaogaina mo le laulauʻai.

      I pusa muamua muamua e tolu, o le a faʻapipiʻi ai le palapala i se tulaga mamae, ona vaevaeina ai lea o fasi uʻamea i ni vaega laiti, ma a maeʻa le isi vaiaso, e faʻapipiʻiina i latou i foliga o le filo poʻo le cutlets, knives. A maeʻa le masina o se taumafa malosi, e mafai ona e 'ai uma iʻa.

      I le faamagaloga

      E tatau ona maitauina o le faailoaina atu o se oloa o le tele o ituaiga meaʻai e na o le taimi lava o le faʻamagaloga faʻatoʻa - pe a maeʻa le masina ma le afa, pe a faʻaitiitia le faʻalavelave o le pancreatitis.

      Pe a faatusatusa i aano o manufasi ma moa, latou te taumafa i le sami, e le sili atu nai lo le 1-3 aso fagota i le vaiaso ma i ni mea laiti, e sili atu nai lo le tele o ituaiga meaʻai, e oo lava i le vaitaimi o le faamautuina.

      Afai, a uma ona e faʻaaogaina sea ituaiga o oloa, e te lagona le vaivai, gaioiga, tiga ma le tiga i le pancreas, colic, ona e lafoaʻi lea o le iʻa mo sina taimi, ma i le laasaga e sosoo ai, faʻaititia le vaega i le afa.

      Faʻalogo iʻa

      E mafai ona ou taliga taliga i le pancreatitis? E mafai ona faʻaaogaina meaʻai fualaau taumafa i lenei sua, aua o le pipi iʻa e aofia ai le tele o vitamini aoga ma tino mo le tino. Meaʻai

      • iʻa iʻa - 300 gr.,
      • pateta - 2 pcs.,
      • kāloti ma aniani - 1 pc.,
      • pakasa paisa ma le laurel leaf - 1 pc.

      Afai e te faʻaaogaina se tino atoa o iʻa, e tatau ona tipiina i totonu o ni paʻu, vavaeina ponaivi ma paʻu, falaoa ma le ulu. O vaega o le pulupulu e fufuluina i le vai malulu ma kuka seia maeʻa, ona maeʻa ai lea o le gaʻo atoa. O loʻo tuʻuina atu le iʻa i totonu o se isi pesini, ma o le sua lava ia e faʻavelaina i le vai fou poʻo se sua o le fualaau kuka muamua.

      Pe a faʻafefete le vai, latou te faʻapipiʻi faʻamalo, tipi pateta ma kāloti kuka, galala ma le laulu, ma le masima masima. O le taimi lava e oʻo mai ai fualaau faisua, e aveeseina le sua mai le afi, ave le lavrushka ma tuu ai iʻa. Auauna atu i luga o se laulau ma ni meaʻai mai ananafi falaoa ma fualaau fou.

      O le tele o tagata fai meaʻai e fautuaina oe e teu le kuka ma se mea faʻaleleia vave lava ona e kuka seʻia oʻo ina e maua se mama mama.

      Peʻa iʻa

      • iʻa iʻa - 500 kalama,
      • moa moa - 3 squirrels,
      • 50 gr pata
      • 2-3 tbsp falaoamata
      • 1 ulu o le sipisi.

      O le suāuʻu, faʻapea foʻi le sipisi fuʻa, ua nutililiiina i le mea e faʻafefeteina ai, o le fuamoa o le fuamoa ua sasaina i totonu o le ufiufi ma le mumu o le masima ma o le fasi meaʻai ua faʻamaluina seia oʻo ina lamolemole, faʻaopoopoina le falaoamata ma toe faʻafefiloi.

      Pulu-tipi e tipi i luga ma lima susu mai meaʻai ua saunia ma faʻapipiʻi i totonu o se fafie faʻamaʻavale pe i le tulaga tutusa ile suauu taofi. I le isi itu, e mafai ona e kuka i totonu o le ogaumu i le taoina i le 180 tikeri mo le 35 minute, ae fautuaina e sasaa sina vai i totonu o le ipu.

      Laʻau kuka i le sauuga

      O le ipu e mafai ona faʻaaogāina e tagata e faʻamagaloina le pancreatitis ma le leai o se faʻafitauli le lelei i iʻa ma fuamoa. Meaʻai

      • iʻa maualalo-gaʻo - 250 gr. fulu
      • pasili - e tusa ma le 10 gr. laulaau fou poʻo le 5 gr. lapisi rhizomes,
      • 1 tbsp saito po o le falaoamata araisa,
      • moa moa - 1 pc.

      Muamua lava, o meaʻai e tipiina i ni vaega laiti, fufulu maeʻaeʻa ma faʻafefiloi i totonu o sina vai inu seia maeʻa uma. I le taimi o le kuka, e faaopoopo le pasesa i le vai (na o le lanu po o le aʻa).

