Faʻaaofiofia se olaga soifua masani ma pancreatitis pe a uma ona aveese le gallbladder

Biliary pancreatitis pe a maeʻa ona aveese le gallbladder i le tele o tagata. E i ai le manatu sese e faapea, a maeʻa le vaeluaga o le talo, o le pancreas e faʻaaogaina ana galuega, ma i lalo o le aafiaga o sea avega, o lona parenchyma ua amata ona faʻaitiitia. O nei vaega e lua o le digestive system e fetaui ma galuega a le tasi, ae e le mafai ona fesuiaʻi. O le faiga o le atinaʻeina o pancreatitis e mafai ona amataina ao lei faia le taotoga, e fesootaʻi ma le cholecystitis. O le pancreatitis e masani lava ona aliali mai pe a uma le taotoga, ae ona o le sese o le vaʻavaʻa. Latou te faʻaauau pea ona tuʻuina atu le mealilo o faʻalauga ate i le duodenum 12, ae le o le masani masani.

O le a le taimi e tatau ai ona aveese le gallbladder ma le auala e faia ai taotoga

O le mafuaʻaga mo le taʻavale e aveese ai le talo e masani lava o se gallstone faamaʻi faigata i le cholecystitis (mumū o puipui o le vevela) poʻo le pancreatitis. A iai maʻa i totonu o le gallbladder, latou te puipuia le tafe o le talo i le duodenum. O faʻamalositino o le ate o loʻo amata ona ulu i totonu o le mea e le fiafia ai le pancreas ma susunuina ai. O lenei itu e taʻitaʻia ai le pancreatitis biliary ma le pancreatic necrosis.

O le faʻailoga muamua e manaʻomia e le maʻi maʻi le taʻavale vave o se tiga ogaoga i le itu taumatau, lea e le mafai ona taofia i vailaʻau.

Sauniuniga mo le vavave o loʻo faʻaaoga e faʻaaoga ai le faʻamatalaga. Ole auala e fesoasoani e iloilo ai foliga o le vasega o cholelithiasis ma suesue le tulaga o totoga lata ane. Mo togafitiga faʻapitoa, e faʻaaogaina ai se auala e itiiti ifo le faʻaleagaina - laparoscopy.

O le taotoga e faia i lalo o faʻamaʻi pipisi. O le mea lea e mafai e le fomai tipitipi ona vaʻaia le vaʻaia o le nofoaga, faʻapipiʻi le carbon dioxide i nisi o vaega o le puʻu o le manava e ala i se nila, ona faʻaaoga ai lea o meafaigaluega ma se ataata vitio. I le taimi lava e tasi i le faatanoa o le talo, o le gasegase malosi ma le gallbladder e latalata i ai ua fiafia. O le mea lea, o le faatulagaina o faila e masani lava ona faʻaaogaina ia i latou i se nofoaga faapitoa.

Afai e le o iai le galu vailaʻau poʻo se vaega laʻititi e faʻaleleia, ona oʻo lea i le taimi o le a faatumuina i le pulelasi o le ate, faʻalautele ma avea e pei o se gallbladder. Talu ai ona e leai se mea e mafai ai ona feteʻenaʻi i ona puipui, o le a amata ona paʻu le talo. I le aluga o taimi, o maʻa na fausia i totonu, lea na mafua ai ona faʻateleina le tele o pancreatitis.

O le okeni na faʻaleleia e aveeseina e ala i le pito sili ona telē i totonu o le lua. O loʻo tuʻuina i totonu o le nofoaga faʻatautaia, o loʻo faʻapipiʻi se paipa vai faʻavaivai i le moega o le afifi. Afai i le taimi o le taotoga, e iloa ai e le fomai tipitipi ua paʻu puipui o le talo, ma o le okeni lava ia ua faalauteleina poo totoga tuaoi ua tupu i ai, ona maeʻa ai lea o le taotoga ma se gaioiga matala. O le laparoscopic auala e mafai ona afaina ai ma faʻamaʻi i isi totoga. Ua lapatai le tagata maʻi e uiga i le ono mafai ona tupu lenei faafitauli e tusa lava pe talanoa i le taotoga.

Taunuuga mo le tino atoa

Ona o le tulaga manuia o le nofoaga o le gallbladder, o le faʻaauau pea o le talo, e oʻo lava ina ua maeʻa ona aveeseina, i luga ole taʻaloga masani. A maeʻa le taotoga, o galuega o le vevela, lea na avea o se vaʻa mo le le tumau le teu o le pipi, ave faʻataʻaloga o le faʻasologa o le hepatic (i le taumatau ma le agavale), faʻapea foi ma le taatele masani.

O le leai o le talo e le afaina tele ai le tulaga o le soifua maloloina o le tino. E iu lava ina fetuunai le tagata i le ola e aunoa ma lenei okeni. O le toʻatele o tagata gasegase ua faʻaleleia le soifua maloloina.

Faailoga o le pancreatitis o le biliary, lea o se togafitiga e mafua mai i le solia o le sau o le talo, faʻavaivaia ma iu ai ina mou atu. O le faʻamalolo o le faʻamaʻi e mafai ona matauina i tagata e le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi e uiga i le ola ma meaʻai.

Pancreatic Complications

Afai o le pancreatitis e faʻaleagaina pe a uma ona aveese le gallbladder, ona faʻaititia lea o le mafuaaga i le solia o le soifua maloloina ma le taumafa ava malosi. O le le lelei o le pancreas e mafai foi ona tupu ona o le itiiti o le ulu atu i totonu o le kolisi.

O le faʻavavevaveina o le pancreatitis e le masani ai pe a uma ona aveese le gallbladder o se mea e masani ona taatele. O faʻamaʻi faʻamaʻi o le pancreatitis masani e seasea tupu vave pe'ā uma le taotoga, e masani lava i totonu o le ono masina. E le eseese i latou i aʻafiaga o loʻo tupu i tagata gasegase ma le atinaʻe tutoʻatasi o le faʻamaʻi, lea e faʻaalia i taimi o le faʻamalosia ma le faʻamagaloina.

Pancreatitis Prevention Diet

O le laulau 5 e masani ona tofia pe a uma ona aveese le talo i pancreatitis. O le manaʻoga e mulimuli i se meaʻai ina ia mafai ai ona taofia le faʻamalosia o le pancreatitis e faʻaauau mo le itiiti ifo ma le tausaga. O le taimi lenei e manaʻomia e toe faʻaleleia ai le tino pe a maeʻa le vaʻaia o le totoga i totonu. O se taumafataga e faʻamaʻeina ai le meaʻai ma pancreatitis e mafua mai i mea taumafa e maualuga i vitamini, micro-macro elemene. O le sini o se soifua maloloina maloloina o le faʻaitiitia o le avega i luga o le talo ma le ate.

Lisi o le laulau meaai 5 ua maua ai le tausisia o tulafono nei:

  • O aso uma lava, e tatau ona aofia ai meaai, lea o se punavai o gaʻo ma pulu.
  • O le tapulaa e faatatau i oloa e aofia ai gaʻo manu.
  • O le faiga o kuka e aofia ai le gaosiga, tao ma kuka meaʻai.
  • Afai i totonu o le taumafataga o loʻo i ai oloa o loʻo i ai fiva, ona faʻaaogaina lea naʻo le pepa faʻapala.
  • O oloa gaosiga faʻamaʻi e le aofia mai le lisi.
  • O le masima e mafai ona faʻaaogaina i se vaega itiiti, ma mea manogi manogi ma vaitau e tatau ona faʻamaʻaʻaʻaʻaʻaʻafoa.
  • Meaai i le maea ai o le faʻaaogaina o le vaega ole ala. O le tagata maʻi e tatau ona 'ai e le aunoa (a itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso), ae laʻitiiti i le laiti ma i le taimi e tasi. O meaai e tatau ona mafanafana.

O meaai i aso taitasi o se tagata maʻi i le biliary pancreatitis pe a maeʻa ona aveese le talo e aofia ai le 'aina o se taumafataga o loʻo i ai le tele o gaʻo, proteins ma gaʻo:

  • Puipuia o fatu laau - 40 g, manu - 40 g.
  • Fats - e oo i le 90 g O nei mea, o le aofaiga fautuaina o gaʻo fualaʻau e 30%.
  • Carbohydrates - e oo atu i le 400 g.
  • Suavai - 1.5 lita pe sili atu.
  • Siti - e oo atu i le 10 g.

Mo nisi tagata gasegase, e fautuaina e fomaʻi le faʻaopoopoga o mea taumafa ma vailaʻau e faaleleia ai le ate (Carsil, Essentiale).

O se tulafono faʻatulafonoina e tatau i tagata uma e maua i le pancreatitis ona matauina le inu vai i luga o se manava gaogao. E mafai ona avea ma minerale pe masani. Tea, compote poʻo le sua e iloa e le tino e fai ma meaʻai, ma o le pancreas e maua ai se solution ole bicarbonate o le alkali na o le faʻafetai i vai. O le mea mulimuli e vavaeeseina ai le kulimi e ulufale atu i totonu o le iniseti i meaai.

Faʻatagaina pe a uma ona faʻaaogaina meaai ma ipu ipu bile ma pancreatitis:

  • Aʻoga autu. Soup: fualaau faisua - faatasi ai ma pateta ma kāloti, cereals - ma falala, araisa, karite, susu - ma pasta, fualaau aina - faʻamago apu, apricots ua mama, vine. Vailaʻau kuka kuka kuka, paluga piroti, borscht i luga o le fala oona.
  • Lua: pasta, falaoamata mai le araisa, millet, buckwheat, pilaf ma fualaau mamago. Faatasi ai ma le pancreatitis, e lelei le faaopoopo o fatu o le flax i sea ituaiga taumafataga.
  • Meat dishes mai iʻa o mea e maualalo le gaʻo (hake, tuna, pollock) ma aano o meaʻai (gaʻo lapisi, moa, moa). Uu, tao i le folasu pe na o le kuka.
  • Falaoa Paʻu falaoa, mea e selesele ai saito, faʻatagaina keke kuki mama.
  • O oloa gaosi susu ma se gaʻo oona e le sili atu i le 2%.Paʻu kulimi, yogurt, kefir, cheese cheese.
  • Fualaau faisua (faʻaaogaina i le fugalaau). Pulufela ma le kabeʻau Beijing, broccoli, kāloti, beets, squash, paukini, seaweed, seleri. E tapulaa le tumato ma le logo.
  • Fualaau aina ma fualaau (o se numera tapulaa ma tusa ai ma le molimau a le fomai). Uu suamalie suamalie suamalie. Puni, rimoni, suauu. Ola fasi, paʻu, apricots mago ua faaopoopo i ipu.
  • Mea inu (sina suamalie). Vaiva le lauti uliuli, sua e le o le acidic ua faʻafefeteina i le vai, pulupulu o le rose, fualaau suamalie ma fualaau suamalie.

I totonu o le lisi o meaai uma ua faasaina mo pancreatitis o le kofe, sukalati, mushroom soups, okroshka, meaʻai gaʻo, mea manogi vevela ma teuga, pastries mai meaʻai ma paluga, falaoa fou, fatu, fatu, soda.

Pancreatitis togafitiga pe a uma le cholecystectomy

A maeʻa ona aveese le gallbladder, o le tagata maʻi e faʻamaonia togafitiga faʻatasi ai ma se fua maualalo o fualaau:

  • Antibiotics. Tofia i le taimi lava na faia ai le taotoga e puipuia ai le afaina o le moega o le vevela, o okeni e lata ane i ai, ma o lona tino sili ona fiafia. Faʻaaogaina o vailaau antibacterial e tumau i le 3-5 aso.
  • Faʻauʻau faʻamaʻi. Ina ia aveese le tiga ma le gaogao lea e ono foliga mai pe a uma ona aveese le talo, analgesics (Baralgin, Pentalgin) ma antispasmodics (Drotaverin, Buscopan) ua faatonuina.
  • Taofia poʻo meaʻai Ursofalk - puipuia le faʻavaeina o maa i totonu o le talo.
  • Pancreatin papa - e faʻaleleia ai otaota.

