Alu i le inisalini

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Alergyx e togafitia ai meaʻai. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O se mea leaga o se faailoga o le tele o faʻamaʻi. E mafai ona maua i luga o alofilima, vae, mata, ma mafai ona salalau atu i vaega sili atu o le tino. Faʻalagolago i le a le ituaiga faanatinati o se tagata, pe a faʻapipiʻi, o a nisi faʻamaoniga e tuʻuina mai, e mafai e se fomaʻi ona tuʻuina atu se faʻamuamua. Ae naʻo le maea o le suʻeina o se suʻega atoa o le a mafai ai ona maua se faʻamaonia saʻo.

E taua le matauina o se tamaititi e sili atu ona leaga nai lo le matua. E i ai mafuaaga e tele mo lenei mea: vaivai le puipuiga, gasegase o le gastrointestinal, le gaosia.

O se tasi o autu na talanoaina o le vevesi, lea e faʻaalia i ona lima ma vae. E le o se mea e ofo ai, aua tatou te masani i le mea moni e masani lava ona matauina i luga o foliga, manava pe tua, pulu. Pe a faʻapipiʻi tonu i luga o lima ma vae, e faigata ona malamalama i mea e ao ona feagai.

O mafuaʻaga mo nei faʻailoga

I vailaau, o se mea leaga o loʻo i luga o alofilima o ou lima ma vae ua taʻua o le dyshidrosis poʻo se isi mea - o le ecysgodrotic eczema. O le taimi muamua na talitonu o lenei maʻi na mafua ona o le fesuisuiaʻi o vaovao paʻu, ae o le taimi nei o le manatu sili ona taatele o le faʻavevesi lea e tupu i luga o lima ma vae o se faʻaaliga o se faʻafitauli o le maʻi i se tamaititi. I le taimi lava lea e tasi, o le matafaioi a tagata e masani ona taʻalo i meaʻai ma fualaau faʻasaina.

O le Dyshidrosis o se vevela vevela lea e faʻatuina i vaega patino o le tino. O le tele o taimi, o lima nei, vae. E atiina ae i le gasologa o le tausaga pe a malulu ma susulu le auala. Pustules o loʻo i luga o alofilima i lea taimi ma lea taimi, ae mafai foi ona faʻaalia i vaega. I totonu oi latou o loʻo i ai se vai. O se faʻavevesi faapena e sau faatasi ma le tigaina o le tamaititi.

O le dyshidrosis, o le mumu o le paʻu ma le fulafula e masani ona matauina.

A maeʻa se vaitaimi, o le a amata ona malepelepe i luga lima ma vae. E tafe mai le suavai mai ia i latou. I lenei nofoaga, e iai ni mea e pala, e le o toe umi ae ufiufiina i se mago malogo. Ae o le uiga o lenei mea e le o lona uiga o se vave toe faʻaleleia, aua i vaega o alofilima i le mea e hyperpigmentation, o maiva e aliali mai i luga o le paʻu, faʻapipiʻi nodular. O nei mea uma e matua vevela lava, o lea e matua faigata ai lava i se tamaititi ona taofia mai le soʻotaga. E tatau ona e malamalama e le mafai ona e faʻasalaina se faʻavevesi, aua o se siama e mafai ona faaopoopo i le maʻi o loʻo iai, lea o le a faʻaleagaina ai le tulaga. Ae o nai tamaiti e le mafai ona latou le amanaiaina na lagona le mautonu ae le o latou o latou lima ma vae. O le mea lea, e taua le faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi i se taimi vave lava ma maua ni fautuaga e uiga i le togafitiga ina ia mafai ai e le pepe ona maua se saoasaoa vave.

Talu ai o le faʻamaʻi e afaina i le natura, e matua leai lava se pipisi, e aumaia ai le tele o faʻafitauli e naʻo le tamaitiiti o loʻo mafatia i ai.

Faʻamatalaga ma togafitiga

Ina ia malamalama pe o le a le ituaiga o faamai e mafua ai le vevela, o le a manaʻomia e le fomai ona faia se suesuega maeʻa. Ole masani lea e aofia ai talaʻaga faafomaʻi, suʻega falesuesue, suʻesuʻega paʻu. O le manaʻoga mo le mea mulimuli e tulaʻi mai pe afai o suʻesuʻega o le toto toto o le tamaititi na faʻaalia ai le maualuga o le immunoglobulin, e faʻaalia ai le i ai o se tali atu.

Afai o le mafuaaga o se mea e tupu ai se mea e tupu ai, o le allergen ua fuafuaina ma le saʻo maualuga, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le togafitiga lelei lea o le a fesoasoani e aveese le vevela i lima ma vae, faʻaitiitia le tulaga o le tamaititi. O le a aofia ai laasaga nei:

  • o le le aofia ai o nisi fesootaiga ma le allergen - afai e le faia lenei mea, ona toe aliali mai lea o le vevela lima i se taimi mulimuli ane, o le togafitiga o le a faʻaitiitia ma e le aoga,
  • o le faʻaaogaina o antihistamines - o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga le lelei o le allergen i luga o le tino, faʻaitiitia le faʻaalia o se faanatinati,
  • togafitiga i le lotoifale - o mea faʻapipiʻi antiallergic o loʻo faʻaogaina iinei, e le mafai ona faʻaleagaina ma faʻalogo. Talu ai le faʻamaonia o le faʻavevelaina o lima e maua ai le tele o faʻafitauli, e talafeagai le taulaʻi atu i fualaau oona o le a fesoasoani e faʻaumatia vave.

Pe a filifilia ni suauu oona mo se tamaititi, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻia lona matua, soifua maloloina lautele, ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi. Ona togafitia lea o togafitiga e le gata i le lelei, ae saogalemu foi.

Faatasi ai ma le dyshidrosis i lima ma vae, o mea manogi e pei o Fukartsin, Elokom, Triderm, Advantan e masani ona faʻaaoga.

Faamatalaga lautele

O se allergy i le inisalini o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le polokalame faʻafesoʻotaʻi e toe faia faʻatasi ai matua matua o sauniuniga inisalini. I le tele o tulaga, o se faʻafitauli faʻafefe o le faʻalapotopotoga ma faʻaalia o ia lava i foliga o le paʻu o le paʻu, mafiafia, tiga ile nofoaga o inisi. E masani ona maua se tali e masani ai ona o le faʻaalia o le paʻu (urticaria, Quincke's edema), anaphylaxis. O le gasegase i le inisalini e matauina i le 5-30% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, faʻaitiitia i le taimi o le fesuiaiga i vailaʻau faʻamamaina faʻaonaponei (DNA recombinant insulin) ma le faʻamaoni tonu lava i tekinolosi o le faʻaaogaina o fualaau.

I le togafitiga o le maʻisuka, e tele ituaiga sauniuniga o inisalini (vailaʻau, puaa, tagata) e faʻaaogaina, eseese i le tikeri o le faʻamamāina ma mea o loʻo i totonu o le protein po o le lē mama. O le mea e masani ai, o aʻafiaga o le tino e tupu i le inisalini lava ia, e tele lava ina le tele i le protamine, zinc ma isi vailaʻau o loʻo iai i totonu o le vailaʻau.