      I totonu o se pusa falai vevela (e aunoa ma le suauu), falai le falaoamata seia oʻo i le lanu karamulu ma faaopoopo le 100 ml. le muamua o le lapoa iʻa, tuu mai se vevela mo le 2-4 minute. O le isi, muamua faʻasama ma faʻamaʻaʻaina fuamoa moa ua faaopoopo i le masini. Ua faataatia le iʻa i luga o se ipu, ma ua sasaa le faaleleiga i le kuka ma kuka ma le falaoa.

      Meatball Soup

      • iʻa fillet -150 gr.,
      • araisa - 1 tbsp. se sipuni
      • pateta - 2 pcs.,
      • aniani, kāloti - 1 pc.,
      • pata o se mea itiiti.

      I le amataga lava, e kuka le sukaisa seia oʻo i le afa-kuka (o le cereal e tatau ona pipiʻi i nifo). Vaʻavaʻai, faia ni iʻa moa: o le filo ma se fasi pepa o le pata o le a sasaina i totonu o se masini faʻaleleia seʻia oʻo ina mauaina se masini tutusa.

      Tuu se fagu vai i luga o le afi ma a uma le kuka ona tuu pateta, fufulu, kaloti kuka ma gaʻo tipi i totonu.

      E faʻafefiloi le meaʻai ma le raiisi ma faʻaaogaina i totonu o polo laiti. O meaʻai e tuʻufaʻatasia i le tasi i le taimi i totonu o se pusa talo e 7-10 minute ao leʻi saunia ia fualaau faisua.

      Carrot ma Fish Cutlets

      • iʻa iʻa - 200 kalama,
      • kāloti - 2 pcs.,
      • moa moa - 1 pc.,
      • se fasi keke falaoa paepae (70 grams),
      • laisi o le sipuni
      • susu - 100-150 ml.,
      • se fasi pata
      • se pine o le masima.

      O kāloti ua velaina e kukaina seia maeʻa lelei, o le aniani tipi ua fufulu i totonu o sina vaega o le vai ma se fasi suauʻu seia faʻamaluluina. O le falaoa ua fausua i le susu.

      O iʻa fagota, fualaau faisua ma falaoa e pasi atu i se mea e fai ai meaʻai (e mafai ona e faalua ona sili atu le vaivai), faʻaopoopo le fuamoa na sasaina i le masima ma faʻafefiloi. Ou te faia ni tipi mai le masini ma le kuka sipuni mo le 15-20 minute.

      Falaʻu iʻa

      • iʻa iʻa - 400 kalama,
      • kāloti - 2 pcs.,
      • e le o gaʻo gaʻo - 3 punetuni,
      • se pine o le masima.

      Fufulu ma faʻafefete le iʻa i totonu o le vai vevela seʻi oʻo i le kuka, ona pasia lea o se faila meaʻai ma se paipa paipa. Laʻau moa laʻau i luga o le vevela vevela mo le 2-3 minute. O le mea e ese ai, o kālati ua fufuluina e kuka seia maeʻa, faʻafefiloi ma ufiufi i luga o le mea sili ona laitiiti, pe o loʻo pasi foi i se mea e teu ai manu.

      E faʻafefiloi le fualaau faisua ma le mafanafana iʻa, e faʻafefiloi le siʻi ma faʻafefe. E fautuaina e taia le paʻu ma le paluga ma tautau i laau.

      • fuga o le vao - e le silia le 100 kalama,
      • pateta 1-2 pcs.,
      • pata - 40 kalama,
      • moa moa - 1 pc.,
      • susu - 40-50 ml.,
      • fuga fou.

      Mo le sauniuniga o taumafa taumafa taumafa, ua fautuaina e ave se vao e le o le suamalie, lea e fufuluina i le vai mama.

      O le fusi iʻa ua saunia e pasi atu i se faʻi meaʻai. O pateta ua vevela, kuka seia mama, ma sasaina i paluga pateta ma susu susu. I totonu o se isi ipu, faʻamamāina le pata, faʻafefiloi iʻa ma paluga pateta e fefiloi seia lelei.

      Moshmak o loʻo faʻapipiʻiina ma fufuluina i fuamoa ua kuka ma kuka.

      O iʻa ma pancreatite

      Faatasi ai ma mea aoga mo le tino o le tagata, o iʻa o loʻo i ai se nofoaga sili. E mauʻoa i le digestible protein ma meaola. Ona o nei meatotino, ua avea ma se mea taua i le laulau taumafa mo togafitiga o le mumu o le pancreas.