O tagata taʻitoʻatasi, mo nisi tagata gasegase, mo le puipuia o le pancreatitis, o loʻo faʻamatala mai ai fualaau faʻatau ma faʻamalama e faʻasaʻo ai le microflora o le intestinal ma faʻaleleia le faʻatinoina o le tino o le tino.

Faʻatasi ai ma le televave o le vevela, o le faʻateleina o le pancreatitis e le masani ai e sili atu ona masani. Ina ia taofi le tiga, e faatonuina e fomaʻi ia tagata gasegase le puleaina o fualaau ma fualaau faasaina (Paracetamol, Ketanov, Diclofenac). I tulaga ogaoga, o le tagata maʻi e faʻamaʻi i le falemaʻi ma o loʻo faʻaaogaina e le tagata o loʻo faʻasalalauina le faʻamamaina o le tiga.

O faʻalavelave pe a uma ona aveese le gallbladder e seasea ma e masani ona mafua ona o le solia o le meaai. O le mea lea, e taua tele i le tausaga muamua pe a uma le taotoga, mulimuli i faatonuga uma a lau fomaʻi.

O le a le taimi e tatau ai ona aveese le gallbladder ma e faapefea ona faia?

Faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei o loʻo tulaʻi i luga, ae o le metotia o cholecystectomy e oo mai i aso nei o se tasi o auala taua o le togafitia o cholelithiasis. E talafeagai i mataupu pito i sili ona maualuga ma e masani lava o se fuataga faasaoina mo le tagata maʻi.

O le aveeseina o le gastrointestinal tract ua faailoaina, e pei o se tulafono, i le mataupu pe a tele le lapoa o maa ma e faalavelaveina ai le galue masani o totoga ma le gastrointestinal tract atoa, ma tafe foi le ala.

O lea faʻafitauli e mafua ai le tele o faʻafitauli, e aʻafia ai i latou e fesootaʻi ma le paʻu, talu ai i lenei tulaga e mafai e le bile ona ulu i ona ala ma faʻaosoina ai le gaʻoina o le okeni, lea e matua faigata ai togafitiga. O lenei mea mataʻina, i le isi itu, e mafai ona mafua ai suiga fomaʻi i totonu o masini. O togafitiga pito sili ona vaivai atonu o le pancreatitis pe a uma ona aveese le gallbladder.

I aso nei, o gaoioiga i le ituaiga o cholecystectomy e seasea ona o le i ai o metotia laiti ole togafitiga. Ae ui i lea, o le filifiliga o togafitiga e faia i se tulaga taʻitasi.

Faʻaiʻuga ma taunuuga o le atinaʻe o cholelithiasis

O le faʻamaʻi e taua le faʻamaonia ile taimi talafeagai. A aunoa ma lenei mea, e toetoe lava e te le faalagolago i togafitiga e aunoa ma se taotoga. O le i ai o se numera tele o maa e mafua ai le mumū ma faʻaosoina ai le atinaʻe o cholecystitis faʻanatinati. E faasolosolo lava, o le telē ma le numera o faʻasalalauga e faʻatupulaʻia ma faateleina ai le ono aʻafiaga o faʻafitauli.

I le leai o ni togafitiga talafeagai, o mea nei e mafai:

  • pulusive inflammation,
  • jaundice ma isi maʻi o le ate,
  • inupia ma le oona o le tino,
  • togafitiga o le manava ma le fatu.

O se tasi o faʻalavelave sili ona faʻalavelave e mafai ona mafaufauina o foliga mai o le mumū o le pancreas. Biliary pancreatitis i lenei mataupu ua maua i le toetoe 90% o tagata gasegase ma cholelithiasis. O ia lea e aofia ai le faʻaalia o le faʻamalosi i totonu o le paʻu.

O taunuuga o le taʻavale e aveese le gallbladder

O tagata maʻi e masani lava ona sese i le mafaufauina pe a uma ona aveeseina le gallbladder, o galuega a lenei okeni o loʻo tuʻuina atu i le pancreas, ma o se taunuuga o lana avega tele, o le pancreatitis e aliali mai. O le mea e leaga ai, o nei okeni e le suia e le tasi le isi, ma o le pancreatitis e masani ona tupu mai ona o le faʻaleagaina o le gallbladder. I gasegase pe a uma le cholecystectomy (aveeseina o le gallbladder), faʻaleleia lelei le soifua manuia o loʻo mataituina, o le faamagaloga e umi atu.
Ae e masani lava ona vaʻaia e fomaʻi se ata ese: o le talo e fai le galuega o le vevela, o le mea lea, o le bile e sau itiiti, ona o le faʻaitiitia o lona meatotino siama, e maua ai suiga i le microflora o le tootoo laiti, ma ua faʻalavelaveina ai le nutimomoia. O se aafiaga le lelei na mafua ai ona ia lagona i luga o totoga uma o meaʻai, aemaise lava le tiga o le pancreas, ma o se taunuuga, o le pancreatitis e tupu.

A oʻo mai le faʻamaʻi o le gallstone, e iloa ai le mumu o le pancreas, lea e mafua ai se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis biliary.

Ma faʻalagolago i le nofoaga o maʻa i le gallbladder, ua faʻaalia ai le ogaoga o lenei maʻi.

O nisi tagata gasegase e faitio i vavalalata, afaina vave o le mamafa, faateleina le vaivai ma vaivaiga, lea e ono faailoa ai se postcholecystectomy syndrome. E atiina ae ona o le le mautonu o nisi totoga pe a uma ona aveese le gallbladder, faʻamaʻi ate, toe faʻaopoopoina o le faʻaogaina o le tino, le faʻavaeina o mea leaga ona o taotoga. Postcholecystectomy syndrome e masani ona aofia ai le pancreatitis.

O le a le mea e tatau ona lafoaia ina ia puipuia ai le pancreatitis

Ina ia aloese mai foliga o pancreatitis, e tatau ona mulimulitaia nai tulafono faigofie. E tatau ona e amata i le aveeseina o le popolega i luga o le tino o le tino, aloese e teu, gaʻo ma meaʻai vevela, tuu le masaniga leaga (pe afai ei ai). E mafai ona e faʻamautuina au mea taumafa e ala i le faaopoopoina o fualaau aina fou ma fualaʻau, sua sua ma meaai masani. E taua le faʻamautinoaina i taimi uma o meaʻai e faʻamaonia ma lelei.

Matou te fautuaina le au faitau

O le matou tagata faitau masani na fautuaina le auala lelei! Maua fou! Ua iloa e Novosibirsk saienitisi le vaifofo aupito sili mo le toe maua mai pe a uma ona aveese le gallbladder. 5 tausaga o suʻesuʻega. Faʻafofo ia te oe lava i le fale! I le suʻesuʻeina ma le totoʻa, matou filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Afai ua iloa muamua le pancreatitis, e tatau ona e tausisia se meaai malosi ma mulimuli i fautuaga uma a tagata tomai faapitoa, ina ia le faʻaleagaina ai le faagasologa.
E tatau ona e iloa o le taimi nei o le tele o meaʻai suamalie ma meaʻai pele na e pele e teʻa ai ua solia ma e tatau ona e faʻagaloina. Ae ui i lea, aua le faʻavaivai, talu ai e sili atu le taua o le pancreas maloloina nai lo soʻo se lelei.

O le a le mea e tatau ona i ai i le taumafataga pe a uma le aveeseina o gallbladder

O se meaai malosi pe a uma le taotoga e le o le faʻamaonia o fomai, ae o se tulaga taua. O le le amanaiaina o pepa faafomai e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli matuia. O le sini autu o sea ituaiga o meaai o le taofia lea o le faaputuga o talo i totonu o le ala. E tatau ona e faamasani ia oe lava i fautuaga nei:

  • E tatau ona ave naʻo meaai mafanafana, e lelei tele le vavaeeseina o meaai malulu mai le taumafataga, talu ai e mafai e le mea mulimuli ona mafua ai le pisapisao i le talo.
  • Taumafa e tatau ona fai i ni vaega laiti 5-6 taimi i le aso.
  • O meaai e tatau ona aofia ai fualaʻau ma gaʻo susu, lea e faʻateleina ai le excretion o bile.
  • Faʻaaogā susu susu susu i le aso: kusi, pudding, blow.
  • Aua le amanaia le lafumanu ma moa. Lafumanu o le gataifale e maualalo le gaʻo e faʻamalieina ai le faʻaleleia o gaʻo i totonu o le tino.
  • O le falaoa e sili atu le filifili i le aso ananafi e faʻamalolo ai le aso, sina paʻu. O le falaoa maoa lelei e matua faʻavaivaia. Faaopopo foi le pala i le meaai.
  • Ia mautinoa ia i ai ni meaʻai eseese, lea e faʻatagaina e suamalie i siamu, meli, lapisi, marshmallows, fualaau mama ma vine.
  • Faʻesea mea inu caffeinated.
  • Faʻataunuʻu lau laulau i meaʻai o loʻo i ai fiva laau. E mafai ona avea ma lala, lanu enaena, oatmeal.
  • Meaʻai masini pe kukaina, sina sisi pe taoina e aunoa ma se mea e pala, e tatau ona tumau.

Afai e tatau ona e feagai ma le gallbladder removal and pancreatitis, e tatau ona e malamalama o se ituaiga o mea taumafa i le olaga atoa ua uma ona faatonuina, e manaomia ai le toe faasaʻoina o nisi o oloa poo le le atoatoa.

I le taimi lava e tasi, faʻaaloalo i tulafono uma ma faatonuga, e mafai ona e maua le soifua maloloina sili ma lapatai lou tino mai mea e lamatia ai ma faʻafitauli.

O oloa e faʻasaina

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gastrointestinal tract, e aofia ai le pancreatitis i tua o le gallbladder ua aveese, o lona uiga o se lisi taofi o le tele o oloa. Faʻatasi ai ma mea nei:

  • musika
  • pusa ma mea taumafa (keke, sweets),
  • eseese sau sau, sinapi, mayonnaise,
  • mea manogi ma le faʻamaloina o le faʻamalolo (curry, pepa, cinnamon, coriander),
  • vai manaia
  • marinade, fualaau faisua, faasaoina,
  • aisa kulimi.

Faailoga o pancreatitis

E mafai ona iloa e le pancreatitis iʻu lava? O le 100% suʻesuʻega e mafai ona faia e se gastroenterologist. I soʻo se tulaga, ua tuʻuina atu le avanoa e faʻafeiloaʻi ai ma faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi.
Mo le tino pancreatiti, o mea nei e taua:

  • Faʻatau pe tipiina tiga ogaoga. O le mamafa o le tiga o loʻo matauina i le taumatau saʻo.
  • Umi uumi.
  • Nausea I se tulaga e le masani ai, e sau faatasi ma le vomiting o loʻo iai le pulu.
  • Paʻu, fulafula.
  • Tulai i le vevela.
  • Faʻailoa le afu, lea e faʻaalia i le afu afu.
  • Tulai / pa'ū i le toto maualuga.
  • O le paʻu e foliga mai i le gutu, ma se lanu samasama i luga o le laulaufaiva.
  • Tusa o le manava po o le taʻavale.
  • Faʻamaʻaina o le manava.
  • Umi le manava.
  • Paʻu o le mamafa o le mamafa.

I le pancreatitis e le masani ai, o uiga e ese lava. O le tiga lea e lagona e ia i le taimi o le faoa faamalosi e mafai ona mafatia ai se tagata mo le tele o tausaga. O lenei lagona e faʻateleina pe'ā uma ona 'ai meaai (fried, greasy, ulaula, ava). O le localization o le tiga e matauina i le vaega e tasi e pei o le tino o lenei maʻi.