O le numera sili ona tele o gasegase o le siama e matauina pe a faʻaaoga ituaiga eseese o inisalini o le tagata, sili ona tele - faatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini manu. O le tele o le tui puipuia o le inisalini, o le eseesega mai le tagata e sili ona lauiloa (lua isi vaega o le amino acid o le filifili A ma se tasi o le filifili B). O le inisalini o le puaa e itiiti ifo i le meaʻai (naʻo le tasi le amino acid o le filifili B e eseese). O le numera o mataupu o le inisalisa allergy ua matuā faʻaitiitia ina ua maeʻa le faʻaofiina o le inisalini maualuga i le faʻamalositino (o le mea o le proinsulin e itiiti ifo i le 10 μg / g).

O le atinaʻeina o faʻafitauli i le lotoifale e mafai ona fesoʻotai ma le le lelei o le faʻaaogaina o fualaau (i totonu o le tino, ma se nila mafiafia ma le tele naua o le vevela i le paʻu, filifiliga le talafeagai o le iniseti site, sauniuniga sili ona lelei, ma isi).

O le gasegase i vailaau faʻasaina e maua mai i le auai o auupega o vasega eseese. O faʻamatalaga muamua o le faʻamaʻi i le lotoifale ma anaphylaxis e masani lava ona mafua mai i le immunoglobulins E. Tali a le lotoifale 5-8 itula i le maea ai o le puleaina o tapenaga o le inisalini ma le atinaʻeina o le insulin resistance e fesoʻotaʻi ma le IgG. O se allergy i le inisalini e fausiaina 12-24 itula i le maea ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e masani lava ona faʻaalia ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi (i le inisalini lava ia poo le faʻasaʻoina o loʻo i ai i le vailaʻau).

Faailoga o se Allergy Alsulin

O se allergy i le inisalini e masani lava ona faʻaalia i le atinaʻeina o agaifanua a le lotoifale o le hypersensitivity, lea e mafai ona tupu i le 0.5-1 itula pe a uma le faʻaaogaina o le vailaʻau ma vave ona mou ese atu (vave reactions), poo le 4-8 itula (o nisi taimi 12-24 itula) pe a uma le tui - tuai, tuai taimi, o faʻamatalaga faʻapitoa e mafai ona tumau mo ni nai aso.

O faʻapogai autu o se faʻalavelave faʻaleagaina i le lotoifale o le mumu, fulafula ma le toso i le nofoaga o inisi. E mafai ona faʻaaogaina le faʻaleleia, faʻaleleia, o nisi taimi e le mafai ona gafatia ma e mafai ona salalau atu i vaega lata ane o le paʻu. I nisi tulaga, o lapataiga o le tosoina o loʻo maitauina i luga o le paʻu. O nisi taimi i le iniseti o inisalini, o se faamaufaʻailoga e foliga mai e maualuga i luga aʻe o le papule ma e tumau mo 2-3 aso.

I se tulaga e le masani ai, o le faaumiumi o le faʻaleleia o le inisalini i totonu o le vaega e tasi o le tino e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli faʻafuaseʻi i le lotoifale, pei o le atunuʻu Arthus. I lenei tulaga, o le vevela, faʻamau faʻamau i le nofoaga o inisiua e ono foliga mai 3-5-10 aso talu ona amata le pulega o le inisalini. Afai e faʻaauau pea ona faia le injections i le eria lava e tasi, o le a faʻapipiʻiina ai le gaʻo, lea e faasolosolo malie ona tupu, e matua tiga lava ma e mafai ona suporate i le faia o se tootoo ma purulent fistulas, o le faateleina o le vevela o le tino ma le solia o le tulaga lautele o le maʻi.

Faʻaiʻuga

Ole maʻi ole tino ile inisalini ma le atinaʻeina o le maʻisuka, e oʻo mai i le 0.2% o tagata mamaʻi e maua ile maʻisuka, e sili atu nai lo le leai, o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻagata i le faʻaalia o le urticaria (hyperemia, faʻavevela i le nofoaga o tui), ma e oʻo lava i le atinaʻe o le angioedema Quincke edema poʻo le anaphylactic shock. O faʻataʻitaʻiga masani e masani lava ona fesootaʻi ma le toe faʻafouina o le faʻamalosia o le insulin i le maeʻa ai o se malologa umi.

Togafitiga o le Allergy Allergy

I le tulaga o gaioiga agavaʻa i le lotoifale, lea e vave (i totonu o nai minute, o le maualuga o le itula) pasese faʻatasi, e le manaʻomia ni togafitiga faʻaopoopo. Afai e tumau le suiga mo se taimi uumi, ia sili atu ona faʻailoa pe a uma tui tui inisalini, e tatau ona faʻatonuina le antihistamines, ma e fautuaina ia injections o le inisalini i vaega eseese o le tino ia tuʻuina i ni vaega faʻavae. Afai o loʻo e maua pea i le inisalini, e tatau ona e faʻaaogaina le pusa poʻo le inisalini o le tagata, lea e saʻoloto mai le zinc. O le mea sili lava o le a avea ma se suiga atoatoa i le folasaga o le inisalini faamamaina o le tagata.

Faʻatasi ai ma le atinaʻega o faʻataʻitaʻiga (urticaria, Quincke's edema, anaphylaxis), e manaʻomia le tausiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faʻaofiina o le adrenaline, glucocorticosteroids, antihistamines, tausia o le toto ma le manava. O le faʻamavae atoa o le togafitiga o le inisalini i nei tulaga e le talafeagai, e ono mafai ona faʻaitiitia se taimi le tumau o le inisalini e faʻatinoina i le 3-4 taimi ma se faʻagasolo malie o le inumaga i le avefeʻau faʻasaina ile 2-3 aso.

Afai e taofia le togafitiga o le inisalini mo le 2-3 aso pe sili atu foi, e tatau ona siaki le lagona i se vailaau faapitoa e ala i le suʻeina o suega paʻu ma fuafua le ituaiga o inisalini e mafua ai ni mea e le mafai ona maua. A maeʻa lenei mea, e manaʻomia le faʻaaogaina o le inisitini (ASIT) ma le faʻaofiina o se faʻamuamua muamua o le inisalini ma le faʻagasolo malie o le tui. O se togafitiga faʻapitoa e mafai ona faia i totonu o se falemaʻi faapitoa o le endocrinological poʻo allergio.

O nisi taimi, pe a fai e le aoga le fausiaina o le insulin, ma e iai faailoga o anaphylaxis, e faʻamalosia le inisalini o le tagata faatasi ai ma hormones glucocorticosteroid (hydrocortisone) i se tasi syringe i ni inumaga laiti i le intramuscularly.

Forecast and Prevention

Pe a sui se sauniuniga ile inisalini ma se mea e le lelei, o le a mou atu faailoga o le allergy. I se tulaga e seasea tupu, o le a mafai ona maua ni gasegase ogaoga. O le puipuiga e aofia ai le sao saʻo o sauniuniga o inisalini ma o latou suiga i le taimi nei i le tulaga o faʻamaʻi mai. Ina ia faia lenei mea, e tatau i tagata maʻi ona nofouta i faʻaaliga o se allergy ile inisalini ma le auala e taofi ai le manaʻoga e le manaʻomia.

E faapefea ona aliali mai le paʻu kosi?

E toetoe o o tatou lauulu uma tatou te ola ai. Tasi le lauulu - tasi lauulu lauulu. Pe a tatou malulu pe fefefe, o le follicles e fufusi, o lea e siitia ai le lauulu.

O le paʻu e pei o le sogi-ae vave ona faʻalelei i lalo o tulaga masani. Ae afai tatou te talanoa e uiga i le faamai, o lona mafuaaga o le pipiiina lea o follicles ulu ma vaega o le stratum corneum.