      Latou te faia se vaega malosi i le taofiofia o le vevela, faʻaitiitia le aofaʻi o pepa cholesterol, ma toe faʻafoʻi le metabolism. Ae le o iʻa uma e maua i le pancreatitis e talafeagai mo le taumafa. E mafai ona e 'ai na o mea e maualalo maualalo. E le faasaina ituaiga o meaʻai i meaai paleni mo soʻo se ituaiga o le maʻi. O a ituaiga o iʻa o loʻo aofia i totonu o le taumafataga, o mea e tatau ona lafoai, pe mafai ona fagota le suāuu, e taua le iloa o maʻi uma e mafatia i le pancreatitis.

      O mea aoga o loʻo iai i iʻa e iai se aafiaga lelei i le tino.

      O ia ipu e tumu i:

      1. Squirrels. O se fale mo le tino o le tagata lea e mafai ona vave gauai.
      2. O le tele o vailaau o fualaʻau. E aofia ai A, D, E, vaega B, C.
      3. Minerale: potassium, calcium, iron, zinc, sodium, fluorine, magnesium, sulfur, chlorine, iodine.
      4. Taua tele omega. Ona o gasegase o polyunsaturated, o le gaosiga o le gataifale ua faʻasolosolo lelei.

      O lenei oloa e taua i le togafitiga o pancreatitis matua ona o lona digestibility ma le maualuga o mea o le protein. E pei ona e iloa, o le porotini o se mea fale e manaʻomia e le tino e le gata mo le tuputupu ae o musika, ae faʻapea foi mo le faafouga o vaʻa ma fugalaʻau. Ae ui i lea, e le tasi le protein e mauoa i iʻa, o lona tuufaatasiga e aofia ai:

      • O fualaau suamalie gaʻo: A, E, K, D, lea e fesoasoani i le faʻamalosia o fao ma lauulu, faʻateleina le puipuiga, faʻaleleia le vaaia o mea,
      • Amino acids - mea e manaʻomia mo le faʻapipiʻiina o polotini, o lona uiga moni lava o potu uma o le tino ua fauina (lauulu, fao, muso, totoga, uʻu, totoa ma liga),
      • O gasegase omega (3 ma le 6) aofia ai i le faagasologa o le fausiaina o ni fou fou, e nafa ma le lelei o galuega a le faiʻai ma tulafono faatonutonu o metabolic processes, faʻaitiitia o le cholesterol toto,
      • Micro ma elemene (seleni, uʻamea, iodine, phosphorus, potassium, sodium, magnesium, choir, zinc, fluorine, sulfur, ma isi).

      Faatasi ai ma le anoanoaʻi o minerale i iʻa, o le maualuga maualuga o le potassium. O lenei vailaʻau e faʻatino ai se numera o galuega patino e mafai ona aoga i pancreatiti:

      • Puipuiga o le faʻasauā ma le edema,
      • Faʻaaofiofia le mamafa o le intracellular masani ma le paleni o le acid-base,
      • Faatonutonuina o le masima vai masima,
      • Faʻaauau le galue masani o fatuga ma fatu,
      • Tausia o le toto masani,
      • Faaleleia atili o le faatinoga o tagata,
      • Puipuiga o le atinaʻe o le maʻisuka.

      O le nofoaga lona lua e mafua mai i le kopuka, lea e tatau mo la tatou tino. Faafetai i lenei mea, o le puipui o toto toto ua faamalosia ma tumau ai le tumau o le tino. O le taua tele o le iodine: e faʻafoeina ai le vevela ma faʻaleleia le tala o le natura o le tagata. O le mea lautele, o iʻa o se mea maualalo-kalori, lea e sili ona taua mo tagata e mananao e aveesea le mamafa pe tausia i le tulaga tutusa.

      Pancreatitis ma iʻa

      E tusa ai ma togafitiga faafomaʻi, o ituaiga iʻa e le faʻafefeteina e tatau ona faatagaina mo meaai i le tagata maʻi.

      O ituaiga iʻa filifilia mo pancreatitis e tatau ona faʻaalia ai le gaʻo o le 0.3-0.9 pasene. O le lisi o mea taumafa e aofia ai ituaiga iʻa filifilia.

      O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina i lalo o loʻo faʻaalia ai le gaʻo o le gaʻo i le 4.2 i le 6.4 pasene. E le faasaina le kukaina o iʻa ma pancreatitis.

      O le toesea i le tino pe o loʻo i ai i totonu o sina vaega o le suauu o iʻa e le faʻaaogaina ai le gataifale. O le amino acids i totonu o iʻa e taua mo le tino.

      I le taimi o le sauniuni o iʻa o le sami, ia sili atu le fiafia i foliga o meaʻai, mea e gaosi ai vaʻa, meaʻai vevela.

      Se faʻaogaina "leai" - ulaula, iʻa kuka, falai. Aʻai iʻa e solia.