O aʻafiaga e aʻafia ai foliga vaaia o le maʻi. I le pancreatitis, o le paʻu i luga o foliga e fesuisuiaʻi, i le itu o le lumbar ua avea ma mea e vaivai-lanu. E maua e le ogaeleele o loʻo i ai se kiona uliuli. O ia suiga o le paʻu e tupu ona o ni faaletonu i le toto e mafua mai i le pacreas inflamed, pe a mafai ona maua le toto i lalo o le paʻu. Faatasi ai ma foliga o le pancreatitis, o le paʻu e mafai ona maua ai se lanu samasama, o le mea lava lea e tupu i le paʻepaʻe o mata.
E masani lava, o le pancreatitis e le masani ai pe a maeʻa ona aveese le gallbladder e aunoa ma ni faʻaaliga iloga poʻo ni mea laiti. O le mea lea, o le tagata maʻi e le mafai i taimi uma ona iloa le faʻamaʻi i le amataga. Faʻailoga pancreatitis o loʻo faʻaalia i suiga o le pancreas, faʻaleagaina le gaosiga o le inisalini. Ona o le mea mulimuli, ua maualuga le kulukose o le toto, ma e mafai ona lamatia ona o foliga o le maʻisuka.
E aoga le talosaga mo se fesoasoani mai se fomaʻi togafitiga saʻo i le tulaga o se ituaiga o pancreatitis.O lenei mea o le a taofia ai le tafe atu i se foliga masani.

Pancreatitis pe a uma le aveeseina gallbladder

O le pancreas ma le gall sladder e vavalalata vavalalata. O lenei mea ua molimauina i le mea moni e faapea, o le televave o maʻi o se tasi o nei totoga, ae mafatia foi le isi, o le talo e mafai ona ulu i totonu o le gland ma faaleagaina ai ana galuega. E faapefea ona feagai ma pancreatitis pe a uma ona aveese le gallbladder ma o a mafuaaga o osofaiga masani?

Gallbladder aveese

O le aveeseina e masani lava ona maua pe a maua se numera tele o maa e faalavelave i le galuega a le gallbladder ma ona ala, ma mafua ai foi ona faaleagaina le toto o totoga tuaoi. Afai eo mai maʻa ma se faʻamaʻi lona lua, mo se faʻataʻitaʻiga, e masani lava ona faʻatasi ma le pancreatitis, o le faaiuga e aveese e toetoe lava a faʻaogaina.

O le mea moni e faapea o le faaputuputuina o maa o le a taofia ai le tafe o le talo, ma o le a ulufale atu i totonu o auala o le pancreas, i le mea moni, e tau atu ai i lona lava gaʻoina. O lenei tulaga e matautia e le gata i le mumunia o tisipenesa o le glandular, ae faapena foi i le pancreatic necrosis - o le oti faʻaleagaina o sela e le o iai se avanoa e toe faʻafoisia ai a latou galuega.

Faʻalavelave faʻalavelave o le gallstone disease

E tele gasegase ua tolopo le taotoga mo mafuaʻaga faaletagata lava ia, ona o le fefe i faʻafitauli pe a uma le taotoga ma le gaioiga.

E mafua lenei mea i le mafuaʻaga e masani ai i latou uma i faʻafitauli pe a tuʻu maa i totonu o le vevela. O le maʻi maʻa e taʻua e le gata o le faaputuputuina o maa i totonu o le vevela, ae faapena foi i ona ala. O lenei tulaga e matauina i le tolu o tagata matutua, o loʻo faʻaalia ai le faʻalauteleina o le faʻamaʻi o le maʻi.

O le i ai o maa e mafua ai le mumū o tisipenisione o le okeni, lea e faamatalaina e fomaʻi e pei o cholecystitis faanatinati. O lona eseesega mai le cholecystitis stoneless o loʻo iai i luma o maʻa.

O le gaʻo oona e avea ma puna o faʻamaʻi pipisi o le tino. O faʻafitauli faʻafitauli o maʻa na tuʻuina i totonu o le vevela:

  • Le fesuiaiga o le faamaʻi i se foliga o le purulenti,
  • Jaundice
  • Biliary pancreatitis - na maitauina i le 87% o tagata gasegase i maa i le gallbladder,
  • Liona o le manava ma duodenum,
  • Sphincter Oddi Faletonu
  • Faʻaleagaina o le tino.

Aafiaga i luga o le pancreas

O le gallbladder e laʻititi ma pei o se ato o loʻo i lalo o le ate. O le alu ese mai le gallbladder o se sphincter lea e poloka ai le le masani ai o le talo.

O le okeni ua fuafuaina mo le faaputuputuina ma le teu o le talo, ona faʻamalosi ai lea i le gastrointestinal tract, pe a manaʻomia. Ae o le pancreas, e faalilolilo ai le vai inu toto e nafa ma le faʻatauina o meaai. E le gata i lea, o le gland e faalumaina le inisalini ma glucagon, lea e talafeagai e faasaʻo ai le maualuga o le suka i le toto.

O le bile ma le pancreatic ducts e alu i le duodenum e ala i le sphincter o Oddi. E avea lenei mea ma mea taua i le siakiina o le pancreatitis biliary. Afai ei ai ni maa i le gallbladder, e oo lava i nai maa laiti e aumai i le sphincter o Oddi, poloka lona lumen, e mafua ai le tafe i tua o le talo ma le faʻaogaina i le pancreas.

A maea le taotoga

Faatasi ai ma tagata mamaʻi ma le pancreatitis ma le cholecystitis, o loʻo i ai se manatu sese lautele e faapea, pe a uma ona aveese le vevela, o le pancreas e faʻaaogaina ana galuega uma. Ae e le o lea.

Afai o le pancreatitis e foliga saʻo ona o le faaputuputuina o maa i le vevela, ona aveesea lea e mafai ona taitai atu ai i le faamagaloga tumau poo le toe faaleleia atoa. Afai e le amataina le faamai ma ua aveese maa i le taimi, e mafai ona toe faaleleia atoatoa.

I le sili atu i le afa o tagata gasegase, o le faʻasaʻolotoina o le vai inu oona e toe foʻi i le tino pe a uma le taotoga. Afai o le taotoga e faia i nisi o mea sese, pe ua i ai ni faʻafitauli matuia, e mafai ona atiaʻe faailoga o le postcholecystectomy. E masani lava ona latou faia i talaaga:

  • Faʻasologa o le gaʻo
  • Le afaina o totoga lata ane pe a uma ona aveese,
  • Mea sese i togafitiga faʻapitoa pe i ona auala,
  • Faʻafouina o le faʻaogaina o meaʻai, mafaufau i suiga ua faia,
  • Le faʻavaeina o togafitiga fou i le tulaga o faʻafitauli pe a uma le taotoga.

Taʻaloga faʻasalalau

Togafitiga i le taimi o faʻasalalauga e aofia ai, muamua lava, i le mulimuli i se taumafataga lelei. I lenei auala, e mafai ona aloese ai le faateleina o pancreatitis.

O lenei mea faʻalavelave e faʻaitiitia ai le teteʻe o totoga ma faʻapogai ai le fofo mumusu i le pancreas, lea e taʻua o pancreatitis. E le gata i lea, o le intestinal microflora e mafai ona oʻo atu ai i le mautinoa ma le manava.

Ina ia puipuia le mumunia, o le tagata maʻi ua faʻamaonia le numera o mea taumafa lima e tusa ma le Pevzner ma le fetuunaiga o le gastroenterologist pe a manaʻomia. O tulafono faavae o lenei taumafa e pei ona taʻua i lalo:

  • Taumafa vaevaega i ni vaega laiti,
  • O se numera faateleina o taumafataga laiti - e oo i le ono, fitu taimi i le aso,
  • Faatapulaaina o le gaʻo ma le vevela,
  • Tapulaa o piko, faasaoina - i le fale ma le faleoloa, aemaise lava,
  • Sapalai, kukaina ma tao falaoa e maua ai le fiafia,
  • Auauna i luga o le laulau e le vevela ipu ma e le malulu, o le vevela e tatau ona maualuga atu nai lo le vevela o le potu,
  • E le o aofia ai ni oloa e mafua ai faiga faʻamalosi i totonu o le iniseti: faʻatau falaoa ma meaʻai o le rai, mea faʻafiafia, pipi, apu, kapisi,
  • E le o aofia ai oloa na faia i le faʻasao, sui, lanu, meaʻai, faʻamalosi atili.

Faʻaaliga ma le atinaʻe o pancreatitis i le cholecystectomy

O le pancreatitis o le pilia ma le paʻu pe a uma ona aveese le gallbladder, ua tumu i fale e pei o maa, e amata ona tupu i le 70-80% o mataupu.

E toatele e taua lenei mea i le mea moni e faapea o le gallbladder e vavalalata vavalalata ma le paʻu ma le amio o le cholecystectomy e fesoasoani i le faateleina o le avega i luga o le pancreas ma le atiina ae o foliga masani o pancreatitis.

Ae o lenei faʻamatalaga e matua le moni lava, talu ai o nei vaega e lua o le digestive system e fesoʻotaʻi, ae le mafai ona fesuiaiga, ma o le atinaʻeina o pancreatitis e masani ona avea ma se taunuuga o le alualu i luma o le cholecystitis, faatasi ai ma se gaioiga e le masani ai i le tulaga o le faʻaleleia o le maa, ma le faʻaogaina i totonu o le lua o le gallbladder. O le pancreatitis faʻatasi ma le gallbladder ua aveeseina, i le tele o tulaga, e maua ai le umi o taimi o le faʻamagaloga, ma o le tagata gasegase ina ua maeʻa le taotoga ua maitauina se faʻaleleia atili o le soifua maloloina. Ae, o nisi taimi e mafai ona matauina ai se isi falemaʻi mulimuli ane, pe a amata ona faʻaaoga e le talolele le galuega atoa o le gallbladder, lea e oʻo atu ai i se tulaga faʻafefe o le pele e alu i totonu o le vevela o le intestinal, faʻavevesiina o gaioiga maso, o le atinaʻeina o le manava po o le taʻavale, popo biliary pancreatite.

I lenei iloiloga, o le a tatou iloiloina atili auiliiliga pe aisea e afaina ai le pancreas i le maea ai o le aveesea o le gallbladder ma maʻi o le pancreatic, pe faapefea ona togafiti le pancreatitis pe a uma le taotoga e aveese le gallbladder.

E manaʻomia le taotoga gallstone?

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E tele ma sili atu tagata latou te maua mai le gallstone faamaʻi, ma e masani lava ona faatatau lea i tagata talavou. O mafuaʻaga mo lenei mea e le talafeagai, e le lelei, ma e matua le lelei lava mo mea taumafa o meaʻai fualaʻau, o le tele o le ava malosi. O maa e foliga mai ona o le vaivai o le metabolism ma le stagnation o bile. E faʻafaigofieina foi lenei faiga e ala i se olaga lē galue, leai se gaioiga faaletino. E aʻafia foi i le gafa, faʻamaʻi pipisi.

  • 1 Faia ni faʻatautaia ma ni maa i totonu o le paʻu oona?
  • 2 O afea e tatau ai ona faia le cholecystectomy?
  • 3 Pe tatau ona aveese le vevela o le gall pe afai e le afaina le maa?
  • 4 Faʻapefea ona ola e aunoa ma se vevela?

Postcholecystectomy syndrome ma faʻafeiloaʻiga

O le atinaʻeina o postcholecystectomy syndrome o se faʻasolosolo tutoʻatasi lea e aʻafia ai se talaaga o le soliga o le auala faʻasalalau o talo ma meaai le talafeagai ma le faʻaaogaina o ava malosi.

O lenei faʻamaʻi e faʻaalia ai ia lava i faʻamaʻi nei:

  • o foliga vaaia o le tiga i le itu taumatau, manava ma le paʻu o le manava,
  • o le atinaʻeina o le gaogao,
  • o le foliga mai o le muʻu,
  • siitiaina o le vevela o le tino i lalo o fausaga,
  • le atinaʻe o le manava
  • o le foliga mai o le mau, lea e fesoasoani i le fausia o le afaina,
  • lagona o le gaoioi ma le vili,
  • o le foliga mai o le taina ma se tofo oona,
  • samasama o le paʻu ma le sclera.

O faailoga faʻapitoa e ono le oʻo mai i tulaga uma, ae o le uiga autu o le postcholecystectomy syndrome o le atinaʻeina lea o faʻamaʻi ma faʻamaʻi tiga. O le a le mea e fai i ia tulaga?