E le gata i lea, e le na o le paʻu o le pau. E tusa ai ma fomaʻi, o le stratum corneum e atiina ae i totonu o le folo. O le a le uiga o lenei mea?

Afai e te le tauva i goosebumps, o le a sili atu ona maitauina ma tuputupu ae i ni tulaga sili ona ogaoga.

I le aluga o taimi, o pimples e sili atu ma sili atu e pei o ni tamai pimples. I taimi mulimuli ane, o le a amata ona paʻu le pusi.

O nisi taimi latou te feagai ai ma se faafitauli faʻapitoa e pei o pulumu fuʻa i luga o le penis ma le gaʻo. E masani lava o se mea e popole i ai talavou ma e fesoʻotaʻi ma suiga o meaola i le tino ola.

Faʻasaga i luga o faʻamaʻi mo le leai o se mafuaʻaga mautinoa - o se mafuaaga faʻanatinati e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi.

O a mafuaʻaga o pulumu fuʻa?

Aua e te faanatinati e faatau ni kulimi ma sainia ma se aulelei. Ole maualuga o le hyperkeratosis e le o taʻua ai faafitauli dermatological, ae faʻalavelave i le tino.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi:

  1. Faʻaitiitia le faʻamaʻi.
  2. Vitamin A ma C. le atoatoa
  3. Faʻafitauli tau gasegase.
  4. Faʻaleagaina o le paʻu o le paʻu.
  5. Faʻafitauli o le Hormonal (masani i talavou).
  6. Tele le vevela o le paʻu.
  7. Alu

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e tele mafuaʻaga e mafai ona maua ai pimples i luga o le paʻu. O le taatele o nei mea o le leai o vitamini A ma le C.

Faʻateleina a latou fuainumera o le a fesoasoani:

  • Kāreti.
  • Paʻu
  • Iʻa.
  • Laʻau o Moaf.
  • Mea gaosi susu.
  • O fuamoa.
  • Fualaau suamalie.
  • Kapisi

O sauniuniga talafeagai e mafai foi ona aofia ai.

Faʻapipiʻi vitaminiO le a e faʻateʻaina le tele o mafuaʻaga ono o le kusi peel.

I le faʻalavelave faʻaleagaina, maualalo le faʻamaʻi, faʻavaivaia le manava ma le gaʻo, paʻu vevela. E foliga mai, i le tumama lelei, o pimples latou te o mai i ni nai aso.

E mafai ona mafua mai ni mea e maua mai i meaʻai, e masani lava i meaai. O le filifiliga tonu o le asiasi atu lea i se fomaʻi ma fuafua le ita, faʻafesoʻotaʻi ma le mea e mulimuli ane le faʻatagaina.

Faʻaaogaina i le ituaiga allergies i vae ma lima

Ioe, o le hyperkeratosis follicular follicular o loʻo i ai se tupuaga na mafua mai ma se foliga masani. E matua faigata lava ona faʻamalolo o ia. E tumau pea le tausisia o le pulega ma faatumauina le tulaga masani o le paʻu.

E mafai ona iloa pimples i soo se mea. E tele taimi latou te ufiufi ai nofoaga e sili atu ona vaivai ai le paʻu ma sili atu ona vaivai - i luga o le ua, pusa, totoa, i totonu o le pito i totonu ma le paʻu.

E i ai ni mea e le fiafia pe a fai e pipisi pusi siaki i lalo ifo o mata. Ae o nofoaga aupito sili ona fiafia i ai o hyperkeratosis follicular o loo i luga o lima ma vae.

E masani lava ona aliali mai i le fanau tamaiti le goosebumps e oʻo lava ile pepe. O le '' moli '' eseʻese i luga o vae ma luga aʻe o le tulilima e masani lava o se faailoga o le dermatitis - o se faʻamaʻi o se natura mama.

E le gata i lea, o sea allergy e le o le faʻafesoʻotaʻi (e mafua mai i le aafia i le paʻu) - e mafai foi ona avea ma meaʻai poʻo le manava. E faigata ona iloa pe o le a tonu le mafuaʻaga o le tali.

O faaaliga e mafai ona eseese. I nisi, o le paʻu o loʻo ufiufi i se faʻaauau faifaipea o pimples, i isi - mea lanu. E tupu ai le ita i nofoaga - faʻataʻitaʻiga, naʻo luga o lima.

E mafai ona tupu mai faʻafitauli i se pepe fou. Mo lenei mea, e le tatau ona 'ai le tamaititi i le' citruses poʻo le sukalati. E lava le fesoʻotaʻiga ma le maʻi o le tina - aemaise lava ile uluaʻi masina o le maʻitaga.

O le faʻamuamua o le dermatitis i se tamaititi e le o se mea matautia. E masani lava, o se allergy e alu i le tolu pe fa tausaga.

Faʻaaoga i se tamaititi: faʻafefea ona togafitia i fualaau?

E le o le auala e sili ona lelei i le tagata lava ia-aemaise lava pe a sau i se tamaititi. Ae e te leʻi alu i le fale talavai, e tatau ona e suʻeina le mafuaaga o le fausia o fusi nifo ma talanoa i se fomaʻi.

Laʻau o le Peʻa Paʻu:

VitaminiSauniuniga e aofia ai vitamini A, E ma le C: Revit, Faamalosi, Leai, Centrum, Aevit, Aekol. E lelei foi le suauu.
Allergy ProductsAnetika: Fenistil, Suprastin, Diphenhydramine, Zirtek
Ogati, kulimiBelosalik, SK Akriderm

Faʻalogo lelei! O tamaiti e seasea ona faatonuina le antihistamines.

O le tele oi latou e masani ona solia i tamaiti i lalo ifo o le 1 le tausaga. Aʻo leʻi avatuina i lau tama se vailaau mo allergies, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi!

E faʻafefea ona faʻaumatia otaota mo tagata matutua ma fofo faʻaleaganuʻu?

E tele suʻega mo auala e aveese ai pimples leaga ile paʻu. Latou te le fesoasoani e faʻaitiitia le mafuaʻaga o le faʻamaʻi - ae o le a latou o mai uma e faʻaleleia foliga o le paʻu.

    Tofo suamalie. O le a manaʻomia ai masima ma masima. Fufulu le paʻu i le vai mafanafana, faʻaaoga le paluga ma faʻamalo lelei.

Fufulu ma aua nei galo le faʻaaogaina o se suāsusu. Lapoʻa lanumoana. Clay e mafai ona maua i se fale talavai - e le taugata.

Faafefiloi ma le susu, faaopoopo i ai ni nai mataua suauʻu moli. Faʻaaogā i vaega faʻafitauli o le paʻu.

Faʻapipiʻi faʻatasi ma pipiʻi ata. Maualuga i se solo. Taʻu i lalo mo le 40 minute. Fufuluina le masini ma le vai mafanafana i le pito. Meaʻai a le Apple Vinegar Compresses. Vaeva le vineta i le vai. O le vaega e 1:10. Fagogo se fofo o gau ma faapipii i vaega o "kusi".

Toe faʻaleleia le taʻavale i le 10 minute. Lava i ni nai taimi.

O le faʻaaogaina o pimples poʻo le faʻaitiitia o le faʻalogoina e faigofie. Matou te faʻamoemoe o lenei mea na aoga ia te oe. Soifua maloloina ma lamolemole!