      Fautuaga ma fautuaga

      Fautuaga fautuaina, iʻa fou. Talu ai o le tele o ituaiga eseese e faigata ona maua i luga o fata i faleoloa fou, e tatau ona e faʻatau se tino matela. O lenei metotia o le faasaoina o le faafouina e talia mo le teuina. E tāua le faʻamautinoa o loʻo faʻaauau le faʻamalosiina o le faagasologa i le taimi e tasi. Pe a toe faʻamaisa, o meatotino aoga o loʻo leiloloa, o le oloa e faia i se vaaiga ese, ma suiga e mafai ona suia.

      Ina ia aua le faatauina na oloa maualalo, ia usitai i nisi o tulafono:

      1. O le tino o le tino maliu e le suia le lanu. I le i ai o se pepa lanu samasama, ia le fefe e faʻatau.
      2. Latou te mananaia le mamago. Faatasi ai ma le toe taʻuina atu, o le oloa na leiloa, ua leaga. I le faifai pea o le malulu, na faʻafefe uma ai le susu e avea ma aisa ma le kiona. O lenei mea o le a molimauina e le numera tele i le iʻa.
      3. Pe a toe faʻamaʻi, o le papa o le aisa e le faʻafefe.

      E faʻatagaina e kuka faʻatasi ma iʻa. Taulaʻi faapitoa i sauniuniga. O le tino ua mulumulu lelei, faʻamamāina o fua, aveese le paʻu, ua aveesea uma ponaivi ma viscera, ua vavae ese le tino. O lenei mea o le a avea ma faavae mo le sauniuniga o le tele o ipu.

      Pancreatitis o le iʻa

      I le faaopoopo atu i le taoina poo le kuka, o loʻo i ai se isi ala agamalu e kuka ai meaʻai - taʻavale. O lapisi na saunia i lenei auala e maua ai e le gata o meaʻai, ae faʻapea foʻi ma mea e faʻaaogaina. E sili atu le suamalie le gaoia o iʻa. Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona faʻaumatia pe a uma le fesuiaiga o le faʻamaʻi i le tulaga o le faʻamagaloga.

      Faʻaaogaina o taumafa:

      1. Pulu manogi.
      • Pike fillet 1 kg.
      • Onions 1pc.
      • Fua 1 pc.
      • Lalu fualaau aina 150 ml.
      • Meainu suauu 50 ml.
      • Lemon suamalie 50 ml.
      • Meaʻai e tofo ai.

      Uʻu le fuamoa i totonu o se pulu ma faʻafefiloi i iʻa fasi. Faʻapipiʻi le kāloti ma aniani, ia tuʻuina atu i totonu o le pani ma le suauʻu manogi. A maeʻa le 3-5 minute, tuʻu le iʻa i luga o fualaau faisua, faʻatumu i le sua o le kuka ma faaopoopo le sua o le tipolo. Lago mo 15-20 minute. Tuu le pike ua saunia i luga o se ipu, taofi le sauuga e maua ai, ma sasaa le fusi i luga.

      1. O iʻa e gaosi i le susu.
      • Vailaʻau maualalo-gaʻo 500 g.
      • Onions 1 pc.
      • 1 koko
      • Susu suamalie 400-500 ml.
      • Meaʻai e tofo ai.

      'Otiʻoti le aniani i totonu o afa mama, ma le kāloti i ni fasi fasi fasi. Tuu fualaau faisua i totonu o se pesini loloto, tuu le iʻa i luga, faaopoopo mea manogi ma sasaa susu. Lavea seia agavaivai.

      Laʻau mimiti mo pancreatitis

      O se tasi o paaga sili ona lauiloa i le lalolagi atoa ua saʻo lelei le mafaufau i iʻa ua maeʻa. I le pancreatitis, o loʻo i luga o le lisi o meaai faasaina. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, mo le faʻamagoina, o le oloa ua faʻamaluluina lelei i le saline, lea e le afaina ai meaʻai. Ona o lenei mea, o le meaʻai faʻamalosi e foliga mai e sili atu le malosi ma le gaʻo, lea e faʻasaina i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

      O iʻa na kuka na mafai ona faʻaosoina ai se faʻavavega o le mumu o le pala. E faʻasaina mo tagata mamaʻi na i ai le mafaufauga, talu ai ona o le maualuga o masima masima e mafai ona oʻo atu ai i le tafe mai o le vai mai le toto, lea o le a matua faʻaleagaina ai le tulaga i le toto.

      O iʻa ma pancreatitis, i luga o le fautuaga a fomaʻi, e tatau ona aofia i le taumafataga ia le itiiti ifo i le 3 taimi i le vaiaso. Ae pe a filifilia, e tatau ona tuʻuina atu na o na o le maualalo o le gaʻo po o le tele o ituaiga meaʻai. E matua taua lava le auala o le sauniuniga. Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o faʻailoga i le pancreas, e mafai ona e 'ai kuka, tao tao pe fufulu ipu. Faʻafeiloaʻi i fautuaga faʻafomaʻi uma e uiga i le soifua maloloina o meaʻai, e mafai ona e faʻamatalaina le faʻamaʻi i se tulaga o le faʻamagaloina faifai pea.