Ina ia faʻaumatia lenei maʻi, a maeʻa muamua lava lagona tigā e tatau ona talosaga mo togafitiga faʻapitoa ma togafitiga togafitiga talafeagai, lea e aofia ai le faʻaaogaina o vailaau o le enzyme, faʻapea foʻi ma vispasmodic fualaau faʻasaina ma se aʻafiaga. I nisi tulaga, o se isi taotoga lona lua e mafai ona faʻataʻitaʻiina ina ia faʻasaʻo ai suiga na tutupu.

O le isi ituaiga o faʻalavelave o le faʻavaeina o faʻafeiloaʻiga e tupu i le 30-35% o mataupu pe a uma le taotoga e aveese le gallbladder.

Faʻafeiloaʻiga o ni faʻavaega mai ni mea e fesoʻotai ai, faatasi ai ma le fesoasoani o le tino o le maʻi e maua ai le puipuiga i le nofoaga na maua ai le taotoga.

O nei faʻatulagaga e amata ona oʻo mai e tusa lava pe a maeʻa togafitiga faʻaleagaina.

A maeʻa ona aveese le talo, o le a leai se faʻaaogaina i lona tulaga, lea e amata ona faʻatumu le tino o le maʻi i ni mea fesoʻotaʻi. Faailoga o faʻafeiloaʻiga:

  • tingling in the stomach
  • faʻapea foʻi ma foliga vaaia o lagona tigā ma le vevela i le manava poʻo le itu taumatau.

O le a le mafai ona aveeseina oe lava, e oʻo lava i faʻamatalaga faafomaʻi a tagata faʻamalolo faʻapitoa i le faʻaaogaina o togafitiga eseese o le a leai se malosi, lea e mafai ona taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o le le faʻamaoni i fualaau faʻatau. Ina ia taofia le atinaʻeina o le le atoatoa, o le togafitiga o tagata gasegase e tatau ona faʻataunuʻuina i lalo ifo o le faʻamautinoa a le fomaʻi.

E faʻafefea ona aʻafia le gasegase i le gallbladder removal?

A maeʻa le taotoga e aveese le gallbladder, o le toʻatele o tagata e faʻapitoa le faʻaleleia o latou tulaga lautele.

O le pancreatitis mo se taimi umi e muta ai ona faʻaalia, alu i totonu o le tulaga o le faʻamalologa faaumiumi.

O le mea e taʻua o le "gacstone pancreatitis" e mafai ona faʻaleagaina i le na o le faʻaaogaina o ava malosi e aofia ai le ava poo le solia o meaʻai.

Le tupuga o pancreatitis pe a uma le cholecystectomy

O le atinaʻeina o togafiti faʻamaʻi i le pancreatic cavity pe a maeʻa le cholecystectomy e mafai ona matauina na o le solia o mea taumafa paleni, taumafa i luga o le lisi o meaʻai, faʻapea foʻi ma le inu ava malosi.

O le mafuaʻaga o se osofaʻiga mataʻutia o togafitiga o le pancreatic e mafai ona avea ma le vaetamaina o le pele o le galuega o le aveeseina o le vevela i luga o ia lava. I le taimi lea, o le tafe atu o le talo i totonu o le paʻu o le intestinal e faia i ni vaega laiti, ma e le pei o le taimi muamua - pe a maua le talo i le tele o mea.

O ia suiga e mafua ai le faaitiitia o mea taua o le talo ma le suiga i le microflora i le vavalo o le intestinal, lea e tau atu ai i le fatuina o le manava, gaogala ma le malosi.

O ia suiga e amata ona i ai se aafiaga le lelei i luga o le gaioiga o gaioiga uma o le tino lea e aofia ai le tino o le tino ma le paʻu.

Togafitiga o pancreatitis ma le aveesea o le gallbladder

Faatasi ai ma se meaai lelei, o metotia mo le togafitia o le pancreatitis pe a uma le aveesea gallbladder e itiiti le faʻaaogaina o fualaau. I tulaga tumau, mo le tolu aso talu ona faia le taotoga, o togafitiga o vailaau faʻasaina e faʻaaogaina fualaau faʻasaina ma se vailaʻau o gaioiga.

O le faʻaaogaina o faʻamaʻi ma antispasmodic fualaau oona o le a fesoasoani e faʻamalo ai faʻamaʻi tiga, ua faatonuina Drotaverin poʻo Buscopan. E le gata i lea, ina ia taofia le fausiaina o maa i totonu o le pusa pancreatic, ua faatonuina Ursolfak mo le afa tausaga i le 2 tausaga.

O le a le mea e tupu pe a uma le taotoga

E i ai le manatu sese e faapea o le pancreas e tele naua le avega mai le gallbladder pe a uma ona faʻaumatia. Ae peitai, e le o lea. Afai o le afaina o se taunuuga o le tuputupu ae o maa, ona mafai loa lea ona aveese le okeni, o le tulai mai o le faamagaloga mautu ma le vaifofo atoatoa o le pancreatitis. O le tele o tagata gasegase pe a uma le taotoga o loʻo i ai se faʻamalositino masani o enzymes ma vai inu.

Afai o le taotoga na faia i ni faʻalavelave faʻaleagaga, o se faʻalavelave i le tulaga o le postcholecystectomy e mafai. I le avea ai o se tulafono, o ona mafuaʻaga atonu e:

  • gaioiga o le ate,
  • faʻavevesiina o totoga i totonu (aemaise lava, o le mea o lo o gaosia),
  • mea sese na faia i le taimi o le taotoga lava ia,
  • suiga i le lalolagi i le gaioiga o gaioiga o le gallbladder,
  • o le atinaʻeina o gaioio fou i le lotolotoi o le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

O le mea lea, o le manuia o le taotoga e tele lava lona faalagolago i le umi na alualu i luma le maʻi ma pe o isi faʻafitauli na faʻaalia i lona talaʻaga.

Taumafa pe a uma le taotoga mo le pancreatitis

I le mumusu faifaipea o le pancreas ma le cholecystitis, e tatau i tagata gasegase uma ona mulimulitaʻi i se taumafataga faapitoa ina ia mafai ai ona malolo ma taofi ai faailoga autu. Peitai, o lenei tulafono e sili atu ona taua pe a faia se cholecystectomy.

E tatau ona e gauai atu i tulafono nei:

  • 'ai faʻamalosi ma i ni vaega laiti,
  • faateleina le numera o taumafataga i le ono i le fitu i le aso,
  • faatapulaaina le faaaogaina o meaʻai leaga (gaʻo, soona ma suamalie, vevela, inu),
  • faʻaititia le aofaʻi o meaʻaiʻai i le taumafataga,
  • tuu atu le fiafia i meaai kuka ma kuka,
  • faaitiitia le aofaʻi o vailaʻau
  • aloese mai le taumafaina o vevela vevela poʻo mea malulu.

O le taumafataga mulimuli e tatau ona faia ia sili atu nai lo le lua i le tolu itula aʻo lei moe. O le taumafaina ma le taumafaina o meaʻai e mafua ai le vevela ma le fafagaina e le taliaina. O le tele o mea e gaosi ai meaʻai ma mea e gaosi i le taumafataga e taua foi le faʻaititia. O meaai faʻatasi ma le faʻamaʻi o le gaʻo ma le pancreatitis e tatau ona pei o le agamalu ma agamalu e mafai.

Faaiuga

E faʻafefea ona 'ai pe afai e aveese le vevela ma o loʻo i ai le pancreatitis ma le auala e amio ai ina ia le toe faʻalavelave le faʻamaʻi? Muamua lava, e tatau ona mataʻituina tulafono faʻatulagaina ma tulafono o meaʻai paleni, faʻapea foʻi ma ave vailaʻau lagolago. E ui lava i le avega o le a fai e le pancreas i luga o ia lava pe a uma ona faia se taotoga i luga o le paʻu, o le tausia o se olaga masani masani e mafai.

Meaʻai taua

O se ata e tatau ona vali lelei e masani ona tumu ma faapaleniina, o le meafaigaluega autu lea mo le faatonutonuina o le soifua manuia lautele o se tagata, tausia le faiga o meaʻai. E taua le aʻoaʻo pe faapefea ona filifili meaai, fuafua le tele o meaʻai, taumafa i se taimi.

A oʻo ina tupu aʻe le pancreatitis o le biliary pe a maeʻa le cholecystectomy, e manaʻomia se taumafa malosi e puipuia ai le faʻamalosiina o le mealilo. I le taimi lava na faia ai le taotoga ma le tino pancreatiti i nai aso muamua, latou te faia se faasologa o le anapogi. O lenei mea e matua tatau lava ona taofi le gaosia o mea faalilolilo, toe faʻafoʻisia ai galuega a le tino ua afaina.

A maeʻa ona aveese le gallbladder, e fautuaina e pipii i se vaega o mea taumafa, e masani ona 'ai, ae i ni vaega laiti. Afai e te le amanaiaina lenei tulafono, faʻaaogaina le tele o meaʻai poʻo le 'ai ai foi o meaai i le va o' aiga, malologa umi, faʻamalo o le talo, faʻavavevave pe a tupu.

Mai le taimi e aveese ai le okeni, e faʻaaoga ipu:

  • uila
  • kuka.

O meaʻai ma meaʻai faʻavelaina e mafua ai le tuʻuina atu o le tele o faʻamalolosi e tatau ai mo lona malepelepe, lea e afaina ai foi i le maʻi. O le tele o mea taumafa e mafai ona 'ai, o vaiaso muamua o le taumafataga e matua tausisia, ma o le isi taimi mulimuli ane o nisi taimi e maua ai sina meaʻai i le taumafataga.

E i ai se taʻaloga mo maʻa i totonu o le gall?

O faʻamaʻi ogaoga ogaoga o le mamafa i totonu o le taumatau saʻo, oona i le gutu, leisa i le maeʻa o meaai, biliary colic. Ona e manaʻomia lea e alu i se ultrasound.
O maa e le mafai ona faʻaalia mo le tele o tausaga, o lea o le leai o mafuaaga i fafo e le o taimi uma e faʻaalia ai le ola maloloina. Afai e te lagona le tiga i le sao o le tino, o le oona pea i lou gutu, ma a maeʻa lau 'ai, e te lagona le maʻi - e tatau loa ona e alu i le taimi o le fomaʻi.

E iai ni faʻamatalaga e mataʻituina pe afai ua tapunia le talo talo i se maa. O loʻo i ai se soliga o le vevela o le talo ma, o le mea na tupu, o loʻo faʻaloloa puipui o le galet. Ona maʻi lea o le tagata gasegase i le tiga ogaoga i le taumatau saʻo, lea e oʻo atu i le pito i tua, lima taumatau, maʻila. Na mafatia o ia i le gaioiga, o le vomiting. E taʻua lenei mea o le biliary colic.

I le masani ai, ma lenei faʻamaʻi, e tatau ona faia se taʻavale e aveese ai le gallbladder. Afai o nei uiga e le faʻalavelave ai oe, ona sili lea e aua le popole tele, ae ia taulai atu i se isi togafitiga. E tatau ona matua pipii atu i se meaai lea e matua leai lava se gaʻo, falai, meaʻai vevela. E le fautuaina e ave fualaau faasaina, aua e mafai ona mafua ai le leaga.

Afai o le maa e tasi pe tele foi, ae laitiiti i le lapopoa, e tatau ona e taumafai e faʻamavaeina ma aveese mai le tino ma le fesoasoani o vailaau faʻapitoa, e pei ole urolesan. Ioe, o le mautinoa atoatoa i le manuia o lenei auala e le oi ai, ona o se ituaiga auala e togafitiga ai e le aoga i taimi uma. E fesoasoani i le na o le 15% o tagata gasegase, o le a toe foʻi atu i le falemai i le mavae ai o ni nai tausaga i le faafitauli e tasi pei o muamua.

O maʻa o le a faʻaauau ona fausia maa, ma e le mafai ona suia lenei. O lenei mea moni e uiga i maa e lauiloa, o le mea lea, o le cholecystectomy (taotoga e aveese ai le gallbladder) o se mea lauiloa tele. I se isi itu, o mea laiti laiti e mafai ona malepelepe i se galu o le lulu. I le taimi lava lea e tasi, o maʻa e nutimomoia i ni elemene elemene - ona latou tuua ai lea o le tino i taimi o gaioiga.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le a se mea e mafai ona ou faʻaaoga?