Ituaiga o tali i le fualaau faasaina

I le gaosiga o le inisalini, e faʻaaogaina ai masini o le ituaiga o manu. E avea ma mafuaʻaga masani o se faʻafitauli o le maʻi. O le insulin e mafai ona fatuina e faavae ile:

E le gata i lea, pe a faʻafoe, e faʻaaogaina le insulin.
I tagata gasegase e tuiina inisalini i aso uma, o le aʻafiaga o tali i le faʻateleina o fualaau faasaina. E mafua ona o le i ai o mea faʻaauau i le tino ile hormone. O nei tino e avea ma puna o tali.
O se allergy i le inisalini e mafai ona faia i ni foliga o ni tali se lua:

I le faʻaalia o se faʻafoʻi vave, e vave ona aliali mai faʻaalia o le maʻi i le taimi lava e faia ai e se tagata le inisalini. Mai le taimi o le pulega i le amataina o faailoga, e sili atu ma le afa itula le pasi. A o faagasolo lea vaitau, e ono mafai e le tagata ona faʻaaloalo i faʻaaliga:

O le vave vave ona aafia ai ituaiga tino eseese. Faʻalagolago i le faʻasinomaga o faailoga ma le natura oa latou faʻaaliga, latou te iloagofie:

Faʻatasi ai ma faʻaleagaga i le lotoifale, o faʻamaoniga e faʻaalia i le vaega o le puleaina o fualaau faasaina. O se gaioiga masani e aafia ai isi vaega o le tino, e salalau i le tino atoa. I le tulaga o le tuufaatasiga, o suiga i le lotoifale eo faatasi ma faaaliga le lelei i isi eria.
Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le maʻimaʻi, o se faailoga o le faʻaleagaina ua iloa i le aso talu ona faʻauluina le inisalini. O lona uiga e ala i le faʻaaogaina o le vaega o inisiua. O loʻo faʻaalia mai le faʻaleagaina i foliga masani o le paʻu masani o le paʻu ma e faʻaalia i le ogaoga o le faaleagaina o le tino. Faatasi ai ma le faateleina o le lagona lelei, o se tagata e atiina ae le afaina anaphylactic po o le Quumeke o le edema.

Faailoga o le toilalo

Talu ai ona o le faʻamaoni o le paʻu ua faʻavaivaia pe a faʻaaogaina le vailaʻau, o se tasi o faʻamaoniga sili ona taua o suiga i luga o le paʻu. E mafai ona faʻaalia o:

Faʻatasiga i le lotoifale e faʻatasi ma soo se tagata lava e lagona le lagona ile inisalini. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni faʻamaʻi ogaoga o le tino. I lenei tulaga, o foliga e foliga mai o se faʻataʻitaʻiga lautele. E masani ona lagona e se tagata:

E seasea lava, ae o loʻo leaga pea le tino. O se taunuuga o le pulega o le insulin, o mea nei e mafai ona tupu:

Ae maise lava o tagata gasegase maʻi ma le faʻaofiina o le fualaau faasaina e tele lava ina afaina ai le tino, e sili ona matautia. I le maʻisuka, e amata ai le angioedema ma le tau o anaphylactic. O le ogaoga o le tulaga o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea, o ia gaioiga e le gata na mafua ai le malosi o le tino i le tino, ae mafai foi ona mafua ai le oti. Afai e tulaʻi mai ni faʻaaliga malolosi, e tatau i se tagata ona valaʻau i se taʻavale.

E faʻapefea ona piki inisalini?

O se faʻafitauli faʻafuaseʻi ile inisalini e le gata o se suʻega mo le tino. Afai e tupu mai ni faʻamaʻi, e masani ona le iloa e gasegase le mea e fai, talu ai e tatau ona faaauau le togafitiga mo le maʻisuka. E faʻasaina le tuusao faʻatasi ma faatonuina se inisalini fou e iai le vailaʻau. O lenei mea e mafua ai le tali atu pe afai e sese le filifiliga.

Vaʻai faʻamatalaga i luga o le paʻu. Faʻamatalaga o allergies e tupu i falemaʻi faʻapitoa faapitoa i se faatulagaga talafeagai mo le fuafuaina o le iuga.

A oʻo mai se faʻafitauli, e tatau i le tagata gasegase ona vave faʻatalanoa se fomaʻi. I lenei tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonu se manaʻoga. O le aano o le faʻatinoga o le faia lea o suʻega i luga o le paʻu. E manaʻomia mo le saʻo filifiliga o le fualaau mo le tuiina. O le taunuʻuga o le suʻesuʻega o le filifiliga sili lea mo inisiua o inisalini.
O le faʻatinoga o loʻo i ai se faiga faigata. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i nisi tulaga o le maʻi e utiuti le taimi e filifili ai le fualaau. Afai e le manaʻomia ona faia faʻamalosi vave le tui, ona faia loa lea o suʻega paʻu ma le umi e 20-30 minute. I le taimi lea, e iloilo e le fomaʻi le tali a le tino.
Faatasi ai ma insulins o le sili ona agamalu i luga o le tino o tagata maaleale, o se fualaau faasaina na faia i luga o le faavae o se polotini tagata e vavae ese. I lenei tulaga, o lona faʻaogaina o le hydrogen e le faʻaituau. E faʻaaoga pe a tupu se tali i le inisalini ma le polotini pipi.

E tatau ona aveese faʻamaoniga o le faʻafefe o le maʻi e ala i le faʻaaogaina o antihistamines. E le gata i lea, o le a latou fesoasoani e faʻaititia le suka o le toto. Faatasi ai ma:

Pe a oʻo mai faʻamaufaʻailoga i le nofoaga o inisiua, e faatonuina e le fomaʻi se faʻasologa o le electrophoresis ma le chloride calcium. O le iʻuga, o le a maua e le vailaau le faʻamautinoaga i le nofoaga ua afaina.
E le gata i lea, e masani lava ona faʻaaogaina le auala mo le faʻamamaina. I le faagasologa o le faʻagasologa, o loʻo faʻapipiʻiina ile micrososal microdoses ile maʻi. O le tino e amata ona faʻaaoga i le vailaʻau. Faatasi ai ma le faateleina o le fualaau, o le puipuiga o le puipuiga o le tino, e faamuta ai le maua o auupega. O lea ua faʻaaogaina ai se faʻafitauli faʻafuaseʻi.
I nisi tulaga, o le faʻaofiina o le inisalini ua kukaina o loʻo faʻaalia. I lenei tulaga, e leai se aoga i le tulaga o le hormonal, ma o le sosolo lemu o le mea galue malosi o loʻo matauina foi. A maeʻa le faʻamaeʻaina o le tali, e mafai ona sui le inisalini ua kukaina ma se vailaʻau masani.
E le gata i lea, o togafitiga e mafai ona aofia ai vailaʻau e faʻamalo ai le faʻavaeina o auupega. O se tasi o togafitiga lelei o sea fuafuaga o Dekaris. E maua ai le puipuiga. I lenei tulaga, o le inisalini e faia mo le 3-4 aso. Ma o Dekaris e fesoʻotaʻi ma le togafitiga mo aso e 3. O le isi togi o le 10 aso mulimuli ane.
O se faʻafitauli faʻafuaseʻi i le insulin i nisi o taimi e malosi tele i le tino. O le mea lea, afai e le mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga o allergies, e tatau i le tagata maʻi ona alu i le falemaʻi mo togafitiga. I lenei tulaga, o le a fesoasoani fomaʻi faʻataʻitaʻiga e feagai ma faailoga o allergies.