      Paluga ma pateta

      • iʻa iʻa - 150 kalama,
      • pateta - 2 pcs.,
      • pata - 1 tsp,
      • susu - 50 ml.,
      • falaoamata - 1 sipuni,
      • se pine o le masima.

      Ina ia saunia le saumalie, ia faʻafefeteina le falaoamata i totonu o se apa malogo seia oʻo i se lanu samasama vaivai, ona sasaa lea o le susu mafanafana i totonu o se vaitafe lamolemole ma faʻafefiloi lelei. Faʻaauau pea le faʻafefiloi o le paluga seʻi oʻo i se kulimi mafiafia. Aveese le vevela ma tuʻu le suauʻu i luga.

      Tipi le iʻa i vaega, sina masima masima ma faʻafeiloaʻi i se pepa tao. Tuu pateta, fufulu muamua ma sisi i liʻo, i luga. E sasaa mea uma i le kuka ma kuka i le ogaumu i le 180 tikeri mo le 20 minute. O se ipu o iʻa ma pateta e tautua i luga o le laulau, faʻafefeteina i le pulu fou.

      Faʻasusu le perch ma fualaau faisua

      • 300 gr perch fillet,
      • 1 tbsp kulimi mumu o mea maualalo maualalo (sili atu nai lo fale-faia, e le o fale teu oloa),
      • tasi karioti
      • zucchini - 150 kalama,
      • pasili rhizome
      • 1 tbsp pata
      • 100 ml vai ua tunu po o se teuteuga o fualaau faisua.

      E vaevaeina le iʻa i ni vaega ma tuʻuina atu i le pusa. I luga o lea mea, faaopoopo ni kāloti, ma pasesa vavalo, kupini zucchini, sasaa i totonu o se fualaau suamalie (vai) ma le kuka mo le 5-7 minute seia maeʻa ona kuka.

      E tatau ona tuʻuina iʻaʻai ma fualaau faisua i totonu o se ipu tunu poʻo luga o se masini tao tao e faʻafefeteina i le suauu. Luga o ipu ma le kirimigi suamalie, ona 15 minute. tao i totonu o le ogaumu i le 180 tikeri.

      • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

      O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

      E mafai ona 'ai le marmalade ma pancreatitis ma pe faapefea ona kuka saʻo

      I lona faaaogaina lelei, o le suamalie o le a le gata ina faalauteleina ai le togafitiga o le togafiti a le tagata maʻi, ae faʻamalosia ai foi le tino ma vitamin talafeagai ma minerale

      Meaʻai mo le soifua maloloina ma le manaia o borsch mo maʻi ma pancreatitis

      O nei suʻega uma e faigofie ona sauniuni ma o le a fesoasoani i le eseesega o le taumafa a se tagata maʻi i se faʻafitauli o le pancreatitis.

      Auala e kuka ai le pancreatitis aoga aoga marshmallows i le fale

      I lenei tulaga, ua faailoaina le marshmallow ma pancreatitis ma ona o le leai o se gaʻo - o le a latou le mamafa ai le pancreas

      Fualaau mo togafitiga maloloina ma suamalie lelei mo tagata mamaʻi ma pancreatitis

      O le a se mea e tatau ona e gauai i ai pe a faʻaaogaina nei meainu ina ia aloese mai le toe faʻafoʻi o lenei maʻi ogaoga? O meaola masani e tatau ona faasolosolo malieina, pei ona faatonuina.

      Auala e kuka ai iʻa i le faʻamaʻi

      E fautuaina e tagata faapitoa le saunia o iʻa mo tagata gasegase o loʻo mafatia i le pancreatitis i nisi auala.

      E faʻatagaina e 'ai se meaʻai kuka. E le gata i lea, o iʻa e tao i totonu o le ogaumu (sili ona lelei i le foil) poʻo se iʻa e gaosia ai iʻa e aoga tele.

      E fautuaina e aofia ai ia ipu i le lisi autu:

      • sulu
      • aʻai iʻa po o le susu,
      • fusi vao,
      • taʻavale vaʻa,
      • siaki
      • tili
      • pudding.

      O iʻa na tunu i luga o le meaʻai, faʻapea foʻi ma le mea e masani ai, e le manaʻomia ona ulu atu i le lisi mo pancreatitis.

      Ina ia saunia nei ipu, ia fautuaina e ave le fusi.

      Faatasi ai ma le faʻamagaloina, e mafai ona e 'aina iʻa i le tolu taimi i le vaiaso. O le vaega e tatau ona sili atu nai lo le 250 kalama.

      Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai kuka ma fuā kuka. O le tuusaunoaga o aloa iʻa. E i ai a latou aʻafiaga faʻamalosi ma puipuia le vave faʻaleleia o le pancreas. Aua nei fautuaina iʻa kuka ma le mamago. Ma e mafai ona e faʻavasegaina au mea taumafa i le pancreatitis faatasi ai ma ia ituaiga iʻa:

      1. Laʻau falala. E kuka i le tino atoa (45 minute), vaevaeina (15 minute) i se tele o vai. E le mafai ona teu iʻa i totonu o le susu mo umi atu nai lo le 30-40 minute.
      2. Lisi mai iʻa fagota. Ina ia saunia le malosi, o iʻa e iai ni nai ponaivi (cod, pike, pikeperch, hake) e faʻaaogaina, e saunia le masini e aunoa ma le faaopoopo o falaoa ile iʻa. Faaopopo le sipeti i le aano o manu (e masani lava ona faatagaina e puipuia le masini mai le fulapula lanu meamata). Ona faʻapipiʻi ai lea o le tipi ma fuʻu.
      3. Fusi iʻa. E le kuka i totonu o se fagu ma i le tele o gaʻo, ae i totonu o se ogaumu tao (i le vevela ile 220 ° C mo le 5 minute). Mumu muamua le mumu seia oʻo ina aliali mai se moli malamalama. O ia ituaiga iʻa e mafai ona 'ai i ni vaega laiti i le faʻamagaloina. Afai e afaina, e sili atu le teena o lenei ipu.
      4. Laʻu iʻa. E fautuaina ina ia 'ai mo tagata mamaʻi i le pancreatitis masani i le faʻamagaloina. Ma e manaʻomia le taoina i lalo o le kulimi kirimisi.

      Ae e te leʻi kuka, e tatau ona e filifili le mea sao. A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i ona foliga, manogi. Afai o le iʻa e lanu enaena, mata mata, e faigofie ona faʻanoanoa, pe a pipiʻi le iniseti i tafatafa o le anus, ma o le a gaʻo ese le aano mai i ponaivi, o ia ituaiga iʻa e le gata o le saofaga i le vevela o le pancreatitis, ae mafua ai foi ona oona.

      O faailo Benign o:

      • mata tioata
      • o le kene e manino,
      • moli lanumumu mumu
      • paleni lanu
      • tino maso, ma le vavae ese mai ponaivi.

      Afai e te kukaina sea ituaiga iʻa, ona faʻaali manino lea o le susu, faʻafiafia ma lelei. Tau lava o lou mafaufau o iʻa e 'aina i mea manogi ma le masima e faʻaseseina i tagata maʻi ma le pancreatitis.

      Feafoaga Uila

      1. Soo se iʻa e maualalo maualalo 150 g.
      2. Laulaina talo 15-20g.
      3. Vai 100 ml.
      4. 5 g pata

      Fufulu le araisa i lalo o le vai tafe, sasaa le 100ml o le vai ma kuka ai le alalaupapa alalaisa mata. Tipi lelei le fusi i se mea e fai ai meaʻai a manu, pe a uma ona aveese le paʻu ma ponaivi. Faafefilo le suka ma fafaga aano o manu, faaopoopo le pata susu. Faʻafefiloi mea uma, fausiaina ia meaʻai ma le uu i totonu o se fafie faʻamaʻavale, faʻavela le kuka poʻo le vai inu vai.

      Laʻau falala ma se sau

      • Soo se iʻa e maualalo le gaʻo 200 g.
      • Pasili 10 g

      • Aʻau iʻa 100-150 ml.
      • Lulu 10 g
      • Fua 1 pc.

      Fufulu ma tipi le iʻa, fufulu maeʻaeʻa ma faʻavela i totonu o sina vai suamalie ma le pasili fasia. Uʻu le falaoamata i totonu o se apa mago ma faʻaopopo i ai le fala oona. Salu mo le 5-7 minute. Tasi le moa muamua ma kuka i totonu o le apa. Kuki le sau seʻia oʻo ina faʻamafanafana. Pe a auauna atu, sasaa ia te ia iʻa.

      Topo le cod

      1. C 250 g
      2. ½ ipu susu
      3. Carrot 10 g
      4. Lulu 10 g.
      5. Suauu suauu 10 g.

      Fufulu le falaoamata i totonu o se apa malogo, sasaa i ai le muai susu susu ma le suauu manogi. Fufulu le iʻa, tipi i vaega. Tipi ma tapuni Karoti. Faamasima le iʻa ma kāloti laitiiti ma tuu i totonu o se fagu, faʻaopopo sina vai. O oloa e tatau ona kuka mo le 10-15 minute. Saunia se pepa tao tao po o se isi atigipusa mo le taoina, suauu ma le suauʻu manogi. Tuu meaai ma sasaa le saumalie. Pipi i totonu o le ogaumu seia aʻau.