O se taumafa faʻatasi ma le gallbladder ma le pancreatitis ua tuʻuina atu mo le sauniuniga o sea ituaiga lisi ina ia leai se mea e afaina ai. O aso uma lava, e tatau ona 'ai e le tagata maʻi meaai ma meainu e mafai ona maua ai le aofaiga tatau o meaʻai, minerale ma vitamini.

Faʻatau meaai lelei, latou te 'ai le tele o porotini, o se mea taua mo le lava lelei o le gaioiga o le gaʻo ma le tino atoa. E mafai ona faigofie ona faʻaogaina le palatini, e le faʻaosofia ai le atinaʻeina o mea le lelei. O le tele o vailaʻau e maua i iʻa, meaʻai susu, nisi o meaʻai, moa ma moa fuamoa.

O le taumafataga mo le mumū o le pancreas e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o soupeti na saunia i luga o le pata o fualaau faisua. Lafoaʻi faʻamalosi gaʻo susu gaʻo e mafua ai le gaosiga o enzymes pancreatic. E faʻatagaina le kukaina o le kuka suamalie ma le faʻaopoopoga o se vaega itiiti o aʻano tunu.

Ina ia totogiina le leai o se porotini, latou te 'ai i le sami, aloese mai ituaiga o meaʻai o le gataifale. Toto i luga o ituaiga iʻa eseese:

Ae ui i lea, o le tele o iʻa e afaina ai, e sili atu ona lelei le faatulagaina o aso iʻa, e ono 1-2 taimi i le vaiaso.

E tutusa lava le taua o le aofia ai susu ma meaʻai susu i le taumafataga, e faʻauluina fou pe faia foi le faavae mo le sauniuniga o taumafa taumafa. E fautuaina e tagata e taumafa meaai le filifilia o le susu ma se faaitiitiga o le pasene o mea oona, o le umi o le teuina e le tatau ona silia ma le 7 aso. O le puupuu o le olaga, o le tele lava o le mauaina o se mea lelei ma se mea masani.

Mo le gaioiga masani o le tino o le tagata maʻi, e fautuaina ina ia aofia i totonu o le taumafataga sina tamaʻi gaʻo, e afaina ai le lafoaia atoa o le gaʻo. O fuālaʻau fuālaʻau e leʻi teuteuina e filifilia mo meaʻai: olive, sunflower, linseed, sana. Mo nisi tagata gasegase, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le gaʻo susu, ae i le leai o ni faʻamaʻi ma faʻamaʻi maʻi.

O lea e leai se vaivai i totonu o le manava ma faʻafitauli o le tulaga, o meaʻai e maualalo le gaʻo ua filifilia, e lelei lava:

  • paʻu moa paʻu
  • turuki fillet
  • lapiti.

O le oloa e sili atu ona faʻaleleia pe'āfai e tipiina ma le totoa pe faʻapipiʻiina aʻo lei faʻaaogaina i le setete o aano o manu. O lenei faiga kuka o le a saoasaoa vave ai le gaogao.

Leai se taumafataga lelei e mafai ona faia e aunoa ma le 'aiina o fualaʻau ma fua, sei vagana ai ituaiga o meaola e mafai ona faʻaleleia ai le gaosia o enzymes. Afai o fualaau aina e mafai ona 'aina i soʻo se ituaiga, ona tatau lea ona faʻavelaina fualaʻau, faʻaaogaina e pei o se mea tutoʻatasi poʻo se meaʻai mo le gaʻo.

O le pancreatitis o loʻo i luga o le pito i tua o se mea mamao e manaʻomia ai le aofia o cereals i le taumafataga, o le taumafataga, e mafai e se tasi ona fai mai, e faʻavae i luga o cereals. O lenei ipu e 'aina pe a maeʻa le anapogi ma le taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O Porridge e tatau ona mucous, lea e mafai ai ona e puʻeina puipui o totoga o le gastrointestinal tract, taofi le ita. E le gata i lea, o isi meaai e sili atu ona lelei, e leai ni aʻafiaga leaga mai le tino o le tagata maʻi.

O le isi oloa faʻamaonia i le laulau a le tagata maʻi o fuamoa ia, e 'aina mo le' aiga o le taeao i le mea o se omele, faʻaopoopo i ai susu susu. O le ipu e mamafa, e le fautuaina mo le masani ona faʻaaogaina, aemaise lava ao lei momoe.

A oʻo i le taimi o le maʻi, e mafai ona e faaopoopo i ai i lea taimi ma lea taimi ni nai laʻau suamalie e kuka i le fale i se lisi fou ma fou. O lenei vaega e aofia ai:

O le tulafono autu - o mea e tatau ona tatau ona fou, masani, o le maualalo o le suka.

O le suka maualuga e sili atu ona lelei e suitulaga i suamalie e masani ai, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma stevia.

O le a le mea e teena?

Ina ia faʻamalo faʻamaoniga o le mumu, e tatau i le tagata gasegase ona i ai le faʻamatalaga o meaai paleni lelei, mo le mea lenei e tatau ona e iloa le lisi o meaai faasaina.

O le mea lea, e le mafai ona e faʻaaogaina soʻo se ituaiga o oloa gaosi: pipi, marinade, sweets, meaʻai talafeagai, oloa faʻatau falaoa. O meaai uma e tatau ona kuka i le fale; falai, faʻafefe ma tao tao e le aofia.

O pi, o nisi o fualaʻau ma fualaʻau faʻatasi ma mea maualuga fiber e faʻasaina.E faigata tele ona faʻataʻoto, faʻaosoina le soona faiva, le atinaʻeina o faʻafitauli le lelei.

Atonu e foliga mai o le lisi o meaai faasaina e laiti, ae i le taimi lava e tasi e toetoe lava o mea uma e masani ai la matou laulau. E masani lava, o tapulaa manino e faʻaaoga foi i mea inu, e mafai ona e inu naʻo le vai inu mama ma vaivai le lauti, faʻasoa mai fualaau mama, vine. Alcohol ma carbonated ava mama e le tatau ona onā.

Afai e te mulimulitai i se taumafataga, o le tulaga e faʻamautu vave, lagona le lelei, o faʻaaliga o le faagasologa o le inflammatory o le a pasia:

E tusa lava pe lelei le soifua maloloina, e le fautuaina e fomaʻi le faʻasaʻoina o faʻasalaga mo i latou lava, o filifiliga e uiga i le faamamaina o le taumafataga o loʻo faia e le fomaʻi poʻo le tausi maʻi.

E faʻafefea ona 'ai pe a maeʻa le aveeseina o le gallbladder o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

E mafai ona aveese le vevela i le pancreatitis

E taua le manatuaina o le atinaʻe o le cholecystitis e masani lava ona faʻaalia i se gasologa alualu i luma o faʻalavelave faʻapitoa i le tino o le pancreatic cavity. Ma o le tele o tagata gasegase e popole e uiga i le fesili pe ono mafai ona tipiina le vevela i le pancreatitis?

O le mea moni e faapea, i ia tulaga, o le mataupu o le aveeseina o le gallbladder e le o talanoaina ma tuu i luga o le pa mo mea e ave i ai le faamuamua.

E mafua mai i le mea moni e faapea, o faaputuga maa e puipuia ai le tafe o le talo, lea e oʻo atu ai i lona ulu i totonu o le pancreatic cavity ma le faʻafouina o enzymes pancreatic, lea e amataina ai le faʻaleagaina o le tino i le gland faatasi ai ma le atinaʻeina o le lemonic necrotic lemon, e mafua mai i le maliu o le gland tissue, o le toe faʻaleleia o le a le mafai.

Taumafa mo le aveesea o le gallbladder ma le pancreatitis: tulafono ma tulafono o taumafa

A maeʻa le cholecystectomy, o fautuaga faapitoa e uiga i filifiliga o meaʻai e tatau ona mulimulitaia mo le olaga ma le faʻaeteete. E mafua lenei mea ona o le taimi nei e leai se pusa mo le faaputuputuina o le talo, o le matafaioi lea o le gall vladder previously played. O le mea lea, e taua tele le mataʻituina o le tosoina o taimi mai le talo.

I lenei itu, ua saunia e le au tausosiga maloloina ni mea maʻoti faapitoa mo tagata ei ai se ituaiga anomaly.

O se taumafataga e faʻasolosolo ai le vevela ma le pancreatitis e aofia ai le tele ma le masani ona 'ai. E le taliaina le faatagaina o le nofo i luga o le talo, pe a iai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻavaeina o maʻa, lea e lamatia ai se tagata o loʻo i ai faafitauli matuia.

E fautuaina e tagata popoto ia taumafa a itiiti ifo i le lima i le ono i le aso i le taimi lava e tasi, taumafai ia aua nei sili atu i le aofaiga o meaai i totonu o le tasi auaunaga.

Meaʻai e tatau ona mafanafana, e le mafai ona e 'aiina ile malulu poʻo mea vevela. E tatau ona e 'ai lemu ma fafaga lelei meaai.

Taumafa i le cholecystectomy ma le pancreatitis

O totoga taitasi i le tino o le tagata e faataunuuina ai lona faamoemoega patino. Soʻo se faʻalavelave i fafo atu e aʻafia ai le felagolagomaʻi lelei o faiga faʻavae ma okeni tetele. E faʻapitoa ona faʻatatau i le faʻaogaina o meaʻai, o le soifua manuia lautele o le tagata e faʻafoeina e faʻalagolago ile lelei ole taʻavale.

O le taumafa ma le gallbladder ma le pancreatitis ua faʻatautaia tonu e fesoasoani i le tagata maʻi e toe foʻi mai i se soifuaga atoa ma le maualuga o le tau.

O le 'ai faʻatasi ma le pancreatitis ma le gallbladder ua aveeseina, o le aveesea atoatoa lea o meaʻai falai uma mai meaai. I le taimi o le fuluina, o mea oona e faia e le afaina tele ai le faagasologa o le tosoina o suamalie o meaʻai, ma faʻaalia ai le mumū o le mucosa gastrointestinal. O ia faafitauli le lelei e matua le manaomia pe a uma ona aveese le gallbladder.

O oloa uma e faʻaaoga mo meaai e 'ai e faʻapipiʻuina e ala i le uu, vela pe kuka.

O a meaai e tatau ona ou faia pe a uma ona aveese le vevela ma le pancreatitis?

O se taumafataga o faʻamalologa ma le faʻamaʻiina o le gaʻo ma le pancreatitis e aʻafia ai i le faasolosolo faasolosolo malie o auala taua uma e nafa ma le vave aveeseina o le talo ma le fesuiaiga o mea i le tino.

E taua tele le tausisia ma mulimuli i faatonuga a tagata tausi meaʻai ma fomai tipitipi e uiga i meaʻai.

Lisi o Mea e Faʻaalia

  • I meaai, o le tele o gaʻo o le laau ma le susu o le mea e manaʻomia. O le suamalie, sunflower, olive ma le fusiina o suauu e saoasaoa le saoasaoa o le excretion o bile ma e aafia tuusao i gaioiga uma o le tino.
  • Sour-milk and cheese cheese, mo se faataitaiga, o le tele o sipuni, puddings, e tatau ona tautua mo le 'aiga o le taeao ma le' aiga o le afiafi.
  • I le taeao ma le afiafi, ia sili atu ona lelei le faʻafeiloaʻi o fuamoa masini ua gaosia poo omeleti na saunia e le vaʻa.
  • O ipu muamua e faʻavae i luga o le aano povi poʻo fuamoa o fualaau aina eseese ma pusa eseese o loʻo faʻatagaina mo le malologa.
  • Mo le itu o ipu, moa fou, lafumanu o aano o manu.
  • O meaai e maua mai i iʻa maualalo e tatau ona i ai i luga o le laulau i le tele o taimi ile vaiaso. E tatau ona tuʻuina atu i le iʻa o le gataifale le maualuga - e faʻateleina le gaioiga aoga o le gaʻo gaʻo e le tino.
  • Lagi ma falaoa (e le o le tunu, ao ananafi, o lona uiga, ua leva ona mamago) e tatau foi ona i ai i le taimi o le taumafataga.
  • Mai i taimi, o lanu fou o le dill ma le pasili, o le lau laulal, faapea foi ma le mumu, lea e lauiloa mo lona faamalologa, ua fautuaina.