Faamatalaga lautele

O le faʻamalosi i le inisalini o se tasi lea o mataupu sili ona taua i le soifua maloloina. E le mafai ona faalēaogāina le vailaʻau, talu ai e le mafai e tagata maʻi ma le maʻisuka ona faia e aunoa ma lea (sei vagana ai i latou o loʻo ave faʻamaʻi ma lenei faʻamaʻi).

O le faafitauli e mafai ona foia e ala i le faamamaina o le togafitiga (e fuafua i le faʻaitiitia o faʻamaoniga o lenei tulaga faʻaleaga) ma le faʻaalia o ituaiga fou o inisalini, lea e mafai ona suia faʻatasi.

O vailaʻau o lenei vailaʻau o loʻo faʻaaogaina nei mafuaʻaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi pe tusa ma le tutusa - pe a suia le inisalini ma lona isi ituaiga, o le atinaʻeina o se faʻasolosolo faifai pea o le faʻafitauli e le faʻaleaʻoina.

Peitai e ui i lea, o loʻo i ai se tulaga faʻaitiitia o le faʻaitiitia o faʻamaʻi faʻafefe pe a faʻaaoga sauniuniga sili atu ma le faʻaeteete. O lenei mamanu o loʻo faʻamaonia ai o mea faʻapitoa o meaola e taua tele i le faʻaalia o faʻamaʻi faʻamatalaina.

E masani ona mafatia mai le galue ma le matua. O le faʻafia ona tupu mai o lenei maʻi i alii ma tamaitai e tutusa lava.

Mafuaaga o le Allergy Alsulin

O mafuaʻaga mo le atiina ae o faʻamaʻi faʻamatalaina o:

  • inisalini tagata
  • lana uʻu puaa,
  • pusa manu insulin (po o le vine).

O i latou uma o se oloa o le pancreas.

I le taimi lava e tasi, na afaina ai le falemaʻi ile iniseti (monovid insulin) (o loʻo aofia ai se vaega o meaola o manu e tasi le ituaiga o meaola) ma tuʻufaʻatasiga (e faia mai i vaega o le paʻu o manu o ituaiga eseese).

Na fautuaina muamua e faapea o le tuufaatasiga o le inisalini e faateleina ai le lamatiaga o le atiina ae o se mea e afaina ai le tino, ae le faamaonia lenei tulaga. O le taimi nei e leai se aoga taua o lenei fesili, talu ai e leʻo faʻaaogaina insulini faʻatasi.

E mafai ona tupu se tali atu i le inisalini e tusa lava po o le a le amataga ma le umi o le gaioiga o insulin (e tusa ai ma lenei uiga, ua vaevaeina i fualaau pupuu ma fualaau faasaina, o le mulimuli, i le itu, e umi, umi ma umi le umi).

I le faʻaopoopoga i le palapalū eleelea, o le inisalini e aofia ai elemene (e fai ma faʻataʻitaʻiga, zinc), lea e mafua ai foʻi le faʻafefe o le maʻi.

E pei ona faʻamoemoeina, o le tele o faʻafitauli faʻafuaseʻi e tutupu ma le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata, e itiiti lava le faʻailoaina nai lo le tuʻuina atu o analogues e maua mai i le paʻu o manu. O le inisalini gaʻo ua lauiloa mo tali sili ona mataʻutia.

O le ituaiga o allergy i le inisalini e tasi le uiga taua - o le sese o le injection (injection) o le inisalini e mafai ona avea ma mea e aʻafia ai. O le tele o taimi o nei mea sese e pei o:

  • faʻaoga mo se tui tuilafiafia,
  • lona le maamaʻa (afaina le lelei), lea e faʻavevelaina ai le vevesi i masini mūmū i le nofoaga o tui,
  • o le faʻaofiina o le inisalini e le loloto i totonu o le tino, ae i le mafiafia o le paʻu,
  • lona faʻaofiina i nofoaga e le o faʻamoemoe e faʻatino ai lenei faʻatinoga,
  • sili atu le malulu o le inisalini o loʻo tui.

O mea taua ua faailoaina e le afaina ai le atinaʻe o se allergy i le inisalini, ae saofagā i lona tupuga, ma afai ua uma ona atiaʻe, i se faʻaaliga sili atu, faʻalautele le tetee atu i fualaau oona ma le tele o taimi o aʻafiaga. O mea ia e pei ole:

  • faʻaʻateleina le faʻaaogaina o le inisalini i le togafitiga o le maʻisuka (e tusa lava pe leai se tali atu i le maʻisuka),
  • le tupu mai o se allergy o se isi mea na tupu mai - i le taimi nei poʻo le taimi ua tuanaʻi,
  • o le i ai o maʻi o le autoimmune - faʻamaʻi e faʻavae i luga o se faʻasoesa o le tino i ona lava lava fatu (na ia iloaina i latou o tagata ese ma amata ona tau ma i latou i se taumafaiga e faʻaumatia pe faaleagaina). O le tele o taimi, o nei maʻi faʻapitoa e pei o le lupus erythematosus (o le autoimmune systemic lion of the body connecting tissue, lea o loʻo i ai se uiga faapitoa e iloa - o le "pepe" mumu i luga o le paʻu o le mata ma le tua o le isu), myasthenia gravis (o se togafiti e faʻalavelaveina ai le gasegase o le neuromuscular, e mafua ai ona atiaʻe e le tagata le faʻalauteleina o vaivaiga ogaoga o maso), faʻasalalauina le oona oona (gasegase gaʻo o hormones, ma e oʻo atu ai i le inu o le tino) ma isi,
  • o le i ai i le taimi ua tuanai o le itiiti ifo ma le tasi le afaina anaphylactic ma le faʻaofiina o le inisalini - o se faʻamaʻi o le maʻi o le tino, e masani ona i ai ni aʻafiaga ogaoga (suffocation).

O le a le ituaiga allergy e faatatau i ai

O le tele o taimi, o se allergy i se moli e tupu pe a faʻaaogaina le fetus, o le mea lea, o le tali tutusa o le le faapalepale e faʻaaoga i ituaiga o allergies.

Ae i nisi tagata, o le faʻamaoniga o le maʻi e tupu pe a faʻaaogaina le suauu taua o se moli i totonu poʻo le taimi e ulu ai le sua i totonu o le paʻu. I le tulaga muamua, o le tele o suiga e aafia ai le manava. I le paʻu lona lua.

Ae ui i lea, o le tele o taimi, o se allergy i se moli e tau atu i le toilalo o le tele o polokalama i le taimi e tasi. A faʻamamaina ma 'ai le galu, o le a mautinoa lava ona oʻo i luga o le membrane mucous o le nasopharynx, ma o le fatuga o se moli i totonu o le vaega o meaʻai e afaina ai mucous membranes ma aʻafiaga uma.

O foliga vaaia o suiga i le paʻu e mafai e le gata i le faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo ma le sua o le fomaʻi, ae pe a faʻaalia foi i toxins ma allergens mai totonu.

Faʻasologa o le atinaʻe

Ole inisalini o se meaʻai malosi (antigen) - o lona sili ona maualalo i le tulaga o auala e lava e mafua ai se tali a le tino. E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻaofiina o se eseesega o lenei vailaʻau, o le ogaoga o le maʻi mai tisipenisione e mafai ona tutusa.