      Polboo tao i le saumalie susu

      Ina ia saunia le ipu, e tatau ona e aveina 400 g iʻa (e mafai ona e suia pollock i le hake), fufulu ma tipi i vaega. O loʻo tuʻuina atu i totonu o se ipu tunu ma se laulau o le mafiafia o lanu, sina paluga.

      Ina ia saunia le saumalie (faʻatagaina ile taumafataga Pevzner Numera 5), ​​e tatau ona e suʻe le 20 g falaoamata o le saito, sasaa i totonu o se apa mago ma tao seʻia oʻo mai se moli mumu. Ona liligiina lea o le falaoamata i totonu o se paluga, ua sasaa atu i totonu o le ipu susu se ipu susu ma le maualuga o le 2.5% le gaʻo, faamumu. O le faʻafefiloi e faʻasūina i se paʻu ina ia le maua ai le falaoamata. Ua aveeseina le palupa mai le vevela pe a uma le kuka.

      O le suamalie na mafua ai ona sasaa i luga o iʻa, faʻafefete i le kuka (kuka) i le pito i luga o se mea lelei. Pipi i totonu o le ogaumu seia uma ona saunia le iʻa (30-35 minute).

      Laʻau manufasi i le suka

      Ina ia saunia le ipu o le ae manaomia ai le 350 g iʻa (cod). Latou te fufuluina, tipi, olo i ni fasi meaʻai, faʻaopopo sina masima. E fufulu le lapisi (150 g), e faʻafefe le vai ma faʻaopopo i meaʻai. E tasi le moa moa ua gau iina. O le kulumu ua maeʻa le gaioiga, faʻaopoopo i le vaega o loʻo totoe. O vaega uma e fefiloi.

      O polo laiti e faia mai le masini e mafua ai. O loʻo tuʻuina atu i se foliga ma ni pito loloto, tumu i vai mama ina ia ufiufi ai le meatballs i le 3/4. O le fomu na lafoina ile ogaumu mo le 35-40 minute.

      Pike lau i tomato

      1. Pike perch fillet 500-800 g.
      2. 3 kāloti
      3. Tomato io latou lava suamalie 200 g
      4. 50 g suauu olive
      5. Meaʻai e tofo ai.

      Uu le kāloti ma faʻafefiloi i luga o se fatu laʻau, tipi le aniani i afa mama. Tuu fuālaʻau i totonu o se fagu ma faʻamalo i luga ole vevela. Toto le tamato. Otioti le fusi i ni fasi vaega laiti, tuu i luga o se alalaʻau fualaau aina, faaopoopo mea manogi ma sasaa i sau saumati. Lavea seia agavaivai. I le avea ai o se falaoa laʻau, ua lelei tele le sukalaisa mo lenei ipu.

      Aʻa ma musika

      1. Laʻu-gaʻo iʻa 700-800 g.
      2. Siamani 5-6 pcs.
      3. Paʻu kulimi e leai sona gaʻo 200 ml.
      4. Olive olive 50-70 g.
      5. Pasili greens.
      6. Meaʻai e tofo ai.

      'Otiʻese le iʻa i ni vaega ma tuʻu i totonu o se falai kuka, masima. Seʻi vaʻaia, fuga le puʻu, pepa ma tuʻu i totonu o se pani i iʻa. Faʻafefiloi le kulimi kulimi ma le pasesa ma faʻatumu i iʻa. Tuu le apa i totonu o le ogaumu ma tao seʻi seia oʻo ina lanu enaena auro.

      Aʻa ma zucchini

      1. Vailaʻau maualalo-gaʻo 500 g.
      2. Zucchini 2 pcs.
      3. Pulu 20 g
      4. Hard cheese 50 g.
      5. Salu kulimi 300 g
      6. Meaʻai e tofo ai.

      Fufulu ma tipi le iʻa i ni vaega, pepa, masima. 'Otiʻoti le zucini i ni fasi miti. Grate kulimi malosi ma faʻafefiloi ma kulimi kirimoni. Faʻamaʻu se masini tapuni poʻo soʻo se isi mea e faʻaaogaina i le pata. Lafoaʻi se apa o le zucini, masima, pepa. Tuu le iʻa i luga ma ufiufi i se isi apa o le zucchini. Liligi i totonu uma o sauuga o kirimi kirimulu ma le sisi. Pipi i le vevela vevela mo le 30-40 minute.

      Fagogo le anufela ma tamato

      1. Makila Fillet 500 g
      2. Tomatoes 6 pcs.
      3. Laʻau o le suauʻu 50 g.
      4. Pasili greens.
      5. Meaʻai e tofo ai.

      I totonu o se ipu falala poʻo luga o se pepa tao, tuʻu fasi porotini ma fufuluina i latou i le pasili vavalalata. Tuu le iʻa i fualaau faisua ma toe fai ai se vaega o tamato. Faamasima, fufuluina i le suauu ma fufuluina i laau. E tunu le ipu seia kuka, e masani lava 20-30 minute i le vevela o le vevela.