O le taumafa ina ua uma ona aveese le gallbladder ma le pancreatitis e faavae i luga o le faamuamua o le tele o fatu, fualaau, sua ma fualaʻau.

E pei o ipu suamalie, siamu, marshmallows, jam, honey, marmalade e talafeagai, ae e le tatau ona faʻaleagaina. O se vaega o le mea taumafa e mafai ona suia i laʻau, fualaau mamago.

O le a se mea e tatau ona ou aloese aʻo ou oti?

I le aveesea o meaai nei mai le faʻaaogaina, e mafai ona e puipuia le tele o mea le lelei ma le toe foʻi mai. O se taumafataga mo pancreatitis ma se gallbladder ua aveeseina o lona uiga o le faʻaaogaina o oloa uma e mafai ona mafua ai le le manaomia o aʻafiaga i le vaega o le manava.

  • O mea e mafai i nisi auala ona faʻafefe ai le mucous tissue, aemaise lava leleni, aniani, horseradish. Sour-salty, ituaiga gaʻo o aano o manufasi ma iʻa, o ipu mashroom e matua faʻasaina.
  • O mea inu gaosi, meaʻai ma falaoamata, o le sukalati ua le toe faʻaaoga foi pe a uma le cholecystectomy ma le pancreatitis.
  • O oloa e maua ai le malosi o le fiber e faʻaaogaina mai le lisi o meaʻai: pi, falaoa atoa.
  • E faasaina le 'aina o kāpeti, lea e mafai ona faʻaosoina ai le fuga i totonu o le meaʻai.
  • O meaai uma, i le taimi e faʻaaoga ai e tatau ona matua mafanafana. O meaʻai lapopoa, e pei o le keleni, ice cream e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga leaga, mo se faʻataʻitaʻiga, toe faʻaleagaina spasmodic o le vaʻaia biliary.
  • E le taliaina ni meainu malolosi.

A maeʻa ona aveese le gallbladder, o le fuainumera o eletene elemene i le talo, e gafa ma le gaosia o gaʻo, faʻaititia faʻaleagaga. O le mea lea, o le puaa gaʻo, tamaʻi mamoe, kusi, gaʻo pipi ma sausaisi uma e tatau ona aveese mai oloa gaʻo.

E mafua ona o le i ai o ni vailaʻau faapitoa i oloa o loʻo i luga e mafai ona afaina tele ai le taamilosaga lelei ole talo.

Vaega o se meaʻai vaivai i aso muamua talu le gallbladder aveese

Muamua aso. Taumafa fiaʻai. E faʻasaina le faʻafefeina o meaʻai ma vai. E fa itula pe a maeʻa le taotoga, o le gasegase o le gaʻo e faʻamaluluina ma se paʻu kesi e faʻamamaina i le vai. E le gata i lea, ua na o le fufulu o le gutu ma le teuteuina o laau.

Lua aso. Le faʻaaogaina na o le tasi le vai ma le lauti mai i le sipuni o le rosa.

Tolu aso. E mafai ona e maualalo-gaʻo kefir, vaivai lauti ma faʻapipiʻi e aunoa ma le suka. Ole aofaʻi o le 'ava-tasi e tatau ona le sili atu i le 100 g Le va i le va o meaʻai - i le tolu itula. O le maualuga o le inu o aso taitasi e le sili atu nai lo le 1.5 lita.

Fa aso.E mafai ona e faʻamaonia le omeletine, paluga pateta, apu fou, palukiniki ma fualaʻau, faʻapea foi ma le kuka i luga o le sua susu ma iʻa fagota. Tasi le taumafa - e le sili atu ma le 200 g. E tatau ona tele taimi e tatau ona ai, ae le silia ma le valu taimi.

O lona lima o le aso lona fitu lea. Mai lenei taimi i luga o le lisi o loʻo faʻafeiloaʻiina malie le faʻafeiloaʻi o vaituloto, lea e kuka i le susu susu ma le vai (1: 1). Faʻatasi ai ma se tulaga lelei o le soifua maloloina, kuka ma iʻa, O le aofaiga o le vai mo le ava e faateleina i le lua lita i le aso.

O le valu aso. Amata mai lenei vaitau, ma i le 45 aso uma, o taumafa e fai i ni togi laʻititi ono taimi i le aso. O meaai uma e tunu pe kuka i totonu o se faletua faalua.

O tagata e mafatia i le pancreatitis pe na sao mai i se taʻavale e aveese ai le gallbladder, e fautuaina e manatua o le matua matemate o le ki lea i lo latou lava toe malosi.

Matou te toe faamamafa atu o meaʻai ma se faʻamaʻi eseʻesea ma le pancreatitis e tatau ona faʻavae ma i ni vaega laiti. O le tino e faasolosolo malie ona fetuunai i lona tulaga fou. I le lumanaʻi, e mafai ona e faʻaopopo atu isi mea maloloina, ma saunia ipu mai ia latou faʻaaogaina le auala ole vaʻa.

E le gata i lea, aua nei galo e uiga i se olaga ola maloloina. Auala aoga, aau i le vaitaele, manava, yoga. Ave ese e ala i taʻaloga, aua le mamafa lou tino.

O le tausia o fautuaga ma fautuaga e uiga i meaʻai, o se tagata, tusa lava pe a maeʻa se gaioiga ogaoga e pei o le aveeseina o le gallbladder, e mafai ona ola lelei e aunoa ma le faʻalogoina o se faʻafitauli mai galuega a le tino.

Meaʻai faʻatasi ai ma le vevela ma le pancreatitis: meaʻai talafeagai

O le a le mea e tatau ona fai mo le aveeseina o le vevela ma le pancreatitis? O lenei fesili e masani lava ona tulai mai i tagata ua faia le taotoga ma ua mafatia i le mumū o le pancreas. Faʻatasi ma meaai lelei e mafai ona e taofia le maʻi ma toe foʻi atu i le olaga masani.

Le mea e mafaufau i ai

I le leai o se gallbladder i totonu o se tagata, e mataʻituina faafitauli o le lomiina, talu ai o le enzymes e tatau mo le gaioiga e maua mai i le le lava o mea.

O mea taumafa ma gaʻo susu ma pancreatitis i maʻi e tatau ona faapitoa. O le mea lelei, o le fomai e atiina ae se taumafa a le tagata lava ia mo le maʻi, e fuafua i uiga o le tagata. Ae o tagata tomai faapitoa e faia se taumafaiga a le tagata lava ia e matua itiiti lava. E masani lava, e tuʻuina atu e fomaʻi fautuaga lautele, fautuaina i latou e vavae ese mea latou te fiafia i ai, ae le saogalemu, ipu mai a latou meaʻai.

Ina ia mafai e se tagata ona malamalama i mea autu o meaai lelei pe a uma le taotoga, e tatau ona talanoaina le mataupu faavae o le gallbladder. O le GI o se vailaʻau lea, pe afai e manaʻomia (i le taimi o taumafa), o le gaosia o le talo i totonu o le mea e gaosia ai meaʻai.

Afai e aveese le okeni maʻi, ona faʻalavelave lea o le gaioiga masani. O mea na tutupu i lenei tulaga e faʻatupulaia e tusa ai ma le 2 ata: pe o le talo e maua i le tele o le tele, pe faʻavaivai.

Fautuaga lautele

A maeʻa le taotoga i le gallbladder (cholecystectomy), e tatau i tagata gasegase uma ona mulimulitaʻi i se meaʻai, o le a aloese ai mai le faʻasalaga o le mea lilo. O tulafono faavae e tatau ona mulimulitaia:

  1. A maeʻa le taotoga ma i le tino o le pancreatitis i le aso muamua, e tatau ona e matua teena atoatoa meaʻai. O le teenaina o meaʻai e tatau mo tagata gasegase e puipuia ai le faʻamalositino ma se vaega o le toe faʻaleleia o le tino.
  2. Afai o le tagata maʻi e maua i le pancreatitis pe a uma ona aveese le gallbladder, e tatau i le tagata maʻi ona fesuiai i meaʻai paleni. E tatau i le tagata ona 'ai soo, ae faʻaititia le tele o le tautua. O le taumafa ma le tele o malologa i le va o meaʻai e mafai ona afaina ai le soifua maloloina, ma mafua ai le pala o le talo.
  3. Afai e mumusu le pancreas ma sa i ai se taotoga, ona mafai lea ona e kukaina meaai i na o le 2 auala: faʻaaogaina o kuka ma le vaʻa. O meaʻai ma meaʻai faʻavelalala e aofia ai mea e faʻateleina ai le gaosia o le tele o faʻamalositino e talafeagai mo le vavaeina o meaʻai.

O le tagata gasegase e faʻatagaina e 'ai sina fuainumera o meaʻai ma ipu. I le taimi muamua, o le meaai e tatau ona mataʻituina, mulimuli ane, a maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi, o nisi faʻatagaga e faatagaina i le lisi. Ae e tatau ona e malamalama o le eseesega i le taumafataga e mafai ona faatagaina i na o nisi tulaga, afai e te taofi le tausisi i le taumafataga, e le mafai ona alofia faafitauli tau le soifua maloloina.

O a oloa e mafai ona aofia ai i le lisi

A maeʻa le taotoga, e taua mo le tagata maʻi ona 'ai saʻo, fai se meaai i se auala e le o aofia ai meaai faʻasaina, ae aofia ai meaai e maua i vitamini ma minerale. Naʻo le auala lenei o le a mafai ai ona faʻavaeina le faʻaleleia ma toe faʻaleleia agaga lelei.

Protein, lea e lelei ona faʻaleleia e aunoa ma le faʻapogai o faafitauli, e maua i iʻa, fuamoa, susu ma meaʻai susu, ma nisi o meaʻai.

A uma le taotoga, o meaʻai ma ipu nei e tatau ona aofia i totonu o le lisi a le tagata:

  1. Sou kuka i totonu o le kuka. Mai gaʻo gaʻo ma le tamaoaiga, e manaʻomia ona e aloese, o loʻo aofia ai mea e mafai ona amataina ai le pule faʻanofo.
  2. Laʻau gaʻo maualalo. O fuālaʻau fuālaʻau meaʻai mo le 'aiga o le aoauli e le aoga, ae o le iʻa masani e maualalo le gaʻo o le a avea ma punavai lelei o vailaʻau amino maloloina. O le taumafaina o meaʻai i le sili atu ma le 1 taimi i le vaiaso e le fautuaina.
  3. Meaʻai laititi-gaʻo o aano o manufasi ma moa. Ina ia sili atu ona faʻafefiloi le kuka kuka, e fautuaina e aua le kuka mai aano o aano o aano o manufasi, ae mai meaʻai aano. O sina mea itiiti o le a fesoasoani e faʻamaonia le faagasologa o le faʻapalapala.
  4. Mea gaosi susu ma susu. E faʻatagaina e 'ai e pei o se mea tutoʻatasi, ma faʻaaogaina o se mea taua mo le kukaina. Pe a filifilia ni meaʻai susu, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e sili ona lelei i oloa ma le itiiti ifo i le pasene o le gaʻo o mea e gaʻo ma le ola e sili atu ma le vaiaso.
  5. Se vaega itiiti o le suauʻu manogi. O le taumafataga e aofia ai le faʻaaogaina o gaʻo mai le meaai. Ae e malamalama tagata uma e aunoa ma le faʻamaonia o le vaega, e le mafai e le tino ona galue masani, o lea e mafai ai ona maua se vaega itiiti o le suauʻu manogi.

E taua le 'ai i taimi masani.