O le a le tui o le insulin? E mafai e le tino ona iloa o ia o se sui mai fafo (antigen) ma taumafai e faʻaaogaina. Mo lenei mea, ua auina atu auupega i ituaiga antigen e "pipii" ia i latou ina ia "poloka" a latou gaioiga.

Faatasi ai ma se allergy i le inisalini, o le a tupu aʻe ai lagona:

  • ituaiga vave
  • telegese le ituaiga.

I le tulaga muamua, o suiga mai le itu o le tino e le sili atu nai lo le 5-8 itula (ma o isi 30 minute). Afai o faʻalavelave faʻalavelave e tupu pe a mavae le 12-24 itula, ona fai loa lea o se faʻatonuga o le tali.

O le faiga o le atinaʻeina o se faʻafitauli faʻafuaseʻi i le inisalini e talitutusa lava ma auala o foliga mai o allergies o isi meaola. I lenei tulaga, o se faasologa o mea e tutupu-o "mea tutupu" -e tutupu mai:

  • inisalini e ulufale i totonu o masini, ae i le taimi muamua e le afaina ai se tali e tusa lava pe itiiti ni faʻaaliga,
  • e avea o se "faailoga" i le gaosia o le immunoglobulins,
  • o le fesoʻotaʻiga muamua o immunoglobulins faʻatasi ai ma le inisalini e taʻitaʻia ai le atinaʻega o le faʻaleleia o tagata (hypersensitivity),
  • pe a oʻo ina ulufale le inisalini i le tino, ua amata ona tupu se faʻafitauli faʻafefe. Immunoglobulins e faʻafesoʻotaʻi i masini mast, o le "fale teu oloa" o tagata faʻamaʻi o le allergy - o vailaʻau faapitoa, pe a faʻasaʻolotoina mai nei siama, e aʻafia ai siama, ma mafua ai suiga ua matauina i allergies.

O faʻalavelave faʻaleagaina e mafua mai i neurotransmitters o le a faapenei:

  • faʻalauteleina le faʻaogaina o le puipui vascular,
  • suavai i totonu o le tino - faʻaalia i lo latou fausiaina,
  • afaina o namu finauga - sasaina
  • gaioiga gaosia - faʻaalia e ala i le lafoaʻi mai le isu

O mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi

E tele mafuaʻaga mo le atinaʻeina o togafitiga ua uma ona avea ma tagata matua ma e masani ona faʻaosofia ai tagata o faʻamaʻi faʻalaʻi.

Faatasi ai ma se mea moni e teʻi ai, o le a faʻalavelave ai pea faʻafitauli o le le faapalepale, ae o togafitiga talafeagai ma le tausisia o le puipuiga o le a aloese ai mai isi faʻavavega.

Faatasi ai ma le pseudo-allergies, e mafai ona taofia le tali atu i le faapalepale faatasi ai ma le saʻo lelei o le mafuaaga o le maʻi.

Symptomatology

O se allergy i se moli e tau atu ai i se suiga i le setete o totoga o le manava, mamanu ma le paʻu.

Faatasi ai ma se allergy moni, e masani lava mai le itu o le nasopharynx ma mata e masani lava ona muamua muamua mai, talu ai o le allergen o loo i ai i le tele o paila o fualaau suamalie, lea, pe a vavae ese, e mafai ona ulu atu i le membrane mucous o mata ma isu. O nisi o allergens o loʻo nonofo i luga o puipui o le pharynx, e taʻitaʻia ai i latou i le ita.

O le mea lea, o se allergy i se moli e amata i le faʻaalia o faʻamaʻi nei:

  • Sneezing, vavalo mata ma le faʻaaogaina o le rhinorrhea,
  • Paʻu o le faʻaʻa, o le maʻi malulu,
  • I tulaga ogaoga o le bronchospasm ma le paʻu,
  • Lacrimation, tiga i mata, lanu mumu o le sclera ma le fulafula o laumata,
  • Tuʻuina o mata mucous o mata ma isu.

O le ulu atu i totonu o le vaega o meaʻai, moli eletise e ulu i totonu o le mucous membranes o le manava, duodenum, intestines, lea e oʻo atu ai i maʻi tuga:

  • Nausea
  • Toto i totonu o le manava
  • Vomiting
  • Laʻau vavae.

O nisi tagata atonu e leai ni suiga iloga i le gastrointestinal system. Ae toetoe lava o mataupu uma, o se allergy i se moli e aafia ai le paʻu, i luga o le tino pe a mavae ni nai itula (o nisi minute) e aliali mai:

  • O le paʻu o le piniki, e siʻi aʻei luga o le tino i luga o le tino,
  • Rashes - o se tamai mea faanatinati,
  • Paʻu o le paʻu e taʻitaʻia ai le susulu ma le susunuina,
  • Vaevaega vavalalata vavalalata.

O se allergy i se moli e mafai ona mafua ai diathesis i tamaiti, neurodermatitis. I tagata matutua, o le eczema e masani ona faʻavaeina.

I tulaga ogaoga, o se osofaiga sauā o le puipuiga o le tino i le ita tele e taʻitaʻia ai Quincke's edema ma le anaphylactic shock https://allergiik.ru/anafilakticheskij-shok.html.

O le tulaga e tupu ai lo latou tupuga e faʻalagolago i le tele o le allergen i totonu o le tino, o le mea masani lava o lenei ituaiga o fomaʻi e aliali mai pe a uma le inu o le vai moli, talu ai o se ipu vai inu ua saunia fou e faia mai i fualaau.

Urticaria i tamaiti mai lanu

Faatasi ai ma meaai o allergies i tamaiti, e masani lava ona tupu. I le taimi o le urticaria o loʻo tupu i le taimi o le tali atu i le moli, e tele mea e iloga ai:

  • O se amataga maoaʻe. I le tele o tulaga, e foliga mai le paʻu i le aso talu ona 'ai se moli,
  • Faʻamatalaga vave o faailoga paʻu. Afai o le allergen e mafua ai ona le toe ulufale atu i le tino, ona oʻo mai lea o faʻaaliga autu o le urticaria ile 1-2 aso,
  • O le faʻapipiʻi o paʻu o loʻo tuʻuina atu ma le vevela tiga, lea e tau atu ai i le atuatuvale, faʻalavelave ai le moe a le tama.

O elemene autu o le urticaria o le malulu. O le maualuga lea o le maualuga o luga o le tino, ma le lapoa mai le 2-3 mm i le centimita.

Vaʻaia latalata ane o paʻu e masani ona faʻafefeteina e le tasi le isi, lea e oʻo atu ai i le tele o le paʻu o le paʻu. Le lanu o foliga e mumu, lanu piniki, e le masani ona papaʻe. Pe a faʻapipiʻi i ou tamatamailima, o lona malu e sui i le paʻu.

Togafitiga uiga

Ina ia faʻaitiitia faʻaitiitia ai uiga o allergies ma faʻalauteleina le toe faʻaleleia, muamua lava, e tatau ona vavaeeseina atoa le faʻafesoʻotaʻi faifaipea ma se moli. E le gata i le fualaau aina atoa, ae faʻapea foʻi ma sua mai fafo ma mea e faʻamaʻaʻaina e faʻavaeina.

E filifilia e le fomaʻi togafitiga fualaau mo le maʻi e faʻavae i luga o le malosi o faʻamaoniga, tausaga, ma faʻalavelave faʻafefe.