      Faʻamalo mai le faasee

      1. Fresh zander 350 g
      2. Ega fagu 2 pcs.
      3. Keu suamalie le maualalo-manogi 150 ml.
      4. Meaʻai e tofo ai.

      Butcher ma fufulu le iʻa. Otioti le fusi ma aveese uma ponaivi mai ia mea, olo i se mea e fufulu ai poo se mea e teu ai meaʻai. Faʻaopopo le kulimi mumu i le fasi meaʻai ma pipiʻi lelei i se paluga poʻo se mea faʻafefete. Vaʻaia, taia fua manu i totonu o se fulu malosi, masima laitiiti. Faʻafefiloi malie le palatini ma le paluga iʻa, faʻafefiloi seia oʻo ina maua se kulimi kulimi tutusa.

      Ave le ata pipi, tuu le moli i luga ma fusi i foliga o le sose, ma nonoa pito. Faʻapipiʻi le ata i le pepa ma tuʻu i luga o le ogaumu tao i totonu o le ogaumu, faʻapipiʻi se fagu vai i lalo o le faia o le uila. A maeʻa le 20-30 minute, ia aveese le ipu ma faʻaliliu laitiiti. Faʻateleina le pepa ma le ata tifaga, tipi le uila i ni fasi vaega. E mafai ona 'aina le ipu i le malulu ma mafanafana.

      Soupu mumu mumu ma le broccoli

      1. Salmon po o le togi 250-300 g.
      2. Broccoli 150 g.
      3. Egg 2 pcs.
      4. Paʻu kulimi poʻo le kulimi maualalo-kulimi 100 ml.
      5. Pasili poo le tao.
      6. Meaʻai e tofo ai.

      Sela i ni nai minute ile vai suasisi laitiiti. Tipi iʻa ma fualaʻau. Faʻamuʻu fua i le kulimi, faʻapipiʻi mea manogi ma meaʻai. Faʻafefiloi malie i mea uma. Liligi le paluga i totonu o se ipu kuka ma tao mo le 30 minute i le 180 tikeri.

      Laʻau fagota faatasi ma chives

      1. Iʻa 500-700 g.
      2. Chives 20-30 g.
      3. Ginger Root 5 g.
      4. Soy sauce 10 g.
      5. Suauu suauu 10 g.

      Otioti se fasi anisi i totonu o ni fasi laau laiti ma tuu i totonu o fasi ie manifinifi. Tuu le iʻa i luga o le mea faʻafefe mo se fafie faʻamaʻavale, ma greens i luga. Tipi le tofa o le riki ma le totoa, faga sina meaʻai i le suāuʻu fuālaʻau ma faaopoopo le soya sau. Liligi le oloa ua uma ona kuka i le sau.

      O iʻa e gaosi i le susu

      1. Vailaʻau maualalo-gaʻo 500 g.
      2. Onions 1 pc.
      3. 1 koko
      4. Susu suamalie 400-500 ml.
      5. Meaʻai e tofo ai.

      'Otiʻoti le aniani i totonu o afa mama, ma le kāloti i ni fasi fasi fasi. Tuu fualaau faisua i totonu o se pesini loloto, tuu le iʻa i luga, faaopoopo mea manogi ma sasaa susu. Lavea seia agavaivai.

      Contraindications

      Afai o le pancreatitis e faigata i faʻamaʻi faaopoopo, ua fautuaina tagata mamaʻi e lafoaia atoa le lisi o iʻa, e oʻo lava mai ituaiga o meaʻai. E le fautuaina e fomaʻi ia iʻa ia i latou o loʻo i ai se talaʻaga o le: meaʻai e maua i le sami, faʻaitiitia le faʻamaʻi toto, fatuga o fatugaʻo i le tino o le toilalo, cholecystitis, leroid fulafula, toto maualuga, taotoga lata mai. Aemaise lava, o nei tapulaʻa e faʻaaoga i tamaiti, o matua ma fafine maʻitaga.

      O le a le ituaiga iʻa e le faatagaina

      O le a le ituaiga iʻa e mafai ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi ma pe a faʻatagaina e amata ona 'aina, e naʻo se fomai e agavaa e fuafua. I le taimi lava e tasi, o nisi o ituaiga o iʻa e faʻasaina faasaina: Vailaau suamalie e aofia ai le sili atu i le 8% le gaʻo. Saunia i auala nei: ulaula, salu, falai. Meaʻai faʻasaina ma faʻasao. Fofola o iʻa ma taliga. Laʻau mumu ma le uliuli. Laʻau mumu. E mafai ona e na o le toso po o le piniki piniki.

Tuua Lau Faamatalaga