O le a le isi mea e faatagaina

O meaai nei e mafai ona aofia ai i le taumafataga:

  1. Faʻailoga. O mea taumafa a le tagata gasegase i se tulaga tele o le a aofia ai ituaiga o meaʻai. E faʻatagaina i latou e 'ai pe a maeʻa le vasega o le anapogi ma i le taimi o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi.
  2. Fua i fuainumera laiti. E moni, e le o fua uma e mafai ona faʻaumatia. O fualaau suamalie e tatau ona lafoaia, latou te faʻaleleia le faasee.
  3. Fualaau faisua. Latou te manaʻomia ona 'ai i aso uma, ae le o le fou. E tatau i fua ona togafitia le vevela. E mafai ona 'aina fualaau faisua pe fufulu fualaau' aina e pei o se falaoa poʻo se mea e tu ai le tuʻu.
  4. O fuamoa. O nei, e fautuaina e kuka se omelet ma 'ai mo le' aiga o le taeao. E le tatau ona 'aina se meaʻai i aso uma, e pei ona manatu e faigata ona faʻasolo.

Afai e le popole le tagata maʻi e uiga i le paʻu, o le maʻi ua i ai le faamagaloga, ona fai mai lea o se meaai paleni e mafai ona e alu i sina mea itiiti, faʻapipiʻiina le lisi ma 'au sipuni fale. E mafai ona e ofoina atu i le tagata maʻi se siamu laitiiti, siamu, faia le jeli, ma isi. O le mea taua o le meaʻai e tatau ona masani.

O afea e tatau ai ona faia le cholecystectomy?

A tele ni maa tetele, ma o se tagata e mafatia i tiga matuia i nei mea uma, ona tatau lea ona e alu i le fomai tipitipi mo taotoga. O le a ia aumaia le cholecystectomy - o le faagasologa o le aveeseina o le gallbladder.

I aso nei, o le laparoscopic cholecystectomy ua sili ona lauiloa.E maua mai i le faʻaaogaina o tui o se foliga faʻapitoa ma le lautele o le 0.5 - 1 cm, faʻatasi ai ma le tele o kamela malupuipuia e faʻapipiʻiina ia i latou. O se faʻaopoopoga tele lea o lenei taotoga, talu ai o lenei auala e faʻaitiitia ai le ono mafai ona afaina, ma o le maʻi e toe umi ona toe maua lona malosi. O se tagata e leiloa le 10 taimi e itiiti ai le toto nai lo le taotoga masani. I le tulaga o faigata e leʻi mafaufauina, e faia e fomai tipitipi se cholecystectomy tatala.

E pei ona faʻamaonia i le faʻatinoga, o le ola e aunoa ma se afaina e mafai, ma e leai se mea e itiiti ifo i ai. O le tino e pulea le faʻatulagaina o mea uma i se auala e galue ai e aunoa ma lenei tino.

Toe foʻi i le laulau o mea

O ia oloa e tatau ona lafoai

O le lisi o oloa faʻasaina e tele tele. Ina ia matua aveesea mai le meaai e te manaʻomia:

  1. Mea manogi, falai ma tao tao.
  2. Gaosiga o mea gaosi oloa: saula, pipi, marinades, preservation, sweets, pastries, ma isi. Afai ei ai i se tagata ni gaioiga faʻapitoa i totonu o fusi o totoga i totonu, ona o le mafuaaga lea e 'ai ai naʻo meaʻai a le aiga ia latou lava sauniuniga.
  3. Legumes, cereals and vegetables, o loʻo aofia ai le tele o fiber. E le lelei le afaina, mafua ai le le mautonu.
  4. Faʻamafa i oloa. E aofia uma ai sausa, carbonate, pailani ma isi oloa. Latou te mafua ai le faʻasaʻa ma e mafai ona faʻaosoosoina ai le tiga o le pancreatitis, lea e manaʻomia ai le falemaʻi.

E manaʻomia lou faʻatapulaaina o oe lava e le gata i ipu suamalie, ae faapena foi i meainu. O le faʻaaogaina o mea inu suamalie suamalie ma le ava malosi e faasaina. E faatagaina e inuina vai mama, lauti, faʻapea foʻi ma le siloni e aunoa ma ni faʻasaʻoga ma lanu e le faʻaogaina. E mafai ona faʻaaoga le compote mai vine mamago, fualaau mamago.

Faʻaauau le usitai i fautuaga uma mo mea taumafa i se tagata maʻi i le pancreatitis, cholecystitis ma isi maʻi, o le a le toe umi ona faʻamautuina lea tulaga. O lagona le lelei ma le le mautonu o le a mou ese atu, o le a oso, o le manava, o le manava o le a pasi.

E le mafai ona faia se filifiliga tutoatasi i le faalauteleina o le taumafataga, naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o nisi meaai faasaina.

Meaʻai talafeagai pe a uma ona aveese le gallbladder ma le pancreas ma pancreatitis Lisi i le lomiga autu

Taumafa mo pancreatiti ma le vevela mamao

O le gallbladder e faʻapipiʻi ma aveese le talo na gaosia e le ate e gaʻo ai gaʻo. Faatasi ai ma le fausiaina o maʻa, o le mumū tele, o lo o feagai fomai tipitipi ma le mataupu o le aveesea o le okeni. A maeʻa le taotoga, e manaʻomia se meaai faʻapitoa i le aveesea o le vevela ma le pancreatitis.

Le meaai a le tagata maʻi pe a uma ona aveese le gallbladder

O se taotoga e aveese le gallbladder e taua o le cholecystectomy. I lenei tulaga, e taua mo le tagata maʻi ona tausisi i se taumafa malosi.

  • 1 aso. I itula muamua, o meaʻai, e oʻo lava i le vai, e matua faasaina. I se tulaga ogaoga, e tatau ona faʻamalulu ou laugutu i se solo solo i totonu o le vai vevela vevela e aunoa ma ni gaʻo ma le faaopoopoina o le 2 pata o le sua o lemoni fou. E naʻo le 5 itula, e mafai e le tagata maʻi ona fufulu lona gutu i se teuteuga o le sage.
  • 2 aso. O le tagata gasegase, i le maliliega ma le fomaʻi, ua faʻatagaina e ave sina sipuni o le minerale vevela poʻo vai inu, o le sua o le vao vao e aunoa ma le suka. O le aofaʻiga o le suavai faʻamalosi i le aso lua e le mafai ona sili atu i le 1 lita.
  • 3 aso. E mafai ona tuʻuina atu i le tagata gasegase e le faʻasalaina, teas, kefir ma le maualalo o le pasene o mea gaʻo. Soʻo se ituaiga meainu e tatau ona muai faʻaaogaina, faʻaaogaina i le tasi o le mea e le sili atu ma le 200 kalama, e faʻaaogaina i le 4 itula.
  • 4 aso. O le lisi e mafai ona aofia ai paluga pateta, viscous, e aunoa ma le faʻaaogaina o le pata, sina suamalie. O le tagata gasegase e mafai ona 'ai le aano o manu fasi, paluga moa fuamoa (omeleti), pulumu mama e aunoa ma le gaʻo. Meaʻai faʻasalalau # 8212, 200 kalama i le 3-4 itula, e tatau ona mafanafana meaʻai.
  • 5 aso.E mafai ona e faʻapipiʻi se fasi lanu paʻepaʻe, falaoa falaoa i le lisi lisi, e mafai ona e faʻaogaina meaʻai, falaoa falaoa. Laʻau paʻu mama, masini fagu vevela ma susu e leai ni susu, masini fualaau faisua.
  • 6 aso. I nei oloa ua faaopoopo ai meaʻai e leai ni gaʻo susu.

O meaai e tatau ona faʻamalosia mo le 1.5 masina pe a uma le taotoga. I le taumafataga mo le vaiaso muamua, e mafai ona e faaopoopo atu i ai le jelini, fualaau faisua ma fua mo se ulugalii, o se mea e manaʻomia muamua # 8212, e tatau ona mafanafana mea uma ma togi i totonu o le pusa. E tatau ona 'ai meaai i ni vaega laiti # 8212, 200 kalama,' ai i le 4 itula. O suauu ma fualaʻau ma aano o manufasi e le tatau ona aofia ai le gaʻo ma mauʻoa.

Meaʻai mo le tino pancreatite

O le mumu o le pancreatic, ua taʻua o le pancreatite aano i vailaau, ei ai taunuuga ogaoga. E pei ona e iloa, e le mafai ona suia le pancreas, e le pei o se fatu, fatugaʻo, ate, ma isi.

O le tele o taimi, o le pancreatitis e tupu pe a uma ona aveese le gallbladder, ma le mafuaʻaga o le mumū e mafai ona:

  • meaʻai gaʻo
  • ava malosi
  • ulaula
  • mafatiaga
  • gallbladder inflammation,
  • hepatitis o ituaiga uma
  • ave fualaau
  • mea oona.

O se osofaiga o le tino pancreatitis e amata i se tiga ogaoga, afu, vomiting, afaina. Faʻavevela le vevela o le tino, faʻapena ona tupu. O tiga e pei o le fusi, aua o le pancreas e vavalalata ma le puipui pito i tua o le lua. O le tiga e masani lava ona fenumiai ma le tamaʻi tama.

Afai e tupu nei faailoga, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi. O iinei, faatuutuu, moni, e pei o le oti. O le auala o le faʻaaogaina o le pulelaa ua poloka ma ua tupu ai le necrosis pancreatic. O le vai, o loʻo i ai se malosi malosi, e faʻafefe ai le totoga taua # 8212, le pancreas.

I totonu o le pancreatitis, o fomaʻi e suʻesuʻeina le # 8212, o le tino gaʻo ma le faʻavaveina o le faʻatinoga o loʻo faia i le tagata maʻi.

Leai Numera # # 812 # 8212, o se auala e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le mimiti i totonu o le pancreas

O lenei taumafataga e fetaui lelei mo i latou na faia le taotoga, ae e naʻo le 2 masina talu le taotoga ma mo tagata e maua i le pancreatitis. E mafai ai e le tagata gasegase ona maua i le 100 kalama o le polotini, gaʻo ma e oo atu i le 500 kalama o le suka i le aso.

O le taumafataga e maua ai meaʻai paleni e faʻaitiitia ai le faʻamautuina o le talo i le gallbladder, o le vevela o le taumafa e tatau ona maua mai i le 10 i le 60 tikeri. Faʻaauau, i se tulaga saʻo, se taumafataga o faʻamalologa, e tatau ona le itiiti ifo ma le 18 masina ma toe foʻi mai le maʻi ile masani.

O le faailoga muamua o le toomaga o le leai lea o se tofo o le oona, o le leai o ni meaʻai i totonu o le mea oona. Afai o le tagata gasegase na faia le togafitiga o le gasegase e aunoa ma le maʻaina o le cholecystitis, o lona uiga o le a sili atu le faʻaitiitia o le meaai ma e itiiti ifo le faʻasaina.

Cholecestitectomy ma maʻa i le vevela e manaʻomia ai le tausisia lelei, toe faʻafoʻi e mafai.

Falemaʻi ile meaʻai ina ua maeʻa le taotoga

I le filifilia o se meaai mo tagata mamaʻi ua maeʻa ona aveesea, o le a manatuaina pe a maeʻa lenei taotoga, o le ate, o le pelelects, pancreas ma le intestines e masani ona aafia i le faʻaleagaina o le gaioiga.

Faʻatasi ma le hepatitis, o le taumafa Numera 5 o loʻo faʻatulagaina, faʻamalosia i oloa e aofia ai lipotropic substances. O nei mea e aofia ai le kuka, cod, pikeperch, buckwheat ma le oatmeal, fuamoa paʻepaʻe, mea inu fefete.

Faatasi ai ma le tulaga ese o le pancreatitis i le taumafa a tagata gasegase, o le polotini e faateleina i le 120-140 g, o le aofaiga o le gaʻo e faaitiitia i le 40-50 g, o oloa e faateleina ai le totoina (pateta, falaoa, legumes, kapisi), meaʻai, meaʻai ma meaʻai.

Faʻatasi ma le bysicine dyskinesia ma le faʻamalosi, o se meaʻai e faʻamaonia e faʻaleleia ai le pulelaina o talo ma le gaioiga o le manava. O oloa e aofia ai le masnesium, fila o fualaau aina (fualaau faisua, fualaau faisua, falaoa ma le falalani, falalatini, falala, ma isi) o loʻo faʻaofiina i totonu o le taumafataga.