O togafitiga faʻasolo mo togafitiga e aofia ai:

  • ANTIHISTAMINE MEDICINES. Latou te taofi se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻafuaseʻi ona faʻaitiitia le totoina, fulafula, rhinoconjunctivitis, rashes. Faatasi ai ma se allergy i se moli, Claritin (mo tamaiti i le siva), Loratadin, Cetrin, Lomilan, Fexadin, Erius ua faatonuina. I le vave ona atiina ae o faailoga i aso muamua, e mafai ona e faʻaaoga Suprastin poʻo Tavegil, o nei fualaau oona ei ai le malosi o le antihistamine, ae e le fautuaina e faʻaaogaina mo se taimi umi. Mo nisi faʻamatalaga i le autu https://allergiik.ru/preparaty.html,
  • Gaogao. O fualaau mai lenei vaega e faʻaitiitia ai toxins ma allergens, faʻateleina ai le aveesea mai le tino. O le tele o taimi e masani ona faʻamaonia le carbon, Enterosgel, Polysorb, Filtrum,
  • Glucocorticosteroids. O vailaʻau faʻatasi ma hormones mo le faʻaogaina o le pulega ma fualaʻau i le togafitiga o meaʻai o mea taumafa e faʻataʻitaʻiina pe afai o le tuputupu aʻe o faʻamaoniga e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi poʻo togafitiga masani faʻatasi ma antihistamines e le maua ai le mea e manaʻo ai. Glucocorticosteroids e aofia ai Prednisolone, Dexamethasone, Metipred.

A oʻo mai suiga o paʻu, faʻaleleia togafitiga faʻamaloilo e faʻapipiʻiina i suauu. I fua laititi, e faʻaaogaina ai mea e le o ni faʻamalo - Felistil gel, Bepanten, suauʻu suauu, Boro-plus, Protopic, Psilo-balm.

O faʻaoga o le Hormonal e faʻaaoga mo suiga ogaoga ma alualu i luma i le paʻu. O nei oloa e pei ole suauu prednisone, Sinaflan, Advantan, Elokom, Flucinar.

I taimi o togafitiga, e tatau ona e mulimuli i se taumafataga o le hypoallergenic:

  • Faʻesea mai le fua o fualaau suamalie, fualaau aina lanu mumu, ulaula. Meaʻai vevela, marinade, sukalati, soda, nati, iʻa, ava malosi,
  • Ia 'ai i meaʻai, meaʻai, lactic acid, soupisi fua, meaʻai ua tunu,
  • Inu atili
  • Mulimuli i le taumafataga - 'ai e le itiiti ifo i le 5 taimi i le aso, ao le vaega e le tatau ona lapoa.

O le togafitiga o se allergy i oranoa e mafai ona ave i soo se mea mai ni nai aso i le 1-2 masina. O le tausisia o fautuaga uma a se fomaʻi o le a fesoasoani e vave ai le toe faʻaleleia.

Orange suia oloa

O fualaau suamalie lanumoana e taugata e le gata mo le tofo, ae faapea foi mo lona maualuga o mea o le acid ascorbic.

Vitamin C o se antioxidant, e fesoasoani i le masani masani o metabolic processes, faʻapupulaina le galasticity o puipui tetele, faʻamalosia ponaivi, faʻaleleia le gaioiga o le tino puipuia.

O le mea lea, e toʻatele tagata e 'aina faʻamalosi ina ia mafai ona tausia ma tausia lo latou ola maloloina. O le le 'ai o fualaau mai meaʻai e mafua ai ona matou vaʻai i meaai e tutusa le tamaoaiga i le acid ascorbic.

Ma o nei ituaiga meaai e:

  • FUAFUAINA O LE KAPENI. I le anotusi o le vaitamini C, 8 tamaʻi ulu laiti o kapisi o lenei ituaiga kapisi e fetaui ma le tasi laʻau moli atoa. Ae o pulupulu o Brussels e tele le vaitamini K, o se elemene e afaina ai le totoina ma taofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi,
  • PAPAYA. Pe a faatusatusa i se moli, o fualaau suamalie e aofia ai le toeitiiti lua taimi sili atu vitamin C. E tele le fiber i papaya, faatasi ai ma vitamini e fesoasoani i le faasaʻoina o faiga o meaʻai, faaitiitia le cholesterol ma puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, strokes ma heart attacks,
  • POTATOES. O le mea sili ona faigofie ona maua mo le toʻatele o le faitau aofaʻi o loʻo i ai le maualuga o le vitamini C. O le mea e leaga ai, o le tele o ia mea e faʻaumatia e togafitiga vevela,
  • NOFOAGA I LE WHITE. E tele le acid ascorbic i laʻau fou o se fualaau faisua, ma i le kapisi laʻau.

O se allergy i oranoa e le o lona uiga o le le taliaina o le le fiafia i luga o isi fualaau suamalie. Ae ui i lea, o lemoni, lime ma isi fualaau aina e tatau ona faʻaofiina i totonu o le meaai i le faasolosolo malie ina ua uma togafitiga, matauina le tali a lou tino.

E moni lava lenei mea mo tangerines, lea e mafai foi ona afaina i le https://allergiik.ru/mandariny.html faʻatasi ai ma faʻaʻailoga tutusa.

Puipuiga o faʻasalaga ma allergies i le moli

O le puipuia o se faʻavavega fou o le allergy i oranoa e faigofie lava. Ae mo lenei mea e tatau ona e faʻaeteete e uiga i filifiliga o oloa. I lalo o le faasaina e le na o fua na latou lava, ae faapea foi i ni vai fou, o fualaau suamalie.

E tatau ona manatuaina o sina vaega itiiti o moli atonu e aofia i meaai talafeagai, o nisi o vai inu, ma tao.

Faatasi ai ma allergies ua uma ona maua i le matua, e tatau ona togafitia maʻi faʻamaʻi, suʻesuʻeina mo faʻamaʻi pipisi, faʻamautuina au mea taumafa, taumafai e aua nei fafaga, ma fautuaina e lafoai mea inu gaʻo ma meaai vave.

I le atinaʻeina o allergies, e manaʻomia ai foi e le psychosomatics se vaega. O lona uiga o tagata e matua popole i le popole ma le atuatuvale e sili atu ona afaina i mea e afaina ai.

Faʻaitiitia le aʻafiaga o le mafatiaga i le tino e fesoasoani e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua ai ni allergies, ae maise lava e tusa ai ma lona fomaʻi maʻi.

Faailoga o Alu i Insulin

E le gata i lea, o faailoga faʻalapotopotoga ma lautele o se allergy i le inisalini e mafai ona tupu. O le mea lona lua e foliga mai e seasea ona tupu, o le atinaʻeina o ia ituaiga faailoga o loʻo faʻaalia ai se faʻalavelave matautia o le tino i le inisalini.

Faʻaalia i le lotoifale o faʻamaʻi faʻamatalaina i le nofoaga o tui o lenei vailaʻau i totonu o le tino. O faailoga nei e pei o:

  • mumu
  • sasaa
  • tiga
  • lagona o le vevela
  • faʻamaufaʻailoga
  • paʻu
  • o nisi taimi o se lagona tingling
  • seasea - o foliga mai o se papule (plaque i le maualuga o luga o le paʻu).

O le mumu i le taimi o faʻamaʻi faʻamatalaina e atiaʻe ai le inisiua o le inisalini i foliga o ituaiga eseese, lapopoa ma lanu lanu (mai le lanu piniki mumu).

O le faʻaaogaina o se allergy i le inisalini e mafai ona ese mai le eseʻesega o le mamafa - mai le faʻaogaina e le mafai ona faʻalavelaveina, ona o le maʻi e le taofia ai le toso i le nofoaga o inisiua, faʻaleagaina ai le namu gataʻaga ma faʻateleina ai lagona le lelei.

Faatasi ai ma le ituaiga o allergy i le lotoifale i le tulaga o lea, e leai ni mafatiaga atoa - o le tiga e foliga mai o loo faaalia i le mamao o le le mautonu.

Faʻamau i le nofoaga o loʻo tuiina ai le vailaʻau e mafua ona o le faʻaaogaina (impregnation) o masini ei ai faʻalavelave puipuia, e pei foi o le fualaau faasaina i totonu o se nofoaga e le o saunia mo faatonuga mo le puleaina o le inisalini.

O paʻu e aliali mai ma se faʻalavelave o le allergy i le inisalini. O le tagata gasegase, faʻafefiloi o le paʻu, faʻaumatia o latou puipui, o mea e maua ai le vai, o le faʻamaʻi o le manua e mafai ona tupu.

Lagonaina o le vevela ona o le faʻavevesiina o tagata faʻaleleia o le faʻafitauli e ala i faʻalavelave faʻafomaʻi ma tagata faufautua. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o loʻo i ai se lagona tingling, i ni tulaga e seasea tupu - sili atu le paresthesia (faʻasolosolo o le lagona) i foliga o "pulupulu nifo" ma le paʻu o masini mūmū.

O le papule, lea e aliali mai i le nofoaga o iniseti o inisalini, o se pepa faʻapipiʻi lea e sili atu nai lo le paʻu. E mafai ona tumau mai le 5-6 itula i le 2-3 aso, pe a maeʻa e mou ese atu e aunoa ma se faʻailoga.

I le tulaga muamua, faʻafitauli i le lotoifale e mafai ona atiae i totonu ole 30 minute talu ona maeʻa le puleaina o le inisalini. Ae o le a latou mou atu vave lava ao latou faaali mai.

I le tulaga lona lua, faʻalavelave i foliga o le mumu, tiga, tigā ma faasolosolo ina atiaʻe i le averesi i le 4-8 itula (i nisi tulaga, pe a uma le 1-2 aso). I le taimi lava e tasi, latou te mou atu lemu lemu - i totonu 2-3, o nisi aso 4 aso.

O se ituaiga masani o le allergy i le inisalini e faatusatusa i le nofoaga e seasea lava - e tusa ma le lua mai le tasi le afe o tagata gasegase oe ua maua i le mai i lenei fualaau faasaina. Ae pe a faʻatusatusa i foliga tutusa ma isi ituaiga o allergies (meaai, fualaau faasaina, ma isi mea), e mafai ona tupu atili faʻalauiloa. E pei o ona faʻaaliga o:

  • urticaria - foliga vaaia o le paʻu i luga o le paʻu e tusa ai ma le ituaiga e aliali mai pe a fegalegaleai le paʻu ma vao,
  • O le sosolo o le edema o se maʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi lea e i ai le edema faʻalauiloa o le paʻu, gaʻo gaʻo, ma mucous membranes. O isi igoa mo le tulaga o le angryurotic edema, giant urticaria,
  • bronchospasm - o se faʻalavelave matuia o fiva maso i le puipui o le bronchi, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o lo latou lumena ma, o se taunuuga, o le atinaʻeina o le gaogao (lagona o le le lava o le ea).

Vaʻaia faʻafitauli

Eseesega (tulaga iloga) o le faʻamaʻi o le inisalini e faia faʻatasi ma faʻamaʻi faʻapitoa e pei o:

  • afaina o le dermatitis o se lino mumusu o le paʻu o se mea na afaina, lea e mafai ona tupu ona o le hypersensitivity i vai eseese. E mafai ona mafua mai i nisi meaʻai, vailaʻau, fulufulu mamoe, fulu, fulufulu manu ma manulele, ma isi,
  • afaina o le tino ma le tino (e masani lava o le paʻu ma le manava), lea i totonu o faʻamatalaga faʻapitoa, e foliga mai o se faʻafitauli o le maʻi, ae o le mea moni e leai, e tusa ai ma le atinaʻeina o masini,
  • foia ole ate - e mafai ona faʻafefe ai le paʻu,
  • paʻu o le paʻu - e tele lava ina fenumiai ma se allergy i le insulin ona o ona aʻafiaga faʻalavelave e tupu ona o le tosoina o le faʻavalavaina,
  • malulu ma le mama. I nisi o tulaga, o le faʻaleleia o le tino i le nofoaga o iniseti o le inisalini e faʻailoaina - o le a oʻo ina matua vevela lava le tino, e toetoe lava a mausali, lea e tutusa ai ma tuma.

O le a le mea e fai i se allergy ile inisalini?

O le inisalini o se fualaau taua i le togafitiga o se maʻi e maua i le maʻisuka. O le mea lea, o le filifiliga e suitulaga i ai e paleni. Ole togafitiga e le manaʻomia i le tulaga o le le mafaamatalaina, faʻavave vave ona faʻaalia i le lotoifale i foliga o le mumu, le vevela ma le vevela o le a mou atu i se vaitaimi mai le 1 minute i le 1 itula.

Faʻamatalaga o loʻo taʻua i lalo ma faʻamatalaga ogaoga faʻafuaseʻi:

  • faʻasalaga soʻo
  • glucocorticosteroid drugs - ua faʻaaogaina e faʻaitiitia ai (faʻaitiitia le lagona o le tino) pe afai o vailaʻau e leai ni faʻamalologa e le atoatoa pe faʻaalia le maualalo o le malosi,
  • le folasaga o le insulin i vaega eseese o le tino,
  • pe afai o faʻamatalaga ua faʻamatalaina e faʻaalia i le maualalo o le lelei, ona mafai lea ona faia le inisalini i le syringe tutusa ma glucocorticosteroids,
  • i le leai o se mea e manaʻomia ai nei fuataga - o le faʻaaogaina o le inisalini tagata mama,
  • allergy-specific immunotherapy - ua faʻaaogaina ma le faʻamoemoe o le atinaʻeina o le insulin i le tino. O le tagata maʻi e tui i tui o le inisalini mo se taimi, e amata i se tupe itiiti ma aumai i se vailaau togafitiga.

O le fomaʻi mo se allergy i le inisalini e eseese, ae faʻatasi ai ma se tauvaga taua, e masani ona lelei. O le faʻaaogaina o ituaiga tagata soifua mamā o lenei vailaau faʻasaina, e lagolagoina e le faʻaaogaina o le vailaau faʻamalosi ma le glucocorticosteroid, e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻalogoina o le maʻi.

O le faʻasolosolo e faʻalavelave i le atinaʻeina o se ituaiga lautele o faʻamaʻi faʻamatalaina.

O le sosoʻo o le edema ma le anaphylactic shock faatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini e manaʻomia ai le vave tali ma vave faʻafefe o nei tulaga. O fualaau o filifiliga e glucocorticosteroids.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le gaogao, e mafai ona manaʻomia ni faʻamalosiga - aemaise lava, faʻalavelave faʻafefe ma faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi i se mea faʻaleleia e faʻaleleia ai le manava ina ia maua ai le manava i le taimi o le gaioiga.

Kovtonyuk Oksana Vladimirovna, tagata vaai i mea faafomai, fomai tipitipi, faufautua faafomai

Tuua Lau Faamatalaga