Meaʻai faʻapitoa mo le pancreatitis lemu

O meaʻai maloloina mo le pancreatitis e le gata e le gata o se metotia o togafitiga, ae o se auala e puipuia ai le toe faʻafoʻi. O se taumafataga 5-6-taimi e faʻatulagaina.

O mea e mafua ai le afaina ma le faatumuina o le fale e le aofia ai le meaai. O le meaai e tatau ona aofia ai le faateleina o le tele o mea inu, vitamini, mea e maua ai le lipotropic action.

O le tele o le gaʻo e maua ai le protein i totonu o mea taumafa e gata.

E faasaina le tele o meaʻai, inu ava malosi, meaʻai gaʻo, muffins, kuki, pi, vaʻa, vai malulu.

O maʻi e maua mai i le pancreatitis e masani ona fautuaina le kuka i le suasusu, susu, susu, paluga, sukalati, pateta, kapisi pipi, salatisi, iʻa-kuka kuka, fusi fomaʻi, tea ma suka poʻo le meli.

O fualaau faisua, susu, cereal, ma soupu suamalie ua fautuaina e avea ma uluai vasega. Manuia malosi o aano o manu ma iʻa. Mo le taumafataga o le afiafi, e mafai ona e 'aina paluga pateta, kokolati, fuamoa paʻepaʻe paʻepaʻe, masini fualaau faisua, pata mai fatu eseese e aunoa ma le suauu. I le po, o meaʻai laʻau e fautuaina: o le yogurt fou, kefir, le meli ma le vai, laʻau, vine, ma isi.

Pe tatau ona aveese le avega o le gall pe afai e le faʻapogai le maʻa?

Afai e leai ni faʻamaoniga o le i ai o maʻa i totonu o le gall, ona le fautuaina loa lea o le fomai tipitipi i le cholecystectomy.

E lua ituaiga o gasegase o loʻo feagai ma faʻamaʻi pipisi: tagata e mafatia i le biliary colic ma cholecystitis, ma i latou e masani lava e leai ni faʻaʻailoga o maʻa i totonu o le gallbladder. O vailaʻau tipitipi o le vaega lona lua e le fautuaina e vave amata le cholecystomomy. I le i ai o se tamai numera o maʻa laʻitiiti, o le mea e ono tupu i se faʻalavelave ogaoga o le gaogao. O ia ituaiga tagata e tatau ona faia i taimi uma suega o ultrasound o le vevela o le manava, taitaia se olaga sao, ola malosi, tausisia se meaʻai.

A faʻapipiʻi le siama ma le cholecystitis i maa, o le a mulimuli mai faʻamaʻi o le ate, paʻu. O le mumū tumau e mafai ona oʻo atu ai i le kanesa gallbladder. Ina ia aloese mai lenei mea, e fautuaina e fomai e talanoa i se fomai tipitipi e oo lava mo tagata e leai ni faailoga.

Faʻatasi ai ma le cholecystitis - faʻafuaseʻi osofaʻiga o le biliary colic, e manaʻomia le cholecystectomy. O loʻo i ai se faʻalavelave o le cholecystitis o le faʻavasegaina o le tino, lea e taʻitaʻia ai i taimi uma ni faʻafitauli ogaoga.

Toe foʻi i le laulau o mea

E faʻapefea ona ola e aunoa ma se paʻu oona?

O se gallbladder gasegase o le a le mafai ona faataunuuina lelei lona faamoemoega. O le a avea ma faafitauli, o le taulaiga o le tiga faifai pea. O le Cholecystectomy e masani ona fautuaina, lea e aveeseina ai le vevela ma e vave ona vave maua le maʻi. Ua toe foi mai lona tino i mea masani, ua toe faʻafoʻisia mea e 'ai.

Faatinoga ma taunuuga o taotoga o le pancreatic

E tusa ai ma nisi o lipoti, o le pancreatitis o se tasi o faʻamaʻi masani o le faʻaogaina o le tino.

I nei faʻamatalaga, atonu e avea ma nofoaga mo le faʻasolosolo - o se mea leaga mataʻutia o faʻataʻitaʻiga faʻale-aiga, lea e "tosina atu ai taliga". Ae ui i lea, e mautinoa lava o se fatu o le mea moni i ia fuainumera.

O meaʻai e le aʻafia ai le afaina o le faʻamaʻi, e ui i lea, o taumafa gaʻo mamafa e mafua ai le afaina o le gallbladder ma le maʻa, ma o se tasi lea o mea e mafua ai le pancreatite.

O le faʻamaoniga o le gallstone faamaʻi e faailoa mai ai e tusa ma le 50% o mataupu e faaiʻu i le pancreatitis.

O tamaitai e sili atu nai lo alii e fausia ni maa i totonu o le gall vladder ma o le gaʻo le gaʻo gaʻo i le lautele, o lea latou te lamatia ai pancreatitis.

20 - 25% o mataupu o pancreatitis o aʻafiaga o le inu masani.A le mafai e fomaʻi ona iloa mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le tino i le gland, latou te talanoa e uiga i le pancreatitis.

E le o lona uiga e leai se mafuaʻaga, ae o auala faʻataʻitaʻi faʻaonapo nei e le o taimi uma e te faʻamaonia ai le tulaga o le maʻi.

O le gasegase o le pancreatitis e mafai ona tupu e avea ma se taunuuga o le faia o vailaʻau eseese: mai i vailaau faʻamaʻi i vailaʻau faʻasaina.

O faʻamaʻi, o aʻafiaga e ono aofia ai le amataga o pancreatitis, o viral viral (hepatitis, herpes), faʻamaʻi pipisi, faʻataʻitaʻiga, leptospirosis, pathogens fungal, faʻataʻitaʻiga, candida, parasitic infections.

O le pancreatitis gasegase ma le gaʻo o faʻamaʻi eseese. O le tino pancreatite e mafai ona iai le toe faʻaoga, ma o le pancreatitis e mafai ona atiae i luga o le faavae o pancreatitis, ma o le a le o se mea e sili atu ona faigata i foliga masani.

O le pancreatitis taimi e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le tino o mea faʻapitoa.

Faatasi ai ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, o loʻo faʻapitoa ai le faʻapitoa o le pancreatic: adenoma ma cysts.

E pei o le kanesa o le manava, e masani lava ona maua i le taimi mulimuli mai se maʻi o le pancreatic tumutumu, lea e faʻaalia i metasisi.

O le tiga e aliali mai i le amataga o le faʻamaʻi, ae e le lelei le faʻalauteleina, o lea e tele lava ina fenumiai ma le tiga lumbar ma le radiculitis.

Lapataiga o le pancreas

O le mea e sili ona matautia i le pancreatiti mumua o le necrosis pancreatic - o le oti o le totoga o le tino i lalo o le gaioiga o enzymes faʻamalosia e vave amata ona amataina le gland.

I lenei tulaga, o le inisua o le tino e tupu, lea e aafia ai totoga eseese ma faiga taua, ona e vave ona salalau le mea oona i totonu o le tino ma le tafe toto.

E tolu tikeri o le inupia: agamalu, agavaʻa ma ogaoga. I le mataupu mulimuli, o le taotoga e sili atu ona tupu.

I le tala faasolopito, o le taotoga o le togafitiga muamua lea mo gaioiga le lelei i totonu o le pancreas.

E ui i lea, e oo lava i le taimi na itiiti le taua o le ola o le tagata, o le fuainumera o le soifua maloloina o le 90 - 100% na mafua ai le faʻaitiitia o suʻesuʻega taotoga, ma o le taulaʻi autu na faia e fomaʻi e uiga i le atinaʻeina o metotia o togafiti togafitiga.

O le pancreas ua manatu o se okeni e lelei tele, o faʻafitauli e mafai ona tupu e tusa lava pe maeʻa taotoga i totoga vavalalata.

O aʻafiaga le lelei o le taotoga o le pancreatic e fesootaʻi ma faʻafitauli: abscesses, infections, toto tele, ma isi.

Ae ui i lea, o le tulaga nei o le atinaʻeina o vailaau faʻasaina e mafai ai ona faʻatino le faʻaalia o gaioiga faʻapitoa i taotoga i luga o le paʻu.

I nisi o tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le panicreatic pancreatitis, e le mafai ona faia e aunoa ma se taotoga.

O le taotoga e tatau ona fai pe a fai e suʻeina pseudocysts - o se mea na maua mai i le pancreas, e le pei o se vailaʻau faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le solia o le vaʻa o le gland poʻo le fistula.

O se isi mataupu o le taotoga mo le kanesa o pancreatic. O le vaʻaiga ua manatu e le lelei.

O fomaʻi na mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le olaga faaletino i le lima pasene, ae o le lima tausaga o le ola e 8 - 45%.

O le sao o le ola e maua ai le kanesa o le pancreatic o se tasi o faʻamaʻi sili ona matautia e masani ona feagai ma fomai.

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ae ui lava i lea, e tusa lava pe toe tupu se mea e tupu pe a uma le taotoga mo le kanesa, i le tele o tulaga, o le olaga e tele taimi e maualuga atu nai lo le taoto.

E le gata i lea, o loʻo i ai se mea e pei o togafitiga faʻamalolo, pe a le togafitia togafitiga e le o le tauʻaina o le kanesa, ae i le faʻaitiitia o le tulaga o se maʻi maʻi.

Soifuaga pe a uma le taotoga o le tino

Taumafa (faʻamalositino malamalama mama, teenaina o le ava ma mea inu inu) e taua tele i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi:

  • meaai o se tasi lea o togafitiga mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi,
  • talafeagai mea taumafa talafeagai mo le toe faaleleia o le tino pe a uma le taotoga,
  • mea taumafa - o se auala e faʻaitiitia ai le ono mafai ma le mamafa o faʻavevesi i le pancreatitis masani, o le mea lea, e avea o se puipuiga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le tino,
  • o le faʻaogaina o le tino o se masini, o vaega uma lava o loʻo iai i se fesoʻotaʻiga vavalalata. Afai o le toilalo e tupu i le itiiti ifo ma le tasi o ona elemene, o le mea lea o le paleni taumafa e faʻaitiitia ai le tulaga faaletonu o le lalolagi e aafia ai le polokalama atoa.

O le faʻaaogaina o meaai ma le sua pancreatic ma ona enzymes o se vaega taua o le faʻalaumuina.

E talafeagai le meaʻai pe a uma le taotoga e le tutusa. O le meaai e maua ai se iloiloga atoa o mataupu faavae o mea taumafa.

A maeʻa le taotoga, e manaomia e le tagata maʻi se taumafa tino malosi: o le leai o se meaai i aso muamua, ona faʻalauteleina lea o le taumafataga.

Pe a ma le 10 aso talu ona uma le taotoga, e mafai ona e faasolosolo malie atu i meaai, lea o le a masani ai le tagata maʻi.

O le taumafataga e faʻavae i luga o faʻamalologa faigofie faigofie, mea mama mama, le leai o se mamafa, gaʻo, meaʻai falai.

E manaʻomia le togafitiga o le olaga atoa: tapenaga o le enzyme ma le faʻaaogaina o le inisalini, e aunoa ma se taumafa paleni e masani ona le mafai.

I ni nai tausaga talu ai, o le lolomiina o se fomaʻi mai Kalefonia, Murray Ken, e uiga i le a le mea sili ona taua - o le lelei o le olaga poʻo lona umi?

E tusa ai ma ia, o fomaʻi e masani i avanoa o vailaau faafomai i aso nei e masani lava ona teena auala masani o le togafitia o maʻi tigaina ina ia mafai ai ona faʻaalu tausaga mulimuli, masina poʻo aso o le olaga faatasi ma e pele ia i latou, ae le oi totonu o le falemaʻi, i tiga o togafitiga.

Leai se meaʻai, o meaʻai maloloina lelei ma vailaʻau faʻaonapo nei e le mafai ona mautinoa se maualuga o le olaga pe a uma ona aveese le pancreas.

O le mafuaaga lea e tatau ai ona avea le taumafataga ma masani masani o le soifuaga o se tagata soifua maloloina e fia ola umi ma i le mea sili e mafaia.

Tuua Lau Faamatalaga